Polițistul Brînduș, alt ofițer recunoscut la DIICOT de fetele abuzate, a ajuns în Secretariatul General al Guvernului și acum la Compania de Autostrăzi!

Sorin Brînduș spune că a fost în misiune la restaurantul ”Shanghai” și că nu are nici o legătură cu traficul de minore și de persoane de acolo

vineri, 9 februarie 2018, 10:33

 

”Ion a lui Feni a vândut o fată cre’ că sau ce s-a întâmplat… nu am fost pe fază, că nici nu mă interesa ce s-a întâmplat cu fata aia. Și familia a dat-o la dispăruți. Din câte s-a auzit că fata aia a fost găsită moartă sau ce… moartă… dispărută… vândută… p… mea” Unul dintre asociații chinezului Mihai, înregistrat în arest de către DIICOT, aprilie 2006

 

”Polițiștii au scăpat atunci și vor scăpa și acum. Au fost băgați oameni puternici, unii din străinătate, acolo se făcea sex, dar mai ales trafic cu chinezi. Cei 10 recunoscuți de noi sunt doar o părticică! Nu aveți nici o șansă, oricâte dezvăluiri veți face” Fată de la ”Shanghai”, dialog cu ziarul, februarie 2018

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

”Cu secțiile de poliție te descurci. Cu secțiile nu-i nici o problemă… nasol e când se bagă ăștia, procurorii!”.

E un citat din înțelepciunea de celulă.

Suntem în aprilie 2006 și un asociat al chinezului Mihai discută cu un alt arestat, care a acceptat să poarte microfon.

Această frază concentrează experiența celor care făceau trafic de fete și trafic de persoane.

Poliția era rezolvată.

Iată o stenogramă în care Șeful Mihai îl invită la Revelion pe unul dintre polițiștii din Sectorul 3.

De fapt, îl răsplătește și îl convoacă în același timp.

„Mergi cu mine de Revelion la Herculane, nu mai face rezervare”

Discuția este purtată pe 15 noiembrie 2005 între Mihai și „Ștefan”.

Gazeta a comparat numerele de telefon și a aflat că ”Ștefan” este fostul polițist Ștefan Aurelian Marinache din Sectorul 3, astăzi polițist comunitar.

După ce discută de „rezolvarea” unor probleme, chinezul își răsplătește interlocutorul.

MIHAI: Fii atent! Nu mai faci planuri de Revelion. O să faci cu noi, nu? (neinteligibil) La Herculane.
ȘTEFAN: Vedem! Nu-i problemă. Văd… Văd…

MIHAI: Da?
ȘTEFAN: Dacă nu putem să-l facem împreună, ne-om descurca și vedem cum?!

MIHAI: Nu! Tu mergi cu noi! Asta spune. Tu nu mai facă rezervare.
ȘTEFAN: Bine! OK.

MIHAI: Mergi cu mine.
ȘTEFAN: Bine, așa facem.

MIHAI: Mergi cu mine, da?
ȘTEFAN: Da, da.

MIHAI: Bine, bine.

Polițistul local Marinache se mândrește pe Facebook cu participări la turnee de Poker

Marinache, astăzi în vârstă de 39 de ani, este cel mai tânăr polițist dintre cei 10 recunoscuți de fete, la îndemnul procurorilor DIICOT.

Despre el, victimele de la Shanghai spun că „venea des în biroul șefului meu, chinezul Mihai Zhang, și spunea că este prietenul lui”.

Azi, este angajat al poliției locale și unul dintre puținii din tabloul de 10 a cărui carieră n-a înflorit spectaculos.

Căutat repetat de Gazetă, polițistul Marinache a evitat contactul.

Întrebat punctual pe WhatsApp despre relația cu șeful traficanților și despre felul în care a fost recunoscut de victime la DIICOT, el a citit mesajul, dar n-a răspuns.

Șef în SRI, șef la Curtea Militară de Apel, șef la Poliția Parlamentului

În cei 12 ani scurși de la recunoașteri, ceilalți ofițeri pe pozele cărora fetele au pus degetul au progresat admirabil.

Iar azi, un alt nume din tabloul celor recunoscuți de fete în fața procurorilor DIICOT.

„Plecau cu punga de bani spre Secția 11”

Brînduș lucra la Secția 11 de poliție, în Sectorul 3.

Aceeași secție despre care, într-o mărturie aflată la dosarul penal o fată povestește cum unul dintre asociații chinezului Mihai ”pleca dimineața cu o pungă de bani spre Secția 11 de poliție”.

Într-o altă confesiune, obținută de procurori cu un om infiltrat cu microfonul în celula unde stăteau oamenii traficantului Mihai, aceștia povestesc cum ”doi polițiști de la Secția 11 veneau și claxonau ori de câte ori era o problemă”.

Mai mulți polițiști de la Secția 11 și din Sectorul 3, printre care și Brînduș, au fost fișați de DIICOT, pozele au fost prezentate fetelor abuzate, iar acestea i-au recunoscut.

Într-un drept la replică trimis către redacția ”Gazetei”, Brînduș este foarte nemulțumit.

El spune că ”în dosar nu au fost formulate acuzații împotriva mea” și că amintirea lui în tabolul celor 10 ofițeri recunoscuți de fetele abuzate e un act ”nedrept, defăimător și denigrator” comis de ziar la adresa lui. 

Spune că a fost recunoscut în 2005 pentru că a fost în misiune în 2002!

Brînduș susține că ”nu am fost recunoscut de ”fetele” implicate în faptele cercetate și la care faceți referire în material”.

Ba da!

Exact de una dintre fetele puse să se prostitueze a fost recunoscut polițistul Brînduș.

Căci fetele nu sunt, așa cum cinic se exprimă el, ”implicate în faptele cercetate” decât în măsura în care poți spune despre o nucă strivită de un ciocan că este implicată în propria strivire!

Versiunea integrală a polițistului Sorin Brînduș e publicată la finalul articolului.

În esență, polițistul explică faptul că a fost în misiune la restaurantul ”Shanghai” în 2002 și de aceea l-a recunoscut fata la DIICOT, trei ani mai târziu!

„Am cercetat două furturi”

În privința afirmației că nu i s-au adus acuzații, el are dreptate.

Nici unul dintre cei 10 ofițeri recunoscuți n-a fost investigat mai departe.

După cum Parchetul General a recunoscut, DIICOT a clasat cazul ofițerilor, fără să mai adune probe suplimentare.

Brînduș susține că a fost la restaurant în 2002 pentru că era în misiune.

”Am cercetat două furturi care au avut loc la ”Shanghai” și care s-au finalizat cu dosare penale”, spune el.

”A venit mai întâi la un furt săvârșit la resturantul Shanghai, după care a mai revenit la restaurantul Shanghai o singură dată”, și-a amintit fata care l-a recunoscut, în fața procurorilor.

O groază de ofițeri la datorie într-un loc unde se derula fără opreliști trafic de minore și trafic de persoane

În tot acest timp, în care polițiștii susțin că erau la datorie, ”Shanghai” funcționa ca un paravan pentru o largă operațiune de trafic de minore și trafic de persoane.

După numărul de oameni ai legii care frecventau locul, zeci dintre ei fiind fișați de procurorii specializați în criminalitate organizată, ”Shanghai” ar fi trebuit să fie epicentrul siguranței din București.

Când colo, era nodul unei mafii nemiloase.

O mafie care sechestra fete minore și transfera cetățeni chinezi în Occident, via România, din același restaurant ”Shanghai” care gemea de ofițeri.

Traseul MAI – Guvern – Autostrăzi

Ca și în cazul altor colegi recunoscuți de fete în fața procurorilor DIICOT, cariera lui Sorin Brînduș la stat a curs netulburată, într-un crescendo încurajator.

După ce în aprilie 2016 s-a pensionat din Poliție, la 48 de ani, el a ajuns la Secretariatul General al Guvernului, la departamentul juridic.

Conform cronologiei din declarația de avere a lui Sorin Brînduș, el a fostangajat la secretariatul general al guvernului Cioloș și a rămas câteva luni și în guvernul Grindeanu.

Gazeta a cerut datele exacte ale prezenței fostului polițist în Palatul Victoriei, dar Guvernul n-a răspuns până la închiderea acestei ediții.

7.600 de lei pe lună salariu plus pensie de polițist

Cariera de specialist jurist a polițistului recunoscut de una dintre victimele de la ”Shanghai” nu s-a încheiat însă în Guvern.

În prezent, Brînduș e angajat la Compania Națională de Autostrăzi, pe poziția de consilier al directorului, pe chestiuni legale.

Salariul: 7.600 de lei net pe lună, care i se adaugă la pensie.

Compania de Autostrăzi răspunde ca Ambasada Chinei

Sindicatele au protestat când a apărut în companie Sorin Brînduș.

”Cu 7.600 de lei net cât are fostul polițist Brînduș salariu, el câștigă peste un inginer de drumuri! Asta peste pensia lui specială”.

Gazeta o contactează pe Elena Răileanu, președintele Sindicatului Drumarilor.

E prudentă în declarații. ”Nu-l cunosc pe acest domn Brînduș, probabil este angajat de curând, dar pot să vă spun doar că în acest moment ne judecăm cu CNCD pe motiv de discriminare din cauză că am introdus în contractul colectiv de muncă pe anul trecut interzicerea angajării pensionarilor”.

Înainte de a deveni publică prezența lui Brînduș pe tabolul recunoașterilor de la DIICOT, postul Digi 24 a cercetat separat această numire a lui Brînduș la Autostrăzi.

Pornind de la întrebarea ce caută un fost polițist la Autostrăzi?

Digi 24 a cerut o reacție de la conducerea companiei de stat.

”Domnul Mihai Sorin Brînduş are în domeniul juridic o experienţă profesională de peste 20 de ani, având şi calitatea de formator în cadrul Institutului de Formare si Pregatire Profesională din cadrul M.A.I”, spune CNAIR.

Digi insistă și îi întreabă pe șefii companiei dacă sunt la curent cu problemele carierei de polițist a lui Sorin Brînduș.

”La depunerea dosarelor a fost solicitat, conform legii, cazierul judiciar, din cuprinsul căruia nu a rezultat existenţa vreunei fapte penale constatate în sarcina domnului Mihai Sorin Brînduş de organele de cercetare penală. Mai mult decât atât, ultimul loc de muncă al domnului Mihai Sorin Brînduş a fost la Secretariatul General al Guvernului – Direcţia Juridică, ceea ce a implicat verificări ample asupra probităţii morale şi profesionale a acestuia”, spune Compania de Autostrăzi.

Vorba Ambasadei Chinei, atunci când l-a apărat pe traficantul de carne vie Mihai în fața Înaltei Curți de Justiție: ”Are un profil social moral corespunzător”.

Mai rămâne să dea ei DIICOT în judecată!

De fapt, toți cei 10 recunoscuți și alți zeci de ofițeri prinși în dosarul ”Shanghai” sunt impecabili profesional.

Ei derulau misiuni de succes acolo, de aceea i-au recunoscut fetele.

Numai că, în același timp și în același loc, potrivit unei sentințe definitive a trei curți de justiție, la restaurantul și salonul de masaj ”Shanghai” se făceau afaceri cu minore sechestrate și trafic transfrontalier de cetățeni chinezi, care tranzitau ilegal România spre UE!

Atât Sorin Brînduș, cât și colegul său de la Poliția Sector 3, Marian Mândroc, ambii recunoscuți de fetele abuzate, lasă de înțeles că vor da în judecată Gazeta și pe autorii investigației.

Excelent!

”Referitor la actele de urmărire penală apărute în mass-media, din verificările efectuate a rezultat că acestea se regăsesc în integralitatea lor în cuprinsul dosarului judecat de Secția I Penală a Tribunalului București” Comunicat Parchetul General, 1 februarie 2018

Cum, conform Parchetului General, noi am publicat doar acte publice, din dosarul penal, polițiștii au o singură șansă: să dea în judecată DIICOT că i-a urmărit, i-a fișat și a pus pozele lor de i-au recunoscut fetele.

Asta ar fi apogeul umorului negru al acestui caz cu un fundament atroce, însă cu numeroase momente de absurd.

Mai e puțin și cei 10 ofițeri recunoscuți de fete se vor victimiza că DIICOT a făcut doar recunoașterea și nu a dus mai departe cercetările, care le-ar fi dovedit inocența!

Cum trimitea traficantul Mihai poliția să extorcheze alți afaceriști chinezi

E clar că, de fapt, poliția a fost energică și și-a făcut datoria.

Iată cum.

Povestește unul dintre asociații chinezului Mihai, care a coloaborat cu procurorii ca să scape mai ușor.

”De asemenea, inculpatul are cunoștință că Mihai, sprijinit de Wan Yan, trimitea polițiști de la Secția 11 la anumiți chinezi acasă pentru ca acestora să li se verifice vizele”.

”Acești chinezi verificați de poliție erau de fapt chinezi despre care Mihai cunoștea că au posibilitatea să plătească sume de bani cuprinse între 10.000 și 15.000 de dolari pentru a nu mai fi deranjați de organele de poliție”.

”După ce se făceau aceste verificări, Mihai mergea și discuta cu acei cetățeni chinezi, le spunea că le poate rezolva problema cu poliția și  ce sumă de bani trebuiau să plătească, sumă care se împărțea cu cei din poliție și cu Wan Yan”.

În aceste condiții e clar.

Ofițerii au fost abuzați prin necercetare penală.

 

 

CUPRINS: Toate capitolele din investigația GSP în cazul „Shanghai”

Comentarii (65)Adaugă comentariu

Stelu  •  10 februarie 2018, 7:25

Vrem sus ! Vrem sa stim ordinea si ierarhia acestei organizatii....! Cine dadea oridine, cine incasa banutu, la cine mergea banutu?? dar punctul de vedere al Dna OLGA VRANCEANU ? Pe ei cu toata energia ta Tolo & echipa !!

Hm  •  10 februarie 2018, 7:31

Daca DIICOT nu vrea sa răspundă cine era procurorul de caz, propun alta abordare. Organigrama lor e publică și azi, așa a fost mereu. Pe legea 544 faceți solicitare sa vedeți cine era șef de secție in anii respectivi. Trebuie să fie pe la Antitero cazul asta, sau verificați și voi unde a fost Olga Vrânceanu pe vremea aia. Nu poate închide un astfel de caz decât un sef de secție in felul asta. Și asa-i aflam și ăluia numele in mod legal, că sa nu mai creadă că e de neidentificat.

Cătălin Tolontan  •  10 februarie 2018, 7:32

@Hm: numele procurorul de caz care a clasat dosarul ofiterilor protectori e o informatie publica. Asta inseamna ca informatia nu apartine DIICOT, ci publicului. O sa o furnizeze.

Luca  •  10 februarie 2018, 7:38

Adică statul roman il pensioneza ca e stresat de cat a muncit in condiții "speciale" si tot statul roman il reangajeaza ca pe un tânăr , in putere, dornic de munca ! Comedie neagră pe banii noștri ! In plus, ne mai miram de ce nu avem autostrăzi !!!

anton  •  10 februarie 2018, 7:46

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  10 februarie 2018, 7:51

Un domn din articol vrea sa se dezvinovateasca dar parca ii iese pe dos!!! Pai daca majoritatea fetelor care au facut recunoasterea erau minore in 2005 in 2002 adica cu trei ani mai putin nu erau la fel de minore???!!! Asta unui politist nu- i batea la ochi?Aia la local aveau si gradinita?Si cu munca la negru...? Minorii nu pot fi angajati decat in conditii speciale,cu acordul parintilor...Parinti care saracii nu se puteau deplasa la Bucuresti...Minorele ca martore ni s- a spus ca nu aveau bani de tren...Deci inca ceva agravant pentru Statul Roman...Minorele cel putin 3 ani au fost exploatate sub ochii autoritatilor si asta la Bucuresti...

Stelu  •  10 februarie 2018, 8:03

Normal ca toti sunt in functii sau pensionati fara ca nimeni sa-i deranjeze... Oare Olga Vranceanu ? ....

gabriel valeriu  •  10 februarie 2018, 8:28

E bizar cum niste indivizi care au lucrat in slujba legii par sa nu priceapa ca aceste informatii sunt parte dintr-un dosar de ancheta devenit public. Sigur, asta nu e mai bizar decat faptul ca atat de multor functionari ai statului li se facea foame sau anchetau un furt exact cand treceau pe langa "Shanghai", asta fara ca presupusa pregatire profesionala si flerul atat de necesar in meseriile lor sa le indice ca ei mancau in, vorba voastra, "nodul unei mafii nemilose"! Daca e sa-i credem pe ei, inseamna ca au fost cei mai slabi angajati ai statului si nu-si merita pensiile speciale.

Gambeta  •  10 februarie 2018, 9:20

Cum sa ajunga ala in guvernul personal al MARELUI *** IMOBILIAR? Tocmai la aia care cheama oamenii in strada sa raga ca vor stat de drept, in timp ce calca in picioare Constitutia? Bai, nu se poate! Ia revizuiti-va atitudinea!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion  •  10 februarie 2018, 9:25

La Guvern doar femeia de serviciu e obligatoriu sa nu aiba cazier judiciar, in rest, toti sunt penali, e o conditie sa faci parte djn echipă !!!

Cătălin Tolontan  •  10 februarie 2018, 9:26

@Ion: da, insa Sorin Brandus nu are dosar penal. El nici nu a fost cercetat in acest caz, doar recunoscut de fete, apoi dosarul s-a inchis. Cazier ar fi insemnat o condamnare, asta o decid judecatorii, asa ca polistitul este nevinovat, ca orice cetatean roman.

Titi  •  10 februarie 2018, 9:44

Oare dragele soții sau copiii acestor mini-vedete ce părere au de apariția în presa a cazului?

crisjustme1  •  10 februarie 2018, 10:04

Exceptional articol ! Romania are nevoie de voi ! Bravo Tolo, Bravo Razvan Lutac, Bravo Mirela Neag ! Vreau sa mentionez un lucru: daca ati avut vreodata sentimentul ca va fi un drum lung si greu de parcurs pentru aflarea adevarului, sa stiti ca totul merita. Noi, cititorii (cred ca pot sa vorbesc in numele majoritatii), suntem recunoscatori ca ati reusit sa aduceti aceste fapte abonimable in atentia publica. Acesti monstrii au fost demascati. Ei trebuie combatuti punct cu punct. Ani la rand au fost protejati de sistem . Am convingerea ca aceste dezvaluiri vor face ca aceasta protectie de care au beneficiat pana acum sa dispara. Ceea ce au facut nu mai poate fi bagat sub pres, chiar daca ei se chinuie acum, se lupta sa-si demonstreze "nevinovatia". Acest drept la replica absolut gretos, prezentat de brindus (o rusine pentru uniforma de politist) este dovada ca tupeul si nesimtirea nu au limite pentru unii oameni.

popovici lucian  •  10 februarie 2018, 10:07

Ma intreb si eu, oare ce scop or avea aceste stiri publicate dupa mai bine de 10 ani???

Matei  •  10 februarie 2018, 10:16

Cu regret va spun, omul are dreptate, din dosar nu rezulta nici ca ar fi fost client si nici ca a protejat rețeaua, doar ca a fost de doua ori, dintre care o data cu treaba. Dvs. ii puneți poza alaturi de *** pedofil si ceilalți bandiți dovediți.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alex  •  10 februarie 2018, 10:25

Ce naivitati... Ati prins cativa iepurasi... Unde sunt leii? Sa ne anuntati cand ajungeti la cei mari... E periculos ce faceti...

Urod  •  10 februarie 2018, 10:27

@Titi....pai ce părere sa aibă nevestele, copii.. .. Doar ghinion ca mai exista Cătălin Tolontan... În rest ce contează, au trăit bine și trăiesc în continuare bine din ***... Iar acești indivizi care se descurca bine în viata din ***, privesc cu dispreț pe cei care muncesc cinstit și trăiesc prost...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Urod  •  10 februarie 2018, 10:35

@popovici lucian.... Ce rost au aceste știri?!!!!.... Au un mare rost, dar probabil tu ești unul din,, mulții " din aceasta tara care trăiesc din corupție... Și nu-i asa, ca v-ați dori sa trăiți la infinit asa, fără sa va deranjeze nimeni?!!!...

Octav Fulger  •  10 februarie 2018, 10:44

Felicitari pt. investigatia jurnalistica. Chiar daca faptele sunt achitate, traficul de influenta, abuzul in serviciu ce a dus la neanchetarea politistilor si netrimiterea lor in instanta nu s-a prescris.

Daniel  •  10 februarie 2018, 10:49

Ma simt "excelent" acum ca am aflat ca domnul Brindus-pensionarul MAI-are o pensie frumoasa, dar si o leafa superba, tot de la stat. Degeaba. Septe mii si vreo sasa sute de lei...din taxele platite de noi, taxe din care ar trebui sa se construiasca drumuri, bai gasca lu' *** andrusca! Ati auzit? Nea comisare, nu vrei matale sa te duci la privat nitel, daca tot esti atat de bun? Ai fost la stat o viata intreaga, acum ei pensie nesimtita si te angajasi din nou, tot la stat? Asa ceva este de....cenzurat....in ce tara traim, fratilor? Astia nu numai ca stau cu bocancii pe gatul nostru, ***. Pfiu! 2. Spune nenea comisarul "nepatatu'" ca el a fost sa ancheteze doua furturi la Shanghai si ca de aia l-au recunoscut fetitele in poze. Aloooo, nenea comisaru', chiar ne crezi ***? Pai daca e asa, tu nu aveai ce cauta in Politie! Mare investigator fiind, cand ai vazut fetitele in crasma trafico-proxenetului Mihai nu te-ai intrebat si tu, cu flerul de militian, baaa, ce naiba cauta niste minore in sandramaua asta? N-au casa, familie, scoala de facut? Nuuu, tu te rezumi acum sa ne spui baliverne care nu fac altceva decat sa te faca si mai penibil. Nu suntem toti *** in tara asta, sa va fie clar, penalilor! Asa, ca fapt divers, nu ai vrea tu sa pleci de la CNAIR, unde ai o leafa nesimtita, si sa lasi un tanar jurist sa manance si el o paine? Mie nu-mi convine deloc ca din banii pe care ii dau pe vigneta o parte intra un buzunarul tau. In toata povestea asta, oripilanta de-a dreptul, s-ar putea sa avem o solutie. Cum miroase de la o posta a dosar masluit, sunt sigur ca DNA s.a autosesizat si face cercetari. Poate anumite fapte nu s-au prescris si o sa avem sansa sa va vedem pe toti acolo unde va este locul, la inchisoare: politisti, procurori, comisari de la Garda si SENATORU'. Adica toti cei care au comis aceste fapte oribile, dar si cei care au ingropat dosarul. Doamne ajuta! Felicitari echipei de investigatii!!! Asteptam cu nerabdare alte informatii bomba, dar si stirea care sa ne dea noua, cei care am mai ramas in tara asta, speranta ca se va schimba ceva. Stirea ar suna asa: dosarul a fost redeschis!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  10 februarie 2018, 10:50

@Daniel: multumim. Suntem o echipa mai mare decat cea vizibila prin semnaturi. O redactie intreaga munceste pentru ziar, pentru Gazeta, noi suntem o particica. Cat despre redeschiderea dosarului, asta e exclusiv treaba procuraturii. Pe magistrati ii responsabilizeaza legea sa cerceteze in numele interesului public, in cazul in care considera ca in acest dosar ofiterii au facut ceva ilegal. Stiti cum vedem noi vestea buna? Romania anului 2005 a mobilizat o reactie mica la ceea ce s-a intamplat fetelor. Astazi, o sumedenie de oameni sunt, pe buna dreptate, indignati si oripilati si vorbesc despre victime. Asta e un semn de schimbare.

gilos  •  10 februarie 2018, 11:14

Felicitari pentru articol si pentru perseverenta ! Cazul in sine ar trebui obligatoriu redeschis. Faptele sunt extrem de grave si nu pot fi facute uitate. Petitii scrisori, ong-uri , societatea civila...haideti sa punem presiune pe aceste autoritati !! Al doilea aspect scandalos este cel cu pensia. Cum adica ? Te pensionezi la 48 de ani(!!!), cu o pensie babana si apoi te intorci la stat si mai iei 76.000 lei ?In ce lume traim, fratilor ? Astia chiar au luat-o razna !!! Ce ar fi asa de greu sa fie o lege care sa interzica cumulul pensiei cu salariul pentru cei care nu au indeplinit varsta de pensionare (65 de ani ?) Daca esti bun de munca, du-te la munca !! Pensia va veni la 65 de ani ! PSD-ul se vrea partid social-democrat, dar ce echitate sociala este asta ? Pensii speciale pentru guvernanti, pentru parlamentari si pentru cei smecheri !! Aia mici pot sa moara de foame, ca lor nu le pasa !

Cătălin Tolontan  •  10 februarie 2018, 11:15

@gilos: aveti dreptate, indignarea nu se materializeaza de la sine. ONG-urile, pe care de atatea ori le-am laudat pentru efortul lor, in acest caz continua sa fie contemplative. E vorba de niste minore sechestrate si abuzate sexual. Exista o decizie a trei instante, ultima chiar Inalta Curte, care spune asta. Insa, chiar daca nu se misca ele, un simplu email la Parchetul General ar semnala ceva. E insa decizia dvs, a fiecaruia.

mattteo  •  10 februarie 2018, 11:30

Explicati-mi si mie va rog, ca eu n-am inteles ce infractiuni au facut astia de s-a dclansat vanatoarea asta de vrajitoare. Ca s-au dus la iubit la niste fete? Pai cine le obliga ma sa faca ce faceau pe bani? Le tineau aia inchise acolo, erau sechestrate?? Daca erau ele minore e vina clientilor?? Credeti ca daca le intrabau ei cati ani au, ar fi spus ca au sub 18?? Fiecare "practicanta de meserie" din tara asta o face ca vrea si stie sa minta cand e intrebata de varsta. Apropo, in fiecare zi sunt 14000 de acte sexuale intre un adult trecut de 18 ani si un minor in Romania. In fiecare sat gasesti cate un barbat care umbla cu cate o pustoaica de 15-16 ani. Voi i-ati luat pe astia la puricat si la linsat public......

Urod  •  10 februarie 2018, 11:51

@Catalin Tolontan.... Vina la tot ce publici tu, este la noi... POPORUL ROMÂN.... De ce...?!!... Simplu... Toți cei corupți provin din acest popor, popor care nu are o reacție, ci dimpotrivă, o îngăduie ca o stare de normalitate prin celebra fraza....,, SI TU AI FI FĂCUT DACĂ AI FI PUTUT ".....si te rog sa ma crezi, ca am întâlnit-o f. f. des din anii '95, când alți corupți Hrebengiuc, Iacubov... etc... făceau legea.... Nu toți românii gândesc asa bineînțeles, dar din păcate o foarte mare parte gândesc așa... Numai din cauza asta sa ajuns ca un condamnat, Darius Valcov sa facă parte din guvern... Deci mesajul este....,, Noi penalii va conducem iar voi, fraierilor, trebuie sa acceptați ca doar voi ne-ați votat...!!!!.. (ca doar și voi ați fi ca noi dacă ați fi în locul nostru)...

Andrei F  •  10 februarie 2018, 12:07

@ mattteo Domnule...Sa presupunem ca amandoi suntem ,,amatori,,in ce priveste Dreptul...Totusi...in tara asta se plateste pentru,,iubit,,( cuvantul d- tra)?Sau este o meserie care are in atributii,,iubitul,,?Poate dumneavoastra chiar nu stiti dar va asigur ca un politist sigur stie ca este ceva ilegal!Cred ca nici nu sunteti tata,mai ales de fata! Cand ai aproximativ 30 de ani se presupune ca ai experienta in a aprecia destul de bine cati ani au niste fete si tot ca amator va spun ca la politisti aceasta evaluare a persoanelor devine o arma...Mai mult,politistilor prin lege pentru anumite fapte care se infaptuiesc folosind,, umbrela ,,de politist se atribuie spor de pedeapsa...Deci,vrem sau nu,ne place sau nu ,asa sunt legile scrise sau marale acum...

Andrei F  •  10 februarie 2018, 12:17

@ urod Domnule ,nu vreau sa intru in polemica dar...Eu prefer un ce numiti dumneavoastra la guvern ,LA VEDERE, decat sa vad cazuri ca cel de fata in care Statul nu poate interveni...Pana sa uram coruptii ca un tot ar trebui sa ne ingrijoreze ca unii corupti sunt atat de puternici incat Statul nu pot sa- i atinga!Coruptia care se judeca ,a lui Valcov este mai mare,mai periculoasa decat coruptia din cazul de fata unde nici nu se judeca? Si eu pot sa va numesc la foc rapid multe alte cazuri...Ex. baza nautica din Herastrau care tot asa se judeca pana la un nivel...

suprem  •  10 februarie 2018, 12:51

Iată-mă din nou aici printre cetățenii revoltați. Revolta lor izvorâtă din crasa incultură juridică coroborată cu pofta de a mirosi sângele celor ce au reușit in viața. ( la modul general fără legatură cu cei din dosar) Li se aruncă aici câte o porție condimentată după gustul bucătarului șef Tolo și frustrările acumulate zilnic urmare impotenței lor de a realiza ceva pe lumea asta se revarsă aici in 10 rânduri pline de idioțenii.

j  •  10 februarie 2018, 12:56

mattteo: Deocamdata, in Romania sunt ilegale atat prostitutia cat si proxenetismul. Cand fetele sunt minore si sechestrate, e cu atat mai rau. Cand omul care beneficiaza de servicii e politist, lucrurile astea constituie fapte agravante dpdv penal daca ajunge sa fie anchetat. Pe langa asta, se pare ca ca e vorba si de escrocherie, inselaciune si santaj. Si tu din toate astea retii doar ca un minor face sex cu un adult? Prietene, ai nevoie de consultare de specialitate, aici vorbim de fapte penale extrem de grave, care in Romania nu se pedespesc pe cat de grav ar trebui (asta legat de modificarile Codului Penal). Ce-ar fi trebuit sa se intample ca sa consideri ca e infractiune? Sa le omoare? Mi se pare incredibil ca sunt oameni atat de prosti sau atat de rau intentionati incat sa incerce sa justifice asa ceva.

Urod  •  10 februarie 2018, 13:08

@Andrei F... Pentru mine orice caz de corupție gen Shanghai sau Valcov, sunt la fel de grave... Practic ambele sunt posibile pt ca se susțin una pe alta, ca să spun așa...Nici eu nu vreau sa fac polemica, dar visez sa apuc clipa când nu vor mai exista asemenea indivizi în structurile statului... Pt mine, un corupt anchetat și condamnat este la fel de grav ca unul care nu este condamnat... Primul, este grav ca nu a apărut asa din senin, ci este rezultatul unui sistem bolnav, iar al doilea este grav pt ca necondamnarea lui a fost posibila tot din cauza corupției profunde și nu ca rezultat unor fapte neconfirmate...

Urod  •  10 februarie 2018, 13:15

Oricum, bravo Cătălin ție și tuturor celor din spatele tău care munciți și nu va lăsați descurajați... Aveți alături de voi toți oamenii cinstiți...

Marius  •  10 februarie 2018, 13:17

Sotia acestuia lucreaza la Ministerul Dezvoltarii,la o directie care se ocupa cu fonduri europene.Unde director este o doamna de prin 2011,2012 si care a fost promovata tot timpul politic.Acum imputernicit prin directia unde lucreaza sotia lui Brandus este un fost angajat al DIPI! Increngaturi! Nu ar strica sa faceti verificari si prin astfel de directii! E valabil cred ca in cazul multor ministere!

aBEREz  •  10 februarie 2018, 13:27

Catalin,in timpul scurs de la demararea anchetei gazataresti si pana astazi,s-au facut presiuni de incetare a dezvaluirii cazului sau amenintari asupra ta sau a colaboratorilor tai? Altfel,multa putere de munca si concentrare sa aveti! Va doresc succes!

Andrei F  •  10 februarie 2018, 13:39

@Urod • 10 februarie 2018, 13:08 Adica ...La dumneata un caz care este anchetat este egal ca un caz in care nu a fost anchetat mai ales pentru ca nu s-a putut?Apoi uite ,se scrie si astazi in articol ca in arest se faceau interceptari....Valcov oare il credeti lipsit de inteligenta?Tot aici parca dumneavoastra ati afirmat-daca nu imi cer scuze- ca procentul in tara de coruptie este urias!!!Deci mai bine o tinta marcata decat un ocean unde imi spuneti ca sunt mai multi corupti decat cinstiti...Valcov acum daca poseda un minim de inteligenta stie ca este cel mai controlat om,este ca in filme.O tinta marcata.Pentru mine este un caz rezolvat indiferent de verdictul final.Problemele vin de acolo de unde tocmai s-a dat NUP cand un domn a spus ca el era seful sefilor,ca la el se facea justitie...Si asta public...Oare cum era daca Valcov declara asta?Cum era daca Statul il apara pe Valcov sau era la degetul lui mic?Tocmai de asta Valcov are un mare atu...El sigur nu este din tabara protejatilor si mai mult ,este foarte urmarit...Mai mult ,acum pe ,,Lumea Justitiei,,circula niste informatii in privinta procesului lui Valcov de care eu va spun sincer ca as vrea sa nu fie adevarate...

zorrozabal  •  10 februarie 2018, 14:11

Ramane un sentiment de resemnare!

Stelu  •  10 februarie 2018, 14:45

Acest dosar si multe altele vad ca nu sunt motiv pt nici o televiziune - emisiune !! Romania te iubesc- Acces direct si multe altele... dc Tolo ?

Pet  •  10 februarie 2018, 14:58

Nemernicii implicati sa fie rejudecati, sa dispara din spatiul public! Nu au produs decat tulburari posttraumatice altor romani!!!

George  •  10 februarie 2018, 15:21

Ce bine imi pare! Avem jurnalisti de succes! Mai jos citeam un comentariu de genul " ce rost au aceste investigatii dupa 10 ani?". Isi au rostul si peste 20 de ani, putea sa fie fiica ta,nepoata sau stiu eu vreo alta ruda sechestrata si obligata sa se prostitueze. Imi pare foaarte bine ca investigati cu greu acest caz, ca probabil va pun ei bete in roate ca deh, sunt ditamai gaborii, dar lasa, ca le vine lor randul sa stea la puscarie. Auzi tu, politistul a

George  •  10 februarie 2018, 15:24

Continuare: politistul acela a citit mesajul pe whatsapp dar n a raspuns. Normal, se simte vinovat! Bravo Domnule Catalin Tolontan. Excelent!!!!!

Florin  •  10 februarie 2018, 15:32

Foarte interesant cum niciunul dintre marii aparatori ai dreptatii din parlament, dintre cei care rupeau strada la protestele "pt legile justitiei", nu a cerut nici macar niste lamuriri ministrului justitiei intr-o interpelare. Sa fie vreun ordin pe unitate ? Despre vedetele metoo de Romanica ce sa mai zic ? E cool doar daca e vorba despre seful care te-a hartuit si apoi promovat. Niste fete sarace si amarate nu sunt cool. Poate nici nu stiu sa vorbeasca trendy pe Facebook despre mana sefului pe spatele lor. Cred ca vom descoperi cu surprindere cum oameni din parchete care azi se dau de ceasul mortii cu legile justitiei au fost implicati in ingroparea acestui caz si apoi promovati pana la stele...2,3,4 stele...depinde.

Sherlock  •  10 februarie 2018, 16:01

@Urod, 10:35 Acest "popovici lucian, 10:07" este acelasi "marius" de cu o zi mai devreme, care punea intrebari asemanatoare! Si or mai fi destule postari puse de el sub alte nume. Intrebarile ce trebuie sa le punem noi sunt: 1) ce grad are papitoiul asta "popovici lucian" = "marius" = etc. 2) daca lucreaza in MAI sau la SRI; 3) daca posteaza mesajele in timpul orelor de serviciu, de pe un echipament al statului, si la ordinul cui.

mattteo  •  10 februarie 2018, 17:00

@j Vad ca imi raspunzi in 2 peri, dar eu tocmai asta te intreb: unde sunt santajul, escrocheria si inselaciunea? A fost intr-adevar vreo fatuca sechestrata? Daca e sa arestam toata lumea care face prostitutie, ar trebui sa bagam la puscarie jumatate din Romania

Cătălin Tolontan  •  10 februarie 2018, 17:05

@mattteo: trei instante, Tribunalul Bucuresti, Curtea de Apel si Inalta Curte, i-au pedepsit pe chinezi pentru trafic de minore, sechestrare, trafic de persoane. E suficient ca sa nu mai negati faptele?

mattteo  •  10 februarie 2018, 20:02

Imi si imaginez niste chinezi cum sechestreaza niste fete romance cuminti.......Adica astea dau cu picoarele in testicule cand trage unul mai solid de ele, dar n-au putut sa fuga nu stiu cati ani de la niste chinezi amarati ;))))) Hai sa definim sechestrarea de persoane. Dupa mine, asta are loc atunci cand exista privare de libertate. Ori fetele astea lucrau acolo din propria lor vointa, se plimbau cum doreau si cand doreau. Deci despre ce sechestrare vorbim? Aaa, ca justitia din Romania a pedepsit nu stiu ce la presiunea mediatica....nici nu ma asteptam la altceva

Anghel Merchel  •  10 februarie 2018, 20:35

Domnu blogger sportiv Tolontan, pana imi modereaza cenzura ultimul mesaj cenzurat, as avea o intrebare simpla. Sper ca nu e caz de cenzura si la asta, daca totusi este caz de cenzura si la asta imi cer anticipat miliarde de scuze politic corecte. Deci ce m-ar interesa: Ce meserie aveau fetele astea majore abuzate cu forta in cusca luni de zile? Hai merci anticipat ptr raspuns! Jos comunismul pechinezo-moscovito-fenian! Sus capitalismul progressist, politic corect!

tarainfractorilor  •  10 februarie 2018, 21:33

Condamnare definitiva pentru trafic de minore, sechestrare, trafic de persoane. Condamnare definitiva si toti scapa, se musamalizeaza totul. In ce tara traim? Tara infractorilor care scapa de fiecare data de pedeapsa, ori in Costa Rica, ori in Madagascar ori stau linistiti sub nasul nostru si nu ii deranjeaza nimeni...

mattteo proxenetul  •  10 februarie 2018, 21:36

@mattteo esti cu musca pe caciula? Sau ai aceeasi problema ca si astia de la PSD, respectiv negarea realitatii?

Urod  •  10 februarie 2018, 21:48

@Sherlock....cred ca sunt mulți acoperiți care sunt puși sa discrediteze munca lui Tolontan.... Au senzația ca suntem atât de prosti încât ei pot sa ne spele creierele... Ei nu mai știu în slujba cui lucreaza... Or sa le vina timpul la toți pt ca toate au un sfârșit la un moment dat...

Urod  •  10 februarie 2018, 21:54

@matteo...ce simpatic ești... Minorele se plimbau de buna voie, oamenii legii de-asemenea ca doar acolo era un loc de recreere pt polițiștii stresați și pe deasupra chinezul Mihai era un bun plătitor de taxe, inclusiv de TVA... Ce crima oribila sa comis cand să închis afacerea Shanghai..!!!... Nu-i asa ?!!!!...

Urod  •  10 februarie 2018, 21:58

@Anghel Merchel... Fetele erau psiholoage plătite pt a destresa polițiști, procurori....!!!!...

Comentează