Gabi Firea îi dă Cristinei Neagu cel mai mare salariu de bugetar din România: 22.000 de euro pe lună!

Primăria a ascuns până acum suma, dar ziarul a intrat în posesia ”fluturașului” handbalistei din decembrie 2017

miercuri, 21 februarie 2018, 7:01

UPDATE: Puteți cititi reacția Primăriei Bucureștiului aici. Primăria susține că e un atac, mai vechi, la adresa Gabrielei Firea.

UPDATE: O corectură pentru care ne cerem scuze: din suma de 101.649 de lei handbalista plătește 5,5% asigurări de sănătate și 16% impozit pe profit, pentru că plata reprezenta venituri din decembrie 2017, achitate de către Primărie în ianuarie 2018.
Însă, în schimb, își poate recupera TVA-ul, în valoare de 20.000 de lei.
Din 2018, ea va plăti 5,5% asigurări de sănătate și doar 10% impozit pe profit, pentru că a scăzut impozitul. Altfel spus, netul poate fi mai mic decât cei 22.000 de euro, cu o sumă care variază de la an la an. În cazul asigurărilor sociale, PFI intră în situațiile în care este decizia persoanei cu ce sumă cotizează.
E eroarea noastră, ea vine însă pe fondul păstrării secretului atât de către Primărie, cât și de către handbalistă, care nu au dorit să discute subiectul.
În același timp, beneficiul unui PFI plătitor de TVA, contract pe care îl are Cristina Neagu, este că ea are posibilitatea să-și recupereze, parțial sau total, TVA-ul încasat din cheltuielile pe care le-a realizat cu TVA (combustibil, mașină…). De aceea netul e dificil de calculat.
Am greșit că am scris 22.000 de euro net, pentru că e dificil de stabilit cu acuratețe netul, depinde ce chletuieli deduce prin TVA, însă în mod sigur sunt în jur de 20.000 de euro pe lună banii aflați la dispoziția posesorului de PFI din cei 26.000 pe care-i plătește lunar Primăria.

120.962 de lei este suma lunară pe care o plătește CSM București Cristinei Neagu pe un contract de Persoană Fizică Independentă

101.649 de lei este suma, fără TVA, pe care o încasează cea mai bună handbalistă din lume din bugetul Primăriei

 

 

 

 

 

 

 

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Un primar anunță, în premieră, transferul unei mari vedete sportive.

E ceva nemaivăzut în România.

Doar Dumitru Sechelariu mai făcea asta, pe când conducea simultan și orașul, și echipa de fotbal FCM Bacău.

Dar aceia erau anii ’90, când Seche flutura pistolul pe terenul de fotbal.

”Nicio victorie nu e mai dulce decât atunci când lupți pentru orașul tău: București”

Luni, 20 februarie 2017, Gabriela Firea face public transferul Cristinei Neagu, cea mai bună handbalistă din lume, la CSM București, clubul bugetar al municipalității Bucureștiului.

Bucureşteanca Cristina Neagu se întoarce acasă! Mă bucur foarte mult că a acceptat oferta CSM Bucureşti, sunt fericită că putem să readucem în ţară una din cele mai talentate sportive române”.

”Nicio victorie nu este mai dulce decât atunci când lupţi pentru ţara ta şi, în cazul Cristinei Neagu, pentru oraşul tău: Bucureşti!”, spune Gabriela Firea în comunicatul oficial, în care a ținut să facă publică lovitura de imagine.

Ceva însă Gabi Firea nu a făcut public niciodată.

Prețul.

Gabriela Firea este primarul Bucureștiului din 5 iunie 2016

Primăria îi dă aproape dublu față de cât lua la Oltchim

În Muntenegru, la ŽRK Budućnost, echipa de unde a venit Cristina Neagu, socotită de trei ori cea mai bună jucătoare a lumii, ea câștiga aproximativ 12.000 de euro pe lună.

Cu echipa din Podgorica luase Liga Campionilor, în 2015.

Își păstrase cam același salariu în epoca de glorie a Oltchim, când Cristina Neagu încasa la Râmnicu Vâlcea 12.000 de euro pe lună. Muntenegrenii nu supralicitaseră fiindcă o cumpăraseră accidentată.

Primarul Bucureștiului nu s-a zgârcit la bani.

Loviturile de imagine ale Gabrielei Firea costă.

Și i-a dat aproape dublu.

Cristina Neagu, în meciul cu Rostov de la București FOTO Cristi Preda / Gazeta Sporturilor

CSM București vrea, în 2018, 15 milioane de euro pe an

Gazeta Sporturilor a intrat în posesia ”fluturașului” de salariu al Cristinei Neagu, furnizat de surse din Primăria Capitalei.

15 milioane de euro este bugetul CSM București, propus pentru 2018

3 milioane de euro a fost bugetul CSM București în 2008

”CSM București a fost fondat în 2007 de reprezentanții bucureștenilor ca un club dedicat ideii că tinerii și copiii din București trebuie să facă sport. Acum s-a schimbat în ceva care nu mai are nicio legătură: un vehicul de imagine pentru primar!”, spune funcționarul public.

În 10 ani, bugetul clubului sportiv a crescut de 5 ori.

Se bate cu președintele Eximbank

Contractul dintre CSM București și Cristina Neagu poartă numărul 231 din 13 februarie 2017.

Înțelegerea este încheiată pe Persoană Fizică Independentă și poartă un impozit de 16%.

Pe 25 ianuarie 2018, Primăria îi plătește Cristinei Neagu 120.962 de lei, cu TVA cu tot.

Acești bani, în jur de 20.000 de euro pe lună, fac din Cristina Neagu cel mai bine plătit bugetar din România.

Calculul e făcut la începutul textului și e complicat. Ea plătește 5.5% plus 16% impozit (10% din 2018), dar își poate recupera cei 19% TVA.

Președintele României câștigă 3.000 de euro pe lună.

Traian Halalai, președinte și membru executiv al Consiliului de Administrație al EximBank, este cel bine plătit reprezentant al statului într-o structură de conducere, cu un venit lunar de 137.585 lei brut.

Fiind însă un venit brut pe carte de muncă, netul bancherului este ceva mai mic decât cel al handbalistei.

Pe locul al treilea se află Radu Grațian Ghețea, președintele CA al CEC Bank și președinte al băncii, cu o remunerație de 121.424 lei brut pe lună.

Traian Halalai, omul al cărui salariu a fost depășit de Cristina Neagu FOTO Bancherul.ro

Salariul de la Primărie e și cel mai mare din handbalul feminin mondial

În privința lumii sportului, Primăria Bucureștiului îi oferă Cristinei Neagu cel mai mare salariu din handbalul feminin mondial.

Iată cum arată topul momentului în handbalul feminin mondial.

Din această listă, ”centrul” Andrea Lekici, căpitanul naționalei Serbiei, a semnat cu CSM București, unde, probabil, a fost transferată pe un salariu cel puțin egal cu cel de la Vardar.

700.000 euro pe an au Nikola Karabatici și Mikkel Hansen la PSG, băieții care câștigă cel mai bine în handbalul mondial

La vară, e posibil ca Neagu să fie depășită de Bella Gullden, și ea la CSM București, care are pe masă o ofertă de 300.000 de euro de la Brest.

Dar în această sumă francezii includ și plata soțului ei, Lars, antrenorul cu portarii de la CSM București.

Primăria Capitalei plătește mai bine ca Steaua lui Becali

Contractul asigurat Cristinei Neagu de primăria Gabrielei Firea este:

Un singur fotbalist din Liga 1 e peste.

Cu 300.000 de euro pe an, doar Ibrahima Balde de la CFR Cluj câștigă mai mult decât Cristina Neagu.

Atacantul senegalez, fost la Atletico Madrid, e copilul de suflet al lui Dan Petrescu, fiind antrenat de către acesta și în Rusia, la Kuban Krasnodar.

Niciun jucător al FCSB nu primește de la Gigi Becali suma încasată de Neagu.

Iată topul primilor fotbaliști din Liga 1:

CSM Dream Team

CSM București are în acest moment primele 6-7 salarii din handbalul românesc.

Doar Cristina Zamfir, de la CSM Craiova, se apropie, cu 84.000 de euro pe an, de ”plățile de aur” ale fetelor de la CSM București.

Diferența între ce oferă Primăria Capitalei și ce plătesc celelalte echipe, unele dintre ele de asemenea sprijinite de la bugetul local, este imensă.

De pildă, luând în calcul o echipă bună din Liga Națională, Corona Brașov, Cristina Neagu câștigă mai mult de jumătate din banii primiți, lunar, de tot lotul de sub Tâmpa.

La Corona Brașov, locul 8 în Liga Națională, vedeta Eliza Buceschi ia 5.500 euro, în timp ce restul sportivelor câștigă, în medie, 3.000 euro.

În total, suma brașovencelor se ridică la aproximativ 40.000 euro pe lună, cu multe tinere care încasează 1.000 euro sau mai puțin.

Niciodată în sportul românesc, neluând fotbalul în calcul, o echipă privată sau publică nu a avut salariile de azi de la CSM, club finanțat din impozitele bucureștenilor.

Contactată ieri de ziar, Cristina Neagu nu a răspuns apelurilor și mesajelor Gazetei Sporturilor.

Comentarii (334)Adaugă comentariu

Gabi  •  21 februarie 2018, 12:30

Nu imi place stilul in care a fost prezentat articolul. mai avem putin si mergem cu coase si topoare sa fugarim chiaburii. Accesele de comunism sinistru pe care le vad in ultimele zile sunt incredibile. OK, daca spuneti ca noi ca societate decidem ca nu putem sustine costul unei investitii publice in o echipa de handbal, nicio problema. dar articolul asta poate fi bagat in categoria - ia uite cati bani ia porcul de bugetar. asta este extraordinar de neonest. ca cea mai buna jucatoare a lumii, evident ca este bine platita. sper ca nu trecem un pas si mai inainte sa ii cerem sa joace pe 20 de milioane pe luna "ca e datoria ei de romanca".

napasta  •  21 februarie 2018, 12:36

Tolo, eu zic sa te lasi de meserie, ca intre atatea oi nu merita sa fii dulau ... romanii vor sa ramana in bula lor patetica, si daca din cand in cand apare cate un hagi, un nastase, o nadia, saracilor li se pare ca bogatia le-a patruns in case. ca foamea si saracia au disparut, ca mizeria de pe strazi a fost stransa de acest mesia. ei din pacate nu prea cunosc diferenta, n-au vazut altceva ca sa inteleaga in ce mizerie se zbate bucurestiul. iar televiziunile nici nu prea ajuta ... daca din nefericire ajung prin spitale, incep sa se vaite peste tot de conditiile mizere. sau in general daca li se intampla chestii rele, poate se trezesc, dar intotdeauna exista propaganda care zice ca americanii, soros, evreii, ungurii, rusii sau cine stie ce alta nascocire e de vina, numai psd nu. si cum boborul nu prea are educatie, le inghite pastilele cu apa. asa ca intai ar trebui scoliti, ca sa poata sa inteleaga ce li se intampla ... ceea ce sub bagheta psd, nicio sansa. cat despre Cristina, pana la urma ea e profesionista, a cerut niste bani si i-a primit, iar banii nu au miros. oamenii nu inteleg ca nu e o problema cu Cristina, ci cu Fierea ... singura chestie pe care i-am putea-o reprosa Cristinei, e faptul ca s-a asociat si poate a participat (direct sau indirect, nu stiu) *** In rest, felicitari pentru articol

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  21 februarie 2018, 12:37

@Gabi, napasta: Cum ne facem meseria nici macar nu decidem noi. Adica asta fac jurnalistii dintotdeauna si asta vor face intotdeauna. Pun intrebari, afla lucruri, le verifica si le publica. Ca mai gresim, da, e normal, pentru ca aceste informatii le obtinem impotriva unor autoritati care, de regula, le ascund. Insa nu e o alegere cum faci meseria, ca asta e in regulile profesiei, ci doar daca sa faci meseria asta. Dupa ce ai hotarit sa o faci, o faci in felul acesta ca altul nu exista. E ca si cum un avocat s-ar putea gandi: eu pot sa-mi reprezint clientul sau mai bine ma dau cu procurorii? Nu poate. La fel nu poate ziaristul sa se gandeasca daca serveste publicul sau un interes superior, un bine vag si o intelepciune care pretinde ca stie ce merita si ce nu merita sa afle publicul.

adrian  •  21 februarie 2018, 12:38

Valoarea cere bani...Nu vreti sa dati bani, oricum la anul pleacă...Problema grava este cine a furat fluturasul sportivei pentru ca exista putine locuri unde Cristina ar fi putut să-l lase. Ipoteza ca cineva din Departamentul Economic al CSM a turnat este putin plauzibila pentru ca ar fi dat afara. Oricum urat lucru...Mie personal imi pare o razbunare a cuiva care a pierdut alegerile la FRH, mai ales ca este aruncat la vrajeala si numele fetei principalului dusman al lui Tadici, Eliza Buceschi. Tadici a răspândit anul trecut vestea că Buceschi este de fapt omul care îi face echipa lui Ambros și este principalul sfatuitor

Daniel  •  21 februarie 2018, 12:43

Cristina Neagu merita mai mult decat acesti bani, aprecierea noastra, a tuturor. Nu este salariu de bugetar, nu o poti compara cu presedintele Romaniei, un individ ales de popor, conform Constitutiei, bla, bla, bla. Comparatiile sunt tendentioase, de-a dreptul. O persoana, prin activitatea pe care o practica, poate fi platita de zeci de ori mai bine decat cel mai bine platit bugetar al tarii, chiar din bugetul Primariei, cel de Stat, etc. De aceea suntem unde suntem. Adica la coada Europei. Pentru ca nu ne pretuim valorile. Pleaca valorile din tara, pentru ca nu sunt apreciate la adevarata capacitate. Nu putem plati fizicieni, medici, cercetatori, etc. la valoarea pe care o merita si alte state ii "cumpara" si ii platesc cu mult mai putin decat merita si isi scot inmiit banii pe investitia facuta in materia lor cenusie sau in aptitudinile lor. aici este marea problema a Romaniei. Ca raman putine valori in tara si sunt cele care nu pot pleca din diverse motive: cel mai adesea familiale si nu din patriotism, cum gresit se vehiculeaza.

Alex_Oro  •  21 februarie 2018, 12:52

"În 18 ani, 3D România SRL a încasat de la Primăria Capitalei peste 125 de milioane de euro. Bucureştenii plătesc în momentul de faţă unele dintre cele mai scumpe servicii de dezinsecţie şi deratizare din Europa." "Primăria Capitalei achită anual pentru stârpirea ţânţarilor 4,3 milioane de euro, iar pentru anihilarea şobolanilor, 2,5 milioane de euro. Budapesta, de exemplu, care este de două ori mai mare decât Bucureştiul, plăteşte pentru dezinsecţie de 28 de ori mai puţin, adică 153.750 de euro. Şi pentru deratizare, vecinii unguri dau de 3,5 ori mai puţini bani, doar 700.000 de euro." "Primăria Capitalei a plătit şi deratizările şi dezinsecţiile pentru firme private şi regii autonome din Bucureşti. Suma suplimentară, încasată tot de 3D România, se ridică la 3,5 milioane de euro. Inspectorii spun că aceste servicii trebuiau plătite de către firme şi nu decontate din banii bucureştenilor. 1.400 de companii şi regii autonome, printre care Apa Nova, Romtelecom, Aeroportul Băneasa şi Metrorex, şi-au făcut deratizarea şi dezinsecţia din bani publici." "Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în ultima ședință, o normă internă în baza căreia contractele cu valori de până la circa 750.000 de euro vor putea fi acordate direct furnizorilor, printr-o procedură simplificată, fără a fi publicate pe sistemul de achiziții publice (SEAP). " Acestea sunt stiri din ultimii 8-10 ani legate de ceea ce se intampla cu banii bucurestenilor si sunt sigur ca sunt mult mai multe stiri. Si atunci despre ce vorbim? Despre 300.000 euro/an...

Costel Tudor  •  21 februarie 2018, 12:53

Tolontane , daca in locul lui Firea era Orban si Cristina primea acelasi salariu , atunci totul era in ordine ! Ceia ce faci tu este o MANIPULARE ORDINARA care poate duce la disparitia handbalului romanesc , de altfel singurul sport care ne mai face cunoscuti in lume ! Tolontane , *** ! *** !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex_Oro  •  21 februarie 2018, 12:55

"Bucurestiul va avea doua noi sali polivalente, una la Romexpo si una langa Arena Nationala, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea" - 25.11.2016 A trecut un an si jumatate, ar fi bun un articol pe tema de ce nu exista!

Alex_Oro  •  21 februarie 2018, 12:57

"Aproximativ 320 de milioane de euro va cheltui Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru construcţia a 30 de săli polivalente în următorii şase ani, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern prin care se aprobă programul "Săli Polivalente" - 13.01.2011 Au trecut 7 ani! Nu merita un editorial legat de ceea ce s-a promis si nu s-a facut?

dorin  •  21 februarie 2018, 12:58

ipocrizia la noi este la rang de virtute...ne lamentam ca nu investeste nimeni in sport,ca nu aduce nimeni milioane deacasa DAR CAN ESTE VORBA SA BAGAM BANII NOSTRI GASIM ACUZEE...RUSINEEE TOLOOOO

Alexlaur  •  21 februarie 2018, 13:01

Domnule Tolontan aveti dreptate doar la faptul ca CSM este un club bugetar, restul comparatiilor mi se par deplasate. Cristina Neagu merita banii castigati si daca nu ii dadea CSM cu siguranta ii oferea alt club. Comparatia cu fotbalistii din tara nu isi are locul, Cristina e una din cele mai bune jucatoare din lume, iar eu nu cred ca in liga 1 se afla vreun jucator care sa fie in cei mai buni 1000 de jucatori ai lumii. Nici comparatia cu salariile celorlalte echipe din liga nationala nu isi are rost. La CSM Bucuresti se face o treaba excelenta si ar trebui sa ne bucuram ca avem o echipa care se lupta an de an la castigarea Ligii Campionilor. Din pacate in hanbal premiile nu iti permit sa te autofinantezi, dar CSM castiga bani si din sponsorizari si cred ca aici se poate lucra mai mult pentru a obtine sume si mai mari.

Matei  •  21 februarie 2018, 13:15

Iubesc sportul si sunt de acord ca statul sa dea cat mai multi bani pentru sport, dar nu pentru cel profesionist. Primaria poate sa faca, de 15 mil de euro, terenuri si sali de sport, cluburi sportive scolare etc. Iar pe viitor, sporturile care suscita un interes important, cum este handbalul, se vor putea finanta singure. Cum ar fi ca sa fie sali de 10-15000 de locuri in toate marile orase cu handbal?

Cornel  •  21 februarie 2018, 13:17

E cea mai buna din lume! Si a venit momentul in care ne permitem sa-i tinem acasa pe cei mai buni. Intr-o zi o vor urma si altii !

P. Manza  •  21 februarie 2018, 13:30

Eu as zice ca dl. Tolontan si acest "napastuit" (napasta} sa insiste ca Neagu sa fie platita cu salarul minim pe economie. Presupun ca doar asa ar putea fi laudata Firea ca a adus-o in tara pe cea mai buna handbalista din lume.

Lucian75  •  21 februarie 2018, 13:35

Ce nu pot sa inteleg de ce un ziarist de sport care este in fenomen poate sa scrie un astfel de articol care va duce la ce se intampla la Iasi unde edililor le va este frica sa bage bani in sport, pentru ca daca comunitatiile locale nu vor da banii aia 5-10% si vor fi dati pe panselute deotologii o sa fie fericiti, dar sportul romanesc o sa fie pe butuci si aceasi deotologo se vor intreba ce s-a intamplat cu handbalul. Si o alta chestie, din cate stiu la CSM sunt sponsorizari de cateva sute de mi de euro din care se poate plati o parte din salariul Cristinei si a lui Gulden, dar de da mai bine sa spunem ca sunt sin bani publici, ca doar asa fac rating ziaristii de rating, spunand adevaruri cu jumatate de gura, nu de alta dar fata asta merita banii astia.

Octav  •  21 februarie 2018, 13:45

@Daniel Tu compari fizicieni, medici, cercetatori cu sportivi? Nu ti se pare cel putin fortata aceasta comparatie? Primii chiar fac ceva pentru oamenii din jurul lor, pe cand sportivii ne dau doar niste "bucurii" de moment, daca au performante. Iar pentru aceste bucurii trecatoare platim abonament TV sau biletul pe stadion. De ce trebuie sa platim salariul sportivilor de sute de mii de euro din bugetul primariei? Da-ne niste exemple unde in lumea asta sportivii sunt platiti cu sute de mii de euro din bani publici? Iti zic eu: nicaieri in lumea civilizata, ci doar in tarile din lumea a 3-a, precum Romania. Sportivii de top trebuie sa fie platiti de sponsori, de cluburi, adica afaceri private, nu din bugetele primariilor. Daca chiar vor sa investeasca in sport, primariile ar trebui sa investeasca in terenuri si baze de antrenament, in copii si juniori, in dezvoltarea lor ca sportivi, nicidecum in salariile lor cand ajung sportivi de performanta. Din pacate, majoritatea primarilor din Romania gandesc ca pe vremea Romei antice: sa dam poporului distractie si poate ne voteaza si a doua oara. Tot din pacate, poporul roman nu prea s-a civilizat si inca pune botul la asa ceva.

Mihai  •  21 februarie 2018, 13:45

Voi sunteti intregi la cap? 22k euro pentru ce, mah? Nu am nici o problema ca banii astia sa vina de la privat, treaba lor cum isi spala banii dar din bugetul public, sa dai tu 22k euro pe luna unei handbaliste e absurd. De cealalta parte, ma uit pe comentarii si prost e ala care cumpara nu ala care vinde...umflatul asta in pene cu "adus prestigiu" si alte tampenii tipic romanesti cu tenta de patritoism primitiv simulat. Daca ati afla ca nu stiu care doctor sau profesor ia 22k pe luna v-ar sari mustarul imediat ca "da' ce face ala de banii astia?" dar cand e vorba de dat cu sutul/mana in minge, nu aveti nici o problema

vio  •  21 februarie 2018, 13:48

si eu sbscriu ca trebuie suport la cluburi, sportivi, etc dar prioritatile ramin sanatatea, educatia, si infrastructura totala adica strazi, trotuare, canalizare, apa, energie etc. si doar apoi statui, plante exotice si altele. eu locuiesc in Bucuresti ca adresa pe CI dar circul cu cizme de cauciuc pina la strada principala cind ploua si drept "recompensa" platesc impozit de bucuresti precum in Cotroceni sau Calea Victorie. Ce spune doamna Primar care are TOTAL alte preocupari?. Este un articol care ma intaresat, am citit toate comentariile asa ca faci bine tolo ca mai netezesti drumul contribuabilului la informare care ar trebui sa fie publica si fara interese partizane cum este azi cit despre critici sa auzim numai de bine

Liviu  •  21 februarie 2018, 13:50

Daca vrei calitate, platesti. Pleaca valorile din tara, pentru ca altii platesc mai mult, nu din alte motive. Sa ne trezim la realitate! Asa functioneaza societatea in momentul de fata! Faptul ca doamna Firea, foloseste CSM-ul ca si capital de imagine este win-win, pana la urma, pentru ca aduce si ceva comunitatii si tarii asteia. Este o investitie in sport pana la urma.

Alex  •  21 februarie 2018, 13:51

Asa o fi, fluturas sau nefluturas, insa este complet falsa afirmatia ca sunt bani publici. 1. Clubul CSM este in subordinea primariei, insa banii clubului vin din participarea la turnee, rezultate, donatii, etc. si vin pe adresa clubului insa intra in conturile entitatii care il are in subordonare respectiv primaria, in consecinta e normal ca sa apara ca fiind primaria cea care da banii insa sunt dedicati pentru astfel de activitati. Am fost sportiv de performanta si stiu despre ce vorbesc, iar daca cluburile nu sunt private (vezi FCSB sau altele) ci ca si in cazul Cristinei Neagu sunt subordonate primariei, banii nu vin de la contribuabili (decat poate daca vrea primaria sa faca o donatie clubului) ci din sursele mentionate mai sus. Asa este peste tot atat in tara cat in lume, toate primariile care au cluburi in subordine procedeaza la fel. 2. Pana la a afirma ca sunt bani publici e drum lung. Aveti "dovada" ca primaria plateste jucatorii, fiind un trust de presa sau o persoana cu un nume cunoscut in media, solicitati catre primarie (sunt curios si eu) de unde provin banii platiti catre jucatorii clubului CSM, nu doar handbal ci si celelalte sporturi si deasemenea pentru juniori, ma intereseaza daca tot ati adus subiectul si de banii acordati dezvoltarii sportului. Ulterior faceti o revenire la prezentul articol sa vedem intradevar care e participarea Gabrielei, care a primariei, care a contribuabililor si care a sponsorilor. Multumesc

Deteșan Daniel  •  21 februarie 2018, 13:58

1) De expresia „mai catolic decât Papa”, ai auzit Tolo?; 2) Ce-i aia Persoană Fizică Independentă? Poate „autorizată”, nu „independentă” - lași loc de miștocăreli în subiectul ăsta atât de sensibil; 3) Nu-s de acord cu tine, am voie?

Raluca Ilinca  •  21 februarie 2018, 14:02

Prin aceasta dezvaluire, care se doreste de "informare", nu faceti decat sa aruncati in arena judecatii, un om de o calitate uriasa, cu o prezenta ireprosabila, care ne face cinste oriunde merge si care la randul sau creeaza modele pentru noile generatii. Performanta se sustine prin investitii, inclusiv prin investitiile statului! Ati derapat hidos, dl. Tolontan...

MISU  •  21 februarie 2018, 14:21

bai,tolo,esti cam ingust --de data asta!...bravo,cristina,fii cea mai buna din lume si joaca pt. tara ta!

fotbal  •  21 februarie 2018, 14:25

te simti ca pestele in apa :)👍 veche expresie fotbalistica inventata de mine acum

Lucian  •  21 februarie 2018, 14:27

Eu chiar am o parere foarte proasta despre acest sportiv (cel mai bun spotiv de 2 lei din Romania). Sa detaliez putin acest sportiv profitor din Romania 2018. Sunt in sectorul 4 , 10.000 de munciori ce au un venit lunar 1200 lei. Eu sunt contribuabli, si platesc la primarie 149 de lei anual, impozit pe apartament . Daca fac un calcul, 10.000 de "destepti"din sectorul 4, platesc pe an 124.000 lei impozit, din care se plateste un salariu pentru un sportiv de 2 lei. La un mic exemplu, sunt aproximativ 120.000 de destepti din Bucuresti, care o intretin anual pe aceasta sportiva de 2 lei. Profitoarea nu o sa spuna niciodata la televizor, ca le multumeste celor 120.000 de Bucuresti care o intretin cu acest salariu. Sa tot sponsorizezi un sportiv profitor asa, doar ca lumea este inocenta. intreabarea mea pentru acest sportiv, ar face acest sport daca nu este platita de Bucuresteni? Normal ca nu, ca doar pentru bani este asa buna,corect?

cristy82  •  21 februarie 2018, 14:32

Nu am citit articolul încă, dar nu putea sa nu-mi sara in ochi salariul net al jucatoarei! De când un salariu este cu TVA? Asa aveti si la gsp? Pe lângă asta, mult, putin nu e cel mai condamnabil lucru la primărie. De autobuze pe când un subiect? Sau e subiect tabu? O zi buna!

Lucian  •  21 februarie 2018, 14:33

@Ales sportiv recent iesit la pensie. De ce nu platesti tu din taxele tale 22.000Euro si sa te bucuri ca o sponsorizezi? Eu nu doresc sa platesc din taxele lunare de 2000 de ron la Primaria capitalei, si sa o sponsorizez pe aceasta sportiva. Prefer sa am o gradinita, si un parc pentru copilul meu, si nu o donatie catre un sportiv de 2 lei. Un sportiv profitor !!

Vasile  •  21 februarie 2018, 14:35

Da, interesanta afirmatia al lui Alex, cand faci o afirmatie trebuie sa fie in cunostinta de cauza .

Andrei  •  21 februarie 2018, 14:36

Dl. Tolontan, va respect foarte mult meseria si investigatiile pe care le faceti in general, dar sa va legati de salariul primit de Cristina Neagu, probabil cea mai buna jucatoare de handbal feminin din toate timpurile, este un pic absurd. Probabil merita mult mai mult de atat. Si nu doar la salariu ma refer, ci si la respect din partea presei.

Andrei F  •  21 februarie 2018, 14:38

Pentru ca vad un gen de comentarii...Neagu la randul ei aduce si ea venituri la primarie sau la stat si nu numai prin salariu dar revin...Insusi GSP prin articolul de fata si prin multele asemanatoare pe aceasta tema genereaza bani...Noi am ramas cu ideile comuniste...Vrem fabrici si uzine cand acum daca cautam sa vedem care este structura bugetelor din tarile avansate vedem ca ponderea s-a mutat de zeci de ani de la productie la servicii si mai nou la un sector de agrement cu competitii sportive,festivaluri muzicale...Englezi tocmai au vandut drepturile de televizare pentru 5 miliarde pe 3 ani si nu pentru toate pachetele scoase la vanzare!!!Acum in Romania nu exista o companie care sa aiba un astfel de buget!In urma CSM castiga si transportatorii si cei cu hotelurile ,televiziunile,presa,sunt angajati oameni plus imagine a orasului plus a tarii.Contabilizati asta!Dar cum?,,Noi,, vrem sa rentabilizam National Arena scumpind costurile cu stadionul celui mai bun chirias si in alta parte asistam cum stadioane sunt concesionate aproape gratis unor echipe particulare sau asistam cand se construiesc stadioane noi unor echipe departamentale sau locale?Impletim comunismul si capitalismul cum ne da pe moment mai bine?...A ,vrem spitale?Pai uite, sa dam o mana de ajutor ca Primaria are probleme ACUM si in a stabili terenul unde sa se construiasca spitalele...Sau acum nimic nu trebuie sa fie bine?

Cristian  •  21 februarie 2018, 14:42

Fiind un salariu incasat de la bugetul de stat/local ,deci domeniul public,e normal ca suma sa poata fi postata astfel incat cetatenii sa stie unde ajung banii munciti de acestia.Articolul nu face altceva decat sa informeze cetatenii.Mi se pare absolut normal.Daca cineva are impresia ca Neagu castiga enorm...e dement.Este un salariu pe masura a ceea ce reprezinta ea ca si sportiv.Repet trebuie sa fii *** sa contesti acel salariu.Faptul ca ea nu a dorit sa spuna public salariul e perfect ok,este de datoria conducatorilor clubului sa puna la dispozitie aceste date.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Unu oarecare  •  21 februarie 2018, 14:45

Domnu Tolo, ati scris articolul in stilul anilor 90 , iliescean si comunistoid. Nu ne vindem tara, mosieri, chiaburi, intelectualii au salarii mai mari decat muncitorii, etc. Doua intrebari: 1. Cum ati pus mana pe fluturas si este original sau falsificat? Nu e semnat! Oricine poate produce un astfel de document. Oricine. 2. Sunteti 100% sigur ca sursa e credibila? Cate procese a pierdut gsp pe baza de informatii false ne puteti spune? Ca dv cereti transparenra de la altii. Ati ajuns in pragul falimentului. Cu tot respectul, dar articolul pare scrus la comanda. V-ati gandit ca Neagu v-a poate da in judecata? Ca ziar. Daca pierdeti ar insemna sfarsitul definitiv al acestei fituici de scandal, de peste impachetat. Zi buna, totusi.

Mama Mamuților Mahmuri  •  21 februarie 2018, 14:55

Domnu' Tolontane, ***. MAi bine rămâneați la mamuții radioactivi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cosmo  •  21 februarie 2018, 14:55

Demnitarul/funcționarul public român tipic! Dispune de banii publici după bunul său plac, discreționar, fara nicio responsabilitate și jenă.

Victor Ionescu  •  21 februarie 2018, 14:58

Ziceai ca poate sa isi deduca cheltuielile cu combustibilul si masina. Asa e, dar pentru asta trebuie sa completeze foile de parcurs. Nu e vina fetei, ea face performanta si trebuie sa castige bani pentru asta. E vina doamnei firea pentru ca se crede fie intr-o tara comunista, fie intr-o tara capitalista bogata, ca doar tarile astea au bani ca sa dea pe performanta sportiva. Performanta sportiva aduce capital de imagine, care poate fi justificat fie de ego-ul totalitarist (comunistii, dictatorii, etc) fie din ratiuni comerciale (sponsori cu bani, tari care promoveaza brandul de tara). La noi nu se pune problema de ratiuni comerciale, Bucurestiul nu are turism care sa justifice asemenea cheltuieli, plus ca este si va ramane, cel putin pentru restul mandatului doamnei Firea, o mizerie si o darapanatura.

cornel  •  21 februarie 2018, 14:59

După cum se vede , CSM București , oferă cele mai mari salarii handbalistelor sale în comparație cu ale rivalelor din Liga Campionilor de handbal . Logic ar fi , să câștige LIGA , fără probleme .

io  •  21 februarie 2018, 15:07

viata fara psd e pustiu. iar scrieti sa faceti trafic. musai daca csm face performanta in liga sa mai investigati cate ceva. doar e echipa pusa pe picioare de oprescu, n-are cum sa fie de bine ca face performanta. de fiecare data d-le tolontan, cand am impresia ca nu mai aveti cum sa va injositi si mai mult, imi demonstrati ca ma insel. ati ajuns la un nivel similar tabloidelor din insula, alea de va remarcau "investigatiile". parerea mea!

bogdan  •  21 februarie 2018, 15:09

Aici ne despartim domnule Tolontan...Pacat de preocuparile demne de stima in privinta coruptiei dar atunci cand avem atat de putine motive de mandrie ( CSM si Cristina Neagu se afla pe o lista ridicol de scurta de romani ce aduc performanta si mandrie Romaniei ) si Dumneavoastra va apucati sa luati in colimator chiar si aceste rare exemple numai pentru a ataca pe Firea...e trist.Iar in privinta lui Firea daca vestita echipa de investigatori de la GSP nu I-a gasit decat vina ca finanteaza CSM inseamna ca madam Firea mai merita cate mandate de primar vrea.O spun in calitate de bucurestean satul de aglomeratie, mizerie,PUZ-uri date aiurea s.am.d. Dar Cristina Neagu merita tot ce primeste ca bani si respect.Pacat Tolo.

Leo  •  21 februarie 2018, 15:12

Sursa din Primarie care a divulgat date confidentiale risca puscaria! Daca exista cadru legal sa platesti sportivi din banul public, unde este problema? Ah, ca nu e moral? Asta e alta discutie! Si sa fim seriosi, nimeni n-o sa voteze cu Firea doar pt ca a dat bani la handbal!

Ileana  •  21 februarie 2018, 15:24

Stimate Domnule Tolotan, constat ca v-ati documentat foarte bine atunci cand ati prezentat acest caz. Insa din punctul meu de vedere ceea ce aduce Cristina Neagu Romaniei si anume: vizbilitate si respect si multe altele genereaza mult mai mult decat ii plateste clubul CSM Bucuresti. Problematica ridicata de dvs. si anume modul in care se cheltuie banii din bugetul local la orasului Bucuresti nu isi are locul in paginile unui cotidian sportiv. Articolele pe care le scrieti nu ar trebui sa aiba conotatii de alta natura. In modul acesta va pierdeti cititorii. Concentrati-va pe aspecte constructive si de care avem nevoie in tara noastra. de exemplu ati putea sa dezbateti necesitatea constructiei salii polivalente de care orasul nostru are atata nevoie. Sper ca ati inteles mesajul meu si cred ca reprezint in majoritate si punctele de vedere al altor concitadini. Avem putine valori si trebuie sa le respectam.

Unu oarecare  •  21 februarie 2018, 15:30

@cornel: mai documenteaza-te inainte de a te lua dupa domn Tolo. Vezi Györ.

Gigi  •  21 februarie 2018, 15:39

Tu cat castigi Tolo?Ca esti nonvaloare...asta nu e articol de ziarist.Poate nu intelegi ce inseamna cel mai bun sportiv din lume timp de 3 ani....Tu esti in primii 1 milion de jurnalisti din intreaga lume?Iti zic eu ca nu

Iancu Danescu  •  21 februarie 2018, 15:47

Este in handbal la fel de valoroasa, cum sunt Messi, Ronaldo, Zidane in footbal. In plus ca sportiv are o perioada de lucru limitata la inca vreo 10 - 14 ani de acum incolo. Sa multumim lui Dumnezeu ca ne mai da sansa ca popor sa mai fim reprezentati si de adevarate valori. Ne mai miram unde s-a ajuns cu sportul romanesc, ne mai miram de ce nu mai suntem prezenti printre elitele sportului mondial. Tocmai din aceasta cauza. Ma intreb cat de josnic trebuie sa fii sa incerci sa umilesti un sportiv de top cu asemenea fumigene. Dar oare pe lichelele dambovitene care au furat tara asta si au jefuito de au lasat-o pe butuci nu ii vedeti? Pe cei care au primit ilegal TVA de la stat nu ii vedeti? Pe cei care au facut evaziune fiscala nu ii vedeti? Pe cei care au ras intreprinderi mari pentru a pune mana pe terenul de sub ele nu ii vedeti? Banii aia nu erau tot ai statului? Aceasta fata castiga banii meritat cu sarguinta, cu transpiratie, cu emotii, cu sacrificii fizice enorme. As avea mai multe de spus, dar nu vreau sa aduc jigniri. Intotdeauna valoarea se plateste. Sa fim mandri ca avem in echipa nationala de handbal o asemenea sportiva.

un roman scarbit  •  21 februarie 2018, 16:01

Felicitari domnule Tolontan ca ati pus punctul pe I . Chiar daca fel de fel de indivizi care nu au simtul masurii va critica pt articol , este este bine venit mai ales intr-un Bucuresti sufocat de trafic , un Bucuresti cu spitale mizere in care se moare pe capete , un Bucuresti cu unele scoli vechi carora le cad tavanele , un Bucuresti unde se cumpara autobuze turcesti la pret mai mare ca un Mercedes similar, un Bucuresti in care primarul ofera vouchere pt 18000 de bicicleta dar nu are piste pt acestea !!!!!!!Articolul mai trebuia intitulat AICI SUNT BANII DTRA !!!!!

Emanuel  •  21 februarie 2018, 16:02

E un salariu acceptabil pentru cea mai buna jucatoare a lumii. Si probabil cea mai eficienta investie in brandul de tara, daca ne gandim cat a costat frunzuca lui Udrea.

a dica  •  21 februarie 2018, 16:05

Un LIKE pentru postarea lui Andrei F si a altora de bun-simt!

Marius  •  21 februarie 2018, 16:17

Avem un dar, unic, in lume, de a ne porcăi valorile! Păcat. Câți Nr 1 in LUME avem de cadrul politrucilor români? Nu cumva ești tu acela Tolo care o porcăi cu lecții de morală și pe Halep?

marc  •  21 februarie 2018, 16:20

Se vede că ai pedigree. Ești ,,doctor” în manipulare, intoxicare și creare de confuzie. Eu știu că ești un tip inteligent și gândești exact invers decât scrii. 1-Păi cum poți zice că Neeagu e bugetară? Ce,Neagu e angajată la Primărie,semnează condica? Ea e pfi și încasează bani pe bază de contract.După teoria asta manipulatoare toți români, inclsiv *** lu Prigoană sunt bugetari căci sunt plătiți din ,,bani publici” încasați de firma sa din contracte cu primăriile. Chiar și Bawab de la Chiajna e bugetar?.2-care e diferența dintre ce plătește primăria Cristinei și ce plătește Guvernul ca premii celor care câștigă medalii? Ăia nu sunt tot ,,bani publici”? 3-Firea îi dă Cristinei 300.000....Tu știi că Firea nu poate să-i dea nimic, dar...las-o-așa că la proști merge. Nu toata lumea știe că Bugetul și cheltuielile sunt aprobate de Consiliul local iar primarul nu poate face nimic fără aceste aprobări. Deja am citit la câțiva postaci că d-aia n-au ei drumuri, că banii lor i-a dat firea Cristinei.Deci a mers. 4-Când ai interes plângi de mila contribuabilului. N-am văzut o lacrimă când #Cioloș a vrut să dea 5.000.000 (cinci milioane) ,,din banii contribuabilului” să cumpere Cumințenia pământului”, deși era efeectiv un moft căci mai puțin de 0,1% dintre români erau interesați de o ,,piatră”.-5-Firea n-0 să câștige niciodată(cum fals afirmi) datorită Cristinei, ci din cauuza voastră care nu puteți oferi o alternativă. Păi dacă veniți iar cu ,,penalul” orban, predoiu, bușoi, firea iese la pensie de la PMB. Etc, etc, etc

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

a dica  •  21 februarie 2018, 16:25

Trebuie sa recunosc, comentariile sunt, de regula, mai interesante decat articolul. De acum bucuresteanu' poate dormi linistit. Le-a spus Tolo de ce nu are spitale, scoli, transport. CSM-ul se va desfiinta, Neagu isi va gasi echipa, probabil Gyor, si capitala va inflori. Haideti la referendum, sa-i starpim pe ciocoi! Portdrapel, domnul Tolo, iar tobosari, colaboratorii domniei sale.

cc  •  21 februarie 2018, 16:28

Uni sunt romani, altii sunt romani scarbiti iar altii nu sunt romani. Pentru romani, prezenta Cristinei Neagu e nepretuita, pentru cei care nu sunt romani, treaba e in functie de interes. Pentru romanii scarbiti e in functie de ordinul pe unitate. Fiecare are dreptul la opinia lui - inclusiv dl. Tolontan- dar treaba devine sensibila cand incepem sa ne dam cu parerea despre valoarea altora si, mai ales sa le scadem "pretul" pentru simplul motiv ca sunt romani. Personal, cred dna Firea a facut o afacere foarte buna; sa asociezi pentru cativa banuti imaginea Cristinei Neagu cu cea a Bucurestiului e super deal (pentru Bucuresti). Daca dl Tolontan crede ca o personalitate precum Cristina Neagu nu merita mai mult de 100 de lei e desconsiderare nu neaparat la adresa marii sportive cat la adresa cititorilor. In acest contex ma intreb care e "pretul" corect pentru un hater ca dl Tolontan

Comentează