În curând, Gabi Firea va închide Bucureștiul pentru că nu-l poate gestiona

În această seară, primarul PSD al Capitalei a anunțat că va închide Stadionul Național, dând vina pe o investigație jurnalistică a GSP și pe DNA!

luni, 12 noiembrie 2018, 9:12

Când, în februarie 2016, a venit direct din televizor și a anunțat că va candida la Primărie, Gabi Firea a uitat să spună bucureștenilor că le va cheltui banii împreună cu nașul său de cununie, Gigi Becali.

Care naș a primit oricât de mulți bani publici a dorit ca să întrețină gazonul de pe Stadionul Național. Peste 30.000 de euro pe lună, fără niciun fel de licitație și fără limită de sumă!

Toate acestea s-au aflat abia în 18 iunie 2018, când Gazeta Sporturilor a publicat protocolul nedezvăluit de părți, dintre FCSB și Primăria Capitalei, prin care clubul lui Becali devenea șeful gazonului.

Astăzi, Gabi Firea vine și-i minte pe oameni, spunându-le că ”o gazetă de sport, care şi-a terminat subiectele sportive, ne-a făcut plângere la DNA”.

Câteva fapte ușor de verificat.

  1. Ziarul n-a făcut nicio plângere la DNA și nicăieri altundeva, el doar a relatat către public ce a descoperit.
  2. În iunie 2018, când a apărut investigația jurnalistică, Gabi Firea și Liviu Dragnea erau cei mai buni prieteni și luptau împreună cu oricine contesta monopolul lor asupra țării și a Bucureștiului. Orice alăturare a articolelor GSP din iunie 2018 cu luptele interne de azi din PSD înseamnă o altă manipulare.
  3. Aceeași firmă Cris Garden, care semnase un contract cu FCSB pentru teren, îngrijise gazonul având contract direct cu Primăria sau, și mai înainte, cu UTI, deci nu există niciun motiv serios pentru care ea să dispară în ceață, altul decât incapacitatea Primăriei de a încheia un act serios, care să prevadă că nu poate fi lăsată baltă când vrea partenerul său!

După ce s-a prezentat drept victimă a GSP și a DNA, ”care a fost asmuțită pe colegii mei”, Gabi Firea a anunțat că închide Stadionul Național ”vreme de două, trei luni”.

Dar de ce să nu închidă direct Bucureștiul?

E un oraș mare, complicat și populat cu oameni din ce în ce mai nemulțumiți de administrația PSD, centrală și a sectoarelor.

În ultimii ani ai domniei sale paroxistice, Nicolae Ceaușescu a închis Calea Victoriei pentru mașini, ca să se poată deplasa nestingherită coloana sa oficială.

În ultimele ore, Gabriela Firea a decis să închidă Arena Națională pentru spectatori, ca să poată asculta, în voie, pe un stadion gol, amintirea huiduielilor din momentul ”Simona Halep”.

Singură în ovalul colorat, ea va depista în liniște care e sectorul infam de unde au pornit fluierăturile la adresa sa, organizate, desigur, de forțe străine, care-i hărțuiesc nerealizările.

 

 

Toate părțile investigației GSP:

Comentarii (105)Adaugă comentariu

Mircea Voda  •  13 noiembrie 2018, 10:10

Pai si la ce te asteptai? Suspendarea contractului inseamna ca nu poti face o alta licitatie pina ce nu se solutioneaza litigiul. Prin urmare, daca se va juca pe el va arata mai rau ca cele din Nigeria, ca tot i-ati cerut parerea aluia de tocmai ce-a venit la Dinamo. Ne tot vorbesti ca ne costa 30.000E pe luna dar la altii, din vest si necorupti, cit costa? Chiar sint curios, n-avem baza de comparatie prin urmare despre ce vorbim? A pus cineva un link dar acolo erau sumele pentru achizitie si montare dar nu si pentru intretinere.

Empa63  •  13 noiembrie 2018, 10:15

ptr.ioan ionescu:cu cine ati facut gramatica,daca nu sint indiscret?a ti ,scris de 3 ori?????

Cici  •  13 noiembrie 2018, 10:23

Eu sunt neutru politic, si nu cred in viziunea ***ă a lui klaus johannis care vede penalii numai in curtea psd! Dar Bucurestiul este de o murdarie in-cre-di-bila!! Si nu vorbim numai de gunoaie dar si de frunze si de crengi de arbori sau frigidere care zac pe strazi! Firea este pentru mine o mare dezamagire! Macar mai gospodina putea fi!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sundance kid  •  13 noiembrie 2018, 10:46

Primarita asta e genul de DEMAGOG care " trancaneste " mai mult de cit o facea la Antena 3 ! O incapabila . Si nu ma refer numai la cum e intretinut gazonuk celui mai mare stadion din tzara . E vorba inteleapta . " OMUL POTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT " . Ea e exact invers . Buna de " gargara" si nimic mai mult

alex  •  13 noiembrie 2018, 10:50

Una la mana sectorul 3 este curat si in plina dezvoltare deci nu ader la chestia ca Bucurestiul este nemenegeriat. Doi la mana, bine ca am rezolvat coruptia din spitale, microsoft, construirea stadionului in sine, constructia autostrazii bechtel, si am gasit suta de mii de la intretinere. Mergeti va rog la arena din Dortmund sa vedeti instalatiile si intrebati-i pe aia cat costa daca nu ne intereseaza ca am platit 250 M eur corporatiilor straine. Vad ca in directia asta nu ne uitam. Haideti sa discutam despre ce a trebuit sa dam sa intram in UE pe care o iubiti voi asa de mult.

pacific ionel  •  13 noiembrie 2018, 12:01

Regimul PSD cu tot cu Dragnea și Firea sunt o catastrofă, iar cei doi reprezintă niște piese toxice pe o tablă de șah. Problema este că asta este imaginea societății românești transformată într-un tablou sinistru fără alternative pentru români. Din păcate și tu Tolo cu toată osteneala ta de a părea intrigat de ceea ce ''joacă'' Dragnea și Firea faci parte din această luptă murdară, doar că ești pe partea cealaltă a baricadei unde culoarea picturii este alta, însă intențiile cam aceleași. Rolul articolelor tale este de a influența opinia publică într-un anumit sens vrut de tine pentru a face loc altei tabere să-și facă jocul, toate acestea ascunse în spatele spiritului civic fals promovat prin cuvinte alese, pompoase cu rol clar de manipulare a masei de manevră. Rușinică.

pacific ionel  •  13 noiembrie 2018, 12:02

Uitasem, ajutat de o importantă ''armată'' de clone.

Darius  •  13 noiembrie 2018, 12:05

Mai Sarmane Alex , e clara treaba West ul ne ucideee , Uniunea asta Europeana isi bate joc de NOI , tara asta nu merge din cauza EI , Doamna Firea saraca nu poate Manageria ( in englezeasca ) Bucurestiul !!! ca astia Cooorpoooratisti o dau in furt si mizerie , pfff suntem pierduti , Noroc cu cei ca tine ca ne amintesc care sunt AIA care isi bat joc de NOI !!! Mai Alex , Firea e o incompetenta cum sunt peste 90 din persoanele care ne conduc , pentru ca asta e nivelul Romaniei prezente ! iti mai dau un exemplu Astrid Fodor primarita din Sibiu, care o da intr un Stadion de 20 k euroi , fara o conferinta de presa , proiect trantit in fata oamenilor , ca doar se apropie legerile iar ASTIA devin microbisti in apropierea momentului !! DIn fericire sunt si oameni faini , profesionisti care iubesc ce fac , de asta cand pot citesc un Tolontan , un Paraschivescu etc... sunt multi care muncesc si fac tot ce le sta in putinta pentru a schimba in bine tara asta ! DAR u sa scri asemenea ..... nu se poate ! mai omule , Dinamo FCSB s a jucat pe nisip , pe un Stadion de 500 de mil de euroi , domnul Becali prin cumetrie are gratuitate ... pai ne a intrebat doamna GABI daca ii dam lui GIGI pe gratis terenul ??? pai se face ?!! Amin Respect pentru munca domnule Tolontan

Cătălin Tolontan  •  13 noiembrie 2018, 12:06

@Darius: multumim, ne facem doar profesia, nu e nimic special in a incerca sa inveti si sa-ti practici meseria. Meritele sunt ale milioanelor de femei si de barbati care merg zi de zi la slujba, respecta regulile si imping tara inainte.

X  •  13 noiembrie 2018, 13:29

Despre care primar vorbim pentru ca daca exista vreunul e invizibil. Orasul merge in virtutea inertiei. Avem un mare srl patronat de stimabila prompterista. Concerte si statui. Spitalele colcaie de mizerie. Strazile la fel. Trafic??? As vrea sa o vad singura pe strada la orele de varf. Mai prost decat acum...ma indoiesc ca exista. Decat daca vine He,He.

VLAD  •  13 noiembrie 2018, 14:21

Ai descoperit o mare infamie! 30.000 de euro! Pana si tu ai luat mai mult de la Gold Corporation! Scrie despre furturile de la STB, de la asfaltari, nu 30.000 de euro! Si scrii despre cinste si morala intr-un ziar care ii lauda pe fostul ofiter de Securitate Anghelache, pe fostul securist Dumitru Dragomir, pe halucinantul Sorin Raducanu, pe intelectualul Cristi Borcea, pe Gigi Becali, MM Stoica, familia Reghe, fostul securist Iuliu Muresan, etc. P.S. De ce nu scrii si din ce fonduri si cu ce firme s-au construit bazele sportive din Voluntari?

ticbis  •  13 noiembrie 2018, 14:23

Tolo, imi cer scuze, dar de acest "caz" esti direct responsabil. Incerc sa pun o oarece ordine in toata povestea asta, pentru ca articolul de fata este o incercare de manipulare a consecintelor unei anchete de presa ce a pagubit atat bugetul bucurestenilor cat si integritatea unui bun public, Arena Nationala. 1. Peste tot in lume, intretinerea gazonului unui stadion costa bani, cheltuieli care sunt in sarcina proprietarului (in cazul de fata, Primaria Bucuresti). Nimeni altcineva nu este obligat sa plateasca pentru asa ceva si nicio firma din lume nu face chestia asta pe gratis. Prin contractul precedent, chiriasul principal si pe termen lung, fiind direct interesat de calitatea gazonului, s-a obligat sa se ocupe de acest aspect, deducand cheltuielile respective din cuantumul chirei datorate proprietarului, ceea ce e absolut firesc, logic si normal. 2. Sumele pe care le-ai vehiculat in articol si pe care le-ai prezentat ca fiind "furate" din buzunarul cetatenilor, de 20 de mii initial (acum vad ca ai ajuns la 30 de mii si chiar mai mult), nu reflecta nimic atat timp cat nu ai fost in stare sa argumentezi daca au fost prea mici sau prea mari, daca au fost "umflate" sau nu, daca "dincolo era mai ieftin". Mai mult, ai evitat sa oferi exemple comparative: cat ii costa lunar pe proprietari intretinerea gazonului pe alte arene din lume, pe San Siro, pe Santiago Bernabeu, pe Olimpico din Roma, pe Alianz Arena, pe Wembley, pe Parc de Prince, pe Amsterdam Arena, pe Camp Nou, pe Stamford Bridge, pe Anfield Park, pe Old Trafford, etc. In concluzie, nimeni nu poate acuza ca suma dedusa din contractul de inchiriere dintre PMB si clubul lui Becali in contul intretinerii permanente a gazonului era cea corecta, era prea mare sau era "umflata" in scop fraudulos. 3. Orice proprietar de imobiliare isi fixeaza pretul chiriei in functie de gradul de confort si de luxul dotarilor pe care le ofera. Logic, un apartament gol nu poate fi inchiriat la acelasi nivel de pret cu acelasi apartament complet mobilat si utilat la nivel de lux. Cu alte cuvinte, pentru Arena Nationala se plateste chiria aferenta unui stadion de lux, cu toate facilitatile si utilitatile aferente, asta incluzand si calitatea impecabila a gazonului. In conditiile astea, la derbiul de duminica trecuta dintre Dinamo si Steaua, clubul organizator, Dinamo, a platit aiurea o gramada de bani in plus pentru ceva ce, conform ofertei proprietarului, trebuia sa aiba si n-a avut: un gazon de calitate maxima! 4. Tolo, imi cer scuze, dar toata povestea ta se rezuma la un singur fapt real: contractul dintre Becali si Primaria Capitalei pentru intretinerea gazonului de pe Arena Nationala nu a fost incheiat cu respectarea procedurilor legale, fiind incredintat prin atribuire directa si fara licitatie publica, asa cum cere legea. Mai departe insa, toata argumentatia ta este pura speculatie si un exemplu de pus in rama a ceea ce se numeste "manipularea opiniei publice prin presa". Este evident ca nu cele 20 de mii (sau 30 de mii cum afirmi mai nou) au saracit bucurestenii; este cat se poate de limpede ca banii aia n-au intrat nici in buzunarele lui Becali si nici in cele ale primaritei Firea, ci doar intr-un gazon excelent intretinut; este clar ca in acest caz relatia nas-fin a fost invocata artificial pentru a da "greutate" unei asa-zise anchete de presa ce nu dezvaluia nimic iesit din comun, speculand insa frustrarile multora ce habar n-au de ce traiesc prost si intr-o tara atat de defecta. 5. Spre a lamuri aspectul privind banii pierduti de bucuresteni din buzunarele lor in urma acelui contract dintre Becali si Primaria Bucuresti pentru intretinerea gazonului Arenei Nationale, ii propun lui Tolo si echipei lui sa analizeze jurnalistic urmatoarele date financiare: cati bani au pierdut bucurestenii din buzunarele lor datorita faptului ca principalul chirias al Arenei Nationale a fost nevoit sa renunte a mai juca acolo din cauza starii gazonului; cati bani au pierdut bucurestenii din buzunarele lor din cauza ca echipa nationala nu poate juca acolo, terenul fiind impracticabil; cati bani vor pierde bucurestenii din buzunarele lor pentru ca Arena Nationala va fi inchisa si nu va mai produce venituri la bugetul local timp de 3 luni; cati bani vor pierde bucurestenii din buzunarele lor pentru refacerea gazonului din bugetul primariei, adica din banii lor. Tolo, daca te consideri jurnalist cu coloana vertebrala dreapta, iti solicit sa aduni toate pierderile astea si sa le compari cu "daunele" din bugetul bucurestenilor datorate contractului cu Becali. Eu stiu de pe acum rezultatul: bucurestenii au fost "furati" la bani nu datorita clauzelor precedentului contract cu Becali, ci acum, de o suta de ori mai mult, datorita conjuncturii create de "ancheta" lui Tolontan! Place sau nu, realitatea e exact asta pe care o afirm eu, aici, acum! 6. Din ceea ce a declarat primarita Firea, la ora actuala nu exista un contract pentru intretinerea gazonului de pe Arena Nationala; e doar o firma ce "se ocupa" de el fara sa fie vorba de bani investiti. Adica, pe intelesul celor ce pricep mai greu, o firma de la ADP ce uda tarlaua cu furtunul si nimic mai mult. Cat timp ancheta DNA e la primarie in curte pe tema asta, nimic nu se va mai intampla in viitorul apropiat. Urmeaza o licitatie publica; asta dureaza cel putin 6 luni. Pierderile sunt imense... multumim, Tolo si echipa! 7. Tolo, nu in ultimul rand, mai presus decat banii, prejudiciul de imagine pe care l-ai indus artificial este incomensurabil. Cel mai bun prieten al meu (il cunosc de peste 40 de ani, am fost colegi in facultate, il consider ca si fratele meu), dinamovist inrait (eu sunt stelist), stabilit de mai bine de 10 ani in Germania, la Munchen, m-a bombardat zilnic saptamana trecuta cu telefoane. Astepta ca pe jar marele derby Dinamo-Steaua; m-a sicanat permanent cu ironiile specifice unui suporter fanatic: cate goluri o sa ne dea, cum o sa-si arate Rednic clasa de antrenor in fata unui nimeni ca Dica... chestii d-astea. Tipul e un fel de sef la o cunoscuta companie germana; in febra pregatirilor pentru marele derby a organizat acasa la el o mare petrecere la care si-a invitat toti colegii germani, vreo 12 la numar; nevasta-sa a muncit o saptamana la sarmale, fripturi, butoaie cu bere, aperitive... tot tacamul. Le facuse capul mare nemtilor: "sa vedeti Dinamo, cea mai iubita echipa din Romania; sa vedeti zeci de mii de spectatori pe cel mai frumos si modern stadion din Europa; sa vedeti cea mai tare coregrafie a celei mai infocate galerii din lume"... chestii d-astea. Pregatise tv-ul si masa in livingul imens al casei, un LCD 4D de ultima generatie, cu diagonala de vreun metru jumate. M-a sunat la o ora dupa terminarea partidei: plangea! Nu, nu pentru ca Dinamo n-a castigat, ci pentru umilintele pe care le-a indurat din partea invitatilor germani. Lasand calitatea fotbalului la o parte, nemtii aia s-au amuzat teribil de starea gazonului si l-au tachinat si umilit permanent ("asa arata la voi cel mai nou, mai modern si mai frumos stadion de fotbal din Europa?"). Pe scurt, si-a luat amicul meu la ironii si batjocura cat sa-i ajunga pe toata viata. Imi inchipui cum se vedea pe tv-ul ala mare al lui pamantul sec de pe Arena Nationala! L-am inteles; nu i-am raspuns pe moment ca sa nu-i rasucesc cutitul in rana. Am deschis laptopul si i-am trimis pe mail toate articolele semnate Tolo.ro ce au dus la dezastrul gazonului de pe Arena Nationala; l-am lasat sa se lamureasca singur. M-a sunat a doua zi; uluit de-a binelea de ce citise: "Am inteles; la voi acolo este incredibil felul in care va distrugeti singuri tot ceea ce mai este bun. Aici, in Germania, stadioanele sunt intretinute pe milioane de euro din banii comunitatilor; este in primul rand o chestie de imagine si de prestanta publica pentru fiecare primarie; cu atat mai mult cu cat apar la televizor in toata lumea in competitii de Champions Ligue sau Europa Ligue. Mi-e rusine ca nu voi mai putea niciodata sa ma mandresc in lume, nici cu Dinamo si nici cu saracia aia de stadion comunal din Bucuresti." Mai apoi am aflat ca a distribuit deja pe contul lui de Facebook (in limba germana) tot "serialul" lui Tolo despre Arena Nationala. Eu n-am si n-am avut niciodata cont pe reteaua aia sociala, dar se pare ca s-a dus buhul in toata lumea, in Spania, Italia, Marea Britanie, Franta si America. Din ce-am inteles, pentru ca toate trebuie sa aiba un nume, terenul de joc de pe Arena Nationala are deja un nume consacrat pentru posteritate: "gazonul lui Tolontan". PS: Tolo, nu-mi lua in nume de rau comentariul; consider ca e de datoria mea de catatean sa clarific lucrurile pe care tu le-ai disimulat deliberat in articole ca sa-ti iasa "demonstratia". In mod cert, bucuresteanul de rand pierde mai multi bani acum pentru Arena Nationala decat inainte de articolul tau. In plus, nici stadion functional nu va mai avea, luni bune de acum incolo. Asta ca sa nu mai vorbesc de faptul ca UEFA e cu ochii pe noi si, la cum ai reusit tu sa faci praf gazonul de pe Arena Nationala, plus altele datorate incompetentei guvernantilor, m-as mira daca in tara asta se va juca vreo partida de la Euro 20:20 :) Mai grav este insa prejudiciul de imagine internationala, dupa cum am explicat mai sus. Probabil ca acest comentariu nu va fi niciodata afisat; te inteleg; n-ar fi pentru prima oara, asta e Romania actuala. Banuiesc insa ca macar tu il vei citi... e bine si asa... adica, e mai mult decat nimic...:) O zi buna!

Flor  •  13 noiembrie 2018, 14:38

Ce-ti mai place periuta domnule Tolontan....ce repejor raspunzi la comentariile magulitoare si cat le mai ocolesti pe alea incomode....Pe scurt, din ancheta facuta acum ceva vreme, eu am inteles ca Becali, ca utilizator frecvent al stadionului a solicitat sa se ocupe el direct de intretinerea gazonului, iar banii cheltuiti sa se scada din chirie. Nu vad unde era neregula.....doar se eliminau cateva zale din lantul birocratiei. El ar fi platit tot atatia bani, iar primaria ar fi incasat tot la fel. Revin acum cu o intrebare, pe care am mai pus-o, dar la care evident nu exista raspuns.....de calitatea articolelor, asa zis sportive cand va mai ocupati ? Nu va e jena sa scoateti 3...4...5 articole, scrise pe genunchi si extrase toate dintr-o singura interventie telefonica ?...si alea trunchiate si cu titluri bombastice ? Pastoriti un ziar de toata jena, si traiti din miile de click-uri obtinute de la multimea de postaci cu norma intreaga. Daca ai curaj sa citesti comentariile din subsolul oricarui articol ai crede ca te afli in mijlocul unui experiment ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gogu  •  13 noiembrie 2018, 14:38

am trait s o auzim pe doamna primar spunand ca starea proasta a gazonului de pe arena nationala se datoreaza unui ziarist si dna ,adica doamna a lasat intentionat sa se distruga gazonul ca apoi sa spuna in conferinta de presa vedeti aici se ajunge daca scrie un ziarist despre mine si intra dna pe fir ,cam asa gandesc majoritatea psd ,SA DESFINTAM DNA si sa distrugem ziaristii de justitie nu mai poate fi vorba DISTRUGEM TOATA JUSTITIA PT UN OM ,credeam ca doamna firea s a mai schimbat aiurea tot apucaturi de olguta vasilescu adica sa punem tunurile de apa pe ei sau sa i impuscam pe toti cum spunea un deputat psd ,era mai simplu daca domna primar facea o licitatie pt administrarea gazonului nu incredintare directa NASULUI dar apucaturile de psd nu se pot sterge ,ce ma intreb cum a putut doamna sa ia autobuze din turcia FARA LICITATIEE de ce nu o fi oferit locuri de munca celor din brasov oare in brasov nu sant membri psd ,am inteles ca cele din germania erau mai ieftine sau intrebam asa ca doamna e tare rautacioasa

Daminuta  •  13 noiembrie 2018, 14:41

@Ticbis nu-mi dau seama de unde ai avut atâta răbdare să scrii acest articol dar mai bine decât atât nu cred că se putea explica starea pe care o trăim aici în România cu bunele intenții ale presei și ale opoziției în război continuu cu instituțiile statului indiferent de culoarea politică a celor ce conduc. Proverbul cu capra vecinului funcționează perfect și astăzi. Indiferent cine are ''butoanele '' opoziția va avea mereu grijă ca nimeni să nu facă nimic și să demonstreze cât de nenorociți sunt ceilalți, dar din păcate cei care suferă sunt românii de rând și nimeni nu trage nicio învățătură din cercul asta păgubos și permanenta vânătoare de vrăjitoare. Domnule Tolontan aștept un răspuns la aceste comentarii.

VLAD  •  13 noiembrie 2018, 15:23

Respect pentru ticbis. Excelent comentariu. Foarte bine structurat si argumentat. Ar trebui sa predea lectii editorialistilor gsp.ro. Tuturor, incepand cu Ioanitoaia!

adi  •  13 noiembrie 2018, 15:51

Ce se zvarcolesc unii pe aici incercand sa demonstreze ca ar trebui sa fim chiar recunoscatori pentru tot dezastrul din Bucuresti. Nu conteaza ca toate sunt atribuite fara licitatie, de la gazon la felicitarile de sarbatori, sa multumim si sa ne vedem de treaba pentru ca ei sa poata.... "atribui" in liniste taxele pe munca fraierilor.

Obiectiv  •  13 noiembrie 2018, 15:54

Domnule Tolontan, ca dvs. nu va mai pricepeti la sport (sau ca nu prea mai vreti sa scrieti despre asta) este una, dar sa aduceti un pseudo-ziarist precum stucan de la Pro Sport platind si o clauza de reziliere mi se pare o enorma prostie! Acest personaj jalnic i-a atacat pe toti adversarii … managerului (folosesc un eufemism) de la FRF intr-o maniera incalificabila! Recent, l-a atacat din nou pe Lupescu (un tip care a copilarit in Austria, a jucat in Germania si a lucrat ani buni pentru UEFA), INSA CULMEA NESIMTIRII A ATINS-O CAND L-A INVITAT PE s. raducanu la jalnicul sau show (GSP live, parca) si a diseminat in spatiul public o anume afirmatie a fostului fotbalist (mediocru din toate punctele de vedere)! Nu am cuvinte sa-mi exprim indignarea pentru o astfel de dezinformare/denigrare, insa sa platiti o clauza pentru a-l aduce pe acest individ odios/toxic la GSP mi se pare o mare prostie, scuze pentru repetitie! Dl. Ioanitoaia a avut incredere in dvs. cand v-a oferit postul pe care-l ocupati, insa l-ati dezamagit in repetate randuri, prin tot felul de mizerii aruncate in spatiul media, prin abordarea unor subiecte care n-au legatura cu sportul si prin aducerea unui pescuitor in ape tulburi (expresia eufemistica, bineinteles) in redactia Gazetei! Sunt in redactie (si printre colaboratori, desigur) persoane demne de toata stima, insa unul ca stucan n-ar avea dreptul sa mai publice ceva vreodata, chiar daca exista o libertate a presei! Nici dumneavoastra nu va meriti postul, scriind intruna despre (in)justitie si politica si promovand indivizi de cea mai joasa speta! O.

me  •  13 noiembrie 2018, 16:19

@ticbis, trebuie sa cobori de la nivelul inalt de civilizatie din Germania si sa traiesti realitatea din Bucuresti. In Germania se spala strazile cu detergent, iar la noi autobuzele si tamvaiele niciodata! Asta desi au primit amenda (cand erau tehnocratii) pt ca pun in pericol sanatatea publica. Acum nu s-a mai auzit nimic, desi tot nespalate sunt. Am stat in Franta o perioada si am vazut cu ochii mei cum spalau cu apa si detergent in mod regulat telefonul public, cabina lui, geamurile de la statia de autobuz, bancile statiei de autobuz, asta desi erau curate. Si trebuie sa recunosc ca Germania este la un nivel mult mai ridicat decat Franta. La noi am vazut la Eroilor, in buricul capitalei, sus pe statia de autobuz crescusera ditamai balariile. Probabil era in corelatia cu proiectul lui Firea de ecologizare a capitalei (https://www.youtube.com/watch?v=aWyhuNEPccI). Sunt sigura ca scaunele din stadion nu au fost spalate niciodata cu apa si detergent. Deci compari mere cu pere. Si mai trebuie luate in considerare costurile cu personalul, care unele sunt la Buc si altele sunt in vest.

Valerian  •  13 noiembrie 2018, 16:27

D-ul Tolontan, ***, uita sa ne spuna ca Gabita Firea este insasi PSD. O arata cu degetul, o infiereaza cu manie proletara, dar uita sa ne spuna ca nevasta lui Pandele nu este altceva decat un nou esec PSD.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Argus  •  13 noiembrie 2018, 16:36

"Glumitza" din comparative "..va inchide Bucurestiul…" este, cel putin, deplasata! Deplasata, pentru ca ati comparat "merele cu perele! Deplasata, pentru ca orice muritor de rand (daca-mi permiteti, va include si pe Dv) stie ca iarba, in general, nu crste nici cu slogane, nici cu "spaga" si nici macar cu "apa din belsug", "afurisita" iarba are si ea "pretentii, suparari" cum ar fi sa fie folosita DOAR asa cum este "calificata..."! Altfel spus, pe terenul destinat jocului cu mingia (rotunda sau ovala) sa nu "tropaie" spectatorii festivalurilor de muzica., asa cum bine stiti, s-a intamplat in acest caz. Asa dar, tinand cont de anotimp, de gradul de deteriorare al gazonului, cele 2-3 luni de scoatere din uz a terenului par a fi rezonabile, DACA (un mare, marea "DACA"!) firma ce va efectua lucrarile va fi calificata si lucrarile de intretinere efectuate "ca la carte"! Cred ca ar trebui sa ne ingrijoreze ca Primarul Gral. nu are in vedere angajarea unor "gradinari care stiu lectia", specialisti nu doar de "semanatori de gazon". Inchei spunand ca ar trebui sa fie interzisa organizarea de concerte sau orice alte manifestari in care sa se permita publicului intrarea pe gazon! Va doresc cele bune dle. Tolontan! ingrijita, nu doar inaintea unor evenimente sportive, sa

alt sorin  •  13 noiembrie 2018, 16:46

@ticbis - sunt consternat de lipsa ta de intelegere pentru comandamentul suprem caruia i se inchina dl. Tolontan si echipa - informarea cetatenilor indiferent de costuri. Daca efectele "informarii " sunt asa cum le-ai descris EI nu au nici o vina. Doamne fereste , nu carecumva sa-i banuiesti de vreo agenda ascunsa(nici nu cred ca au alta in afara de sustinerea neconditionata a DNA si prin ricoseu SRI) ca se simt raniti si nu-ti raspund . @Daminuta, @Vlad - la fel ca-n celebra anecdota cu militianul batran cel tanar si cetateanul strain vorbitor de multe limbi - "Si la ce i-a folosit?"

anton  •  13 noiembrie 2018, 17:14

Justitiarul tolontan, *** ***. Se face ca nu intelege ca Steaua a fost unicul utilizator serios al arenei nationale, platind chirii mult peste nivelul conditiilor si contribuind decisiv la limitarea pierderilor pe care gestionarea falimentara a Arenei le produce. Bravo Tolo!!! Servesti patria! care patrie ramane de vazut!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Horace  •  13 noiembrie 2018, 17:34

psd-ista OUG prin batista...

Cosmo  •  13 noiembrie 2018, 17:56

Tolontane, nu cumva sa scrii la iarna despre deszăpezirea drumurilor, ca poate se suspenda contractele și tu o sa fii de vina ca se circula prost.

horia  •  13 noiembrie 2018, 17:57

"***" a*** ,ea rezolva totul ,sa prevada ceva inainte,nimic,bucuresteni ce ati ales asta aveti,alegeti *** ,asta aveti,***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Flor  •  13 noiembrie 2018, 18:46

Asa cum spuneam intr-un comentariu, mai devreme...justitiarul Tolontan intra in ''silenzio stampa '' atunci cand comentariile nu ii sunt pe plac. A dat cu bata in balta cu articolul asta, si nu ii place ca majoritatea comentariilor ii sunt potrivnice. ***...spor la treaba.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gogu  •  13 noiembrie 2018, 19:00

un procuror ar intreba o pe doamna primar de ce N A FACUT LICITATIE PUBLICA si de ce a incredintat direct intretinerea gazonului NASULUI nimeni altul decat puscariasul gigi becali DE CE doamna primar ca sant bani publici si lumea trebuie sa stie PUBLIC CE SE FACE CU banul public nu i normal cum doamna dancila si a luat consilieri NUMAI PUSCARIASI sau condamnati ,cum naiba in toata tara asta nu se gasesc oameni care NU SANT CONDAMNATI sau fosti puscariasi traiasca politica doamnei dancila pe drumul democratiei cu puscriasi

RaresAndrei  •  13 noiembrie 2018, 19:18

@ticbis..mai bine de atat nici nu puteai sa dezvolti "problema"! Cat despre jurnalistul Tolo...ce sa zic..el oricum in mintea lui, saracu, se vede ceva gen Pantera Roz sau det Murdoch! Ba baiatule, bea niste apa! Esti anti talent in tot ceea ce faci!

Iani  •  13 noiembrie 2018, 19:24

Tolontane, n-ai înțeles nimic! Ești total pe lângă.

ticbis  •  13 noiembrie 2018, 19:26

@all: Multumesc tuturor celor ce mi-au apreciat comentariul si, nu in ultimul rand, lui Catalin Tolontan... pentru ca mi l-a admis spre publicare. Pentru mine e o mare surpriza; de regula, mi s-au cenzurat frecvent zeci de postari pe blogul lui ce nu-i cantau in struna subiectului. Incerc sa judec obiectiv (altceva in tara asta nu mi-a mai ramas); am apreciat multe dintre anchetele lui Tolo, insa in speta asta (si n-a fost singura) nu era cazul, dimpotriva. Consider ca gazonul Arenei Nationale era intretinut la standarde decente si la un pret minim conform precedentului contract, spre folosul si in beneficiul tuturor: public, spectatori, primarie, televiziuni, echipa nationala, consumatori de fotbal, jurnalisti de sport. Sa ne intelegem: Arena Nationala face parte din categoria de lux a stadioanelor din Europa; Romanaia este tara membra a Uniunii Europene; prin urmare, intretinerea acestui stadion la standardele cele mai inalte costa bani, la acelasi nivel de suma (sau pe aproape) cu, de exemplu, Alianz Arena. Asta daca vrem sa mentinem stadionul in aceasta categorie, ca daca nu, avem dreptul la a renunta la pretentii si de a-l transforma in stadion de categoria a doua sau a treia. Depinde de noi! Ca sa fac o comparatie, daca-ti cumperi ultimul model de Mercedes si nu-ti permiti sa platesti o poala de bani pentru reviziile anuale, in doi-trei ani il revinzi la pret de Logan! Asadar, gazonul era in stare excelenta si s-a facut praf si pulbere la o luna dupa articolul lui Tolontan, prin care ne explica cum se "fura" banii bucurestenilor pentru ca fina primarita a incredintat fara licitatie activitatea de intretinere a gazonului nasului ei. Se vehiculau pe acolo niste sume care, daca le-ar citi proprietarul stadionului San Siro din Milano, s-ar strica de ras. Eu il rog pe Tolo sa trimita un mail la Milano si sa se intereseze de preturi, costuri si tarife. Pe stadionul ala batran joaca de 70 de ani doua echipe de top, 9 luni pe an, de doua ori pe saptamana, in campionat, cupa, cupe europene, la cel mai inalt nivel. Gazonul, il vedem la televizor, este impecabil; eu nu cunosc, n-am auzit in ultimii 40 de ani ca San Siro (stadion in proprietatea deplina a primariei orasului Milano) sa fi fost vreodata inchis pe o perioada de 3 luni pentru refacerea gazonului!!! Asadar, nu asta e solutia corecta si nici cea normala! Acuma, revenind la oile noastre, sper ca nu-si inchipuie nimeni, nici macar Tolo, ca un stadion retras din circuitul public 3 luni nu se degradeaza si ca sa-l repui pe picioare trebuie sa cheltuiesti o adevarata avere. Si nu ma refer aici la gazon, ci la intreg stadionul. Dupa 3-6 luni de pauza, iti trebuiesc sute de mii de euro sa-l aduci la lumina: sa maturi tribunele, sa speli 50 de mii de scaune, sa lustruiesti geamurile, sa cureti instalatiile, sa aspiri praful din toate anexele, sa culegi panzele de paianjen din vestiare si din salile si incaperile complexului, etc. E normal sa fie asa; e ca si cum intri intr-o locuinta parasita de luni de zile. Evident, astia sunt bani cheltuiti aiurea din buzunarele cetatenilor, dar, care, pe Tolo nu-l intereseaza pentru ca nu poate manipula nimic pe seama acestora. Mai mult, va asigur eu ca atat timp cat ancheta DNA-ului pe acest subiect este in curtea primariei, NIMENI, nici macar primarul general nu va misca NIMIC pentru niciun fir de iarba pe Arena Nationala! Pentru asta, multumim Tolo si echipa! In fine, eu pot sa povestesc multe aici, nu mi-e greu deloc, dar n-am nici cea mai mica satisfactie. N-am de ce sa ma bucur ca am avut dreptate si ca am judecat corect, cand constat ca se ruineaza investitii (alea putine care s-au realizat cu mult chin si cu o poala de bani) de zeci si sute de milioane de euro platiti cu eforturi uriase de romanii ramasi inca in tara, pentru satisfacerea orgoliului unui jurnalist ce s-a autoproclamat "justitiar" absolut. La urma urmei, toata povestea asta este urmarea unui articol scris ca sa fie; de la o lipsa de procedura legala privind atribuirea directa a unei lucrari in locul unei licitatii publice (fapt ce intr-o tara corecta se reglementa si se repara intr-o saptamana), s-a ajuns prosteste la anchete DNA, la acuzatii penibile de furt din bani publici si la blocarea activitatii celui mai mare si mai modern stadion al tarii. Culmea, toata aceasta tevatura ii va costa pe romani de o suta de ori mai mult, cu rezultate de o suta de ori mai proaste! N-avem ce face, astea sunt realitatile alaturi de care suntem obligati sa traim; ne vom obisnui si cu "gazonul lui Tolontan", asa cum ne-am obisnuit si cu altele... PS: Cineva mai sus a adus in discutie numele "jurnalistului" Costin Stucan. Va rog, nu e cazul; respectivul n-a avut, n-are si nu va avea niciodata vreo legatura cu meseria asta... PS2: Tolo, sunt subiecte fierbinti ce ne afecteaza insasi fibra natiei; poate nu pe tine, dar pe mine si pe aia ca mine, cu siguranta: 1. Bucurestiul a ajuns pe primul loc in topul capitalelor europene cu cel mai aglomerat trafic (asdar, daca se inchide calea Victoriei pentru circulatia rutiera, asa cum planuia Ceausescu cu 30 de ani in urma, ni se face un mare bine): https://adevarul.ro/news/bucuresti/studiu-ajuns-bucurestiul-europa-aglomeratia-trafic-doar-doua-capitale-mondiale-mai-aglomerate-1_5be9a5dfdf52022f7566ba40/index.html; 2. Romania e condamnata la Strasbourg in cel mai drastic raport MCV din ultimii 15 ani: https://adevarul.ro/news/eveniment/romaniala-raport-publica-raportul-mcv-strasbourg-1_5be9ac00df52022f7566e57b/index.html; 3. Comisia Europeana acuza Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal din Romania de abuz de putere impotriva dreptului la informare in cazul dezvaluirilor jurnalistilor Rise Project privind "valiza TelDrum": https://adevarul.ro/news/eveniment/reactia-comisiei-europene-cazul-rise-project-folosi-gdpr-dreptului-informare-reprezenta-abuz-clar-1_5be9a124df52022f756696e2/index.html; 4. Un barbat invalid din Gorj, pasionat de pian, a fost somat de ANAF sa aleaga intre a renunta la pian sau la pensia de handicap de 640 de lei pe luna: https://evz.ro/drama-barbat-invalid-anaf; Tolo, dupa cum vezi, dramele noastre reale sunt cu totul altele, se joaca pe alte planuri, nu pe gazonul care-ti poarta numele acum pe Arena Nationala!!!

Mermeleanu  •  13 noiembrie 2018, 19:31

Multă ipocrizie mai zace în penelul dvs domnule Tolontan.

di livio  •  14 noiembrie 2018, 0:50

un tata si-a prins fiica facind amor in patu lui...socant ce s-a intimplat apoi...soc, socant, exploziv, cutremurator, de groaza, grozav si incredibil...ma uit pe ziare si ma intoxic...citat din Andrei Plesu, ca tot iti plac citatele...poate o sa ne spui intr-o zi cu ce va ajuta socurile astea...nu spun de unde-i titlu ala socant si exploziv ca nu vreau sa-i fac reclama lu ziaru ala

jos_cenzura  •  14 noiembrie 2018, 3:12

Domnule Tolontan, i-ați răspuns unui Dan că sunt foarte mulți români onești și muncitori, și că statul merită să le cheltuiască banii în mod transparent și cinstit. Nu este deloc corect. Statul nu merită să le cheltuiască banii în niciun mod. Ați dori ca eu sa vă cheltuiesc banii în mod transparent și cinstit? Chiar dacă am sprijinul moral al majorității? Cum să știu eu mai bine decât dumneata cum trebuie cheltuiți banii strânși de dumneata, munciți cu greu? La fel și madam Firea, cum știe ea mai bine ce vrea poporul să facă cu banii poporului, decât fiecare constituent al poporului în parte, cu proprii bani? Au trecut 30 de ani de la revoluție, haideți să renunțăm la mentalitățile astea marxiste totuși.

Vlad Dracul  •  14 noiembrie 2018, 5:07

Vai, câtă răutate la adresa fostei colege a dvs., dle Tolontan... mai ieri serveaţi acelaşi Varan, iar acum, când unul dintre dvs. s-a ajuns... Ce lume rea, ce rău s-a ajuns la noi în ţară, dom'le...

sorin  •  14 noiembrie 2018, 7:09

Domnul Tolontan, Vă întreb şi pe această cale: Ce părere aveţi despre acest articol, apărut în ediţia electronică de ieri a GSP? https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/video-update-afirmatii-controversate-despre-tineretea-lui-hagi-de-sub-plapuma-au-iesit-doua-capete-gica-si-dintarul-comunicatul-regelui-sunt-dezgustat-552997.html

dan65  •  14 noiembrie 2018, 9:32

1.Ziarul n-a făcut nicio plângere la DNA și nicăieri altundeva, el doar a relatat către public ce a descoperit. Pai ce nevoie era sa mai faca plangere ca sunt protocoalele sa suplineasca acest aspect.2.Orice alăturare a articolelor GSP din iunie 2018 cu luptele interne de azi din PSD înseamnă o altă manipulare.Nu v-a acuzat nimeni de asa ceva,gazeta improscand cu noroi sin in Firea si in Dragnea,iar mai nou in Tariceanu( ca parca sta prea bine in sondajele pentru prezidentiale si fereasca Dumnezeu de un presedinte care sa nu fie ***) 3. Cand au vazut aia de la Cris Garden ca statul paralel are interese pana si in modul in care creste iarba pe arenele de fotbal si-au luat talpasita(ca nu vrea nimeni sa se lege la cap daca nu-l doare).Abatandu-ma de la subiect.domnule Tolontan nu va deranjeaza sa sustineti(doar pentru ca in acest moment va este voua convenabil) un presedinte care a condus o organizatie continuatoare a alteia dovedit nazista si care in mod indiscutabil are derapaje antisemite ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maxentiu  •  14 noiembrie 2018, 9:40

Trebuie sa-i recunosc si un merit d-lui Tolontan in toata aceasta poveste. Atunci cind autorul blogului cade in compromis, demagogie si ipocrizie (vezi si raspunsurile gretoase adresate selectiv adulatorilor agramati), apar comentarii precum cel al d-lui @ticbis, care compenseaza prin onestitate, echilibru si bun simt. Datorita citorva comentarii de calitate, blogul d-lui Tolontan reuseste sa ramina la standarde ridicate chiar si cind autorul sau dezamageste. Si nu ma refer aici la punctele de vedere, cu care pot sau nu sa fiu de acord, ci la calitatea argumentarii.

??????  •  14 noiembrie 2018, 9:43

Ați zice că "intervenția" lui Traian Băsescu a fost ca ,,un îndemn" pentru domnul Mitică Dragomir să ''scape de bani", domnul Dragomir anunțând că v-a susține și financiar fotbalul ? Chipul domnului Dumitru Dragomir din aceste zile v-a amintit și de cel al lui Jan Pădureanu, din vremurile în care era condamnat, Jan Pădureanu , după cum zice Mitică Dragomir fiind ,,curățat la ordin", alături și de alte persoane impicate în fotbal ? Remarcați și faptul că domnul Dumitru Dragomir obișnuia să îi îndemne pe alții ,,să se pocăiască", pe unii trimițându-i și pe la mănăstiri?

??????  •  14 noiembrie 2018, 9:46

Deci, ,,domnul Dragomir anunțând că va susține și financiar fotbalul ?", corecutură, fiind o formă de conjugare a verbului la viitor ?

??????  •  14 noiembrie 2018, 9:50

"Corectură" și nu "corecutură" ?

??????  •  14 noiembrie 2018, 9:54

Remarcați și faptul că domnul Dumitru Dragomir și doamna Firea aveau în comun și discursuri despre "școli de corecție"?

ticbis  •  14 noiembrie 2018, 11:28

Domnule Tolontan, conform articolului aparut astazi pe gsp.ro, intr-o saptamana se poate schimba complet gazonul de pe Arena Nationala cu unul nou, de calitate premium. Costa nu mai mult de 100 de mii de euro, cu montaj cu tot. Becali s-a aratat dispus sa plateasca aceasta suma, cu conditia sa deconteze factura la Primarie, in contul chiriilor lunare viitoare. Ma intereseaza opinia dvs: are voie sau nu sa faca asta? E legala o asemenea tranzactie sau o veti ataca imediat dupa printr-un nou articol de ancheta jurnalistica? Oricum, simpla inlocuire a gazonului nu rezolva problema, pentru ca in lipsa unei firme de specialitate care sa-i asigure zilnic intretinerea, se va rupe dupa primul meci. Ori, in cazul de fata, Becali nu mai poate asigura si mentenanta, ca d-aia e DNA-ul in curtea primariei. Prin atribuire directa nu se poate (ca de la ancheta dvs precedenta s-a ajuns in situatia asta), iar o licitatie publica pentru acest serviciu dureaza minim 6 luni. Se pare ca "din aceasta dilema nu putem iesi, dupa cum a zis nemuritorul Gambetta", ca sa-l citez pe marele si mereu actualul Caragiale :) Problema e ca un stadion nefolosit se degradeaza si pierde bani; banii bucurestenilor de care vorbeati si pe care-i invocati in articolele dvs!!! M-ar interesa parerea dvs asupra acestei situatii si ce solutii sugerati. Sau, poate ca nici nu ne trebuie stadion, nu-i asa? Multumesc! Articolul la care faceam referire poate fi citit aici: https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/exclusiv-fcsb-poate-fi-salvata-in-7-zile-solutie-surpriza-gasita-pentru-gazonul-de-pe-arena-nationala-costa-100-000-de-euro-553037-comentarii.html

Ramon  •  14 noiembrie 2018, 12:47

nu este suficient să criticați PSD sau pe Firea. De 10 ani PSD (incluzându-l pe Oprescu, plecat așa de dragul strategiei) conduce Bucureștiul. După ce ani de zile PSD nu putea pune mâna pe capitală, de 10 ani opoziția arată că nu mai are pe nimeni credibil. Poporul nu mai cade pe spate când aude de dosare, penali, procese. Așteaptă oameni cunoscuți, care și-au dovedit competența și tocmai asta nu vedem, nici în capitală nici în țară. Acum 2 ani un partid a obținut peste 40 % din votul celor prezenți, în timp ce majoritatea populației a refuzat să voteze necunoscuți. Nu-i interesează și s-au instalat la conducere. De doi ani presa în toacă zilnic, dar tupeul acestora crește lunar. Și atunci care-i soluția ? Să alegem orice necunoscut care se joacă cu cartonașe ? De vreo 2 ori românii au avut de ales între hoți și proști și ne-a fost mai rău. Spuneți că Firea poate închide capitala, dar nimeni nu apare mai credibil, asta în timp ce Bucureștiul oferă mereu cel mai mare grad de absenteism la vot. Nemulțumirea și boicotul este o formă de vot. Decât să ne facem rău singuri, mai bine refuzăm să legitimăm necunoscuți (m-am ferit să folosesc jigniri)

Crimson Veritas  •  14 noiembrie 2018, 13:54

Da, din pacate ... Gazonul de pe Stadionul National nu se poate intretine singur sau prin rugaciuni zilnice la DNA ...:)) Iar acesta fapta , incapacitate ... aduce prejudicii bugetului local ... deci banilor bucurestenilor (desi stadionul respectiv nu s-a construit din banii bucurestenilor ... dar asta este alta discutie ... care-i depaseste pe ... bucurestieni) ...:)) Concluzia este doar una ... Stadionul trebuie bagat la puscarie, pentru coruptie ... Tripleta DNA-GSP-Tolontan ... este foarte destepta ... dupa cum se vede! Serios ... foarte multi dintre voi traiti numai in filmul 'Hotii si Vardistii' ... vedeti numai Hoti peste tot ... si va imaginati ca sunteti Vardisti ... in delirul vostru ... permanent, politic, juridic ... nu va dati seama de fapt ... ca nu produceti nimic si societatea, bugetul public nu beneficiaza cu nimic de pe urma voastra ... fie ca sunteti 'presa', fie ca sunteti 'comentatori', 'protestanti' ... aveti in comun un singur lucru ... consumati mai mult decat produceti! ...:))

George  •  14 noiembrie 2018, 15:37

Gazonul era bun si se putea juca pe el.... Cum ne-cum, cineva avea grija de el.... Acum fa-l tu, TOLO, sa arate cum trebuie....De Firea ma doare-n shpitz, Bucurestiul e jalnic gospodarit (parerea mea, desi nu sunt bucurestean).

Giorgio  •  15 noiembrie 2018, 7:34

normal ca va inchide Bucurestiul - cand vrei sa inchizi ceva ce faci prima data- GARD - doar de aceea a paralizat traficul in Bucuresti cu gardurile la liniile de tramvai - destre Arena Nationala nu trebuie sa vorbim Doamna Firea a premeditat ce s a intamplat acolo

bg  •  15 noiembrie 2018, 8:26

Din cele 22 de companii ale primariei, chiar niciuna nu poate intretine gazonul de pe Arena Nationala? Ca tot ne-a vorbit primaria de beneficiile, economiile si absenta licitatiilor care dureaza...Decat sa aruncam vina unii pe altii mai bine ne-am gandi la solutii reale si durabile si aici decidentii politici au un rol important. Aici nu vad nimic.

bg  •  15 noiembrie 2018, 8:50

Primaria capitalei si primariile de sector se lupta intre ele care sa acapareze mai multe lucrari in folosul propriilor companii nou create. Asta inseamna mai multi bani publici sifonati in propriile buzunare. Ce interes si confort al bucurestenilor? Praf in ochi...Exemplu: Parcul Tineretului este jumatate in adm. sectorului 4 si jumatate la primarie. Sa vedeti cum se intrec firmele lor in asfaltarea aleilor, schimbat borduri, pus gazon, pomi, banci, ghivece, maturat frunze... mai ales de cand Firea a anuntat ca Dragnea vrea sa-i ia patrimoniul si sa-l treaca la sectoare. Pana acum, in zona adm. de primarie, totul era o paragina...Se merge pe acelasi principiu de fragmentare a banului public in contracte mici si supraevaluate, lucrari mici de cosmetizare (in sect. 4 se picteaza picioarele unui pod) si nu se ataca proiectele mari (spitale, scoli, sosele)...

Toader  •  15 noiembrie 2018, 9:37

Firma grădinarului de pe Parc des Princes, un nord-irlandez, ia 20 de mii euro/lună. Pe de altă parte, din 2012, au pus, precum toate marile stadioane, Stadium Grow Lighting (SGL), ce i-a costat 200 de mii pusul, iar întreținerea lunară costă doar 6 mii euro (plus grădinarul cred eu). În State, terenurile universităților costă numai în jur de 40 de mii dolari/an.

Comentează