Geoana cu talpa pe TVR

Şefi din televiziunea publica au impus comentatorilor meciului de Champions League de marti seara, Unirea Urziceni – FC Sevilla 1-0, să-si modifice comentariul si sa remarce prezenta lui Mircea Geoană în tribună. Au insistat pe sms pînă cînd jurnaliştii au cedat in fata a 1,8 milioane de oameni

joi, 26 noiembrie 2009, 9:30

Şefi din televiziunea publica au impus comentatorilor meciului de Champions League de marti seara, Unirea Urziceni – FC Sevilla 1-0, să-si modifice comentariul si sa remarce prezenta lui Mircea Geoană în tribună. Au insistat pe sms pînă cînd jurnaliştii au cedat in fata a 1,8 milioane de oameni

Ascultă aici înregistrarea

Ioan Todan stă în fotoliu, acasă, şi urmăreşte meciul. De fapt, transmisia. După 30 de ani de televiziune, unghiurile de filmare şi întrebarea „ce audienţă facem?” taie din plăcerea privitului. Cinstit? Jocul e rămăşiţa.

Unirea conduce cu 1-0, se ajunge în minutul 60 şi audienţa în acel moment este de 1,8 milioane de oameni „pe all”. Tocmai sărise cu 1,5 puncte de rating după primul sfert de oră de la pauză. Dar Todan avea să afle cifrele abia miercuri dimineaţă. Altceva a năvălit fix atunci peste şeful sportului din TVR.

Nasol moment şi-au ales faptele să se rostogolească.

IOAN TODAN.VOCEA MOALE A ANUNŢULUI OBLIGATORIU
La microfon sînt Marian Olaianos, redactorul televiziunii, şi fosta glorie Ilie Dumitrescu. Un cuplu clasic, comentator plus specialist. Dintr-o dată, lui Todan (foto) i se taie răsuflarea. „Băi, am crezut că fac infarct!”, l-au auzit colegii a doua zi.

„Atmosferă de meci mare. Multe VIP-uri în tribună”, rosteşte reporterul de la microfon. „Candidatul la prezidenţiale Mircea Geoană e şi el aici. A venit la meci”. Vocea sună moale. „Şi domnul Cozmin Guşă”, îl completează prompt Ilie Dumitrescu. Apoi urmează o poantă neclară între cei doi despre „procentele care cresc”, din care nu se înţelege dacă sînt procentele mingilor jucate de băieţii lui Petrescu sau cele din politică.

Cu cafeaua vărsată în poală, Todan pune mîna pe telefon. „Să se potolească! Să-şi vadă de meci!”, povestesc cei din regia de emisie că a sunat indicaţia şefului.

Olaianos(gf)CANDIDATUL DIN VITRINĂ
La stadion, Olaianos (foto) respiră greu. Îl văd mai mulţi oameni. Aceiaşi care observaseră că el primise mai multe sms-uri de-a lungul transmisiei. La un moment dat, butonase, nervos,  pe taste: „Eşti sigur că trebuie să spun asta?!”. Ecranul telefonului se vedea de la cîţiva metri şi acolo erau mai mulţi ochi. Răspunsul a sosit şi, puţin mai tîrziu, comentariul a fost împovărat de scurtul moment publicitar cu Geoană.

În loja de deasupra, vede meciul Cozmin Guşă, unul dintre creierele campaniei candidatului PSD+PC. Dialogul de ieri între jurnalistul gsp şi Guşă:

– V-aţi întîlnit cu Ilie Dumitrescu la meci?
– Da, la pauză, pe holul de la loje.

– Şi i-aţi spus lui Ilie că e Mircea Geoană acolo sau i-aţi sugerat să amintească prezenţa lui?
– Nu. Nu era nevoie să-i spun că e acolo pentru că toată lumea vorbea despre prezenţa lui Geoană. De la Kassai la Bucşaru. Geoană era practic în vitrină, în primul rînd al unei loje, alta decît cea unde am stat eu.

– Deci nu aţi intervenit să îi fie pomenit numele în comentariu şi nici nu aţi intrat în cabina televiziunii?
– Nu. Nu pentru ambele întrebări. Am şi eu una. De ce vi se pare un subiect? E prima oară cînd numele unui politician se rosteşte într-un comentariu?
– Nu, nu e prima oară, dar e prima oară cînd există informaţii că unui comentator i s-a indicat explicit şi repetat de către un şef din TVR să-l pomenească!

PRIMUL EPISOD
Povestea comenzilor a început cu ceva timp în urmă. Pe 28 august, Şahtior Doneţk joacă împotriva Barcelonei finala Supercupei Europei la Monte Carlo.

Alături de Răzvan Lucescu şi de George Copos, Mircea Geoană vine şi el la meci. Echipa TVR este sunată în mod insistent din redacţie, „de către cineva care nu se ocupă în mod normal de ştiri”, ca să facă două lucruri:

1. Să-i ia un interviu lui Geoană şi să-l transmită la ştiri.
2. Să amintească în comentariul partidei prezenţa politicianului la meci.

Şahtior pierde meciul în prelungiri, Mircea Geoană ratează şi el jocul promovării pe TV. Se difuzează doar cîteva imagini cu el la ştiri, cînd vorbea la o terasă din Monte Carlo cu Răzvan şi Copos. Iritaţi de presiuni, „pe bune, e turbat, pe mine m-a sunat de cinci ori!”, „pe mine de şase!”,  ziariştii i-au luat declaraţii, dar nu le-au trimis la Bucureşti, iar comentatorul Marian Olaianos nu l-a menţionat în timpul meciului.

AL DOILEA
Pe 4 noiembrie, în plină campanie electorală, studioul de la meciul de Champions League, Unirea Urziceni – Rangers ,este scurtat de la 30 la 10 minute. Înainte, vorbise Mircea Geoană.

„De data asta, sportul nu a avut nici un amestec. Pur şi simplu, aşa a venit decizia de sus şi ne-am conformat”, explică cineva din postul public. A fost singura execepţie de la formatul UCL. Restul studiourilor au avut 30 de minute.

APOGEUL
Istoria ajunge la meciul de marţi. Finalul îl prinde stors pe Olaianos. Strigă la telefon la Todan. Cei din echipa TVR aud doar replicile sale. Chiar şi cîţiva oameni din zona oficială se opresc. „Ce să fac?! M-a atenţionat înainte de meci «Vezi că vine Geoană!», mi-a dat sms-uri în timpul jocului, l-am întrebat de ce şi a insistat!”. Convorbirea se curmă. Cineva de la tehnic îi spune, moale, „Măcar salvează sms-urile”. Toată lumea e tuflită. Ziaristul se duce la studioul special, apoi se urcă în maşină şi pleacă. Nu răspunde la apeluri toată noaptea, iar ieri a zis doar atît: „Lăsaţi-mă, nu comentez!”.

Cineva din TVR descrie: „Champions League are un manual strict de reguli pentru transmisiile TV. In el se recomanda ferm posturilor, o forma politicoasa de interdictie, sa nu ofere imagini din tribuna cu personalitati politice. Chiar daca ca in loja vin regele Spaniei, la meciurile lui Real Madrid, si premierul Italiei, la jocurile lui AC Milan, acestia nu sint aratati de catre camere. Imaginati-va cite prim-planuri cu Mircea Geoana ar fi fost date daca nu ne proteja acest manual!”.

FOTBALIlie Dumitrescu îşi aminteşte. „Marian a spus ceva de Geoană şi eu despre Guşă. N-am dezvoltat”. „Dar cineva a văzut că i-ai fi scris lui Olaianos pe o foaie avertismentul „GEOANĂ!!!” în timpul comentariului ca să nu uite să-l pomenească”. „Nu e adevărat! N-aş avea nici o problemă să spun că susţin un candidat, dar nu s-a întîmplat asta”.

UMBRA CARE DĂ COMENZILE
Cine i-a trimis mai multe SMS-uri lui Olaianos în care i-a cerut să-l promoveze pe Geoană? Cine a plasat o cameră în zona VIP, unde Geoană să dea o declaraţie înainte de meci? Momentul s-a anulat doar pentru că politicianul a ajuns cu întîrziere în Ghencea. Cine a dat comenzile de la Monte Carlo? Cine a insistat în obedienţa frenetică pînă a ajuns să lase urme în tresărirea publicului care a auzit comentariul şi în memoria crudă a unui telefon mobil?

E cineva din TVR, un apropiat al PSD, dar oamenii sînt reţinuţi să dezvăluie tot. Tipul nu e  chiar preşedintele televiziunii, însă bariera tăcerii e aceeaşi. „Va fi scandal cîteva zile şi, după ce lucrurile se şterg, ne vor face praf!”. De regulă, astfel de cazuri pornesc printr-o indignare publică şi sfîrşesc cu nedreptăţi grosolane la adresa jurnaliştilor obişnuiţi, comise chiar de către şefii care se amestecă în editorial. Politicienii şi uneltele scapă. Ar merita altceva, pe bună dreptate.

Ieri, redacţia sport din Dorobanţi era jenată. Pe la prînz, jurnaliştii s-au apucat, ca în fiecare zi, să găsească ştiri. Momentul a rămas undeva în urmă, ca o expresie a fricii sau a actului de supravieţuire prin adaptare.

Comentarii (318)Adaugă comentariu

lexxus  •  26 noiembrie 2009, 15:44

faceti prea mult caz ptr nimic…sunt convins ca daca era si Basescu la meci ziceau si de el…in mod normal Basescu trebuia sa fie si el prezent la meci…dar ce mai este normal in tara asta?

maryuss  •  26 noiembrie 2009, 15:45

GEOANA APARE PE LA TELEVIZOR CA NU E OCUPAT CA BASESCU SA INCHIRIEZE AUTOCARE SA PLIMBE ALEGATORI DE LA O SECTIE LA ALTA SAL VOTEZE DE 2 3 ORI NUMA SA CASTIGE
JALNIC DOMNULE TOLONTAN DE CE NU LASATI TOATE COMENTARIILE CA NU A SCRIS NIMIC OBSCEN IN NICI UNUL SI TOTUSI NU LE’ATI LASAT ATI STER DIN ELE

Catalin  •  26 noiembrie 2009, 15:46

D-le Tolontan inclin sa cred ca mesajul meu de acum 30 de minute s-a ‘pirdut’ pe tzeava drept pt care am sa-l repet, asta daca nu se va pierde si acesta ;-).
SPUNEAM CA:
WOW!!!Extraordinar, se adeveretse ca Basescu nu se va opri din nimic pt al denigra pe Mircea Geoana.
Imi plac acesti jurnalisti care stiu CE si CAND sa spuna CEEA CE TREBUIE, mai ales cand aceste „stiri” sunt folositoare cuiva, indiferent carei parti!
Catalin Crudu, TIZULE!!!
PS: SPER CA ASTA SA APARA PT A NU-MI CONFIRMA TEORIA BASESCULUI DESPRE TONOMATE!!

Cătălin Tolontan  •  26 noiembrie 2009, 15:47

criticul :
https://www.tolo.ro/2007/05/20/base-e-cool-pe-semicerc/

T O L O ACUM STIU CU CINE VOTEZI  •  26 noiembrie 2009, 15:48

Q

tudorelu1  •  26 noiembrie 2009, 15:48

Felicitari Catalin Tolontan. Dupa episodul Ridzi m-am temut o clipa ca vei intra in jocuri politice murdare. Episodul de azi demonstreaza ca esti un jurnalist cinstit, impartial, care isi respecta meseria. Sincer, ai toata admiratia pentru acest gest de curaj. Chiar este nevoie de curaj sa scrii asa intr-un ziar care, sa nu uitam face parte din trustul lui Voiculescu, aliatul lui Geoana. Jos palaria Catalin. Ai tot respectul meu!

ice_Ears  •  26 noiembrie 2009, 15:48

De astazi tolo ..nu mai intru pe blogul tau..

Caius  •  26 noiembrie 2009, 15:52

D-le Tolontan: citindu-va editorialele zilnic m-am declarat fanu dvs.Dupa ancheta in cazul Ritzi eram convins ca si dvs facetzi parte din „elita” jurnalistilor romani ,jurnalisti cumparatzi de catre moguli.Astazi mi-atzi dovedit ca m-am inselat si mi-atzi dat o palma.Respect pentru dvs….daca conteaza atzi recastigat un fan !

crisstina  •  26 noiembrie 2009, 15:52

Ma gandeam ca am putea analiza modul in care a calcat cu talpa domn Basescu peste tara asta!e un subiect mult mai interesant!! poate chiar de actualitate!!jos basescule…jos cu tine!!!!!Si oricum, astfel se stiri nu reusesc sa ne manipuleze!

Cătălin Tolontan  •  26 noiembrie 2009, 15:54

caius: conteaza. Sper sa nu ajungeti la aceeasi concluzie k in cazul Ridzi dc, cind stie, urmatorul subiect al unei investigatii va fi un politician din PD-L

OVIDIU STOICA  •  26 noiembrie 2009, 15:56

In sfirsit!!!! TOLO AI INTORS ARMELE!!!
SPER SA O FACI PINA LA CAPAT SI SA IEI CIT MAI MULTI CU TINE!

Florin Stelistu’  •  26 noiembrie 2009, 16:00

BRAVO CATALIN TOLONTAN!!!
SUPER ARTICOLUL!!!
FACEM CAMPANIE SAU SPRIJINIM PE CINEVA??? INTREB SI EU CA STELISTU’ CARE-I TRANSMITE MESAJE LU’ BECALI PT CA ORICUM NU MA INTERESEAZA PAREREA OAMENILOR DE SPORT IN POLITICA, SPUN ASTA INAINTE DE A-MI SPUNE TU CA , BLA-BLA-BLA…
PACAT CA AM AJUNS SA CONSIDERAM MECIURILE DE FOTBAL IMPORTANTE CA FIIND CAMPANII ELECTORALE PT UNUL SAU ALTUL.
BRAVO CATALINE, SA TRAIESTI BINE!!!!

eu  •  26 noiembrie 2009, 16:07

buna ziua domnule tolontan astazi am implinit 25 ani….si vreau a zik ca stiu ct de cat despre politika….iar cea ce se intampla acum cu alegerile da nota ca tara se intoarce spre anii 90 ..iar acest **** pe nume antonescu este un *** …acum cateva zile il facea pe geona in tate felurile iar acum il ridica n slavii si spune ca merita sa fie presedinte….geoana daca v iesi prsedinte va iesi fara vointa oameniilor…mi e sila pur si simplu de ce se intampla …chiar romanii sunt asa orbii si nu pot observa ca psd sunt cei mai nemernici oamenii si hotii…??/aceasta alianta psd cu ceilaltii vor duce tara jos de tot iar basescu daca nu a reusit sa faca multe a fost din cauza psd deoarece si la primarie si la presedentie acesti viermi au tot distrus tot….cu dumnezeu inainte si da doamne sa castige basescu…..(ps:nu sunt neaparat basescu fan ,dar sunt fan al politicianului basescu deoarece se vede ca isi doreste sa scoata romania din mocirla)haideti la vot romanii sa starpim psd

criticul  •  26 noiembrie 2009, 16:08

@Tolo:

Stiu ce a facut el atuncea, cand a aruncat de la 7m.pana s-a milostivit Luminita Hutupan si s-a dat la o parte ca sa marcheze si el un 7m. 🙂 🙂 🙂 Am vazut la TV maimutarelile alea ale lui de la 7m. 🙂 🙂 Dar eu te-ntrebam ca daca Olaianos ar fi pomenit in loc de numele lui Geoana pe cel al lui Basescu in acea fraza pe care a spus-o,ai mai fi facut o stire ca cea de-acuma,da sau nu? Asta-i tot!!Ar mai fi fost o stire gen,,Talpa pe TVR”?Raspunde-mi sincer!!

Cătălin Tolontan  •  26 noiembrie 2009, 16:15

criticul: da, as fi scris si in cazul in care era vb de basescu
Florin Stelistu’: nu am intors armele nu sint incolonat nicaieri

mircea – tot eu  •  26 noiembrie 2009, 16:42

se leaga acesta intamplare de intentia lui Vantu si Patriciu de a infiinta un patronat al presei in Romania?
se va dicta iarasi TUTUROR jurnalistilor ce sa scrie in presa in cazul in care va iesi presedinte(doamne fereste!) cel mentionat mai sus?
daca da putem semnul = intre toate cele de mai sus si Suzana Gadea,cine n-a cunoscut-o sa-si intrebe parintii.

sictir  •  26 noiembrie 2009, 16:43

asa-i romanul se scarpina chiar daca nu-l maninca . in loc sa discute despre moment ca fiind penibil si interzis prin regulamente , una isi aduce aminte ca basescu sta cu talpa pe tara , altul se intreaba daca ar fi facut aceeasi remarca daca in loc de geoana ar fi fost basescu de ce nu putem sa vedem fapta asa cum este si sa ne unim fortele impotriva a tot ceea ce nu este democratic si sa luam atitudine indiferent de cine este vorba fara a face mereu paralele sa stirpim raul si atunci cind e facut de cei pe care-i sustinem cu atit mai mult cu cit ne-au inselat sperantele . restul e fanatism , iar fanatismul politic a distrus prea multe vieti si continua

klaude  •  26 noiembrie 2009, 16:50

Al doilea mesaj refuzat mie de dvs, dl Tolontan.

Pentru ca spuneam ca politica editoriala e mana in mana cu cea de marketing. Niciodata un produs cu reclama in ziar nu va fi denigrat in ziar.

Unde e deontologia? Daca nu aveati publicitate electorala, putea fi privit obiectiv aticolul. Asa NU se poate.

mlici  •  26 noiembrie 2009, 16:53

Tolo
Les jeux sont faites rien ne va plus!Te-ai apucat cam tarziu si cititorii tai sunt gata formatati ca druckeri de-ai carmaciului asa ca efectul este nul, nu se castiga voturi.
Asta in ideea ca repeti atitudinea din 2004 cand efectiv l-ai ajutat pe mariner sa devina carmaci erodandu-ti temporar credibilitatea in special in fata amatorilor dr SPORT.Ce- drept ca acum esti mai subtil ca subiectul PARE a avea tangenta cu SPORTUL.
Daca dimpotriva esti , ca tot romanul, impartial, si ipoteza e plauzibila pentru ca te-ai luat si de Base in faza cu publicitatea si banerul cu mogulii, intreb:Cum in aceasta MAHALA, MOCIRLA (in care nu se poate naviga dar cu care se poate mari suprafata tarii) continua de CAMPANIE ELECTORALA, creata 95% de carmaci, ai gasit aceasta margica infima fara nici o relevanta pentru cineva obisnuit cu stilul romanesc.
Intr-un caz sau altul e trist ca se cam BATE CAMPII pe BLOG in special cu ANTI/COMUNISMUL.
Pai cine a fost COMUNIST si SECURIST?
Pana cand o mai intindem cu ANTICOMUNISMUL?Probabil vrem sai ajungem pe POLONEZI ca DURATA ei au fost intre 1970 si 1990, noi intre 1990 si 2010, pe principiul PUTINI AU FOST MULTI AU RAMAS.

Sorin  •  26 noiembrie 2009, 16:57

Bravo, super… Singe si tupeu pentru relatarea obiectiva a faptelor -asta este reteta succesului pentru un jurnalist.

Dragos C.  •  26 noiembrie 2009, 16:58

Ceea ce face Basescu este TIPIC COMUNIST! Lupta de clasa cu cei avuti! Asa facea si Ana Pauker si Gheorghiu-Dej si, mai tarziu, Ceausescu. Il acuza pe Geoana si pe Antonescu ca sunt sustinuti de „clientela politica” dar uita sa spuna ca el este inconjurat de o astfel de clientela care doreste si ea sa ajunga la aceeasi avere ca Patriciu sau Vantu: Monica Ritzi, Elena Udrea si Dorin Cocos, Radu Berceanu (nevasta-sa a nenorocit CFR-Marfa cu firma ei privata de transport pe calea ferata la care toate marfurile sunt deturnate de catre sot, Radu Berceanu, ministrul transporturilor), Adriean Videanu care a reusit sa puna mana pe toata marmura din Romania si a facut o avere uriasa pe vremea cat era Primar in Bucuresti cu operatiunea „borduriada”, baronul de Suceava Fluture si multi altii.
Basescu este etalonul comunistilor: dosare de cadre pentru toti contracandidatii, ascultarea telefoanelor, cel care detine toate fraiele justitiei care actioneaza numai la comanda lui.
Vrea ridicarea imunitatii? sa procedeze cu un exemplu personal: sa reununte la imunitatea sa! Are pe rol dosarul de coruptie pentru casa din Mihaileanu unde este invinuit penal!
JOS BASESCU! JOS COMUNISTUL! JOS MAFIA PDL!

Suporter Steaua  •  26 noiembrie 2009, 16:58

Catalin, cu acest articol ai facut acelasi lucru, doar ca spre deosebire de TVR, ai intrat sub talpa lui Basescu. Din pacate, in ziua de azi prin comentarii potrivnice unui candidat te inrolezi in „oastea” celuilalt. Nu-ti cunosc optiunile politice, dar cred ca gresesti cu acest articol. Asta ti-o spune unul care-i antipatizeaza pe ambii finalisti de la „prezidentiale”. Am urmarit meciul iar acel comentariu extra-sportiv, m-a facut sa-l detest si mai mult pe Geoana. Din pacate, Basescu nu-mi poate deveni simpatic. Daca Geoana s-ar dovedi ca-r fi fost tortionar, este tot „junior mic” pe langa Base.

marian popescu  •  26 noiembrie 2009, 17:02

nu apar decat comment-urile care iti convin…

juvetele  •  26 noiembrie 2009, 17:11

de aia o sa votez cu Basescu inca o data…pai daca revin mafiotii astia la putere cred ca vom trece din nou la comunism!!!

ccc  •  26 noiembrie 2009, 17:22

Felicitari ptr ceea ce faceti …si tu ,si Turcescu in trustul lui …Avem dovada si speranta prin voi ,ca nu pot stapani un caracter puternic ,un OM DEMN SI LIBER.
Draga Catalin ma uit cu groaza si revolta cum se pun in miscare cu toate fortele ptr a opri un singur om …si toate astea ar trebui sa ne puna pe ganduri …Aroganta ,impertinenta ,nesimtirea ,tupeul si intoxicarea media de care sunt capabili acesti oameni nu ca nu am vazut-o la „dictatura lui Basescu” dar nici macar la mult hulitul Nastase.

iulian  •  26 noiembrie 2009, 17:35

in parte ai dreptate..nu e corect ca Geoana sa fie promovat la televiziunea publica in timpul unui meci de fotbal..dar..nu e decat o mica smecherie de promovare..nu e nici pe departe un lucru atat de grav incat sa te inflamezi si sa ocupi o pagina intreaga in ziar si sa faci atata valva..decat ca poate ai alte interese… dar daca te-ai pozitionat de o parte a baricadei macar cauta ceva intradevar compromitator…daca astea sunt argumentele tale anti-Geoana si nu gasesti nimic altceva nu faci decat sa ma faci sa-l votez pe prostanac..te rog daca esti deontolog si echidistant sa scrii ceva si de referendum..ala nu a fost o smecherie pt a atrage voturi??nu tot pe banii publici a fost facut?sau crezi sincer ca presedintele doreste reformarea clasei politice??chiar te rog daca vrei sa-mi rasp sa stiu ce crezi..

[Politica] Ce parere aveti de "criza" actuala? – Page 57  •  26 noiembrie 2009, 17:38

[…] Geoana cu talpa pe TVR : C?t?lin Tolontan […]

gabriel  •  26 noiembrie 2009, 17:41

SA-TI AMINTESC CA SI TRUSTUL GAZETA SPORTURILOR LA CARE LUCREZI FACE ACEIASI POLITICA…EU NU TIN CU GEOANA,TI-AM MAI SPUS CA SUNT TARANIST SI DIN CAUZA MINCINOSILOR AM PLECAT SA TRAIESC DEPARTE DE TARA.PREFERAM SA IASA CRIN DAR DIN PACATE A PARASIT COMPETITIA.NU CRED CA SI DANSUL ERA FOARTE BUN PENTRU EPOCA IN CARE TRAIM DAR SPERAM CA ERA MAI BUN DECAT CEILALTI.AM SPUS CA POATE ESTE O SOLUTIE SA-L SPRIJINE PE GEOANA PENTRU CA APOI AR PUTEA FACE (DACA GEOANA SI PSD NU RESPECTA ACORDUL)O ALIANTA CU PDL FARA BASESCU!NU SPUN CA E IDEAL DAR ESTE O SOLUTIE PLAUZIBILA LA TOT BALCIUL IN CARE NE-A ADUS BASESCU!IAR TU AI CATADICSIT SA-MI STERGI POSTAREA PENTRU CA NU SUNT APLAUDAC LA OPINIILE TALE CU BASESCU CEL MAI BUN ,CEL MAI CURAT SI CEL MAI VITEAZ!NU-I FRUMOS CATALINE!DE ASTA ESTI UN MINCINOS!

Cătălin Tolontan  •  26 noiembrie 2009, 17:41

iulian: regret k nu ai citit lucrurile scrise de mine despre basescu de-a lungul timpului. Uite ultimul exemplu, acum citeva zile:
https://www.tolo.ro/2009/11/21/cei-uitati-de-basescu/

dinamovism cronic  •  26 noiembrie 2009, 17:44

Pe mine, personal, nu ma intereseaza cu cine votezi. De fapt, nu ma intereseaza nimic din procesul electoral, atat timp cat am convingerea ca romanii sunt incapabili din punct de vedere genetic sa se guverneze. Pur si simplu, combinatia de maimuta-dac si infractor de batalion disciplinar-roman nu putea sa genereze decat…ce suntem. Daca totusi vrei sa-ti demonstrezi impartialitatea, un link din 20 mai 2007 n-are nicio valoare. Articolul despre Geoana vine FIX inaintea celui de-al doilea tur de scrutin. E normal sa genereze suspiciuni, si, culmea ! …Nici n-ai cum sa le „stingi”… Are mama o vorba: „mai bine-ti bagai un bat in fund” 🙂

eugen  •  26 noiembrie 2009, 17:45

Rusine Tolontane,te credeam mai…..dar Basescude un an de zile daneaza ,bea,merge oriunde nuymai sa faca baie de multme pe banii nostri aia nu vezi….

Cătălin Tolontan  •  26 noiembrie 2009, 17:48

klaude: „Pentru ca spuneam ca politica editoriala e mana in mana cu cea de marketing. Niciodata un produs cu reclama in ziar nu va fi denigrat in ziar”. Nu intelegeri DELOC cum functioneaza un ziar sau un site. Intre editorial si publicitate nu exista aceasta legatura. Va dau un sg exemplu. Cd pe blogul acesta apare publicitate pt Basescu eu scriu acest text
https://www.tolo.ro/2009/11/21/cei-uitati-de-basescu/

klaude  •  26 noiembrie 2009, 17:52

Pe data de 21 Nov exista reclama electorala cu Basescu in ziar?

Intreb pentru ca sincer nu stiu si vreau sa ma edific care e mai aproape de adevar.
E posibil sa i se faca reclama in ziar unui produs (chiar si electoral) si sa fie denigrat in paginile aceluiasi ziar? Eu stiu ca contractul de publicitate protejeaza produsul de o astfel de abordare.

Multumesc anticipat.

Lucian  •  26 noiembrie 2009, 17:54

Buna seara

ce spune Ilie Dumitrescu? Ca el n-ar fi implicat si ca n-ar avea nicio retinere in a recunoaste daca ar sustine un candidat?
Cand Olaianos a afirmat ca geoana este in tribuna, Dumitrescu a avut grija sa completeze : „dl presedinte geoana”(puschea pe limba mea!!!)

dinamovism cronic  •  26 noiembrie 2009, 17:56

Nici macar exemplul din 21 noiembrie nu mi se pare convingator. Te pricepi la nuante, si n-ai nevoie sa spui „cutarescu e un bou”. Este suficient sa descrii o pasune idilica, si sa amintesti intr-o doara ca respectivul seamana leit cu una din cornutele de acolo… despre Basescu, nimic, chiar daca aparent, e subiect principal. Toate nuantele duc tot la PSD. Pasune, pasune, dar tot despre Nastase, revolta tineretului si cele doua puncte de rating ale lui Sarbu. In schimb, articolul legat de prezenta lui Geoana la meci este corect, dar lipsesc nuantele. Pur si simplu, ne-ai reamintit cateva din metehnele PSD. Merci, dar nu le uitasem. Eram inca ocupat cu madam Ritzi, cu doamna Udrea, si cu sfidarea nationala denumita „EBA in Parlamentul European”. Pur si simplu nu pot sa trec peste ele, concentrandu-ma asupra lobby-ului mizerabil facut de Gusa. Sau de cine vrei tu. Ti-am mai zis, toti, o apa si-un pamant. Tocmai din cauza asta, mai bine te-abtineai…

uzu  •  26 noiembrie 2009, 17:57

fiecare comenteaza dupa cum ii sunt intentiile de vot …
cititi si articolul cu basescu pe semicerc ca sa vedeti ca Tolontan nu face politica de partea nimanui.
ca sa nu mai vorbim de Ritzi ….
problema la noi la romani e ca daca ne place de cineva refuzam sa acceptam ca face rau sau minte orice ar fi.

klaude  •  26 noiembrie 2009, 18:00

UZU,
Nu pot sa cred intr-un ziar ce contine reclama la Pepsi si intr-un articol ‘obiectiv’ sustine ca Coca Cola e marfa proasta.

Intelegi punctul meu de vedere?

acusorul  •  26 noiembrie 2009, 18:01

Bravo Cataline ,mai exista si jurnalisti care nu raspund la comenzi politice.E de rau daca dupa 20 de ani de la revolutie se intampla asemenea fapte.Ce se va intampla daca Geoana castiga ? O sa fie rau tare

Cătălin Tolontan  •  26 noiembrie 2009, 18:02

klaude : da, exista publicitate cu Basescu, evident! Si nu e vorba despre denigrare. Uite cum stau lucrurile k sa ti dau un exemplu in care nu sint implicat. Cd a fost scandalul Spiru Haret, EvZ a publicat macheta publicitara, dar si o investigatie despre situatia de acolo. Inca ceva. Publicitatea nu protejeaza pe nimeni! Am ajunge la situatia absurda ca o companie de armament sa cumpere o macheta in ziare si nimeni n-ar mai scrie despre ea?! Printre altele, aceasta masura protejeaza dreptul la informare, care nu e al ziarului, ci al publicului. Multumesc, sper k ai inteles.

Marian  •  26 noiembrie 2009, 18:02

Respect, D-le Tolontan! Daca si jurnalistii de politic ar fi impartiali ca dvs. am avea garantia ca se face presa libera in Romania. Din pacate, trustul la care lucrati, prin vocea postului Antena 3, manipuleaza masele cu privire la optiunile de vot in turul 2 al alegerilor prezidentiale. Sincer, personal, imi pare rau ca nu puteti fi atat jurnalist sportiv, cat si jurnalist politic. Felicitari!!!

hingheru’  •  26 noiembrie 2009, 18:04

juvetele Says:
November 26th, 2009 at 5:11 pm
de aia o sa votez cu Basescu inca o data…pai daca revin mafiotii astia la putere cred ca vom trece din nou la comunism!!!

Bun, ne-am prins cat de dezorientat esti, nu prea intelegi sensul cuvintelor pe care le folosesti…probabil ai facut scoala dupa revolutie. Sau, daca ai facut-o inainte, nu prea ai trecut prin clasa.

Cătălin Tolontan  •  26 noiembrie 2009, 18:05

Marian: sint ff multi jurnalisti liberi. Si, apropo de A3, intelegeti un lucru: acolo vin invitati oameni care au o anume atitudine. E dreptul lor sa l critice pe presedinte sau chiar sa fie pur si simplu impotriva lui!

silviu  •  26 noiembrie 2009, 18:05

Mi se pare ca asta avem de facut toti : sanctionarea tuturor mizeriilor oamenilor politici indiferent de culoare politica.
Toata societatea are de suferit daca drepturile sociale sunt incalcate, daca regulile redistibuirii veniturilor sunt nerespectate, daca din „belsugul” impozitelor platite se imbuiba 10 bugetari pe cap de contribualbil…si asa mai departe.
Cata vreme ne-om scoate ochii doar de dragul luptei si nu vedem ca obiceiurile se repeta si sa punem presiune pe ei pentru eliminarea greselilor sau „scaparilor”

oana  •  26 noiembrie 2009, 18:05

Tolo,de ce nu dezvalui si numele persoaneicare a trimis sms-urile? Nu pot sa cred ca nu sti despre cine e vorba.Seful redactiei sport transmisiuni,Andi Vilara este cel care i-a impus lui Olaianos atat la Monte Carlo cat si cum sa pomeneasca despre prezenta lui Geoana.Vilara a venit pe filiera PSD ajutat de fostul ministru Marasescu in locul lui Enachescu si nu are postul definitivat la TVR motiv pentru care incearca sa intre in gratiile lui Sassu,care nici macar nu a cerut sa se spuna in comentariu ceva despre Geoana. Vilara viseaza sa i-a locul chiar redactorului sef Todan care si-a dat seama de caracterul celui pe care tocmai el la propus sef la transmisii.

Cătălin Tolontan  •  26 noiembrie 2009, 18:05

silviu: corect!!!

John Doe  •  26 noiembrie 2009, 18:06

Nu mai aveti rusine…ipocrizia voastra este nelimitata. cum puteti incrimina amestecul politicului in sport cand ziarul al carui director(nu stiu exact functia dumneavoastra) a facut campanie pro basescu si mai mult propaganda anti geoana chiar in numarul de astazi. RASPUNDETI domnule corect?

gsp.ro  •  26 noiembrie 2009, 18:06

Votati Geoana pentru ceva nou la noi in tara , Basescu Votati Basescu mancati , ca si pana acuma !

Travor  •  26 noiembrie 2009, 18:06

Ar fii ok sa se faca o ancheta, iar in cazul in care nu se descopera nimic cei care au lansat zvonul sa dea socoteala in instanta!

scifi  •  26 noiembrie 2009, 18:08

Respect Tolo.

Suporter Steaua  •  26 noiembrie 2009, 18:08

Reactiile cititorilor acestui articol definesc lupta politica actuala. Este totusi trist ca multi tineri inca mai traiesc in lumea „MATRIX” creata de Basescu. Este clar ca Geoana nu e vreun „NEO”, dar sincer sa fiu as vrea sa scap de toti acesti agenti „SMITH”, precum Boc, Berceanu, Udrea, Blaga, Sulfina Barbu, Boureanu, et cetera. Poate ca nu va fi mai bine cu Geoana presedinte, dar cel putin vom putea spera la ceva mai bun, in vreme ce cu Basescu optiunile sunt emigrarea sau mai multe calmante de zi si noapte.

Comentează