sâmbătă, 23 iunie 2018, 1:30
Zis și Giovanni, impresarul Ioan Becali ajunge la închisoare din postura de șef informal și atotputernic al fotbalului românesc.
”Puşcăria nu este o sperietoare! Pușcăria nu e pentru girafe, leoparzi sau tigri, este o instituţie de reeducare”, spunea Becali, pe 4 martie 2014, în drum spre Rahova.
Îl însoțesc alte șapte nume importante.
Unii se consideră nevinovați, dar niciunul nu se leagă cu lanțuri de țară, în speranța ca ea să se prăbușească și ei să scape printre zăbrele.
Mai mult decât atât.
Doar la două zile după verdict, televiziunile încep o campanie extinsă: ”Grațiere pentru Gică Popescu!”.
Sunt aceleași canale TV care astăzi îl încurajează pe Liviu Dragnea să nu recunoască condamnarea din primă instanță de la Înalta Curte!
Se strâng semnături pentru Popescu. Opinia publică se divide, dar reacționează mai degrabă împotriva inițiativei.
”E o filieră de demolatori!”, se indignează Mihai Gâdea, la Antena 3, la adresa celor care se opun grațierii.
Din închisoare, căpitanul echipei naționale și al Barcelonei intervine.
Popescu transmite că el nu a cerut nicio grațiere, că respectă legea și că-și va executa pedeapsa.
E un moment de demnitate simplă.
Trec patru ani și un alt om din sport, Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, merge la închisoare.
”Sunt pregătit pentru cantonament”, glumea el, la ultimul termen, în așteptarea verdictului din Gala Bute.
După sentință spune: ”E o decizie pe care trebuie să o respect, chiar dacă nu o accept”.
Pe 5 iunie 2018, se îndrepta spre Rahova.
De plâns îl plâng, pe el și pe Elena Udrea, aceleași televiziuni care, și după sentința definitivă, știu mai bine decât cei 8 judecători că ”dosarul Gala Bute e însăilat”.
PSD transformă retorica marginală a infractorilor în discurs oficial al statului român.
Ca și Ioan Becali, Rudel Obreja nu e la prima ciocnire cu legea.
Ambii mai fuseseră condamnați. Sunt recidiviști.
Condamnații se declară nevinovați din principiu, căci așa spun toți cei prinși, la fel fac hoții de buzunar din tramvaie, se jură pe orice că nu e mâna lor cea pe care ai prins-o, doar le-a lipit-o cineva de umăr!
Însă ei știu foarte bine că momentul căderii era oricând posibil și și-l asumă.
Dacă spargi 10 bănci, accepți riscul că, la un moment dat, vei fi înhățat.
Există o onoare a infractorului.
Și, mai ales, condamnații din sport nu au pretenția ca protestele lor de autovictimizare să devină discurs național.
Aceasta e granița îngrozitor de periculoasă pe care liderii PSD au trecut-o!
Ideea că închisorile sunt pline de mii de oameni nevinovați, cum a spus explicit ieri Liviu Dragnea după ședința conducerii PSD, este pretenția infractorilor, adusă în fruntea țării!
Când premierul Viorica Dăncilă și ministrul justiției Tudorel Toader atacă o sentință judecătorească, considerând-o politică, ei dau dreptul oricărui hoț, violator, agresor să nu recunoască propria sentință.
La Centenar, PSD propune un stat în care justiția este inutilă sau, oricum, opțională pentru cei care sunt suficient de puternici, de gălăgioși, de bine anturați de partid și de televiziuni.
În statele normale, ideea că judecata e aprioric nedreaptă rămâne exclusivitatea psihologică sau doar afirmația celor din închisori.
La noi, ea a urcat dinspre recidiviști înspre puterile statului – a ajuns să dicteze Guvernarea, să facă agenda Parlamentulului și să atace Justiția.
Liviu Dragnea și ai lui nici nu-și dau seama ce rău produc societății.
Ei minează actul de justiție în general. Mai mult, legitimează răzbunarea și fac dezirabilă violența!
Căci, dacă tribunalele sunt vădit și general nedrepte, orice condamnat are dreptul legitim să-și amenințe polițistul care a strâns probe, procurorul care l-a anchetat și judecătorul care l-a condamnat.
De aici și până la răzbunarea și atacul fizic al infractorilor asupra forțelor de ordine sau magistraților nu e decât un pas.
Ce se poate întâmpla mai departe?
Care-i soluția?
Liviu Dragnea i-a ignorat, așa cum bine observa Nicușor Dan, pe cetățenii cinstiți ai acestei țări, când s-a apucat să ceară scuze infractorilor care stau în închisori, în loc să le ceară scuze plătitorilor de taxe și impozite.
El și capii PSD vor să răstoarne logica societății.
76.9% este absența la vot a deputatului Liviu Dragnea în legislatura 2016-2020
Urmăriți-le retorica!
Vor schimba regulile pe bandă rulantă, vor ataca oameni din justiție, presă și din societatea civilă, pentru că, în logica lor, noi suntem cei care merităm reeducați!
Nu e nicio glumă, e normalul pe care ei îl propun.
Miile de infractori au ocazia să domine milioanele de cetățeni onești.
De vreme ce gândirea infracțională ajunge la putere, cei reeducați, vorba lui Becali, ajung să fie girafele și ”șobolanii”, și nu vinovații deciși definitiv de justiție.
Genul acesta de agresiune la adresa aplicării legii face rău inclusiv celor închiși. Pentru că, în loc ca societatea să învețe compasiunea și preocuparea pentru condițiile într-adevăr deplorabile din închisori, cetățenii se vor radicaliza la rându-le.
Condamnații nu sunt suboameni, sunt semenii care au greșit, plătesc și, apoi, se reîntorc la viața comunității. Iar recidiva, mai ales masivă, așa cum e în România, e și responsabilitatea societății, căci înseamnă că ceva nu e în regulă în sistemul penitenciar. Dar cine se va mai gândi cu calm la aceste realități?
Ce-i de făcut?
Liviu Dragnea subestimează capacitatea de răspuns a societății și a statului.
Brazilia îi poate da un bun exemplu de ceea ce se va întâmpla, mai ales că e o țară pe care o cunoaște.
Când a pornit tăvălugul cazurilor de corupție din societatea braziliană, aranjorii campaniilor electorale și magnații care-i plăteau ca să obțină contracte cu statul au rânjit polițiștilor, procurorilor și judecătorilor.
”Ce o să faceți, o să arestați a 7-a economie a lumii?”, îi sfidează ei pe anchetatori.
Raportul dintre elită și sistemul judiciar este net superior primilor.
Șefii Petrobras, companie cu venituri de patru ori cât tot bugetul național al României!, se simt de neatins.
La fel și politicienii.
Dar polițiști obișnuiți și încăpățânați, cărora le curge, la propriu, țeava cu rahat în fața curții, îi aduc probe judecătorului, el însuși un tip normal, care sosește cu bicicleta în tribunalului din Curitiba.
Pentru că societatea se schimbase și pentru că oamenii nu mai acceptă injustiția, cercetările merg înainte.
Nu se lasă.
Și, într-o bună zi, o țară cutremurată de ceea ce credea că e imposibil de realizat află că sute de boși din afaceri, politicieni și interlopi sunt puși sub acuzare.
”Azi e o zi pentru Republică. Toți suntem egali în fața legii”, spune tânărul procuror brazilian, în fața compatrioților săi.
Republica, legea și cetățenii României nu vor ceda.
1q • 23 iunie 2018, 13:42
Cand klaus incalca Constitutia, ups, Tolo tace.
haideusicfr • 23 iunie 2018, 13:46
Cum ar fi daca aidoma poporului roman ce are in frunte un neamt ,la randul lor nemtii ar fi condusi de un roman. Dragnea si cu doamna prim ministra de la noi ar face schimb cu Angela Merkel.Sa vina ea la noi si cei doi sa plece la nemti.Sa-i invete ce e democratia.
lulu • 23 iunie 2018, 13:48
asta e țara: președintele citește de două săptămâni ceea ce trebuia să semneze și încă n-a terminat, doamna k e mai tare decât șeful fbi, există protocoale peste lege între puterile statului , procurorii de la ploiești fac dosare la comandă, iar d-lui tolontan nu-i place de dragnea și ai lui.
Cătălin Tolontan • 23 iunie 2018, 13:49
@lulu: e fals ce spuneti, nu am nici o partinire fata de PSD, cred ca e absolut obligatoriu sa existe un partid puternic de stinga in Romania, care sa apere drepturile salariatilor si ale celor care nu au o sansa egala. Si nu am nimic nici cu Liviu Dragnea. Meritul lui in fixarea agendei si tonului care a dus pe drept la cistigarea alegerilor e incontestabil. Dar aici vorbim despre faptul ca refuza sa accepte regulile democratice si pun sub asalt lucruri pe care le-am cistigat cu greu.
Andy • 23 iunie 2018, 13:57
Daca te duci la Jilava sau la Rahova sau la oricare alta puscarie din tara si intrebi un condamnat daca a fost condamnat pe drept o sa auzi ,in proportie de 99%, ca NUUUUUUU.Si cei condamnati pentru omor o sa ti zica ca victima l a provocat.Bravo domnul Tolontan pentru acest articol !!!!
RomaniaLibera • 23 iunie 2018, 13:57
In gandirea lor limitata, disperata si doritori de foloase pe spinarea romanilor onesti, ei nu se vor opri niciodata. Noi, cei care iesim in strada trebuie sa-i oprim si sa-i dam jos. Bataia de joc dureaza de prea mult timp! Jos PSD! Traiasca Romania Libera!
Bolo • 23 iunie 2018, 13:58
Respect Tolontan!
Sorin • 23 iunie 2018, 14:00
***
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Ovidiu • 23 iunie 2018, 14:02
***
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Sirba • 23 iunie 2018, 14:03
Excelent articol și foarte pertinent. Din pacate toti telespectatorii Antenei 3, cred ca toti oamenii legii (polițiști, procurori, judecatori) sunt platiti sa-i faca rau domnului Dragnea. Din pacate sunt destul de multi acești privitori și din pacate aceștia merg la vot și votează cu PSD. De nivelul lor de educatie nu cred ca mai e cazul sa discutam....😟
Doru • 23 iunie 2018, 14:04
"Vesnicia s-a nascut la sat"! Liviu Dragnea stie prea bine asta.Noi toti o stim la fel de bine si totusi nu facem nimic spre a"deschide ochii" celor care se multumesc cu cativa bani in plus la pensie,fara sa le pese de viitorul copiilor nostri.Doar suportam bastoanele jandarmilor ptr cateva seri in piete apoi,plecam injurand spre case!Liviu rade la un spritz cu Gabi Fiera:"cainii latra caravana trece"!
robertino2 • 23 iunie 2018, 14:04
Intrebare retorica: Se mai folosesc case conspirative ***?
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Teddy • 23 iunie 2018, 14:05
tot ceea ce se intampla in viata politica este pur si simplu dezgustator ... mai mult, lipsa bunului simt si a celor 7 ani sunt revoltatoare in societatea romaneasca .... de aici si pana la cazuri similare cu ceea ce s-a intamplat in filmul Cadere (1993) cu Michael Douglas probabil ca nu mai este decat un pas ... satui sa vada cum drepturile si nevoile lor sunt efectiv ignorate, cetatenii simpli ai acestei tari vor incepe unul cate unul sa isi faca singuri dreptate ....
Ghita • 23 iunie 2018, 14:06
Articol mincinos si facut la comanda.Tu esti hotul tolomacule.
Cătălin Tolontan • 23 iunie 2018, 14:07
@Sorin: aceiasi care m-au pus sa-i pun intrebari incomode Laurei Kovesi la conferinta de presa de la DNA, atunci cind tabara cealalta zicea ca sunt nashpa :-) Lasati-o balta, serios, ca nu fac jurnalistii ce spun taberele.
Nu-s ciumat • 23 iunie 2018, 14:07
Bravo Tolo!Uite ce repede au sarit pe tine astia spalati pe creier de ***.
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Ciprian • 23 iunie 2018, 14:07
Ramane fascinant aparatul de propaganda pus la cale de cei ce vor sa eludeze legea. Cu cele mai simple (dar, din pacate, eficiente) metode de manipulare reusesc sa deturneze mereu discutia, ducand-o spre derizoriu. In stilul clasic al "da, dar si voi", mana de agitatori platiti "la comentariu" insista sa perpetueze un mesaj cat se poate de nociv pentru societate, per total. Fara sa nege acuzatiile unui articol, aduc in discutie logica lui "toti sunt corupti, deci nu e nimic de facut". Dar e ok, speranta mea e ca veti cadea odata cu sistemu***.
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
George • 23 iunie 2018, 14:07
Si totusi de ce nu un articol in 15 zile dupa decizia ccr
antiprostie • 23 iunie 2018, 14:08
Bravo, Cataline, ai reusit sa-i nervozezi pe postacii psd-isti care sunt peste tot, chiar si pe site-uri cu tematica sportiva. Dar ce ne mai miram, Romania e o tara in care hotii sunt aparati de cei care considera ca a baga mana in buzunarul altora, pt. ca asa s-ar traduce fapta pt. Dragnea a fost comndamnat, nu este un delict, ci ca asa ar face si ei. Sila-mi este de postacii platiti!
Zotta • 23 iunie 2018, 14:10
Bai puscariasilor, taceti din gura, Țoli are mare dreptate!
Liviu • 23 iunie 2018, 14:10
Tolo,nu ai dreptate...raționamentul tău e corect într-o țară normală, unde președintele nu își bate joc de țară citind în loc să respecte Constituția și unde justiția nu e câmpul tactic al serviciilor... Americanii spun clar,mai bine 100 de vinovați în libertate decât un nevinovat în pușcărie...Rarinca,Rușanu îți spun ceva? Acum e clar,treceți la Ringier,sunteți cu rezist,feisbuc,etc....M- ai dezamăgit, Tolo.
robertino2 • 23 iunie 2018, 14:11
Ce nu inteleg domnul Tolontan si ceilalti. Fiecare articol de genul asta mai pune voturi pentru PSD. La mai multe!
Nicu • 23 iunie 2018, 14:11
Cu acest articol de ziarist ***, subiectiv și ignorant, am încheiat citirea acestui site și a "Gazetei Sporturilor"! Mai devreme sau mai târziu, Dumnezeu face decontul tuturor manipulatorilor acestui popor prost dar plin de ifose și șmecherii!
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Dan • 23 iunie 2018, 14:14
Dar cand a fost sa pui gimnastica pe butuci...***?
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Mircea • 23 iunie 2018, 14:16
Pentru teleormanenii sustinatori de pana acum: N-ati prins vremurile de dinainte. Tendinta e aceea de a ne inchina din nou in fata marelui URS, vorba Phoenix-ului. Cehii, polonezii si ungurii o fac deja. Noi cel putin avem boala pe marele URS si nu numai de la 1918 incoace. Marturie stau scrierile lui Eminescu, Iorga ..... Johannis a ajuns presedinte pentru ca majoritatea nu l-a vrut pe Ponta in primul rand. Si asta spune totul. Hotul neprins e negustor cinstit, spune proverbul. Dragnea a fost prins, si restul e cancan. Lasa-ti ba A3!
Stefan • 23 iunie 2018, 14:17
O sinteza a socetatii romanesti excelenta , in cateva zeci de randuri s-a facut o radiografie corecta si pertinenta a societatii romanesti actuale. Mii de felicitari, excelenta sinteza! NU trebuie sa ne lasam dusi de acesti oameni care , in mod nemeritat conduc destinele Romaniei! ROMANIA merita alti conducatori, nu pe acesti teleormaneni ajunsi in locuri nemeritate!
Sirba • 23 iunie 2018, 14:17
Unii fac din pacate
O ciuma rosie • 23 iunie 2018, 14:18
Cand Werner *** pe constitutia tarii si pe decizia CCR, de ce nu esti la fel de acid ***, Tolontane?? Legea trebuie sa o respecte doar "stanga plina de corupti"?!
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Alexander • 23 iunie 2018, 14:18
Wow! Faptul ca postacii s-au sesizat atat de repede demonstreaza ca esti un mare ghimpe in coasta lor. Bravo, Tolo!
silviu • 23 iunie 2018, 14:19
Lulu... eu inteleg k ai si tu o paine de mancat.....dar lasa prosteala
non-amnezicus • 23 iunie 2018, 14:19
asta i culmea mr. tolontan....lui @lulu ii raspunzi total pe linga, iar lui @sorin numai tu stii la ce raspunzi, ca el saracul ca si noi, asteapta sa i fie moderat comentariul....dar ce conteaza, tot romanul e expert in justitie azi, painea si circul seecuristilor moderni...
marian • 23 iunie 2018, 14:19
Dle. Tolontan, in cazul Dragnea articolul dvs. (tematic) pleaca de la o premisa gresita: sentinta este atacata pe cale de apel, conform legii, nu este "nerecunoscuta" asa cum in mod regretabil scrieti dvs. Pastrati-va standardul, domnule ziarist. Nu vorbiti despre judecatori si despre procurori, nu aveti datele necesare pentru astfel de pozitii. Nu va doresc catusi de putin sa acumulati o experienta directa in domeniu. Cu sincera simpatie.
Planetfun • 23 iunie 2018, 14:19
Nimic de iohanis ? Asa si cu justitia in tara asta . Partinitoare.
George • 23 iunie 2018, 14:21
Bravo,bun articol.
Justitiarul • 23 iunie 2018, 14:22
In toate marile dosare de corupție cred ca legislația penală din Romania ,oferă judecătorilor , aproape in egala măsura atât posibilitatea de al face scăpat pe infractor cât si de al condamna Problema judecătorilor cred ca este una de morala si curaj . Ca sa aibă curaj ar trebui sa vadă susținerea masiva a opiniei publice pentru morala nu mai e treaba noastră a fost a părinților dumnealor .
Luigi • 23 iunie 2018, 14:23
tolo , Continu, faci pe justițiarul,când de fapt eşti duplicitar,eşti unduios .... Fă naibi presă sportivă, dacă poți,...bineânțeles....
Costel • 23 iunie 2018, 14:23
Daca sa zicem, prin absurd n-ai fost conectat la Facebook pana luna trecuta si acum te conectezi - vei fi socat pentru ca se pare ca suntem intr-un soi de razboi civil. Intelectuali, hippsteri, pensionari, muncitori, politicieni pare ca duc o lupta cu atata inversunare si mai ales ura, unii impotriva altora. Ratiunea nu-si are locul, cei cativa care incearca sa fie impartiali, sunt acuzati de tradare de celelalte tabere. Cum s-a ajuns aici? O data la 4-5 ani ni se cere sa alegem pe cei care se vor afla la conducerea tarii. Un lucru firesc in democratie si pe care simplii cetateni ai altor state, il exercita in marea lor majoritate, indiferent de optiunea politica. Dar nu la noi in Romania. Marea noastra majoritate cautam motive puerile de a nu ne exprima un drept castigat si cand cei care isi exercita dreptul constitutional castigat de a alege, il fac, ii catalogam in fel si chip. Si unii si altii, ne vedem superiori si fata de ceilalti solutiile propuse sunt tot mai radicale (vot doar pt cei cu liceu samd). Acuzam anumite categorii sociale defavorizate doar pentru simplul fapt al exercitarii unui drept fundamental. Noi astia educati, nu facem sau nu am facut nimic in afara de caterinca ieftina ca sa-i ajutam si pe ceilalti.
exxocet • 23 iunie 2018, 14:23
Respect, d-nul Tolontan. Pentru verticalitatea, pentru demnitatea dvs. Pentru faptul ca aveti coloana vertebrala si forta de a combate propriul trust din care faceti parte. Peste decenii va veti putea uita in ochii copiilor dvs, stiind ca nu le-ati amanetat lor viitorul pentru a va face dvs un cotidian mai comod. E mare lucru.
Alex • 23 iunie 2018, 14:25
Scuze, prezenta e 76.9%? Daca da, atunci a lipsit la 1 din 5 voturi, nu la 4 din 5.
Antonio • 23 iunie 2018, 14:27
Respect Tolontan
Noss • 23 iunie 2018, 14:27
Domnule Tolontan, sunt convins ca realizati cat de importante sunt astfel de analize in societatea romaneasca de astazi, aflata pe buza prapastiei in ceea ce priveste democratia si dreptatea. Dvs si alti formatori de opinie ce va urmeaza exemplul, pur si simplu dati dovada de curaj, responsabilitate si cu nemernicii care au ajuns sa conduca tara, chiar va expuneti. Nu pot decat sa imi exprim respectul si sa va spun ca voi fi prezent, la randul meu, acolo unde vor fi romanii de buna credinta, in aceste vremuri de incercare pentru tara noastra. Dumnezeu sa aiba mila de Romania. P.S. Nu e important numele meu dar daca ati avea curiozitatea, ati observa ca de cele mai multe ori am polemizat cu Dvs, sunt un pic gica-contra, basist si rapidist, de-aia.
gabriel valeriu • 23 iunie 2018, 14:28
Cetateanul care voteaza si plateste taxe in Romania e un mare cheltuitor de bani pentru ca voteaza asumat mai degraba infractorii decat candidatii onesti. Apoi, dupa ce infractorii politici se apuca sa-si faca treaba de infractori, adica sa fure din taxele platite de bietul om care i-a trimis acolo, tot omul nostru mai plateste gras niste procurori sa-i opreasca pe recent votatii infractori dupa care-i plateste si mai mult pe judecatorii care decid vinovatiile si sentintele. N-ar fi mai simplu, mai ieftin si mai bine pentru viata fiecarui platitor de taxe sa nu mai voteze infractori in loc sa desfasoare tot acest joc masochist in care se alege cu banii proprii furati, fara educatie, fara sanatate, fara drumuri si fara demnitate?
Mircea • 23 iunie 2018, 14:29
Niciodata in tara asta nu se vor indrepta lucrurile,daca pomovati ura ,dispretul si nerespectarea legilor.
?????? • 23 iunie 2018, 14:30
Remarcați și că site-ul "România Curată" este un site care a susținut libertatea de opinie și de exprimare și democrația ?
Chalex • 23 iunie 2018, 14:30
Dle Tolontan, cu amaraciune in suflet, acum, la peste 70 de ani de viata, imi este dat sa traiesc momentele in care am fost fugariti la manifestatiile din ianuarie 1990 - sunt liberal din convingere - la Piata Universitatii si la mineriada de catre cei care acum, sub o alta "blana de lup" vor sa sugrume si farama de democratie ce se infiripase dupa Decembrie 1989 si pe care o asteptam, hulpavi si plini de mari sperante, dar care - aidoma unei Fata Morgana - se indeparteaza tot mai mult de meleagurile noastre natale. La orizint se intrezareste Dictatura si Autoritarismul! Pe fondul framantarilor la nivelul UE, tare ma tem ca se va produce cat de curand o schisma, promotoare fiind Ungaria, Polonia, Cheia si Romania. Toate actiunile actualei coalitii de la guvernare sunt indreptate inspre inscrierea pe o traiectorie centrifugala, tot mai departe de Bruxelles. Pe fondul neintelegerilor tot mai accentuate intre Blocul European (UE) si SUA, se vor produce disfunctii de care se vor folosi actualii conducatori de la Victoria si din Coalitia de la Putere, fortand iesirea de sub tutela UE, sub pretextul ca oricum UE nu ne mai poate ajuta (fonduri europene nu vom mai fi in stare sa accesa) iar cei de la Putere nu mai vor sa fie sub control. Daca problema refugiatilor se va acutiza si ea, cu siguranta ca se va pune sub semnul unitatii Uniunea Europeana, moment atat de mult asteptata de Dragnea si Tariceanu care sa incepa o campanie de intoxicare a populatiei cu ideea ca mai bine ar fi daca am fi "pe propiile picioare", adica fara ca actualii guvernanti ss mai poata da vreodara socoteala de ceea ce vor afce in aceasta tara. Ce se va intampla? In cativa ani tara va deveni un teatru al conflictelor sociale si, atentie!, ale celor etnice!
mihai • 23 iunie 2018, 14:30
de ce sa nu ne perceapa lumea civilizata ca pe UN POPOR DE INFRACTORI ? chiar daca suntem 95% cinstiti? acesta este marea realizare a acestor BRAVI CONDUCATORI!Maine ,poimaine vom merge iarasi la defilari cu tablourile lor .....
Flo • 23 iunie 2018, 14:33
Jos cu ciuma rosie!
Cris • 23 iunie 2018, 14:33
Absolut de acord cu ideea articolului. Este inadmisibil ca un lider politic sa promoveze ideea de opozitie impitriva unei decizii a instantei. Insa faptul in sine ca articolul, care repet promoveaza un mesaj absolut corect, este construit in jurul atitudinii lui Dragnea, omitand atitudinea comparabila a lui Iohannis atunci cand a anuntat ca va studia decizia instantei constitutionale inainte de a o pune in aplicare (iar apoi a anuntat ca amana aplicarea pt ca sunt lucruri pe care nu le intelege in motivare, de parca executarea unei decizii a instantei depinde de intelesul in sensul de acord al cititorului), arunca puternice indoieli cu privire la obiectivitatea jurnalistului. Totusi, salut ideea articolului, dar sub mentiunea ca ambii lideri politici sunt blamabili pt opozitia, directa sau indirecta, fata de deciziile instantelor (atat dragnea, cat si iohannis, de altfel ambii certati cu legea si condamnati definitiv pt diverse faradelegi, primul pt o fapta penala, al doilea pt o fapta civila, dar care prin prisma imprejurarilor si a efectelor, insusirea cu rea credinta a unui imobil prin folosirea unor acte nevalide din postura de edil, e la fel de grava ca cea penala).
Marius • 23 iunie 2018, 14:33
Ce mai cuprinzatoare analiza Felicitari! Ps Ce se intampla cu d-na Alina Mungiu Pipidi? A abdicat domnia sa de la principii?
?????? • 23 iunie 2018, 14:34
Să știți că nici site-ul luju.ro, pe unde mai scriu și Cristoiu și Savaliuc, nu publică multe dintre comentariile tehnice despre spețele în dezbatere, ?