UPDATE: Discursul pe care nu l-a rostit Traian Băsescu

(Precizare: bolduirile din text și indicațiile pentru vorbitor sînt redate după document.
De asemenea am pastrat si time-cod-urile originale)

miercuri, 25 ianuarie 2012, 2:08

(Precizare: bolduirile din text și indicațiile pentru vorbitor sînt redate după document.
De asemenea am pastrat si time-cod-urile originale)

Dragi compatrioți,

00:00:00:01

Astăzi, 25 ianuarie 2012, în România s-au născut 508 copii și au murit 701 oameni. În fiecare zi, devenim cu 200 de români mai puțini. Aceasta este cea mai puternică declarație de nemulțumire  a voastră!

Tot astăzi, 25 ianuarie 2012, datoria externă a României a ajuns la aproape 100 de miliarde de euro. Aceeași sumă de 100 de milarde de euro au strîns-o ca economii, prin munca lor, cei 3 milioane de români plecați în străinătate în ultimii 10 ani. Aceasta este cea mai dură mustrare la adresa noastră, a celor care conducem România de două decenii!

În timp ce o țară rău gestionată a acumulat datorii, aceiași români, bine conduși, aceiași români încrezători în talentul și competența lor, aceiași români au reușit să producă în afara țării o valoare egală și uriașă pentru ei și pentru copiii lor.

00:00:42:28

(PAUZĂ DE ÎNTĂRIRE A MESAJULUI)

Dragi români,

Popoarele își aleg conducătorii, dar nu-și pot alege timpurile pe care le traversează.

Noi, românii, nu am căutat și nici nu am provocat această criză economică. Noi, românii, nu am dorit și nici nu am ezitat să ne confruntăm cu cea mai mare încercare financiară prin care trec statele lumii de la cel de-al Doilea Război Mondial. Însă adevărata putere a oamenilor se arată atunci cînd apar aceste momente și la înălțimea lor trebuie să ne ridicăm.

În ultimii doi ani, România a făcut eforturi pentru a-și păstra stabilitatea economică. Într-un climat de anxietate financiară și de nesiguranță în întreaga lume, Guvernul a încercat și a reușit să ia măsuri care să susțină speranța în economie.

Astăzi, avem stabilitate, avem un control al datoriilor, avem o ușoară creștere a Produsului Intern Brut și avem o încredere a investitorilor și a piețelor externe.

00:02:38:11

(PAUZĂ SCURTĂ PENTRU INTRODUCEREA NOII IDEI SOCIALE)

M-am gîndit îndelung și serios, în aceste zile, asistînd la nemulțumirile miilor de români din piețele orașelor. Am privit cererile oamenilor care au ieșit în stradă în aproape întreaga țară. Am ascultat și cererile milioanelor de români tăcuți, la fel de bine intenționați ca și cei din stradă.

Guvernul spune, pe bună dreptate, că înaintăm într-o direcție corectă. Oamenii spun, pe bună dreptate, că trăiesc prost.

Noi, politicienii care ne-am angajat să administrăm țara și să oferim generațiilor copiilor și nepoților noștri un viitor, susținem că lucrul suprem realizat în acești ani grei este stabilitatea. Dar există, într-o democrație,  ceva mai important decît stabilitatea. Mai importantă este viața oamenilor, vital este felul în care ei trăiesc și, peste toate, domnește voința lor.

Românii au plătit în ultimii ani, prin reduceri, restrîngeri și privațiuni, această stabilitate. Ei vor acum un dialog nu împotriva stabilității, ci pentru ceea ce se va întîmpla în continuare. Ei doresc garanții că sacrificiul lor nu va fi inutil. Vocea românilor a fost auzită.

00:05:00:27

Dragi compatrioți,

Ca președinte al României, invit partidele, sindicatele și organizațiile nonguvernamentale, invit întreaga societate la responsabilitate și la încredere în capacitate acestei țări de a alege soluțiile cele mai bune pentru ea.

Ca președinte al României vă propun tuturor ca, indiferent de simpatiile politice, să găsim drept rezonabile următoarele măsuri imediate, cărora să le urmărim, împreună, aplicarea legală:

– Invit partidele politice parlamentare să negocieze un premier tehnocrat căruia să-i ofer atribuțiile de a-și forma un guvern de specialiști. Noul guvern va conduce țara în acest an important pentru consolidarea relansării noastre. Solicit partidelor ca noul cabinet să beneficieze de un moratoriu politic, asumat public în fața cetățenilor, pe întreaga derulare a mandatului guvernului de pînă la alegeri. Propun ca, în momentul numirii acestui guvern, să înceteze tactica ipocrită a salarizării cu 1.500 de euro pe lună a unor oameni cu funcții care cumulează o asemenea răspundere și să oferim acestor specialiști ajunși în fruntea ministerelor salarii comparabile cu cele din marile companii private. Acest principiu competitiv de salarizare va rămîn unul permanent în Guvernul României.

– Solicit coaliției de guvernămînt să retragă legea privitoare la comasarea alegerilor, iar alegerile să se deruleze la datele normale. În primăvară vom avea alegeri locale, iar în toamnă, alegeri parlamentare. Optez pentru păstrarea datelor alegerilor și nu pentru anticipate, luînd în calcul și timpul necesar fondării unor soluții politice noi, cerute imperativ de societate. E obligatoriu să liberalizăm condițiile, astăzi restrictive, de formare a partidelor politice, astfel încît românii să aibă timpul și oportunitatea de a putea alege între mai multe variante la alegerile din acest an.

Salut propunerea societății civile de a constitui o agenție care să garanteze, împreună cu partidele, corectitudinea alegerilor. Consider că avem datoria să restaurăm încrederea oamenilor în gestul democratic al alegerilor, iar cei aleși în 2012 să aibă o cît mai mare reprezentativitate.

– Este timpul ca alegerile din 2012 să fie primele în care numărul parlamentarilor să fie redus la 300, traseismul politic să fie interzis, iar cei care vor fi aleși să nu mai beneficieze de imunitate în fața legii și să fie egali cu orice cetățean al României. Cer Parlamentului să adopte aceste legi în sesiune extraordinară.

Noul guvern tehnocrat va avea ca mandat prezentarea în fața Parlamentului a unui set de reguli noi sau întărite privitoare la transparență și la măsuri împotriva risipei banului public sau corupției. Propun inclusiv instituirea prin lege a principiului răspunderii materiale pentru proasta gestiune a banului contribuabililor. Insist ca standardele de integritate și de competență ale actului de guvernare să fie crescute, acesta fiind răspunsul nostru la dorința expresă și legitimă a românilor de a le fi folosiți banii cu eficiență și reținere.

00:14:17:33

Dragi români

Uneori am făcut erori, dar întotdeauna am acționat cu bună credință.

În calitate de președinte ales al României, înțeleg să-mi cer scuze, în numele meu și al statului, pentru greșelile comise, pentru lucrurile pe care nu le-am dus pînă la capăt și pentru efectele nedorite asupra vieții tuturor. Personal, regret excesele de limbaj și unele ieșiri publice sub spectrul tensiunii.

În același timp, să vă solicit tuturor să avem convingerea că răspunsul se află în soluțiile democratice, nu în radicalism, violență sau populism.

Măsurile propuse azi, 25 ianuarie 2012, înseamnă, de fapt, continuarea reformei, dar continuarea reformei într-o modalitate care să vă ofere mai mult control și mai multă speranță. România nu are altă cale decît modernizarea! Modernizarea țării în favoarea urmașilor noștri este nenegociabilă. Așa cum cred în cetățeni care să aibă pretenții de la statul lor, cred într-un stat de o fermitate modernă, care să aibă pretenții de la cetățenii săi. Sîntem a șaptea țară ca populație în Uniunea Europeană și avem dreptul și obligația de a ne ridica la nivelul acestei forțe.

Toate aceste măsuri, cerute de voi, au nevoie de participarea voastră. Nu sînteți mulțumiți de condițiile din spitale, de educația copiilor voștri, de tratamentul părinților și bunicilor noștri, de perspectivele tinerilor și de sprijinul pe care statul îl acordă antreprenorilor, salariaților sau angajaților săi. Aveți dreptate, în fiecare punct și în toate punctele! De aceea, pentru fiecare dintre ele și pentru toate la un loc vă invit să vă implicați ca niște cetățeni activi. Noi, politicienii, fără controlul vostru, greșim mai mult.

Azi am greși încă o dată dacă am considera că măsura noastră ca politicieni este cîștigarea alegerilor și nu lucrurile care rămîn după noi.

00:21:05:50

(PAUZĂ DE 2,5 SECUNDE ȘI CĂUTAREA ENERGIEI PENTRU FINAL)

Dragi români,

Aceste zile ne-au adus încordare, contraziceri și chiar teamă. Dar ele au fost și un exercițiu democratic, iar democrația nu este comodă. Eu însumi am neglijat uneori că sînt președintele României, nu președintele oamenilor care sînt de acord cu mine!

Lecția acestor zile, pentru noi toți, este aceea că merită să ne păstrăm credința în virtuțile libertății. Să ne păstrăm credința în dezbaterea publică a ideilor. Să privim cu optimism capacitatea democratică a românilor ca neam european. Dacă istoria nu e blîndă acum cu noi, noi putem să avem caracter!

Depinde de noi ca, peste ani, să ne amintim aceste zile de ianuarie 2012 ca pe o renaștere. Să facem din dialogul dintre noi o regulă! Să reținem aceste zile ca date fondatoare ale ideii că România are ceva unic în cetățenii ei, valoros în tinerii săi și că trebuie să investim în această direcție!

Astăzi, sîntem cu 200 de români mai puțini decît ieri, dar sîntem mai uniți. 

Merităm mai mult, trebuie să facem mai mult!

Dumnezeu să binecuvînteze România și pe români!

 

—————————————————————-

UPDATE1: Discursul este imaginar. L-am scris singur. Unii cititori au intuit inclusiv zonele de inspirație stilistică ale ”agenturilor străine” de la Hollywood 🙂 Am preluat cifre și idei din mesajele manifestanților, din ziarele din România (în special din Ziarul Financiar), din studiile Fundației Soros, din documentele Alianței pentru România Curată și din cartea ”Marketing pe frontul de Est” a Anetei Bogdan. Cei care au considerat discursul real nu e cazul să fie supărați! Au fost atît de mulți tocmai pentru că ne-am dori să auzim așa ceva și pentru că a apărut efectul de wishful thinking. Și, la urma urmei,  poate că ar trebui să avem așteptări mai mari de la cei care ne conduc și de la noi. De ce să nu sperăm într-o astfel de atitudine de la președintele Traian Băsescu? Poate că, de fapt, sensul discursului, nu forma, se va dovedi real de vreme ce lucrurile din el sînt autentice, iar soluțiile par rezonabile și sînt dorite de atît de mulți dintre români!

UPDATE2: Fumurescu spune că am greșit și aduce argumente interesante. Cititi aici si critica lui Mircea Marian la adresa discursului.

 

Comentarii (342)Adaugă comentariu

Împăcarea și țigara de după | Aurelian  •  25 ianuarie 2012, 12:28

[…] pas, pare să îl facă însuși Președintele cu al său presupus discurs (la ora la care scriu acest articol, nu a fost infirmat/confirmat). Spune ceea ce vor cei din […]

EXCLUSIVITATE: Discursul pe care îl va rosti azi Traian Băsescu « TAIFET  •  25 ianuarie 2012, 12:30

[…] https://www.tolo.ro/2012/01/25/exclusivitate-discursul-pe-care-il-va-rosti-azi-traian-basescu/ […]

mrpo  •  25 ianuarie 2012, 12:35

draga Tolo,___ ___ trebuie sa recunosti ca Basescu nu are iesire din aceasta situatie ____ ____ orice ar spune va fi rastalmacit si comentat ca idiotenie sau rupere de realitate ___ ___ iar jurnalistii cad in pacatul de a critica mereu foarte dur (da, asa si trebuie, dar uneori ai si o responsabilitate fata de mesajul pe care il dai cititorilor si asupra urmarilor actiunilor acestora)__ __ __ VREAU SA FII FOARTE TRANSANT: VREI CA BOC SA FIE SCHIMBAT ACUM ? _ _ _ crezi ca daca se vor intalni partidele vor putea stabili un premier tehnocrat sustinut de toti, asa cum scrii in articol? __ __ cunoscand demagogia noastra, terog sa fii corect in ceea ce e mai bine pt tara in viitorul apropiat.

Rika Venturiano  •  25 ianuarie 2012, 12:38

he he dle Tolontan. Mai sa plang si sa uit ca reforma statului trece prin comasate, mai rau si mai penibil ca prin duminca orbului :))
In al 13 lea ceas, dl presedinte nu cred ca va putea vorbi astfel. Nu va putea scapa nici macar o lacrima ca cu pilejul „draga, Stolo”. Dnia sa face asta cand totul e ok din punctul dniei sale de vedere. Tot ce-a luat in guritza a rastalmacit si a transformat in gunoi, including reforma statului, c-o flegma de tipul la munca nu la-ntins mana.
Aliatul domniei sale in acest al 13 lea ceas va fi braking news-ul ca VINE VISCOLUL maestre!!! Vad ca pe Gandul e deschidere!!! O mai fi si pe la altii dar n-am timp sa caut
PS aseara televiziunile mogulior rai care transmiteau din piata univ au fost date mult timp jos de pe net 🙂 Alea ale mogulilor buni nu stiu daca dau live cu piata, ci doar cu livingul din care dl Turcescu vorbeste natiunii :))

serban  •  25 ianuarie 2012, 12:39

daca nici un super pamflet nu il intelegeti, e clar de ce s_a ajuns aici!

Online  •  25 ianuarie 2012, 12:42

asta e discursul care poate circula online…nu se va prezenta niciodata in fata oamenilor!! sa vina el in piata universitatii ? NEVER!! poate online prin webcam :))

victor  •  25 ianuarie 2012, 12:43

stimati romani,nu va mai legati de basescu in particular.luati in colimator intreaga clasa politica,care au furat inca din 1990.
sa fie verificati unul cite unul cum au dobindit asemenea averi.in nicio tara europeana nu sunt oameni asa de bogati facuti intr-un termen asa de scurt.
avem organe de control,cu oameni bine pregatiti.faceti legea asta de controlul averilor si o sa vedeti ca veti pune in buget cel putin 60-70 de miliarde inapoi.cu acestia bani puteti apoi sa actiunati asupra pensiilor de mizerie ,asupra ocrotirii mameleo cu copii,cu ajustarea preturilor la produsele agro alimentare si in final o investitie masiva in agricultura ,cu extinderea irigatiilor a produselor ce se cer pe piata mondiala ca sa putem exporta produse agricole dupa ce asiguram necesarul intern.
toata clasa politica trebuie triata bine de tot si apoi completata cu oameni pregatiti,nepatati,care intradevar vor interesele tarii mai presus decit cele personale.
cuvintarea lui Basescu este o pezie fara rima.
nu va lasati ademeniti de cuvinte pompoase,ei au furat totul,revulatia,bogatiile tarii,au vindut tot ce ra mai bun in romania,etc.

Ipocrini și ipocrine (efecte al sindromului Down Băsescu) | Sareinochi's Blog  •  25 ianuarie 2012, 12:49

[…] pe seama sa“, ne-a mai precizat Valeriu Turcan. (Tolontan a strans toate dorintele poporului in “acea cuvantare” si a facut-o ca sa zambim si sa luam in serios niste lucruri grave. Paranoic, S-a facut de rasul […]

Cat27  •  25 ianuarie 2012, 12:51

Tolo sufera foarte mult ca nu este presedintele Romaniei, ca este doar un jurnalist. Si atunci, in fierberea lui continua in suc propriu, inventeaza discursuri ca cel de mai sus. Problema nu este daca Basescu va spune ce a gandit Tolontan, ci ca Tolontan se baga in seama mai mult decat e cazul. Daca, intamplator, Basescu va atinge o problema din cele mentionate de Tolontan, angajatul trustului Intact va zice ca el a fost muza presedintelui. Daca Basescu nu va atinge o problema, atunci Basescu e de vina ca „orgoliile lui nu l-au lasat sa faca acest lucru. In concluzie, este o marlanie jurnalistica din care Basescu nu are cum sa iasa bine. Esti mic, Tolo.

Traian  •  25 ianuarie 2012, 12:55

Ha, HA, HA!

florin.b  •  25 ianuarie 2012, 12:55

Da,asa ar trebui sa arate discursul unui Presedinte,al unui adevarat PRESEDINTE. Dar noi nu avem Presedinte,avem un om care nu intlege si nu a inteles niciodata ca nu detine dreptatea suprema.Sintm mai putini,sintem mai tristi ,sintem mai disperati,mai violenti.Si asta pentru ca nu stim in cine sa ne incredem.Avem nevoie de un Presedinte..dar el nu exista..nu mai exista.

viola  •  25 ianuarie 2012, 13:00

ma gandesc ca esti MELISA,ai grija sa nu te lege astia!Eu cred ca va incepe cu realizarili,cu agenturili,cu mogulii,Iliescu,Voronin(care i-a cerut demisia)si va continua,ca efect al boli cu afifmatii,cum ca+ca el nu e nimeni!

koll  •  25 ianuarie 2012, 13:06

@Di Gigio
Corect!
Ai uitat un singur lucru:sa poată sa conducă mașina beat, Comandantul Suprem, Băsescu!

clerc  •  25 ianuarie 2012, 13:11

Tolontane,
inca mai obidesti la nezidita statuie a marelui cirmaci? Cui serveste acest interesant dar neconcludent, caci neverosimil, exercitiu de imaginatie? Basescu nu gindeste, el da direct cu capul in gura – politic vorbind. Iar aplaudaci cu reflexe tip „societate civila”, asa cum esti tu, buni actori in a mima „echidistanta” si „neutralitatea”, nu fac decit sa ejaculeze false imagini despre presupusa rationalitate a comportamentului marelui machitor.
Mai bine compuneai un haiku despre teoria celor patru cuburi de ghiata de sub buza paharului, plutind melancolic in Chivas Regal de 12 ani. Ar fi fost mai credibil textul.
Apropo: de cind te-ai convertit la proza suprarealista? Poate ca esti si tu vreun discipol de-al lui Naum (Gellu, nu Radu)… Unul nedeclarat ca atare.
Prietene, nu e asa ca doare sa fii basist? Nu-i asa ca ai ajuns sa somatizezi, sa te resimti corporal? Mdeh, riscurile meseriei.
In rest, felicitari pentru text. Ca de obicei, bine asezat in pagina si fooooaaaarte i-n-u-t-i-l!

Adevaratul discurs al Presedintelui Traian Basescu | Blogul lui Radu Soviani  •  25 ianuarie 2012, 13:16

[…] de incitanta este incat Catalin Tolontan a realizat un exercitiu, publicand pe blogul sau ceea ce eu cred ca este mai degraba ceea ce ar vrea Tolo sa spuna Presedintele si in niciun caz […]

mariobv  •  25 ianuarie 2012, 13:16

Domnule Tolontan, din momentul acesta pentru mine nu mai aveti credibilitate ca ziarist.A pretinde ca acesta este discursul pe care il va tine Basescu astazi cand de fapt esti o compozitie a dumitale mi se pare o lipsa de profesionalism, ca sa nu spun minciuna ordinara.
Numai pe la OTV mi-a mai fost dat sa vad asa ceva.Sa nu fiu inteles gresit, nu sunt partizanul portocaliilor,ba dimpotriva.Doresc sa-i vad cat mai repede plecati de la putere.Ca pamflet, este o compozitie exceptionala,dar aveti idee cata lume l-au luat in serios???

my_shoes93  •  25 ianuarie 2012, 13:19

Tolo, probabil ca parti din discursul imaginat de tine se vor regasi si la Basescu, dar ai uitat ceva : plansul !!
VA PLANGE !! Nu stiu daca ai observat aseara in timp ce-l incarda in functia de Ministru de Externe pe Diaconescu, cand a inceput sa-i „mitralieze” pe toti dusmanii lui…ca vocea-i tremura, aproape ca dadea in plans…dar S-A OPRIT, si sti de ce ?
O VA FACE AZI !! VA PLANGE AZI !! asta ai omis din discursul tau…

Calin  •  25 ianuarie 2012, 13:28

http://www.realitatea.net/tolontan-rau-ar-fi-daca-basescu-mi-ar-folosi-discursul-apoi-m-ar-da-in-judecata-ca-l-am-furat_907457.html

E doar imaginatia lui Tolo, a recunoscut ca nu e discursul adevarat…

Daniela  •  25 ianuarie 2012, 13:31

Dle Tolontan, felicitari pentru un discurs pe care ni l-am dori cu totii.

@mariobv Ai auzit cumva de sarcasm, ironie? Daca nu, cauta in DEX. Si mai cauta si ce inseamna gandire.

Chiar nu inteleg. Oamenii nu mai gandesc deloc? Mi se pare incredibil ca sunt unii care chiar au luat in serios articolul….
Incredibil, cum ar spune unii….

Alex  •  25 ianuarie 2012, 13:36

La cat de bine este scris si cata inspiratie exprima, este greu, foarte greu de crezut ca va iesi vreodata din mintea, inima si gura unui politician, darmite ale lui Basescu. Dar, cine stie? Se schimba si el?

sorin  •  25 ianuarie 2012, 13:37

Simpatic . La ora asta (13,32) pe RTV se tot spune ca Basescu va avea o interventie pe acest post in cursul zilei de azi dar inca nu stim la ce ora . E totusi interesant sa auzim ce va spune lasand la o parte gluma lui Tolontan care e un baiat destept .

Nobin  •  25 ianuarie 2012, 13:38

Dragi compatrihoti,intre timp datele privind natalitatea si mortalitatea in Romania s-au schimbat,ha,ha,ha!!!

cipi  •  25 ianuarie 2012, 13:40

eu traian basescu astazi am hotarat sa-mi dau demisia…………

ADRIAN NASTASE: TRAIAN BASESCU,ULTIMA SCRISOARE | "HAI, ROMANIA ! ". BLOG-REVISTA ROMANILOR DE PRETUTINDENI by MARIN MIHAI & The FRIENDS  •  25 ianuarie 2012, 13:46

[…] https://www.tolo.ro/2012/01/25/exclusivitate-discursul-pe-care-il-va-rosti-azi-traian-basescu/ […]

Serban G  •  25 ianuarie 2012, 13:46

Indiferent ce spune…Raspunsul populatiei este : DEMISIA !!!!

adrian  •  25 ianuarie 2012, 13:54

Tolontan – Presedinte !!!
Glumesc…Subscriu la ceea ce ai gandit tu.

koll  •  25 ianuarie 2012, 14:03

Catalin, ne poti detalia, intr-un post viitor contractele semnate in decembrie trecut?Toata lume le menționează dar nimeni… nu detaliaza.:(

mariobv  •  25 ianuarie 2012, 14:04

@Daniela, daca te consideri un jurnalist serios nu pui un titlu gen Cancan,Click,etc. doar ca sa atragi cititori.Asta tine si de deontologia profesionala.Si nu trebuie sa-mi dai tu lectii de gramatica.Vezi-ti de treaba ta si nu te mai baga in seama.

Mihai  •  25 ianuarie 2012, 14:04

Nu cred ca acesta va fi discursul lui Basescu pentru ca ar contrazice tot ce a incercat sa faca basescu pana acum si ar insemna abandonarea PD-ului la alegeri.

Sylverstar  •  25 ianuarie 2012, 14:09

Tolo, prin publicarea acestui neobisnuit eseu, i-ai facut un mare serviciu. Cei care se pricep stiu despre ce vorbesc. Nu stiu, de fapt, nu cred ca il mai merita.

Cipri77  •  25 ianuarie 2012, 14:11

Tolo,

cu tot respectul, dar incercarea ta de a fi ironic sau futurist, nu ti-a iesit de loc. Mi se pare extrem de penibil acest discurs imaginar. Ma asteptam de la cu totul altceva de la tine (deh, si marii ziaristi pot avea zile mai proaste, nu?!)…Astept de la tine solutii, mobilizare de resurse si energii! Pentru astfel de ïronii”sunt Catavencii, Kamikaze, Alexandru Mironov…Ponta, Antonescu, Felix daca vrei…

Catalin  •  25 ianuarie 2012, 14:22

Lipseste ultima fraza: „Demisionez !”

marius  •  25 ianuarie 2012, 14:23

Pentru cei care cred ca este discursul real al presedintelui: imaginati-va ca presedintele lasa sa scape un discurs extraordinar de important catre un jurnalist din trustul Intact condus de un securist pe care il injura aproape la fiecare aparitie (inlcusiv ieri). Acest lucru vi se pare un scenariu plauzibil?!! Sunteti naivi!

Pentru Tolo: Felicitari, mi-as fi dorit ca presedintele sa fi scris asa ceva!

Vic  •  25 ianuarie 2012, 14:24

Cred ca in seara asta Presedintele o sa inceapa cu :

„Draga (S)Tolo…”

Dan Cluj  •  25 ianuarie 2012, 14:27

E misto sa scriem in acord cu strada, cu vocea celor multi care au pe pancarde „vrem” fara sa precizeze si fara sa-i intereseze si sursa.

Nu inteleg cum a neglijat dl Presedinte uneori ca este Presedinte.

Neglijat are conotatie de „neindeplinit indatoriri” nu de „m-am implicat mai mult decat ar fi trebuit”.

Deci care e raspunsul draga d-le Tolo?

Ioan  •  25 ianuarie 2012, 14:31

Este mult adevar in ce ar putea spune presedintele.
Din pacate nu va spune, printre altele pentru ca ar fi trebuit sa raspunda la intrebari legate de modul personal de a vorbi, modul de a-si promova oamenii (inclusiv familia), etc..

In rest din pacate numai vorbe si poate … sperante. Oricum au plecat si vor mai pleca multi din Romania (din pacate multi buni sau cu initiativa).

Nu ne putem baza nici pe Catalin VOICU sau CHIOARU sau ADOMNITEI. In principiu selectia cadrelor ar trebui sa fie responsabila pentru toti.

Alt DAN  •  25 ianuarie 2012, 14:31

Romania nu-i Germania pentru ca Germania nu are tolontani.

Cristian  •  25 ianuarie 2012, 14:36

Bravo Cataline!

Este un discurs GENIAL, un discurs CARE AR INTRA IN ISTORIE iar daca ideile acestui discurs ar fi aplicate, cu siguranta soarta Romaniei ar urma sa fie cu totul alta.
Sintetizeaza foarte bine atat situatia actuala cat si solutiile cele mai bune.

Imi este greu de crezut ca l-ai conceput singur, pare rezultatul unui grup de materie cenusie de cea mai buna calitate.

Oricum FELICITARI! FELICITARI! FELICITARI!

baldovin  •  25 ianuarie 2012, 14:36

🙂
Asa ar trebui sa spuna daca ar fi sincer. Insa daca ar fi fost sincer si-ar fi dat demisia atunci cand au inceput protestele. Deci undeva la 99% nu va spune asa ceva. Undeva la 50% va spune ca protestatarii nu reprezinta Romania. Undeva la 20 % nu va spune nici macar ca romanii sunt indreptatiti sa protesteze.

stefan  •  25 ianuarie 2012, 14:42

Acest discurs se aseamana mai degraba cu unul tinut de rege. Basescu nu o sa zica asa ceva niciodata. El o sa dea in stanga si-n dreapta, o sa arunge vina pe ziare, televiziuni, moguli, comunisti, uslisti etc. Daca nu o sa anunte schimbarea guvernului astazi mai mult ca sigur aceasta se va intampla pana la inceputul lui februarie.(Ii va multumi lui Boc pentru masurile luate si isi va motiva decizia dand vina pe popor care nu l-a inteles si nu mai are incredere in el)

Dan  •  25 ianuarie 2012, 14:44

esti un prost Tolontane !

Rodica  •  25 ianuarie 2012, 14:45

uite de asta nu ajung uni Presedinti!

Cristi  •  25 ianuarie 2012, 14:46

publicitate!!!!

diss  •  25 ianuarie 2012, 14:58

Cataline! Intr-o tara normala acest discurs ar fi fost perfect plauzibil! Pacat ca noi traim in Romanica…de fapt ne taram,majoritatea dintre noi…bucurosi ca a mai trecut o zi!
Felicitari pentru imaginatia ta,sunt trist pentru romani!

vlad  •  25 ianuarie 2012, 15:06

Scuza-ma dar este penibil ca nu ai mentionat de la inceput ca este facut de tine!! Multi chiar s-au pacalit….

boby pix  •  25 ianuarie 2012, 15:06

he he he
dreams !!!!!

cc  •  25 ianuarie 2012, 15:08

nu va mai bagati in seamape Base il doare in cot de ce credem noi el isi vede numai

dan petre  •  25 ianuarie 2012, 15:12

felicitari. un excelent experiment de comunicare. timing perfect. nu pune la suflet ecourile tonomatilor. unii dintre noi iti tin pumnii, chiar daca o fac in liniste 😉

Romica  •  25 ianuarie 2012, 15:20

Nu e frumos sa lovesti sub centura! Dar, pe vremea asta, se explica.

BlueEyes  •  25 ianuarie 2012, 15:22

Daca Romania ar avea un Presedinte, probabil ca discursul acestuia s-ar asemana textului tau … Cum insa nu are, vom auzi probabil aceleasi insulte si critici de pana acum, rostite cu aroganta deja devenita obisnuinta …

Comentează