De 13 ani, filmări cu zeci de importanți ofițeri și funcționari români care fac sex cu minore sunt în posesia unor mafioți chinezi conectați la Ambasada Chinei!

Chinezii le puneau pe fete, 5 dintre ele minore, să înregistreze scenele de sex cu camere mascate în tavan sau cu ochelari și pixuri speciale

sâmbătă, 24 martie 2018, 7:06

”Sorcova și sorcovare să ai frate p… tare, coa… să-ți fie pline doar cu icre d-alea fine și să le depui măi frate în muieri de calitate sau gurițe parfumate” Sms de la un comisar al Gărzii Financiare București către Zhang Jian Jun, zis și Mihai, găsit în telefon la  percheziția informatică, Dosarul  18209/3/2006

 

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

”Băieții care se numeau Andrei au apucat doar să-și spună ”La Mulți Ani!” pe șoptite”.

”Apoi au urcat în mașinile de intervenție, unde și-au tras măștile pe față”.

5 dintre fetele folosite în filmările sexuale erau fete de 14-17 ani, potrivit DIICOT

Era seara de Sfântul Andrei a anului 2005.

În zeci de locații din București și din țară, procurorii DIICOT începeau destructurarea rețelei ”Shanghai”.

”Prima întrebare a mascaților către mafioți și asociații lor a fost: Unde sunt CD-urile?”, își amintește unul dintre cei care au participat la acele zile încărcate de tensiune și speranță.

Investigatorii aflaseră că polițiști, ofițeri de informații, șefi de Gardă Financiară și procurori fuseseră filmați când făceau sex cu fetele minore, adolescente obligate de chinezi să se prostitueze și să-și filmeze  clienții.

”Spuneți, unde sunt CD-urile?!”.

Tăcere.

Femeia fără mască

Mafioții sunt reținuți.

Dar filmările de pe CD-uri nu sunt descoperite.

Audierile continuă fără spor, ofițerii poartă cagule.

Prima care își arată fața în discuțiile cu mafioții chinezi este o femeie.

”Bună ziua, sunt Olga Vrînceanu, procurorul DIICOT care coordonează cazul”, se prezintă ea, calmă.

Sub autoritatea ei lucrează ofițeri judiciari, cei din SRI și ofițerii din Ministerul de Interne. O groază de oameni deciși să afle care-i treaba.

”Dar n-au găsit înregistrările pentru că nu le-au căutat unde trebuie și, mai apoi, au fost stopați”, susține un om care a trăit în contact direct acele zile.

Trei zile în apartament cu Adalisa

Procurorii știu de filmele compromițătoare și reconstituie, din mărturii, nume și situații, dar nu imagini.

”Numita Adalisa a rămas cu acel chinez trei zile în apartamentul pe care Mihai îl închiriase pentru chinezul respectiv. Mihai și Wang Yan l-au șantajat pe omul de afaceri chinez arătându-i imagini cu el și cu Adalisa” Dosarul DIICOT, 18209/3/2006

Țintele de marcă sunt însă românii.

Ei sunt vizați.

”Două fete erau în special folosite pentru românii cu funcții mari: negresa Mima și o româncă, Cristina. Erau frumoase, amândouă înalte și ele erau pasate oamenilor importanți din poliție, servicii secrete și Garda Financiară”, povestește un martor.

Chinezii le-au învățat pe fete să utilizeze camere miniaturale

Hotelurile și apartamentele controlate de Mihai au camere de luat vederi deja instalate.

Însă când fetele sunt chemate în locurile secrete folosite de grangurii români, ”doar prin sms primeau adresa”, puștoaicele iau cu ele camere miniaturale.

Obiectivele sunt mascate în ochelari, ”de vedere, nu de soare”, sau în pixuri pe care le lasă pe noptieră.

Chinezii le-au învățat cum să le folosească.

Și e datoria fetelor să le predea chinezilor imaginile când încasează banii, căci, în afară de mica atenție primită sau nu de la client, chinezii le plătesc ședința de sex cu oficialii români.

”Senatorul” adus la DIICOT

Wang Yan, pe numele românesc Alexandru Ioan, zis și Senatorul, a fost expulzat din România în 2013 la cererea SRI, dar a revenit ca cetățean chinez și continuă să facă afaceri la ”China Town”

 

La DIICOT este adus Wang Yan, cel care-l șantajase pe afacerist cu imaginile cu Adalisa.

Procurorii îl lasă în pace, deși există mărturii la dosar despre cum Senatorul își trimitea bătăușii ca să-i maltrateze pe chinezii pe care-i storcea de bani.

Imaginile tot nu apar.

Mihai n-a turnat pe nimeni din Familie

Dintre cei 10-12 din Familie, DIICOT îi trimite în judecată doar pe Mihai și pe Sam. Și, astfel, din toate operațiunile criminale ale Familiei sunt expuse doar traficul de migranți și prostituția.

”Restul chinezilor, inclusiv ofițerii corupți din Ambasada Chinei sau cei din Poliția română, au scăpat pentru că Mihai n-a recunoscut nimic. Nici la audieri, nici în proces”.

Afacerea lor este mult mai extinsă.

”O dată la 6 luni, în portul Constanța ajungea un container. În acte transportul figurau, în funcție de sezon, haine sau decorațiuni de Crăciun. De fapt, în container erau arme, de la grenade la mitraliere”.

Armele sosite în portul Constanța erau escortate de polițiști corupți

Partea cu armele este manageriată de cel cunoscut de către membrii Familiei sub numele de Cho.

Treaba lui Cho e să încarce armamentul și să-l transporte din Constanța cu trenul sau pe șosea.

”Când foloseau TIR-uri pe șosea, întotdeauna în față era antemergător cu polițiști corupți. Întotdeauna!”, povestește o sursă care stăpânește informațiile operațiunii.

Această afacere a continuat mult după arestarea lui Mihai și a lui Sam, căci Familia supraviețuise.

Familia funcționează și azi, în 2018!

Afacerea cu heroină

O altă ramură nedescoperită de DIICOT la ”Shanghai” a fost afacerea cu droguri de mare risc.

”Tot în Constanța, pe vapor, venea heroină. Heroina era folosită în mică în România, restul tranzita țara spre UE”, explică aceeași sursă.

Satisfacția din ziua descinderilor de Sfântul Andrei s-a transformat în frustrare și oamenii vorbesc.

”În spatele ideii de relații statale China – România, niște mafioți și oficiali corupți din ambele state au câștigat mulți bani!” Ofițer care a participat la destructurarea rețelei ”Shanghai”

Drogurile erau coordonate de un alt chinez din Familie, Wan, ”care stătea ilegal în țară și era împreună cu o româncă, Paula”.

Wan și Paula locuiau împreună în zona Vitan, lângă clubul Why Not.

La un moment dat, Wan a fost expulzat, dar se întoarce în România.

Expulzați și reveniți în țară cu sprijinul Chinei!

După cum tot în România revine și Wang Yan, Senatorul, expulzat de justiție din țară, în 2013, la cererea SRI și întors pe filieră oficială.

”Wang renunțase la cetățenia chineză când o primise pe cea română. Apoi, după expulzarea decisă de București, chinezii i-au redat cetățenia, ceea ce se întâmplă foarte rar la ei. Așa a putut reveni în România”, explică o sursă judiciară.

Să facă afaceri în România e vital pentru membrii Familiei.

Și Mihai primise interdicție pentru România, conform primei instanțe care judecase cazul, dar Curtea de Apel i-a șters mai apoi expulzarea din sentință!

”Senatorul”, Mihai, Sam și ceilalți s-au întors și sunt prezenți în businessul românesc.

Marea lovitură dată de rețeaua ”Shanghai” statului român este șantajarea a zeci de ofițeri și funcționari, care au tot crescut în grad, sub picătura răbdătoare a intereselor chinezești.

”Da, i-am filmat”

Atunci, între Sf. Andrei și Crăciun, DIICOT a fișat 17 dintre acești ofițeri. Dintre ei, o parte au fost chiar recunoscuți de fetele exploatate, sechestrate și bătute.

10 oficiali români au fost recunoscuți de fete că s-au culcat cu ele sau frecventau ”Shanghai”

În tonele de stenograme, în agendele chinezului și ale complicilor apar mult mai multe nume, numere și porecle.

Pe care însă nimeni nu le-a investigat vreodată! Pînă când, susține Parchetul general, faptele s-au prescris.

”O, da, au fost mulți, mulți de tot cei cu care eram puse să ne culcăm! Și de fiecare dată treaba noastră era să ne asigurăm că-i filmăm”, confirmă pentru ziar una dintre fetele de atunci.

Cele mai mari spaime sunt încă acolo, pe CD-uri.

CD-urile circulau numai între chinezi cu o singură excepție!

Cât timp a fost lăsată să-și facă treaba, procurorul Olga Vrînceanu și-a ținut promisiunea dată victimelor, fete sărace, venite de la țară și chinuite: ”Voi duce acest caz până la capăt”.

Așa le-a spus: ”Voi duce până acest caz până la capăt”.

N-a găsit niciodată CD-urile șantajului.

”Nu le-au descoperit pentru că ar fi fost nevoie ca DIICOT să intre mult mai adânc în rețeaua Familiei. Să-i confrunte și pe ofițerii români și pe cei chinezi. Filmările compromițătoare erau pasate mereu, de la om la om, nu erau păstrate în case lor, care au fost percheziționate, ci în locuri secrete, uneori în parcuri, alteori în mașini vechi sau la prieteni necunoscuți care nici nu știau ce depozitează”.

Imaginile circulau exclusiv între chinezi.

Cu o singură excepție!

A existat și un interlop român important, plecat peste hotare, care era conectat la rețea și care primea, din când în când, CD-uri cu filme ca să-i aibă la mână pe șefii în uniformă. ”Dovadă că nu i s-a întâmplat nimic, niciodată”, povestește o sursă.

Oficialii Ambasadei Chinei în sala de judecată

Procesul a continuat doar cu Mihai și Sam, dintre chinezi, care au primit câte cinci ani  de închisoare, în 2007.

2009 îi găsea deja afară, în libertate.

La fiecare dintre aceste termene de judecată, amestecați în public, asistau observatorii răbdători ai Ambasadei Chinei.

La câțiva metri de ei, se ițeau siluetele fetelor speriate, care își învinseseră frica și-i indicaseră pe ofițeri, sperând că se va face dreptate.

Când și-au dat seama că DIICOT o lasă moale cu dosarul disjuns, amenințate de emisarii interlopilor și rămase fără bani, unele dintre ele și-au schimbat declarațiile.

Judecătorii au notat, dezgustați și ei de slăbiciunea statului român, faptul că unele dintre victime, venite tocmai din Maramureș, ajuseseră să depună mărturie pe banii interlopilor!

Netulburați, chinezii observau derularea favorabilă a evenimentelor.

Aproape se auzea cum se scurge ritmul rafinat și fără sfârșit, care nu uită și nu iartă, al Imperiului Celest.

”China se consideră principala entitate politică din lume: prima ca dimensiune și populație, prima ca vârstă și experiență, intangibilă prin realizările sale culturale și simțul superiorității morale, spirituale și intelectuale”  David S. Landes, ”Avuția și sărăcia națiunilor”

În același timp, chinezul Mihai primește, de la un comisar de Gardă Financiară, cu numele ciobenou*gfb și numărul 0740.224272, următorul sms de felicitare, mai puțin celest:

”Sorcova și sorcovare să ai frate p… tare, coa… să-ți fie pline doar cu icre d-alea fine și să le depui măi frate în muieri de calitate sau gurițe parfumate”. (Percheziție informatică în telefonul lui Zhang Jian Jun, zis și Mihai, Dosarul  18209/3/2006)

Nu căutați numărul de telefon.

S-a prescris.

 

CUPRINS: Toate capitolele din investigația GSP în cazul „Shanghai”

Comentarii (75)Adaugă comentariu

SS  •  24 martie 2018, 7:49

Hehehe...Statul roman a fost slab!? Eu cred ca reteaua chineza e puternica inca de la infiintarea locatiei ,,Europa,, !! De cand toti ofiterii sub acoperire chinezi trebuia sa trmita lunar in banca comerciala a Chinei, cate 9.900 de Euro ca sa nu fie raportati la ONPCSB ! Aici e vorba de retele transfrontaliere de spionaj, care pana la urma au ridicat china aproape pe locul 1 mondial !! Care DIICOT? Cand se supara cineva, totul se musamalizeaza rapid! Asta-i lumea stramba si corupta in care traim! Uni castiga. Putini. O masa uriasa pierde aproape tot....

Dragoș  •  24 martie 2018, 7:54

Cred ca vine " nucleara"...😁

Cătălin Tolontan  •  24 martie 2018, 7:55

@Dragos: ”Nucleara” ca dezvaluire decisiva, ca despre asta credem ca vorbiti, e, de fapt, una simpla: cea mai mare functie in stat o e aceea de cetatean. Si cand o sa ne-o exercitam mai bine, atunci toate aceste institutii vor functiona mai bine pentru noi. Da, stim, pare banal, dvs. asteptati filmuletzele si noi va spunem ca vine o schimbare sociala de atitudine si ca asta conteaza :-)

Gambeta  •  24 martie 2018, 8:10

Comanda de la amabasadorul caraghios care conduce colonia Romania: Rupeti legaturie cu China! Statul paralel a si sarit sa execute ordinele!

SS  •  24 martie 2018, 8:16

”În spatele ideii de relații statale China – România, niște mafioți și oficiali corupți din ambele state au câștigat mulți bani!” .... Aceasta este ideea de baza! Daca considerăm, in acest context, statul chinez dominat de mafioți, atunci cum ar trebui sa considerăm statul român, statul căruia ii place sa se autoflageleze singur, si sa se considere in instituțiile europene, un stat corupt, dominat de ,,politicieni penali,, grupati toti, fără exceptie, in tabăra opusă lui Băsescu !? Sa ne mai miram ca Europa nu ne trateaza ca stat suveran ci ne ia la nivel de ,,haștag.rezist,, !?.... P.S. În postarea anterioara am tastat din neatenție si grabă ,,Uni cîștigă.,, Imi cer scuze. in realitate numai ,,unii câștigă!,, ... Nu vreau sa fiu fc5bist! Va multumesc. Un articol foarte bun.

chromophobia  •  24 martie 2018, 8:46

La puscarie pe 3 vieti pt toti ca in USA.Trebuie sa existe Catalin Tolontan ca sa se autosesizeze astia?Toti sunt mana in mana

Dragoș  •  24 martie 2018, 8:51

Am si eu o intrebare Cătălin. De ce nu apari mai mult la TV cu aceste dezvaluiri? Mi se par de o gravitate foarte mare, iar la stiri, daca amintești cineva evaziv despre ele.

Cătălin Tolontan  •  24 martie 2018, 8:52

@Dragoș: fiecare redactie considera anumite stiri importante. Deocamdata televiziunile (exceptie a fost, in mod constant, B1TV, iar ieri Romania TV) nu il apreciaza ca relevant pentru publicul lor. E dreptul fiecaruia.

antonia  •  24 martie 2018, 9:01

Dumnezeule! Te trec fiorii cand afli ca in structurile de forta si la varful institutiilor statului roman, stau niste *** cu devieri grave de comportament (cum sa explici altfel textul mesajului transmis de comisarul Garzii Financiare?!) . Aceasta situatie ar trebui transata in CSAT, e strigator la cer, ce daca au fost si sunt implicati oficiali romani, pana la urma e vorba de un atac la siguranta statului roman. Incercati sa aflati. daca doriti, afacerile derulate de mafia chineza in Romania, in domenii precum sanatatea!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan  •  24 martie 2018, 9:05

Știi cum e...noi greșim in continuare... de la faptul că nu luăm bonuri fiscale de la shaormerii, covrigarii și magazine și fiindcă mai facem și cumpărături prin Europa și Drag...de aici pleacă multe rele...

Cosminn  •  24 martie 2018, 9:06

Noi, romanii nu stim si refuzam sa invatam sa ne exercitam cea mai importanta functie in stat. Revolutia, mitingurile de anul trecut...amintiri frumoase odata la 10-20 de ani. Este o presiune si o intoxicare generala. Ex fain dat de tine: procuroarea Olga Vrinceanu, dedicata, decisa, simtul datoriei. Cine e doamna? Caut pe google. Luju o face de doi bani. Corupta, spagara, stat paralel. Pai, societatea va fi mereu divizata intr-un ocean de minciuna si adevar. Ne sufocam, am murit. Mafiotii citesc articolul tau, vad anchete la unele posturi tv si rad de noi toti. Afacerile continua. Nu inseamna ca trebuie sa renuntam, inseamna ca fara implicarea dreapta a celor din politie, parchet si instante, anul 2038 ne va gasi tot in situatia aceasta. Continui sa te citesc, bafta!

Cătălin Tolontan  •  24 martie 2018, 9:07

@Cosminn: sincer, nu credem ca mafiotii rad de romani, de noi si de voi, cand citesc investigatiile noastre. Insist pe ”noastre” ca muncim mai multi la ele si ne sprijina o redactie intreaga. Revenind. Nu credem ca mafiotii, ca sunt chinezi sau romani, rad cand citesc. Iar cei din institutiile statului, fie ca sunt din China sau din Romania, nu rad nici ei caci au copiii, au fete pe care oricand o fluturare a vietii le poate aduce in aceasta situatie.

Caprita rosie  •  24 martie 2018, 9:39

@SS – ma, tu esti rinam0vist psdist, cum de nu sari sa-i aperi pe ai tai? Ori esti si tu prin filmari?

addriann  •  24 martie 2018, 9:43

Este foarte interesanta si persoana ,, Senatorului "... Acesta a fost expulzat de SRI, dar s-a reintors pe ,, filiera oficiala ". Locul pe care il ocupa in Romania acest ,, Senator" este atat de important, incat nu a fost gasit nici un inlocuitor pentru el... Iar din cele prezentate pana acum despre el, nu calitatile manageriale deosebite il caracterizau...

gabriel valeriu  •  24 martie 2018, 10:02

E limpede ca statul roman nu doreste sa-si faca treaba in interesul celor care-l platesc. Cetateanul platitor de taxe si impozite e jupuit de viu pentru ca niste infractori sa-si primeasca nemeritatele pensii speciale! Trebuie sa dovedim aceasta caracatita obeza numita abuziv "stat" si cu ajutorul lumii civilizate, din afara. Cu institutiile europene abilitate sa cerceteze infactiunile transfrontaliere numite in acest dosar. Uneori singurul drum posibil al cetateanului roman spre Bucuresti trece prin Bruxelles, Strasbourg, Londra ori Berlin. Nu e posibil sa ramanem in autarhia noastra infractionala, nu putem sa ne lasam copiii pe mana unor infractori deghizati in functionari de stat, politicieni, agenti de ordine si din serviciile de informatii si care sunt santajati de alti mafioti.

CCC  •  24 martie 2018, 10:25

Imi permit sa te cites "Nu credem ca mafiotii, ca sunt chinezi sau romani, rad cand citesc. Iar cei din institutiile statului, fie ca sunt din China sau din Romania, nu rad nici ei caci au copiii, au fete pe care oricand o fluturare a vietii le poate aduce in aceasta situatie.". Din pacate, afirmatia legata de copii mafiotilor, care in principiu, este reala, nu se aplica. Asta arpresupune ca respectivii sa aiba consitiinta si sa reflecteze asupra consecintelor pe care le au faptele comise. Daca ar fi asa, n-ar mai exista mafie pe fata pamantului, nici corupti, nici dragnea ... .

Andrei F  •  24 martie 2018, 10:31

Hexi si Sanghai are multe lucruri comune...Astazi m- am amuzat citind de un procuror care ni se spune ca si- a propus sa duca dosarul pana la capat! Oare care sa fie cauza?! Oricum nu Normalitatea! Eu credeam ca asta trebuie sa faca toti procurorii in toate cauzele primite! Deci ,suna a pleonazm! Suna si a lauda dar desigur ca nu poate fi! Dupa ce spui ca sunt zeci de posibili certati cu legea ,,rezolvarea ,,a doi dintre ei in mod minimal- conform articolelor- nu poate fi justitie! Ca in cazul Hexi numai ca acolo jurnalistul se arata dezamagit ca doar doua persoane sunt anchetate...Si pentru ca se punea intrebari...Cazul Shanghai prin faptul ca avea si functionari romani devenise bun si pentru DNA...Desigur e vorba de DNA- ul de atunci cu alta conducere...Ni se spune ca redactia GSP cauta procurorii care au oprit atunci investigatiile...Pai dupa mintea mea slaba un astfel de dosar nu poate fi ,,adormit ,,de simpli procurori...In dosar ni se spune ca era bagat de partea buna si rea si SRI- astia ca toate institutiile de forta au si control intern; Politia - tot cu buni si rai si tot cu control intern,Garda Financiara...si cine mai stie cate institutii...Se mai vorbea de CSAT ,de europeni...Pai daca CSAT pusese evaziunea la atentat la siguranta tarii plus trafic de arme,droguri,emigratie clandestina....Ce sunt astea? Si daca astea ajungeau in Europa prin intermediul nostru?...Dar europenii nu par a fi deranjati!Sa insemne ca domnii comunisti in Romania au fost doar marcati?...Si pentru ca sunt om rau tot regret ca nici astazi nu a aparut nici un pesedist...La fel ca in Hexi...Si uite nimeni din crema societatii nu se plange de aceste cazuri si cum ar fi fost cu un ,,altoi,,pesedist!!!Poate ca nici ura nu poate fi impartita...Oare cazurile Hexi,Shanghai cum au fost oglindite in bilanturile parchetelor?Doar in MCV?

Venom  •  24 martie 2018, 10:41

Da, există secrete de stat, dar există și Legea nr. 182 din 2002 care protejează și ca orice are DIICOT chef să fie secret acum, să fie atacabil în instanță cf. Constituției și legilor României. Art. 3. Nici o prevedere a prezentei legi nu va putea fi interpretata in sensul limitarii accesului la informatiile de interes public sau al ignorarii Constitutiei, a Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, a pactelor si a celorlalte tratate la care Romania este parte, referitoare la dreptul de a primi si raspandi informatii. Art. 2. (1) Dreptul de a avea acces la informatiile de interes public este garantat prin lege. Art. 20. Orice persoana fizica sau juridica romana poate face contestatie la autoritatile care au clasificat informatia respectiva, impotriva clasificarii informatiilor, duratei pentru care acestea au fost clasificate, precum si impotriva modului in care s-a atribuit un nivel sau altul de secretizare. Contestatia va fi solutionata in conditiile legii contenciosului administrativ. Art. 32. Conducatorii autoritatilor si institutiilor publice, ai agentilor economici cu capital integral sau partial de stat si ai altor persoane juridice de drept public ori privat sunt obligati sa stabileasca informatiile care constituie secrete de serviciu si regulile de protectie a acestora, sa coordoneze activitatea si sa controleze masurile privitoare la pastrarea secretului de serviciu, potrivit competentelor, in conformitate cu normele stabilite prin hotarare a Guvernului. Art. 33. Este interzisa clasificarea ca secrete de serviciu a informatiilor care, prin natura sau continutul lor, sunt destinate sa asigure informarea cetatenilor asupra unor probleme de interes public sau personal, pentru favorizarea ori acoperirea eludarii legii sau obstructionarea justitiei. @Tolo - Culmea, pentru România, avem o Lege foarte clară (secret de serviciu, secret de stat). Iar DIICOT este obligată ca instituție a statului să nu fie superficială, în răspunsuri către terți, fiindcă acțiunile pot fi contestate LEGAL în contencios administrativ de către oricine consideră că i se blochează ilegal accesul la informații de fapt publice. Invocând în fals secretizarea unei informații, pretind că a intervenit prescrierea și că informațiile sunt clasificate. DAR ESTE evident că nu le pot clasifica de capul lor, tocmai pentru că avem articolul 33 (pavăză acolo, și echivalent cu favorizarea infractorului sau ascunderea unei infracțiuni). Dacă acceptam răspunsul aroganților cu pa, fraierilor, e secret de stat, înseamnă că ne întoarcem la anii '90 din oficiu. În numele fetelor care au fost exploatate, cred că merită să încerci o contestare în contencios. Chiar dacă nu e rolul explicit al presei, cum foarte bine spuneai și tu, "cea mai mare functie in stat e aceea de cetatean. Si cand o sa ne-o exercitam mai bine, atunci toate aceste institutii vor functiona mai bine pentru noi. vine o schimbare sociala de atitudine si asta conteaza :-)"

Calin  •  24 martie 2018, 10:59

Alte natii ar da foc la tara pentru dezvaluiri mai putin socante decat aceasta. Noi, inerti, le lecturam ca pe un articol. Mai scapam cate vorbe mai putin ortodoxe printre dinti sau un comentariu in josul paginii, dupa care ne vedem de ale noastre. Dupa parerea mea, desi faceti infinit mai mult decat noi, ceilalti, ar trebui sa renuntati la tonul acesta plat, revelator si sa abordati unul instigator, justitiar. Si ce daca a expirat raspunderea penala in cazul de fata? Nu pot deschide anchete interne, in care sa ia masuri administrative impotriva celor care au musamalizat dosarul?

Cătălin Tolontan  •  24 martie 2018, 11:01

@Calin: Intelegem intrebarea, dar rolul nostru e sa relatam, sa va furnizam faptele. Nu ne place si nu vrem sa ne transformam in purtatori de stindard. Ca simtim ce simtiti si dvs, asta e clar, dar la jurnalisti revolta e bine sa se prefaca in incapatinarea de a gasi si alte informatii, mai profunde, mai importante.

Stelu  •  24 martie 2018, 11:02

PENTRU TOLO SI ECHIPA : Am incredere in corectitudinea si judecata voastra cum am in MAMA mea !!

catalin  •  24 martie 2018, 11:04

Am gasit acest articol pe www.gsp.ro. O intrebare : ce legatura are acest articol cu sportul, domnule redactor Tolontan? Dumneavasotra sunteti redactor la un ziar de sport? Multumesc anticipat pentru raspuns.

dana  •  24 martie 2018, 11:13

sa fim seriosi, *** Ai nostri s-au santajat intre ei pina au picat la pace: Disjungem, sa traim bine! Ce te baga-n depresie e ca TV-urile din tara cu cele mai multe TVuri locale nu preiau asa subiect gras, desi subiectul e piperat cu tot ce face audienta: sex, ***, mafie, santaj, lacrimi, tragedie, pe parcursul a doua decade

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Romica  •  24 martie 2018, 11:21

Poate d-na Olga avea doar rol de "recuperator" al unor inregistrari/probe compromitatoare ale cuiva foarte important, iar cei 10 recunoscuti de fete erau "colateral damage". Poate deaceea ancheta s-a oprit brusc, ca s-a obtinut ce s-a cautat. Nu cred ca acei chinezi aveau doar probe video cu acte sexuale cu minore si cred ca s-a investigat aceasta, doar pentru a deturna atentia intr-o anumita directie. Activitatea lor fiind atat de complexa (nu numai prostitutie), e posibil sa fi avut si alt fel de obiecte de santaj. Nu intra nimic in tara(droguri, arme) fara sa stie manageri ale structurilor de informatii. Chiar daca nu afla de la cei 10 corupti, recunoscuti de fete, sunt informati de parteneri din alte tari europene.(asa cum ai spus drogurile erau ptr Europa...) Nu cred ca acesti chinezi au facut altceva decat alti interlopi "locali", doar ca au o structura bine definita, o lege a tacerii si nu dupa o manea si un sprit, impartasesc toate nebuniile pe care le fac.

Ion  •  24 martie 2018, 11:27

...Ce s-a ales din relatiile romano-chineze ...Cata mizerie au putut scoate nemernicii astia ...De asta s-a infierat securitatea ?S-asi faca *** astia de cap ? Astea sunt valorile post decembriste pt. care si-au dat sufletul atatia romani ?Imi este sila ca ma numesc roman . Cu fiecare zi ce trece imi dau seama ca fac parte dintr-un neam ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

catalin  •  24 martie 2018, 11:30

Imi explica si mie cineva de ce acest subiect nu apare la TV? Macar 5 minute. Sute de emisiuni cu statul paralal, statul vertical, statul imposibil si alte tampenii. Dar nimic, adica 0 cu acest caz. De ce?

Cătălin Tolontan  •  24 martie 2018, 11:31

@catalin: B1TV urmareste consecvent subiectul. Silviu Manastire a avut-o invitata pe colega mea Mirela Neag.

enduroyz  •  24 martie 2018, 11:54

Lupta anticoruptie si tupeul fetitelor si baietilor din justitie cu salarii si pensii speciale , razi d t kcy pe tine , dottoressa de renume mondial si pasta de tomate 45 % . Cum zicea bolsevicul scufundaseu , ,, la tepe in Piata REvolutiei ,, , si cand m-am dus acolo nu era prezent ,bolsevicul mosierul milionar in euro cred ca era pe mosie la Nana . Lupta anticoruptie , ha,ha,ha,ha # rezist ......................................

Daniel B  •  24 martie 2018, 12:24

D-le Tolontan, lasati filozofia schimbarii de mentalitate. Astea sunt chestii abstracte care tin la o patura intelectuala subtire. Puneti mana pe CD-uri si publicati ce contin, daca sunteti tari :) sa vada si vulgul cine sunt infractorii...

Che Guevara  •  24 martie 2018, 12:28

Chinezii au preluat tot in Europa. Orice business care e de vanzare este cumparat imediat de chinezi. Si va mirati ca mai au putin si ajung nr.1 mondial? Trump incearca sa faca toate companiile americane sa produca in USA. Incet- incet se va renunta la mana de lucru "ieftina" din China. Nimic nu e ieftin acolo. Ti se ofera cel mai bun pret pe ceea ce vrei sa prduci dar cedezi drepturile de autor. Practic oferi produsul si designul tau pentru a fi copiat. Ceea ce se va intampla, cu siguranta.

Bogdan  •  24 martie 2018, 12:42

Pe ei, Cataline!!!

alex  •  24 martie 2018, 13:17

Bun articol , si socant in acelasi timp . Dar defapt , asta este realitatea , nu este doar in Romania asa, sa nu credeti ca in alte tari nu regasim aceleasi lucruri . Nu inteleg acele persoane care cred ca , gasirea CDurilor va aduce ce?! Nimic , va aduce la cunostiinta ce persoane cu functii bani etc , mergeau la fetite . Dar evident ca dupa un scurt exercitiu de imaginatie , intelegem ca sunt destule astfel de personaje . Problema nu e cine sunt ele , ca nu vom afla niciodata. Problema dragilor este MECANISMUL , problema este cum de sunt asa bine protejati , si cea mai mare problema este ca defapt , mogulii stiu de aceste lucruri corupte , dar vorba aia , afacerile ilegale sunt cele mai infloritoare. Iar noi am dat cu pusca in ceasca ca nu aveam ce manca , in schimb oamenii cinstiti au pierdut orice legatura cu viata normala , in schimb ce jmecherii jmecheresc CAT VOR SI CE VOR . si atunci ma intreb , nu era mai bine sa mananc mai putin dar toti sa fim egali ? ne-a placut prostitutia... *** . astia suntem si cu asta defilam .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  24 martie 2018, 13:18

@alex: unii dintre acesti oameni au fost recunoscuti de fete in fata procurorilor DIICOT. Gasiti numele si functiile aici, fiecare cu ce s-a spus despre ei, ca au roluri diverse. Deci putem sa-i aflam, pas cu pas. -------- https://www.tolo.ro/2018/02/05/ei-sunt-cei-10-ofiteri-pe-care-au-recunoscut-la-diicot-fetele-dosarul-de-pedofilie-si-de-trafic-de-persoane/

Gino  •  24 martie 2018, 13:20

Problema se pune in felul urmator....parca traim un ,,cosmar,, vechi de mii de ani....astia din Asia pentru ca sa-si vinda marfa cit mai ieftin si fara taxe....recurg la metode din cele mai ,,interesante,, nu vin cu ,,fetite,, prostituate din China ci cumpara sau fac rost chiar de la noi din tara....Deci cuceresc si piata noastra a prostitutiei....iar proxenetii romani sunt inpinsi in Spania...Marea Britanie...etc precum ia impins Huni pe Celti in Imperiul Roman....daca fac si trafic de droguri si arme....pai dupa ce este ala filmat si in caz de control santajat....mai ales daca stie ca aia au si arme ...cine il apara chiar daca este mare sef in politie sau alte structuri....Am vazut serialul Corleone....pai aia au omorit in Italia politisti...procurori...senatori... judecatori....generali....oare daca se invirt miliarde din afaceri aici la noi sau doar suntem o placa turnata...Oare si astia din garda financiara si alte structuri nu-i sicaneaza si Ei pe chinezi....? cu controale si amenzi....date aiurea...iar astia au gasit un mijloc de aparare alfel nu se explica de ce chinezu este sustinut de structuri-le lor de conducere....Dar a gasit si o bresa la oameni slabi care gindesc cu capul cel mic....In loc sa-si ia spaga linistit si sa merga la ,,***,, pe piata libera....se multumeste cu cadouri ieftine si cu probe de santaj.....pentru o partida de sex de 100 euro....iar statul pierde sume colosale din micimea lor....Sa ai functie si salariu mare si sa stai la mina ,,chinezului,, sa iti satisfaci poftele sexuale...sa nu fii in stare *** sa seduci secretarele si activistele de partid....mie mi se pare ca barbat umilitor sa vina unul de la mii de kilometri distanta *** si sa-ti faca cadou fete tinere din Romania....daca facea cadou o chinezoica frumoasa atunci as avea intelegere sa primesca cu suspendare....Asfel In Romania in sistem se cunoste slabiciunile barbatilor...iar in magistratura si procuratura femeile sunt mai multe in functii de conducere .... Iar astora cu functii nu le este frica cu caseta fata de lege ci fata de nevasta....In concluzie in tarile dezvoltate nu intimplator prostitutia este legala....asfel cel cu functie mare daca este ,,nazdravan,, si are porniri erotice are unde sa se manifeste cu discretie si asfel sunt mai putini sau foarte putini cei care mai pot fi santajati cum facea directorul FBI cel mai logeviv din SUA.....Iar in fata instantei daca tinara chiar declara si nu are martori sau Ea probe pentru a demonstra .....ca respectivul client a obligat-o sa intretina relatii sexuale ....respectiva tinara poate fi acuzata de santaj si marturie mincinoasa...oare cind filma actul sexual doar avea telefon puteasa-si faca o copie deoarece si respectivele dispozitive au card de stocare.....oare fara probe foarte clare nu poate fi si o lupta intre sefi corupti si cei ,,drepti,,....Deci Ele constient au filmat dar ce polite de asigurare si-au luat...deoarece multe prostitute de lux nu sunt papusi gonflabile sunt ,,unse cu toate alifii-le,, chestia cu sunt fete proaste de la tara nu mai tine in zilele noastre cind au in dotare Ifone.....iar multe ,,prostute de la tara,, conduc institutii...sunt vedete la tv.....etc....cind luau bani credeau ca este asa un cadou sau era plaata pentru servicii....Ca sa faci parte dintr-o retea sa intreti raporturi sexuale cu sefi de politie...procurori...judecatori....oameni astia....trebuie sa ai ceva experienta peste medie in materie de sex ca doar nu sunt niste prostii....? Concluzia mea este o lupta pentru putere la venirea oamenilor lui Basescu....unele inscenate altele adevarate....dar cunoscute si asumate in bloc....Iar media mai ales TV ....este cunoscut nivelul ridicat de promovare a fetelor prin favoruri sexuale cei drept putine precum tipa care se culca cu fotbalisti si politicieni...***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andre  •  24 martie 2018, 13:29

Pt corecta informare,lui wang yan i-a fost retrasa cetatenia română de către ANC m.jurnalul.ro/stiri/observator/presedintele-china-town-a-ramas-fara-cetatenia-romana-645175.html

Cătălin Tolontan  •  24 martie 2018, 13:30

@Andre: Da, de catre ANC la cererea SRI. SRI l-a considerat o amenintare pentru Romania si acum e bine mersi inapoi.

Obiectiv  •  24 martie 2018, 13:31

Domnule Tolontan, ii desfid pe acei ofiteri, functionari si politicieni care nu sunt in stare sa cucereasca femeia dorita (temporar si doar in plan fizic) prin ei insisi, fara sa faca apel la bani si la influenta! Au fost, sunt si vor mai fi nulitati care vor profita de slabiciunile celor vremelnic puternici! O.

mafia  •  24 martie 2018, 13:37

Atentie mare , astia sunt in stare sa va execute.. mare atentie ...

Cătălin Tolontan  •  24 martie 2018, 13:38

@mafia: Romania nu e Slovacia, ca sa raspundem amar si autoironic. Acum, serios, intr-o tara democratica nu cetatenii trebuie sa se teama, ci mafiotii. Daca suntem preocupati de potentialele riscuri? Uneori ne gindim, insa e parte a meseriei de jurnalist.

pawn  •  24 martie 2018, 14:31

habar n-am ce-o fi fost acolo, dar altceva m-a pus pe ganduri: citarea unui istoric (plus filosof, plus economist, cunoasteti genul) neocon, cu "china care..." nu stiu ce se crede. adica de la o gasca mafiota structurata etnic-tribal se ajunge la filosofia istoriei. hello, e ca si cum am spune ca albanezii din italia, bosniacii din germania au format gasti de raketi pentru ca "albania se considera principala entitate politica din lume" :)) pur si simplu s-au inconjurat de neamurile lor, in care au incredere. si inca o paranteza: ar fi interesant de cunoscut (ca sursa de inspiratie ptr o carte despre explorarea viciului, de pilda), un politist de asta. a se vedea "bad lieutenant", ala al lui ferrara si keitel, unul dintre cele mai tari filme ever.

Alex  •  24 martie 2018, 14:38

Un articol demn de romanele politiste. Poate din acest articol se inteleg anumite probleme si sincope de care sufera Romania. Un sistem corupt. Fara discutie ca despre asta vorbim, numai ca pana la ajunge la sistemul acela corupt poate ar trebui sa analizam si componenta sistemului. Sistemul acesta corupt este doar rezultatul unui popor corupt. Pana la urma sistemul bugetar este format la baza lui din oameni medii nu din afaceristi. Cum se face ca oamenii saraci, care vin din familii oneste si care dupa anumite studii reusesc sa treaca de un examen pentru a ocupa o functie in orice punct de influenta sau nu din cadrul sistemului (MAI, SRI, SIE, MAPN, diverse ministere,ANAF, etc) ajung sa faca acest sistem praf si sa isi calce pe toate principiile? Daca analizam situatia Romaniei lui 1989 se constata ca exista o mare pondere a populatiei medii/sarace si 1% elite. Se considera ca toti cei 99% medii erau invatati sa nu fure si sa isi indeplineasca datoria de serviciu. Atunci cum dracu(desi nu are nici o vina) se face ca toti sau majoritatea celor care ar trebui sa ofere maxim de profesionalism si integritate nu o fac? Poate raspunsul este ADN-ul, faptul ca romanul nu isi face autoanaliza si nu se conformeaza decat daca este vorba de bat, cu toate ca as vrea sa ma insel. Apoi ar mai fi si faptul ca ne miram de ceea ce au facut chinezii in Romanica. Pai wake up mai oameni !!! Romanul a ramas inca la vechea vorba "e chinezarie dom'le nu cumpar", in timp ce oamenii astia aveau mafie de cand noi ne rugam de altii sa ne recunoasca unirea. Nu mai subestimati Asia si nici culturile pe care nu le cunoasteti. Pe mancatorii de orez daca este sa ii trezeasca seara ca au razboi, vin toti de acasa dar pe grataragii nostri nu cred ca ii motiveaza ceva.

Cătălin Tolontan  •  24 martie 2018, 14:39

@Alex: nu e ADN-ul de vina, sunt institutiile si sistemele pe care le fondam si le intretinem. Daca le imbunatatim pe ele, daca politizam mai putin administratia si politia, tot mai multi oameni vor considera ca merita sa ramina in serviciul public si sa nu se compromita.

zorrozabal  •  24 martie 2018, 14:44

O explicatie logica-ca acei chinezoi isi faceau de cap in tara asta-pentru ca "prestau servicii specifice" si pentru "firme serioase"!

Luca  •  24 martie 2018, 14:57

Macar sa ii facem de rusine , nu ?! :-) Buna miscarea cu nr de telefon ! Sa vada baietii ca nu sunt in siguranta . O sa apara si fapte neprescrise , spuse , poate , de vreo sotie furioasa ! :-)

Mu Shu  •  24 martie 2018, 15:21

@Pawn Ce sa fie de vazut la un politist din asta? In afara de faptul ca rade ca o curca-n lemne, ca sa nu zic altfel, iti zic sigur ca nu e nimic de vazut.

pawn  •  24 martie 2018, 15:43

@Mu Shu. hai, ba, ca o iei limitativ-literal. ma refer la o categorie extinsa, care au badge, arma, steagul cu treiculori in spate: porcurori, judeacatori, arhonti (pe care vechii greci ii luau de barba cand se enerva diogene), uite...cazul judecatoarei pe care au platit-o cu virilitatea lor recunoscuta fratii becali! huh? ce zici? n-ar fi interesant de cercetat subteranele mintii sale?

Mu Shu  •  24 martie 2018, 15:58

N-o iau, eventual merg :)) De pe unde vin eu e bine sa nu o iei nici limitativ si nici literal si nici in alt fel :))...In rest, chiar l-am vazut pe unul dintre astia si la asta ma refeream, dar desigur, tu nu aveai de unde sa stii, e ok. Subteranele mintii unor astfel de oameni le cercetezi daca esti psihiatru, medic psihiatru, nu psiholog. Eu studiez rezolvarile de situatii si nu prea am timp de "minerit" ca sa zic asa. Si cand am mai vazut cazuri rezolvate de altii, nu conta ce aveau in subteranele mintii lor, cu "flori de mina" formate din ganduri bune sau rele, abstracte sau nu, cauzele rezolvarilor erau mecanice, nu filozofice. Nu conta nimic, pe tidula de "descarcare de gestiune" a alora care le faceau "inventarul" nu scria daca erau veseli sau tristi. Dar nu toti trebuie sa fim la fel, asa ca da, poate ar fi interesant sa intre in abatajul mintii lor si o echipa de mineri.

Virgil  •  24 martie 2018, 17:13

“.....cu exceptia unui interlop roman, plecat din țara”. ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  24 martie 2018, 17:15

@virgil: daca nu am publicat numele interlopului roman inseamna ca nu avem inca toate datele. Multumim!

Relu  •  24 martie 2018, 18:13

Xenofilia e boală grea. De-asta ne-a mers rău întotdeauna.

Comentează