România nu se predă și nu se lasă reeducată de Dragnea și Dăncilă!

Aceleași televiziuni care-l îndeamnă azi pe liderul PSD să nu recunoască sentința au pornit, în 2014, o campanie de grațiere a lui Gică Popescu. Dar căpitanul echipei naționale de fotbal a arătat mai multă demnitate decât Liviu Dragnea

sâmbătă, 23 iunie 2018, 1:30

 

Zis și Giovanni, impresarul Ioan Becali ajunge la închisoare din postura de șef informal și atotputernic al fotbalului românesc.

”Puşcăria nu este o sperietoare! Pușcăria nu e  pentru girafe, leoparzi sau  tigri, este o instituţie de reeducare”, spunea Becali, pe 4 martie 2014, în drum spre Rahova.

Îl însoțesc alte șapte nume importante.

Campania de grațiere a lui Popescu, făcută de aceleași televiziuni care-l apără azi pe Dragnea

Unii se consideră nevinovați, dar niciunul nu se leagă cu lanțuri de țară, în speranța ca ea să se prăbușească și ei să scape printre zăbrele.

Mai mult decât atât.

Doar la două zile după verdict, televiziunile încep o campanie extinsă: ”Grațiere pentru Gică Popescu!”.

Sunt aceleași canale TV care astăzi îl încurajează pe Liviu Dragnea să nu recunoască condamnarea din primă instanță de la Înalta Curte!

Se strâng semnături pentru Popescu. Opinia publică se divide, dar reacționează mai degrabă împotriva inițiativei.

”E o filieră de demolatori!”, se indignează Mihai Gâdea, la Antena 3, la adresa celor care se opun grațierii.

Din închisoare, căpitanul echipei naționale și al Barcelonei intervine.

Popescu transmite că el nu a cerut nicio grațiere, că respectă legea și că-și va executa pedeapsa.

E un moment de demnitate simplă.

Obreja: ”Trebuie să o respect, chiar dacă nu o accept”

Trec patru ani și un alt om din sport, Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, merge la închisoare.

”Sunt pregătit pentru cantonament”, glumea el, la ultimul termen, în așteptarea verdictului din Gala Bute.

După sentință spune: ”E o decizie pe care trebuie să o respect, chiar dacă nu o accept”.

Pe 5 iunie 2018, se îndrepta spre Rahova.

De plâns îl plâng, pe el și pe Elena Udrea, aceleași televiziuni care, și după sentința definitivă, știu mai bine decât cei 8 judecători că ”dosarul Gala Bute e însăilat”.

PSD transformă retorica marginală a infractorilor în discurs oficial al statului român.

Ca și Ioan Becali, Rudel Obreja nu e la prima ciocnire cu legea.

Ambii mai fuseseră condamnați. Sunt recidiviști.

Retorica marginală  de autovictimizare a infractorilor este însușită de Guvern și de Parlament!

Condamnații se declară nevinovați din principiu, căci așa spun toți cei prinși, la fel fac hoții de buzunar din tramvaie, se jură pe orice că nu e mâna lor cea pe care ai prins-o, doar le-a lipit-o cineva de umăr!

Însă ei știu foarte bine că momentul căderii era oricând posibil și și-l asumă.

Dacă spargi 10 bănci, accepți riscul că, la un moment dat, vei fi înhățat.

Există o onoare a infractorului.

Și, mai ales, condamnații din sport nu au pretenția ca protestele lor de autovictimizare să devină discurs național.

Aceasta e granița îngrozitor de periculoasă pe care liderii PSD au trecut-o!

  1. În societățile democratice, retorica răufăcătorilor rămâne una marginală, specifică lumii lor.
  2. La noi, prin reacția fără precedent a Parlamentului și Guvernului, povestea recidiviștilor devine discurs oficial al statului!

Premierul și ministrul justiției încurajează pe orice condamnat să-și suspecteze procurorul și judecătorul!

Ideea că închisorile sunt pline de mii de oameni nevinovați, cum a spus explicit ieri Liviu Dragnea după ședința conducerii  PSD, este pretenția infractorilor, adusă în fruntea țării!

Când premierul Viorica Dăncilă și ministrul justiției Tudorel Toader atacă o sentință judecătorească, considerând-o politică, ei dau dreptul oricărui hoț, violator, agresor să nu recunoască propria sentință.

La Centenar, PSD propune un stat în care justiția este inutilă sau, oricum, opțională pentru cei care sunt suficient de puternici, de gălăgioși, de bine anturați de partid și de televiziuni.

În statele normale, ideea că judecata e aprioric nedreaptă rămâne exclusivitatea psihologică sau doar afirmația celor din închisori.

La noi, ea a urcat dinspre recidiviști înspre puterile statului – a ajuns să dicteze Guvernarea, să facă agenda Parlamentulului și să atace Justiția.

Liviu Dragnea și ai lui nici nu-și dau seama ce rău produc societății.

Ei minează actul de justiție în general. Mai mult, legitimează răzbunarea și fac dezirabilă violența!

Căci, dacă tribunalele sunt vădit și general nedrepte, orice condamnat are dreptul legitim să-și amenințe polițistul care a strâns probe, procurorul care l-a anchetat și judecătorul care l-a condamnat.

De aici și până la răzbunarea și atacul fizic al infractorilor asupra forțelor de ordine sau magistraților nu e decât un pas.

Ce se poate întâmpla mai departe?

Care-i soluția?

Tâlharii vor să-i reeduce pe magistrați și pe cetățeni!

Liviu Dragnea i-a ignorat, așa cum bine observa Nicușor Dan, pe cetățenii cinstiți ai acestei țări, când s-a apucat să ceară scuze infractorilor care stau în închisori, în loc să le ceară scuze plătitorilor de taxe și impozite.

El și capii PSD vor să răstoarne logica societății.

76.9% este absența la vot a deputatului Liviu Dragnea în legislatura 2016-2020

Urmăriți-le retorica!

Vor schimba regulile pe bandă rulantă, vor ataca oameni din justiție, presă și din societatea civilă, pentru că, în logica lor, noi suntem cei care merităm reeducați!

Nu e nicio glumă, e normalul pe care ei îl propun.

Miile de infractori au ocazia să domine milioanele de cetățeni onești.

De vreme ce gândirea infracțională ajunge la putere, cei reeducați, vorba lui Becali, ajung să fie girafele și ”șobolanii”, și nu vinovații deciși definitiv de justiție.

Genul acesta de agresiune la adresa aplicării legii face rău inclusiv celor închiși. Pentru că, în loc ca societatea să învețe compasiunea și preocuparea pentru condițiile într-adevăr deplorabile din închisori, cetățenii se vor radicaliza la rându-le.

Condamnații nu sunt suboameni, sunt semenii care au greșit, plătesc și, apoi, se reîntorc la viața comunității. Iar recidiva, mai ales masivă, așa cum e în România, e și responsabilitatea societății, căci înseamnă că ceva nu e în regulă în sistemul penitenciar. Dar cine se va mai gândi cu calm la aceste realități?

Ce-i de făcut?

Brazilia, cea atât de dragă lui

Liviu Dragnea subestimează capacitatea de răspuns a societății și a statului.

Brazilia îi poate da un bun exemplu de ceea ce se va întâmpla, mai ales că e o țară pe care o cunoaște.

Când a pornit tăvălugul cazurilor de corupție din societatea braziliană, aranjorii campaniilor electorale și magnații care-i plăteau ca să obțină contracte cu statul au rânjit polițiștilor, procurorilor și judecătorilor.

”Ce o să faceți, o să arestați a 7-a economie a lumii?”, îi sfidează ei pe anchetatori.

Raportul dintre elită și sistemul judiciar este net superior primilor.

Șefii Petrobras, companie cu venituri de patru ori cât tot bugetul național al României!, se simt de neatins.

La fel și politicienii.

”Azi e o zi pentru Republică!”

Dar polițiști obișnuiți și încăpățânați, cărora le curge, la propriu, țeava cu rahat în fața curții, îi aduc probe judecătorului, el însuși un tip normal, care sosește cu bicicleta în tribunalului din Curitiba.

Pentru că societatea se schimbase și pentru că oamenii nu mai acceptă injustiția, cercetările merg înainte.

Nu se lasă.

Și, într-o bună zi, o țară cutremurată de ceea ce credea că e imposibil de realizat află că sute de boși din afaceri, politicieni și interlopi sunt puși sub acuzare.

”Azi e o zi pentru Republică. Toți suntem egali în fața legii”, spune tânărul procuror brazilian, în fața compatrioților săi.

Republica, legea și cetățenii României nu vor ceda.

Comentarii (298)Adaugă comentariu

Cosor Ion  •  24 iunie 2018, 7:24

societatatea romaneasca este intr-un impas,pentru ca nu se respecta constitutia,buna rea t rebuie respectata.Ce at fi daca la alegerile parlamentare at participa numai partide politice si nu organizati.,gen udmr.ce ar fi daca nu ar participa minoritatile,ca un grup aparte?oare acestia nu sunt cetateni romani cu aceleasi drepturi?cred cu tarie ca legea electorala trebuie schimbata in acest sens.fara acesti profitori,care isi vand constiinta pentru un blid,tara at merge mult mai bine.Este jalnic unde s-a ajuns,justitia sa fie la mana infractorilor,care dupa ce au furat,acum incearca sa scape cu fata curata

Liviu  •  24 iunie 2018, 7:27

Bravo, Tolo, tine-o tot asa! Nu te lasa intimidat de nimeni si nimic! Tizul meu netrebnic a multumit miilor de puscariasi, miilor de criminali, violatori, hoti. In realitate, nu sunt decat 73 de condamnati pentru abuz in serviciu! Nu le tin partea acestor 73, sunt acolo unde le este locul! Dar, sa iti ceri scuze miilor de puscariasi, ca nu ai putut sa-i scoti decat pe 1/5 dintre ei din puscarie, prin recursul compensatoriu, e o infamie!!! Deja. foarte multi au violat, furat, ucis din nou. Cei de la Putere sunt vinovati, pentru ca i-au eliberat, ca sa faca din nou fapte abominabile!!! Nu te lasa, suntem alaturi de tine!

horia  •  24 iunie 2018, 8:07

Venom hotii care au "capturat" parlamentul au fost alesi de o majoritate covarsitoare,vrei democratie ,respecta in primul rand regulile democratiei,simplu nu?daca tu nu vrei sa respecti regulile democratiei de ce ceri ca altii sa le respecte?ar fi prosti cei de la psd daca nu ar suspenda presedintele ,sa se faca referendum si sa o luati din nou pe coaja la vot.

hauhau  •  24 iunie 2018, 8:08

Cat timp "tragi" doar in unii iar pe ceilalti nu-i pomenesti,vorbele sunt doar praf in ochi.Alternativa este compusa din iohanis,ciolos,usr,pdl? Cred ca e o gluma nereusita. Trist este ca ei doar schimba scena,rolurile sunt aceleasi.

Ion  •  24 iunie 2018, 8:10

Basescu si Monica Macovei au pus 4000 de procurori care o parte din ei au ajuns judecatori si judeca la comanda BInomului SRI-DNA ! Basescu a creat statul paralel mafiot si Johannis il mentine . *** De aceea isi anunta Johannis inca o candidaturala presedintie. sa mai beneficieze ,ilegal , de imunitate .De aceea Johannis nu o demite pe Codruta ,incalcand Hotararile CCR ,incalcand Constitutia Romaniei.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Georgel  •  24 iunie 2018, 8:11

corectitudinea clasei politice se vede după averile dobândite. Sunt oameni care au muncit zeci de ani si nu au ceea ce tâlharii au sau lasă copiilor. Și să facem o listă a vedetelor: Adrian Năstase, Miron Mitrea, Dan Șova, Codruț Șereș, Decebal Remeș, Dan Voiculescu, Niculescu de la Argeș, Gh Ștefan, Solomon de la Craiova, Mircea Băsescu. Puțini, foarte puțini ...

Uhrin  •  24 iunie 2018, 8:36

Tolo fa-ne si noua te rog un raport aproximativ al postacilor de la articolul asta. Ca sa intelegem cat plateste partidul de guvernamant, posibil din banii nostrii pe inalbirea lui Dragnea.

Mihai  •  24 iunie 2018, 8:43

Mimic despre presedinte care nu respecta decizia ccr - instanta suprema din Romania. In mult invocata germanie, ceea ce faci dumneata dl tolontan si altii ca dvs., se numeste instigare la revolte impotriva institutiilor statului si se pedepseste cu inchisoare.

JOS KOVESI  •  24 iunie 2018, 8:45

Hei, infractor e si Iohannis! E primul care a instigat la nerespectarea legii cand a pierdut procesul cu casele. E chiar nevoie sa ne aducem aminte ca a zis ca e nemultumit de decizie si ca o ataca in instanta?! Tocmai el, care de dimineata pana seara sta cu "justitia" si statul de drept in gura. De complete manevrate securistic nu avem nevoie, ci de judecatori cinstiti. De toate procesele castigate la CEDO de "infractori" ce mai ziceti?! De ce nu-i da lui Dragnea motivarea pt condamnarea cu alegerile, pt ca stiu ca dosarul e inscenare si castiga lejer la CEDO, dovedind astfel ca regimul securistic dinainte de 89 exista si azi fara probleme?!

Mihai  •  24 iunie 2018, 8:51

Ma uit la ce scriu @flasc, @Andrei F, @constantin, @redneck, @dino si altii...si raman socat de cum au putut efectiv astia din psd cu ajutorul A3 si RTV sa ne faca sa ajungem ca romani cu romani sa ne uram efectiv, cand ei au dus tara asta unde este acum...o tara plina de politicieni corupti care nu vor decat sa se salveze pe ei si generatiile viitoare de politicieni corupti...

lord belial  •  24 iunie 2018, 9:07

Liviu Dragnea i-a ignorat, așa cum bine observa Nicușor Dan, pe cetățenii cinstiți ai acestei țări, când s-a apucat să ceară scuze infractorilor care stau în închisori, în loc să le ceară scuze plătitorilor de taxe și impozite. ------ toti am remarcat asta, ca dragnea isi saluta viitorii colegi de celula, puscariasii. asa facea si stalin care, cand trimitea intelectuali, dizidenti, sau ofiteri in gulag, introducea in vagoane si puscariasi de drept comun, care sa ii intimideze si mai mult pe cei pe care stalin ii considera indezirabili; orice dictatura din est, sau cu vibe socialist (si amintesc aici si partidul lui hitler, partidul socialist al muncitorilor germani) apeleaza la detinutii de drept comun. doar ca, ce nu si-a dat seama dragnea si clica lui de hoti, este ca romania are o toleranta scazuta la hoti. stim toti din tara ca tara e saraca ptr ca ne fura clasa politica si acolitii ei. si istoria ne invata ca, atunci cand am putut, ne-am tras boierii si tradatorii in teapa. daramite pe niste tarani cu mustata care se jura ca nu fura, dar i-am prins cu rata-n gura. *** PSD, hai in strada, Romania

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

lord belial  •  24 iunie 2018, 9:16

@horia - PSD a castigat alegerile PARLAMENTARE, da? cu 3 milioane de voturi. atat. in timp ce IOHANNIS a castigat alegerile PREZIDENTIALE, cu 6 milioane de voturi. eu chiar m-as amuza sa participam la referendum, sa le aratam hotilor si needucatilor comnistoizi din PSD exact ce credem despre ei. PSD e un partid care trebuie dat afara din istorie!

Tiberiu  •  24 iunie 2018, 9:26

Draga Stolo.pardon Tolo.de prezumtia de nevinovatie ai auzit? Pana la deciziz finala omul este prezumtiv nevinovat! A doua treaba:ca de obicei iarasi dezinformezi lumea. Si-a cerut scuze de la oamenii care stau in puscarie pe "abuz in serviciu" care anumite paragrafe din lege sunt neconstitutionale de 2 ani de zile si ei nu au fost in stare sa aduca legea si s-o faca constitutionala! Tu stii dar nu vrei sa zici.ca abuzul in sevici mai sunt in 2 tari din lume. Tolo.din lume ai inteles.si alea foste sovietice!! Dezinformezi lumea Stolo.pardon Tolo!!! Se vede ca faci parte din propaganda "statului paralel" .pe cere il lauzi atat! Pacat ca esti un ziarist bun.

Fane  •  24 iunie 2018, 9:37

Din pacate viitorul nu poate fi decat sumbru.40% din generatiile viitoare vor fi *** functionali (persoane care stiu sa citeasca,dar care nu inteleg ce citesc). La cum arata prezentul cu o uluitoare lipsa de educatie, procentul pare chiar mic. Pesimism,lehamite?Nu,29 de ani irositi de oamenii normali, dar capturati de smecheri. Prea multi "cumparatori" de diplome si doctorate".Probabil suntem pe locul 1 la doctori in stiinte si generali cu miinile la spate si burta inainte.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

??????  •  24 iunie 2018, 9:40

Care își mai aduce aminte care a fost rolul FRF și al Ligii în transferul lui Mihai Costea la FCSB și în dezaflierea ulterioară a Universității Craiova și transferarea jucătorilor ale căror contracte referitoare la drepturile patrimoniale se aflau sub sechestrul fiscului ? Ați zice că instanțele de judecată ar fi constatat că domnul Mititelu ar fi cumpărat palmaresul Universității Craiova , și că Gigi Becali nu ar fi cumpărat palmaresul clubului de fotbal Steaua ?

ion  •  24 iunie 2018, 10:03

@lord belial, de unde ai invatat tu asemenea legi ale democratiei??? De la Basescu,de la Johannis , de la Soros???

bogdan  •  24 iunie 2018, 10:09

cum sa comentezi un astfel de articol lipsit de logica si partinitor? cum sa comentezi cele scrise de postaci aflati de o parte sau alta a baricadei? cum sa-l iei in serios pe tolontan care e singurul care a acceptat sa publice o reclama anti jandarmerie , platita de unii care incalca legea si care ii lovesc pe jandarmii care, culmea, nu aplica legea in astfel de cazuri? oare tolontan, ca "mare" jurnalist sa nu stioe ca in cazul lui dragnea sentinta nu e definitiva? ati vazut cumva un articol de la acest "mare" jurnalist *** sa scrie ceva de hotia facuta de johannis cu casele furate, hotie demonstrata de judecatori printr-o sentinta definitiva si irevocabila? l-ati vazut pe tolontan sa se revolte ca cel care se ocupa cu fals, uz de fals si dobandire cu rea credinta, conform sentintei definitive a tribunalului, sa restituie aia 320 000 de euro datorati statului? l-ati vazut pe acelasi "mare" deontolog tolontan sa se revolte ca johannis, marele nostru presedinte, s-a declarat nemultumit de aceasta sentinta si a procedat la o cale extraordinara de atac, rar acceptata fara noi probe in proces? l-ati vazut pe acelasi "mare" deontolog sa se revolte ca acelasi johannis citeste, tot citeste si rasciteste de atata timp o hotarare obligatorie a ccr prin care e obligat sa revoce un amarat de sef de directie din procuratura generala care se crede peste lege? cum putem sa-l mai luam in serios pe "deontolog"? iar pentru cateii care vor sa ma muste *** pentru cele postate le spun de pe acum ca mie nu-mi place dragnea, il consider un basist nesimtit travestit in pesedist doar casa aiba mai multa putere. e omul care a mintit si minte in propriul interes si e in stare de orice pentru asta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andreea  •  24 iunie 2018, 10:15

dl Dragnea a fost condamnat în dosarul Referendumului. decizia ÎCCJ în dosarul Referendumului este definitivă și irevocabilă - prezumția de nevinovăție nu mai poate face obiectul discuției în acest caz. dl Dragnea s-a autopropus Președinte al Camerei Deputaților și a fost votat de o parte din deputați pentru această funcție. dl Dragnea (adică Președintele Camerei Deputaților) reprezintă România, nu reprezintă doar majoritatea parlamentără PSD și ALDE. Când Președintele Camerei Deputaților L. Dragnea a fost în vizită în Elveția jurnaliștii locali au scris doar despre dosarele penale ale domniei sale. Asta-i imaginea României? Au fost mulți alți oamenii politici cercetați (nu condamnați) care s-au retras din funcțiile publice până când justiția s-a pronunțat. dl Dragnea (Președintele Camerei Deputaților) vb despre justiție atâta timp cât domnia sa a pus între paranteze decizia din dosarul Referendumului. Calitatea de cetățean nu mă obligă să analizez dosarele penale ale dl Dragnea (este stric problema domniei sale), mă interesează să aflu de ce Guvernul nu adoptă o politică rațională pentru o economie cu adevărat sustenabilă, etc. Toată ziua vb despre dosarele penale ale dl Dragnea pentru că acest domn a confiscat Parlamentul, Guvernul/ România mai are instituții? Sau anumiți domni/doamnei care populează instituțiile îl încurajează pe dl Dragnea? Adevărata opoziție a dl Dragnea este societatea civilă. Dacă societatea civilă nu reacționa la abuzirile actualei majorități PSD, ALDE dl Dragnea era cel mai cinstit dintre cinstiți. România mai are Președinte, partide de opoziție? Dacă România mai are lideri politici care sunt în dezacord cumpolitica actualei majorități să rezolve problema din punct de vedere comstituțional și legal / Cetățenii acestei țări merită să fie reprezentați de oameni inteligenți și corecți. Dacă jurnaliștii de la A3 o văd pe doamna Dăncilă o eminență pot să îi ofere funcția de Director general la A3 - cred că M. Gâdea ar renunța la această funcție în favoarea doamnei Dăncilă.

Turrkis  •  24 iunie 2018, 10:21

Avem nevoie de BATMAN! Noi nu putem sa luam boul de coarne!

fane  •  24 iunie 2018, 10:38

Puterea unei tari e data de poporul sau si aici nu ma refer la numar de persoane pentru ca Elvetia cu 7.5milioane locuitori are un nivel de trai asemanator cu Germania care are 80 milioane de locuitori. In amandoua democratia functioneaza, chiar in Elvetia orice decizie, cat de mica se ia prin referendumuri (in ciuda lui tariceanu....) si asta in fiecare localitate, cat de mica ar fi ea. Si atunci care ar fi secretul? E unul singur: nivelul de educatie al poporului. Nu trebuie sa fii mare expert sa-ti dai seama de nivelul de educatie al poporului roman, chiar si din postarile de la articolul de fata se pot trage concluzii, de la televiziuni (cu vedete extrem de dubioase promovate cu insistenta..... nu intru in detalii toti le stiti) iarasi se pot trage concluzii clare, sau o simpla plimbare prin orasul tau iti poate da raspunsul la intrebare.... daca trecem mai sus la nivelul de probitate morala si profesionala a celor ce pot schimba in bine societate fiecare pe bucatica lui e mult mult mai grav.... cand vezi personaje gen ciorbea, dragnea, dancila, iordache, etc..... fara " morala si printzip...." vorba lui Caragiale ...... daca a ajuns maestrul Sora la 101 ani sa dea lectii de civism si demnitate iar actorasu de la cultura sa faca jocuri murdare....

Andrei F  •  24 iunie 2018, 10:50

@ Mihai Domnule confunzi actorii! Daca ai fi integru ai vedea cine ACUM se lupta ca sa- si apere libertatea! Pesedistii au fost anchetati,sunt anchetati si au sa fie si de acum inainte anchetati!PSD pana acum nu a chemat oamenii sa se revolte! Macovei care a intrat a treia zi de mandat in arhiva SIPA nu este intrebata de nimic!Pai cum sa fie intrebata? De cine? De acei procurori pe care ea i- a numit? Si cum i- a numit? Invocand prevederile din legea care spune ca Ministrul Justitiei are autoritate asupra procurorilor?Sunteti de acord cu asta voi cei care contestati decizia de acum din cazul Kiovesi? Sau cum sa fie gasit vinovat Basescu de ceva? Pai nu si el a numit,,oamenii lui,,? Nu ati auzit de,,oameni de ai mei au luat alti oameni de ai mei,,? Nu ati auzit si de,,Bogdan pai nu stiu eu cine esti? Nu licitau in biroul meu anii de puscarie ai unui infractor,,?Asta ce va spune? Cumva ca numise oameni competenti?Va plangeti ca tara asta a ajuns rau? Pai a ajuns asa si datorita voua care va puneti scut in fata unor oameni care se vor pe viata de neatins! Voi indemnati la invrajbirea tarii si nu eu! Mie nu- mi pasa daca Dragnea o sa faca puscarie...Nu devin taliban pentru asa ceva! Dar sa faci din Dragnea tartorul absolut cand asta nu a numit pe nimeni in Justitie ,cand uite este anchetat? Ce te faceai omule daca Dragnea ar fi intervenit la un judecator? Ce ziceai omule daca Dragnea stopa Justitia cu convorbiri in care procurorii erau facuti de doi lei?Voi aparati marii infractori,voi uitati de lege pe care o invocati in cazul altora!

Napolion  •  24 iunie 2018, 11:00

Cum gandesc eu: - Pentru mine populismul si comunismul sunt frati. Ambele "doctrine" ce vand idei frumoase unor categorii "insuficient informate" dar cu putere de vot , ambele nu au solutii economice viabile, aluneca inerent in lupta agresiva in numele legimitatii poporului(de asta si regimurile Lenin, Musolini si Hitler au proliferat) si se folosesc de "prostirea" oamenilor, atacand "elitele conducatoare" etc etc. Ce fac dupa aia.... ei aici este aici .... ce faci dupa ce ai spart usa la camara cu merinde si ai papat tot ? Ce pui in loc? Ca demagogia nu produce valoare doar o consuma. - SItuatia actuala este PDL versus PSD si populism versus stang-ism. Din pacate noi nu castigam in nici unul din cazuri. Din cele doua rele, la noi in ROM, poate am putea sa pierdem mai putin daca mergem pe mana unui stang-ism cu ceva experienta, fata de un populism imatur si fripturist, insa populismul fiind in GER si FRA la putere... nu prea le este usor astora din stanga de la noi . - Lupta de acum nu este despre Liviu Dragnea... Sunt sigur ca el ca si alti sefi de consilii Judetene a atins anii publici in interes personal si ar merita sa o ia pe coaja. Insa imi pare evident ca "lupta aticoruptie" la noi este eminamente indreptata de ceva ani doar impotriva capilor PSD neglijand cealalta parte a domeniului politic ce a avut contact cu banii, cu traficul de influenta etc. Iar el PSD acum este doar o tinta vizibila ca sa ne deturneze atentia si sa mobilizeze boborul pentru a schimba structurarea politica actuala. - Alternativa care ar fi instaurata (si care este marea miza acum) ar fi de fapt echipa PDL (actualmente "dizolvata "in PNL pentru motive de camuflaj). Asta sa si fost motivul pentru care PSD a fost votat masiv. Caci PSD a primit voturile nu doar cele din bazinul lor traditional pus pe seama "prostiei si a galetilor de plastic" ci mai ales datorita dezamagirii produsa de latentul regim Basescu care a fost la fel de corupt daca nu mai infernal prin foamea si densitatea jupuirii in timp scurt (pana ne-am dat seama cum s-a insurubat au trecut fro 3 ani dupa care in restul de 4-5.... a fost spectacol). Si atunci nimeni nu tzipat cu #facebook iar in partidul lui era o disciplina de lagar de concentrare... cine fluiera era imediat sanitarizat..... - Sunt oameni care desi si-ar dori intrarea coruptiei in niste parametrii controlabili , datorita dezgustului generat de ce a insemnat PDL si mai ales vazand ca lupta asta anticoruptie este un simulacru de lupta politica dusa prin campul justitiei, nu pot sa faca altceva decat sa NU SPRIJINE discursul lui Johanis (actualmente singura voce credibila a PNL avand inca carisma). - Ce e trist este ca presedintele Johanis inca odata (de la Iliescu pana la Basescu toti au facut-io in mod vizibil) arata ca nu este independent si aluneca incet incet chiar intr-un activist de partid disperat care incepe sa caute tertipuri de neaplicare a legii. Adica aplicarea ei cand ne place si nerespectarea atunci cand nu ne place. Pai cel mai mare rau facut justitiei si increderii moamenilor in justitie o fac chiar aceasta clasa politica. - In realitatea ce promulgheaza PSD le este vital si celorlalti din PDL care momentan sunt linistiti deoarece DNA ai ocoleste. Insa toti au nevoie de aceste legi ale justitiei ca sa doarma linistiti. La televizor dau in PSD si acasa la culcare cred ca se roaga sa traca aceste legi. Care insa au si ceva parti bune (avand in vedere ca incep sa puna mai acut raspunderea magistratilor care sper sa o vad si eu odata intrata in vigoare in Romania intr-un mod functional). -Noi omanii de rand pierdem in ambele cazuri: daca alegem sa mergem cu actuala coalitie sau daca alegem glorioasa si infuriata tabara.... "#facebook" Adica: - Tocmai modul partial si partizan pe care il foloseste DNA, Johanis si structurile #facebook face ca PSD sa aiba suport... Cum ar fi fost ceva posibil schimbat ? Pai era de ajuns sa fie condamnati cativa si din PDL (PNL) nu doar o Udrea /Cocos. Pai de Berceanu, Videanu, Blaga si multi alti se mai aude ceva? -Din pacate este prea tarziu ca sa se mai poata schimba ceva.... La suprafata s-a cristalizat atat imaginea asta precum si metodele indoielnice de lucru ale unor procurori si judecatori asa ca increderea in acest domeniu al luptei anticoruptie si al justitiei este dus pe topogan. - Alternativa ? Pai deja intelegand criza traita au incercat sa sprijine cateva tinere sperante (Ciolos, USR etc etc) Insa nu au istoric politic, nu au bani de campanie pe termen lung, nu au echipa si multe altele asa ca noi suntem condamnati sa alegem intre doua tabere fripturiste. Una mai veche formata din dinozauri greoi buni la transporturi pe autobuze si una mai noua formata din fomisti cinici dar mai buni pe facebook (care mobilizeaza un tineret entuiast si credul care nu vede in subterane cine va veni sa ia locul PSD daca va fi cazul). Dintr-un punct de vedere mai multa democratie si curatenie a fost facuta in PSD decat in PDL (e tragic ca in PSD si esalonul doi tot niste indoielnici a adus la suprafata). Insa in PDL sunt toti acolo ascunzi in asteptarea resurectiei. O posibila schimbare este semnul iesirii lui Basescu din partid. Pentru mine sunt la fel si mai ales deoarece am sperat mult in Basescu, insa deceptionat de ce a facut in regimul lui, acum votul meu va merge tot impotriva PDL. Credeti ca o legea a justificarii averilor oamenilor politici va avea sanse sa fie votata de cineva in parlament ? Exemplu: A fost mai usor sa se bage la alegeri verificare pe CNP (si au disparut turistii electorali) decat sa o tot zguduim cu anchetarea celor ce transportau. Sa nu ne imbatam cu apa rece: suntem prizonierii unei clase politice identice in toate aromele si culorile asumate, si sansa este doar construirea cu rabdare a economii dezvoltate cu capital autohon. Iar daca ciferele avansate de cineva mai sus sunt corecte, riscul este ca in contextul in care PSD a castigat cu 3 mil iar Iohanis cu 6 mil (caci el a venit cu capitalul de popularitate a ceea ce a facut la Sibiu) iar acum se poate "decapa" datorita capitalului de belele adusa de taberei pe care o apara si ... sa nu mai ia tot 6 mil. Si in nici un caz nu va reusi sa transfere cele 6 mil taberei lui. Iohanis si PNL au pierdut acest timp electoral si in loc sa accelereze pana la agasare o lupta indreptata doar impotriva coruptului Dragnea, daca ar largi cercul de tinte si ar adauga cateva si din randul lor, daca ar respecta legea ar reusi sa atraga masele populatiei, ar fi vazut ca un aparator al justitiei si ar avea un cuvant de spus in continuare. Altfel? Va pierde continuu voturi si marea lui calitate care poate ar putea sa-l salveze ar fi doar ca nu mai poate apare alt candidat mai cunoscut cu credibilitate. Bazinul de eligibili este cam gol iar cine ar putea anunta ca ar candida, daca a trecut pe langa banul public candva va fi imediat interceptat de aparatul impartial DNA si dat de pamant. Caci statul paralel exista (si nu as fi avut de reprosat daca era echidistant caci aveam nevoie de cineva sa vada si in intuneric... insa nu de cineva care sa decida pentru noi si sa ne ia in captivitate). Un semn este faptul ca Piata Victoriei nu se mai umple ca alta data.... Si nu este doar ca este vacanta.... Nu deoarece oamenii sprijina PSD ci datorita faptului ca incep sa simta mirosul politicienilor la fel de corupti al celeilalte tabere ascunsi momentan dar care daca locul PSD va fi vacantat prin efortul idealistilor, il vor ocupa iesind ca si ghioceii din hibernare. Acestia (TOTI: PDL, PNL, PSD etc) au reusit sa compromita justitia, lupta anti-coruptie si mai ales sansele noastre de un viitor mai usor. Ne va fi la fel de greu.

constantin  •  24 iunie 2018, 11:17

@Mihai Nu ştiu de ce te miri, punctul meu de vedere a fost echilibrat. Am spus că L.Dragnea ar trebui să demisioneze din toate funcţiile şi că Iohannis se află în aceeaşi situaţie, deoarece nu respectă Constituţia. Am spus că nu este corect să i să ceară demisia lui L.Dragnea pentru o sentinţă care nu este definitivă iar Iohannis să fie tolerat deşi nu respectă o decizie CCR care este definitivă şi EXECUTORIE. Cum să fim reeducaţi de către un preşedinte care nu respectă Legea Legilor? Iar domnul Tolontan foloseşte eronat exemplul lui Gică Popescu. Aşa este, da, Gică Popescu a avut o atitudine demnă în puşcărie, dar care-i comparaţia cu Dragnea? Dragnea nu a ajuns la puşcărie, nu avem ce compara. Iar televiziunile respective au făcut ceea ce trebuia făcut pentru un mare sportiv al României. Este graţierea prevăzută de lege? Este! Care-i problema? Ce-i imoral aici? Dacă domnul Tolontan era corect compara în alt moment cele două cazuri. Gică Popescu a participat la şefia FRF deşi era condamnat la instanţa de fond, sperând că va câştiga în calea de atac. Până la condamnarea definitivă G. Popescu s-a considerat nevinovat şi este corect. Exact aşa procedează şi Dragnea... Ca Gică Popescu, domnule Tolontan, văd că-i admiraţi mult comportamentul din acele vremuri... În final, atâta timp cât avem un preşedinte care nu respectă o decizie CCR definitivă şi executorie, nu i se poate cere lui Dragnea , în numele moralei, să părăsească funcţiile publice. În primul rând trebuie să plece ăla care încalcă LEGEA, aşa-i drept, daţi-o naibi de treabă, ne-am tâmpit cu toţii?! Iar cine este preocupat doar de Dragnea, nepăsându-i de situaţia lui Iohannis, nu poate fi considerat decât un propagandist haştag. Nu-i o ruşine să crezi în ceva, fiecare avem acest drept, dar nu trebuie să avem şi alte pretenţii...

constantin  •  24 iunie 2018, 11:25

@Mihai Subscriu la punctul de vedere al lui Andrei F.

Tăunu  •  24 iunie 2018, 11:43

Auzi ce tâmpenie, cică, să nu recunoasă sentinţa !

Andreea  •  24 iunie 2018, 11:50

Dl Dacian Cioloș (fost prim-ministru) și-a anunțat prezența la protest. Întrebare: când dl Dragnea (Președinte PSD, condamnat penal în dosarul Referendumului) a votat Guvernul de tehnocrați nu i se părea imoral să facă înțelegeri cu un infractor?? Dl Cioloș, renunțați la ipocrizie!

Crimson Veritas  •  24 iunie 2018, 11:51

Vreau sa fac cateva precizari ... in scopul corectei informari ... a celor 2 'tabere' ... chiar daca evident sunt subiectiv, la fel ca autorul acestei epopei de articole anti-politicieni ... din GSP ... dar in tabara celor care sustin valorile democratice ... drepturile si libertatile, Parlamentul, Guvernul, partidele politice, Justitia, due process, etc. (1) Una din manipularile #rezist ... este ca Institutia Presedintelui Romaniei a fost investitia cu mai multe votruri decat PSD! Toate bune si frumoase ... numai ca comparam mere cu pere ... O Institutie Publica cu o Institutie Privata, un partid politic. In facto ce trebuie comparat sunt 2 Institutii Publice ... si anum Institutia Presedintelui si Institutia Parlamentului Romaniei ... pentru ca Partidele Politice functioneaza ca Partide Parlamentare in interiorul Parlamentului Romaniei ... Deci in mod corect ... Parlamentele Romaniei sunt investitie cu intre 9-11 milioane de voturi ... si reprezinta TOATE categoriile de cetateni, iar Institutia Prezidentiala ... cu intre 5-6 milioane de voturi ... avand evindent, matematic ... o legitimitate si o reprezentativitate mult mai restransa. La fel Guvernul Romaniei ... fiind un instrument executiv (singurul de fapt) al Parlamentului Romaniei (in integralitatea sa) ... este purtatorul acestei legitimitati. Guvernul este investiti, sau dupa caz demis ... prin motiuni de cenzura ... numai de catre o majoritate simpla in Parlamentul Romaniei ... deci conform Conbstitutiei ... este Guvernul Romaniei ... nu Guvernul 'PSD-ALDE' (cum afirma necititorii de Constiturtie ... jurnalist si nu numai) ... pentru ca este Guvernul Parlamentului Romaniei! (2) Vizavi de atributile fiecarei institutii ... este sunt deobicei bine delimitate de Constitutia Romaniei ... acolo unde nu este atat clar ... este sesizata Curtea de Contencios Constitutional, CCR ... care pronunta sentinte in mod punctual. In principiu ... Institutia Prezidentiala (parte din Puterea Executiva) ... are atributiuni centrale pe ceea ce inseamna Politica Extrerna si Securitate Nationala ... avand ultimul cuvand pe aceste chestiuni (imo ... si in chestiunea mutarii Ambsadei de la Tel Aviv la Ierusalim ... care nu poate fi interpretata ca o decizie administrativa guvernamentala ... ci este cat se poate o decizie de Politica Externa ... cu repercusiuni importante) ... Guventul (parte si el tot din Puterea Executiva) si Parlamentul ... au si ele atributii in ce priveste Politica Externa (ex. prin MAE) si Securitate Nationala ... dar nu au ultimul cuvant sau drept de VETO ... cum se zice ... pe decizii de politica externa ... decat daca vorbim de decizii foarte importante ... cum ar fi 'declararea unui razboi' .. .care trebuie neaparat ratificata in Parlament! Cand vine vorba de Politica Interna ... aceasta este Domeniul Parlamentului Romaniei si al Guvernului Romaniei ... rolul ... Presedintele Romaniei (de fapt Statului Roman) ... este doar unul de a asigura ... Solemnitate ... diverselor acte, decizii ale Guvernului si Parlamentulu ... Nu este cum multi dintre voi considerati ... Seful Politicii Interne, Seful Parlamentului, al Guvernului ... astfel de interpretari denota doar o necunoastere a Constitutiei Romaniei ... atat in literea cat si in spirit. Presedintele are un rol Solemn ... numirea Primului Ministru, si ai membri cabinetului ... care esre propus de o Majoritate Parlamentara, Are un Rol Solemn in Activitatea Legislativa ... cand Promulga Legile generate de Parlamentul Romaniei, s.a.m.d. In acest sens a decis si CCR ... cand a spus ca Presedintele Statului ... nu are rol decizional ... cand vine vorba de o decizie / masura administrativa ... de revocare din functie a Procurorului Sef DNA (se aplica acelasai principiu si pentru Procurorul General ... daca e cazul) ... pentru ca este tot o decizie de Politica Interna, Presedintele nu are drept de VETO ... in cauza ... este normal sa fie asa ... si este consecvent cu principiple constitutionale. O astfel de decizie ... este a Ministerului Justitiei prin Ministrul Justitiei (parte din Guvernul Romaniei) ... altfel nici nu s-ar justifica ... existenta unui Minister al Justitie ... din moment ce cheltuielile administrative sunt apropate direct de Ministerul Finantelor! Deci va invit ... sa cititi si sa respctati Constitutia Romaniei ... asa cum este ea astazi ... pana o imbunatatim ... si nu in sensul ... incurajarii totalitarismului ... asa cum ar vrea #rezist! (3) Vizavi de aceasta sentinta a lui Liviu Dragnea ... ea este in prima instanta, deci nu este definiva, executorie, irevocabila ... nu anuleaza prezumptia de nevinovatie ... sau alte drepturi ale celui condamnat ... exista cai de atac ordinare ... si nu se pune problema de a nu fi respectata ... numai ca ... asa cum am explicat /... ea nu este inca executorie ... si nu se poate vorbi de 'nerespectarea ei'! Din pacate ... voi confundati ... 'respectarea unei hotarari judecatoresti' ... care presupue sa nu te sustragi de la executarea ei (daca vorbim de pedeapsa privativa de lipertate, plata de daune-prejudicii, amenzi, sau interzicerea unor drepturi) ... cu CRITICA unei decizii judecatoresti ... care inseamna cu totul altceva ... dar asa se intampla cand ... mase largi de cetateni needucati juridic ... fac ei interpretari juridice ... despre care nu au habar! In alte cuvinte ... iti este permis sa critic o hotarare judecatoresca, sa nu fii de acord cu ea ... in cadrul exercitarii dreptului la libera exprimare ... ca orice alt cetatean ... ce interzice Legea de fapt (Codul Penal) este 'nerespectarea unei hotarari judecatoresti' ... care constituie infractiune ... si inseamna ... nepunerea in aplicare a acesteia, din momentul in care ea a devenit definiva si executorie (chioar daca nu este irevocabila). Ridicol sa vezi oameni ... din ambele 'tabere' ... care nu fac diferenta ... intre a critica o decizie a instantei de fond ... ce face sa zicem ... Dragnea ... si nerespectarea unei decizii a Curtii Constitutionale a Romaniei ... ce face insusi ... Presedintele Statului ... si sa pui semn de egalitate intre cele 2 situatii ... arata ca nu intelegi nimic ... indiferent de ce 'tabara' esti ... ca vad ca si cei care militeaza pentru defintarea Parlamentului, a Partodelor Politice, a Drepturilor Indivituale ... nu vad Protocoale, nu vad Abuzuri si manifestari Abuzive ale Functorailor Publici .. .sunt cica 'o tabara' ... poate la NOI ... intr-un stat de drept ... nu ar fi 'tabara' ... ar fi trasi la raspundere ... penal si contraventional ... pentru incalcare drepturilor celorlalti cetateni, si subminarea institutilor democratice ... deci nu 'tabara' ... ci penitenciar sau orchestra / circoteca infractionala si contravenitionala, online sau stradala ... asata sunt! La fel si d-voastra ... d-le Tolontan ... prin articolele d-voastra ... Instigati o 'tabara' si o Provocati pe cealalta 'tabara' ... daca lucrurile o sa avanseze in acest mod in Romania ... sa stiti ca sunteti si d-voastra raspunzator ... pentru ce se va intampla cu acesti #rezisti ... saraci dpdv intelectual si emotional! ...:))

Andrei F  •  24 iunie 2018, 11:55

@Andreea • 24 iunie 2018, 10:15 100% daca cazul Dragnea se intampla in Elvetia va dadeam dreptate!Cu ce mai este Romania unica in afara ca Dragnea nu-si da demisia?Pai eu cred ca in Elvetia si Kiovesi era cu demisia pe masa de mult timp!Sau era demisa de cand Curtea Constitutionala a dat hotararea!Eu mai cred ca in Elvetia procurorii care au anchetat un Prim Ministru si apar public indicii ca probe au fost falsificate ,ei bine acei procurori erau anchetati de urgenta!Eu cred ca in Elvetia un Procurorul General nu poate fi impins sa-si dea demisia cu o ancheta care nici nu apare in fata judecatorilor!Eu cred ca Elvetia ar avea atata stima incat daca ar apare o ancheta ce priveste judecatorul elvetian la CEDO asta sa fie ultra corecta si numai daca probele erau beton!Eu cred ca in Elvetia un judecator al Curtii Constitutionale nu aste introdus in polemici publice de un actor care se judeca la Curtea Constitutionala!Eu cred ca in Elvetia intrarea fara drept intr-o arhiva se ancheteaza!Eu cred ca in Elvetia oficialii numiti nu sunt oamenii nimanui ci doar oficiali elvetieni!Eu cred ca in Elvetia nu exista academicieni care spun minciuni despre oficiali elvetieni in Parlamentul European!Eu cred ca in Elvetia presedintele nu se adreseaza si exercita functia doar pentru alegatorii lui...Eu cred ca in Elvetia nu sunt Protocoale secrete...Eu cred ca in Elvetia cetatenii nu sunt ascultati daca nu sunt indicii clare!Eu cred ca in Elvetia nu ar fi avut loc scandalul Hexi unde SRI vorbeste ca el nu avea sanatatea ca domeniu pe siguranta nationala...Si sa stiti Elvetia in rapoartele CEDO se afla mult,mult in spatele Romaniei.Astea nu sunt din cauza lui Dragnea ,nu?

Alexandru Jecu  •  24 iunie 2018, 11:58

Perfect argumentat! Jurnalism de clasă!

Billy Windows  •  24 iunie 2018, 13:01

Mvai, Romania nu se preda si nu se lasa reeducata de Dancila si Dragnea. Mvai, mvai, vad lasere si gedai frumosi & liberi. Care se lasa reeducati de Soros, Merkel, Macron si slugile lor politic corecte locale. Sa nimicim fara mila gainaria teleormaneana, dar sa inchidem gratios ochisorii la MICROSOFT, EADS, BECHTEL. Hai succesuri si salutari anticomuniste costaricane de la fosta sefa suprema a Anticoruptiei catre DNA cu breton si doctorat 94,5 la suta.

Andreea  •  24 iunie 2018, 13:12

@Andrei F, 1. protocoalele dintre SRI - ÎCCJ - PÎCCJ trebuiesc desecretizate dar și hotărârile CSAT care au stat la baza acestor protocoale. / și societatea civilă este de acord cu desecretizarea acestor protocoale (nu am văzut proteste cu privire la acest subiect). 2. nu știu dosarul penal al dl Dragnea. ceea ce știu este că dl Dragnea (Președintele PSD, Președintele Camerei Deputaților) a promovat în funcții publice doar oameni obedienți. știu că România nu este țara dl Dragnea și românii nu sunt argații PSD-ului. 3. PSD și ALDE au câștigat alegerile dar nimic din programul de guvernare nu s-a aplicat (ex. în ce program de guvernare s-a menționat: reducerea indemnizației pentru creșterea copilului; TV-split; naționalizarea Pilonului II; trecerea contribuților de la angajator la angajat; etc)?

salvati poporul roman  •  24 iunie 2018, 13:20

PSD-ul trebuie sa se reformeze din temelii in jurul oamenilor cinstiti din PSD, si sa-l lase pe infractorul sef sa se duca acolo unde merita dupa toate nenorocirile pe care le-a facut in teleorman sau decand e in fruntea tarii. Poporul roman merita aceasta sansa care defapt e cam singura care va salva divizarea iremediabila a acestei societati. Oamenii responsabili din aceasta tara au datoria de asi pastra ratiunea si de a pune pe primul plan tara in fata infractorilor de orice fel si din orice partid.

elias  •  24 iunie 2018, 13:34

Dragnea si cei din jurul sau se cred venici si nemuritori, dar fac o greseala grava in a disconsidera restul de 12 milioane care nu l-au votat si care nu-i sustin actiunile. A nu se uita ca mai era un dictator acum 30 de ani care se credea vesnic si a ajuns in fata plutonului de executie.

Andrei F  •  24 iunie 2018, 13:59

@Andreea • 24 iunie 2018, 13:12 La nr, 1 suntem perfect de acord!Dar ce ne facem ca nu Dragnea trebuie sa desecretizeze Protocoalele!De fapt gresesc,nu trebuiau semnate Protocoalele de oricine a facut-o!Vedeti pe cineva care cauta si ilicitul din spatele acestor Protocoale?De ce nu se intampla?Pai se ancheteaza ei pe ei?La nr. 2.Mi se pare ca faceti o greseala...Orice partid castiga alegerile isi aleg anumiti oameni pentru a conduce prin anumite functii!Doar nu ne imaginam ca basistii si oamenii numiti de Ciolos o sa traga vreodata cu barca lui Dragnea!Sau ca daca PSD o sa cada oamenii lor nu o sa fie dati afara!Totusi...Dragnea si Ministrul lui de Justitie nu a schimbat la inceputul mandatului procurorii cu functii de raspundere-pe precedentul Macovei care de la inceput a pus stapanire si verbal si faptic peste procurori!Deci...un partid care castiga alegerile isi numeste oamenii pentru a indeplini programul cu care au castigat alegerile .Se intampla in toata lumea!Puteti acuza insa slaba conditie a unor numiri!Este perfect adevarat si legal!Uitati insa ca majoritatea ,,rezist,,ce inseamna un partid politic!Partid politic inseamna asocierea pe baza unor anumite credinte dar si pentru atingerea anumitor INTERESE!Daca toti pensionarii din Romania ar face un partid atunci probabil ca ei ar pune pensionarii pe primul plan!Si asta este legitim!Daca agricultorii se asociaza intr-un partid atunci daca castiga alegerile pot avantaja aceasta clasa sociala!Este perfect legal!Nici eu nu stiu in amanunt dosarul lui Dragnea dar nu am nici o apasare!Stiti de ce?Pentru ca Dragnea prin Parlament sau ministrii inca nu a schimbat nimic!El chiar este anchetat ca un om normal!El nu a incercat sa influienteze nici un judecator!Puteti sa spuneti asta in cazul basistilor?Doar al Presedintelui care in campanie electorala a promis ca o sa renunte din prima zi la imunitatea sa?La nr. 3. Un partid sau un grup de partide pot sa nu indeplineasca nimic din ce au promis!Judecata lor nu tine de Justitie ci de cei care i-au propulsat la putere!Asa este in toata lumea!Va amintesc:Basescu a promis marea cu sarea,tepele in piata publica si uite ca dupa mandatul lui ne certam pe Justitie si e clar ca nici pesedistii si nici antipesedistii nu sunt multumiti de actuala stare din Justitie!Vorbiti de nationalizarea Pilonului 2 de pensii...Eu nu am auzit de asa ceva...vorbiti de indemnizatii scazute pentru cresterea copiilor-eu stiu ca numai cei care pacaleau sistemul au avut de suferit si stiti,stanga nu ar trebui sa moara de grija celor pentru care zecile de milioane nu reprezinta nimic iar dreapta ar trebui sa-si doreasca o indemnizatie corecta!Trecerea indemnizatiilor de la angajat la angajator cred ca nu este o problema adevarata.Desigur,pot gresi si eu!Puteti sa ma convingeti cu argumente concrete!

simplu  •  24 iunie 2018, 14:00

Dl Tolontan! Senzational! Fara gluma dar interviul dat de Kovesi in presa straina,ultimul, e de citit cu mare atentie. Remarcabila sinceritatea exprimata acolo mai ales ca este prima data si reprezinta un viraj. Accepta necesitatea modificarilor la codul penal desi a trimis lumea in strada ca NU CUMVA sa se modifice. Dar SENZATIONAL de sincera zice ca aceste modificari NU REPREZINTA O URGENTA!!! Pai da ! Pentru ca inca nu au fost toti achitati si trebuie sa mai treaca ceva timp pentru niste prescrieri. Sa stam asa cu articolele scoase din cp ca nu e urgenta. Si asa usor, usor madama o coteste. In 2016 ameninta ccr, dupa decizie ciolos se ferea sa faca modificarea si prin efectul art 147 abuzul era dezincriminat, in ian2017 tot zeita spunea ca nimic nu e dezincriminat, apoi in bilant vorbea de achitari pe baza de articole dezincriminate( ca este multe, asta subiect de articol, dar frica...) , ca acum ca se apropie ora de adevar spune ca sant dar sa mai zabovim. Lumea din strada stie ? Stie ca datorita presiunilor strazii incitate de zeita si presul ei SUTE de corupti au fost achitati, dosare inchise pe fapte prescrise sau dezincriminate??? Strada care spune despre oameni fara de carte sau putina ca sant *** functionali ca orcare din pesedici, dar despre cei cu doua , trei diplome care nu inteleg nimic din Constitutie sau un simplu articol de lege? Bine nici nu mai am pretentii atata vreme cat nici un procuror sef nu arata ca ar sti chiar daca este obligat. Sau stie! As fi profund impresionat daca as citi un articol al dv. cu privire la ADEVAR. Ps. Asa cum am specificat acum un an ca vor spune ca de vina vor fi pesedeii pentru achitari pentru ca nu au facut modificarile la timp iata ca um- urile deja lanseaza tema din punctaj! Deranjul este ca toti acesti derbedei politici care au regizat aceasta punere in practica a imunizarii coruptilor din perioada basista a aruncat tara in haos, anarhie. Cu largul concurs al *** functionali.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dinu  •  24 iunie 2018, 15:10

Am așa o lehamite ca să te mai citesc domnule Tolontan și evident susținătorii tăi, încât mă abțin să mai fac vreun comentariu. Mie scârbă, greață...Ți-am recomandat frățește, amical, mai ales civilizat să te lași de politică, iar dacă nu te rabdă inima , treci odată la o publicație de acel gen...Efectiv nu reușesc să înțeleg cum de mai ești plătit de Trustul Intact, pe care îl bălăcărești zilnic, sau dai ocazia prin ce scri să fie jignit mereu de convivii tăi...***Vezi de șterge că te-am supărat, la moderare...HA!HA!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

salvati poporul roman  •  24 iunie 2018, 15:31

@Simplu, Andrei F, Andreea si anti Protocoale sunt incheiate in toata lumea civilizata intre institutiile de forta ale acestor state pentru protejarea intereselor nationale a statului respectiv. In 2001 Bush a semnat "Patriot act" prin care dadea puteri exceptionale FBI-lui , CIA, NSA-lui si le obliga sa lucreze impreuna folosind toate mijloacele necesare impotriva terorismului care era vazut problema nationala in acele momente. Daca acele protocoale au fost aprobate de CSAT sunt perfect legale si nimeni nu poate fi tras la raspundere pentru asumarea acelei hotarari mai ales ca in 2009 coruptia era vazuta ca problema de siguranta nationala ( aceasi problema fiind din pacate si astazi) , fiind asumata de politicienii acelor vremuri fiind si un obiectiv impus de UE pentru acces in uniune. Daca s-au facut abuzuri in baza acelor protocoale si au intrat oameni nevinovati la puscarie, atunci cine a facut acele abuzuri trebuie sa raspunda, trebuie identificat cati oameni nevinovati au intrat in puscarie pe baza acestor presupuse abuzuri. Nu cred ca vreun om din milioanele de oameni cinstiti ai acestei tari a intrat la puscarie nevinovat sau se teme de aceste protocoale.

val  •  24 iunie 2018, 15:37

felicitari domnule tolontan pentru rationament,logica si realism.intotdeauna v-am apreciat dar numai de un timp va exprimati...liber! apropos de dragnea-un ***,grandoman,inconstient;orice politician cu bun simt facea doi pasi inapoi dupa a doua condamnare ,care in mod normal va fi si definitiva!romanii trebuie sa vina in piata masiv si sa termine scurt cu aceste meschinarii socialiste! timpul este pretios!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

salvati poporul roman  •  24 iunie 2018, 15:43

Continuare... Asta nu inseamna ca tre sa distrugi tot codul penal al unui stat, in favoarea miilor de reali infractori care au fost sau vor fi pusi in libertate pe strazile romaniei, doar pentru a remedia cateva abuzuri care au avut loc ( sau nu) din exces de zel sau reaintentie al unor procurori sau judecatori.

ticbis  •  24 iunie 2018, 16:01

Am intentionat sa-mi expun parerile vis-a-vis de articolul lui Tolo, insa, dupa ce-am parcurs cele 233 de comentarii postate pana acum, am renuntat, mi s-a facut lehamite, mi-a pierit tot cheful. Pentru recenta condamnare a lui Dragnea, unii dau inca vina pe Traian Basescu, altii pe statul paralel sau pe servicii... Este aberant; unul compara PSD-ul cu Elvetia, altul se plange ca n-au fost destui din PDL bagati in puscarie, ca Udrea, Bica si Ritzi sunt prea putini...:)) Unul se plange de casele lui Johannis, uitand de domeniul fabulos, intins pe sute de hectare al proprietatii lui Dragnea, facut, fireste, din leafa lui de bugetar...:) Se aminteste de Microsoft, de Bechtel... se uita subit de TelDrum-ul Bombonicai, de "cadoul" de 1 (UN) miliard de dolari facut de Ponta kazahilor de la KazMunayGas... din banii romanilor!!! Te doare mintea ce ineptii se vehiculeaza pe aici! Sa fim seriosi, in Romania, structura celor cca 12 mil de adulti din tara arata cam asa: 5 mil de salariati, dintre care 1,7 mil bugetari; 4,5 mil de pensionari; 2,5 mil de asistati social. Mai mult, pensii speciale primesc cca 300 de mii de pensionari, care cumuleaza in total un fond egal in lei cu cel al restului de 4,2 mil de pensionari de rand! Alooo, pentru ala cu Elvetia lui: te asigur ca la aia nu exista asa ceva!!! Si nici vina lui Traian Basescu nu e! :))) Adevarul e ca daca datele astea statististice ale Romaniei ar fi fost comparabile cu cele ale Elvetiei, partidul-stat, aka "ciuma rosie", n-ar obtine mai mult de 1% din voturi la alegeri! Hai sa nu ne comparam cu Elvetia, macar de jena... Este adevarat, in Elvetia toate legile se adopta prin referendumuri nationale sau locale, dar aia au capul pe umerii lor si nu stau sa inghita propaganda lui Gadea sau Badea! Drept dovada, elvetienii au respins cu 80% din voturi, prin referendum national, proiectul politicienilor de a creste salariul minim pe tara la 3300 de euro; tot prin referendum national au respins proiectul de lege de a creste durata concediului obligatoriu de odihna de la 4 saptamani pe an la 6 saptamani pe an; tot prin referendum au respins la vot proiectul de inchidere a centralelor nuclear-electrice si de renuntare la energia nucleara; tot prin vot au respins proiectul de lege de trecere la sistemul de asigurari de sanatate de stat; tot prin referendum, elveţienii au respins propunerea legislativului de eliminare a taxei radio-tv (desi fiecare elvetian plateste cca 400 de euro pe an aceasta taxa pentru televiziunea publica)! Mda... citesc comentariile de pe acest blog si ma intreb: daca astfel de referendumuri ar fi posibile in Romania, care ar fi fost rezultatul lor??? Mai mult ca sigur, exat pe dos decat al elvetienilor!!! Asadar, postacilor, nu mai comparati Elvetia cu Romania si nici pe elvetieni cu romanii... ne despart cateva tone de civilizatie, de simt democratic si de spirit cetatenesc! Dragi tovarasi, eu va inteleg frustrarile si patimile, dar nu mai bateti campii cu astfel de tampenii si nu mai comparati "aurul" elvetian cu "***" turcesc :)) In ceea ce priveste viitorul, sperantele sunt aproape nule; stiu bine ca exista sute de mii de romani adevarati, nepervertiti si dornici de o viata normala intr-o lume normala; sfatul meu pentru ei este, din pacate, doar acesta: cautati-va lumea pe care vi-o doriti si care se potriveste aspiratiilor voastre in alta parte... in Romania n-o veti gasi nici in urmatoarea suta de ani!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Venom  •  24 iunie 2018, 16:04

Nu este nicio vânătoare de PSDiști cum susțin goarnele lor TV ca să arate chipurile că sunt prigoniți de procurori, sau, mai nou, "după-al 13-lea congres Liviu Dragnea reales" abuzați de "statul paralel" . Din punct statistic este cea mai mare gașcă de interese numită la derută "partid", a ridicat la nivel de artă racolarea celorlalți "politicieni" , s-a aflat majoritatea timpului la guvernare și încurajează neîncetat migrația. Așadar baza de hoți e mai mare la ei. Sunt mulți pesediștii care au în CV fost PCR, FSN, PDL, fost PNL, fost PRM etc. Dacă PSD ar fi fost partid ar fi avut măcar respect pentru propriul statut care prevede "fără penali" în funcții de conducere ale organizației și o doctrină de stânga (Poate dă ordonanțe prezidențiale Dragnea și va fi un șef compatibil cu propria constituție la partid?? - în partid nu i se aplică prezumția, dar e nevinovat cf legilor României?? ). În aceeași situație de "partid" este PNL, atât de clar definit prin alianța contra naturii politice DA. Protestăm nu numai împotriva castrării codurilor penale ci și pentru reformarea clasei "politice" a-i da semnalul să se schimbe că nu mai merge cu baroni și plătitori de locuri eligibile țațe și fonfi. Și pentru căderea guvernului! Până acum România a fost a unor oportuniști, piloși rude geniale de analfabeți, incompetenți cinici sau "politicieni" ca Dăncilă care intră în partide și parlament pentru protecție, imunitate penală sau scară socială. Partidele care nu aduc oameni capabili, atunci pot merge la lada de gunoi a istoriei. Iar ceasul ticăie! Cum e posibil ca un tip care crede că o autostradă duce la subdezvoltare să ajungă ministru? Cum e posibil ca asta să fie soluția de guvernare a celui mai mare "partid" ? Sau Darius, ciorditor cu acte, nu i-aș da cheia de la casă să îmi ude florile, e vizionarul României mândria economică a PSD. Statul paralel, abuzurile astea sunt perdele de fum pentru ca grupuri organizate de infractori să fie la putere și să dispună de fonduri și legi laxe și fraieri pe care să îi paraziteze. Dacă își face bilanțul la 30 de ani, câte autostrăzi, universități scoli spitale a clădit clasa asta politică?

Virgil  •  24 iunie 2018, 16:13

Am impresia ca Fota a spus ca este “o lupta între noi și ei”, adică o lupta între SRI și PSD. După părerea mea, este o lupta între doua structuri ***, PSD și SRI (cu tot cu DNA). PSD a demostrat pe deplin ca este o structura mafiota care acționează împotriva României iar SRI-ul nu prea a demonstrat ca este de partea României. A demostrat ca este doar de partea propriilor interese. Tolo ne tot spune de democrație, de mers la munca și de plătit taxe. Da, vrem sa mergem toți la munca, vrem sa plătim taxe, dar tot noi ,cetățenii romani, vrem sa decidem ce facem cu banii noștri (taxele). Abia atunci va fi democrație. Pana-atunci avem mafioții, PSD, SRI și alte partide, ONG-URI și mai știu eu ce, care ne țin prizonieri.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

simplu  •  24 iunie 2018, 16:23

@salvati poporul... Nu am scris nimic de protocoale, dar pot spune ca tot ai adus vorba ca sant ilegale. Pe mine oricum nu ma deranjeaza dar daca tot vrem statul de drept.... Un exemplu de unde poti pleca ca sa poti intelege:" probele si mijloacele de proba SE OBTIN de politistii judiciari sub indrumarea procurorului de caz" .Despre restrangerea de drepturi in afara legii cred ca nu te intereseaza. Cat priveste distrugerea codului penal informarea corecta este necesara. O metoda clasica de manipulare este inversarea informatiei care este aici evidenta, o simpla citire a incheierilor de sedinta la procesele de coruptie te pot ajuta sa intelegi. Pe scurt in urma sesizarilor de neconstitutionalitate, ccr a admis o parte din ele si pentru ca legiuitorul sau delegatul sau guvernul nu au facut modificarile in 45 de zile prin efectul art 147 din Constitutie si-au pierduc efectele juridice. Asta e scris la lege. Faptele respective au fost dezincriminate. Punct. Surpriza vine atunci cand vrei sa sti: de ce? Raspuns: pentru ca asa a vrut luly cand a trimis lumea in strada sa opreasca procesul de legiferare pentru acele articole care ar insemna reincriminarea faptelor respective. Acest lucru se intampla si azi. Cu o exceptie: luly in interviul de ieri accepta necesitatea reincriminarilor dar nu se lasa si adauga ca nu e urgent.O fi, nu o fi dar numarul achitarilor pe lipsa acestor articole sant de ordinul sutelor. Acum cam ii lasa in offside pe adulatorii ei, nici ea nu mai poate nega evidenta. Sfatul meu, lasa putin politica si cauta singur adevarul, e pe net pe site la iccj si curti de apel. Si o chestie de sfarsit, og 13 reincrimina abuzul si inca cateva fapte, evitand achitarile de azi. La apelul lui dracnea nu va putea fi evitata achitarea, poate numai daca i se schimba incadrarea desi e greu.

ticbis  •  24 iunie 2018, 16:31

@salvati poporul roman: Esti intr-o grava eroare! Te citez: "In 2001 Bush a semnat "Patriot act" prin care dadea puteri exceptionale FBI-lui , CIA, NSA-lui si le obliga sa lucreze impreuna folosind toate mijloacele necesare impotriva terorismului care era vazut problema nationala in acele momente." Este absolut corecta si legala semnarea acelui "Patriot Act" de catre presedintele Bush. Era un act declarat public si menit a spori puterile serviciilor secrete si de siguranta nationala in lupta impotriva terorismului. Nici nu se compara cu "protocoalele" romanesti...:))) Astea erau secrete, anticonstitutionale, nedeclarate public si menite nu a lupta impotriva terorismului, ci de a influenta dosarele aflate pe masa judecatorilor, adica de a decide sentintele din justitie!!! Daca nu pricepi diferentele, n-am ce sa-ti fac!

gogu  •  24 iunie 2018, 16:37

pt cei inteligenti de ce s au facut protocoalele pai mereu judecatorii ai eliberau pe cei vinovati CLAR apoi lumea ,se intreba cum e posibil si unii mai dastepti au zis ba hai sa le asculatm telefoanele si asa s au constatat multe abateri nu cred ca domnului tariceanu care poate vinde tara trebuie sa i se asculte telefonul ca daca oamenii fara carte spun sa mi se respecte dreptul de a fura asta e ce sa facem trebuie sa nu i mai asculatm telefonul lui tariceanu draganea e condamnat politic da si mazare si udrea si ghita si bica si sova PAI DACA DRAGNEA E NEVINOVAT ATUNCI NICI UDREA NU E SI NICI SOVA NICI GHITA VREAU LIBERTATE PT TOTI CEI CARE AU FURAT de ce hotii lor sant mai buni ca hotii altora LIBERTATE PT CEI CARE FURA

Venom  •  24 iunie 2018, 16:38

@Dinu Încă nu trăim, complet, "în țara noastră". De aceea, poate, nu toți perietorii de scame înțeleg asta și tind să își ia mai mult nas decât le-ar trebui ca să nu cadă pe spate. Un trust care are opinii diverse are credibilitate prin jurnaliști cu opinii diverse nu spinări ridicate. Așadar nu bălăcărește nimeni, pe aici, Trustul Intact în afară de tine. Iar tu ai oarecum scuza naturală și marturisită că nu înțelegi.

gogu  •  24 iunie 2018, 16:53

domnul tariceanu ar terbu sa le spuna oameniloe fara carte din psd si alde ca ford cand a venit la craiova sotia dumnului tariceanu a fost notar ***l

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  24 iunie 2018, 17:05

@ salvati poporul roman O intrebare simpla,simpla : de unde stiti despre ,,Patriot Act,,? Adica este un act PUBLIC,ASUMAT si mai ales LEGAL?Nu in America recent un act al lui Tramp care rastrangea calatoria in America a cetatenilor din anumite tari a fost oprit de un judecator?De unde stiti ce contin restul de Protocoale care inca in Romania nu sunt publice?Oare Romania este mai amenintata decat America? Cam asta ar spune numarul de mandate unde libertatile cetatenesti au fost ciuntite...Cand SRI raspunde Parlamentului in cazul Hexi ca sanatatea publica pentru ei nu este prioritara ne putem intreba ce a fost prioritar? Cate din mandatele obtinute pe securitate nationala au avut ca finalitate un proces penal cu infractori care au atentat la siguranta nationala? Si dumneavoastra comparati Protocoalele cu Patriot Act?Unde sunt teroristii?Partea asta v- a scapat din vedere?Stiti ca un ziarist a primit acasa ca a fost ascultat sase ani pe un astfel de mandat si ca nu s- a retinut nici o acuzatie? Desigur,in Romania si presa a fost introdusa ca vulnerabilitate...Pe cine deranja presa incat sa i- a fata sanatatii publice?---- Am ras cand citesc si la dumneavoastra ca daca Protocoalele au stat la baza unor abuzuri cei vinovati trebuie sa raspunda! Pai pentru asta trebuie macar cercetat!Ba mai inainte de cercetare trebuie desecretizat! Si cine sa o faca,tot ei? Suntem cumva la ,,Urzica,,si eu nu stiu? Nu ati vrea ca si pe Dragnea sa- l cerceteze partidul sau Parlamentul unde el e clar ca are influienta?

gogu  •  24 iunie 2018, 17:10

poporul turc frate si pretin multumeste doamnei firea ca le a dat de munca adica doamna firea a cumparat 400 sute de autobuze din turcia asca cum spunea domnul nastase sa cumparam lucruri FABRICATE IN ROMANIA eu doamna firea am refuzat germania ca nu erau bune autobuzele de acolo cele mai bune sant alea din turcia asa sa ne ajute COMISIONUL traiasca poporul fara carete din tara asta jos kovesi

ticbis  •  24 iunie 2018, 18:11

@Andrei F: „Patriot Act” este un document public, adoptat de Congresul Statelor Unite la initiativa presedintelui George W Bush in 26 Octombrie 2001. Nu poate fi facuta nici cea mai infima analogie cu „protocoalele” ilegale, secrete si anticonstitutionale semnate intre SRI si Parchetul General, DNA sau ICCJ. „Patriot Act” s-a constituit ca un front comun al puterilor statului impotriva terorismului; in timp ce „protocoalele” dambovitene vizau strict dosarele de pe rolurile instantelor si verdictele judecatorilor! De altfel, este de notorietate faptul ca un personaj inalt din serviciile secrete romanesti adnota dosarele din instanta cu stiloul propriu, cu cerneala verde!!! Daca ti se pare legal si constitutional asa, sa fii sanatos! Spre informarea ta, citez: „The USA PATRIOT Act is an Act of Congress signed into law by US President George W. Bush on October 26, 2001. With its ten-letter abbreviation (USA PATRIOT) expanded, the Act’s full title is “Uniting and Strengthening America by Providing Appropriate Tools Required to Intercept and Obstruct Terrorism Act of 2001”. The abbreviation, as well as the full title, have been attributed to Chris Cylke, a former staffer on the House Judiciary Committee”.

Comentează