Colonelul condamnat pentru corupție din Primăria Sectorului 4 acuzat că a concediat o colegă cu handicap locomotor: ”De ce nu te înscrii în PSD?!”. El neagă, dar șeful său ezită: ”Nu spun că nu a zis”

Mărturia Elenei Lefter, una dintre fostele angajate din Sectorul 4 al Bucureștiului, care a reclamat la DNA ce se petrece în Primărie și în instituțiile subordonate

luni, 26 februarie 2018, 6:47

 

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Mulți știu, destui vorbesc, foarte puțini o fac folosindu-și numele.

Nu înseamnă că ultimilor nu le e teamă.

Elena Lefter, 50 de ani, fost inspector de specialitate la contabilitatea Direcției Piețe din PMB 4 recunoaște că ” mă simt expusă povestind asta, dar așa sunt eu, mereu am spus când ceva nu mi s-a părut în regulă”.

Elena are handicap locomotor accentuat, se deplasează cu greutate.

Pentru ea, pierderea locului de muncă e mai mult decât pentru oricare dintre noi.

Pe parcursul discuției, a retezat însă ferm orice termeni ai compasiunii.

”M-au tratat rău, au înjurat, dar vă spun toate acestea nu din postura omului cu handicap, ci din postura omului care a făcut Administrație Publică la ASE, mi-am câștigat postul prin concurs și sunt dată afară când nu mai contează decât carnetul de partid” Elena Lefter

-Doamna Lefter, când și cum ați fost angajată la Direcția Piețe din Primăria Sectorului 4?
-Chiar în 2005, când direcția s-a separat de Primărie. Am câștigat postul prin concurs. Dintre toți cei prezenți atunci la concurs, am reușit să iau eu postul.

-Și ați lucrat unde?
-Întâi am lucrat la tehnic. Apoi, pentru că îmi plac calculatoarele, am ajuns la contabilitate, când s-a făcut prima informatizare mai decisă a zonei financiare.

10.000 de lei pe lună cumulează pensia de colonel MApN și salariul de șef de birou juridic la Piețe Sector 4 ale lui Simion Lincă

-Ce studii aveți?
-ASE. Administrație Publică, secție din Facultatea de Management.

-Cum ați fost concediată?
-În vara lui 2017 mi s-a desființat postul. Așa se procedează când vor să scape de tine. În Primăria Sectorului 4 și în instituțiile subordonate, cum e la Piețe, au fost aduși o groază de militari și polițiști pensionați. Lincă, șeful de la juridic…

-Cel condamnat definitiv de Înalta Curte?
-Da. Colonelul Lincă are pensie de 5.400 de lei. Polițistul Roșescu are pensie de 6.800 de lei. Polițistul Tufenaru are pensie 5.800 de lei. Și mai sunt mulți! Cam asta se întâmplă sub primarul Băluță în Sectorul 4. Măcar pe Lincă îl înțeleg că are de recuperat prejudiciile.

-Iar Clanul Sportivilor?
-Glumiți? Știe toată lumea. Păi Florian Puiu umblă ca un împărat prin toate instituțiile Primăriei. Dacă-l vedeți pe holuri ziceți că a fondat instituția.

-Și ce ați făcut când ați aflat că nu mai aveți unde lucra?
-Am leșinat.

-La propriu?
-Așa cum auziți. Mi s-a făcut rău, m-am dus la toaletă să-mi dau cu apă pe față și nu m-am mai întors. Noroc că a venit o colegă după mine. M-au dus direct la spital, eram inconștientă, m-au internat, apoi m-au internat în alt spital, în fine, probleme de viață. (Nu mai dezvoltă subiectul).

-Și apoi?
(Râde) N-au fost în stare nici măcar să mă dea afară conform legii. Mi-au dat un preaviz de 20 de zile, dar în calitate de persoană cu handicap locomotor am dreptul la un preaviz mai mare. Când l-am sunat pe Lincă a înjurat la telefon de mi-e jenă să vă spun. Nu m-am lăsat și m-am dus peste ei.

-Și?
-M-am dus la directorul Piețelor, Grecu. A venit și colonelul Lincă, șeful juridicului. Lincă mi-a zis: ”Păi de ce nu te înscrii și tu în PSD?”.

-Însemnând?
-Că dacă mă înscriu am un loc de muncă, asta am înțeles. I-am spus: ”Uite că eu nu mă înscriu!”.

-Dar  au ajuns locurile de muncă să fie pe față condiționate de proptele?
-Nu de proptele, de carnete de partid. Pe față. Hai să vă întreb altfel: câți dintre cei detașați la piețe, ofițeri sau rude ale primarului Băluță, au terminat ASE-ul? Că sunt vreo 15 aduși numai în ultimul an, fără concurs! Când i-am prins cu legea, mi-au mărit preavizul, dar de dat afară m-au dat.

-…
-Ideea este simplă: știau că eu aș fi luat orice concurs și de aceea aduc oameni de partid prin detașare. I-am dat în judecată, am depus și o plângere la DNA, căci Lincă nici măcar n-ar fi avut voie să fie numit în 2016, că avea interdicție de la Înalta Curte, cum ați scris și dumneavoastră.

-Ce sperați?
-Nimic. N-am găsit loc de muncă, am și 50 de ani plus că la mine e și mai complicat că mi-ar trebui ceva mai aproape de casă. O să văd. Vă spun sincer, locuiesc în Sectorul 4 și am lucrat tot aici. Ceea ce se întâmplă însă acum în Primărie nu s-a întâmplat niciodată! Așa că nu sper nimic, nu cred că lucrurile se pot îndrepta, mă îndoiesc că veți avea vreun succes cu ce publicați, dar nu am vrut să bag capul în pământ și să tac. Atât.

Dan Grecu: ”Nu spun că nu a zis. Dar nu vreau să comentez cancanuri”

INTERVIU. Dan Grecu, directorul de la Direcția Piețe, nu infirmă discuția, însă cataloghează subiectul drept unul de cancan

-Domnule director, o fostă angajată a Direcției, doamna Elena Lefter, susține că ați dat-o afară în mod abuziv!
-Nu am dat-o eu afară. Anul trecut, Consiliul Local a decis scăderea numărului de posturi. Am urmat procedura ca la carte. S-a dat concurs pentru toate posturile din noua organigramă. Din păcate, postul doamnei Lefter a fost desființat. A venit la mine să-mi spună că ea, în calitate de persoană cu handicap, beneficiază de alte proceduri. I-am spus că dacă legea prevede altceva pentru persoane cu handicap, mă conformez. Am verificat și nu s-a confirmat nimic. Prevederile sunt aceleași pentru toată lumea.

-Doamna Lefter e absolventă de ASE, specializare Administrație Publică. Direcția pe care o conduceți mai are vreun angajat specializat în Administrația Publică?
-Nu știu. Probabil că nu… Dar repet, postul dânsei a fost desființat.

-Este adevărat că atunci a existat o discuție între dumneavoastră și doamna Lefter la care a participat și domnul Lincă?
-⁠Cred că da, nu-⁠mi aduc aminte cu exactitate.

-Și că domnul Lincă i-ar fi spus doamnei Lefter că dacă vrea să rămână angajat ar trebui să se înscrie în PSD?
-Nu comentez cancanuri de doi lei. Dacă doriți să vorbim despre lucruri serioase, putem continua.

-⁠Vă rugăm să răspundeți la întrebare. Confirmați discuția?
– Nu spun că nu, dar nu doresc să comentez cancanuri de acest fel.

-⁠Sunteți membru PSD?
-Da. Dar vreau să adaug faptul că doamna Lefter a dat în judecată instituția și a pierdut.

Simion Lincă: ”Elena Lefter să probeze că am zis asta!”

Colonelul la pensie Simion Lincă, șeful juridicului de la Direcția Piețe S4, neagă discuția avută cu angajata înlăturată din funcție.

Simion Lincă, șeful juridicului de la Primăria Sector 4

-Domnule director Linca, doamna Elena Lefter susține că i-ați spus să intre în PSD pentru a rămâne în post. Este adevărat?
-În primul rând nu sunt director. În al doilea rând, cum să-i spun așa ceva atât timp cât eu nu sunt membru PSD?!

-Ați făcut această afirmație sau nu?
-Doamna Lefter să probeze că am spus așa ceva. Să spună acest lucru față în față.

CITEȘTE ȘI: Primăria Sectorului 4 are șefi la „Piețe” un condamnat cu interdicție la funcții publice drept șef la juridic, iar ca șefă a corpului de control o condamnată în primă instanță pentru 40 de acte de luare de mită!

Comentarii (76)Adaugă comentariu

Mihai Badea  •  26 februarie 2018, 7:04

Publicarea fotografiei cu domnul Simion Lincă în uniformă militară este un artificiu jurnalistic cu efecte auto-sabotante. Uniforma militară este un element care transmite ideea de prestigiu, de respect. Dacă s-ar fi urmărit ca domnul Lincă să fie pus într-o lumină pozitivă, atunci ar fi avut sens.

Cătălin Tolontan  •  26 februarie 2018, 7:05

@Mihai Badea: nu urmarim nici creditarea si nici defaimarea celor despre care scriem.

Luca  •  26 februarie 2018, 7:32

Putem afla cati pensionari militari sau politisti sunt angajati la Stat ? Cred ca o sa fim surprinsi sa aflam ca acesti oameni care au fost zeci de ani in armata/politie , fara sa aiba o specializare anume , sunt acum la mare pret in Romania .

gigi  •  26 februarie 2018, 7:38

probe...altfel e can can de 2 bani.....

Gorge  •  26 februarie 2018, 7:42

Te invit sa treci cu investigatia si pe la politia locala sector 4, acolo lucrurile sunt si mai grave.

Daniel  •  26 februarie 2018, 7:53

Frumoasa tara, nenorociti carmaci! Daca si la Bucuresti se intampla lucruri de genul asta, unde mai exista cat de cat jurnalisti care pot lua atitudine, ganditi-va ce se intampla in teritoriu. Este jale, la propriu. Putinele ziare care mai exista sunt cumparate de cei care gestioneaza banul public. Jaful e regula de baza in aproape institutiile publice: angajari pe pile, botoxate si siliconate plasate in functii importante; licitatii si achizitii directe masluite. Milioane de euro sunt sifonate si nimeni nu se implica. Sefii inspectoratelor de politie sunt pusi si sustinuti politic, la parchete nu se misca mai nimic, DNA-ul, cu mici exceptii, doarme. Cam asta-i Romania zilelor noastre. Pensionari din servicii, MAI, MApN, cu pensii nesimtite, au prins functii importante in administratiile judetene, iar tinerii absolventi fug in lumea larga, pentru ca nu au locuri de munca. Indivizi care nu sunt in stare sa lege doua vorbe, dar sunt absolventi de privata, ajung in posturi cheie. Condamnatii penal sunt privilegiati: medici condamnati pentru luare de mita sunt reangajati in spitale, functionari cercetati si condamnati ca au devalizat banul public sunt reincadrati pe functii samd. Asta este realitatea crunta. Cand o auzi pe Dancila ca vom scapa de MCV, te intrebi in ce tara traieste! Nu vede oare cata coruptie este in Romania? N-o vede pe fata de la meteo, fiica senatoarei Arcan, prietena si colega sa de partid, ca a ajuns sefa peste functionarii publici din toata tara? Nu vede ca e plin parlamentul de personaje care nu sunt in stare sa tina un discurs, ca de proiecte legislative nici nu poate fi vorba? Nu-si vede penalii din partid? Ii vede, dar.... Au dreptate penalii cand se plang de statul paralel, pentru ca el exista, insa aici se regasesc toti coruptii din Romania care au jefuit si continua sa jefuiasca aceasta tara. Nu stiu cat mai rezista oamenii cinstiti. De fapt, nu stiu cati romani cinstiti mai sunt pe aceste meleaguri, pentru ca cei mai multi au plecat. Aproape 4 milioane de romani au plecat din tara (locul II dupa Siria), iar ei ne spun cat de minunat este!!??? Nu s-a inventat cuvantul potrivit pentru a-i caracteriza pe acesti oameni de nimic care nu fac altceva decat sa fure si sa distruga.

Florea  •  26 februarie 2018, 8:01

Ce ***, auziti ca n-au dat-o ei afara, consiliul local a desfiintat postul, probabil consiliul e controlat de statul paralel si a facut asta la ordinele lui soros. Astia infiinteaza si desfiinteaza posturi in functie de bataliile lor politice, nu de nevoile administratiei. Daca ati redat exact interviul, se observa ca nici colonelul asta nu neaga ce a zice femeia, zice doar ca nu poate sa probeze. Pai e ordin la primariile psd ca toti angajatii sa fie membri de partid, cei care nu vor sunt dati la o parte sa faca loc altora

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bunicu  •  26 februarie 2018, 8:15

Domnule Tolontan domnia ta în ce partid ești inscris? PNL USR. sau Iohanis .și ești putătorul de cuvînt al PSD.?Nu te supăra dar multă răutate este în corpul tău.

Gambeta  •  26 februarie 2018, 8:15

Tolontane, Nu-ti dau useristii tai un ziar, ca sa nu mai murdaresti gazeta SPORTURILOR numai cu ***, bijnita, can can-uri si alte mizerii d-astea?!? Ca poti sa scuipi PSD-ul din orice ziar, de ce trebuie sa jignesti iubitorii de sport?!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

rexrapidistul  •  26 februarie 2018, 8:21

Colonelul a "tusit" in fromt si drept urmare s-a dat ordin pe unitate= DISTRUGETI-L=!

anonim  •  26 februarie 2018, 8:24

DA femeia a fost data afata nu e nevoie de probe cum cer unii pe aici, sa vina sa vada daca mai lucreaza. Si odata cu ea au fost dati afara mai multi care au intrat cu examen inca de la infiintarea directiei in 2005 ca sa faca loc unor noi veniti fara examen prin detasare de la fierme private SRL-uriiiiiiii din 6 in 6 luni. Oameni buni nu mai vorbiti in necunoastinta de cauza

dan  •  26 februarie 2018, 8:25

Dl Tolontan sunteti mai mult decat penibil, aveti un dar al SF/ului super dezvoltat.

Cătălin Tolontan  •  26 februarie 2018, 8:31

@dan: am inteles. Problema e ca, la un moment dat, ceea ce scriem se dovedeste a fi real si atunci oamenii exclama: traim ca intr-o distopie!

nae  •  26 februarie 2018, 8:50

directorul adpp 4 (societatea care a impus majorarea taxei gunoiului menajer la 12 lei lunar de persoana) Marian Goleac este acelasi cu Marian goleac descoperit in vremea lui piedone ca si-a falsificat diploma universitara. Omul abia a terminat liceul. Verificati. Este informatia pe internet

Dan, bunicul  •  26 februarie 2018, 8:52

Da, asa este, am ajuns foarte rau, cei care sug de la buget, niste *** netrebnice, o fac pt ca noi nu i oprim, sunt megaincompetenti dar tupeul desantat e cel care i ghideaza in viata, in genul lui bunicu si Dan, cei doi postaci care probabil acum mananca din banii munciti de noi, niste ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mircea  •  26 februarie 2018, 8:54

cand se va reforma administratia nationala,centrala si locala???Unde in lume mai gasiti un oras care sa fie administrat de 15 primari si 266 consilieri???care au numai drepturi,privilegii si contracte supraevaluate???Parisul are primarul orasului Paris,.....Bucurestiul are Primar General+13 nauci

Andrei F  •  26 februarie 2018, 8:58

Uite asa ni se pare ca ne indrptam sira spinarii!!! Probabil ca doamna spune adevarul.Pe cine ar mira ca un partid ar face asa ceva ? Si mai ales raii astia de la PSD??? Pe alta parte este bine ca intalnim parerea din ambele parti ...De ce trebuie salutat? Pai in cate cazuri ni se mai arata asa ceva?Laudati faptul ca doamna Kiovesi a raspuns la intrebari.Dar oare asa este? Am auzit cum ati intrebat daca - si asuma ce face oamenii cu raspundere de sub conducerea dansei...Nu reiau subiectul dar sunteti multumit de raspunsurile primite? Sunt raspunsuri?... In tarisoara asta din mai multe surse s- a sflat ca fostul presedinte isi spiona adversarii.Domnul Saftoiu fost sef SRI a declarat public...Desigur...subiectul necesita multa coloana vertebrala ca numai neinteresat nu ar fi...Sau s- a aflat tot public ca d- l Tapalaga a intrat cu doamna Macovei in arhiva SIPA...Probabil ca si asta necesita alt gen de coloana vertebrala...Si exemplele pot continua...Concluzia: oricine poate arata cat de rau e PSD.Pentru asta nu- ti trebuie curaj....Si doamna Kiovesi a spus public ca institutia sa se afla sub atacul unui partid...In alte cazuri lucruri sunt asa de protejate incat trebuie sa- ti cauti atent vorbele...De exemplu zilele acestea am cautat sa- mi reamintesc de ce a spus presa despre scandalul ,,procurorul Iacobescu contra ziaristii Turcescu,Cartianu in direct la B1 TV,,...Ma credeti cand va spun ca informatiile aproape au disparut? In plus calculatorul a fost si atacat...Cine- si aminteste despre caz poate cauta la randul lor aceste date pe net si se poate intreba cine ar putea face asa ceva...In tara asta se declara public ca ascultarile pe siguranta nationala au explodat ca numar.Inteleg ca dupa ce nu mai esti ascultat te anunta,deci este public...Cum de nimeni nu este interesat sa vada daca exista un tipar in aceste cazuri? Nimeni nu vrea sa stie cine au fost banuitii! De ce? Deci nu cu PSD se repera coloana vertebrala...As fi vrut sa vad astfel de intrebari puse la fel de clar in toate cazurile.Altfel multumesc PSD ca ei mai pot fi intrebati .Altfel...

Stefan  •  26 februarie 2018, 9:25

Situatia fostilor APV-isti si a fostilor militieni, pensionati inainte de 50 de ani, cu pensii uriase, e una din marile mizerii ale acestei tari. Vorbim practic de jefuirea “legala” a bugetului. Cu ce e mai cu mot individul de mai sus fata de un profesor/medic/strungar etc, care ies la pensie( mult mai mica decat a apv-istului) la 60+? Ca sa nu mai spun ca mai sunt reangajati la stat....In rest, primaria aia arata ca un club de manele patronat de interlopi.

Poney  •  26 februarie 2018, 9:32

O mare problema este cumularea salariului cu pensia. E foarte adevarat ce se scrie, hoarde intregi de militari si politisti pensionati la 45-55 de ani, ocupa locuri de munca in zonele publice-bugetare. In contrapartida, oamenii normali sunt concediati. E normal ca un astfel de pensionar, cu pensie de 5000 de lei sa mai castige inca un salariu de cca 4000 de lei ? Deci sa aiba un venit de cca 9000 de lei ? Timp in care un tanar absolvent sau o persoana cu handicap. cum este doamna care este subiectul acestui articol, sa se zbata sa-si gaseasca un loc de munca ? Cumul pensie salariu ar trebui interzis. Aveam o cunostinta care castiga din pensia de politist 7000 de lei si mai lucra formal la un minister pe un 3500 de lei. Cand l-am intrebat cum a reusit sa-si obtinuta jobul la minister mi-a replicat ' seful meu din minister mi-a fost informator pe vremea cand faceam anchete" Omul a murit, povestea e adevarat.

loro  •  26 februarie 2018, 9:37

Unul din lucrurile bune facute de Boc a fost si interzicerea angajarii pensionarilor la institutiile bugetare.Pacat ca nu au legiferat acea Ordonanta. E foarte greu sa schimbam situatia existenta , doar daca devenim land german sau provincie austriaca . Cum spunea un cunoscut albanez, iubesc Romania, dar voi romani sunteti lasi si tradatorii. Toti cei care au pensii speciale si mai sunt si angajati la stat sunt de fapt cumparati .La fel cum se cumparau pe vremuri boieri , iar acestia tradau domnitorul care nu era pe placul Inaltei porti. Pentru bani multi uita de principii (daca le au) , uita de binele si viitorul tarii, pentru aa le fi lor bine. Nu suntem un popor de lupatori (la fel ca vecini de la vest si sud vest) ,suntem asa cum ne-a spus Stoicikov , mamaligari, iar cei care ne conduc azi pe asta se bazeaza. Putem sa ne schimbam? Nu stiu si nu mai vreau sa astept. Personal i-mi voi indruma copilul sa paraseasca tara si i-mi pare si azi rau ca nu am parasit-o acum 12 ani.

Cătălin Tolontan  •  26 februarie 2018, 9:45

@gigi: probe pentru ce? Pe de o parte e concediata o absolventa de ASE, singura cu studii de Administratie Publica. Care, atentie, ocupa nu o pozitie de conducere, ci era un simplu executant la contabilitate. In schimb, vine director un om de 32 de ani, cu zero experienta in serviciul public, membru PSD. Si, linga el, isi aduce o sumedenie de ofiteri si doi sefi condamnati pentru coruptie, unul si cu interdictie de la Inalta Curte de a ocupa functii publice. Ce trebuie sa probam aici? Ca se instaleaza un clan la Primaria Sectorului 4? Toate aceste fapte, si altele, arata acest lucru.

Liviu  •  26 februarie 2018, 9:54

Cand vezi ca unui OM cu un singur venit i se "desfiinteaza postul" ( nu vorbesc de handicap) ci de un singur venit, si imbuibatii astia ai armatei si politiei raman in functii pe salarii ametitoare si pensii care cica li se cuvin, iti mai vine sa spui afara da sant roman si ma mandresc cu asta ??? NU SI NU O POT FACE. Ma doare inima de locurile in care m-am nascut, pacat ca-s locuite de asemenea specimene. ce au facut acesti indivizi sa merite atata consideratie. NIMIC. Ba da au tras in noi la lovitura de stat , in rest CAPRARIE zilnica cu trupetii si cam atat. Ni se spune : da dar daca... daca am fi patit ce am patit in decembrie: unii cu picior in ghips, altii n-avem tehnica, nu ne-am dat seama ca erau similatoare etc. Ceausescu si-a dat seama ca astia "freaca menta" si macar i-a pus la munca dar sata nu le da dreptul la privilegii. Un fost funtionar puplic cu o pesie de 1500 lei si cu 40 de ani de serviciu nu se poate reangaja decat cu contract pe termen limitat pe cand caestia... E DREPT ?? E NORMAL ?? Pot eu sa mai iubesc tara si oamenii ei ???

Gogu  •  26 februarie 2018, 9:57

De ce este voie sa se angajeze LA STAT loazele astea de pe la armata sau militzie?????

contandino alexandru  •  26 februarie 2018, 9:59

in primaria sectorului 4 mafia s-a instalat o data cu venirea lui popescu p. a prosperat in umbra lui piedone si acum face lucrurile pe fata nu mai are frica de nimic intrebarile care se pun :cum cand si cine va curata aceasta institudie de putregaiul asta? sa nu-mi spuna nimeni ca la vot ca nu e o solutie, atata timp cat legea permite ca in partide sa activeze condamnati, si oameni care sunt sub urmarire penala!

marius  •  26 februarie 2018, 10:00

admirabila lupta pe care o duce echipa coordonata de d-voastra, d-le Tolontan, cu ,,boala coruptiei" in Romania..ma pune pe ganduri, urmatorul fapt: in ce tara membra UE si NATO, mai intalnim atatia inalti ofiteri SRI (vezi generalul Palatanea si altii) si ofiteri ai armatei romane !!!!!!!!!!!!!!!!! implicati in fapte grave de coruptie ?? poate cunoasteti d-voastra, cazuri similare din alte tari...eu sunt pesimist in ceea ce priveste insanatosirea tarii, stiind cam cum gandesc multi romani: lasa-i sa fure, dar sa ne dea si noua ceva....

Cătălin Tolontan  •  26 februarie 2018, 10:01

@@marius: multumim, insa nu e o lupta, noi ne facem meseria. Si nu e o echipa, ci o redactie intreaga, ce a Gazetei. De fapt, e o profesie pe care si-o onoreaza mii de jurnalisti din Romania. In privinta capacitatii de insanatosire a tarii, are Constantin Noica o fraza pe care a auzit-o de la antrenorul sau de fotbal: "Alearga dupa minge, magarule, ca numai asa o sa o prinzi" :-) Si, de aici, filozofului ii placea aceasta expresie, pe care v-o redau, la randu-mi, legat de tara: "Putem pierde meciul acesta doar daca nu-l jucam".

John  •  26 februarie 2018, 10:33

Sa vedeti si la SMC cati fosti militari s-au angajat ........

Andrei F  •  26 februarie 2018, 10:34

Curios!!! Pentru ca vad ca iarasi amintiti ca fostul ofiter are o condamnare...Pentru ca din intamplare stiu ca ati fost informat ca vechile pedepse cu 4 ani de suspendare nu au echivalent in noile legi penale...De ce nu ati intrebat si acest aspect? Intrebarea daca la momentul angajarii domnul incalca sau nu termenii impusi de Instanta de ce nu i- ati facut- o?Poate il intrebati data viitoare...

antonia  •  26 februarie 2018, 10:48

La fel se intampla in toate institutiile publice. In spitale, chiar si un post de ingrijitoare de curatenie, poate fi ocupat doar daca se inscrie in partid(PSD-ALDE!). Functiile si posturile sunt atribuite de catre partid fara niciun criteriu obiectiv, conteaza doar ca cei numiti sa execute orbeste ordinele absurde venite din partea unor lideri de partid si sa fie dispusi la orice compromis. S-a ajuns in situatia in care, daca nu gasesc persoane dispuse sa "participe" la trucarea concursurilor, recurg la "metoda" transferului, incalcand legea si sfidand pe cei care au obtinut un post invatand din greu, Orice sesizare, indiferent la ce nivel a ajuns, a fost ignorata si marsaviiile continua. O multime de personaje cu legaturi dubioase si un comportament pe masura, si-au gasit locul in institutii publice, pe functii bine platite, nu lucreaza nimic pentru ca habar nu au ce sa faca, activitatea ramanand pe umerii catorva angajati care nu au posibilitatea sa schimbe nimic. Si daca ar incerca, ar avea soarta doamnei care a fost concediata nelegal.

mihai  •  26 februarie 2018, 11:01

Continuati investigatia, trebuie sa restabilim normalitea in tara asta condusa acum de marele PARTID ! Good work !

Tudorache Constantin  •  26 februarie 2018, 11:08

Interviul trebuie luat Primarului sectorului 4..nu se misca nimic fără dispoziția Ciumei rosii.sa va fie rusine..conduceți țară cu incompetenți si penali..escroci.. interlopii.etc..ganditi-va ca va veni si ziua plății.. Sa vedem ce ziceți. Vai de voi..de va veti ascunde în pământ ca șoarecii.. în apa ca broastele .în văzduh ca păsările si nu scăpați de OCHII LUI DUMNEZEU SI URGIA POPORULUI. ROMAN DE PRETUTINDENI.

alexhaiducu  •  26 februarie 2018, 11:10

primaria e plina de oameni care nu isi au rostul! de bosorogi pensionari. Tineret cu studii nu au loc de munca pentru ca locurile sunt ocupate de bosorogi pensionatitoti pensionarii dati afara din locurile platite de stat!

Alex C.  •  26 februarie 2018, 11:26

Cei pensionati din MAN , MApN sunt angajati la societati comerciale de stat pentru ca asa li s-a promis. Dar nimeni nu are timp sa cerceteze motivele pentru care acesti oameni sunt reangajati...Poate ca merita

AdrianS  •  26 februarie 2018, 11:34

Din punctul meu de vedere, calitatea de fost militar este cat se poate de relevanta. Nu cred ca armata ar trebui sa se asocieze cu astfel de indivizi si in cazul unor sentinte finale/irevocabile pe cazuri de coruptie sau alte fapte penale cu premeditare ar trebui sa ramana fara rang si beneficiile aferente. Activitatea la primarie este un subiect mai complicat. Sunt sigur ca doamna isi va gasi dreptatea si reparatii materiale in instanta, ca in cazul oricarui conflict de munca . - angajatorul este de cele mai multe ori responsabil de situatia creata. Din pacate, deciziile judecatoresti nu pot duce si la masuri administrative pentru a preveni aceste abuzuri mai departe si oricum, nu suficient de rapid incat sa fie descurajat fenomenul. Fara o reforma reala a administratiei publice nu vom putea intra in normalitate cand vine vorba de astfel de probleme...

Andy  •  26 februarie 2018, 11:35

Daca doamna are diploma de la ASE si este asa de pregatita cu siguranta ca si gaseste de lucru in alta parte ,fiind o lipsa acuta de mana de lucru super calificata in Bucuresti sau doamna nu doreste sa lucreze decat la stat sau primarie?Apropo am si eu o cunostinta care a terminat ASE ul si e zero ca pregatire profesionala.GSP parca era un ziar de sport totusi .Stiu din surse sigure ca se cauta absolventi de ASE la Antene,poate ii trimiteti CV doamnei,ca va vad milos,nu cred ca scrieti la comanda.

Sanautanu  •  26 februarie 2018, 11:37

Observ, din pacate, de pe portalul instantelor de judecata, faptul ca D-nei Lefter i-a fost respinsa atiunea promovata la Tribunalul Bucuresti impotriva DIRECŢIEI PIEŢE ŞI GESTIONARE ACTIVITĂŢI COMERCIALE SECTOR 4, avand ca obiect contestaţie decizie de concediere, ca neintamaiata. ASta nu ar trebui sa disculpe gestul celor de la Prmara Sectorului 4 si nici sa conduca la blamarea judecatorilor. Judecatorii sunt obligati, din pacate, sa judece in litera legii iar nu in spiritual ei. Juristul de la Primaria Sector 4 are suficiente cunostinte si "cunostinte" ca sa fenteze legea si, cu siguranta, a uzat de ele. Sa-I dorim doamnei Lefter sa aiba mai mult succes la Curtea de Apel Bucuresti si sa dorim societatii romanesti sa se trezeasca si sa se reumanizeze!

Mihai  •  26 februarie 2018, 11:43

Cand vom avea un guvern cu un numar de ministrii strict limitat la necesitatile indeplinirii atributiilor de guvernare a tarii, cu un aparat administrativ corect dimensionat, asezat pe principiile competentei si transparentei in cheltuirea banului public, atunci sa avem pretentia de a avea si alte structuri administrative corecte. Pana atunci..... clientela de partid trebuie hranita! Cand se va ajunge la ceea ce am spus mai sus (daca se va ajunge vreo data!) atunci la ocuparea posturilor prin concurs s-ar putea inscrie oricine indeplineste conditiile profesionale: studii, expertiza, experienta etc., fara discriminari de varsta, sex, apartenenta politica, religioasa etc. Zic si eu!

jeanvaljean  •  26 februarie 2018, 11:50

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlad  •  26 februarie 2018, 12:09

Asta inseamna nenorocirea facuta in parlament cand au scos alegerile in 2 tururi la locale. O chestie profund antidemocratica. Pe sistemul vechi probabil ca PSD-ul ar fi castigat doar in Sectorul 3.... Stau si ma gandesc cum ar fi aratat peisajul politic cu vreo 4 primari USB, inca un liberal si doar Negoita la 3.... Ar fi disparut si sentimentul ca nu exista opozitie, ar fi avut alta expunere, chiar si in parlament eu cred ca si-ar fi permis mai putine lucruri.

Daniel  •  26 februarie 2018, 12:28

Nu pot sa cred cum pot fi angajati unii pensionari desi beneficiaza de pensii mari. Chiar nu se poate face ceva sa aiba fiecare loc de munca? Pai de asta avem multi someri, sunt nesimtiti/lacomi cu pensii imense care mai au si salariu pe deasupra.

Vali  •  26 februarie 2018, 12:47

Daca aveti curaj faceti o ancheta jurnalistica sa vedeti la primaria generala grozavii. Au angajat zeci de functionari, la debutanti salariul pleaca de la 4.000 lei/luna net, iar prin birouri stau intr-o parte, sa aiba loc. Am fost cu treaba pe acolo si in momentul in care deschizi o usa iti dai seama ca cele 12-15 persoane din incapere nu fac nimic, decat mici suete. Sa mai zic de modul de angajare? Dupa ce se da un test scris urmeaza un interviu. Este valabila replica lui Dem Radulescu dintr-un film - "Ce te recomanda sa ocupi acest post?". Si totul se face legal, esti prostit cu legea in mana. Pacat ca am o varsta si ceva probleme de sanatate, as fi plecat val-vartej din Romania.

Reforma pe paine  •  26 februarie 2018, 14:04

@Antonia - exact asa este si in privat, la marile corporatii ridicate in slavi pe la televizor. Cativa amarati lucreaza peste program si se imbolnavesc pentru a-i sustine pe spagari si pilosi. Unii fac ce vor, iar altii suporta consecintele ca vor sa lucreze in Romania. Comentezi ceva? Zbori imediat. La privat este si mai rau, pentru ca nimeni nu ii contreoleaza.

OBSERV  •  26 februarie 2018, 14:45

***oricum , comentariile nu se ridica deasupra celor facute de tfl-istii zilelor noastre sau mai altfel spus a unor soldati fara studii medii de pe vremea serviciului militar obligatoriu!(vezi expresia APV -ist!)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

stelian  •  26 februarie 2018, 14:59

imi pare rau pentru doamna....dar asa este la stat...asa este la noi, cei care nu facem parte din aparatul de forta al statului, suntem umiliti de toti...sefi, persoane dubioase ce se plimba pe holurile institutiilor, de guvernanti, de cei de la privat... suntem pleava pt ei....si ei doar vant pt noi....

ticbis  •  26 februarie 2018, 15:02

@Reforma pe paine: Este asa cum spui tu, la privat un patron este liber sa angajeze pe cine vrea el, indiferent de cat de incompetent este, pentru ca o face pe banii lui. Daca vrea el, isi poate angaja 100 de nepoti si de amante care sa nu faca nimic pe 10 mii de euro salariu de caciula pe luna si doar 10 care sa lucreze pe 500 de euro leafa. Repet, o face pe banii lui si-si pune in joc afacerea lui. La stat nu este acelasi lucru, acolo nu sunt patroni si nici bani privati in joc; acolo sunt administratori ai banilor publici si se lucreaza cu bani de la bugetul public local; de aia se numesc bugetari, de la director si pana la femeia de serviciu. Ce face primarul asta de la sectorul 4 e jaf pe bani publici; iar ca a angajat cu tonele pensionari din militie si din armata pe salarii imense si fara concurs pe post concediind pe capete specialistii cu studii din diferite domenii, inseamna incalcarea flagranta a legii. Ca sa fie clar, primarul sectorului 4 NU ESTE PATRONUL SECTORULUI, este un simplu functionar public; nu lucreaza cu banii lui de acasa, ci cu banii cetatenilor! In fine, ce se intampla la sectorul 4 este jaf la drumul mare; cunosc mult mai multe dar mi-e lehamite sa intru in detalii; e de noaptea mintii! Acest primar a lucrat pana acum doar in folosul lui personal si, probabil, al partidului din care face parte, nicidecum in cel al cetatenilor sectorului! Omul asta a facut praf sectorul, pe banii nostri; parca e dusmanul locuitorilor si nu angajat in slujba lor!

Victoria  •  26 februarie 2018, 15:02

De ce nu se verifica toti militienii in ce baza au fost angajati la Primarie, Militia Locala, etc. daca au pensii de ce nu lasa pe altii ( mult mai competenti) sa isi desfasoare activitatea in institutiile statului.

stefan  •  26 februarie 2018, 15:21

O sa ajunga Romania un stat de pensionari, marea majoritate vai de mama lor, dar si un numar imens de militieni si apv-isti pensionari, cu pensii animalice, nejustificate nici de munca depusa in putinii ani prestati si nici de contributiile platite din salarii. Cand vad moaca slinosului de mai sus(care mai e si angajat la stat) si ma gandesc ca-i platesc pensia imensa(pt "valoarea " lui) si mai vad si pensionarii amarati cu cate 1200 lei pe luna, imi vine sa innebunesc.

basencu  •  26 februarie 2018, 15:30

Inteleg ca militarii care fura nu trebuie prezentati in uniforma militara. Pai a furat gaini in timpul liber ? Bunurile armatei au fost schimbate pe tingiri. ***. ***, cum facea nea Fane sectoristul cu cei care ne furau bicicletele cand eram mici, plus ca i plimba prin tot cartierul (publicarea in ziar e echivalentul plimbarii prin cartier). Este nedemn de a fi consilier juridic cel care a fost condamnat definitiv pentru savarsirea unei infractiuni de natura a aduce atingere profesiei de consilier juridic. Sa fii condamnat e o intarire si nicidecum o atingere a profesiei de consilier juridic. In dosarul lui au fost condamnati si 2 sefi ai Statului Major General - Badalan si Popescu. Ulterior a mai fost condamnat si Chelaru, anterior Cioflina. Dobritoiu da lectii de morala militara pe la televizor. Militarii sunt de regula extrem de scortosi, fixisti, tacuti, retrasi. Exceptiile vin din zona conducatorilor, tutarilor, etc. Cunosc un sef de sindicat din cadrul unei societati a primariei sector 4 care a fost dat afara instant ca nu facea ce dorea seful. Eu sunt pesedist, sarac, prost dar nu hot. La sectorul 4 daca nu se intervine e jale, pentru ei, ca e cu executare. Politic vor fi dati jos de pesedisti. E absolut hilar ca o societate care isi trimite copii in exil, sa nu ia o masura de interzicere a venitului din sistemul de stat cu pensia. Dupa ce ai o pensie care iti ofera un trai decent, in loc sa incerci sa faci cea mai mica afacere sau sa lucrezi in mediul privat, tot la stat vrei. Daca vrei alege pensia sau salariul, sa dam o sansa si copiilor nostrii, lacomii ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan  •  26 februarie 2018, 15:53

Rezolvarea e simpla , mergeti *** la vot cand vin alegerile si nu mai frecati menta !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ovidiu  •  26 februarie 2018, 15:56

Nu inteleg de ce sunt angajati in institutiile administratiei publice locale sau centrale,"tineri" pensionari din sistemul de aparare,ordine publica sau siguranta nationala.Cu tot respectul pentru (unii dintre) acesti oameni,pentru experienta lor reala,dar dumnealor sunt deja pensionari,si ar trebui sa lase locul unor tineri.

Comentează