Containere ca să învețe copiii în ele! Ideea unei directoare de școală din Sectorul 3. „Nu dau explicații nimănui!”

Maria Preotescu, șefa Școlii nr. 89, refuză să spună de unde sunt și cât costă închirierea containerelor care stau degeaba

vineri, 29 iunie 2018, 7:01

UPDATE: În poziția trimisă la câteva zile după publicarea articolului, școala explică faptul că aceste containere n-au fost folosite pentru că nu au putut fi luate avizele în timp, ”datorită procedurilor greoaie de avizare”. Comunicatul integral, la finalul articolului.

De Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Din ciclul mărunțișuri care ne scormonesc, ne amețesc și ne afectează viața.

De 8 luni de zile, 9 containere au crescut în curtea Școlii Generale nr. 89 ”Nicolae Labiș” din București.

”Aici vor învăța clasele a treia și a patra, din cauza lipsei de săli!”, le comunică părinților, în noiembrie 2017, Maria Preotescu, directorul școlii.

Preotescu e director de un an și jumătate.

Înainte a condus o grădiniță.

Părinții sunt uluiți și, din fericire pentru copii, se revoltă. ”Un singur exemplu: scările metalice de acces de la containerele suprapuse sunt un mare pericol!”, arată mamele cu degetul. 

Ceilalți profesori refuză și ei ideea directoarei. Nu vor să predea în containere.

Așa că școala se trezește cu 9 module care zac, dintre care 6 sunt suprapuse, pe două niveluri.

”De ce le-a adus dacă nu vor primi niciodată aviz de funcționare?”

În Consiliul de Administrație al școlii, colegii o întreabă pe Maria Preotescu ”De unde au fost aduse cele 9 containere și cât și cine plătește chiria?”.

”«Nu vă interesează. Nu trebuie să vă dau explicații vouă», ne-a zis”, povestește unul dintre oamenii din CA.

”De ce le-a adus că niciodată nu vor primi aviz de funcționare aceste containere?! Oricât de rău o duce învățământul românesc, nu poți pune elevii de 9-10 ani să urce iarna pe trepte de metal și să stea în conserve 4 ore pe zi!”, spune un cadru didactic din Școala nr. 89.

Containerele nu au fost folosite nicio zi.

În Școala nr. 89, sala de sport e o clasă cu spaliere

Între timp, a început construcția unui corp suplimentar, dar adăugirea arhitectonică nu are proiectată nicio intrare, accesul copiilor urmând să se facă prin vechea și unica ușă destinată elevilor.

Școala Generală nr. 89 este printre puținele școli din sectorul 3 care nu au sală de sport și elevii fac ora de educație fizică pe holurile clădirii când nu încap în ”sala de sport”.

De fapt, ”sala de sport” e vechea clasă în care e improvizată o sală, doar cu niște spaliere prinse pe pereți, un obicei în școlile de acum 45 de ani, când intrase în școli cea mai numeroasă generație de copii a României!

”Eu nu trebuie să dau explicații nimănui!”

Discuția cu Maria Preotescu, purtată chiar la școală, față în față, e scurtă.

”Nu trebuie să dau explicații presei”, spune directoarea.

”Dar conduceți o instituție de interes public și finanțată din banii părinților!”.

”Eu nu trebuie să dau explicații nimănui. Dacă doriți explicații, adresați-vă Inspectoratului București!”.

 

Comentarii (101)Adaugă comentariu

george  •  29 iunie 2018, 7:26

www.pallex.ro..3.5 euro pe zi inchirierea unui container..minim 4 luni :))

Florin  •  29 iunie 2018, 7:28

Mă bucur că te apleci și asupra unui astfel de situații și ai perfecta dreptate copii nu pot învață niciodată în astfel de condiții. Cat despre sala de sport cazul nu este unul izolat la Școală nr 149 construcția zace ani neterminata și din cunoștințele mele chiar copii au protestat în fata primăriei(acum vreo 2 ani) și au fost mințiți ca se rezolva.

Cătălin Tolontan  •  29 iunie 2018, 7:29

@Florin: nu e opinia noastra ca se poate sau nu se poate invata in aceste containere, e opozitia parintilor si a profesorilor. Treaba jurnalistilor e sa va relateze dvs ceea ce afla.

Costin  •  29 iunie 2018, 7:41

Tolo, este sau nu nevoie de spatiu suplimentar la scoala respectiva? Eu asta as fi intrebat in primul rind 🤓

Elena  •  29 iunie 2018, 7:47

Și care sunt explicațiile Inspectoratului București? De cand oamenii din functii publice nu mai au opinie? Sau nu mai au voie să aibă opinie? Ori au doar când taie "pamblici"?

Dragos  •  29 iunie 2018, 8:09

La noi la Voluntari copii invata de ani de zile la container.Nu consteaza ca multi au dobandit astm important este ca avem sala de sport moderna si echipa de fotbal in prima liga....

Mq  •  29 iunie 2018, 8:18

O iresponsabila ca sa nu folosesc limbaj interzis

Razvan  •  29 iunie 2018, 8:24

De la aceeasi firma sunt si containerele care au impanzit intersectiile, dedicate protejarii impotriva caniculei. Vezi Piata Victoriei lamga standul de biciclete, spre Calea Victoriei.

Scoli fara autorizatie ISU  •  29 iunie 2018, 8:24

Si de ce este o tragedie solutia cu conteinere? Sunt sectii de spital care se muta temporar in astfel de module, centre de radioterapie, etc. Si, desigur, copiii nu vor intra in incinta fara sa existe autorizatiile necesare. Cei indignati de solutie sa nu uite ca sunt (prea) multe scoli fara autorizare ISU, ca, dealtfel si spitale, cladiri oficiale, locuinte! Dar suntem indignati de aceasta solutie!

Alex One  •  29 iunie 2018, 8:24

Protestul, baza societatii romanesti ! Protestati,protestati,protestati ! Parca asa zicea unul, sau era "invatati" ? PS. Chiar exista protestatarii aia, profesori,copii si " din fericire" parinti si daca da in ce proportie ? Nu de alta dar nimeni nu poate sa creada ca directorul unei scoli a adus containere in curtea scolii asa de capul lui,pe banii lui. Asa ca "marea dezvaluire" trebuia sa inceapa din alta parte, Inspectorat sau Minister. Sau e o alta tema ordonata anti PSD ? Exista si alte situatii asemanatoare in Bucuresti sau in tara sau trebuie plesnita Preotescu ? Te pomenesti ca n-a trecut clasa cine trebuie !Altfel, de ce acum daca tot stau acolo containerele de opt luni ? !

john  •  29 iunie 2018, 8:28

Am participat la un concurs de idei pentru un proiect de arhitectura de locuinte mobile (pentru zone defavorizate sau afectate de calamitati, deci nu capitala unei tari europene), si va zic sincer ca asa ceva n-ar fi fost acceptat. Si vorbesc de spatii de locuit, nu de scoli, unde exigentele sunt mai mari. Sper sa scrieti si despre acel corp nou care nu are acces separat. In conditiile in care principalul si cel mai banal motiv pentru care scolile nu au aviz ISU e fix asigurarea culoarului de evacuare (adica nu au nici fluxuri, nici cai de evacuare suficient de largi si dotate cu usi antifoc).

Deva  •  29 iunie 2018, 8:42

Asa se intampla in multevscoli pentru ca acel experiment nereusit cu introducerea si mutarea clasei pregatitoare din gradinite in scoli e devina. Sunt cadru didactic, stiu ce vorbesc, absolut toate cadrele didactice cu care am discutat despre acest subiect sunt revoltate si spun ca ar trebui acesti copii mici de 5-6 ani din clasa pregatiroare sau clasa zero sa fie mutati inapoi la gradinite. In marea majoritate a scolilor din Bucuresti educatia fizica si sportul se desfasoara in sali unde fac deodata 2-3 sau 4 clase de elevi!Apoi mi s-a intamplat sa fie deodata clasa a 12 cu clasa pregatitoare intr-o sala medie. Va dati seama ce a iesit.Cei mici alearga , cei mari jucand baschet sau volei ii lovesc neintentionat cu minge pe cei mici care plang, se accidenteaza, etc. Si la ale diacipline sunt mari probleme cu clasa pregatitoare.In plus, s-a zis la momentul respectiv ,acum 6 ani, deci incepand cu 1 septebrie 2012, ca va fi un experiment. Majoritatea sciliilor, liceelor, colegiilor nu erau pregatite cu spatiul si nici acum nu sunt! De ce voi ministerul educatiei si guvenul tarii le furati 1 an din copilarie? Acum , nu mai vorbim de cei 7 ani de acasa ci de cei 5 sau 6 ani. Cine su teti voi de va bateti joc de copiii acestei tari , de atatea generatii. Daca s-a gresit , de ce nu rectificati? A fist si este o eroare.Intrebati orice cadru didactic din orice scoala sau gradinita si majoritatea coplesitoare vor zice asta! Cum va perimteti voi ministerul sa stagnati intr-o asemenea gafa, eroare? Arunci s- a zis :" sa dea bine la UE, ca suntem primii care invatam in scoli,de la 5 ani! ". Domnule Tolontan, ajutati-ne.Aveti emailul meu si am putea salva aceste generatii de o greseala care persista de 6 ani si va persista daca nu ne implicam acum. Ganditi-va doar la 2 aspecte: furtul copilariei(pt ce? Sa ii bagi pe gat calculatoare? sa nu se mai zica : aveti cei 7 ani de acasa? Copilaria e cea mai frumoasa parte a vietii. Majoritatea copiilor sunt nefericiti si obositi, incarcati cu ditamai ghizdanul inca de la 5-6 ani!!inadmisibil)pt ce?pt gafa unuia care a iscalit aceasta mutare?)Cu respecte!sper sa va implicati!multumesc!

haz de necaz  •  29 iunie 2018, 8:44

Sa vedem partea buna a lucrurilor, aceste containere sunt foarte rezistente la cutremure.

Aldea Ciprian  •  29 iunie 2018, 8:48

Un articol tipic Tolontan. Fara explicatii, fara nuante, fara argumente pro si contra (numai contra). V-a mai intrebat cineva-exista o nevoie de spatii suplimentare? De ce? Daca da, exista alta solutie? Care? Cum arata in interior containerele? Arata decent? Ce inseamna ca profesorii au refuzat sa predea in aceste spatii? Cati? Cu ce argumente? Aceleasi intrebari referitor la refuzul parintilor... Cand articolul o sa contina si aceste informatii, o sa fie un act de jurnalism. Pana atunci nu e. Sant curios. O sa acceptati acest comentariu? Sau libertatea de opinie exista numai pentru jurnalisti, nu si pentru oamenii simpli?

Cătălin Tolontan  •  29 iunie 2018, 8:49

@Aldea Ciprian: dreptul dvs de a critica e sacru, foarte bine ca-l exercitati. Care profesori s-au opus? Toti cei cu care am vorbit, de altfel acolo nu s-a predat nici o ora. Din pacate, directoarea, care are argumentele pro, ati vazut ca nu vrea sa explice.

bumb  •  29 iunie 2018, 8:55

"conserve"? aceste containere, daca sunt functionale si bine dotate, ofera copiilor conditii mult mai bune si mai igienice decat >90% din scolile din romania. Sunt folosite in multe tari, chiar si permanent, ca si birouri, sali de sedinte si sali de clasa. Din interior nici nu iti dai seama ca esti intr-un container...o scara se poate face sa fie sigura...dar ideile preconcepute mai greu le schimbi... Nu vreau deloc sa iau apararea directoarei si nici atitudinii de care da dovada...

Ali  •  29 iunie 2018, 8:57

Corpul nou are doua intrări direct către exterior. Una in spate si una in fata. Acesta va fi functional, predat la cheie pana la începerea școlii in septembrie.

Micheline  •  29 iunie 2018, 8:59

Nu intelegeti ca in sectorul 3, in invatamant, peste scoli si gradinite, seful cu planurile de invatamant, cu specializarile claselor, cu dotarile, cu tot ceea ce se leaga de sistem , seful este DOMNUL PRIMAR ?

Aldea Ciprian  •  29 iunie 2018, 9:02

V-am trimis un comentariu cat se poate de decent, cu argumente, fara alunecari de limbaj, infinit mai putin acuzator decat articolul in sine si cu argumente. In final va intrebam daca libertate de opinie e permisa numai jurnalistilor, (inclusiv pamflete...) sau si oamenilor simpli. Vad ca reactia e: comentariul tau asteapta moderare. Mai cititi inca o data. E cat se poate de decent. Daca nu il dati, singura concluzie posibila este ca cenzurati. Penibil... Si va asigur ca o sa scriu despre asta in locuri in care cenzura(in sensul de cenzura comunista-nici o critica sa nu apara) nu functioneaza...Mult succes in continuare domnul Tolontan...Articole la care reactii critice nu sant permise...Doar laude sau critici delicate, cu scuze si laude la pachet...

Andrei F  •  29 iunie 2018, 9:07

In tara lui ,,Abuz in serviciu,, sa fi director si sa ai o astfel de initiativa nu prea se pupa! Daca directoarea a gandit aceasta solutie nu cadreaza deloc cu alte scoli unde o infiltratie ramane nerezolvata pana nu se afla si la minister... Probabil ca acum ati fost trimisi la Inspectorat pentru ca directoarea de acolo a primit ordinele....Poate este un exercitiu ISU...Nu o sa va vina sa credeti dar se poate ajunge la o situatie unde parintii si elevii au sa doreasca acele containere!!!Poti fi pregatit sau nu in fata unei calamitati. Se poate ca asa cineva sa fi aflat ca acele scari exterioare nu sunt iubite...Apropo...cum o mai duce Raed Arafat?Cica se bucura de cea mai mare credibilitate in randul romanilor!?!?Si unii bateau clopotele...a pacaleala...

Aldea Ciprian  •  29 iunie 2018, 9:11

Incredibil. Si al doilea comentariu ni l-ati dat. Santeti penibili. Libertatea de opinie nu exista pentru voi. Ati mai pierdut un cititor. Si chiar o sa comentez si pentru altii. Acolo unde, sore deosebire de voi, e voie.

Mihai  •  29 iunie 2018, 9:11

In multe tari dezvoltate se folosesc asemenea solutii mai ales in zonele izolate din canada, norvegia, australia....unde nu se pot face constructii permanente. Daca au toate dotarile ofera conditii mult mai bune decat majoritatea scolilor din Romania. Alt articol scris pe genunchi de tolontan.

ManX  •  29 iunie 2018, 9:17

Nu cunosc exact situația, dar pot sa va spun ca am avut biroul provizoriu timp de doi ani intr-o "cladire" construită din containere pe trei etaje, si aproximativ o sută de metrii lungime si zece lățime. Acelasi confort ca intr-o cladire normala, in afara de faptul ca aveam linoleu, nu mocheta. In cazul scolii cred ca trebuie luat in considerare motivul si care este necesitatea folosirii acestor containere.

Deva  •  29 iunie 2018, 9:28

Treaba cu containerele e inadmisibila, inteleg , o improvizatie de 1 saptamana , hai o luna , dar se 6 ani...!? Cred ca atunci au fost aduse acele containere. Si nu e singura scoala, liceu sau colegiu care folosesc improvizatii: containere, sali foarte mici, foste vestiare din sali de sport , chiar sali de sport vechi, sau alte anexe,atentie, foste ateliere, pe post de loc unde sa invete, clasele pregatitoare sau alte clase din ciclul primar(0-4), Scoala nu e santier, nu e improvizatie, parca ii obisnuiesc pe copii cu santierul, inca de mici! Raspunsul doamnei director Maria P . lasa de dorit. In primul rand , nu inspectoratul a hotarat daca sa introduca clasa pregatitoare in scoli, sa o mute de la gradinite, ci Ministerul Educatiei. Cum a hotarat : ca de obicei: abuziv, fara sa intrebe vreun cadru didactic, fara sa votam. Fara sa vada daca suntem de acord cu asemenea greseala . sa tai din orele si salariile educatorilor din gradinite...Ne-a obligat! Executarea, noi dictam! Stiati ca suntem singura tara din Europa care mai avem...inspectorate? S-a pus problema sa le desfintam! Inspectoratele sunt niste intermediari intre ministerul educatiei si scoli. Sunt mii de locuri in toata tara , si zeci de cladiri, unele enorme, masive , care ar putea deveni scoli, licee, colegii . Inspectoratele nu mai au viitor, trebuie sa se desfinteze. Ce fac ele?executa ordinele miniaterului dand mai departe ordinul sa il execute scolile.Pai , scuzati, nu avem nevoie de intermediari , de 2 sefi. Nu mai suntem in perioada comunista, Cu PCR , sa executam fara sa fim intrebati daca sunt bune sau nu deciziile lor, ce ne obliga sa facem.Inspectoratele sunt din acea perioada dinainte de 1989 cand era acel sistem comunism , dar acum inca mentinerea lor nu mai e justificabila, sa mentii atatea oameni fara sa predea efectiv sa sa blochezi sute sau mii de posturi pentru inspectori, sa le ti blocate , ca ei sa se poata intoarce dupa 4-8-12 sau dupa o viata in scoli, daca se mai intorc..in loc sa fie acele poaturi vacante pt. Tineri sau pt cine nu are post/loc de munca. Sunt multe de spus, va rig , contactati-ma prin email si cred ca putem schimba siatemul sovietic invechit din invatamat. Sunt din sistem si e de munca pentru a-l schimba si redresa asa cum a fost, mai puternic si cu rezultate mai bune. Domnule Catalin Tolontan, va mai spun ceva: cine se opune sistemului e oaia neagra, desi multi ar face-o dar nu au curaj.Sindicatele dorm, in loc sa fie unul Puternic sunt mai multe, etc. Lumii ii e frica! Dar sa mai ai frica cand iti merge din ce in ce mai rau...?!Sa nu ai curaj?!Multumesc!

Elena  •  29 iunie 2018, 9:47

Doamna Director de la aceasta scoala are probleme grave de comunicare cu parintii si cu cadrele didactice ale scolii. Când sunt ridicate probleme, are o replica pt profesori "daca nu-ti convine, mergi la alta școală" si una pentru parinti "mutati-va copilul la alta scoala". A fost implicata in mai multe scandaluri inca de cand era la alte locuri de munca si se pare ca lupul schimba parul dar naravul, ba. Oare cat mai induram sa avem la conducerea diverselor institutii, oameni care nu au habar de cum se coordonează o instituție, mai ales de invatamant?

alt Sorin  •  29 iunie 2018, 9:50

mai intai zic sa va dau o mana de ajutor (vad ca lipseste dl Lutac)- www.palmex.ro(in fotografia voastra se vede inscriptionata pe unul dintre containere) si o sa aflati ca este o firma din Galati care vinde/inchiriaza containere.Am elucidat partea cu DE UNDE SUNT CONTAINERELE.Mai departe poate preluati voi. @Aldea Ciprian- incearca sistemul: citesc apoi scriu apoi citesc apoi scriu....asa poate afli ca-ti sunt publicate postarile

Deva  •  29 iunie 2018, 9:53

Va aduceti aminte ...era prin toamna lui 2015, acum 2 ani si ceva, mai exact in 30 oct.-1 noi. 2015, locatia Colectiv , aproape de centrul capitalei,unde acei oameni 64 , nevinovati au murit si altii sunt arsi ai raniti , intoxicati pe viata, 186 , acolo tocmai datorita unui asemenea continer care era amplasat la intrarea -iesirea din hala de concert. Avea doar o iesire , care s-a obturat cu trupurile celor care incercau sa iasa din el. Nu va bateti joc de copii din Romania, inginerii sa isi spuna cuvantul aici. Exista o singura solutie, inainte de 2012 unitatile de invatamant aveau locuri si spatii suficiente ,dar din 2012 , a inceput haosul , odata cu mutarea grupei pregatitoare de la gradinite in scoli. Scoliile nu erau pregatite si nici nu sunt toate in prezent , majoritatea recurgand la situatii de acest gen, extreme. Daca se va muta clasele pregatitoare din scoli, inapoi la gradinite, scoliile ar avea spatiu din nou si lumea ar fi mai linistita , pt ca nu e usor sa lucrezi cu copii de 5-6 ani . Noi cadrele didactice din scoli nuu avem toti pregatirea necesara ca educatoarele din gradinite !In facultati ne-am pregatit mai mult pt clasele 5-12 pt profesori si 1-4 pt invatatoare. Educatoarele altfel educa copii din clasele pregatitoare de varsta 5-6 ani fata de noi, ele fiind obisnuite de atatia ani, avand experienta si in plus avand o pregatire specifica . Domnule Catalin Tolontan, ajutati-ne va rog!

zzz  •  29 iunie 2018, 9:53

Mandra ca sunt roman! sefa de la gradinita, director de scoala... Indrazneste sa crezi in Romania! un *** necalificat, CEO la Nuclearelectrica Stima noastra si mandria! sefa de Marketing de la o firma de alcool, minitrul sportului... o *** penibila, prim-ministru stima conducatorului iubit! un individ, cel mai probabil, *** intelectual, ministrul economiei... Multumim PSD!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian  •  29 iunie 2018, 10:26

In tari mult mai dezvoltate se folosesc aceste conteinere ca o alternativa pina se finalizează construcția unei noi aripi .

Madalina  •  29 iunie 2018, 10:44

Containerele folosite la constructia cladirilor de Gradinita sunt containere special construite pentru a fi locuite, ele corespund din punct de vedere sanitar si acest lucru este dovedit de certificatele de calitate care le insotesc la achizitie. Nu a existat niciodata vre-o plangere, sau vre-o sesizare cu privire la imbolnavirea cu astm a vreunui copil din cauza frecventarii gradinitei in orasul Voluntari. In primul rand trebuie sa verificati care sunt factorii care favorizeaza aparitia astmului inainte de a face acuzatii de asemenea gravitate. Temperatura si umiditatea din aceste spatii este controlata si reglata permanent cu ajutorul aparatelor de ventilatie astfel ca nu se pune problema existentei unui mediu care sa favorizeze aparitia unei afectiuni de o asemenea natură. Toate gradinitele din orasul Voluntari sunt autorizate de catre Directia de Sanatate Publica si sunt respectate normele legale in vigoare de functionare din punct de vedere sanitar.

Cătălin Tolontan  •  29 iunie 2018, 10:45

@Madalina, Mihai: nu am scris nici un rand despre boli, astm, la ce va referiti? In al doilea rand, de ce va suparati pe presa ca va arata ca de 8 luni in curtea unei scoli stau 9 containere platite si nefolosite?

Tataie  •  29 iunie 2018, 10:48

De ce nu-si tine doamna directoare orele in container ?

Deva  •  29 iunie 2018, 10:53

Domnilor, sunt cadru didactic, dar acum ma pun in pielea unui copil din acea scoala .Sunt elev , vreau sa ma joc in pauze in curtea scolii. Nu am sala de sport , singura sansa e curtea, ies in recreatie si in loc de teren de fotbal sau un panou de baschet sau o curte unde trageam si noi o leapsa sau" de-a vața -ascunselea" vad aceste containere , parca aduse de pe vapor , de peste ocean. Hmmm. Ce sa fac? Oricum mi-e ciuda , plang in sinea mea, ca mi-au stricat locul de joaca , unde de atatea ani ne jucam. Ma plang mamei, tatalui, dar sunt linistit si sper ca le va lua cineva. Ei nu au timp sa vina la scoala, lucreaza la straini ,la multinationale, ne vedem seara. Bunicul si bunica ma aduc la scoala. Ii intreb , le explic ca a fost umpluta curtea noastra cu niste cutii mari.Bunica zice: Poate construiesc ceva , o statie de metrou, o noua cladire. Singurul bunicul imi ia apararea si zice ca nu e normal ce se intampla , unde ma mai joc eu nepotul lui printre containere...Sunt fericit, a mers si a vorbit cu invatatoarea si cu directoarea, dar si cu paznicul scolii. Amandoua dadeau din umeri, dar paznicul ia zis bunicului ca nu va ramane asa , ca el nu poate sa ii supravegheze pe toti copiii care se ascund dupa containere. Am speranta ca ele vor fi duse pe un santier. Multumesc lui tataie. E un adevarat luptator. Si el zice ca pe vremea lui nu era asa ceva in scoli! Estetic arata jalnic. Nu mai observ nici copacii de dupa gard. Nu mai aud nici pasarile cantand. Nici macar nu le mai vad. Si e umbra mereu la noi in sala de clasa. Ma sperie gandul ca o sa trebuiasca sa urc pana la containerul # 3 ca , daca voi cadea de acolo. Oare au lift? Ma simt ca intr-o conserva din desenele mele. Nu am crezut ca jocul meu preferat de pe calculator va fi adus asa mare in curtea scolii noastre. Ma sperie, e prea mare. Am auzit ca tabla se incinge, ce facem cand e canicula? Hm..aer conditionat., dar eu am sinuzita si astm si nu am voie cu aer conditionat. Ma pot raci!Daca trazneste, va bubui tare. Revin , ca si cadru didactic, daca un elev mai curios , mai curajos ar escalada aceste containere , s-ar urca pe ele si ar cadea si muri (Doamne fereste), vina cui va fi?Mai bine preintampinam evenimentele si accidentele. Daca de pe scarile containerelor aluneca, se imping si cad in gol....(Fereasca Dumnezeu) , dar ce va face atunci directiunea, inspectoratul, ministerul?stiti ce : o sa de-a vina unul pe altul si vinovatul principal ,adica cine a semnat aducerea fierataniilor , va fii pedepsit, demis etc. In cazul asta inspectoratul , si ministerul se spala pe maini iar Directiunea va plati. Desigur ca sunt interese mari de aducerea cutiilor de metal in scoala, dar estetic si protectia si siguranta elevului lasa de dorit. Asta nu mai e scoala , ci depozit. Unde se mai joaca copii? Careul de inceput si sfarsit de an unde se face ?pe containere?sau elevii raman in clase in pauze? Sau cei care chiulesc, se vor ascunde dupa containere. Asta va fi noul loc de fumat?le creem conditii propice?le dam idei elevilor?raspunsul este NU!Nu trebuie lasat asa!

Radu_pnt  •  29 iunie 2018, 11:06

Sincer, romanii sunt prosti. Ma enerveaza tupeul asta al "sefilor". Ideea sa stiti ca nu e proasta. In Amsterdam gasiti un camin foarte mare de studenti creat din aceste containere. Nu e ceva odios, insalubru sau periculos. Au fost amenanjate si ansamblate in asa fel incat nu sunt containere decat cand le privesti din afara. Eu zic sa investigati. In ce priveste modul in care sunt facute/programate proiectele in Romania, cum sunt prezentate sau explicate mai bine de catre oficialitatile romane e totul odios, prost facute, ieftin si cu multe lipsuri. Un asemenea proiect nu cred ca va reusi in Romania tocmai datorita conservatorismului, coruptiei si incompetentei sectorului public pe diverse domenii ( inclusiv cel de comunicare cu partenerii, incluzand consumatorii adica parintii si elevii - PR adica) .

Andrei F  •  29 iunie 2018, 11:06

Daca ar face si Timisoara parte din Romania....!!!,,Construcțiile modulare de la Școala Generală 30 din cartierul Soarelui au ajuns la Timișoara. Este vorba despre celebrele „containere” în care sunt amenajate șase săli de clasă, primele cumpărate de primărie în încercarea de a rezolva problema lipsei de spațiu din instituțiile de învățământ din oraș.,,

Stefan  •  29 iunie 2018, 11:07

Nu cred, nu d-na Dăncilă ne spunea acum două zile că PSD--ul a construit spitale, şcolii ...

17 Nentori Tirana  •  29 iunie 2018, 11:08

probabil vor urma noi detalii scoase de gsp cu clestele da la oficialitatili implicate, asa ca mai intii pentru john: "astfel de solutii" nu numai ca sint acceptate si pentru scoli de peste 20 de ani, devin din pacate practica curenta. Ca arhitet adevarat ar fi trebuit sa te implici astfel ca aceste cotete ro sa fie facute astfel incat sa poata primi aviz de functionare. Merge si ca afacere caci chiriile sint foarte mari. Renovari si Modernizari ample, extinderi ori construirea unui corp nou necestia de multe ori un timp de doi ani iar module mobile - nu neaparat din tabla ondulata - fac din pacate din ce in ce mai mult parte din cotidian. Initial ca solutie de avararie pentru unu-doi ani instalate unele chiar ramin in continuare functionale. Idei crete au multi, dar daca acele cotete stau depozitate in Bucuresti inseamna ca n-au primit aviz de functionare si nici n-o sa primeasca. Nu sint chiar toti ***. ------------------ La prima vedere. Problema aici este directoarea care refuza cu aroganta orice informatii. Probabil acelasi niznai cu trimitere la altul va veni si de la inspectorat, de la primarie, de la Petrea, Lacatus - care are si el in sfirsit spatiu de desfasurare a activitatii si haleala. Problema grava este mentionata: Numirea. Sint numirile politice in inspectorate dar si in scoli. Grav este nu numai ca niste lalala ocupa fara concurs posturile altora. Nu-i de neglijat: unde se voteaza ? In scoli. Directorul are rolul lui, are incaperi, birou, chei, organizeaza, pune la dispozitie. Opozitia mai merge si la toaleta. ***-isti -ori diversionisti caci pe mine ma doare efectiv mintea cind ii aud - tot spun ca in ieuropa vin partide noi, dau sanse unor partide ca ... ori unor independenti ca ... dar uita ca "noii" nu au structuri in teritoriu - adica mai la tara. Acolo e jaf curat, primarii, directorii fac ce vor, daca trebuie mai merg si cu urna pe la casele unde s-a baut prea mult, ii aduc de acasa cu masinile cu care mai aduc elevii cind nu merg la cumparaturi, le dau un mic si o bere, fac o hora cu panglica tricolora pe ei si gata votu ieuropean. Nu trebuie neaparat sa introduca morti si turisti in urne !!! In cazul in care opozitia nu face un front comun cu partidele noi si anumiti independenti mai cu vedere pe sticla eu zic ca nu fac cei noi, moderni, bine pregatiti si evident bine intentionati nici 5% in tara bintuita parca de o ciuma. In Bucuresti, Voluntari, ... nu se poate ? De unde atita naivitate ? Pai cine asigura paza, securitatea, care sint oamenii care detin astfel de firme ? Nu fosti ofiteri, activisti ori rudele lor ? ------------------------ Inca odata, neglijati nepermis faptul ca in scoli si licee sint numiti directori psd-isti. Nu cotetele depoztate ilegal acolo sint problema ci numirile politice si ca urmare atitudinea aroganta a directorilor. Sa ma scuze doamna, pe ea n-o cunosc - ar putea fi si frumoasa foc si mandra din poza ? - dar dupa atitudinea nu poate fi decit a puterii absolute. Cunosc insa cazuri, numiri, pai n-ar fi cistigat ciumpalacii astia niciodata un concurs de titularizare, asa ca au fost numiti directori, singura lor calitate fiind carnetul de partid. Fratilor, desteptarea, in scoli se voteaza !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Magda Achim  •  29 iunie 2018, 11:16

Interesant... În acelaşi sector, şcoala 69 (str. Ion Ţuculescu) a fost desfiinţată. La parter au fost mutate Direcţia de paşapoarte şi poliţia locală, în rest, două corpuri de clădire stau nefolosite de câţiva ani.

Eu  •  29 iunie 2018, 11:21

Trebuia intrebata aceasta doamna fara pic de bun simt daca are de gand sa isi mute si ea biroul in acele containere . Sau ramane la caldurica in scoala ? Doamne unde s a ajuns

elysium  •  29 iunie 2018, 11:30

Olanda https://condo.kudika.ro/articol/condo~arhitectura/11093/camine-din-containere.html

Paun  •  29 iunie 2018, 11:37

S-au terminat toate problemele din tara și ați ajuns la scoala 89. Intamplator o cunosc pe doamna directoare și vă spun sincer că dacă am avea mai multe cadre didactice că domnia sa, învățământul ar fi la alt nivel.

Cătălin Tolontan  •  29 iunie 2018, 11:39

@Paun: ne bucuram ca e o directoare foarte buna. Dar ar fi fost excelent sa explice Consiliului de Administratie al scolii acum 8 luni, cind a adus containerele, care sunt argumentele. Poate ca astfel nu ar fi ramas nefolosite. Nu e tirziu sa arguemnete nici acum, numai ca directorul spune ca nu da nimanui explicatii.

Andrei F  •  29 iunie 2018, 11:53

@17 Nentori Tirana • 29 iunie 2018, 11:08 Astept sa va aratati mania proletara si in cazul Scoli nr. 30 din Timisoara!Daca faceti miting la Timisoara contra containerelor sa ma anuntati,merg si eu sa va vad in actiune!Acuma cine sa fie vinovat ca al vostru tot pe locul 3 este in sondaje?:-)

cezar  •  29 iunie 2018, 12:13

Mie mi se pare o solutie buna, in lipsa de spatiu. Sunt birouri in astfel de containere. Unele functioneaza pe langa spitale pentru analize, etc. Conditiile din interior pot fi foarte bune.

Andrei F  •  29 iunie 2018, 12:25

@Eu • 29 iunie 2018, 11:21 Domnule conditiile dintr-un container poate rivaliza cu cele din orice cladire....Daca nu stiti fostul rau Gaddafi in vizita oficiala in Franta a cerut si obtinut instalarea unui cort pe langa traditionalele dansatoare din buric si muzicanti traditionali...Desigur Franta mai tarziu l-a rasplatit fiind in coalitia anti Gaddafi...Urmasii lui Gaddafi au contraatacat divulgand banii negrii care au mers la campania presedintelui bun al Frantei Sarkozy....Oricum Franta ramane cu multele miliarde de euro castigate si in timpul lui Gaddafi si dupa...si desigur,il ancheteaza pe Sarkozy...-------Deci o scoala poate fi amenajata si intr-un cort daca ar indeplinii conditiile de confort,siguranta....O scoala suprapopulata aduce cu sine alte probleme mai ales daca in acelasi timp se si construieste...Macar un container din cele care nu sunt grupate cred ca erau pentru profesori!

??????  •  29 iunie 2018, 13:49

Com ați comenta despre faptul că jucătorii care sunt transferați de la cluburi nu iau și de la cluburile de la care sunt transferați și care încasează bani pentru transferul lor , "primă de transfer" ,din suma pentru care au fost transferați ; sau nu se comunică în mod public despre astfel de "chestiuni" ,?

17 Nentori Tirana  •  29 iunie 2018, 14:24

Unde se intelege din ce-am scris ca sint „contra containerelor” ? Pina la noi informatii ii spuneam lui @john, care a participat la un astfel de proiect-concurs, ca ar fi trebuit sa se implice mai mult, mai in cunostinta de cauza, astfel ca si in ro aceste solutii de avarie sa poata deveni functionale, cu drept de a functiona. Cauta „scoala container” in ce limba vrei si gasesti cu ne-miluita. Peste tot in lume mai exista autoritati depasite de necesitati, schimbari rapide la care nu au reactionat din timp, birocratie in aprobari de constructii si lipsa momentana de fonduri. Exista peste tot scoala in container, spuneam doar ca e pacat, ca asa ceva nu ar trebui sa se intimple. Scuze, dar cele din Bucuresti sint evident niste cotete care stau depozitate ilegal intr-o scoala.
De scoala din Timisoara nu stiam asa cum nici tu nu stiai de cea din Voluntari si de scoala desfiintata – din lipsa de scolari ! – la trei pasi de cea in care se face ilegal reclama la containere, ilegal caci as paria ca firma nu plateste nimic pentru depozitarea lor, ilegal caci scoala nu are in mod evident o autorizatie de functionare in aceste … Au macar aprobare pentru instalatia electrica, aerisire si incalzire, elevi pe m², o fi deja achizitionata mobila ? E secret ?
———————————
Nu Andrei, pe mine ma deranjeaza numirile politice, aroganta, lipsa de comunicare, „calitati” ale directorilor numiti, ale autoritatilor numite, in general.
Am spus ca numirile politice in inspectorate si scoli par un mizilic, ceva trecut cu vederea. Din pacate. Nici tie nu ti-ar placea sa-i numesc eu, sper ca-ti dai seama ca daca i-as numi eu ar trebui sa-ti iei talpasita.
Apropo, a votat cineva – nici n-a auzit nimeni de urmatorii ! – numirile musulmanei Sevil Saide, a constipatului Grindeanu, Tu-dose, Tu-dorel, Viorica Vasilica, a votat cineva ca Iordache sa faca legea, ca Olguta sa ne manince …, Carmen … Carmen imi place, as lua-o oricind acasa, fara sa faca ceva, doar taclale, cred ca am avea si ce vorbi, dar ba fratilor – voi chiar sinteti cazuti in cap ?-, asta a fost numita ministru de interne ! Ce calitati o recomanda ? Ca sa nu mai vorbim de Vasilca, saraca de ea, o fi si ea buna de ceva, dar … Doamne unde esti ?
————-
Andrei, va agatati de un infractor dovedit, un condamat definitiv, unul din nou condamnat la inchisoare cu executare, un baron de Teleorman, pe nume DrAgnea. Nu aveti altul ? Merita ? O gluma: V-am vazut azi cum v-ati scufundat cu Titanicul. Ieri, dar ala era doar un film prost, era in ocean o lupta pentru supravietuire, miini care se luptau pentru un colac, o barca. Azi, in timp ce Titanicul se scufunda, voi erati veseli printre valuri, fiecare avea un celular sus in mina – handy – faceati poze, selfiuri. Asa ca Andrei tata, cind o sa te scufunzi odata cu Titanicu tau sa nu uiti sa-ti faci un selfi !

Vlad X  •  29 iunie 2018, 14:28

Inspectoratul ar trebui sa dea o explicatie , ce criterii au dus la ansamblarea acestei ''organizari de santier'' Cat despre conditii , sunt inginer si mi-am petrecut viata in containere de genul asta , vara nu e prea placut cand se incing si trebuie sa tii aerul conditionat pornit in permanenta

Ionut  •  29 iunie 2018, 14:52

Dar de tupeul doamnei directoare cine "raspunde"? Doamna directoare raspunde in nota caracteristica. De ce oare nu ne mira? Doamna nu stie sa vorbeasca civilizat sau nu stie ce sa raspunda? Indiferent cine-i de vina civilizat ar fi fost sa raspunda frumos si la obiect

Virgil Gheorghitoiu  •  29 iunie 2018, 14:56

Salut, Catalin. Cunosc bine scoala, baiatul meu este elev al scolii. Nu e normal ce ati relatat, si nici "non-deschiderea" catre presa. Un amanunt suplimentar, clasele mici au invatat aproape tot anul de la 8 la 11.15, "program de iarna", evident aprobat de conducerea scolii. Parintii ciclului primar nu au prea fost de acord cu reducerea orelor, dar nu am avut de ales.

Comentează