Poliția confirmă că Primăria lui Firea nu i-a cerut aprobarea legală pentru târgul de Crăciun din Piața Victoriei!

Brigada Rutieră a răspuns unei cereri a Gazetei Sporturilor: Primăria nu a respectat legea

joi, 28 decembrie 2017, 12:04

UPDATE: Poliția și Primăria nu mai știu cum să se scoată și vin cu explicații de râsul lumii!

De regulă, nu comentăm precizările instituțiilor publice. Le consemnăm integral, fără interpretări.

Acum însă e prea de tot.

La multe ore după apariția articolului, Primăria și Poliția Capitalei vin cu explicații suplimentare. Și plonjează în ridicol.

Instituțiile recunosc că e adevărat că Primăria nu a avut aviz de la Brigada Rutieră pentru târgul de Crăciun din Piața Victoriei.

Dar, pretind cele două părți, nu era nevoie decât din 5 decembrie de aprobare, nu din 2 decembrie, pentru că în cele trei zile s-ar fi făcut doar amenajarea.

Unde scrie la lege ce pretinde Poliția? Nicăieri, evident.

Târgul începea din 2 decembrie și punct.

Nici nu poate prevede legea așa ceva, pentru că evident că orice organizator de eveniment ia o aprobare unică a spațiului în aer liber, omogenă pentru întreaga perioadă, indiferent că montează, demontează sau face spectacolul.

Adăugirile instituțiilor conduse de Gabi Firea și Carmen Dan sunt, pur și simplu, o formă de lașitate și de neasumare.

Chiar logica elementară râde de aceste încercări tardive de a mistifica realitatea.

Să acceptăm, pentru o secundă, că e adevărat ce spun.

Și să facem o reducere la absurd.

Imaginați-vă că dacă ar fi adevărat ce pretind Primăria și Poliția, atunci se montau scena și căsuțele tradiționale între 2 și 5 decembrie și ce făceau dacă nu luau apoi aprobare de a Brigada Rutieră?

Le demontau?

Asta lăsînd la o parte că azi Poliția a fost întrebată explicit de Gazetă dacă e obligatoriu ca Primăria Capitalei să fi cerut aprobare și ni s-a spus că era obligatoriu.

Au stat 23 de zile ca să răspundă la o întrebare simplă. Poate uită lumea.

Le-a ieșit rău că e clar că Primăria nu a respectat legea.

Acum, Gabi Firea și Carmen Dan vin cu varianta că era obligatoriu, dar numai după 5 decembrie, iar din 2 în 5, nu. Judecați singuri dacă e un răspuns care stă în picioare.

Găsiți textele integrale ale Primăriei și ale Poliției Capitalei la finalul articolului.

 

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Primăria Capitalei, ”în calitate de organizator al Târgului de sărbători – festivalul de colinde și obiceiuri de iarnă nu a depus documentele necesare în vederea obținerii avizului Brigăzii Rutiere”, scrie în răspunsul pe care Poliția Capitalei l-a trimis ieri Gazetei Sporturilor.

Pe 4 decembrie, după incidentele dintre protestatarii din Piața Victoriei și angajații Primăriei, ziarul a solicitat Poliției să spună dacă ideea Gabrielei Firea avea avizele legale.

La finalul lui noiembrie, Gabi Firea a decis ca în Piața Victoriei să aibă loc un târg de Crăciun, cu loc de concerte.

Pe 2 decembrie, dimineața, oamenii care protestează acolo s-au opus în momentul montării scenei.

Au avut loc frecușuri între reprezentanți ai Primăriei și câțiva manifestanți.

S-a ajuns și la violențe între civili.

Gabi Firea a anunța că renunță la idee, dar a prezentat tot ce s-a întâmplat în piață drept ”o încălcare a legii din partea unor oameni violenți”.

Practic, primarul general a deplâns faptul că legea nu se poate aplica în buricul Capitalei.

Mai mulți colegi din PSD ai Gabrielei Firea au cerut socoteală Ministerului de Interne pentru ceea ce ei au considerat toleranță la sfidarea legii.

”Putem marca începutul unei perioade în care Constituția și legile țării sunt călcate în picioare” Gabi Firea, 2 decembrie 2017

Ieri, 27 decembrie 2017, Poliția Capitalei a răspuns la cererea Gazetei din 4 decembrie.

Primăria e prima care nu a respectat legea!

Pentru un târg organizat într-una dintre cele mai mari intersecții din Capitală era obligatoriu prin lege ca Primăria să solicite avizul Brigăzii Rutiere a poliției.

În afară de comisia de organizare de la Primărie, unde participă și un reprezentant de la ”Rutieră”, e nevoie de un aviz separat al Poliției.

De altfel, încă de la început au fost nedumeriri exprimate public: cum de au dat cei de la Circulație voie să se facă un târg într-o zonă unde accesul pietonilor era problematic, dacă nu chiar riscant?

Răspunsul e că poliția n-a dat avizul.

De altfel, din lămuririle detaliate pe care Poliția Capitalei le-a oferit ziarului după ce a răspuns în scris, rezultă clar două lucruri pe care le susține Brigada Rutieră:

  1. Primăria era obligată prin lege să primească avizul poliției, în caz contrar târgul nefiind organizat.
  2. Primăria nici măcar nu a cerut acordul.

E cel puțin a doua oară într-o perioadă scurtă când Primăria nu își aplică sieși exact ceea ce pretinde altora: legea.

Prima oară, Gazeta a publicat pe 24 noiembrie informația potrivit căreia Gabi Firea a mutat angajații în actualul sediu refăcut al PMB fără un aviz de recepție a clădirii.

Primăria nu a negat informația, dar a spus că ”a îndeplinit toate normele legale”.

La câteva zile după informația din ziar, într-un proces silențios și fără să comunice nimic publicului, Primăria a făcut recepția clădirii!

Însă, chiar atunci, aceiași angajați ai PMB se pregăteau pentru a monta Târgul de Crăciun în Piața Victoriei.

O făceau, spune oficial Poliția Capitalei, fără a respecta legea.

 

UPDATE: Precizările biroului de presă al Primăriei București, primite în această seară la redacție:

„Targul dedicat Sarbatorilor de Iarna, care urma sa fie organizat in Piata Victoriei, a urmat procedura legala de avizare impusa de legislatia in vigoare pentru astfel de evenimente. Mai exact, intr-o prima faza, propunerea organizarii evenimentului a fost inaintata Comisiei pentru organizarea si desfasurarea adunarilor publice din cadrul PMB, comisie din care fac parte toate institutiile cu responsabilitati in asiguarea ordinii si linistii publice, inclusiv Brigada Rutiera. Facem precizarea ca evenimentul a primit avizul comisiei, protocolul fiind semnat inclusiv de reprezentantul Brigazii Rutiere.

Conform protocolului, pentru restrictiile de trafic, organizatorul, adica Primaria Municipiului Bucuresti, urma sa obtina avizele Comisiei Tehnice de Circulatie din cadrul Pmb si avizul Brigazii Rutiere. Mentionam ca avizele de la Comisia Tehnica de Circulatie, comisie din care face parte si un reprezentant al Brigazii Rutiere, au fost obtinute. In ceea ce priveste avizul Brigazii Rutiere, organizatorul nu a mai facut demersurile pentru obtinerea acestuia intrucat evenimentul a fost anulat.

Precizam ca lucrarile de amenajare incepute nu au presupus restrictii de trafic”.

 

UPDATE: Comunicatul Poliției Capitalei:

Comentarii (119)Adaugă comentariu

Sis  •  28 decembrie 2017, 12:15

Trebuie corectat mai sus : 2017 nu 2016

Bulanelu  •  28 decembrie 2017, 12:36

Bine a spus odată CTP că Vrânceanca-Firea-lui-Pandele este un :animal politic de pradă"! LOL

tolo_ntan  •  28 decembrie 2017, 12:37

cum sa ceara aprobare cineva cate te plateste ???? esti un ***. poate trebuie altfel formulat. esti un mare diversionist. esti cumva din protv?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Constantin  •  28 decembrie 2017, 12:40

Minciuna e cuvantul de ordine la pesede !!Ma intreb mereu cum pot fi atat de ticalosi ?Mie scarba de toti plesoieni,stefanesti,radulesti etc !!!!

laurentiu40  •  28 decembrie 2017, 12:40

Tara asta merge in jos din cauza PSD,aceasta cucoana Firea critica pe cei din parlament cand era pe la televiziune,si acum a ajuns ea sa calce in picioare legiile tari.La puscarie cu toti corupti.Nu am vazut decat in tara la noi ca corputi sa fie la putere.

dan65  •  28 decembrie 2017, 12:45

Bine ca m-am lamurit: din cauza ca n-a cerut Firea avizul de la politie,l-a batut ala cu diez rezist pe pensionar.

A.  •  28 decembrie 2017, 12:46

Puteţi verifica, vă rog, şi dacă pseudo-târgul din faţa Ateneului (mutat acolo din Piaţa Victoriei) are avizele poliţieneşti necesare? Mulţumesc.

cris  •  28 decembrie 2017, 12:47

Adică, sa înțelegem ca primăria a organizat un târg fără sa respecte un aviz legal, în piață Victoriei unde se derulau deja mitinguri ilegale (fără avize legale) de săptămâni bune, dar tot primăria este prima care nu a respectat legea? Doar eu sesizez fractura cronologica și partipriului jurnalistului? Da! Primăria nu a respectat legea. Sa răspundă juridic. Dar scrieți ca, simultan, protestatarii trebuie sa raspunda juridic pt toată perioada în care au manifestat ilegal. Dacă vrem sa fim obiectivi și egali în fata legii (persoane fizice și juridice, de drept public sau privat), atat dpdv al drepturilor, cat și al responsabilitatilor.

Cătălin Tolontan  •  28 decembrie 2017, 12:50

cris: aveti dreptate, toata lumea trebuie sa respecte legea. Dar stat de drept e acela in care statul se supune dreptului. Este o diferenta intre o primarie, care administreaza anual fonduri de 1 miliard de euro si un grup de protestatari. Si intre a organiza concerte si un targ de Craciun si a organiza un protest. Sint cerinte diferite.

Vladimir  •  28 decembrie 2017, 13:00

All cool and dandy... Despre subiecte serioase cand mai scrii? Mi se pare cel puțin suspect ca nu pomenesti absolut nimic despre Lucan. De ce? Nu ai voie?

Popescu  •  28 decembrie 2017, 13:02

Nu înțeleg ce legătură are știrea asta cu sportul...tolo

cris  •  28 decembrie 2017, 13:05

Avizele politiei rutiere se cer numai dacă evenimentul se desfășoară pe arterele de circulație, întrerupând circulația. Dacă evenimentul se organizează pe alte spatii (inclusiv trotuare, nu stiu unde a fost organizat târgul din Victoriei, dacă nu a fost organizat pe artera de circulație nu era nevoie de avizul politiei rutiere)), astfel de avize nu se solicita, fiind suficiente doar avizele primariei.

SAG  •  28 decembrie 2017, 13:10

Totusi este OK ca.......... ONGurile SOROSISTE au avut tot anul aprobare de la Brigada Rutiera a Politiei la TOATE PROTESTELE din Piata Victoriei !!! Sau nu au avut nici ONGurile aprobare ?

andrei  •  28 decembrie 2017, 13:10

@cris: esti total pe langa. nu are cum si cine sa ceara aprobare pt miting, pt ca nu e organizat oficial de cineva anume si ca atare nu e nimeni *** sa isi asume responsabilitatea (ca pt asta ai nevoie de aprobare). cer partidele politice aprobare cand fac miting oficial, dar isi asuma ceva. apoi, una sunt persoanele private care vin la miting, si cu totul alta o institutie importanta ca primaria bucuresti. Nu imi spune ca nu ai parcat ilegal niciodata. dupa tine, daca tu ai parcat ilegal, gata, si aia din primarie ar avea acelasi drept, doar ca nu ai fost tu sanctionat, sau prins. mare logica. dar mai sapa, poate dai de ceva in final.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ion  •  28 decembrie 2017, 13:11

PSD = PCR. Ce ne miram au votat treimilioane din aceea ce stau cu mana intinsa si nemernici ce stau pe margine ,nu au mers la vot asteapta si iei sa le pice in gura. Acum m o sa se aleaga praful de tara cu o trupa de neica nimeni la putere. o neavenita din fundul moldovei un prapadit de teleormanean cu gasca lui de marlani.

1acolo  •  28 decembrie 2017, 13:15

Gen: "E primăria mea,orașul meu și fac ce vreau!"

carmen i  •  28 decembrie 2017, 13:18

Parca o aud pe Firea cum o sa tipe ca, de fapt, nu era nici un targ de Craciun, ca ati inteles voi gresit si ca isi rezerva dreptul sa va dea in judecata!

Costel Tudor  •  28 decembrie 2017, 13:30

Tolontane , chiar nu îți este un pic rusine , *** care zilnic ocupa Piața Victoriei , au vreo aprobare ??? Ocupa -te ba de sport !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cris  •  28 decembrie 2017, 13:33

Andrei, ca regula generala, e bine sa nu ți exprimi opinia cu privire la un subiect dacă nu l stăpânești. Potrivit legislației în vigoare (L. 60/1991, actualizata), orice manifestație publica impune urmarea obligatorie a unei proceduri (o declarare prealabila, urmata de un aviz de autorizare de către administrația locala). Dacă manifestarea se produce și pe drumurile publice, afectând circulația (precum mitingul din Pta Victoriei), este nevoie, suplimentar, și de autorizația politiei rutiere.

john  •  28 decembrie 2017, 13:40

Clarificari pentru desteptii care comenteaza fara sa cunoasca situatia: sa faci un targ acolo e ca si cum ai face un targ iarna, in mijlocul lacului Herastrau. Daca e frig si e inghetat, poti ajunge, eventual si inot, dar e cam riscant si legal nu ai voie. Era evident ca n-a obtinut nici un aviz de la Circulatie desteapta asta, nici nu putea legal sa ii elibereze in cateva zile avizul. Ca protestatar, poti merge oriunde, poti incalca si legile de circulatie, si iti iei amenda pentru asta (s-au dat amenzi in Piata Victoriei). Totusi, cine nu e capabil sa inteleaga diferenta intre un protest civic unde fiecare se duce pe pielea lui (in 89 au murit oameni totusi, pe pielea lor), si un targ organizat de municipalitate unde toate conditiile legale si de siguranta trebuie indeplinite, nu e normal la cap. #rezist - pentru hateri

cris  •  28 decembrie 2017, 13:42

și încă ceva! În privința obligației de respectare a legii, nu exista distincție intre persoanele fizice și cele juridice (inclusiv de drept public:institutii). Ambele trebuie, in contextul exercitării unor drepturi (dreptul la manifestație al persoanei fizice, respectiv dreptul la organizarea unor evenimente culturale al persoanei juridice), sa se supună, în mod egal, cerințelor legii. E aiurea sa pretindem schimbarea unui regim corupt și cu dispreț fata de lege (precum cel dat de PSD, pe care îl vreau dispărut grabnic), cu un altul format sau susținut de persoane (ca tine etc.) fără o cultura sănătoasă și bogata a regulilor sociale și juridice, respectiv a egalității de tratament în raport cu drepturile și responsabilitățile legale, indiferent de calitatea persoanei (fizice sau juridice), apartenenta și convingeri politice etc.

George  •  28 decembrie 2017, 13:57

Citesc comentariile de mai sus si ma ingrozesc cand vad cati postaci platiti au comunistii astia.Oamenii astia si-ar vinde familia si mama pt un profit mic,de moment.Suntem o tara de *** si hoti!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cris  •  28 decembrie 2017, 13:59

Și sa știi ca nu am parcat niciodată ilegal (din prezumția ta, se deduce ca tu ai săvârșit astfel de ilegalitati). În raport cu drepturile mele, nu are relevanta persoana ilegalistului (persoana fizica sau juridica). Contează doar efectele create și dreptul încălcat. Parcarea ta ilegala într o stație de autobuz poate sa mi prejudicieze/restrictioneze mie dreptul de a utiliza în condiții optime transportul în comun, astfel cum organizarea unui târg pe trotuar (nu pe carosabil) poate sa afecteze dreptul de circulație al pietonului (aparte de facilitarea unei oportunități comerciale pt aceiași pietoni).

maria  •  28 decembrie 2017, 14:01

dar cei care au neobrazarea sa blocheze in fiecare dumininica seara Calea Victoriei si sa faca o harmalaie incredibila (oamenii mai dorm si duminica la ora 19 ca poate ai muncit, poate iti e rau) sau poate vin acasa si nu au chef sa ocoleasca mereu, ce naiba autorizatie au? De la mama lor de acasa i-a nascut cu strada in proprietate? Eu nu va doresc decat sa va mutati undeva pe traseul lor sa va distrati si dumneavoastra un pic. Sunt putine locuinte private pe drum dar sa faca ei asta printre blocuri, intr-un cartier si si-ar lua fix ce merita (oua, apa, cartofi in cap, ba si un pumn de la vreunul cu adevarat nervos) de la locatarii deranjati

john  •  28 decembrie 2017, 14:04

Cris: trebuie totusi facuta o distinctie intre persoane fizice/juridice si instutii ale statului. Ambele se supun cerintelor legii, dar instutita are mai multa putere decat persoana (dupa cum vezi, institutia primariei se apucase sa faca acolo un targ fara aviz de la Circulatie, eu pe persoana fizica daca incercam asta ma alegeam minim cu dosar penal. Crezi ca se va alege Firea cu dosar penal pentru mizeria asta?). Atunci cand coruptii fac legile, pot face legi sa treaca in ilegalitate orice lucru care le-ar pune in pericol libertatea, inclusiv protestele. Nu uita ca unele dintre cele mai mari atrocitati facute de om s-au faucut perfect legal, pentru ca legea e facuta tot de om. Aici intervine acea cultura sanatoasa si bogata de care zici, dar a principiilor si drepturilor fundamentale. Daca ai urmarit protestele din ultimul an ai vazut ca oamenii s-au comportat exemplar. Oamenii isi fac datoria, sunt pasnici, respecta fortele de ordine, isi doresc ordine si dreptate. Oamenii inca mai sunt buni, unii dintre ei, cei care au mai ramas.

Basencu  •  28 decembrie 2017, 14:05

Nasol. Care i sanctiunea ? A deranjat tefeleii ? Bine ca nu s a mai tinut acolo, ca am vazut niste ingeri care mai continua traditiile romanesti. Esti sigur ca nu traditiile romanesti au fost tinta ? Ca jurnalistul impartial, nu ai intrebat politia rutiera daca a aplicat vreo amenda tefeleilor care ajung nelegal pe proprietatea lor, in zona nefiind o trecere de pietoni. Cum ii protejeaza pe soferii care au nesansa sa se intersecteze cu ei cand au chef de marsaluit. Sun Tzu - Arta razboiului - Nicio tara nu poate fi cucerita fara o complicitate din interior. Nu am nimic cu tefelei de 20-30 de ani, dar pana sa mi schimbe mie gandirea n-ar fi mai bine sa incerce la munca, familie, scoala sau chiar cu ei. In schimb pe ,,tefelei" de 45 - 55 de ani, care au ratat revolutia din 1989 ca taticul securist nu le a dat voie pe afara cu golani, iar acum ghiftuiti raghie postolate, ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aham  •  28 decembrie 2017, 14:08

e chiar grav ca sunt destui care-i iau apararea lui firea. pretextele nici nu mai conteaza, ridicole pana la cer. adica.. ce sa discuti cu asemenea oameni... " argumetele lor" sunt atacuri la persoana, aluzii la interventii sorosiste de tot rasul, ozn-uri, flacara violeta si fortele oculte din tibet mana in mana cu iluminatii. maine -poimane o sa inceapa cu dovezile despre implicarea serviciilor secrete din buthan si burundi alaturi de invadatorii reptilieni. pai cum sa nu conduca mafia asta tara cand au asemenea oameni de calitate superioara de partea lor?

Kendo  •  28 decembrie 2017, 14:23

@aham - iar unii chiar par oameni inteligenti. Teoretic, un om inteligent ar putea fi de acord cu ce se intampla la primarie si in Parlament... Practic, acest lucru e imposibil, daca nu esti hot sau "smecher". Deci fie nu sunt inteligenti, fie au alte preocupari decat cele ale unui cetatean normal. QED.

Trubac  •  28 decembrie 2017, 14:30

pentru cei care spun de mitinguri ca nu au aprobare. protestul ste un drept protejat de lege si nu implica nici o aprobare. Cititi constitutia Romaniei.

bas3scu  •  28 decembrie 2017, 14:34

Un atac politic cu iz sorosist al GSP ... Cum adica sa aiba nevoie de avize? Pai duamna e de la PSD, iar PSD sunt unsii poporului, infailibili si care raspund doar din 4 in 4 ani...

cris  •  28 decembrie 2017, 14:36

John, comentariile noastre sunt complementare. Pe de alta parte, ți as putea răspunde, amical, în sensul ca primăria nu va răspunde penal pt lipsa autorizației (dacă se impunea, căci, repet, autorizația politiei rutiere vizează strict, pitrivit competentei acesteia, doar evenimentele organizate pe drumuri publice și care întrerup circulatia...nu știu dacă târgul în speță a fost organizat în strada), asa cum nici protestarii nu vor răspunde penal pt manifestarea, așișderea, fără autorizație (atât de la primărie, cat și de la politia rutiera, în cazul lor fiind certa afectarea circulației rutiere). Și da, am urmărit protestele și am văzut, pe lângă asumare și responsabilitate, și iresponsabilitate și infracțiuni (vezi infracțiunea de lovire cauzatoare de vătămări corporale a unuia dintre reprezentanții sonori ai protestatarilor). În rest, numai de bine!

cris  •  28 decembrie 2017, 14:40

Trubac, citește și Constituția și legile speciale. Constituția reglementează, pe lângă îndatoriri cetățenești, si drepturile și libertățile fundamentale ale omului la nivel de principii constituționale. Modul de exercitare a acestor drepturi se reglementează fără excepție prin acte normative subsecvente (generale și speciale).

Dragos  •  28 decembrie 2017, 14:52

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Magdalena Valentina Feru  •  28 decembrie 2017, 15:04

In articol faceti o afirmatie care nu e sustinuta nici in text, nici in raspunsul dat de Brigada de Rutiera :"Primăria era obligată prin lege să primească avizul poliției, în caz contrar târgul nefiind organizat." Am cautat pe site-ul Brigazii Rutiere informatii privitoare la necesitatea avizului , dar nu am gasit situatia unui eveniment organizat. E posibil sa aveti dreptate , dar nu e datoria mea de cititor sa caut legislatia la care va referiti, ci e obligatia dvs cand faceti o afirmatie transanta , sa o sustineti . Care e textul de lege unde se prevede obligativitatea obtinerii avizului separat de la Brigada Rutiera?Specificati articolul exact, va rog, ca sa poata fi verificat.

florin  •  28 decembrie 2017, 15:05

Se astepta cineva ca Firea sa respecte legile tarii???

john  •  28 decembrie 2017, 15:12

Cris: Diferenta e ca legal si constitutional ai dreptul garantat de a protesta, iar situatiile cand circulatia a fost blocata din cauza asta de cele mai multe ori au fost facute cu acordul si din dispozitia Jandarmeriei, deci nu a fost incalcata nici o lege. Cand mii de oameni protesteaza, legea apara dreptul lor de a protesta, nu dreptul unor masini de a circula (asa e in orice tara civilizata, deviezi circulatia pentru a proteja atat vietile, cat si drepturile celor aflati acolo). Nu mai compara mere cu pere, stii foarte bine diferenta intre spete. Cat despre aviz de la Brigada, este foarte necesar : eu (arhitect) daca proiectez un bloc de locuinte, am nevoie de aviz de la Circulatie inainte sa inceapa santierul, nu inainte de receptia finala (deci cum ar fi inainte sa se puna schelele in Piata Victoriei). Acela e un spatiu inaccesibil dpdv pietonal, nu ai cum sa ajungi acolo, intelegi? Eu ca protestatar ca imi risc viata si traversez neregulamentar e una, dar sa faci acolo un targ e cu totul altceva. Si da, au fost violente, au fost violente si la Cotroceni unde au fost agresati fizic jurnalisti, chiar o fata tanara care n-a facut nimic decat sa fie acolo, spre deosebire de domnul pocnit in figura care, cu tot respectul, a provocat primul (desi violenta nu e niciodata o solutie si agresorul trebuie sa fie pedepsit conform legii). Constitutia apara dreptul cetateanului de a protesta, si toate actele normative subsecvente care reglementeaza aceste indatoriri sunt subordonate acestui drept fundamental, chiar devin nule daca incalca acest drept.

George  •  28 decembrie 2017, 15:38

d-nule Tolontan va apreciez anchetele jurnalistice,dar acum a-ti dat- o in bara. de ce? ganditiva un pic. cu respect.(un anti-comunist)

cris  •  28 decembrie 2017, 15:41

John, nu e chiar asa. Orice tip de protest, astfel cum am explicat anterior, impune urmarea unei proceduri speciale, prin declararea prealabila scrisa a protestului și obținerea obligatorie a autorizației specifice de la primarie. Dacă protestul se desfășoară pe drumul public și întrerupe circulația, atunci e nevoie și de avizul scris al politiei rutiere. Nu tine teoria avizului tacit, ca urmare a acceptării manifestației de către politia rutiera. Sau dacă tine în cazul protestatarilor, tine și în cazul primăriei, căci și în acest caz politia a acceptat tacit. Legile în vigoare trebuie respectate de către toți destinatarii lor, fie ca ne par drepte sau nu. Altfel, în mod subiectiv și arbitrar, fiecare ar putea invoca incorectitudinea legii și ar putea decide nerespectarea ei. Dar asta ar însemna orice altceva decât democrație și stat de drept (noțiuni străine în egala măsură celor mai multi dintre cei în numele cărora protestează, indiferent de convingerile politice). Sa pretindem respectarea legilor de către toți subiecții de drept, indiferent de calitatea lor juridica. Iar dacă avem convingerea ca unele instituții ale statului încalcă legea, sa dam noi exemplu de buna conduita juridica și sociala (sa protestam în mod legal, sa parcam legal, sa ne exercitam toate drepturie legale în condiții expres stabilite de legi și sub rigoarea obligației privind neafectarea drepturilor celorlalti). Doar atunci putem pretinde ca ii înlocuim pe cei corupți, cu noi, cei care, prin exemplul nostru, respectam legea.

Viorel  •  28 decembrie 2017, 15:42

Oricum nu i se aproba, findca erau astia cu " rezistul", care aveau aprobare ! M-ar interesa un punct de vedere vis-a-vis de cei care de luni de zile ocupa piata fara aprobare. Poate te consulti cu ProTV-ul.\

RaduD  •  28 decembrie 2017, 15:45

Dar TEFELEII au aprobare sa blocheze drumul cand li se scoala? Sa nu veniti cu texte de genul spirit civic, #blablabla ca e fumata. Baietii defileaza ilegal (si imoral ca doar nu au citit nimic despre legile respective)

Icelipstick  •  28 decembrie 2017, 15:48

Duamna se trezii de dimineata, isi bau cafeaua si primii alerta de la Google ca numele ei este intr-un articol a lui Tolo. Imediat toti angajatii primariei, de la portari pana la secretari, au intrat pe site si le-au trimis pe Tolo la origini ca deh, "ciocu mic ca acum noi suntem la putere". Tara asta a fost luata ostatica si voi credeti ca Duamna se impiedica de un banal aviz? In cel mai rau caz maine se va vota in parlament un amendament care o exonereaza de orice face. Doar ei pot face absolut orice isi doresc, ne demonstreaza asta zilnic.

cris  •  28 decembrie 2017, 15:49

Și prin faptul ca legile subsecvente reglementează proceduri prin care îți poți exercita drepturile constitutionale nu înseamnă deloc faptul ca ți sunt lezate acele drepturi, ci dimpotrivă, înseamnă că ți sunt stabilite condițiile de exercitare în raport cu alte principii constituționale, precum obligația de a proteja și a nu afecta drepturile semenilor. Altfel, fără condiții exprese și prestabilite de exercitare, as putea oricând sa îmi exercit diverse drepturi constituționale după proprile reguli (repet, teoria asta nu susține democrația și statul de drept, ci haosul absolut).

r adu  •  28 decembrie 2017, 16:08

Răspunsul de la DGPMB este date de un agent șef adjunct, deci subofițer. Nu conținutul răspunsului îl comentez, ci modul de redactare ....... pentru că mi se pare ILEGAL ca răspunsul să fie dat de o persoană așa de ...... minoră, ca grad profesional, în numele instituției de pe antet. Chiar dacă răspunsul era redactat de un agent de poliție, el trebuia asumat de șeful de serviciu și de unul din directorii adjuncți, sau chiar de directorul general al structurii ministerului. Extrapolând același mod de reacție .......... la o adresă către Președenție sau Guvern, ....... ar trebui să răspundă secretara portarului.

me  •  28 decembrie 2017, 16:10

Cererea a fost facuta in 4 dec si politia raspunde tocmai pe 27 dec. Au asteptat sa se mai raceasca subiectul la televiziuni si sa nu mai fie asa interesant pt populatie. Tot respectul politia romana: 'Siguranta si incredere'!

matei  •  28 decembrie 2017, 16:13

cererea voastra este din 4 dec 2017 cu nr.40467 inregistrata la DGP Informatii si sus in dreapta vad ceva cu nesecret tot nr.40467/20.11.2017 ce se intampla? si unii mai au si dreptate sa ramaneti la sport poate nu mai ajungea sportul romanesc in halul asta

me  •  28 decembrie 2017, 16:16

Bine ca nu au raspuns in noaptea de revelion cand toata lumea e cu paharul de sampanie in mana.

petre  •  28 decembrie 2017, 16:43

....lui cris....Oare in acest moment psd nu a bagat tara in haos? Intr-o tara condusa de penali cum pot oamenii cinstiti/corecti sa-si exprime revolta?....Iesind individual in strada se formeaza - in mod inerent - multimea protestatara. Oare in decembrie 1989 populatia iesita in strada a avut aprobarea Militiei?....sau a CC al PCR? Nu cumva asistam la o continuare a acelor proteste?....Unele "revolutii" au durat decenii.

DINU  •  28 decembrie 2017, 16:54

Tolontale rău ai mai ajuns!!! ***??? Dar pe acești indivizi ce-și zic #rezist i-ai întrebat dacă au aviz pentru toate serile când blochează piața??? Sau ei , care sunt vocea boborului; nu au nevoie, sau au numai drepturi și obligații NU??? Nu trece zi, ***! *** ...??? Mi-e scârbă, mi-e lehamite de tot ce anchetezi stimabile! Oprewște-te că se vor întorce toate aceste răutăți împotriva ta și a celor ce-i pupi în fund !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  28 decembrie 2017, 16:57

Tara lui Papura-Voda!!!!Acum sa ceri Primariei o autorizatie cand Cei Buni nu au nevoie de mai bine de un an de nici o autorizatie?Si dumnneavoastra domnule Tolontan ii incurajati?!Va mirati cand lumea este siderata de dublul standard?Ce autorizatie ii trebuie Primariei daca Targul era amplasat pe domeniul Primariei?Intersectie?????Pai Cei Buni spun ca acolo nu este intersectie!Cei Buni nu au cerut autorizatie de la nimeni deci nici de la Politia Rutiera si mai mult ;ei se comporta ca si cum ei se ocupa cu respectarea Legii!!!!Ei au desfiintat ce Primaria construia!!1Firea de la ei trebuia sa obtina Autorizatie!!!!Cand Parchetul spune ca a descoperit o posibila mare frauda in sanatate-cazul Luncan-acum brusc descoperim ca avem Lege si pentru spatiul in care de un an numai Legea nu se aplica...Ei cei sa-i faci daca Luncan are altfel de apropiati...

Dinu  •  28 decembrie 2017, 16:58

Apropo ! de cenzura pe care o practicați...Sunt de acord că nu e civilizat să folosești cuvinte triviale, de mahala în comentarii, dar sub această scuză se ascunde și oprirea comentariilor ce nu vă convin ! Sper ca acel comentariu făcut anterior să nu fie cenzurat , adică oprit de tot. Ar arăta de fapt ce hram aveți! Nu-i așa???

Comentează