Gabi Firea îi dă Cristinei Neagu cel mai mare salariu de bugetar din România: 22.000 de euro pe lună!

Primăria a ascuns până acum suma, dar ziarul a intrat în posesia ”fluturașului” handbalistei din decembrie 2017

miercuri, 21 februarie 2018, 7:01

UPDATE: Puteți cititi reacția Primăriei Bucureștiului aici. Primăria susține că e un atac, mai vechi, la adresa Gabrielei Firea.

UPDATE: O corectură pentru care ne cerem scuze: din suma de 101.649 de lei handbalista plătește 5,5% asigurări de sănătate și 16% impozit pe profit, pentru că plata reprezenta venituri din decembrie 2017, achitate de către Primărie în ianuarie 2018.
Însă, în schimb, își poate recupera TVA-ul, în valoare de 20.000 de lei.
Din 2018, ea va plăti 5,5% asigurări de sănătate și doar 10% impozit pe profit, pentru că a scăzut impozitul. Altfel spus, netul poate fi mai mic decât cei 22.000 de euro, cu o sumă care variază de la an la an. În cazul asigurărilor sociale, PFI intră în situațiile în care este decizia persoanei cu ce sumă cotizează.
E eroarea noastră, ea vine însă pe fondul păstrării secretului atât de către Primărie, cât și de către handbalistă, care nu au dorit să discute subiectul.
În același timp, beneficiul unui PFI plătitor de TVA, contract pe care îl are Cristina Neagu, este că ea are posibilitatea să-și recupereze, parțial sau total, TVA-ul încasat din cheltuielile pe care le-a realizat cu TVA (combustibil, mașină…). De aceea netul e dificil de calculat.
Am greșit că am scris 22.000 de euro net, pentru că e dificil de stabilit cu acuratețe netul, depinde ce chletuieli deduce prin TVA, însă în mod sigur sunt în jur de 20.000 de euro pe lună banii aflați la dispoziția posesorului de PFI din cei 26.000 pe care-i plătește lunar Primăria.

120.962 de lei este suma lunară pe care o plătește CSM București Cristinei Neagu pe un contract de Persoană Fizică Independentă

101.649 de lei este suma, fără TVA, pe care o încasează cea mai bună handbalistă din lume din bugetul Primăriei

 

 

 

 

 

 

 

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Un primar anunță, în premieră, transferul unei mari vedete sportive.

E ceva nemaivăzut în România.

Doar Dumitru Sechelariu mai făcea asta, pe când conducea simultan și orașul, și echipa de fotbal FCM Bacău.

Dar aceia erau anii ’90, când Seche flutura pistolul pe terenul de fotbal.

”Nicio victorie nu e mai dulce decât atunci când lupți pentru orașul tău: București”

Luni, 20 februarie 2017, Gabriela Firea face public transferul Cristinei Neagu, cea mai bună handbalistă din lume, la CSM București, clubul bugetar al municipalității Bucureștiului.

Bucureşteanca Cristina Neagu se întoarce acasă! Mă bucur foarte mult că a acceptat oferta CSM Bucureşti, sunt fericită că putem să readucem în ţară una din cele mai talentate sportive române”.

”Nicio victorie nu este mai dulce decât atunci când lupţi pentru ţara ta şi, în cazul Cristinei Neagu, pentru oraşul tău: Bucureşti!”, spune Gabriela Firea în comunicatul oficial, în care a ținut să facă publică lovitura de imagine.

Ceva însă Gabi Firea nu a făcut public niciodată.

Prețul.

Gabriela Firea este primarul Bucureștiului din 5 iunie 2016

Primăria îi dă aproape dublu față de cât lua la Oltchim

În Muntenegru, la ŽRK Budućnost, echipa de unde a venit Cristina Neagu, socotită de trei ori cea mai bună jucătoare a lumii, ea câștiga aproximativ 12.000 de euro pe lună.

Cu echipa din Podgorica luase Liga Campionilor, în 2015.

Își păstrase cam același salariu în epoca de glorie a Oltchim, când Cristina Neagu încasa la Râmnicu Vâlcea 12.000 de euro pe lună. Muntenegrenii nu supralicitaseră fiindcă o cumpăraseră accidentată.

Primarul Bucureștiului nu s-a zgârcit la bani.

Loviturile de imagine ale Gabrielei Firea costă.

Și i-a dat aproape dublu.

Cristina Neagu, în meciul cu Rostov de la București FOTO Cristi Preda / Gazeta Sporturilor

CSM București vrea, în 2018, 15 milioane de euro pe an

Gazeta Sporturilor a intrat în posesia ”fluturașului” de salariu al Cristinei Neagu, furnizat de surse din Primăria Capitalei.

15 milioane de euro este bugetul CSM București, propus pentru 2018

3 milioane de euro a fost bugetul CSM București în 2008

”CSM București a fost fondat în 2007 de reprezentanții bucureștenilor ca un club dedicat ideii că tinerii și copiii din București trebuie să facă sport. Acum s-a schimbat în ceva care nu mai are nicio legătură: un vehicul de imagine pentru primar!”, spune funcționarul public.

În 10 ani, bugetul clubului sportiv a crescut de 5 ori.

Se bate cu președintele Eximbank

Contractul dintre CSM București și Cristina Neagu poartă numărul 231 din 13 februarie 2017.

Înțelegerea este încheiată pe Persoană Fizică Independentă și poartă un impozit de 16%.

Pe 25 ianuarie 2018, Primăria îi plătește Cristinei Neagu 120.962 de lei, cu TVA cu tot.

Acești bani, în jur de 20.000 de euro pe lună, fac din Cristina Neagu cel mai bine plătit bugetar din România.

Calculul e făcut la începutul textului și e complicat. Ea plătește 5.5% plus 16% impozit (10% din 2018), dar își poate recupera cei 19% TVA.

Președintele României câștigă 3.000 de euro pe lună.

Traian Halalai, președinte și membru executiv al Consiliului de Administrație al EximBank, este cel bine plătit reprezentant al statului într-o structură de conducere, cu un venit lunar de 137.585 lei brut.

Fiind însă un venit brut pe carte de muncă, netul bancherului este ceva mai mic decât cel al handbalistei.

Pe locul al treilea se află Radu Grațian Ghețea, președintele CA al CEC Bank și președinte al băncii, cu o remunerație de 121.424 lei brut pe lună.

Traian Halalai, omul al cărui salariu a fost depășit de Cristina Neagu FOTO Bancherul.ro

Salariul de la Primărie e și cel mai mare din handbalul feminin mondial

În privința lumii sportului, Primăria Bucureștiului îi oferă Cristinei Neagu cel mai mare salariu din handbalul feminin mondial.

Iată cum arată topul momentului în handbalul feminin mondial.

Din această listă, ”centrul” Andrea Lekici, căpitanul naționalei Serbiei, a semnat cu CSM București, unde, probabil, a fost transferată pe un salariu cel puțin egal cu cel de la Vardar.

700.000 euro pe an au Nikola Karabatici și Mikkel Hansen la PSG, băieții care câștigă cel mai bine în handbalul mondial

La vară, e posibil ca Neagu să fie depășită de Bella Gullden, și ea la CSM București, care are pe masă o ofertă de 300.000 de euro de la Brest.

Dar în această sumă francezii includ și plata soțului ei, Lars, antrenorul cu portarii de la CSM București.

Primăria Capitalei plătește mai bine ca Steaua lui Becali

Contractul asigurat Cristinei Neagu de primăria Gabrielei Firea este:

Un singur fotbalist din Liga 1 e peste.

Cu 300.000 de euro pe an, doar Ibrahima Balde de la CFR Cluj câștigă mai mult decât Cristina Neagu.

Atacantul senegalez, fost la Atletico Madrid, e copilul de suflet al lui Dan Petrescu, fiind antrenat de către acesta și în Rusia, la Kuban Krasnodar.

Niciun jucător al FCSB nu primește de la Gigi Becali suma încasată de Neagu.

Iată topul primilor fotbaliști din Liga 1:

CSM Dream Team

CSM București are în acest moment primele 6-7 salarii din handbalul românesc.

Doar Cristina Zamfir, de la CSM Craiova, se apropie, cu 84.000 de euro pe an, de ”plățile de aur” ale fetelor de la CSM București.

Diferența între ce oferă Primăria Capitalei și ce plătesc celelalte echipe, unele dintre ele de asemenea sprijinite de la bugetul local, este imensă.

De pildă, luând în calcul o echipă bună din Liga Națională, Corona Brașov, Cristina Neagu câștigă mai mult de jumătate din banii primiți, lunar, de tot lotul de sub Tâmpa.

La Corona Brașov, locul 8 în Liga Națională, vedeta Eliza Buceschi ia 5.500 euro, în timp ce restul sportivelor câștigă, în medie, 3.000 euro.

În total, suma brașovencelor se ridică la aproximativ 40.000 euro pe lună, cu multe tinere care încasează 1.000 euro sau mai puțin.

Niciodată în sportul românesc, neluând fotbalul în calcul, o echipă privată sau publică nu a avut salariile de azi de la CSM, club finanțat din impozitele bucureștenilor.

Contactată ieri de ziar, Cristina Neagu nu a răspuns apelurilor și mesajelor Gazetei Sporturilor.

Comentarii (334)Adaugă comentariu

cobadin33  •  21 februarie 2018, 10:43

D-le Tolontan, nu mai bateti campii, nu va preocupa in niciun fel informarea corecta a cititorilor, singura dvs preocupare e sa rascoliti *** cu pixul(sau tastatura) de jurnalist ! Treaba cu "sa stie si bucurestenii pe ce li se duc impozitele" e buna de aruncat in ochi la naivi. Articolul nu e redactat ca fiind unul de informare, nu e scris echilibrat, ci e unul vadit insinuant si provocator, asa cum sunteti si dvs. Pe mine, ca antreprenor intr-o afacere care imi asigura traiul, ma ingrijoreaza lipsa de predictibilitate a legislatiei, salariile disproportionat de mari pe care le au angajatii din administratia publica (peste 10.000 lei un secretar de primarie de comuna!), nivelul la care au ajuns pensiile speciale, sfidant principiul echitatii sociale ( Ciorbea, pt cativa ani ca Avocat al Poporului am citit ca va avea peste 30.000 lei pensie!), unde fiecare trebuie sa aiba o pensie direct proportionala cu cat a cotizat etc. Toti banii astia vin de la cei cum sunt eu, spoliati an de an de taxe si biruri care nu ni se intorc niciodata in niciun fel, nici macar prin astuparea gropilor pe strada unde e sediul firmei mele sau la prin renovarea scolii unde invata fata mea. Cristina Neagu este un sportiv exceptional, ea nu doar primeste bani, precum un secretar de primarie, ci mai si aduce bani in bugetul primariei si sporeste prestigiul Bucurestiului si Romaniei prin excelenta de care da dovada in profesia ei, handbalul! V-ati ales prost victima, asa cum ati distrus si gimnastica romaneasca acum vreo 15 ani cand erati la ProSport, prin articole de presa instigatoare la adresa cuplului Bellu-Bitang, prin *** si alte mizerii la care sunteti coautor!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stefan  •  21 februarie 2018, 10:43

@Claudiu, chiar un numar impresionat, se vede ca doamna Firea are grija de imaginea ei, probabil se gandeste la candidatura la presedentie deja :)).

Dan  •  21 februarie 2018, 10:44

"cel mai bine platit bugetar" este o aberatie!! Nu putem vorbi despre un sportiv cu contract la un club finantat de primarie ca este bugetar! Pina la urma discutia nu este despre Cristina Neagu, despre sportivul bugetar ci daca acceptam sau nu finantarea sportului din bugetele locale. Privim ca pe o normalitate ca actul artistic si autorul acestuia (actor, muzician etc) sa fie finantat din bugetul de stat, dar "actul" sportiv si sportivul nu. Este aberant dupa parerea mea!

Miguel  •  21 februarie 2018, 10:45

@Tolo Pe mine personal nu ma irita informatia ci modul in care ai prezentat-o, "salariu de bugetar", comparatii de mere cu pere, supozitii si presupuneri. @claudiu. Daca la ora 9.00 imi deschid calculatorul si citesc presa inseamna ca sint "postac PSD-ist"? @Alex. Poate nu crezi dar eu chiar imi cumpar bilet la meci, mi-am cumparat si tricou (cu numarul unei jucatoare straine, sic), sint abonat la Engie, cind mi-am facut casa am cumparat acoperisul de la firma care acum e sponsor.

Thomas brams  •  21 februarie 2018, 10:45

Tolo ai dreptate. Cine te critica sunt FIRISTI mascati. Tolo fa un referendum: ce vor Bucuresteni ? Cms handbal sau un oras european!!!!!?????

Cătălin Tolontan  •  21 februarie 2018, 10:46

@Thomas brams: Nu credem asta, ne critica oameni bine intentionati, dar care au o anumita opinie. E dreptul lor. Si acesta e rolul presei. Sa incaseze critici bazate pe informatii dobindite de oameni tocma din presa :-) Nu e nici o suparare ca suntem criticati. Important e sa ajunga informatia la cei carora le apartine. In acest caz, felul in care sunt cheltuiti banii la clubul primariei e o informatie publica si am scris repetat despre CSM Bucurest, inca de acum 5 ani. https://www.tolo.ro/2013/02/20/falsuri-si-pungi-cu-bani-scoase-din-clubul-primariei-lui-oprescu/ https://www.tolo.ro/2017/11/02/aranjament-pesedist-al-primariei-cu-banii-bucurestenilor-oprescu-firea-47-mil-euro-pentru-echipa-de-baschet-steaua/

Mihai  •  21 februarie 2018, 10:47

Cand a publicat Negrea mizeria aia ("Catalin Tolontan a castigat regeste la Voiculescu Dan: 10 milioane lei (2,5 milioane euro) in 6 ani, adica 35.000 Euro/luna. Mihai Gadea a fost chiar si de opt ori mai prost platit decat Catalin Tolontan. Mircea Badea a fost si mai jos. I-a depasit vreunul salariul Andreei Esca?") presupun ca ai fost bucuros si ai considerat ca e atac la seful tau. Te credeam mai destept, ai inghitit momeala cu tot cu undita, o sa faci mult timp dupa asta damage control, prea tarziu sa mai pasta inapoi in tub.

Florin  •  21 februarie 2018, 10:49

Nu e de vina cine cere, nu e de vina cine aproba, e de vina cine plateste. Prima lectie predata de patronul meu britanic care a facut business in toata lumea in 50 de ani: singurii vinovati pt ca sunt saraci sunt saracii. Mi-a povestit despre un antreprenor destept care vindea in India televizoare in sate in care nu exista electricitate: reusise sa creeze impresia ca a avea TV era semn de prosperitate. Drogarea boborului cu performante sportive au facut-o toate dictaturile (nazisti, comunisti, Putin, Erdogan, etc) si o fac si democratiile slabe (in Cluj s-a construit un stadion din bani publici care a ajuns in faliment).

florin  •  21 februarie 2018, 10:50

dl.Tolontan de ce vreti sa stricati si singurul lucru care mai merge in sportul romanesc? Una doua o dam pe politica sau ati primit comanda sa scrieti acest articol?

Miguel  •  21 februarie 2018, 10:55

@Tolo. Intelege o data pentru totdeauna, exista clauze de confidentialitate in orice contract, daca nu au acceptul jucatoarei nu pot sa-ti dezvaluie mie sau tie salariul. Fiscul trebuie sa stie. Pentru ca iti plac comparatiile, spune-mi salariul lui Pineau de la Brest, care Brest este si ea sustinuta de primarie si consiliul regional intr-o mare masuta

Bunicu  •  21 februarie 2018, 10:57

Domnule Tolontan să te prezinți și măria ta cu FLUTURAȘUL să analizăm daca nu cumva primești pentru această manipulare un salariu mai mare ca a Cristinei Neagu,să te văd viteazule că măria ta nu vede decit negru în fata ochilor .Treci în politică să te vad viteaz a critica si a denigra se pricepe si femeia de serviciu dela gazeta sporturilor.

Patriotii de mucava  •  21 februarie 2018, 11:00

cristian bucur • 21 februarie 2018, 10:19 Bravo Gabriela Firea. Felicitari !! Eu unul sunt de acord cu ce a facut !! Vorbim de cele mai bune jucatoare din lume. Cand au castigat CL am fost mandri ca suntem bucuresteni. ______________________ :)))))) Mandri ca suntem bucuresteni. Genul asta de oameni nu se mai vindeca.

Bucuresteanfugitingermania  •  21 februarie 2018, 11:05

Inainte de toate BRAVO Dle Tolontan pentru ca va face ti treaba!!! Si as vrea sa transmit tuturor comentatorlor indignati ca Dnul Tolontan a facut public salariul jucatoarelor de handbal! In Italia e o zicala “***” traducerea nu o scriu pentru ca ar fi considerata vulgara,dar ce va mai place voua fanii handbalului sa voerbiti pe bani altcuiva si pe carca altora care probabil nu i intereseaza handbalul si spera in ceva mai serios pentru Bucuresti nu campania publicitara a “Stimabilei” Dnei Firea!! Hanbalistilor d ati din banii vostri daca va place asa de mult cotizati voi !!!! Aaaa nu mai e bine asa ? Voi ii vreti pe toti!!! Devenit voi asociati ca prin alte tari sponsoriza ti voi !!!! Aaaa nu s de ajuns??? Pai si ce vina au mah nene bucurestenii carora nu le pasa de handbal??

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sorin  •  21 februarie 2018, 11:05

Imi vine sa rad cand citesc comentariile. Ma gandesc, totusi, ca acesti oameni ar putea fi platiti sa arunce cu noroi, altfel, nu inteleg cum nu pot aprecia o astfel de informatie. In primul rand, daca e o atat de mare mandrie acest handbal pentru orasul Bucuresti, de ce nu pot fi facute publice aceste informatii inca de la inceput, de ce nu este totul transparent? Este vorba, totusi, de o gramada de bani care se pompeaza in acest club, iar daca banii vin din resurse publice, de ce sa nu fie totul transparent? Nu vi se pare logic? Alta curiozitate ar fi cati dintre platitorii de taxe sunt atat de indragostiti de acest sport si pentru cati bucurestenti este atat de important sa avem cea mai buna echipa de handbal din lume? Daca tot suntem in democratie, nu am putea cumva vota, cei care platesc taxe, sa decidem democratic daca vrem ca atatia bani sa fie bagati intr-un club de handbal? De exemplu, eu sunt unul dintre bucurestenii carora le-ar placea sa avem cei mai buni medici si spitale din Europa, sa aud ca europenii din vest vin la noi sa se trateze iar viitorii mei copii isi vor dori sa se faca medici in spitale prestigioase din Bucuresti. Probabil intelegi ideea, este vorba de prioritati. Personal, mi se pare profund gresit ca resursele publice sunt cheltuite netransparent. Din fericire, am 31 de ani si nu a fost niciodata nevoie sa ma internez pana acum. Asta este un exemplu, si sunt multe altele la care ma pot gandi si pe care le-ar pune deasupra pomparii banilor (netransparent) intr-un club de handbal. Poate este situatia ca acest club sa fie profitabil, si ma refer aici ca poate din vanzari de echipamente, sponsorizari, bilete, etc... primaria sa scoata profit in urma investitiilor...desi ma indoiesc. In orice caz, cred ca prioritatile noastre nu sunt corecte. Sau poate ma insel, iar un procent mare din bucurestenii platitori de taxe sunt de acord cu cheltuirea acestor sume imense pe "extravagante". Cred ca daca handbalul este atat de iubit, mai degraba cu banii astia pot fi facute centre de formare juniori etc unde oamenii isi pot trimite copiii sa joace handbal. Cred ca e o placere mai mare sa-ti vezi copilul jucand handbal decat s-o vezi ce Cristina Neagu... nu stiu, e o parere. Sau poate nu sunt eu unde trebuie si ar fi cazul sa-mi regandesc situatia. Eu apreciez efortul si tin sa multumesc echipei pentru publicarea acestor informatii.

Alex  •  21 februarie 2018, 11:05

@Miguel, de ce sa nu va cred? Numai ca din pretul biletelor si al materialelor promotinale clubul ar trebui sa acopere o mare parte din cheltuieli. Acum calculati dumneavoastra care ar trebui sa fie costul acestora si daca ati mai vrea sa le platiti.

Doina  •  21 februarie 2018, 11:06

Este bine sa fim informati. Este bine sa stim unde ajung banii nostri.Dar este si mai bine cand aflam ca ei merg la cea mai valoroasa handbalista a lumii si la un club care ne mentine in lumea buna a sportului. Emotiile si trairile avute la meciurile lor merita toti banii. Macar asa.. se duc bani mai putini la statui, palmieri, spagi, etc.

a  •  21 februarie 2018, 11:09

Prestatia echipei CSM si a Cristinei Neagu, nr 1 mondial, a dat mult "de lucru" ziaristilor sportivi si profit pe masura. Bucurestenii au cu ce se mandri. Unde-i problema? Un oras ca Bucurestiul isi poate permite si sala plina demonstreaza ca oamenii isi doresc asta. Sa fie intamplatoare "dezvaluirea" chiar in apropierea meciului cu Gyor? D-le Tolontan trebuie sa te hotarasti si sa ne spui si noua: ramai ziarist sportiv care lupta pentru promovarea sportului, a sportivilor, a performantei (caci doar scriind despre asta ti-ai facut un nume), lupta cu autoritatile pentru sprijinirea sportului pe toate nivelurile sau treci la can-can? Trebuie sa ne spui si noua, altfel iti pierzi credibilitatea. In ce tara traim? Hagi, Halep, acum Neagu plasati cu tot dinadinsul in mijlocul unor scandaluri artificiale, ca sa ce?

marius  •  21 februarie 2018, 11:10

salut, as dori doar sa corectez o informatie din articolul tau si anume 101.649 nu reprezinta venitul net al sportivei, ci salariul Brut la care se adauga cota de TVA de 19% si de aici 120.962 lei. Din salariul brut de 101.649 sportiva datoreaza statului impozit de 16%, 5.5% la sanatate si intre10.5% si 26.5%pentru pensie. Astfel, din salariul brut trebuie sa plateasac taxe si impozite in valoare de o treime, undeva pe la 14.800 euro/luna.

mihaela  •  21 februarie 2018, 11:10

Fratilor, realizati ca e vorba de bani publici aici! Ca Firea a ajuns sa fie excesiv de generoasa cu banii nostri pentru a castiga capital politic. Eu mi-as dori ca acesti bani sa fie investiti in bazine de inot si terenuri de sport sau macar sa fim intrebati daca vrem sa investim intr-o echipa profesionista de handbal care ne aduce performante efemere si nu construieste niciun viitor...

Sorin  •  21 februarie 2018, 11:13

Daca pot sa adaug, subiectul nu are nicio legatura cu valoarea Cristinei Neagu sau daca merita sau nu acesti bani. Dupa parerea mea, banii sunt putini pentru cea mai buna handbalista a lumii. Majoritatea sportivelor din handbal ar merita salarii mai mari. Ideea este daca pentru Bucuresti aceasta investitie masiva intr-un club sportiv de handbal este justificata. Dar puteti observa ca doar faptul ca sumele nu au fost facute publice ridica semne de intrebare...

zamfir ghe  •  21 februarie 2018, 11:16

Si ce daca are salariul cat are,e cea mai buna handbalista din lume,cel ce scri acest articol nu esti nici la degetul mic al Cristinei Neagu,asta srim sa facem ,ne atacam valorile,mi-e rusine de voi

Roman verde  •  21 februarie 2018, 11:17

Merita acesti bani! Sunt *** in tot felul de structuri controlate de stat care au deasemenea salarii fabuloase insa nu reprezinta cu atata succes tara, orasul precum Cristina si echipa de handbal feminin CSM! Care, atentie, nu reprezinta doar Bucurestiul, ci Romania! Domnule Tolontan, ce ziceti mai bine de o ancheta _ campanie media pt o sala polivalenta in Bucuresti, v-ar prinde mai bine si dvs si sportului romanesc o astfel de implicare?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex Mihai  •  21 februarie 2018, 11:18

Va rupeti in fiecare ziulica picioarele si rotile masinilor in gropi cat casa, nu aveti asfalt pe strada(sunt inca strazi fara asfalt, canalizare,apa curenta etc. in 2018!!!!!!!!!!), taxele si impozitele va strang ***, nu aveti parcari, nu se schimba nimic dar absolut nimic in bine.....iar voi, postacii de 2 bani va rupeti in comentarii fara noima! Nu exista justificare pentru plata unor sportivi, fie ei cei mai buni din lume, din banii de taxe ai bucurestenilor. Firea face exact atat cat o duce capul, adica ne cheltuie banii cum vrea muschiuletul ei. Si lumea aplauda de zor. Actiuni *** asa cum merita un popor ***! Sportul nu trebuie finantat din bani publici. Banii trebuie folositi in folosul comunitatii, adica sa construiasca scoli noi, spitale noi, gradinite noi, parcari noi, etc. Ne meritam soarta, incuiatilor!! Bravo Tolo, te-ai dovedit inca o data obiectiv, pacat ca te lupti cu morile de vant.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bogdan  •  21 februarie 2018, 11:18

Nu obisnuiesc sa comentez pe aici, dar totusi: sa presupunem ca banii sunt dati 100% din bugetul primariei, din taxe si impozite. Ok. Sa zicem ca nu s-ar fi dat banii catre CSM / Neagu / Gulden etc. Ce s-ar fi intamplat cu banii astia? S-ar fi dus in scoli si spitale? Serios? Sunt 28 de ani de la revolutie iar echipa asta exista de cativa ani. Cumva pana acum se faceau atat de multe chestii pentru bucuresteni iar acum s-a taiat "teava" din cauza CSM-ului? Aici mi se pare ipocrit felul in care e pusa problema (vezi Doamne banii astia au fost luati de la gura unor copii amarati). Hai sa fim seriosi, daca nu ajungeau la CSM, banii astia erau tocati pe X contracte dubioase de care nu mai stia nimeni. Deci da, prefer sa vad sa se intampla ceva pozitiv cu acesti bani decat sa dispara ca multe alte miliarde.

brazvan  •  21 februarie 2018, 11:22

bravo, tolo, titlul bate conținutul, madam firea își face propagandă și neagu trebuia să joace pe doi lei! și când te gândești câte borduri se puteau pune de banii ăștia...

a dica  •  21 februarie 2018, 11:24

Wrong! Cristina Neagu nu e bugetar, e PFI. Si trebuie platita asa cum e platita orice firma care presteaza pentru Bucuresti. Comparatia cu salariul presedintelui e cel putin deplasata. 3000 de euro e si asa prea mult pentru cat face presedintele pentru tara. Si are si masa, casa, SPP, plimbarica, concedii, putere etc.. E falsa ideea indusa in mijlocul opiniei publice precum ca presedintele ar trebui sa aiba cel mai mare salariu. Sunt bugetari care fac munci ce trebuie mai bine platite.

Cristian  •  21 februarie 2018, 11:26

Salut! Sunt fost bucurestean, plecat de 8 ani din tara. Urasc psd-ul din toti rarunchii, inclusiv pe Firea. Faptul ca au ascuns salariul nu e ok. Faptul ca pot sa sustina o jucatoare imensa, sunt de acord. Asa e, in uk nu am vazut parteneriate din astea public -privat. Dar nu cred ca s-ar revolta asa daca cel mai bun jucator din lume ar fi british si ar fi platit din bani publici. Cu articolul nu sunt de acord, nu e ok sa dam in Cristina. In rest imi plac si urmaresc mereu articolele tale. Succes!

Bebe  •  21 februarie 2018, 11:27

Merita toti banii, face cinste Bucurestiului si Romaniei! Hai CSM!

Cristian  •  21 februarie 2018, 11:34

Stai ca nu înțeleg.. unde e știrea ca n-o văd? De când s-a transferat la csm s-a știut ca e cea mai bine plătită handbalista din lume (cum e și normal de altfel) Nu înțeleg nici care e problema Cristinei Neagu in toată treaba asta? De când s-a transferat de la OltChim a luat 3 titluri de cea mai valoroasa handbalista a lumii. Ce trebuia sa facă, sa ceara tot 12000 de euro?! E chiar un salariu de mega bun simt. O alta întrebare este, cat, din cei 15 milioane de euro, contribuie primăria. Asta ar fi fost o informație de știut. Iar ultima mea întrebare este, e legal? Dacă da, despre ce vorbim aici?! Și ca un ultim punct, am fost la toate meciurile csm ului din ultimii 2 ani, n-am văzut-o odată pe firea.

cristi  •  21 februarie 2018, 11:34

Felicitari ptr doamna Primar Firea! O asa sportiva merita un salariu mult mai mare, ptr ca ne face sa fim mandrii ca suntem romani! Asa invatam sa fim profesionisti, avand valori de referinta precum handbalistele de la CSM Bucuresti!

Alex One  •  21 februarie 2018, 11:40

@Thomas,daca faci referendum : ce vor bucurestenii s-ar putea sa ai surpriza ca fiecare sa vrea altceva sau, n-ar fi de mirare, ca nu vor nimic daca e vorba de cheltuiala. @ D-l Tolontan,daca sunteti preocupat de banii publici asteptam macar tot atata interes de o ancheta jurnalistica referitoare la MAPN-CSA Steaua. Ori banii armatei nu sunt publici ! In articolul de azi pretextul a fost suma incasata de CEA MAI MARE HANBALISTA PE PLAN MONDIAL, ce ne facem insa cu banii risipiti aiurea pe o echipa de fotbal inutila din liga a patra ? Ca sa nu mai vorbim de, zice lumea, acordarea unor grade militare stafului,oare in ce temei legal, soldele si apoi pensiile "de serviciu" fiind suportate tot din banii publici.Asta asa, ca sa nu para ca aveti (numai) anumite tinte politice.

iloveyouboro  •  21 februarie 2018, 11:41

Pe cat de parsiv este modul in care ne aiureste pesedeul, pe atat de incorect este acest articol. Suma este 120k, din care 19k este TVA-ul. Raman 101 brut din care contributiile, impozite etc sunt 25% adica Neagu are un net de 16.000 euro. Cam cat Penezic, care, btw, lipseste din top-ul facut de tolo&co. Nu se spune nimic despre faptul ca anumiti sponsori au venit langa CSMB strict pt Neagu - dau si ei cateva sute mii euro pe an. Plus incasarile din bilete, care cel putin pentru cele 7 meciuri din EHFCL sunt de ordinul zecilor de mii de euro. Comparatia cu jiji becali sau cu jucatorii de 3 lulele din liga 1 fotabl sunt absolut jenante. Articolul mi se pare insailat, facut in graba, de oameni care nu prea se pricep la handbal, face niste treceri aiuritoare - de la bugetul intregului club la sectia de handbal etc. Nu se spune nimic de faptul ca sunt sute sau mii de copii care merg la handbal la CSMB, nu se enumera in niciun fel performantele sportive care sunt mult peste media sportului romanesc. Fiind un buget atat de mare administrat de pesede este logic sa existe suspiciuni (avem atatea alte exemple), deci un articol facut cu cap ar fi fost binevenit. Cel de fata insa mai mult face rau, dovada ca postacii pesedeo-firisti il demoleaza, desi sunt atat de limitati si de incompetenti. Hai, Tolo, ajustati-l si faceti treaba mai buna, in trecut v-a iesit mai bine.

Miguel  •  21 februarie 2018, 11:43

@Alex Imi poti arata o echipa, din orice sport, care traieste numai din vinzarea de bilete si tricouri si in acelasi timp face si performanta? @Mihaela Mie spre exemplu nu-mi place inotul si nici polo, deci, din punctul meu de vedere n-avem nevoie de bazine de inot. Asta ca o gluma, ideea este ca daca ne apucam sa facem referendum pentru orice nu mai facem nimic.

Ilie Nastac  •  21 februarie 2018, 11:44

@catalin tolontan: cu tot respectul, afirmatia d-voastra "primaria a ascuns sumele" este tot una tendentioasa. In primul rand pentru ca nu Firea i-a dat banii, ci primaria. In al doilea rand pentru ca nu i-a dat banii in sacosa, la negru, ci i-a dat legal pe stat de plata. Iar platile facute legal, pe state de plata, cu toare taxele platite, nu pot fi "ascunse" asa cum afirmati. Acesti bani pe care-i primeste Neagu, si pe care-i merita cu prisosinta, sunt poate ce-i mai curati si transparenti bani publici cheltuiti. La polul opus, banii aia de care tot se dau unii cu fundul de asfalt de oful lor cum ca ar trebui dati la scoli, spitale, etc, banii aia sunt de fapt cei care sunt sifonati cel mai mult, devizele fiind mult umflate iar parandaratul e litera de lege pribabil chiar si la Firea. Este incorect sa se arunce astfel de anateme asupra sportului si a sportivilor doar pt ca indirect, folosindu-se de ei, sa se loveasca in oameni politici. Peste tot in lume, orasele care se respecta, finanteaza din bani publici cluburile comunitatii pt ca este un mod de a genera respectul de sine al comunitatii respective.

han dan  •  21 februarie 2018, 11:45

Cristina Neagu merita din plin acesti bani si ar fi bine daca am mai avea oameni ca ea,dar nu sunt .Avem insa o multime de nonvalori care sug cu nerusinare de la bugetul tarii ei sunt adevarata problema.

Ion  •  21 februarie 2018, 11:49

Poate observati că e pe PFI, alta modalitate de a plăti dări că oricare muritor. Nimic de zis despre Cristina, dar ,,veșnic amenințată,, își face imagine pe banii noștri

Dave  •  21 februarie 2018, 11:55

Sunt de acord cu articolul pt ca prezinta o informatie pe care ,poate ,unii si-o doresc...sunt de acord si cu banii dati sportivilor ,unii chiar merita! Nu sunt lamurit ,ce o recomanda pe Firea ca primar si cum a putut pacali bucurestenii pt a o vota cata vreme nu are nici o treaba cu acest post!?

Luca  •  21 februarie 2018, 11:56

Felicitari Tolo ! Ai reusit sa scoti din amortire toata suflarea pesedista si sa o faci sa posteze comentarii aici ! :-)

ovidiu  •  21 februarie 2018, 11:56

Este ciudat ca cele mai bune si cele mai bine platite handbaliste din lume activeaza la cluburi din estul Europei. Nu stiu cine sunt investitorii la celelate cluburi din est si de ce handbalul feminin nu este o afacere pentru occidentali. La CSM Bucuresti actionar este Primaria Capitalei. Acesta trebuia sa fie subiectul si titlul articolului. Imi lasa un gust amar modul in care a fost scris acest articol care o incrimineaza pe Cristina Neagu si o aduce alaturi de dubiosi oameni de afaceri care au obtinut contracte fabuloase platite de la bugetul de stat. Pana si finalul articolului pare sa sugereze ca cea mai vinovata in aceasta "tarasenie" este Cristina Neagu. Citez: "Contactată ieri de ziar, Cristina Neagu nu a răspuns apelurilor și mesajelor Gazetei Sporturilor."

pawn  •  21 februarie 2018, 11:59

@Alex Mihai domnu' Alex Mihai, ca te vad suparat-doamne-suparat, las intrebarea cu banii pentru afc hermannstadt (da, da, sunt de stanga, nu te obosi sa-mi demonstrezi, ca ti-o spun de dinainte), ca si aia sunt puf de papadie (la fel ca astia de la bucuresti), dar intreb si eu, 2 MILIARDE de dolari pe rachete patriot vi se pare justificat? aud? vreo intrebare? ah, da, rusii, stim. dar pericolul mare, sa nu ne ascundem, vine de la coreea de nord.

patrutreitrei  •  21 februarie 2018, 12:07

Este o aberație. Banii publici ar trebui destinați în exclusivitate sportului amator. Nu e vorba de Firea sau PSD. Toți, indiferent de culoare politică ar trebui să înțelegă asta: finanțarea sportului profesionist de facto deturnare de fonduri. În comparație: teatrul, filharmonia, bibliotecile și muzeele lucrează în pierdere, nu pot fi finanțați de pe piață, însă produc sau diseminează VALOARE. Și sportul profesionist produce valoare, însă poate fi finațată de pe piață. Federațiile profesioniste de specialitate ar trebui să-și dimensioneze structurile în funcție de capacitatea de finanțare a pieței. Să fie campionate cu mai puține ligi și echipe. A demonstrat și Simona Halep că se poate ajunge nr. 1 în lume fără bani publici. Și ce dacă nu vom lua Liga campionilor la handbal sau la alt sport? Sunt alte dimensiuni ale vieții incomparabil mai importante care trebuie finanțate: școli, spitale, infrastructură etc. Suntem rupți în cur, dar vrem trofee. Tinichelele nu ne țin de foame și căldură.

Razvan  •  21 februarie 2018, 12:08

Ca multi ati bucuresteni, nu o suport pe Firea, dar sa spui ca ea ii plateste Cristinei Neagu 22k euro pe luna...e manipulare pt Gaga, prin care Tolontan vrea sa arate ca nu e "chair atat de PSD-ist" cum s'a vazut in ultimele saptamani, cand intersele Varanului l'au expus excesiv! Firea plateste pentru kitchurile si toparlaniile cu care decoreaza excesiv orasul, dar pt Neagu plateste clubul (din bugetul sau) si are in vedere un payback (bilete, imagine, castigari de competitii, perspective transfer, etc). Ti'a luat slanina din fasole firea cand lucrati impreuna la Intact sau l'a suparat pe Varan cu ceva terenuri in capitala, Tolontane?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Antimilitieni & securisti  •  21 februarie 2018, 12:09

Bucuresteni, va meritati soarta...100%

Adi  •  21 februarie 2018, 12:10

Daca vrei sa o ai in echipa pe cea mai buna jucatoare a lumii: plateste. De ce sa vina la CSM pentru o suma mai mica decat putea sa obtina la alte echipe?

marc  •  21 februarie 2018, 12:10

Un articol de toată jena, plin de ură și de venin. Numai o minte...românească putea să terfelească numele celui mai bun sportiv din lume, doar pt că Bucureștiul are un primar PSD. Profitând de ignoranța și de lipsa de informație a românilor , jurnaliștii partizani induc teme false sub pretextul grijii față de banul publlic. Păi ,,mă maestre” , banul public trebuie împărțit în folosul tuturor contribuabililor. Și nu toți vor doar drumuri, apă si canal. Alții vor catedrală,sport, curățenie,școli, etc. Eu de exemplu(plătitor de taxe în București) măbucur că avem și noi cu ce ne mândri, că mai află lumea și de noi. Chiar nu te-a ,,mișcat” victoria CSM-ului în meciul cu Gyor? Pentru asta trebuie bani. Altfel, e valabil exemplul ăla penibil cu Brașovul,cu salariile mici. Păi la salarii mici performanță zero. Iar în lipsa oricărei performanțe, ăia chiar sunt bani cheltuiți degeaba . Echipa trebuie desființată. Întrebarea e una singură: dacă salariul Cristinei este legal. Dacă da, vorbim doar de o luptă politică. Mizerabil pt un jurnalist sportiv, care pe motive politice luptă împotriva performanței în sport

Andrei F  •  21 februarie 2018, 12:11

Spre o politica mai buna... De ce articolul de astazi are si conotatii gresite...Pentru ca salariul lui Neagu se stia de la inceput-conform GSP-Luni, 20 Februarie 2017:,,La CSM, Cristina va primi 300.000 de euro pe sezon, dublu față de suma pe care o primea la Buducnost! ,,.Pentru ca desigur Firea -PSD sunt rai-cine nu stie asta mai ales daca nu esti de al lor?Treaba este ca sunt alesi.Nu va plac ?Puteti sa-i combateti.O alta gresela dupa mine este sa-i ceri un punct de vedere sportivei Neagu.Ce putea fi intrebata?De ce are salariul prea mare?De ce castiga banii romanilor si nu al strainilor?De ce face performanta sau nu?Astea pentru mine au o nuanta de Dancu...Da ...cel care cerea sponsorizarea lui Halep.Dar...de ce o bagam pe Neagu in lupta politica asa cum am facut cu Halep?O sa se supere iar ticbics si o sa spuna ca Halep este doar a lui...Deci de ce ne impartim si sportivii?Vreti altceva pentru Bucuresti?Este dreptul dumneavoastra!Formati un curent de opinie al bucurestenilor contrar primariei si o sa castigati.Daca nu asteptati alegerile sau apelati la autoritati daca considerati ca Firea a facut ceva imputabil din punct de vedere legal...Apoi moral era mai bine ca Firea sa foloseasca precedentul Basescu?(Angajarea sportivilor la firmele de stat sau ale primariei)Uite:,,Astfel, in vreme ce dinamovistii si stelistii aveau cartea de munca la Ministerul de Interne, respectiv Ministerul Apararii Nationale, performerii clubului din Giulesti – cu ajutorul actualului presedinte al Romaniei, Traian Basescu, pe atunci doar ministru al Transporturilor - au fost „inregimentati" la ROMATSA....De aceasta colaborare, CS Rapid-ROMATSA, au beneficiat atletele Gabriela Szabo, Anuta Catuna, Violeta Beclea, Rodica Mateescu, dar si handbalistele Corina Dogaru si Alina Dobrin. Daca Violeta Beclea si-a luat „transferul" la COSR, iar Anuta Catuna este in pauza competitionala, fiind insarcinata, Rodica Mateescu a decis sa-si ia in serios functia de la ROMATSA, prezentindu-se zilnic la serviciu.,,...Alt punct de vedere:cum sa ceri parerea sportivei Neagu pentru nimic imputabil dansei dar sa te faci ca nu stii de exemplu ca in cazul Shanghai trebuia deschisa de urgenta o ancheta?Pentru asta ,grozavia asta de ce nu se cere un punct de vedere?...Ieri am citit tot in GSP un articol cum ca Caroline Wozniacki nu este interesata de locul 1 si de asta nu joaca la Dubai...Nu stiu daca ziaristul nu stia sau voit o ridiculiza pe Halep care ar primi locul 1 de pomana de la daneza.Daneza nici daca ar fi castigat turneul de la Dubai nu mai trecea in fata lui Halep pentru ca turneul anul acesta nu este de aceeasi categorie pe care o avea anul trecut...Sa fi contactat GSP un virus contra sportivilor romani?............................................................Desigur,subiectul a fost ales,ma asteptam sa fie intr-o nota...Eu astazi ma pun in genunchi in fata unui roman adevarat:Corneliu Riegler.

Vlad the impaler  •  21 februarie 2018, 12:13

Domnilor profesionisti de la gazeta sporturilor eu inca astept un interviu cu formatorii viitorului Stelei de la academia care o sa fie mai tare ca a lui Hagi intr-un an. Pe cand un interviu cu Geambazzi, pedrazzini si lutu despre ce fel de munca depun ei acolo si cum insufla ei, fosti mari Stelisti, spiritul Stelei juniorilor. De asemenea ce functie are acest domn in cadrul clubului Steaua din moment ce toata ziua isi da cu parerea peste tot? mediafax. ro/ sport/becali-mai-aveam-27-actiuni-la-steaua-si-le-am-vandut-catre-cumnata-meu-5905471 Un suporter. Multumesc anticipat.

Fane  •  21 februarie 2018, 12:14

@Bunicu spalatul pe creier face victime. Una esti tu. Crezi ca scrii si tu ceva inteligent si ai dat cu bata in balta. Tolo poate sa aiba si 1mil euro/luna. Nu e platit din bani publici! Dar tu bolsevic inrait, nu recunosti cuvantul privat. Tu stii doar jos multinationalele, jos SUA, jos UE, jos strainii, Ura Dragnea! Hai dai repede pe RTV sa iti iei doza ca intri in fibrilatii. Ce s-au infuriat PSDeii :)) voi de unde postati ma? tot din Rusia? sau din Kiseleff?

JFM  •  21 februarie 2018, 12:18

Barzaunii au inteles ca Tolo si cei ca mine ar spune ca n-ar merita banii ! Atat ii duce bibilica... Merita si mai mult,dar nu din banii mei, sa-i dea Firea din banii prostilor stransi pentru oras la propriu. Sa faca bine PMB sa o dea unui sponsor care sa-i asigure acelasi buget anual cat aloca de primaria.Asta ar fi solutia corecta,sa nu mai plateasca sportivi dupa cum are ea chef,ca nu da din banii ei.

alex  •  21 februarie 2018, 12:30

domnule tolonta , voi jurnalisti distruget sportul romanesc , eu nu pot sa anteleg acest lucru,noi romani ne distrugem tara si peste tot an europa santem vazuti ca niste *** , eu traiesc an germania aici e alta lume sigur ati fost si dumneavoastra an alte tari !, sportul e sport si pe nimeni nul intereseaza cat castiga un sportiv , ami pare rau dar asta e realitatea voi jurnalisti ati facut sa nu mai avem nici fodbal nici hanbal nics gimnastica nimic nu mai are ROMANIA cu ce se mandri ati distus tot ce a fost mai bun an tara PACAT domnule Tolontan

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează