Un concurs mai simplu decât cel de la DNA: soția ministrului Justiției a câștigat postul de șef de secție la spitalul din Iași după retragerea unicului contracandidat

”Apreciez munca dumneavoastră de jurnaliști, dar nu doresc să discut acest subiect!”, a spus ieri medicul Vasile Drug, retras din cursă după prima probă

vineri, 27 iulie 2018, 7:50

de Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Așa s-a decis concursul pentru șefia secției clinice de gastroenterologie I a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași.

Finalizat pe 6 martie 2018, concursul are încă reverberații în lumea medicală a Iașiului, din cauza deznodământului neașteptat.

Doctorul Elena Toader este soția ministrului Justiției și a câștigat prin retragerea unicului contracandidat după prima probă. 

Doctorul Elena Toader, câștigătoarea competiției pentru șef de secție
Doctorul Elena Toader, câștigătoarea competiției pentru șef de secție

Doctorul Vasile Drug, mai experimentat, s-a retras înainte de probele scrisă și practică, susținând doar interviul, unde luase cu doar două puncte mai puțin, 96 la 98,  față de colega lui, medicul Elena Toader.

Ziarul de Iași îl considera pe Dr. Vasile Drug „de departe favorit” datorită experienței superioare, el fiind medic primar  în gastroenterologie din 2001, în timp ce medicul Elena Toader a căpătat aceeași specializare în 2004.

Întrebat ieri de ziar ”Care a fost motivul retragerii dumneavoastră?”, doctorul Vasile Drug a răspuns: „Mulțumesc pentru interes. Apreciez munca dumneavoastră de jurnaliști, dar nu doresc să discut despre acest subiect”.

Doctorul Vasile Drug, cel care a ales să se retragă din concurs (ziaruldeiasi.ro)
Doctorul Vasile Drug, cel care a ales să se retragă din concurs (ziaruldeiasi.ro)

Un alt medic din Spitalul Sf. Spiridon, care a dorit să își păstreze anonimatul,  explică tăcerea prin climatul încordat: „Nu putem spune nimic. Uman, lucrez alături de Elena Toader, nu am probleme cu dânsa, dar mai multe nu pot să spun pentru că vorbim de oameni foarte puternici. E tensiune. Nu vrem să mai apărem. Înțelegeți-ne și pe noi!”.

Doctorul Elena Toader nu a răspuns, până la această oră, apelurilor și mesajelor ziarului, deși a citit mesajul expediat pe WhatsApp.

Retragerea contracandidatului ei nu este singulară. La același concurs, de la Iași, încă doi participanți au abandonat competiția până la final: un medic retrăgându-se deși conducea, iar altul exact în aceeași matrice ca la gastro.

Acesta din urmă, doctorul Sergiu Pădureanu, de la Chirurgie Generală IV, a înregistrat un prim scor de 96-98 la interviu față de competitorul său și s-a retras, postul fiind câștigat de Alexandru Grigorovici, care a continuat cu două rezultate de 100 de puncte din 100, ca și Elena Toader.

Soțul ei, ministrul justiției Tudorel Toader are o sarcină mult mai dificilă, pentru că nici unul dintre magistrații care candidează la șefia DNA nu s-a retras după interviu.

Cei 4 candidați:

Interviurile pentru ocuparea postului de șef al DNA au avut loc miercuri, 25 iulie.

Rezultatele finale vor fi anunțate cel târziu luni, 30 iulie.

Cel care intervievează este chiar ministrul Tudorel Toader, care nu a transparentizat în nici un fel concursul, nu a admis presa la interviuri și nu a prezentat metoda de evaluare, criteriile și standardele.

Demnitarul este așteptat să facă azi, în jurul orei 12:00, un anunț prin care să prezinte primele concluzii, poate chiar și propunerea, conform presei.

Propunerea sa va fi trimisă către CSM, Consiliul Suprem al Magistraturii urmând să se ocupe de avizul consultativ, iar ultimul cuvânt îl va avea președintele Klaus Iohannis.

Comentarii (104)Adaugă comentariu

Lucian  •  27 iulie 2018, 8:28

Sa speram ca nu-i *** ca barba-su! https://www.stiripesurse.ro/curtea-de-conturi-raport-devastator-pentru-tudorel-toader-probleme-grave-gasite-de-inspectori-la-ministerul-justi-iei_1279818.html

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tot Eu  •  27 iulie 2018, 8:31

Si care este concluzia? Ce legatura exista intre acest concurs si concursul de la DNA. Ce a ti dorit sa transmiteti?

Alex One  •  27 iulie 2018, 8:31

Tolontan, nu te lasa, vezi ca mai are veri, cumnati ,nepoti .

Cătălin Tolontan  •  27 iulie 2018, 8:32

@Tot Eu: nu am dorit sa transmitem nimic anume, l-am intrebat pe medic de ce s-a retras si raspunsul lui misterios ne-a facut sa incercam sa aflam mai multe. Sub conditia anonimatului, alti medici ne-au spus ca e un joc de forta acolo. Dar am consemnat si faptul ca retragerea nu e unica, se practica. Si ni s-a parut interesant paralelismul celor doua concursuri, in sanatate se cam retrag, la DNA, nu.

gabriel valeriu  •  27 iulie 2018, 8:45

Inaintea nepotismului, acest desant continuu al rudelor mai putin calificate ale unor demnitari in posturi publice, mult mai grav e ca oamenilor care efectiv sunt dati la o parte le e frica sa vorbeasca! In secolul 21, in Uniunea Europeana, NATO si intr-o pretinsa democratie, unor cetateni abuzati profesional si uman le e frica sa spuna ce li se intampla!

adi  •  27 iulie 2018, 8:53

Buna ziua. Din pacate aceasta populare de " cadre" in diverse functii si pe diferite paliere ale societatii nu fac bine pe termen lung. O data ce esti pus acolo, ca esti persoana ce se ocupa de curatenie, sau un plimbator de hartii, sau persoana drept marioneta, cazul dnei Dancila, ei functioneaza dupa sistemul cheita, ca la jucariile mai vechi. Daca va pierde guvernarea, atunci e deranj mare si unii vor fi azvarliti peste " punte".

Andrei  •  27 iulie 2018, 8:53

Catalin, nu ai spus, dar de insinuat ca ar fi ceva "putred" la mijloc...ce ne spui de antecedentele Florentinei Mirica? Nimic, dar de ceilalti? Chiar nimic, toti sunt curati, nu au fost cercetati de CSM, nu au probleme? Sa moara capra vecinului, astia-s perfecti ori nu vor unii, cum ai fi tu sa te pui rau cu viitorul ori viitoarea sefa al DNA?

Ciprian  •  27 iulie 2018, 8:56

Vă miră ceva?! Vi se pare ceva neprofesionist în cazul acesta?! Bineînțeles că sunt ironic! La fel de vinovați, precum măsluitorii, sunt chiar retrași de la concurs; aceștia ar fi trebuit să iasă și să vorbească, să spună totul, doar așa se pot însănătoși lucrurile, nicidecum prin tăcere. Doar evidențindu-se carențele, ele pot fi eliminate. Din pricina acestui fapt, România se găsește unde se găsește, oamenii nu au ieșit să vorbească despre aceste lucruri, iar acestea, firește, au continuat... Înlegătură cu „ilustrul” ministru al justiției ..., nu mă miră nimic; nu cred că este persoana care să redea normalitatea în România, normalitatea în viziunea sa, este exact anormalitatea. Ca să vă puteți face o imagine, realizați o comparație între doamna Cristina Tarcea și ministrul injustiției, veți observa singuri diferențele. Cum ne putem gândică un astfel de om, poate alege rațional în privința viitorului șef D.N.A.. Eu cred că nu, sper să mă înșel, dar nu prea am speranțe... Continuă circul! Circ de prost gust, care ne afectează pe noi, și ale cărui costuri, vizează și afectează imaginea țării noastre, în egală măsură, pe plan intern sau extern. Am spus și mă repet, ne merităm soarta. Poate ne vom trezi, când și cum? Sincer, nu știu! Trăiesc cu speranța că o vom face!!!

mitrut  •  27 iulie 2018, 9:11

Era culmea sa fie altfel. Omul a fost silit sa se retraga. Dejectiile tot dejectii. Da ne conduc...

Tot Eu  •  27 iulie 2018, 9:21

Domnule Tolontan, Hai sa ne gandim si la alta ipoteza. Poate ca doamna respectiva nu este de rea credinta, ca este un profesionist ca si celalalt candidat, si ca a candidat la un post ca orice om din tara asta. Daca contracandidatul respectiv a dorit sa sa faca doar un joc, ca tot este la moda #@# PSD. In fapt au fost 3 probe. La prima a luat un punctaj mai mic. Dar nu inteleg de ce nu a continut? Daca la celelalte probe lua un punctaj mai mare?! Ce putea sa ii faca Ministrul Justitiei? Credeti ca s ar fi coborat pana la nivelul cel mai de jos? Daca la concurs nu s ar fi prezentat nici un candidat, iar ar fi fost cu #@# PSD, ca acel concurs e aranjat, s.a.m.d., si ca din cauza lor nu a venit nimeni la concurs, c aoricum era aranjat. Din punctul meu de vedere, cred ca vreti sa induceti intr un mod subtil, ca ce s a intamplat este numai din vina #@#PSD. Iar faptul ca domnul doctor a avut un raspuns "misterios" ma face sa zambesc. Citind si articolul la care faceti referire, inteleg ca amandoi candidatii sunt la fel de pregatiti, cu mentiunea ca domnul doctor are o experienta mai mare, tinand cont de faptul ca are o mai mare vechime in munca. La urma urmei este ca si un "post de manager" (pe sectia respectiva, din ce inteleg), poate ca doamna este mai calificata nativ in aceasta functie PS: Va pot aduce o gramada de exemple cum au fost organizate "concursuri" si pe vremea celorlalti.

dan65  •  27 iulie 2018, 9:23

@Cătălin Tolontan: nu ati dorit sa transmiteti nimic,voi doar insinuarti.in alta ordine de idei situatia nu este deloc similara,la spital fiind (cel putin initial) oameni intr-o evidenta competitie,pe cand la sefia DNA doritorii de sefie sunt in aceeasi oala cu supa,condimentata cu abuzuri si incompetenta de tip securist.oricum sper ca ministrul Toader,care a reusit sa destructureze (cel putin momentan) statul paralel,folosindu-se doar de litera Constitutiei si a Legii,sa respinga toate candidaturile actuale si sa reziste presiunii mediatice(din care este evident ca faci si voi parte) asteptand un candidat cu adevarat integru si doritor de aplicare coecta si cinstita a Legii.nu stiu si nu ma intereseaza cine este si ce face Elena Toader,dar vad cine sunteti si ce faceti voi(sau ca sa fiu mai exact ce ati dori sa faceti).

Bernard  •  27 iulie 2018, 9:34

In privat e și mai rău, promovările se fac absolut fara niciun concurs. Pe ochi frumoși și atât.

Tot Eu  •  27 iulie 2018, 9:45

Si inca ceva. De ce in poza de inceput al articolului nu apar pozele candidatilor si apare poza lui Tudorel Toader? Este el cumva vreun candidat la concursul respectiv ... Este tendentios ...

Luca  •  27 iulie 2018, 9:48

Medicul care s-a retras dupa interviu , a realizat ca urmeaza sa fie umilit si a preferat abandonul . Ce nu inteleg eu , este faptul ca domnii de la putere NU SE MAI SATURA ! Vor mai mult , mai mult , mai mult , intr-o socitate anormala ! Nu se multumesc cu un cont indestulator , nu se multumesc cu cabane de vacante , cu masini de lux pe numele altora , cu proprietati imense ... chiar nu inteleg de ce nu se limiteaza a trai linistit si decent intr-o societate normala !

corneliu  •  27 iulie 2018, 9:56

Urâtă meserie faci!

ticbis  •  27 iulie 2018, 10:01

Tolo, traim in Romania, ce naiba!!! Toate institutiile publice alimentate de la buget colcaie de astfel de cazuri de posturi "dulci" ocupate prin cumetrii si nepotisme: in parlament, in guvern, in ministere, in companii de stat, in agentii guvernamentale, in directii publice si locale, in deconcentrate, in primarii, in consiliile municipale, judetene si locale, in sanatate, invatamant, finante, politie, armata, interne, externe, economie, agricultura, justitie, mediu, servicii, protectie sociala... Sunt zeci de mii de posturi bine platite (fie de conducere, fie de "taiat frunza la caini", dupa caz) ocupate prin astfel de simulacre de concursuri de catre fiii si fiicele, fratii si surorile, cumnatii si cumnatele, socrii si soacrele, tatii si mamele, verii si verisoarele, ginerii si nurorile, nepotii si nepoatele, cuscrii si cuscrele, nasii si nasele... o adevarata increngatura familiala la scara nationala. O uriasa "famiglia", in sensul sicilian al notiunii! :) Daca fiul premierului Viorica Dancila este consilier la Curtea de Conturi si sotia sa angajata la Primaria Generala a Capitalei; daca fata lui Florin Iordache a lucrat la Ministerul Afacerilor Externe si in prezent este referent la Cancelaria Bancii Nationale; daca fata ministrului Agriculturii este angajata la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale; daca fata fostului ministru al MApN Adrian Tutuianu este consilier juridic la Primaria Generala a Capitalei; daca... ma opresc aici din lipsa de spatiu (sic!) - atunci nu vad nicio problema ca ministrul Justitiei Tudorel Toader si-a promovat sotia pe un post de sef de sectie la un spital din Iasi! Desigur, prin examen pe post, la fel ca si ceilalti amintiti sau (zeci de mii) omisi din lista de mai sus :))) De ce? Raspunsul e simplu: pentru ca de 28 de ani practica asta a devenit o "normalitate" a Romaniei, o definitie a eului tarii; pentru ca pot!!! Pentru ca asa isi intinde o caracatita sutele de tentaculele ca sa-si inabuse prada! De altfel, acel medic ce a refuzat sa comenteze situatia a rezumat totul cat se poate de limpede: "mai multe nu pot să spun pentru că vorbim de oameni foarte puternici. E tensiune. Nu vrem să mai apărem. Întelegeti-ne si pe noi!”. Ne place sau nu, asta e normalitatea democratiei tarii in care noi ne facem ca traim, in timp ce ei chiar traiesc! Cat despre care dintre cei 4 candidati va fi ales la sefia DNA, eu stiu cine va fi: cel care NU se va retrage din examene inante de terminarea concursului! :))) Aveti incredere; fara indoiala, ministrul Toader cunoaste la perfectie reteta castigatoare :)

Cristian  •  27 iulie 2018, 10:05

N-a transparentizat cică... Păi când a fost numită Nefertiti aia a voastră, era foarte transparent totul, se știa dinainte că ea urma să fie, fără niciun concurs, fără nicio probă dată, ba și cu aviz negativ de la CSM. Așa că să nu fim ipocriți.

Ion  •  27 iulie 2018, 10:32

Sa fi jurnalist de investigatii dar sa nu stii ca spitalul tine de primarie? Pai Chirica- primarul este cel mai mare adversar al lui Dragnea!Toader care potrivit presei iubitoare a fost pus la punct de un student din facultatea pe care Toader o conducea are influenta la spital dar se lasa umilit la Universitatea Iasi?Doar atat puteti?

florian  •  27 iulie 2018, 10:36

esti de belea,scrie despre sport ca ai ce.Asculti pe toti barfitorii si crezi ca esti jurnalist. Site de sport si citim doar despre scandal sex si politica !

Ionut  •  27 iulie 2018, 10:36

Pentru "Tot eu" Prietene inteleg ca PSD-ul iti da de mancare, dar deschide ochii. Poate acum esti bine pus, dar nu uita ca poate copii tai nu vor avea aceeasi sansa. Mafia in spitale e mare. Totul e pe pile si pe bani multi. Iti zic asta pentru ca provin din sistem, dar am reusit sa scap, sa plec intr-un loc civilizat, unde conteaza valoarea desi sunt siguri ca si aici mai merg nepotismele. In spitalele din Romania totul e pe nepotisme sau politic. Domnule Tolontan: BRAVO!!! Am lucrat apraope 4 ani ca rezident in Romania si am vazut multe. Ati facut multe dezvaluiri, dar sa stiti ca lucrurile sunt mult mai grave decat credeti! O zi buna tuturor!! P.S. Nu e vorba numai de PSD e vorba de toate fostele guverne. Acelasi lucru se intampla in spitale indiferent de culoarea politica, dar e dramatic ca mor oameni cu zile. Intrebati cati oameni mor in spitale in Romania din cauza Clostridium difficile?!!

Toader  •  27 iulie 2018, 11:02

Toți știam cine-i cel mai deștept din clasă/grupă, știam cine-i cel mai bun la aia, cel mai iute, cel mai tare. Iar asta n-avea nici în clin nici în mânec cu notele din catalog, premiile sau șefii de promoție. Concursurile sînt doar praf în ochii oamenilor. Mai toate, cel puțin cele pt posturi importante, sînt măsluite: se publică în ziare obscure ce nu ajung pe tarabă, condiții de înscriere după calapodul favoritului. Mai mult, se vorbește că cei favoriți nu numai își fac singuri subiectele dar își aleg comisia de examinare! Chiar dacă ști toate porcăriile, cum poți dovedii? Concursul e cel mai bun alibi.

Chalex  •  27 iulie 2018, 11:07

Numai sefa de sectie? Eu zic ca se califica pentru functia de director de spital, ca "incalzire" pentru atacarea frontala a conducerii Ministerului Sanatatii. Cu ceva "ajutor" din partea sotului - eventual inca o propunere de demitere a unui alt dusman al lui Dragnea, presedinta ICCJ - dna Toader poate aplica cu succes pentru intrarea in executiv. Urmeaza ca si sotia dlui Ciorbea sa dea dovada de o pregatire profesionala exemplara si sa fie promovata pentru merite deosebite.

Cris  •  27 iulie 2018, 11:08

Ionut, daca un comentator are o parere contrara celei rezultate din articol, nu inseamana defel ca este un „psdist„. Sau ca este platit ca sa comenteze. Altminteri, in logica ta (si a altora care gandesc ca tine), tu pari ca fiind un „pnlist” pe statul de plata (la fel de rusinos). Fiecare cititor are dreptul la libera exprmare, favorabila sau defavorabila temei articolului, fara sa fie supus oprobriului public de catre ceilalti cititori si sa fie acuzat de afinitati politice (de altfel absolut legitim, afinitatea pt psd este in egala masura legitima cu cea pt. pnl etc., votantii neputand fi niciodata si in niciun context, pt cei cu o minima cultura juridica si socio-politica si pt adeptii democratiei vertibile, blamati pt optiunile sau afinitatile lor politice, ei nu se confunda niciodata cu oamenii politici si cu atat mai putin cu actele acestora).

florin  •  27 iulie 2018, 11:56

alta "investigatie" de efect, marca tolo!

Ionut  •  27 iulie 2018, 12:00

Cris, cred ca nu ai inteles mesajul meu. Nu am culoare politica. Sunt plecat din tara de 7 ani si nu o sa ma reintorc. Dar vreau sa iti zic un singur lucru. Cand eram acasa auzeam pe toata lumea ca toti fura, ca isi fac averi si ca justitia e cu ei si orice ar face sunt de neatins. Acum cand justitia incepe sa functioneze cat de cat, romanul incepe sa zica, ca s-au pus securistii pe saracii guvernanti si astia nu pot conduce. Cati dintre politicienii ( si nu numai)din Romania pot sa-si dovedeasca averile?!! Coruptia ucide sa stii si trebuie sa facem ceva ca sa se schimbe lucrurile , indiferent de culoarea politica. In Franta nu poti face nicio tranzactie care implica mai mult de 2000 de euro, pentru simplu fapt ca nu iti pot verifica banii. Cahuzac ( un fost deputat) a ascuns cateva milioane de euro in Elvetia ca sa nu plateasca taxe si a fost codamnat cu executare. Asta e normalitate, dar romanilor le place sa mai faca un ban la negru, sa mai ciupeasca si el cate ceva. Daca coruptia ar disparea, puterea de cumparare a romanilor ar creste cu cel putin 30%. Deci trebuie sa facem totul sa curatam tara asta, . Astept de la romanii mei sa ia atitudine impotriva coruptilor si sa nu se mai lase calcati in picioare sau sa se multumeasca ca mai pot face si ei un ban de buzunar. Dati-le peste nas coruptilor, sustineti justitia si Romania se va schimba. Nu mai sustineti oamenii corupti. Fum fara foc nu iese. Sunt rare cazurile de abuzuri. Daca cineva are dosar nu-l votati, nu votati cei care au fost condamnati definitiv, pentru ca votati impotriva voastra. Poate solutia ar fi sa votati oamenii simpli care nu au mai condus. Numai de bine!!

Legio  •  27 iulie 2018, 12:06

Dar..dar..dar... e pe bune femeie? Dar sa nu fim soi rau si sa ne gandim ca Turd dorel nu poate traii cu aprox. 70.000 lei pe luna. Si cum "diamonds are forever", si o femeie are "nevoile" ei, e normal sa aiba si ea un job sa-si poata lua macar niste chilotei tetra(cine stie ...stie).Dar noi behaim, ei ne mana usurel de la spate cu jordita si daca cumva, prin absurd, ne-am aduna la o mareata intrunire, am avea grija sa pinguinim, sa bagam bombonele agricole si intr-un final sa ne plictisim si sa facem un pas in spate avand grija, noi, *** oite revolutionare, sa indicam inainte de a pleca cine e vinovat de "adunatura" noastra, ca asta facem de vreo 2000 de ani si rezultatul e mai mult decat palpabil.Sa stam linistiti ca sta e doar un inceput si chiar daca am intrat incea de a 6-a extinctie sa nu ne ingrijoram ca noi suntem cu vreo 200 de ani in urma si cu mentalul comun undeva la "decojitul bananei".Ca daca scriam suflecatul *** ***.De 30 de ani ne amagim cu inteligenta poporului, spiritul, puterea, capacitatea, erectia mentala si........si unde *** e rezultatul.Un om poate fi o lume minunata dar cand pui doi sau mai multi la un loc si vrei sa formezi un popor nu prea ne iese.....Asta e. Un Tepes doi ani, un Mihaita tot asa, Cantemir vreo zece si poporul incuiat in biblioteci cam 20 de ani. Apoi "biciul" si la munca altfel " we are *** extinct" ca popor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dinu  •  27 iulie 2018, 12:14

Ca de obicei, arunci piatra în baltă și îi lași pe ceilalți să o scoată. Tu n-ai mâncat usturoi, deci gura nu-ți miroase. De câtă parșivenie ( sunt curios dacă îmi moderezi această expresie, care conf. DEX este foarte onorabilă, deci...?) dai dovadă ...Auzi la tine : Eu doar am întrebat....!?După uni dintre voi rudele celor care ajung într-o funcție în stat , mai bine plasată , nu mai au voie să muncească, să promoveze, și mai ales nu la bugetari...ci dacă se poate la privați, dar și aici cu grijă să nu fie firme care au contracte de orice fel cu statul, căci deee .......?! Câtă răutate în mintea unor oameni. Citeam mai deunăzi că cei din Constanța ( și nu numai...) sunt supărați că Simona Halep câștigă bani. că-i cumpără fratelui mașină, iar acesta ar fi parcat pe trecerea de pietoni...Din fotografia făcută , cu mult ”spirit civic”, mașina ocupa 1/4 din trecerea de pietoni și nici măcar nu știm cât timp a fost în aceea poziție, dar evident că ”spiritul civic” al constănțenilor a sărit în aer...Mari mangafale, mari gogomani ( vezi Tolo.. aceste expresii le găsești în cele scrise de marele Caragiale, așa că...ai grijă cu moderarea). În rest numai de bine. Apropo!! Nu te gândești, totuși să te ocupi numai de sport? Sau parcă ai afirmat că te retragi din ziarul GSP?

alex  •  27 iulie 2018, 12:15

...deh...cand e vorba despre" NOI", toar'shu rudotel are alte variante "legislative", asa ca este nevoie sa invatam codul penal in limba latina, cum e cu comisia de la Venetia, cum se abordeaza legislatia "teoretic si practic",iar ce rezulta,iata: domnul doctor contracandidat al sotiei toar'shului rudotel a precizat, cum ca este "multa tensiune si nu vrea sa raspunda jurnalistilor"..!!!

mihaela  •  27 iulie 2018, 12:16

Urat caracter ai Tolontan,urata meserie..Articol tendentios.Rusine!

just  •  27 iulie 2018, 12:35

@Cris , nu ai dreptate. Oamenii politici sunt alesi si ajung sa ne conduca prin vot liber exprimat si secret. Votantii unui om politic sunt cei care au afinitate pentru el si/sau pentru partidul din care face parte. Dupa ce a fost ales, politicianul se apara spunand ca reprezinta cetatenii care au adus voturile, indiferent de deciziile politice pe care le ia. Problema este ca nimeni nu-si intreaba votantii daca chiar sunt de pentru ceea ce doreste el sa faca! Aici este problema actualului sistem democratic, din lehamite votam fara sa analizam persoana/partidul, sa vedem ce a facut din alte promisiuni, ce vrea sa faca, dar mai ales din ce oameni este format. Apoi sarim in sus cand ni se arata cartonasul galben sau rosu dar consideram normal un act de hotie sau furt, acestea sunt reminiscentele oranduirii comuniste cand toata lumea trebuia sa fure pentru a trai, magazinele erau goale dar toti aveau frigiderele pline si nimeni nu se plangea. Atunci si acum posturile de conducere se dau pe pile, la stat este ceva normal (in mintea multor conationali care daca apuca si ei "ceva maruntis" se declara multumiti), problema este ca la societatile particulare se practica aceste obiceiuri si rezultatele se vad ... in economie si in societate. Suntem un popor corupt si toata lumea stie ca ne pot cumpara cu foarte putin, ne amagim cu NATO si UE dar nu vedem ca NIMENI nu o sa dea o ceapa degerata pe noi daca o sa avem nevoie de ajutor...

fara legatura  •  27 iulie 2018, 13:18

Nu vad ce legatura este intre GAZETA SPORTURILOR si nevasta lui Tudorel (***...). Inteleg ca sefii de la Ringier te-au pus pe liber, dar te descalifici ca ziarist sportiv daca vei continua sa scrii dor despre alte barfe/prostii. Pacat de tine, ca erai promitator in sport

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Max  •  27 iulie 2018, 15:00

Ce nu ți place altuia nu ii face. I ar placea lui toader că nevasta lui sa participe la un concurs gen Toader DNA. Cred că asta e legătura dintre cele 2 concursuri despre care cei ce postează nu vad legătura.

simplu  •  27 iulie 2018, 15:10

De ce a fost la Iasi nu pot spune nimic, o fi fost coruptie poate, la cremenal cu ei. Dar ca tot a scris cineva mai sus, de candidatii lulutei nimic? Sa vedem un exemplu: o duduie spune senin ca nu e nimic ca a facut PUBLICA o informatie clasificata punand in pericol integritatea unui martor si desfiintand practic un dosar de coruptie! Ca o decizie ccr arata ca drepturile persoanei primeaza fata de o lege. Adicatelea desecretizarea poate fi facuta de oricine, oricand si nu de catre emitent sau o instanta. Pai sa incalcam legea! Si uite asa sectia procurori tine dosarul la linistire fara sa il trimita la parchet aratand ca legea poate fi si facultativa, mai mult poti spera la sefie. "Cazul" este creatia lulutei care mergea de mana cu respectiva la csm. Sa tot faci dreptate cu "penali"! Merge comparatia cu doctorita. Profesional vorbind.

pop ion  •  27 iulie 2018, 15:13

O data in plus, caracterul *** lui tolo a iesit la suprafata. Din pacate, noi suntem obligati sa-i inghitim toate ineptiile. Oare pana cand ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Max  •  27 iulie 2018, 15:14

Pentru alții să stabilești sadic și discreționar reguli pentru concurs, iar pentru nevasta ta sa te folosești de influență că ea sa aibă condiții de concurs cat mai simple și ci rezultat maxim scontat. E regretabil că cei care decid pentru viitorul nostru, să fie ticăloși. De rasu plânsul este că noi îi votam. Adică ii votam să își bată joc de noi.

hauhau  •  27 iulie 2018, 15:16

Chiar si cu presiuni de genul asta,cred ca Ministrul Toader s-a gandit si la "elita ***" Ploiesti.Bravo,domnule Ministru! Felicitari!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

same  •  27 iulie 2018, 15:19

O paralela cam de doi bani.. . O fasaiala inutila si solemna. Pe unde in lumea asta nu exista forta, presiune, favoriti sau nu? Totul e daca a fost ceva ilegal sau nu! Restul e apa de ploaie, iar ziaristii care palavragesc de asta mai rau isi fac..., se decredibilizeaza singuri. Dar unde nu exista deci forta? Unde, in Germania lui VW? In Franta lui Sarkozy sai Macron cu investigatiile asupra lui din ultima vreme? Mi se face rau. Dublul standard este in primul rand la voi, ca analizati dupa ureche si interese, cu dubla masura totul. Mai, mai, cat a fost pdl la putere vreo 10 ani, aveau primari in majoritatea oraselor tarii, sefi de consilii judetene in majoritatea judetelor tarii, parlament - majoritate deci pt legi, guvern pdl, presedentie pdl, adica basescu peste tot si la cotroceni si la guvern, deci pdl vopsit de colo pana colo, curtea constitutionala in genunchi in fata matrozului, intr-un cuvant toata Puterea din luna si-n stele. Mai, mai, sa nu se fi intamplat niciun abuz-abuzel-abuzic asa de putere din partea vreunui amarat de pedelist macar din teritoriu asa, atata timl cat tara toata era a lor, de la mic la mare? Mai, mai, dar n-am vazut asa acolo, macar de ochii lumii asa (macar la misto asa, daca acuma va dati peste cap de ceasul mortii cu retragerea sarmanului medic) o investigatie ceva, ca n-am vazut "neam!" ceva cat a fost pdl amar de ani la Putere (lasa-ma cu floricica Udrea, ca s-ar fi facut primavara macar cu ea daca n-ar fi avut ghinionul sa aiba un razboi personal de care-pe care cu Coldea, aia zicea lu base, da-l pe asta afara ca nu mai asculta cum vrei de tine, iar ala zicea aha! las' ca ti-o fac eu, asta i-a fost de fapt, altminteri Udrea daca era cuminte era si acum bine merci iar pdl - intact!, desi de ex. si baba chioara fara net si tv din orasul asta stia ca toate bordurile din capitala asta sunt schimbate chiar de firmlele, interpuse sau nu, in legatura cu primarul Videanu, numai DNA nu stia!, si probabil si ambasadorul sua - singurii din lumea asta) deci Cataline, care treaba cu dubla masura?

cristian  •  27 iulie 2018, 15:36

@dan65: nu te supara ca ti spun, esti pr ost ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zorrozabal  •  27 iulie 2018, 15:46

Cred ca asta nici nu reprezinta o stiere!Pentru ca se intampla frecvent, la orice spital!Cat despre succesorul lui LCV,cred ca a fost stabilit de mult,de cei care decid cu adevarat, in acest "teritoriu"!

prazilian  •  27 iulie 2018, 16:00

Bv. Tolo !Continua,si poate sacalii astia mai au un pic de rusine,si se mai opresc !Pana la urma, si ei si noi ,murim la fel !

anado tauriga  •  27 iulie 2018, 16:01

o fi dispărut moderatorul în ceaţă?!

Cris  •  27 iulie 2018, 16:16

just, ionut, sa inteleg ca nu am dreptate cand spun ca cetatenii nu ar trebui blamati pt optiunile lor politice si pt comentariile prin care isi afiseaza simpatiile pt un anumit partid politic, pt ca votantii nu se confunda cu politicienii si cu actiunile lor? Asta sustineam eu. Deci, in concluzie, cetatenii pot fi blamati pt optiunile lor politice, raportat la actiunile si faptele politicienilor votati. Pai, in cazul asta singura solutie pt a nu fi blamat este sa nu iti exprimi optiunea politica (nici prin vot si nici prin viu grai). Altfel, in logica voastra (si opus ideii mele), toti cei care au votat pana in prezent, indiferent de culoarea politica, sunt vinovati si supusi oprobriului public in egala masura cu politicienii votati, avand in vedere ca au votat partide si oameni politici care fie au fost cercetati fie condamnati, proveniti din toate partidele (devenind blamabili votantii PSD - nu mai e cazul sa exemplific; votantii PNL si PDL, perioada guvernarii PDL fiind cea care a provocat cel mai mare prejudiciu statului roman in ultimii 15 ani prin delapidarea bugetului si a cheltuielilor ilegale - vz exemplificativ dosarul retrocedarilor ilegale de la ANRP cu un prejudiciu de peste 400 mil euro; nu in ultimul rand votantii lui Iohannis, acesta fiind „condamnat civil”, definitiv si irevocabil, pt insusirea unor imobile cu rea-credinta si prin folosirea unor documnete cunoscute ca fiind false, de pe urma carora a obtinut venituri ilicite de sute de mii de euro). NU, in deplin dezacord cu voi reiterez ca cetatenii nu pot fi blamati pt optiunile lor politice exprimate in orice fel, acestia neconfundandu-se cu politicienii sau cu actiunile lor.

Andrei  •  27 iulie 2018, 16:46

Sa fie mai transparent decat a fost acum? Da unde s-a mai pomenit ca presa sa intre sa filmeze la interviurile pentru un post, fie el si public. Dar Kovesi invita presa la interviurile pe care le facea cand selecta procurori? un articol despre nimic, scris tendentios ca sa agite lumea. Sunt oameni puternici si cu personalitate institutii si care se bat pentru pozitii mai inalte? Pai si este vreun loc in lume unde sa lucrurile sa fie altfel? Daca erau suspiciuni de frauda sau coruptie as fi inteles dar asa....Sa vii si la mine la multinational sa faci un articol despre jocurile de putere si cum oamenii se lupta pt functii mai inalte. Un articol despre nimic nimic. Macar daca era vreo suspiciune de coruptie sau ilegalitate ceva. Si cu toate astea multi talibani se arunca precum gainile si mesteca toate prostiile si cliseele prezentate in articol . Nici nu va salut!

constantin  •  27 iulie 2018, 16:59

Şi ce dacă soţia ministrului Justiţiei câştigă un concurs prin renunţarea unicului contracandidat? Nu văd care-i problema. Guvernul ăsta are trei miniştri foarte, foarte buni: Tudorel Toader, Petre Daea şi Eugen Teodorovici. Degeaba încearcă cineva să-i compromită, nu sunt şanse. Bine, Petre Daea a cam dat-o în bară cu evreii, porcii şi Auschwitz... dar acolo nu a fost vorba despre antiiudaism, ci de o comparaţie neinspirată. Dacă Daea este antiiudeu, atunci eu sunt patriarhul României. Deşi nu va fi uitat, nu cred că va avea de suferit Ar fi păcat ca un bun profesionist în ale agriculturii ca dânsul să plătească pentru o eroare de exprimare. Iar cu privire la concursul pentru şefia DNA, degeaba se caută nod în papură. Ce concurs a susţinut Kovesi pentru orice funcţie pe care a deţinut-o/o deţine în Parchetu General? Să nu uităm cum a ajuns ea la Bucureşti: aleasă de Băsescu, preşedintele României. Ce concurs, ce procedură?... Macovei a fost doar pixul care, formal, a propus-o. Aţi uitat? Acum vrem proceduri sofisticate... Domnule Tolontan... PS Eu n-aş alege pe niciunul din cei patru candidaţi, aş repeta procedura de alegere, poate vine şi provincia.

Dan Dumitru  •  27 iulie 2018, 17:07

Scrisoare deschisă adresată d-ului Ministru al Justiției Domnule ministru, vă propun să mă alegeți pe mine în fu'cția de procuror șef la DNA. Vă promit solemn să-i prind pe toți șefii de tren care iau șpagă de la călători. Vă promit solemn că niciunul, dar niciunul dintre membrii vreunui partid nu vor mai dea, niciodată, ochii cu vr'un subaltern al meu. Carte - știu cât Veorica, poate ceva în plus, dar nu contează...vă promit solemn să aștept rechizitoriile de la dumneavoastră. Dacă vr-un coleg o ia razna și nu respectă regulile impuse de mine, știu că veți trimite imediat inspecția. Aștept de la dumneavoastră lista cu meseriile/profesiile pe care să le avem în vedere de acum încolo. Oare pe motostivuitoare ar trebui să le avem în vedere? Cred că și ele iau șpagă...de la bărbați ca să le lase la volan. Vă spun sincer: eu n-am nici o frică-n viață ! Sunt perfect pentru așa un post. Dacă trebe', fac și facultatea de legi, deși eu nu cred că trebe', dar s0 găsi o diplomă pe la amărâții ăia din Moldova și pentru mine. Am și bani, nu vă spui de unde dar am...numa sămi spuneți la care din ALDE sau PSD să contribui. Tată/mamă - baștani - nam. Dar sper ca asta să nu fie un impediment. Dacă trebe', fac rost și dăștia. Așa că cu stimă domnule ministru aștept să mă chemați și să mă numiți la așa un post. Cu deosebit respect,

InvesgtigatorulDeLaPagina5  •  27 iulie 2018, 17:24

"Cartman But hey, I'm just a normal kid, like you, except that I ask questions. And because I'm brave enough to ask questions, I come under scrutinies. Is Wendy using your lunch money to buy heroin? Probably not, but how can we know? I don't want my lunch money going to drugs! Who's taking these drugs? What would be the point? I'm asking questions!" Cred ca dl. Tolontan din filmele astea americane a invatat meserie (asa cum dansul marturisea acum multi, multi ani). Urmatorul episod din Libertatea despre masturbare cand e?

Andrei F  •  27 iulie 2018, 17:32

Deontologii natiunii se fac de ras!Cenzureaza comentariile care nu le sunt pe plac...

ionut  •  27 iulie 2018, 17:33

@cris Nu sunt in masura sa condamn pe nimeni, dar pot sa remarc prostia romaneasca care persista din '90. Votam pe cine vrem pentru ca avem dreptul, dar sa nu ne confundati cu ei si cu actiunile lor. Sunt de acord, dar daca partidul tau mult iubit (PSD, PNL, PDL sau mai stiu eu care)o ia pe aratura,tu ,cel care i-ai votat esti obligat sa reactionezi. Asta ii lipseste romanului. Atunci cand votati,sa stiti ca pe liste mai sunt si alte partide inafara celor 2-3 care se perinda tot timpul . E momentul sa dam sansa si altora care nu au bani sa-si faca campanie, dar care vin cu inima deschisa sa faca ceva pentru tara asta. Nu pot uita ca Baia Mare a votat un primar care era condamnat pentru coruptie desi era in puscarie. Rusine!!! Dragi romani daca asta va doriti continuati pe aceeasi linie. Cand mergeti la vot, uitati-va care sunt baroni locali, ca e simplu sa-i aflati si fugiti sa-i votati. O sa aveti un viitor stralucit.

hauhau  •  27 iulie 2018, 17:48

amice,esti sub orice critica.mi-ai cenzurat comentariul pentru ca am reprodus cuvintele spuse de 2 procurori (vezi unitatea ploiesti,elita cum spunea codruta...)? oricum,nu ma asteptam la altceva din partea ta.

Tiberiu  •  27 iulie 2018, 17:51

Tolo.Tolo.dar despre oamenii bagati la puscarie nevinovati.de favoritii tai de la DNA nu ai nici o parere? Taci malc. Imi place ca esti un ziarist echidistant.Pardon.ai fost acum cativa ani!!!

Comentează