S-a lămurit misterul lansat de președintele Băsescu: prima procuroare a Galei Bute cere judecătorilor să ne pedepsească pentru că ”am fost presată de articolele din ziar”

Plecată de la DNA în 2013 după ce i s-a infirmat rechizitoriul Galei Bute, procurorul Alina Florentina Stoica a fost angajată în 2014 la DIICOT de către Alina Bica, prietena Elenei Udrea. Stoica susține că are greutăți în a-și face meseria, pentru că cei anchetați de ea la DIICOT îi bat apropouri despre “comentariile denigratoare la adresa mea apărute în Gazeta Sporturilor”. După 11 luni de la publicare, procuroarea susține că ”am fost presată de articolele din ziar” și ne-a dat în judecată, cerînd despăgubiri de 200.000 de lei și ștergerea investigației de pe net.

vineri, 14 noiembrie 2014, 7:02

Plecată de la DNA în 2013 după ce i s-a infirmat rechizitoriul Galei Bute, procurorul Alina Florentina Stoica a fost angajată în 2014 la DIICOT de către Alina Bica, prietena Elenei Udrea. Stoica susține că are greutăți în a-și face meseria, pentru că cei anchetați de ea la DIICOT îi bat apropouri despre “comentariile denigratoare la adresa mea apărute în Gazeta Sporturilor”. După 11 luni de la publicare, procuroarea susține că ”am fost presată de articolele din ziar” și ne-a dat în judecată, cerînd despăgubiri de 200.000 de lei și ștergerea investigației de pe net.

Investigație de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Ca procuror DNA, Alina Florentina Stoica a cercetat mai bine de un an și jumătate dosarul Galei Bute, din primăvara lui 2012 și pînă în decembrie 2013.

Pe 2 decembrie 2013, conducerea DNA i-a invalidat rechizitoriul în cazul fraudei din bani europeni, șefii ei negînd concluzia Alinei Stoica că doar Rudel Obreja era vinovat pentru cheltuirea nelegală în iulie 2011 a 2,5 milioane de euro din bani publici.

În  timp ce procuroarea Alina Stoica a exclus din cercul vinovaților pe toți cei din ministerele Elenei Udrea și a lui Ion Ariton, conducerea DNA a decis că responsabilii fraudei se găsesc și în aceste ministere și că dosarul trebuie reluat.

Gazeta a publicat, în decembrie 2011, ample pasaje din Ordonanţa DNA în care procurorul șef adjunct de secție Mariana Alexandru susţinea că “rechizitoriul este nelegal sub aspectul soluţiilor de neurmărire dispuse cu privire la funcţionarii implicaţi în săvârșirea faptelor descrise”.

La scurt timp, Alina Stoica își dă demisia din DNA. Ca ziariști, am contactat imediat Biroul de presă al DNA și am rugat să i se comunice procuroarei că dorim un dialog pentru ca ea să comenteze infirmarea rechizitoriului și să-și explice plecarea.

N-am primit nici un răspuns pozitiv.

Interviu de angajare la DIICOT 

Cînd a părăsit DNA, procuroarea Stoica a fost repartizată iniţial la Biroul de presă și comunicare al Parchetului de pe lîngă Înalta Curte.

După nici o lună, deci la începutul lui 2014, ar fi ajuns la DIICOT, așa cum rezultă din cererea sa către judecători. Cert este că, potrivit informațiilor publice, pe 4 iunie 2014 Stoica a dat un interviu și a fost angajată la structura centrală a DIICOT, instituţie condusă de Alina Bica.

Alina Bica este prietena Elenei Udrea, imagini cu înaltul magistrat și cu politicianul la cumpărături la Paris apărînd în spaţiul public în octombrie 2014.

După aproape un an de la publicarea primelor articole despre ea, procurorul Alina Stoica susţine că munca la DIICOT de pe parcursul anului 2014 i se desfășoară cu dificultate din cauza investigației din Gazeta Sporturilor din decembrie 2013.

Prin urmare, Stoica cere președintelui Judecătoriei Sectorului 6 să fim pedepsiți ca jurnaliști pentru greutățile pe care le întîmpină în rezolvarea cazurilor, greutăți care decurg din faptul că i-am afectat reputația. Magistratul de la DIICOT solicită și circa 40.000 de euro pentru problemele pe care le întîmpină.

Ea detaliază dificultățile profesionale prin care trece din cauza noastră.

Reclamă că cercetările îi sînt „îngreunate”

“În ultimele 10 luni, în repetate rînduri, în calitate de procuror DIICOT, m-am confruntat cu împrejurări care au influenţat și pot influenţa în continuare în mod negativ rezultatul anchetelor pe care le desfășor, întrucît au fost situaţii în care persoanele pe care le cercetez, dar și martori mi-au pus la îndoială, direct sau în mod voalat, buna-credinţă și profesionalismul în soluţionarea cauzelor cu care am fost învestită, aceste persoane invocînd, în sprijinul susţinerii lor, conţinutul articolelor pîrîtului Tolontan Cătălin de pe siteul tolo.ro și care au fost preluate și de alte siteuri”, susţine procuroarea în plîngerea făcută către președintele Judecătoriei Sectorului 6, București.

«Referirile la articolele pîrîților Tolontan Cătălin și Mirela Neag de către persoanele pe care le cercetez îngreunează modul în care trebuie să se desfășoare activitatea mea profesională, acesta fiind și motivul care m-a determinat să formulez prezenta acțiune după 11 luni de la debutul articolelor calomnioase ale pîrîților» Alina Florentina Stoica

Conform atribuțiile DIICOT, Alina Stoica cercetează cazuri de crimă organizată sau de terorism. Ea lucrează la  Biroul de combatere a traficului transfrontalier de droguri. Așadar, procurorul are în față suspecți traficanți internaționali de droguri care, potrivit celor scrise de ea către judecători, îi îngreunează sarcina invocînd articole apărute într-un ziar.

“Așa-zis interes public”

În cele 10 pagini ale chemării în judecată, magistratul cu o vechime de 18 ani în profesie și care susţine că “n-am avut în 12 ani de DNA achitări definitive” spune că ziariștii au dovedit o “preocupare obsesivă” la adresa sa, că am acţionat “în mod mincinos”, că ne-am folosit de un “așa-zis interes public”, că am făcut “afirmaţii onctuoase” și că sîntem jurnaliști “autodeclaraţi”.

“Predindeau cum să-și conducă ancheta procurorul”

Alina Stoica mai pretinde că “succesiunea comentariilor calomnioase ale pîrîţilor Tolontan și Neag a fost generată în mod evident de faptul că nu am dat curs presiunilor acestora de a conduce o anchetă penală conform dorinţei lor și că nu am trimis în judecată unele persoane, chiar dacă nu au săvîrșit vreo faptă și nu erau întrunite elementele constitutive ale vreunei infracţiuni în ceea ce le privește pe persoanele respective”.

Despre ce presiuni e vorba? Cum i-am transmis ”dorința”? Procuroarea răspunde în fraza imediat următoare.

”În susţinerea celor precizate anterior arăt că numai în cursul lunii octombrie 2013 pîrîţii au redactat opt articole privind ancheta pe care o desfășuram și în care pretindeau cum anume trebuie să își conducă ancheta procurorul”.

«Exemplificativ în ceea ce privește intenția acestora (nr: ziariștilor) de a pune presiune pe desfășurarea anchetei sînt chiar o parte din titlurile articolelor: “Să ajutăm DNA”, “Cititorii au ajuns în față la DNA”, DNA, unde este milionul de euro?”» Alina Florentina Stoica

Am furnizat linkuri pentru fiecare dintre articolele invocate de procuror. Mai mult, la finalul acestui text publicăm integral plîngerea procuroarei, dar și Ordonanța DNA prin care i-a fost infirmat rechizitoriul în Gala Bute. Pentru ca oricine să vadă cine ascunde adevărul în acest caz.

Ce le place americanilor și nu-i place Alinei Stoica

Investigaţia Galei Bute și evenimentele realizate împreună cu cititorii pe parcursul anului 2013, invocate de Alina Stoica în faţa instanţei, sînt exact acelea care au cîștigat, pentru prima oară în cazul unei publicaţii din România, premiul decernat de INMA.

În 2014, International News Media Association, cea mai prestigioasă organizaţie globală de media construită în jurul businessului, audienţei și brandului de presă, a oferit Gazetei Sporturilor, pentru evenimentele derulate cu publicul în cadrul investigaţiei Galei Bute, premiul 1 la una dintre categoriile unui concurs unde au participat, printre altele, ziare precum New York Times, Chicago Tribune, Die Welt, De Telegraaf, Bild, Kleine Zeitung, London Evening Standard, Aftenposten, Sunday Times.

Și încă ceva.

Mic mister dezlegat

Pe 9 septembrie 2014, președintele Traian Băsescu afirma la emisiunea lui Robert Turcescu pe B1TV  că “S-ar putea să vedeţi cum decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important”. CSM a sesizat Inspecția Judiciară asupra afirmațiilor șefului statului.

Pe 10 noiembrie 2014, citatul din chemarea în judecată a Alinei Stoica sună astfel: “Nu am dat curs presiunilor acestora (nr: ziariștilor) de a conduce o anchetă penală conform dorinţei lor” și “Surprinzător este faptul că aceștia (nr: ziariștii) au avut pretenţia ca subsemnata, în calitate de procuror, să îmi conduc ancheta după cum doreau aceștia”.

Cînd vorbește de “presiuni” și de “dorinţe”, procurorul se referă exclusiv la articolele publicate, Alina Stoica recunoscînd de altfel în cererea sa către judecător: “Arăt că nu îi cunosc pe pîrîţi și că nu am dialogat niciodată cu aceștia”.

Chemarea în judecată prin care Alina Stoica acuză că a fost ”calomniată” și ”presată” de jurnaliști prin articole

Ordonanța DNA de infirmare a rechizitoriului Alinei Stoica, în care practic dosarul a fost reluat

Comentarii (71)Adaugă comentariu

ftwraku  •  14 noiembrie 2014, 7:28

PAI DACA JUSTITIA JUDECA in functie de ce scriu ziarele, atunci sa inchidem tara si sa ne mutam in mutam in Africa. JUDECATORII JUDECA IN FUNCTIE DE PROBE, PROBE CARE SUNT ADUSE IN INSTANTA.

PRESA ARE DREPTUL SA SCRIE DACA JUDECATORII, PROCURORII COMIT anumite greseli,daca baga dosarele pe sub masa SAU PUR SI SIMPLU SA ABEREZE.

Daca PROCUROAREA RESPECTIVA NU ISI POATE FACE DATORIA deoarece astia in GSP scriu de x sau de y, atunci sa isi dea demisia si sa lucreze in privat, ori sa va vanda in piata cartofi….

PRESEDINTELE,PROCURORII,MINISTRI,ETC,ETC,SUNT SUPUSI EXPUNERII publice! Daca scria despre copilul ei ca are nu stiu ce boala si dadeau detalii private, gen certificat de nastere,etc,etc,ATUNCI era alta discutie….

PAI PROCUROII SI JUDECATORII CE ASTEAPTA? SA NU MAI SCRIE LUMEA DE EI? NUTU CAMATARU A AVUT ATATEA PROCESEE TOCMAI CA A SCRIS PRESA DE EL,ALTFEL DADEA SPAGA PESTE SPAGA SI SCAPA!!! Atunci desfiintam presa si gata,trecem la vechiul sistem….

EU INTREB,JUDECATORII SI PROCURORII IN ROMANIA SE LASA INFLUNETATI DE PRESA? INTREBARE LOGICA. JUDECATORII SI PROCURORII JUDECA SI CERCETEAZA IN FUNCTIE DE CUM SCRIU ASTIA DIN PRESA?

doina  •  14 noiembrie 2014, 7:40

asa-i ca justitia e independenta? daaaaaaaaaaa!

ObnOxiOus  •  14 noiembrie 2014, 7:52

Buna ziua, hahahahahahaaaa da ma v-ati gasit si voi pe cine sa dati in judecata… ancheta GSP …nu stiu la ce v-ati gandit dar parerea mea …asta e cea mai mare greseala…s-au batut cu aceasta ancheta…Becali George, Stoica Mihai, Borcea Cristi, Becali Victor, Becali Ioan, Padureanu Jean, Copos George, Gheorghe Popescu… si au fost corect pusi la respect unde merita (parere personala) si voi vreti sa dovediti ca va incurca ancheta ca va ce?…SUCCES!

ovytz0  •  14 noiembrie 2014, 8:09

Este absolut incredibil ce se intampla … citesc unele articole si nu imi vine sa cred, deja totul se face pe fata fara pic de frica sau rusine

Este clar ca totul a fost pus la cale, exista deja prea multe dovezi, ceea ce nu inteleg totusi este cum aceasta doamna „procuror” are curajul sa faca asa ceva dupa ce a facut aceasta „eroare” si a scapat fara nici o problema.

Nu am urmarit, dar ma indoiesc ca a fost vreo ancheta asupra faptului ca un procuror si-a facut treaba asa de prost pentru stat ( si asa de bine pentru anumite persoane ).

yaruk  •  14 noiembrie 2014, 8:29

Cataline, daca ai fi elogiat-o scriind ca-ti place cum conduce ancheta nu te-ar mai fi dat in judecata.

Nici noi nu am mai fi aflat depre hotia de acolo.

Daca ar fi cerut daune morale de 1 leu,poate ca ar fi fost mai credibila. Precis vrea sa mearga si ea la Paris la cumparaturi ca azi-maine vine mosu’.

gabi  •  14 noiembrie 2014, 8:30

Domnule Tolontan, meriti sa fi dat in judecata.
Dumneata ai aratat ca justitia era doar pentru unii, dar nu conta in intentia ta de vot, ii votai tot pe ei, cei care erau protejati. Poate asa o sa-ti dai seama cat de cancerigeni sunt pentru Romania

ftwraku  •  14 noiembrie 2014, 8:38

”am fost presată de articolele din ziar””
REPET INCA ODATA,poate imi explica si mie cineva…JUDECATORII SI PROCURORII JUDECA IN FUNCTIE DE CE SCRIU ZIARELE? Iar aceasta sintagma ” ”am fost presată de articolele din ziar”” se poate aplica oricand. TOTUL TIMPUL UN JUDECATOR ,UN PROCUROR VOR FI PRESATI DE OPINIA PUBLICA.

Doamne fereste de clipa cand nu se va mai intampla asta. Ei judeca si cerceteaza in functie de probe. Daca presa,opinia publica aduce in discutie anumite subiecte,ei pot tine cont de ele sau nu….

Sa dam exemple de acum 60-70 de citate din presa din America atunci cand Al Capone a fost condamnat? Si asa la noi se scrie FOARTE,FOARTE,FOARTE PUTIN despre subiectele astea.In functie de interes,insa asta este cu totul altceva…REPET,NUTU CAMATARU daca nu ajungea mare star tv,este foarte probabil sa fi scapat fara nici macar o zi de inchisoare! PE MINE MA SPERIE MODUL CUM SE PUNE PROBLEMA SI CUM SE COMENTEAZA,la tv,pe forumuri,etc,etc…

INCA O DATA: JUDECATORII SI PROCURORII IN ROMANIA JUDECA IN FUNCTIE DE CE SCRIE PRESA? Eu sper ca acest dosar sa fie chiar mai mediatizat.

ORICUM,INTR-UN STAT DE DREPT NU CONTEAZA CE SCRIE X SAU Y PE FORUM,CONTEAZA PROBELE. PRESA ARE TOT DREPTUL si oarecum obligatia as pune eu,sa comenteze!!!

gabi  •  14 noiembrie 2014, 8:39

inca ceva domnule Tolontat, esti tiparul romanului perfect, nu conteaza ca astia si-au batut joc de tara, ii lasam tot pe ei ca poate ceilalti ne duc la rusi.
Pentru insanatosirea sistemului e nevoie de o schimbare, cei care si-au batut joc de poporul roman 10 ani ar trebui sa ne lase.
Dar vad multi care inca nu realizeaza ca suntem ultimii la toate nivelurile dupa 10 ani de „dreapta”, condusa doar de bugetari.
Intr-un stat normal, cei care au inchis spitale, au taiat ilegal salarii si pensii nu ar mai fi primit nici un vot de la aceste categorii, dar la noi,…
nu e bine ca cineva respecta deciziile justitiei si returneaza banii pe care statul e obligat sa-i dea inapoi (Boc cand era obligat sa dea bani inapoi de justitie, amana pana in 2020, stiind ca nu va mai fi)
as putea sa-ti scriu sute de pagini, dar nu are sens. Poate cand ajungi in tribunal si o sa vezi adevarata fata o sa intelegi cat rau ne-au facut

Sandu  •  14 noiembrie 2014, 8:45

Este incredibil!

Un anchetator, un om care face anchete penale, care decide retineri, arestari si schimbari ale cursului vietilor altor oameni, asadar un procuror pretinde bani pe motiv ca e deranjat de „intentia de a pune presiune”.

Ce formulare la un om al legii!

Ma rog, un presupus om al legii, pentru dupa cum a actionat in dosarulul Bute rezulta ca e un om al Elenei Udrea.

Iar angajarea sa tocmai la DIICOT, institutie a carei sefa e tovarasa de cumparaturi a Elenei Udrea si a fost numita acolo de presedintele care plangea de mila procurorului „speriat” de voi, arata cat de mica si strans unita e lumea, ce inseamna sistemul de pile si relatii si cat de mult conteaza nu cat de calificat esti ci cu cine iti faci cumparaturile la Paris!

Un roman  •  14 noiembrie 2014, 9:27

Duminica se vor termina 10 ani de mafia basista.
Mandatul lui Kovesi expira in curand si sunt sigur ca Elena Udrea va ajunge in puscarie langa Dorin Cocos si Traian Basescu langa Mircea Basescu.

Cătălin Tolontan  •  14 noiembrie 2014, 9:32

6, Gabi: oricine are dreptul sa apeleze la tribunal si n-avem nici o problema cu asta. E o solutie civilizata. Procurorul Alina Stoica s-a considerat presat de ceea ce am scris, foarte bine, sa dovedeasca in instanta cum au presat-o articolele si cum ii impiedica asta munca de acum.

Suprematia justitiei se exprima in fata oricui, inclusiv a ziaristilor.

Si in cazul acestui proces vom spune exact ceea ce am spus in cele despre care am scris: ca avem deplina incredere in justitie.

Matei Alexandru  •  14 noiembrie 2014, 9:32

Daca ramanea Base la butoane v-ati fi luat-o cat se poate de „independent” de la justitia noastra buna si draga.

Pastrand proportiile, cam cum si-a luat-o Berbeceanu.

Si, atentie, tot de la Alina Bica (cea frumoasa si desteapta!).

Norocul sau a fost faptul ca madam Kovesi il cunostea bine si asta a determinat-o sa faca cercetari amanuntite si sa afle adevarul despre marea inscenare.

ftwraku  •  14 noiembrie 2014, 9:35

Intreb si eu,de ce sunt sterse cometariile care nu contin injurii sau amenintari….eu observ ca atunci cand folosesti logica deranjezi cel mai mult…in mare masura eu doar am intrebat ” procurorii si judecatorii” sunt influentati de mass media intr-un stat de drept? ori procurorii si judecatorii sunt interesati de probe? alta intrebare: anchetele jurnalistice deranjeaza? alta intrebare; Nutu Camataru daca nu era atat de cunoscut opiniei publice ar fi facut vreo zi de puscarie sau ar fi musamalizat tot cu spagi peste tot? alta intrebare: procurorii Romaniei sunt labili psihic si nu fac fata presiunii? Uitati-va in istorie sa vedeti cum se scria in presa atunci cand Al Capone sau „Lucky” Luciano au fost condamnati. Distinsa procuroare daca nu este amenintata de nimeni in cazuri foarte rare ar trebui sa se planga de presa…cititorii ar trebui sa penalizeze mai mult presa decat procurorii….

Doamne fereste de ziua cand nu se va mai scrie in presa ce fac astia.

sportsaga.ro  •  14 noiembrie 2014, 9:44

Parca si vad un traficant sau contrabadist cum ii zice lu’ tanti asta: Aha, tu esti aia de te-a facut de ras Tolontan, nu poti sa ma arestezi tu pe mine! :))
Si doamna izbucneste in plans, ca asa fac astia la DIICOT.

geo  •  14 noiembrie 2014, 9:48

Udrea si Ridzi intr-o celula, iar Base si Cocos in alta!… am zis!

fotbal  •  14 noiembrie 2014, 9:52

dupa ce pleaca bica procurorul isi va incheia cariera. daca avea elan chema la judecata DNA-ul care v-a certificat investigatia 🙂 eu o inteleg, a realizat ca s-a scapat pe ea de cariera, macar s-o faca fulminant 🙂 cu vantul in fata

Chris  •  14 noiembrie 2014, 10:03

O sa fiu scurt. Parvenite. Bica,Stoica si cu Udrea. Dati cu ele de pamant. Au intrat unii . Urmeaza ele. Sper sa le vad in puscarie. Cu tot cu blana, pantaloni de trening si tocuri cui.

Marius  •  14 noiembrie 2014, 10:05

…Catalin, nu inteleg. Ai fost neatent sau ai facut special?.. Citez:’ …i-a invalidat rechizitoriul in cazul infractiunii din bani europeni,….’. Nu e o certitudine, totusi, inca. E o presupunere. O prezumtie. Judecatorii, intr-un final, vor hotari daca a fost infractiune sau nu. Eu asa cred. Si cred ca ai fost neatent, din cit te cunosc.

ady  •  14 noiembrie 2014, 10:22

Alina Stoica are nevoie de bani sa se alature grupului de cumparaturi de la Paris Udrea-Bica-Topoliceanu si si-a adus aminte de voi. Hahahahaha! Asta-i justitia independenta a lui Basescu!

ady  •  14 noiembrie 2014, 10:25

Si inca ceva. Prin actiunea asta procuroarea Alian Stoica s-a dat de gol. Deci nu e chiar atat de desteapta pe cat sustine ea in plangere. Halal!

Alexbibirica  •  14 noiembrie 2014, 10:46

politica pumnului in gura !

x  •  14 noiembrie 2014, 11:08

Tolo Tolo.. ce-o sa mai faceti voi daca iese Ponta?…

Florea  •  14 noiembrie 2014, 11:11

Ca procuroarea asta e slab pregatita si o unealta in mainile altora e evident.
Pai si e bine atunci cand asemenea procurori trimit oameni in puscarie?!

Cătălin Tolontan  •  14 noiembrie 2014, 11:16

18, marius: e ceea ce sustin procurorii in Ordonanta DNA, ca e infractiune. Intr-adevar asta doar un judecator poate proba. O sa nuantam, multumim!

C-tin  •  14 noiembrie 2014, 11:22

justitia este independenta la Bucuresti si CADORISITA la Paris!!!
Mult timp v-a trebuit sa va dati seama de acest lucru!!

fanulumocanu  •  14 noiembrie 2014, 11:32

Domne, ce tupeu obraznic au oamenii astia. E evident pentru oricine ca nu urmareste vreo sentinta favorabila sau vreo despagubire, ci doar inducerea unei alte versiuni in societate,o samanta de indoiala in mintea celor care deja au stampilat-o ca procuror dubitativ : „daca, totusi, are si doamna procuror un pic de dreptate, si Tolontan asta e cam agresiv si ivanovician?”

dan  •  14 noiembrie 2014, 11:36

Si uite asa se dezleaga si misterul rechizitoriului cu un singur vinovat si cu Udrea scapata. La DIICOT e tot secretul si… gasca fetelor care-si fac cumparaturile la Paris!
Succes in continuare si cu un avocat bunutz aceasta chemare in judecata moare din fasa.

Mihai  •  14 noiembrie 2014, 11:49

Draga Tolo,
Faci foarte bine ca te ocupi in continuare de E. U. si de anumiti procurori.
Dar, draga Tolo, de ce nu te ocupi de tunurile, de miliarde de euro, date de cei din usl ?
De ce nu te ocupti de procurorii si judecatorii corupti care tergiverseaza de ani de zile procesele marilor corupti si marilor infractori, care au devalizat tara, care ii achita sau ii condamna la pedepse simbolice, cu suspendare ?
Intii sa recuperam miliardele furate de Mafia care este reprezentata de usl : Nas6case, Felix, regretatul Patrician, Dragnea, Mitrea, DIP, Oprisan, Duicu, Cosma, Nicolescu, Bunea Stancu, Mazare, Nicusor Constantinescu, Voicu, Mischie, Micky Spaga, Bradisteanu, Ioan Dumitru – Romsilva, Caty Andronescu, Hrebe, Ilie Sarbu, Ciuperca, Pendiuc, Fenechiu, Uioreanu, Chitoiu, Chiuariu, Stavarache, Cancescu, Vosganian, Misu Vlasov, Dan Radu Rusanu, Moliceanu, Copos, Seres, Pantis etc etc etc, iar abia apoi sa vedem daca E. U. chiar a furat acel milion de euro.
Cred ca incerci, in disperare, sa abati atentia de la fraudele de miliarde de euro, ale stapinilor tai.

florin  •  14 noiembrie 2014, 11:51

Ok. Procuroarea se simte nashpa, dar de ce s-a trezit atat e tarziu? Justitia asta e independenta si adormita. Deh, drumurile la Paris te obosesc!

dr. b  •  14 noiembrie 2014, 11:52

Tolontan,

acestia sunt expozantii regimului pe care l-ai sustinut. Acestea sunt personajele de pe scena aliniate in spatele lui Johannis. In cartier se spune ca ti-ai cam furat-o singur…

Cătălin Tolontan  •  14 noiembrie 2014, 11:56

29, florin: nu o confunda pe alina bica, cea care a fost la paris, cu alina stoica.

30 dr. b: am sustinut ca justitia trebuie sa fie independenta si ca nimeni nu e deasupra legii. Asta am sustinut. Si am avut incredere, cum am si acum, ca se va ajunge la aceasta situatie de suprematie a legii.

Hahaha  •  14 noiembrie 2014, 12:22

Lasa-ti vrajelile…ati vrut articole comandate de sus, acum scoate-ti banutul..
Hahahaha

danutz  •  14 noiembrie 2014, 12:37

Nu inteleg logica acestei procuroare. Ea sustine ca a fost presata. Presata sa faca ce? Din rechizitoriu rezulta ca l-a gasit vinovat doar pe Rudel Obreja. Deci, a facut fata acestor presiuni! Atunci sa dea in judecatat conducerea DNA, cea care a emis Ordonanta de infirmare. Am dreptate?

Marian Raduinea  •  14 noiembrie 2014, 13:04

Sunt o sumedenie de inși cărora nici bine nu li s-a uscat cerneala de pe diplomă de jurist și, după o spoială de practică, din care se deprind cu chichițele ieftine ale unei justiții partizane și lesne inovatoare de false precepte morale, au îndrăzneala de a confunda libertate instituției justiției cu propriul liber arbitru. Și nu dau înapoi nici când sunt prinși cu mâța-n sac.

Păi, cuconiță, libertatea justiției presupune lipsa totală a temerilor și a intimidării oricăror luări de atitudine, de opinie din partea oricui, fie, sau mai ales a celor care dețin puterea.

Și asta se poate sprijini numai pe conștiința că ai aplicat legea în spiritul ei deplin.

Nu devii influențabil, ci accepți să fii.

Cătălin Tolontan  •  14 noiembrie 2014, 13:04

33,
danutz: mai usor dai in judecata jurnalisti decit pe cei din DNA ca, dupa aceea, s-ar putea sa te trezesti ca povestesc cei de acolo de ce ti s-a infirmat rechizitoriul. Pe intelesul publicului, nu doar in termenii juridici ai Ordonantei de infirmare, care oricum si ea este extrem de dura.

Da, rezulta ca a facut rechizitoriul cum a vrut dar, dupa aceea, spune ca noi am relatat calomnios pentru ca eram si ca asta o ingreuneaza acum sa lucreze.

Marcel  •  14 noiembrie 2014, 13:53

E ridicola aceasta procuroare! E lipsita de logica! Cu asemenea „profesionisti” infractorii pot dormi linistiti…
Cred totusi ca cei mai afectati in povestea asta nu sunteti voi „paratii” ci colegii ei procurori… nu cred ca este reprezentativa ci mai degraba ii face de ras!

mihai  •  14 noiembrie 2014, 14:34

Cat de slaba e justitia noastra draga! Va doresc succes in continuare

Tolontan, dat în judecată de un procuror de la DNA pentru „Gala Bute” | Reporter Virtual | Portal  •  14 noiembrie 2014, 15:04

[…] Fosta procuroare DNA Alina Stoica, in prezent angajata DIICOT, ii in judecata pe ziaristii Catalin Tolontan si Mirela Neag, afirmand ca munca sa la DIICOT se desfasoara cu dificultate din cauza unor articole despre ea, legate de cazul Gala Bute, scrie Catalin Tolontan pe blogul sau. […]

cata  •  14 noiembrie 2014, 15:14

tupeu maxim… in loc sa fie in parnaie ca a facut-o scapata pe cea mai cunoscuta romma din tara….

saineanu  •  14 noiembrie 2014, 15:25

care este, exact, problema? Cui te plingi si de ce? Daca are dreptate, va cistiga; daca nu, vei cistiga tu sau pluralul din „ne da in judecata”. Credem in Justitie sau nu?

Elena fata cu reactiunea  •  14 noiembrie 2014, 16:01

Catati-i in struna lui Iohanis ca o sa va cante si el. Nu stim cine o sa-i cante lui din spate ca sa nu uite ce trebuie sa spuna. Ideea e ca justitia si Romania lucrului bine facut e doar o lozinca. La fel ca lozinca „toti romanii din diaspora sa poata vota”. Orice om care a trecut de clasa a 4-a poate face un calcul si poate sa vada ce inseamna sa poata vota peste 3,500,000 romani din diaspora. Daca n-ar fi utopie ar fi cu siguranta demagogie. Si uite asa s-a tot batut moneda pe o tema falsa cand tema adevarata este coruptia din acest sistem creat sistematic timp de 10 ani. Sistem care azi il vedem afisat in spatele lui Iohanis. Sistem care il sprijina online si nu numai pe Iohanis. Sprijin care costa bani. Sistemul nu investeste atat efor fara sa-si ia partea leului.
Tolontan descrie corect „partea leului”. Luati de rumegati, vorba ceea’, cap aveti minte ce-ti mai trebe?

Vraja basista  •  14 noiembrie 2014, 16:06

Asta-i justitia lui basescu ! Dupa ce o sa se duca regimul lui, sa vedem ce mai fac acolitii de la fostul pdl. Atunci sa vezi investigatii. Pedelacilor, vineeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!

lord belial  •  14 noiembrie 2014, 17:10

sincer, tolo, ma asteptam sa zici ceva despre libertatea presei si cum e ea amenintata de PSD, nu doar marota cu basescu. dar am uitat ca esti un ziarist de sport, ma obisnuisem cu opinia democratica
IOHANNIS PRESEDINTE!

george  •  14 noiembrie 2014, 17:12

poate……”mi(ni)sterul”..??

Alegz  •  14 noiembrie 2014, 17:15

Deci procuroarea reclama acum de fapt ca nu face fata presiuni pe care o exercita acum suspectii pentru ca GSP a scos la iveala prostia, neglijenta, dezinteresul sau poate chiar rea-vointa ei ‘in forma continuata’ de a ancheta dosarul Gala Bute, desi la un moment dat cred ca era mai gros dosarul jurnalistilor decat al procuroarei.

Culmea e ca propria institutie pentru care lucra i-a dat peste nas cu propriul dosar si i-a aratat cat de incompetenta a fost in dosarul Gala Bute.

Dar acum … ‘ea lucrează la Biroul de combatere a traficului transfrontalier de d r o g u r i’ .. aha … exista o explicatie!!!

Mihai  •  14 noiembrie 2014, 17:16

Tolo,

In toata zarva asta cu coruptia trece neobservata o alta problema importanta: calitatea actului de justitie in Ro. Ma refer si la ce fac procurorii si la ce fac judecatorii. Nu mai stiu in ce dosar din asta „zgomotos” am citi o chestie uluitoare: ca nu au dovezi dar trebuie condamnati ca exemplu. Asa ceva mi se pare infiorator. Mai ales ca era intr-o hotarare a Curtii Supreme a Romaniei. Astia chiar se joaca cu vietile unor oameni.
Tolo, doua intrebari pt ca nu sunt jurist: 1) cand o sa inceapa presa sa scrie despre eroririle judiciare grave din Ro? Si sa ceara introducerea raspunderii materiale pentru judecatori si procurori? Daca cineva condamnat ptr. o infractiune cu pagube plateste si el si familia cu confiscarea averilor lor si ale copiilor, de ce pentru erori grave judiciare nu se poate face la fel? Asa ar fi normal. De ce medicii raspund material iar procurorii si judecatorii nu? daca unii se joaca cu sanatatea oamenilor astialaltii se joaca tot cu viata unor oameni! De ce discriminarea asta? Avem hotarari de instante pentru care Ro a fost condamnata la CEDO iar (ne) stimabilii judecatori nu platesc nimic. Dar noi platitorii de taxe platim amenzile de la CEDO pentru prostia sau si mai rau reaua lor vointa.
2) Exista posibilitati legale ( xsa se constituie o institutie ( alta decat CSM – practici internationale) care sa verifice cazurile de malpraxis din justitie? Ceva ca si Curtea Constitutionala? Sau ce cai de corectare a abuzurilor justitiei exista. Pentru ca sincer ma astept ca in cativa ani o sa avem o avalansa de plangeri si cereri de rejudecari dupa cate tampenii s-au facut in ultimii ani?

Victoras  •  14 noiembrie 2014, 17:46

Absolut scandalos..dar asa se intampla
Cand unii judecatori si procurori stiu de fapt in ce sistem corupt se scalda si sunt obisnuiti sa faca ce li se ordona fara a fintrasi la raspundere in vreun fel ca apoi, sa se duca la cei pr care ii slujesc si sa le ceara ajutorul pentru ceea ce au facut ilegal.

Asa ceva nu se va intampla pentru ca cei care ii manevreaza nu ii mai scot si din r a h a t pentru ca s-ar manji prea mult si ei. Ar fi trebuit sa se astepte sa fie lasata balta odata ce va fi prinsa cu lucruri necurate.

cici  •  14 noiembrie 2014, 20:39

DNA si DIICOT sa verifice conturile stelei!!
Cine a bagat bani , cat s-a scos si unde s-au dus banii!
Vor avea surprize mari! Neplacute….

Redone  •  14 noiembrie 2014, 21:32

Felicitari D-le Tolontan, ati lamurit misterul lansat de Presedintele Basescu. Dupa 10 ani, justitia este in sfirsit independenta.

marian0904  •  14 noiembrie 2014, 21:34

Alinuta incearca marea cu degetu’. Va dati seama ce placere pe judecatori sa aiba in fata un procuror care da NUP oamenilor lui Udrea. Si care mai cere si un purcoi de bani ca daune morale. O intrebare: Alinuta a adus probe? Eventual ceva stenograme ale unor convorbiri telefonice din care sa reiasa ca inculpatii o luau la misto pe ea, Alinuta cea afectata de presa. Inca o intrebare: Ridzi a intrat la puscarie sau EBA ii paseaza lui Ponta placerea de a da ordinul?

Comentează