Tocmai ministrul justiției Tudorel Toader, cel care ar trebui să se asigure de ”înfăptuirea justiției ca serviciu public”, a primit agasat vestea reținerii Elenei Udrea în Costa Rica!

”Pentru mine nu este un subiect Elena Udrea”, spune cel care are ca job să se asigure că legea se aplică în mod egal tuturor cetățenilor!

joi, 4 octombrie 2018, 9:55

Elena Udrea a fost condusă la poliție exact din fața cafenelei Starbucks de lângă ”Estadio Nacional”, locul ei preferat din San Jose.

În luna mai, aici a avut loc interviul cu jurnalistul Costin Ștucan de la gsp, înainte de condamnarea ei definitivă la 6 ani de închisoare. ”Udrea e așa de cunoscută la Starbucks că vânzătorii îi scriu numele direct pe pahar, fără să o mai întrebe”, scria Costin Ștucan, cel care, în această dimineață a recunoscut imediat locul, din imaginile arestării.

În față la Starbucks! Brandurile internaționale nu cunosc granițe, ele ne însoțesc peste tot și modelează lumea modernă. Precum în celebra expresie a unui economist ce observa că ”nu a avut loc nici un război între două țări care au Mc Donald’s”. Reținerile urmăriților general funcționează mai ușor între țări care au ambele Starbucks. Nu știm dacă și extrădările funcționează, vom afla.

Interesul pentru eveniment în România este uriaș.

Televiziunile au deschis în ”breaking news” încă de la 6 dimineața. Cei de la Digi 24, de pildă, au fost printre primii în emisie prelungită, în zorii zilei. Siteurile s-au înroșit și ele, odată cu răsăritul. ”Elena Udrea și Alina Bica reținute!”.

Ce stârnește o asemenea reacție publică?

Cred că oamenii sunt interesați pentru că au sentimentul că povestea Elenei Udrea, a Alinei Bica, Mazăre, Adamescu, Ghiță, Popovici și a celorlalți fugari bogați și puternici nu este despre trecut! E despre prezent, e concretă și-i sufocă nu doar de indignare, ci și în aspectele concrete ale vieții lor. Corupția ne afectează pe străzi, în școli, în spitale.

Zbaterea din acest ultim an, modificările legilor justiției, fantoma amnistiei și grațierii, pe care Liviu Dragnea o aduce chiar acum, aproape zilnic, în fața opiniei publice, toate presează în aceeași direcție.

Până și amenințarea cu ”Roexistul”, desigur ridicolă, dar nu imposibil de aplicat, vine tot din ideea ”Dacă nu se vor șterge toate procesele din ultimii ani, atunci ieșim din UE și le ștergem noi, de capul nostru!”.

În interviul din mai pentru Gazeta Sporturilor, Udrea spune că ”din țară vin mereu vești bune despre justiție”.  Apoi a venit o veste proastă pentru ea, cea a condamnării, dar s-a reluat imediat cursul veștilor bune pentru grupul extraordinar de influent de personaje, fugari în străinătate sau politicieni din țară, care nu vor să fie egalii concetățenilor lor.

Aici e miza știrii din această dimineață!

O lege nu e lege dacă nu e pentru toți. Un stat de drept e stat de drept dacă însuși statul și reprezentanții săi cei mai potenți se supun acelorași reguli.

Reținerea Elenei Udrea și a Alinei Bica, două personaje care au votat și au scris legile de care azi fug, stârnește o enormă pasiune pentru că e genul de veste care se opune teoriei că ”nu se poate face nimic, nu se schimbă nimic, România este fără speranță”!

Consecințele juridice concrete sunt greu de anticipat. Îi va acorda Costa Rica statut de azilant politic sau va fi extrădată? Nu știm. Ceva e însă sigur.

Pregătiți să lanseze balul cu amenințarea Roexit, domnii și doamnele cu puterea lor de-a dreptul himalayană se trezesc brusc în ”dimineața Starbucks-Interpol” a realității: dacă nu iese România din UE, ci intră Costa Rica în faza aplicării legii?!

Și apare ministrul Tudorel Toader, cu un aer de stupoare agasată, nu cu atitudinea celui care reprezintă legea, spunând că se fac pașii normali și că nu e cazul ca ziariștii să facă din Elena Udrea un caz național!

Tocmai ministrul justiției spune asta, cel care, în Articolul 2 al propriului HG, este delegat cu ”asigurarea înfăptuirii justiției ca serviciu public”.

Uite că, indisciplinați, oamenii au făcut din această știre un caz de interes public.

Comentarii (108)Adaugă comentariu

Tiberiu  •  4 octombrie 2018, 14:45

Draga Tolo.te-am ca jurnalist sportiv.dar vad ca de un timp ***. Cred ca esti mandru ca ai acelasi pareri ca "marii" jurnalisti Tapalaga. Stoica. R.Bogdan. A avut dreprate Gusa tot mai tare tii se vad ***. Dezinformezi ca ceilalti. Despre ce Roexit vorbesti bai baiatule? ***e.ha? Si cu Udrea ce ai vrea sa faca T.Toader sa mearga cu o unitate de comanda sa ia cu asalt inchisoarea din Costa Rica si sa o aduca acasa? Apropo de deontolog ce esti si de un ziarist echidistant ce te dai despre protocoalele secrete ce au distrus o gramada de oameni.pana acuma de ce nu ai vorbit? Cum am zis.tot mai tare tii se vat *** ca la ceilalti ziaristi "deontologi". In ce hal ai ajuns Tolo!!! Cand te uiti in oglinda nu iti este rusine de ceea ce vezi????

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

un roman  •  4 octombrie 2018, 14:48

Ce vrei tolontane sa-ti face ministrul justitiei,sa-ti cante in struna?Si daca Costa Rica nu o extradeaza???Te lasa cu buza umflata baiatule!

ticbis  •  4 octombrie 2018, 14:59

Presupun ca Romania este un stat de drept (sau nu?!?); Ministerul Justitiei a intreprins toate diligentele necesare si legale, conform uzantelor internationale, privind extradarea unor condamnati penali ce se sustrag pedepselor refugiindu-se prin alte tari. De aici incolo, Ministerul Justitiei nu mai are nicio parghie de actiune; intreaga problema devenind sarcina politiei internationale, Interpol sau Europol, dupa caz. In cazul de fata, Interpolul si-a facut treaba conform sesizarilor oficiale primite: le-a identificat pe mentionatele Elena Udrea si Alina Bica si le-a predat autoritatilor judiciare din Costa Rica. Asadar, nu le-au pus catuse la maini, nu le-au arestat pe strada, nu le-au bagat la beci, ca n-aveau nicio autoritate in sensul asta. Pur si simplu le-au predat justitiei costaricane lasand la latitudinea acesteia judecata de a decide fie extradarea lor, fie acordarea statutului de azilant politic. Cu alte cuvinte, ministerul roman al justitiei si politia internationala si-au facut treaba, urmeaza sa-si spuna cuvantul si justitia costaricana. Insa, repet, nici Alina Bica si nici Elena Udrea nu sunt arestate in Costa Rica, asa cum dl Tolontan sugereaza in acest articol. Elena Udrea si Alina Bica sunt la fel de libere astazi in Costa Rica cum erau si ieri pe vremea asta!!! Chestiunea asta e atat de fireasca a se intampla intr-un stat de drept, incat pana si dl Tolontan are probleme mari de perceptie!:) Ramane sa asteptam decizia justitiei din Costa Rica in cazul celor doua personaje... orice alta speculatie din partea presei romanesti, inclusiv articole de genul asta marca "Tolontan" sau "Stucan" fiind doar simple can-can-uri de tabloid ieftin! Rezumand, eu, in calitate de cetatean al Romaniei, pot sa-l acuz oricand pe ministrul justitiei Tudorel Toader de vreo 999 de derapaje flagrante de la normele morale si profesionale ale functiei pe care o detine, insa n-am niciun drept sa-l judec pentru ca, citez: "nu s-a bucurat excesiv in public" la vestea retinerii fugarelor Udrea si Bica. Inteleg ca domnii Tolontan si Stucan asteptau o altfel de reactie, pentru a-si implini orgoliile, insa, totusi, cu toata mizeria si coruptia ce definesc sistemul romanesc, justitia nu se face in presa! Cel putin, mi-ar placea mie sa cred, nu inca! Altfel, am ajunge la tribunalele populare, acolo unde si eu si dl Tolontan am putea condamna pe oricine credem noi ca merita...

Cătălin Tolontan  •  4 octombrie 2018, 15:00

@ticbis: ati rasucit realitatea. Nu va suparati, cum puteti spune ca Elena Udrea si Alina Bica sunt libere cata vreme sunt retinute?

Horace  •  4 octombrie 2018, 15:20

Nu putea fi “invitata” la politie, si acolo sa fie retinuta? Interesant... Cine a vrut show tv? Arestare pe strada cu caruciorul si filmuletul trimis direct la televiziuni...

Luca  •  4 octombrie 2018, 15:26

Propun sa se faca o comisie parlamentara , care sa ancheteze cine a anuntat Interpolul si sa fie tras la raspundere !!! :-) Apoi, ma astept ca ministrul sa retraga Romania din Interpol , pt ca s-a actionat conform mai multor protocoale semnate cu Interpol ;-) .

faracatuse  •  4 octombrie 2018, 15:28

Cateodata tare rau mai pleznesti cu bata-n balta... Omul merge pe lege pana la capat, a facut demersurile legale, a amintit ca exista conventie de extradare pe fapte de coruptie.... Asta e grija lui acum s-o aduca de manutza acasa... Pai ce e basescu, ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  4 octombrie 2018, 15:29

@faracatuse: Tudore Toader a reactionat deranjat de intrebari si de aducerea cazului in atentia publica. Tocmai fusese retinut unul dintre capii de lista ai infractorilor, potrivit listei politiei, un ministru care a avut miliarde pe mana si condamnat pentru coruptie. In fata unei astfel de intamplari, orice ministru de justitie din lumea civilizata i-ar fi asigurat pe contribuabili ca va face in continuare toate eforturile legale sa o aduca in tara, nu sa ne trimita sa ne ocupam de altele. Aici nu e o nuanta, e, pur si simplu, evidenta ca agenda ministrului justitiei e una proprie, diferita de ce simt cei pe care ii servesc. A nu lasa pe nimeni deasupra legii si a dovedi acest lucru publicului este vital pentru un stat de drept.

Cosmo  •  4 octombrie 2018, 15:44

În sfârșit, o știre despre Udrea. Nu ne interesează interviuri, pictoriale, nașteri și cancan uri. Nu mai scrieți despre ea decât când întra la răcoare. Plânsetele hoților ce se pretind abuzați, și a postacilor interesați sa le tina partea, sa se piardă în pustiu.

zorrozabal  •  4 octombrie 2018, 15:49

Costa Rica e la fel de "suverana si independenta"ca si Romania,iar Udrea a fost rau sfatuita, daca a ales sa ceara azil politic acolo! Cat despre Tudorel Toader,dimpotriva,la o anumita televiziune-neagreata de #rezist-se anunta ca ministrul Tudorel Toader a fost cel care s-a ocupat personal, de negocierea- cu omologul sau costarican- unui acord privind extradarea!Poate ca era contrariat doar de maniera in care a fost retinuta Elena Udrea!Adica direct de pe strada!La fel cum a fost arestata si in Romania!

zorrozabal  •  4 octombrie 2018, 16:05

@ticbis Interpolul nu are nici un merit aici,pentru ca Elena Udrea nu a ascuns de nimeni ca este in Costa Rica!Si se stie, ca ea-si Elena Bica- au depus cerere de azil politic la autoritatile acelei tari,iar in cerere evident ca a si-au precizat si resedinta!Din cate am inteles,politia costaricana a procedat la arestare imediat dupa semnarea acordului de extradare!Iar in privinta semnarii acelui acord,Antena 3 afirma ca meritul ii revine tocmai ministrului Tudorel Toader!Nu imi este clar daca politia a procedat legal,arestandu-le mai inainte de judecarea cererii de azil politic!Avocatii zic ca nu,dar asa zic toti avocatii!Vom vedea!

faracatuse  •  4 octombrie 2018, 16:21

Multumesc Tolo pentru raspuns. E o tara libera, e parerea ta si o respect. Inca o data multumesc pentru raspuns. Desi nu mi-a schimbat-o pe a mea, asa cum e firesc avem voie sa gandim diferit.

Cătălin Tolontan  •  4 octombrie 2018, 16:22

@faracatuse: si eu multumesc. Da, sa fim de acord ca nu suntem de acord.

rotaru  •  4 octombrie 2018, 16:28

Jurnalist de doi bani ce esti, nu iti este rusine? Sunt romanii frustrati ca nu s-a facut justitie cu Elena Udrea? Dar cu mazare si ghita s-a facut? Dar cheltuiala enorma pentru referendumul acesta absolut inutil, nu te scoate din minti? Dar "ceata" de incompetenti, penali, *** care ne conduce si ne face de ras in lume nu te deranjeaza? Faptul ca gratuitatile si ajutoarele curg si ne saracesc nu te revolta? NU TRANSFORMA FRUSTRARILE TALE PERSONALE IN PROBLEME NATIONALE! Si sa stii si tu ca relele pe care le faci altora ti le va da si tie Dumnezeu ca sa vezi cum e!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

rotaru  •  4 octombrie 2018, 16:51

Scrie marele jurnalist ca , comentariul meu a fost "moderat" pt ca ar fi continut acuzatii grave care nu puteu fi probate. Cuvantul eliminat a fost " ***" . Luati ca dovezi inregistrarile cu politicienii Romaniei si o sa aveti un ocean de dovezi!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dorin  •  4 octombrie 2018, 16:58

Dl. Ministru!!!! Vb si matale pe un ton mai placut pt TOLO... poate poti sa incepi data viitoare cu " Draga Tolo"

Urod  •  4 octombrie 2018, 17:03

Reactia lui Tudorel Toader este absolut normală, doar este reprezentantul hotilor pt care face legi, pregateste amnistii... Etc... Iar toti ceilalți care empatizeaza cu Elena Udrea, Alina Bica... Etc... sunt din acelasi aluat, adică hoti care empatizeaza cu alti hoti... Si sunt foarte multi, dupa cum se vede. Hoți care pot fi stârpiți numai cu condamnari serioase, de la 15-20 de ani in sus... Nimic nu este intamplator, am ajuns sa fim o rușine de popor si ne meritam soarta. De 28 de ani ne conduc numai hoți, pentru ca asta este modelul de reușită in Romania. Am vazut ca sunt ziariști importanti, care incearca sa justifice hotia de azi, aruncand-o in spatele comuniștilor... O minciuna, pe vremea aia faceai puscarie si pentru 2000 de lei lipsa in gestiune, iar acum cei care fura milioane sunt eroi, azilanti politic... Etc... De râsul curcilor...

Florea  •  4 octombrie 2018, 17:36

Tolo, asa-i ca blogul ti-a fost infestat de postaci de toate culorile, dar mai ales rosii? Dar iata un efect economic si social nebanuit, cu articolele tale le dai sansa sa puna o paine pe masa la copii.

Cristi  •  4 octombrie 2018, 17:37

Domnule Tolontan, am citit articolul dvs. si sunt de acord in parte cu cele scrise mai sus in sensul ca acei ce au comis fapte de coruptie trebuie sa-si ispaseasca pedepsele. In acelasi timp insa observ ca induceti ideea ca ministrul justitiei trebuia sa joaca hora bucuriei si sa dea asigurari ca va continua demersurile pentru aducerea Elenei Udrea in Romania. Din punctul meu de vedere aceasta este o greseala, dna Udrea este un condamnat la fel ca si alti condamnati si nu cred ca merita un spatiu special din timpul unui ministru. Eu cred ca mai degraba trebuia sa-l laudati pe ministrul justitiei pentru ca a intreprins toate masurile pentru arestarea/retinerea Elenei Udrea si nu sa va legati de faptul ca a dat un raspuns fugitiv legat de retinerea ei. Este o abordare tipic romaneasca, sa scoti in fata ceva rau chiar daca intreg continutul este unul bun. Nu aveti niciun fel de obiectivitate desi totusi sunteti formator de opinie. Stiu, functioneaza ptr un om fara creier - "Uite ma *** Ministru e suparat ca au arestat-o pe Udrea" desi nu este asta adevarul. Ridicol.....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dragos Pirvu  •  4 octombrie 2018, 17:57

De ce toate comentariile sunt cenzurate pe motiv ca nu sunt probate etc ..... pai de unde se stie daca au probe sau nu? nu ar fi fair play sa fie lasati sa se exprime asa cum considera fiecare, sau e asa cum era odata? Deranjeaza nu? asta e

Teodor Capota  •  4 octombrie 2018, 17:58

Văd cu o greață critică suverană un soi de bolnăvicioasă înduioșare față de infractori de tot felul, scărpinări în coarne, butaforii de doi bani, câtă vreme fotbalul românesc e jos de tot , într-o lipsă de perspectivă greu prognozabilă mai anii trecuți.Partea sănătoasă a acestui fotbal, marii campioni de altădată trebuie să reacționeze, să ia cumva frâiele, să încerce o asanare cât de cât. DIN PĂCATE, TINERELE GENERAȚII NU MAI AȘTEAPTĂ IZBĂVIRE ȘI AJUTOR ÎN ȚARA LOR, CI SE ÎNDREAPTĂ CU MAI MULTĂ SPERANȚĂ SPRE STRĂINĂTATE, FĂRĂ A ȘTI CĂ PÂINEA STRĂINULUI E UNEORI AMARĂ DE TOT.

Dragan  •  4 octombrie 2018, 17:59

Ati enumerat cateva nume: Popovici-justitia din Anglia zice nu-l extradeaza din motive de proces inechitabil si tratamente inumane, Adamescu-idem, Ghita-justitia din Serbia nu ni l da ca justitia noastra e un pic abuziva, ar mai fi Morgenstern-Argentina, Israel-Elan, Boenica-Iordania samd. Dle Tolontan oare toate instantele astea sunt corupte, incompetente, conspira impotriva Rom? Si justitia noastra e minunata? Sau problema e chiar justitia noastra de nu mai extradeaza nimeni in Ro mai rau ca pe vremea lui Ceausescu (ca atunci tot mai intorceau "frontieristi")?

Raul  •  4 octombrie 2018, 18:16

Tolo...te faci de ras in ultimul hal.

Dragos Pirvu  •  4 octombrie 2018, 18:23

Nu se face de ras. Asa e omu. ..... In numele acestui Jurnalism De Investigatii cica, nu?

de pe ‘ici ‘sa  •  4 octombrie 2018, 18:32

prea multa cenzura sub masca ,,moderarii''.

vasile  •  4 octombrie 2018, 18:40

Daca cele doua persoane negative nu plecau din tara, adicatelea azil politic, mai era o miime de sansa sa zica ca nu sunt infractoare...fuga lor demonstreaza vinovatia, e la mintea oricui, exceptie facand doar basescu care le crede in continuare curate si nevinovate...Puterea actuala prin OUG de gratiere si amnistie le va spala de pacate si din nou vor triumfa Udrea si Bica chiar in politica mare...

stelu  •  4 octombrie 2018, 18:46

incredibil cati postaci redivivus...multi ,dar prosti .si agresivi.tolo ,nu te lasa impresionat de acesti acefali ce racnesc de le tremura aspicul de sub barba.continua sa ti faci treaba asa cum numai tu o stii face.uite asa eu scriu pe de andoaselea.nu scrie despre sport decAT INTR O MICA MASURA.CONTINUA CU ANCHETELE PE CARE LE FACI DESTUL DE BINE.NU TE LASA INTIMIDAT DE COHORTA LOR DE POSTALAI.MULTUMIM TOLO SO KEEP GOING.

Paul Cristian Stefanescu  •  4 octombrie 2018, 19:33

Mi-ai cenzurat comentariul!!! Desi nu era nici vulgar, nici intolerant, nici ce minuni mai scrieti voi pe-acolo. Esti un suparacios si te-ai suparat. In povestile alea cu Pacala si popa, ti-ar fi taiat nasul. Suparaciosule.

Romil  •  4 octombrie 2018, 19:39

...zise *** @stelu ( adică zise *** @stelu) cum că noi ceilalţi suntem postaci 😂 @Catalin Tolontan "Iar Cătălin, viclean copil de casă..."! Oare de ce mi-oi fi amintit acum aceste versuri ? Ţi-au răspuns@ zorrozabal, @ Cristi, @ Raul, @ Dragos Pirvu, @ Dragan, ca să nu scriu decât despre cei de pe urmă (scriu de pe telefon și nu i-am trecut decât pe cei care au comentat mai recent, în acest sens am scris "cei de pe urmă")... Și @ Florea are mare dreptate... Doamne ferește...Chiar cred că ești irecuperabil... Păcat, mare păcat...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion  •  4 octombrie 2018, 19:49

Ce duma pe Tolontan! Tolontane tu traiesti la Paris? Nu ai auzit de cel putin doua ori pe saptamana,,Pentru informatii poftiti la Biroul de Presa,,?Ghicesti autorul citatului?

Aurel  •  4 octombrie 2018, 19:50

Cătălin, știe toată lumea de ce e pus ministru Toader. Dacă aplică legea pt unii trebuie să o aplice pt toți , și asta nu poate face din cauza șefului

Mihalcea  •  4 octombrie 2018, 20:05

Tolontan nu mai e jurnalist de ceva vreme. Prin articolele lui face doar sondaje de opinie. Având în vedere că pe blogul lui comentează destui oameni normali la cap și nu doar *** d-ăia „care vor cătușe cu orice preț” doar pt. că nu le place mecla cuiva, părerile de aici sunt relevante pt. statistici. Prima problema a lui e că în ultima vreme lumea a început să nu mai dea doi bani pe propaganda de doi lei ceea ce e cam nasol în contextul în care vin alegerile. A doua problemă e că oamenii (adică Tolo și clica lui) nu au o rezolvare la problema asta pt. că nu-i duce mintea să abordeze și alte teme. Astfel, vor continua pe aceeași linie *** de care se vor îndepărta și mai mulți cititori. Bravo Tolo. Ești un fel de papaya (nu știu cum) care a reușit să mobilizeze o grămadă de oameni să iasă la vot. Așa da deșteptăciune.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bugy  •  4 octombrie 2018, 20:06

pentru udroaica s-a sfarsit libertatea,chiar daca nu o va extrada in romania nimeni,nici un guvern nu va da o lege speciala pentru ea ca sa scape de urmarirea internationala si nici nu va putea sa beneficieze de o gratiere sau prescriere caci e fugara,a fugit de bratul legii,adio paris,viena,etc. exxilata va fi pe aceasta "insula" toata viata,ea deja ispaseste o pedeapsa mult mai grea,e pe viata.

naica  •  4 octombrie 2018, 20:09

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai Coman  •  4 octombrie 2018, 20:18

Iata ca Elena Udrea nu a mintit despre serialul Netflix.. Personajul ei va fi probabil in noua serie a “Orange is the new black” In alta ordine de idei, Tolo, moderatorii comentariilor sunt usor ridicoli.. Mi-au cenzurat cuvinte perfect acceptabile, in comentarii la obiect, fara urma de vulgaritate, instigare la orice, discriminare sau caterinca.. In felul asta ideea comentariului s-a ambiguizat.. Cred ca moderatorii vostri ar trebui sa aiba si niste repere de logica atunci cand isi fac treaba..

stefan al doilea  •  4 octombrie 2018, 20:25

*opinia nu este fapt *( E.Durkheim)! ministrul a exprimat o opinie, asta nu inseamna ca in planul faptelor nu a intreprins ce trebuia intreprins! sunteti in eroare stimate domn! amestecand opiniile cu faptele incurcati apele!

slim  •  4 octombrie 2018, 20:30

Exagerezi prietene. Te rog sa ne spui si noua cum ar fi trebuit sa reactioneze ministrul justitiei? Bineinteles respectand statul de drept, comisia de la venetia, mcv ul, timărmansu, macoveiu, etc

Cris  •  4 octombrie 2018, 20:37

Se observa un vadit subiectivism al jurnalistului in felul in care interpreteaza reactia ministrului justitiei. In primul rand ca jurnalistul nu si poate aroga rolul reprezentatului nostru pt a concluziona in sensul ca ministrul are o agenda proprie diferita de cea a pubicului in legatura cu acest caz. Jurnalistul, mai ales printr un articol de opinie precum in speta, se exprima strict in nume personal. Am urmarit de doua ori reactia lui Toader si nu mi s a parut defel ca ar avea o reactie nepotrivita (neexteriorizarea entuziasmului nu echivaleaza cu reactia nepotrivita, dimpotriva poate semnifica rigoare in tinuta publica a oficialului, mai ales intr o situatie ca atare, care impune precautie avand in vedere piedicile procedurale care pot infirma extradarea), cu atat mai putin ca ar avea o agenda opusa interesului public in privinta acestui caz. Sa fim obiectivi!

gicapuia  •  4 octombrie 2018, 20:57

Am citit toate comentariile pina acum. Ce ma surprins ?! Majoritatea covirsitoare nu sunt de acord cu abordarea articolului. Este icredibil dar majoritatea fara sa o spuna direct sustin atitudinea lui TT si mai ca le compatimesc pe cele doua infractoare. Nu cred ca cei care au postat, nu pot deosebi un infractor care a spart casa unuia, i-a furat un pol de bani si acum e arestat pe undeva prin Europa si cei ca Udrea, Bica, Ghita, Mazare, Hexifarma si Dumnezeu stie cite zeci de mii (mici si mari) neanchetati care au furat banii tarii, banii nostri . Bani care ar fi trebuit sa sustina si sa ajute la dezvoltarea tarii. Se fac ca uita un fapt : AU FOST PUSI ACOLO SA FOLOSEASCA BANII IN INTERESUL NOSTRU. A AMARITLOR ASTAI CARE AM MAI RAMAS IN TARA ASTA . Imi vine sa-i zic "nenorocita". Si chiar asa simt. Ce sanse mai avem ?! Zero! Sa nu ne amagim : Majoritatea covarsitoare a poprului nostru , astia care mai suntem, gindesc exact ca cei care ne conduc. CHIAR CA NE REPREZINTA. Nu conteaza cei mana sa gindesca asa. Ca sunt bugetari carora le-au fost dublate salariile in ultimul an, ca au primit pensii speciale ei sau neamurile lor, ca au ajutoare sociale fara sa miste un deget, ca au facut bani en gros pe seama contractelor cu statul.Chiar nu mai conteaza. Care mai puteti FUGIIIIIITIIII ! Suntem IREMEDIABILI ca membrii ai acestui popor! Amin!

Romil  •  4 octombrie 2018, 21:04

@slim Ai dreptate, noi suntem de vină că-i citim elucubraţiile (pretinse investigaţii "cinstite")... Sărmanul de el... "Pomul se cunoaște după roade și omul după fapte" spune proverbul. Iar mister Cătălin se folosește de arestarea Elenei Udrea, pentru a lovi în ministrul Tudorel Toader !!! "Curat murdar", coane Cătălin... Nu c-ar fi infailibil ministrul justiţiei, dar chiar arestarea Elenei Udrea și a Alinei Bica este rezultanta demersurilor ministrului justiţiei... Și când te gândești că asemenea elucubraţii marca Cătălin Tolontan (scuze pentru cacofonie...) sunt citite și de oameni cinstiţi, care le iau de bune..."Dar vai de cel prin care vine sminteala..."

vasglo  •  4 octombrie 2018, 21:11

Catalin, chiar nu ai ceva cu "pesta porcina"...?! :)

Macs  •  4 octombrie 2018, 21:25

Domnule Tolontan, justificarea lui Tudorel că ar fi trimis documentele la timp corect și complet , probabil că ascunde ceva.

dan65  •  4 octombrie 2018, 21:33

Tolontane ne vedem la referendum! VOTATI DA!daca votezi DA inseamna ca-i oftici pe *** si ***!Hai la Referendum !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai231  •  4 octombrie 2018, 21:36

Când am citit titlu, m-am gândit că toți îl vor face cu "ou și oțet" pe Tolo, glumind :)).. Se spunea pana nu de mult ca este pro Băsescu :).. Acum postareti romani au găsit alte acuze... Cand privesc ceea de comentează unii din România, mă bucur că am plecat acum vrei 15 ani și niciodată nu m-aș mai întoarce. :)..bravo Tolo!

Ali Bec  •  4 octombrie 2018, 21:43

@vasglo: cum sa nu. Stirea le priveste pe 2 *** ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Aad  •  4 octombrie 2018, 21:46

@zorrozabal; Arestarea in strada poate insemna si ca politia nu are dreptul sa te aresteze intr-un loc privat (casa ta, la prieteni, in unele tari in masina personala...) decat in anumite conditii. Adica cu alte hartii de completat si alte conditii de indeplinit. Zic si eu! Ca exemplu, in Canada, daca politia urmareste pe cineva doar cu luminile aprinse, nu are dreptul sa intre dupa cel urmarit in casa (in afara cazului cand poate exista un pericol de moarte, a intrat la cineva sa-l omoare...). Daca are insa si sirena pornita in timpul urmariririi, are dreptul sa intre fara mandat pe orice proprietate privata unde a intrat cel urmarit. Chestie de proceduri, care conteaza in justitie. Cum am zis, imi dau cu parerea...

hiat  •  4 octombrie 2018, 21:51

Roexist???? Roexit eventual... deh, pute a peste la ce sa te astepti??

Florea  •  4 octombrie 2018, 22:03

@gicapuia: sunteti nou pe aici, pe blogul lui Tolontan sunt preponderent postaci (prostanaci) psd'isti, unii dau cu subsemnatul la fiecare articol, altii sunt mai subversivi. Cu siguranta parerile din comentariile de aici nu sunt definitorii pentru ce cred majoritatea cititorilor, dar pentru ca postacii sunt atat de agresivi si omniprezenti, ceilalti cititori nu se mai obosesc sa citeasca comentariile, cu atat mai mult sa si comenteze. Are Tolo o teorie ca din 1000 de oameni care citesc, numai unul comenteaza. Dar cred ca si teoria aia e data peste cap de ce se intampla pe blogul asta. Deci nu dispera prietene, tu te-ai otravit cu o doza buna de p(r)ostacism. Asculta sfatul meu, citeste-l pe Tolo in continuare, dar nu mai pune la suflet ce vezi in comentariile la articolele lui.

Aad  •  4 octombrie 2018, 22:30

@hiat Desi corijata, formularea ”Roexistul” asa in ghilimele, eu cred ca nu era o eroare. Un paragraf mai la vale era scris corect si fara ghilimele. Pentru ca Roexit ar deveni Ro-exist si ar putea fi chiar despre existenta Romaniei viitoare! Chestia cu pestele este doar malitiozitate si nu se pune....

Urod  •  5 octombrie 2018, 0:01

@gicapuia...eu sunt dintre cei care încă deosebesc in infractor de drept comun, de un infractor politic... Ai perfecta dreptate, ne merităm soarta cu prisosință, pt ca multi gandesc exact ca cei ce ne fura... Țara nu mai are nici o iesire, cel putin pt 20 de ani de-acum incolo... Si asta pt ca nu se dau legi care sa pedepseasca tradarea de țara si de neam... 2-3 ani inchisoare, este bataie de joc fata de cei care votmr continua sa traiasca in țară, saraci si obiditi... Ei vor ramane cu milioanele în conturi străine si vor duce o viata de lux... FUGITI CEI CARE MAI PUTEȚI....!!!!!

Comentează