Poliția confirmă că Primăria lui Firea nu i-a cerut aprobarea legală pentru târgul de Crăciun din Piața Victoriei!

Brigada Rutieră a răspuns unei cereri a Gazetei Sporturilor: Primăria nu a respectat legea

joi, 28 decembrie 2017, 12:04

UPDATE: Poliția și Primăria nu mai știu cum să se scoată și vin cu explicații de râsul lumii!

De regulă, nu comentăm precizările instituțiilor publice. Le consemnăm integral, fără interpretări.

Acum însă e prea de tot.

La multe ore după apariția articolului, Primăria și Poliția Capitalei vin cu explicații suplimentare. Și plonjează în ridicol.

Instituțiile recunosc că e adevărat că Primăria nu a avut aviz de la Brigada Rutieră pentru târgul de Crăciun din Piața Victoriei.

Dar, pretind cele două părți, nu era nevoie decât din 5 decembrie de aprobare, nu din 2 decembrie, pentru că în cele trei zile s-ar fi făcut doar amenajarea.

Unde scrie la lege ce pretinde Poliția? Nicăieri, evident.

Târgul începea din 2 decembrie și punct.

Nici nu poate prevede legea așa ceva, pentru că evident că orice organizator de eveniment ia o aprobare unică a spațiului în aer liber, omogenă pentru întreaga perioadă, indiferent că montează, demontează sau face spectacolul.

Adăugirile instituțiilor conduse de Gabi Firea și Carmen Dan sunt, pur și simplu, o formă de lașitate și de neasumare.

Chiar logica elementară râde de aceste încercări tardive de a mistifica realitatea.

Să acceptăm, pentru o secundă, că e adevărat ce spun.

Și să facem o reducere la absurd.

Imaginați-vă că dacă ar fi adevărat ce pretind Primăria și Poliția, atunci se montau scena și căsuțele tradiționale între 2 și 5 decembrie și ce făceau dacă nu luau apoi aprobare de a Brigada Rutieră?

Le demontau?

Asta lăsînd la o parte că azi Poliția a fost întrebată explicit de Gazetă dacă e obligatoriu ca Primăria Capitalei să fi cerut aprobare și ni s-a spus că era obligatoriu.

Au stat 23 de zile ca să răspundă la o întrebare simplă. Poate uită lumea.

Le-a ieșit rău că e clar că Primăria nu a respectat legea.

Acum, Gabi Firea și Carmen Dan vin cu varianta că era obligatoriu, dar numai după 5 decembrie, iar din 2 în 5, nu. Judecați singuri dacă e un răspuns care stă în picioare.

Găsiți textele integrale ale Primăriei și ale Poliției Capitalei la finalul articolului.

 

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Primăria Capitalei, ”în calitate de organizator al Târgului de sărbători – festivalul de colinde și obiceiuri de iarnă nu a depus documentele necesare în vederea obținerii avizului Brigăzii Rutiere”, scrie în răspunsul pe care Poliția Capitalei l-a trimis ieri Gazetei Sporturilor.

Pe 4 decembrie, după incidentele dintre protestatarii din Piața Victoriei și angajații Primăriei, ziarul a solicitat Poliției să spună dacă ideea Gabrielei Firea avea avizele legale.

La finalul lui noiembrie, Gabi Firea a decis ca în Piața Victoriei să aibă loc un târg de Crăciun, cu loc de concerte.

Pe 2 decembrie, dimineața, oamenii care protestează acolo s-au opus în momentul montării scenei.

Au avut loc frecușuri între reprezentanți ai Primăriei și câțiva manifestanți.

S-a ajuns și la violențe între civili.

Gabi Firea a anunța că renunță la idee, dar a prezentat tot ce s-a întâmplat în piață drept ”o încălcare a legii din partea unor oameni violenți”.

Practic, primarul general a deplâns faptul că legea nu se poate aplica în buricul Capitalei.

Mai mulți colegi din PSD ai Gabrielei Firea au cerut socoteală Ministerului de Interne pentru ceea ce ei au considerat toleranță la sfidarea legii.

”Putem marca începutul unei perioade în care Constituția și legile țării sunt călcate în picioare” Gabi Firea, 2 decembrie 2017

Ieri, 27 decembrie 2017, Poliția Capitalei a răspuns la cererea Gazetei din 4 decembrie.

Primăria e prima care nu a respectat legea!

Pentru un târg organizat într-una dintre cele mai mari intersecții din Capitală era obligatoriu prin lege ca Primăria să solicite avizul Brigăzii Rutiere a poliției.

În afară de comisia de organizare de la Primărie, unde participă și un reprezentant de la ”Rutieră”, e nevoie de un aviz separat al Poliției.

De altfel, încă de la început au fost nedumeriri exprimate public: cum de au dat cei de la Circulație voie să se facă un târg într-o zonă unde accesul pietonilor era problematic, dacă nu chiar riscant?

Răspunsul e că poliția n-a dat avizul.

De altfel, din lămuririle detaliate pe care Poliția Capitalei le-a oferit ziarului după ce a răspuns în scris, rezultă clar două lucruri pe care le susține Brigada Rutieră:

  1. Primăria era obligată prin lege să primească avizul poliției, în caz contrar târgul nefiind organizat.
  2. Primăria nici măcar nu a cerut acordul.

E cel puțin a doua oară într-o perioadă scurtă când Primăria nu își aplică sieși exact ceea ce pretinde altora: legea.

Prima oară, Gazeta a publicat pe 24 noiembrie informația potrivit căreia Gabi Firea a mutat angajații în actualul sediu refăcut al PMB fără un aviz de recepție a clădirii.

Primăria nu a negat informația, dar a spus că ”a îndeplinit toate normele legale”.

La câteva zile după informația din ziar, într-un proces silențios și fără să comunice nimic publicului, Primăria a făcut recepția clădirii!

Însă, chiar atunci, aceiași angajați ai PMB se pregăteau pentru a monta Târgul de Crăciun în Piața Victoriei.

O făceau, spune oficial Poliția Capitalei, fără a respecta legea.

 

UPDATE: Precizările biroului de presă al Primăriei București, primite în această seară la redacție:

„Targul dedicat Sarbatorilor de Iarna, care urma sa fie organizat in Piata Victoriei, a urmat procedura legala de avizare impusa de legislatia in vigoare pentru astfel de evenimente. Mai exact, intr-o prima faza, propunerea organizarii evenimentului a fost inaintata Comisiei pentru organizarea si desfasurarea adunarilor publice din cadrul PMB, comisie din care fac parte toate institutiile cu responsabilitati in asiguarea ordinii si linistii publice, inclusiv Brigada Rutiera. Facem precizarea ca evenimentul a primit avizul comisiei, protocolul fiind semnat inclusiv de reprezentantul Brigazii Rutiere.

Conform protocolului, pentru restrictiile de trafic, organizatorul, adica Primaria Municipiului Bucuresti, urma sa obtina avizele Comisiei Tehnice de Circulatie din cadrul Pmb si avizul Brigazii Rutiere. Mentionam ca avizele de la Comisia Tehnica de Circulatie, comisie din care face parte si un reprezentant al Brigazii Rutiere, au fost obtinute. In ceea ce priveste avizul Brigazii Rutiere, organizatorul nu a mai facut demersurile pentru obtinerea acestuia intrucat evenimentul a fost anulat.

Precizam ca lucrarile de amenajare incepute nu au presupus restrictii de trafic”.

 

UPDATE: Comunicatul Poliției Capitalei:

Comentarii (119)Adaugă comentariu

Francu  •  28 decembrie 2017, 17:07

Ciudat , nu mai semneaza conducatorul unitati ci amaritul de lucrator. Felicitari pt. comandantul unitati de la care a venit adresa.

Cătălin Tolontan  •  28 decembrie 2017, 17:08

@Francu: e semnat de purtatorul de cuvant. E o procedura normala.

Ion  •  28 decembrie 2017, 17:09

In Bucuresti, in acele momente aveau loc simultan doua alte targuri de Craciun: unul in Piata Constitutiei, celalalt in Piata Universitatii. Doua. In Bucuresti sunt destul de multe probleme de rezolvat: traficul imposibil, lipsa spatiilor verzi, mizeria de pe strazi, lipsa locurilor de parcare, transportul in comun deficitar, lipsa benzilor de bicicleta si multe altele. Intrebarea de bun simt este: era absolut necesara organizarea si a celui de al treilea targ de Craciun in aceste conditii? Mie mi-ar placea ca angajatii primariei sa primesca salariile pentru rezolvarea problemelor enumerate mai sus, nu pentru organizarea unor evenimente de doi lei. Eu unul m-am saturat sa nu pot circula prin Bucuresti de atatia ani, dar la fiecare Revelion sa vad aceiasi cantareti si cantarete la gramada pe banii Primariei. Daca iubesc asa mult Bucurestiul de ce nu canta pe gratis?? Ca saraci nu sunt, slava Domnului. Primaria Bucurestiului, primaria cu cel mai mare buget al Romaniei este extrem de preocupata de evenimente, targulete, luminite, concerte, decoratiuni, concursuri de balcoane si extrem de putin preocupata de problema circulatiei, a parcarilor, a curateniei. Sa intelegem ca aceste probleme se vor rezolva de la sine in timp ce ei organizeaza concertulete si targulete???

florinakis  •  28 decembrie 2017, 17:15

'disperare pesedorum est ...'

Ion  •  28 decembrie 2017, 18:14

Este simplu, in Romania orice Institutie Publică este subjugată poolitic, asadar, despre ce vorbim ?... iar asta e doar inceputul

cris  •  28 decembrie 2017, 19:19

Petre, sa nu exageram! Nu e vorba despre niciun haos (poate doar unul închipuit și bazat pe mult partipriu și convingeri și afinități politice). Cat privește comparația cu 89, trebuie sa fi fie înregimentat politic, și plătiți bine, fie total paralele cu realitatea, ca sa spui ca exista comparație și ca se impun metode similare, care sa implice lovituri de stat prin încălcarea regulilor juridice stabilite. Sa fim rezonabili!

John Does  •  28 decembrie 2017, 19:48

Este aberant ca o entitate de reglementare a evenimentelor stradale sa fie si organizatorul acestor evenimente !

Petre  •  28 decembrie 2017, 20:10

.....lui cris......"SA FIM REZONABILI"???? ....ordonanta 13 era tot rezonabila? ....aceste modificari ale legilor justitiei si ale codurilor penale sunt tot rezonabile? ....marturia mincinoasa nu mai este infractiune ci "un lucru rezonabil"!? ....Presedintele curtii europene de justitie a afirmat la Bucuresti ca abuzul in serviciu nu poate avea prag pt ca uneori nu este cuantificabil.....acum avem 200.000 euro "rezonabili"? Vezi traficul de influenta....vezi trucarea unor concursuri pt inalte functii....etc....etc.... .....Firea s-a angajat sa rezolve problema traficului si in 1,5 ani l-a facut numai "rezonabil"....ha....ha...a cheltuit 150 milioane euro pt concerte si numai 19 milioane euro pt invatamant....E "rezonabil"??? Toate a stea pot scoate individul neinregimentat politic sa iasa in strada....si acolo mai gaseste alte sute,...alte mii...alte zeci de mii de revoltati. ....Ii trebuia autorizatie unui "icsulescu" ca sa-si poate arata revolta??????? Intamplarea a facut sa citesc acest articol si vad ca ai peste 10 interventii.....rezonabil impaciuitoare. Nu-mi raspunde ca nu am timp sa mai intru .....aci. O zi buna "rezonabila"!

Catalin  •  28 decembrie 2017, 20:34

Draga domnule Tolontan , eu nu sunt bucurestean,sunt un simplu cetatean din provincie dar imi permit sa va propun un exercitiu de imaginatie . Asadar ... dragi autoritati din Bucuresti si din Provincie , cum ar fi ca la inceput de an 2018 sa donati sau sa gasiti un temei legal pt a vira contravaloarea sumelor incasate de artisti in noaptea de Revelion unor Case de copii , Azile de Batrani sau unor Sectii Spitalicesti pt. tratarea cancerului,medicamentatie,etc?!Sunt convins ca talentatii nostri artisti ar umple orice sala de spectacol si ar avea succes maxim la orice eveniment prilejuit de trecerea dintre ani ,organizat de companii private.

Iron  •  28 decembrie 2017, 20:44

Primaria si a spus cuvantul : ”Putem marca începutul unei perioade în care Constituția și legile țării sunt călcate în picioare”  Gabi Firea, 2 decembrie 2017

Alina M.  •  28 decembrie 2017, 21:36

Probleme domnu Tolontan? Ati sesizat ceva jigniri, ceva incalcari ale regulilor site-ului? Nu este voie sa ne comparam cu situatia din parcurile avansate, politic corecte din tarile alea importante de unde primim indicatii pretioase? Hai sa vedem, sa judecam cu exemple. Nu se aproba? Bine, hai cu cenzura!

AndiD  •  28 decembrie 2017, 21:37

Dar pana la urma targul asta s-a mutat in parcul Delavrancea? Au amenajat acolo ceva , cu banere, scena, un cort mare cu covor verde pe jos, globuri mari (cam 60-70 cm diametru) rosii atarnate peste tot, casute ...tot tacamul ...pentru perioada 13-17 dec (14-16 a fost doliu national). Nu a fost niciun targ. Doar au amenajat, a stat cateva zile asa si apoi au strans. Banuiesc ca atat amenajarea cat si dezafectarea s-au platit cuiva, caci nu cred ca s-au facut 'pro bono'. Am remarcat toate chestiile astea fiindca au amenajat inainte de perioada de doliu national, covorul verde era montat si cel/cei care l-au pus intrau in cortul respectiv cu 'protectii de plastic/pungi in picioare' precum cele din spitale iar cand au strans totul nu aveam cum sa uit caci diversele lucruri/schela ocupau toata aleea si a trebuit sa o iau prin noroi sa le ocolesc. Daca doriti am si niste poze...caci m-a cam nedumerit targul asta...de la cap la coada.

marian0904  •  28 decembrie 2017, 21:47

Gicule, #baietii care au demontat tevile stiau ca nu se obtinusera avizele? Putin probabil. Si chiar daca era asa, ei sunt cei care aplica legea? Poate in #Romanica ta. Ce-ai zice de #cetateni care sa demoleze casoaiele din centrul Timisoarei, construite fara autorizatie de construire. Acum, ca ati documentat serios chestiunea, poate ca le spuneti manifestantilor sa ceara (macar) autorizatie si cu, obligatoriu, aviz de la Brigada rutiera. (La) urma (tolo) scapa #turma.

Dicu  •  28 decembrie 2017, 21:47

In politica pesedista de azi sunt toate scursurile societatii ,niciodata nu au fost atat de multi parlamentari , primari ,directori hoti , incompetenti ,corupti . De aici ce putea iesi OUG 13 , teatrul ieftin de mai sus , natarai care pun mitraliera pe ziaristi ,unul care face miting pesedist sa se vada de pe Marte ca sustin un hot , etc...

Yo  •  28 decembrie 2017, 22:02

Lasa ca a adus Primaria mai apoi taximetristii, dupa ce cu o zi inainte a schimbat regulile de acordare a licentelor de operare in Bucuresti. Normal, doar o coincidenta, chiar si faptul ca aveau aprobarea de la Politie si Primarie de mult si pe mai multe zile, conform declaratiilor reprezentantilor taximetristilor. Si nu e un criteriu de acordare a licentei, nici macar neoficial, prezenta la protest a unor masini din fiecare companie care aplica. Apropo, daca era si targul de Craciun, cum faceau? Ca autorizatii ar fi avut si unii si altii, chiar si dupa 5 decembrie.

Ionut  •  28 decembrie 2017, 22:04

La celelalte targuri de Craciun exista aprobarea? Acolo s-a inceput montajul fara? :))

ioan  •  28 decembrie 2017, 22:11

Primaria lui Firea recidiveaza dand un comunicat in care il ameninta pe un arhitect cu instanta. In realitate primaria sector 5 a inceput lucrari vaste de amenajare intr-un parc asa cum vedem in poze cu excavatii de 50-60 cm pe alee fara a respecta procedura si sa aiba avize. Primaria sector 5 o scalda, minte si ea cum ca acolo ar fi vorba de reconditionari, reamenajari, adica gargara. vedem cum alte doua institutii conduse de oameni din PSD isi dau la glezne. sa vedem acum daca mai face Firea proces arhitectului. Ar trebui sa fie invers in urma mascaradei si abuzurilor facute cu achizitie materiale, incepere lucrari, lipsa avize, etc.

ioan  •  28 decembrie 2017, 22:14

O sa fiu mai atent la tasta "shift'' ca-mi face feste.

Neagu  •  28 decembrie 2017, 22:18

p scurt, in Ro functioneaza institutia POLITIE dar cu dresaj si mental MILITIE, nu se pot educa si transforma subit. La ei munceste cine vrea si cum poate, fara o conduita transparenta, cine raspunde pt rezultatele dezastru ale unor angajati? Statul, adika, noi.

Alina M.  •  28 decembrie 2017, 22:20

Tolontan, sincer, in afara de astia 20-30 de naivi care se mai uita in gura ta, cam cata lume crezi ca mai convingi cu propaganda ta politic corecta? Cata lume gandesti ca mai crede ca psd e dracu gol si pnlusrdna e Dumnezeu pe Pamant? Cata lume mai crede in Bruxelles (Molenbeek), Berlinstan si Washingtonclinton? Stii, exista internet, lumea mai circula, mai testeaza pe afara, mai compara indicatiile pretioase cu realitatea locului. Sau financiar nu conteaza ca nu mai merge propaganda? Bun angajator, totul e sa nu crape oglinda cand te uiti in ea.

Alina M.  •  28 decembrie 2017, 22:21

Imi validezi la misto doar comentariul 2, ca sa nu se inteleaga nimica, da? Ei atunci hai inca o data comentariul 1: Eu zic sa ne uitam la casele mari, europene: https://www.bz-berlin.de/berlin/friedrichshain-kreuzberg/im-goerlitzer-park-sind-drogen-wieder-erlaubt

bg  •  28 decembrie 2017, 22:24

Astazi, d-na primar G. Firea ne anunta cu mandrie ca Primaria capitalei a primit 9 mil. de euro, din fonduri europene. Ei nu vor fi alocati pentru dezv. infrastructurii sanitare, nici macar pentru renovarea unui spital, policlinici sau sectii, nici pentru achizitionarea de aparatura medicala. Banii vor fi ptr. PREGATIREA PROFESIONALA a medicilor si asistentelor din 3 spitale: Gomoiu, Filantropie si Cantacuzino. Asta este problema medicinei romanesti? Pai daca scoala romanesca de medicina ar fi fost prost cotata, medicii si asistentii nostri nu si-ar fi gasit de lucru in exterior. Bani aruncati pe apa sambetei...Degeaba stii sa lucrezi, sa tratezi, daca nu ai unde, cu ce...Pregatim in continuare forta de munca pentru occident, iar pacientul roman nu are dacat sa se trateaza cu descantece, leacuri babesti si rugaciuni ...in secolul XXI. FRUMOS!

Cornel  •  28 decembrie 2017, 22:33

de o prostie rara cele 2 "duamne" + politia!!!! Inca nu s-a uitat, dar primele miscari ale "organizatorului" au fost instalarea de TRECERI DE PIETONI TEMPORARE pentru a permite accesul in zona centrala a intersectiei, atat pentru viitorii utilizatori, cat si pentru muncitorii care pregateau "Targul". Deci despre ce vorbim??? Vine fiecare cand i se scoala si monteaza treceri de pietoni pe unde-i vine? Unde e acordul Politiei Rutiere? Unde e Planul aprobat de deviere a traficului????

dzzz  •  28 decembrie 2017, 22:38

Nu ma pot abtine sa nu mustacesc un pic: ce-a repudiat Moldova, a luat Bucurestiul si a instalat-o primar general. Serios vorbind, ce v-ati fi asteptat de la Firea: sa cunoasca legile tarii, sa detina cunostinte de tehnica legislativa sau sa sfaraie in materie de management al administratiei publice? Nu, e doar mare sefa, face ce-o taie capul din simplul motiv ca ea crede ca poate. Si se iubeste mult , e propria sa admiratoare pe model Udrea, iar daca o mai deranjati mult din prodigoasa-i cariera va pune gospodareste mainile-n solduri si se va otari mai mult sau mai putin regulamentar la oricine-i pica-n catare si n-are pedigree pesedist. Prin urmare, parca n-ar fi rau ca data viitoare cand or mai dori potentatii sa organizeze alegeri sa iesiti, stimati bucuresteni, sa votati. Pana atunci, suportati-o asa cum (inca) va mai suporta si dna Firea.

Cristian  •  28 decembrie 2017, 22:43

Sunt curios cand au fost cerute avizele de la BPR pentru celelalte targuri. Mai precis daca au cerut aprobare si pentru perioada de amenajare.

cris  •  28 decembrie 2017, 22:49

Petre, citești și înțelegi în colturi! rezonabilitatea la care făceam apel privea comparația vădit nepotrivita dintre guvernarea prezenta (nu radical diferita fata de precedentele pdl_iste și pnl_iste dpdv al abuzurilor: tăieri ilegale de salarii și pensii, desfiintarea inconștiență a spitalelor, adoptarea unor legi discriminatorii intre categoriile profesionale, retrocedări și improprietariri ilegale, presiuni și implicări directe în actul de justitie etc.) și momentul revoluției din 89.

Cristian  •  28 decembrie 2017, 22:53

Care 2 si care 5 decembrie? Targul a inceput pe 1 decembrie iar lucrarile de amenajare cu cel putin 10 zile inainte!

Alex One  •  28 decembrie 2017, 22:57

In sfarsit,ne-am linistit. Cum sa-ti tihneasca Concertul de Anul Nou de la Viena daca nu sosea confirmarea politiei ?!

Max  •  28 decembrie 2017, 23:19

Dar cei care tot vin in piata si încurcă circulația si mai lovesc si oamenii in varsta au ceva autorizații?sau pentru unii legea este muma si pentru alții ciuma?sau o întoarceți cum vreti voi?Penibil!

io  •  28 decembrie 2017, 23:20

nu inteleg de ce nu mi-a fost publicat comentariul. de obicei, cand cenzurati, apare mesajul cenzurat cu un motiv. mesajul meu de mai devreme doar a disparut. nu ca ar fi fost ceva important dar e urat mirositor sa cenzurati aiurea... in fine #jurnalism de calitate. si aici si pe gsp. tineti-o tot asa!

Stefanita  •  28 decembrie 2017, 23:36

Inteles. Deci intai ne apucam sa montam si apoi vin si aprobarile.

serban  •  29 decembrie 2017, 0:36

Doamna Firea avea mult tupeu inainte sa devina primar general; acum, cand e si sefa, tupeul da pe dinafara

Mihai Badea  •  29 decembrie 2017, 2:07

Nu este ușor să găsești o formulare prin care să recunoști eroarea și să rămâi cu onoarea intactă, însă efortul merita făcut. Efectul unui comunicat emis de o instituție se reflectă asupra tuturor angajaților săi, inclusiv asupra acelora care n-au nicio treabă cu chestiunea respectivă.

Alex  •  29 decembrie 2017, 5:52

@Catalin Tolontan Astept ancheta cu subiectul Ovidiu Ioanitoaia. E timpul.

Ioan  •  29 decembrie 2017, 6:21

Pe ei, mama lor de ciocoi! *** lui Dragnea fac ravagii în viața socială.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Valentin Didi Moscaliuc  •  29 decembrie 2017, 6:59

Chiar nu inteleg de ce atatea comentarii pe acest subiect.Nu va este clar..?? Legea este facuta pentru prostime. In democratia noastra ,raspunderea in fata legii, este invers proportionala cu demnitatea publica sau contul din banca.

dan65  •  29 decembrie 2017, 7:38

in concluzie nu era nevoie de un aviz DOAR de la Pol.Circulatie(avizul fiind dat de comisia CMB care ingloba si avizul politiei).Pe modelul asta si daca faceati o interpelare la NASA s-ar fi primit acelasi raspuns,ca Firea nu a cerut aprobare pentru targul de Craciun.Cat despre reactia celor de la rutiera,sa nu mai aud ca nu exista stat paralel,reaua credinta fiind in acest caz evidenta.

Crimson Veritas  •  29 decembrie 2017, 7:49

Felicitari userulului @cris, pentru acuratetea informatilor juridice si logice prezentate, chiar daca ... audienta este de cea mai joasa calitate ... usr-ista! Ca o completare ... drepturile recunoscute de Constitutie si CDO ... sunt reglementate in Legi ... cadrul legal in care poate fi exercitat dreptul la protest este stabilit de Legea Manifestatilor Publice 60/1991 (modificata si republicata ... stati linistiti ca nu este din 1991) ... iar sanctiunile contraventionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 60/1991 ... sunt stabiulite de Legea 61/1991. Cat de complicat sa fie sa nu intelegeti? Constitutia iti recunoaste un drept (e ca un index) ... Legea ... vine si cu ... instuctiunile de utilizare ... in amanunt ... ca sa priceapa oricine ... de la un intelectual aproximativ ... pana la ultimul #rezist al patriei. Ceea ce nu se incadreaza pe legea 60/1991 ... ca si ... 1. forma de organizare a protestului (avize, aprobari) ... 2. mesaj (nu puteti folosi acest drept ... pentru a jigni, discrimna, incita, alte persoane, grupuri ... ceea ce se realizeaza verbal ... sau prin prezentarea unor cetateni in uniforme de detinuti) ... nu reprezinta dreptul la protest ... recunoscut de Constitutie si reglemenetat de Lege (repet ... ca sa nu mai existe confuzii) ... ci reprezinta Contraventie si se sanctioneaza conform legii 61/1990 ... ati inteles? Numai faptul ca iesiti in strada organizat (neautorizat) ... si strigati repertoriul vostru de vulgaritati si injurii ... este o fapta ilegala (contraventie) ... asta nu inseamna ca nu comiteti si infractiuni ... cand loviti cetatenii pe strada, tuburati linistea publica, blocati circulatia, distrugeti masinile oamenilor, tulburati posesia (ceea ce s-a intamplat prin demontarea naterialeor primariei) ... Nu-mi spuneti ca aveti respect fata de Lege ... ca nu pot sa va cred. *** ... voi sunteti o marca externa ... care foloseste orice ... in scop pur personal si politic ... sunteti ultima creatie in materie de activism politic ... si parte dintr-un fenomen global ... ca doar nu sunteti atat de [...] ... sa considerati ca ati fost inventati in Romania! Este o jignire sa vorbiti #voi de Respectarea Legii ... sau alte chestii ... precum ... justitie, stat de drept, democratie, drepturile omulului ... din simplul motiv ca traiti si va manifestati in completa IGNORANTA fata de aceste concepte. Cat despre articol ... d-le #Tolontan ... nu e clar ... cand trebuia obtinut avizul ... cand au inceput lucrarile sau la deschiderea targului ... daca Legea prevede ca acest aviz trebuie obtinut pana la data la care este deschis evenimentul ... aia este Legea ... nu aia care ati vrea d-voastra sa fie ... Totusi ... vorbim de PG ... care are tot dreptul sa organizeze astfel de festivale ... cu atat mai mult in Piete si de sarbatori ... nu cred ca avizul Politiei Rutiere este mai mult decat o formalitate ... nu are ... dimenisunea care i-o conferiti d-voastra. Sunt convins ... ca o veti prinde pe Firea in offside ... de mult mai multe ori pana isi va incheia mandatul ... si cu chestii serioase ... este dificil sa conduci un oras ca Bucuresti ... fara sa faci si greseli ... pe parcurs ... Problema care o vad la d-voastra ... Andries, etc ... este ca sunteti la vanatoare ... pur si simplu ... sunteti ultra-radicalizat ... este pentru ca vedeti in Firea o potentiala amenintare la al 2-lea mandat a lui Iohannis ... o lucrati la glezne ... asa cum se zice la fotbal? Este o problema pe care o aveti cu psd-ul in general ... si conceptul de pluri-partitism ... adica ma gandesc ca ... ati vrea sa traiti intr-oi societate ... cu un singur partid poltic ... corect? Si ala care sa fie subsidiara a DNA ... si sa care paltonul presedintelui? Sau poate vorbim de o chestie de invidie personal ... [entru ca Fire provine din breasla chiar trustul d-voastra ... si totusi ... ca si succes ... castiga Primaria Capitalei ... in timp ce d-voastra ... nu puteti convinge nici 10 bloggisti cu un IQ supraunitar ... de justetea argumentelor d-voastra? Oricare ar fi problema d-voastra cu Firea ... daca este locala ... globala ... profesionala ... personala ... politica ... prin astfel de materiale ... nu faceti decat sa-i sporiti capitalul de simpatie! Nu este toata Romania spalata pe creier ... incat sa nu recunoasca ... *** ... o chestie minora ... cum ar fi un aviz formal de la PC ... la care ii dati o dimensiune astronomica ... faptul ca ati incurajat in mod activ pe acest blog ... *** ... in general contraventionale ... *** sau ignorat) ... ale fenomenului #rezist ... faptul ca universul d-voastra incepe si se termina cu PSD ... si se rezuma la chestii administrative, nesemnificative ... in comparatie cu abuzurile adevaratei puteri din Romania ... detinute de mai bine de 15 ani de un Stat Paralel patronat de Administratia Prezidentiala ... acolo se intampla chestile MARI, IMPORTANTE ... cu efect dramatice pentru tara ... nu la zambilutele plantate de Firea ... ca de ce sunt galbene si nu albastre (la puscarie) ... am vazut atitudinea d-voastra fata de OUG 13 si Legile Justitiei ... este perfect clar pentru mine ... genul de stat pe care il doriti ... dar si genul de ... cetatean pe care il doriti ... v-ati scos de ceva timp manusile ... acum va trebui sa ... ride the storm! ...:))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

planetfun  •  29 decembrie 2017, 8:45

Tinand cont ca rezistentii au autorizatie sa blocheze circulatia pe calea victoriei.

Andrei F  •  29 decembrie 2017, 9:50

Din filmarea pe care domnul Sandy Matei a tinut sa ne o arate si noua se vede cum vine el dupa ora 6,cum se intalneste cu domnul Malin Bot si camarazii si cum intra ei in ingradirea realizata de Primarie pentru a ridica constructiile pentru targul de Craciun...Trece peste un domn de la Politia Comunitara care apara gardul de protectie-de ,angajatul Primariei- si nu conteaza ca acest domn avea parul alb..Ce vorbe scoate domnul Sandy si ce scandal face...Intervine un jandarm care se roaga de Sandy -isi vorbeau pe nume!!!-sa-l ierte pe nenea de la Politia Comunitara si in invita sa treaca de gardul de protectie...Asa s-a desfiintat schelele...Daca privim asta pe o parte trebuie sa avem mare respect pentru Lege.De fapt ma repet-cum a zis si Eminescu,Justitia,Legea,Religia sunt aparatorii unora...Eu daca as fi Firea sau Dragnea as respecta Legea atat cat o respecta si ceilalti...Ca doar vrem ca toti sa fim egali in fata Legii!***,daca -daca!-cineva ridica o constructie ***,noi astia frumosi putem colinda toata capitala ca nu ne deranjeaza nimeni...Ca asa spune Legea Rezist.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jean  •  29 decembrie 2017, 10:51

Domnule Tolontan, acolo oricum nimeni nu respectă legea. Ce lege respectă protestatari????

Catutzi  •  29 decembrie 2017, 11:07

Dar e simplu de combatut ce sustine primaria: celelalte targuri pentru ce perioade au fost aprobate? Cand a inceput montarea pentru ele? Si faceti comparatie cu ce declara.

me  •  29 decembrie 2017, 11:10

Dupa logica lor, oricine poate sa instaleze ceva (orice) in Piata Victoriei, sa pretinda ca vreo 2 - 3 saptamani ca face doar instalarea, apoi sa-si ia lucrurile si sa plece, dupa ce si-a terminat treaba. Asta daca e sa ducem la extrem situatia. Oricum chiar si pt 2 - 3 zile sa zicem de instalare efectiva a ceea ce vrea sa faca, tot nu poate sa vina oricine sa-si instaleze ceva acolo si pe urma sa plece pt ca nu are autorizatie. Explicatie de clasa a doua a unui corigent.

Andrei F  •  29 decembrie 2017, 11:10

Traiasca Cenzura!!!Se poate observa usor ce comentarii sunt truncheate...Daca nu poti cere unei tabere sa imite in partile ei bune,legale cealalta parte ...inseamna ca o sa avem mult de tras...

Marius  •  29 decembrie 2017, 11:13

D-l Tolontan cand faceti o ancheta daca protestatarii #rezist au autorizatie atunci cand ocupa piata victoriei si alte bulevarde din capitala ? Sau lor nu li se aplica legea ?

planetfun  •  29 decembrie 2017, 11:18

sa ai doua editoriale contra lu firea pe site, asta inseamna perseverenta.

Ion  •  29 decembrie 2017, 11:46

@ comentarorii "din convingere" Ce au intrat aplaudacii sa comenteze despre protestatari, citit si in stele si orice alte teme in afara de cea a articolului. Sa inteleg ca "din convingere" comentati lucruri care nu au nici o legatura cu subiectul articolului. Voi nici nu cititi despre ce este vorba in articol, dar scrieti despre alte lucruri. Unii nu stiti nici sa scrieti ca lumea, semn ca *** a voluntari.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

me  •  29 decembrie 2017, 11:47

Pentru toti cei care intreaba unde este aprobarea protestatarilor: intrebatii pe ei. Nu este scopul acestui articol / site sa elucideze acest aspect. Suntem o tara libera si fiecare isi ocupa timpul cu ceea ce vrea si il intereseaza.

Crimson Veritas  •  29 decembrie 2017, 11:55

@planetfun ... Poate egaleaza recordul de 3 vs Ponta ...:))

Crimson Veritas  •  29 decembrie 2017, 12:07

@you ... tu vad ca-ti ocupi timpul ... igrorandu-ti obligatia de a folosi cratima ...:)) Cat despre scopul acestui articol / site ... nu este clar definit ... de aia si exista confuzie ... unii speculeaza ca ar fi site de sport ... tabloid de scandal, platforma politica, vuvuzela sorosita ... parchet media sau organizatie filantropica care are ca scop scaparea Romanei de psd, si pe cetateni de vot ...:)) Opinile sunt impartite, diverse ... inteleg de ce un #rezist ar avea probleme ... de confort psihic ...:))

Comentează