SECRETE „COLECTIV”: Minciunile care au dus la viermi pe rănile pacienților din România. ”În niciun raport medical al arșilor transferați în străinătate nu au fost consemnate analizele legate de bacteriile nosocomiale depistate!”

Un medic a pus la dispoziția Libertății noi documente care arată că spitalele știau că răniții sunt infectați, dar nu au spus nici măcar clinicilor de afară!

sâmbătă, 24 noiembrie 2018, 11:23

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

”Au intrat toți trei deodată. Arafat a apărut drept, milităros și categoric, așa cum e el. ”Avem de toate?”, ne-a întrebat și s-a uitat  rapid în jur. Ne aduseseră materiale, medicamente, toți ne mobilizaserăm”, povestește medicul.

Este 30 octombrie 2015, noaptea incendiului de la „Colectiv”.

Medicii de la Spitalul Universitar alcătuiesc un cerc glacial în jurul celor trei șefi.

”Și ceilalți doi cum erau?”.

”Ministrul Bănicioiu arăta ca un mielușel pe lângă Arafat. Iar managerul Cîrstoiu raporta că totul era bine, așa cum făcea mereu”.

Ce descriu medicii e un triptic simbolic, care călătorește în Noaptea Deschisă a Spitalelor.

Când demonii din noi înving îngerii din noi

Să-i vedem și să-i înțelegem.

Nicolae Bănicioiu și Cătălin Cârstoiu (primii din stânga) în fața presei, la SUUB

”Din păcate, cumva părțile lor rele și părțile rele ale sistemelor pe care le reprezintă au câștigat lupta cu părțile bune”, spune chirurgul.

Știm cum e. Ni se întâmplă tuturor. Când demonii din noi înving îngerii din noi.

În câteva luni, iluzia sistemului sanitar avea să coboare tot mai jos, ca o scenă în care plafoanele se prăbușesc unul după celălalt.

S-a pornit de la infecțiile nosocomiale și s-a ajuns la scenele cu viermii care șerpuiau pe ceafa omului de la Spitalul de Arși. Era un alt ars, nu de la „Colectiv”, dar sursa mizeriei rămăsese aceeași. Iar fiecare viață contează, indiferent că a fost afectată la „Colectiv” sau când ia foc o sobă.

În iulie 2016, am publicat o înregistrare video cu larve care colcăie pe rănile deschise ale pacienților.

Dispariția utopiei și recordul infecției.

Un om pe rănile căruia se plimbă nu microbi invizibili, ci târâtoare.

”Și când v-ați dat seama de asta?”.

”Cei care nu suntem de acord, suntem o minoritate”

”Întâi de toate, să știți că cei care cârcotim suntem, și la trei ani de la „Colectiv”, o minoritate! Mulți dintre colegii noștri, nu șefi, medici obișnuiți, consideră că s-a făcut tot posibilul și că ceea ce facem noi sau voi, ziariștii care insistați, e o nedreptate”.

”Și când v-ați dat seama?”.

Au fost mai multe momente, explică medicul.

Ține analizele infecțiilor nosocomiale în mâna acoperită de pulover, nu e îmbrăcat în halat, dar, înainte de a ni le înmâna, mai vrea să ne povestească ceva.

Un pic de intertextualism. În redacția Libertatea, când scriem acest text trist, cântă fermecător Horia Brenciu.

”Săracă inima mea”

Arătăm așa cum arată redacțiile multimedia ale mileniului trei, cu o scenă în mijloc.

La început te enervezi, tu ai de scris și bașii duduie în boxe.

Dar, după un moment de panică, metabolizezi decorul.

Zeci de oameni din redacție râd, fac poze și filmează, ce dacă se transmite în direct pe Facebook, Horia e aici și prezența lui farmecă!

Nu e nimic obscen, e viața care curge, care merge înainte.

În recitalul ad-hoc de la Libertatea, Brenciu combină melodiile proprii cu vechile ritmuri populare.

”Săracă inima me’,
Iară-ncepe a mă dure’, mă.

Hai, hai, inimă, hai
La multe rele mă dai

Fost-am la doftor cu ea,

La doftor şi la potică 
Şi mi-or zâs că n-am nimică”

”Puneți pozele lor așa cum erau, nu pozele cu fețele desfigurate!”

”Deci când v-ați dat seama că ceva e greșit?”, îl întrebăm din nou pe doctor.

”De pildă, când familia lui Marvin Nicodemus, cetățean german, dar locuind aici și plătind impozite statului român, ne-a spus că nu e normal ca fotografiile de la dosare să fie cele ale răniților cu fața arsă. Noi nu ne gândiserăm la asta!”, admite medicul.

Două au fost argumentele familiei.

Eșecul somităților medicale, de la Lascăr la Arafat și de la Enescu la Streinu-Cercel

”Argumentele acestea ne-au mișcat și ne-am dat seama că noi, ca sistem medical, avem o problemă. Și pozele nu erau, bineînțeles, cea mai mare problemă”, spune doctorul.

”Dar care era cea mai mare?”.

”Faptul că somitățile medicale, de la Enescu la Lascăr și de la Arafat la Streinu-Cercel, nu au realizat că nu avem pur și simplu capacitatea de a face față situației și că trebuie activat sistemul european de urgență”, spune medicul.

”„Colectiv” a trădat limitele gândirii și egourilor mogulilor sănătății noastre: Lascăr, Arafat, Enescu, Streinu-Cercel și alții. Ei sunt cel mai bine conectați internațional, ei au făcut multe lucruri bune și, totuși, ei au eșuat în a înțelege că e nevoie rapidă de cooperare” Chirurg de la Spitalul Universitar

Cu ce germeni au fost infectați

Medicul ne dă analizele care dovedesc infecțiile nosocomiale multirezistente la antibiotice.

În aprilie 2016, când am publicat articolul Bacteristan,  am prezentat dosarele medicale a 13 răniți din „Colectiv” care au decedat în spitalele din România sau străinătate din cauza septicemiei, ca urmare a infecțiilor cu bacterii nosocomiale.

Analizele de azi sunt altele, pe care medicii le-au păstrat și le fac publice acum.

Ionuț Maior, tânărul infectat cu trei bacterii: Klebsiella pneumoniae, Acinetobacter și Enterobacter cloacae. Mai sus sunt antibiogramele sale. Restul documentelor sunt la finalul articolului

”Aș vrea să spun ceva foarte clar, cu toată răspunderea: faptul că în fișele lor de transfer în străinătate nu au fost trecute aceste infecții a fost un act iresponsabil!” Medic de la Spitalul Universitar de Urgență

”Vlăduț și Golu au plecat în stare de sepsis din România”

Efectul a fost devastator.

”Vlăduț Roberto și Tudor Golu au plecat deja în stare de sepsis de la Universitar”, spune medicul.

Bine, dar hai să discutăm ceva de neevitat: ”De ce n-ați spus atunci?!”.

”Întâi că unii medici au făcut-o. Cum a fost Camelia Roiu, de la Spitalul de Arși, care singură a recunoscut că a vorbit”, spune doctorul.

”Și ați lăsat-o singură voi, doctorii!”.

”În al doilea rând, e onest ca oamenii să înțeleagă ambele laturi ale problemei. Presiunea ierarhică în medicină e uriașă. Și, poate mai important decât frica de șefi, e amenințarea stigmatului profesional. Când vorbim despre Bănicioiu sau Cîrstoiu, ei erau puternici, Cîrstoiu e și acum, că e rector la UMF, dar mai puternic e mediul, colegii care te înconjoară!”.

Iată un dialog prin mesaje între un medic și ministrul Bănicioiu.

Medic: Pacienții de la noi au plecat stabili, se ventilau CÂT de CÂT bine, însă sunt mari carențe la nivel de SMURD! Dacă moare vreun pacient pe transport am să îl desființez pe dl. ministru Arafat. Am argumente pentru asta și colegi martori! O seară bună! Acești pacienți trebuiau să fie însoțiți de medici anesteziști pe tot parcursul transportului!

Bănicioiu: Să fim calmi, ai făcut tot ce puteai.

Dialogul dintre medic și ministrul Bănicioiu

”Medicii de afară ne-au întrebat: de ce le dați atâtea antibiotice?”

În niciun raport medical al pacienților transferați în străinătate nu au fost consemnate analizele medicale legate de bacteriile nosocomiale depistate.

Când medicii din străinătate au sunat, unii doctori de la noi au știut să explice, ”avem o epidemiologie în clinică și e posibil să apară infecții”.

Străinii nu au scos antibioticele și pacienții au avut o șansă în plus.

Dar alte spitale nici măcar n-au putut să motiveze și antibioticele au fost întrerupte la primul tratament aplicat ”afară”. Românii știau că vin infecțiile, străinii, nu.

Niciodată prea târziu

„Colectiv” nu e un subiect depășit.

Fotografiile sunt greu de suportat, amintirile te întorc pe dos ca pe o mănușă de piele udă, e dificil să găsești nuanțele, lezezi oameni, dar haideți să o spunem direct!

Cu eufemisme nu poți face față morții.

Căci pe de o parte avem nu doar zeci de morți nedumeriți și sute de apropiați neconsolați. Avem și realitatea că milioane de oameni sunt amenințați în continuare de minciunile din spitale.

Iar pe de o parte avem mentalitatea că e suficient să faci ce știi, că nu trebuie să recunoști și să înveți din erori.

Vorba lui Brenciu, care își încheie concertul din inima redacției.

”Sunt cine vreau să fiu,

Într-o lume pe care n-o știu.

Sunt cine vreau să fiu,

Niciodată nu e prea târziu!”.

Pentru „Colectiv” niciodată nu e prea târziu.

 

Antibiograme Colectiv Unive… by on Scribd

Comentarii (35)Adaugă comentariu

abudabi212  •  24 noiembrie 2018, 11:52

Ar fi nevoie de mai multe informatii. Este vorba de o colonizare a plagii sau de o infectie? Culturile in sange au aratat aceleasi bacterii? S-au repetat culturile din plagi dupa tratamentul local? Daca pacientii erau ''cat de cat'' usor de ventilat despre ce fel de insuficienta este vorba? Avea pneumonii nosocomiale?...si asa mai departe. Vorbim despre niste cazuri complexe iar antibiogramele alea nu sunt suficiente. P.S.: mai mult as discuta despre cat de rezistente sunt bacteriile alea (folosirea iresponsabila a antibioticelor duce problema asta mai departe la nivel mondial).

Andrei F  •  24 noiembrie 2018, 12:52

Mai mult ca sigur ca un medic adevarat ar cere multe lamuriri la ce ni se spune in articol...Ar fi fost o proba daca ati fi gasit un medic care a scris pe fisa de observatie infectiile si apoi sa cautam cine a schimbat fisele de observatie daca in strainatate nu a fost mentionata nici o infectie...As paria ca nu a facut-o nici Banicioiu ,nici Arafat,nici Carstoiu...La fel ar fi bine de stiut cine a vorbit cu englezii la telefon si tot nu au informat despre infectiile depistate la Bucuresti...Telefonul a fost dat dupa data de 8 noiembrie cand deja Ponta era Pa de 4 zile!Faptul ca in Romania se prescriu prea multe antibiotice are legatura pe undeva cu Hexi,daca bariera dezinfectantilor este slaba se merge pe antibiotice mai tari ca o alta bariera...O spun si din experienta mea din spitalele romanesti...Pana si pentru o extractie dentara ti se drescriu antibiotice...-----Altfel nu stiu cati ani au medicii care va informeaza...Cu urechile mele am auzit un mare politician care in dezbaterea pentru candidatura la Presedentie ne spunea ca e vai si amar de pacientii suferinzi de inima la care Ambulanta ajunge peste 7 minute...Treaba este ca domnul nu numai ca nu a facut nimic in problema pe care o semnala dar a mai si inchis spitale...Si presa in majoritate il adulau....Medicii au spus ceva?Sau cand medicamentele gratuite sau compensate in Romania se gaseau in farmacii in primele 3 zile ale lunii de ajungeau cozile sa rivalizeze cu cele din vremea lui Ceausescu...?Unde au fost medicii cei buni?Sau cand acelasi mare politician ii trimitea in strainatate daca deschideau gura...?Zilnic auzim de cazuri disperate ale pacientilor care cauta salvarea in strainatate!Deci este clar ca sistemul sanitar actual nu poate asigura toate serviciile necesare populatiei!----Cum PSD este in toate imi inchipui ca si antipesedistii sunt la fel...Poate era bine sa auzim si ce au de spus acea majoritate despre care ati scris ca a fost multumita cu interventiile de dupa Colectiv...Stiti de ce?Pentru ca frica de ierarhia din medicina si factorul politic mentionat in articol a fost minimalizat de caderea Guvernului Ponta.Eu stiu ca in Romania schimbarile politice ridica gunoiul dupa ce s-a intamplat inainte...Si adica pot sa vorbeasca acum in plina guvernare PSD dar pe timpul bunilor tehnocrati au tacut?S-a inventat pastila de curaj recent si eu nu am auzit?------Pentru ca se mentioneaza in articol transportul pacientilor in strainatate...Cine ma poate contrazice cand afirm ca sigur transportul pacientilor in modul cum s-a realizat a fost mai contaminnant decat orice spital din Bucuresti?Pai la pacientul decedat in avionul spre Olanda nu e clar ca au intervenit majoritatea cadrelor sanitare din avion care mai apoi au ingrijit si restul de pacienti?Aerul din avion era decontaminat prin ce?Eu asta cred ca vrea sa spuna medicul care avea probleme cu Arafat in privinta transportului...Presiunea mediatica nu este buna chiar in toate cazurile...

VLAD  •  24 noiembrie 2018, 14:31

De cand canta fermecator Nea Robingo? De cand trece prin parc cu masina? E un penibil! Nu am mai putut citi dupa asta! Ce treaba are Brenciu cu ancheta? Esti la fel de cocalar ca Esca, care e fan Salam! Degeaba faci recenzii de carti trendy, tot necioplit ramai!

ticbis  •  24 noiembrie 2018, 14:34

@Andrei F: Doame Dumnezeule, e infiorator ce de ineptii poti sa indrugi! Bre, tovarase... e suficient sa te uiti la cum s-au comportat Banicioiu, Arafat si directorii spitalelor intr-un caz de forta majora ca sa-ti dai seama cate parale fac ineptii astia! Fi-ti-ar ciuma rosie de ras sa-ti fie! In cazul mortilor de la Colectiv, viata lor a depins strict de directorii de spitale, de ministrul sanatatii si de camarila lor politica, nu de medicii care i-au tratat la urgenta si care acum dezvaluie in ce hal de nesimtire isi trateaza statul roman proprii cetateni. Bai tovarase, du-te invartindu-te cu incompetentul tau de Banicioiu cu tot; sunteti vinovati in egala masura de mortii aia, ii aveti pe constiinta, pe viata; ala pentru ca habar n-avea de ce a fost numit ministru, iar tu pentru ca, in ciuda tuturor adevarurilor, continui sa o tii langa, luand partea si justificand inept pe toti impostorii ciumei rosii cu mainile manjite de sange romanesc nevinovat. Asa roman ca tine, halal! Peste cateva zile vom sarbatori centenarul REINTREGIRII NEAMULUI; datoram asta conducatorilor si politicienilor din urma cu 100 de ani si sacrificiului suprem al romanilor de rand; au platit cu viata lor ca tu sa ai posibilitatea acum sa-ti bati joc pe net de o drama nationala si sa-l proclami erou pe trogloditul ala de Banicioiu, sa-l scoti basma curata :) Tovarase, banuiesc cine te plateste sa-ti bati joc de romani si de sacrificiile lor; e evident in slujba cui te-ai vandut pe cativa lei, totusi... chiar nu ti-e deloc rusine???

me  •  24 noiembrie 2018, 15:05

Nu inteleg argumentul cu: 'dar mai puternic e mediul, colegii care te înconjoară!'. Un doctor nu s-a facut doctor pt colegi, ci pt pacienti. Indiferent cate critici si priviri rautacioase vin de la colegi, pacientul ar trebui sa fie pe primul loc in mintea unui doctor. Si aici ma gandesc la dr Leon Danaila, o somitate, care a stiut sa-si vada de drumul lui chiar si in timpuri mult mai tulburi decat cele de azi. Si nu s-a plans. A avut pacientul in minte pe primul loc.

elle  •  24 noiembrie 2018, 17:41

Trist ! Sistemul medical in Romania : medici care carcotesc in minoritate .......medici care considera ca au facut totul in aceasta situatie si care se cred nedreptatiti de presa .......familii mutilate ...... responsabili aroganti si siguri pe ei ........ Fara cuvinte ! Multumesc Echipa !

bg  •  24 noiembrie 2018, 19:51

D-l doctor de la Universitar are perfecta dreptate! Dansul pune degetul pe rana si aproape ca trage masca mincinoasa de pe fata sist. medical de la noi. Medicii care carcotesc sunt o minoritate. Numai atunci cand ei vor deveni o majoritate sist. sanitar de la noi are sanse sa se schimbe. In Romania, schimbarea, reforma trebuie sa vina de jos in sus, ca de sus in jos o asteptam de 28 de ani. De la mai marii profesori in medicina de la noi nu mai am asteptari. Am constatat ca ei practica un limbaj dublu: la conferintele de specialitate din tara si exterior si in lucrarile stiintifice publicate limbajul este cel corect, logic, coerent, termenii au intelesul exact, stiintific. In schimb, atunci cand se adreseaza publicului de la noi totul este distorsionat, trunchiat, termenii nu mai sunt aceeasi incat ai impresia ca medicina practicata la noi nu mai este stiinta, este pseudostiinta. De exemplu: prof. dr. A. Streinu-Cercel a afirmat ca ranitii de la Colectiv transportati in afara nu erau infectati cu bacterii, ci doar colonizati. Colonizarea este faza in care bacteria adera la suprafata pielii si precede infectia care se declanseaza atunci cand toate barierele organismului cedeaza. Ma intreb eu ce bariere si mec. de aparare proprii mai are un pacient ars ca o data colonizat sa nu se infecteze? Considera d-l profesor ca bruma aceea de antibiotic administrat pacientilor ar putea tine bacteriile multirezistente departe de fluxul sanguin dupa ce au stat 7 zile in mediul spitalicesc de la noi pana la transport? Pe buna dreptate au intrebat medicii straini de ce li s-au dat antibiotice daca nu sunt trecute bacteriile in fisa, iar altii au intrerupt tratamentul pentru ca nu au stiut. Cine a luat decizia sa nu se treaca bacteriile? Romania este singura tara din UE care nu mai raporteaza multirezistenta bacteriana din IN. Acum am ajuns sa nu ne mintim numai pe noi, ci sa-i mintim si pe cei din afara. Aplicam metoda romanesca: jucam la cacealma si daca adversarul se prinde, asta e, daca nu, ii dam inainte si castigam pana se prinde...daca se prinde.

PaCiEnTuEdEvInA  •  24 noiembrie 2018, 21:08

Degeaba tot ocoliti realitatea si esentialul: pacientii mor cu zile în spitalele rou, si pentru că medicul curant, seful de sectie, medicul de laborator, medicul de la SPIAAM al spitalului, directorul medical și managerul de spital (infractionalitate organizată de competenta DIICOT) ascund si nu raportează infectiile nosocomiale (IAAM), si ca atare nici nu iau măsurile complete si obligatorii legale pentru evitarea infectării altor si altor pacienti pe bandă rulantă. Iar când o asistentă medicală ATI se revoltă si nu mai vrea să infecteze pacientii la cererea sefilor medici de a face „economie de tubulatură”, aceasta este concediată ... Lucrurile sunt extrem de simple si clare, le întelege până si un copil: până când medicii care nu raportează infectiile nosocomiale nu fac puscărie pentru această faptă extrem de gravă, nu se va schimba nimic, se va muri cu zile în continuare. Medicii se tem numai de procurori si judecători...degeaba le măriti salariile si închideti ochii la plicurile negre în halatele albe si la toată coruptia din sistem, asa nu se va schimba nimic

X  •  24 noiembrie 2018, 21:30

Sistemul e putred de corupt. Incepi ca medi specialist pentru ca ai avut destula spaga ca sa prinzi un post intr-un spital. Ti se spune ca spaga se amortizeaza in scurt timp. Asa si e. Urmeaza cariera infloritoare care nu tine cont de rezultatele profesionale. Te dai de regula pe langa seful de sectie care are apartenenta politica. Ajungi sa bifezi tot. Primar, lector, conferentiar, profesor. Daca nu esti cu clica, nu faci nimic. In afara de mizeria fizica din spital, e mizeria umana. Din pacate, nu exista tratament.

PaCiEnTuEdEvInA  •  24 noiembrie 2018, 21:34

Ce face mafia medicală cu AVERTIZORII DE INTERES PUBLIC care denuntă neglijenta si coruptia? Sunt concediati contrar Legii 571/2004. „Mariana Luceanu a lucrat timp de 24 de ani ca asistentă medicală anestezistă, la Spitalul Universitar - cel mai mare din România. În urmă cu câteva zile, a fost concediată!!!”. Iată mărturia ei: https://www.facebook.com/robert.cristian.50/videos/2434815396559223/ Numãr unic dosar: 37381/3/2018 http://portal/sites/cthub Tribunalul BUCUREŞTI LUCEANU MARIANA si SPITALUL UNIVERSITAR DE URGENŢĂ BUCUREŞTI Obiectul cauzei: contestaţie decizie de concediere Domnule Tolontan, vă rugăm NU ratati ancheta jurnalistică privind PRIMUL avertizor de interes public din România din serviciul public de sănătate si crucuficarea acestei persoane curajoase. Nu o lăsati singură, că nu veti mai vedea si alti avertizori, dacă si presa este lașă…

PaCiEnTuEdEvInA  •  24 noiembrie 2018, 21:35

Există un COMPLICE monstruos: ministrul sănătăţii. Acesta pur si simplu tergiversează (batjocorind zi de zi pacientii) să emită odată cele două ORDINE de ministru care să pună capăt practicii frauduloase a managerilor de spitale (deh, ministra, fostă şi viitoare manager de spital...): O R D I N U L privind obligaţiile microbiologilor din spitale de raportare imediată ON-LINE („Microbiologii din spitale trebuie să aibă obligaţia raportării centralizate imediate, directe, online, a buletinelor de analiză în cazul identificării de bacterii care pot produce infecţii nosocomiale, către toate instituțiile implicate, nu numai în interiorul spitalului. Este singura modalitate prin care poate fi prevenită orice tentație de ascundere a infecțiilor”); obligaţia spitalelor de a PUBLICA pe site-ul lor lunar situaţia infectărilor („Spitalelor trebuie să li se impună transparenţa totală. Transparenţă totală a dus la o reducere semnificativă a infecţiilor intraspitaliceşti acolo unde ea s-a aplicat - în special în SUA); introducerea reprezentantului ASOCIAŢIILOR de pacienţi în SCIN-ul spitalului („Rolul asociaţiilor de pacienţi în supravegherea raportării corecte a infecţiilor nosocomiale poate fi crescut, implicarea acestora”); „prevederii de stimulente pentru persoanele care semnalează infecţiile intraspitaliceşti ASCUNSE, precum medici de laborator, medicii curanţi, medici rezidenţi, asistente sau chiar pacienţi. Nu este vorba de un îndemn la delaţiune ci o evitare a complicităţii la ucidere din culpă sau în cunoştinţă de cauză”; O R D I N U L privind organizarea şi funcţionarea serviciilor de ANATOMIE PATOLOGICĂ a spitalelor (din categoria ordinelor care se emit pentru secţii, de exemplu, pentru ATI este OMS nr. 1500/2009 – tot datorită implicării dr.Arafat…), care să prevadă RESPONSABILIZAREA acestora prin independenţa lor faţă de managerul spitalului şi obligaţia acestora, ca la efectuarea autopsiilor, să verifice şi să raporteze existenţa infecţiilor nosocomiale ale pacientului decedat în spital! Totul este foarte simplu şi poate fi rezolvat chiar mâine, deci TOTUL STĂ ÎN PIXUL UNEI MINISTRESE (!) care se preface că nu ştie, nu poate, bla bla, ce imagine bună are ea, cu zeci de interviuri pe secundă, cel mai bun comunicator al guvernului – „forme fără fond”, încercarea de a prosti poporul, doar ca să apere iresponsabilitatea dumnezeilor medicali (ce se bălăcăresc în politică şi fonduri publice)…

VLAD  •  25 noiembrie 2018, 0:13

Mizerie in spitale este si pentru ca Adrian Sarbu, cel care te-a facut "ziarist", a furat de l stat. Si pentru ca Voculescu, celalalt stapan al tau, a furat statul. Asa ca nu esti in masura sa spui nimic. Esti complice!

Stefan  •  25 noiembrie 2018, 3:56

”Întâi de toate, să știți că cei care cârcotim suntem, și la trei ani de la „Colectiv”, o minoritate. ----- Asta e realitatea aia crunta de peste tot. Realitatea aia pe care o ignora toti cand se lupta cu morile de vant. Suntem atat de obisnuiti sa facem lucrurile stramb incat ni se pare exagerat cand cineva incearca sa ne arate greseala.

Nick  •  25 noiembrie 2018, 5:56

Mă Tolontane, măi ***, „a la guerre, comme a la guerre”! Când se întâmplă ceva cu totul ieșit din comun, iese oricum ceva urât. Urât de tot. Când ai nevoie în fracțiuni de secundă de toată gama de produse și servicii medicale, mai ales întro țară secătuită precum România, nici Dumnezeu nu poate face minunea minunilor. Devine totul un prilej de a specula politic neputința unui întreg sistem social vlăguit de hoția și iresponsabilitatea regimului precedent, cel basist, care a închis spitale, a jefuit fonduri și a încercat să privatizeze totul în folosul unor Udrea-Cocoș, sau al unor clanuri mafiote. In tot acest timp clanurile securiste au prosperat într-un ritm și un cuantum halucinante! Vii tu acum și scormonești tot felul de ***, dar te prefaci a nu fi aflat nimic-nimic despre caracterul criminal și terorist al celor ce au pus la cale această nenorocire în scopuri politice! Știi bine, dar te prefaci a nu ști, că acolo a fost mai degrabă o explozie decât un incendiu, că simularea incendiului a arătat o viteza incredibilă de propagare a focului, că rănile victimelor erau de un tip cu totul special, asemănătoare unor arsuri provocate de substanțe chimice cu combustie rapidă și profundă de tip napalm! Cine putea plasa așa ceva la Colectiv? Ce a fost cu spălarea bureților acelora de antifonare, la care cele doua femei de servici nu au fost mobilizate?! Și alte numeroase aspecte dubioase! Dacă te arde pasiunea pentru adevăr, păi anchetează în direcția asta, nene, nu tot încerca să abați atenția în altă direcție!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

costel  •  25 noiembrie 2018, 7:40

Asa si care e problema , cine mai poate sa ii judece? acest articol nu mai are substanta, stim cu toti dar suntem nepastori,citim ne minunam ne vaitam doar atat ,nimeni nu ne poate ajuta nici comunitatea europeana,avem o clasa politica care nu mai raspunde in fata nimanui ,avem o clasa politica care este facuta pe cumetrii avem politicieni care nu se gandesc la mersul bine al tarii ,de 28 de ani ne invartim intr-un cerc vicios ,banii pentru spital au ajuns la catedrala, nu ne ramane decat sa ne rugam sa ramanem sanatosi .

Mihai  •  25 noiembrie 2018, 7:45

Asta e ancheta sau naratiune stil ion creanga, o ancheta ar trebui sa prezinte faptele reci si statistici clare nu naratiune ca arafat e militaros si banicioiu mielusel.

cc  •  25 noiembrie 2018, 9:13

Pt. Andrei F - Bai Pontanacule! Tu te uiti in oglinda cand vorbesti? Nici sa nu o faci ca se sparge-a dracului.Du-te-ncolo de PSD-ist fraier.

cc  •  25 noiembrie 2018, 9:58

Si sunt de acord cu ticbis - suferi de ciuma rosie.

Ramon  •  25 noiembrie 2018, 12:45

vă mai aduceți aminte că Băsescu a dorit schimbări radicale în sistemul medical, fiind foarte iritat de comportarea lui Arafat ? Fiind un sistem de stat, cel sanitar de la noi merge ca și celelalte, în ideea de dispreț față de pacient, care s-a obișnuit să scoată suta de lei pentru medic, oricât de mult ar avea acesta salariul. Aud că chiar medici dau șpagă colegilor pentru ca părinții lor să fie tratați cu atenție. Asta pentru că disprețul față de buna sau foarte buna prestație profesonală este suveran la noi și nu doar în medicină. La noi trebuie în primul rând să-ți etalezi șmecheria, tupeul și spiritul de descurcăreț înainte de cel profesional. Și atunci cui să-i pese că poți lua diferite infecții în spitale, cine să fie interesat de viața pacientului, de care să nu se dezlipească până nu vede îmbunătățiri ? Cine să fie interesat că dezinfectanții sunt botezați, atît timp cât patroul H-F) este cel agreat de ”organe”, cum să raporteze directorul către ministru că lipsesc cele necesare într-un caz de mare amploare ? Mă uitam la Tudose, care afirma din prima zi că va demisiona la cererea șefului, adică el nu avea dorința lui ? O țară căzută sub interese pe care nu cred că șe știți nici 10 %. Dvs că eu nu imi încarc memoria cu luptele politicianiste pentru jefuirea țării. Uite că mai au de unde să fure!

Andrei F  •  25 noiembrie 2018, 13:11

@cc • 25 noiembrie 2018, 9:13 Desigur ca ati stabilit bine numele bolii...Dar nu stiti ca sunt si boli alergice?Deci boala este o alergie la voi care ati sustinut oameni ca Basescu...Nu exista crima mai mare decat sa inchizi spitale si sa trimiti medicii nemultumiti in strainatate.Nu stiam ca sunt si pontist pentru ca va amintesc :in timpul cand au iesit rezultatele analizelor din articol si cand medicilor straini li se ascundea-daca este adevarat...-infectiile,Ponta era plecat!!!!Atunci era propus ca Ministru al Sanatatii un medic rezident remercat printre altele prin prezentarea lenjeriei barbatesti...!Desigur ca eu prefer sa raman un pesedist fraier cum ma numesti pentru ca aleg sa sustin oameni normali care pot si blamati public,pot fi anchetati de presa sau de autoritati!Pentru mine asta este un pas pentru insanatosire!De ce as vrea sa fiu un destept orb ca tine?Pai ...mai stii de cazul ,,Branza Bradet,, ,si sugarii decedati,mai stii de ministrul care se razboia ca transplantul de plamani,de ministrul demisionat din cauza delaratiilor din scandalul Hexi sau a vaccinurilor?Pot cobora mult in timp cu amintitul,pot ajunge la Secureanu si prea bunul Ministru al Sanatatii care a fost desigur inteligent pentru ca a facut numirea dar uite ca nu intereseaza pe nimeni!Nici domnul Tolontan nu-i poate spune numele dar Firea,Dragnea,Oprescu,Ponta,Banicioiu...?Daca nu este cu PSD ati uitat?Sau nu credeti ca ar merita anchete jurnalistice sau ale autoritatilor si acesti ministrii?Probele:,,Dacian Cioloş spune că a aflat că Andrei Baciu este doar rezident abia după ce l-a propus pentru Ministerul Sănătăţii,,Adevarul...,,Ce l-a făcut pe Achimaș-Cadariu să fugă de la minister, Hexi Pharma sau vaccinul hexavalent?,,Evenimentul Zilei....,,BRÂNZA BRĂDET. Secretele din spatele scandalului cu E.coli și bebelușii morți,,Evenimentul Zilei.....Deci nu crezi ca in Romania trebuie sa existe si sustinatori PSD ca astfel de probleme sa fie analizate?Macar analizate si desigur ...NUP...

dana  •  25 noiembrie 2018, 15:33

@Andrei F sint mai multi? E greu de crezut ca unul singur poate scrie atitea ineptii oricit de odihinita si platita i-ar fi mintea... Degradant insa c-o face pe seama unui subiect atit de trist... Stima pentru doctorii care se ridica si spun adevarul, atunci si acum. Pacat ca doctorii din romania nu vor face greva niciodata pt drepturile... noastre, de fapt.

Andrei F  •  25 noiembrie 2018, 16:51

@dana • 25 noiembrie 2018, 15:33 Sunteti cumva ,,Mama Omida,, de puteti afirma cu atata detasare cine spune adevarul?Puteti sa spuneti concret ce am spus eu atat de rau?Poate o sa va surprind si o sa-mi cer scuze...Daca merg si eu pe drumul cu,,ineptii,,si ,,platit,, o sa va doara si sper ca nu suferiti de sindromul,,Iordache,,...

Andrei F  •  25 noiembrie 2018, 16:53

@dana • 25 noiembrie 2018, 15:33 Declaratiile doctorilor care se bat cap in cap sun revolutionare pentru dumneavoastra?Poate ca si ,,revolutia,,a avut partea ei de vina in cazul Colectiv...

bg  •  26 noiembrie 2018, 7:42

Dupa ce a mintit in spatiul public privind criza bebelusilor din Arges, in tragedia de la Colectiv, in scandalul Hexi Pharma, prof. dr. Alex. Rafila este acum reprez. Romaniei in Comitetul Executiv al OMS. Dansul a fost pres. Societ. Rom. de Microbiologie, consilier al MS si secretar de stat, avand o contributie importanta la politicile duse de statul roman in dom. sanitar, in specialitatea microbiologie, epidemiologie, vaccinare. Deci statul roman este multumit de situatia din sanatate si isi rasplateste personalitatile. Asta este modelul de urmat. Multumim!

Claudia  •  26 noiembrie 2018, 10:46

Klebsiella e prezenta in spitalele romanesti de zeci de ani. Fiecare medic/asistenta stie asta!!! periodic sunt pacienti care ies cu infectie klebsiella, de obicei ce imuno sensibili: copii prematuri, cei cu boli auto imune sau in cazul acesta, pacientii arsi ce nu au piele sa ii protejeze. In occident la 2-3 infectii repetate se inchide spitalul, dar cum la noi nu s-a construit nimic nou de multi ani, se inchid doar ochii. (acum 11 ani am refuzat sa nasc la Elias dupa ce 2 bebelusi au iesit cu ... klebsiella, atunci nu intelegeam ca e vorba de o bacterie pana in temelii, credeam ca de vina sunt vizitatorii ce intrau oriunde, oricand, doar cu o spaga la portar/asistente). Procedurile de raportare a infectiilor /greselilor intra spitalicesti nu se aplica. Nu doar ca suntem cu zeci de ani in urma occidentului cu asta, nici nu se vrea ...

antonia  •  26 noiembrie 2018, 11:35

"x" a descris foarte bine situatia din spitale. Posturile sunt scoase cu dedicatie, doar pentru cei care au potential financiar sau sunt in alt gen de relatii cu politicieni, sefi din administratie, directori de spitale, etc. . Nu se poate face nimic, lucrurile functioneaza asa de ani de zile si nimeni nu a dorit sa schimbe ceva, dimpotriva, coruptia este girata de institutiile care ar trebui sa o combata, personaje importante sunt protejate si lasate sa continue astfel de practici, desi exista dovezi ca acestea pun in pericol vietile oamenilor. Cei care au avut curajul si naivitatea sa se opuna si sa sesizeze neregulile, au avut de patimit, unii au fost inlaturati, amenintati ca isi vor pierde slujbele, se confrunta cu situatii de neimaginat. Toti sun complici, de la institutii, decidenti, etc. .

Condurus  •  26 noiembrie 2018, 17:55

Cătălin Tolontan, m-aș bucura enorm dacă aceste dezvăluiri ale medicilor, te-ar motiva și te-ar îndruma spre o anchetă completă asupra întregului sistem medical românesc. Spun asta pentru că acum este vorba despre copiii care, dacă nu au murit arși, au murit uciși în spitale, cu bună știință. Dar nu sunt singurii. Acum cât eu tastez acest mesaj, mii de oameni sunt internați în spitale infecte, unii mor pentru că medicii care ar trebui să îi îngrijească, să le acorde asistență medicală de calitate, îi privesc ca pe o bucată de carne iar apoi se liniștesc singuri înainte de a pleca acasă, spunându-și că ”să fim calmi, am făcut tot ce mi-a stat în putință”. Tot azi când îți scriu acest mesaj, un medic din România, la mijloc de drum pe scara carierei sale, câștigă lunar 15.000 – 25.000 lei, cu gărzile pe care le efectuează lunar. Daca este dispus să facă mai multe gărzi, suma poate creste. Ai auzit pe cineva spunând că de când s-au mărit salariile medicilor, aceștia au devenit mai dedicați muncii lor? Că nu mai condiționează actul medical de plic? Că nu te mai tratează în camera de gardă ca pe ultimul ***, daca nu bagi adânc mâna în buzunar? Nicidecum. Medicii, cei ce vor să vorbească și cred că nu se mai poate așa, nu o vor face. Nu pot. Pentru că dacă într-un spital, o mână de medici se revoltă și ies în față cu informații și argumente, nu vor izbuti niciodată să doboare un colos, un sistem corupt de la rădăcină. Ei știu încă de pe băncile facultății de medicină cum stau lucrurile și cel mai important este că ei știu că dacă se vor revolta, mai devreme sau mai târziu, vor fi scoși din sistem. Nu doar concediați din spital, că ăsta este doar primul pas. După asta nu vor mai putea lucra în sistem vreodată, nu vor putea nicicând să își clădească un nume, nu vor putea în veci face parte din elita medicinii pentru că acolo, locurile nu sunt plătite doar cu bani mulți ci și cu loialitate față de colegi și somități. Corpul medical are calitatea de a se solidifica la nevoie într-un corp dur, prin care nu poate pătrunde nicio forță. Nici DNA-ul, nici societatea civilă și nici presa. Iar aici nu fac referire doar la medicii implicați la Colectiv, ci vorbesc de medici în general. Sistemul este profund corup și nu poate fi niciodată reformat, iar eu îți spun asta acum dintr-o gardă într-un spital de stat. Medic ajungi cu multe sacrificii financiare, iar când devii rezident, dacă nu ai norocul să vii dintr-o familie de medici cu relații, te resemnezi la o viață de câțiva ani (depinde de specialitate) în care ești cârpa de muci al unui profesor doctor, al unui șef de lucrări, al unui conferențiar. Te va ***ării așa cum erau ***ăriți pe vremuri robii, iar tu o să accepți asta cu zâmbetul pe buze cerând mai mult, pentru că altfel, nu vei lua niciodată examenul de specialitate pe care îl vei da probabil, tot cu ăla care te-a ***ărit. După ce iei examenul de specialist și ai drept de practică, atunci este momentul în care împreună cu toată familia ta ( asta dacă părinții tăi nu fac parte deja din sistem) vei face credit la bancă să plătești spagă de 7-8-10-15 mii euro, să poți să prinzi un loc la un spital de stat, pentru că pe ”moka” nu am auzit pe cineva să se angajeze. Iar atunci când ai crezut că ai reușit, că ești medic specialist sau primar și ai postul tău în spitalul de stat, lupta nu se termină. Internările se fac prin șeful secției, adică bossul la care trebuie să ajungă plicul pacientului. În funcție de cât de mult îi place lui fața ta, primești și tu pacienți, dar doar după ce aceștia i-au dat lui ”felicitarea”. Posturile de medic sef în spitalul de stat se ocupă fie prin puterea pixului managerului, care este om politic nedeclarat, fie printr-un simulacru de concurs, în care se mimează performanța. Diferența între acest sistem și Cosa Nostra este că mafioții autentici păstrează un cod strict de onoare, iar noi nu avem arme de foc. În rest, și noi și ei, lăsăm în urmă o mare de victime și nimeni, dar nimeni, nu are curajul de a căuta vinovații pentru a-i pune acolo unde merită, în spatele gratiilor. Sănătate va doresc!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MERCENARUL  •  26 noiembrie 2018, 21:11

tratamentul celor mai rezistente bacterii din lume se afla aici. https://www.youtube.com/watch?v=LBswCBgU5tc

pacientuedevina  •  27 noiembrie 2018, 15:30

Ziceţi că ministra nu vrea... Dar ia faceti câteva sute de petitii să emită ordinele de ministru arătate mai sus de "PaCiEnTuEdEvInA • 24 noiembrie 2018, 21:35". Dar VOI nu vreţi în realitate, că numai staţi şi chibiţaţi aici, dar nu semnaţi nici măcar o petiţie când vă este pusă mură în gură. Şi pretindeţi că nu se poate, că politicul, că etc. Comoditate şi laşitate, până vă prinde şi pe voi sau familia voastră "moartea evitabilă" din spitale. Ce aţi făcut voi personnal pentru a schimba sistemul mafiot medical, cum v-aţi luptat concret cu el, oficial şi bărbăteşte. Şi citiţi ce scriu manipulator şi defetist doctoraşii care ţepuiesc fondul public de sănătate

Alex  •  27 noiembrie 2018, 15:51

Nu stiu ce sa zic de pacienti si de infectii ca nu sunt medic. M ar interesa mai mult cum a fost posibil sa se ajunga la asa ceva, pt ca chiar intr un raport oficial nu era exclusa o mana criminala si sunt suravietuitori ce au descris incidentul ca pe o exlozie, nu un incendiu...

r adu  •  28 noiembrie 2018, 5:45

Evenimentul Colectiv are cel puțin 3 etape: prima este ce s-a întâmplat la locația unde a fost evenimentul, a doua este ce s-a întâmplat la spitalele românești, a treia este ce s-a întâmplat în străinătate. Despre prima etapă ....... cea care a declanșat evenimentul ..... ??? Fără această etapă ....... celelalte etape ...... nu existau, nu aflam cum funcționează, cum evoluează. Fiecare etapă are importanța sa, dar evitarea-minimalizarea etapei declanșatoare a evenimentului Colectiv ........ duce la repetarea ei. Doamne ferește!!!!! Juridic și omenește și creștinește este necesar să se afle și să se judece-gândească ce a declanșat evenimentul Colectiv, pentru ca asemenea eveniment să nu mai aibă loc. Abia apoi se poate ajunge la etapa de sancționare, dar și la cea de enunțare a unor principii și măsuri standardizate medicale și ne-medicale (organizatorice, juridice, de transport, de cooperare inter-instituții, etc).

o mama  •  28 noiembrie 2018, 11:32

"Sistemul" este alcatuit din oameni si oamenii alcatuiesc "sistemul". Daca patronul care s-a calicit sa nu puna burete antifon care sa fie si antifugat ar fi fost mai categoric sa nu se foloseasca foc deschis sub nici o forma (desi chiar si un scurt-circuit putea avea aceeasi consecinta)..., daca UN SINGUR MEDIC ( cu riscul atragerii oprobiului public ) ar fi strigat cat il tinea gura in timpul unei transmisii live ca au nevoie de ajutor, ca nu au nimic, ca nu fac fata... daca TOTI medicii care aveau posibilitatea sa comunice cu spitalele care au primit ranitii, aveau curajul sa spuna, chiar si sub "mantia" unei minciuni puerile cum ca s-ar fi infectat ca au fost tratati pe jos in strada si de aceea le-au dat antibiotice... daca... e usor sa vorbesc cand nu sunt implicata direct dar stiu ca pentru parintii care au ramas fara copii va fi mereu un DACA...

Ciprian  •  29 noiembrie 2018, 11:04

Este suficient de dificil să parcurgi acest articol darămite să fii în locul pacienților generați de catastrofa „Colectiv”... Da, sistemul medical românesc, precum toate celelalte domenii de activitate, este pe nicăieri, este în paragină și omoară oameni cu zile. Nu mă surprinde deloc afirmația medicului, conform căreia, majoritatea medicilor sunt blat cu sistemul, alegând să ascundă gunoiul sub preș și nu să-l facă public și să-l elimine... Nu e nicio mirare... Să nu uităm că mulți dintre acești medici nu se uită la tine dacă nu le împingi plicul, dacă plicul nu conține cât vor ei sau dacă ești sărac... Nu mă surprinde absolut deloc faptul că distinșii medici au ales să fie de partea sistemului și nu de partea pacienților; de ce? simplu, nu le poți cere unor șpăgari, unora care în primul rând se uită după plic, la grosimea sa și la atențiile oferite, iar abia mai apoi, la pacient... Ce spune un astfel de detaliu?! Eu cred că exprimă cum nu se poate mai bine de ce sistemul medical se găsește aici, de ce nu se schimbă nimic, de ce oamenii mor cu zile în spitale etc. În loc să fie rezolvate toate aceste probleme, să se creeze condiții decente în spitale, pentru medicii, de lucru, pentru pacienți, de însănătoșire și de tratament adecvate, distinsa ministreasă nu știe cum să-i țină captivi în țară pe medicii care au decență și caută în străinătate condiții optime pentru a-și exercita profesia. Această distinsă doamnă, e cazul și momentul să priceapă faptul că, exodul medicilor nu poate fi oprit prin metode comuniste, ci printr-o reformă amplă a sistemului medical, menită a crea condiții normale de muncă pentru aceștia și șanse reale pacienților de-a se recupera... Ar trebui, împreună cu echipa sa managerială, să elaboreze strategii de reabilitare a sistemului și să nu participe la tot felul de inaugurări de dare în folosință a unor aparaturi medicale... Atâta timp cât tu ca ministru ești invitat sau participi la inaugurarea unui CT sau RMN, asta ilustrează cum nu se poate mai bine cât de departe suntem de normalitate și cât de gravă este situația acestui domeniu. În curând, fără nicio undă de ironie, distinsa doamnă sau alta/altul, va participa la inaugurarea unui întrerupător pus sau la darea în folosință a unei prize... Ce rușine! Cinste medicilor onești, corecți și devotați profesiei, puțini din păcate, și rușine ălora care tăinuiesc mizeriile sistemului și toate nelegile acestuia!!!

o mama  •  29 noiembrie 2018, 16:32

Este atat de adevarata vorba "Capra moare de raie dar coada sus o tine." Nu avea nimeni pretentia ca "sistemul" medical sa trateze atatia raniti arsi, era UMAN in primul rand sa ceara ajutor altor spitale, toata lumea ar fi inteles si ar fi ajutat, poate chiar si spitalele care asteptau inca sa fie platiti de statul roman pentru tratamente anterioare. Cred ca ar fi acceptat. Dar nuuuu, noi suntem capabili, noi avem, noi putem. Capra moare de raie... Mama mea a fost o simpla asistenta medicala in spital, dar stia mai multa medicina decat multi medici de azi si mi-a placut sa invat de la ea cat mai mult, dupa 36 de ani de munca a mai "prins" 7 luni de pensie si a murit. In 2013 baiatul de 16 ani a facut pojar. Am fost cu el la medic si i-am spus ca are pojar, dar medicul mi-a zis ca la noi in tara pojarul s-a eradicat din 1994, l-am rugat sa se uite in gura copilului ca are "semnul Koplik", apoi mi-a spus ca, si daca are pojar... acum e "pe trecute". Nu cred ca a raportat, nu dadea bine la statistici... Capra moare de raie... Apoi, pojarului nu i-a pasat de statistici si a explodat, si a omorat oameni. Nu, in strainatate nu e totul perfect, dar se straduiesc, inca incearca sa dea impresia ca le pasa de oameni. Nu au descoperit apa calda, doar faptul ca prevenirea costa mai putin decat tratarea. In cazul Colectiv trebuia cerut ajutor si spus adevarul despre infectii, oricine ar fi inteles, dar, ce sa-i faci... Capra moare de raie dar coada sus o tine.

PaCiEnTuEdEvInA  •  30 noiembrie 2018, 20:10

RESPECT pentru părintii bebelusilor infectati la maternitatea Giulesti, care au decis să dea în judecată spitalul public!!! În Rou, această metodă este SINGURA care poate restabili disciplina si suprematia legii în spitale, deoarece politicienii din serviciul public de sănătate (ministra sănătătii, seful Inspectiei Sanitare de Stat, directorii de DSP judetene, managerii de spitale, directorii medicali de spitale etc.) sunt stat în stat si au un sistem mafiot de a se proteja între ei - ei se tem numai de procurori si judecători, care le devoalează, le demontează minciunile si îi trag la răspundere. Iar acum sunt tipă isteric că sectia de neonatologie e închisă si nu pot face cele 80 de operatii programate, râmânând fără plicuri negre în halate albe de sărbători…adio Bahamas si alte luxuri. Felicit si sunt solidar cu curajul si RESPONSABILITATEA acestor părinti, ei sunt cei care vor reusi să schimbe sistemul, vor împiedica si alte infectări si decese ale bebelusilor. HALUCINANTE declaratiile musamalizante, manipulante si iresponsabile ale medicilor sefi din conferinta de presă de la materintate, care au pretins: că nu ar fi „recomandat” să îsi testeze angajatii de infectii si bacterii transmisibile (ia vedeti doctorasilor, la câte zeci de teste lunare e supus un angajat din spital de la ATI si maternităti, adică unde pacientii sunt cei mai expusi si vulnerabili, în USA, de exemplu, dar ei sunt neprofesionisti si voi sunteti „savanti” pasămite; că nu ar putea asigura respectarea regulilor de igienă de către personal, cum ar fi spălarea mâinilor (ia vedeti doctorasilor camerele video cu transmisie web din USA, plus înregistrarea informatizată a tuturor manevrelor medicale, unde se vede clar dacă te-ai spălat, ti-ai pus mănusile si masca înainte să te apropii măcar de bebelusul meu). Cu sigurantă DIICOT se va autosesiza, pentru că e inadmisibil să permiti ani întregi la rând ca personalul medical să infecteze bebelusii din spitale (Nerespectarea masurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase daca a avut ca urmare raspandirea unei asemenea boli, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda). S-au speriat acum doctorasii sefi, si, în loc să regrete si să îndrepte deficientele grave, încearcă, ca întotdeauna, doar să intimideze:„ Părinţii şi pacienţii din România ar trebui să fie foarte atenţi cu acest dat în judecată” glăsuieste cu infatuare medicală caracteristică, purtătorul de cuvânt al spitalului public. Însă, ia ghiciti: sunt sute de case de avocatură care sunt specializate în apărarea drepturilor pacientilor …nu se mai teme nimeni de medicii care încalcă legea, cetătenii si-au dat seama că ei nu sunt Dumnezeu, că nu îsi pot bate joc de Lege si de viata copiilor si a părintilor nostri spitalizati. Iar când merg să lucreze în străinătate, acesti medici artăgosi si infatuati, acolo sunt mielusei si respectă cu strictete regulile de igienă (că dacă nu, stiu că acolo fac puscărie, nu ca în Rou, unde fac…conferinte de presă cu manipulări)

Comentează