Gabi Firea îi dă Cristinei Neagu cel mai mare salariu de bugetar din România: 22.000 de euro pe lună!

Primăria a ascuns până acum suma, dar ziarul a intrat în posesia ”fluturașului” handbalistei din decembrie 2017

miercuri, 21 februarie 2018, 7:01

UPDATE: Puteți cititi reacția Primăriei Bucureștiului aici. Primăria susține că e un atac, mai vechi, la adresa Gabrielei Firea.

UPDATE: O corectură pentru care ne cerem scuze: din suma de 101.649 de lei handbalista plătește 5,5% asigurări de sănătate și 16% impozit pe profit, pentru că plata reprezenta venituri din decembrie 2017, achitate de către Primărie în ianuarie 2018.
Însă, în schimb, își poate recupera TVA-ul, în valoare de 20.000 de lei.
Din 2018, ea va plăti 5,5% asigurări de sănătate și doar 10% impozit pe profit, pentru că a scăzut impozitul. Altfel spus, netul poate fi mai mic decât cei 22.000 de euro, cu o sumă care variază de la an la an. În cazul asigurărilor sociale, PFI intră în situațiile în care este decizia persoanei cu ce sumă cotizează.
E eroarea noastră, ea vine însă pe fondul păstrării secretului atât de către Primărie, cât și de către handbalistă, care nu au dorit să discute subiectul.
În același timp, beneficiul unui PFI plătitor de TVA, contract pe care îl are Cristina Neagu, este că ea are posibilitatea să-și recupereze, parțial sau total, TVA-ul încasat din cheltuielile pe care le-a realizat cu TVA (combustibil, mașină…). De aceea netul e dificil de calculat.
Am greșit că am scris 22.000 de euro net, pentru că e dificil de stabilit cu acuratețe netul, depinde ce chletuieli deduce prin TVA, însă în mod sigur sunt în jur de 20.000 de euro pe lună banii aflați la dispoziția posesorului de PFI din cei 26.000 pe care-i plătește lunar Primăria.

120.962 de lei este suma lunară pe care o plătește CSM București Cristinei Neagu pe un contract de Persoană Fizică Independentă

101.649 de lei este suma, fără TVA, pe care o încasează cea mai bună handbalistă din lume din bugetul Primăriei

 

 

 

 

 

 

 

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Un primar anunță, în premieră, transferul unei mari vedete sportive.

E ceva nemaivăzut în România.

Doar Dumitru Sechelariu mai făcea asta, pe când conducea simultan și orașul, și echipa de fotbal FCM Bacău.

Dar aceia erau anii ’90, când Seche flutura pistolul pe terenul de fotbal.

”Nicio victorie nu e mai dulce decât atunci când lupți pentru orașul tău: București”

Luni, 20 februarie 2017, Gabriela Firea face public transferul Cristinei Neagu, cea mai bună handbalistă din lume, la CSM București, clubul bugetar al municipalității Bucureștiului.

Bucureşteanca Cristina Neagu se întoarce acasă! Mă bucur foarte mult că a acceptat oferta CSM Bucureşti, sunt fericită că putem să readucem în ţară una din cele mai talentate sportive române”.

”Nicio victorie nu este mai dulce decât atunci când lupţi pentru ţara ta şi, în cazul Cristinei Neagu, pentru oraşul tău: Bucureşti!”, spune Gabriela Firea în comunicatul oficial, în care a ținut să facă publică lovitura de imagine.

Ceva însă Gabi Firea nu a făcut public niciodată.

Prețul.

Gabriela Firea este primarul Bucureștiului din 5 iunie 2016

Primăria îi dă aproape dublu față de cât lua la Oltchim

În Muntenegru, la ŽRK Budućnost, echipa de unde a venit Cristina Neagu, socotită de trei ori cea mai bună jucătoare a lumii, ea câștiga aproximativ 12.000 de euro pe lună.

Cu echipa din Podgorica luase Liga Campionilor, în 2015.

Își păstrase cam același salariu în epoca de glorie a Oltchim, când Cristina Neagu încasa la Râmnicu Vâlcea 12.000 de euro pe lună. Muntenegrenii nu supralicitaseră fiindcă o cumpăraseră accidentată.

Primarul Bucureștiului nu s-a zgârcit la bani.

Loviturile de imagine ale Gabrielei Firea costă.

Și i-a dat aproape dublu.

Cristina Neagu, în meciul cu Rostov de la București FOTO Cristi Preda / Gazeta Sporturilor

CSM București vrea, în 2018, 15 milioane de euro pe an

Gazeta Sporturilor a intrat în posesia ”fluturașului” de salariu al Cristinei Neagu, furnizat de surse din Primăria Capitalei.

15 milioane de euro este bugetul CSM București, propus pentru 2018

3 milioane de euro a fost bugetul CSM București în 2008

”CSM București a fost fondat în 2007 de reprezentanții bucureștenilor ca un club dedicat ideii că tinerii și copiii din București trebuie să facă sport. Acum s-a schimbat în ceva care nu mai are nicio legătură: un vehicul de imagine pentru primar!”, spune funcționarul public.

În 10 ani, bugetul clubului sportiv a crescut de 5 ori.

Se bate cu președintele Eximbank

Contractul dintre CSM București și Cristina Neagu poartă numărul 231 din 13 februarie 2017.

Înțelegerea este încheiată pe Persoană Fizică Independentă și poartă un impozit de 16%.

Pe 25 ianuarie 2018, Primăria îi plătește Cristinei Neagu 120.962 de lei, cu TVA cu tot.

Acești bani, în jur de 20.000 de euro pe lună, fac din Cristina Neagu cel mai bine plătit bugetar din România.

Calculul e făcut la începutul textului și e complicat. Ea plătește 5.5% plus 16% impozit (10% din 2018), dar își poate recupera cei 19% TVA.

Președintele României câștigă 3.000 de euro pe lună.

Traian Halalai, președinte și membru executiv al Consiliului de Administrație al EximBank, este cel bine plătit reprezentant al statului într-o structură de conducere, cu un venit lunar de 137.585 lei brut.

Fiind însă un venit brut pe carte de muncă, netul bancherului este ceva mai mic decât cel al handbalistei.

Pe locul al treilea se află Radu Grațian Ghețea, președintele CA al CEC Bank și președinte al băncii, cu o remunerație de 121.424 lei brut pe lună.

Traian Halalai, omul al cărui salariu a fost depășit de Cristina Neagu FOTO Bancherul.ro

Salariul de la Primărie e și cel mai mare din handbalul feminin mondial

În privința lumii sportului, Primăria Bucureștiului îi oferă Cristinei Neagu cel mai mare salariu din handbalul feminin mondial.

Iată cum arată topul momentului în handbalul feminin mondial.

Din această listă, ”centrul” Andrea Lekici, căpitanul naționalei Serbiei, a semnat cu CSM București, unde, probabil, a fost transferată pe un salariu cel puțin egal cu cel de la Vardar.

700.000 euro pe an au Nikola Karabatici și Mikkel Hansen la PSG, băieții care câștigă cel mai bine în handbalul mondial

La vară, e posibil ca Neagu să fie depășită de Bella Gullden, și ea la CSM București, care are pe masă o ofertă de 300.000 de euro de la Brest.

Dar în această sumă francezii includ și plata soțului ei, Lars, antrenorul cu portarii de la CSM București.

Primăria Capitalei plătește mai bine ca Steaua lui Becali

Contractul asigurat Cristinei Neagu de primăria Gabrielei Firea este:

Un singur fotbalist din Liga 1 e peste.

Cu 300.000 de euro pe an, doar Ibrahima Balde de la CFR Cluj câștigă mai mult decât Cristina Neagu.

Atacantul senegalez, fost la Atletico Madrid, e copilul de suflet al lui Dan Petrescu, fiind antrenat de către acesta și în Rusia, la Kuban Krasnodar.

Niciun jucător al FCSB nu primește de la Gigi Becali suma încasată de Neagu.

Iată topul primilor fotbaliști din Liga 1:

CSM Dream Team

CSM București are în acest moment primele 6-7 salarii din handbalul românesc.

Doar Cristina Zamfir, de la CSM Craiova, se apropie, cu 84.000 de euro pe an, de ”plățile de aur” ale fetelor de la CSM București.

Diferența între ce oferă Primăria Capitalei și ce plătesc celelalte echipe, unele dintre ele de asemenea sprijinite de la bugetul local, este imensă.

De pildă, luând în calcul o echipă bună din Liga Națională, Corona Brașov, Cristina Neagu câștigă mai mult de jumătate din banii primiți, lunar, de tot lotul de sub Tâmpa.

La Corona Brașov, locul 8 în Liga Națională, vedeta Eliza Buceschi ia 5.500 euro, în timp ce restul sportivelor câștigă, în medie, 3.000 euro.

În total, suma brașovencelor se ridică la aproximativ 40.000 euro pe lună, cu multe tinere care încasează 1.000 euro sau mai puțin.

Niciodată în sportul românesc, neluând fotbalul în calcul, o echipă privată sau publică nu a avut salariile de azi de la CSM, club finanțat din impozitele bucureștenilor.

Contactată ieri de ziar, Cristina Neagu nu a răspuns apelurilor și mesajelor Gazetei Sporturilor.

Comentarii (334)Adaugă comentariu

Hapciuu  •  21 februarie 2018, 9:35

Domnule Tolontan, salariul sportivilor valorosi creste de la an la an, nu comparati cat castiga la oltchim in alta era. Asta inseamna sa evoluezi! Hai sa desfintam tot in tara asta, daca nu avem ..nu i bine.. daca avem iar nu i bine. Mai bine va apucati de altceva. Sanatate

Aurel  •  21 februarie 2018, 9:38

Dle Tolontan doua intrebari.de ce sa nu castige cel mai mare salariu din handbalul feminin daca e cea mai buna jucatoare a pe plan mondial?si cu ce este mai capabil directorul eximbank in meseria lui?este cumva nr 1 mondial? Ma indoiesc.dupa umila mea parere aducerea Cristinei la CSM este cel mai bun lucru din mandatul primarului.cu respect un cititor fidel

Cătălin Tolontan  •  21 februarie 2018, 9:42

@Acp: nu ne luam de nimeni. De ce va irita o informatie? :-) Va deranjeaza sa stiti cum vi se folosesc banii? De fapt, sunteti de acord cu multiplicarea cu 5 a bugetului CSM de la fondare. Cu faptul ca din banii bucurestenilor se platesc 3 din 6 cele mai bine platite handbaliste ale momentului. Foarte bine, e dreptul dvs de om liber. Numai ca acum o faceti stiind aceste cifre. Asta e treaba noastra, sa va dam informatii si apoi sa ne criticati cu argumente bazate pe faptele pe care le-ati aflat de aici :-)

NEMES  •  21 februarie 2018, 9:45

le desfiinteaza gyor la urmatorul meci. neagu sa puna la saltea pentru zile f.f.f.negre.

edy35  •  21 februarie 2018, 9:46

toata lumea e de acord ca neagu e una din cele mai mari handbaliste la ora actuale din lume si csm o superechipa dar nu asta e tema articolului;problema e ca banii sunt dati din impozitele bucurestenilor si eu de exemplu nu sunt de acord cu asta si doi ca sunt dati si pe sest nu transparent ,aceasta e tema articolului

Patriotii de mucava  •  21 februarie 2018, 9:46

Romanii debordeaza de mandrie cand da una cu paleta in minge sau cand arunca asta cu mingea intr-o poarta. Eu zic sa-i faca 1 milion de euro pe luna, sa ajunga mandria la tot poporul.

vali  •  21 februarie 2018, 9:47

Comentam salariul (BRUT) al celui mai performant sportiv roman din handbalul feminin actual, cu cele mai mari sanse sa fie desemnata pentru a patra oara cea bai buna handbalista a lumii. Nu cred ca mai exista o alta handbalista, IN ISTORIA RECENTA A ACESTUI SPORT, in aceasta postura. Pentru a face o analiza corecta, dl. tolontan AR FI TREBUIT sa afle ce buget are aceasta formatie, din ce surse este asigurat (sunt sigur ca nu doar din banii primariei Bucuresti) si abia apoi sa traga concluzii. Sunt curios daca dl. tolontan are idee care este viata unui sportiv de performanta - inca din momentele de inceput ale practicarii unui sport si, ulterior, pe toata perioada sportiva. In locul acestui domn (tolontan) as iesi cu un articol prin care sa-mi cer scuze public pentru ceea ce am scris - aceasta ar fi politically correct din partea sa. Insa, pentru un astfel de gest, trebuie sa ai CARACTER. Nu cred ca exista. Rusine!

pawn  •  21 februarie 2018, 9:47

deci (ca sa incep propozitia ca irinel): strategii anti-firea trebuie sa se intoarca la planseta. unghiul asta de atac e inchis, boborul nu cumpara subiectul. totusi, ramane o intrebare privind potopul de reactii pro-neagu, care la momentul asta e chiar mai iubita si respectata decat halep, daca e posibil asa ceva. cred ca asta se explica si prin personalitatea ei speciala; mihai mironica a scris un text memorabil despre neagu, in care o vedea absolut corect, ca fiind (alaturi de ilie nastase, nadia si hagi) sportivul roman care impune jocul lui dominator-agresiv celorlalti, care intra pe teren convinsa ca e cea mai buna din lume, furios-ofensiva si tragand de ea si de colegele ei pana la ultimul strop de transpiratie. se respecta pe ea, isi respecta publicul si consecinta se vede. reactii aproape de idolatrie.

Ilie Nastac  •  21 februarie 2018, 9:48

Tot aud vrajeala asta ca "noi, presa, doar am informat si nu am zis ca e rau sau bine". Ba ati zis prin felul tendentios in care prezentati lucrurile si prin comparatiile pe care le faceti si care au ca efect antagonizarea si radicalizarea societatii. CSM poate fi un simbol pt Bucuresti, care sa aduca un pic de bucurie si mandrie locuitorilor de aici. La fel cum se intampla in toate orasele importante ale lumii. Politizati incorect totul mai ales ca pe Firea nu am vazut-o la meciuri. Daca scrieti de ceva nelegal, e ok, dar daca implicati sportul intr-un can-can cu tema politica, e incorect dar si rusinos, mai ales pt o gazeta a "sporturilor".

claudiu  •  21 februarie 2018, 9:51

De la 8.48 la 9.24, un pachet compact de mesaje de sustinere a primaritei, in mod evident fabricate. E clar ca doamna are mare grija de imaginea personala, nu cumva s-o perturbe "marlania" vreunui ziarist :)) Mai 'rasfireati' baieti, mai 'rasfireati'....

Nicusor  •  21 februarie 2018, 9:51

CSM Primaresti e o masina de tocat banii!Sper sa termina cat mai repede cu aceata risipa a banului public!Mai bine ne-am axa pe sportul de masa pentru ca am ramas mult de caruta mai ales la baieti dar si la fete e jale mare!

Lucian  •  21 februarie 2018, 9:52

Mai Tolo, tu ești o mare pacoste in presa! Am văzut 3 răspunsuri ale tale, azi! Știm cât plătim! Aducă nu te plătim, tu scrii ce vrei! *** Nu ai spus ca-i bine sau rău! ***! Dacă îți ieșea, făceai bomba de presa! Eu te-as scoate din toate colaborările de la tv sau radio, pe motiv ca ești flamand și vrei sa mănânci, după ce împroști cu noroi! Nu ai nici o contribuție, ai numele de Tolo, ***! ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sile  •  21 februarie 2018, 9:54

Daca csm câștigă liga campionilor investiția face sens, dava nu vrânceanu-firea va plati electoral această risipă.

Dobrean Sabin  •  21 februarie 2018, 9:54

Daca nu puteti intelege faptul ca Tolo a oferit doar o informatie , pe care aveati dreptul sa o stiti si pe care primaria a ascuns-o bine , este problema voastra .Propun sa finanteze si un club de fotbal , de exemplu Progresul ( sau altul ? ) si sa-i aduca acolo pe Messi , Neimar si inca vreo doi , cu care sa castige liga campionilor .Si asta tot din banii vostri . Dar , din 2019 , taxe duble , baietii , ca nu mai este lovele . Ce parere aveti ?

Nick  •  21 februarie 2018, 9:54

Tolontane, la viata ta de jurnalist ai facut si lucruri bune, utile, sa zicem asa, pentru tara si bobor. ***. In primul rand ca a fi cea mai buna handbalista a lumii, titlu obtinut in mai multe randuri dupa competitii de rang inalt, presupune nu numai talent si o munca teribila ci si carater de exceptie. In plus, cariera de mare sportiv nu e pe viata, iar Cristina trebuie sa-si asigure o existenta decenta si pentru perioada cand nu va mai putea pluti peste apararile adverse. Aceste adevaruri aproape ca nici nu trebuiau amintite, dar o fac pentru a-ti atrage atentia ca te pasc niste pericole de natura psiho, cum ar fi invidia si sentimentul de frustrare in fata notorietatii altcuiva decat tine. Alta parte urata este ca o "sacrifici" pe Cristina Neagu ca sa lovesti, prin ricoseu, in Gabriela Firea, fosta jurnalista si ea si, ce sa vezi, posibila viitoare locatara a mult ravnitului Palat din gradina Cotrocenilor !!! Asa ca, zdup cu bolovanul! Doua dintro lovitura! Iar Noi (adica tu la pluralul maiestatii) aparem drept cavalerul neprihanit, calare pe calul alb cu coama aurie si coada in trei culori! (Mi-s taare curios daca dai drumul acestui coment)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu  •  21 februarie 2018, 9:59

Vad aici zeci de comentarii de genul: "bai tolontane,daca esti asa de inversunat impotriva celei mai bune handbaliste din lume ***" "aici draga tolo ai cam dat-o in bara, performanta costa. tipam ca ne pleaca valoriile si cand le tinem in tara tipam ca s-a bagat politicul" "Tolontan, ***, isi da cu pararea despre Neagu" Eu nu am vazut nici o critica sau remarca despre valoarea Cristinei sau vreo opinie daca merita sau nu banii aceia. Am vazut un articol in care se prezinta faptul ca Primaria capitalei a ascuns aceasta suma ceea ce nu este normal pentru o tara democratica in 2018

liviu  •  21 februarie 2018, 10:01

pentru toti .... care scriu prostii pe aici! articolul nu e despre valoarea Cristinei sau a Bellei sau daca ele merita banii astia! (ii merita cu siguranta) Problema e ca banii publici nu ar trebui folositi in acest mod! Banii publici nu au ce cauta in sportul profesionist! eu nu vreau ca banii din taxele mele sa plateasca un sportiv profesionist! Pentru asta platesc bilet sau "consum" publicitate! Si daca maine incep fa finantez o echipa o sa concurez eu cu mine (banii mei de taxe care se duc la CSM)? Nu mai spun ca toate acesti finantari sunt portite de sifonat banii publici si de facut imagine politica! SI inca ceva : nici un salariu public nu ar trebui sa fie confidential! SUNT BANI PUBLICI!

marin  •  21 februarie 2018, 10:02

Dar nu s-a intrebat nimeni daca banii vin din alte "surse"... de exemplu din reclame, bilete vandute, s.a.

andrei  •  21 februarie 2018, 10:05

Jucatoarea numarul unu a lumii merita poate si mai mult dar asta nu din bugetul si asa sarac al unei capitale cu foarte multe nevoi si lipsuri. Au fost intrebati cei din bucuresti daca vor ca milioane de euro sa fie bagate in handbal... sau in subventii la caldura ori in transp in comun ? Banuiesc ca nu . Imagine insa se obtine ... iar gabrielele obtin asta , dar nu pe banii lor. ! Din cate stiu de exemplu Gyor ul este finantat de catre cei de la Audi si inca o sumedenie de sponsori care se inghesuie langa echipa avand in vedere performantele si beneficiile de imagine . Privatizarea clubului este singura masura sanatoasa !

Calin  •  21 februarie 2018, 10:06

Tolontane, ca un fost sportiv stiu ca articolul tau este corect intr-o lume normala care i-ar fi spulberat pe politicieni la prima minciuna. Din pacate noi suntem obisnuiti sa ni se dea si sa fim pacaliti toata viata. Vorbiti de salariile fotbalistilor din strainatate dar acolo tribunele sunt pline meci de meci si castigurile din publicitate sau drepturi de televiziune sunt enorme. Si eu doresc sa stiu ce fac primarii cu banii din taxele si impozitele platite de noi, dar nu se poate si vad ca nu intereseaza pe nimeni (sau pe foarte putini) ce fac politicienii pentru a fi alesi. Pacat, ai intrat pe un teren minat...

Matto  •  21 februarie 2018, 10:06

Domnule tolontan, stim cu totii ca sunteti mult mai inteligent de atat. Din pacate, este un articol scris de un om destept, insa de un om destept ***, ca sa folosesc cuvintele dvs Pacat

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ciprian Nutescu  •  21 februarie 2018, 10:06

Prin anii '70 intrebat fiind de Ceausescu cum sa ducem faima Romaniei in lume , Marin Preda raspundea :" Ca ungurii monser,, cu fotbalul si femeile". Acum dupa 50 de ani aplicand ceea ce ne spunea romancierul te gasesti matale sa bagi bete-n roate la singurul lucru bun facut de catre doamna "fi rea", lucru care aduce faima Bucurestiului. Articolul era bun daca calcula si beneficiile acestui transfer, faima de care beneficiaza Bucurestiul de pe urma acestui transfer este mult mai mare decat salariul Cristinei Neagu. I-mi pare rau domnule Tolontan dar de vreo *** zile ma dezamagiti cumplit incepand cu prestatia lamentabila din fata doamnei Kovesi si incheind cu acest articol. Pe zi ce treceti semnati tot mai mult cu gadea si badea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ronin  •  21 februarie 2018, 10:07

Cred ca multi au trecut pe langa adevaratul mesaj transmis de Tolontan, faptul ca Firea isi construieste imagine pe banii vostri incercand sa ascunda asta. Daca Neagu si hambalul roùmanesc isi merita banii, asta o sa ramana de vazut in performantele echipei. De fapt astia care in ziua de azi dau cu pietre in Tolontan fiindca a indraznit sa-si faca meseria de jurnalist prezentandu-va adevarul, maine au sa arunce cu pietre in stilul caracteristic din Romania in Neagu si hambalul romanesc la insuccese. Orgoliile si populismul sunt mai importante in ochii multora din tara asta decat saracia unei tari ce se zbate intre copii ce fac km prin noroaie pana la scoala, spitale cu aspecte demne de cele mai sarace colturi ale planetei, infrastructura varza si un atac necontenit asupra democratiei! Firea si multi smecherasi ai politicii paguboase de 28 de ani au inteles cum merge cu coarda sensibila la romanasi. Au inteles-o si unii oameni cu cap, printre care se numara si Tolontan, ramane sa se trezeasca si romanasii scandalizati ce imping subiectul in directia gresita acuzand jurnalistul fiindca a incercat sa le prezinte adevarul! Poporul asta ipocrit si plangacios e bolnav dupa orgoliile si trufia insamantata de comunisti si refuza sa priveasca problema si din alte unghiuri. Neagu e un jucatoare valoroasa care isi merita toti banii, dar si ea e prinsa in angrenajul gandirii de partid si de la asta nu face nimeni exceptie, nici macar copilasii aia si bolnavii ce se sting in conditii indecente intr-o tara plina de mandrie si ipocrizie!

liviu  •  21 februarie 2018, 10:08

si acum un comentariu marlanesc dar real : *** nu a prins balena albastra prin scoli si acum alearga prin Europa dupa champions league pe banii nostri?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Madalina  •  21 februarie 2018, 10:09

Oricat as iubi-o pe Cristina Neagu si oricat de pasionata as fi de handbal, nu pot fi si oarba. Desi nu sunt in totalitate de acord cu dl. Tolontan, cred totusi ca ar trebui sa analizam si de unde provin sumele cu care sunt platite vedetele CSM-ului si mai ales scopul pentru care dna Firea a decis plata acestor sume enorme catre sportive. Sa nu uitam ca traim in Bucuresti si ca avem undeva prin sectorul 5 blocuri care nu au inca toaleta in casa...poate ar trebui sa ne uitam mai bine unde alocam banii din bugetul comunitatii....si inca odata...iubesc sportul si mai ales handbalul, dar cred ca totusi ar trebui ca echipa aceasta sa aiba si un sponsor principal care sa acopere macar o parte din salariile jucatoarelor. Ideea acestui articol nu cred ca a fost sa o puna intr-o lumina negativa pe Cristina Neagu, care isi merita fiecare leut, ci doar ca noi, bucurestenii sa fim informati. Va doresc tutror liniste si intelepciune!

bumb  •  21 februarie 2018, 10:15

Este total prostesc sa folosesti banii publici pentru asa ceva. Este clar ca aceasta masinarie intra in cheltuielile personale der marketing ale doamnei primar. Totusi comparatia si afirmatiile dumneavoastre inclusiv cel din titlul articolului sunt complet gresite. Sa va explic de ce. La cheltuielile proprii ale unei firme/institutii nu conteaza cat ia angajatul net. Din punct de vedere economic este total fals ceea ce afirmati. Cheltuielile statului cu salariile celor doi presedinti de banci sunt mult mai mari decat cu cel al Crisitinei Neagu (Brut + cheltuielile angajatorului cu angajatul). Ca ea ramane cu mai mult net, asta este altceva.....dar statul plateste mai mult, iar asta e tot ce conteaza ca sa faceti afirmatiile pe care le faceti. Comparand netul, comparati numai jumatatea care va convine a paharului jumatate plin. Putine cunostiinte economice sunt necesare...

Mspro  •  21 februarie 2018, 10:15

Cătălin, cred că trebuie puțin recalculat... Suma, dacă documentarea e corectă, este 101,649 + TVA (19,313.31) = 120,962.31. 101,649 este deci suma brută, din care sportiva își plătește impozit pe venit, cas și cass. S-ar putea să cadă sub Nora Mork, în top

Jean gabin  •  21 februarie 2018, 10:18

Ceva nu e in regula; aproape toate comentariile il acuza pe tolontan ca terfeleste imaginea cristinei neagu. Sa nu fi tabarat trolli psd pe articolul tau, catalin! Altfel, ma minunez ce amibe pot fi "patriotii" astia care.l cearta pe tolontan. Uite ca pe mine ma intereseaza unde se duc banii mei din impozite si poate ca as vrea sa fie altceva facut cu acesti bani. Rentele viagere va plac, salariile astea va plac? Pai, dragi cititori, nu mai bociti prin spitale cand nu exista aparatura? Nu ar fi normal ca o societate privata sa plat3asca salariile astea? Nu mai bine ar reabilita TOATE blocurile din bucuresti? Intelegeti ca madame care citea prompterul a facut cea mai simpla investitie?! Din banii nostri plateste ametitor si incaseaza imagine, adica voturi. Un cititor, fane, e revoltat ca de ce nu discutam si salariul lui alexis sanchez daca tot ne luam de neagu. Pai, fanele, ai tu informatii ca primaria din londra il plateste din alexis? Daca ai, esti mare, ba, baiatule! Altfel, rationamentul "lasa sa castige ca.i a noastra" e fix ce meritam.

fane  •  21 februarie 2018, 10:18

Tolo, vezi ca au intrat toti postacii PSD la atac. Sa vezi linguseala pe pagina ei de FB imediat de pe articol. Spun cu mana pe inima, astia sunt cum mult sub trollii din Rusia. Aia au si argumente, false sau semi-false. PSDeii nu se obosesc si trec direct la injuraturi. Nu degeaba s-a spus ca la noi a fost cel mai oribil comunism. Le vezi caracterul pe paginile membrilor PSD. Iti dai seama imediat de ei. Cat despre Cristina Neagu, acest comportament spune tot desprea ea. Marea sportiva platita cu bani grei, nu are CURAJ sa raspunda la niste intrebari. M-am lamurit si cu aceasta impostoare.

cristian bucur  •  21 februarie 2018, 10:19

Bravo Gabriela Firea. Felicitari !! Eu unul sunt de acord cu ce a facut !! Vorbim de cele mai bune jucatoare din lume. Cand au castigat CL am fost mandri ca suntem bucuresteni.

Ștefan  •  21 februarie 2018, 10:19

@tolontan: “Luni, 20 februarie 2017, Gabriela Firea face public transferul Cristinei Neagu, cea mai bună handbalistă din lume ... “ Pai de ce nu ați comentat atunci ? De ce acum acest articol ? OK, ați aflat salariul Cristinei acum, dar ce legătura avea ca a prezentat-o firea? Din acest motiv V-am zis ca e penibil ca duceți acest subiect in politic ... revin și va mai spun odată : performanța fără bani nu se face .

Codin  •  21 februarie 2018, 10:20

Vai de capra ta Tolontane. Gandesti exact ca o casnica care devoreaza telenovelele si pungi cu pufuleti. De ce opinia ta trebuie sa fie si cea corecta? Ce ne trebuie noua sport, singura alinare care o mai avem, trebuie distrus si asta. Cand ne pune-ti cipuri? Si nu uita, acopera-te mai bine, caci se vad tresele.

Flo  •  21 februarie 2018, 10:21

Sunt uimit de cate creiere spalate aproba asemenea risipa chiar din banii lor! Sa fie vorba de sindromul Stockholm? Einstein avea dreptate; universul nu stim, dar prostia sigur e infinita!

Bârgaoanu Dragoş  •  21 februarie 2018, 10:22

Tolontan...ca deobicei!Articol documentat de alții, dar dacă e vorba de altul care ia bani mulți de la "stat"...omulețul ăsta frustrat sare în tavan!Dacă tot te freacă grija de banul public, ia scrie măi cavalere cu cât a țepuit statul român DAN VOICULESCU!!!Să vezi că-ți cad pantalonaşi'n vine şi nu mai scoți niciun sunet..."bărbate"!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Monica  •  21 februarie 2018, 10:23

Este cea Mai buna. Merita.

petre  •  21 februarie 2018, 10:23

Bucurestenii sunt de acord ca, din banii lor, sa fie dat 1 milion euro catre 5 jucatoare ale CSM? Ia-ti intrebat? Si 4 dintre ele nici nu sunt romance. Dam bani publici unor straini, in loc sa ajutam copii nostri sa invete si sa faca sport. Cate sali de sport se pot face cu toti acesti bani dati aiurea? Si ce glorie ne aduce CSM cand vezi 6 jucatoare straine pe teren? Sa nu comparam cu situatia jucatorilor de la CFR sau FCSB, care sunt cluburi cu capital privat.

Tudor  •  21 februarie 2018, 10:25

":-) Va deranjeaza sa stiti cum vi se folosesc banii?" Domnule Tolontan dvs nu cotizati la stat? nu intrati in categoria romanilor de rand? ne ironizati sau ce?. Adica noi suntem asa niste prosti iar dvs ala destept, si veniti sa ne desteptati. Sportul in general domnule Tolontan pe plan mondial este o masinarie de spalat bani. Nu vi se pare ciudat cum un jucator de fotbal a ajuns sa coste sute de miliaone de euro ? sau ca salariul lui platit de un club privat cu zeci de milioane de euro ? si ce face loveste o minge. Stiti ca sunt cluburi care sunt cotate la bursa? apoi aceste cluburi joaca si cu case de pariuri pe piept? apoi ca sunt campionate sponsorizate de case de pariuri. Asa ca va rog fix Neagu este problema acum. Daca tot sunteti asa un justitiar sapati mai adanc si veniti cu date mai interesante.

petre  •  21 februarie 2018, 10:25

Apropo: Halep este nr.1 in tenis. I-a dat cineva bani din contributiile romanilor?

Alex  •  21 februarie 2018, 10:26

Domnilor bucuresteni , daca sunteti de acord cu existenta clubului CSM (in forma actuala), cu lotul plin de vedete si cu salariile aferente, nu vreti sa sustineti in mod direct, prin bani, cumparand bilete la meciuri, aceste lucruri? Nu ati fi mult mai mandri atunci de ceva care "va reprezinta"? Probabil ar fi cam scumpe aceste bilete avand in vedere ca noua sala polivalenta care ar fi putut gazdui mai multi spectatori, nu prea se arata. Aceasta sala a fost de mult promisa de primarie. Si ar beneficia de ea nu doar handbalul.

Crismaister  •  21 februarie 2018, 10:27

Raspunsul dumneavoastra ca doar oferiti informatii nu tine. Daca acesta ar fi fost cazul, informatiile ar fi fost transmise intr-un mod impartial - ex: "Cristina Neagu castiga suma de 22.000 euro pe luna, bugetul clubului este X milioane, din care Y milioane consuma sectia de handbal. Din cele X milioane Z, sunt asigurate de sponsori, iar restul de primaria capitalei". Insa articolul in cauza este inca din titlu vadit tendentios: "GABI FIREA ÎI DĂ CRISTINEI NEAGU CEL MAI MARE SALARIU DE BUGETAR DIN ROMÂNIA". Deoarece in comentariile dumneavoastra ne propuneti sa gandim bazat pe informatiile oferite, chiar asta o sa fac: ma gandesc ca articolul in cauza este o tentativa SCARBOASA de a ataca politicul FOLOSIND numele uneia dintre cele mai mari sportive din LUME.

rochiri  •  21 februarie 2018, 10:28

Super tare articolul! O mare porcarie ca primaria sa dea din bani publici unei echipe! Echipele trebuie sa fie private asta este clar! Ce se face cu CSM-ul este o bataie de joc cu banii din taxe..! Bucurestiul arate de *** in comparatie cu orice capitala din UE! Altele ar trebuie sa fie prioritatile! Cine stie cati banii se mai baga "pe langa"

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ardeleanul  •  21 februarie 2018, 10:30

Domnule, de data asta nu sunt de acord cu voi, prea o condamnați pe Cristina! E normal să câștige, e cea mai bună handbalistă din lume, și-ar fi găsit contract pe măsură și altundeva, dar n-ar mai fi jucat pentru ”țară”. Că e plătită din bani publici, e altă chestiiune..și să fiu sincer, și așa nu prea reușesc să facă spitale și școli, măcar avem handbal bun.

Cătălin Tolontan  •  21 februarie 2018, 10:31

@Ardeleanul: sa fiti informat nu inseamna ca cineva judeca. Ati primit o informatie. Si o incadrare intr-un context mai larg, cam cat se sistiga in handbalul mondial, in sportul romanesc. Informatia va apartine, am reusit sa o scoatem din PMB, faceti cu ea ce doriti.

Venom  •  21 februarie 2018, 10:32

Poate că salariile de la CSM ar trebui să fie ultimele într-o campanie de presă privind cheltuielile lăutărești ale Gabrielei, care dă cu bani fără număr, că doar nu de la ea, în toate direcțiile. De, exemplu, mi se pare că sunt noile companii create la PMB au toate caracteristicile unei devalizări fără precedent a bugetului. Că fiecare arată ca un mic teldrum, încă de la înființare. Vă dați seama numai cheltuielile de minimă existență ale unei firme, cu toată infrastructura: chirie sau sediu, mașini, IT telecomunicații, manageri cu bonusuri, angajații cu bonusuri. Etc Etc. E paradisul posibilelor hoții. Că Apoi fiecare poate face contracte cu firme de casă, sponsorizări politice - Ce salarii se dau deja? Cum s-au făcut angajările? S-ar putea ca CSM să ni se pară printre puținele cheltuieli care au cat de cât o justificare a interesului public.

Alex  •  21 februarie 2018, 10:34

@Nick de la 09:54 si altii asemenea, ce treaba au meritele Cristinei Neagu cu faptul ca e platita din banii mei? Din partea mea si probabil si a altor bucuresteni, Cristina poate sa primeasca si dublu de la un club de handbal din Bucuresti. Daca-i da cineva inseamna ca-i merita. Dar acel club sa nu fie finantat din bani publici. Sa produca bani prin vanzarea de bilete, prin atragerea de sponsori, prin donatii de la mandri bucuresteni. Iar banii primariei sa se duca la descoperirea si cresterea altor jucatori asemenea Cristinei.

Cornel  •  21 februarie 2018, 10:34

D-le Tolontan, cred ca ai un sentiment de frustrare dupa ce ai pus si d-ta vreo 2 intrebari si ai scris 2 articole incomode la adresa Codrutei si a lui Johannis. Si ce ti-ai zis: sa revin la normal. Sunt nu sunt motive, "dai si lupta si lupta si dai", contra PSD. Revenind la oile noastre, chiar nu ai un pic de rusine? Ataci cea mai mare handbalista a lumii prin acest articol de o tendentiozitate maxima sub masca ipocrita ca ne-ai informat. Daca a ajuns la nivelul asta inseamna ca merita si cel mai mare salariu. Iar clubul din care face parte este detinatorul celui mai mare trofeu din handbalul de club feminin mondial. Cat priveste grija d-tale pentru banul public, lasa-o pe Firea sa dea socoteala la alegeri, nu mai baga batul prin gard. Daca bucurestenii n-o sa fie multumiti cu inca un titlu da ChL n-au decat sa n-o mai voteze. Nu trebuie sa le sugerezi dumneata.

Cătălin Tolontan  •  21 februarie 2018, 10:35

@Ilie Nastac, Cornel: Intelegem ca nu va deranjeaza faptul ca Primaria a ascuns sumele, ci faptul ca presa vi le-a oferit. Din pacate, nu prea e nimic de facut. Caci atat Primaria, cat si presa vor face acelasi lucru in continuare, pe diverse teme, nu doar pe sport:-)

Cristian  •  21 februarie 2018, 10:36

Salut! Imi aduc aminte acum ceva timp cand dl Tolontan a fost foarte suparat pentru dezvaluirile ANAF-ului in legatura cu veniturile sale. Acum vad ca ati apelat la aceeasi metoda pentru a afla o informatie confidentiala. Si prin ce metoda : un angajat cu salariul la zi comite o infractiune si scoate din firma documente secrete pentru a le da presei ( *** ?? ). Profesionism adevarat la voi , nu incape vorba. Cum ar fi daca ati păţi voi asta în redacţie, v-ar plăcea ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gigis  •  21 februarie 2018, 10:36

Este bine sa primim informatiile din articol. Totusi sunt si informatii gresite, chiar din titlu (voit?!). Cristina Neagu nu este salariat bugetar si nu primeste salariu, chiar daca veniturile sunt in mare parte din bugetul primariei (nu direct, ci prin intermediul CSM).

Louis Figo  •  21 februarie 2018, 10:41

Sunt un cititor fidel al tau, Tolo, apreciez calitatea majoritatii anchetelor tale, dar nu iti inteleg demersul in cazul acesta, mai ales din cauza faptului ca articolul, dupa parerea mea, lasa impresia ca Cristina Neagu e platita prea mult. OK, Firea incearca sa isi faca imagine cu orice ocazie, insa in cazul Cristinei Neagu, cred eu, aceasta imagine ar trebui sa o coste mult mai mult. Este cea mai buna handbalista a lumii! Poate am inteles eu gresit, insa in afara situatiei in care acesti bani sunt platiti in afara cadrului legal nu cred ca avem o problema aici.

Comentează