Cînd Antena 3 crede exact ce crede și Udrea: că fostul ministru nu va păți nimic!

Telefonul a sunat la 5:40 de dimineață. De regulă, la acea oră apelează microbiștii care mi-au aflat mobilul și au pus pariu cu prietenii cînd a cîștigat Arieșul Turda Cupa României la fotbal.

joi, 24 aprilie 2014, 10:20

Telefonul a sunat la 5:40 de dimineață. De regulă, la acea oră apelează microbiștii care mi-au aflat mobilul și au pus pariu cu prietenii cînd a cîștigat Arieșul Turda Cupa României la fotbal.

Pe mine nu m-au trezit, au reușit cu Mirela Neag, colega mea. Era Antena 3. ”Am descoperit o firmă de partid care i-a plătit lui Obreja 2 milioane de lei ca să-și stingă creditul. Sursele noastre spun că Elena Udrea, Ion Ariton și alți funcționari din ministere vor fi cercetați în Dosarul Gala Bute pentru corupție în achizițiile publice”, le-a rezumat Mirela articolul din ziar, pentru știrile de la ora 6.

Mai leneș, am vorbit și eu, în buletinul de la ora 9. Deja apăruseră îndoielile, formulate de Adrian Ursu, dar încă nu la adresa noastră, ci la adresa seriozității procurorilor de a o aduce în caz pe Elena Udrea.

Cînd au sunat în zori, cei de la Antena 3 au considerat, probabil, că episodul investigației de azi din Gazeta Sporturilor are o relevanță. O fi fost inițiativa vreunui producător sau reporter trezit cu ziarul în mînă, la orele dimineții, cînd lucrurile nu apucă încă să-și lase umbrele lunguiețe pe asfaltul bănuielilor.

De dimineață, toți sîntem tentați să luăm, faptele așa cum sînt. O naivitate! Ne e foame, mîncăm. Vedem o știre, zicem că e știre. Dacă primim ceva negru în cană, credem ca fraierii că e cafea. Citim o investigație ca pe o investigație, și nu ca pe o manipulare. Noroc că, spre prînz, scenariul după care publicaserăm noi ancheta se dezvăluia ușor, ușor, în toată găunoșenia sa. Deja ne suspectau.

Acum, seara, lucrurile s-au clarificat de-a binelea. Ne-au descoperit! ”Asistăm la o operațiune de PR a DNA”, spune Mugur Ciuvică. ” În afară de o mică informație despre firma respectivă, articolul din Gazeta Sporturilor e o vrăjeală, un pupat în fund al procurorilor, o glumă proastă pentru copii proști”, a conchis el. Și pentru Radu Tudor, mai calm, dar la fel de convins că a deslușit esența articolului din gsp, asistăm la ”o diversiune de campanie”.

Ce să mai vorbim de politicieni! Ei se prind din prima. Pesedistul Codrin Ștefănescu era sigur că totul e o șmecherie a Gazetei Sporturilor. Publicînd investigația am comis ceva atît de complicat în intențiile noastre malefice că nici măcar nu poate fi explicat pînă la capăt. Oricum, nu s-a mai obosit să o facă. Nu mai conta. Omul știa. După cum știa colega sa de platou, liberala Cristina Pocora. Pentru partizanii lui Băsescu sîntem oamenii lui Voiculescu, pentru dușmanii lui Băsescu, sîntem oamenii lui Băsescu! Numai să citești asta și amețești.

Procesul de intenție derulat de Antena 3 mă bucură. Nu e nici o ironie în ceea ce spun. Chiar mă bucură! Pentru că e foarte bine să nu ne creadă prea multă lume. Dacă tot ce scrii este însușit, te smintești. Le mulțumim Danei Grecu, lui Răzvan Dumitrescu și lui Adrian Ursu pentru încrederea că nu manipulăm, le mulțumim lui Mugur Ciuvică și lui Radu Tudor pentru neîncredere. Și, față de ei toți, credem că justiția își va face treaba.

Știți ceva? Acum 12 ani, agenții lui Adrian Năstase dădeau buzna în casa lui Mugur Ciuvică pentru că îl suspectau că ar disemina informații incomode despre premier. Îi căutau sursele și în pamperșii copilului. Măcar asta s-a schimbat!

Am, totuși, o observație și două argumente.

Observația e aceea că, printr-o alchimie ciudată, pe care Codrin Ștefănescu sau Cristina Pocora o vor desluși lesne, destui oameni de la Antena 3 și Elena Udrea sînt fix în același punct al credinței față de dosarul Galei Bute.  Ca niște planete care se aliniază, deși nu se suportă, Mugur Ciuvică, Radu Tudor și Adi Ursu cred ce cred Elena Udrea și susținătorii ei: că fostul ministru nu va păți nimic!

Vasăzică procurorii se fac că lucrează în dosarul Galei Bute. Iar imunitatea Elenei Udrea va rămîne în picioare, ca o armură care nu are nevoie de stăpînul ei ca să sperie locatarii castelului.

Acum, încerc să schițez argumentele că acesta este un articol și nu parte a vreunui complot:

1. Dacă noi intenționăm să îngropăm cazul, de dragul lui Udrea sau al lui Băsescu probabil, amorțind atenția publică în acest scop ocult, rugăm să se țină cont cînd vom fi judecați că, totuși, am muncit din greu la dezgroparea lui. Care e logica să acoperi pe cineva care se face că lucrează cînd tu ești cel care l-ai arătat cu degetul că se preface și, astfel, l-ai obligat să lucreze?

Prin aceleași surse care astăzi sînt considerate suspecte sau de-a dreptul inventate, în octombrie 2012 am aflat că toți cei implicați, în frunte cu miniștrii Udrea și Ariton, vor fi scăpați chiar de către DNA. A urmat mai bine de o lună de luptă publicistică. Gazeta Sporturilor a tipărit zi de zi probe noi. Și nu doar atît.

Am invitat cititorii la jocuri prin oraș, am desenat în fața sediului DNA traseul banilor și am publicat pînă și contul BRD unde să caute procurorii. Am dus la parada de Ziua Națională din București și alte cinci orașe ediția specială unde publicasem pe copertă numărul contului și facsimilui ordinului de plată dinspre ministerul Elenei Udrea.

Pe 2 decembrie, DNA a revenit, a dat-o practic afară pe procuroarea care încercase să mușamalizeze cazul și a anunțat că redeschide cazul, că a fost numit un nou procuror de caz, că vor fi cercetați toți cei din ministere care au o implicare în Gala Bute și identificați vinovații.

Iar dacă procurorii nu se vor ține de promisiunea propriei profesii pînă la capăt, vom face exact la fel ca prima oară! Ar fi cam mult efort risipit din partea ziarului pentru ca, acum, să topim chiar noi ceea ce am salvat de la topit.

2. Scepticismul este sănătos pentru o societate democratică. Ani de zile, un alt om din Antena 3, Mircea Badea, mă striga în miezul nopții, la apelul naivului care sînt cum ar veni, luîndu-mă peste picior cu dosarul Ridzi: ”Ce se mai întâmplă cu Ridzi, Tolooontane? Nu vezi că nu pățește nimic?!”. A fost dreptul lui să nu creadă.

În acest moment, din 12 oameni judecați în cazul Ridzi, 12 au fost declarați vinovați. Ministrul Ridzi și principala sa consilieră, Ioana Vârstă, au primit 5 ani cu executare, ceilalți, cu suspendare. Mai au dreptul la o ultimă instanță.

Dosarul Bute este, ca și cazul Ridzi, un dosar de corupție în achizițiile publice. Cei vizați sînt tot din PD-L și tot apropiați ai familiei președintelui Băsescu. În ambele există probe că procesul de achiziție publică a fost falsificat. Că atribuirea a fost făcută astfel încît oamenii din ministere au apărat interesul firmelor și nu al ministerelor! Că recepția evenimentelor a fost făcută cu ochii larg închiși. Că Ridzi și Udrea au profitat și și-au promovat imaginea politică pe bani publici. Ambele au obținut sute de știri! Că s-a plătit ce nu s-a livrat. Procurorul care  coordonează cazul este același.

Nu e treaba noastră, a ziariștilor, să sugerăm vreo soluție, sau să ne considerăm satisfăcuți doar dacă se întîmplă ceva anume, dar e datoria noastră să publicăm tot ceea ce obținem și putem verifica.

Aflați din Gazeta Sporturilor de vineri cum, potrivit unor surse judiciare, ilegalitățile au început chiar în ședința de Guvern, la propunerea Elenei Udrea, care a dus acolo un document cu o informație falsă!

Iar Arieșul a cîștigat prima și ultima dată Cupa României în anul 1961.  A bătut pe Rapid în finală. Ce vremuri!

Comentarii (81)Adaugă comentariu

alen  •  24 aprilie 2014, 22:41

nu trebuie sa-ti bati capul ca nu crede antena 3. De fapt art e chiar deranjat pt antena 3.

Iti dai seama, te chinui ani de zile sa creezi pentru clica voiculescu, mazare, constantinescu oprisan, cozma, ad. nastase etc imaginea unor haiduci populari, opresati de justitia basista avand ca suprem si cam unic argument ca „de ceilalti nu se ating” si vine tolontan cu un caz in care poa’ sa pice ditamai udrea, normal ca le strici ploile.

Pai pica udrea, pica ridzi, pica popescu trebuie sa incepi sa admiti ca nici ai tai nu erau chiar niste fecioare nevinovate :))

Theo  •  24 aprilie 2014, 22:42

Tolontane a dat Felix comanda acum inainte de alegeri? Nici cand caut stiri din sport nu pot scap de politica? Intru pe GSP si vad fata Elenei Udrea…zau asa, chiar nu ma intereseaza aceasta persoana. Vezi ca mai sunt si altii de investigat, inclusiv din PSD.

Florin  •  24 aprilie 2014, 22:51

Tot respectul pentru ce faci si ce scrii. Daca nu avea legatura cu sportul era si normal sa criticati, dar chiar are. Cataline, tine-o tot asa!

Multumesc.

alex  •  24 aprilie 2014, 22:53

Acum ceva luni, spuneam ca GSP a devenit cel mai bun echilibrat comentator al spatiului politic. Ca ziaristi de investigatie, jos palaria.

Totusi, de ce atata atentie antenei 3? Daca pica Elena Udrea, e o conspiratie sa creasca in sondaje PMP ca, vezi doamne, Basescu vrea sa arate fata luminata a partidului. Procurorii tot ai lui basescu sunt. Daca nu pica, Basescu e de vina penru inundatii. Doamne fereste sa se finalizeze dosarul cand se va finaliza si dosarului lui Dan Voiculescu, alt detinut politic, sa vezi acolo conspiratii.

Ce vreau sa spun este ca, orice s-ar intampla, la antena 3 va fi aceeasi placa.Realitatea va fi modificata si terfelita in functie de interestul de moment. De ce sa intrati intr-un dialog cu ei? De ce m-am trezit cu un articol despre antena 3 si ma culc cu un articol despre antena 3? De ce atata atentie unui post, ca multe altele de altfel, fara coloana si profund partizan?

Koll  •  24 aprilie 2014, 23:04

2@Theo:las-o mai moale Babane!

Tolo:keep going!:)

Dollar76  •  24 aprilie 2014, 23:09

Atentie !Se apropie vremea „eliberarii” ziaristilor !Se apropie 89 pt tine Tolontane !Publicitatea pe internet rezultata in urma traficului iti poate aduce independenta financiara fara de care nu poti fi ziarist:)Cand apare o investigatie despre Felix ?Citesc echipa voastra de pe timpul „sportului rosu”…sunt multi ani de atunci nu?Curaj ,incepeti si voi sa lucrati in „privat” fara „subventii” de la patroni.95 % scriu la comanda despre voi nu cred asta dar mai aveti de dovedit multe …Nu crezi ?

marcel zadda  •  24 aprilie 2014, 23:17

respect, catalin!

mihai  •  24 aprilie 2014, 23:31

Cu respect, domnule Tolontan Va spun si eu ca un site de investigatie condus de dumneavoastra ar fi un proiect de succes, care v-ar aduce independenta financiara.

Iulian  •  24 aprilie 2014, 23:42

ESTI ASTEPTAT SA CANDIDEZI..
Serios vorbind – in locul retarzilor din parlament macar votam un om care vrea si schimba cate ceva in tara asta de adormiti.
poate ca pare ciudat dar sunt convins ca vei avea voturile multor cetateni care sunt satui de hotii cu cravata

Dan  •  24 aprilie 2014, 23:43

D-le Tolontan, pentru ceea ce sunteti, pentru ceea ce faceti, tot respectul!!!

Neantul Valah  •  24 aprilie 2014, 23:44

doar 7 comentarii? prietene ai pierdut de pe acum razboiu cu „udrea” ,e clar , nu vinzi nimic nici macar udrea nu vinde .sfatul meu? Udrea castiga !

Nosferatv  •  24 aprilie 2014, 23:44

Munca iti este apreciata de toti oamenii verticali, (inclusiv cei care nu au auzit vreodata numele tau) datorita rezultatelor evidente si satisfactiei aduse de speranta ca mai exista o farama de justitie in tara asta.
Transmite felicitarile si echipei tale de detectivi fara patalama.

mihaela  •  24 aprilie 2014, 23:53

Ati reusit ceea nu am mai vazut de mult la Antena 3. O dezbatere civilizata pe marginea unei anchete jurnalistice corecta si adevarata. Au existat opinii diferite, fara ca cineva sa insulte pe nimeni. Trebuie sa recunosc ca si Razvan DUmitrescu este unul dintre putinii redactori de la Antena 3 care nu a putut fi programat sa atace intr-un mod agresiv pe oricine care nu se inscrie in politica trustului Voiculescu.
Felicitari, domnule Tolontan pentru atitudine si profesionalism

Cătălin Tolontan  •  24 aprilie 2014, 23:59

13, mihaela: tineti cont de ceva. Mie nu-mi place Antena 3, dar ea a fost sigura televiziune care a dezbatut subiectul. Nu conteaza ca au alta opinie decit a mea. Daca ma cred basist e dreptul lor.

Dar de ce celelalte televiziuni au tacut? Poate pentru ca, la un nivel putin cunoscut, dar care va iesi si el la iveala, Elena Udrea apartine unei superclase care o uneste cumva si cu Ponta si cu altii din cei care conduc Romania. Cocos, Niro, Petrache, Ghita, Finis…

Sau poate ca nu e interesant subiectul. Si asta e posibil. Lucrurile sint in derulare, pe surse, vom vedea cum vor proceda cind se vor concretiza.

marian  •  25 aprilie 2014, 0:09

Nu stiu de ce, dar am o mare temere, sper sa nu se adevereasca, ca in curand vor aparea si ceva „accidente” comandate. „La piovra” e zgandarita prea tare, si are tentacule in tot spectrul politic. Toti fac acelasi lucru. Doar ca se organizeaza in diverse familii (clanuri), chiar daca se mai si muta din o parte in alta, sau se hotarasc sa „intemeieze” o familie noua.

vlad  •  25 aprilie 2014, 0:33

Codrin Stefanescu si Pocora…. ce sa mai discutam? nici n-are sens.

Johnny  •  25 aprilie 2014, 0:40

Nu stiam ca va pricepeti si la politica, domnule Tolontan. Anchetele dumneavoastra jurnalistice sunt de laudat, chiar daca e batator la ochi faptul ca lucrati pentru un foarte posibil criminal, iar voi-mucles. Sper sa intre la puscarie Udrea daca a furat, dar sa vii cu teorii cum ca Antena 3 nu crede ca ea va fi condamnata din cauza lui Basescu, sa accentuezi asta in mijlocul asa-zisei anchete, e politica de prost gust. Mergeti mai departe si fiti onesti. Uitati-va in ograda voastra si lasati politica pentru baietii destepti de la Antene. Oricum, acestia de vreo cativa ani incoace ii fac un mare serviciu lui Basescu.

io  •  25 aprilie 2014, 1:00

Cu tot respectul pe care il port pentru jurnalistul Catalin Tolonatan, de azi voi inceta sa mai citesc posturile tale. Pe scurt, nu imi place modul in care vrei sa dai socoteala lui: Badea in primul rand (cu exemple si justificatii, nu doar pomeneala) lui Dana Grecu, Ursu si probabil si altii.

Sunt convins ca tot ce ai scris despre investigatiile de la Gala Bute ii adevarat, si sper ca toti, dar absolut toti cei implicati vor plati pentru asta, insa genul asta de articole nu fac decat sa aminteasca ca omul, Tolontan, pe care il consideram independent si un bastion al jurnalismului romanesc, e parte din sistemul lui Dan Voiculescu. Pana la urma GSP face parte din grupul Intact … 😐

bogdan  •  25 aprilie 2014, 2:02

„nivel putin cunoscut… va iesi la iveala… apartine unei superclase…” nu prea am cumparat de multe ori gazeta, dar jur ca o sa cumpar 10 exemplare, cand o sa apara ” la iveala” subiectul! spor!

GARDA VECHE,STIINTAe  •  25 aprilie 2014, 2:49

Alo antena’3.Inclusiv atentie Tolo!
Ambii derulati evenimentele,corect,cu compunere diferita ce duce la acelasi rezultat!Voi,oameni ai condeiului stiti bine ca,Lb.Romana este bogata in a explica.Pai,asa precum incerca sa ne zica Nea Marin…ca Leana din capu satului,a lui Sache Zapacitu…tot timpu era ne-coordonata!? Atentie antena 3.Expusa de Tolo prima ‘leana’pe nume Ridzi a fost condamnata!!? In concluzie, felicitari voua amandoura Antena 3 & Tolo.
Ps.Respect Tolo pt ce zici ici…( Lucrurile sint in derulare, pe surse, vom vedea cum vor proceda cind se vor concretiza).

danxv  •  25 aprilie 2014, 2:58

Domnule Tolontan sper sa ai putere si sa fii lasat sa continui actualele si viitoarele investigatii.sunte-ti putini cei ramasi in Ro care chiar faceti ceva sa schimbati lucrurile in bine,multi comenteaza din fata calculatorului si mai multi nu inteleg nimic iar restul ca si mine Romania a ramas locul unde m-am nascut si am copilarit.mult success in continuare lupta pe care o duci e foarte grea

Vimer  •  25 aprilie 2014, 2:58

Cred ca explicatia e destul de clara. Linia programului din ultima vreme suna asa: justitia din Romania e de cacao, subjugata lui Basescu si serviciilor, deci oricine are dosar pe rol (inclusiv Voiculescu si altii) a practic nevinovat. Antenele sunt cu Udrea la faza asta, e o solidaritate la nivel mafiot, nu la nivel politic.

John  •  25 aprilie 2014, 4:24

Şi asta, pt. că o instituţie cheie în cheltuirea banului public e condusă de un gâgă incompetent -Curtea de Conturi evident.

Cosmin  •  25 aprilie 2014, 5:20

Personal admir foarte mult munca ta si a celor de la GSP, intr-adevar e corecta atitudinea voastra si e ceea ce se gaseste cu greu in Romania. Ideea de jurnalist de investigatie a cam disparut de prin 2002-2003, cand a inceput tabloidizarea presei si guvernul cumpara publicitate prin intermediul referendumului, ma bucur ca a reaparut de prin 2007-2009.
Ma uitam si eu la Mircea Badea, in cautarea a unor pareri cat mai diferite, pentru a-mi forma un punct de vedere al meu. Imi aduc aminte cat de mult te denigra Mircea Badea atat in ceea ce priveste persoana ta, cat si ideea de a te ghida dupa unele principii in viata, intre timp am incetat sa mai privesc acest post si cam toate posturile „de stiri” din Romania, cu exceptia Digi 24.
Stiu ca nu mai este la indemana sa te informezi, ci sa consumi ce ti se da deja „rumegat” la TV, dar am apelat la presa online, gasesc mult mai multe pareri si am scapat de vulgaritati si violenta crainicilor/comentacilor din posturile „de stiri”, ma simt mult mai ok.
Legat de articol cred ca nu trebuie sa le acorzi importanta, e normal ca ei sa nu creada in altceva decat Jos Basescu. Deranjant este ca ei se cred jurnalisti, ori ei nu sunt decat niste enternaineri, iar postul lor este unul tabloid. Sa nu uitam ca ei urasc deontologia si deontologii, dupa cum chiar ei insis afirma, ori ca jurnalist eu consideri ca trebuie sa ai substanta si principii pe baza carora sa combati, argumentezi si sa investighezi.
Asadar acest articol sper sa nu fie rezultatul unei campanii de PR a grupului Intact, pentru ca altfel nu inteleg de ce te deranjeaza parerea unui grup de oameni care oricum afirma public ca nu sunt ca tine si nu vor sa fie priviti ca tine? De ce sa scrii despre niste oameni care nu au facut niciodata investigatie, ci doar au comentat munca ta si a altor jurnalisti? De ce sa combati argumentele unor oameni care si in cazul Ridzi spuneau aceleasi fraze si te priveau precum un naiv, s.a.? De ce atata atentie pentru niste oameni atat de vulgari si violenti in aparitiile lor TV?
Felicitari pentru munca din dosarul transferurilor si al cazului Ridzi, mai asteptam si alte „personalitati”/dosare in paginile voastre!

dan  •  25 aprilie 2014, 5:41

„la pariu” ca nu „pateste” udrea nimic ? pui pe masa demisia definitiv din „cariera” impotriva a ce vrei tu ?

Mihail  •  25 aprilie 2014, 7:19

Domnule Tolontan: tot respectul meu. Succes!

Macy  •  25 aprilie 2014, 7:21

Catalin.scuze ptr.ca nu am mai scris demult pe blogul tau,dar,de data asta meriti tota stima,de departe,esti THE BEST.Sincer,i-ti spun,ma tem sa nu te faca”omul tau”(base).By carefully man…

Gigel  •  25 aprilie 2014, 8:00

CIND O VEDEM PE UDREA PE LINGĂ POPESCU SI PE URMĂ SEFUL.

mr  •  25 aprilie 2014, 8:16

deja ai trecut la categoria grea.Udrea e greu de atins….

zeus  •  25 aprilie 2014, 8:25

Antena 3 e o parodie. La una din emisiunile lor, o duduie chemata acolo doar sa infiereze dusmanul de moarte, alias basescu si PDL-ul, a inceput prin a spune ca, intradevar, imaginea lui Ponta cu barca a fost de-a dreptul penibilă. Imediat reactia virulenta a celui ce conducea respectiva emisiune a fost de genul : ” stati ca vom cauta sa vedem cum a fost Udrea la inundatiile din… „ I-a suparat atat de tare aceasta remarca a „aliatului” lor incat au inceput sa caute in istorie cine, din celalalt partid a mai facut asa ceva, uitand un lucru elementar. Udrea e femeie, deci a fost cavaleresc sa nu fie lasata umble prin baltoace, Udrea nu era Premier si in special, Udrea nu vorbea cu apelativul ”fă”, gen de vorbire ce denota lipsa de educatie elementara la acest nivel. :))))

Liviu  •  25 aprilie 2014, 8:27

Tolo,simply the best!

Flavione  •  25 aprilie 2014, 8:29

Tolo, prietene! Toata stima ca nu dai cu pietre si pietroaie in „colegii” tai de la Antena 3. Asta spune ceva despre acracterul tau. Desi…in sinea ta stii bine ca sunt naimiti sa bata campii, sa minta nu sa aibe opinii diferite. Treaba lor, nu ma uit la mizerii. Ma doare insa ca multi concetateni se uita. Si daca discernamantul unora nu este punctul lor forte, multi cred tembelismele spuse in acel post de televiziune. Iar tu prietene, stii toate astea…

edis  •  25 aprilie 2014, 8:40

Da ce vremuri! 🙂

radu florian  •  25 aprilie 2014, 8:41

Respect Tolo!

Tine-o tot asa!

Oameni ca tine ar trebui sa conduca destinele acestei tari !

Tare si finalul articolului, cu evocarea anului in care a castigat Aeriesul Cupa… vis-a-vis de deranjul microbistilor care intreaba la sursa autorizata diverse nelamuriri pe care pun pariu… :))

qpax  •  25 aprilie 2014, 8:47

Platiti tribut atitudinei aratate in toti acesti ani de abuzuri ale institutilor coercitive si manevrate politic ale Statului Roman, desi ele sunt prin lege si statute … apolitice. Credibilitatea nu se re-castiga de azi pe maine, si nici nu se pierde asa usor, o data ce o ai! A fost alegera voastra … pe cand cei de la Antena 3 … au purtat de mult timp stindardul luptei … cu un regim dictatorial, anti-democratic si in esenta vulgar in toate aspecte lui de manifestare; insusi faptul ca voi credeti ca asta este o lupta intre basisti si anti-basisti este degradant … este o lupta intre anti-democratie si democratie … intre cei care vor liberatate si respectarea TUTUROR valorilor democratice puse pe hartie, incepand cu La Republica … si cei care vor o dictura prezidentiala cu nuante democratice selective, asa cum este in Germania sau Rusia! In dezbaterea si analizarea acestui argument … nu te poti plasa la mijloc … pentru ca peste 80% din fatele celor 2 argumente se elimina unele pe celelalte! Democratie (parlamentara) sau Dictatura (prezidentiala) … reflectati…

Gheorghe Alexandru  •  25 aprilie 2014, 8:49

Ii inteleg pe sceptici, dar daca o iau de buna, dupa reusita ritzi, acum va apropiati de nucleul fierbinte din jurul celui care mi-a taiat leafa, celui care a taiat pensiile parintilor. Sunt de acord ca acest ,,presedinte” pe parcurs si-a sacrificat pionii, dar acum cred ca este altceva. Ca sa rezisti atatia ani de la flota pana acum, iti trebuie un anumit caracter. Dar cum fiecare in istorie are un un punct slab, sper ca basescu va incerca sa-si salveze pupila, gresind la randu-i capital. Astfel va cade tot castelul de carti de joc si nu ar mai fi nevoie sa vedem recolta de la nana etc.

paul  •  25 aprilie 2014, 8:52

Tolo, e o mica problema: e probabil adevarat tot ce ati descoperit, dar, privind in ansamblu, ce constatam? S-au facut eforturi mari sa se organizeze un meci de box important( la vremea respectiva bute era totusi un brand), probabil cu incalcarea unor legi. Normal e ca cineva sa plateasca, dar ca unul care stie amanunte pot sa-ti spun ca nu se putea face legal 100% organizarea galei in timpul scurt avut la dispozitie. Pe de alta parte,exista vreo duvada ca Udrea a luat vreun ban? Daca nu, cred ca e prea mult marketing in ceea ce o priveste..
Oricum, mult succes si mult respect si tie si Mirelei si restului echipei!

didi  •  25 aprilie 2014, 9:00

Nu conteaza cum se cheama persoanele anchetate si din ce partid fac parte, important este sa ajunga acolo unde merita ,daca sunt vinovate si sa plateasca cu libertatea si cu confiscari de averi.Daca nu erea Basescu presedinte nu am fi avut bucuria sa vedem asa ceva.

Vali  •  25 aprilie 2014, 9:02

@Tolontan, nu-i mai „scuza” pe alde Ursu, Ciuvica, Tudor sau Badea, cum ca e dreptul lor sa nu creada in DNA. Tot la fel de bine e si faptul ca nu e dreptul lor de a jigni pe oricine nu scuipa ca ei!

florinel  •  25 aprilie 2014, 9:06

Ca sa nu fie in acord cu tine, cei de la Antena 3 ajung sa o apere pe Udrea!
Ancheta Gala Bute, una dintre cele mai bune din presa romaneasca a ultimilor ani.

me  •  25 aprilie 2014, 9:10

cat o sa fie basescu la putere, nutzi poate sta linistita. dupa ce pica marinarul………..

brod  •  25 aprilie 2014, 9:13

nu cred (ca dl. theo) că voiculescu ar fi dat vreun ordin. el, când e speriat, doar roagă…
este limpede că simbriaşilor antenişti le pică al naibii de prost şi inculparea acelui şmecher (parcă Popescu) refugiat în PMP şi, acum, strângerea laţului în jurul madamei udrea.
dacă va fi convins daniel morar să candideze la preşedinţie, îi prevăd un scor de minimum 55 %. aşa că jurnaliştii oneşti ar trebui să susţină această ultimă şansă de a păstra actualul curs al justiţiei.dacă nu – poate vor primi azil politic în ucraina de vest :))

Nemesis  •  25 aprilie 2014, 9:15

E sereista,la fel ca „jurnalistii” pe care i-ai pomenit in articol.La fel ca Blejnar.Nu o vor lasa din brate.

Redi  •  25 aprilie 2014, 9:16

Felicitatri pentru munca voastra! Urmaresc Antena3 si am constat cu parere de rau ca au o atitudine non profesionala. Colegi de-ai lor, au muncit si au scos la lumina date importante. Munca si perseverenta trebuie respectate si nu criticate! De ce numai medaliile lor sunt importante? Chiar dezamagita de Antena3! Felicitari Dl Tolontan!

mariana  •  25 aprilie 2014, 9:23

domnule tolontan pe cind o dezvaluire si despre felix securistul? nu de alta dat trebuie dovedit ca sunteti un ziarist liber si independent pina la capat, hai ca poti.

Tizul  •  25 aprilie 2014, 9:29

Din partea mea tot respectul si multa bafta!

Din pacate insa eu personal sunt de partea A3 in ce priveste sceptcicismul vis a vis de dorința DNA de a o deranja pe pupila prezidențială. Nu zic, poate dupa alegerile din Noiembrie va fi altfel, insa momentan am mari dubii ca o vom vedea pe Udrea plimbata cu catuse prin fata mass media cum a fost de exemplu cazul lui Mazăre.

Sa dea Domnul sa fie ca tine si nu ca A3, insa eu unul sunt Toma Necredinciosul, pana nu ii vad condamnati nu cred!

Cătălin Tolontan  •  25 aprilie 2014, 9:31

18, io: daca sint insuficient de intransigent pentru dumneavoastra, dar totusi imi apreciati articolele, inseamna ca nu sint demn sa bem o bere impreuna, nu ca nu ma puteti citi 🙂

44, redi: nu cred ca e ceva neprofesional in criticile pe care mi le aduce A3. Nu sint in nici un fel obligati sa fie de acord cu mine.
Dimpotriva, sint liberi sa creada ca sint prost. Sau basist. Sau oricum. E opinia unor oameni despre mine si e foare bine ca si-o exprima.

Avem pareri total opuse despre justitie. Si asta e ok.

stefansb  •  25 aprilie 2014, 9:34

am mai spus-o, dar simt nevoia sa o mai spun. daca am mai avea 5 ziare ca gsp am putea spune ca avem presa. bravo tolo

unul de la tara  •  25 aprilie 2014, 9:41

Daca investigatia voastra e cinstita, jos palaria si mult respect !!! Daca e de fatada si pentru a induce in eroare oamenii de buna credinta din tara asta, sa va fie rusine ( daca mai este rusine ?! ) !!! Ramane de vazut…….. PS. udrea va ajunge la Targsor, pe ani multi, doar atunci cand se va gasi un procuroras, cu cohonesfara sa fie impresionat de cine este! Nu ne ramane decat sa spunem: Doamne ajuta !

dan  •  25 aprilie 2014, 9:43

Felicitari! Cred ca si logica lor functioneaza aproape ca a ta, dar nu au voie de la Partid sa-ti dea dreptate.

Comentează