Cînd Marica îl deschide pe Ponta

UPDATE2: Răspunsul România TV aici. Nu am manageriat, niciodată, nici un canal TV. Pentru un motiv simplu: nu mă pricep. În repetate rînduri, am scris că nu există nici o legătură managerială între Gazeta Sporturilor și GspTV. În rest, sigur că pentru voi sînt băsist și pentru Elena Udrea sînt uselist, dar să nu mai pierdem timpul: eu sînt de vină pentru că voi ați inventat transmisia politico-sportivă, o struțocămilă nemaivăzută pînă acum în România!

vineri, 15 noiembrie 2013, 11:39

UPDATE2: Răspunsul România TV aici. Nu am manageriat, niciodată, nici un canal TV. Pentru un motiv simplu: nu mă pricep. În repetate rînduri, am scris că nu există nici o legătură managerială între Gazeta Sporturilor și GspTV. În rest, sigur că pentru voi sînt băsist și pentru Elena Udrea sînt uselist, dar să nu mai pierdem timpul: eu sînt de vină pentru că voi ați inventat transmisia politico-sportivă, o struțocămilă nemaivăzută pînă acum în România!

UPDATE1: Mai mulți cititori mă ceartă că nu l-am inclus în lista vorbitorilor pe Titus Corlățean, cel care a evoluat între Dragnea și Zgonea. Plus cei doi senatori și doi deputați, analiști în studiourile de la București. Rectific 🙂  AR trebui făcută o casetă tehnică PSD, cu note, după acest meci.

Urît a început meciul la România TV! Cei 250.000 de euro în transmiterea partidei de la Atena s-au developat într-un marketing politic de tot rîsul. Idee excelentă, investiție scumpă, publicitate ieftină!

În ora fierbinte dinainte de baraj s-au perindat la microfon, în ordine, Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea și, să trăiți!, Victor Ponta. Premierul a apărut precum Nicolae Ceaușescu la vechile Revelioane, fix cu un sfert de oră înainte de fluierul de start.

După el, n-au mai fost decît publicitatea și Marica, tulind-o din cercul de la centrul terenului. „Ponta nu e prost, l-au văzut 5 milioane de oameni care se uită acum la televizor. O dată pe an ai ocazia asta”, mi-a transmis, instantaneu, un amic dintr-o regie de publicitate.

N-o fi prost, dar am mai văzut scena. „Să țineți cu PSD așa cum țineți cu echipa națională!”, striga Puiu Iordănescu pe scenele electorale din Ilfov în 2004, uluindu-i pe microbiști, care îi căutau prin iarbă țiglele căzute de pe casă.

Nu se mai văzuse așa ceva! A fost momentul în care și PSD, și naționala și-au furat-o.

Acum, ridicolul redivivus. Nu s-a mai văzut așa ceva. Un premier în avanpremiera unui meci al „tricolorilor”! Un baraj așteptat de un deceniu este folosit ca să multiplice imaginea unor colegi de partid ai proprietarului TV.

Puțin a lipsit ca televiziunea deputatului Sebastian Ghiță să inscripționeze trioul Dragnea – Zgonea – Ponta pe „cartonul” cu echipa de start a României.

Meciul în sine, căci a existat și așa ceva, a stat sub semnul emoțiilor care au răvășit cele două formații. Grecia și România sînt cam de același nivel. Noi, mai aplecați spre posesie și combinații, ei, mai radicali și mai explozivi în fața porții. La primul gol al gazdelor a fost ofsaid. La mustață, dar ofsaid!

Apoi, Stancu a plutit ca Sandra Bullock în Gravity 3D și a marcat pentru 1-1. Respiram! Dar senzația de imponderabilitate n-a ținut mult, pentru că am greșit din nou pe flancul stîng, acolo unde Tănase l-a trădat pe Raț în cîteva rînduri.

La 2-1, grecii au tras de cîrmă, aducînd meciul în ape ceva mai calme, iar noi n-am riscat destule pase filtrante, cum ar spune Viorel Moldovan, la microfon.

În repriza a doua, am părut inițial mai proaspeți decît grecii, dar tot ei au marcat pentru 3-1. Am plătit din nou ezitarea flancului nostru stîng, care nu s-a lipit de adversari! Uneori, fotbalul sucks! După o carieră admirabilă la echipa națională, prea puțin apreciată inclusiv de noi, jurnaliștii, Raț a părut defazat aseară.

Apoi am avut noroc cu carul pentru că eram groggy. Grecii mai puteau marca! Acest 3-1 e dureros, însă lasă loc speranței. Știți voi, speranța care moare ultima și, cînd moare și ea, rămîne pasiunea.

Ne-au mai rămas, probabil, o treime din șanse. Dar le avem! Totul pare a sta acum în motto-ul pe care Pițurcă l-a așezat pe linia de start a preliminariilor: „La națională e nevoie de multe ore de muncă pe zi”. Ne apropiem de finiș, ne frig plămînii și totul se va decide în ultimele 90 de minute, cu fiecare dintre aceste minute conținînd ore, luni și ani de muncă.

PS: Dacă rapida, dar periculoasa întîmplare prin care a trecut aseară colega mea Mirela Neag e un avertisment, atunci mesajul pe care îl trimitem înapoi este: sîntem pe cale să v-o tragem în bot, rău de tot, cu Gala Bute și nu ne vom opri!

Comentarii (168)Adaugă comentariu

off side  •  16 noiembrie 2013, 0:16

Urmarind meciul pe canalul Sportsnet in Canada n-am avut ocazia sa-i vad pe politicienii mentionati (de care n-am mare habar dealtfel)in schimb o manevra tehnica gresita a facut sa-i aud pe Gradinescu si „filtrantul” Moldovan in conversatie aparent ei neavand habar ca se aude la public. Atentia mi-a fost atrasa de o expresie neaosa („Ne dau astia cu monitorul in cap!”), lucru care-mi revine in minte acum la final de meci sub forma: „Ne-au dat grecii cu terenul in cap!”. Orice scuze si cautari cu lanterna de motive dau de lucru voua, ziaristilor, pentru noi publicul ramane imaginea unei echipe impotente, o caricatura de meci la care au participat 28 de jucatori (am inclus si rezervele), departe de calitatea meciurilor decisive pentru calificare din istoria „nationalei”, incepand sa zicem cu Mexic ’80 etc.

PS: defectiunea tehnica de sunet s-a remediat dupa cateva minute si locul lui G&M pe care mi-ar fi placut sa-i aud comentand a fost luat de un grec vorbind o engleza cu un accent foarte apropriat de in stilul in meciului …

marc  •  16 noiembrie 2013, 0:17

Mare antrenor,mare caracter acest pitzi.A reusit ca prin tactica sa,sa faca dintr-o echipa modesta,o masina de fotbal.Ca asta a fost grecia asta seara.o MASINA DE FOTBAL in comparatie cu noi.Ne-au jucat in picioare.

CRISS  •  16 noiembrie 2013, 0:17

Imi e rusine cand un premier are zeci de mii de oameni in stada care mor de foame si subjugati de taxe si el se ocupa de cine castiga la LPF iar acum adevarat „precum Ceausescu ” vine sa ne tina discursurii . rusine RTV , rusine Ponta !!!

misu  •  16 noiembrie 2013, 0:19

Ponta si PSD,au luat-o in barba cu propaganda desantata dinaintea meciului.Referitor la gala Bute,ca Udrea nu stiu ce,scrie Tolontanule si despre santajul catre RCS-RDS a celor care va furajeaza pe voi cu mangoti pt traiul de zi cu zi!

20 milioane de romani, toti atati selectioneri  •  16 noiembrie 2013, 0:19

Ai dreptate! Dar astazi asteptam un articol despre primul „11”, criteriile pentru care au fost lasati pe banca de rezerve jucatori de valoare, gen Maxim, pentru care nu a fost convocat Adi Mutu… Cu ei in teren am fi avut, poate, o sansa. Asa, selectionata familiei Becali a fost invinsa. Romania curata cred ca ar fi obtinut un rezultat mai bun.

jiji belgiug  •  16 noiembrie 2013, 0:20

Daca erau de la pd nu mai scriai asa sa-ti fie de bine …

seasonstraveler  •  16 noiembrie 2013, 0:20

Perfect romanesc!
O mizerie de antrenor! O rusine de prim ministru!
Chiar spera cineva la mai mult!
Candva am spus ca Ponta e Basescu doi! Rectific! E Basescu la patrat!
Pana la urma Ponta a facut din Romania exact ce face Piturca din echipa nationala! Cum sa nu-si asocieze imaginea?
Cocis, Torje si Lobont titulari? Exista macar un argument logic?
Stancu si Marica? Pe bune? Ce joaca astia?
Comenteaza M. Radulescu! Un monument! Individul asta nu are creier nici cat randunica!
Daca adunam 11 jucatori la intamplare tot asa se manifestau in teren!
D-le Ponta va doresc din inima succese personale/ politice/ etc precum echipa nationala cu care in mod jegos va asociati imaginea!

Mark  •  16 noiembrie 2013, 0:21

Au bagat capul in poza gresita,nationala Romaniei e a romanilor …..sau nu??!!!!

toteu  •  16 noiembrie 2013, 0:21

Da, s-a vazut inca o data ca Ponta este cel mai periculos politruc chiar daca ii luam in considerare si pe agentul mossad Ungureanu si pe tablagiul cia Predoiu…Ce a facut el zilele astea cu Ghita pt banii de la LPF si cu reclama asta de dinaintea meciului este scabros 🙁

Despre meci n-am ce sa zic, eu am pariat pe 4-1 pt greci; penibili in frunte cu piturca

Jean  •  16 noiembrie 2013, 0:28

Mai idiot decat meciul este acest articol total partinitor si pe langa subiect

seasonstraveler  •  16 noiembrie 2013, 0:29

Mai tare e returul!
In centru cu Cocis si Hoban! :)))))))))))))))))))))

Dan  •  16 noiembrie 2013, 0:29

Vreau sa-l intreb pe Pitzurca? daca avea un jucator care juca cum a jucat Samaras. Il tinea in teren? este o vorba daca nu ai batrini sa ti cumperi. Ori Mutu era batrinul de care aveam nevoie. Nu mai zic de ceilalti cu experieta Radoi, Sapunaru, Chivu, pe care Pitzurca nu a putut sa si apropie !!!! dati-l domne afara.. sau ce il tinem pe Pitzurca ca nu are jucatori cu cine sa joace? Nu ma uit la un antrenor de genul asta!!!!

Laur0707  •  16 noiembrie 2013, 0:31

Asa este: toti sunt slabi, incompetenti, idioti, slinosi, gretosi: toti politicienii bagati be gat pe care a trebuit sa-i vedem inainte de meci, vede-i-as la Bellu aliniati pt toate relele care le provoaca tuturor romanilor numaio sa le fie lor bine.
Piturca face parte din aceeasi sleahta comunista, de incompetenti, idioti si smecherasi de cartier care nu stiu sa lege doua fraze. Cum sa fie el psiholog si motivator intr-un duel dintre 2 echipe comparabile ca valoare.
Fiind un om mic si rau, selectia jucatorilor este de acelasi nivel, cei mai prosti din curtea scolii selectionati de multe ori ca sa aiba scuza ca ”avem jucatori slabi”, ”mai mult nu se poate” , ”ceilalti si-au dorit mai mult victoria”.
Comentariul a fost de asemenea slabut, Gradinescu a scazut mult fata de acum 10-15 ani (probabil s-a ingrasat si el ca un comunist cu gusa dubla) si evident ca nu se poate compara cu un benchmark precum Cristian Topescu sau alti mari inaintasi.
In concluzie, tot acest spectacol a fost grotesc si o gluma de prost gust din care Caragiale ar fi avut material de scris pt ani buni!

Tolontan despre transmisia RTV: Premierul a apărut precum Ceauşescu la vechile Revelioane, fix cu un sfert de oră înainte de meci  •  16 noiembrie 2013, 0:33

[…] Tolontan pe blogul său: «Urît a început meciul la România TV! Cei 250.000 de euro în transmiterea partidei de la […]

daniel  •  16 noiembrie 2013, 0:34

Oameni buni ,nu e posibil ca o televiziune breaking news de partid sa transmita un meci atat de important ,nu e posibil sa ai o asa transmisiune mizerabila,nu e posibil ca un partid PSD sa fie tribuna de comentarii ale acestui ponta si sa apara fix cu 10 min inainte sa inceapa meciul nu I asa sa stie acest popor ca `Eu Ponta aduc bucuria echipei nationale in casele romanilor` si sa se asocieze imaginea loo a psd ului cu echipa nationala! Mi a provocat scarab si o intoarcere inapoi la partidul unic communist ! ne meritam soarta!

Ionut  •  16 noiembrie 2013, 0:41

Atat pe politic si sport suntem zero. Sau poate ca sub zero.
N-avem de ce sa ne lamentam. Asta ne e valoarea acum. Si colac peste pupaza, dintr-o maxima grandomanie ti pe banca jucatori buni, dai flit la jucatori care au un cuvant de spus …si te afisezi cu un 11 jenant care nu numai ca nu a jucat nimic …

Solutii? Maxim in teren, readus Chivu la nationala, naturalizat Eric si evident cel mai important …Piturca out.

Nu grecii au fost buni …noi am fost slabi la toate capitolele …ne-am dat 3 goluri din 4 ocazii …si noi in afara de gol …n-am avut nici o ocazie.

Vlad Dracul  •  16 noiembrie 2013, 0:42

Teoretic, şanse de calificare există şi personal m-aş bucura dacă România ar reuşi.
Practic şi obiectiv însă, ar fi păcat.
Păcat pentru fotbal, păcat pentru cea mai mare competiţie fotbalistică a lumii, păcat pentru brazilienii din tribune să fie nevoiţi să vadă o asemenea echipă evoluând acolo.
O echipă care nu-i în stare să dea o singură pasă filtrantă bună, o echipă incapabilă să tragă pe spaţiul porţii, o echipă care nu poate pasa decât înapoi sau în lateral, ca la rugby!
Toate mingile înainte trimise de fotbaliştii români sunt ori degajări fără adresă ori tentative de pase îngrozitor de proaste, la zeci de metri de adresant.
Ar fi păcat pentru spectacolul fotbalistic să ne calificăm.

ioan  •  16 noiembrie 2013, 0:42

Chiar asa mai Tolo? Nici un cuvant despre faptul ca la acest meci nu au avut accces ceilalti 15 milioane de romani? OK. Nu vor fi vrut toti sa se uite la meci dar macar o parte tot vor fi vrut si nu au putut pt, ca ce sa vezi televiziunea care a transmis meciul nu emite terestru deloc. Numai pe internet si cablu si numai pe teritoriul Romaniei. In afara nu s-a putut vedea nici cu plata. Tare de tot. Dupa ce Basescu ne-a invitat sa plecam pe cei ce nu ne place cum e el mare „carmaci” sau capitan (cata vreme nu protesteaza cei din tara inteleg ca ei sunt cel putin in parte de acord cu Basescu), acum aceasta televiziune de internet , partinica si cum mai vrei sa-i spui ne rupe complet de tara. CNA -ul nu zice nimic. ok. Sa traiti bine!!!

bertholl  •  16 noiembrie 2013, 0:45

Nu ca ar schimba cu ceva impresia deplorabila lasata azi, dar mie mi s-a parut evident ca Salpingidis da gol dintr-un ofsaid reactivat. Adica, e un metru in ofsaid la pasa lui Samaras spre Torosidis si, in 2 secunde, mingea ajunge la el si inscrie. S-au schimbat regulile si nu stiu eu? A mai observat si altcineva? Altfel, corecta observatia lui Catalin, grotesc spectacolul de la RTV. I-au mai adus si pe distinsii PelicanGraurRiciu ca sa incheie rotund seara inceputa de cealalta triada.

kristian22rubio  •  16 noiembrie 2013, 0:48

E vina numai si numai a Olandei care nu avrut sa joace in locul nostru si sa ne ajute pentru ultima oara…Romania tara cu cel mai sclav popor…sau il asteptati pe Mircea cel batran , Stefan cel mare sau Mihai viteazu sa se trezeasca din morti sa va ajute sa iesiti in strada si sa faceti o revolutie sa nu mai stam sclavi prin alte tari departe de familii si prieteni…

mircea  •  16 noiembrie 2013, 0:55

Domnule Piturca,
E pacat de „valoarea” dumneavoastra sa antrenati asa jucatori slabi!
Mergeti in Golf acolo sunt si Jucatori si Bani mai multi!
P.S Luati-l si pe Cocis,va rog!

nelu  •  16 noiembrie 2013, 0:55

Tolo ai incepu sa bati campi cu introducerea din articol. Marica putea pasa oricui pentruca nu vedea poarta ca statea cu spatele la ea. Dar sa revenim,Intadevar trasmisia nu a fost grozava, dar ne bucuram ca noi Romani am avut ocazia sa puten meciul in direct indiferent cine ar fi trasmis acest meci nu cred ca ar fi facuto mai bine, pentru ca cei ce ar fi trebuit sa o faca sau dat de o parte. Avantajul tau draga Tolo sa mai poti turna otrava din suflet pe ce care nu-i agreezi. Greseala este a slectionerului care tine un jucator de valoare (MUTU) pe tuse pentruca nu-l are la sufletu lui hain. Rat un fost jucator expirat,Torje
atat poate o repriza,Cel cu cartonasul rosu primit nul…rusine Piti…

Adi  •  16 noiembrie 2013, 1:04

Unde l-a tradat ma Tanase pe Rat? Incepi si tu, ca Moldovan, care prima repriza la orice faza, Tanase era de vina? Tanase e singurul care a mai incercat ceva, care a dat pasa de gol la absentul Cocis! Reveniti-va ma! Forza Dodel!

daemmon  •  16 noiembrie 2013, 1:05

iar acest articol se numeste santaj politic. daca stiti ceva, de ce nu va duceti la politie? un jurnalist adevarat asta ar face. nu l-ar flutura in vazul tuturor

Alex  •  16 noiembrie 2013, 1:08

RUSINE… RUSINE…RUSINE !!!
…ca nu putem stiam… dar ca nici nu vrem …RUSINE !!
asta nu este echipa…si asta nu este antrenor …RUSINE !!!

ALEXANDRU MANGU ..  •  16 noiembrie 2013, 1:21

Esti un politician penibil ! Este evident ca in colonia care ai creat-o (romania) , alaturi de alti oportunisti ca tine , nationala poate fi alcatuita de un puscarias -probabil dizident pe nedrept condamnat , care n-a reusit sa absolve ciclu gimnazial nici dupa 89 fiind ocupat cu alte smenuri . S-a mai ales individul cu o condamnare . Meritam sa mergem in Brazilia cu asemenea antrenor ; si ce va spune lumea civilizata ?
Salutari iacobinule intarziat !

andrei_129  •  16 noiembrie 2013, 1:26

Domnilor a inceput campania. Pana la voma mi-a fost cand i-am vazut pe toti astia inainte de meci venind si spunand practic nimic despre meci.

Reporter Virtual – stiri exclusive » Tolontan, despre un meci la TV ca o afacere de partid. “Precum Ceausescu la vechile Revelioane”  •  16 noiembrie 2013, 1:30

[…] Cititi comentariul integral semnat de Catalin Tolontan, AICI. […]

Misu  •  16 noiembrie 2013, 1:30

Piti, daca citesti tu sau altii mesajele suporterilor, uite o idee despre cum ar trebui sa castigi meciul de la Bucuresti. Joaca in fata cu doi atacanti Marica si langa el cu Emil Jula(cheama-l de la Ceahlaul, este inalt, puternic loveste bine cu capul, de acest tip de jucatori ai nevoie). In spatele celor doi atacanta pune-l pe Maxim si langa el in centru joaca cu Filip de la Steaua si intre ei, cheama-l pe Sanmartean.Scoate din echipa pe Cocis, Tanase, si in locul lui Lobont, pune-l pe Tatrusanu.

doru  •  16 noiembrie 2013, 1:31

O porcarie de transmisiune TV, o porcarie de meci. Felicitari pentru comentariu. La asa meci nici nu prea aveai ce cronica sa faci.
PS Mirela este cumva colega de inevstigatie a Galei Bute?

cezar  •  16 noiembrie 2013, 1:45

Dar de publicitatea RMCG de dupa meci, agresiv desenata, revizuita dupa cna dar tot inselatoare, plasata in aceeasi audienta gigant,imediat dupa meci, pe televiziunile de sport si inclusiv postul prietenilor lui Victoras, nu spune nimeni nimic ?

animalutul20  •  16 noiembrie 2013, 1:52

hai ca ne kkm pe noi degeaba………….in fond 3-1 e mai bun decat 2-0 cu cat a luat-o-n gura franta in ukraina………….ce dracu pretentii sa avem cu echipa asta???? macar s-o soogem total si sa vedem ceva schimbari si pe la nationala………..ca rat-cocis-torje-tanase cel putin au fost maini moarte…………si poate mai si naturalizam 1-2 negrotei ca sa avem si ceva culoare in teren…

jean  •  16 noiembrie 2013, 2:00

HAI ROMANIA!

Intr-o tara in care primeaza manelele incepand de la „iubitul” presedinte-premier este indiferent, intr-o tara in care carnetul ala de partid ponegrit de toata lumea promova totusi valori in limitele conduitei de partid si care a fost substituita de bancnotele verzi odinioara actuali e(u)roi in fata carora orice valoare isi pierde consistenta si care valoare este substituita cacealmalei din poker si amenintarilor de mahala ale impresarilor, chiar credeti ca este posibila o calificare.
Atata timp cat totul se va juca in culise in momentul aparitiei pe scena a artistilor chiar daca vestimentatia este impecabila iar publicul te aplauda la intrarea in scena este absolut normal ca publicul adevarat acel care plateste ca sa vada o echipa fie de club sau nationala sa te fluiere si sa strige DEMISIA pentru ca batistele albe sunt prea „rusinate” pentru a se arata celor care ar fi trebuit sa plece demult din jilturile pline de muschi si pline de carii.

GENERATIA DE AUR a fost, este si va fi de AUR tocmai datorita caracterului si competitivitatii sportivilor.

Noi azi avem „ciorba de jucatori” si „ghiveciuri de meciuri”, in care se amesteca cu mult tact cu niste betisoare chinezesti.

HAI RO-MANEAUA!

Ush  •  16 noiembrie 2013, 2:01

Ori nu m-am mai uitat eu de mult la un meci de fotbal pe TV ori timpurile s-au schimbat. Deschid si eu pe la 21:00 TV si senzatia era ca lumea se pregateste de revelion cu invitati de tot felul, care nu aveau ce cauta acolo.
Adica eu ma pregatesc sa vad un meci de fotbal si mi se da legatura in sufrageria lui Gabi firea Vranceanu daca mai tin minte corect. Wtf? Un pahar de vin, urari si pronosticuri. De parca ma interesa pe mine ce pronosticuri dau toti in loc sa mi se prezinte informatii despre meci. Si desigur apare tot ca la revelion personajul politic cu un mesaj relaxat pentru popor – sa ne arate ca si el e om.
Prezentatoarea avea o singura intrebare pe rol. Ce pronostic aveti?
Si cel mai tare m-au enervat stilul de a introduce reclamele in timpul meciului. Nu doar ca imi micsora mie ecranul, insa si intrerupeau brusc comentariile sa bage reclame din cand in cand. Nu aveam o parere inainte despre aceasta televiziune – acum am.
Mi se pare un gest interesant sa platesti bani grei ca sa aduni cat mai multa lume care sa te injure.

stefan  •  16 noiembrie 2013, 2:12

Tolo, ma bucura PS-ul mai mult decat textul in sine. Poate nu o auzi suficient de des, dar afla ca suntem destui care ne bucuram cand nesimtitii astia sunt, ocazional, f****i in gura, asa cum se cuvine. Banii nostri sunt papati de jigodii, si asta imi creste tensiunea mai mult decat ratarile bietului Cocis. Keep walking!

cinefilu  •  16 noiembrie 2013, 2:59

ce s-a intimplat cu Mirela Neag?

ALEXANDRU MANGU ..  •  16 noiembrie 2013, 3:06

Ce ridicol esti iacobinule ! E vinovat Ponta ca selectioner este un semianalfabet care n-are 7 clase gimnaziale , un recidivist (cu doua condamnari la activ) . Ponta cel putin a facut sport si a invatat carte; tu si cei care iti tin isonul v-ati batut joc de tara mea , pentru ca nu sunteti in stare sa construiti , ci doar sa demolati in folos propriu .

adic  •  16 noiembrie 2013, 3:21

Bravo Tolo . Sa traiasca partidu’. Din pacate asta suntem . Eu nu prea sunt optimist ba dimpotriva cred ca va fi mult mai rau si cu fotbalul care incepe sa lipseasca si cu tot ce inseamna viata in Romania.

Pitzi, baga-l pe Trombonel!  •  16 noiembrie 2013, 3:46

Returul Romania-Grecia, toti jucatorii greci la pamant faultati de tricolori, capitanul premier Trombonel langa arbitru: unde picioare rupte baaa, arbitru basist care esti, nu vezi ca este bine sanatosi? Picioarele asa le are ei in unghi de 90 grade din nastere, iti spune baiatu’ care are doctorat! Tipa de durere? Nuuuuuuuu, e de la foame, ii conduc comunisti populisti si incompetenti la fel ca mine! Offsaid? Visezi papiciule, s-a deformat terenul din cauza ca e mosier portaru’ lor, mosier mare Karnezis asta, a facut 300 hectare patrate la antrenament, pe gazon tuns de fiisa! Cum? Cartonas rosu? Fara trandafiri? Baaaai baiatule tu esti de la D.N.A.?! Ma persecuti tu politic pe mine, maaaa??? Ce? Am tricou de baschet? Cu Asesoft? (Zambitor) Sa stii ca nu iti accept smecheriile, iar tricoul il am din tinerete de cand il bateam pe Ghita Muresan…

placatus  •  16 noiembrie 2013, 4:44

Nea Tolontane, sa-l lasam pe Ponta, ca nu asta ne doare; nu pentru el sau pentru Basescu intram pe gsp.ro – asta, pentru cazul ca nu-i destul de limpede ce misiune are Gazeta Sporturilor. Sau ma insel?
Tema zilei este: ce facem cu impostorul, cu marginitul, cu incuiatul, cu prea-plinul-de-el-insusi, cu autosuficientul Piturca?
Acum, daca mai este nevoie, sa spun si de ce trebuie schimbat: este probabil singurul selectioner care reuseste sa faca dintr-o echipa nationala o adunatura care inseamna mai putin decat suma jucatorilor. Punct. Argumente – toata campania de calificare. Sa ma lasati cu victoria istorica de la Instanbul, unde am castigat la ca loto, si ungurii care s-au cerut batuti de fiecare data, dar pe care nu i-am putut satisface decat la Bucuresti.
Ce sa cautam noi la Rio?! Chiar trebuie sa ne stie tot satul global cat putem fi de penibili?! Nu, domnule, locul nostru este acasa, unde avem o urgenta: un antrenor in locul lui inamovibilului Piturca. Oricare altul. Ma si intreb cum si-o fi facut reputatie de pokerist un individ care sta sub masa, neriscand nimic, pana ii spune cineva sa iasa de-acolo, ca a pierdut toti banii.
Ei, ia sa va vad acum, daca sunteti in stare sa-l schimbati pe Piturca de la nationala. Pe langa asta, „Mitica la brutarie” o sa para o joaca de copil. Ca doar Piturca are contract, nu-i asa?!

GENU  •  16 noiembrie 2013, 5:09

Echipa cu cel mai urat fotbal din lume!Si antrenata de un taranoi incurabil care toata viata lui doar a notat dusmanii pe raboj.Meritam mai mult? De ce?

alin  •  16 noiembrie 2013, 5:50

Despre polit: NU ma intereseaza. Oricum fac ce vor.

Despre echipa Romaniei,
acum serios, crede cineva ca o echipa cu Hoban si Cocis la mijloc poate sa bata pe cineva? Cred ca si Luxemburg ar avea sanse sa ne bata cu astia acolo.

Daca esti antrenor adevarat il bagi pe Chiriches la mijloc in retur, Marius Nicolae si Marica varfuri si Maxim in spate, mai ales ca nu mai ai nimic de pierdut, dar cand joci la siguranta, e clar. Piturca va ramane si va reincepe re-constructia, pentru ca el deja a demolat constructia inceputa. Daca avem ghinionul gamblerului la tragerea la sorti pentru Calificarile la Europene ( adica Kazakhstan, Liechtenstein si San Marino) sigur nu ne vom califica. Nu am introdus Armenia, ca astia au jucatori la Dortmund si Shaktar, deci sunt peste.

repetentia mentalitatii  •  16 noiembrie 2013, 5:54

un antrenor inconjurat de yesmeni si pitifelnici ca neagoe, boldici, iovan, sandoi si care da cu piciorul unor jucatori ca pantelimon, sapunaru, sânmartean, antal, maxim, nicolită si joaca cu cocis, lobont, tanase, goian, rat, torje=miini moarte, catastrofe,etc. fara posesie, fără preg tehnică și fizică, fara automatisme si actiuni colective sau individuale, fara tactică si surprize în atac, fara vlagă, nerv si voință, cu mentalitate de noncombat, invinsi, acest piturcă e antrenor de liga a 2 a;afară pt incompetentă, arogantă, nesimtire, paranoia. sa n-ai coordonator, cap limpede in teren, sa joci cu mingi pe suse de chiajna, mioveni, navodari, nu de natională.a distrus o generatie acest cinic, obtuz si paranoic.ocazii si suturi la poartă=0????!!!nu jucăm fotbal fără spirit de sacrificiu, de echipă, de voință.adio piturcă, un trio iordanescu, jenei, hagi la retur.

Ponta  •  16 noiembrie 2013, 6:32

Nene Tolontane. Nu sunt Io de vina ca am aparut pe sticla, nici Mihai Viteazu’ si nici nea Drag-nea. E vina alora care m-au lasat in fata microfonului. Nu cred ca ezicsta politician care sa dea cu piciorul la o astfel de ocazie. Daca eram fotbaliator, mai treaca-mearga, mi se permitea sa ratez.

Alex  •  16 noiembrie 2013, 6:41

Oare unde sunt cei 75% care nu demult au votat in masa cu USL-ul? „Ca sa moara Basescu” ca el e de vina pentru tot ce e rau … Rau va fi oricum in Romania, indiferent de cine conduce. Si vad ca, din pacate, se rasfrange si asupra echipei nationale … jucam numai la ciupeala, in rest nimic. Oare ce fac baietii la antrenament? Discuta ce masini au mai aparut pe piata, ce pitipoance de prin showbiz sunt disponibile????

Ponta a ajuns deja sa apara si in deschiderea unui meci important al echipei NATIONALE …??? Dupa doar un an in care nu a facut absolut nimic pentru popor din postura de prim-ministru?

bazileon  •  16 noiembrie 2013, 7:19

Ne obliga sa ne uitam la alde Ponta ori Zgonea? Ce om cu scaun la cap a comutat pe acel post inainte de 2144? Mult mai suparator mi s-a parut comentariul lui Gradinescu, ce denota o involutie regretabila.
Uimitoare si iesirile dlui Tolontan (‘Uneori, fotbalul sucks!’,’sîntem pe cale să v-o tragem în bot, rău de tot’); poate din deziluzia infrangerii. Meciul ne-a aratat inca o data cat de nevoias profesional este Piturca si cat de vinovata este presa care l-a sustinut neconditionat in aceasta a treia incalecare a primei reprezentative scornita de geniul pustiu al sceleratilor conducatori ai fotbalului nostru. Dar cine credea cu adevarat ca vom defila printr-un baraj in care am ajuns in pofida noastra? Cat sa mai tina si „norocul” lui Piturca? Cat sa-l mai favorizeze Olanda?

bazileon  •  16 noiembrie 2013, 7:45

Nici ca putea fi o mai buna ilustrare a celor spuse de mine: pe prima pagina GSP ii cere lui Piturca sa-i faca barbati (pe componentii lotului national I presume!), pana marti! Ca si cand acest impostor ar fi capabil de asa ceva! Cel mult „sa-i faca”, cu zaruri masluite.
Tare sunt curios cine este autorul acestui haiku jurnalistc, cine a fost vizitat de muza in miez de noapte!? Tare ravasita trebuie sa fi fost redactia!

Bunicu  •  16 noiembrie 2013, 7:56

Tolontane ai curaj sa te iei de Basescu? Ai sa primești replica vezi Tolontane ca eu team facut ziarist.Sa o vedem si pe asta.

fan  •  16 noiembrie 2013, 8:11

Corecta Observatia ta. Chiar a fost jenanta asocierea… Păcat ca prea putini din cei 5 mil. Citesc rândurile tale spre luare aminte.
Dar zic si eu ca un confrate de mai sus: așteptăm si o analiza a „tacticii” gândite de antrenor.

Dinu  •  16 noiembrie 2013, 8:15

Pur teoretic, cum ar fi o echipa tip:
Tatarusanu – Sapunaru, Chiriches, Chivu, Radu Stefan – Torje/Nicolita, Radoi/Bourceanu, Chipciu – Maxim – Marica, Mutu. Altceva nu?

Comentează