Presa de bine

Evit să scriu la persoana întîi singular. Veţi înţelege de ce o fac azi. Am fost cronicarul celebrului blat Ceahlăul – Dinamo. Am publicat ceea ce cred şi acum: meci trucat. Suporterii dinamovişti m-au înjurat. Înainte vreme, asistasem la declaraţia prin care George Copos recunoştea că, în casă la el, Adalbert Kassai stabilea brigăzile care urmau să-i arbitreze pe giuleşteni. Am cerut penalizarea Rapidului, stîrnind blesteme dinspre Grant.

luni, 11 septembrie 2006, 4:52

Evit să scriu la persoana întîi singular. Veţi înţelege de ce o fac azi. Am fost cronicarul celebrului blat Ceahlăul – Dinamo. Am publicat ceea ce cred şi acum: meci trucat. Suporterii dinamovişti m-au înjurat. Înainte vreme, asistasem la declaraţia prin care George Copos recunoştea că, în casă la el, Adalbert Kassai stabilea brigăzile care urmau să-i arbitreze pe giuleşteni. Am cerut penalizarea Rapidului, stîrnind blesteme dinspre Grant.

Acum, după meciul de la Piteşti am scris că Balaj n-are scuze, ci doar explicaţii. A fost rîndul suporterilor stelişti să mă atace.

În era Internetului, legătura cu cititorii se situează la un nivel fără precedent. Îi rog, şi folosesc persoana întîi ca să-mi asum precis mesajul, să ţină cont de următorul lucru. Discutăm cu publicul, direct sau indirect, agenda de subiecte a presei. „Gazeta” a fost printre pionierii acestei schimbări de mentalitate.

Există cîteva lucruri care nu se negociază: printre altele, bazele profesiei. Cititorii pot decide ce ştire vor să citească, dar nu cum se face o ştire, un interviu sau o investigaţie. O spun liniştit. Ei influenţează conţinutul ziarului, nu natura meseriei. Aceasta a fost stabilită, în toată lumea, printr-un maraton de 200 de ani.

Presa nu sprijină organizaţii private sau statale, cluburi şi partide, corporaţii, echipe sau guverne. Nu e treaba ziariştilor „să facă bine echipei naţionale”, „clubului X ori Y” sau „ţărişoarei”. Pentru asta există demnitari, activişti, salariaţi, politicieni aleşi.

Meseria noastră constă în a verifica informaţii şi a le publica pe cele relevante pentru public. Comentăm şi încurajăm exprimarea liberă a opiniilor. O facem, chiar şi atunci cînd majoritatea se declară lezată. De ce? Pentru că, dacă pasagerii unui avion sînt mai mulţi decît echipajul, nu înseamnă că ei şi-ar dori cu adevărat să piloteze aeronava. Asta dacă nu sînt fani ai suicidului. După cum, procedurile din sălile de operaţie ale spitalelor nu se stabilesc prin vot.

„Presa de bine” nu înseamnă o presă cu ştiri pozitive, absolut normale, ci altceva. E forma prin care se doreşte decerebrarea lumii în care trăim. Nici dumneavoastră şi nici noi nu vrem să cotizăm la această operaţie pe creierul vremurilor. Vă mulţumim!

Comentarii (389)Adaugă comentariu

necula  •  11 septembrie 2006, 22:21

pt.aiurea_rau
in europa steaua nu e milan, in romania steaua e milan+juventus la un loc, e alfa si omega gandeste-te la cel mai pretios lucru pentru tine iar steaua e deasupra lui. in rest voi astia micii care sustineti echipele voastre anonime ( pentru europa cel putin) n-aveti decat sa aveti ce pareri vreti, dar aberati-va intre voi intr-un cerc restrans, nu e civilizat sa-ti versi gunoaiele in public, de-aia exista locuri special amenajate.

ultimatum  •  11 septembrie 2006, 22:24

de cand echipele care merita sa cashtige un meci il si cashtiga de fiecare data?

ynfernoo  •  11 septembrie 2006, 22:24

Hmmmm,D-le Tolontan, nu sunteti impartial ,spuneti ca v’ati luat de Dinamo de Rapid si de Steaua. Problema aici este ,din cauza ca despre Dinamo si Rapid dati exemplu de coruptie si despre Steaua d’ati exemplu de o greseala a unui arbitru intr’un meci de fotbal .De ce sa va credem cand spuneti ca Dinamo a facut blat atunci cu Ceahlaul.De ce sa va credem cand spuneti ca Rapid isi punea arbitri la meciuri.De ce sa nu credem ca acum cand va luati de Steaua ,o faceti doar asa de ochii lumii.Ati spus ca ati fost la piatra neamt si ati scris acel articol ca dumneavoastra ati vazut blat ,poate aveti dreptate.ati fost in birou la Rapid si ati aflat ca isi pun arbitri la meciuri ,poate aveti dreptate.Dar nu am auzit ca ii urmariti si pe Steaua la fel cum le urmariti pe cele doua.Credeti ca asa cum le urmariti pe Dinamo si Rapid ,nu este normal sa ii urmariti si pe Steaua .Dar cred ca am inceput sa va inteleg ,va este frica,pt ca nici Steaua nu este usa de biserica (prea multi striga contra lor,si de obicei nu iese fum fara foc),si au si ei destule pete pe emblema ca si celelalte doua. P.S. -Dragomir a zis :”daca pe Tolontan il musca un caine,cel care turbeaza este cainele” asa este ,dar va spun daca va musca Gigi Becali nu cred ca mai scapati la ce foame are in el de razbunare… Concluzia este ca faceti bine ca nu spuneti de blaturile Stelei ,si spuneti doar de o faza dintr’un meci ,asa ca stati la fel de cuminte D-le Tolontan ,si chiar va inteleg teama,ca doar nu este usor sa mai iesi intreg dintr’o disputa cu gorile lui Gigi Becali.Va spun eu Steaua este curata ca lacrima ,este ca am dreptate Domnule Tolontan?

gg71  •  11 septembrie 2006, 22:26

Atititudinea celor de la Rapid isi are sursa dintr-un lung sir de frustrari si o inteleg. Atitudinea domnului Copos vine dintr-un sir de frustrari recente dar vad ca a inceput sa-si insuseasca toate neimplinirile Rapidului-tocmai el-un comunist ne-ordinar si beneficiarul privilegiilor clasei din care facea parte – si totusi il inteleg. Atitudinea dvs. dl Tolotan nu face decat sa alimenteze toate aceste stari conflictuale-si iarasi o inteleg. Ce nu inteleg este ca inca va citesc.
Sa nu-mi spuneti acum ca asta este PROFESIA DESTINUL MENIREA dvs.

Ciufulici  •  11 septembrie 2006, 22:32

Scopul tau e sa verifici informatii si sa le oferi publicului? Hai sictir! La cati tineri ziaristi le-ai modificat titlurile si continutul articolelor din motiv ca nu erau „incendiare” De exemplu acum vreo 3 ani la un meci de fotbal al petrolului ai modificat continutul articolului sesizand un mare blat, lasand bineinteles numele ziaristului. Ulterior Bercea l-a sunat pe ziarist (caruia nu ii dau numele) si a spus ca il da in judecata ca sa ii solicite suma cu care era acuzat ca a vandut meciul. Sunt curios daca ai decenta sa imi raspunzi si sa imi confirmi acest aspect..sau o sa afirmi ca sunt denaturari ale publicului.

Cosmin Bulancea  •  11 septembrie 2006, 22:33

Adevarul e ca Tov . Copos Gheorghe e baiat pe cinste . Astia de la loterie stiu mai bine. Pun pariu ca si Tolontan stie si el ca doar are sursele sale „bine informate ” si secrete

Tov fost oier sef e si el baiat pe cinste . Nu stiu daca sa e de plins sau de ras .

Tov. de la Dinamo sunt o specie aparte . Doar Badea si Cohn mai fac nota discordanta . Borcea , Turcu , Busca , Savulescu si cine o mai fi sunt de nota 10
Unde sunt totusi generalii ? Sa vina generalii ?

Iancu de la Timisoara , fost giulestean in copilarie e cel mai demn de mila . E ceva sa bagi 20 mil intr-o echipa si sa fii mereu pe locul 8

Pai noi la Iasi chiar facem performanta cu banii pe care ii avem

„Impartialul malitios”  •  11 septembrie 2006, 22:33

Vis-a-vis de rapidistii care acuza „blaturile Stelei”.
Am o intrebare:

Anul asta la meciul cu CFR Cluj cine va castiga???
Nu de alta, dar CFR-ul zice ca trage lat titlu.

Sa si raspund tot „cu rautate”

Cred ca CFR-ul ca va fi cea care va trage la titlul asta.

Hai ROMANIA….restul sunt doar cuvinte.

totusi  •  11 septembrie 2006, 22:34

nu e nici o eroare de arbitraj hai sa fim seriosi e FURT PE FATA constient si deloc intamplator. steaua umbla sa castige campionatul cu orice pret FURA CAMPIONATUL si dupaia se faleste ca a ajuns in champions league, pai mersi asa si Jiul ajunge in Champions League daca CUMPARA TOATE MECIURILE in campionat.

totusi  •  11 septembrie 2006, 22:35

si nu pricep ce vor stelistii, vor ca presa sa nu zica nimic pentru ca nu le convine lor?

necula  •  11 septembrie 2006, 22:37

stelistii vor urmatoarele:
– voi disperatii sa tineti capul plecat si alinierea la autografe
– presa sa comenteze de TOATE penaltiurile neacordate, nu numai de al stelei

NICKYman  •  11 septembrie 2006, 22:38

Domnule Tolontan,

Propun ca, la fiecare meci al Stelei, arbitrul sa acorde din start o lovitura de la 11 metri, un cartonas rosu si sa valideze un gol din offside echipei adverse. Poate asa vom termina odata pentru totdeauna cu aceste „scandaluri” cu meciurile castigate de Steaua cu ajutorul arbitrilor sau al adeversarilor. Sa fim seriosi… Steaua si-a aratat valoarea si in competitiile europene si nu cred ca Gigi Becali, Mihai Stoica sau oricine altcineva de la Steaua ar fi mituit vreun arbitru in aceste meciuri.

De fiecare data cand Steaua castiga apare suspiciunea de blat. Chiar daca joaca cu ultima clasata, Steaua trebuie sa piarda. Aceeasi Steaua care a jucat in semifinala cupei UEFA si va juca in grupele Ligii Campionilor. Nu vi se pare putin exagerat? Steaua are valoare si nu se preteaza la jocuri de culise pentru a castiga meciurile pe care le disputa cu echipe ca Jiul Petrosani, FC Vaslui sau…oricare alta echipa din subsolul clasamentului.

Astept sa vad cum isi va justifica domnul Copos acuzatiile de blat la adresa Stelei. Poate ca dansul se afla in posesia unor dovezi palpabile in acest sens. Si daca da…de ce nu da cartile pe fata??

alex  •  11 septembrie 2006, 22:44

Domnule Tolontan amintiti-va de meciul din retur cu Bistrita unde maniera in care a fost fluierat meciul dadea de inteles inca de la inceput cine va castiga desigur nu Steaua.Steaua a ajuns unde nimeni nu credea acum un an ca se poatea foarte sus in UEFA is in grupele Ligii Campionilor.Dar daca ar trece de grupe tot arbitrii ar fi de vina?

Ovidiu Miron  •  11 septembrie 2006, 22:46

Cred ca trebuie sa ne exprimam civilizat.Indiferent de situatie. Bun, avem nemultumiri, dar chiar trebui sa urlam cand ni le exprimam? Ce face acest Gigi Becali este demn de legea junglei.A batut ziaristi.A amenintat ziaristi. A spus ca se pisa pe ziaristi.
Ce face acest Copos este de domeniul ridicolului. Un om viclean, chiar pervers, isi permite sa atace exprimarea libera a opiniei.
Ce fac sefii lui Dinamo, care acum se prefac in oameni civilizati!Asta dupa ce ani de zile s-au imbogatit pe seama fotbalului.Prin diverse metode subterane.
Si totusi, sper ca presa sa nu cedeze.
Nu cedati!Sunt si oameni care va inteleg si va sustin.

Fulg  •  11 septembrie 2006, 22:48

Aceasta „decerebrare” se face prin Divizia A Sexy ???? Sunt putin curios, nu de alta, dar tocmai vorbeati despre faptul ca, citez: „Meseria noastră constă în a verifica informaţii şi a le publica pe cele relevante pentru public. Comentăm şi încurajăm exprimarea liberă a opiniilor” si sunt curios la ce categorie de stiri se incadreaza d-soarele acelea dezbracate care cica reprezinta anumite echipe. Este o mica curiozitate, la care as dori un raspuns. Va multumesc.

Ovidiu Miron  •  11 septembrie 2006, 22:52

Da, domnule Tolontan. Adevarul este ca ne credem cu totii specialisti. Indiferent de domeniu. Cum sa va dam lectii de jurnalism? Nu. Uneori confundam simpatia pentru o echipa de fotbal, cu buna cuviinta. Din pacate acesta este primul pas catre violenta pe stadioane. Si catre violenta la adresa ziaristilor, care scriu lucrurile reale, nu cele care se doresc a fi auzite.

filip  •  11 septembrie 2006, 22:52

mai ce tupeu pe frustratii astia de din si rap.Auzi sa-mi ceara un prieten imnul ucl.Si eu i-am rasp: cand o sa ajungeti in aceasta competitie at sa-l asc si daca o sa-l asc poate o sa fie pe la sofia sau budapesta. HA HA HA si d-le tolontan las-o mai moale cu afirm la adresa stelei

necula  •  11 septembrie 2006, 22:55

pentru cine n-a inteles inca, la GSP lucrurile se petrec asa: COPOS ii da beep lui FELIX. FELIX ii da beep lui OVIDIU. OVIDIU ii da beep lui CATALIN. CATALIN se ridica drepti si zice „AM INTELES TOVARASU!” . De-aici articolele astea, ei de fapt n-au nici o vina, isi respecta fisa postului.

gooby  •  11 septembrie 2006, 23:02

nu obisnuiesc sa scriu cu litere mari,dar acum merita: FELICITARI COBY,AI ATINS UN PUNCT DUREROS,DAR ADEVARAT!SI IMPREUNA CU CELE TREI AU INTRAT DE-A LUNGUL TIMPULUI SI CELELALTE ECHIPE.TRIST DAR ADEVARAT
(referire la ce a scris la inceput).si inca ceva:a mai scris Dragos la un moment dat despre d.Tolontan si ziaristi in general ‘materiale senzationale si vandabile'(parca).bv,f adevarat

Danutz  •  11 septembrie 2006, 23:02

Cred ca nu se observa faptul ca Tolontan spune in cuvinte mari si, mai ales, pe fata ca presa scrie ce vrea. Adica presa a adus din informatia bruta ce a vrut nu ce trebuia. Intr-adevar, nu vrea sa pilotez un avion…dar nici sa o ia pilotul prin toate orasele lumii pana sa ajunga unde scrie pe bilet.
Suntem prosti si ne intereseaza ca un idiot ca Mutu a batut un nesimtit…prosti pentru ca vrem sa citim asa ceva.
Se poate mai mult sport si mai putina barfa?

Ovidiu Miron  •  11 septembrie 2006, 23:04

Oare asa se intampla? Domnul Tolontan este prea inteligent pentru a face asa ceva. Il citesc de mult timp si este un ziarist serios, valoros si vertical.

paul hasas  •  11 septembrie 2006, 23:05

cine adminsitreaza blogul asta?de ce lasati citatele astea din tot felu de carti pe aici…si toate nebuniile?

Ovidiu Miron  •  11 septembrie 2006, 23:08

Buna credinta a lui Catalin Tolontan este demonstrata de insusi faptul ca aveti posibilitatea de a scrie aici , ceea ce scrieti.Si felul in care scrieti.

necula  •  11 septembrie 2006, 23:11

fals! acest blog a aparut pt. ca prosport a bagat forumul. prietene incearca sa deschizi okii, totul e marfa in ziua de azi chiar si povestile noastre de pe aici sunt subiect de negociere cu berea bergenbier

Mircea  •  11 septembrie 2006, 23:11

Si inca o intrebare Cataline, nu ti se pare ca in titlurile articolelor din GSP apare prea des cuvantul „razboi”???????? Incep sa cred ca presa din Romania nu este inca pregatita pentru performantele echipelor din cupele europene, ati ramas la nivelul din perioada blaturilor. Cu „razboaie”, „blaturi”, „arbitri cumparati” atat puteti. In perioada aceea ati crecut si nu va puteti desprinde. Ati ramas jurnalisti la nivelul perioadei blaturilor, in timp ce echipele noastre de cativa ani sunt in primavara europeana, acum suntem si in Liga Campionilor. Eu va rog sa cresteti la nivelul echipei Steaua, ca altfel nu aveti dreptul sa scrieti de Steaua.

filip  •  11 septembrie 2006, 23:14

vedeti va rog cati stelisti v-au scris si o sa ved ca sunt peste 75% si mai dati si rasp daca aveti timp la ce spun suporterii ca vad ca aveti timp sa scrieti editorile acide la adresa stelei. mai si laud. ca merita

mickey  •  11 septembrie 2006, 23:14

Domnule Tolontan,
Eu cred ca va inselati cand spuneti ca presa nu tine cu X sau Y. Cum poate un ziarist, care apartine de un trust media, care la randul sau apartine unui om, sa scrie ceva de rau despre acel om-asta chiar daca este adevarat? Exemplele sunt multe: de la Realitatea Tv-S.O.V. pana la Antena 1 & Co.-D. Voiculescu.
Pe urma spuneti ca nu este rolul presei sa tina cu tarisoara. Ok, dar nici sa nu scrie lucruri negative, care sunt false, numai de dragul ratingului si al „senzationalului”. Daca unii ziaristi sau unii oameni din media ar fi mai chibzuiti in ceea ce redau in ziare sau la TV, ar fi poate alta imaginea Romaniei oriunde in lume: ex. gripa aceasta aviara, cu haritle acelea cu 3/4 din tara in carantina, erau niste prostii, care au speriat turistii straini.
Eu cred ca presa are un rol mult mai mare decat scrieti dvs. d. Tolontan.
Respect!

marius_simi  •  11 septembrie 2006, 23:14

raspuns la:
Nelu Says:

September 11th, 2006 at 5:13 pm
Meci UTA – Rapid – rapidistii au spus ca nu este corect ca UTA sa joace mai bine cu ei decat cu Steaua (!)
Meci Steaua – Farul – – cica fotbalistii constanteni au jucat pe burta (!)
Meci Arges – Steaua – arbitrul a tras cu bucurestenii (!)
Meci Steaua – Rapid – OARE CE MAI URMEAZA!!!???
ce sa urmeze??? 5-0 pt STEAUA

jygf  •  11 septembrie 2006, 23:15

a fost penalty clar!
http://www.topangajatori.ro

NICKYman  •  11 septembrie 2006, 23:20

Felicitari Mircea!!! Sunt perfect de acord cu tot ceea ce ai scris!

Tineti minte cum Carlos era injurat in GSP dupa fiecare gol primit , mai mult sau mai putin din vina lui? Mi-a fost dat sa citesc dupa returul cu Standard Liege un articol in care se spunea ceva de genul (citez din memorie): „Carlos a avut si are stofa de mare portar! Si ce daca mai bea din cand in cand cate un paharel? Sa ai pofta Carlos Fernandez” Cel putin e bine ca sunteti constanti in afirmatii domnilor editorialisti! 🙂

Inca o intrebare:ce s-ar fi intamplat cu Steaua daca sambata seara arbitrul Balaj ar fi facut aceeasi greseala ca englezul Graham Poll? Probabil ar fi fost trimisa direct in Divizia D!

mimi  •  11 septembrie 2006, 23:32

D-le TOLONTAN!Sant stelist si sant perfect de acord ca a fost penalty la intervantia lui Goian!!!Trecand peste acest lucru,care se poate numi oricand o ezitare a arbitrilor,si nu e prima nici in Romania si nici in multe alte campionate din Europa,eu unul va consider unul din cei mai slabi ziaristi din tara!!!!Daca erati un ziarist corect(ca bun n-o sa fiti niciodata),scriati si de acele semnalizari de ofsaid aiurea ale tusierilor(nici macar F A N T A D E L U M I N A nu se vedea)in care a fost oprita STEAUA de vreo 3 ori!!Dar asta e echipa GSP!!!!…..si in general ziaristii sportivi din tara….tolontan,cartian,”geniala”,buzarin…..s.a.m.d.

stef33  •  11 septembrie 2006, 23:33

nu inteleg de ce dl. Copos umbla cu cersitul pe la amicii sai de la guvernare sa puna mana pe niste bani din buzunarul nostru sa reconstruiasca stadionul giulesti , planganduse ca nu are bani, daca nu are bani ce cauta in fotbal?. tot respectul pt. echipa Rapid si ptr. suporterii ei (sunt fan stelist) dar cu un asemenea patron fatarnic nu o sa ajunga departe.

Ovidiu Miron  •  11 septembrie 2006, 23:34

:))))))))))))))))))))Imi vine sa rad. Dupa atatia ani in care actuala echipa de la GSP, a mai fost pe la Sportul Romanesc(cred, sper sa nu gresesc, sunt mai tanar) si Prosport, asta reusiti sa spuneti? Nu se vede clar diferenta de clasa intre GSP si Prosport sau Sport Total? Se vede prin calitatea articolelor.Se vede prin existenta unui ziarist precum Catalin Tolontan. Se vede prin faptul ca aveti posibilitatea sa injurati, sa folositi cuvinte precum „ticalos” sau „jigodie”. Libertate de expresie, corectitudine, obiectivitate, dorinta de a fi in pas cu tehnologia .Acesteasunt lucrurile care imi vin in minte cand ma gandesc la GSP si Catalin Tolontan.
Spre surprinderea unora nu sunt angajatul lor si nu ii apar din acest motiv.Sunt un simplu cititor. Care spera ca intr-o buna zi va avea ocazia de a-si indeplini visul.Acela de a lucra alaturi de o echipa de profesionisti, cum este GSP. Fara acesti oameni presa sportiva din Romania si-ar pierde mult din substanta, din calitate. Si totul ar deveni plictisitor, umilitor si obedient.
P.S. Necula, Prosportul are asemenea ziaristi? Da, in ziua de azi cam tot ce facem se numeste vanzare.Fiecare vindem ceva pana la urma.Dar aici intervine ceva mult mai important decat aceste nimicuri, cine e mai bun, ce ziar a introdus forumul prima data sau cu ce echipa tinem.E vorba de senzatia lucrului bine facut. Nu e comunism in vorbele mele. E democratie curata!))).

Dragos  •  11 septembrie 2006, 23:35

Domnule Tolontan, cate carti despre manipulare in masa ati citit in ultimii ani???

Sa fim seriosi, presa este un mijloc de informare atat timp cat doar informeaza, dar este cel mai puternic mijloc de manipulare in masa care exista in zilele noastre.

gsp a fost intotdeauna un ziar de scandal, si mai rau, un ziar care creeaza scandaluri inexistente prin exagerari si scoateri din context.

eu incerc sa citesc gsp cat mai putin posibil.
dragos

mimi  •  11 septembrie 2006, 23:35

ERA SA UIT DE „cel mai mare ziarist sportiv”:geambasu!!!

necula  •  11 septembrie 2006, 23:37

in plus, am auzit ca stadionul rapid este inchiriat cu 700 euro/luna. daca dau 800 pot sa-l iau eu?
din chiria de 700/luna ministerul transporturilor isi va recupera cei 1 milion jumate bagati deja plus inc vreun milion care-l antameaza acum copos in … stati sa calculez… 30 ani! buna afacere.
si daca ne gandim bine de ce sa renovam stadionul? cei 15-16 suporteri stau bine in el iar in cupele europene dubla cu nacional e end of story

necula  •  11 septembrie 2006, 23:39

pardon am gresit la calcule : 300 ani

mimi  •  11 septembrie 2006, 23:39

Corect d-le OVIDIU MIRON:e democratie!!!!!!dar ce face d-nul Tolontan si GSP e dezinformare si manipulare!!!!

dan  •  11 septembrie 2006, 23:42

cum sa nu domnule tolontan….
sunteti perfect verticali, obiectivi, impartiali si total dezinteresati material.

dar cum ramane cu divizia a sexy? la asta se rezuma 200 de ani de profesie?
ar trebui sa va dati seama ca odata cu internetul si cu blogurile astea ati dat dreptul la replica si unor indivizi mai destepti decat publicul target al competitiei cu tinere nimfe adolescentine.

si ce e mai rau e ca targetul tinta de care vorbeam mai sus ajunge sa citeasca ce scriu acesti oameni si ce e si mai odios, pentur voi, e ca pot sa compare f. informatiile si punctele de vedere.

continuati in ritmul asta si veti disparea. garantat.
o sa reincep a va citi cu altceva decat plictiseala cand va aparea in gazzeta dello sport „sexissima serie a”.

va „saluta” cu dezgust, unul din cei 62% dintre cititorii vostri.

alexu  •  11 septembrie 2006, 23:42

domnule tolontan atata va intreb?spuneti si sustineti sus si tare k dinamo si rapid au facut blaturi anii trecuti pt a castiga catevea meciuri DAR DE CE IN ULTIMII 2 ANI NU ATI SEMNALAT DUMNEAVOASTRA SAU PRESA PE FINAL DE CAMPIONAT MECIURILE STRATEGICE sau mai pe fata BLATURILE PE CARE LEA FACUT STEAUA SI MODUL MURDAR SI FRAUDULOS CUM A LUAT ULTIMILE 2 TITLURI!sa va aduc aminte?akm 2 ani:STEAUA-POLI 2-1.anu trecut:DUPA MECIUL PIERDUT IN SEMIFINALE STEAUA A CAZUT COMPLET PSIHIC SI SA VAZUT CU RAPIDU SI BISTRITA iar de acolo gigi sia dat seama k nu mai poate castiga decat prin blat.cum caracterizati meciurile:STEAUA-PANDURII(pandurii joaca cu rezervele),STEAUA-JIUL(mai multi jucatori titulari rezerve)SPORTUL-STEAUA(mazilu se accidenteaza dintro data)STEAUA-CFR,iar ultimul sa nul uitam BLATUL BLATURILOR,MAI CLAR DECAT A FOST CEAHLAUL-DINAMO,VASLUI-STEAUA!DOMNUL TOLONTAN DACA DUMNEAVOASTRA PUTETI VEDEA UN MAI MARE NONCOMBAT DECAT AL JUCATORILOR VASLUIENI LA VREO ECHIPA spunetimi!PAI DAK AIA NAU STAT CAPRA ATUNCI NU AVEM CE DISCUTA!pai vine gig si ii zice lu porumboiu sal lase sa bata ii spune lu badea si panait sa se lase dak vor sa vina la steaua!pai mai tineti minte a 2a zi dupa meci badea panait si ala de la jiul ajung la steaua!SI MAI TINETI MINTE KAN ALERGA GIGI CA UN NEBUN SA LE DEA BANI LA ADVERSARI SA O INCURCE PE RAPID!SI FAPTUL K AVEA TOT SPRIJINUL LUI SANDU SEFUL ARBITRILOR ARBITRII NU VA ATRAS DELOC ATENTIA!!!!NICI DUMNEAVOASTRA NICI INTREGII MASS-MEDIA!!!!TOATA LUMEA A FOST ATUNCI DE PARTEA STELEI!atunci kan dinamo a trantito la piatra-neamt toata presa a sarit ca arsa!ATUNCI REZULTA ORI VA PLACE MINCIUNA ORI SUNTETI RUDE CU GIGI(dak ati inteles)!sunteti un gazetar bun si imi plac articolele dumneavoastra dar acolo a trebuit mai mult sa sesizati n-ati facut-o!dak doriti sami comunicati ceva in leg cu articolu domnule tolontan astep raspuns pe mail.HAI FARUL!sa speram k nu mai fac blaturi!si FORZA RAPID!

mimi  •  11 septembrie 2006, 23:43

si nu mai zic de „”geniala”” ca daca o intrebi cine a luat primul titlu mondial(dar nu pe forum,asa intamplator s-o intalnesti pe strada)sant 100 % ca n-ar stii!!!!

Ovidiu Miron  •  11 septembrie 2006, 23:45

:))))))))))))))))))))))). Ce face GSP se cheama ca isi asuma un risc. Prin aceste modalitati de a comunica cu cititorii. Eu cred ca dau dovada de curaj, acceptand sa fie criticati. Dar asta e diferenta intre GSP si Gigi Becali de exemplu.

mimi  •  11 septembrie 2006, 23:46

d-le alexu,nu va suparati stiti cumva echipa de baza a lui Jiul de anul trecut?

mimi  •  11 septembrie 2006, 23:48

d-le Ovidiu,era vorba de d-nul Tolontan si GSP,nicidecum de Gigi Becali!

Ovidiu Miron  •  11 septembrie 2006, 23:49

Cea in care erau antrenati de Ionut Chirila sau cea in care antrenor a fost Aurel Sunda?:)))))))))))))

necula  •  11 septembrie 2006, 23:50

@ovidiu miron
tot culegi scamele de pe umarul lui tolontan, in speranta ca te va observa si te va angaja, sa fii sanatos speranta moare ultima. nimeni n-a zis de ei ca sunt prosti, nu sunt, altfel nu scriau la un ziar asa puternic. in skimb conditia morala lasa de dorit, sa te sune zilnic sefu si sa-ti atraga atentia ce scrii despre steaua, e sclavagism curat, mai bine m-as duce sa predic in pustie

Molahu Homar  •  11 septembrie 2006, 23:50

Domnule tolontan cand steaua a fost acuzata ca a castigat cu blaturi campionatul a raspuns cum nu se poate mai frumos calaificarea dupa 10 ani in C.L.O sa spuneti ca shi Juventus sau Marsellia au aranjat meciuri in camionat shi au castigat pe bune in Cl.Dar sa nu uitam ca in Cl a jucat shi Milan care avut performante mai mari.Pe cand la noi multi ani nu a existat decat steaua nu cred ca au existat blaturi in returl trecut sau cel putin nu sa la varful campionatului.efectiv steaua a fost mai buna shi dac nu era fatidicul min 90 din meciul cu Boro castiga detasat camionatul.asta trebuie sa fie o invatatura de minte nu se poate sa fi la 3 min de finala uefa shi sa pierzi asa.Sanatae maxima.forza Steaua,dinamo shi rapid in europa

Ovidiu Miron  •  11 septembrie 2006, 23:52

Da, era vorba de Catalin Tolontan si GSP. Dar daca nu ne convine modul de a privi lucrurile, propus de GSP, avem grotesca varianta a lui Gigi Becali.

Ovidiu Miron  •  11 septembrie 2006, 23:52

Da, era vorba de Catalin Tolontan si GSP. Dar daca nu ne convine modul de a privi lucrurile, propus de GSP, avem grotesca varianta a lui Gigi Becali. Si atunci sa vezi mod de a educa tinerii si de progres a societatii romanesti.

mimi  •  11 septembrie 2006, 23:53

din cate stiu la ce meci face referire d-nul alexu antrenor era AUREL SUNDA!

Ovidiu Miron  •  11 septembrie 2006, 23:54

Ce scame? :)))))))))))))))))))))))))) Ce angajare?:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Si de unde stii ca il suna seful?:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Comentează