Nea arbitru’ Drăgulin, ne dai și nouă mingea?!

Ovidiu Hațegan a stricat derbyul CFR - FCSB cu un penalty care va ajunge în lecțiile FIFA la ”Așa nu!”

duminică, 18 martie 2018, 10:50

Ovidiu Hațegan s-a întors în mijlocul acțiunii, precum celebrul ”Nea Drăgulin”, din reclama Bilka.

Cum se jucau băieții cu mingea, dintr-odată ”centralul” a luat-o și a pus-o la punctul de la 11 metri.

Sunt cel puțin cinci argumente pentru care arbitrul Hațegan nu trebuia să acorde penalty la ”hențul” lui Benzar:

  1. Stelistul nu are nici cea mai mică intenție să joace balonul cu mâna, se trezește cu sfera în braț în acea secundă în care paravanul lui Culio dispare, căci ”ceferistul” se ferește în ultima clipă.
  2. Poziția mâinii lui Benzar este una firească, nedepărtată de corp.
  3. Balonul cade pe mână, în  timp ce mâna nu vine deloc în întâmpinarea lui.
  4. Proba lipsei de intenție a lui Benzar este și gestul său instinctiv de retragere, insuficient însă. În fine, cel mai important dintre motive este următorul:
  5. L-a lovit în baza umărului.

Iar asta cu ”umărul”, regretăm, se aplică și la Divizia C.

”Umărul” nesancționabil există în fotbal dintotdeauna, a fost și în comunism, și în capitalism, e neschimbat, vorba lui Daniel Nanu în cartea despre Gică Popescu, ”încă înainte ca râurile de sârmă ghimpată să se rupă” și să apară puzderia de reclame la casele de pariuri în jurul terenului.

Și peste 70 de ani, când copiii vor zbura pe deasupra lui Nea Drăgulin, tot nu se va acorda henț la o asemenea fază!

Se clădiseră 5 puncte între CFR Cluj și FCSB. Și senzația era că, la cât de performant se apără Dan Petrescu, nici dacă s-ar număra pe tabelă nu golurile, ci ocaziile la poarta sa, tot nu ar pierde meciurile.

Decizia l-a bântuit pe Ovidiu Hațegan, dovadă cât de repede s-a grăbit să-i lase pe clujeni în 10.

Așa s-a creat presiunea prelungită din care a egalat trupa lui Dică.

Distanța s-a redus din nou la două puncte.

Asta însă nu-l face mai bun pe Hațegan, ci, dimpotrivă, toarnă gaz pe discuțiile infinite care urmează.

Comentarii (135)Adaugă comentariu

Alex  •  18 martie 2018, 22:52

Arbitraj jenant - 11 m dat fara noima - este ca atunci cand vrea arbitru sa iasa in evidenta mai mult decat fotbalul si fotbalistii de pe teren Apoi a dat afara pe unu de la cfr aiurea, fara sa aiba un fault clar sau un gest nesportiv Dupa asta la primul fault mai clar facut de stelisti l-a dat afara pe Pintili ca sa fie egalitate pe teren Am ajuns cu un fotbal la pamant si tinem pe teren arbitrii care strica jocurile Ps - a mai fost un 11 m pt cfr la Pintili zice lumea - mie mi s-a parut ca a fost faultul facut in afara terenului

Claudiu  •  18 martie 2018, 22:53

Penalty clar. Nici nu mă miră cînd ne trezim "furați" in meciurile internaționale, cînd noi nu cunoaștem regulamentul de fotbal.

Cătălin Tolontan  •  18 martie 2018, 22:54

@Alex, Claudiu: de asta e frumos fotbalul, la aceeasi faza apar doua opinii contrare, ai impresia ca se va sfarsi lumea, dar miine dimineata totul se ia de la capat, mult mai calm :-)

Gogu  •  18 martie 2018, 22:55

iar plange gsp-u si se milogeste ca vezi doamne qa fost furata ***. tolontane, de ce nu te duci sa te angajezi direct la cioban? Lasa gazetaria si dute la stana, poate te pune la muls oile sau la tuns.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Addy  •  18 martie 2018, 22:56

Rar am vazut un articol mai jenant. Au fost multe faze la limita, inclusiv cea a penaltyului. Daca asta e o faza pentru care sa scrii un articol, inseamna ca ar trebui scris un almanah la fiecare etapa.

Right  •  18 martie 2018, 23:03

Mi se pare mie...sau..d.le Tolontan ..nu esti cam impartial???pt ca nu observ sa scrie in articolul tau....si celelalte greseli de arbitraj...inca un penalty...neacordat clujenilor...hent inainte de eliminare...etc...

CFR 4X4  •  18 martie 2018, 23:07

Tolo vrea sa fie cel mai bun arbitru dintre ziaristi..daca ajunge sa-l invete pe cel mai bun arb dintre arbitri,eu cred ca are sanse. Nimic despre acel 11m clar neacordat pt CFR,dom' arb..pardon,ziarist. Romania..toti le stim pe toate si ne pricepem mai bine ca profesionistii,in domeniul lor,evident. Hent la Alibec inainte d3 rosu la cfr-ist ? Dam' specialist???

calin  •  18 martie 2018, 23:12

articolul este jenant numai pentru CeFuRisti pentru ca niciunde in lumea asta nu se da asa ceva, numai daca esti rau intentionat si nu jucati nimic, nimic,nimic sa nu mai spun ca asa comentariu partinitor ca la digi, pro ***, n-am mai auzit in viatal mea, schimba-ti baiatule meseria sau lasa-te

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jánosi  •  18 martie 2018, 23:12

As compara cu golul acordat lui AC Milan cu VAR.Cata intentie a avut fundasul lui Chievo de a juca mingea cu mana?Mingea i-a sarit din picior pe brat

Isti  •  18 martie 2018, 23:16

Jenant articol. Este hent fara dubii.

Marius  •  18 martie 2018, 23:19

CFR a avut cam 33% penalty in faza presupusului hent si cam 67% penalty in repriza a doua, la faultul lui Pintilii. Arbitrul nu a facut decat sa le insumeze, si din doua faze a dat una. Simplu.

tiberiu matei  •  18 martie 2018, 23:20

arbitrul a greşit in favoarea / defavoarea ambelor echipe

luciann  •  18 martie 2018, 23:20

Nici vorba de penalty, a stricat tot meciul incepand cu faza aia! Si rosu la Pintilii a fost dat aiurea, in compensatie!

Steaua1986forever  •  18 martie 2018, 23:21

@Claudiu- Tocmai ca in meciurile alea, nu s-ar da niciodata penalty la o astfel de faza. Si nici eliminarea aia de la CFR. Si nici eliminarea lui Pintilii. Arbitrul a dat numai prin compensare cand si-a dat seama (sau i s-a spus) ca a facut cam multe tampenii. Dupa un astfel de arbitraj, in mod normal, acest Hategan (rimeaza cu o meserie mai veche) trebuie oprit de la delegari cateva etape. Chiar sunt curios, mai exista o discutie de genul asta daca "onestii" de la cfr ar fi acceptat un arbitru strain?

tandd  •  18 martie 2018, 23:21

e 11 m,nicaieri nu spune ca intentia e baza la dictarea unui penalty,ci doar stabiliste masura complementara,iar pozitia mainii nu e fireasca,isi mareste raza de acoperire prin pozitia mainii de asta si a dat arbitrul penalty.Marea problema nu e acolo cat ar vrea unii sa i-o bage pe gat arbitrului,ci la eliminarea lui pintili un cartonas rosu foarteee usor dat

Andrei  •  18 martie 2018, 23:21

Foarte corect esti Tolo. Nici un cuvant despre penalty-ul clar neacordat CFR-ului.

luciann  •  18 martie 2018, 23:21

Si Craciunescu a zis ca n-a fost penalty! Idem Balas...

Cristi  •  18 martie 2018, 23:23

Un singur argument care probeaza indubitabil subiectivismul d lui Tolontan. Singurul articol sportiv scris de dansul in baza caruia isi poate justifica salariul platit de gsp, un ziar de profil exclusiv sportiv, este cel de acum. Iar articolul este in favoarea echipei al carei suporter este. Sa intelegem ca pe dl Tolontan nu l mai intereseaza sportul in general si fotbalul in special decat atunci cand are legatura cu fscb? Prea mult subiectivism, iar asta afecteaza si analiza, dovada ca greseste evident. A fost penalty, intrucat neglijenta se sanctioneaza, iar jucatorul in speta nu si a retras mana de pe traiectoria mingii, asta insemnand neglijenta (si a retras o ulterior, tardiv si demonstrativ, urmarind nu sa evite contactul ci sa si construiasca un alibi, insinuand ca intentiona sa si retraga mana, dar asta nu scuza neglijenta, dimpotriva probeaza constientizarea greselii si intentia de a si construi instant un alibi). In fine, mingea loveste mana, sub umar, dar mana.

Danny  •  18 martie 2018, 23:23

Dacă nu ar fi dat penalty ați fi inventat 5 motive pentru care ar fi trebuit dat. Normal...contraversa dă bine...face rating. Ai arbitrat vreodată un meci de fotbal? Ştii cât de greu e să iei o decizie într-o fracțiune de secundă? N-are rost...

Andrei  •  18 martie 2018, 23:24

Parca vad ca in 2-3 saptamani cand veti "contabiliza" din nou greselile pro si contra CFR sau FCSB, va aparea ca Hategan a dat un penalty incorect CFR-ului si l-a eliminat incorect pe Pintilii, ignorand complet penalty-ul neacordat CFR-ului si faptul ca Peteleu nu trebuia eliminat daca se dadea hent la Alibec.

Alin Savu  •  18 martie 2018, 23:24

Spune-i domnule lu Gradinescu sa nu mai pronunte Steaua in loc de Fcsb, asta e publicitate inselatoare si trebuie reglementata de CNA!

Alin  •  18 martie 2018, 23:25

Ce articol penibil.. Sunteți incredibil.. A oprit o faza iminenta de gol prin acțiunea sa.. Jurnaliști mai tendențiosi decât cei ai gsp mai rar am văzut. Mai bine discutați tacticile folosite, schimbările efectuate, nu deciziile arbitrilor.. Total neprofesionist domnu tolontan

Viirel  •  18 martie 2018, 23:26

1. Penalty mai inventat ca asta este greu de găsit, dar Hațegan e expert, fura cu mult talent si are protecție. 2. Peteleu are Cartonaș galben si ii da un șut in abdomen lui Man!!! Eliminare mai mult decât corecta. 3. Hațegan se sperie ca il poate supăra pe arpi bacsi si se grăbește sa-i dea roșu direct lui Pintili, la o faza la care nu merita nici galben. 4 Ceferiștii lui pazcany hacuiesc campionatul pe fata, fără perdea si nimeni nu face nimic. Ți se face rusine in ce tara trăim! Hoții fura la vedere, cu protecție, si prostii asista pasiv iar când nu mai pot pleaca din tara. Acolo duc Hoții tara asta la depopulare!

run away  •  18 martie 2018, 23:26

As fi curios sa vad o lista cu argumentele penalty-ului neacordat la faultul asupra lui Hoban.

Luca  •  18 martie 2018, 23:27

Tolo , nu spui nimic despre eliminarea lui Pintili ?! CFR ul din cauza aceasta nu este iubita nici macar in Cluj : PENTRU CA POT ! :-) Pacat ca vedem , realizam ce se intampla , dar nu putem face nimic . Arbitrii merg mai departe si stabilesc campioana ...

Kyro  •  18 martie 2018, 23:28

A fost o faza mult mai clara in meciul lui Bayern de acum seara. Si ghici ce, arbitrul a lasat jocul sa continue fara probleme...

Euge  •  18 martie 2018, 23:28

Fiorentina a avut un penalty la fel.centrare mingea loveste mana si da penalti.e prima data cand aud la specialistii astia ca fara intentie nu se da penalty

Streinu  •  18 martie 2018, 23:28

Domnule Tolontan in ceea ce priveste acest penalty acordat, regulamentul ii da dreptate arbitrului.Benzar acolo comite imprudenta sanctionabila de regulament de prin 2015.Ai dreptate a gresit arbitrul pt ca nu a acordat al 2 lea penalty cfr ului la faltul in coltul carelului de 6 m.A gresit si cu rosu la Pintili a gresit si cu al 2 lea galben implicit rosu la cfr pt ca faza respectiva trebuia oprita la hentul lui alibec.

Laurențiu  •  18 martie 2018, 23:32

Tolo dar niște argumente pentru care n-a dat penalty în a doua repriza la faultul grosolan al lui Pintilii în careu ai? Sau cauți argumente într-o direcție, ci nu neapărat care sa tina doar de arbitraj?

suprem  •  18 martie 2018, 23:33

I-auzi tu nebunie! L-a lovit mingea la baza umarului!!!! Da ce parti componente are ma umarul? Are baza trunchi si cap? Membru superior are brat antebrat si umar. Baza umarului e in mintea unora care inventeaza anatomia. Mingea l- a atins pe mana neintentionat probabil. Dar prin asta s a creeat un avantaj echipei sale. Deci penalty! Mingea mana hent careu penalty. Dar de la tv multi isi dau cu parerea pentru ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cosmo  •  18 martie 2018, 23:35

E cam 50-50 faza asta. Umar nu e. Vezi faza pt care ș-a dat penalty la Italia-Germania la ultimul Euro, e similară. Dar nici la faultul lui pintilii n-a fost penalty?

Catalin  •  18 martie 2018, 23:40

Tolo....fii corect sau fii mai atent la joc !!! Daca unii cred ca ei cunosc regulamentul, "dovedesc" exact impartialitatea asupra jocului. Eu nu tin cu niciuna...dar a gresit foarte foarte mult arbitrul nr 1 al Romaniei. Tolo...stii vorba aceea : "Fata la joc !" ...nu la ce doresti :)

Tecu  •  18 martie 2018, 23:43

D-le Tolontan , nu sunt un specialist al arbitrajului , de aceia nu am argumente sa v-a contrazic. Ce nu pricep ansa , este de ce uitati sa comentati acel fault clar si dur din repriza a 2 a , facut de Pintili in careul fcsb-ist si la care nu s-a acordat 11 m. De aceia mi se pare ca de data asta nu sunteti obiectiv.

Cristi  •  18 martie 2018, 23:43

Dan Petrescu, fost arbitru international: a fost penalty!

di livio  •  18 martie 2018, 23:43

exagerezi, a fost o faza grea, dificila...vorba lu nea Puiu...nu puteai sa ne zici ceva de meci?...e greu si dificil sa analizezi un meci dpdv tactic...e mult mai usor sa te iei de arbitru...titlu ii neinspirat cu Dragulin...un titlu mai la moda ar fi fost Tolo sare la gitu lu Hategan...sau Tolo matura cu Hategan

Sile  •  18 martie 2018, 23:52

hategan e un nenorocit, care fura pt cfr oriunde si oricand.. e incredibil insa cum de Steaua accepta acest lucru. La eliminarea lui pintilii, ciobanul ar fi trebuit sa scoata echipa de pe teren. Sunt prea multe meciuri urile directe dintre cfr si Steaua in care arbitrii au furat la greu pt unguri. Si nu i corect asa, cineva trebuie sa raspunda pt asta!

dudu  •  18 martie 2018, 23:53

Nu vad rost de atatea comentarii. Fotbalul se joaca pe goluri. La final, Gnohere a dat un gol pentru Steaua, Hategan a dat un gol pentru CFR. 1-1 Rezultat echitabil. @suprem: Din Regulamentul FIFA - "Se da penalty daca ... un jucator atinge mingea cu mana IN MOD DELIBERAT". Restul sunt detalii...

suprem  •  18 martie 2018, 23:55

Domnilor cititori. Ceea ce trebuie sa stiti este .ca nici un ziarist nu este impartial. Si nici Tolontan nu face exceptie. Nici cu articolul de fata si nici cu altele publicate zi de zi. Intotdeauna serveste niste interese

samson  •  18 martie 2018, 23:57

Ti-ai pierdut din luciditate, semn ca o sa imbatranesti urat. Arbitrul a gresit si de o parte si de alta.

Marian Boeangiu  •  19 martie 2018, 0:01

Ca sa fii sigur ca fotbalul nu se va dezvolta trebuie tratat si de jucatori si de arbitri ca un pretext pentru validat "jmecheriile" si hotiile siINCOMPETENTA, PROSTIA si unora si altora. Ce vreau sa spun? Vreau sa zic ca jucatorii abia asteapta apropierea adversarului ca sa nu mai vorbim de un cat de mic contact ca sa cada ca izbiti de tren urmate de urlete si vaicareli spectaculoase. Atractia acestui tip de a aborda jocul de fotbal ii face sa nu fie competitivi in echipe normale pentru ca ei nu sunt dispusi sa renunte la" gloria "acordata victimei pentru a finaliza o faza promitatoare. SI GASESC INTELEGERE LA ARBITRI, ANTRENORI, COECHIPIERI, PATRONI , in loc sa fie fluerati si trimisi la munca fara vaicareli si simulari , ca in Anglia. Dar ce pricep englezii din fotbal si fair-play ? Pe de alta parte ,arbitrii, sunt de o ipocrizie si falsa autoritate care ma ingretosaza . Fluiera contacte minore sau chiar inexistente, fluiera tot ce se joaca in careu in finalurile de meci pentru "a nu-si complica existenta", LUPTA CU TOATE ARMELE IMPOTRIVA CURSIVITATII JOCULUI. ACAPAREAZA INTREGA ATENTIE ,SE COMPORTA CA PERSONAJELE PRINCIPALE ALE SPECTACOLULUI ! SUNT AROGANTI! SUNT INCREZUTI ! SUNT SUSCEPTIBILI!!! Rezultatul ? Intelegere si chiar apreciere din partea multora pentru Lupescu, Popescu, Sandu, Becalii ,Dragomir, MM, Piti si altii din acest tip de grup nemafiot .

a dica  •  19 martie 2018, 0:05

Eu cand merg la meci si vad ca arbitreaza Hategan am mari emotii. Este un stricator de jocuri. Ia niste decizii care, de multe ori, strica orice urma de spectacol, joc sportiv, fair play. Este jenant sa-l asezam pe Hategan in randul marilor arbitri romani. Cine si cum l-o fi pus acolo sus, in elita arbitrajului european? Greseste mai mult decat un arbitru fara ecuson FIFA. Si nu-i adevarat ca afara arbitreaza bine. Uitati-va la reactia jucatorilor. Are darul sa enerveze pe toata lumea. O fi dupa facultati, ar fi zis Moromete.

ClaudiuH  •  19 martie 2018, 0:12

Cine este patron la CFR Cluj ? Scuze de naiva intrebare :)

Andrei F  •  19 martie 2018, 0:12

@ suprem. La Penteleu si daca era hent la Alibec tot trebuia sa i se dea galben cel putin...Pai Penteleu loveste cu piciorul pe Man in abdomen destul de violent! Te pomenesti ca poti sa lovesti un jucator cand meciul este oprit...La faza cu Pintilii Djocovici intra primul prin alunecare cu un picior sus...Sa inteleg ca Pintili il putea calca intentionat?Nu ca asta s- a intamplat...Si se compara doua galbene la Penteleu fata de rosu direct la Pintili?

gica  •  19 martie 2018, 0:16

Badea a dorit sa se bata cu "motociclistul" si Tolontan a fost impotriva. Acum Tolontan doreste sa fie Arbitru si eu sunt de acord .Ce sau care meci doresti sa-l arbitrezi si sa ne dai lectii ?

Cristi  •  19 martie 2018, 0:25

Marirea ariei corporale prin indepartarea exagerata a bratelor de corp presupune vinovatie si atrage sanctiune cu penalty daca mingea atinge bratul astfel departat. Asta e si recomandarea fifa.

Ccc  •  19 martie 2018, 0:28

Ok... peste tot de arbitraj se vorbeste! La tv, prin ziare... etc. Băi fraților, de ce nu zice nimeni nimic de jocul prestat de cele două echipe? Ăsta e meci de fotbal intre primele 2 locuri din prima liga? Ăsta e fotbal??? *** de meci, incalcit, inchis, fara ocazii, fara nimic... doar arbitrajul conteaza? Fotbal cand se joaca?!🤔🤔

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gabi  •  19 martie 2018, 0:37

11m xlar neacordat la faultul lui Pintilii,asta nu a vazut domnul Tolontan,tot scoate in evidenta de fiecare data greselile de arbitraj la orice meci care se fac numai impotriba lui FCSB. Nu e normal si deontologic sa favorizezi tu jurnalist numai pe Stina lui Becali ca si cum restul ecgipelor nu ar exista,eu asta nu pot intelege,si cu asta am spus tot.

IQ  •  19 martie 2018, 0:43

Tolontan, pe repede inainte ,ca un un adevarat jurnalist - justitiar impartial revolutioneaza anatomia umana descoperind (inventand) ca argument suprem ca n-a fost penalty impotriva fcsb o noua structura : baza umarului. Pentru loialitate- promptitudine si pentru descoperirea anatomica in premiera mondiala cred ca toata lumea este de acord ***...cine stie ce descoperiri - inventii geniale urmeaza...P.S. Il rog sa ne descrie mai exact ( in termeni anatomici)ce intelege prin baza umarului si dupa aia si sa ne spuna ceva( tot in premiera mondiala) si de varful umarului...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Geo  •  19 martie 2018, 0:53

Toti cei frustrati care comentati fara sa tineti cont de evidente sa aveti in vedere ca vreodata veti fi "arbitrati" asa cum a fost astazi arbitrat FCSB-ul de Hategan. Nu mai varsati fiere impotriva celor care spun adevarul, chiar daca nu va este pe plac. Hategan a tras din greu cu CFR-ul si a avut nesansa ca nu a putut sa-i ajute decisiv pentru ca FCSB-ul a egalat prea tarziu. Daca FCSB ar fi egalat prin minutul 80 ati mai fi vazut inca un penalty aiurea sau vreo doua cartonase rosii la FCSB. Hategan ***, iar Tolontan stie asta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pawn  •  19 martie 2018, 0:58

plin de avocati pe aici :) plus insi care vor sa-i bage calti in gura lui gradinescu - intr-o tara inca libera - sa nu mai spuna echipei steaua, STEAUA!

Comentează