Nea arbitru’ Drăgulin, ne dai și nouă mingea?!

Ovidiu Hațegan a stricat derbyul CFR - FCSB cu un penalty care va ajunge în lecțiile FIFA la ”Așa nu!”

duminică, 18 martie 2018, 10:50

Ovidiu Hațegan s-a întors în mijlocul acțiunii, precum celebrul ”Nea Drăgulin”, din reclama Bilka.

Cum se jucau băieții cu mingea, dintr-odată ”centralul” a luat-o și a pus-o la punctul de la 11 metri.

Sunt cel puțin cinci argumente pentru care arbitrul Hațegan nu trebuia să acorde penalty la ”hențul” lui Benzar:

  1. Stelistul nu are nici cea mai mică intenție să joace balonul cu mâna, se trezește cu sfera în braț în acea secundă în care paravanul lui Culio dispare, căci ”ceferistul” se ferește în ultima clipă.
  2. Poziția mâinii lui Benzar este una firească, nedepărtată de corp.
  3. Balonul cade pe mână, în  timp ce mâna nu vine deloc în întâmpinarea lui.
  4. Proba lipsei de intenție a lui Benzar este și gestul său instinctiv de retragere, insuficient însă. În fine, cel mai important dintre motive este următorul:
  5. L-a lovit în baza umărului.

Iar asta cu ”umărul”, regretăm, se aplică și la Divizia C.

”Umărul” nesancționabil există în fotbal dintotdeauna, a fost și în comunism, și în capitalism, e neschimbat, vorba lui Daniel Nanu în cartea despre Gică Popescu, ”încă înainte ca râurile de sârmă ghimpată să se rupă” și să apară puzderia de reclame la casele de pariuri în jurul terenului.

Și peste 70 de ani, când copiii vor zbura pe deasupra lui Nea Drăgulin, tot nu se va acorda henț la o asemenea fază!

Se clădiseră 5 puncte între CFR Cluj și FCSB. Și senzația era că, la cât de performant se apără Dan Petrescu, nici dacă s-ar număra pe tabelă nu golurile, ci ocaziile la poarta sa, tot nu ar pierde meciurile.

Decizia l-a bântuit pe Ovidiu Hațegan, dovadă cât de repede s-a grăbit să-i lase pe clujeni în 10.

Așa s-a creat presiunea prelungită din care a egalat trupa lui Dică.

Distanța s-a redus din nou la două puncte.

Asta însă nu-l face mai bun pe Hațegan, ci, dimpotrivă, toarnă gaz pe discuțiile infinite care urmează.

Comentarii (135)Adaugă comentariu

Danny  •  19 martie 2018, 12:54

Adevărul e că, la cât de prost joacă fotbaliştii români şi la ce tactici de 0-0 au antrenorii, un penalty dat de arbitru animă puţin meciul. De ce oare sunt goale stadioanele? Pentru că fotbaliştii şi antrenorii au uitat că sarea şi piperul fotbalului e golul. Prefer un 4-4 sau 3-3 decât un 0-0 smuls cu forcepsul. P.S. Propun să modificăm legile jocului în România: fiecare echipă bate câte un penalty la începutul meciului...poate în felul acesta mai vedem şi noi ceva frumos

Ioan  •  19 martie 2018, 13:00

Acest arbitru a facut"varză"meciul.Pacat!

dragan  •  19 martie 2018, 13:03

pentru FRUSTRATII DIN PLAY-OUT si din liga a 4-a , terminati cu JIGNIRILE pe aici SI VEDETI-VA DE LUPTA PENTRU RETROGRADARE. AICI COMENTAM PENTRU PLAY-OFF , CAMPIONAT SI CUPE EUROPENE. nu va mai dati suporteri CFR ca astia nu exista.

Cris  •  19 martie 2018, 13:06

@Andrei F , daca Hategan fluiera hent la Alibec , probabil faza nu mergea mai departe si nu rezulta acel faul. Si , inca ceva , intr-adevar a fost un fault de galben, dar din prisma faptului ca a ridicat piciorul prea sus si a fost joc periculos, nu a fost nicidecum o lovitura violenta, asta daca vrem sa fim corecti. Daca vrem sa comentam doar de dragul contrazicerii putem spune orice. Nu inteleg de ce Tanase, de exemplu nu este sanctionat de arbitrii pentru nenumaratele simulari. Poate il pacalesti pe domnul arbitru o data, de doua ori, dar la un moment dat ar trebui ca cei ce arbitreaza sa ii priveasca pe marii artisti ai simularilor cu alti ochi si sa ia deciziile consultandu-se cu asistentii, pentru ca la fiecare meci Tanase primeste cate 2-3 lovituri libere, total gratuite.

Cyril  •  19 martie 2018, 13:46

Imi pare rau sa va anunt pe voi, cei care spuneti ca arbitrul a facut meciul varza, meciul a fost varza si fara greseli de arbitraj.

Liviu  •  19 martie 2018, 13:53

Domnule Tolontan, cred ca va puteti aminti de un hent asemanator a lui Bolodedici intr-un meci al NATIONALEI in care ub arbitru strain a dat 11 m. Jocul mingii cu mana in careu se mai cheama si imprudenta si se sanctioneaza, asa ca mainile trebuie "tinute in buzunare" altfel e bai... In ceea ce priveste verdictele ulterioare ale domnilor Craciunescu si Porumboiu, sa se mai tempereze ca unii sant mai "trecuti" si n-au uitat UNELE di arbitrajele dansilor.

Max  •  19 martie 2018, 14:03

1.A atins o cu mana și a fost henț. 2.Un jucător experimentat știe când să tragă mana sa nu îl atinga. 3. Creierul procesează mai repede informația și poate lua decizia decât viteza unei mingi.4. Jucătorul după ce o atinge pune cotul la spate mascând jocul cu mana. Gestul său este unul agravant și nu instinctiv naiv cum îl prezintă Tolo.. Arbitrul a avut dreptate.

Andrei F  •  19 martie 2018, 14:07

@Cris • 19 martie 2018, 13:06 Confundati termenii!Joc periculos-cand cineva ridica piciorul prea sus sau face o alunecare...mai multe cazuri dar toate au in comun ca jucatorul advers nu este atins!L asa ceva se da lovitura indirecta!Cand jucatorul ridica si piciorul sus si il si loveste cu intensitate pe adversar este lovitura violenta...Este lovitura libera urmata de un cartonas...Este rusinos ca dupa acest meci sa mai faci referire la cazaturile lui Tanase...Alibec a gesticulat ca la nunta pentru ca la o impingere a lui Alibec Culio inca cauta piscuna pe jos...Apoi Arlauskis a fost faultat de cei mai firavi jucatori stelisti Man si Tanase la o faza asemanatoare cu a lui Vlad cu Djokovic...Daca-ti amintesti la Djokovic nu s-a dat nimic desi exista contact mult mai mari decat la simularile lui Arlauskis.De fapt Arlauskis se tavaleste la fiecare interventie si daca vede ca a fost atins de un stelist a ramas mereu la pamant...Tucudean degeaba are gabarit si asta s-a tavalit pe jos...Despre faza cu hentul lui Alibec...Penteleu loveste si asta este clar.VDeci nu stiu ce si cum.Man a fost lovit puternic.Daca ai nemultumiri tot Hategan este vinovat...Despre lovituri gratuite...Pai Nedelcearu o mai avea tricoul cu emblema lovita ?Sau nu se pune?

florin  •  19 martie 2018, 14:08

Hațegan n-are discernământ, n-a jucat fotbal cât de ce cât profesionist, deci nu prea are de unde să-l înțeleagă și nici nu l-a învățat nimeni. Crăciunescu a explicat foarte clar aseară, în pauza meciului, de ce nu trebuia dat penalty. Cu toate astea comentatorul meciului la Digi o ținea langa cu ”11m” clar. Altă specie de diletanți, comentatorii rumâni contemporani. Hațegan (cel mai bun arbitru român, la ora actuală, recunoscut inclusiv de FIFA și UEFA) e dovada vie a corupției (probabile, nu pot și nu vreau să aduc probe indubitabile) din fotbalul intern și internațional. De fapt, arbitraje bune sunt doar în Spania și Anglia.

acesta  •  19 martie 2018, 14:09

...mâna apărătorului a schimbat traiectoria mingii - deci penalti (că jucătorul a vrut să lovească mingea cu mâna, sau nu, nu contează - arbitrul ar trebui să-l pună să jure că a vrut sau nu a vrut să atingă mingea???; prin urmare - penalti clar (mai precis, regulamentar acordat).

Marius  •  19 martie 2018, 14:16

Penibilă reclama-off tipic. Catastrofal arbitrajul- on topic.

Timo  •  19 martie 2018, 14:21

Domnule Tolontan, tot respectul, dar daca faza cu hentul s-ar fi intamplat in celalat careu nu ai mai fi scris articolul asta pentru ca ar fi fost totul corect ! Cat puteti fi de josnici , voi cei cre tremurati in fata acelui patron de la fcsb. Mi-e si rusine sa-i pronunt numele !

zorrozabal  •  19 martie 2018, 14:41

UEFA sanctioneaza hentul in careu-pentru motivul ca jucatorul -atingand mingea cu mana- isi "mareste suprafata corpului",neinteresand daca atingerea mingii cu mana a fost facuta cu intentie sau fara!Cu toate acestea venerabilul Craciunescu-cel dedulcit la trai bun-a fost de-a dreptul comic, infuriindu-se mai rau ca Becali!Ca el nu ar fi dat penalty pentru ca in acea faza un jucator al Clujului a intins mana catre minge,derutandu-l pe Benzar,care nu a mai avut timp sa-si fereasca mana!"Eu nu as fi dat penalty pentru ca jucatorul CFR-ului l-a pacalit pe Benzar"!Nemaipomenit!Da domle,unde ne trezim aici?Pacalesti adversarul?Vii cu fente si alte chestii"Eee!Intr-adevar Hategan a fost vulnerabil la "presiunile"puse pe el,ca nu tine "cu cine trebuie"!Dovada ca nu a vazut faultul in careu comis de Pintilii,pe care pana si comentatorul DIGI SPORT 1,-"fieful" "investitorului" cel milostiv-l-a reclamat!

victor L  •  19 martie 2018, 14:45

da, nea Tolontane, ti-o dam sa o dai fecesebistilor; ca va prea strofocati de "ungurii" aia de la Cluj. Auzi, ceferistul a "simulat" ca da cu mina in minge, iar fecesebistul a lovit-o fara sa vrea. A naibii minge, tocmai in mina fecesebistului trebuia sa se opreasca. Ceferistul trebuia eliminat pentru gestul sau.

victor L  •  19 martie 2018, 14:49

Indicat ar fi sa priviti programul si sa observati ca de vreo 24 de ore ati pierdut doua echipe.

dude  •  19 martie 2018, 14:56

Dar de ce nu spui nimic de 11 m de la 1-0 cand Pintilii a faultat? In legile fotbalului se specifica; - din imprudenta, din neglijenta sau cu o forta necorespunzatoare - deci a fost neglijenta; te rog sa pui mana pe carte ca induci cititorii in eroare,

de pe ‘ici ‘sa  •  19 martie 2018, 15:03

un articol gen ,,fanta de lumina''. hentul e hent, iar arbitrul (varza) a iertat fcsbul de inca un penalty clar. dubios cum s-a jucat precedentul meci in familie, fcsb-viitorul.

Alexbibirica  •  19 martie 2018, 15:04

niciodata n-a dat penalty Stelei la scorul de 0-0 ... mai ales un penalty despre care toata lumea sa spuna ca nu e penalty,iar domnul doctor Hategan Ovidiu sa decida ca e... ! ceva este in neregula cand arbitreaza Cfr Cluj si echipa patronata de domnul Ionut Negoita , echipa care la finalul sezonului regular al Ligii 1 s-a clasat pe locul 8 !

Alexbibiricã  •  19 martie 2018, 15:37

Astia care striga in gura mare ca FCSB e STEAUA ... iar anumiti suporteri stelisti doresc sa faca o adresa catre CNA ... sunt liberi s-o faca. ________ Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a trimis un răspuns tip tuturor celor care au făcut plângeri “fără număr” împotriva posturilor TV cu programe sportive care au spus direct sau indirect Steaua în loc de FCSB. Vârful informatorilor liberi și înlăcrimați a fost înregistrat după partida din 16-zecimile Cupei Europa League dintre FC -Steaua – Lazio (1-0), disputată pe Arena Națională în 15.02. 2018. Vă prezentăm mai jos răspunsul Președintei CNA, Laura Georgescu, transmis tuturor celor care au plâns și la CNA după victoria istorică a Stelei (FCSB) împotriva unei echipe din Italia. În data de 16.02.2018, CNA a primit 39 sesizări, având ca subiect comentariile din timpul meciului de fotbal dintre echipele FC Steaua (FCSB) – Lazio din data de 15.02.2018 “Stimați Domni / Simate Doamne, Referitor la aspectele semnalate de dumneavoastră, respectiv utilizarea denumirii „Steaua” pentru echipa FCSB, au fost primite foarte multe sesizări anul trecut, pentru care instituția noastră a formulat răspunsul CNA nr. 9439 RF/02.11.2017 (document postat pe site-ul instituției). Întrunit în şedinţe publice în zilele de 10, 17 și 31 octombrie 2017, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat rapoartele întocmite de Direcţia Monitorizare ca urmare a celor 482 de sesizări primite pe această temă. Rapoartele de monitorizare se referă la emisiuni difuzate în perioada iulie – octombrie 2017 de posturile: Digi 24, Digi Sport 1, Pro TV, Pro X, Telekom Sport 1 (Dolce Sport 1), TVR 1, TVR 2, TVR HD și Sport Total FM. Membrii Consiliului au vizionat secvențe relevante din emisiuni și au audiat punctele de vedere exprimate atât de președintele Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, cât și de reprezentanții radiodifuzorilor, prezenți la ședințe. La finalul dezbaterilor din ședința publică a CNA din 31.10.2017, Consiliul a decis să transmită radiodifuzorilor o adresă de atenționare prin care să le reamintească obligația de a asigura informarea corectă a publicului, conform prevederilor legislației audiovizuale în vigoare. Menționăm că Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 3425/2014 și Decizia Curții de Apel București nr. 989A/2016 – dată în Ședința publică din data de 21.12.2016 prin care OFICIUL NAȚIONAL AL REGISTRULUI COMERȚULUI a fost obligat să efectueze radierea elementelor cu „Steaua București” din cuprinsul denumirii comerciale a FCSB (hotărârea conținând drepturi și obligații doar pentru părțile din proces), nu rețin vreo sarcină pentru C.N.A. Date fiind cele de mai sus, vă rugăm să vă adresați O.N.R.C. Vă mai informăm că ORDONANŢA Nr. 27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor prevede la ART. 10 (2) „Dacă după trimiterea răspunsului se primeşte o nouă petiţie de la acelaşi petiţionar ori de la o autoritate sau instituţie publică greşit sesizată, cu acelaşi conţinut, aceasta se clasează, la numărul iniţial făcându-se menţiune despre faptul că s-a răspuns.” Cu consideraţie, Laura Georgescu Președinte CNA” Notă: Mai jos aveți răspunsul CNA nr. 9439 RF/02.11.2017 la care face referire Laura Georgescu. _____ Ps : domnul doctor , arãdeanul Ovidiu Hațegan nu cred cã poate privi un suporter stelist in ochi si sa-i spunã cã nu simpatizeazã echipa patronatã de domnul Aurelian Bãgãcian si echipa patronatã de domnul Ionut Negoita.

v1ad  •  19 martie 2018, 15:41

Domnule Tolontan. Tu trebuia sa semnezi un text care vorbea despre urmatoarele. 1. Hentul in careu e 11m oricum ar fi el facut. Nu ca fundasul a fost mascat, pacalit sau mai stiu eu ce. In fond, fotbalul presupune sa merchezi golul pacalind fundasul advers (prin drinbling, spint, sut, lovitura cu capul, faultul sau hentul adversarului). 2. Un Cfr-ist ia al doilea galben dupa un hent facut de Alibec. 3. Pintilii faulteaza aiurea in careu un jucator fara minge. Nu prea aud teorii despre faza aia nicaieri in mass-media asta aservita. 4. Pintilii calca cu talpa inainte un jucator advers la mijlocul terenului, ce clar ajunsese primul la minge. Voi vorbiti de intensitate si ca merita doar galben. 5. O echipa care cu orice ocazie se lauda cu performatele europene avea jucatorii pe jos la orice contact in preajma careului. Apoi ne mai miram de ce acea echipa ia o manita la fiecare intalnire cu o echipa cu ceva pretentii. Inteleg ca Fcsb si Becali fac rating. Inteleg ca dupa 100 de ani multi vor sa vada "ungurii" invinsi. Cu arbitraje ca in primele 2 etape de playoff CFR oricum nu are nicio sansa, chiar si de batea aseara. Va ca nu prea le mai spun pe nume ca alta data. Poate mai bine ai ramane la politica. Semnat. "Ungurul" Vlad din Oradea

firstsisif  •  19 martie 2018, 15:53

Tolo, du-te tu si arbitreaza pentru ca vad ca te pricepi mai bine decat arbitrii cu ecuson!

Vass Bela  •  19 martie 2018, 17:24

Daca Tolo analiza si penaltiul neacordat CFR-ului la faultul clar a lui Pintilii asa cum a facut cu cel acordat, atunci vorbeam de obiectivitate . *** *** . Pacat !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Votantul  •  19 martie 2018, 17:26

Catalin ,zic doar atat :esti partinitor !

Six  •  19 martie 2018, 17:34

Penalti inexistent, nici in Promotie nu vezi asemenea magarii !!! Pintilii dat afara gratis...nici vorba de cartonas rosu, Ov.Hategan a a avut un arbitraj cu cantec , sonorul fiind dat la maxim, cat despre dinamovistii care latra pe la colturi sa comenteze meciurile lui Dinamo cu echipele din coada clasamentului in Liga complexatilor...PUNCT ! HAI STEAUA ! HAI STEAUA !

IMGB  •  19 martie 2018, 19:12

Nea Tolo , matale ai vazut meciul in alb-negru ? E clar ca tii cu FCTB-ul .... eu cu Petrolu' ... dar ca ziarist profesionist cum te crezi ...un pic de impartialitate mergea ...nu ? Mi s-a parut un arbitraj corect .... Pintilii ala ar trebui sa vada rosu la fiecare meci ... un cotonogar si atit ! Fii fair-play Bolo... pardon Tolo ....

CCC  •  19 martie 2018, 21:00

Multimea de comentarii "contra" celor scrise de Tolontan nu face decat sa dovedeasca inca odata (nu ca ar mai fi fost necesar), ca oamenii sunt orbiti de pasiune. Atingerea balonului de umar nu se sanctioneaz nici in curtea scolii.

daniel f  •  19 martie 2018, 21:11

Domnilor, e de apreciat dl(inca) Tolontan. A reusit, cu un articol scris pe genunchi, sa ne faca din nou sa ne injuram; pana la urma asta e o caracteristica a romanilor. Un articol slab in care hentul e hent, atat la Alibec cat si la Benzar, faultul lui Pintilii face parte din categoria lui "nici un meci fara faulturi grobiane"- omul asta ar trebui eliminat etapa de etapa, penalty-ul neacordat face parte din legea lui Hartegan. In rest: 1. dl(inca) Tolontan nu a raspuns nimanui pana acum? oare ce de? apropo: asta s-a intamplat in ultimele 3 articole ciudate; 2. de ce individul asta florin • 19 martie 2018, 14:08 care aduce aduce acuze grave nefondate lui Hartegan nu este blocat? Raspundeti voi "maestrilor"....

daniel f  •  19 martie 2018, 21:17

@CCC - porti ochelari maestre? Vorbim de fcsb nu de Steaua. Multimea de comentarii"contra" eu le-as numi realiste. Ca de altfel majoritatea comentariilor. Acum si altadata. Ca exista uscaturi ... lumea e plina de antrenori !

Nicu  •  19 martie 2018, 22:10

Rar mi-a fost dat să văd un dezastru de arbitraj ca cel de aseară .Ori nu înțelege ce se întâmplă pe teren ori o face cu intenție. Înclin spre prima variantă. Cum dracu ajungi arbitru FIFA când nu faci distincție intre o acțiune cu intenție și una fără. El a făcut praf și jocul de calificare pt. CM. Dații domnilor o pauză să mai reflecteze un pic asupra acestor aspecte.

Tibisor  •  19 martie 2018, 22:15

A fost penalty cat se poate de clar si pentru asta este suficient sa-l urmariti pe Deac ! Practic clujeanul statea pe loc si astepta ca mingea sa ajunga la el , dar in momentul in care a atins bratul stelistului , si-a schimbat traiectoria si Deac la randul sau a facut un pas spre dreapta pentru a ajunge la ea !Repet : daca mingea nu-l atingea pe stelist in brat , nu-si schimba traiectoria si ajungea in picioarele clujeanului ... ce- i asa de complicat ?

Mushu  •  19 martie 2018, 22:31

Eu as zice si al 6 lea argument, poate si cel mai important. Nu isi creeaza niciun avantaj atingand mingea cu mana. In regulament este stipulat: daca aparatorul are intentia de a lovi balonul cu mana si daca prin acest lucru isi creeaza un avantaj atunci se sanctioneaza cu lovitura liber directa. El nu a lovit mingea cu mana ca sa opreasca balonul si nici nu a indepartat balonul din zona. Ba chiar i-a asezat mingea pe tava lui Deac din atingerea mingiei cu mana. Asa ca unde a fost avantajul lovind balonul cu mana?

grigs  •  20 martie 2018, 0:02

Greselile lui Hategan au facut acest meci interesant...Fara acel penalty,FCSB nu ar fi fortat cu fundasii si,probabil iesea un 0-0 supermediocru...Degeaba incercati sa ridicati"valoarea"fotbalului romanesc si a FCSB-ului...cand,chiar jucatorii spun ce noroc au ca ii iese lui Budescu cate o minune...acum spuneti-mi o echipa buna din strainatate la care ar putea juca Budescu...hai,macar la primele patru din Turcia ar avea loc?Noroc cu Hategan...

Mihai  •  22 martie 2018, 10:17

Cataline, e blogul tau, inteleg ca poti fi un suporter daca asta doresti si nu e nici o problema sa fii suporterul FCSB. Singura problema e ca dupa ce scrii o multime de articole de investigatie din care opinia publica deduce ca esti (impreuna cu echipa) un adept al adevarului si dreptatii (in general prin prezentarea necoafata a tot felul de intamplari, povesti, etc. - uneori chiar importiva dorintei majoritatii cititorilor) pur si simplu nu poti scrie un articol ca si cel de fata fara sa fii taxat. Zic "ca si cel de fata" gandindu-ma ca e partinitor, si tu stii asta. Nu mai reiau pleiada argumentelor enumerate prin comentariile anterioare, dar greselile de arbitraj din acest meci nu au fost unidirectionale si n-au fost in numar de una. Au fost mai multe, au fost si impotriva FCSB si in favoarea FCSB, totusi ai ales sa scrii despre una singura. Ori statutul tau de suporter care alege o singura faza pentru discutie si lasa pe dinafara restul ajunge in conflict cu celalalt statut, de om de investigatie care nu lasa nimic pe dinafara atunci cand vrea sa prezinte publicului faptele. As zice ca in mod deliberat ai abdicat de la propriile-ti standarde, probabil sub impulsul momentului. Nu e de neinteles asta, mai degraba ma surprinde lipsa ta (aproape) cu desavarsire din sectiunea de comentarii. Ai fi putut sa revii si sa iti reconsderi pozitia, deloc impartiala.

Dan  •  2 aprilie 2018, 14:29

Hategan si-a batut joc de partida, de el insusi, de suporterii Stelei, a scuipat practic pe regulament si apoi l-a calcat in picioare. Daca nu acorda penalty, Steaua batea atunci, eram pe primul loc, Craiova pe 2 si CFR pe 3 .

Dragos  •  5 mai 2018, 21:48

Benzar nu este stelist, "fecesebist" da, stelist doar dava e fan csa steaua

Comentează