Geoana cu talpa pe TVR

Şefi din televiziunea publica au impus comentatorilor meciului de Champions League de marti seara, Unirea Urziceni – FC Sevilla 1-0, să-si modifice comentariul si sa remarce prezenta lui Mircea Geoană în tribună. Au insistat pe sms pînă cînd jurnaliştii au cedat in fata a 1,8 milioane de oameni

joi, 26 noiembrie 2009, 9:30

Şefi din televiziunea publica au impus comentatorilor meciului de Champions League de marti seara, Unirea Urziceni – FC Sevilla 1-0, să-si modifice comentariul si sa remarce prezenta lui Mircea Geoană în tribună. Au insistat pe sms pînă cînd jurnaliştii au cedat in fata a 1,8 milioane de oameni

Ascultă aici înregistrarea

Ioan Todan stă în fotoliu, acasă, şi urmăreşte meciul. De fapt, transmisia. După 30 de ani de televiziune, unghiurile de filmare şi întrebarea „ce audienţă facem?” taie din plăcerea privitului. Cinstit? Jocul e rămăşiţa.

Unirea conduce cu 1-0, se ajunge în minutul 60 şi audienţa în acel moment este de 1,8 milioane de oameni „pe all”. Tocmai sărise cu 1,5 puncte de rating după primul sfert de oră de la pauză. Dar Todan avea să afle cifrele abia miercuri dimineaţă. Altceva a năvălit fix atunci peste şeful sportului din TVR.

Nasol moment şi-au ales faptele să se rostogolească.

IOAN TODAN.VOCEA MOALE A ANUNŢULUI OBLIGATORIU
La microfon sînt Marian Olaianos, redactorul televiziunii, şi fosta glorie Ilie Dumitrescu. Un cuplu clasic, comentator plus specialist. Dintr-o dată, lui Todan (foto) i se taie răsuflarea. „Băi, am crezut că fac infarct!”, l-au auzit colegii a doua zi.

„Atmosferă de meci mare. Multe VIP-uri în tribună”, rosteşte reporterul de la microfon. „Candidatul la prezidenţiale Mircea Geoană e şi el aici. A venit la meci”. Vocea sună moale. „Şi domnul Cozmin Guşă”, îl completează prompt Ilie Dumitrescu. Apoi urmează o poantă neclară între cei doi despre „procentele care cresc”, din care nu se înţelege dacă sînt procentele mingilor jucate de băieţii lui Petrescu sau cele din politică.

Cu cafeaua vărsată în poală, Todan pune mîna pe telefon. „Să se potolească! Să-şi vadă de meci!”, povestesc cei din regia de emisie că a sunat indicaţia şefului.

Olaianos(gf)CANDIDATUL DIN VITRINĂ
La stadion, Olaianos (foto) respiră greu. Îl văd mai mulţi oameni. Aceiaşi care observaseră că el primise mai multe sms-uri de-a lungul transmisiei. La un moment dat, butonase, nervos,  pe taste: „Eşti sigur că trebuie să spun asta?!”. Ecranul telefonului se vedea de la cîţiva metri şi acolo erau mai mulţi ochi. Răspunsul a sosit şi, puţin mai tîrziu, comentariul a fost împovărat de scurtul moment publicitar cu Geoană.

În loja de deasupra, vede meciul Cozmin Guşă, unul dintre creierele campaniei candidatului PSD+PC. Dialogul de ieri între jurnalistul gsp şi Guşă:

– V-aţi întîlnit cu Ilie Dumitrescu la meci?
– Da, la pauză, pe holul de la loje.

– Şi i-aţi spus lui Ilie că e Mircea Geoană acolo sau i-aţi sugerat să amintească prezenţa lui?
– Nu. Nu era nevoie să-i spun că e acolo pentru că toată lumea vorbea despre prezenţa lui Geoană. De la Kassai la Bucşaru. Geoană era practic în vitrină, în primul rînd al unei loje, alta decît cea unde am stat eu.

– Deci nu aţi intervenit să îi fie pomenit numele în comentariu şi nici nu aţi intrat în cabina televiziunii?
– Nu. Nu pentru ambele întrebări. Am şi eu una. De ce vi se pare un subiect? E prima oară cînd numele unui politician se rosteşte într-un comentariu?
– Nu, nu e prima oară, dar e prima oară cînd există informaţii că unui comentator i s-a indicat explicit şi repetat de către un şef din TVR să-l pomenească!

PRIMUL EPISOD
Povestea comenzilor a început cu ceva timp în urmă. Pe 28 august, Şahtior Doneţk joacă împotriva Barcelonei finala Supercupei Europei la Monte Carlo.

Alături de Răzvan Lucescu şi de George Copos, Mircea Geoană vine şi el la meci. Echipa TVR este sunată în mod insistent din redacţie, „de către cineva care nu se ocupă în mod normal de ştiri”, ca să facă două lucruri:

1. Să-i ia un interviu lui Geoană şi să-l transmită la ştiri.
2. Să amintească în comentariul partidei prezenţa politicianului la meci.

Şahtior pierde meciul în prelungiri, Mircea Geoană ratează şi el jocul promovării pe TV. Se difuzează doar cîteva imagini cu el la ştiri, cînd vorbea la o terasă din Monte Carlo cu Răzvan şi Copos. Iritaţi de presiuni, „pe bune, e turbat, pe mine m-a sunat de cinci ori!”, „pe mine de şase!”,  ziariştii i-au luat declaraţii, dar nu le-au trimis la Bucureşti, iar comentatorul Marian Olaianos nu l-a menţionat în timpul meciului.

AL DOILEA
Pe 4 noiembrie, în plină campanie electorală, studioul de la meciul de Champions League, Unirea Urziceni – Rangers ,este scurtat de la 30 la 10 minute. Înainte, vorbise Mircea Geoană.

„De data asta, sportul nu a avut nici un amestec. Pur şi simplu, aşa a venit decizia de sus şi ne-am conformat”, explică cineva din postul public. A fost singura execepţie de la formatul UCL. Restul studiourilor au avut 30 de minute.

APOGEUL
Istoria ajunge la meciul de marţi. Finalul îl prinde stors pe Olaianos. Strigă la telefon la Todan. Cei din echipa TVR aud doar replicile sale. Chiar şi cîţiva oameni din zona oficială se opresc. „Ce să fac?! M-a atenţionat înainte de meci «Vezi că vine Geoană!», mi-a dat sms-uri în timpul jocului, l-am întrebat de ce şi a insistat!”. Convorbirea se curmă. Cineva de la tehnic îi spune, moale, „Măcar salvează sms-urile”. Toată lumea e tuflită. Ziaristul se duce la studioul special, apoi se urcă în maşină şi pleacă. Nu răspunde la apeluri toată noaptea, iar ieri a zis doar atît: „Lăsaţi-mă, nu comentez!”.

Cineva din TVR descrie: „Champions League are un manual strict de reguli pentru transmisiile TV. In el se recomanda ferm posturilor, o forma politicoasa de interdictie, sa nu ofere imagini din tribuna cu personalitati politice. Chiar daca ca in loja vin regele Spaniei, la meciurile lui Real Madrid, si premierul Italiei, la jocurile lui AC Milan, acestia nu sint aratati de catre camere. Imaginati-va cite prim-planuri cu Mircea Geoana ar fi fost date daca nu ne proteja acest manual!”.

FOTBALIlie Dumitrescu îşi aminteşte. „Marian a spus ceva de Geoană şi eu despre Guşă. N-am dezvoltat”. „Dar cineva a văzut că i-ai fi scris lui Olaianos pe o foaie avertismentul „GEOANĂ!!!” în timpul comentariului ca să nu uite să-l pomenească”. „Nu e adevărat! N-aş avea nici o problemă să spun că susţin un candidat, dar nu s-a întîmplat asta”.

UMBRA CARE DĂ COMENZILE
Cine i-a trimis mai multe SMS-uri lui Olaianos în care i-a cerut să-l promoveze pe Geoană? Cine a plasat o cameră în zona VIP, unde Geoană să dea o declaraţie înainte de meci? Momentul s-a anulat doar pentru că politicianul a ajuns cu întîrziere în Ghencea. Cine a dat comenzile de la Monte Carlo? Cine a insistat în obedienţa frenetică pînă a ajuns să lase urme în tresărirea publicului care a auzit comentariul şi în memoria crudă a unui telefon mobil?

E cineva din TVR, un apropiat al PSD, dar oamenii sînt reţinuţi să dezvăluie tot. Tipul nu e  chiar preşedintele televiziunii, însă bariera tăcerii e aceeaşi. „Va fi scandal cîteva zile şi, după ce lucrurile se şterg, ne vor face praf!”. De regulă, astfel de cazuri pornesc printr-o indignare publică şi sfîrşesc cu nedreptăţi grosolane la adresa jurnaliştilor obişnuiţi, comise chiar de către şefii care se amestecă în editorial. Politicienii şi uneltele scapă. Ar merita altceva, pe bună dreptate.

Ieri, redacţia sport din Dorobanţi era jenată. Pe la prînz, jurnaliştii s-au apucat, ca în fiecare zi, să găsească ştiri. Momentul a rămas undeva în urmă, ca o expresie a fricii sau a actului de supravieţuire prin adaptare.

Comentarii (318)Adaugă comentariu

georgef  •  26 noiembrie 2009, 18:08

Acum ceva timp credeam ca sunteti vandut PSD-ului insa astazi observ ca nu este chiar asa, imi cer scuze domnule Tolontan si va urez mult succes in continuare.

klaude  •  26 noiembrie 2009, 18:08

Evident 🙂
Insa articolul acela cu Basescu se lega tot de PRO TV si PSD. PSD pica mai rau si atunci; nu am realizat nimic negativ la adresa lui Basescu in acel articol.

Multumesc pentru opinia exprimata mai sus de dvs; e pertinenta deoarece vine de la cineva care lucreaza in mass-media.

Insa nu sunt convins pe deplin: mi se pare ca acel ziar isi ia la revedere de la respectiva campanie publicitara in momentul in care denigreaza produsul. Din pacate, exemplul de pe 21 Nov nu ma edifica pe deplin.

Ma retrag din discutie deoarece inteleg partial si punctul dvs. But finally…we agree that we disagree. Nu sunt convins de explicatia dvs dar nici inversunat pana in panzele albe.

Razvan  •  26 noiembrie 2009, 18:14

De fapt ati citit si nu ati inteles nimic.Aici nu e vorba de politica, cum ca Tolontan ar avea un favorit intre basescu si geoana. Aici e vorba de razboiul dus cu tvr pe drepturi de televizare etc. etc. si e un razboi dus pe buna dreptate. Pai de gigi becali ce sa mai spunem; ca ii face campanie toata presa? Ca cineva din tvr a afirmat ca geoana ar fi prezent la meci nu mi se pare o tragedie. Oare la americani daca Clinton, Obama sau altul venea la un meci de baschet in timpul campaniei electorale nici un comentator nu sesiza prezenta acestuia?

catal1n  •  26 noiembrie 2009, 18:14

Tolo , respect !

Incet, incet ne intoarcem in comunism « un blog mandru si demn.ceva fin.  •  26 noiembrie 2009, 18:16

[…] a pusa talpa pe TVR..nenorocitii.. https://www.tolo.ro/2009/11/26/talpa-pe-tvr/ […]

lucid  •  26 noiembrie 2009, 18:17

Articolele despre Ridzi(si nu putine)si cel de acum despre Geoana,de-
monstreaza ca Tolontan este un ziarist impartial,asa cum ar trebui sa fie toti din mass-media.FELICITARI CATALINE!

Andrei  •  26 noiembrie 2009, 18:20

Catalin, daca tot faci o dezvaluire de ce o faci doar pe blogul tau? La fel cum foarte bine ai demascat-o pe Ridzi, invita-l si pe domnul Geoana intr-o emisiune si vezi ce are de spus si cum se scuza sau se acuza? Mi se pare perfect moral pentru o tara intreaga sa realizeze cu ce au de-a face…

DanielCDI  •  26 noiembrie 2009, 18:24

Mdaa..Inetesant ,,dar mai intersant sunt oameniii care posteaza pe acest forum, pro si contra fiindca iei sunt o parte din Romania, e trist ca dupa 20 de ani[1989 au murit oameni pt. ce????]inca mai exista incredere in Basescu, Geoana ,Crin ,Iliescu,etc….FSN.PDSR,PSD.PNL.PLD etc…Pot spune ca in acesti 20 de ani toti au fost la un moment dat la ‘putere” si ce au facut?!!!!!! Si inca mai exista incredere si speranta in acesti politicieni,!!!!?? va felicit …Eu personal nu mai am incredere…

DeepSilence  •  26 noiembrie 2009, 18:25

Draga (S)Tolo,
Cand Base se cocota zilnic pe la meciuri (de fotbal, de handbal) si se hahaia toata ziua pe-acolo nu imi aduc aminte sa fi fost cel putin 10% la fel de atent si acid. Nu-l suport pe Geoana de fel, dar nu pot remarca pupinbasescismul tau de ceva timp (ani). E penibil, iti scade absolut toata postura de mare jurnalist care te consideri.

alex  •  26 noiembrie 2009, 18:28

vai de voi , in tara asta „democrata” nimic nu mai e liber

Stiri scurte | Reporter Virtual  •  26 noiembrie 2009, 18:29

[…] Tolo a scris din nou un material crud despre viata de jurnalist: “Geoana cu talpa pe TVR”. […]

bubu  •  26 noiembrie 2009, 18:31

Felicitari Tolo.
Si felicitari Geoana!! Felicitari pt modul in care „lucrezi”.
Nu reusesti decat sa-mi amintesti de ce am emigrat in Canada.
Dumnezeu sa ne ajute.

cipi  •  26 noiembrie 2009, 18:36

JOS PALARIA d-nul tolontan. as fi vrut totusi si o concluzie „a la tolo”. oricum, e prima oara cand va laud. vad ca de un timp va ocupati de politica, as fi interesat sa citesc un editorial sub titlul: ce are fotbalul cu politica.

Habakkuk  •  26 noiembrie 2009, 18:37

Cataline, gresesti aparandu-te in fata celor care te acuza de interese politice ascunse. Prima regula in a pierde o dezbatere on-line este sa generezi o dezbatere si nu o discutie :). Sunt multi iubitori de rosu sau de porotcaliu care nu sunt in stare sa vada mai departe de ziua de azi si pentru care nu conteaza ce s-a intamplat acum o luna sau un an. Vad doar interesul actual si citesc in orice cuvat reavointa si atac la persoana. Sincer ce s-a intamplat la TVR a fost un atac la morala, nu la persoana, si nu cred ca merita sa te obosesti sa argumentezi decizia de a scrie acest articol. Cei care nu sunt capabili sa-l inteleaga si vad in asta un atac politic nu merita efortul.

Ovi  •  26 noiembrie 2009, 18:37

Daca la televiziunea publica e asa, nu vreau sa ma gandesc ce-i la televiziunile mogulilor.Nu-s fan Basescu, nu am votat si nici nu o sa votez, dar prea sunt toti pe el.Cand ii vezi pe Voiculescu, Vantu, Patriciu, Iliescu, Nastase si Vanghelie in aceasi tabara ceva e putred la mijloc.Daca ajung astia la putere o sa ne tampeasca cu televizorul.Va fii ca pe vremea FSN-ului.
Repet nu il sustin pe Basescu, pentru ca are si el viermii lui care-l inconjoara, si el insusi e un parazit.Dar pe langa Geoana & co Basescu si a lui par niste mici copii.

Cătălin Tolontan  •  26 noiembrie 2009, 18:39

cipi : va inteleg dar problema nu e ce are fotbalul cu politica, ci ce are politica de se baga peste sport 🙂

Cătălin Tolontan  •  26 noiembrie 2009, 18:40

DeepSilence:
https://www.tolo.ro/2007/05/20/base-e-cool-pe-semic erc/
https://www.tolo.ro/2009/06/02/eu-sint-mic-tu-fa-ma -mare/

Cătălin Tolontan  •  26 noiembrie 2009, 18:41

Habakkuk : cred k una dintre problemele presei e ca nu explicam suficient felul in care functionam. De asta explic cititorilor, nu ma justific.

dsc  •  26 noiembrie 2009, 18:44

Dl.Tolontan,a-ti reusit sa imi ridicati mingea la fileu,chiar vroiam sa scriu pe un blog la dumneavoastra ,referitor la acest subiect.Dumneavoastra sunteti un site de sport,ce ma tot improscati cu clipuri electorale la fiecare campanie electorala?Chiar nu va mai saturati de bani,oricum si oricand?A-i facut campanie lui Tariceanu,PNL-eului,lui Basescu….Eu sunt satul de atata politica,lasati-o si voi mai moale!Si la echipa fantastica a-ti sarit calul,ne oferiti meciuri contra cost cu oricare din adverarii din liga,mai bine renuntati la joc daca financiar nu se mai poate.In rest sa auzim numai de bine!

scifi  •  26 noiembrie 2009, 18:46

Tolo, tu ai spus: „Marian: sint ff multi jurnalisti liberi. Si, apropo de A3, intelegeti un lucru: acolo vin invitati oameni care au o anume atitudine. E dreptul lor sa l critice pe presedinte sau chiar sa fie pur si simplu impotriva lui!”
Poate ai dorit sa fii concis, sau poate nu am inteles eu bine, sau poate pozitia ingrata de a fi nevoit sa-ti aperi colegii din trust te depaseste chiar si pe tine, dar, la cum te cunosc eu, trebuie sa accepti, macar in sinea ta, ca o emisiune ca „Sinteza zilei”, unde este tocat zilnic un om, indiferent cine este el, fara a i se da sansa sa se apere, merita epitete pe care nu le pot reda aici, pentru simplul motiv ca-mi vor fi cenzurate.

gabriel  •  26 noiembrie 2009, 18:46

ASTA E TARA IN CARE TRAIESTI TOLO,IAR EU AM PARASIT-O,SPER DOAR TEMPORAR SI DIN CAUZA UNORA CA VOI SI CA BASESCU, GEOANA SI TOTI IMBUIBATII DE PRIN POLITICA DAMBOVITEANA.EU NU SUNT PARTIZANUL UNORA SAU ALTORA CI DOAR AL UNOR CAUZE.E DREPT CA DE CELE MAI MULTE ORI CAUZELE AU NEVOIE DE OAMENI.REPET DE OAMENI!NU DE MINCINOSI.

adrianssen  •  26 noiembrie 2009, 18:50

…au murit oamenii aia degeaba acum 20 de ani.

Când politica intră în sport « Blogul lui Adi Laboş  •  26 noiembrie 2009, 18:53

[…] îl are Cătălin Tolontan. Merită să citiţi şi să vă îngroziţi unde s-a […]

cipi  •  26 noiembrie 2009, 18:56

d-nul tolontan as vrea sa fiti mereu la fel de impartial, cu toate ca stiu ca e greu, fiecare are afinitatile lui. pe mine personal doar asta ma poate face interesat, nu merita sa deschid un canal tv sau sa citesc un ziarist care non stop lauda in stanga[sau dreapta,nu are importanta 🙂 ] si critica in dreapta. nu are rost sa ma uit pe antene ca stiu dinainte ce vad, la fel si la emisiunea lui radu moraru. si acum gata cu politica…. pana la editorialul „ce are politica de se baga peste sport”. dar va rog, cred ca un singur episod e suficient. :-))

ccc  •  26 noiembrie 2009, 19:09

Catalin faci cinste acestei bresle cu rol civic urias …presa.
Dar am scris si mai sus ,nu sunt multi ca tine sau nu pot ,nu au curaj sau nu sunt liberi…
Pozitia ta publica corecta si echidistanta , poate si financiara,numele de TOLONTAN ,iti da libertatea de a fi demn si liber .
Multi tineri din presa nu pot avea atitudinea ta ptr a nu pierde un loc de munca si poate o viata decenta pe care o au, desi in sufletul lor au remuscari.
Ii cunosti poate bine pe multi colegi si stii ca ceea ce scriu sau spun zilnic pe televiziuni este un compromis cu viata si sufletul lor si ar trebui intelesi…
La vot ,singuri ,in fata urnei ,acestia pot refula tot ce traiesc in fiecare zi.
Ar fi interesant si foarte edificator sa putem afla odata ce simt acesti oameni…

CRISTI  •  26 noiembrie 2009, 19:34

Niciodata nu am comentat ceea ce am citit dar de data asta nu m-am putut abtine sa nu-l felicit pe un adevarat ziarist. Felicitari din nou.

MOROMETE  •  26 noiembrie 2009, 19:37

DE aceea trebuie sa mergem pe 6 decembrie la VOT si sa VOTAM BASESCU.Sa terminam cu comunistul asta care probabil se crede ILIESCU,VALENTIN CEAUSESCU,POSTELNICU sau mai stiu cine.RUSINE>JOS COMUNISTII

ervin  •  26 noiembrie 2009, 19:57

aseara la „ora de foc ” pe Realitatea,la emisiune in direct, Vintu ia taiat 50% din salariu moderatoarei deoarece ia pus o intrebare nasoala! e colega voastra ziceti ceva!

mihai  •  26 noiembrie 2009, 20:06

Cam tarziu ti-ai dat seama Tolo ca Geoana pune talpa pe TVR,din pacate nu-ti dai seama ca va pune talpa si pe Romania,nici tu si nici multi altii.Sa vezi regrete atunci,insa nu o sa mai ai unde sa le exprimi.Remember perioada pana in 2004 ,da? multa liniste era atunci,nu?

Daniela  •  26 noiembrie 2009, 20:07

Domnul Mircea Geoana incearca sa isi faca audienta oriunde si cu orice pret.

silicon_v  •  26 noiembrie 2009, 20:09

Domnule Tolontan, raspund cu mare intaziere. Eu am scris ceva de genul „frunza verde de dudau, o sa fie si mai bine”, adica vine Nastase & Co, adio anchete a la Ridzi

Dumneavoastra ati raspuns:
„silicon_v: stai linistit ca dezvaluirile gsp au fost si pe vremea cdr, si pe vremea lui nastase si pe vremea lui basescu. Unii dintre cei care sint entuziasti acum si posteaza admirativ la adresa gsp la acest articol credeau ca dosarul ridzi e subiectiv, neintemeiat. In functie de preferinte”

Ase este, imi cer scuze, daca din ce am scris eu s-a inteles ca dumneavoastra si cei de langa dumneavoastra o sa fiti redusi la tacere. Imi aduc aminte si acum de o vorba de prin 2004, nu mai stiu cine a zis-o: ce dracu, am ajuns ca varfurile de lance ale presei in lupta cu abuzurile regimul Nastase sa fie o gazeta de sport (gsp) si o gazeta umoristica (catavencu)? Cam asa erau vremurile atunci, sa speram ca sunt vremuri apuse. desi eu tot mai am un tremurici 😉

p-aolo,s  •  26 noiembrie 2009, 20:15

DRAGA CATALIN,NU CRED CA IN MEDIA ROMANEASCA INDIFERENT DE PROFILUL ACESTEIA,SINT 20-30 DE JURNALISTI ECHILIBRATI SI PROFESIONALISTI.SPRE NOROCUL NOSTRU,TU TE REGASESTI PRINTRE ACESTIA SI MAI MULT,PRINTRE PRIMII 10.SI CHIAR LA ACEL EVENIMENT,FACEAM O OBSERVATIE CU FIUL MEU.EI BINE,A TREBUIT SA VII TU CU ACEL MOMENT PENIBIL,PTR. CA CINEVA SA IA IN SEAMA ACEA GRESEALA,MAI MULT VOITA DECIT NEPROFESIONISTA.DRAGA CATALINE,DAR CE MAI CONTEAZA O PROSTIE,PE LINGA NENUMARATELE COMISE LA „TELEVIZIUNEA ROMANA LIBERA” SI „INDEPENDENTA” A BOBORULUI SI PLATITA TOT DE ACESTA? SI TE MAI ROG CEVA:ASA SA FII TOATA VIATA,CINSTIT SI ECHIDISTANT.PRIN MINE,TI-AI MAI CISTIGAT UN ADMIRATOR.
-FELICITARI-

jiji  •  26 noiembrie 2009, 20:23

Apuca-te de politica.credeam ca esti ziarist sportiv.

România speră! Ba NU! «  •  26 noiembrie 2009, 20:32

[…] Uite cum lucrează ei…Tolontan-Talpa pe TVR […]

toni  •  26 noiembrie 2009, 20:34

hehe…chiar mi-a smuls o replica dupa acel comentariu prin care ma miram cum de numa’ pe goana l-au vazut..:)) Sigur in cabina nu era si sasu?..:D
se leaga nitelus lucrurile ascultandu-l si pe basescu ce zicea acum cateva zile despre sasu…

Corneliu  •  26 noiembrie 2009, 20:36

Stau,citesc comentariile ..si raman perplex…!In ceea ce priveste articolul,asteptam cu mare interes s-o faca cineva!Respectul meu Domnule Tolontan.Cu toate acestea,de ce ce imi este frica,de asta n-o sa scap…Ma repet,nu-mi pot dezlipi ochii de la unele din comentariile de mai sus,si nu pot sa remarc ca,desi au „culoare” politica nu au notiune elementara de gramatica…(off topic).Revenind la subiect.In urma „confruntarii” celor trei candidati incepusem sa-l privesc cu ochi oarecum buni pe Antonescu(nu pot sa-l mai numesc „Domnule” ).Mi-a placut felul in care i-a amintit lui „geoana” de un anume cumnat…etc.Propunea o SCHIMBARE!!Numai ca,n-a mintit deloc!Poate fi o schimbare!Numai ca,nu stim daca in bine…!NU CRED CA IN BINE!!!Acum,acest „iuda”(antonescu) ia in brate „tinta” atacului…Au creat aceasta alinata anti-Basescu..In umbra acestei aliante stiti foarte bine cine se afla…Si totusi EXISTA oameni care vor sa ne intoarcem la perioada „trandafirului”…Mi-e mila de cei care au ascultat si vor indeplini intocmai Ordinele lui antonescu…Ma uitam surprins cum o domana de „etnie” din Galati vota in Voluntari,ca asa a zis „seful”,si urma sa voteze cu trandafirul…La fel si prin Valcea..unde dispareau voturile..(B1)
Toti intreaba ce a facut Basescu in tot mandatul…DAR CE AU FACUT TOTI CEILALTI PANA IN MANDATUL BASESCU?!?!?Ce au facut din ’89 pana in 2004???
Un lucru este clar.Daca ne vom intoarce la „floarea cu tepi” eu cu siguranta voi parasi tara.Si,asta, o voi face repede,cat o sa mai pot.Fiecare tara are conducatorul pe care-l merita!

Laudrup  •  26 noiembrie 2009, 20:39

Bravo Cataline! Respectele mele! Tinand cont de relatiile GSP-ului cu Antena, reiese ca esti printre putinii cronicari profesionalisti.

emg  •  26 noiembrie 2009, 20:52

romania are de ales intre un ion iliescu mai mic si un vadim tudor mai mic. cam asta sunt in ochii mei geoana si basescu…

m1ha1  •  26 noiembrie 2009, 20:59

merg la vot sa votez contra Geoana.
nu se poate asa ceva ! e televiziunea publica totusi.
eu si tu dam banii obligati, pentru ca Geoana sa-si faca campanie ?
no way

Marian  •  26 noiembrie 2009, 20:59

D-le Tolontan, stiti foarte bine ca nu ma refeream la invitatii care vin la Antena 3. Oricum, va multumesc mult pentru raspuns.

marcel  •  26 noiembrie 2009, 21:01

daca venea base fiti siguri ca spuneau si de el!

Chris M  •  26 noiembrie 2009, 21:03

Am citit multe comentarii si pierdeti din vedere urmatorul lucru: era TVR, nu antena, nu realitatea sau alte posturi particulare. era televiziunea nationala. Si daca ar fi fost initiativa comentatoriului, iara n-as fi avut nici o problema. Dar cand vine conducerea si zice „fa aia pentru ala” la televizunea nationala…

vlad  •  26 noiembrie 2009, 21:12

Daca i s-a impus comentatorului sa-i pronunte numele, nu este bine. Daca a pronuntat numele fara sa i se ceara, nu cred ca este ceva iesit din comun. Dar de aici si pana la titlul Dvs, e o cale lunga. Este prea fortat sa spui ca „pune talpa pe TVR”! Trebuia eventual sa va legati de cel ce a cerut sa pronunte numele D-lui Geoana. Si daca tot e campanie electorala, cred ca ati vazut ca si Dl Basescu aparticipat la fel de fel de sindrofii si trebuia si el sa fie vazut si sa i se pronunte numele. Va citesc de mult, de cele mai multe ori va impartasesc opiniile, dar acum cred ca ati dorit sa aratati o independenta exagerata. Sper ca nu e in contrapartida la afacerea Ridzi ( ma refer la acuzele care vi s-au adus de sustinatorii fostei ministre, inclusiv posibilitatea de „a fi lucrat informativ”, care intr-adevar a fost un lucru grav).

Laporta  •  26 noiembrie 2009, 21:21

Cataline, te rog, nu ne lasa la greu! Voteaza cu noi!

brazvan  •  26 noiembrie 2009, 21:22

articolul ar fi corect, daca am uita CAMPANIA DESANTATA facuta de gazeta lui blaga, pe cand candida la primarie.

x-ulescu  •  26 noiembrie 2009, 22:07

O sa votez cu Basescu k sa si-o ia peste bot psd-istii.
Bravo Tolo!

true  •  26 noiembrie 2009, 22:25

Hai sa vedem adevarul, mai bine decat sa ne lansam in construirea statuii domnului CT, aici de fata. Mai intai a vedem ca este un adversar al tuturor ce nu-l mai vor pe T B. sef al statului. Si atunci, speriat ca Zeus nu mai castiga, face campanie electorala mascata! Ca vezi Doamne, ca TVR, ca aia, ca ailalta. Vedeti alegerile locale unde toata GS era pro BLAGA. Si tot asa. Unde e Base. e bine und sunt altii miroase urat! Te impaunezi cu cazul Ridzi si cu marea campanie „Noua ne pasa!”. Va pasa de voi ca persoane si atat! Si unde faci asta? In ziarul mogulului!!! Hopa, ca nu te-am auzit luand niciodta pozitie fata de declaratiile belicoase ale iubitului ZEUS, desi stii ca nu are dreptate. Din spirit deontologic presupun,of course.

Oti  •  26 noiembrie 2009, 22:27

Si cand te gandesti ca il numesc pe Basescu „dictator”.Ce fel de dictator e asta care nu controleaza macar SRI si televiziunea de stat? 🙂 Va mai amintiti cum nu misca nimeni in front cat timp era Nastase prim-ministru? Ce liniste mai era! Se aude ca vine din nou Nastase, in primavara, dupa Johannis.Eu plec, inchideti voi luminile pe aici 🙂

Geoana cu talpa pe TVR « Liberalii pentru Băsescu  •  27 noiembrie 2009, 1:23

[…] Sursa […]

stan  •  27 noiembrie 2009, 2:08

În niciun caz nu poate fi vorba despre cenzură, cel mult despre un exces de zel. În fond, dacă am sta să numărăm de câte ori a fost pomenită prezenţa lui Traian Băsescu la meciurile de forbal, am constata că această discuţie este absolut exagerată.

Comentează