Pentru evenimentul unde a fost lăudat primarul Sectorului 5, au creat o pagină de Facebook cu 35.000 de lei!

O muncă pe care orice copil sau adolescent o face în câteva minute plus 40 de știri postate pe Facebook au fost evaluate la aproape 8.000 de euro!

vineri, 21 septembrie 2018, 10:55

Fragmentul din oferta financiară pe care Mihaela Neagu a fost de acord să îl trimită ziarului Libertatea, cei 35.000 lei. Restul tabelului l-a acoperit cu alte hârtii. Nici Centrul Cultural Sector 5 nu a furnizat integral documentele publice către Libertatea, deși legea îl obligă, iar directoarea Mariana Stoica a promis că le va trimite 

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Au vrut să-și promoveze evenimentul pe online.

În oferta tehnică pentru ”Zilele Sectorului 5”, document public pe care, în urma cererii redacției Libertatea, Centrul Cultural l-a pus doar parțial la dispoziția publicului, fără sume, apare și promovarea pe online, prin ”crearea și administrarea pagină social media”.

Suma acestui serviciu a fost dezvăluită de către firma Libro, care a primit contractul de 700.000 de euro.

”Promovarea online la care vă referiți este cotată la 35.000 de lei”, recunoaște Mihaela Neagu, patronul Libro. Ea spune că a fost prinsă la mijloc și, încet-încet, firele se descâlcesc.

Ce s-a făcut de acești bani?

Primarul Daniel Florea, la lansarea candidaturii pentru Primăria Sectorului 5 // Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Pentru ce s-au dat cei 35.000 de lei

Teoretic, Libro se obliga se facă ”promovare online, prin intermediul rețelelor de socializare, pentru o perioadă de minimum zece zile, înainte, în timpul și după finalizarea evenimentului, creare și administrare pagină social media, interacțiune și postare de conținut relevant”.

Întâi au creat pagina, proces care durează câteva minute.

Au făcut-o pe 9 septembrie, cu doar 5 zile înainte de concerte.

O pagină de Facebook se face imediat, după cum este explicat aici, iar pagina Sectorului 5 are minimum de elemente: fotografie de profil, fotografie de cover, adresă.

Și dacă s-ar fi cumpărat promovare pe Facebook pentru pagina creată, cu 200 de euro pe zi ”faci treabă bună pe net”, ca să cităm oameni care fac în mod curent acest lucru. Oricum nu era nevoie de 8.000 de euro!

Dar nu e cazul să se fi făcut promovare.

Au pus 40 de postări și au strâns 600 de like-uri

Ce au făcut totuși? Au pus doar 40 de postări, ei fiind obligați, prin contract să realizeze ”postare de conținut relevant de cel puțin 3 ori pe zi a paginii create special pentru eveniment”.

Pagina de Facebook a ”Zilelor Sectorului 5” conține, așadar, 40 de postări, dintre care:

Conținutul nu doar că este de slabă calitate, majoritatea fotografiilor sunt făcute cu telefonul, iar live-ul este realizat tot cu telefonul mobil, dar are și hibe deconcertante.

De pildă, pagina de Facebook a distribuit o filmare cu o imagine întoarsă cu 90 de grade.

Imaginea întoarsă pe verticală distribuită de pagina făcută special pentru eveniment // Foto: Facebook

Toate acestea au costat 35.000 de lei!

Sunt mărunțișuri? Da, dar sunt măruțișuri evidente, care compun un buget risipit de 700.000 de euro.

Toată lumea poate aprecia cât de mult e supraevaluată crearea unei pagini banale de Facebook!

Dovadă că vizibilitatea paginii de Facebook a evenimentului a fost infimă. Numai 600 de persoane au dat like unei pagini care a costat aproape 8.000 de euro!

Prețuri de 20 ori mai mici

La eveniment, tocmai pentru că nu s-a făcut promovare, lucru admis atât de Libro, cât și de Centrul Cultural, au fost prezente câteva sute de persoane în același timp.

Cât costă, pe sistemul de achiziții publice, un astfel de serviciu?

Cât valorează ceva nu identic, dar similar, vorba comisiei de evaluare de la Sectorul 5, cea care a dat ”verde” firmei Libro pentru un eveniment cultural amplu, deși ea nu organizase decât servicii de curățenie și evenimente gen conferințe, în săli.

În acest timp, pentru o pagină de Facebook și 40 de postări, cetățenii Sectorului 5 sunt puși să dea 35.000 de lei.

 

 

 

Citește și:

Firma care a luat 700.000 de euro de la Sectorul 5, din care l-a plătit pe Dan Bittman, este aceeași firmă care sifona bani publici de la clubul sportiv Olimpia!

Prețul odei lui Bittman: 11.000 de euro ca prezentator plus 11.000 de euro pentru trupa Holograf! Pentru că n-a vrut să semneze o achiziție trucată, directoarea a fost demisă de primarul Florea cu o zi înainte de eveniment!

Le-am stricat ficțiunea de 700.000 de euro! Sectorul 5 și firma Libro recunosc că ”nu s-a prestat integral și nu se vor plăti toți banii”!

Comentarii (23)Adaugă comentariu

cvi  •  21 septembrie 2018, 11:48

Pentru cine vrea sa vada "minunea": https://www.facebook.com/Zilele-Sectorului-5-2212830748960647/?ref=br_rs

Andrei F  •  21 septembrie 2018, 11:49

,,În acest timp, pentru o pagină de Facebook și 40 de postări, cetățenii Sectorului 5 sunt puși să dea 35.000 de lei.,,ASTAZI ....IERI:,,Le-am stricat ficțiunea de 700.000 de euro! Sectorul 5 și firma Libro recunosc că ”nu s-a prestat integral și nu se vor plăti toți banii”!,,....Eu zic ca iar va bateti cap in cap mai ales ca si spuneti ca nu au fost indeplinite contitiile stipulate...Apoi ,,promovarea online,prin intermediul retelelor de socializare...,,iarasi este interpretabil...Mie mi se pare ca se vorbeste de retele de socializare-MAI MULTE-PLURAL!!!!- dumneavoastra va opriti doar la Facebook...Logic ...daca se scrie ca se poate face publicitate si dupa terminarea evenimentului pentru cele 10 zile obligatorii atunci ...pot sa termine cu publicitatea la anul si receptia si plata la anul plus cateva zile!----Ieri ati vorbit ca receptia evenimentului si plata se fac in urma unei receptii pentru ce s-a executat!Daca firma Libro pentru publicitate nu o sa arate un deviz de lucrari pentru 35000 lei nu o sa ia aceasta suma!Identic cum ne spuneati ca se intampla la receptia lucrarilor la Arena Nationala!Desigur eu nu am logica ,mereu gresesc gramatical,sunt pesedist,rau intentionat...Dumneavoastra vi se pare ca folositi standarde identice?

Cătălin Tolontan  •  21 septembrie 2018, 11:50

@Andrei F: e foarte greu sa fiti credibil cand amestecati lucrurile ca sa reiasa ca 35.000 de lei e un cost corect pentru un profil de Facebook sau, daca nu e corect, nu va fi platit. Daca nu scria presa, ce se intampla? Se mergea inainte ca de vreme ce oferta tehnica din care publicam facsimilul azi a fost acceptat si contractul a fost semnat, inseamna ca Sectorul 5 a fost de acord ca asta este pretul. Pentru o pagian de FB si cel putin 3 stiri pe zi, vreme de cel putin 10 zile, 35.000 de lei. Restul e gimnastica argumentelor ca sa inceracti sa aparati ce nu poate fi aparat :-)

Ciprian  •  21 septembrie 2018, 11:59

Cât mă???!!! 35.000 de lei pentru o pagină de Facebook? Furt la drumul mare!!! Așa lucrează băiețașii ăștia, doar ei sunt șmecheri, nu-i așa? după care, dacă îi depistează instituțiile abilitate, strigă ca din gură de șarpe că-s nevinovați. Au impresia că ne iau de proști, din păcate mai sunt oameni care pică în plasa lor, însă nu suntem cu toții proști. Oameni buni, când apar acești indivizi, clamându-și nevinovăția, deși ei duhnesc a icre negre și tone de aur și conturi mai mult sau mai puțin vizibile, fie închideți televizorul dacă nu sunteți inspirat să mutați, fie, dacă informația e scrisă, ignorați-o sau mototoliț-o și aruncați-o la gunoi. Nu se poate așa ceva, îi sfidare curată, bătaie de joc la adresa cetățeanului de rând și luare în derâdere a interesului României! Evenimentul avut în discuție, nu e singular, ăsta-i trendul, exact așa fac acești indivizi! Mai apoi organizează mitinguri, plătind oamenii sau silindu-i să participe și să scandeze împotriva abuzurilor comise împotriva lor, vezi Doamne! Practic, după ce ne fură, acești băieți vin să ne ceară tot nouă să ne să-i apărăm pentru a nu fi trași la răspundere pentru că ne-au furat! Uluitor, până unde și cât de mult s-a dezvoltat tupeul și nemernicia în acești, nici nu știu cum să-i numesc, că nu vreau să vorbesc urât.... Asta-i regula se pare că, hai să-i furăm, dă-i naibii că îs creduli și îi mințim în continuare că noi suntem nevinovați și, pentru că suntem cu ei, anumite instituții ne vor răul. Dacă asta-i atitudinea și „viziunea” promovate, nu trebuie să ne destabilizeze nimeni din exterior, ne distrug ăștia din interior. Mulți dintre prietenii mei își pregătesc bagajele să plece din țară la lucru, mai întâi, iar apoi, mă gândesc, să se stabilească definitiv în țara respectivă. În momentul de față suntem precum o corabie în derivă, care plutește un pic înainte de a se scufunda. Trist!!!

Cătălin Tolontan  •  21 septembrie 2018, 12:00

@Ciprian: da, aveti dreptate, s-a depasit o limita, e prea mare insulta la adresa inteligentei oamenilor. Nu poti sa vii cu 35.000 de lei pentru un profil de Facebook si cateva stiri.

rexrapidistul  •  21 septembrie 2018, 13:00

Ptr a fi pe placul catorva *** ce urla precum sacalii ***, ***, tolontan, un nume predestinat, serie tot felul de gogomanii intr-o fituica de sport, este real ca are o marota ptr PSD,si a celor ce se opune mafiei din statul paralel, vezi comportarea lui la conferintele madamei kovesi si al lui T.Toader!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  21 septembrie 2018, 13:05

@Cătălin Tolontan • 21 septembrie 2018, 11:50 Bunule domn,recunosc,nu stiu ce se intampla daca dumneavoastra nu scriati despre acest eveniment!Eu nu am capacitati paranormale!Dar sa stiti ca pot trai cu asta!Si sa stiti ca si dumneavoastra de fapt traiti la fel ca mine ...Astfel de evenimente ca cel de la Sectorul 5 se intampla pana si la o comuna minuscula din tara ca sa nu vorbesc despre Cluj,Timisoara...!Si uite ca traiesc nestiind daca Boc sau Robu sunt cinstiti sau nu...Eu nu-mi permit sa cred ca la toate evenimentele se fura!Prezentati dovezi si o sa vedeti ca o sa fiu si de acord cu dumneavoastra!Dar cum sa fiu acum daca in articolul de ieri ne spuneati ca datorita dumneavoastra(!!!!) evenimentul nu a fost platit pana la ora actuala decat 30% si ca o sa se plateasca doar in functie de ce se receptioneaza????!!!Singurel ati spus ca se plateste ce se receptioneaza si nu ce e scris in caietul de sarcini!!!Dumneata vrei ca intr-o zi sa cred ceva si in urmatoarea sa cred ceva contrar chiar daca ambele afirmatii va apartin?V-am amintit ca la fel ati spus si in cazul Arenei Nationale!Firma de mentenanta prezenta un plan de lucrari ,se receptona lucrarile si apoi se platea!Cum sa judecam acum pe cineva dupa un proiect de eveniment?Pai si Uniunea Europeana ne-a pus la dispozitie pentru anumite sectoare miliarde de euro!Bani sunt luati cumva fara a fi executat un proiect,executata lucrarea,receptionata si apoi platita si apoi reverificat de europeni?Si de fapt Romania incaseaza cumva toata suma trecuta acolo?------Sunteti bun sa-mi aratati unde scrie in proiectul acela ceva despre Facebook ca vad ca iar vorbiti despre el?Au citesc :retele de socializare!Mai multe...Daca s-a facut publicitate doar pe o retea de socializare mie mi se pare ca nu s-a indeplinit totalitatea cerintelor mentionate!--------Sa stiti ca am facut cateva mici proiecte la viata mea...Eu citesc acolo ,,retele sociale,,.Cate retele sociale exista?Doar Facebook la care va incapatinati sa va referiti?Daca eu eram firma Libro si faceam publicitate la preturile mentionate de dumneavoastra ca sa va par supercinstit, la atatea retele sociale cate sunt incasam suma de 35 000 si nu aveam nici o strangere de inima...

eugen iustin  •  21 septembrie 2018, 13:38

@andrei f esti un om atat de mic si de cocosat ca pari desprins din comediile lui Caragiale. Trist!

Patrutreitrei  •  21 septembrie 2018, 13:58

Mici copii pe lângă primăria Tg.Mureş. 500.000 euro plătiţi unui srl de apartament cu acţionar-administrator-angajat unic pt mobilarea casei căsătoriilor. Lucrare executată şi dată în folosinţă cu 2 săptămâni ÎNAINTE de încheierea procedurii de achiziţie publică pt lucrarea respectivă. Contractele încheiate cu 2 săptămâni DUPĂ darea în folosinţă a lucrării. Iar srl-ul acesta magic a mai încasat 180.000 euro în acest an de la Primăria Tg Mureş pentru alte prestaţii pentru perdele, server media, maşină de gheaţă, proiectare pistă biciclete şi alte minuni. Ghici pe cine anchetează DNA Mureş? Pe liceul catolic maghiar. RO-MÂ-NI-A!!!

AUDI TT  •  21 septembrie 2018, 15:45

@ Andrei F trollul care gaseste mereu justificari la tot ce se scrie rau despre marea "famelie" psd!

Urod  •  21 septembrie 2018, 15:46

Limitele sunt depasite de mult Cataline, dar nu vrei sa intelegi ca numai pedepsele foarte mari ii mai pot opri... Tu vei continua sa scrii iar smecherii isi vad de treaba lor... Sper ca realizezi ca in timp ce tu scrii despre cazul asta, se mai intampla alte zeci de cazuri in toata țara, care vor ramane nedescoperite...Si nu vor fi oprite pt ca legile sunt dulci...

Andrei F  •  21 septembrie 2018, 15:50

@eugen iustin • 21 septembrie 2018, 13:38 Daca te crezi cu abilitati paranormale atunci da-ti demisia...

Urod  •  21 septembrie 2018, 16:50

@Andrei F... Te-as lua pe tine si pe toti cei ca tine si v-as face o țară, o tara cu toti hotii pe care-i tot aperi... Sa traiti voi intre voi acolo, multi ani fericiti, dar nu cred ca sunteti in stare pt ca nu mai aveti de unde fura...

Andrei F  •  21 septembrie 2018, 17:11

@Urod • 21 septembrie 2018, 16:50 Vai domnule,si dumneata esti din aceia cu abilitati SF...Cum iti permiti sa ma faci hot?Asta este o dovada ca voi nici nu sunteti atenti la ce se scrie in articole...Cui am luat eu apararea daca eu compar articole din zile diferite?Cum poate fi cosiderata o oferta publica dovada de furt daca inca nu s-a facut receptia si plata finala?-----Nu tot asa ma acuzati si in cazul Secureanu -Firea? Cand vine ...dovada sau voi nu aveti nevoie de asa ceva?Daca si eu va fac pe voi hoti va simtiti bine?Vad ca voi puteti ridica la nivel de Academie o injuratura...Eu crezi ca nu as putea sa va intorc serviciul?Asta o fi o dovada de inteligenta ...?@AUDI TT • 21 septembrie 2018, 15:45 Si dumneata esti cam in aceeasi galeata...Daca aveti argumente folositi-le!Argumente nu jigniri...

anarhist  •  21 septembrie 2018, 19:16

Domnu´ Andrei... argumentele nu exista! Pentru ca te erijezi in entitate superioara, declari ca acestea nu exista si cu asta ai incheiat discutia. Si cu atitudinea asta esti ofuscat cand (ti se pare ca) esti jignit?

mda  •  21 septembrie 2018, 21:34

Tupeu de sectorul 5...

Kempes  •  21 septembrie 2018, 21:47

La Oradea sau Arad fiefurile "pnl" cred ca e mai mare jaf!

Urod  •  21 septembrie 2018, 22:13

@Andrei F... Tu te faci singur hoț... Cine se aseamănă se adună.... Tu nu vrei sa produci decat confuzie, dar nu-ți reușește... Intodeauna vrei sa decredibilizezi orice anchetă pe care o face Cătălin.. Te crezi inteligent dar nu ești... Dupa ce că aici este vorba de ceva cu repetiție ( Monica Iacob Rizzi...), tu tot o faci pe miratul si pe cel care nu mai intelege nimic... Hai, mai du-te pe la clasa 8-a că poate acolo îți merge....

gogu  •  21 septembrie 2018, 22:39

***.. Domnu' Tolontan, daca nu v-as cunoaste, as zice ca ati inceput sa scrieti in apararea lu' doamna madam Pandele. Doamne fereste! Sigur, e doar o coincidenta. Stiu ca dvs. (la fel ca DNA) nu va faceti agenda in functie de scena politica din Romania. Va multumim ca existati!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florea  •  21 septembrie 2018, 23:17

@andrei f: domnule, am o mare curiozitate, cum iti castigi dumneata existenta, esti bugetar sau pensionar? Cum de esti atat de activ pe blogul lui tolo, o asemenea energie si perseverenta e demna de o cauza mai buna, dumneata ai putea scrie carti, ai putea avea mari realizari in alte domenii, si in loc de asta iti irosesti viata aparand corupti care se folosesc si de oameni ca dumneata sa se imbogateasca?

Marius  •  22 septembrie 2018, 1:07

Imi cer scuze ca sunt in afara subiectului discutat aici insa am o intrebare "tehnica" legata de contul meu aici pe gsp.ro Aveam alta adresa de mail cand am deschis acest cont, pe care am uitat o. Exista vreo posibilitate sa imi schimb adresa de mail (daca se poate, cu cea prezentata aici, inainte de a posta)? Multumesc anticipat!

Vladone  •  24 septembrie 2018, 21:40

Tolo, tot respectul insa aici nu ai dreptate. Gresita e legea achizitiilor publice, care ii lasa sa cheltuie cu atribuire directa ORICE in limita a 30.000 euro. E lege. Da, e o lege gresita si facuta pentru astfel de "gainarii". Aici trebuie ajuns.

test  •  26 septembrie 2018, 8:54

nu sterge ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează