Filiera italiană! O nouă pacientă mutilată la nas de Matthew Mode își amintește că „medicul chirurg” a intrat în sala de operație alături de un prieten, Michelle di Chirico, un dentist!

"Când mi-a dat pansamentul jos, nasul meu arăta ca un şniţel bătut pe tocător"

joi, 7 februarie 2019, 1:00

UPDATE: Și The New York Times scrie astăzi despre investigația Libertatea

 

 

Investigație de Mirela Neag, Alexandra Nistoroiu, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

„De un an trăiesc un coșmar, iar când am aflat că m-a operat un medic fără studii am avut un șoc! Soțul meu e o persoană publică și nu vreau să transform totul într-un conflict care să-l afecteze pe el”, spune pacienta lui Matteo Politi sau Matthew Mode sau Doctor Ciomu pe anabolizante.

Condiția femeii a fost aceea de a nu-și face numele public. Întâlnirea are loc la un mall din Capitală.

Pacienta nu-și arată cei 60 de ani, dar nasul e discordant, suntem într-o discuție delicată, îți e greu să nu privești vârful găurit al nasului și asta nu e nici o dezumanizare, ci un fapt, o suferință în numele căreia chiar ea a venit să discute cu ziariștii. „Da, am rămas cu un gol aici”, spune ea.

La început lifting facial și apoi rinoplastie

Femeia își amintește că prima consultaţie a avut loc la clinica Prestige, în februarie 2018, când, acum a aflat și ea, Matthew Mode nu avea încă nici măcar parafa de la DSP, pe care a obţinut-o pe 23 martie 2018, dar pe numele lui Matteo Politi.

La Prestige începe coşmarul pacientei, cu un lifting facial, urmat imediat de o intervenţie de ridicare a pleoapelor la clinica dentistului Michelle de Chirico.

Câteva luni mai târziu, „dr. Mode” a convins pacienta că are nevoie de o rinoplastie, operaţie menită să-i corecteze deviaţia de sept.

Urmarea?

„Mi-a măcelărit nasul”, spune ea. Intervenţia a avut loc în luna mai 2018, la spitalul Medas din Capitală.
Citeşte întreaga ştire: Filiera italiană! O nouă pacientă mutilată la nas de Matthew Mode își amintește că „medicul chirurg” a intrat în sala de operație alături de un prieten, Michelle di Chirico, un dentist! „Când mi-a dat pansamentul jos, nasul meu arăta ca un şniţel bătut pe tocător”

„Mi-au făcut aşa o prezentare, de-am crezut că mă operează Obama”

– Cum aţi ajuns pe mâna lui Matthew Mode?
– Era februarie 2018. Doream să-mi fac un lifting, îmi căzuseră foarte tare pleoapele, şi o cunoştinţă comună mi-a recomandat-o pe această fată, care era colaborator pe PR al clinicii Prestige. Ea mi-a recomandat doi „experţi în estetică”: Matthew Mode şi Michelle de Chirico.

Matteo Politi, care se prezenta pacienților drept Matthew Mode
Matteo Politi, care se prezenta pacienților drept Matthew Mode

Primul este medicul fals din ancheta Libertatea, al doilea este un medic dentist cu clinică privată în Bucureşti, prieten cu Matthew Mode.

Dentistul Michelle de Chirico, prietenul lui Matteo, care a asistat la operația pacientei desfigurate
Dentistul Michelle de Chirico, prietenul lui Matteo, care a asistat la operația pacientei desfigurate


– Vă amintiți când l-ați întâlnit. Ce impresie v-a făcut?

– Prima mea întâlnire cu Matthew Mode a fost în strada Opanez, la sediul clinicii Prestige. Intervenţia în zona ochilor, blefaroplastia, mi-a fost făcută de către Mode şi Michelle, care s-a recomandat că şi el are competenţe de plastician.

– Dar Michelle este dentist!
– Da, este dentist. Aşa mi s-a şi zis. Toţi m-au asigurat însă că sunt pe mâini bune. Mi s-a făcut o prezentare de-am zis că mă operează Obama. Am făcut o parte din lifting, pentru pielea de lângă urechi, chiar la Prestige. Ridicarea pleoapelor au făcut-o în clinica din strada Londra, unde avea cabinetul Michelle la vremea aceea. Matthew Mode părea destul de proaspăt pe piaţă atunci, în sensul că nu avea mulţi clienţi.

– Cum v-a convins, totuşi?
– Cei de la Prestige, inclusiv această domnişoară de PR, îmi spuneau că este absolvent de studii la o prestigioasă facultate din America. Mi s-au vehiculat şi nişte nume de plasticieni cu care ar fi lucrat. Că a lucrat foarte mult în Italia şi Marea Britanie, că are clinici în Spania şi Italia şi că a fost solicitat de anumite unităţi medicale să vină să opereze în România datorită renumelui lui.

– Cum a decurs liftingul în zona pleoapelor?
– Se şi vede, nici acum ochiul stâng nu este cum ar trebui. Dar o lună de zile imediat după operaţie, ochiul a fost căzut. Mi-a făcut el o incizie ulterioară…

– Deci a reintervenit?
– Da. El tot spunea că e vina mea, că sunt în vârstă. Că una e să operezi o femeie de 20 de ani, de 30 ani, şi alta să operezi o femeie de 60 de ani, că organismul meu reacţionează aşa. Am rămas cu această umflătură, care nu va trece decât dacă o rezolv cu laser. Dar l-am crezut. Dădea nişte explicaţii extraordinar de logice.

– Vorbea în limbaj medical?
– Da, da. Turuia, nu vorbea.

Chirurgul fals, asistat de prietenul dentist

– Puteți confirma încă o dată: Michelle de Chirico a participat şi el la intervenţie?
– Da.

– Deşi este dentist.
– Da, da, ştiu. Mie de la Prestige mi s-a spus că Michelle este stomatolog, dar că are studii şi este şi medic estetician. Eram sub anestezie locală. Din câte îmi amintesc, Michelle n-a pus mâna, dar a stat lângă el. Şi tot timpul au discutat, Matthew tot timpul îl întreba pe Michelle, mi s-a părut că au fost profesorul cu învăţăcelul, cu rezidentul, cam aşa arăta operaţia respectivă. Eu, fiind anesteziată local, îi auzeam cum se sfătuiau.

„Doamnă, unde l-aţi găsit p-ăsta?”

După intervenţia în zona ochilor, realizată cu anestezie locală, de un medic fals şi un dentist, pacienta avea pleoapa căzută şi ochiul stâng umflat. Însă Matthew Mode a asigurat-o că va rezolva. Între timp, a convins-o că mai are nevoie şi de o rinoplastie. O operaţie mult mai complicată, pentru repararea deviaţiei de sept, care se face sub anestezie generală.

– Cum ați ajuns să faceți operație de deviație de sept la el?
– Matthew Mode mi-a spus că trebuie să-mi rezolv această deviaţie de sept, că e o problemă la 60 de ani, că nu se oxigenează bine creierul, inima. M-am operat la Spitalul Medas din Bucureşti, în luna mai, anul trecut. Noi şi înainte şi după intervenţii, ne-am întâlnit de foarte multe ori, aproape niciodată în acelaşi loc de două ori la rând, ci în diferite clinici. La Medas ne-am întâlnit de mai multe ori. Acolo mi-a făcut rinoplastie, acolo am fişă, pentru că mi s-au făcut analize înainte de operaţie.

– Ce s-a întâmplat la rinoplastie?
– După ce-am ieşit din operaţia la nas, în salon a venit medicul anestezist, o doamnă foarte drăguţă şi mi-a zis: „doamnă, unde l-aţi găsit pe ăsta?”. I-am spus că mi-a fost recomandat. A zis: „sper să ieşiţi cu bine din asta”. Cred că pe mine m-a ajutat că ea a fost o foarte bună anestezistă, pentru că el mi-a spus că operaţia în sine durează o oră, o oră jumate şi a durat peste patru ore.

„Am rămas cu o gaură la nas, m-a măcelărit”

– Când aţi ştiut că operaţia nu a mers cum trebuie?
– După ce mi-a dat pansamentul jos, nasul meu era într-o stare dezastruoasă. De fapt, aţi văzut cum arăt şi acum… Iar atunci arăta exact ca un şniţel pe care l-ai bătut pe tocător. Iar el îmi spunea că intervine vârsta, că am 60 de ani, că apar nişte reacţii ale organismului. Totuşi, dădea nişte explicaţii foarte logice. Te convingea.

– Ce-a urmat? L-aţi confruntat?
– Am rămas cu această gaură la nas. Mă tot ducea cu vorba, că o să aducă nu ştiu ce gel în ţară şi va rezolva cu o injecţie. M-a plimbat prin mai multe clinici, la Medas, la Euromedical, la clinica Adinei Alberts, într-o vilă. Aici chiar mi-a spus că va prelua această clinică de la Adina Alberts şi îşi va face un penthouse deasupra.

– Când aţi vorbit ultima dată cu el?
– Vă pun la dispoziție ca să vadă și oamenii discuţiile pe WhatsApp: acum o săptămână îmi promitea că o să arăt perfect. Şi eu am zis: nu prea cred. Că deja era ciudat ce se petrecea. La 4 februarie mi-a scris că este în Italia, că are probleme cu tatăl lui. După ce a apărut articolul dvs., i-am scris din nou pe WhatsApp şi l-am întrebat când se întoarce. N-a mai răspuns.






„Eşti fericită cu noul tău nas?”

– Imediat după operaţie ce v-a spus?
– După operaţia la nas, el mă căuta pe mine. Uite, în iunie mă întreba: eşti fericită cu noul tău nas? Pe mine m-a bufnit râsul atunci, nu mi-l văzusem încă. Eram încă pansată, m-a ţinut o lună de zile așa, n-am ştiut nimic. Când mi l-a dat jos am făcut un atac de panică, a trebuit să stau întinsă pe pat.

Aţi revenit în clinica unde aţi făcut operaţia la nas?
– M-a mai chemat acolo de două-trei ori. La recepţie mă cunoşteau, mă vedeau intrând: domnul doctor n-a venit, domnul doctor e în operaţie, aşteptaţi. Venea, mă băga într-un cabinet pe-acolo, se uita, iar îmi dădea nişte explicaţii savante. Zicea să stau liniştită, că într-un an de zile nasul meu o să fie perfect.

– Veţi merge în instanţă?
– Eu nu ştiu dacă o să merg mai departe să fac ceva, pentru că nu ştiu ce să fac, n-am nici nervii, nici răbdarea. Nu am încredere asupra finalităţii unei anchete care porneşte din România, ea o să moară pe drum.

Atacurile de panică, efect secundar

– V-a afectat destul de mult şi psihic.
– M-am izolat. Toată lumea mă întreabă: dar ce-ai la nas? Am ajuns să spun că am avut un accident şi m-am operat. Când mi-am văzut nasul după ce el m-a debandajat şi-am văzut că era, pur şi simplu, măcelărit, adică era carne vie, am făcut un atac puternic de panică şi eu le fac cu blocaj verbal şi locomotor. Am început să merg la psihiatru, că nu dormeam noaptea. De când m-a operat, am avut o stare de agitaţie şi de stres permanent. Dar e vina mea.

– De ce e vina dumneavoastră?
– Pentru că m-am pripit, trebuia să stau să mă gândesc mai bine. Dar când îţi spune toată lumea că este un profesionist… I-am scris tipei de la Prestige: prietenul Matthew are opt clase. Şi ea răspunde: „Am aflat şi eu azi, sunt în şoc”.

– Dar Prestige spune că nu a colaborat cu el.
-Dar eu am plătit către Prestige prima intervenţie, la ochi. 2.300 euro am plătit la ei!

– Cum aţi reacţionat când aţi văzut ştirea în presă?
– Sunt furioasă pe mine. Niciodată nu m-am aruncat cu capul înainte ca acum. O femeie de 60 de ani care încearcă să-şi facă ceva estetic e o victimă sigură, după părerea mea.

„Doar am asistat la operațiile lui, sunt pasionat”

Libertatea l-a căutat, ieri, pe medicul Michelle di Chirico chiar la sediul cabinetului său stomatologic, în strada Cretei nr. 11. „Vă rog, acum dacă se poate, în 40 de minute trebuie să plec la aeroport, am avion”, a început italianul.

– Domnul de Chirico, plecați și dumneavoastră din România?
– (râde) Da, da, sper să nu mă oprească și pe mine! Glumesc. Eu plec în Italia, lucrez și acolo, am 12-13 clinici la care lucrez.

– Am venit să vorbim despre domnul Matteo Politi.
– Da, am văzut, m-au mai căutat și alții. Chiar și de la The Sun, de la Londra! Dar de ce pe mine?

– Aveți multe legături. Și pe Facebook, unde păreți foarte apropiați.
– Da, da, dar sunt câteva postări…

– Și cu adresa. Înțelegem că stă la dumneavoastră în apartament.
– Ah, nu, i-am pus eu, abia venise în România, adresa la mine… Dar mai apare și acum? Zisese că a schimbat-o.

– Mai mult, distribuiați pe Facebook tutoriale de învățat chirurgie, iar el le aprecia!
– Ei, doar pentru că sunt pasionat.

Medicul fals (Matty Mode) îi urmărea postările pe subiecte medicale ale dentistului
Medicul fals (Matty Mode) îi urmărea postările pe subiecte medicale ale dentistului


– O pacientă susține că ați asistat și dumneavoastră la o operație.

-Da, am fost. Doar să mă uit.

– Înțelegeam că îl și sfătuiați.
– Ce sfaturi puteam să îi dau? Eu sunt dentist. Am specializarea mea. Doar mă uitam. Îmi plăcea să mă uit.

– Fiind pasionat, nu v-ați dat seama de ceva în neregulă?
– Ei… Au fost operații ușoare. Un botox, un implant mamar…

– Unde au fost făcute?
– Ei, botoxul la Prestige. Cealaltă… Un spital micuț, privat… Nu mai știu. Chiar nu mai știu.

– Totuși, nu ați discutat cu el? Nu era stângaci în mișcări?
– Cum să spun… Nu că m-a păcălit, dar credeam și eu că e în regulă. Nu am stat să îl verific, mi-a zis că e doctor și l-am crezut. Iar la teorie era beton, chiar știa!

– Nu aflaserăți de scandalul din Italia?
– Nu. Chiar nu. Am citit și aflat și eu ieri, din presă. Dar nu am avut alte legături cu el. Mi-a fost introdus de cineva când venise în România și nu am colaborat, am asistat la operațiile sale doar ca pasionat.

Falsul chirurg și-a făcut o firmă în România

Matteo Politi, numele real al numelui de scenă Matthew Mode, are o firmă în Romania, fondată pe 09 iulie 2018. Se numește MH MEDICAL TEAM SRL.

Activitatea principală constă în „Activități de asistență medicală specializată”. Sediul social este în București, sectorul 6, str. Obcina Mare nr.5, bl. A3, sc. A, et. 4, ap. 15.

Matteo Politi e asociat unic și administrator.

În Italia, locuiește în Venezia (Marghera), strada Angelo Toffoli 11/D, cod poștal 30175, iar în Bucuresti are o reședință în sectorul 1, Calea Dorobanților nr. 111-131, bl. 9B, sc. F, ap. 208.

Toate sunt date publice, de la Registrul Comerțului.

Are aceeași rezidență cu încă doi prieteni italieni

La aceeași adresă din București, Sector 1, Calea Dorobanților nr.111-131, bl. 9B, ap. 208, regăsim domiciliul a alți doi italieni:

  1. Dr. Michelle de Chirico, descris ca specialist în implantologie dentară, estetică dentară și estetică facială, este fondatorul a două clinici în Italia – Milano și Pescara, precum și al acestei clinici din România – București.
  2. Domenico Mascia

Cei doi au fondat, in 2016, S.C. CLINIQUE ONE MED&SPA, activități stomatologice, unde își desfașoară activitatea primul dintre ei, Michelle de Chirico, cel intervievat mai sus de Libertatea.

 

Alți doi specialiști străini, neînregistrați la Colegiul Medicilor

După cum a arătat investigația Libertatea, falsul chirurg italian Matteo Politi a colaborat și cu clinica Euromedical din București. Chiar dacă, pe site-ul afacerii, italianul care își zicea Matthew Mode nu mai poate fi găsit, jurnaliștii TVR au găsit altceva!

Pe pagina web sunt promovați doi medici specializați în chirurgie estetică, între care este și un conațional al escrocului Politi. Însă nici italianul Piero Fullone, nici Iris Moscovici nu figurează în Registrul național al medicilor care au drept de liberă practică în România!

Pe Facebook găsim un dentist din Italia cu nume identic, Piero Fullone, a cărui imagine seamănă cu cea de pe site-ul clinicii din București.

Găsim și un profil cu numele Iris Moscovici, din Haifa, Israel, absolventă a unui liceu privat, care scrie că lucrează la o firmă prezentată drept cea mai mare rețea israeliană din domeniul dentar. La fotografia de profil apare aceeași persoană prezentată drept estetician pe site-ul clinicii din București.

Piero Fullone și Iris Moscovici apar și în ofertele online mai vechi ale altei clinici private.

Depeșa agenției italiene ANSA: „Descoperit nu datorită forțelor de ordine, ci datorită investigației jurnalistice”

Presa internațională a preluat ieri cazul medicului fals care a operat un an de zile în România. Ziarele italiene, britanice, posturi europene de televiziune, agenția americană de presă Associated Press, toate au citat evenimentele incredibile din țara noastră.

Ziua s-a încheiat cu depeșa agenției italiene de stat ANSA.

„Falsul medic a fost descoperit nu datorită forțelor de ordine, ci datorită investigației jurnalistice a ziarului românesc Libertatea”.

 

 

Citește și:

Așa arată diploma de absolvent de facultate de medicină din Kosovo, scrisă în sârbă, cu care falsul doctor a operat în România, deși DSP recunoaște că „n-am înțeles nimic din ea”!

Ministerul Sănătății i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la spitalul privat Monza, fără studii de medicină! A fost depistat de asistente că nu știa să-și pună mănușile!

 

Comentarii (19)Adaugă comentariu

Peter Minea  •  7 februarie 2019, 15:18

Aproape că ajungem să nu mai credem că albul pe care îl vedem este alb. Atât de mare a putut fi minciuna ticluită de Matteo Politi la noi în țară.

Mihai  •  7 februarie 2019, 15:40

Cum se face ca toate doar acum se plang de interventiile facute de medicului italian, pana ieri nu exista nici o plangere. Miroase de la o posta a campanii gen #metoo in care diverse cauta 5 minute de celebritate.

pacientuedevina  •  7 februarie 2019, 16:00

1. Nu este adevărată afirmaţia: „conform legii, nu e voie ca altcineva decât echipa operatorie să intre în sală!”. Asta e o invenţie frauduloasă a medicilor rou, în pur stil şmecheresc şi semidoct medical rou, pentru a putea ascunde: eventualele culpe medicale, greşelile de tehnică operatorie, faptul că operaţia a fost făcută de rezident în timp ce conferenţiarul a plecat la cursuri, că ATI-stul a înlocuit fiola cu substanţa scumpă de pe stocul spitalului, cu alta ieftină şi mai proastă adusă de el de la privat etc. Nu există nicăieri în Legea 95/2006 şi în Legea nr. 46/2003 această interdicţie absolută. Dimpotrivă, treziţi-vă pacienţi români, pacientul are dreptul legal să solicite: ca pe durata operaţiei să asiste un medic desemnat de el; ca operaţia să fie filmată de o persoană desemnată de el (desigur, cu respectarea normelor de igienă şi a obligaţiei de a nu afecta manevrele echipei operatorii). Da, medicii rou nu vor să ştiţi acest lucru şi fac eforturi disperate pentru a nu permite precedente. Sunt atât de buni şi performanţi, că se tem că ar putea fi daţi de gol… 2. Înregistrarea la Colegiul Medicilor din Rou NU este obligatorie: „Medicii cetăţeni ai unui stat membru al UE, ai unui stat aparţinând SEE sau ai Confederaţiei Elveţiene, stabiliţi în unul dintre aceste state, sunt exceptaţi de la obligaţia înscrierii în CMR, precum şi de la plata cotizaţiei de membru, atunci când solicită accesul la una dintre activităţile de medic, în vederea prestării temporare sau ocazionale de servicii medicale în România” (Legea 95/2006). 3. Ministra a afirmat că italianul avea şi asigurare civilă de malpraxis medical. Vă rog, domnule Tolontan, să verificaţi care este societatea de asigurări, ca victimelor să le fie respectat dreptul legal la informare. 4. Întrebaţi ministra, dacă şi-a îndeplinit obligaţia de serviciu de a face plângere penală pentru cei trei fucţionari ai săi care au acordat dreptul de liberă practică (dreptul de parafă de medic), sau continuă să ne sfideze

pacientuedevina  •  7 februarie 2019, 16:36

Iată ce zice Legea (95/2006) despre cine este responsabil pentru această deficienţă grosolană a sistemului de sănătate din Rou, care a pus în pericol inadmisibil vieţile pacienţilor români: Ministerul Sănătăţii reprezintă AUTORITATEA centrală în domeniul sănătăţii publice; RESPONSABILITATEA pentru asigurarea sănătăţii publice revine Ministerului Sănătăţii; Ministerul Sănătăţii verifică respectarea reglementărilor în domeniul sănătăţii publice, iar în caz de nereguli sau neconformitate, aplică MĂSURI conform legii; CALITATEA serviciilor de sănătate furnizate de către unităţile sanitare este verificată, în cursul unui ciclu de acreditare, de către structurile de control al calităţii serviciilor de sănătate din cadrul Ministerului Sănătăţii; Monitorizarea şi controlul exercitării PROFESIEI de medic se realizează de către Ministerul Sănătăţii; Recunoaşterea profesională a titlurilor de calificare de medic specialist dobândite într-un stat terţ se face de către Ministerul Sănătăţii; În caz de stabilire pe teritoriul României, solicitările medicilor cetăţeni ai unui stat membru al UE, ai unui stat aparţinând SEE sau ai Confederaţiei Elveţiene cu privire la accesul la una dintre activităţile de medic se soluţionează de Ministerul Sănătăţii... CE MĂSURI CONCRETE AŢI LUAT DOAMNA MINISTRU?

nico  •  7 februarie 2019, 17:31

HA, clinica Prestige, care s-a dovedit a nu fi chiar atit de Prestige, si-a sters comunicatul in care spunea ca felcerul italian nu a efectuat operatii in clinica lor prestigioasa. Insa, aceasta doamna macelarita, contrazice ceea ce declara PR-ul mincinos si mincator cacao al clinicii Prestige. Aceasi clinica sustine ca domnul avea toate documentele in regula, de la diferete institutii de stat, intrebarea ramine: ok, avea documente in regula, aceste clinici private, care infuleca bani grei de la pacienti, angajeaza, coloboratori, si nu numai, doar pe baza de documente, un test / concurs de competivitate nu se da, sau ii angajeaza doar pe vorbe, baloane de sapun, ochi frumosi? Ca PR-ul Prestige ridica , in slavi, asa zisa maestrie a felcerului italian... dar, iata... Cand platesti o suma gigant, vrei sa ai si rezultat pe masura, dincolo de diplomele fluturate de catre PR si patronii Prestige, Monza, Smile Expert, etc.etc.etc.

Nico  •  7 februarie 2019, 17:42

Daca aceste clinici private, Prestige, Monza... etc. care absorb sume nesimtite pentru operatii banale, ar testa "specialistii" inainte de angajare / colaborare, aceste mutilari, pe viata, ale pacientilor, nu ar mai exista. Dar, cazul Felcerul Matteo Politi , arata cit de superficiale sint aceste clinici. De ce nu sint supusi acesti doctori, inainte de angajare, sa dea o proba practica inainte de angajare, fie ea cu colaborare sau nu. Ei angajeaza pe vorbe si pe un ochi pe diploma... Aceasta clinica Prestige, si nu doar aceasta, este dincolo inadmisibil...si sa minti cu atita nerusinare, sa-ti schimbi pozitia/minciuna de la o zi la alta, dupa cum bate vantul... Dar, iata, ca se gasesc suficienti prosti sa le calce pragul. Eu sper sa fie inchise toate aceste clinici conduse de infractori ahtiati dupa bani... ca si madam adina alberts nu este prea departe... a vazut din prima ce are la usa, dar i-a luat ceva timp pina a dat din gura, ca, nah, era vorba de niste bani la mijloc... Acel Victor Schwartz, alt ahtiat dupa bani, a vazut ce face felcerul, sau ca nu face corect ceea ce face, dar a ales sa vorbesca ieri...de ce nu i-a zis atunci "bah, ***, ce-i cu tine, afara, esti felcer, habar nu ai", dar a tacut, se face vinovat...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

r adu  •  7 februarie 2019, 19:01

Dacă Olivia Steer are curaj (?) să susțină ne-vaccinarea ......... ea, o prezentatoare de știri (cititoare, nu scriitoare), absolventă (?) a unei facultăți de Drept, o interpretă a datelor despre medicină-bolnavi, medicamente-tratamente, vaccinuri, regimuri alimentare ......... de ce să nu apară la noi și un italian parcagiu, dar cu pasiuni chirurgical-cardiologice-mediciniste???

Balan  •  7 februarie 2019, 19:50

Țoli, cum sa-mi scoti cimentul? Pai cum vorbesti tu de un asa zis medic, cand voi aveti un asa zis gazetar. Tu ai citit ce modest scrie? Ala opera mai bine. Cum sa-l pui frate pe jumate lângă Paraschivescu?? Aveti gripa porcina, pe bune. Ori ca ii dai pixul lu'jumate ori ca ii dai o noapte unui octogenar cu o tipa bine de 25 de ani și ii ascunzi viagra, e acelasi lucru. Și cum sa vorbesti tu de altii, cand nu faci ce trebuie in departamentul tau?? Vrei subiect cu escroci si incompetenți? Cercetează în jur si găsești o sută. Azi am fost cu copilul de 6 luni la un control oftalmologic la Regina Maria. După ce m-au ușurat de 350 de lei, imi zice: copilul are dioptrii, +2 la un ochi si +1,75 la celalalt abia am scapat de ochelari...Nu spun ca pe net găsești faptul că până la 1 an e ceva normal, dar femeia mi-a luat banii din buzunar in 10 minute, si ea ea pute de proasta ce este. Te intreb pe tine care este diferenta intre *** ce mi-a luat banii si este varza si pisiculita italian....si pune *** primul coment, ca a murit Ceausescu...pe bune

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

PaCiEnTuEdEvInA  •  7 februarie 2019, 21:11

Ca licentiata in DREPT, Steer are expertiza si indrituirea legala de a pune in discutie si a cere Probe in legatura cu respectarea Drepturilor si intereselor legale ale pacientilor, precum: dr. la informare completa privind tratamentele si medicamentele (inclusiv probele privind realitatea , validitatea si nr. de persoane pe care s-au facut studiile clinice); dr. la standard egal al calitatii produselor farmaceutice (Rou neputand deveni cosul de gunoi al UE, unde se prescriu pacientilor produse devenite interzise in alte tari sau la un standard calitativ inferior pt. a fi mai ieftine); dr. de a alege; dr. la singuranta; dr. la garantii; dr. la despagubiri etc. S-a terminat cu dictatura industriei farmaceutice, ea, ca orice vanzator, trebuie acum sa convinga cu argumente si probe pacientul consumator, iar nu prin punerea pumnului in gura. Iar Medicina Alternativa este disciplina medicala oficiala in Rou si in UE, existand inclusiv institute cu aceasta specializare, unul fiind in Bucuresti. Dreptul pacientului la med. alternativa ("a treia opinie medicala" cum e consacrata legal in Occident) este un dr. fundamental, oricat ar incerca industria farma sa abuzeze, discrediteze, manipuleze, aruncand sume uriase in joc, chiar si pt. publicitate si presa "frendly"

PaCiEnTuEdEvInA  •  7 februarie 2019, 21:32

Nu industria si mogulii pharma ori medicii stabilesc Drepturile pacientilor, ci Legea, care este aparata si dezbatuta de Juristi. Nu medicul are expertiza in materia Drepturilor pacientului si ale obligatiilor fata de acesta ale corpului medical si ale unei industrii (pharma), ci absolventii de DREPT. Pacientii au DREPTURI legale, nu sunt sclavii si cobaii mafiei medico-farmaceutice

Ioan  •  8 februarie 2019, 2:00

Italianul Matteo Politi a afirmat in repetate randuri ca el nu cunoaste legislatia romaneasca dar ca "...avocatul mi-a spus, avocatul a umblat, avocatul a obtinut..." Imaginati-va ca mai multe persoane care se organizeaza pentru a comite o infractiune hotarasc de comun acord ca unul dintre ei, pe care il si numesc, sa tina de sase, ca sa nu fie surprinsi/prinsi in timp ce comit infractiunea. In cazul in care grupul infractional este descoperit/prins, acel "supraveghetor" care a ajutat ca infractiunea sa se desfasoare in liniste, este considerat complice si condamnat la fel ca si faptuitorii. In cazul de fata AVOCATUL SI FUNCTIONARII SUNT COMPLICI cu italianul Politi, initiatorul escrocheriei. Avocata a fost platita pentru ce a facut. Daca ceilalti au actionat cu intentie, din mila sau greseala nici ca mai conteaza. Mereu am spus ca unii avocati sunt complici ai infractorilor fiindca desi stiu foarte bine ca cei pe care ii apara au comis fapta, se lupta sa-i elibereze prin diverse metode unele chiar la limita legalitatii. Vicii de procedura, amanari repetate, citare gresita, diverse presiuni asupra partii reclamante, refuzarea judecatorului, etc. sunt doar cateva dintre nenumaratele metode folosite. Spre exemplu stiati ca unii avocati sunt platiti cu sume uriase ca sa-si elibereze clientii? Si cand spun uriase ma refer la milioane de euro despre care avocatii desi stiu ca sunt bani furati ii incaseaza cu mare placere, fara nicio remuscare taind si chitanta legala. Se discuta prin diverse medii ca de ex. Elena lui Udrea a platit avocatului sau, cate un milion de euro pentru fiecare dosar pe care il avea ca sa fie eliberata si ca sa nu fie din nou arestata, iar rezultatele s-au vazut. DA, de regula AVOCATII LUCREAZA LEGAL, insa nu intotdeauna ce e legal e si moral. Adevaratul rol al unui avocat ar trebui sa fie descoperirea/clarificarea unor anomalii/inadvertente/probe sau declaratii masluite/coroborari gresite... decat vanarea unor vicii de procedura existente intr-un dosar. Au fost nenumarate cazuri in care pe baza unor vicii de procedura au fost eliberati infractori periculosi. Ca sa nu mai spun ce pretentii au avocatii cand le propui sa ii platesti daca castiga procesul spunand "avocatul trebuie platit cu onorariul stabilit pentru ca isi reprezinta clientul in fata instantelor iar daca castiga trebuie sa fie recompensat cu un profit garantat numit Onorariu de succes, infinit mai consistent (ilegal daca e garantat) fiindca nu el ci judecatorii stabilesc solutia. Cand l-am intrebat de ce difera valoric atat de mult onorariile de reprezentare mi-a spus ca ele se stabilesc diferentiat in functie de notorietatea/valoarea fiecarui avocat. Iar cand am concluzionat ca atunci cind pierd avocatii sunt egali si nu se mai diferentiaza a intors capul facandu-se ca nu ma aude. Iar cand am mai adaugat ca, dupa parerea mea, atunci cand avocatii au pierdut inseamna ca nu si-au reprezentat bine clientii, ca nu i-au putut convinge pe judecatori, ca au avut o pledoarie proasta, ca au acceptat dosarul doar ca sa incaseze onorariul desi stiau ca vor pierde sau ca au ajutat partea adversa a spus buna ziua si a plecat. Intorcandu-ne la italianul excroc consider ca toti cei implicati trebuie cercetati si daca se va afla ca s-a platit spaga prin avocat, acesta din urma trebuie condamnat exemplar, ca sa fie un exemplu si pentru breasla.

Adrian B  •  8 februarie 2019, 7:02

" Veti merge in instanță?", pai asta este intrebare?Intrebarea corectă era : Veți merge la Vrăjitorul din Oz , sa vă facă un transplant de creier? Tolo, atât timp cât pe lumea aceasta există oameni cu bani si fară creier așa o sa se întâmple. Un om normal, care munceste ( face afaceri) in mod cinstit si care câștigă banul cu greu,si mai are si puțină minte nu ar fi procedat precum doamna din interviu. Tolo, ma poti cenzura dar față de proștii cu bani nu am niciun fel de milă. Ce cocktail poate sa iasă din: escrocherie, prostie ,naivitate având ca liant principal BANUL?

bg  •  8 februarie 2019, 8:04

Dar despre înțelegerile dintre avocați, procurori și judecători, pentru ai face scăpați pe infractori sau ptr. pedepse mai blânde, ce spuneți? Ați văzut magistrat pedepsit de CSM sau IJ? Ei nu greșesc niciodată...că sunt din sist. de justiție care la noi " trebuie sa fie fără pata'. Da de ministru al justiției care caută cu lupa brese, omisiuni în legislația penala că sa scape politicieni și oamenii de afaceri dovediti că sunt infractori, ați auzit? Ce mai urmează acum: medic care prelevează organe in camere de hotel? Nu mă surprinde...

Andrei F  •  8 februarie 2019, 11:35

Se pare ca multi au uitat lectiile de la scoala generala...De exemplu la biologie am invatat ca daca de pe un camp sunt nimiciti serpii se poate distruge un habitat deoarece se inmultesc soarecii...Daca se nimicesc vrabiile napadesc lacustele...La fel daca se lupta contra pasarilor rapitoare sau chiar a soarecilor...Din istorie am auzit cum un mare conducator a luptat contra vrabiilor si s- a pricopsit cu cea mai mare foamete...La noi in tarisoara se uita toate astea...Se greseste intr- un spital si automat sunt culpabilizate toate...Sunt nenumare campanii de presa contra spitalelor de stat,multe corecte dar pe ce ton si uite ce se intampla la bunele spitale private unde am intreptat oamenii...Greseste acum un functionar si e vinovat Ministrul...!!! Ne socotim oameni inteligenti dar nu ne intrebam cum de doamna desi a patit- o de mai multe ori cu acelasi doctor s- a incapatanat si nu si- a cautat alt doctor macar pentru a doua parere desi a fost atentionata de anestezista...Pai sa fi cautat la banii dansei un doctor bastinas? Se face asa ceva? Sau Doamne fereste sa fi mers la un spital de stat? Pai sa o manance de vie infectiile intraspitalicesti?!Acum dupa tot ce a patit prietena care a indrumat- o e tot prietena,domnisoara de la PR saraca e nevinovata,nu stia ,doctorul italian vorbea asa de convingator dar sigur ,Ministrul trebuia sa rezolve si desigur anestezista era frumoasa nu si desteapta ,competenta,convingatoare...Deci domnule Tolontan,cand loviti in stanga si in drepta vedeti ca puteti nimici o componenta vitala societatii....Spre asta se indreapta oamenii neincrezatori in autoritati...Am urmarit conferintele de presa de la Sectia de Politie 4... Astia stiau de luni intregi la fel cum ati probat si la Hexi...Asta nu face reting?Sau...nu e voie?

Ioan  •  8 februarie 2019, 14:38

Cea mai mare problema este cu factorul uman. Se vorbeste mereu depre vina sistemului de sanatate public/privat, a institutiilor statului, asa la general/la gramada fara a se nominaliza vinovatii care au CNP, nume, prenume, adresa, etc. Pai toate institutiile, oricare ar fi ele, fara oamenii care le frcventeaza si populeaza nu reprezinta nimic. Diferenta dintre sistemul public de sanatate si cel privat este in proportie f. mare doar de infrastructura fiindca personalul care le deserveste este in proportie alarmant de mare cam acelasi. Medicii foarte buni, care din varii motive nu au renuntat la sistemul public de sanatate, activeaza si in sistemul privat nelasand la intrare metehnele mediului in care s-au format. Interesul lor major este doar pecuniar fiindca sunt satui si de profesie, si de titluri/diplome de participare, si de suces/recunoasteri si nu-i mai impresioneaza nimic. Medicina nu a evoluat spectaculos fiindca oameni extrem de puternici influenti si bogati, care pot oricand sa aiba un spital al lor cu cele mai bune echipe interdisciplinare de medici, cu cele mai performante dotari si medicamente de ultima generatie mor. Marile succese ale medicinii alopate indelung trambitate in spatiile publice se intampla pe segmentele de tineri, si ceva din varsta a doua, segmente care au resursele necesare sa se autovindece, iar daca te uti mai departe e dezastru. Sigur ca mortii, majoritatea cu diagnosticul "insuficenta respiratorie", nu vorbesc insa statisticile arata cu totul altceva; incercati sa le cautati si veti vedea. Dovada suprema/irefutabila este ca medicii mor la fel ca si pacientii lor fiind incapabili se salveze. Pai daca e asa de avansata si buna medicina pe care ei o propovaduiesc de ce nu reusesc? Omul sfinteste locul sau nu. TOATE nenorocirile care ni se intampla pleaca de la oameni indiferent de pozititia pe care o ocupa in institutia unde se manifesta. Domnul Tolontan face bine ce face fiindca numai indepartand oamenii care obstructioneaza functionalitatea/bunul mers al institutiilor/sistemelor ele vor putea deveni functionale in beneficiul colectivitatii.

pacientuedevina  •  8 februarie 2019, 14:47

Da, domnule doctor Andrei F, pacientul e de vină, că MS permite ca medici sau pseudomedici străini să primească parafă ilegal pentru activităţi medicale "temporare" (aţi uitat cazul chirurgului cardiolog elen care a nenorocit o fetiţă - vedeţi Digi 24), că MS nu transparentizează total infectările nosocomiale (medicii cu conştiinţă nu au mai răbdat indolenţa MSşi au început să o acţioneze pe cont propriu - dr. Dan Grigorescu din Braşov). Da, ministra nu are nicio vină, de ce să dispună măsuri cum o obligă Legea 95 pentru ca asemenea cazuri să nu se mai poată repeta? De ce să îşi îndeplinească ea atribuţiile de serviciu şi să facă plângere penală şi împotriva medicului- director adj. DSP, adică tocmai funcţionarul decident care a emis actul de acordare a parafei (nu doar împotriva acarului păun care a întocmit faptic dosarul şi care NU are putere de decizie)? Domnul Tolontan nu "nimiceşte o componentă vitală a societăţii", pentru că mafia medicală, corupţia şi incompetenţa medicală nu este o asemenea componentă pentru pacienţi

pacientuedevina  •  8 februarie 2019, 15:59

Degeaba încercaţi să stârniţi confuzii şi să duceţi totul în derizoriu, invocând că moartea e inevitabilă şi pentru cei bogaţi şi pentru medici. Problema serviciului public de sănătate rumân o constituie "morţile evitabile" ale pacienţilor (citiţi Raportul comisiei prezidenţiale), adică atunci când intervine incompetenţa şi neglijenţa, corupţia şi infatuarea

Andrei F  •  8 februarie 2019, 16:15

@pacientuedevina • 8 februarie 2019, 14:47 Dupa dv. ar mai fi o singura solutie ,sa facem coada la Mama Omida...Stiti unde gresiti?Italianul a avut se pare aceleasi probleme si in Italia si in Anglia....Ce credeti,acolo spitalele ,ministerul sanatatii ,autoritatile au fost facute de cacao...?Eu cred ca in Italia si Anglia presa se ocupa si cu exemple pozitive din societate,in cazul de fata mediatizeaza doctorii onesti si desigur penalizeaza ce este rau...Ce sa faca pacientul roman daca aude numai de Ciomu,Luncan,Pop si numai la negativ?Spitalele sunt descrise la fel ...acum iata ca si spitalele private...Am citit multe comentarii ale dumitale si pareau rezonabile...Sa afirmati acum ca daca italianul a primit parafa era transformat in doctor legal cand toata lumea cat de cat din apropierea sistemului sanitar stie ca italianul mai avea multe acte de obtinut pana a putea fi in legalitate...?Apoi Romania primeste zeci de mi de muncitori straini...Asa se intampla in mai toate tarile europene...Iti spun din sursa sigura ca de exemplu in Elvetia firmele merg la autoritati si se ocupa de toate formalitatile pentru a putea obtine permisul de munca...Muncitorul strain nu are nici o sansa daca nu este dorit de o firma care trebuie sa probeze autoritatilor ca numai asa isi poate rezolva problema cu forta de munca...Ca sa ma fac si mai bine inteles...daca italianul practica medicina intr-un spital public ati fi spus aceleasi lucruri...?Era vinovata doar doamna care cica i s-a facut mila de italian...?Dumneata dupa un incident cu un doctor mai ii acordati incredere si pentru alte multe proceduri?

ticbis  •  8 februarie 2019, 23:05

In tot haosul asta, consider ca se impun cateva precizari: 1. In primul rand, cu atat mai mult cu cat sistemul este atat de vulnerabil, principala vinovatie o au colectivele de medici din cele 5-6 clinici in care acest impostor si-a facut mendrele. Au vazut ca nu stie si ca nu poate, cu toate astea, NICIUN medic nu l-a raportat sefilor si autoritatilor. Asta pentru ca, in comunitatea medicala romaneasca, OMERTA de sorginte mafiota siciliana este litera de lege! Cu alte cuvinte, un medic, odata intrat in sistem, poate sa nenoroceasca zeci de pacienti zilnic; niciun coleg de-al lui NU va misca vreun deget pentru a-l impiedica si a-l izola. Este pierdere de timp si inutil sa ceri referinte despre un medic de la vreun coleg de breasla; raspunsul invariabil va fi: "este foarte bun; este de increderea si foarte profesionist", chiar daca ala nu era altceva decat un diletant si un impostor in meserie:) Prin urmare, individul ala putea calca pe cadavre zeci de ani, niciun medic "nu l-ar fi dat in gat", pentru nimic in lume! Asta e o anomalie criminala a breaslei medicale; se acopera intre ei ca niste interlopi certati cu legea. Eu am avut cateva experiente in sensul asta; tatal meu internat la urgenta, stabilizat intr-o prima faza... apoi am intrebat cativa medici din spital care ar fi cel mai bun specialist pentru interventia chirurgicala ce avea sa urmeze... raspunsul invariabil al tuturor medicilor carora l-am cerut sfatul a fost, indiferent de numele pus in discutie: "e foarte bun, e exceptional!" Contrariat si suspicios, am pus aceeasi intrebare si asistentelor din sectia respectiva, pomenind numele tuturor medicilor ce profesau acolo. Raspunsul lor unanim a fost cat se poate de elocvent si de precis: "Doctorul X este foarte slab; doctorul Y este bun, dar nu pentru ceea ce aveti dvs nevoie; doctorul Z, nu va sfatuiesc; doctorul W este foarte scump, va trebuie bani multi si nici nu e cel mai bun; doctorul Q este cel mai indicat, nu cere bani si opereaza exceptional, puteti sa-l apelati cu toata increderea, numai ca e extrem de solicitat." Ca sa ma lamuresc, am apelat la internet si la opiniile pacientilor asupra prestatiilor acelor medici; ei bine, parerile unanime ale fostilor pacienti se potriveau la virgula cu informatiile pe care le aflasem de la asistente!!! Concluzia este evidenta: impostorul asta din Italia a fost acoperit in primul rand de catre colectivele de medici ale clinicilor si spitalelor din Romania in care "a profesat"! 2. In oricare tara normala din lume, echivalarea si recunoasterea diplomelor universitare, indiferent domeniul, este strict atributia si raspunderea ministerelor implicate; in cazul acesta, Ministerul Invatamantului si Ministerul Sanatatii. Prin urmare, faptul ca acestui impostor i s-a recunoscut de catre institutiile Statului Roman o diploma falsa si i s-a eliberat codul de parafa, e caz penal si toti cei implicati, de la ministri, secretari de stat, directori si functionari in directiile sanitare si de invatamant responsabile, ar trebui sa-si prezinte demisiile in secunda doi sau sa fie demisi de urgenta. Mai mult, ar trebui ca Parchetul General sa se autosesizeze si sa inceapa urmarirea penala a tuturor acestora, plus a managerilor clinicilor si spitalelor ce au permis si admis ca acest impostor sa practice ilegal chirurgia in stabilimentele pe care le conduc si le patroneaza. 3. Doamna Adina Alberts, cea care s-a aratat extaziata de "cunostintele medicale" ale lui Politi asta, minte de ingheata apele! Pentru cine nu stie inca, doamna Adina, sotia lui Viorel Catarama, este medic estetician si are parafa si dreptul de libera practica medicala in regula. Numai ca, doamna in cauza e in prezent o simpla patroana de clinica privata, nimic mai mult. Faptul ca s-a asociat cu impostorul asta a reprezentat pentru ea o afacere din care a castigat o poala de bani, pe spinarea fraierelor ce au pus botul la escrocheria asta. Nu ma indoiesc ca doamna Adina nu l-a citit din prima clipa pe sarlatanul asta, insa a mers pe burta, ca banii curgeau garla: italian, charismatic, bun de gura... era aur curat pentru afacerea ei ca sa stoarca malaiul gros de la clientele naive si pline de bani! Doamna Adina minte: NU ea l-a deconspirat pe sarlatan, ci asistentele medicale care au semnalat ca asta nu stie nici macar sa se spele pe maini cand intra intr-o sala de bloc operator! 4. S-a vehiculat in comentariile de pe blog ideea ca Politi asta, fara studii, fara scoala si fara diploma, a efectuat zeci de operatii de chirurgie plastica in cateva clinici/spitale din Romania, timp de un an de zile, fara ca vreun pacient sa se planga de rezultatele prestatiilor acestuia. Din exemplul expus in articolul de fata, e limpede de ce: 99% dintre pacientele ajunse pe mana astuia sunt femei de "bani gata", neveste de personalitati publice, vedete de show-biz, pipitze de can-can mediatic si o gramada de individe ce se invart intr-o lume stralucitoare in aparenta, insa dubioasa in realitate. Sa ne intelegem: astfel de interventii de chirurgie plastica si estetica NU sunt si nu vor fi niciodata asigurate, decontate sau bugetate de catre sistemul public CASS. Femeile astea n-au intrat in clinica Adinei Alberts sau in sala de operatie a lui Matteo Politi pentru ca erau bolnave, sufereau de vreo boala sau pentru ca le durea ceva. Erau sanatoase tun! Prin urmare, toate demoazelele ce-si doresc botox in buze, silicoane in sani, lifting facial, liposuctii pe burta, pe sale, pe fese sau pe pulpe, indreptarea nasului sau labioplastie, o fac pe banii lor (de regula, ai barbatilor lor!), platind zeci de mii de euro, de cele mai multe ori, in cash! La urma urmei, astea sunt interventii chirurgicale la nivel de intimitate proprie extrema; mai nimeni nu le popularizeaza si nici nu se lauda cu ele. Daca se intampla - nu foarte rar - sa se trezeasca mutilate dupa asemenea operatii, NICIUNA dintre ele NU va reclama vreodata nimic, nici pe medicul care le-a nenorocit! Motivele sunt evidente: sunt sotii/amante ale unor persoane publice, sunt ele insele persoane publice, rusinea de gura publicului, teama de a justifica provenienta dubioasa a sumelor enorme pe care le-au platit, jena fata de propria prostie, etc. Personajele astea aleg sa tina totul sub tacere, chiar daca, asa cum se exemplifica in articolul de fata, ajung mutilate la modul cel mai propriu cu putinta. De asta prefera sa traiasca cu nasul terciut ca un snitel, sperand ca, pentru alte cateva zeci de mii de euro in plus (ca oricum banii nu conteaza), cineva, vreun alt medic, in viitor, sa le repare figura. Pana atunci, e mai simplu sa se justifice in public ca au alunecat pe parchet si s-au lovit cu nasul de clanta usii!:))) Sa-l dea in judecata pe chirurgul care a mutilat-o... n-ai sa vezi! Pe considerentul asta se bazeaza atat afacerea Adinei Alberts, cat si a sarlatanilor cu care aceasta s-a asociat... iese banul, altceva nu mai conteaza! 5. Deviind de la subiect, am citit prin comentarii pareri si pareri cu privire la oportunitatea/obligativitatea vaccinului antigripal. Tin sa precizez ca, personal, dupa 1990 (timp de 29 de ani), n-am facut NICIUN vaccin de acest fel, niciodata! Mai mult, ori de cate ori imi venea fata de la scoala cu un formular pe care trebuia sa-l semnez pe proprie raspundere, am bifat mereu rubrica NU SUNT DE ACORD. Prin urmare, nimeni in familia mea nu s-a vaccinat vreodata in ultimii 29 de ani cu chestiile alea importate de prin Franta sau Elvetia. Consecinta: nimeni din familia mea nu s-a imbolnavit vreodata de gripa severa; am mai fost raciti, ne-a mai curs nasul, am mai facut rosu in gat, dar... n-am stat la pat nici macar 10 ore! Un ceai fierbinte, un sirop de tuse, un paracetamol sau, in cazuri extreme, cateva doze de Ospamox administrat la 6 ore, au rezolvat in 24-36 de ore problemele. Nimic altceva! Mentionez ca am avut colegi in firma care se vaccinau antigripal de doua ori pe an si, care, de cinci ori pe an faceau o gripa atat de severa incat intrau in concediu medical cate o saptamana; de cateva ori s-au internat si in spital, la urgenta! Mai mult, cu multi ani in urma, o colega de clasa a fiicei mele, vaccinata antigripal in scoala cu un produs frantuzesc prin luna octombrie (asa cum am mentionat, eu am refuzat vaccinul pentru fata nea), a contractat o luna mai tarziu, la sfarsitul lui noiembrie, o viroza atat de grava, incat a fost luata cu salvarea de la scoala si a stat in coma la spital cinci zile... din fericire, si-a revenit si n-au existat alte consecinte mai tragice. 6. Imi cer iertare, dar in sistemul de sanatate din Romania n-am nici cea mai mica incredere. Este evident de ce! Asta nu e vreo simpla impresie de-a mea, este o realitate concreta bazata pe faptele si trairile cotidiene din ultimii 30 de ani. Din fericire, m-a ferit Dumnezeu pana acum sa ma caut de sanatate prin spitale sau pe la usile cabinetelor medicale. Chiar urasc treaba asta... nu pentru ca n-ar fi benefica pentru omenire in sine, ci doar pentru ca, la noi, totul pare un fake grosolan si de prost gust, impachetat in intentii umane nobile si generoase. In peste 35 de ani de munca, n-am avut nevoie de nici macar O ZI de concediu medical; in 5 ani de facultate, n-am avut nevoie de nici macar O ZI de scutire medicala; de 24 de ani, de cand m-am inscris pe lista medicului de familie ca asa m-a obligat legea, NU l-am vazut la fata NICIODATA (nevasta-mea il viziteaza lunar; ba pentru o reteta, ba pentru o trimitere, ba pentru un concediu de boala); la ora actuala, nici macar nu m-am obosit sa-mi ridic cardul de sanatate, nu am asa ceva... venisera prin posta toate trei, al meu, al sotiei si al fetei... ele si le-au luat de la posta, al meu e si acum, dupa 8 ani, tot acolo! Si, culmea, nici nu mi-a trebuit vreodata! Este adevarat, o data pe an mi se face controlul medical de medicina muncii la compania la care lucrez: analizele clasice de sange (colesterol rau si bun, globule albe si rosii, bilirubina si alea hepatice, glicemia, alea, alea), mi se masoara pulsul, tensiunea arteriala, ma consulta oftalmologic si auditiv, la plamani si la ficat, ma baga la electrocardiograma si la evaluare psihologica... si gata! De fiecare data iese bine, in parametri normali, deci n-am de ce sa pierd timpul pe la medicul de familie si nici nu vad la ce mi-ar folosi cardul de sanatate!:))) In mod cert, nu-mi fac iluzii; mai mult ca sigur ca o data si o data o sa cad la pat rapus de toate bolile din lume (batranetea nu iarta), insa, ce sa fac? Mai rau decat sa incap pe mana unui medic de nivelul lui Matteo Politi, Michelle di Chirico, Adina Alberts, Naum Ciomu sau Gheorghe Stefan, nu mi se poate intampla!:) Drept urmare, imi accept cu senitate destinul, orice alt gand sau sentiment ar fi degeaba! 7. Revenind la subiectul discutat, concluzia nu poate fi decat una singura, mare si lata: statul este nefunctional, de la A la Z. Imi permit sa insir aici vulnerabilitatile ce stau la baza acestui faliment social: sistemul politic gaunos si de tip totalitar; sistemul de invatamant obedient si anacronic; sistemul de justitie corupt si aservit puterii; sistemul de sanatate marcat de interese obscure si prea putin sociale; societatea civila (aici includ si presa) bulversata, faramitata, alienata, instrainata, incoerenta, imatura, ineficienta, inconstienta, absenta si anesteziata in totalitatea ei, intrata parca intr-un somn profund si etern... Ne place sau nu, cam asta traim noi acum... cam asta e! In fine, o seara buna, tuturor! Si... peace, man!

Comentează