Gazele lacrimogene de vineri noapte pot aduce azi de două ori mai mulți oameni în stradă!

Violența este ultimul refugiu al incompetenței, vorba lui Isaac Asimov. Ne-am întors în anii 90!

sâmbătă, 11 august 2018, 9:39

Câțiva tineri, care n-au apucat demonstrațiile de dinainte și de după Revoluția din 1989, au fugit spre Buzești și m-au sunat de acolo.

”Ne-au ajuns gazele și aici, ajunsesem până la clinica Regina Maria!”, povestesc ei, șocați.

A fost o noapte cruntă în București, o noapte în care jandarmeria a făcut o demonstrație de forță fără precedent și fără sens.

Aseară, puțin după ora 23, uniformele voiau să golească Piața Victoriei!

De ce?! Voiau să pună panseluțe sau ce?

Oamenii ar fi plecat oricum în două ore, totul se golea sau rămâneau câteva mii, mult mai ușor de dispersat.

Să pătrunzi cu forța între zeci de mii de oameni, care deja sunt furioși, gazați și uzi, dar nu atacă sediul Guvernului și nu periclitează pe nimeni, e chiar împotriva propriilor proceduri ale forțelor de ordine!

Să riști inutil ca oamenii tăi să fie izolați și loviți nu are nici o logică.

De ce au făcut asta?

E de înțeles că au ripostat când s-a aruncat în ei, când s-au forțat gardurile, dar acum nu mai era cazul!

Ca ziarist, am reflectat întotdeauna procesul de modernizare al jandarmeriei.

Tocmai pentru că meseria de jurnalist sportiv m-a pus în situația de a-i vedea la lucru.

80.000 de oameni, în marea lor majoritate pașnici, au protestat aseară în Piața Victoriei

Tocmai pentru că uneori am fost bătut, la grămadă, de jandarmi, în anii 90, împreună cu galeriile de fotbal.

Așa am putut face diferența și am sesizat creșterea calității muncii lor, în ultimele decenii.

Ieri însă, ei s-au întors la tacticile provocatoare de acum aproape 30 de ani!

Sau, într-un fel, au fost chiar mai rău decât predecesorii lor, pe care populația îi detesta.

Cine îi mai ține minte pe scutierii de dinainte de 1989 știe că au existat meciuri de fotbal în care lumea zvârlea cu bulgări de zăpadă în ei.

Dar până și scutierii din comunism nu se apucau să meargă în tribună și să-i ia la bătaie pe cei care aruncau cu bulgări!

Și era în plină dictatură. Uslașii puneau scutul, eschivau, așteptau să treacă furia mulțimii.

De la comunicatul de ieri de la prânz, care s-a dorit ferm și a fost doar amenințător, și până la afișarea și folosirea tunurilor cu apă, jandarmii s-au purtat atipic pentru ceea ce au încercat în ultimii ani.

De parcă acest guvern incompetent i-a îndârjit și virusat pe jandarmi.

În loc să-i izoleze pe agresori, ei au răspuns, fără discernământ, agresând mulțimea.

Când huliganii dau cu pietre dinspre magazinul Orange, ce sens are ca tu, jandarmerie, să arunci cu gaze lacrimogene în colțul dinspre Antipa?!

Răul este făcut.

Ceea ce au obținut este că o nouă generație a primit botezul gazelor lacrimogene, așa cum s-a întâmplat cu generațiile de după Revoluție.

Da, ați învățat și voi, cei care aveți 16, 20 sau 30 de ani, că răzbunarea și prostia vă ajung precum gazele lacrimogene, oriunde ați fugi.

Pe 21 noaptea, numai demenții loiali lui Ceaușescu mai credeau că pot stăvili țara.

Cu Timișoara deja eliberată, cu alte orașe în stradă și cu Bucureștiul care plângea de furie în toate cartierele, era limpede că mulțimea nu va ceda.

La fel se va întâmpla, nu neapărat la scara revoluției, în perioada următoare.

Copiii, bătrînii și tinerii au ajuns acasă azi-noapte.

S-au spălat pe ochi, au aruncat hainele care le put a gaze la spălat și azi vor reveni. Îi vor însoți și familiile care astăzi au tremurat pentru ei.

Dragnea și guvernul Dăncilă tocmai și-au făcut rost de o țară împotrivă.

Comentarii (170)Adaugă comentariu

Mihalcea  •  11 august 2018, 11:34

Gazele primite de nemulțumiți sunt apă de ploaie pe lângă lovitura pe care o vor resimți după alegeri. Un singur lucru să nu pierdeți din vedere. PSD s-a organizat și a adus în București aproape 100 de mii de oameni iar rezistenții au fost scoși în stradă tot de PSD. Opoziția nu există iar prin mistificarea grosoloană a realității nu va obține nimic la următorul vot. Dimpotrivă, PSD-ul se va organiza și mai bine, își va scoate la vot și mai mulți oameni iar rezultatul va fi unul dureros pt. revoluționarii moderni. În țara asta se va schimba ceva doar atunci când poporul va ieși în stradă împotiva întregii clase politice. Nu poți să țipi ue psd dar să adori țațele din USR, șleahta de incompetenți din PNL (pardon PDL) sau maimuioțoiul de la Cotroceni. La vot oricum nu se vor prezenta toți plimătorii din Piața Victoriei. La urna de vot nu e „atmosfera” de carnaval din Piață, nu-s lasere, mesaje „funny”, n-ai ce selfi-uri să-ți faci ca să le pui pe facebuc pt. a poza în mare revoluționar. La urna de vot se merge individual ceea ce nu „atrage” revoluționarul modern. Apoi, nu ați obosit domne să dați vina pe galeriile de fotbal pt. orice se întâmplă nasol la un protest? Eu înțeleg că-s mulți spălați pe creier care înghit toate *** ce li se bagă pe gât dar pierdeți din vedere că peste jumătate din populație nu merge de principiu la vot. Credeți voi că oamenii ăia își vor schimba atitudinea când văd că luptătorii pt. democrație manipulează chiar mai rău decât psd-ul? Ăia măcar mai pun ceva la pensie, mai dau o vacanță pensionarilor, lucruri pe care omul le simte în concret. În schimb, cei care se pretind a fi salvatorii țării nu fac altceva decât să urle toată ziua bună ziua la tv, să dea vina pe galeriile de fotbal.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Luca  •  11 august 2018, 11:35

Tolo , foarte bun articolul ! Asa este ! Sunt perfect de acord ! Jandarmeria "lucreaza" f bine . Se pare ca se investeste f mult in dotarea si instruirea lor pt a se pune in aplicare programul de guvernare a partidului !!! Daca ne cred fraieri si nu intelegem ce ordine au urmat , gresesc !

vasile  •  11 august 2018, 11:35

dupa potop de ploaie, a venit violenta care lasa de dorit ,

HarapAlb  •  11 august 2018, 11:35

Am fost acolo. Totul a fost bine pana aproape de ora 22:00. Jandarmii erau, deja nerabdatori sa mearga acasa, intrucat li s-a zis ca protestul trebuie sa se incheie pe la zece. De pe la 20:30 aparusera si galeriile, reunite... Galeriile Stelei, Dinamo, Rapid si mai-stiu-eu-ce alte echipe si -or fi adus brutele in piata, dar se vedea ca nu erau acolo ca sa protesteze cu noi. Foarte ciudata alianta asta de galerii, mi-am spus. Spre stupoarea noastra, jandarmii se faceau mai mult ca ii alearga, nu au prins pe niciunul, insa isi aruncau gazele in multime , cum sa va zic...asa, cu bolta... Si apoi ranjeau si se uitau cumva mandri la cum reactioneaza populatia din piata. E cam limpede ca PSDul si -a adus iar "minerii" camuflati insa ca suporteri sportivi de data aceasta iar Jandarmeria a trebuit sa actioneze "legal" batand si gazand in masa. Asta a fost mineriada noastra. Sau poate doar incepe, caci nu se poate termina asa. Diseara suntem in piata iar. Cu masti de gaze insa, ca sa nu mai stranutam iar din cauza unor incompetenti de jamdarmi. Desi mie a cam inceput sa-mi placa sa stranut asa zdravan...

clord  •  11 august 2018, 11:36

Rezistii! Sa detaliem ca de-aia e spatiu public! Si de-aia ne roaga domnu’ Tolontan sa fim mai multi diseara! Daca ai curaj sa-ti spui opinia si ea nu este: pe garduri, jos ciuma rosie, *** esti un comunist psd-ist! Dragi pretini, dragi conationali! Dupa 28 de ani, TOATA CLASA POLITICA si-a dat examenul de demnitate! SI TOTI sunt laturi! Manipularea taberelor a escaladat orice nivel!!! Daca se va continua asa, o sa ne scoatem ochii pe strada! Si pentru ce? Pentru ca ei sa se schimbe la conducere si fiecare sa-si roada ciolanul linistit! Au fost poate 4.000 din diaspora si restul din Bucuresti! 4.000 din 4.000.000! Adica 0.1%! Cred ca putem mai mult! Si cred ca stim sa cerem mai mult! Societatea civila, se aude????

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan65  •  11 august 2018, 11:37

@Cătălin Tolontan si parerea mea este ca jandarmii au gresit.mai multe gaze lacrimogene,mai multe tunuri cu apa,mai multe amenzi si mai multa determinare in actiuni,ar fi eliberat piata fara atatea victime.e opinia mea si cred ca oamenii s-au saturat si nu mai pun botul la provocarile activistilor care inca mai spera la mentinerea statului securistic si lipsit de adevaratele drepturi cetatenesti.este aici o chestie legata de ce inseamna pentru unii libertate,unii luptand pentru dreprile homosexualilor ,altii vad o prioritate in a nu mai fi ascultati ilegal.toate lucrurile se pot si trebuie rezolvate DOAR PRIN VOT.aia de aseara a fost diaspora romaneasca? daca da.poate sa nu se mai intoarca si sa faca mitinguri pe-acolo pe unde s-au aciuat si-si accepta fara sa cracneasca titulatura de venetici.

Valy  •  11 august 2018, 11:37

Cati dintre voi “comentatorilor” ati fost in Piata Victoriei si ati inspirat gaze ca noi, care am manifestat pasnic? Nenorocitii care au instigat nu erau nici din diaspora, nici dintre ceilalti manifestanti... au fost adusi sa provoace. De ce oare cei doi jandarmi raniti nu au fost protejati de colegii lor, jandarmii, care in loc sa lichideze conflictele, mai rau le provocau? De ce au fost aparati de manifestantii care, dupa spusele voastre, nu manifestau pasnic? Cand ati vazut voi atatea tuburi cu gaze iritante si lacrimogene pregatite pentru interventie? DA, le-a fost frica aseara ca va cadea Guvernul, s-au aparat ranind oameni nevinovati- manifestanti pasnici si turisti-in loc sa lichideze instigatorii! Rusine Jandarmeriei, mare rusine!

dan  •  11 august 2018, 11:39

comunistii trebuie sa plece de la guvernare

mda  •  11 august 2018, 11:41

Sa le fie rusine celor de la Jandarmerie pentru felul in care au gestionat situatia. Rolul lor este acela de a proteja manifestantii pasnici si a-i extrage din multime pe cei violenti. Poate in seara asta isi fac datoria, cine stie.

Dragos  •  11 august 2018, 11:42

De ce jandarmii atacau la Antipa, desi problema era la Orange? Pentru ca daca-i ducea capul, faceau scoala la timp si nu ajungeau batausi la Jandarmerie.

Florin  •  11 august 2018, 11:44

Nesimțit ca intotdeauna. Jandarmii chiar au respectat legea si au fost, oricum, mai umani cu protestatarii decât foarte similare din statele europene.

flasc  •  11 august 2018, 11:45

"Nu am vrut să ies în evidență. Flăcări, fum și sânge pe străzi, probabil că așa se va rezolva problema. Nu există altă variantă. România a intrat deja în revoluție. Oricine încearcă să oprească această revoluțe va fi judecat de tribunalul internațional. Eu vorbesc despre revoluție nu de un protest.Eu am organizat mișcarea cu diaspora, însă nu am vrut să ies în evidență pentru că mi-am dat seama că voi fi atacat și am conceput această acțiune pe plan orizontal. Nimeni nu va veni să ne facă bine, binele ni-l facem noi. Flăcări, fum și sânge pe străzi - nu există altă variantă. Trag acum un semnal de alarmă, un avertisment către forțele de ordine: oricine va încerca să reprime aceste manifestări, va fi judecat de Tribunalul Penal Internațional, pentru că avem drept inclusiv *** Dacă jandarmul îmi pune bastonul în gât sau pistolul în cap eu am dreptul să-i iau viața. Pot sa-i iau pistolul de la brau si sa-l impusc in cap." -ovidiu grosu. iata ca pana la urma s-au adeverit vorbele sale (inclsuiv faza cu pistolul luat de la brau). Nu, nu, personajul nu e nebun. Personajul, in idiotenia lui, doar a deconspirat planul ce avea sa fie pus in aplicare peste cateva zile. Asta ca sa ne dam seama cu cine aveam de-a face. Ei nu au revendicari, ei vor anarhie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

area  •  11 august 2018, 11:48

postacii de serviciu isi fac din plin datoria. buey da' intra toti odata!. pe grupurile lor private, se da linkul si intra toti... sa para mai multi! platiti sa apere in mediul virtual pe hotii si interlopii ascunsi sub uniforma de jandarm!

Azet  •  11 august 2018, 11:48

Mi se pare ironic ca toti aparatorii cetatenilor nevinovati abuzati de institutiile de forta din romania au ajuns acum sa planga de mila jandarmilor.

flasc  •  11 august 2018, 11:51

HarapAlb: bai baiatule, cu mult inainte de 20:30 niste nenorociti au desprins bucati de caldaram si au aruncat in directia jandarmilor. daca galeriile au fost plantate la 20:30, atunci aia cine *** erau?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tiberiu  •  11 august 2018, 11:52

Tolo.Tolo.vad ca te-ai alaturat ziaristilor de vaza din aceasta tarisoara:Bot.Cartianu.Tapalaba si altii.Poti sa fii mandru de acest grup carui te-ai alaturat si tu!!!!O intrebare:cum te-ai simtii daca ai stii ca fiica ta este in pericol sa ramana paralizata si unii diintre colegii tai de breasla sa zica ca bine i-au facut!!!Esti mandru de tine? De ce ai ajuns?

ctlnmihai  •  11 august 2018, 11:53

@ Valy Cand mergi la un protest iti asumi riscul aparitiei unor violente si riscul de a deveni o victima colaterala..Data viitoare iesi la vot ca scapi mai ieftin..

Mona  •  11 august 2018, 11:56

Nu scrii nimic de arnele furate. Promovezi un miting neautorizat?

Tiberiu  •  11 august 2018, 11:56

Bravo Tolo!Esti tare!Dar de jandarmul femeie batuta pana la invaliditate.nimic?Ai ajuns un no name!!!

Gigi  •  11 august 2018, 11:56

Comparatii fortate intre 89 si prezent, pt a crea impresia unei "revolutii", mistificare a faptelor si prezentarea trunchiata a evenimentelor de aseara. O incercare de manipulare ca la manual pt a crea sentimentul de urgenta, care sa scoata si mai multi oameni in strada. Acum 1 luna in Franta au protestat peste 100000 de oameni si Jamdarmeria a intervenit mult mai brutal si agresiv si nimeni nu a pus sub semnul intrebarii democraria franceza. In tot acest articol nimic despre cea mai grava victima, a serii si nimic despre cei care au vandalizat centrul orasului. Am senzatia ca violenta a ajuns sa fie cautionata si scuzata, Totul in numele "libertatii de exprimare" a unor frustrati si complexati care vandalizeaza orasul. Iar la final concluzia mi se pare apoteotica si previzibila: de vina sunt Dragnea si Dancila.

Napolion  •  11 august 2018, 11:57

De acord: Jandarmi trebuiau sa izoleze pe cat posibilpe fiecare violent.... La fiecare manifestatie indiferent de culoarea ei. dar cum ? cum ? te repezi doar 2-3 dupa unii care dau cu pietre si fug fara sa tavalesti pe oameni pasnici. ? Dupa care sa se intample ce mizerie s-a intamplat cu cei doi jandarmi batuti? Pai nu sunt mai si aia oameni ? Pai ce abuzuri sa va mai doriti sa nu se intample dupa ce ei au incasat-o iar colegii lor de acum stiind ce-i poate asteapta cand salta pe cativa care par mai macho. si-i baga in duba .... credeti ca mai stau la discutii. ?Acum galeria de "ultrasi" au rezolvat ceva: tocmai au inrait jandarmeria la un nivel personal.... si asta nu e bine. Caci sportivii de utrasi au poate pielea tabacita si cand or sa si-o fure ... asta este... dar ei tocmai au ridicat la un standard meciul , standard pe care o sa-l resimta si un alt cetatean, eu tu... care suntem.... aia care cotizeaza dand la taste la birou sau la ciocan pe undeva fratee .....si nu avem timp de sala (erau binisor claditi) si nici de invatat de dat lovituri cu piciorul din zbor.... Am apreciat si pe cei ce au reusit sa ramana oameni si au incercat sa protejeze.... M-a golit pana la dezgust sa vad picioarele alea date.... Mizerie umana care nu are de-a face cu manifestatia, cu regimul, cu tazara de afara, cu coruptia.... are de a face cu mama fiecaruia. Ce i-a dat sa *** si pe gura si pe ureche. De aia as face referinte la mama lor. Desi... nu are nici o vina.... *** Si pute la fel oricat d emult sapun foloseste. Sa le reprosezi asta jandarmilor ca nu au intervenit, ca asa a fost planul PSD mi se pare o mizerie. Practic si eu privind la TV mi-as fi dorit un comportament mai prezent al Jandarmeriei dar in termeni generali cand ma gandeam cum sa intervina imi dadeam seama ca ar fi trebuit sa sarjeze cate 20-40 si asta ar fi insemnat sa tabaceasca si cativa "normali". Discursul partidelor de opozitie ca e vina jandarmilor.... mi se pare oribil. *** Dupa care .... legea fratzioare!. Ehe uite asa fara sa fi fost PSD-isd in viatza, mea ajung ca in trecut! (vot Vadim/Iliescu, vot PSD decat PDL injectat in PNL di devenit PP) decat sa votez pe unii perversi prefer sa votez cu alti nemernici. Nu de alta dar si variantele de sertar (USL, PMP sau care naiba mai sunt).... tot mizerii mi se par. Oricum este pacat ca un meeting al oamenilor din diaspora a fost confiscat asa. Contrazic titlul si fac si un pariu: nu de frica ci de dezgust cred ca motorul de oameni din opozitie care veneau in Piata nu vor mai participa. Vor ramane uslasi, partidele d eopozitie care vor incerca din rasputeri sa mentina valul si mai ales tinerii care i-am vazut seara cand am trecut cu masina prin apropiere , care eeau cu prietena de mana... ca e cool... ***... E trist cum un meci serios se joaca atat de neserios. Hai sa vedem pariul dle Tolontan. Oare se dubleaza sau se injumatatesc? Oricum fiti siguri ca Jandarmi vor analiza situatia si de acum inainte meciul va fi mai greu....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  11 august 2018, 12:03

@Valy • 11 august 2018, 11:37 Instigatorii si-au spus dorintele cu mult timp inainte de miting...Numai voi ,o parte a presei , Presedintele si seviiciile nu ati vrut sa auziti...Si ca sa ma conving ca nu sunteti unul din instigatori...cum putea cadea Guvernul ieri?

Dasian Vilemean  •  11 august 2018, 12:09

Tolontan, de ce cenzurezi ba numele asociatiei homosexualilor, lesbienelor si transexualilor? Astia sunt noul CC al PCR? Adica *** nu e voie? Pai de ce propagandistule politic corect? Asa va invata la Ranjier?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Picu  •  11 august 2018, 12:16

Am ajuns la ora 19 in piața și pot spune că jandarmii au provocat,dând cu gaz în stânga și dreapta chiar daca erau 30 40 de incitatori care puteau fi ușor neutralizați prin sutele de jandarmi civili.Dupa ce vezi femei și bătrâni gazați normal că te enervezi,multi din oameni s au mobilizat când au văzut ce pățesc mamele,surorile,prieteni și părinții lor și bine au făcut ,inclusiv galeriile, sper sa mai vina, că nu se poate sa ți bati joc de oameni nevinovați ,fata de ce au făcut au primit o pălmuță sper că diseară sa le dam o palmă puternica poate un pumn chiar

marc  •  11 august 2018, 12:17

Asta deja e instigare și amenințare.Și ce dacă veți fi de două ori mai mulți? Pe cine crezi că sperii? Dacă voi veți fi de două ori mai mulți și lacrimogenele vor fi de două ori mai multe. Un om liber ,care nu e în slujba nimănui, nu poate acuza jandarmii că și-au făcut datoria. Că ei asta au făcut.Și-au făcut datoria în fața unor nemernici(lăudați de propagandă) care au atacat INSTITUȚIILE STATULUI. Jandarmeria e o instituție a statului DE DREPT. Păi cum vă permiteți bă vânzătorilor de țară să lăsați paralizat un jandarm și tot voi să urlați că sunteți nedreptățiți? Oricum asta seamănă teribil cu euromaidan. Lovitura de stat e în plină desfășurare, e în grafic. Fără discuție s-a adunat destul,,material” pt, căderea guvernului. Acum urmează să intervină ,,Europa civilizată și îngrijorată”. Cunoaștem scenariul. Guvernul va cădea în max o lună. Ca să vă liniștiți și voi și țara. Dacă va sta prea mult , veți da foc la țară. Că voi sunteți democrați, dar aveți o singură problemă: vă încurcă LEGEA

andrei  •  11 august 2018, 12:18

esti lamentabil tolo

Stanciu Paul  •  11 august 2018, 12:19

Ce tara si-au ridicat impotriva Dragnea si Dancila ? Olanda, Suedia cumva ? Fii mai explicit

rui  •  11 august 2018, 12:20

"Dragnea și guvernul Dăncilă tocmai și-au făcut rost de o țară împotrivă" nu vorbiti pulifricilor in locul nostru,tara nu sunteti voi si nici protestarii,sunteti o parte mica din tara,sa revenim ,dezinformatie la dejun,dezinformatie la pranz,dezinformatie la cina,psd-ul nu avea nici un motiv sa aduca oameni care sa provoace si sa creeze o situatie inflamabila din care sa iasa sifonati sau sa nu o poata gestiona,toti stiu cine au fost aceste persoane,ultrasii care pentru ei o demonstratie e ca un concert in aer liber pentru altii,singura posibilitate de a-si incerca fortele cu jandarmii si sa se poata pierde in multime usor,la acestia adaugam cei care sunt "clientii permanenti" ai opozitiei la demonstratii ,indiferent de situatie,indiferent de ce se intampla psd-ul e vinovatul de serviciu,continuati si o sa aveti si o mai mare surpriza la alegeri.

Paul Cristian Stefanescu  •  11 august 2018, 12:22

Ha, ha, ha! Esti maret, Tolontane! La aceasi scara de maretie a lui Johannis. Pai ce cantareti avea Carol al doilea, ce cantareti avea Ceausescu... Asa opozitie, asa presedinte, asa propaganda. Super simpatic articolul tau emotionant si inaltator. Am ras trei statii de metrou. Iti lipseste un calut de lemn, o trompetica si un chipiu.

barbrosa  •  11 august 2018, 12:26

cum de a fost posibil ca acei cativa huligani, trimisi cu scop precis, prin actiunile lor, de a perturba demonstratia pasnica a zeci de mii oameni sa nu fie inca din primul minut saltati de jandarmi si lasati pur si simplu sa-s faca de cap ore in sir, intrun joc de-a hotii si vardistii, joc premeditat si bine regizat de ac psd toxic ?

Marcu  •  11 august 2018, 12:27

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ctlnmihai  •  11 august 2018, 12:29

@ area - Daca mintea ta doar comentariul ala poate sa l produca atunci nu e de mirare ca PSD-ul castiga mai mereu alegerile..

Tristan  •  11 august 2018, 12:33

@mihalcea bați câmpii.. Mai mulți votanți PSD ca la ultimele alegeri, nu vor mai fi niciodată.. Nu au ce sa organizeze mai bine pt ca nu vor mai atinge 40%.. Ala e pragul prostiei.. Mai sus de ață nu au cum sa urce.. Atâta ura la adresa unui partid n a mai existat de la revoluție.. Și atunci erau destui care susțineau comunismul și nu neapărat pe Ceaușescu, asa cum e acum cu PSD și Livache.. Asta nu i face, însă, învingători în final..

ctlnmihai  •  11 august 2018, 12:34

@ area Singurii postaci dovediti de catre justitie au fost postacii de dreapta platiti de Udrea..Asta pentru cultura ta generala

Adrian  •  11 august 2018, 12:36

Greseala lui Iohannis.Trebuia să iasă public , sa decreteze starea de necesitate, guvernul demis, parlamentul dizolvat, șeful statului major al armatei gen Ciuca numit premier pe o perioadă de 6 luni si sa organizeze alegeri anticipate.Prefecti militari, poliția militară pe străzi, Procuratura Militara sa ancheteze aceste incidente iar cei care sunt vinovati să fie condamnati la pedepse maxime. PS. Tolo , n-am nimic cu jandarmii dar sunt fff.slab pregatiti. Sa-ti dau ex. : Constanta , eram lângă un jandarm care purta vestă pe care scria :Dialog.Era săracul "out of order".Un coleg de-al lui i-a explicat unde sa stea in coloana si ce sa faca. Ăștia sunt "specialiștii în comunicație " din cadrul jandarmeriei.Vai de mama lor.El nu știa fisa postului , dar sa mai aplaneze vreun conflict.Bine ca n-au fost incidente. Apropo, cine este cel care a trimis o fatuca de 20 de ani sa se bată cu manifestanții.Nici pe timpul răposatului Secu sau Militia nu trimiteau femei la intervenție. Ciudat, dar vorba lui Mussolini, "avem nevoie de cateva cadavre ca sa invadam Etiopia".

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cris  •  11 august 2018, 12:38

Este infiorator cand te gandesti ce viitor are tara asta! Adica, astfel cum s a vazut si aseara, cei care pretind schimbarea unui regim nedorit (care ar treb schimbat, dar doar pe cai democratice, adica la alegeri prin vot), au un nivel submediocru. Sa mergi la un protest pregatit de lupte cu oficialii statului (jandarmi etc.), sa provoci si chiar sa atentezi la sanatatea si viata oficialilor statului aflati in misiune denota nu doar latura antisociala a respectivilor, dar inclusiv lipsa crasa de educatie, civilizatie si democratie. Protestarii violenti de aseara au devenit reprezentativi pt diaspora si #rezisti. Iar partea cea mai grava este ca nici ei si nici unii jurnalisti nu au inteles defel menirea unui protest civilizat, raportat la o guvernare care nu pericliteaza siguranta, stabilitatea, economia si democratia statului. Aceasta guvernare nu este sub nicio forma una mai critica decat anterioarele (dimpotriva, daca ne gandim la cea mai nociva perioada de pe vremea pdl si a lui basescu, udrea , bica etc, care au praduit bugetul statului incomparabil, subjugand si justitia care a inchis ochii), astfel incat sa se impuna miscari de strada prin care sa se schimbe o putere aleasa pe cai democratice. Cum ramane cu vointa majoritatii care a girat si gireaza aceasta putere? Trecem peste ea? Atunci trecem peste regulile democratiei, caz in care si institutiile statului o pot face, prin forta (raspunzand a pari fortei unei minoritati stradale, aprox in numarul unei galerii de fotbal la un meci mai sonor). Si mai este un lucru grav, care atesta calitatea indoielnica, nivelul redus de educatie si cultura socio-juridica al protestarilor, rezultate din agresivitatea cu care este catalogat de plano psdist sau comunist oricine are o opinie fie pro guvernare, fie neutra, dar care infiereaza modul acesta violent fizic si verbal de manifestare. Nu sunt psdist, nu i am votat si nici nu o voi face, dar mai grav decat a fi psdit este sa ti blamezi semenii pt optiunile si opiniile lor politice. Si aceasta din 2 motive. 1. Votantii nu pot niciodata, intr o democratie veritabila, sa fie supusi oprobriului public pt actiunile celor votati. Ei nu se confunda cu politicienii, astfel incat sa poarte raspunederea actiunilor lor. 2. Convingerea politica reprezinta un drept garantat, iar opinia prin care se exprima aceasta convingere se circumscrie dreptului la libera gandire si exprimare a omului. Nimanui nu i poate fi insuflat sentimentul de rusine pt optiunea si convingerea sa politica. Nu exista ierarhie intre optiunile politice, asfel incat adeptii uneia sa considere ca au dreptul sa i inferiorizeze pe cei cu o convingere politica opusa crezului lor (in afara situatiilor in care factiunea politica este scoasa in afara legii sau exista dovezi ca respectiva factiune, per ansamblu, actioneaza vadit impotriva sigurantei, bunastarii economice, democratiei statului, ceea ce nu e cazul in speta). Orice abordare diferita va plaseaza in afara democratiei. Daca vrem sa avem o tara ca afara, atunci treb sa invatam sa ne si comportam ca afara, acolo unde vointa majoritatii, toleranta fata de optiunea politica a celuilalt, reprezinta qintesenta democratiei. Sa manifestam si sa ne expriman mereu dorintele si nemultumirile, dar intr un mod civilizat si democratic. Altfel, schimbandu i prin forta pe ai lor cu cei preferati de noi sau cu oricine altii, nu facem decat sa legitimam demersul celorlalti, care mai sunt si majoritari, de schimbare prin aceleasi metode cu ai lor.

Bodrin  •  11 august 2018, 12:39

Intr-adevăr, guvernanţii de azi (un fesene revipsit), au procedat ca în '90, dar s-au perfecţionat: provocatori pe post de demonstranţi și jandarmi în loc de mineri ! Au folosit o instituţie a statului, jandarmeria, ca să lichideze tot o "tentativă de lovitură de stat". In '90 bucureșteni, sau nu, "de bine" au pus braţul cu bâtă ca să ajute minerii iar la vot au pus stampilele pe fesene. Nici acum nu vom ajunge la normalitate. Multi bucuresteni si nu numai probabil ca au admirat "spectacolul" de ieri noapte si au savurat o bere pentru că "încercarea disperată de lovitură de stat" a primit ceea ce merita. Cei care primesc pomenile si maririle electorale, fara acoperire economica, ale salariilor si pensiilor, mariri false datorita cresterii accelerate a preturilor, vor vota pesedeul. Cei care mai, totuși, un pic de minte, nu vor niciun partid si nu vor vota. Scorul la viitoarele alegeri nu va fi mai mic pt pesede. Starea de normalitate nu este deloc aproape...Sorry...

Florin  •  11 august 2018, 12:41

Tolo, ti-ai dat alama pe fata, am sperat ca ai ,,coloana" ; acest articol al tau face parte din categoria acelora care invita la protest. Eu stiu ca am vazut la inceput cu jandarmii au fost calmi su au reactionat dupa ce protesratarii au incercat sa intre in guvern, au aruncat cu difetite obiecte si au fost violenti, restul e poveste...Daca un asemenea comportament exista in Germania sau America, reactia politiei era mult mai pronunțată. In alta ordine de idei, sunt convins ca majoritatea celor care au fost acolo au dorit sa protesteze pașnic...

Cristian  •  11 august 2018, 12:43

Obiectivitatea nu mai este de mult punctul dvs. forte.

cn  •  11 august 2018, 12:44

incerc sa inteleg, de departe de tara dar cu inima acasa, ceva din relatarile si postarile infierbantate de ambele parti. Ce am inteles e ca sunt doua probleme distincte. Una punctuala, legata de reprimarea violenta a mitingului, si aici cei anti-guvern au dreptate, pentru ca violenta jandarmilor fata de manifestanti care atrag atentia asupra derapajelor guvernarii e inadmisibila (istoria cu jandarmul ranit grav e tragica dar responsabilitatea penala a autorului e individuala, nu trebuiau maltratati pentru asta mii de pameni). Si una profunda, si aici sustinatorii PSD au dreptate, pentru ca daca tara voteaza majoritar cu PSD, vointa majoritatii trebuie respectata. Efortul diasporei de a 'indrepta' lucrurile e inutil si daunator democratiei., la fel de daunator ca cererea pentru un al doilea vot la Brexit, sau pentru debarcarea lui Trump. Daca eram acasa as fi mers la miting dar nu impotriva PSD ci impotriva coruptiei, birocratiei, imposturii din politica si din institutiile publice. Daca democratia in sine e buna, asta e o alta poveste (credinta natanga in inteligenta colectiva a sumei ignorantelor individuale, cum zicea un ziarist american simpatic).

Urod  •  11 august 2018, 12:46

@Napolion...ce-i mai plângi pe jandarmii care au venit sa apere un guvern de infractori penali...!!!! ... Nu-mi place violența, dar n-am vazut in istorie ca niște conducatori incompetenti si hoti, sa plece cu ,, Sărut-mana ''... Inca nu stiu de asa ceva, poate stii tu.... Iar jandarmii sunt plătiți si din banii oamenilor care sunt in piața.... Sunt jandarmi si in alte țări, dar nu apară guverne de infractori penali.... Știi tu altceva...?!!!!... daca eram jandarm, eu lăsam scutul jos si ma duceam acasă.... Infractorii si-au dat legi pentru ei sprijinindu-se pe trupe de represiune... Asta-i nu democratie si din păcate, nu se pot aduna toți cei din diaspora... Iti garantez ca nu este unul care sa fie de acord cu asemenea infractori la conducere... Si o sa fie si mai rău...oamenii de aseara au fost din convingere si nu plătiți cum a facut PSD-ul... Stie Olguta ca a vazut ea autocare... Saraca, vorbeste si ea...autocarele au fost la ea, la PSD.... Noroc ca nu poate intreaga diaspora sa vina, ca nu toti avem concedii in August...Ce te faci, Napolion cu 5-6 milioane daca vin la Bucuresti...?!!!!

marc  •  11 august 2018, 12:47

Aaaa, pe lângă alte prostii pe care le debitezi, mai ești și irațional. Căci ura întunecă mințile. Păi zici ,,că în loc să-i izoleze pe agresori, ei au răspuns fără discernământ, agresând mulțimea”. Dar cu câteva rânduri mai sus tot tu ziceai,,să pătrunzi cu forța între zeci de mii de oameni, este chiar împotriva propriilor proceduri ale forțelor de ordine. Păi întreb și eu , cum poți să izolezi pe cineva dacă nu intri în mulțime? Adică faci două afirmații hilare, cu scopul vădit doar de a defăima Jandarmeria.

Valy  •  11 august 2018, 12:51

Cltnmihai, Cu siguranta pentru multi e mai comod sa stea in fata TV si sa comenteze... ca daca votezi e mai simplu. Pot sa-ti spun ca DA, am votat si voi mai vota cu siguranta, dar am iesit si ies in strada la proteste. As fi putut sta acasa ca multi altii, as fi putut manifesta in orasul in care locuiesc sau in altul din apropiere, dar am preferat sa fiu alaturi de cei care protesteaza in Bucuresti din respect pentru cei care au facut mii de km pentru a fi in Piata Victoriei. AndreiF, cu siguranta nu cadea Guvernul ieri -“Demisia” iti sugereaza ceva? Mie imi spune ca lumea a ajuns la capatul rabdarii...

Dan  •  11 august 2018, 12:54

In principiu de acord cu articolul, cu unele mentiuni. Astfel, nu as arunca vina pe intreaga jandarmerie, pentru ca printrei ei sunt si foarte multi profesionisti. As crede ca exista mai degraba o culpa a celor care i -au dirijat, de la sefii de dispozitive pana la.seful jandarmeriei care, desi stiau ca vor veni persoane violente - au spus-o intr -un comunicat cu doua zile inainte - nu au stabilit un plan concret de anihilare a grupului violent.Ordinele de tactica si actiune de acolo vin. Iar ordinul de actiune in forta a venit de la prefect.

Luigi  •  11 august 2018, 13:09

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Planetfun  •  11 august 2018, 13:24

Tolo, da tu nu vi ma la protest ?

Ovidiu Rezistoaia  •  11 august 2018, 13:39

Tolontan, curg comentariile si mesajul majoritar e ***. Nasol. Stiu ca domnul profesor Coldea face urat la nervi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vioreata  •  11 august 2018, 13:40

Interventia jandarmilor a fost planificata din timp. In multime jandarmeria a avut intrusi care actionau de asa maniera incat sa ofere jandarmilor motivul sa actioneze. Adica, celebrii agitatori....

Johnneil  •  11 august 2018, 13:42

Pe la orele 19,30-20,00 eram in primele randuri. Cu coatele pe garduletul montat de jandarmi. Vorbeam cu ei amical. Am vazut si jandarmi ce le citeai frica pe fata. Numarul nostru crestea din minut in minut. Numeric ii dominam colosal. Doar ca noi eram cu ganduri pasnice. Niste dorinte ce si pe ei ii avantajeaza. Apoi am plecat mai spre centrul Pietii Victoria. Ne-am gasit mai multi. Vorbeam pur si simplu despre: Ce am facut saptamana trecuta la munte. Sport. Filme. Femei. Etc. Din cand in cand mai lansam cate-un...*** PSD. Ii aratam sotiei cate-un politist, jandarm, sau sereist infiltrat prin multime. Se cunosc de la o posta. Sunt mereu singuri chiar daca vin mai multi. Sunt incordati si urmaresc miscari bruste, de masa. Asculta despre niste diversiuni sau lovituri de palate si guverne. Dracu stie ce asculta. Ii vezi cum se apropie de tine si se fac ca (chipurile) cauta un prieten, cainele sau copilul. Sunt chiar comici, saracii! Ei bine...Sa nu o mai lungim. Acei huligani sunt foarte cunoscuti jandarmeriei si politiei romane. Ei sunt tot jandarmi si politisti. Imbracati civili si au cazut la sorti sa joace rolul huliganului. Cautati pe you tube si ve-ti vedea antrenamente ale acestora in diverse ipostaze. Cine or fi fost acei celebri teroristi de la revolutie? Sau printre minerii din iunie 1990 cati din astia erau altceva si doar imbracati cu pufoaica si lampas? Stia minerul din Lupeni si Uricani unde este Sediul PNTCD sa caute si chiar sa gaseasca masinarii de falsificat dolari si marci germane? (va mai amintiti?) Chiar aseara o televiziune a transmis o imagine extraordinara. Un asa zis "huligan" este prins, pus la pamant si incatusat. Acesta se zbate dar este invins. Acea televiziune are proasta inspiratie de a continua filmarea si dupa ce se indeparteaza cu huliganul de multime. Ei bine...Acel "HULIGAN" devine subit prieten cu cel care il conducea spre duba. Nu am retinut ce televiziune era. Eram foarte ineresat in acel moment si cautam cat mai multe date de pe toate canalele de telviziune. Hai PA! Ne vedem in Piata Victoriei diseara! Am facut niste ardei umpluti si va voi da reteta!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nucu  •  11 august 2018, 13:43

in primul rand nu a fost o manifestatie a diasporei,toti romanii care au venit in concediu sunt in satele si orasele lor,nu stiu nimic de aceasta manifestatie,ma intalnesc cu ei si ii intreb ,raspunsul e ca exista exista o conducere a diasporei dar cu foarte mica reprezentare sau de loc in multe zone unde lucreaza ei si ca stiu din presa de aceasta manifestatie,se spune ca sunt peste 4 mil de romani care sunt plecati din tara,la vot au fost in jur de 300 de mii ,in piata si in tara au fost aseara cateva mii de romanii care lucreaza in strainatate,despre ce vorbim noi?

Comentează