Raluca – articole tulburatoare

Evenimentul Zilei si 7 plus publica azi povestea Ralucai Stroescu, 32 de ani, angajata unei companii multinationale de audit, care a murit la capatul unei perioade de citiva ani de program inuman de munca.

miercuri, 25 aprilie 2007, 9:20

Evenimentul Zilei si 7 plus publica azi povestea Ralucai Stroescu, 32 de ani, angajata unei companii multinationale de audit, care a murit la capatul unei perioade de citiva ani de program inuman de munca.

Se deschide o tema aproape neabordata in media. De 17 ani, in spatele frazelor „romanii nu muncesc” si „in Romania nu se pot face afaceri”, pe aceasta piata hulita si cu acesti oameni desconsiderati s-au facut unele dintre cele mai mari margini de profit din intreaga lume! Daca ne uitam doar in media, vom descoperi ca in companii care pot face comparatii cu produse similare ce le detin in alte tari, recordmanii marjei de profit provin din Romania! Si acest lucru se intimpla in foarte multe domenii! Ceea ce e bine, insa tradeaza si altceva.

In media, publicitate, consultanta, audit, IT, industrii performante, constructii, comunicatii, resurse umane, FMCG, in sistemul bancar, in serviciile financiare si pe multe alte piete, in Romania se munceste extenuant, fara program. O intreaga generatie a devenit sclava de lux a unor culturi corporatiste care in Romania isi ignora propriile reguli de HR.

Articolele contin citeva detalii cutremuratoare, familiare celor care cunosc mediul „work hard”. Ziarele publica un mail al Ralucai catre o prietena, in care-si descrie programul de lucru. Cazul a ajuns in presa dupa ce, intre angajatii acestui mediu, din mai multe companii, au inceput sa circule mail-uri care vorbeau despre moartea ei.  

Acesti oameni intre 30 si 45 de ani, generatia „baby boomer” a Romaniei, care isi petrec o mare parte din viata in cubiculumuri din cladirile care au inceput sa domine cerul si perferiile oraselor, sint instruiti, valorosi si competenti. Ei au reusit sa schimbe Romania, dar nu izbutesc sa-si modifice raportul intre viata profesionala si cea privata.

Ei, parintii lor, care sint ingrijorati pentru timpul liber si viata celor tineri, precum si copiii lor, privati de afectiune si de atentie, compun o problema importanta a Romaniei de azi.

Pornind de la cazul Ralucai Stroescu, articolele de azi din presa definesc cu adevarat termenul de interes public.

UPDATE: Tot acest caz, care a miscat o intreaga generatie a plecat de la blogul colegului meu Cristi Roman.

Comentarii (195)Adaugă comentariu

denver  •  25 aprilie 2007, 10:33

Dumnezeu s-o odihneasca! Pacat! Dar, iata ca se poate muri si din prostie.

cristian alexandru  •  25 aprilie 2007, 10:33

Ca intotdeuna in Romania, a trebuie sa moara cineva ptr a se atrage atentia asupra unor aspecte care tin de sclavagism…

Platim un pret prea scump ptr o masina de serviciu, un rahat de telefon, etc…dupa mine, cine lucreaza la o companie mare, nu mai are viata personala…e clar…degeaba radem unii cu altii, mergem in team-building-uri unde toti facem pe fericitii si-i zimbim sefului…sau la petreceri cu firma unde toti care se uita din exterios isi spun: uite ce uniti sunt astia…uite ce colectiv sudat…aiurea…

Si revine intrebarea poetului…mai actuala ca oricand…VIATA NOASTRA UNDE E?

Actionarii si managementul firmei stiu…

Adevarat  •  25 aprilie 2007, 10:35

Asa este!!!!
Fac parte din categoria celor care trebuie „sa-si noteze” adresa ptr a o comunica eventual taximetristului atunci cand o uita pe motiv de neutilizare.
Nu este normal!!!!
Este perfect adevarat ce se spune in legatura cu regimul de munca din Romania!!!
Gasesc aberante opinii de genul uneia de mai sus: „ce preferi, salariu mare si sa n-ai cand sa-l cheltuiesti sau salariu mic…..”. Este total gresit!!!!
Multi dintre noi nu ne dam seama ca trec multe pe langa noi in acest fel.
Si da, este adevarat ca acesta este un regim impus in Ro de companii care in tarile de origine impun cu totul alt program si regim de munca.
Dar stiti unde consider ca sunt vinovatii? Printre cei care, din partea serviciilor de supraveghere a muncii, ar trebui sa vegheze ca aceste lucruri sa nu se intample…Concret: fabrica mare, ora 18.45, program afisat pe usa 7.30-16.30, cineva face o seiszare scrisa si vin in control de la protectia muncii, incep sa fca garghara, intra cu patronul in birou, ies de acolo cu o sacosa, atrag atentia celor ce munceau in continuare ca data viitoare sa aiba halate toti si pleaca. In aceste conditii, ce vreti sa se schimbe????
Oameni buni, patronul este patron!!! Vede doar bani!!!! Asta nici macar nu este anormal. Dar exista structuri abilitate ale statului care ar trebui sa intervina ca factor de echilibru intre „pofta fara margini” a patronatului si volumul de munca al celor ce „potolesc” prin munca lor aceasta pofta!!!!
Si in final, nu pot sa ma abtin. Incep sa cred ca noi suntem cu adevarat tampiti!!! Toti!!! Pai oameni buni, acest fenomen este cunoscut de toata lumea de mai bine de 10 ani. Ne miram asa de tare ca s-a ajuns ca cineva sa si moara din aceasta cauza!!!! Dar la ce ar trebui sa ne asteptam???? Sa ni se dezvolte sistemul imunitar, intelectul si capacitatea la efort in functie de cerintele angajatorului????????????? Hmmm….

Machiavelli  •  25 aprilie 2007, 10:36

He he, sa vedeti ce interesant este in agentiile de publicitate. E drept ca inca nu a murit nimeni, dar nu mai e mult.
Deadlineuri, planuri care daca nu se fac moare cineva si ideea ca „lucrul si jobul e pe primul loc si nu plecam acasa daca nu terminam!” sunt lucruri REALE!
Sunt cateva agentii de publicitate (media, in special) unde oamenii isi cresc copii „prin corespondenta”, ajung dupa ce se culca ei si pleaca inainte „ca sa termine repede ceva”.
Daca ma enervez, dau si niste nume de agentii :)).
Oameni buni, nici bolnav nu te lasa sa stai acasa! La ora 8 seara dupa ce le-ai tusit in nas toata ziua si ai febra 39, se ofera sa iti plateasca taxiul pana acasa (probabil ca sa nu mori acolo ci acasa la tine sau in taxi!).
Patroni din Romania, voi deveniti din ce in ce mai multi si noi din ce in ce mai putini!
Si acum, la munca toata lumea!!!!!

Darie  •  25 aprilie 2007, 10:37

Salut Catalin! Ai dreptate, muncim, si nici macar nu stim pentru ce..ca, de obicei trebuie sa moara cineva si apoi sa semnaleze problema!!! Ce e de facut? Ce raspunsuri avem la acest articol?
Multumesc

Machiavelli  •  25 aprilie 2007, 10:39

Oricum, e tare bannerul publicitar, „Schimba-ti job-ul, castiga mai mult!”.
DE VIS!

eu  •  25 aprilie 2007, 10:42

catalin…te stiam om serios…ce cauta un astfel de articol aici?
sunteti ziar de sport nu ziar de social…ai dreptate cu ce s-a scris…este program inuman dar nu este impus de nimeni…fiecare si-l impune impins de diverse aspiratii
Dumnezeu sa o ierte pe Raluca!

batman  •  25 aprilie 2007, 10:42

Dragii mai, ne indreptam spre capitalism.Credeti ca peste hotare nu se intampla asa ceva?
Spre exemplu, la Londra, stiu pe cineva care avea un job pt cea m. buna firma de avocatura din lume.Era platita pt 40 de ore si muncea dublu, avea colegi de 28 de ani ce avusesera deja un pre-infarct.
Va recomand o carte extrem de interesanta, se numeste AFFLUENZA- Oliver James, nu stiu daca a aparut in Romania, veti vedea cum autorul vb despre tineri Financial Analysts din NY, platiti cu 50-60000 de dolari pe an , muncind 2 ani fara pauza,practic salvau toti banii pt ca nu aveau timpul efectiv sa ii cheltuie.Multi dintre ei, la 22-23 de ani aveau deja pbl cu inima din cauza epuizarii.Sperau sa poata mentine ritmul pt a ajunge partners in companiile respective.
Pbl e ca aceste companii au un nume pe piata si multi vor sa ajunga sa aiba un job in BIG Four dar nu multi rezista .Si din pacate sunt si tragedii.
Totusi cred ca Raluca ar fi trebuit sa isi gaseasca alta slujba pt ca oricati bani ai avea , sanatatea e m. importanta.Nu cred ca te mai poti bucura de nimic daca descoperi ca esti bolnav.
Dumnezeu sa o odihneasca in pace

Marius  •  25 aprilie 2007, 10:44

Mda, e cutremurator ce spui… TRAIM IN ROMANIA! SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL….

juve_MERDA  •  25 aprilie 2007, 10:44

tulburator………..

workoholic « bogdanlebu  •  25 aprilie 2007, 10:45

[…] 25th, 2007 at 10:45 am (barfe, viata, business) tolo ne zice de un caz tulburator: o fata de 32 ani care a murit la aceasta varsta frageda din cauza muncii… oare si […]

caineee  •  25 aprilie 2007, 10:45

Corect si eu am patit asa ceva in Franta intr-un sat de munte …am intrat la o sala de net sa vb. cu ai mei si cand s-a facut ora 17 am fost dat afara …am crezut ca merge ca in RO. va rog se poate inca 2 min. ca mai aveam ceva sa vb. cu ai mei …nimic domne a inchis usa si a plecat …

mary_lou  •  25 aprilie 2007, 10:48

Dumnezeu sa o odihneasca!

Pacat!

BlueRidge  •  25 aprilie 2007, 10:48

Si in America se munceste pe rupte, iar sistemul se bazeaza pe pile si relatii, mai putin spaga. Salarii de nimic, mai ales pentru cei care sunt in primii ani de US. Chiar daca programul normal este de 8 ore, trag de tine pana la epuizare.
Romanii alearga dupa America, dupa viata americana iar acest sistem isi face simtita prezenta si in Romania… Care viata? Nu mai exista asa ceva pentru ca abia astepti s-ajungi acasa sa mananci ceva daca mai ai pofta si sa adormi pe canapea in fata televizorului. Altii spun „trag tare acum si apoi pe la 50 de ani ma retrag”, dar oare cati mai prin „retragerea”?

delphi  •  25 aprilie 2007, 10:52

de acord cu articolul

sper totusi ca statistica sa infirme

bellagio  •  25 aprilie 2007, 10:54

Un amic mi-a povestit ca lucra la o multinationala de provenienta americana (sper ca am zis corect), ii dadeau tot ce putea sa duca, adica program nu prea lejer, salariu nu asa de mare, pe urma s-a mutat la alta de acelsi tip, alta viata, salar mai mare si program mai bun.
Deci daca nu va place jobul cautati altul, cautati intr-una ca tot tre sa gasiti…

quizz  •  25 aprilie 2007, 10:56

Gigel Says:
April 25th, 2007 at 10:30 am

>..
ai mare dreptate in chestia asta..aceasta „sclavie” se intampla de obicei in toate firmele, nu numai in corporatii.. probabil ca eu nu am muncit niciodata ca RALUCA, DUMNEZEU SA O IERTE SI SA O ODIHNEASCA, dar 6 ani de zile nici eu nu am stiut ce e aia casa, familie..am batut tara asta de la Timisoara la Botosani si de la Galati la Satu Mare timp de 6 ani.. si culmea: 4 ani chiar am fost intr’o pozitie de conducere intr’o firma, unde depindeau multi de mine…am facut aceeasi alegere ca si tine si in primul rand am ales familia, pt ca mai avea putin si se alegea praful de ea…am facut acelasi lucru ca si tine si chiar daca a fost mai greu la inceput, acum am realizat ceea ce nu puteam sa realizez vreodata intr’o astfel de viata..

INTREBARE: avea Raluca un prieten? RASPUNS: nu cred, pt ca acest lucru cred ca o putea salva..daca ar fi avut timp de asa ceva..intotdeauna e bine sa ai pe cineva apropiat care sa iti deschida ochii si sa te faca sa intelegi ca viata inseamna si altceva..

Mielu  •  25 aprilie 2007, 10:58

Eu am lucrat in 3 job-uri afara si modul de lucrat este mult mai relaxat ore/incarcare/stres-ul deadline-urilor decat la singurul job pe care l-am avut in Romania. Din pacate tentatia banilor este foarte mare in societatea aceasta salbatica ce consum ce s-a instaurat in Romania. Fiecare vrea o casa mai mare, o masina mai smechera, o plasma mai lata sa poate „concura” cu cunostiintele cu prietenii si pentru a procura diferanta de banii face sacrificii sa avanseze mai repede in cariera uitand ca asa cum spune reclama esti ceea ce esti nu ceea ce detii. Oricum ideea este ca de fiecare data cand ma intorc in Romania toti prietenii sunt super ocupati, incarcati la maxim chiar si in weekend si nu incetez sa le spun sa o lase mai usor ca e doar o slujba. Idioteia este ca nu este exista o cultura a angajatului sa-si cunoasca drepturile, de exemplu in Belgia poate nu cel mai bun exemplu dupa o cearta cu sefu orice angajat stie cate salarii incaseaza daca este dat afara si daca se ajunge la mizerii sindicatul acopera costurile avocatilor. Dar poate asta e prea mult pentru Romania consumerista de azi.
Oricum in final totul se reduce la ce sounea un sef de-al meu englez si citez angajatii sunt de doua feluri squizable si non-squizable si depinde de fiecare sa se incadreze intr-o categorie.

anonim  •  25 aprilie 2007, 10:59

Dumnezeu sa o odihneasca…
Legat de comparatia cu analistii financiari din NY, care castiga 50 – 60 k pe an. Acest salariu este unul infim pentru NY, deci nu vad rostul unui astfel de sacrificiu. In ceea ce priveste „sacrificiul” Ralucai, este tragic faptul ca cei de la E&Y se dezic aproape total de acest eveniment. Nu spun ca ar impus anumite lucruri, dar dupa o astfel de intamplare, nu cred ca este rezonabil ca primele reactii sa fie gen: speculatii, nu e vina noastra etc.

netrix  •  25 aprilie 2007, 10:59

Cand vrei bani mai multi si iti neglijezi viata privata (familie, prieteni, timp liber, viata spirituala) nu cred ca exista un alt final mai previzibil, chiar daca e trist. Interesant e ca permanent acest tip de viata este prezentat ca un model de succes, de reusita. Sincer ma indoiesc, iar articolul dvs. nu schimba nimic domnule Tolontan. Starneste compasiune de moment, este un subiect de discutii intre “sclavii de lux” pentru o perioada si atat. A, sa nu neglijez, poate va aduce si cateva beneficii din partea diavolului, sensibilizat. O ora in plus la concediu, o cafea mai buna la birou, iar ceea ce conteaza de fapt MAI MULTI BANI!!! Succes!
P.S. deasupra tuturor articoleleor troneaza bannerul: SCHIMBATI JOBUL, CASTIGA MAI MULT !

Ciprian77  •  25 aprilie 2007, 10:59

Cataline,

Spui ca tinerii (asa cum A FOST Raluca) au reusit sa schimbe Romania.
Nimic mai fals: uita-te la abuzurile care se fac in Parlamentul Romaniei democratice (de la salarii penibil de mari pt parlamentari, facilitati exorbitante – laptopuri, secretare, masini la discretie, cazare la hoteluri de lux etc pana la decizii luate pentru interese de grup) si vei vedea ca aceasta DRAMA (care nu este decat una din cele ce au fost – si ma refer aici la mortii din Dec.89 – si care vor urma) nu este decat pretul pe care trebuie sa-l platim pentru „jmecheri”

Nu am intentionat sa politizez acest tragic eveniment, dar in conditiile in care drepturile si optiunile poporului sunt incalcate grosolan de oameni care joaca solitaire in aula parlamentului, care isi permit sa arunce cu bani publici in stanga si in dreapta fara nicio remuscare, mi-e greu sa cred ca lucrurile pot sta altfel in viata civila. Iar moartea Ralucai va fi clasificata ca rezultat al unui mod de viata pe care incercam sa-l copiem

montezuma  •  25 aprilie 2007, 11:03

Lucrez la o multinationala in romania. Cativa dintre colegii mei au fost la traininguri in tara de origine a firmei si ne-au povestit niste chestii interesante: la ora 17.30 cand se termina programul 98% dintre angajati pleaca acasa. Nu exista notiunea de munca peste program pentru ei. La aceeasi firma, dar in romania, trebuie sa muncim pana la 8-9 seara uneori si mai mult pentru ca altfel zburam cu prima ocazie. Ni se dau ca exemplu strainii veniti (in posturi de conducere) care fiind departe de familia lor nu au ce face in romania si bineinteles ca stau la munca 14-16 ore. Ceea ce nu se spune este ca acesti straini vin pe salarii de zeci de mii de euro (lunar) stau un an doi dupa care pleaca acasa. Noi suntem obligati sa muncim toata viata si pe salarii incomparabil mai mici. Cam asta e UE.

A.

Mirel  •  25 aprilie 2007, 11:03

S-a discutat mult pe acest subiect ieri la blogul angajatului vostru Cristi Roman. Am citit si acolo citesc acum si aici diferite pareri despre cazul asta. Cred ca totusi, pe langa neatentionarile angajatorului, care putea sa fie mai atent evident e undeva si vina Ralucai.

Ubik  •  25 aprilie 2007, 11:05

Ai mare dreptate Tolontane si te felicit pentru articol, dar o sa vedeti ca nimic nu se va schimba, chiar daca toata presa romana ar scriu zi de zi un an de zile despre exploatarea in companiile multinational in Romania. Vorbesc in cunostiinta de cauza, colegii mei din strainatate nu sunt stresati nici pe departe ca cei din Romania si au salarii si conditii de munca mult mai bine. Cuma ai spus tu „O intreaga generatie a devenit sclava de lux a unor culturi corporatiste care in Romania isi ignora propriile reguli de HR.” Asta este si nu avem ce face, cand chiar vor avea presiuni atat de mari in a oferii angajatilor din Romania aceleasi conditii ca celor din tarile vestice, vor inchide biz. si voi pleca sa isi caute alti sclavi…

voicu  •  25 aprilie 2007, 11:06

stiti voi de ce a murit? mor si aia care lenevesc, si nu mai zice nimeni ca au murit de ne-munca. imi pare rau, dar poate era bolnava, si nu suprasolicitarea i-a fost fatala. iar daca gresesc, tolontane!… lasa blogu, becali, mitica si alte paste fainoase si du-te de te culca!

the kidd  •  25 aprilie 2007, 11:11

si eu lucrez intr-o multinationala. azi dimineata inainte sa plec de-acasa am fost sunat de seful direct si chestionat de toate proiectele in curs. pai ce, le visez si noapte, sa stiu dimineata cand ma spal pe dinti toate amanuntele despre multe multe proiecte?
se pare ca da, pentru ca am raspuns la toate intrebarile.
normal era sa nu raspund la telefon. el nu ar fi raspuns!

the kidd  •  25 aprilie 2007, 11:11

PS felicitari pt articol

catalin_cj  •  25 aprilie 2007, 11:12

la firmele multinationale se lucreaza in draci.
nu ai sambata si ai concediu 10 zile pe an asa este in romania. ma pis pe aia care zic ca nu se lucreaza

the kidd  •  25 aprilie 2007, 11:12

@voicu

baiatule ori esti cretin ori furi si tu ca multi altii ori nu ai muncit o zi in viata ta. poti sa alegi…

Ted  •  25 aprilie 2007, 11:13

Raluca muncea in stilul acela de mai multi ani…31 de ani, nu 32.
Dumnezeu s-o ierte!

alexandru chenic  •  25 aprilie 2007, 11:16

Prietene nu te supara pe mine dar fiecare isi alege viata pe care o doreste , pentru unii cariera e cea mai importanta, pentru altzii nu. Uite eu de exemplu am terminat fac. de constructii, m-am angajat in constructii. Aici se muncea zi lumina, mi-am dat seama ca e cam mult si ca anii astia nu o sa ii mai am niciodata asa ca am renuntat si am ales un alt post mai slab platit dar am si eu o viata personala.
Concluzie e simpla: unde nu e cap vai de picioare….

steagu.ro  •  25 aprilie 2007, 11:16

asta e situatia in toate companiile multinationale. ai termene limita, ti se induce ideea ca daca nu esti la munca se prabuseste totul (lucru total neadevarat, pentru ca se pot dispensa de tine in orice moment, daca vor).
nu esti obligat sa stai peste 8 ore, insa daca nu stai ai zile grele si trebuie accepti conditiile lor. sa pleci? cind ai datorii prin toate bancile? sa fim seriosi… se practica un santaj in aceste companii. daca pleci dupa cele 8 ore de munca, se uita urit de tot la tine si te atentioneaza… tebuie luate masuri pina nu o l;uam razna cu totii… ar trebui sa fie un semnal de alarma, dar e fffff trist ca s-a intimplat asa ceva. si cei de la E&Y trebuie sa plateasca si sa fie puricati pentru fiecare minut in plus de munca facut de fiecare angajat!

MADCAT  •  25 aprilie 2007, 11:17

In asa fel este facuta si tinuta tara (de altii) incat sa reprezinte o pepiniera de sclavi prost platiti si carora li se vara pe gat „slogane” de genul: nu stii destul, nu muncesti destul etc.

Ar cam fi timpul sa invadam si noi, intelectualii, tzarile „dezvoltate” si sa incepem sa furam locuri de munca, nu doar capsunarii! Si atunci sa vedem care pe care!

La draq cu UE, la draq cu toti „prietenii” nostri eterni!

the kidd  •  25 aprilie 2007, 11:17

eu as propune ca toti oamenii care muncesc in tara asta sa-si aleaga o saptmana sa nu stea nici un minut peste program!

catalin_cj  •  25 aprilie 2007, 11:18

alexandru chenic
daca crezi ca poti trai cu 4-5 milioane pe luna atunci ai dreptate. daca standardul tau de viata se limiteaza la casa si tv atunci da ai dreptate dar daca tot muncesti poate tinzi spre ceva mai bun. sau daca nu mergi pe principiul batranesc „bine ca ai unde merge’ nu conteaza daca esti sau nu platit.
firmele iti cer da r nu iti ofera strictul necesar

MADCAT  •  25 aprilie 2007, 11:19

PS: Imprumuturile in banca, creditele „doar cu buletinul” au fost inventate ptr a te tine in frau (zgarda, lantz)! Salar mic, datorii multe, muncesti ca prostu sa platesti si taci sa nu fii dat afara sa nu mai ai cu ce plati datoriile!!!!

So, HAVE A NICE DAY, SLAVE!!! Stefan cel Mare si altii ar fi foarte „mandrii” de voi!

rerh  •  25 aprilie 2007, 11:20

vorbesti prostii. intr`o banca 90% din angajati stau degeaba. la fel in media. intr`adevar sunt cazuri dar rare

catalin_cj  •  25 aprilie 2007, 11:20

apropo, oare cati platesc orele suplimentare!

Flopi  •  25 aprilie 2007, 11:23

e regretabil….dar e alegerea fiecaruia ce pune pe primul loc in viata…familia, sanatatea sau banii (cariera)…

georgen  •  25 aprilie 2007, 11:23

intadevar asa este,in afara(de ex. Suedia,Dk,No)la 16.00 se rupe usha.Numai in Romanika ne prinde zilnic ora 20.00 la birou butonand ca nebunii nu’s ce situatii ,raportari si alte shit-uri.De asemenea sambata prestezi cel putin 6-8 ore ca de e week-end si duminica iti iei frumusel laptopu cu tine si mai prestezi un pic ca na’ vorba ceea : we have deadline

GabiKoreanu  •  25 aprilie 2007, 11:24

Dumnezeu s-o odihneasca!

Nu pot sa fiu altfel decat contrariat sa vad cat de simplist trateaza unii acesta problema. Catalin a punctat foarte bine elementele esentiale.
Eu as mai adauga unul: SUPERFICIALITATEA cu care spitalele noastre trateaza pacientii, in special cei veniti la urgenta. E ingrozitor! De multe ori imi zic sa plec din Romania, exact din cauza sistemului nostru sanitar. Tot speram ca se va indrepta, insa nimeni nu vrea sa faca nimic in acest domeniu.

Victor Petrini  •  25 aprilie 2007, 11:24

Domnilor,
eu lucrez in Franta iar la ora 6 nu mai e nimeni in companie (femeie de servici, inginer, manager)….in Romania e sclavie, clar!

Mihai C  •  25 aprilie 2007, 11:24

Catre Tweedy_is_God:

Esti atat de prost, incat, desi nu-mi sta in fire, trebuie sa ti-o spun. Nu trebuie sa dai la sapa, 20 de ore, ca sa fii extenuat…Mi-e si greatza sa continui…din cauza celor ca tine, ajunsi sefi, se lucreaza asa in RO…
Nu mai continui ca imi vine sa te-njur la nesfarsit..
Scuze pt limbaj…dar crede-ma ca nu e nici macar 10% din tot ce-mi trecea prin minte cand ti-am vazut mesajul…:)
O zi buna…

steagu.ro  •  25 aprilie 2007, 11:25

de obicei nu se platesc orele suplimentare. in cazul meu cel putin sau mai bine zis in compania in care lucrez. si string (stringeam) 30-40 de ore suplimentare!!! in plus, concediul ti-l iei cind poti… adica nu ai timp niciodata de concediu. ca urmare, zilele de concediu se tot raporteaza… apuci sa-ti iei 10-15 din 25…

catalina  •  25 aprilie 2007, 11:36

Tolo, ai mare dreptate cu marginile de profit. In ultimii 5 ani s-au facut (si inca se fac) profituri uriase pe spatele nostru, margini si de peste 50% (fara exagerare). Dar mai depinde si de tine ca persoana, cat respect ai pentru tine, cat te odihnesti, cat fumezi, daca primul lucru pe care il faci dimineata e sa fumezi, etc. In cazul asta lucrurile sunt complicate. Ideea e ca fata asta a avut si posibilitatea de a alege! Spun asta bazindu-ma si pe faptul ca stiu joburile ei anterioare. Si a ales gresit…

Dumnezeu sa o ierte!

danny  •  25 aprilie 2007, 11:39

Pentru cretinu de „Tweedy_is_God” :

Esti cam tampit amice de pui asemenea intrebari .Din spusele tale se pare ca nu prea muncesti sau mai mult muncesti prin internet cafe-uri si conduci o masina luxoasa „facuta” rost de taticu’ prin furtishaguri ….se pare ca nu stii de munca adevarata si de facultate facuta ca lumea „la zi” nu ca cei din generatia voastra care o fac la FC(a se citi fara cunostinte) sau FF.
In concluzie esti un tampit…..bag seama ca dupa modul de gandire esti un stelist sa un rapidist bou.

Cătălin Tolontan  •  25 aprilie 2007, 11:39

je: la gazeta, redactia lucreaza de la 15:00 la aproximativ 21:00, iar anumite editii se termina pe la 1 noaptea

catalina  •  25 aprilie 2007, 11:40

pentru: Tweedy_is_God

Probabil ca lucrezi la stat sau are taticu’ destui bani si nu e nevoie sa te spetesti cumva…. nu stii despre ce e vorba si mai esti si stelist…

🙂

Cătălin Tolontan  •  25 aprilie 2007, 11:42

Ciprian 77: Pai tocmai, incercam sa copiem un mod de viata care nu mai exista in Vest! Acolo, timpul liber este sacru.

Catalin T  •  25 aprilie 2007, 11:44

Tweedy_is_God cel mai mare sarlatan. rusine sa iti fie bai retardatule. o sa vina vremea cand o sa iti dai seama ce prost ai fost.
e plina tara de oameni ca tine.

Comentează