Gabi Firea îi dă Cristinei Neagu cel mai mare salariu de bugetar din România: 22.000 de euro pe lună!

Primăria a ascuns până acum suma, dar ziarul a intrat în posesia ”fluturașului” handbalistei din decembrie 2017

miercuri, 21 februarie 2018, 7:01

UPDATE: Puteți cititi reacția Primăriei Bucureștiului aici. Primăria susține că e un atac, mai vechi, la adresa Gabrielei Firea.

UPDATE: O corectură pentru care ne cerem scuze: din suma de 101.649 de lei handbalista plătește 5,5% asigurări de sănătate și 16% impozit pe profit, pentru că plata reprezenta venituri din decembrie 2017, achitate de către Primărie în ianuarie 2018.
Însă, în schimb, își poate recupera TVA-ul, în valoare de 20.000 de lei.
Din 2018, ea va plăti 5,5% asigurări de sănătate și doar 10% impozit pe profit, pentru că a scăzut impozitul. Altfel spus, netul poate fi mai mic decât cei 22.000 de euro, cu o sumă care variază de la an la an. În cazul asigurărilor sociale, PFI intră în situațiile în care este decizia persoanei cu ce sumă cotizează.
E eroarea noastră, ea vine însă pe fondul păstrării secretului atât de către Primărie, cât și de către handbalistă, care nu au dorit să discute subiectul.
În același timp, beneficiul unui PFI plătitor de TVA, contract pe care îl are Cristina Neagu, este că ea are posibilitatea să-și recupereze, parțial sau total, TVA-ul încasat din cheltuielile pe care le-a realizat cu TVA (combustibil, mașină…). De aceea netul e dificil de calculat.
Am greșit că am scris 22.000 de euro net, pentru că e dificil de stabilit cu acuratețe netul, depinde ce chletuieli deduce prin TVA, însă în mod sigur sunt în jur de 20.000 de euro pe lună banii aflați la dispoziția posesorului de PFI din cei 26.000 pe care-i plătește lunar Primăria.

120.962 de lei este suma lunară pe care o plătește CSM București Cristinei Neagu pe un contract de Persoană Fizică Independentă

101.649 de lei este suma, fără TVA, pe care o încasează cea mai bună handbalistă din lume din bugetul Primăriei

 

 

 

 

 

 

 

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Un primar anunță, în premieră, transferul unei mari vedete sportive.

E ceva nemaivăzut în România.

Doar Dumitru Sechelariu mai făcea asta, pe când conducea simultan și orașul, și echipa de fotbal FCM Bacău.

Dar aceia erau anii ’90, când Seche flutura pistolul pe terenul de fotbal.

”Nicio victorie nu e mai dulce decât atunci când lupți pentru orașul tău: București”

Luni, 20 februarie 2017, Gabriela Firea face public transferul Cristinei Neagu, cea mai bună handbalistă din lume, la CSM București, clubul bugetar al municipalității Bucureștiului.

Bucureşteanca Cristina Neagu se întoarce acasă! Mă bucur foarte mult că a acceptat oferta CSM Bucureşti, sunt fericită că putem să readucem în ţară una din cele mai talentate sportive române”.

”Nicio victorie nu este mai dulce decât atunci când lupţi pentru ţara ta şi, în cazul Cristinei Neagu, pentru oraşul tău: Bucureşti!”, spune Gabriela Firea în comunicatul oficial, în care a ținut să facă publică lovitura de imagine.

Ceva însă Gabi Firea nu a făcut public niciodată.

Prețul.

Gabriela Firea este primarul Bucureștiului din 5 iunie 2016

Primăria îi dă aproape dublu față de cât lua la Oltchim

În Muntenegru, la ŽRK Budućnost, echipa de unde a venit Cristina Neagu, socotită de trei ori cea mai bună jucătoare a lumii, ea câștiga aproximativ 12.000 de euro pe lună.

Cu echipa din Podgorica luase Liga Campionilor, în 2015.

Își păstrase cam același salariu în epoca de glorie a Oltchim, când Cristina Neagu încasa la Râmnicu Vâlcea 12.000 de euro pe lună. Muntenegrenii nu supralicitaseră fiindcă o cumpăraseră accidentată.

Primarul Bucureștiului nu s-a zgârcit la bani.

Loviturile de imagine ale Gabrielei Firea costă.

Și i-a dat aproape dublu.

Cristina Neagu, în meciul cu Rostov de la București FOTO Cristi Preda / Gazeta Sporturilor

CSM București vrea, în 2018, 15 milioane de euro pe an

Gazeta Sporturilor a intrat în posesia ”fluturașului” de salariu al Cristinei Neagu, furnizat de surse din Primăria Capitalei.

15 milioane de euro este bugetul CSM București, propus pentru 2018

3 milioane de euro a fost bugetul CSM București în 2008

”CSM București a fost fondat în 2007 de reprezentanții bucureștenilor ca un club dedicat ideii că tinerii și copiii din București trebuie să facă sport. Acum s-a schimbat în ceva care nu mai are nicio legătură: un vehicul de imagine pentru primar!”, spune funcționarul public.

În 10 ani, bugetul clubului sportiv a crescut de 5 ori.

Se bate cu președintele Eximbank

Contractul dintre CSM București și Cristina Neagu poartă numărul 231 din 13 februarie 2017.

Înțelegerea este încheiată pe Persoană Fizică Independentă și poartă un impozit de 16%.

Pe 25 ianuarie 2018, Primăria îi plătește Cristinei Neagu 120.962 de lei, cu TVA cu tot.

Acești bani, în jur de 20.000 de euro pe lună, fac din Cristina Neagu cel mai bine plătit bugetar din România.

Calculul e făcut la începutul textului și e complicat. Ea plătește 5.5% plus 16% impozit (10% din 2018), dar își poate recupera cei 19% TVA.

Președintele României câștigă 3.000 de euro pe lună.

Traian Halalai, președinte și membru executiv al Consiliului de Administrație al EximBank, este cel bine plătit reprezentant al statului într-o structură de conducere, cu un venit lunar de 137.585 lei brut.

Fiind însă un venit brut pe carte de muncă, netul bancherului este ceva mai mic decât cel al handbalistei.

Pe locul al treilea se află Radu Grațian Ghețea, președintele CA al CEC Bank și președinte al băncii, cu o remunerație de 121.424 lei brut pe lună.

Traian Halalai, omul al cărui salariu a fost depășit de Cristina Neagu FOTO Bancherul.ro

Salariul de la Primărie e și cel mai mare din handbalul feminin mondial

În privința lumii sportului, Primăria Bucureștiului îi oferă Cristinei Neagu cel mai mare salariu din handbalul feminin mondial.

Iată cum arată topul momentului în handbalul feminin mondial.

Din această listă, ”centrul” Andrea Lekici, căpitanul naționalei Serbiei, a semnat cu CSM București, unde, probabil, a fost transferată pe un salariu cel puțin egal cu cel de la Vardar.

700.000 euro pe an au Nikola Karabatici și Mikkel Hansen la PSG, băieții care câștigă cel mai bine în handbalul mondial

La vară, e posibil ca Neagu să fie depășită de Bella Gullden, și ea la CSM București, care are pe masă o ofertă de 300.000 de euro de la Brest.

Dar în această sumă francezii includ și plata soțului ei, Lars, antrenorul cu portarii de la CSM București.

Primăria Capitalei plătește mai bine ca Steaua lui Becali

Contractul asigurat Cristinei Neagu de primăria Gabrielei Firea este:

Un singur fotbalist din Liga 1 e peste.

Cu 300.000 de euro pe an, doar Ibrahima Balde de la CFR Cluj câștigă mai mult decât Cristina Neagu.

Atacantul senegalez, fost la Atletico Madrid, e copilul de suflet al lui Dan Petrescu, fiind antrenat de către acesta și în Rusia, la Kuban Krasnodar.

Niciun jucător al FCSB nu primește de la Gigi Becali suma încasată de Neagu.

Iată topul primilor fotbaliști din Liga 1:

CSM Dream Team

CSM București are în acest moment primele 6-7 salarii din handbalul românesc.

Doar Cristina Zamfir, de la CSM Craiova, se apropie, cu 84.000 de euro pe an, de ”plățile de aur” ale fetelor de la CSM București.

Diferența între ce oferă Primăria Capitalei și ce plătesc celelalte echipe, unele dintre ele de asemenea sprijinite de la bugetul local, este imensă.

De pildă, luând în calcul o echipă bună din Liga Națională, Corona Brașov, Cristina Neagu câștigă mai mult de jumătate din banii primiți, lunar, de tot lotul de sub Tâmpa.

La Corona Brașov, locul 8 în Liga Națională, vedeta Eliza Buceschi ia 5.500 euro, în timp ce restul sportivelor câștigă, în medie, 3.000 euro.

În total, suma brașovencelor se ridică la aproximativ 40.000 euro pe lună, cu multe tinere care încasează 1.000 euro sau mai puțin.

Niciodată în sportul românesc, neluând fotbalul în calcul, o echipă privată sau publică nu a avut salariile de azi de la CSM, club finanțat din impozitele bucureștenilor.

Contactată ieri de ziar, Cristina Neagu nu a răspuns apelurilor și mesajelor Gazetei Sporturilor.

Comentarii (334)Adaugă comentariu

cc  •  21 februarie 2018, 16:33

P.S. ca era sa uit! Noi (adica romanii) avem si cei mai buni reporteri de investigatie din lume. Stati linisti dle Tolontan, nu e vorba de d-voastra. Pe cand o ancheta despre salariile echipei doamnei Carmen Avram? Asa din extindere de pizma...

Costel Ungureanu  •  21 februarie 2018, 16:36

Domnule Tolontan, cereti fisa fiscala de la ANAF, o sa fiti surprins si o sa vedeti ca sportiva s-a acoperit cu cheltuieli si ca platile care se duc la stat sunt comparabile ca si cele platite dupa un salariu minim pe economie! Deci venitul sportivei se apropie de suma varasata de Primarie. Ca fapt divers: ziarul de casa al CSM-ului, jurnalul Prosport, a publicat brusc 3 articole elogioase, parca sunt articole scrie pe vremea comunismului.

dan b  •  21 februarie 2018, 16:48

@ Lucian. Sunt convins ca banii tai merg exact catre parcul si gradinita unde merge copilul tau. Banii mei merg catre sport, e bine? Daca ti-ai duce copilul si la sala cred ca i-ar place si, daca-i fetita, poate ti-ar spune ca intr-o zi vrea sa ajunga ca Bella sau Cristina. Chestia aia cu sportiv de 2 lei e usor ghiolbaneasca.

Oncle Leo  •  21 februarie 2018, 16:52

Eu platesc taxe si impozite sa nu-mi mai rup masina pe strazi,sa nu mai fac o ora in plus in trafic,sa traiesc intr-=un oras curat,cu spatii verzi samd Nu pentru handbal le platesc.Asa oricine ar putea aduce faima Bucurestiului s-ar inscrie pe lista lui Firea cu cateva milioane.Nu e de vajuns ca acum platim un numar dublu de functionari ai primariei toti cu lefuri dublate si triplate ? Nu sunt de acord cu mizeria asta de politica.Daca e asa nu mai platesc nimic.

Leo  •  21 februarie 2018, 16:55

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

CAROL  •  21 februarie 2018, 16:56

Se pune o singura intrebare:Cu aprobarea cui aloca aceasta suma ,care este si ILEGALA !!!

Maramures  •  21 februarie 2018, 16:57

E bun articolul ca un inceput, insa lucrul despre care presa din Romania ar trebui sa scrie este ipocrizia Cristinei Neagu. Nimeni nu pare sa aiba sange in instalatie sa faca asta. Ea a plecat de la Buducnost unde avea salariu de 12-15.000 de euro pentru ca obiectiv vorbind nu mai putea face performanta cu noua echipa muntenegreana aflata in reconstructie si a venit la vaca de muls din Bucuresti, unde si-a dublat aproape salarul, desi chiar ea a umplut presa de declaratii prin care tot repeta raspicat ca ea nu merge la Bucuresti pentru bani, ci vezi Doamne pentru ca vrea sa faca performanta cu o echipa de "acasa", vrea sa ii aiba alaturi pe romani si alte baliverne pentru fraieri. Ce alta echipa i-ar mai fi putut da un asa salariu, obiectiv? Doar cateva si le numeri pe degetele de la o mana: Gyor si Vardar, echipe care nu aveau nevoie de ea pentru ca le au pe Penezic si Amorim in lot, dar si Rostov, despre care s-a spus ca i-a facut o oferta. Concret n-a avut decat doua oferte pe masa: CSM si Rostov, unde sa fim sinceri nu avea de gand sa mearga, pentru ca se apropie de finalul carierei si bate firesc spre casa, asa ca i-a fraierit pe cei din conducerea de la CSM pana ce i-au dat cat a dorit ea, mult peste ce ar fi obtinut de la Rostov. Daca ii pasa asa de mult de Bucuresti si de "acasa", semna cu CSM un contract similar celui avut la Buducnost, pe 14-15.000, o suma care ii era suficienta pentru a trai linistita, dupa cum a spus chiar ea in septembrie. Dar e fomista de bani, iar Firea e fomista dupa propaganda politica, asa ca daca ea a cerut salar 300.000, atat i-au dat. Si chiar ieri la semnarea parteneriatului cu Red Bull s-a vazut din discursul ei si a lui Virgil Stanescu cat de lesinati sunt dupa bani si castiguri proprii. Stanescu a spus ca au avut mai multe oferte de colaborare, insa le-au ales doar pe cele care rezoneaza cu valorile lor, alea fiind sucul Teddy si Red Bull!?! Ce valori au in comun Red Bull si sportul de performanta? Poate valori $$$$? Si cand a fost intrebata de o jurnalista ce are de gand sa faca concret pentru copiii din Romania, a dat-o in balbe si a gasit intr-un final vrajeala cu educatia si sportul care merg mana in mana. Tocmai ea, care fuge dupa aproape fiecare meci la vestiare si se ascunde de copiii care o idolatrizeaza de zici ca ar lua malarie de la ei. Dar timpul trece, salariul merge si el, fraierii or s-o faca din nou cea mai buna jucatoare din lume. Ei nu-i pasa de ce vorbeste lumea, a se vedea postarea de astazi de pe instagram, nu are nimic de dovedit in fata prostilor care o contesta.

Gicu  •  21 februarie 2018, 16:59

Au hranit opinia publica cu minciuni! Ce zicea Alin Petrache: "Salariul este mult sub 300.000 de euro, cum s-a scris, dar este un contract confidențial. Oricum, așa cum a declarat Cristina, ea nu vine la București pentru partea financiară. Vă spun sigur că salariul de la CSM va fi sub cel pe care îl are la Buducnost în momentul de față", a mai spus Petrache, la Europa FM. Lumea se astepta la un venit mai mulc decat obtinuse la Buducnost, cand colo, ce sa vezi? Lucrurile stau exact pe dos! Niste mincinosi si nu este prima data cand cei de la CSM Bucuresti mint pe fata!

mihaela parlog  •  21 februarie 2018, 16:59

Ce este atit de extraordinar in faptul ca salariul Cristinei Neagu este la acest nivel?Este cea mai buna handbalista a lumii din toate timpurile si a ales sa joace pentru o echipa din Romania.La Gyor ar fi fost si ar fi platita cu aceeasi suma, dar atunci tot dumneavoastra ati fi intrebat-o unde este sentimentul national???Cristina Neagu a facut imagine Romaniei cit n-au facut nici unul din directorii de banci pe care ii plingeti ca au salariul mai mic ca ea. Cristina si-a riscat sanatatea si cariera in 2010 pentru ca Romania sa cistige o medalie de bronz si apoi nimeni din club, din Federatia de Handbal , din romani,nimeni nu a facut nimic ca sa o ajute.Aceasta sportiva merita fiecare banut pe care il cistiga si imi este rusine ca salariul ei a devenit subiect de discutii intr-un ziar de sport.Daca era vorba de vreun fotbalist obscur toata lumea ar fi fost de acord si cu un milion de euro salariu. Lasati-o pe Cristina Neagu in pace!!! Lasati-o sa joace pentru Romania !!!

Juravle  •  21 februarie 2018, 17:14

Salariile in sport sunt exagerat de mari, o stie toata lumea. Insa, sportivi ca Simona Halep sau Cristina Neagu sunt adevarate raritati. Castiga Neagu cel mai bine din handbalul mondial? Pai e cea mai buna handbalista din lume, cat ai vrea sa castige? Castiga mai bine decat Budescu, Alibec sau Gaman? Ce au facut astia 3 pentru Romania? Ca un director de spitala sifonat bani publici sau un altulsi-a insusit un aparat platit de municipalitate, ca o firma privata e abonata la contracte cu statul si, in plus, furnizeaza produse contrafacute, astea sunt lucruri grave si e bine ca le-ai adus la lumina. Dar cand spui ca cea maibuna handbalista din lume are salariul celmai mare din handbal siacest salariu e platit de finantatorul clubului unde joaca este o mare gafa. Cristina Neagu va pleca din tara, va juca probailpe acelasi salariu in strainatate, va degreva bugetul municipiului cu 250000 de euro pe an, iar tu vei scrie: misiune indeplinita! Adica? Ai facut ca Basescu care spunea ca scoala romaneasca scoate ***, ca medicii, daca vor sa plece, sunt liberi sa o faca. Si au plecat! Misiune indeplinita! Vium tipul asta de smecheri ***sunteti patrioti doar cand aveti ceva de castigat.Cand nu aveti sunteti niste ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cineva  •  21 februarie 2018, 17:23

La alegeri au votat circa 35-40% din bucuresteni. La mine la sectie majoritatea o constituiau pensionarii. Ei au votat cu tanti Firea pentru ca pe ea o cunosc de la TV si ca PSD are grija de ei, e partidul lor cu nea Ilici pe care il stiu bine, partidul pe care l-au votat de atatea si atatea ori. Pensionarilor le este frica de nou. S-au fript cu Basel si nu mai vor sa voteze pe altii necunosctuti. "Duamna" Firea stie asta. Credeti ca ei ii intereseaza ce face tanti Firea cu bugetul capitalei? Ei stiu ca se duc la concerte organizate de tanti Firea cu copiii, la biserica unde iarasi tanti Firea cotizeaza bani multi.. ei voteaza - ei decid. Voi restul nu contati. Cand se organizeaza alegeri poate gasiti 10 minute ca sa votati si sa o trimiteti pe tanti Firea acolo unde ii este locul. Deocamdata tanti Firea decide ce se intampla cu banii nostri, ai tuturor.

Vasile sile  •  21 februarie 2018, 17:39

"Cătălin Tolontan • 21 februarie 2018, 12:37 @Gabi, napasta: Cum ne facem meseria nici macar nu decidem noi. Adica asta fac jurnalistii dintotdeauna si asta vor face intotdeauna." Tolontane, noi vrem sa cunoastem cine decide cum va faceti voi meseria, da-ne informatia asta. Nu de alta, dar gura lumii si sursele de incredere il dau ca sigur pe gigi becali.

Man on the Silver Mountain  •  21 februarie 2018, 17:41

Domnule Tolontan, parerea mea este ca impactul acestei investigatii este mult limitat de faptul ca rolul pe care administratia publica trebuie sa il aibe in sport si dezvoltarea lui este putin inteles, explicat si constientizat in mentalul colectiv. De aici confuziile.

george morosanu  •  21 februarie 2018, 17:46

Cred ca 20 de mii pe luna pentru cea mai buna jucatoare de handbal din lume ani la rand e putin .. ar trebui sa fim bucurosi ca e romanca .. e ceva wow ca avem asemenea performante in Romania ... prima la.handbal ...primu loc la tenis de camp la tenis de masa iar suntem in top ... las ca se duc multi bani aiurea pe tomberoane de gunoi sau borduri in toate orasele tarii si alte prostii ..

viorel  •  21 februarie 2018, 17:49

INADMISIBIL!!! Este deja prea mult! Batjocurirea contribuabililor a ajuns mult prea departe. Politicienii, in speta primarul capitalei, se comporta ca niste feudali intr-o tara din lumea a patra, pentru ca in a treia nu se mai pot intampla astfel de enormitati. Romania cu siguranta nu se comporta ca o tara europeana! Cum este posibil ca in 2018 la aproape 30 de ani de la revolutie sa ne intoarcem in comunismul pur. Banii publici sunt irositi pentru placer ale conducatorilor iubiti. Priomaria isi face echipe sportive si vrea sa concureze cu echipele private din exterior pe banii cetatenilor. De ce handbaliste din Suedia ajung sa joace la CSM si sa fie platite din bani publici?? Pentru ca in Suedia nici macar nu se pune problema ca banii contribuabilului sa fie cheltuiti in sportul profesionist. Pentru copii, pentru sportul de masa da dar nu pentru profesionisti. Si atunci Romania tara mult mai bogata isi permite sa angajeze jucatoare din tari subdezvoltate ca Suedia, Franta, etc. Un abuz, o rusine, o mizerie. In plus primaria lui Firea mai sustine financiar echipa de baschet Steaua, intr-o combinatie extrem de suspecta, iar primaria sectorului 1 vazand ca se poate baga banii in academia rapid..de partid. Nu mai zicem de faptul ca armata romana isi face echipa profesionista de fotbal, exact ca in epoca sovietica de trista amintire. Un sir de anomalii tipice unor regimuri autoritare. Romania face totul ca sa ramana la periferia dezvoltarii si a civilizatiei!

Caius Cosades  •  21 februarie 2018, 17:53

Cristina Neagu este jucatoare profesionista de handbal. Pretul serviciilor sale este liber negociat. Cristina Neagu nu este de blamat ca isi vinde serviciile la asa pret. Ceea ce este de pus in discutie este daca acest club este folosit ca vehicul de imagine pentru Gabriela Vranceanu Firea Pandele (s.a.md.). Probabil ca da. Insa, traim intr-o societate democratica (ha, ha, ati crezut-o !!). Bucurestenii au ales, prin vot, pasivitate, neimplicare si neparticipare o persoana fara vreo legatura afectiva cu urbea. Tot prin vot au ales si consiliul general al orasului. Acestia, la propunerea primaritei, au aprobat bugetul, implicit pe cel al clubului. Nu vad, pana la proba contrara, nicio ilegalitate. Imoralitate, cat cuprinde, dar pentru cine n-are capul in buzunar nu-i o noutate absoluta. Prin urmare, dincolo de tonul usor comunard/proletar al scrierii, articolului nu dezvaluie si nici nu probeaza existenta vietii dupa moarte sau ca politicienii si in special PSD-istii ar fi devenit, peste noapte, niste oameni onesti, interesati de binele public, servantii celor care i-au ales, etc. Sa fim seriosi. Vranceanu Firea Pandele Gabriela este tot atat de onesta, dedicata binelui public si interesata de problemele orasului, pe cat este de moral dl. Tolontan, al carui salariu este platit de unii (si unele) cam infractori. Unii si unele despre care nu scrie niciodata. Si de ce ar face-o? Si asa nu intereseaza pe nimeni.

Gicu  •  21 februarie 2018, 17:57

Ar fi bine daca ati sterge calculele si sa lasati doar suma platita de Primarie. in fond, asta-i problema mare, cat plateste Primaria din bani publici, nu cu cat se alege Cristina din suma. Aia poate varia mult, in functie de tipul impozitului, de cheltuieli, etc.

Adrian  •  21 februarie 2018, 18:14

Draga, Tolo, sunt un mic si necunoscut coleg de breasla si de multi ani te consider varful de lance al presei romanesti. Cu siguranta nu sunt singurul care crede asta. Esti printre acei 2-3 jurnalisti din Romania care-si fac treaba cum altii doar viseaza. Multi visam la sursele tale. Am vazut ca i-ai raspuns unui cititor ca asta e meseria si nu alegi cum sa o faci. Nu am nimic impotriva stirii si a aflarii adevarului. Asta ne e menirea. Dar scuza ca nu alegi cum iti faci treaba si ca ar trebui, practic, sa calcam pe cadavre, pe principiu americanilor ca ”a-i da cu masina peste propria bunica doar ca sa ai un subiect”, nu sunt complet de acord. Afla ce e de aflat, dar prezinta si cealalta parte a povestii. Asa instigi lumea la ura fata de cea mai buna handbalista a lumii. A unui roman care face cinste tarii. Catalogand-o ca un simplu bugetar, neevidentiindu-i meritele si valoarea, o pui in aceeasi oala ca si alte sute si mii de bugetari care-si iau banii degeaba. Mai ales cei din fruntea tarii, pe care incercam sa-i demascam si sa-i trimitem la mititica! In aceeasi oala cu cei corupti! In aceeasi oala cu Gabi Firea. Este oare corect asa? Unde sunt consideratiile tale fata de meritele sportive ale Cristinei. In handbalul feminin Neagu e ca Messi sau Cristiano Ronaldo, daca nu cumva cat amandoi la un loc. Puteai sa o delimitezi totusi. Nu cred ca s-a dus Cristina Neagu la Firea si i-a spus "transfera-ma la CSM si da-mi si un salariu de 22.000 de euro pe luna! Nu cred i-a pus cutitul la gat sa-i dea banii astia. Nu cred ca s-a rugat de Primaria Capitalei sa o angajeze! Nu cred ca Neagu nu si-ar fi gasit de munca la alta echipa din Europa! Pun pariu tot ce am ca-si gasea echipa! Nu cred ca a venit cu caciula in mana! Nu e vina Cristinei ca Firea ii da banii astia! Firea daca tine la bugetul Capitalei si la banii contribuabililor putea sa spuna oricand ca nu se poate un asa salariu din banii statului. Avem si noi cateva exemple de oameni care sunt cei mai buni in lume la ceva, doar cativa. Si impresia mea e ca te folosesti de data asta de Firea cu scopul de a diminua din valoarea unui roman valoros. As merge pana la a spune ca articolul are scopul de a denigra imaginea celei mai bune handbaliste a lumii. Chiar daca e vorba de un sportiv, de o handbalista! Afla adevarul, dar nu nedreptatii pe cineva doar din dorinta de a a scrie un material. S-a dus naibii deontologia si etica meseriei de jurnalist. Daca vedeam macar o fraza in textul tau de genul: ”Este nedrept si imoral ca Primaria sa cheltuie atatia bani din fonduri publice pentru a sponsoriza o echipa de sport, cand noi nu avem spitale, scoli si drumuri bune in oras! Dar asta nu-i vina Cristinei. La urma urmei, este cea mai buna jucatoare a lumii si sunt multi care considera ca poate ar merita chiar mai multi bani!” Hagi a fost doar unul dintre cei care a spus acest lucru. Stiu, orice meserie are si partile ei tenebroase, dar inainte de toate suntem oameni si nu trebuie sa-i nedreptatim pe altii, doar pentru a ne face noi treaba. Intr-un fel ma bucura faptul ca sunt multi cititori care-ti reproseaza ca ai dat-o in bara. Subiectul este delicat si trebuia publicat, fara indoiala, dar unghiul a fost total gresit. Repet, nu cred ca Neagu nu-si merita banii aia, tinand cont de valoarea ei sau ca ii sta Gabrielei Firea cu cutitul la gat amenintand-o sa-i dea asa salariu! Si deja vad nejustificat de multe comentarii negative la adresa Cristinei, cand atentia ar trebui sa se indrepte catre Primarie si cei care aproba plata acestor sume!

Kerberus  •  21 februarie 2018, 18:17

pe blogul acesta, a mai aparut un atac murdar, acum cativa ani, asupra sportivei Ana Maria Branza; nici Simona nu prea e inghitita! jenant! cate strazi sunt "reasfaltate" aproape in fiecare an, fara sa fie necesar, cate borduri puse alandala! pentru banii astia E Udrea nu cred ca semna vreun contract mai maricel! pacat, iar ati "dat cu mucii-n fasole"!

ovidiu_3003  •  21 februarie 2018, 18:28

...performanta fara bani ...nu se poate ...

Neinhalt  •  21 februarie 2018, 18:31

Din comentarii vad ca foarte multi oameni au fost deranjati de articol si ce este mai interesant este ca nu isi dau seama de manipulare. Tocmai asta este perfidia PSD-ului, sa faci dintr-un simbol al Romaniei un mijloc de propaganda si imagine astfel incat sa o asociem pe Firea cu Neagu. Cand te gandesti la Neagu primul lucru care iti trece in minte este faptul ca e cea mai buna jucatoare din lume si isi merita salariul iar brusc faptul ca Firea isi face capital politic pe bani publici trece in plan secundar. Aici este perversiunea! Felicitari Tolo pentru articol, iti multumesc pentru curajul de a demasca *** si coruptia!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Clord  •  21 februarie 2018, 18:33

Ce vrea sa sublinieze autorul? Ca jucatoarea de handbal Cristina Neagu nu-si merita banii sau ca plata contractului nu e conforma cu legea??? 1 Cristina Neagu MERITA salariul! 2 daca salariul ei este platit de primarie si acest lucru nu este legal, sa se sesizeze institutiile abilitate! Daca acest lucru este legal si x y z cred ca eate doar campanie electorala mascata poate se inseala! Eu prefer ca banii mei din taxe si impozite legale sa mearga la sportivi si nu la borduri si cosuri de gunoi supraevaluate!

Kosmin  •  21 februarie 2018, 18:46

Tolontaneee, a fost mai bine cand au desfiintat echipa Oltchimului??? CSM a castigat Champions League! Maxim ce se putea face. Care alt sport ne mai aduce bucurie? Chiar nu ai cu ce sa te legi de Firea. Si cand vad atatia ratati aici care ataca unul dintre cei mari sportivi ai Romaniei. Este clar ca tara e pierduta. Va intreb, daca nu ii dadea salariul acesta Cristinei credeti ca banii respectivi se duceau la infrastructura Bucurestiului?

Argus  •  21 februarie 2018, 18:48

"Una calda, alta rece", cam asa as caracteriza subiectele alese, dle. Tolontan! Ca "grija a mare" a ziaristilor este "cat castiga..." (Halep si, mai nou, Cristina Neagu) este de fapt o falsa preocupare, in realitate, fiind vorba de CANCAN, LA PROPRIU! Pai, cine-s "preopinentii"? Parlamentari? dece nu "transpirati" scriind CAT CASTIGA "astia"? Cristina Neagu (despre care un "specialist" da verdictul: "a plecat de la Buducnost unde avea salariu de 12-15.000 de euro pentru ca obiectiv (SAC! este "obiectiv...") vorbind nu mai putea face performanta cu noua echipa muntenegreana..." este atat de obiectiv, incat nu tine cont de evolutiile acesteia, departe de notiunea "nu mai face fata"! Dar, pana la urma, cu totii, cred, ne bucuram ca echipa finantata de primarie face performanta, nu? Daca "da", cum *** sa ai rezultate fara jucatori de valoare, pe care, nu-i poti avea fara sa-i platesti mai bine decat le ofera "concurenta"? Pana la urma, scuze pentru amintirea zicalei "si cu dansa-ntransa si cu sufletul in Rai..." nu se poate, asa ca, hotarati-va, platitim sau nu performanta? Ca subiectul este atacat si pe latura gazetareasca (...Primaria plateste Prosport...", este o "oftica" GSP, curat...murdara, coane...)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

caramizaru ilie dan  •  21 februarie 2018, 18:57

cu totii sunteti niste carcotasi si cand avem valoriile acasa tot nu va comvine

aurelian  •  21 februarie 2018, 18:59

Imi aduc aminte cum in anii 70 tata ma dus la handbal tot la sala polivalenta. imi aduc aminte cum Vasile Stinga se inalta si marca. imi aduc aminte ce atmosfera era. imi aduc aminte ca aveam handbal de calitate. au trecut anii si copilul meu a implinit o varsta si nu am avut unde sa il duc, ce sa ai arat. sa incerc sa il indrum sa faca sport. intre timp a aparut CSM . Si am luato la citeva meciuri. dar deja era prea tarziu. copilaria trecuse. insa la astea citeva meciuri am observat foarte multi copii implicati in fenomen si mi-am dat seama ce impact pozitiv poate fi. ce viitor minunat ar putea fi. din pacate articole de genul asta nu vor face decit rau sportului. nu ma asteptam ca un ziar de sport sa atace un club care ne reprezinta bine in lume sau un sport care inca mai exista in Romania si culmea dupa multi ani ,in Bucuresti. imi aduc aminte ca si gimnastica a mers bine pina au aparut citeva articole. si acum am ajuns unde am ajuns. A zi in sfarsit avem o echipa in Bucuresti. dar ne suparam ca toate acestea ne costa. Probabil ca CSM va disparea cum au disparut si altele. dar copii si viitorul nostru sportiv va avea cel mai mult de pierdut. Si Cristina! nu mai sta! pleaca ! nu te meritam

flotop  •  21 februarie 2018, 19:01

Domnule Tolontan, va multumim ca ne-ati inofrmat! Dar nu dumneavoastra, ziaristii, o numiti pe Cristina, Messi al handbalului? atunci mi se pare normal sa fie platita ca Messi, respectand proportiile dintre handbalul feminin si fotbal. Nimic rau pana aici. Aaaa, ca e platita din banii bucurestenilor?! Foarte bine! Acesti oameni, au votat-o pe doamna Firea sa le conduca destinele, si o face! Daca nu le convine, nu au decat, la noile alegeri, sa voteze alt candidat! Insa sunt convins ca iar va iesi doamna Firea! Pentru ca toti rezististii si facebucistii, cand sunt alegeri, si ar putea schimba ceva prin votul lor, stau acasa, ca inteligenta lor este insultata de oferta electorala, iesind doar cand le da dragnea cu tara in cap!

Șerban  •  21 februarie 2018, 19:01

Am impresia că nu vă convine că o mare sportivă joacă pentru o echipă din țară! Domnule Tolontan, promit că la momentul, pe care vi-l doresc cât mai apropiat, în care am să vă văd la capul podului cu mâna întinsă, să vă dăruiesc un nasture!

Aim  •  21 februarie 2018, 19:03

Nu este de contestat valoarea Cristinei Neagu.Si nici macar faptul ca este platita de PMB-din punctul ei de vedere.Azi aici,maine...ea face ce stie si poate. Dar nu e normal ca intr-o tara (si Capitala ei)cu infrastructura varza,cu spitale care omoara nu vindeca si cu sistem de invatamant arhaic si fara noima,sa prapadim banii acestia pe mercenariat. Cultul pentru sport sau handbal se dezvolta in scoli cu sali moderne si copii sanatosi - nu cheltuind fara masura bani publici.

Cata  •  21 februarie 2018, 19:12

Foarte bine!!!si ce??e plătită din buzunarul vostru?merita si mai mult!ajunge-ti la valoarea ei si apoi sa va văd!!!Bravo Cristina 💪🏻 Nu asculta gura lumii o v-a astupa doar PAMAMTUL !!! The best in the word!!

Andrei G  •  21 februarie 2018, 19:16

Este o vorba la Romani: Prostul nu e prost destul pana nu e si fudul. Adica sa traiesti in cel mai aglomerat trafic din Europa cu spitalele cele mai mizerabile, cu un transport in comun vai de el si fara crese la copiii dar tu esti ok sa platesti din BANI PUBLICI cel mai scump jucator de handbal si sa te si mandresti cu asta. Imi aminteste de prostii care cumparau masini mai scumpe decat apartamentul in care stateau. Dar aveau masina cea mai tare din bloc si nu conta ca stateau intr-un bloc muncitoresc fara lumina pe scara si cu igrasie in baie. Tolo felicitari ca ne-ai socs fudulii la lumina!

razvyyc  •  21 februarie 2018, 19:18

In sfarsit un jurnalist ce spune lucrurilor pe nume! Felicitarile mele, Tolontane si la cat mai multe articole de acest gen. Interesant ar fi de vazut contractul sportivei pentru ca pe acel contract se platesc banii astia. Un calcul simplu: 120.962 lei/ luna x 12 luni = 1.541.544 lei/an. Adica peste 315.000 euro/an! Cand te gandesti ca Neagu a afirmat ca vine pe o suma apropiata de cea luata la Buducnost si ca sumele vehiculate in presa sunt... fabuloase (in momentul semnarii contractului erau vehiculate sume cuprinse intre 240.000 euro si 300.000 euro). Inseamna ca sportiva a fost prinsa cu gogoasa, asta nu-i lucru bun pentru imaginea ei. Neagu=mincinoasa? Noooo. In contract sunt specificate si alte beneficii. Majoritatea cluburilor au fixate bonusuri de performanta care pot duce chiar la dubla valoarea contractului. In concluzie, suma aia care si asa este mare (315.000 euro/an) poate ajunge, in conditiile obtinerii bonusurilor de performanta, la 450-500.000 euro! Se pare ca PSD-ul schimba tactica cu galetile si sticla de ulei, o dau pe sport acum. Curat murdar, coane Fanica!

Mihai  •  21 februarie 2018, 19:18

Cataline, dupa cum bine vezi, se confirma si reconfirma : o mare parte din conationali nu stiu exact cum sa procedeze cu libertatea, ce sa faca cu ea. Le oferi o informatie, te acuza ca dai in sportivi :), ca pui intrebari nepotrivite pe tonuri nepotrivite, ca te dai cu unii, ca nu te dai cu altii, etc. Bine, e de stiut ca pe toata lumea nu aveti cum sa o multumiti; dar e surprizator cat de putini inteleg sa se bucure, sa aprecieze privilegiul de a fi informati corect. Se pare ca inca ignoranta e o binecuvantare pentru o mare parte din oameni ... Apreciez sincer eforturile voastre, cu rateuri, cu minusuri, cu toate aspectele discutabile - toate acestea sunt dovada cea mai clara ca VA STRADUITI CU ADEVARAT. Eu unul nu as indrazni sa va cer mai mult decat sa ramaneti onesti si sa continuati sa va straduiti sa ne informati cu ce altii vor sa fie ascuns/masluit/nestiut/falsificat. Cred ca daca ar fi mai multi oameni care si-ar face meseria cu aceeasi daruire ca voi, am trai intr-o tara mai buna.

razvyyc  •  21 februarie 2018, 19:20

Si o veste pentru postacii lui Vasiliu: baieti, "Winter Is Coming". Sa-i transmiteti sefului vestea, va asteapta diseara pe WhatsApp.

Aim  •  21 februarie 2018, 19:23

@Cata Serios? "ajunge-ti" , "v-a astupa" , "the best in the word" ??? De ce te fortezi sa scrii?

addriann  •  21 februarie 2018, 19:41

Felicitari pentru subiectul ales ! Ati reusit sa aveti un numar record de comentarii, provenite de la iubitori ai handbalului sau de la simpatizanti ai diferitelor partide...Chiar daca nu se poate compara cu fotbalul, handbalul are multi suporteri, bucurosi ca o echipa romaneasca, din Bucuresti, doreste performanta la nivel european, cucerirea Ligii Campionilor... In Romania au ramas foarte putine sporturi in care performanta se face la acest nivel, iar victoriile echipei CSM vor avea un ,, impact pozitiv " care va depasi zona Bucurestiului...Poate ar trebui sa existe o dezbatere si depre lipsa unor INVESTITORI DE CALIBRU- companii private , multinationale, din sportul romanesc... Care nu sunt prezenti nici macar in handbalul feminin, unde sumele de bani sunt cu mult sub cele din fotbal...

Ovidiu  •  21 februarie 2018, 19:44

DA sunt de acord. In lipsa unor companii mari si extinse international dar cu radacini romanesti( adica sa verse banii in tara) nu avem alta solutie decat ca autoritatile sa suplineasca rolul lor si sa finanteze sportul. Suntem o struto-camila comunist-capitalista buna de dus la gradina zoo.

Geo  •  21 februarie 2018, 19:45

Tolo este un bolnav pe numele lui Cobra care copiaza toate mesajele de aici pe digisport si la fel face si cu alea de pe treizecizero.Crezi ca este normal?In rest, ce nu face omul cand se plictiseste!

EMY  •  21 februarie 2018, 19:57

RUSINE ! RUSINE ! RUSINE ! Sa arunci cu noroi in CRISTINA NEAGU este peste orice moralitate. RUSINE INDIVIDULE TOLONTAN. Nu pot sa iti spun "domnule" deoarece nu poate sta langa numele tolontan. Un articol care dezvaluie toata moralitatea unor indivizi care pe criterii politice fac comentarii la adresa salariului CRISTINEI NEAGU. SA VA FIE RUSINE LA TOTI ! Cu articolele voastre ati dus gimnastica in derizoriu, ati denigrat scrima, ati distrus tot ce va iesit in cale in numele libertatii de exprimare. Deviza voastra cred ca este "FA TU CA TE CRITIC EU" Ce ati construit voi in aproape 30 de ani de la "marea imbulzeala" dupa cum se exprima marele actor domnul Malaiele. SA VA FIE RUSINE.

lototan  •  21 februarie 2018, 20:07

Domnule Tolontan, Cristina Neagu este salariat sau contractor al Primăriei? Dacă nu știați răspunsul înainte de articol, aveți o problemă cât casa.

Rodica  •  21 februarie 2018, 20:26

Dacă nu ne plătim valorile aproape corespunzător, apare critica - nu ne interesează acele valori. Dacă le plătim - nu la valoarea din vest, căci nu o putem face, în primul rând, din cauza parității leu/euro sau altă valută - de ce o facem. Uite ce salarii mari au! Și explicația supremă a tot ce se întâmplă în România - politizarea. O fi avut „pile politice” care au numit-o cea mai bună jucătoare din lume. Simplist și ironic spus: dacă da, de ce da, dacă, nu, de ce, nu. Personal, am obosit să urmăresc acest carusel. Am așteptat ani de zile normalizarea situației din țară. Dar, după 1990, au dispărut unele obiceiuri și au apărut altele. Vreau o critică constructivă, argumentată pe valori și principii, care să aducă progres nu invidie, ură și partizanat. Vreau să ne bucurăm de realizările noastre, chiar dacă sunt puține, nu să desființăm totul și vreau să construim cadrul motivațional pentru progrese mai mari și mai multe . Vă mirați de ce nu-i mai interesează pe români nimic? Dacă zilnic totul este desființat, nimic nu este bun, în ce să crezi, la ce să speri? Și totul pentru ca cel care emite o idee să dovedească că are dreptate, pentru faimă și pentru bani, indiferent de preț. Contribuția presei la acest fenomen este majoră. Dacă nu aș crede că este prostie, rea voință, dorință de câștig, aș suspecta o acțiune concertată împotriva noastră. Apropo, conform contractelor de muncă actuale, salariile sunt confidențiale în România. Cum nu s-a respectat legea publicându-se un document confidențial? De ce nu vă publicați veniturile stimați ziariști?

Cony Nick  •  21 februarie 2018, 20:29

- în Austria, Germania, Elvetia, etc ... la echipele de juniori si junioare statul nu aloca decât un buget mic ... antrenori nu sânt platiti ... ei fac mai mult benevol ... sau primesc ceva bani de buzunar ... aproape 99, 99% sânt calificati prin cursuri de câteva zile ... fara sa fie profesori de sport ... dar interesant este ca au totusi rezultate ... - echipele de seniori nu primesc nici un ajutor financiar de la STAT pt. cluburile profesioniste sau cele de amatori toate se autofinateza prin sponsori sau donati etc... - nu cunosc criteriile dupa care se alege cel mai bun jucator sau jucatoare ... * referitor la Neagu: este una din cele mai bune jugatoare din atac ... dar scuzati ea nu joaca decât fff putin un aparare ... deci face într-un joc numai 50% în atac si 0 pâna10% în aparare dar cu un randament mediocru sau slab ... si atunci cum sa fi cea mai buna jucatoare din lume??? ... tot timpul se uita ca EA este AJUTATA de celelate colege din atac ... handbalul fiind un joc de echipa ... asta uita mereu sa scrie reporteri ... daca Neagu ar fi tinuta om la om si celelalte jucatoare nu ar mai juca pt. ea ... Neagu ar fi numai o jucatoare periculoasa în atac ... * sa nu uitam ca Neagu joaca numai ca. 30-4o minute iar restul se odihneste pe banca ... deoarece joaca numai în atac ... *** daca ar primi aceasta suma de 22.000,00 Euro pe luna, în Austria sau Germania ar primi : ca. 11.638,65 € Netto pe luna restul de ca. 10.471,35 Euro ar merge la impozit si alte obligati...

ticbis  •  21 februarie 2018, 20:37

Tolo, nu-mi dau seama cum ai ajuns la concluzia ca hanbalista Cristina Neagu e cea mai bine platita dintre bugetarii Romaniei. In primul rand, ea nu e functionar public, deci nu e bugetar, e sportiva profesionista, platita, e adevarat, din bani publici. In al doilea rand, faci o eroare impardonabila comparand salariul ei cu cel al Presedintelui Romaniei, de cca 7 ori mai mare. Asta pentru ca exista multe pensii (atentie: PENSII, nu salarii) ale unor fosti angajati la stat, care in viata lor n-au lucrat decat la stat, au fost scosi la pensie la varsta actuala a Cristinei Neagu si care depasesc de 3-4 ori salariul actual al Presedintelui Romaniei! Daca nu ma credeti,va rog sa va recititi articolele pe care le-ati scris cu propria dvs manuta pe marginea dosarului Shanghai, unde ati dezvaluit pensiile cu care s-au ales militienii si securistii ce se desfatau cu minore in slujba statului. Din punctul meu de vedere, departe de a avea cea mai mica consideratie pentru felul in care madam Firea isi face treaba de primar al capitalei, cred ca daca sectoristul ala corupt a ajuns la 5 mii de euro pensie lunara, atunci si Cristina Neagu poate lua lejer 50 de mii de euro salariu pe luna!!! Pentru ca amaratul ala n-a facut nimic pentru tara, in timp ce Cristina Neagu, da! Neagu, Gullden si toate vedetele nordice platite regeste la CSM poarta pe umerii lor laurii performantei la nivel mondial a unei echipe romanesti, implicit numele Romaniei, pe cand sectoristul ala poarta pe epoletii lui rusinea acestei tari si stigmatul asocierii cu retelele de prostitutie si cu crima organizata. Nu in ultimul rand, daca veti intra in posesia statului de plata a mii de salariati bugetari angajati in institutii publice, si dau exemplu aici doar la televiziunea si radioul public, veti constata lejer ca exista salarii (multe) ce-l depasesc cu mult pe cel al Cristinei Neagu, desi nimeni nu le cunoaste numele si nici meritele si n-au nici pe departe expunerea de imagine, de valoare si de recunoastere pe plan intern si international a acesteia. Cu alte cuvinte, Cristina Neagu reprezinta Romania, sectoristii si ceilalti amintiti de mine nu reprezinta decat latura jalnica a acestui popor. Sunt o suta de mii de salarii bugetare peste ale Cristinei Neagu, sunt trei sute de mii de pensii bugetare peste salariul Presedintelui Romaniei, deci despre ce vorbim? Cine e Cristina si cine sunt astia? Imi cer scuze, dar Romania o duce prost nu din cauza Cristinei Neagu si nici a Bellei Gullden, ci din cauza astora care sunt nu mai putin decat vreo patru sute de mii!!! Si printre ei se numara si Gabi Firea!!! Sa fim seriosi, vedetele de la CSM sunt "aur" curat pentru tara si-si merita din plin ultimul cent cu care sunt platite; asa dau cu nasul de alde Jorgensen, Frafjord, Hagman, Neagu, Gullden, Mehmetovic, Niombla, Jacobsen sau Kurtovic si echipele din Zalau, Braila, Cisnadie, Galati, Roman, Brasov sau Craiova! Incercati sa va imaginati ca cele mai bune handbaliste din lume joaca la Cisnadie dupa un drum cu autocarul pe soselele de tara, se cazeaza la hotetul ala care stim cu totii cum e, joaca in sala aia unde ploua prin acoperis... eu sincer sa fiu sunt uimit ca asa ceva a fost posibil :)) Dar doar asa se educa sportul de performanta intr-o tara, asa se naste progresul, asa se invata ce inseamna valoarea si excelenta , asa se se pun bazele viitorului in handbal. Nu este o idee noua; in urma cu 45 de ani americanii nu stiau nici regulile la "soccer" dar au inceput treaba asta transferandu-l pe celebrul Pele pe un salariu urias intr-un campionat inventat ad-hoc cu doar vreo 4 echipe (daca nu ma insel era "Cosmos" New York), acum sunt prezenti la mai toate turneele finale ale campionatelor mondiale in timp ce Romania se uita inca la televizor; Germania are echipa nationala de tenis de masa numai din chinezoaice naturalizate, statul le plateste salarii imense sa joace pentru tara lor si neamtul de rand se mandreste cu ele cand ajung in finala europeana cu romancele noastre... In ce hal am ajuns... platim mii de euro pensie pentru fiecare dintre miile de sectoristi si securisti patati pana la maduva si ne legam de singura echipa ce face performanta in sportul pe echipe! Problema acestei tari nu este CSM, la urma urmei este o echipa a unei primarii si conform legii poate fi finantata in limita a 5% din totalul bugetului local; la nivelul Bucurestiului suma asta poate fi chiar impresionanta. Dar tara asta nu de aici pierde, nu de aici e furata, ci din cu totul alte parti. Daca ar fi doar sa amintesc de CSA-ul armatei... acolo e nenorocire, acolo e jaf din bani publici la limita extrema a legii si fara nicio justificare de performanta nationala sau internationala! Domnule Tolontan, la primaria doamnei Firea sunt mii de probleme ciudate si de sute de milioane de euro; asta cu finantarea clubului de handbal CSM si cu salariul Cristinei Neagu ar fi ultima dintre ele!!!

marc  •  21 februarie 2018, 20:37

Ai văzut,,mă maestre”? Dumnezeu a făcut ca în ziua în care tu scrii un articol în care lauzi ,,managementul inteligent” de la corona bv unde salariile sunt de 1-3.000E și calci în picioare pe cel de la CSM, cele două echipe să joace în campionat. Cred că știi rezultatul. Salariu 3000E vs salariu 20.000E, scor 37-21. Întreb încă o dată. De ce nu se desființează Corona? Cum se justifică risipirea aiurea a ,,banului public”? De ce se plătesc degeaba niște salarii (chiar și de 3.000E), dacă nu-ți propui performanță?

iustin  •  21 februarie 2018, 20:46

tolo incepi sa dazamagesti.O sportiva precum Cristina merita mult mai mult asa ca lasa abureala asta .Ma doare undeva de cine ii plateste salariul,bine ca joaca si aduce bucurii suporterului roman. Uite ,din cauza unora care se afla in treaba :) mai toti sportivii aleg alte zari si uita de unde au plecat,iar treaba cu nationalismul nu tine de foame. Inca ceva,atunci nu mai spuneti in ziar ca administratiile locale nu sprijina sportul de performanta ,dupa care ii balacariti ca cheltuie banul public.

Anida  •  21 februarie 2018, 20:50

Are salariul a 15 bugetari incompetenti. Dar noi avem sute de bugetari incompetenti, poate chiar mii. Cred ca salariul ei este o picatura intr-un ocean. Nu, nu este un salariu mare pentru un sportiv de performanta. Romania are nevoie de ei si dumneavoastra aveti sute de alte subiecte de investigat.

Marius  •  21 februarie 2018, 21:00

"Gabi Firea îi dă Cristinei Neagu cel mai mare salariu de bugetar din România: 22.000 de euro pe lună!" @Catalin Tolontan Ai plecat din start de la opremiza gresita. Cristina Neagu nu este "bugetar". este PFA, deci toata logica ta este "gresita". Dar in acelasi timp este adevarat ca se "risipesc" bani publici pentru finantarea "imaginii personale" a unor impostori (adevaratul sens al cuvantului). PS. Pana la urma este raportul dintre "cerere" si "oferta". Vrem sa avem echipe competitive, trebuie sa platim. Problema este din banii cui se face aceasta plata. PS2. N-o amesteca pe Cristina Neagu in aceasta "mocirla". Faptul ca n-a raspuns solicitarilor GSP-ului...... bravo ei. Nu este "mocirla"ei!

Bogdan  •  21 februarie 2018, 21:16

Dle tolontan, ne puteti comunica si salariul dumneavostra daca sunteti asa de deschis sa publicati salariul cristinei intr-un articol atat de rau-voitor ? Daca doriti sa faceti o ancheta interesanta mai bine ati publica salariile lui lacatus & company de la csa steaua.. pt unii care spun pe aici ca ei dau bani pt drumuri si poduri si cristina ii mananca sa va fie rusine!! Romania este o tara bogata, am avea bani si de una si de alta daca nu ar fi atata mafie si hotie.. in primul rand nu suntem nationalisti, nu ne respectam valorile, nu ne respectam pe noi insine, nu avem spirit civic.. putem iesi in strada pt cateva sarmale sau o bere dar nu putem iesi cand se taie padurile romaniei.. sa ne spuna dl tolontan cu cat ar fi trebuit platita cea mai buna handbalista din lume, capitanul nationalei si cea mai buna sportiva din romania in momentul de fata, alaturi de halep ???!!! Trist este doar faptul ca suntem buni la handbal si investim in fotbal..

di livio  •  21 februarie 2018, 21:31

mare descoperire, imensa...fluturu lu Cristina din banii miticilor...as fi curios de fluturii lu nea Ovi sau Geambasu...inainte de Daum, in timpu lu Daum si dupa Daum...chiar daca nu-s bani publici...si sa stii ca nu ne deranjeaza ca stim cum ni se cheltuiesc banii...pricepusi? nu ne deranjeaza si considera c-am scris cu caps lock...nu mai repeta intrebarea asta cititorilor tai ca ei au inteles din prima...si nu-s asa rabdatori cum a fost Codruta...abia astept sa te vad la conferinta de presa a lu Firea...cind o fi ea...as vrea sa ai aceeasi privire de torquemada

George  •  21 februarie 2018, 21:38

Maestre Tolontan, Sper ca esti atat de intelept sa respecti toate opiniile acestui blog si sa ma scuzi ca nu sunt de aceea s i parere cu tine.. vrei sa lovesti in firea dar o lovesti pe neagu.. daca ai fi atat de curat si imaculat ai putea lucra gratis, voluntariat pt orice asociatie non profit a Romaniei.. articolul era mult mai placut daca evidentiai meritele cristinei ( messi din handbalul feminin ) si accentuai doar greseala lui firea de a o plati din bani publici.. asta vine doar de la un umil cititor al blogului tau.. de multe ori mi-a placut ce citesc aici, dar acum mi-ai lasat un gust amar..

Comentează