Părinții copiilor morți la Colectiv acuză mușamalizarea și au făcut o plângere penală

Ei solicită procurorului general să cerceteze și cine au fost factorii de decizie și marii responsabili ai tragediei din 30 octombrie 2015

miercuri, 2 mai 2018, 12:37

”Principalii responsabili, exponenți ai unui întreg sistem viciat, corupt și anacronic, care a generat tragedia de la Clubul Colectiv, sunt în continuare liberi, menajați și, probabil, vor rămâne nepedepsiți”, așa începe un comunicat de presă pe care l-au conceput părinții și organizațiile care îi reprezintă pe cei 66 de morți și pe zecile de răniți de la ”Colectiv”.

Ei acuză limitarea căutării adevărului și a responsabilităților ”la paliere inferioare” ale statului român.

De aceea, susțin organizațiile semnatare, au depus o nouă plângere penală la Parchetul General.

 

 

CUPRINS: Toate capitolele din investigația GSP în dosarul dezinfectanților diluați Hexi Pharma, neregulile din sistemul medical românesc și cazul „Colectiv”

Comentarii (38)Adaugă comentariu

Mihai  •  2 mai 2018, 12:52

Cand folosesti o tregedie in scopuri politice pt a rasturna un guvern, e absolut normal sa ti se intoarca - karma is a bitch.

Mircea  •  2 mai 2018, 13:13

Apropo de titlu. Copii care fac copii. Și umblă prin cluburi.

Maxentiu  •  2 mai 2018, 13:24

Recent, am primit un mesaj important de la Liverpool, via Alfie Evans: sistemul e mai important decit viata copiilor nostri. Poate ar trebui ca si parintii copiilor morti la Colectiv sa inteleaga si sa accepte acest lucru. Iar daca nu il vor accepta si vor incerca in continuare sa schimbe lucrurile, atunci sa fie constienti de doua lucruri: 1. sistemul, in esenta lui, e acelasi peste tot, si in Romania cea murdara si corupta, si in Occidentul unde curge lapte si miere; 2. sistemul nu se rezuma la un partid aflat vremelnic la putere, el include si Opozitia si Justitia si Presedintele si Serviciile si Ambasadele si Mass-media. Pentru toti acestia, viata si sanatatea copiilor nostri nu reprezinta scopuri in sine, ci niste variabile introduse intr-un joc gigantic si pervers al carui unic scop este Puterea.

lord belial  •  2 mai 2018, 13:30

respect oamenilor indarjiti din romania care cauta sa se faca dreptate ptr cei morti. cand postacii semi *** scapa pe forumuri, e semn ca guvernul nu e doar degeaba, e si prost pregatit. stam cu ochii pe taranoii din guvern si asteptam cu maxim interes gasirea si pedepsirea vinovatilor din aceasta tragedie. nu e romania sat fara caini, oricat ar vrea *** din guvern sa ne faca sa credem asta. nu uita, romania, in strada in 12 mai.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

lord belial  •  2 mai 2018, 13:32

@baiatul cu liverpool poate amintesti si faptul ca in anglia s-au gasit vinovati ptr tragedie, printre ei numarandu-se si politia britanica. prezentarea trunchiata a adevarului te face mincinos. *** psd & alde & udmr & pdl & basescu

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gigelos  •  2 mai 2018, 13:46

recidivist , mituitor de judecatori , eliberat ... mita la judecator . despre ce mai vorbim ?

zzz  •  2 mai 2018, 14:04

Mihai, yes, you are...

Florin_Valeriu Ciobanu  •  2 mai 2018, 14:07

Inaintea mortii si dupa ce ea a venit nu exista cuvinte.Noi,cei de azi,nu le avem in vocabular.Dar exista decenta,putere morala de a infrunta inevitabilul,punerea fruntii in pamint.Pt ca nu sintem puri nici absolut curati.Din nici un punct de vedere.Si atunci zic:plingerea este nerusinata.Din toate punctele de vedere!

Ion  •  2 mai 2018, 14:13

Eu nu văd de ce alți oameni să fie vinovați de ce s-a întâmplat. Pote cei care au făcut construcția că nu au respectat legile și normele, dar de aici și până la ai găsi vinovați și pe alții e cale lungă. Nimeni nu a insistat ca locația să fi arhi plină

Colectiv 2 ani si 6 luni  •  2 mai 2018, 14:17

Aflarea adevarului si pedepsirea vinovatilor ar trebui sa primeze. Demersul parintilor si al celorlalte organizatii mi se pare ca face mai mult rau. Ei fac o confuzie si omit ca principalul motiv al mortilor si ranitilor este incendiul. Pe cale de consecinta cei vinovati de producerea incendiului sunt principalii vinovati. Ei trebuie sa se axeze pe cauza principala: cine sunt cei responsabilii pentru incendiul care a curmat viata a 64 de oameni si a nenorocit pe viata si mai multi? Poate ca instanta va ajunge la alte concluzii, dar eu cred ca o implicare cat se poate de directa au avut-o patronii care au ales respectivele materiale inflamabile, inspectorii ISU care au dat aprobarea pe criterii numai de dansii stiute (posibili stimulente, mici atentii etc), cei de la firma pirotehnica si cei care trebuiau sa asigure caile de iesire. Discutia cu "sistemul corupt" este una fara sfarsit si le va aduce numai de pierdut. Aceasta extrapolare fortata pana la nivel de Prefectura si alte institutii nu va crea decat discutii interminabile si procese lungi, complicate. Sa fim seriosi: nu ambulantele, nici Prefectura, nici Primul Ministru si nici politicienii nu poarta vina acelui incendiu. Indirect POATE, dar aici intram in speculatie, iar justitia nu se bazeaza pe speculatii. Daca acel incendiu nu izbucnea, toti acei oameni erau acum in viata, la casele lor. SCOPUL PROCESULUI TREBUIE SA FIE AFLAREA ADEVARULUI SI ANUME CINE SE FACE VINOVAT DE INCENDIUL DE LA COLECTIV. Iar aflarea adevarului nu trebuie sa dureze 20 de ani. Imi pare rau pentru durerea dansilor, dar se afla pe un drum gresit cu acuzarea unor institutii care nu erau implicate in acel concert si nu poarta vina izbucnirii incendiului. Principalul lor scop ar trebui sa fie gasirea principalilor vinovati. Daca se vor pierde in cautarea a 1000 de vinovati si deschiderea de alte procese se va pierde foarte mult timp si singurii care vor avea de pierdut vor fi victimele. Condoleante celor indurerati!

Nedumeritu  •  2 mai 2018, 14:23

Tolontan, ai tacut anii astia de la colectiv incoace. N-ati scris nimic de procesele lor si te-ai trezit acum sa-i folosesti? Si mai ilustrezi si cu poze de la manifestatii, sa nu cumva sa ratezi ocazia pentur un mesaj subliminal...Rusine

Mircea  •  2 mai 2018, 14:36

@Mihai : esti depasit de situatie si vadit implicat politic. In mod normal pentru ce s-a intamplat atunci guvernul trebuia demis pentru ca ministrii din acel guvern nu si-au facut treaba. planul pentru situatii de urgenta la nivel de UE trebuia pus in aplicare de catre guvern. Acceptarea ajutorului din partea unor state UE care au sarit in ajutorul notru trebuia acceptat tot de catre guvern. tot guvernul trebuia sa asigure buna functionare a spitalelor, dotarea lor si curatenia lor. deci guvernul trebuia demis fara sa intervina nimeni. sa dai vina pe 3 oameni pentru nenorocire este absolut aberant. trebuiau trasi la raspundere de la mic la mare pentru ca ce a fost acolo a fost incompetenta.

Catalin  •  2 mai 2018, 14:51

O mică precizare dacă se poate... Aici nu este vorba de zeci de răniți ci de vreo 130 de răniți, tratați atât în țară cât și pe afară... Din păcate unii dintre ei "trag" și acum să se vindece, să îndepărteze chirurgical cicatricile, să facă transplant de păr (sau alte și alte operatii similare cum ar fi exciziile), sa dea jos grefele de piele aplicate inițial prost și să pună altele și ar mai fi. Pentru o mai bună și corectă documentare, domnule Cătălin Tolontan, dacă vreți putem vorbi mai multe în privat. Am fost acolo și eu și soția, am fost internați aici dar și pe afară, știm care este "pulsul" părinților dar și al supraviețuitorilor și cunoa;tem să zicem mult mai bine cum stă treaba. Aveți mailul meu, așa că... știți ce aveți de făcut. Pentru "comentatorii de serviciu", hmmm, vedeți-vă de treaba voastră și rugați-vă cât încă nu ați emigrat din România, să nu pățiți la fel ca noi, cei de la Colectiv.

Adina  •  2 mai 2018, 15:02

Vinovatii de au dat aprobari pt acea chestie numita club? Vinovatii de au iesit la tv sa ne spuna ca sistemul de sanatate nu are nevoie de ajutor (dixit banicioiu si mai ales highlander arafat)? Vinovatii din spitale ca nu au iesit in fata sa denunte imposibilitatea de a ingriji ranitii? Vinovatii din aceasta asa zisa justitie care nu avanseaza voluntar sau involuntar? Care vinovati?

zzz  •  2 mai 2018, 15:20

@Mircea si @ Catalin, se pare ca postacii PSDisti au invadat atat forumul de aici cat si cel de la HN si incearca sa duca in desuet orice subiect care aduce atingere stapanilor lor. Imi pare bine ca voi existati (dar in acelasi timp imi pare rau ca existati, avand in vedere pretul pe care l-ati platit, Catalin) luati atitudine si nu lasati mocirla sa se urce pe noi. Suntem multi ca voi si va sprijinim. The day we give in is the day we die

Mihai  •  2 mai 2018, 15:31

@Mircea - ranile produse de un incediu pot fi extrem de grave si se moare oriunde indiferent cat de curat e un spital, de altfel procentual au murit la fel de multi dintre cei care au fost transportati in afara cu cei care au ramas in Romania. Au fost accidente asemanatoare peste tot in lume - in america au murit mai multi tineri si nu si-au dat demisia guvernatorul si nici macar primarul localitatii.

bogdan  •  2 mai 2018, 15:58

E tarziu , e mult prea tarziu ca in Romania coruptia sa fie eliminata ... Nepasarea si frica voastra de a actiona timp de 30 de ani in care doar cine nu a vrut nu a furat vor avea repercursiuni din ce in ce mai mari ...

danny  •  2 mai 2018, 16:42

In SUA, in 2003 , in conditii absolut identice, au fost bagati la inchisoare: 1.tour managerul formatiei 2. cei 2 patroni ai clubului unde au murit 100 (una suta) oameni a t â t. fara politizare! manipulator, ca de obicei

danny  •  2 mai 2018, 16:48

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

victor L  •  2 mai 2018, 18:06

Ce, cum, cine musamalizeaza? inca mai e dujmanul Justitiei la Cotroceni?

Alex  •  2 mai 2018, 19:42

Primordial sunt vinovati parintii, care isi lasa copii sa mearga pe drumul sinuciderii curate. La Colectiv s-a produs o sinucidere precoce, care substituit o sinucidere latenta, adica o intrupere a continuitatii... Face parte din programul eradicarii suprapopularii globale (dar preferential aplicat in Europa).

Marian Tudose  •  2 mai 2018, 20:31

@ Alex Din nefericire, portul ilegal de creier nu este prevazut in Codul Penal, desi ar trebui. Cred ca singurii parinti vinovati sunt parintii tai ca nu au folosit contraceptivele atunci cand trebuia.

Alex  •  2 mai 2018, 21:03

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai  •  2 mai 2018, 21:12

@danny - incediul din rhode island a fost socant de asemanator cu cel din.colectiv - cineva care a reusit sa iasa a filmat totul si filmarea se gaseste pe youtube. Acolo pompierii au ajuns in mai putin de 5 min si totusi n-au reusit sa faca nimic iar numarul mortilor a fost aproape dublu fata de cel din colectiv, insa spre deosebire de colectiv lumea mai departe s-a comportat decent si nu au politizat totul cerand demisia guvernatorului sau primarului din cauza iresponsabilitatii celor care au organizat concertului si a patronilor clubului.

Octav  •  2 mai 2018, 21:24

@Miahi, ***. De unde *** scoti ca in afara sunt aceleasi sanse, indiferent de cat e de curat e spitalul? ***, nu vrei sa recunosti ca in Romanica s a murit in sepcial din cauza bacetriilor intraspitalicesti? Care spitale sunt manageriate de oameni numiti politic de teapa lui Secureanu? Pe cine crezi ca prostesti p aici? Sunt oameni informati, nu fani Antena 3. ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  2 mai 2018, 23:23

@ Octav Domnule poate nu stiti...Dupa Colectiv au venit oamenii buni la guvernare...In timpul astora un pacient ars a fost trimis afara pentru tratament.Din pacate guvernul cel bun a reusit performanta sa piarda pacientul! Pierdut - adica nu mai stiau nimic de soarta lui...Presa aflase lucruri pe care ministerul le nega...A fost trimis in spital mai bun in Bulgaria.Din pacate pacientul a mai si murit.Pacientii cu arsuri sunt in toata lumea socotiti a fi pacienti cu problemele medicale cele mai complicate...Romania in cazul sectiei de arsi s- a facut de ras in 4-5 randuri inaugurand sectia! Asta s- a petrecut in timpul mai multor ministrii si mai multor guvernari...Puteti privi in oglinda si spitalul care a dorit transplantul de plamani iar un ministru in loc sa ajute a pus piedici...Totusi tara asta are medici si a avut dotarea necesara in a trata cazurile cu pacienti arsi ...Cautati pe internet si o sa gasiti cazul unor mineri arsi care au fost salvati...Cred ca s- a intamplat in 2008 sau 2009 si presa vorbea despre mineri inviati... Deci numai un medic din domeniu poate spune daca au fost greseli si cine le- a comis...Despre spitalele de afara...Din pacate nu prea exista spitale ferite de infectii intraspitalicesti nici afara...Pacientii de la Colectiv multi nu erau transportabili...Asta nu inseamna ca poate in alta tara pacientii nu aveau alte sanse,mai mici sau mai mari...Si m- ati facut curios: cine a facut numirea politica a lui Secureanu? Domnul Tolontan inca nu ne- a spus...

danny  •  2 mai 2018, 23:42

@Mihai, pai spune-i ''doctorului''Octav. ca el asta a inteles, ca mai intai au fost niste bacterii intraspitalicesti si apoi a fost un foc pus de niste ciudati ca sa omoare bacteriile! si d-aia trebuie dat jos guvernul. eu zic ca si presedintele, daca e sa mergem pe logica asta inlantuita! )))))

Bracalone Sandu  •  2 mai 2018, 23:44

Vax coane! S-a mai zis aici ca dosarul a fost facut de un *** de la PG, cu știința de carte si moralitate precare, care l-a lucrat ptr opinia publica oparita si ptr presa de 2 bani, ca voi. Cine a tras adevăratele foloase se stie: nea tehnocratul si gasca lui secu. Si-acum, aflam ca ong uri afectate fac sesizări tocmai la parchetul general al ***, adica exact la cei care au mermelit ancheta. Prostie suprema!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

danny  •  2 mai 2018, 23:44

@Mihai, pai spune-i ''doctorului''Octav. ca el asta a inteles, ca mai intai au fost niste bacterii intraspitalicesti si apoi a fost un foc pus de niste ciudati ca sa omoare bacteriile! si d-aia trebuie dat jos guvernul. eu zic ca si presedintele, daca e sa mergem pe logica asta inlantuita! )))))

lari  •  3 mai 2018, 1:59

Tu nu termini corvoada?

lari  •  3 mai 2018, 2:06

Revii și reviii, și iar revii, ce se poate întâmpla mai mult decât s-a întâmplat?

Ronin  •  3 mai 2018, 2:13

Romania e o tara in care te ratezi si se moare cu acordul batranilor! Este tara unde ti s-a tatuat de mic ca esti dator cueva cu multa ipocrizie! De asta fug tinerii pe capete din tara. Unele comenturi pe aici stau drept marturie ca exista o fractura intre generatiile de inainte si cele de acum. In nici o alta tara n-am vazut atata prostie si inversunare din partea celor de o varsta impotriva generatiilor tinere.

lari  •  3 mai 2018, 2:24

Eu, personal, cred că agitația unui fapt petrecut din vina comună a sistemului se îmbină cu vina victimilor. De aici facere prin naștere aduce discuții.

Mihai  •  3 mai 2018, 6:17

@octav - stiu pt ca statistica zice lucru asta - in cazuri similare procentual au murit la fel de multi sau chiar mai multi in occident sau america. Traumatismul suferit de corp in cazul unei arsuri severe e extrem de grav, practic corpul nu mai are capacitatea de a se apara de orice fel de infectie care apare imediat nu doar dupa zeci de minute dupa ce a ajuns in spital , ca patologia (simptomele) apar doar dupa cateva zile e altceva dar asta nu inseamna ca bacteriile au fost contractate doar din spitale. Fara sa mai punem la socoteala ca sansele de supravietuire in cazul arsurilor severe a cailor respiratorii e practic 0 oriunde in.lume nu doar in Romania. Insa asta e tara, in 2015 toti habarnistii devenisera experti medicale asa cum din 2017 incoace habarnistii au devenit experti juridici.

Tudor  •  3 mai 2018, 8:57

Am fost dresați să nu mai gândim cu mințile noastre să ne bizuim pe „specialiști”; dacă are avizul nu știu cui înseamnă că e sigur. Toate blocurile și casele „reabilitate termic” sînt făclii în așteptare; polistirenul se aprinde ușor, arde bine, mult fum toxic.

pacientuedevina  •  4 mai 2018, 9:59

Bravo lor, respect ca nu se lasa! Si in ziua de azi, Corpul de control al MS (compus din medici...) musamalizeaza sesizarile cetatenilor privind ascunderea de catre conducerile spitalelor a infectiilor nosocomiale! Mafia medicala a supravietuit Colectivului, pentru ca legea criminala, neschimbata de guvernanti, permite medicilor sa se autoreglementeze si sa se autocontroleze. Asta ar trebui sa elimine cei de la Colectiv, ca sa nu se mai moara cu zile in spitale! Degeaba tot fac plangeri penale, nu folosesc la nimic, daca nu au smuls buruiana din radacini. Iar cei din mafia medicala stiu asta si rad copios de zbaterile ineficiente ale celor de la Colectiv...

pacientuedevina  •  4 mai 2018, 10:25

Pacat ca cei de la Colectiv sunt sfatuiti gresit si canalizati prin manipulare tot mai departe de obiectivul major pe care ar trebui sa il realizeze, si pe care l-ar realiza cu certitudine datorita ascendentului si simpatiei populare, pe care politicienii legiuitori nu si-ar permite sa le contrarieze: schimbarea fundamentala a sistemului medical in sensul responsabilizarii reale si controlabile a acestuia de catre societatea civila. Prin doua schimbari simple in Legea 95/2006: introducerea obligatorie si permanenta in consiliile de administratie a spitalelor a reprezentantilor asociatiilor de pacienti si a firmelor de asigurare de malpraxis, introducerea obligatorie si permanenta, cu drept de vot, a reprezentantilor asoc. pacientilor in Comisiile de disciplina ale Colegiului medicilor. Sistemul s-ar reseta automat si definitiv: adio musamalizari! Iata de ce, cei de la Colectiv, ar putea astfel intra ca tancul in sistemul putred si corupt... Dar sunt manipulati sa nu o faca. Cand ii vor vedea ca vor manifestain fata MS , a Guvernului si a Parlamentului pentru aceste elementare si esentiale schimbari legislative (prin ordonanta de urgenta), voi merge alaturi de ei, pentru ca inseamna ca si-au dat in sfarsit seama cum pot schimba real ceva

Colac  •  6 mai 2018, 15:22

Parintii copiilor morti de rujeola dorm? Ei de de nu fac?

Comentează