România nu se predă și nu se lasă reeducată de Dragnea și Dăncilă!

Aceleași televiziuni care-l îndeamnă azi pe liderul PSD să nu recunoască sentința au pornit, în 2014, o campanie de grațiere a lui Gică Popescu. Dar căpitanul echipei naționale de fotbal a arătat mai multă demnitate decât Liviu Dragnea

sâmbătă, 23 iunie 2018, 1:30

 

Zis și Giovanni, impresarul Ioan Becali ajunge la închisoare din postura de șef informal și atotputernic al fotbalului românesc.

”Puşcăria nu este o sperietoare! Pușcăria nu e  pentru girafe, leoparzi sau  tigri, este o instituţie de reeducare”, spunea Becali, pe 4 martie 2014, în drum spre Rahova.

Îl însoțesc alte șapte nume importante.

Campania de grațiere a lui Popescu, făcută de aceleași televiziuni care-l apără azi pe Dragnea

Unii se consideră nevinovați, dar niciunul nu se leagă cu lanțuri de țară, în speranța ca ea să se prăbușească și ei să scape printre zăbrele.

Mai mult decât atât.

Doar la două zile după verdict, televiziunile încep o campanie extinsă: ”Grațiere pentru Gică Popescu!”.

Sunt aceleași canale TV care astăzi îl încurajează pe Liviu Dragnea să nu recunoască condamnarea din primă instanță de la Înalta Curte!

Se strâng semnături pentru Popescu. Opinia publică se divide, dar reacționează mai degrabă împotriva inițiativei.

”E o filieră de demolatori!”, se indignează Mihai Gâdea, la Antena 3, la adresa celor care se opun grațierii.

Din închisoare, căpitanul echipei naționale și al Barcelonei intervine.

Popescu transmite că el nu a cerut nicio grațiere, că respectă legea și că-și va executa pedeapsa.

E un moment de demnitate simplă.

Obreja: ”Trebuie să o respect, chiar dacă nu o accept”

Trec patru ani și un alt om din sport, Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, merge la închisoare.

”Sunt pregătit pentru cantonament”, glumea el, la ultimul termen, în așteptarea verdictului din Gala Bute.

După sentință spune: ”E o decizie pe care trebuie să o respect, chiar dacă nu o accept”.

Pe 5 iunie 2018, se îndrepta spre Rahova.

De plâns îl plâng, pe el și pe Elena Udrea, aceleași televiziuni care, și după sentința definitivă, știu mai bine decât cei 8 judecători că ”dosarul Gala Bute e însăilat”.

PSD transformă retorica marginală a infractorilor în discurs oficial al statului român.

Ca și Ioan Becali, Rudel Obreja nu e la prima ciocnire cu legea.

Ambii mai fuseseră condamnați. Sunt recidiviști.

Retorica marginală  de autovictimizare a infractorilor este însușită de Guvern și de Parlament!

Condamnații se declară nevinovați din principiu, căci așa spun toți cei prinși, la fel fac hoții de buzunar din tramvaie, se jură pe orice că nu e mâna lor cea pe care ai prins-o, doar le-a lipit-o cineva de umăr!

Însă ei știu foarte bine că momentul căderii era oricând posibil și și-l asumă.

Dacă spargi 10 bănci, accepți riscul că, la un moment dat, vei fi înhățat.

Există o onoare a infractorului.

Și, mai ales, condamnații din sport nu au pretenția ca protestele lor de autovictimizare să devină discurs național.

Aceasta e granița îngrozitor de periculoasă pe care liderii PSD au trecut-o!

  1. În societățile democratice, retorica răufăcătorilor rămâne una marginală, specifică lumii lor.
  2. La noi, prin reacția fără precedent a Parlamentului și Guvernului, povestea recidiviștilor devine discurs oficial al statului!

Premierul și ministrul justiției încurajează pe orice condamnat să-și suspecteze procurorul și judecătorul!

Ideea că închisorile sunt pline de mii de oameni nevinovați, cum a spus explicit ieri Liviu Dragnea după ședința conducerii  PSD, este pretenția infractorilor, adusă în fruntea țării!

Când premierul Viorica Dăncilă și ministrul justiției Tudorel Toader atacă o sentință judecătorească, considerând-o politică, ei dau dreptul oricărui hoț, violator, agresor să nu recunoască propria sentință.

La Centenar, PSD propune un stat în care justiția este inutilă sau, oricum, opțională pentru cei care sunt suficient de puternici, de gălăgioși, de bine anturați de partid și de televiziuni.

În statele normale, ideea că judecata e aprioric nedreaptă rămâne exclusivitatea psihologică sau doar afirmația celor din închisori.

La noi, ea a urcat dinspre recidiviști înspre puterile statului – a ajuns să dicteze Guvernarea, să facă agenda Parlamentulului și să atace Justiția.

Liviu Dragnea și ai lui nici nu-și dau seama ce rău produc societății.

Ei minează actul de justiție în general. Mai mult, legitimează răzbunarea și fac dezirabilă violența!

Căci, dacă tribunalele sunt vădit și general nedrepte, orice condamnat are dreptul legitim să-și amenințe polițistul care a strâns probe, procurorul care l-a anchetat și judecătorul care l-a condamnat.

De aici și până la răzbunarea și atacul fizic al infractorilor asupra forțelor de ordine sau magistraților nu e decât un pas.

Ce se poate întâmpla mai departe?

Care-i soluția?

Tâlharii vor să-i reeduce pe magistrați și pe cetățeni!

Liviu Dragnea i-a ignorat, așa cum bine observa Nicușor Dan, pe cetățenii cinstiți ai acestei țări, când s-a apucat să ceară scuze infractorilor care stau în închisori, în loc să le ceară scuze plătitorilor de taxe și impozite.

El și capii PSD vor să răstoarne logica societății.

76.9% este absența la vot a deputatului Liviu Dragnea în legislatura 2016-2020

Urmăriți-le retorica!

Vor schimba regulile pe bandă rulantă, vor ataca oameni din justiție, presă și din societatea civilă, pentru că, în logica lor, noi suntem cei care merităm reeducați!

Nu e nicio glumă, e normalul pe care ei îl propun.

Miile de infractori au ocazia să domine milioanele de cetățeni onești.

De vreme ce gândirea infracțională ajunge la putere, cei reeducați, vorba lui Becali, ajung să fie girafele și ”șobolanii”, și nu vinovații deciși definitiv de justiție.

Genul acesta de agresiune la adresa aplicării legii face rău inclusiv celor închiși. Pentru că, în loc ca societatea să învețe compasiunea și preocuparea pentru condițiile într-adevăr deplorabile din închisori, cetățenii se vor radicaliza la rându-le.

Condamnații nu sunt suboameni, sunt semenii care au greșit, plătesc și, apoi, se reîntorc la viața comunității. Iar recidiva, mai ales masivă, așa cum e în România, e și responsabilitatea societății, căci înseamnă că ceva nu e în regulă în sistemul penitenciar. Dar cine se va mai gândi cu calm la aceste realități?

Ce-i de făcut?

Brazilia, cea atât de dragă lui

Liviu Dragnea subestimează capacitatea de răspuns a societății și a statului.

Brazilia îi poate da un bun exemplu de ceea ce se va întâmpla, mai ales că e o țară pe care o cunoaște.

Când a pornit tăvălugul cazurilor de corupție din societatea braziliană, aranjorii campaniilor electorale și magnații care-i plăteau ca să obțină contracte cu statul au rânjit polițiștilor, procurorilor și judecătorilor.

”Ce o să faceți, o să arestați a 7-a economie a lumii?”, îi sfidează ei pe anchetatori.

Raportul dintre elită și sistemul judiciar este net superior primilor.

Șefii Petrobras, companie cu venituri de patru ori cât tot bugetul național al României!, se simt de neatins.

La fel și politicienii.

”Azi e o zi pentru Republică!”

Dar polițiști obișnuiți și încăpățânați, cărora le curge, la propriu, țeava cu rahat în fața curții, îi aduc probe judecătorului, el însuși un tip normal, care sosește cu bicicleta în tribunalului din Curitiba.

Pentru că societatea se schimbase și pentru că oamenii nu mai acceptă injustiția, cercetările merg înainte.

Nu se lasă.

Și, într-o bună zi, o țară cutremurată de ceea ce credea că e imposibil de realizat află că sute de boși din afaceri, politicieni și interlopi sunt puși sub acuzare.

”Azi e o zi pentru Republică. Toți suntem egali în fața legii”, spune tânărul procuror brazilian, în fața compatrioților săi.

Republica, legea și cetățenii României nu vor ceda.

Comentarii (298)Adaugă comentariu

Tudor  •  23 iunie 2018, 14:34

Dar dacă toată scena politică, repet, scena politică, este teatru? Cînd o să văd un grangur mare la pușcărie cînd vreau, nu anunțat, de cîte ori vreau, o să cred. Între timp legea ce ne bagă la pușcărie dacă nu sîntem de acord cu evreii , la noi în țară, a trecut nebăgată în seamă.

cornelb  •  23 iunie 2018, 14:34

Bine punctat, tolo. De fapt aici e buba: cei care spun ca lupta pentru o justitie dreapta in Romania sunt penalii, iar oamenii cinstiti trebuie sa se supuna penalilor. Sper ca dragnea sa ajunga acolo unde e locul lui, adica la jilava.

Mircea  •  23 iunie 2018, 14:34

De ce nu acceptati ce am scris?

redneck  •  23 iunie 2018, 14:36

Cand presedintele zice ca vrea sa inteleaga intai si apoi sa se conformeze unei hotarari a CC (daca! considera ca e corecta) nu te-ai mai indignat, presedintele poate pune in discutie hotarari executorii si nu e nici o problema... Cine mai are - in acceptia ta - prerogative de genul asta? Raspund eu in locul tau: codruta, sri... niste entitati care se cred mai presus de orice notiune de justitie si legalitate. Nu sunt fan Dragnea, daca se va dovedi vinovat, sa plateasca - asa e normal intr-o societate sanatoasa, dar de la a-ti exprima opinia ca o hotarare este incorecta si pana la a nu respecta una este cale lunga... in care din cele doua situatii se situeaza presedintele? Poate ar trebui sa ne prioritizam polemicile si sa ne concentram asupra celor carora care sunt mai importante... un presedinte refuza sa puna in practica o hotarire a CC mi se pare "o idee" putin mai grava...

Vasile  •  23 iunie 2018, 14:38

Cata deosebire intre sistemul juridic spaniol si cel roman, in Spania doi fotbalisti [prinsi ca au evazionat statul au platit suma datorata si eventual penalitati de intarziere plus o amenda penala iar la noi pentru o suma mult mai mica face 3 ani de puscarie. Va recomand sa reflectati asupra acestui aspect, poate ca veti intelege sa faceti diferenta intre infractiunile cu violenta si cele economice. Nu cred ca e sanatos dictonul ,,puscarie cu orice pret,, adica ca mai cheltuim cu incarcerarea lor fara a recupera prejudiciul.

ducu  •  23 iunie 2018, 14:39

F.bun articol.d-le Tolontan! Felicitari!

Obiectiv  •  23 iunie 2018, 14:39

Ti-am mai spus, nu discutam despre principii, ci despre fapte! O atitudine ca a ta, bazata pe fapte, n-ar fi potrivita nici macar in SUA, "patria democratiei", cum o considerati voi. Tie si altora va este foarte usor sa vorbiti despre principii pe socoteala si libertatea altora; desi Popescu a dovedit demnitate, tu si altii ca tine ii datorati nu numai scuze, ci si serioase daune materiale! Ma refer strict la Popescu, nu si la altii pedepsiti in acelasi dosar! O.

Cătălin Tolontan  •  23 iunie 2018, 14:40

@Obiectiv: sunteti in logica lui Dragnea aici. Adica ne puneti pe noi sa ne cerem scuze lui Popescu, cel care a fost condamnat. Nu, e exact invers. Cei condamnati trebuie sa se gindeasca la ce au gresit, sa platesca (Popescu a platit), sa ispaseasca si sa mearga mai departe. Nu societatea e vinovata pentru vinovati, nu mai inversati rolurile ca nu tine culpabilizarea :-) Cit despre faptele din Dosarul Transferurilor: justitia le-a consemnat, inclusiv faptul ca se simteau asa de nevinovati ca au cumparat judecatoarea in prima instanta.

ena  •  23 iunie 2018, 14:41

Un articol foarte bine scris. Dispretul d-lui Dragnea fata de cetateni s-a vazut cel mai bine cand, dupa ce s-a victimizat in fata jurnalistilor, a intors spatele si a plecat, neacceptand nicio intrebare din partea presei

robertino2  •  23 iunie 2018, 14:45

Marian, articolul este pentru hastagisti. Pentru ei nu conteaza legea, dreptatea, ei doar urasc o persoana - Dragnea.

Io  •  23 iunie 2018, 14:45

Pt cei care tot o dau cu "Johannis incalca constitutia", intrebarea mea e: ce s-a intamplat cu decizia curtii ca parlamentul trebuie sa fie compus din maxim 300 de persoane? In rest... tot prin america de sud o sa ajunga si dragnea

doilaunu  •  23 iunie 2018, 14:47

exista o lupta a PSD impotriva Justitiei, asta e clar, sa nu uitam totusi cine a inceput: Dragnea a fost condamnat la inchisoare pentru ca a chemat lumea la vot iar acum este condamnat din nou pt ca sotia lui a angajat fictiv la o institutie 2 membre PSD. Sotia lui Dragnea (cea care a facut fapta) este achitata, Liviu Dragnea (cel cu instigarea) este condamnat.

tudor  •  23 iunie 2018, 14:47

Domnule Tolontan, mai țineți minte celebrul discurs iliescian din 94' de la Satu-Mare? Era vorba de retrocedări și se contesta dreptul judecătorilor de a se pronunța pe acest gen de spețe, cu sentințe favorabile celor deposedați prin rapt de către comuniști. Acum este mult mai grav. Cei condamnați de către "statul paralel" pentru infracțiuni asupra banului public, considerate ca atare în orice stat civilizat și pedepsite aspru, trebuie eliberați de îndată, despăgubiți însutit pentru traumele îndurate, lăsați să își vadă de propriul lor program de guvernare a bunăstării personale. Iar justiția să le ceară iertare în genunchi și să-și facă mai puțin de lucru, prea erau suprasolicitati.

radu  •  23 iunie 2018, 14:49

Bravo,foarte bun articolul ...cand te uiti la Dancila,Oaia,Carmen,Dan,Alta intrebare,Nicolicea, Serban ,Dragnea ,plus alti zeci de demnitari cu functii in parlament si guvern,iti dai seama ca suntem intr-o mare gaura,in maxim 2 ani o sa clacam ,economic stam foarte prost ,la anul *** de tot .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

virgil  •  23 iunie 2018, 14:51

Bravo d-le Tolontan, un articol pertinent si decent. Pastrati-va stilul, inca o data felicitari.

george  •  23 iunie 2018, 14:53

Nu este posibil ca cei mai prosti,inculti,hoti,locuitori ai Teleormanului sa ne conduca ,si sa duca tara asta spre colaps,sunt sigur ca Teleormanul are oameni capabili,corecti,justi si muncitori care ar putea revigora tara,doar ca ei nu sunt tovarasi de mizerii cu Dragnea.Trebuie sa intelegem cu totii ca ce se intampla acum ne duce spre faliment ,nu trebuie sa fim sustinatorii nimanui,pur si simplu Dragnea si ai lui ne termina mai sigur ca picatura chinezeasca.Mai rau de atat nu se poate .

Gambeta  •  23 iunie 2018, 14:55

Tolontane, Daca TU esti Romania, inseamna ca, de fapt, Romania NICI NU MAI EXISTA. Asa ca, ce sa educi?!?

Andu  •  23 iunie 2018, 14:55

Bine scris, legat, cu mult bun simt. Atat de simplu. Felicitari!

VASI  •  23 iunie 2018, 14:57

Dupa mintea ta Tolontane este normal ca DNA-ul ca urmareasca "rosii" si numai rosii indiferent de raportul prejudiciu si cheltuieli generate / beneficii obtinute sau de claritatea probelor de la dosar. Oamenii sunt ahtiati, se vede de pe Marte ... hai nu Marte ( la urma urmei este o planeta rosie), se vede de pe Pluto ca doar pe ei ii vaneaza... :) Da, dispar de pe scena marii corupti PSD -isti, micii corupti psd-isti vor fi inhibati dar ... ceilalti mari corupti, ce se va intampla cu ei ? Trece vreamea cu aceste nuantari pe rosu iar celorlaltora li se vor prescrie faptele pentru ca nu asa ? DNA-UL ARE O SINGURA PREOCUPARE.

NR  •  23 iunie 2018, 14:57

Bună ziua domnule Tolontan. Observ cu stupoare că există persoane care vă pun la îndoială echidistanța, deși ați dovedit-o de nenumărate ori. Articolul denotă aplomb ceea ce este necesar vizavi de problemele expuse, deci țin să vă felicit, urându-vă succes și nu uitați un lucru : atunci când replicile negative vor deveni apăsătoare zâmbiți, continuându-vă itinerariul.:)

ortega  •  23 iunie 2018, 14:57

Fară cuvinte am rămas ... Sper să nu rămâi și tu fără loc de muncă , Tolo , că gsp e a varanului , după câte știu eu ... Îți trebuie ceva curaj *** ... Jos pălăria !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

show-ul rosu  •  23 iunie 2018, 15:00

Romania n-a mai fost niciodata atat de jos cum este acuma. Nu pot sa inteleg si sa accept ca soarta ne-au stabilit-o cei fara educatie, fara cultura, cei care nu vor sa munceasca, cei care doar asteaopta sa primeasca din toate partile fara rusine si fara demnitate. Nu pot sa inteleg cine naiba i-a ales. In Ardeal 9 din 10 oameni (chiar si cei din mediul rural) nici nu vor sa auda de PSD. Poate oare sa fie atat de mare diferenta de mentalitate intre regiunile tarii? Imi doresc sa plec din tara pentru ca fiii mei sa aiba un viitor mai bun dar mi-e ciuda si mi-e greu sa las in urma tot ce am obtinut dupa o tinerete intreaga de studii si munca.

caineleelectronic  •  23 iunie 2018, 15:00

Extraordinar articol. Felicitari. Domnule Tolontan, ne trebuie ca aerul o tribuna - manifest semnat de personalitatile Romaniei : scriitori (domnii Cartarescu, Plesu, Liiceanu), artisti (Doamna Pelea, Domnul Tudor Chirila), ziaristi (domnii CT Popescu, Negrutiu) si lista e incompleta desigur. Ne trebuie ca aerul aceasta tribuna-manifest. Care sa spuna exact ce ati scris dumneavoastra aici, si sa ceara celor care guverneaza acum sa se retraga, pana nu e prea tarziu.

NR  •  23 iunie 2018, 15:00

intinerariul* ( blamez autocorectorul ) ☺

dan  •  23 iunie 2018, 15:01

Intr-o tara normala este nevoie de cel putin doua tabere. Una la putere si cealalta facand tot posibilul sa-i ia locul. Este evident ca in orice tara, cei de la putere ( indiferent de tabara ) vor incerca prin orice procedee legale si mai putin legale ( cazul nostru ) sa ramana la putere. Natura omului. Nu poti condamna o tabara sau alta prin prisma unui conducator trecator. Dragnea o sa devina istorie mai devreme sau mai tarziu. Implacabil! Nu suntem nici Rusia si nici Turcia ca sa se mentina acolo ca Putin sau Erdogan. Fara modestie, romanii sunt mai destupati la minte ca cei de acolo. Sau mai usor de controlat de altii care nu cred ca suntem utili cu o dictatura. Nici nu conteaza. Derapajele Romaniei sunt controlate cand o luam pe aratura grav... Este doar o chestiune de timp! Mai devreme sau mai tarziu, Dragnea o sa ajunga in inchisoare. Nu el este problema. Problema este sistemul creat in PSD atat de slugarnic si de umil. Inteleg ca Guvernul Romaniei sa-i fie alaturi. Sunt alesi si pusi de el in functii. Dispare el, dispar si ei...Cum este posibil insa ca oameni alesi, primari, deputati, senatori...care au alternative, oameni totusi instruiti, cu cultura, cu scoli, carora in teorie nu ar trebui sa le fie teama de nimic sa stea alaturi de omul asta? Nici nu stiu daca sa o numesc slugarnicie. Interes? Frica? Spaima? Ce?? Ce-i face pe oamenii importanti din PSD sa uite sa gandeasca cu mintea lor, sa se incovoaie in fata unui om care devine la fel de urat ca Ceausescu sau Iliescu. Asta nu pricep eu... Si cum isi imagineaza ca o sa fie priviti in viitorul fara Dragnea? Ca doamna aceea care il pupa pe Sova si il apara. Ce lipsa de demnitate. Ce uratenie sufleteasca si slugarnicie. Oare merita un dram de putere trecatoare, banii si influenta sa te vinzi ca om, sa te lasi calcat in picioare si sa iti vinzi onoarea?? Dezamagitori sunt ei, dincolo de Dragnea.

Bulgaru  •  23 iunie 2018, 15:06

Bv domnul Tolontan, excelent punctat,suta la suta corect!! Felicitări!! Tara asta are nevoie de oameni ca dumneavoastră!!

acar  •  23 iunie 2018, 15:07

...."Când premierul Viorica Dăncilă și ministrul justiției Tudorel Toader atacă o sentință judecătorească, considerând-o politică, ei dau dreptul oricărui hoț, violator, agresor să nu recunoască propria sentință."...acesta este textul vostru....pentru studiu hai sa vedem raspunsul lui el lidero..cand a fost intrebat de paradelile de la Ploiesti?....raspuns .NU MA INTERESEAZA.....si mai nou daca vorbim de respectul legii...acelasi EL LIDERO...analizeaza daca pune in aplicare o decizie a CCR.....CONSTITUTIA ROMANIEI....bravos....siiii...totusi...divizia presa lucreaza.....scoateti lumea in strada....roata se invarte.

Edinamo  •  23 iunie 2018, 15:07

Foarte buna sinteza, d-le Tolontan! Cu toții în strada, pana vom scăpa de penalii din fruntea tarii!

Eliberatorul Tudorel  •  23 iunie 2018, 15:07

Ma intreb daca ministrul justitiei s-a gandit putin inainte de a spune ca exact justitia pe care el personal o conduce este injusta si da sentinte politice. Asa de minim bun simt..

Alex  •  23 iunie 2018, 15:08

O tara in care deciziile justitiei nu sunt respectate nu poate avea pretentia sa se numeasca stat de drept. Cel care a creat un precedent prin nerespectarea acestor decizii este chiar seful statului iar acum tabara adversa foloseste aceeasi moneda. Este un spectacol grotesc oferit de ambele tabere, "stanga si dreapta".

Stefan  •  23 iunie 2018, 15:10

Stau și mă întreb ăstia de apărați psd oare nu aveți copii acasă oare nu luați în considerare sa mai stați în tara asta va ți vândut votu pt o sticla de ulei acum (cei bătrâni și amarati) iar voi ăstia mai înstăriți postați pe toate site-urile pe ceva bănuți mai mulți sau pentru ca părinți mănâncă de la psd .. oamEni buni gândiți va ca va distrugeți tara și viitorul copiilor vostri

lila  •  23 iunie 2018, 15:11

*** ***. cei ca tine au dus Romania in postura de colonie cu aministratie straina. esti vrednic de dispret precum tradatorii de neam!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Johnneil  •  23 iunie 2018, 15:11

Foarte curand vom cere scuze tuturor borfasilor. Puscariasi vor pleca pe nave de croaziera pe bani statului si vor fi platiti cu salariu mediu pe economie pe toata durata detentiei.

zorrozabal  •  23 iunie 2018, 15:14

Protestele alea nu sunt "afacerea" majoritatii romanilor!De unde rezulta asta?Fie si din rezultatele care se inregistreaza la alegeri!Ar fi timpul ca romanilor sa nu li se mai faca "revolutii"prin intermediul posturilor de televiziune!E foarte bine ca s-au gasit atati de multi oameni care sa aiba timp si motivatie, sa protesteze- pentru o cauza cu caracter totusi cam general-,adica afara cu penalii din politica!Persista totusi nedumerirea de ce acei oameni nu si-au gasit timp si motivatie, sa protesteze si pentru o cauza mai concreta,cum a fost atunci cand a fost modificat Codul fiscal, in sensul ca plata asigurarilor-pentru pensie si sanatate-cade exclusiv in sarcina salariatilor,care s-au vazut astfel cu veniturile salariale diminuate cu o treime!De ce nu au reactionat si atunci acesti oameni?Poate ca nu sunt salariati!Sau poate ca sunt salariati bugetari, carora statul a avut grija sa le majoreze salariile in mod corespunzator!Sau poate ca sunt salariatii multinationalelor,care de fapt au dictat guvernului acea masura?Cine conduce Romania cu adevarat?Cine are puterea sa scoata in strada atati oameni,cand Guvernul nu mai raspunde la comenzi,nu mai este suficient de docil?E la mintea si a unei gaini de crescatorie, ca cine detine capitalul, dicteaza si in politica!Iar in aceaste tara peste 90% din avutia tarii este in mana unor puteri occidentale deghizate sub denumirea de multinationale!Iar aceste multinationale au grija sa isi transfere profitul in "off shore", ca sa nu plateasca nici un leu impozit pe profit!Problema "penalilor" e veche,dar in mod ciudat penalii pot sa candideze si in mod si mai ciudat tocmai ei ajung la guvernare!De ce?Cei care conduc Romania-din ce in ce mai la vedere-vor avea grija mereu ca succesorii actualilor "penali", sa fie... tot penali!De ce?Ca sa fie santajabili si sa poata fi schimbati atunci cand nu mai raspund la comenzi!Aferim!

Robert  •  23 iunie 2018, 15:17

Tolo, tu ala care "nu faci ce zic taberele", de ce eviti sa raspunzi la ce intreaba multa lume aici? De ce nu scrii nimic de Klaus, care refuza sa respecte constitutia si sa semneze demiterea lui Kovesi? Nu cumva Dragnea si Klaus sunt pe picior de egalitate? Asa cum Dragnea ignora justitia, Klaus ignora constitutia. Si, apropos Tolo, de Klaus nimic? Esti echidistant, nu? N-o mai arde tu echidistant ca nu ne-am nascut toti ieri

paul cristian stefanesc  •  23 iunie 2018, 15:17

Aoleuuu, dom' Tolontan, pai nu asa se face treaba. Se vede furie, ura, nervi, ciuda, disperare in materialul asta. Daca iti scapi sentimentele in mesajele pe care le ai de diseminat, pai atunci nu ai niciun succes cu ele. Nu-i inflamezi decat pe cei deja setati solid sa hastagreziste. Ceea ce n-are sens, ca astia sunt deja conectati la maximum la obiectivul vostru. Deci, nu obtii nimic in plus. Daca erai si tu mai subtil, daca iti mai mascai directia cu vreo deontologie... poate mai starneai in vreun fraier bunavointa si dragostea fata de ura. Ai imbatranit, ai obosit si nu mai esti capabil de o manipulare de calitate. O sa devii atat de ineficient, incat vei ajunge sa scrii despre Mihaela Buzarnescu sau despre fotbal. Ou sont les neiges d'antan, mon vieux Tolontan...

Gicu  •  23 iunie 2018, 15:18

Excelent articol. Antenistilor spălați pe creieri nu le convin. Oricum ei au devenit o minoritate si se vor sufoca într-o țară democrată si liberă. Dar, ei mai au o sansă: Coreea de Nord.

Ionutz2088  •  23 iunie 2018, 15:20

Sunt ROMAN sunt mandru de asta dar oamenii in general care traiesc in Romania nu cred k inteleg gravitatea faptelor acestor infractori pana la urmaa acum cateva zile undeva pe Facebook am lasat un comentariu impotriva PSD cv de genul "abia astept sa vina diaspora pe 10 August pt k si EU sunt unul dintre stranieri.."am primit inapoi numai jigniri si amenintari domnule Tolontan VA spun sincer k nu stiu ce sa mai cred nu stiu daca se merita sa ma intorc pt a striga in piata universitatii cum am Mai facuto de altfel cu ani in urma daca nu ma insel in 2011-2012 este k si cum te simnti strain de Tara ta...Tara mult iubita Romania ta a mea a noastra e incredibil cum numai o parte de ziaristi vor sa se faca dreptate restul se dau Dupa cum bate vantul..oare se merita domnule Tolontan?

all batran  •  23 iunie 2018, 15:22

Băăăi taicilor cand pe un mal al apei Sâmbăta stau unii,iar pe celalat mal altii si se ameninta câte pietre a adunat fiecare, pe apa(apa Sâmbetei) curg:pădurile, apele minerale,gazele, petrolul,aurul si mai cu seama speranta de 30 de ani a oamenilor. DNA,SRI,SIE,BNR,CCR sunt niste terminale la care s-au cuplat „mult iubitii si preteni” ce au venit cu ceva hârtii din tiparnița periodic pusa in functiune si ei cara bogatii ce nu se vor mai intoarce. Culmea e ca tot ei sunt si cu ”indicățiile” ,iar ai nostri yesmans (traducere mai aparte: nasul in izmene)față de licurici. V-ati uitat la PIB RO mâncat rapid de la 75mld.$ la 60mld.$ acceptat in 1989 si apoi scazut la 19,6 mld. artificial(pardon reforme),iar al lor a crescut de 6 ori dupa o umflare de 2 ori la inceputul 1980. Daca normal am fi avut din aceste devalorizari ale $ de 10X75= 759 mld$ nu nici 200mld. fara cresteri economice am fi cu salarii de 2-3mii $ si pensii de 1-2mii $. Apșrați RO nu gainarii politice.

Crimson Veritas  •  23 iunie 2018, 15:24

Sigur ca vrei un partid mare de 'stanga' ... pe care sa-l voteze saracii (multi si muti cati sunt in Romania) ... si care sa se faca ca face reforma ... in timp ce negociaza si face compromisuri cu Statul Paralel ... prin vii si sufragerii ...:)) E ideal ... practic asa ... se anihileaza o masa electorala foarte solida ... si Statul Paralel continua sa-si faca ... paradelile ... nestingerit! In plus ... aveti si un pres pe care sa va stergeti talpile ...:)) Este ... scenariul ideal ... in care sa va dezvoltati ... mica vostra religie ... fascista ... folosind ... paradoxal ... mijloace staliniste! ...:)) Eu ... nu mai doresc ca sa existe ... acest psd ... si sa tina ostateca cu ... tot felul de pomeni, promisiuni si declaratii de intentie (fara nici o manifestare in realitate) ... o masa electorala importanta ... care ar putea sa voteze ... pentru o Reforma Adevarata a Societati Romanesti ... si a acestor institutii medievale ... Armata, Politie, Justitie, Servicii Secrete ... care constituie Staul Alternativ! M-am saturat de reformele si promisiunile psd ... chiar daca nu am crezut niciodata in ele ... si nu am votat niciodata acest partid ... vreau declansarea unei Reforme Adevratate in Romania ... in special in cele 4 institutii care compun nucleu dur al Statului Paralel ... deci dezasamblarea acestui Stat ... iar psd nu actioneaza in acesta directie ... doar negociaza si negociaza cu Statul Paralel ... foloseste proiecte de lege ... si mitinguri programate ... ca sa puna presiune ... poate, poate intra in gratile Statului Paralel ... asta nu este Reforma ... este Minciuna! Si dicursurile mai contondente ... sunt doar aparare, niciodata ofensiva! PSD este un fake partid ... manat de interese regionale si banoriade ... au dreptate cei care sustin acest lucru! Nu va luati dupa ce declara Dragnea si anumiti PSD-isti ... pentru ca in mare parte au un discurs corect ... problema este ca acest discurs nu se materializeaza in fapte, legi, reforme, ... cu target, cu celeritate ... de care societatea romanesca are nevoie ca deserul de apa! Razboiul PSD-ului ... este pur declarativ ... si defensiv ... ca s-a bagat Statul Paralel tare in ei ... dar nu uitati ca conduc Puterea Legislativa si Executiva din 2012 ... si nu au facut nimic ... decat sa ia niste masuri fiscale ... sociale ... la mintea cocosului ... pentru a nu baga economia in faliment. Toate aceste legi de care se vorbeste de 6 ani de zile ... se puteau schimba in cateva luni prin asumarea raspunderii in Guvern, ca si OUG-uri. PSD-ul este deasemnea responsabil pentru cedarea guvernarii catre tehnocrati ... si crearea unui nou instrument al SP ... Ciolos. Uitati-va ce a facut Tudorel Toader la MJ ... intr-un singur an de ministeriat ... sau ce a vrut sa faca Mona Pivniceru ... inainte sa o execute Ponta in secundul 2 la ordinul lui Oprea ... care dadea mai departe! 2 ministerii ... ALDE! Daca vrei sa distrugi Statul Paralel ... il distrugi foarte usor ... daca ai majoritate in parlament si Guvern ... deci ai legitimitate! Nu va mai lasati pacaliti ... de ctp, ct, dp, s.a.m.d. ... ei vor PSD-ul ... pentru ca numai prin PSD ... tin ostateca si neemancipata o masa electorala atat de numeroasa ... si fortata sa gandeasca cu burta si nu cu capul. Critica (cateodata ... intentionat ... nejustificata) face parte ... din piesa lor de teatru ... atat timp cat PSD ... functioneaza ca aceasa masa inerta decizional ... si fara un plan, o viziune ... o doctrina ... Statul Paralel ... ramane ... si la fel modul lor de viata! Daca mai creste ALDE in sondaje ... sunteti terminati ... O guvernare si o majoritate parlamentara ... ALDE ... ar fi End Game ... pentru Statul Paralel ... nu ati mai vdea Politisti si Jandarmi care se uita ca curcile in zodiac ... la niste indivizi care incalca legea si distrug proprietatea publica cp o data pe saptamana, nu ati mai vedea cluburi departamentale ... in Armata, in Politie ... nu ati mai vede cca 5% din PIB in bugetele SRI, SIE, SPP, DNA ... microfoane instalate la membrii cabinetului ... fara mandat, nu ati mai vedea Abuzurile care le vedeti in Justitie, atat la nivel de procurori cat si judecatori ... nu ati vedea Presedinte care sa se aseze cu fundul pe decizile CCR ... si sa ranjeasca acolo ca o clotza cu probleme gastro-intestinale! Alegeti mai bine! ...:))

Octavian Stăncioiu  •  23 iunie 2018, 15:25

”Miile de infractori au ocazia să domine milioanele de cetățeni onești”. Așa cum miile de membri aparținând minorităților de tot felul (naționale, religioase, sexuale) au ocazia să domine milioanele de cetățeni onești. Dar despre asta, tăcere. Nu e corect politic.

Andrei F  •  23 iunie 2018, 15:26

Ha ,ha...Ce uita Tolontan si ai lui...1.,,Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni seara, la TVR 1, ca este nemultumit de decizia recenta a Curtii de Apel Brasov, prin care familia sa a pierdut imobilul din strada Nicolae Balcescu, in Sibiu.,,De asta nu ati avut curaj sa scrieti???Nu era o hotarare a justitiei romanesti?2. Tolontan uita ca presa de sport a militat pentru a strange bani pentru premierea unui adversar al nationalei Romaniei!Asta ca sa vedem cine ne da lectii....3. Cand Basescu si Procuratura in cazul Borcea Mondial-fratele presedintelui a ajuns la un procuror ,acest procuror a fost declarat nebun de o parte a presei si procurorul a fost trecut pe limnie moarta...Mai mult familia procurorului a avut de tras...Pentru cine-si mai aduce aminte de procurorul Iacobescu sa nu mai caute nimic pe net!Statul cel bun a sters tot!Acum ca domnul Tolontan nu a auzit de caz...este scuzabil!Lui Basescu nu ii spunea cum statea cu democratia pentru ca Basescu actiona.A recunoscut presiunile facute de Basescu deci sa nu ne miram ca jurnalistul nu a scris un cuvintel pe acest subiect!4. Daca PSD trebuie sa-si retraga seful sau nu este problema lor!Ei oricum sunt cei rai!Ce ne facem cu mormanele de bani documentate de instante si care au ajuns la PD acum fuzionati cu PNL?Desigur PD ,PNL -partide de oameni buni asta reiese deoarece in articolele de aici nu gasim nimic de rau la adresa acestora.5. Eu stiam ca totusi in Romania Constitutia bate toate legile.Cum de nu va deranjeaza si incalcarile Constitutiei?A, pentru ca nu sunt incalcate de PSD?6.,,El și capii PSD vor să răstoarne logica societății.,,Despre care logica vorbiti?In Romania acum sunt legile penale asumate de Macovei corectate de Pruna prin OU si inobilate de Protocoale unele inca secrete!Macovei in plenul Parlamentului a spus ca deoarece este ministrul justitiei o sa schimbe si o sa numeasca procurorii dupa cum considera!Deci ce a facut PSD peste asta?Desigur ca exista si 7,8,9...

Lucian  •  23 iunie 2018, 15:31

Pt. Vasile • 23 iunie 2018, 14:38 Asta ce inseamna? Ca daca putem face anumite "inginerii financiare" sa nu stam pe ganduri, ca daca ne prinde, o sa platim dobanda, nu?

di livio  •  23 iunie 2018, 15:31

Liv Jong unu subestimeaza capacitatea de raspuns a societatii...a statului, nu stiu...ca statu ii el, Liv Jong unu...da societatea da, o subestimeaza...daca-l pune michiduta sa dea OUG, a doua zi o sa fie maturat...cu tot cu PSD...da o sa fie scandal si iar o sa fim dati inapoi vreo zece ani...si ii si las Liv Jong unu...ca sufera femeile alea din cauza lui...daca era barbat isi asuma vina si nu ajungea Floarea Alesu prin tribunale...aia saraca ce putea sa faca daca a primit ordin de la Liv Jong unu de Teleorman...ca si tartoru de Focsani, Oprisan...ma, pa mine sa nu ma mai contrazici never

Andrei F  •  23 iunie 2018, 15:32

@Tolontan Pentru ca va dati vad IMPARTIAL !!!!Puteti sa-mi indicati un articol scris impotriva cuiva din alt partid decat PSD?Sper ca nu ajungem la Elena Udrea!Va dau fapte din agenda recenta unde fruntasi ai altor partide au avut probleme!Ex. Robu de la Timisoara anchetat sau Robu care jigneste presa...

Q  •  23 iunie 2018, 15:36

Cu buna stiinta, oamenii astia se paralelizeaza cu realitatea obiectiva. Specific "obiectiva", pt. ca e prea clar ca nu este nimic interpretabil, suntem condusi de infractori *** care schimba legile in favoarea lor. Nici o graba in privinta sanatatii, a invatamantului, a infrastructurii, nu nu, infractorii dom'le si drepturile lor, asta este important si urgent pt tara asta, legile astea ale justitiei care-i impiedica pe bietii politicieni sa fure, sa abuzeze de functii, astea trebuie schimbate! Si culmea, mai si incearca sa ne explice ca asemenea schimbari sunt necesare, de parca am fi in continuare un popor neinformat si disperat, ca-n '89. S-au dus vremurilea alea tovarasi, vrajeala asta ieftina tine doar la retrograzii cu gandire ceausista!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ervin  •  23 iunie 2018, 15:36

citez din articolul de mai sus '' Liviu Dragnea și ai lui nici nu-și dau seama ce rău produc societății.'' serios? total gresit ! tragedia ceea mai mare este ca isi dau seama exact cat rau fac, dar pur si simplu ei sunt convinsi ca ceea ce castiga in plan personal si politic merita pretul raului facut intregii societati.... pur si simplu ptr ei , merita tot raul ce ne fac noua si copiilor nostrii... dovada ceea mai buna este cui ii cere scuze acest individ! bolnavilor din romania care mananca laturi in spitale, batranilor cu pensii mizerabile, copiilor cu parintii plecati din tara ptr un trai mai bun, medicilor, politistilor, profesorilor care nu mai stiu ce si cum sa faca sa isi profeseze meseriile in conditii normale sa ne serveasca pe toti ceilalti samd nu se gandeste nici un politician sa le ceara scuze! in acest context ceea mai mare bucurie reactia sindicatului angajatilor din penitenciare! respect! poate daca mai des, diferite corpuri profesionale ar lua atitudine fata de tot felul de minciuni si imbecilitati spuse de politicieni atmosfera s-ar mai schimba un pic ....

Radu Teodorescu  •  23 iunie 2018, 15:37

Cred ca ceva e f gresit in cifrele si interpretarea prezentei la vot a lui Dragnea. Revizuiti intr-un sens sau altul. La o prezenta de peste 75% nu poyi sa spui ca lipseste 4 din 5. Poate era absensa de peste 75%

Reddog  •  23 iunie 2018, 15:40

Dl Tolontan, foarte bun si la obiect articolul! Referitor la ultima parte din articol, va rog faceti public numele filmului; se numeste Mecanismul si este pe Netflix. Cred ca este bine pentru o societate ca a noastra sa vada un astfel de film... iti da mult de gandit iar pentru cei hotarati, puterea de a merge mai departe... va rog incurajati cititorii sa vada acest serial, Mecanismul...merita! Tin minte ca de la un articol de al dvs, am citit Despre Tiranie si mi-a dat de gandit, plus ca am imprumutat cartea si colegilor! Multumesc

eu  •  23 iunie 2018, 15:44

felicitari d-le Tolontan! excelenta radiografie a realitatii romanesti! gadea@co cred ca ti-o vor coace at de curand.

Comentează