România nu se predă și nu se lasă reeducată de Dragnea și Dăncilă!

Aceleași televiziuni care-l îndeamnă azi pe liderul PSD să nu recunoască sentința au pornit, în 2014, o campanie de grațiere a lui Gică Popescu. Dar căpitanul echipei naționale de fotbal a arătat mai multă demnitate decât Liviu Dragnea

sâmbătă, 23 iunie 2018, 1:30

 

Zis și Giovanni, impresarul Ioan Becali ajunge la închisoare din postura de șef informal și atotputernic al fotbalului românesc.

”Puşcăria nu este o sperietoare! Pușcăria nu e  pentru girafe, leoparzi sau  tigri, este o instituţie de reeducare”, spunea Becali, pe 4 martie 2014, în drum spre Rahova.

Îl însoțesc alte șapte nume importante.

Campania de grațiere a lui Popescu, făcută de aceleași televiziuni care-l apără azi pe Dragnea

Unii se consideră nevinovați, dar niciunul nu se leagă cu lanțuri de țară, în speranța ca ea să se prăbușească și ei să scape printre zăbrele.

Mai mult decât atât.

Doar la două zile după verdict, televiziunile încep o campanie extinsă: ”Grațiere pentru Gică Popescu!”.

Sunt aceleași canale TV care astăzi îl încurajează pe Liviu Dragnea să nu recunoască condamnarea din primă instanță de la Înalta Curte!

Se strâng semnături pentru Popescu. Opinia publică se divide, dar reacționează mai degrabă împotriva inițiativei.

”E o filieră de demolatori!”, se indignează Mihai Gâdea, la Antena 3, la adresa celor care se opun grațierii.

Din închisoare, căpitanul echipei naționale și al Barcelonei intervine.

Popescu transmite că el nu a cerut nicio grațiere, că respectă legea și că-și va executa pedeapsa.

E un moment de demnitate simplă.

Obreja: ”Trebuie să o respect, chiar dacă nu o accept”

Trec patru ani și un alt om din sport, Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, merge la închisoare.

”Sunt pregătit pentru cantonament”, glumea el, la ultimul termen, în așteptarea verdictului din Gala Bute.

După sentință spune: ”E o decizie pe care trebuie să o respect, chiar dacă nu o accept”.

Pe 5 iunie 2018, se îndrepta spre Rahova.

De plâns îl plâng, pe el și pe Elena Udrea, aceleași televiziuni care, și după sentința definitivă, știu mai bine decât cei 8 judecători că ”dosarul Gala Bute e însăilat”.

PSD transformă retorica marginală a infractorilor în discurs oficial al statului român.

Ca și Ioan Becali, Rudel Obreja nu e la prima ciocnire cu legea.

Ambii mai fuseseră condamnați. Sunt recidiviști.

Retorica marginală  de autovictimizare a infractorilor este însușită de Guvern și de Parlament!

Condamnații se declară nevinovați din principiu, căci așa spun toți cei prinși, la fel fac hoții de buzunar din tramvaie, se jură pe orice că nu e mâna lor cea pe care ai prins-o, doar le-a lipit-o cineva de umăr!

Însă ei știu foarte bine că momentul căderii era oricând posibil și și-l asumă.

Dacă spargi 10 bănci, accepți riscul că, la un moment dat, vei fi înhățat.

Există o onoare a infractorului.

Și, mai ales, condamnații din sport nu au pretenția ca protestele lor de autovictimizare să devină discurs național.

Aceasta e granița îngrozitor de periculoasă pe care liderii PSD au trecut-o!

  1. În societățile democratice, retorica răufăcătorilor rămâne una marginală, specifică lumii lor.
  2. La noi, prin reacția fără precedent a Parlamentului și Guvernului, povestea recidiviștilor devine discurs oficial al statului!

Premierul și ministrul justiției încurajează pe orice condamnat să-și suspecteze procurorul și judecătorul!

Ideea că închisorile sunt pline de mii de oameni nevinovați, cum a spus explicit ieri Liviu Dragnea după ședința conducerii  PSD, este pretenția infractorilor, adusă în fruntea țării!

Când premierul Viorica Dăncilă și ministrul justiției Tudorel Toader atacă o sentință judecătorească, considerând-o politică, ei dau dreptul oricărui hoț, violator, agresor să nu recunoască propria sentință.

La Centenar, PSD propune un stat în care justiția este inutilă sau, oricum, opțională pentru cei care sunt suficient de puternici, de gălăgioși, de bine anturați de partid și de televiziuni.

În statele normale, ideea că judecata e aprioric nedreaptă rămâne exclusivitatea psihologică sau doar afirmația celor din închisori.

La noi, ea a urcat dinspre recidiviști înspre puterile statului – a ajuns să dicteze Guvernarea, să facă agenda Parlamentulului și să atace Justiția.

Liviu Dragnea și ai lui nici nu-și dau seama ce rău produc societății.

Ei minează actul de justiție în general. Mai mult, legitimează răzbunarea și fac dezirabilă violența!

Căci, dacă tribunalele sunt vădit și general nedrepte, orice condamnat are dreptul legitim să-și amenințe polițistul care a strâns probe, procurorul care l-a anchetat și judecătorul care l-a condamnat.

De aici și până la răzbunarea și atacul fizic al infractorilor asupra forțelor de ordine sau magistraților nu e decât un pas.

Ce se poate întâmpla mai departe?

Care-i soluția?

Tâlharii vor să-i reeduce pe magistrați și pe cetățeni!

Liviu Dragnea i-a ignorat, așa cum bine observa Nicușor Dan, pe cetățenii cinstiți ai acestei țări, când s-a apucat să ceară scuze infractorilor care stau în închisori, în loc să le ceară scuze plătitorilor de taxe și impozite.

El și capii PSD vor să răstoarne logica societății.

76.9% este absența la vot a deputatului Liviu Dragnea în legislatura 2016-2020

Urmăriți-le retorica!

Vor schimba regulile pe bandă rulantă, vor ataca oameni din justiție, presă și din societatea civilă, pentru că, în logica lor, noi suntem cei care merităm reeducați!

Nu e nicio glumă, e normalul pe care ei îl propun.

Miile de infractori au ocazia să domine milioanele de cetățeni onești.

De vreme ce gândirea infracțională ajunge la putere, cei reeducați, vorba lui Becali, ajung să fie girafele și ”șobolanii”, și nu vinovații deciși definitiv de justiție.

Genul acesta de agresiune la adresa aplicării legii face rău inclusiv celor închiși. Pentru că, în loc ca societatea să învețe compasiunea și preocuparea pentru condițiile într-adevăr deplorabile din închisori, cetățenii se vor radicaliza la rându-le.

Condamnații nu sunt suboameni, sunt semenii care au greșit, plătesc și, apoi, se reîntorc la viața comunității. Iar recidiva, mai ales masivă, așa cum e în România, e și responsabilitatea societății, căci înseamnă că ceva nu e în regulă în sistemul penitenciar. Dar cine se va mai gândi cu calm la aceste realități?

Ce-i de făcut?

Brazilia, cea atât de dragă lui

Liviu Dragnea subestimează capacitatea de răspuns a societății și a statului.

Brazilia îi poate da un bun exemplu de ceea ce se va întâmpla, mai ales că e o țară pe care o cunoaște.

Când a pornit tăvălugul cazurilor de corupție din societatea braziliană, aranjorii campaniilor electorale și magnații care-i plăteau ca să obțină contracte cu statul au rânjit polițiștilor, procurorilor și judecătorilor.

”Ce o să faceți, o să arestați a 7-a economie a lumii?”, îi sfidează ei pe anchetatori.

Raportul dintre elită și sistemul judiciar este net superior primilor.

Șefii Petrobras, companie cu venituri de patru ori cât tot bugetul național al României!, se simt de neatins.

La fel și politicienii.

”Azi e o zi pentru Republică!”

Dar polițiști obișnuiți și încăpățânați, cărora le curge, la propriu, țeava cu rahat în fața curții, îi aduc probe judecătorului, el însuși un tip normal, care sosește cu bicicleta în tribunalului din Curitiba.

Pentru că societatea se schimbase și pentru că oamenii nu mai acceptă injustiția, cercetările merg înainte.

Nu se lasă.

Și, într-o bună zi, o țară cutremurată de ceea ce credea că e imposibil de realizat află că sute de boși din afaceri, politicieni și interlopi sunt puși sub acuzare.

”Azi e o zi pentru Republică. Toți suntem egali în fața legii”, spune tânărul procuror brazilian, în fața compatrioților săi.

Republica, legea și cetățenii României nu vor ceda.

Comentarii (298)Adaugă comentariu

Mq  •  23 iunie 2018, 15:45

Romania a cedat definitiv ca stat Ar trebui desfintata

flasc  •  23 iunie 2018, 15:45

Gata, *** Tolontane, spune in fata clasei se intampla intr-un "stat normal"(cum chiar tu spui) cu o decizie a curtii cosntitutionale (asa cum e ea, buna-reala, place au ba)? Vreau neaparat sa raspunzi, ca sa capete greutate articolul tau, altfel dai si mai mult de banuit. Apropo, vorbim de acelasi stat in care judecatorii de la instanta suprema erau partenerii de nadejde ai procurorilor? Sau vorbim de acelasi stat in care institutiile de forta au capatat o asa de mare putere incat securitatea ceausista sa para un biet pisoias? Vorbim de acelasi stat campion la procese pierdute la CEDO, multe dintre ele din cauza ca cei condamnati nu au beneficiat de "dreptul la un proces echitabil"? Toate astea, si multe altele, dau apa la moara infractorilor. Sunt alibiuri perfecte pentru ei.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adrian  •  23 iunie 2018, 15:47

Tolo, iti mai aduci aminte de Congresul al XIV lea al PCR?Cum strigau slugile de serviciu" Ceausescu eroism/Romania comunism!". E asa a fost si la Cex-ul PSD al lui Dragnea. PS. Ce este Jandarmeria Romana?Inima PSD -ului , care bate, bate , bate.... ( sincer sa fiu , sper sa nu ajungem iar la un nou 13-15 iunie, sau mai rau la un decembrie 89.)

Andrei F  •  23 iunie 2018, 15:47

@haideusicfr • 23 iunie 2018, 13:46 In Germania nu exista Protocoale secrete!In Germania Procurorul General a fost demis de ministrul justitiei !Dovada:,,Procurorul general al Germaniei, Harald Range, a fost demis la cererea ministrului Justiţiei, Heiko Maas, în urma unui scandal fără precedent legat de deschiderea unui investigaţii preliminare după ce site-ul Netzpolitik a publicat o serie de documente considerate secret care prezentau planurile autorităţilor de a supraveghea comunicaţiile pe internet. Doi dintre jurnalişti ar fi fost acuzaţi de trădare.,,-Gandul...In Germania Prim Ministrul tarii -cancelar sau care o fi echivalentul,,,-nu are un dosar penal realizat pe probe masluite in unitati de elita unde un Portocala facea tot ce vrea!!!!Deci ????

Gel  •  23 iunie 2018, 15:47

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

eugen iustin  •  23 iunie 2018, 15:48

Felicitari! Ne vedem in strada!

Cătălin Tolontan  •  23 iunie 2018, 15:49

@eugen iustin: eu, ca jurnalist, in strada sunt doar ca sa relatez, nu ca sa demonstrez. De ce? Pentru ca daca ar demonstra si ziaristii, atunci cine ar mai relata fara sa faca parte din tabere?

constantin  •  23 iunie 2018, 15:51

Am spus într-o altă postare că Liviu Dragnea ar trebui să-şi dea demisia din funcţiile pe care le deţine, gândindu-mă că aşa este moral, dar nu sunt de acord cu punctul dumneavoastră, mai ales cu motivarea. Domnule Tolontan, suntem în următoarea situaţie: Preşedintele României refuză să respecte Constituţia şi nu o revocă pe doamna K (doamnă care a încălcat Constituţia) iar Liviu Dragnea, condamnat la INSTANŢA DE FOND, refuză să-şi dea demisia mult dorită de Iohannis, Orban şi haştagi. Iohannis este obligat de Constituţie să respecte hotărârea CCR însă pe L.Dragnea nu-l obligă nicio lege să demisioneze. Doar morala...Păi dacă cel obligat de Legea Legilor să i-a o măsură nu vrea să procedeze în acest sens, de ce şi-ar da demisia un altul pe care Legea Penală sau alte legi nu-l obligă? Şi de ce ultimul este mai vinovat decât primul? De când este mai vinovat cel care încalcă morala decât unul care încalcă Legea Legilor? Un preşedinte care încalcă Constituţia este ok? De când? Referitor la televiziuni şi oameni de presă... Consideraţi că sunt imorali cei care îi cer lui Liviu Dragnea să nu demisioneze pentru că nici legea nu-l obligă? Dar ăia care-i cer Preşedintelui să încalce Legea Legilor cum sunt? Hotărârea instanţei pe care pretindeţi ca Dragnea să o respecte nu este definitivă, însă decizia CCR pe care Iohannis trebuie să o respecte este DEFINITIVĂ. Executorie... Cum rămâne cu morala, domnule Tolontan? Tot referitor la presă... CTP-ul, cel care îl îndeamnă pe Iohannis să nu respecte Legea Legilor , dă dovadă de mai multă moralitate decât televiziunile la care vă referiţi? Păi dacă unii vorbesc despre decizii politice la CCR, de ce nu ar fi îndreptăţiţi şi ceilalţi să vorbească despre decizii politice la ÎCCJ? Mai ales după ce Dumbravă ne-a vorbit despre câmpul tactic. Referitor la zicerile domnului Tudorel Toader greşiţi profund. Domnul Toader a făcut o observaţie de profesionist al Dreptului: prin decizia CCR abuzul în serviciu a fost dezincriminat şi se impunea modificarea Codului penal conform indicaţiilor date de CCR. Sunt instanţe în România care nu mai consideră că abuzul în serviciu este incriminat. Dacă până acum PSD-ul a dat dovadă de slăbiciune, acum mă aştept ca acesta să procedeze la suspendarea Preşedintelui. Poporul va avea de ales între unul care a încălcat Legea Legilor şi unul care "respectă" o decizie a instanţei care nu este definitivă. Că despre asta este vorba... Nu înţeleg de ce PSD-ul nu l-a suspendat pe Preşedinte. Bine, vorba vine că nu înţeleg...Înţeleg. Dacă Iohannis va ajunge la votul cetăţenilor, va fi demis, aş paria orice, iar Tăriceanu ar ajunge preşedinte, pentru că Liviu Dragnea, având în vedere problemele penale, nu ar fi un candidat cu prea multe şanse. Din acest punct de vedere este clar: PSD-ul nu-l suspendă pe Preşedinte ca să nu-l facă preşedinte pe Tăriceanu. Iohannis este istorie. Repet, Dragnea este nevinovat până când se va pronunţa o sentinţă definitivă, dar Preşedintele este vinovat pentru că nu respectă o decizie definitivă a CCR. Giovani a respectat sentinţa definitivă, Iohannis nu... iar dumneavoastră îi cereţi lui Dragnea să respecte o sentinţă care nu este definitivă... Ce spuneţi despre asta? În concluzie, domnule Tolontan, eu zic să începem Revoluţia Morală cerându-i Preşedintelui să respecte o decizie definitivă a CCR şi apoi lui Liviu Dragnea, atunci când va fi o sentinţă definitivă. Dar în ordinea asta. În ordinea sentinţelor... Cer prea mult? P.S. Nu vă înţeleg, nici pe CTP sau alţi jurnalişti confirmaţi în timp, realizaţi material. Nu datoraţi nimic nimănui, de ce vă prefaceţi că nu vedeţi bârna din ochiul unora şi nu puteţi dormi de bârna altora. N-am spus pai, nu mai este cazul, s-a ajuns prea departe. De ce ţineţi să vă poziţionaţi de o parte sau de alta? În curând nu veţi mai fi credibili nici unii, nici alţii. Un ziarist care îi cere demisia lui Liviu Dragnea pe criterii morale, pentru a fi luat în seamă, ar fi trebuit să-i ceară demisia lui Iohannis pe criterii legale. Dar poate că cer prea mult.

basencu  •  23 iunie 2018, 15:52

Articolul e spalare pe creier pentru fraieri. Cum trimiti ziaristi la arhivele tribunalelor sa aflam ca fratele nu stiu carui general de la SIE se culca cu niste minore, trimite unul la Judecatoria Sector 1 si solicita rechizitoriul prin care seful unei companii de stat a fost condamnat doar pentru fals pentru ca a angajat pe un purcoi de bani 2 consilieri ai unui fost prim ministru din Cluj si vreo 5-6 ai unui fost ministru. Dupa ce ei rechizitoriu si il publici pe pagina ta atunci esti echidistant, pana atunci astept o declaratie de interese de la dvs ca altfel aveti chiorul gainilor in sensul ca nu vedeti deloc in dreapta si peste ocean. Dragnea a fost condamnat definitiv pentru coruptie ? Prezumtia de nevinovatie tine pana unde vrei tu ? Nu comentezi de ce azi nu e revocata Kovesi ? Apar Ponta si Oprea. Iohannis isi anunta candidatura. Ponta si Oprea sunt victime ca si Dragnea ale statului paralel, doar ca Ponta si Oprea erau deacolo. Dragnea nu e condamnat definitiv pentru coruptie, deci nevinovat. Singurul corupt cu patalama este un cetatean care nu pune in aplicare o decizie a CCR si in a carui hotarare privind casa din str nicolae balcescu nr 29 din sibiu, nr 235/16.05.2014 a Tribunalului Brasov definitiva si irevocabila, i se agata de gat expres de judecatori urmatoarea expresie ,,fraus omnia corrumpit" (frauda corupe totul). Pentru mine asta e un hot. Daca va fi condamnat definitiv Dragnea va pleca dar tot PSD ul vom vota, asa ca nu vad de ce astia cred ca dupa o eventuala plecare a acestuia ar veni ei la ciolan ca dupa plecarea lui ponta. Daca exista o minima dovada ca Dragnea e cu rusii eu nu i as mai vota. Dar nici nu pot fi de acord ca alesii americanilor sunt mai putin rai decat cei alesi de mine. FAUS OMNIA CORRUMPIT

paul cristian stefanescu  •  23 iunie 2018, 15:52

Din tot ce ti-am scris, ramane doar poza ecranului telefonului, cu textul si "acest comentariu asteapta moderarea"? Nu e deloc deontologic, dar asa e tologic. Tot un fel de manipulare.

Paul  •  23 iunie 2018, 15:53

Felicitari Tolontan pentru articol si pentru munca pe care o depui de atatia ani si pentru faptul ca indiferent de cine a fost la putere i-ai tratat cu aceeasi moneda. Pentru cei care azi te acuza de faptul ca esti anti-PDS, deci implicit de dreapta, le aduc aminte ca erai printre cei mai dificili jurnalisti si pentru alde Udrea si Basescu. Retorica de genul, dar ce Iohanis, Udrea, etc. nu faceau la fel sau mai rau, mi se pare una foarte gresita (asta ca sa folosesc un cuvant care sa nu fie moderat). Ambele tabere trebuie sa fie egale in fata justitiei, iar statul roman ar trebui sa faca toate eforturile pentru a-i aduce in fata legii pe oameni precum Udrea, Ghita, Mazare. De asemenea, cred ca noi ca societate ar trebui sa ne preocupam mai mult de recuperarea prejudiciului (la care sa se adauge si o amenda consistenta), decat privarea lor de libertate. Domnul Dragnea este prins momentan doar cu o inginerie de cateva sute de mii de lei. Asteptam TELDRUM si fondurile europene.

Nicco  •  23 iunie 2018, 15:55

Poporul, cu si fara studii, nu marea masa de pensionari, pe aceștia i-a votat, pe aceștia îi vrea în continuare. Profesori, doctori, ingineri, tineri și maturi, n-au vrut sa vină moșierii și ţara e plină de moșieri foști securuști sau activiști. Profesori, doctori, ingineri, tineri si maturi, nu au vrut revenirea monarhiei si acum au niște smecheri afemeiaţi și fără bun simţ ce își bate joc de toate, fâră limite. Până la urmă milionarii în euro ce-și zic socialdemocrati vor alunga din ţară si oamenii cinstiti si muncitori ce au mai rămas vor distruge pe termen lung aceasta ţară. Bine ar fi să mă înșel. Mă întreb de ce instituțiile Comunitaţii Europene îl lasă pe acest gagicar mustăcios să-și facă mendrele?

constantin  •  23 iunie 2018, 15:55

Erată: să ia... nu să i-a. Am scris mult şi n-am recitit. N-am nicio scuză, ştiu. Or mai fi şi altele.

paul cristian stefanescu  •  23 iunie 2018, 15:58

A aparut, pana la urma

redneck  •  23 iunie 2018, 16:00

pentru prietenu ''Io • 23 iunie 2018, 14:45 Pt cei care tot o dau cu "Johannis incalca constitutia", intrebarea mea e: ce s-a intamplat cu decizia curtii ca parlamentul trebuie sa fie compus din maxim 300 de persoane? In rest... tot prin america de sud o sa ajunga si dragnea'' Prietene Io, acela a fost un referendum consultativ (inventat de tatucul tau basescu ca o diversiune) si nu imperativ, CC a validat acel referendum in sensul respectarii procedurilor legale. Acum, ia DEX-ul la periat si vezi diferenta dintre consultativ si imperativ. Apoi citeste constitutia de vreo suta de ori sa vezi in ce se concretizeaza referendumul generat de un presedinte... apoi te invit aici sa discutam... presupunand ca nu esti (asa cum enunta si chiar este presedintele) un *** functional... succesuri ;) PS. legat de dragnea, subiectul drag celor ca tine, chiar daca se duce dupa udrea sper sa fie extradat (daca va fi condamnat definitiv) - se pare ca exista un precedent...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Constantin  •  23 iunie 2018, 16:00

De ce nu-l judecam pe Dragnea si dupa fapte? A fost responsabil 8 ani de judetul Teleorman. Rezultatele se vad: saracie mare, educatie precara, tineri plecati din tara, batrani fara ajutor. Acestora ar fi trebuit sa le ceara scuze.

fllorin  •  23 iunie 2018, 16:02

Vehement articolul impotriva infractorilor condamnati si care nu vor sa respecte regulile.Si totusi o condamnare pt chemarea oamenilor la vot si pt asa zisa instigare la abuz in serviciu sunt foarte corecte si fara nici un amestec politic.Astept articolul dvs vehement impotriva celui care de 15 zile nu respecta constitutia,desi e principala lui atributie ,si impotriva celui care desi tot prin hotarire judecatoreasca a pierdut o casa cumparata cu rea credinta,asa scrie in motivare, nu a restituit nici un leu din chiria incasata ilegal. Nici el nu vrea sa respecte regulile .Astept acest articol dar nu cred ca ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan b  •  23 iunie 2018, 16:02

Domnule Tolontan, fiindca veni vorba, dincolo de sentinta finala a judecatorilor si legile din tara asta, as vrea sa stiu opinia dvs: pentru fapta comisa, trebuia sa stea Gica Popescu in puscarie?

dino  •  23 iunie 2018, 16:08

eu nu mi-am riscat viata in 89 sa ma intorc de unde am plecat,sa vad securitatea mai puternica,sa fiu urmarit ,ascultat fara sa imi tradez tara,sa vad aceiasi justitie care asculta de procurori,m-am saturat sa vad oameni nevinovati in puscarie fara ca nici un judecator sa raspunda in fata legii.Alegerile si dreptul de a guverna sa se castige la urna de vot .NU ESTE POSIBIL,SUNTEM NEBUNI CA ACCEPTAM , MANCAM,DORMIM LINISTITI CAND IN TARA ASTA SUNT ASCULTATI 6 MILIOANE DE OAMENI,APROAPE TOATA POPULATIA ACTIVA,PENTRU CE AU MURIT FRATII,PRIETENII NOSTRI IN 89 ?E POSIBIL CA IN 2018 SA FI URMARIT,ARESTAT IN URMA UNIUI DENUNT CA IN ANII DE "GLORIE" A SOCIALISMULUI?HOTI AU FOST,SUNT SI VOR FI IN CONTINUARe , TREBUIE SA RASPUNDA PENTRU FAPTELE LOR SI NU PENTRU CE NU AU FACUT NU SUNTEM PROSTI SA NU NE DAM SEAMA CA UNELE DOSARE SUNT FABRICATE SI SCOASE LA ORDIN,CA SE FAC ABUZURI,CA SE FOLOSESTE DNA IN ALTE SCOPURI.

Sile  •  23 iunie 2018, 16:12

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius  •  23 iunie 2018, 16:13

Voi lupta pentru viitorul copiilor mei pana la moarte! Nu vreau sa fac apologia protestului sau a nesupunerii civice...dar...doar poporul ii mai poate opri. Nimeni altcineva. Oamenii mulți.in strada. Mereu. Sa le stam în gat. Sa nu poată respira. Fata mea creste...cum sa ii explic eu, ca cei ce conduc tara, înalții demnitari, își cer scuze infractorilor pentru ca au fost condamnați. Cum sa ma uit eu în ochii ei albaștri, mari și inocenți....si sa ii spun ca tara noastră nu mai e a noastră? Sau băiețelului meu...stiu,scriem mereu, vorbim la TV, oameni simpli, politicieni...însă e timpul sa ne trezim. Acolo. Între sau dincolo de gradene. Ptr ochii inocenți și ptr noi

Cosmo  •  23 iunie 2018, 16:16

Trăiască Ardealul independent! Oltenii și moldovenii sa se spele cu infractorii pe cap.!

Alin  •  23 iunie 2018, 16:22

O hotărâre judecătorească, atacabila încă, ar trebui respectată, asta susții, nu? Când dragnea si gasca lui nu o fac, trebuie blamați. Dar voi, stimați ziaristi, care ignorați și ironizati chiar deciziile definitive ale instanței supreme care statuează clar ca fcsb nu este Steaua, unde va aflați? Libertatea inseamna, pentru voi, doar a alege, ***, care decizii trebuie respectate....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sorin Bogdan  •  23 iunie 2018, 16:25

Domnule TOLONTAN ne meritam soarta cu varf si indesat .Cand citesc comentarii ale unor oameni care cred ca dragnea si psd -ul sant victime ale statului paralel si forte oculte iti dai seama ca nu mai avem scapare.In Romania exista statul paralel cu munca ,statul paralel cu onestitatea ,statul paralel cu civilizatia.Oameni astia stau sa le fure banditi astia viitorul lor si al copiilor lor si ei considera ca dragnea e victima.Spalati pe creier este putin spus

Poiana Doru Adrian  •  23 iunie 2018, 16:25

Prin faptul ca uiti intentionat sa faci referire si la Presedinte care nu respecta decizia CCR, esti la fel ca televiziunile care-l apara pe Dragnea!

Gogu_Fanel  •  23 iunie 2018, 16:26

Ăştia care folosiți comparația cu Germania că acolo procurorul general a fost demis de ministrul justiției de ce nu menționați că orice politician din Germania şi-ar da imediat demisia dacă doar ar fi suspectat de o infracțiune? Iar penalul ăla de Daddy care e recidivist încă se încăpățânează să rămână în funcție...

simplu  •  23 iunie 2018, 16:28

Dl. Tolontan mai are importanta Constitutia? Cat credeti ca o sa mai tina marota cu Dragnea? Putem lasa ipocrizia putin mai lateral si sa vedem adevarul ? Sant total si mai mult decat oricine impotriva faptelor de coruptie si acelor gainarii de genul celor din dosarul in cauza, pe care daca le cauti le gasim peste tot. Femeile de serviciu care fac curat acasa la sefi fac puscarie? Dar sa revin. Aici este un proces politic ca si cel de la referendum. Este razbunarea basesciana facuta cadou de cei care acum il conduc pe iohanis. Pedeapsa data lui dragnea trimis in tabara adversa dar care a tradat stapanul. Numai ca abuzul in serviciu, din pacate nu mai este pedepsit de codul penal datorita lui Ciolos care nu a facut modificarea in TEXTUL art 297 in termenul de 45 de zile. Restul e vorbe. La data deciziei iccj trebuia sa comunice instantelor din subordine ca timp de 45 de zile art respectiv este suspendat ca apoi pentru ca nu a fost modificat, numai are valoare juridica. Adica a fost dezincriminat. Acum sa nu credem ca daca anuntul nu a fost facut cursul constitutional a fost oprit. Judecatorii cu stiinta de carte au aplicat intocmai legea, sute de exemple, iar rezistentii nu. Asa ca normal ca ne opunem unei raspunderi prin lege. Art 283 cp. Mai departe vorbim si de unii care au cv-ul sub diferite parti din dos. Mai sant si cei care trebuiau eliberati. Sa fie clar, cei vinovati la puscarie, dar daca Ciolos la indemnul PUBLIC al lulutei nu a modificat ce trebuia anuland articolul, daca verner iese cu populatia sa anuleze og-ul care REINTRODUCEA pedeapsa pentru abuz in cp( chiar si cu pragul care putea fi reclamatla ccr) e de vina Dragnea? Sau psd?Or fi. Chestia este ca nu este singurul art dezincriminat, sant muuulte. E deajuns sa cititi motivarile de la achitari sa vedeti dezastrul facut de cei care se opun de aproape doi ani ca aceste articole sa revina in codul penal. Sute de achitari, stau la rand alte sute. Este o lovitura data activitatii anticoruptie, urmarile sant devastatoare, dosare compromise, infractori facuti scapati. Si toate acestea la indemnul ,culmea, a celei care conduce dna. Apropo, a mai auzit cineva de microsoafte, eadesuri sau sumele duse la partide ? Pai citeam ca dna inchide dosare pe dezincriminare asa mai discret si indeamna lumea la proteste ca nu cumva sa se faca modificarile care ar reincrimina abuzul. Deci cum stam ? Doamna de la Curte cum o sa rezolve dilema? Condamnari pe fapte nepedepsite de codul penal ca asa au vrut sefii procurori, cei care stau la mititica pe fapte dezincriminate ca asa vrea judecatorul sef. In rest anarhia este aici, clamata de cel care are grija de un dosar de uz de fals.Si lume in strada care lupta, dar chiar lupta sa nu cumva justitia sa pedepseasca sleahta de corupti caredistrug tara. Or sti ce fac? Cine e curios va afla.

Luca  •  23 iunie 2018, 16:42

Foarte buna paralela ! Probabil ca procurorul brazilian care ancheteaza cazul Teldrum ii va produce probleme mai mari decat cele actuale , lui Dragnea . Subevaluarea inteligentei romanilor este caracteristica politicienilor psd , in general ... Poate o suspendare a lui Iohannis ar produce un binevenit soc pozitiv . Asteptam ...

gelu  •  23 iunie 2018, 16:44

vad ca nu raspunzi la multe intrebari pertinente tolontane,constiinta te mustra?

toto  •  23 iunie 2018, 16:49

Felicitari Catalin pentru cojones!!!

Andrei F  •  23 iunie 2018, 16:53

@Gogu_Fanel • 23 iunie 2018, 16:26 Pai in Germania ca si in SUA ...desigur ca alesii poporului demisioneaza cand intervine justitia dar acolo si procurorii raspund cand acuza pe cineva gratuit sau din rea vointa!Ba chiar isi dau demisia!In ce tara nu se ancheteaza cand un nene indeamna populatia sa nu iasa la vot intr-un caz sau indeamna pe ,,basistii mei,,sa iasa la vot in ziua votului?Moldova a invalidat alegerile pentru ca un judecator a spus ca cei doi candidati au facut campanie in ziua votului!!!!Deci suntem mai rau ca in Moldova!

radu  •  23 iunie 2018, 17:06

Luca de unde sa mai aduca votanti iohanis in cazul unui referendum de demitere a sa,crezi ca s-a schimbat atat de mult raportul dintre simpatizantii psd-lui si cei ai pnl-lui?daca se ajunge la asta majoritari vor fi votantii psd-lui,se vor mobiliza 100%.

Aurel  •  23 iunie 2018, 17:12

Cătălin, tu și alți câțiva jurnaliști v-ați trezit târziu (ceilalți oricum dorm sau sunt interesați). Unde erați când aceeași infractori suspendau președintele României fără nici un motiv și intr-un stil perfect comunist (nu contează cine era și ce alte greșeli a făcut atât timp cât ele nu erau motive de suspendare)? De ce crezi că eu și alți români am plecat din tara (de bine oare?)?

zotta  •  23 iunie 2018, 17:22

Sunt uimit sa vad cat de mulți iau apărarea penalilor. Chiar asa, sa fim o nație de hoți?Curaj domnule Tolontan, pana la urma tot adevarul sa sa biruiasca, cu toata opoziția celor de rea credința precum liviu nicolae dragnea.

marian  •  23 iunie 2018, 17:23

tolontane, se vede ca esti partizan! una e sa militezi pentru gratierea lui gica popescu (se stie ce a facut pentru romania), alta e sa militezi pentru nesupunere civica, asa cum vrei tu sa insinuezi ca ar face anumite televiziuni! despre presedintele tarii, care refuza (pana acum!) sa aplice o hotarare a CC, despre madam kovesi, dovedita ca a incalcat de 3 ori constitutia, nu zici nimic. pai, ce facusi ma, nene, ma ????

Costel Tudor  •  23 iunie 2018, 17:26

Tolontane , poți sa juri pe sănătatea ta , ca cele doua procese in care a fost implicat Dragnea au fost corecte și cele doua condamnări sunt juste ??? Deasemeni te rog sa ne spui dacă decizia CCR referitoare la revocarea lui CK , trebuie aplicată sau nu ?

gio  •  23 iunie 2018, 17:26

Interesant cum infractorii si sustinatorii lor, platiti sau de buna credinta, aduc in discutie, cu tupeu, exemple din occident, recomandari UE etc, intr-un mod evident SELECTIV si denaturat. De exemplu demiterea procurorului sef din Germania are prea putina asemanare cu situatia lui kovesi, singurul punct comun fiind solicitarea de demitere a ministrului justitiei, in rest cazuri diferite. Dupa mintea infractorilor si a curtii LOR constitutionale presedintele ar trebui doar sa verifice ca exista o cerere de demitere si un referat de motivare urmand sa semneze ca primarul demiterea, nici el nici nimeni neputand sa verifice elucubratile scrise de ministru in motivatie. Care mai e totusi logica avizului CSM care vine DUPA cererea ministrului si care ar trebui sa verifice exact motivarea acestuia? Daca cererea ministrului este asimilata deja cu o decizie, de ce sa mai ceri CSM sa analizeze motivele ministrului? Si ce sa mai decida Presedintele daca propunerea ministrului este deja decizie? Noaptea mintii cu infractorii astia, daca reusesc ne-a luat dracu pentru multa vreme.

O ciuma rosie  •  23 iunie 2018, 17:33

Tolontane, cum consideri inregistrarile cu Faraoanca, in care aceasta cere decaparea capilor PSD? O fi doar o coincidenta aparitia unui nou dosar pe numele lui Dragnea, la doar o luna dupa acele inregistrari?!

DNA SA VINA SA TE IA  •  23 iunie 2018, 17:36

Mai devreme sau mai tarziu, sunt convins ca o *** printre cele ale ''***'' ***.. Este evident faptul ca nu esti echidistant asa cum pretinzi, nu vreau sa mai fac referire la ce deja s-a scris in mesajele de mai sus (oricum nu te deranjezi sa raspunzi ...ba da..scuza-ma raspunzi numai celor ce achieseaza balivernelor tale)asa ca voi fi scurt si la obiect : CU CEVA TIMP IN URMA, AI SUSTINUT CU TARIE CA PATRONUL HEXI PHARMA ESTE VINOVAT DE MOARTEA MAI MULTOR PACIENTI DATORITA DEZIFECTANTILOR DE LA HEXI PHARMA, DUPA CE A AFLAT CA V-A URMA SA FIE RETINUT DE PROCURIORI PATRONUL HEXI PHARMA S-A SINUCIS INTRAND CU MASINA INTR-UN COPAC, INTREBAREA MEA ESTE: POTI SA DORMI LINISTIT? AI MUSTRARI DE CONSTIINTA? ( În cazul HEXI PHARMA s-a spus că dezifectanții diluați au transformat spitalele în bombe bacteriologice, pacienții fiind astfel supra-expuși infecțiilor nosocomiale, Dar niciun pacient nu apare în rechizitoriul Parchetului General) , SUNT CONVINS CA NU AI SA-MI RASPUNZI LA FEL CUM AI FACUT SI CU MESAJELE CARE NU SUNT PRO SRI. APROPO, SE PRESUPUNE CA GSP ESTE UN ZIAR DE SPORT SI NU UNUL POLITIC.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zorrozabal  •  23 iunie 2018, 17:40

Hmm!"Romania nu se preda.."!Care va sa zica,aia cateva mii de indivizi,scosi in strada-de cine?!-aia sunt..."Romania" domnului Tolontan?Ceilalti?Pai ceilalti conteaza?!Nu conteaza!Totul e sa ai mass media in mana si...gata "revolutia"!Va aduceti aminte de "revolutia portocalie" cu care ne ameninta Basescu in 2004,daca nu il alegem pe el?Insasi denumirea ei de "revolutie portocalie"-petrecuta in Olanda( cu cativa ani inaintea revolutiei franceze),cand paturile de jos-fanatizate de religia calvina,s-au rasculat in sprijinul dinastiei de Oranjie,in lupta cu paturile bogate-in viziunea lor corupte de interese comerciale cu catolicii-deci pana si denumirea ei, arata in ce "laboratoare" sunt concepute astfel de "revolutii"-in Romania,in Georgia,Ucraina...Asa e domnule Tolontan!Putem sa ne platim linistiti facturile si impozitele!"Romania nu se preda"!

Alex  •  23 iunie 2018, 17:40

Întrebarea, Cătălin Tolontan, este următoarea: cine îți dă ție dreptul să vorbești în numele României?

Andrei F  •  23 iunie 2018, 17:41

@gio • 23 iunie 2018, 17:26 Te faci de ras cu brio!!!!Pai acelasi CSM a dat aviz negativ la numirea lui Kiovesi....Nu obositi de atata istetime?Daca in lege se spune ca CSM da un aviz consultativ cum de voi il intelegeti ca fiind imperativ numai cand va convine?Anarhie tocmai asta este!Legile sa fie respectate din 2 in doi...La fel ca si cu mitingurile!!!Unii le pot face oricind,oricum dar tocmai unionistii sunt umflati !!!Un pic de obraz!?In ce lege se spune ca legile penale se respecta cu anticipatie iar deciziile CCR se da la spate?Pai Polonia are probleme cu Uniunea Europeana tocmai pentru ca se da asalt la Curtea Constitutionala!Acum si cu Uniunea Europeana,nici astia nu mai sunt buni de exemplu...Dovada?Berlusconi a fost purtat ca sfintele moaste in Parlamentul European doar doar PP nu o incasa in Italia.Si tot a incasat-o!Deci si italieni nu au dat ascultare...

Deceneus  •  23 iunie 2018, 17:45

Sincere felicitari pentru cei ce au avut demnitatea si curajul de a aplica cu adevarat legea in cazul lui Liviu D. Am credinta ca si urmatoarea instanta va da dovada de "DEMNITATE SI ONOARE" Acum si in acest caz PSD-ul are sansa de a dovedi ca este cu adevarat un partid care doreste si se stradueste pentru binele ROMANIEI. Altfel "VAX ALBINA CREMA GLADIS" de nostra CAMORA.

prezescu  •  23 iunie 2018, 17:46

Ori sinteti sorosist ori sinteti ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

prezescu  •  23 iunie 2018, 17:48

De ce trebuie comentul moderat?? Nu jignesc nu scriu suburban!

Gigel  •  23 iunie 2018, 17:49

Da... Ce facem cu protocoalele? Ce facem cu Constitutia? Ce facem cu economia? Eu zic asa: daca-l iei, ia-l ca a pradat judetul nu pentru niste glume proaste. Unii scapa cu baza cutezatorii, cu flota, cu case multe. Sa-l tii pe Tariceanu 8 ani sub supraveghere, sa-l faci penal ca sa-l achite judecatorii dar intre timp sa incerci compromiterea lui... Stii cand ne revenim? Cand Johannis o sa-i ceara scuze public lui Tariceanu ca l-a nedreptatit. Adica niciodata. Au impartit Romania in doua si vinovati sunt procurorii si judecatorii. Fiindca au pus botul la vrajeala securistilor si au facut politica. Acum pace nu mai poate fi: daca scapa Dragnea intra ei. Care or fi ei, stii tu mai bine. Si stii ceva? De "ei" nu scapam la vot, de Dragnea da! Scuze, nu stiu daca tu nu esti cu "ei"...

marc  •  23 iunie 2018, 17:52

N-am nimic de comentat la articol. De altfel nici nu l-am citit până la capăt. De silă. Vreau să mă refer la răspunsul tău pt @lulu. :..nu am părtinire??? pt psd...și nici cu dragnea nu am nimic. Omule, chiar nu ți-e rușine? Păi tu doar asta faci. Tu,,respiri” propagandă anti dragnea și anti psd. Articolele tale pline de ură sunt cu țintă pentru *** de la#rezist. Ăia de proști ce sunt înghit pe nemestecate orice este împotriva psd-dragnea. Ca să afirmi că dragnea nu respectă democrația doar pt că se declară nevinovat mi se pare o idioțenie. Păi măi tolontane, asta e gândire de anii 40. Așa erai obligat să faci pe timpul lui Nicolschi, teoharie georgescu, al. drăghici, etc.. Trebuia să mulțumești,,tribunalului” că te-a condamnat nevinovat.Păi tu când ai în față un individ care nu are nimic sfânt, a fost declarat hoț de către instanță, nu respectă hotărârea CCR, participă la mitinguri neautorizate ca oriice ***, vii și ne aburești cu dragnea care nu e de acord cu 2(din 3) indivizi. Iar dosarul e o comicărie. Dacă nu era dragnea nici n-ar fi existat. Miza e însă una ticăloasă. Trebuie eliminat dragnea până la alegeri cu orice preț. Altfel rămâneți fără minoritar. Și din păcate, această luptă meschină se duce pe spatele României. Sub pretextul apărării României, sunteți pe cale să dați foc României, încercând răsturnarea ordinii constituționale prin forță , nu prin vot, democratic. Suntem fff aproape de un ***.Și, după cum știm din istorie, ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

AUDI TT  •  23 iunie 2018, 17:53

Toți care încalcă legea trebuie să plătească, indiferent dacă este de dreapta sau de stânga! Ah, pentru că sunt mulți care țopăie dintr-un partid în altul se creează impresia că sunt penali doar de la PSD. De altfel PSD controlează cele mai multe primarii și consilii locale și județene. Asta nu inseamnă că celelalte partide trebuiesc ocolite dar ironia face că cei care sprijiniți PSD, cu televiziuni și presă le plângeți de milă și pe cei condamnați din rândurile "Opoziției" cum sunt Udrea, Bica, Ridzi, Solomon, Relu Fenechiu - stai că asta era la Usl... 😀

zdragnea  •  23 iunie 2018, 17:55

cand vad cati pesedei spalati pe creierii mici incearca sa aduca "argumente" sunt convins ca o sa avem un ceausescu cu mustata. Noroc ca sunt la mii de kilometri.

farapenali  •  23 iunie 2018, 18:05

Infractorii la puscarie, nu in Parlament! Si fara penali in functii publice ca uite la ce se ajunge, dau foc la tara doar ca sa scape...

Comentează