Un concurs mai simplu decât cel de la DNA: soția ministrului Justiției a câștigat postul de șef de secție la spitalul din Iași după retragerea unicului contracandidat

”Apreciez munca dumneavoastră de jurnaliști, dar nu doresc să discut acest subiect!”, a spus ieri medicul Vasile Drug, retras din cursă după prima probă

vineri, 27 iulie 2018, 7:50

de Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Așa s-a decis concursul pentru șefia secției clinice de gastroenterologie I a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași.

Finalizat pe 6 martie 2018, concursul are încă reverberații în lumea medicală a Iașiului, din cauza deznodământului neașteptat.

Doctorul Elena Toader este soția ministrului Justiției și a câștigat prin retragerea unicului contracandidat după prima probă. 

Doctorul Elena Toader, câștigătoarea competiției pentru șef de secție
Doctorul Elena Toader, câștigătoarea competiției pentru șef de secție

Doctorul Vasile Drug, mai experimentat, s-a retras înainte de probele scrisă și practică, susținând doar interviul, unde luase cu doar două puncte mai puțin, 96 la 98,  față de colega lui, medicul Elena Toader.

Ziarul de Iași îl considera pe Dr. Vasile Drug „de departe favorit” datorită experienței superioare, el fiind medic primar  în gastroenterologie din 2001, în timp ce medicul Elena Toader a căpătat aceeași specializare în 2004.

Întrebat ieri de ziar ”Care a fost motivul retragerii dumneavoastră?”, doctorul Vasile Drug a răspuns: „Mulțumesc pentru interes. Apreciez munca dumneavoastră de jurnaliști, dar nu doresc să discut despre acest subiect”.

Doctorul Vasile Drug, cel care a ales să se retragă din concurs (ziaruldeiasi.ro)
Doctorul Vasile Drug, cel care a ales să se retragă din concurs (ziaruldeiasi.ro)

Un alt medic din Spitalul Sf. Spiridon, care a dorit să își păstreze anonimatul,  explică tăcerea prin climatul încordat: „Nu putem spune nimic. Uman, lucrez alături de Elena Toader, nu am probleme cu dânsa, dar mai multe nu pot să spun pentru că vorbim de oameni foarte puternici. E tensiune. Nu vrem să mai apărem. Înțelegeți-ne și pe noi!”.

Doctorul Elena Toader nu a răspuns, până la această oră, apelurilor și mesajelor ziarului, deși a citit mesajul expediat pe WhatsApp.

Retragerea contracandidatului ei nu este singulară. La același concurs, de la Iași, încă doi participanți au abandonat competiția până la final: un medic retrăgându-se deși conducea, iar altul exact în aceeași matrice ca la gastro.

Acesta din urmă, doctorul Sergiu Pădureanu, de la Chirurgie Generală IV, a înregistrat un prim scor de 96-98 la interviu față de competitorul său și s-a retras, postul fiind câștigat de Alexandru Grigorovici, care a continuat cu două rezultate de 100 de puncte din 100, ca și Elena Toader.

Soțul ei, ministrul justiției Tudorel Toader are o sarcină mult mai dificilă, pentru că nici unul dintre magistrații care candidează la șefia DNA nu s-a retras după interviu.

Cei 4 candidați:

Interviurile pentru ocuparea postului de șef al DNA au avut loc miercuri, 25 iulie.

Rezultatele finale vor fi anunțate cel târziu luni, 30 iulie.

Cel care intervievează este chiar ministrul Tudorel Toader, care nu a transparentizat în nici un fel concursul, nu a admis presa la interviuri și nu a prezentat metoda de evaluare, criteriile și standardele.

Demnitarul este așteptat să facă azi, în jurul orei 12:00, un anunț prin care să prezinte primele concluzii, poate chiar și propunerea, conform presei.

Propunerea sa va fi trimisă către CSM, Consiliul Suprem al Magistraturii urmând să se ocupe de avizul consultativ, iar ultimul cuvânt îl va avea președintele Klaus Iohannis.

Comentarii (104)Adaugă comentariu

ticbis  •  27 iulie 2018, 18:02

@constantin: Dragutule, nu e nicio problema ca sotia ministrului Justitiei castiga un concurs pentru o functie oarecare prin retragerea unicului contracandidat; problema e ca acest scenariu s-a repetat deja de vreo zeci de mii de ori pentru TOATE posturile de conducere sau nu scoase la concurs in sistemul bugetar de stat sau local in ultimii 28 de ani. Nu exagerez absolut de loc, se poate verifica: in oricare primarie de comuna obscura din tara, chiar si femeia de serviciu angajata pe salariul minim pe economie este ruda de gradul intai cu primarul, altfel nu se poate!!! Despre spitale, scoli, ministere, agentii guvernamentale si celelalte institutii de stat sau administratii locale, nici nu merita sa ne mai batem capul; e mai clar decat cristalul! Nu intelegi ca intreaga forta si putere politica a Romaniei exact si numai pe asta se bazeaza, de peste 28 de ani??? Sa fim seriosi, nicio beizadea sau rubedenie de politruc roman nu se duce sa-si incerce norocul in mediul privat, nici vorba sa emigreze in alta tara; ar fi mancat si aruncat in secunda doi. Pentru ca acolo nu merge decat cu ce te tine capul si propria inteligenta, nu cu ce tine tatal parlamentar si mama directoare de spital de stat... Pe functiile astea de la privat se califica doar cei ce au facut scoala reala si cei ce se inhama la munca de ocnas; nu-i intreaba nimeni cine si ce sunt parintii lor! Daca nu ma crezi si esti acum bugetar si lucrezi la stat, incearca sa aplici pentru un post la oricare multinationala din Romania; te vei lamuri rapid despre ce e vorba si cat valorezi pe piata reala a muncii!

Emanuel  •  27 iulie 2018, 18:56

Tolo, tie ce profil de procuror ti-ar placea la DNA? Intrebare retorica pentru ca am vazut ce-ti placea pe vremuri: un procuror care isi arata impartialitatea stand in noaptea alegerilor prezidentiale in sufrageria lui oprea, alaturi de sustinatori ai altui incoruptil ***. Un procuror care orchestreaza si musamalizeaza fabricarile de probe in dosare facute de subalterni dusmanilor presedintelui. *** si te urmaresc cu interes. Mult succes si pe mai departe in actiunile eroice de manipulare a prostilor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nick70  •  27 iulie 2018, 20:04

insinuarea este de doi lei,puteţi mai mult domnule Tolontan.

Basilio  •  27 iulie 2018, 20:10

Tolo, nu credeam s-o spun, dar editorialul e bun , iar " timing -- ul " de-a dreptul perfect. Apropo, Mirela e in concediu ? Totodata, vreau sa-i salut pe Ticbis si pe Toader( NU ministrul justitiei ). Ticbis, ai reusit chiar doua editoriale jos palaria !!! Nu in ultimul rind , felicitari lui Dan Dumitru pentru pamfletul de nota 10 !!! Stii foarte bine ca intirzierea oricarui anunt pentru DNA se face pentru a-i verifica de mama focului si ... pentru a obtine toate juramintele de fidelitate imaginabile. Am asa, sa-i zic senzatie, ca de iesit , iese Iacob. S-auzim numai de bine !!!

Marius  •  27 iulie 2018, 20:17

pai cand tov. elena ceausescu candida, ceilalti concurenti nu se retrageau?

de pe ‘ici ‘sa  •  27 iulie 2018, 20:17

Aristocratia rosie.

constantin  •  27 iulie 2018, 20:46

@ticbis Stimabilă/Stimabile ticbis, îmi este greu să intuiesc genul, nu sunt un naiv, ştiu că în astfel de concursuri este posibil ca cineva cu oarece putere să intervină, dar în cazul de faţă vorbim despre un doctor cu aproape 20 de ani de meserie, pe o piaţă a muncii în care, fără un salariu foarte bun, este foarte greu să angajezi un medic de medicina muncii debutant. De ce ar fi tăcut un asemenea profesionist? Ce i se putea întâmpla? Nu mă îndoiesc de faptul că avea multe posibilităţi, mai ales într-un oraş ca Iaşi. Ăsta a fost raţionamentul meu. Nu neg faptul că în multinaţionale lucrează profesionişti adevăraţi, dar exagerezi şi jigneşti mulţi alţi profesionişti care lucrează la stat, companii naţionale sau chiar SRL-uri mărunte. Nu mă pot angaja într-o multinaţională pentru că nu mai prezint interes, mă apropii de un 50 de ani, dar m-am "măsurat" cu ei şi nu m-au speriat... Chiar am participat recent la o conciliere cu omologi dintr-o multinaţională şi am constatat că pentru munca pe care o fac eu, într-o companie naţională, acolo sunt angajaţi cinci. Şi n-am plecat pe scut, pe unii chiar i-am băgat sub masă... Să nu exagerăm şi să nu jignim, sunt oameni şi oameni peste tot. Iar corupţie există peste tot în lume, prea ne victimizăm. Să amintesc de fostul preşedinte al Franţei care a primit nişte multe milioane de euro de la Gadafi? Să vorbim despre Helmut Khol, cel care a recunoscut finanţarea ilegală a campaniei electorale şi care nici măcar nu a ajuns în faţa unui tribunal? Despre EADS? Despre fostul preşedinte al Germaniei care a fost acuzat de plagiat şi care nu a păţit nimic. Mă rog, şi-a dat demisia. Asta a făcut şi Ponta. Eu m-am săturat de lecţii primite de la unii ca ăştia. Ştii care este diferenţa între noi şi Occident în materie de corupţie? Acolo nu există corupţia mică, asta de ghişeu, care îl afectează pe omul de rând. Oamenii politici au fost doar mai deştepţi, nu mai cinstiţi, decât politicienii noştri. Dacă neamţul de rând nu dă mită, atunci are impresia că nimeni nu dă şi nimeni nu primeşte... Dar Helmut Khol a demonstrat contrariul... Iar Ion Ţiriac, cel care trăieşte în România şi Germania, a spus că în ţara noastră corupţia este la nivel de cârnat. Eu chiar îl cred pe Ţiriac, omul ăsta ştie ce vorbeşte, ce dă, unde, cui şi când... La ce nivel are el acces...

nicu  •  27 iulie 2018, 21:28

Ati reactionat penibil la ordinul primit.Superiorii vor fi foarte suparati !!!!!

zorrozabal  •  27 iulie 2018, 21:34

@Dan Dumitru -Bascalie ieftina!Pai cum sa se ia cineva de "marile afaceri" ca Microsoft,EADS sau de paralizia statului roman fata de nerespectarea contractelor de "privatizare" de catre Renault,OMV Petrom sau indienii de la SIDEX!Sau ca multinationalele nu platesc mai nimic impozite pe profituri catre statul roman!De aici si inversunarea cu care ambasadele marilor puteri isi impun "candidatul"lor la DNA!Faceti abstractie ca Romania are niste "aliati" si ca are niste "obligatii"?Bazaim ca niste muste intr-un borcan,fara sa vedem ca Romania nu mai este o tara suverana si independenta,adeverindu-se "previziunile" cinicului Brucan,care atunci dupa "revolutie,ne avertiza ca suveranitatea de stat este un "concept depasit"!Pentru tarile slabe,evident!

Belphegor  •  27 iulie 2018, 21:49

Articolele voastre ridicole , lipsite de "vlagă"și SUPER subiective. Că dacă era PNL-ul la putere.... să vezi tu ce cinstiți erau ăia și lucruri de astea nu s-ar fi întâmplat , și în România se trăia bine , și era SUTE de Km. de autostrăzi... Ce , dacă este soția Ministrului Justiției nu are voie să fie directoarea unui spital pentru că veniți voi și căutați nod în papură și faceți legături penibile de copii grădiniță numai așa.... pentru că sunteți și voi în "barca cealaltă" și ce să faceți și voi... faceți valuri pe uscat că doar ASTA este "meseria" presei de opoziție (ca și a opoziției însăși dealtfel)!!! Vedeți voi.... DE ASTA nu aveți voi PIC de credibilitate în ochii marii majorități a românilor (oh daaa... a MARII MAJORITĂȚI!!!) , pentru că vă legați de niște lucruri banale , simple , fără importanță , pe care vreți voi să le suciți și să le RĂsuciți , să le umflați și RĂSumflați și să le dați un ANUME înțeles deobicei FALS (ăla pe care îl vreți voi) , în timp ce probleme de o importanță majoră precum abuzurile de tip stalinist , încălcarea drepturilor omului , a legilor Constituționale și a celor UMANE..... ilegalitățile incredibile făcute TOCMAI de cei care lucrează în justiție și sunt în poziții în care ar trebui să fie MODELE DE INTEGRITATE morală , umană și profesională...(hai să mă opresc aici că dacă încep nu mai termin nici până la Anul Nou)... în timp ce aceste lucruri VITALE pentru o democrație , pentru o SOCIETATE... le tratați cu dezinteres... cu nepăsare vezi Doamne... de parcă nimic nu s-ar fi întîmplat , de parcă așa ar fi normal să fie... de multe ori nici măcar nu comentați sau (să vă) spuneți părerea în legătură cu aceste ENORMITĂȚI vă prefaceți că ele nu ar exista , întocmai cum face Dl. Werner Johannis , președintele unei ȚĂRI cînd în mod normal și președinte de bloc dacă ar fi fost nu ar fi trebuit să (re)acționeze așa cum a făcut-o el de NENUMĂRATE ori. Dar noi hai să vorbim de postul pe care la ocupat soția Ministrului Justiției și cum sa retras singurul contra candidat , că va dat el de înțeles că s-ar fi retras așa... că știa el... iar voi bine intenționați nu ați vrut decât să informați lumea... românul de rând , că doar ASTA este de o importanță vitală pentru România , nu dosarele FALSE care i sau făcut lui Ghiță pentru că el nu făcea parte din SISTEM și datorită cărora ne-am făcut de râs.... NUUUUUU alea le trecem sub tăcere , pentru că sunt mizeriile dinn tabăra noastră și ne facem că nu le vedem și că nu ar exista. În schimb Dragnea... ei Dragneaaaa... care acum 100 de ani a angajat fictiv niște dudui... corupție.... vrăjeală mare ce să mai.... asta ar putea însemna ram-PA-ram-PAM-pam!!!!!! Ei ce să-ți spun... așa ceva.... nu sa mai întîlnit... nu sa mai văzut.... Numai cei din PSD pot face asemenea mârșăvii fir-ar ei să fie că dacă era PNL-ul la păutere... ca să nu mai pomenim de USR.... ei ăia DA români!!! îngerii din cer. BĂĂĂĂĂ SUNEȚI DE O RIDICULOZITATE și o IPOCRIZIE , și o....Dar hai că spuneam că mă opresc și uite că eu continui , de parcă voi (TOȚI) nu ați ști lucrurile astea deja!!! Hai salutări și să trăim bine!!!

ticbis  •  27 iulie 2018, 22:05

@constantin: Imi pare rau, dar bati campii! 1. In cazul de fata, nu era vorba despre un post de medicina muncii, ci despre un post de sef de sectie intr-un spital; nu era vorba despre un contracandidat debutant, ci despre un medic primar cu peste 20 de ani de experienta, adica cu mult mai multi comparativ cu nevasta lui Toader ala; 2. De ce a tacut medicul ala; de ce s-a retras; ce i se putea intampla? Intrebarile sunt retorice; de gaga; raspunsurile le poate da oricand si un elev la clasa I-a; 3. Eu nu jignesc pe nimeni; acum se castiga mai mult la stat decat in privat; cu zece ani in urma era invers si, cu toate astea, NICIUN bugetar nu venea in privat, chiar pe de doua ori salariul, nici sa-l pici cu ceara!!! E limpede de ce!!! Una e sa ti se scurga creierii de munca pana la 9-10 seara; alta e sa te plictisesti intr-un birou de primarie si sa spargi poarta la ora 4 dupa amiaza, chiar pe o jumatate din bani! Cunoastem sistemul: mai bine stau degeaba pe ajutoare sociale de 700 de lei decat sa ma duc sa muncesc pe salariul minim pe economie de 1900 de lei! Recunosti? 4. Daca tu ca bugetar i-ai bagat sub masa pe "omologii" tai din multinationala si faceai munca a 5 dintre ei; ar trebui sa scrii un scenariu de film SF; poate doar asa ne mai distram si noi; asta ca sa nu mai vorbim ca tu faceai pana la orele 16 cam ceea ce faceau aia 5 la un loc pana pe la miezul noptii... ce tare e statul asta si noi habar n-aveam! :) Chestiile astea sa le povestesti nepotilor, ca la noi nu tine! 5. Toti coruptii aia din Germania pe care i-ai amintit sunt la bulau de mult, de cand au fost prinsi; aia ai tai de vorbesc romaneste sunt inca liberi, ca si tine :)))

Ion  •  27 iulie 2018, 22:08

@ ticbis Explica te rog ce influienta poate avea ministrul Toader la Spitalul Sf.Spiridon care apartine de primarie? Stiti macar ca primar de Iasi este Chirica cel mai antiPSD primar din Romania?Stiti ca la Iasi datorita lui Chirica Ciolos are un scor urias? Ce ar fi daca va dati expert doar pe ce va pricepeti?

ticbis  •  27 iulie 2018, 22:19

@Ion: Ori esti naiv, ori nu stii pe ce lume traiesti! Parca te-ai fi nascut ieri! :) Bre, ala e ministrul Justitiei; n-are nicio treaba cu primarul orasului ca s-o aranjeze pe nevasta-sa in spital! Are treaba cu directorul spitalului, cu rubedeniile lui, cu afacerile lor, cu dosarele lor... Ai inteles?

Al-Hassan  •  27 iulie 2018, 22:44

Vai, cum se face că acest articol apare chiar azi? ***, scandalagiul şef de la conferința de presă cu demiterea LCK, au mai lucit încă o dată?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lila  •  27 iulie 2018, 22:45

Credeam ca totusi ai mai multa minte! Dar nu ai cum atunci cand ai creierul „lustruit” la scoala tradarii! Ramai un vanzator de neam obscur si oportunist, un „linge-blide” dambovitean precum stramosii tai, fanariotii!

florin  •  27 iulie 2018, 22:50

Nu contează ce știi, contează pe cine știi. Ăsta e motto-ul nostru. Ar trebui să scriem un imn cu titlul ăsta. Și naționala de rugby să facă dansul pinguinului, la fel cum fac neozeelandezii haka. Suntem penibili

io  •  27 iulie 2018, 23:01

Clar... ***!!! Nu o sa ma apuc sa discut despre capacitatea manageriala/profesionala a vreunui candidat. Dar... concursul a fost la inceputul anului!!! Suntem aproape in august. Atat ati asteptat ca sa aruncati "pe piata" subiectul (se poate citi mizeria sau mai bine manipularea) asta? Asta e ca in bancul ala cu IARBA. Nu stiu daca il stiti... E posibil prea vulgar pentru capacitatea dumneavoastra intelectuala (sau poate din contra, cine stie). Revenind la banc... "Stiti bancul cu iarba? ********.... Dar pe ala cu casul? Casul e facut din lapte; laptele e dat de vaci; vacile mananca iarba; si ***..." Asa si voi... Ocupati-va pe bune de ceva cu adevarat important. Nu de toate prostiile astea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nelu  •  27 iulie 2018, 23:04

E clar, dna sa vina sa va ia, trebuie arestata imediat, cum isi permite macar sa participe la concurs, ***, ***, *** !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu  •  27 iulie 2018, 23:06

Iaca i-a refuzat Todiras pe toti , astia nu au fost pe masura lui Felix Banila de la Bacau. Ma intreb ce o intelege pedagogul si legiuitorul TT prin procedura de selectie. Pentru fraieri reprezinta un ansamblu de criterii armonios definite si publice in urma carora se selecteaza un cistigator. Adevarul este ca TT isi bate joc de noi toti si ne considera niste *** , nedemni de cea mai elementara consideratie. Nici macar nu se chinuie sa simuleze mascarada asta intr-o procedura onorabila. Pentru ca nu meritam efortul. Si cred ca are dreptate, pentru ca majoritatea, ori nu pricepe, ori se face ca nu pricepe . Tacerea noastra complice este folosita de ei ca o legitimare. Ca sa nu mai vorbesc despre cum o sa functioneze DNA dupa ce o sa aduca un politruc din afara departamentului. O sa faca praf si ce se facuse bine acolo , dupa cum si doresc. Ei nu doresc reforma DNA, ci anihilarea DNA . Dupa cum nu doresc reforma justitiei, ci doar anihilarea si aservirea ei intereselor mafiote.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion  •  27 iulie 2018, 23:13

@ticbis Domnule ,dumneata nu poti fi egal in ce comentezi? Nu ai afirmat ca se angajeaza rudele guvernantilor in ministere sau in Primaria Bucuresti? Daca Chirica nu mai este PSD cum sa mai pastrezi sablonul care l- ai aplicat cu Firea?Si ti- am mai dat un exemplu...Presa voastra rade de Toader ca un student de la Unoversitatea unde Toader chiar e mare ,a ras de munca ministrului...Adica Toader are influenta in spitalul lui Chirica si nu se poate impune daca vrea in fata unui student?Ce poate face Toader unui doctor acum cand se aude ca sunt toti monitorizati?Chiar crezi ca Toader ar risca asa ceva? Doar atata poti?Ti- a spus Firea ca da cel putin 2 informari pe saptamna la DNA...?Ce crezi,astia de la PSD sunt atent monitorizati?Si vezi ca sotia se spune ca are doar cu 3 ani mai putin pe specialitate decat doctorul care a renuntat...Tot ramane cu 15 ani pe specializare...O alta abordare oarecum riscanta aveti si in ce priveste coruptia de afara...Va reamintesc ,Berlusconi a facut campanie in Parlamentul European anul acesta! S- a intalnit cu toate personajele importante europene! Nu a strambat nimeni din nas,s- a zambit!S- a intamplat asta de frica ca ar castiga puterea in Italia,, populistii,,...Tot astia au castigat...Vedeti ce faceti cu Romania! Vorbiti numai de ce cunoasteti sigur.Altfel ne facem si va faceti singuri rau...

constantin  •  27 iulie 2018, 23:24

@ ticbis Păi zi aşa, bre... Acum te recunosc. După lozincile inepte eşti haştagRezist. Sunt şi oameni ok acolo, nu zic nu, dar nu prea se văd din cauza celor ca tine. Munciţi până la 9-10 seara? Dar la ce oră începeţi voi munca? La 8,30 este plin metroul de corporatişti, iar la 21 sunteţi acasă. Locuiesc într-un cartier de corporatişti... Cunosc lozica asta cu munca 12-14 ore, dar sunt curios dacă la ITM aceste multinaţionale declară ore suplimentare. Plătesc ore suplimentare sau munciţi la negru? Că dacă munciţi la negru... păcăliţi statul pe care îl înjuraţi. Eu dacă aş fi ministrul Muncii, ca să termin cu harneala asta, aş da publicităţii toate firmele din România care plătesc ore suplimentare, conform evidenţelor. Cred că ar fi o listă foarte scurtă. Iar pe cei care spun că muncesc 12-14 ore, îţi spun la modul cel mai serios, i-aş lua la întrebări. Unde lucrează, câte ore şi de când? Apoi, cu declaraţiile lor şi datele de la ITM, aş merge la multinaţională să verific. Ce zici? Căt spor la salariu primeşti pentru orele suplimentare? Codul muncii nu este un moft. Dacă nu plăteşti ore suplimentare înseamnă că încalci legislaţia muncii, dar şi Codul fiscal (impozit, CAS, CASS). Pricepi? Evaziune fiscală. În rest, ce să-ţi răspund? Te întreb: câtă puşcărie a făcut Helmut Khol? Că aşa ai spus, toţi cei enumeraţi de mine au făcut puşcărie. Îţi dau un pont: smartphone-ul nu are doar lanternă, ci şi google. Şi nu-mi vorbi în lozinci inepte, aşa cum îţi vorbesc ăia de te manipulează. Parcă sunteţi din Coreea de Nord.

ticbis  •  27 iulie 2018, 23:33

@io: Eu exact la capacitatea manageriala a celor doi candidati as face referire, pentru ca concursul ala exact pentru un astfel de post s-a organizat, nu pentru altceva. Si n-are importanta ca s-a tinut in ianuarie si ce s-a intamplat acolo a fost dezvaluit public in iulie; faptele raman fapte; ele sunt si exista. Ce s-a intamplat de fapt? Lucruri absolut banale si firesti: contracandidatul s-a retras din concurs; nevasta ministrului Justitiei a concurat singura si a castigat postul; medicilor din spital le e frica sa comenteze situatia... E atat de simplu si de normal, incat n-are rost sa mai discutam.... ca sa nu ne facem de ras mai mult decat am merita... :)))

Catalynn  •  28 iulie 2018, 0:54

Mda, recunoastem aici in detaliu modul de promovare PSD, fix pe modelul Academia Partid! Chiar daca legile si regulamentele au fost încălcate nu puteți spune ca Doamna Toader nu a fost meritorie pe teren, ca si Academia Partid. Asa cum Academia a învins Steaua la fel Doamna Toader si-a învins contracandidatul in proba directa iar la restul a luat maxim. Pai si atunci ce mai vreți!? E meritorie doamna!? Esteeeee!!! :-))))

 •  28 iulie 2018, 2:05

Romania nu se mai face bine. Pt mine Romania nu mai conteaza. Am renuntat sa mai votez multi ani din cauza ciumei rosii, a psd ului care a distrus aceata tara. Asta pana acum 3 ani cand am fost convins sa votez din nou. Si ce aflu ulterior, ca omul pe care l am votat este nimic altceva decat unul dintre ei, un profitor si *** pt a si procura case si venituri ilegitime, presedintele Iohannis. Asta au decis definitiv instantele nationale, aceleasi care i au condamnat si pe ceilalti banditi: nastase, udrea, bica etc. Pai sa mai comentez acum de ce face un ministru, cand presedintele tarii este un profitor si antisocial dovedit ar insemna sa fiu un ipocrit maxim, ca toti ceilalti care ii blameaza pe cei de la partidele antipatizate, ocrotindu i explicit sau implicit pe cei simpatizati. Cu astfel de oameni Romania nu are sanse mari de reusita, nu doar politicul o trage in jos, dar si cetatenii ei, care ii acuza pe unii, dar ii ocrotesc tacit pe altii. Cand iesi in strada si strigi jos hotii astia, *** te poti chema nu doar subiectiv si ipocrit, dar inclusiv partas.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George  •  28 iulie 2018, 4:30

Mda.....sunteti, intr-adevar, destui iubitori ai ciumei rosii pe aici, privitori ai haznalei, pardon, antenei 3. Ma amuza din plin ca sunteti curatei pe creieraşe, aveti un numitor comun sublim: acelasi limbaj *** de *** Noaptea mintii! Sunteti inca destui! Insa, idolilor vostri li se aude cantecul de lebada. Nu stiti ce e aia, dar îi puteti intreba pe Badea sau Ciuvica. Nu v-ar strica niste cursuri intensive de limba romana, luati-o si pe coana Veorica din Videle! Votati psd, natarailor! Belphegor, mai invata sa te exprimi in limba oficiala a acestei tari, ia lectii de gramatica, apoi da cu mucii in fasole, rosiaticule!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nicolae  •  28 iulie 2018, 5:16

Tolo. ro, ai calcat pe bec! Daca nu se retragea Vasile Drug, oare ce s-ar fi intamplat? Ar fi facut Elena Toader ***ca avea numai 17 ani vechime) si ar fi obtinut mai putine puncte la celelalte probe? Sau tocmai pentru ca s-a retras Vasile Drug, de aceea Elena toader a obtinut cate 100 de puncte la cele 2 probele ramase?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lorin  •  28 iulie 2018, 6:27

Este in limitele democratiei originale PSD-iste si ma mira ca tovarasul ziarist face pe miratul.

antonia  •  28 iulie 2018, 10:31

In majoritatea cazurilor, posturile/functiile sunt scoase "cu dedicatie" la concurs, legislatia este ambigua, facuta de politicieni care nu au legatura cu domeniul iar presiunea politicului, traficul de influenta practicat de politicieni in acest sens, nu lasa loc de intors. Nu au nicio jena si nicio retinere sa intervina pe langa conducerea spitalelor, pentru a "aranja" un concurs in urma caruia sa ocupe postul, o "pila" care a cotizat zdravan sau copilul vreunui apropiat. De ex., in timp ce pentru ocuparea unui post de medic in spitalele clinice si judetene, comisia este formata din cel putin 2 cadre didactice universitare, in cazul ocuparii functiilor de sef sectie la nivelul spitalelor judetene/municipale, comisia este formata din membrii din conducerea spitalului respectiv (absurd!!!). Legislatia a fost masluita astfel, de influenta politicului, scopul fiind acela de a avea control asupra spitalelor si de a politiza totul. Nu e absurd ca pt. ocuparea functiei de farmacist sef, comisia sa fie formata din cadre universitare iar in cazul functiilor de sef de sectie, comisia sa fie formata din directorul medical al institutiei respective si medici din cadrul aceleiasi institutii, care de cele mai multe ori devin subalternii celor pe care, chipurile, ii examineaza?! Totul se reduce la apartenenta politica, sumele mari de bani care se dau pt. obtinerea acestor posturi/functii, nimic nu are de a face cu competenta, profesionalismul sau abilitatile manageriale ale celor care acced in aceste functii.Din cauza asta sistemul este la pamant, seful unei sectii, ajuns in acest mod in pozitia respectiva, este un fel de servitor umil al politicienilor din zona respectiva, sunt de acord si sprijina actiunile iresponsabile a acestor politicieni care isi bat joc de spitale prin felul in care le administreaza, etc. .

ionut  •  28 iulie 2018, 10:39

@ion,@constantin Fratilor sunteti pierduti. Imi dau seama ca voi faceti parte din categoria aia care crede ca tara asta frumoasa si bogata e furata de straini. Bineinteles ca nu mai exista o adevarata suveranitate, ca in momentul in care esti intr-o uniune lucrurile se schimba. Adica ce credeati, ca noi o sa profitam si ei o sa trebuiasca sa se confrunte cu toate problemele noastre. Nu uitati ca tara asta a fost si inca mai este sustinuta de cei plecati, care cred ca sunt peste 5 milioane. Ce m-as bucura sa se rupa uniunea asta si sa va treziti cu macar 4 milioane pe cap , sa vedeti cum o sa vi se injumatateasca veniturile si cum o sa muriti de foame. Pentru toti care considera normal sa-ti pui bunica consilier, pisica sofer si copilul prim-ministru va doresc sa revina totalitarismul si sa traiti ca si parintii nostri, cu tacamuri de peste. Dupa cum se vede treaba, cei ce sustin ciuma rosie nu cred ca aceste concursuri sunt trucate. Am lucrat in spital 4 ani si totul era pe pile. S-a scos un post de preparator si am avut un coleg, (om simplu) care a vrut sa candideze. Si a candidat. Dupa prima proba i-a zis ca postul e pentru celalalt candidat si ca ar fi bine sa renunte acum. De ce nu i-au zis de la inceput?!! Simplu, pentru ca fiind un concurs , ca sa fie validat avea nevoie de un contracandidat. Sper ca faceti parte din sistem, ca altfel tara asta nu mai are nicio sansa. Ce ma bucur ca am plecat.......

Jean-Paul  •  28 iulie 2018, 12:12

Ceea ce s-a intamplat la Iasi nu este ceva iesit din comun, este insa relevant pentru starea democratiei, corectitudinii noastre balcanice si indiferentei autoritatilor pentru imaginea Romaniei, ce se dagaja in urma acestor matrapazlacuri.... Madam Toader trebuia sa ramana ocupata acolo la Iasi ca sa nu vina la Bucuresti sa-i limiteze aria de manifestari a consortului megaloman, ce nu-si mai incape in piele de cand are o functie executiva, pe baza careia poate sa-si exerseze aptitudinile de satrap. Si, apropo, de respingerea celor 4 candidati, sinistrul toader ar trebui sa faca publice detaliile interviurilor fiindca nu este deloc normal ca trei procurori activi in cadrul DNA, avand si experienta managementului nu doar a investigatiilor penale, sa nu fie in stare sa prezinte un plan coerent privind lupta anticoruptie. Trebuie sa existe un cadru legal privind aceasta procedura, nicidecum sa fie lasata la atitudinea acestui fanfaron, arogant si vai de capul lui. Si cand spun asta am in vedere anumite declaratii publice ale numitului toader despre relatia dintre procurori si sentintele penale, din care rezulta ca mos toader a cam uitat materia penala si a ramas doar cu gargara. Parerea mea, dar cred ca multa lume considera la fel, este ca toader isi bate pur si simplu joc de procurori, incercand sa inoculeze ideea ca el este atat de superior tuturor celor ce activeaza in sectorul judiciar, incat ii va fi greu sa gaseasca pe cineva potrivit ideii lui "geniale" , pentru ca in final sa ne trezim ca va alege intre serban nicolae, nicolicea sau radulescu-mitraliera.... Toader e atat de gretos in comportamentul sau fata de jurnalisti(se opreste isi afiseaza un ranjet pe fata lui neteda , arunca 3 vorbe si apoi se retrage, urcand sau coborand scarile, ori suindu-se in masina) incat eu, daca as fi jurnalist, cred ca l-as trage de maneca sa stea sa raspunda la intrebari, nu sa se fofileze ca o starleta de cinema, cand e intrebata despre viitoarea ei nunta

Claudiu  •  28 iulie 2018, 12:38

......de la ciocolata data la ghiseu ,la para'ndaratul de 10%,,,,

Cristi  •  28 iulie 2018, 14:07

Pentru ca sistemul este plin de astfel de fosile, tineri absolvenți de medicina părăsesc țara întrun ritm alerte.

zorrozabal  •  28 iulie 2018, 14:09

@ionut I-aauzi! Santajul ca daca nu sunteti destul de docili,va trimitem romanasii inapoi!Asta dupa ce la "negocierile"de aderare ni s-a impus sa ne dam industria la fier vechi!Pe urma-cand era prea tarziu-ne-am dumirit si de ce ni s-a impus ca acele "negocieri"sa fie secrete si de ce la acele negocieri din partea Romaniei sa participe numai persoane agreate de ei(un oarecare Leonard Orban,cu o figura "obosita")!Asa neperformanta cum era ea,industria aia era nepretuita!De ce?Pentru ca era a noastra!Mai putea cineva sa ne santajeze cu trimiterea acasa a emigrantilor romani,daca aveam industria noastra?Bineinteles ca ei nu au scrupule!Vezi acele "taxe suplimentare"pe care le impun concurentilor, in ciuda tratatelor semnate!Dar oricum,nu mai eram ***,cum suntem acum!Astea,bineinteles ca nu au nici o relevanta pentru cei spalati pe creier,asa numitii #"rezist"!E usor sa "rezisti" indemnati de cei care ne spoliaza!Dar e moral?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ionut  •  28 iulie 2018, 16:08

@zorrozabal M-ati omorat cu industria asta. Sa stii ca tarile din vest nu traiesc din industrie poluanta. Eu am fost crescut intr-un oras cu industrie infolritoare dar si cu o poluare imensa. Deasupra Onestiului vedeai totdeauna nori. Am prieteni care si-au pierdut parintii la 50 de ani din cauza industiei pe care o plangeti. Oamenii inteligenti fac altfel bani si slava domnului ca am avea si alte solutii, dar astia de sustineti PSD-ul nu stiti de ce sa va mai luati. Va amintesc ca din 89 incoace PSD-ul a fost la guvernare 16 ani si nu s-a vazut nimic in urma. Suntem un neam care sustinem hotii, pentru ca si noi suntem hoti si speram ca o sa mai ciupim cate ceva. Cred ca nu ne simtim bine daca nu ne mai iese cate ceva pe langa salariu. Drum bun Romania...IN BEZNA

Drakkknea  •  28 iulie 2018, 16:15

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

constantin  •  28 iulie 2018, 16:28

erată: am scris copii şi corect era copiii . Nu avem posibilitatea să corectăm greşelile.

Andrei F  •  28 iulie 2018, 16:39

Domnule Jean-Paul,nu stiti ca ministrul Toader chiar acum la desemnarea sefului DNA urmeaza o lege?Aceasta lege este din timpul lui Macovei dar e adevarat,nu a fost respectata! Ati vrea ca si ministrul Toader sa desemneze sefii din procuratura la fel cum au procedat ceilalti ministrii ai Justitiei? Daca este asa sa stiti ca cei patru candidati nu se calificau pentru a fi declarati castigator! Doamna Codruta a primit 4 mandate de sef in Procuratura fara a concura cu altcineva si la inceput fara a avea experienta necesara,lucru care a facut ca CSM sa- i dea aviz negativ! Ba chiar a fost numita si in urma unei negocieri politice!Ce ziceti de asta? O fi bine sa numeasca si Toader un procuror tanar dintr- un Parchet mai mic,fost sportiv!?Si cu cine ati vrea sa negocieze politic,cu Dragnea?Cum se face ca voi vreti concursuri pentru ocuparea unei functii si ati vrea alte legi dar numai pentru ceilalti?Asta se numeste anarhie!

ko  •  28 iulie 2018, 17:02

Cata lume se spala pe cap cu sampon A3!

zorrozabal  •  28 iulie 2018, 19:58

@ionut In 30 de ani-cat au trecut de la "revolutie"- fii sigur ca treceam de faza industrializarii, la un nivel calitativ superior!Oricum,noi nu am fi avut forta si cinismul celor din vest, de a santaja tarile mai mici sa le cumpere armamentul ca altfel le vor livra "revolutii"!

Catalin Mihai  •  28 iulie 2018, 22:15

Sunteti bun de procuror, d-nule Tolontan...Daca dintr-un raspuns misterios dat de Vasile Drug coroborat cu declaratiile unor doctori anonimi ati dedus ca respectivul a fost fortat sa nu mai participe la concursul respectiv....Cred ca si d-nul Negulescu ar fi invidios pe d-voastra si pe usurinta d-voastra de a descoperi o neregula..In alta ordine de idei, d-nul Vasile Drug isi merita soarta daca n-a avut curajul sa spuna cu subiect si predicat ce s-a intamplat cu adevarat.Sincer sa fiu eu daca nu as avea date concrete nu m-as aventura sa scriu un articol de dragul de a mai face putina atmosfera :)

IMGB  •  28 iulie 2018, 23:21

@@@ TICBIS ..... Vezi bey Ticbis , eu ti-am spus sa nu mai scrii narozenii da' tu nu si nu... esti tare-n clontz ca magaru'n... ''deget'' ... Toata lumea ti-a explicat c-ai scris degeaba si c-ar fi trebuit sa dormi da tu vrei sa-l depasesti pe Dragnea in hohaieli si aiureli . Mai bine povesteste-ne cum e la cursul ala de masturbatologie ... ca acolo, recunosc, ne bati pe toti ! .... Hai Petrolu' !

maria  •  29 iulie 2018, 0:25

a da ca la Kovesi a fost transparenta totala cu presa invitata la concurs. Si in cazul lui Lazar la fel. Nu imi vine sa cred ce scrieti aici.

ticbis  •  29 iulie 2018, 11:16

@IMGB: Iti citez postarea: "IMGB • 28 iulie 2018, 23:21 @@@ TICBIS ..... Vezi bey Ticbis , eu ti-am spus sa nu mai scrii narozenii da' tu nu si nu... esti tare-n clontz ca magaru'n... ''deget'' ... Toata lumea ti-a explicat c-ai scris degeaba si c-ar fi trebuit sa dormi da tu vrei sa-l depasesti pe Dragnea in hohaieli si aiureli . Mai bine povesteste-ne cum e la cursul ala de masturbatologie ... ca acolo, recunosc, ne bati pe toti ! .... Hai Petrolu' !"................................................................................................................................... Imeghebeule, felicitarile mele! De departe, cel mai bun comentariu postat pana in prezent pe blog; o analiza perfecta si pertinenta pe tematica articolului si a subiectelor propuse de acesta spre dezbaterea opiniei publice; un exemplu de logica si de cunoastere aprofundata si temeinica a fenomenelor politice si sociale; o intelegere profunda a problemelor tarii; un comentariu cu argumente irefutabile si concrete, la obiect, scris intr-un limbaj de-a dreptul academic si la un nivel de inalta tinuta lingvistica, impecabil din toate punctele de vedere! De altfel, este unanim recunoscut, inca de la inceputul anilor '90, gradul superior de inteligenta al categoriei profesionale reprezentate de imeghebisti, mult peste media nationala, precum si spiritul lor civic deosebit, fapt pentru care au fost folositi sa faca ordine prin Bucurestiul acelor vremuri, sa-l curete de elementele retrograde care nu intelegeau ce inseamna democratia si patriotismul. Constat ca si acum, dupa 28 de ani, imeghebistii si-au pastrat nealterate aceleasi calitati si valori intelectuale si cetatenesti, dovada elocventa fiind postarea citata mai sus. In semn de respect fata de ei, imi scot palaria cu deplina admiratie! PS: @tolo, felicitari echipei de moderatori ai blogului; daca n-ar fi existat profesionalismul si intelegerea profunda a mecanismelor de deontologie jurnalistica a acestora, am fi riscat ca postarea userului IMGB sa nu apara vreodata publicata pe site. Ceea ce ar fi constituit o greseala regretabila si ar fi vaduvit atat articolul in sine cat si pe cititorii acestuia de un comentariu plin de idei de o exceptionala valoare.

lulu  •  29 iulie 2018, 11:33

Nimic despre doctorita Pop? Asa timid sintem?

daniel  •  29 iulie 2018, 13:11

Problemele din sistemul bugetar nu se pot rezolva. Ele sunt mostenite din vechiul regim 1990 minus,iar intre timp s au generalizat si acutizat. Partea pozitiva a cresterii veniturilor in sectorul bugetar este importanta , un bugetar poate sa sustina la supravietuire familia. Din cate stiu in occident sunt multe sectoare bugetare cu regim mai dur decat in mediu privat pe nise asemanatoare. La noi nu se poate asata , pentru ca statul da banii pe pensii si salarii , nu pe dotarea materiala a sectorului bugetar. Daca ar dota sectorul bugetar asemanator cu dotarea din privat si ar concedia 75% din bugetari si ar angaja alti 25% care merita , atunci sectorul bugetar ar putea concura sectorul privat. Cine sa faca asa ceva?

Venom  •  29 iulie 2018, 14:08

@Constantin Un român care le-a încercat pe toate, Țuțea: "Cine, la 20 de ani, nu este de stânga, nu are suflet. Cine, la 40 de ani, mai este tot de stânga, atunci e un ***."Sau are un interes! (un contract cu statul, un loc de muncă pentru piloși, o rudă în statu' paralel, o"atenție", un consiliu de administrație). Sau e spălat pe creier! Aș reactualiza, după 80 de ani de comunism și neo comunism. Când ți s-a mărit salariul de bugetar, în mod comunist și din pix electoral de pesedist, ai protestat că nu le accepți pomenile? Sau numai fraierii haștagiști protestează în România?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Venom  •  29 iulie 2018, 14:34

@Constantin "Nu avem posibilitatea să corectăm greşelile." Ba da, avem! Îți înțeleg frustrarea, prietene neprotestatar, dar mai există cel puțin o posibilitate: la vot!

ticbis  •  29 iulie 2018, 15:49

@Venom: Big like pentru comentariul tau! Petre Tutea a fost unul dintre cei mai mari filosofi romani; a radiografiat cu o precizie uluitoare, chirurgicala, ca un laser, natia romana, societatea si mentalitatile ei. Din motivul asta NU este agreat nici acum la nivelul larg al populatiei, incepand de la conducatorii ei, clasa politica si pana la ultimul asistat social; a spus prea multe adevaruri incomode, deranjante si prea pe sleau, prea pe fata! Voi adauga inca cateva citate ale lui Petre Tutea, dintre multele alte zeci, ce definesc in mod realist, chiar daca brutal, poporul si tara in care ne-am nascut si traim inca multi, desi o mare parte din el a parasit-o definitiv intre timp: „Eu, cultural, sunt un european, dar fundamentul spiritual e de ţăran din Muscel. La închisoare, grija mea a fost să nu fac neamul românesc de râs. Şi toţi din generaţia mea au simţit această grijă. Dacă mă schingiuiau ca să mărturisesc că sunt tâmpit, nu mă interesa, dar dacă era ca să nu mai fac pe românul, mă lăsam schingiuit până la moarte. Eu nu ştiu dacă vom fi apreciaţi pentru ceea ce am făcut; important e că n-am făcut-o niciodată doar declarativ, ci că am suferit pentru un ideal. E o monstruozitate să ajungi să suferi pentru un ideal în mod fizic.” ................................ „Mi-am dorit de multe ori să fac o teză de doctorat cu tema: aflarea în treabă ca metodă de lucru la români.” .................................. „La întrebările fundamentale „de ce?” şi „în ce scop?” aporetica rurală românească răspunde: „d-aia”.” ................................................ „Eu, în tinereţe, am fost un om de extrema stângă, iar la maturitate, de extrema dreaptă. Acum mă consolez cu calitatea mea de român întreg.” .................................................... „Dumnezeu este român. Sau dacă nu, sunt împotriva lui.” ................................................ „Un tâmpit mai mare ca mine nu există. Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi! De asta numai eu am fost în stare.” ................................................ E suficient pentru oricine rational si inteligent ce parcurge comentariile unora de pe blogul asta ca sa-si dea seama cata consistenta reala au toate analizele filosofice ale lui Petre Tutea, chiar in prezentul nostru, al Romanei mileniului trei, in anul de gratie 2018! Iar daca te uiti la Liviu Dragnea, Viorica Dancila sau la alde Iordache si Nicolicea, nu poti avea alta reactie decat: "Respect, maeste Petre Tutea! Te informam, acolo unde esti acum, ca romanii sunt si in prezent exact la fel cum i-ai cunoscut tu atunci, ba chiar ceva mai mult decat atat!" Daca am dori sa scrijelim un epitaf pe mormantul tau, cel mai potrivit ar fi citatul unuia dintre cei mai mari artisti ai Romaniei si ai lumii, Constantin Brancusi: "Cand am plecat dintre voi parasind tara, v-am lasat saraci si prosti; acum, intalnindu-va dupa multi ani, va regasesc si mai saraci si mai prosti decat erati atunci!" Dupa aproape 100 de ani, concluzia asta e perfect valabila si acum!

Drakkknea  •  29 iulie 2018, 17:25

@ Andrei F - ne-ai dat pe spate cu comentariul tau. Care este celebra lege de care zici tu? Poti sa o nominalizezi? Banuiesc ca nu deoarece buborel face doar ce vrea el si stapanul lui. Astept sa ne "luminezi".

Observator  •  29 iulie 2018, 18:46

Draga ZorroZabal,citeam zilele trecute niste interviuri ale unor fosti "importanti"din serviciile secrete ceausiste sau iliesciene,aparute in Evenimentul Zilei(rosu ca si bulina ce il reprezinta) din care reiesea ca ne am omorât singuri industria de dupa '89 pentru ca era oarecum cladita pe spionaj industrial.Ori,nu se facea sa accedem cu hotiile noastre cu tot in NATO si UE

Comentează