Lăsați-ne să iertăm!

Furioasă pe toată lumea, Monica Ridzi cere clemență unei justiții pe care n-o recunoaște. La rîndu-i o victimă, Dan Diaconescu ne anunță cu mîinile încătușate că ”din acest moment, românii nu mai cred în justiție”

joi, 5 martie 2015, 5:36

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Tablou cu zei și fulgere.

Furioasă pe toată lumea, Monica Ridzi cere clemență unei justiții pe care n-o recunoaște. O numește ”o justiție profund dependentă”, formată din ”procurori și judecători care au abuzat” și au însăilat astfel condamnarea ei la închisoare, pe care fostul ministru o  consideră ”o mare eroare judiciară”.

La rîndu-i o victimă, Dan Diaconescu ne anunță cu mîinile încătușate că ”din acest moment, românii nu mai cred în justiție”. E furios și el. Și-și flutură deasupra capului brățările gloriei, cu gestul care l-a făcut pe jurnalistul Horațiu Peppine să observe că ”în România, cătuşele nu mai semnifică penitenţa, ci gloria persecutatului” (Deutsche Welle).

Pe televiziuni se derulează cererile Monicăi Ridzi și ale soțului său.

Mă sună Liviu Mihaiu. ”Chiar dacă ea nu-și înțelege vina, pe caz medical poate fi iertată. Cred că trebuie să avem, ca societate, o atitudine superioară”, spune el. Și întreabă: ”Voi ce credeți?”.

Păi, ce să credem? Vedem că noi, cei din libertate, ne punem probleme, avem dileme și îndemnăm la compasiune.

Sabina Fati a scris un text frumos în România liberă acum cîteva zile, despre riscul de a ne pierde umanitatea. Emil Hurezeanu a izbucnit omenește aseară la Digi24 împotriva exceselor DNA, amintindu-ne că “pe pămînt există înțelegere, clarificare, adevăr și iertare”. Dar cum poți să acorzi iertare cuiva care te disprețuiește, te atacă și te minimizează dincolo de al 12-lea ceas? Și care nu vrea iertare, ci răzbunare pe cei care l-au îndepărtat?! Uneori, ca să poți ierta, te ferești întîi de lovitură.

Întrebarea este: își doresc Dan Diaconescu și Monica Ridzi iertare?

Unul este condamnat pentru șantaj, iar celălalt pentru abuz în serviciu și ștergerea probelor infracțiunii. Au trecut ani de cînd sînt în instanțe și nu au recunoscut, niciodată, nimic. Dacă judecătorii lucrează la ordin, cum susține Ridzi, atunci în cazul ei 8 judecători din două instanțe au gîndit la ordin. Opt, nu unul!

”Inculpații au avut o atitudine constantă de negare a infracţiunilor imputate”, notează Înalta Curte în prima motivare a sentinței Monicăi Iacob Ridzi. ”Perseverență în infracțiuni”, ”încălcări grave ale legii” și un minister al sportului transformat ”într-un tablou infracţional dezolant al activităţilor infracţionale”. Despre asta vorbește justiția.

Despre ce vorbesc cei condamnați?

Într-una dintre interceptările din dosarul ”2 Mai”, Ridzi află că este înregistrată și folosește următoarea frază referitoare la viitoarele acțiuni ale MTS: “Să fim atenți cum cheltuim banii pentru alte acțiuni! La televizor se vede că profesorii nu au bani, pensionarii mor de foame și în spitale e dezastru. Să dăm bani doar la acțiuni sociale”. “Cum adică?”, întreabă un angajat MTS. “Să dăm bani la handicapați, la chestii care te apucă plânsu’, mila!“, explică Ridzi. Seamănă, nu-i așa, cu emoționanta campanie de azi de pe televiziuni?

Cînd a fost condamnată, prima instanță a explicat că o face pentru ca fostul parlamentar și ministru ”să se conformeze la valorile sociale”. Senzația e mai degrabă că mulți dintre cei care au probleme cu justiția, de la Udrea și pînă la DD, doresc ca noi să ne conformăm valorilor lor.

Aici nu discutăm despre rezolvarea situației medicale. Dacă o comisie medicală și, mai apoi, un judecător, ar decide că Monica Ridzi nu poate îndura detenția, nu cred că cineva ar avea ceva de comentat. Și dacă ar comenta, e treaba lui. Cruzimea nu e în fișa de post a justiției.  

Dar, pînă atunci, ceea ce aflăm noi este că nici Ridzi, nici DD și nici Udrea n-au greșit cu absolut nimic. Dimpotrivă, cei de dincoace de gratii au greșit, e limpede! Infractorii, spune Ridzi, sînt procurorii care i-au falsificat stenogramele și s-au apucat să recunoască abia acum faptul că au acționat la comandă! Să nu trecem atît de ușor peste aceste afirmații. Dacă ele ar fi adevărate, se vor deschide procese penale împotriva magistraților!

Infractorii sînt, așadar, cei din SRI și din DNA, de vreme ce lucrează cu ordin extrajudiciar, după cum susține Udrea. Infractorii sînt judecătorii și infractorii morali sînt jurnaliștii care relatează despre cazuri. Au început avocații și politicienii care migrează dintr-un studio TV în celălalt să-i certe pe jurnaliști că își fac meseria! Și au dreptate, căci e limpede ca un cristal: pe banda de alergat inserată în celula lui Borcea galopează dreptatea, în timp ce infractorii sînt altundeva.

Am ajuns în situația redată într-o glumă în ultimul număr din ”Cațavencii”, care scrie că ”nu condamnații sînt închiși pe dinăuntru, ci noi sîntem încuiați pe dinafară”. Aceasta este senzația care te cuprinde dacă îi asculți. Nu ei au făcut ceva rău, ci societatea e de vină că, pentru a se apăra, folosind mijloace legale, a decis să-i țină departe o vreme pe acești oameni.

Același lucru l-am scris la vremea potrivită și despre felul în care Dan Voiculescu nu-și înțelege condamnarea și față de răul pe care A3 i-l produce. Se vede treaba că apostolii statului de drept sînt la fel de reticenți în a accepta decizia justiției ca și cei pe care-i acuzau că dau lovituri de stat.

Ca jurnaliști care și-au dedicat ultimii 6 ani din viață ocupîndu-ne de cazurile Ridzi și Gala Bute știm destul de bine cîte mișmașuri, cîte complicități și cîte combinații sînt încrustate acolo. Ni se pare o nebunie a unor zei mînioși să pretinzi că toți sînt vinovați, procurori, judecători, colegi din ministere, oameni de afaceri, primari, numai tu, niciodată, tu n-ai greșit deloc!

Văzîndu-i cum își afișează nu căința, ci, bun e Horațiu Peppine!, ”superbia unui patriot învins de duşmani”, te întrebi dacă iertare, libertate și viață vor ei. Nu cumva, ei cer în continuare să fie crezuți, admirați și slăviți?

Dacă mîine le dai drumul, se vor înfige să ne conducă din nou. După ce a fost trimisă în judecată, Ridzi s-a întors în Parlament pentru încă un mandat, iar acum strigă, și nu poți să nu te simți tulburat, că tot ce-și dorește e să stea cu copiii.

Refuzul  condamnării și al ideii că au greșit, oricît de puțin, exprimă mai mult decît o tactică de apărare sau de emoționare colectivă. E ca și cum ei vor să le interpretăm cazurile așa cum și le interpretează ei înșiși și, în general, să ne reducem înțelegerea lumii la numitorul comun al felului în care ei o înțeleg.

Dar nu e nimic nou, să nu fim ipocriți!

Mulți dintre ei așa au guvernat. Așa au trăit. Așa le-am permis, cei care am făcut-o, ca să fim sinceri pînă la capăt.Ca ziarist, îmi reproșez că n-am fost mai aspru pînă în 2009 cu Traian Băsescu, apoi mi-am făcut mai just treaba, pentru că de la el au învățat acești curteni politici că au mereu dreptate. Și că nu sînt datori să explice nimic.

În  lupta lor cu justiția, acuzații trădează sindromul celor care au mereu dreptate. Cînd ajungi să stăpînești tot, orice contrazicere îți activează un gol ontologic. Dacă nu controlezi, nu mai exiști.

Ridzi, Udrea, Bica sînt niște oameni care au ajuns la o asemenea putere asupra semenilor lor încît acum nu fac decît să mute patologia lui ”am mereu dreptate” în închisoare.

Imperfecți și convinși că nu avem mereu dreptate, tot noi le sîntem datori cu ceva. Cu rugămintea: tăceți un pic! Nu mai dați bani ”la chestii care te apucă plânsu’, mila!“ și nu mai folosiți nenorocitele de tactici de PR ale consilierilor că multe dintre ele v-au dus dincolo de gratii, în goana după imagine. Lăsați-ne să ne vindecăm un pic, să ne treacă, să ne iertăm pe noi înșine și, într-un fel sau altul, veți simți și voi iertarea!

E mai greu să ierți în zgomot de șenile cu breaking news. Și Dalai Lama are nevoie de liniște cînd meditează, darămite noi, minți încordate în căutarea compasiunii rătăcite.

Există, pe lume, erori judiciare. Dar adevărata eroare judiciară națională se petrecea în România atunci cînd erau judecați doar cei mici, iar cei mari scăpau fără judecată, precum acum 10 ani. Nu întindeți la infinit răbdarea oamenilor și amintiți-vă de 16 noiembrie 2014! Chiar dacă vouă vi se pare că în aceste zile vă auziți doar voi și partizanii ideilor voastre, că lumea vă plînge de milă, reflectați măcar un pic că poate nu aveți dreptate.

Undeva se adună nemulțumirea oamenilor care asistă la acest proces de victimizare, pentru că și ei au probleme, și ei au bunici și părinți în spitale, și ei tremură pentru locul lor de muncă și sînt supărați că educația copiilor lor e amenințată. Lăsați-ne să iertăm din inimă și nu cu televizorul la tîmplă!

Comentarii (185)Adaugă comentariu

Valentin  •  5 martie 2015, 17:07

Am si eu o intrebare,dc nu le-au fost confiscate averile in vederea recuperarii prejudiciului?!Ca eu ,ca cetatean de rand, daca ma duc maine sa fur un telefon dintr-un magazin,si sunt prins ,sunt obligat sa il dau inapoi,pe langa faptul ca o sa fac si puscarie.In privinta iertarii ,dc sa-i iertam,pt ca au furat pana nu au mai putut,pt ca si-au facut niste averi imense din care or sa traiasca bine mersi si copii nepotilor lor?Dc sa-i iertam pt ca in timp ce ei huzuresc in lux si au si aveau salarii de zeci de mii de euro,platiti din banii nostri,pensionarii,bolnavii si salariatii din Ro traiesc de pe o zi pe alta,cu niste salarii,pensii de mizerie.Ce au facut ei bun pt tara asta,pt poporul asta,ca sa merite sa -i iertam.
De aia natiile puternice sunt unde sunt si noi suntem unde suntem.Pt ca acolo daca ai gresit platesti,nu ca la noi ,stai sa vezi ,ca o fi ,ca o patii,ca este bolnav saracul,ca este blonda,ca este grasa si hai sa-i iertam.
Asa si mie imi convine ma duc dau un tun de 5-6 mil de euro,sunt condamnat la 5 ani puscarie,apoi in puscarie ma imbolnavesc subit,si dupa 1-2 ani ies din puscarie,si ma duc sa traiesc bine mersi din banii furati.

sandokan  •  5 martie 2015, 17:07

Oameni buni…asta e o tactica veche de cand lumea.Apelam la umanitatea prostului de rand.sa ii atingem coarda sensibila.Asta e tot ce le-a mai ramas.Ultima speranta.Probabil cred,in mintea lor bolnava,ca cineva da doi bani pe sufletele lor.Cred ca e momentul sa afle ca ne dorim sa ii vedem, pe acesti infractori, suferind.Asa cum copiii romanilor sufera in spitale infecte.Doamna Ridzi…nu ne intereseaza nici de tine nici de copiii tai.MAcar de-ati avea demnitate….macar atat!

corupti  •  5 martie 2015, 17:14

vai dar cati sustinatori „umani” are hoata asta. Cu cat va plateste, cor de flamanzi ce sunteti? Pai ce om normal la cap e solidar cu hotul care I-a bagat mana in portofel? Sa stea si in puscarie, sa dea si banii inapoi. Pe criteria umnaniste proaste orice bolnav inchipuit cu copii mici acasa poate fura linistit, noi suntem oameni si iertam. Campanie mai penibila si mai proasta nu am auzit. E rau la puscarie, dea aia unii oameni nu fura. Cand a fost ministru si parlamentar era tantosa si nu avea nevoie sa stea langa „aia mici”. Acum e bolnava si cu dor de copii. Dar oamenii care au plecat la munca si nu isi vad copii cu anii din cauza saraciei intretinute de bagabonti ca ea nu sufera? Si aia nu au furat nimic, taci si inghit sperand la mai bine. Gratierea hoatei ar fi sfarsitul politi al lui Iohannis.

Pop Monica  •  5 martie 2015, 17:14

Excelent articol. Din punct de vedere jurnalistic imi place ca e scris la rece, fara furie. Recunosc ca aceasta capacitate ma depaseste in conditiile in care ei nu am avut mila de cei care sufera fie de foame, fie din cauza bolii , iar ei au vrut sa foloseasca si asta pentru propria imagine, nu numai ca i-au furat, i-au si batjocurit.
Si cer mila? Cum sa nu te infurii?
Ati vazut cum arata policlinicile de stat in Cluj-Napoca de exemplu?
De parca am fi in Lumea a III-a.
Felicitari JURNALISTULUI pt articol

vasglo  •  5 martie 2015, 17:22

Motto;
„Si noi am mai premiat adversarele contracandidatelor la promovare, dar altceva n-am facut”..

Catalin, totusi nu doresc la nimeni sa faca „parnaie” ca a prins hotii masinii sale si le-a dat o „corectie”, ca a facut, ca om de afaceri, un schimb de terenuri cu armata, aprobat de CSAT (darea/luarea de mita nefiind nici macar invocata,iar partenerii din armata fiind cu familiile lor de mult..) sau ca a intentionat sa premieze o echipa de fotbal, deja retrogradata, ca sa joace motivat ultimul ei meci din Liga1…:))

P.S. – iti inteleg reactia fata de „condamnatii definitiv” Ridzi si Diaconescu, dar vad ca le condamni deja si pe Udrea si pe Bica („..Dar, pînă atunci, ceea ce aflăm noi este că nici Ridzi, nici DD și nici Udrea n-au greșit cu absolut nimic.”,..”Ridzi, Udrea, Bica sînt niște oameni care au ajuns la o asemenea putere asupra semenilor lor încît acum nu fac decît să mute patolologia lui ”am mereu dreptate” în închisoare.”)Asa ceva nu se face!!…

In legatura cu…”Infractorii sînt, așadar, cei din SRI și din DNA, de vreme ce lucrează cu ordin extrajudiciar, după cum susține Udrea.”.., iti atrag atentia, cu drag, ca insusi un senator al Romaniei sustine acelasi lucru intr-o scrisoare adresata Presedintelui Iohannis. Stirea e preluata chiar de Gazeta Sporturilor in numarul ei de azi.Vezi http://www.mondonews.ro/acuzatii-socante-laura-codruta-kovesi-sefa-dna-santajata-de-directorii-sri/

florin  •  5 martie 2015, 17:24

Da am vazut cu cata manie proletara domnul Catalin Tolontan a izbucnit !?
Este de condamnat Ritzi ?! Evident ca da ! trebuie sa fie pedepsita evident ca da ! Trebuie sa taca si sa moara ! Evident ca da !
Ma uit la domnul Tolontan cu cata manie si chiar frustrare pe alocuri arunca cu vorbe ! Este talentat in a scrie ! Dar intre „sucirile” domniei sale si rasucirile lui Diaconescu nu este nici o deosebire din punctul meu de vedere .
Sa nu AI CURAJUL sa spui ca beneficiarul principal a tot ceea ce s-a intamplat este ELENA BASESCU si ca prietenul tau procurorul si-a cerut pensionarea pentru ca ,da, „fabricat” acest dosar ! Da a fabricat pentru ca beneficiarul principal a fosr ELENA BASESCU !
Da domnule Tolontan sunteti foarte talentat in vorbe dar si mare ticalos !

Darie  •  5 martie 2015, 17:24

Salut Catalin!
Sa trecem de aceste episoade lacrimogene… Sa ne axam pe CONFISCAREA AVERILOR acestor indivizi ce au devalizat tara! Atunci durere, atunci suferinta…Sa traiasca din drepturile de autor, din vanzarile cartilor pe care le scot ca din joben! Aceasta asa zisa doamna ministru, care neaga cu inversunare acuzatiile, i-as adresa o intrebare citand o replica din-un faimos film de comedie romanesc; „De unde doamna, de unde aveti atata avere…?!”
Multumesc

fanulumocanu  •  5 martie 2015, 17:25

Ce poate fi mai promitator, mai revigorant, decat ideea ca in sfarsit avem un stat care da semne de viata, in care justitia incearca sa-si ocupe locul?
E de rasul curcilor sa plangi de grija astora care au facut un rau imens acestei tari, care au produs drame oamenilor. Coruptia lor lasa someri in urma, lasa familii destramate, lasa copii care cresc singuri, parinti care trebuie sa se umileasca in alte tari pentru un pic de paine. Coruptia lor ne omoara sistemul de invatamant, coruptia lor ne ofera o armata de birou sau un sistem de sanatate fara vlaga.

gil  •  5 martie 2015, 17:26

eu zic sa fim la fel de receptivi asa cum au fost si la nevoile noastre..

Lica Degetel  •  5 martie 2015, 17:26

Noi catatenii cinstiti si necajitii acestei tari praduite de ticalosii tranzitiei sunte bolnavi si ne-aminvolnavit de prostia de a ne lasa condusi de specimenele nonumane cocotate in fruntea tari dupa”smecheria revolutionara” din decembrie 89 !! Romania a fost devalizata economic si valoric de „sleahta” de profitori ticalositi proveniti din esaloanele 2-3 ale protipendadei comuniste. Nu poti cersi mila din partea celor botjocoriti si umiliti de vicisitudinile canceroase socio-economice postdecembriste. Traim inca dupa 25 de ani sub „pacatul” de a fi acceptat nepasatori „minciuna” Revolutiei Romane, parte a scenariului dirijat al mondializarii ! Daca noi romanii,singuri nu ne trezim,nu ne maturizam, daca nu constientizam manipularea la care suntem supusi, viitorul copiilor si nepotilor nostri, va fi mult , mult mai cenusiu ca realitatea in care vietuiesc miloane de romani !

tzestosel  •  5 martie 2015, 17:27

1.Simtomele si boala sant direct legata de suma furata si de stadiul anchetei .
La suspiciuni de frauda apare lesinul , diabetul si insuficenta respiratorie.( primarul Pitesti)
La arestari apar suspectii de cancer ( Nicusor Constantinescu)
La puscariasi pierderea memoriei (Jean Paduraru )
Deducem ca politica si contractele cu statul dauneaza grav sanatatii !!
2. Pe vremea lui Ceaciu circula o vorba ” daca as avea cancer l-as impusca”.
In prezent „Daca santem bolnavi furam sau furam ca sa devenim bolnavi”.

beep  •  5 martie 2015, 17:29

la cate a facut, toate cu premeditare, trebuia sa ia 20, nu 5!
si mai lasati-o cu mila pt „copilasi”. a inceput sa-i scoata pe banda rulanta dupa ce a fost acuzata. chiar si de ei a vrut sa se foloseasca. oricum iese in 2, maxim 3 ani si poate continua. o ajunge lejer pe firea

Nony  •  5 martie 2015, 17:30

Ce sa va spun? Eu sunt un inventator care în 1988 a fost arestat printr-o înscenare de luare de mita (urmare ca am fost contactat de o companie din Olanda sa-mi vând inventia mea) si am fost condamnat la 5 ani de închisoare. Pai, toti acesti ,,moguli, si politicieni, si corupti” care se plâng acum de conditiile din arest, din închisoare, nici nu îsi pot închipui cum au fost acele celule din arestul capitalei sau viata din închisoarea de la Jilava pe vremea comunista!!! Când vad acum imagini cu ceea ce este acum, în raport cu ceea ce am trait eu acum 25 de ani…mi se pare ca ei sunt la un ,,hotel de 5***” daca ar fi sa compar…si eu (noi, cei de atunci) am fost victime adevarate ale sistemului comunist…nu ca ei, care ne-au supt sângele pâna la ultima picatura fara sa le pese de noi, ceilalti doar ca sa se îmbogateasca peste noapte din banii nostri. Sa stea acolo si sa suporte pt tot ceea ce au facut. Desi nu am dorit, si nu doresc nimanui sa mai treaca prin ceea ce am trait eu cu-adevarat la Fortul nr. 13 Jilava…nu am nicio mila pt acesti parveniti ai societatii de care trebuie sa scapam odata pt totdeauna.

Popescu  •  5 martie 2015, 17:30

Comentariul ziaristic este la un înalt nivel.
Problema este că în mintea lor de demnitari care au ”ars” etapele sărind de la consilier local la ministru cred sincer în nevinovăția lor.
Ca să ajungi la asemenea poziție trebuiau sa parcurgă un șir definit de poziții: șef de serviciu, director adjunct, director de direcție, neapărat secretar de stat și abia pe urma ministru.
Desigur că asemenea schemă ar fi durat cam un deceniu (de putere pentru partidul sau) sau doua decenii dacă partidul nu era mereu la putere.
Ce să facem dacă beneficiarii ”inocenței” lor se grăbeau. Cum ar fi fost aleasă EBA europarlamentar fără sprijinul Monicăi și al Elenei?
Vă amintiți cât de afectuoasă a înmânat carnetul de membru de partid Ebei după câștigarea europarlamentarelor ca ”independentă”.

O compătimesc pe doamna Ritzi, dar comportamentul dumneaei a fost de slugă.

Despre condamnați numai de bine.

Florin  •  5 martie 2015, 17:32

Bravo pentru articol

dori  •  5 martie 2015, 17:35

Total de acord. Din pacate presa se face in functie de interese, afinitati, sponsorizari. Chestia asta cu mila mi se pare absurda. Multi dintre cei ce faceau un haz imens de tentativa de sinucudere a lui Nastase sunt acum cuprinsi de o mila nemarginita fata de Ridzi sau chiar de Udrea. Nastase nu era om? Nu traia o drama? Nu, se spunea, statul de drept bla bla. Apropo, a mai auzit cineva in ultimul timp expresia statul de drept ? Nu am personal nici o mila fata de infractorii condamnati. Isi poarta crucea, platesc pentru faptele lor. Iar pentru cei ce nu-si reconosc greselile as propune sa nu li se permita eliberarea inainte de termen. Alt apropo, Jean Padureanu se spune ca e pe moarte, de ce nu e asa indignata „opinia publica” de acest caz?

pawn  •  5 martie 2015, 17:35

emotionant! mi-au dat lacrimile citind apelul doamnei ridzi si articolul doamnei sabina fati!
amandoua plangand in hohote de mila pensionarilor exterminati de basescu, a profesorilor care au plecat din tara ori s-au aruncat de pe bloc in ultimii 10 ani, ai…
aaa, dar ce zic eu aici?! ia uite ce neatent pot sa fiu! pai doamna ridzi a fost ministreasa sub basescu! si e si coca de bani, impreuna cu barbatu-sau! pai dupa cei 5 ani o sa iasa si o sa-si scoata parleala traind asa cum oricare dintre fraierii astia care scriem pe aici n-o s-o facem nici daca ne nastem de inca 20 de ori.
singurul ei regret e ca sa piarda un an sau doi (ca la cum boceste, mai mult n-o sa stea acolo) de trai pe marginea pacificului, cu sucul de portocale alaturi si cu ochelarii de soare pe nas.

Ariana  •  5 martie 2015, 17:35

Aceasta Ritzi mi se pare o femeie tare perversa….La puscarie cu ea,banii care trebuiau dati spitalelor,copiilor,handicapatilor,pensionarilor,ea nemernica i-a chetuit pe fata lui Basescu…sa-ti fie rusine mizerie !!!!!

Doar eu  •  5 martie 2015, 17:36

@Viorica
Pai daca nu esti de acord sa platesti pentru Ridzi pentru cei 5 ani si jumatate, pai atunci sa nu fi de acord sa platesti si pentru restul condamnatilor, si atunci hai sa avem tara plina de infractori care au furat, omorat, mituit…etc liberi…sincer nici eu nu sunt de acord sa platesc, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie liberi. Sa stea si Ridzi si altii ca ea la inchisoare sa plateasca pentru ceea ce au facut, ca altii, pentru o gaina furata stau si isi ispasesc pedeapsa, si nu se face atata caz…de ce acum se face atata caz? Doar ca sunt niste persoane publice? Sa stea acolo si fara posibilitati de a iesi mai repede, sa stea cu totii sa-si ispaseasca pedepsele…si chiar si asa, au o viata mult mult mai usoara fata de restul condamnatilor, si ies bine mersi din inchisoare si cu averea intacta…pe langa inchisoare ar trebui sa le confiste si averile, sa lucreze si ei pe 1000 de RON dupa ce ies, sa vedem…le place?
Atata caz pentru niste INFRACTORI…incredibil!!!

Ronin  •  5 martie 2015, 17:37

Vad ura si rautate zi de zi….. Toti suntem vinovati – o parte prin actiune iar restul prin inactiune . Exista un citat frumos care spune multe : Pentru ca Raul sa triumfe este de ajuns ca cei buni sa nu faca nimic. In Romania putem vorbi de o complicitate tacita . Va puteti spune parerile – este dreptul vostru dar trebuie sa invatam ceva – ceva ce ni s-a luat – ca Dzeu este Iubire si Iertare. Trebuie sa invatam ca si Omul tb sa ierte – nu doar D-zeu . Priviti dincolo de micime si rautati, eliberati-va de ura care ne sufoca zilnic – invatati sa fiti oameni.Cu toti am invatat sa folosim cuvinte mari pentru a ne putea ascunde in umbra lor micimea sufleteasca. Pana nu vom schimba radical aceasta societate toti vom suferi intr-o forma sau alta…iar societatea nu se schimba singura …

mister X  •  5 martie 2015, 17:38

bravo echipa gsp. foarte bun articol catalin si meirela
cea mai buna idee din articol este urmatoare:

Dar adevărata eroare judiciară națională se petrecea în România atunci cînd erau judecați doar cei mici, iar cei mari scapau fără judecată, precum acum 10 ani.

Zilnic in puscarii intra oameni forte saraci si amarati, dar vinovati. si asta nu de ieri de azi, din totdeauna.
de ce abia acum ne ridicam probleme, false in majoritatea cazurilor (dovada celula lui ridtyi – ca student sau pacient nu am avut parte de astfel de condiţii), despre PEDEAPSA, CONDAMNARE, ARESTARE????????
de ce se inflameaya hurezeanu cand intra la inchisaore sarbu sau adamescu (CE A FACUT ADAMESCU CU BANII DE LA LIGA CAMPIONILOR? MERITA ASTA IERTARE? SI REABILITAREA E O FORMA DE IERTARE)? baietii fini. de ce nu s a inflamat cand a intrat si gheorghe si ion.
era o vorba in ROMANAI FAC PUSCARIE PROSTII SI SARACII.
UITE CA NU E ASA.

justiţiar  •  5 martie 2015, 17:39

Iertare? nu ştiu dacă noi suntem în drept să iertăm infracţiunea.nu cred.
Milă? da, milă pentru că orice om ajuns în situaţia lor suferă şi suferinţa oricui merită milă.
Nu pot să accept nici corul bocitoarelor, dar nici acuzatorii de serviciu, pentru că nu-i cred nici pe unii nici pe ceilalţi.Nu mai am încredere în nimic din ce văd la tv.Nici măcar în DNA sau în judecătorii care ani de zile au acoperit mârşăvii de tot felul, iar acum stau cu dreptatea în mână.N-am avut de-a face cu sistemul penal, dar în procese comerciale am văzut atât de multe sentinţe diferite pe speţe similare, sentinţe contradictorii care sfidează logica şi bunul simţ, şi care nu te pot duce decât cu gândul la lucruri necurate…pentru mine, imaginea de infractori făcută pe criterii politice este o mizerie.Eu nu vreau ani în care sunt condamnaţi numai PSDişti şi ani în care sunt condamnaţi numai PDLişti , PNLişti, opoziţie.De ce aşa mare propagandă pentru vinovăţia unor oameni ca Udrea, Videanu,Ritzi şi nu la fel de multă pentru Ghiţă, Dragnea, Vosganian..nu cumva sunt , în parte, linşaje mediatice? Să dăm poporului ce crede că-şi doreşte? Pe cine urăsc acum cel mai mult cetăţenii iubitei patrii? Pe X? Pe EL!
Eu cred că toţi aceşti politicieni de prim plan au mai ales vina de a fi crezut că banul face tot şi tot li se cuvine.Fără apartenenţă politică.La fel şi în mod egal.Dar tratamentul nu este egal pentru toti la tv, ci după puterea banului patronului.Nu-i iubesc pe ziarişti mai mult sau mai puţin decât pe politicieni.Nici chiar pe Tolontan.

GT  •  5 martie 2015, 17:46

Cu iertatul se ocupa preotii. In fata legii sintem cu totii egali. Cum ar fi sa iertam nesimtitii cu atitea boli inchipuite care fac apel acum la intelegere si iertare? Am arata celor care mai au un rest de furat ca pot trece la treaba ca zvircolindu-se, facindu-se pres, plingind pot induiosa legea sa ramina liberi sau sa stea tot pe banii nostri in puscarie un an, doi… Sincer, pentru un „salariu” de citeva milioane de EUR, multi s-ar duce „la munca” un an, doi, in puscarie… Dupa care sa ne rida in nas o viata…
Ce observam cu amaraciune este ca politicienii si acolitii lor, care acum infunda puscaria pe tema contractelor cu statul, nu au nici macar demnitatea sa suporte hotaririle jduecatoresti… Asta-i clasa politica crescuta cu votul nostru…

Matei  •  5 martie 2015, 17:47

Articolul sta intr-o fraza” televiziunile ii prezinta pe hoti ca pe eroi,detinuti politici si oamnei de bine!” nu e vorba de cazuri medicale . Vorbim aici de A3 ,o televiziune ce s-a transformat in aparator de infractori pentru a justifica condamnmarea lui Voiculescu,desre asta vorbim . In ultimul timp personaje sinistre si corupte gen Udrea, Bercea ,Ridzi,Nastase,Fenechiu,Remes au devenit credibile,mai mult ,li se ridica osanale,se storc lacrimi de la public ,toate astea pentru a se credibiliza in lupta lor cu DNA si Justitia. Hai sa ne aducem aminte ce striga un infractor semianalbabet cu 120 dosare la activ si condamnat pentru tentativa de omor: „Am dat bani la Kovesi, la Livia Stanciu !!!” Un astfel de specimen devenise credibil ca lovea in institutiile linsate de A3 , Udrea,o infractoare sinistra si hoata devine imediat credibila daca ataca SRI-ul, Ridzi ,o alta „basista”linsata de A3 seara de seara ,devine dintr-o data mama iubitoare,caz de dat pe post si stors lacrimi . Dan Diaconescu e prezentat ca un minunat,un detinut politic fireste ,e numai bun de aratat prostilor ,mai ales celor ce l-au votat ,sunt inca multi si da bine gibonilor sa le arati ca A3 le apara stapanul …..pentru ca si ei trebuie sa gasesca sprijin cand au nevoie de „mitinguri ale libertatii”!!! Baletul asta sinistru,penibil si vomitiv al A3 a dus alaturi de RTV la pierderea alegerilor lui Ponta ,tocmai atitudinea asta superioara si colectiva il face pe Gadea sa spuna ca privitorii A3 gandesc ca ei ,nimic mai fals si s-a vazut pe 16 nov.Faptul ca au audienta nu insemna ca sunt si credibili …..si OTV avea audienta domnule Gadea !! Cand Antena 3 va avea curaj sa spuna: Dan Voiculescu a fost un securist si turnator ce a profitat de conjunctura, a furat ca toti securistii banii lui Ceausescu,a construit un aparat de propaganda pentru a santaja guverne si a se imbogatii, a racolat in partid oameni pentru ai pune in functii publice sa obtina beneficii si contracte cu statul,a folosit partidul dupa bunul plac,a pejudiciat statul cu mil de euro ,din cauza lui acum sufera multi oameni si se afla la inchisoare iar Dan Voiculescu este un infractor inchis corect asa cum a fost si Nastase Adrian ,ne cerem scuze pentru propaganda cretina dusa in toti acesti ani impotriva justitiei si satului de drept ….am gresit in toti acesti ani,am manipulat,am mintit privitorii …..iertati-ne !!! Asa sper sa aud intr-o buna zi pe A3 !! Dar nu cred curand !! P.S N-au inteles nimic,absolut nimc din votul din toamna .Aaaaa,sa nu uitam ,aseara un condamnat pentru talharie in Romania, expulzat din Germania tot pentru talharie……a talharit normal ,ca doar nu se apucase de munca, era glorificat si martirizat saracu ca a murit in inchisoare,dupa mintea lui Gadea era bine sa mai talharesca cativa oameni ,poate chiar sa ucida pe cineva pana murea de cancer …merita si el o sansa!! S-a intrebat veodata daca victimile acelui talhar au trecut peste trauma produsa si cat au suferit !?!?! Dar ,normal ,justitia trebuia pusa la colt si infierata .

criticul  •  5 martie 2015, 17:47

Domnule Tolontan,articolul dvs.este foarte bun,într-adevăr,de ce să iertăm noi,oamenii simpli pe aceşti parveniţi care ne-au condus atâţia ani bătându-şi joc de noi?Nici vorbă!Iar în cazul doamnei Ridzi,care imploră mila oamenilor că are 13 boli dintre care nu ştiu câte de sânge,pun o întrebare de bun simţ tuturor:când a participat la atâtea campanii(locale,pentru soţul său la Petroşani,europarlamentare, parlamentare,prezidenţiale)nu era bolnavă?

Campaniile din câte ştiu, eu,ca simplu alegător,presupun nu numai bani,dar şi timp,nervi, stress,rezistenţă fizică din partea candidaţilor,etc.,etc., caracteristici pe care doamna Ridzi le avea.

Mai mult,a devenit ministru la M.T.S. şi şi-a făcut de cap acolo!

Acum,când trebuie să dea socoteală,şi-a adus aminte la timp de ele(de boli) şi de cei doi copii ai săi.Jenant din partea ei că vrea să scape cu aşa ceva!Iar pe urmă va continua să fure la fel,dacă va fi cumva graţiată de către preşedintele Klaus Johannis!Nu trebuie avut nici o milă faţă de acest tip de oameni!

Patricia  •  5 martie 2015, 17:47

Noi o iertam pentru ca suntem oameni si crestini si avem si compasiune pentru copii dar justitia este si trebuie sa fie oarba. Aceeasi pentru toti. Au fost multi inaintea ei si odata cu ea in situatii mult mai grele si si-au acceptat penitenta dar ea nici macar nu regreta fapta.Daca este bonlava asa precum spune atunci trebuie sa stea in spital. Pentru detinutii bonlavi s-au infiintat spitalele in penitenciare.
Cunosc oameni care sunt in penitenciar pentru ca au furat un sac de porumb pentru ca nu mai aveau ce sa dea copiilor de mancare,situatie la care a contribuit si ea prin faptele ei si care sunt la fel de bonlavi si stau acolo fara sa ceara eliberarea,ce sa mai vorbim despre ea si gasca din care face parte,care au subminat la propriu economia nationala precum perechea de trista amintire.
Ce este hilar este ca toti ajunsi acolo se imbonlavesc subit si nu recunoaste niciunul fapta.
Ori acum au timp sa se gandeasca si la propria persoana in timp ce pana acum se gandeau numai la „tunuri” si cum sa-si ascunda banii furati.
Victima sau nu a sistemului basist este totusi o faptasa si trebuie sa raspunda pentru faptele ei la fel precum si strategul acestui sistem.
Nu pot sa uit nonsalanta cu care Udrea spunea ca asa se faceau campaniile si finantarile, prin delapidare, de parca aceasta o facea mai putin vinovata.
Au fost orbiti de sistemul creat de ei de parca ce era valabil in interiorul sistemului lor era valabil si in afara lui.
Este extraordinar ce monstrii a putut sa creeze acest Qusimodo care ne-a condus atatia ani.Ciudat este cum s-a inconjurat numai de Esmeralde pe care le-a prostit cum a vrut el.Bivolaru s-ar simti ofensat cu a lui Miscare de Integrare in Absolut pe langa realizarile acestui mascarici.

Valentin  •  5 martie 2015, 17:47

Daca erau in China pana acum erau executati de mult pentru delapidari si deturnari de fonduri. Oare nu le este rusine cum s-au lafait in banii adunati din sudoarea amaratilor de angajati ?
Macar de s-ar continua pe acest drum.Felicitari domnilor Magistati, felicitari domnilor Ziaristi

nelia  •  5 martie 2015, 17:53

Domnule tolontan , esti mare , ai avut dreptate , nu poate sa+mi fie mila de una ca Ritzi , cand l-am vazut aseara la antena 3 pe barbatusau care zicea ca nu stie de prietenia ei cu Eba , cind vezi ca nici arsi nu ar zice si nu isi pun tarina in cap pt ceea ce au facut , adica sint NEVINOVATi , iti vine sa-i lasi la puscarie pe viata . Si copiii de ce i-a facut , mai ales ca avea boala autoimuna , nu din cauza sa scape de pirnaie ??? de ce nu a facut copiii mai devreme , ce , nu a avut timp ????
Voi , altruistii , mergeti in locul ei la pirnaie si lasati-ne cu gargara si omenia ! In Romania nu exista asa ceva !

dan  •  5 martie 2015, 17:53

Bravo domnule Tolontan….si prin acest articol realizez inca o data cita dreptate ai…
Bravo…

andrei  •  5 martie 2015, 17:54

Imi dau seama cat e de dusa societatea romaneasca, cat de servili si sclavagiti suntem, cand citesc unele comentarii…Nici n-ar trebui sa ne intereseze ca e Ridzi, ce conteaza, e un X la puscarie cu 2 copii, daca se incadreaza la eliberare conditionata conform legii, poftima afara, conteaza ca e RIDZI, MITZI, PITZI? A fost parlamentar atatia ani, inainte cum de nu si-a dat seama de conditiile din penitenciare? Nu stia inainte ce inseamna Romania, de ce nu s-a zbatut sa o schimbe? Daca Ridzi cere maine iertare si ii este acceptata, iar noi ceilalti, scarbiti de acest tratament diferentiat, ne luam talpashita spre vest, cine o sa mai plateasca pensiile, oalele sparte ale politicienilor? Aici vreau raspuns.

STENOGRAMĂ – Declarație SCANDALOASĂ a Monicăi Iacob Ridzi – Agenda Primarului  •  5 martie 2015, 17:56

[…] Cătălin Tolontan dezvăluie o Sursă […]

liviu  •  5 martie 2015, 18:06

Cred, ca Ridzi este victima, o victima a prostiei si incompetentei personale. Sunt altii, ce au actionat in numele ei, iar ea a picat.

carmen  •  5 martie 2015, 18:14

Articol rusinos! O fi Monica Ritzi condamnata, dar daca condamnarea nu s-a facut pe probe BETON, ci pe interpretari si probe circumstantiale atunci trebuia ACHITATA! Asta e adevarata justitie! Si daca ea se considera nevinovata e dreptul ei! Onorata instanta trebuie sa ia decizii pe probe nu pe interpretari. In plus, e bolnava si copii sint si ei cu probleme. V-ati gasit toti sa faceti pe lupii moralisti cu o femeie, insa pe tatuca BT il lasati in pace. E mai multa justitie in tara daca sta Ritzi bolnava la puscarie si strazile sint pline de criminali si violatori??? Rusinos!

Mihai  •  5 martie 2015, 18:28

Sa stabilim de la bun inceput un lucru: nu fac politica si nu ma intereseaza politica. Dar…
Aceste elucubratii ale lui Tolontan nu ma mai mira deloc. Cum naiba sa-ti indemni semenii la intoleranta in halul asta? Inteleg ca sunt vinovati aia, da asa e, sunt vinovati probabil, dar de aici si pana la a-i pune pe esafodul media mi se pare ca este cam mult. Nu inaintam ca specie si natie daca ne omoram ori stigmatizam semenii pentru faptele lor fie chiar si rele. Iar pentru tine Cataline, fost carator de geanta in tinerete, nu am decat o intrebare: crezi ca este etic sa ne dai tu lectii de morala?(sper sa nu stergi partea care nu-ti convine a comentariului)

Dinu  •  5 martie 2015, 18:32

„Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra asupra ei”, a spus Isus ….Voi in ce categorie va gasiti??? Incepand cu autorii
si impreuna cu ei, voi cei ce comentati cu fervoare si manie „proletara”!!!Nu este vorba de iertare aici, ci de cuantumul pedepselor care sunt mai mari decat cele acordate unor violatori de copii, unor criminali sadea…Si pe urma nu s-a cerut iertare, pedeapsa ramane oricum in cazierul individului , ci de intrerupere sau gratiere ( asta in cazul Monicai R. si a altor persoane aflate in prezent in puscarii, bolnavi , paralizati etc. pentru care tot noi platim sa fie intretinuti , hraniti, imbracati, incalziti si evident paziti. La toate astea v-ati gandit putin? Cititi ce scriu ziarele din lume, din SUA, Anglia…despre aceste procese, care au fost incepute dupa caderea lui Basescu, adevaratul vinovat al tuturor relelor prin care am trecut. Vai Voua Justitiabilor de Carton , scribalai in fituici si in comentarii …..Tare mi-e mila de voi, cum ve-ti fi primiti la judecata de apoi!!!!!!

Filbert  •  5 martie 2015, 18:34

Acesti oameni ar trebui sa fie recunoscatori Justitiei (recent legata iar la ochi…), numai asa au putut sa-si dea seama cit de bolnavi sint. In functii fiind, muncind din greu 24 din 24, 7 din 7 in exclusivitate pentru popor, nu au avut timp de analize medicale si de vizite la doctori. Parlamentarii, ministrii, consilierii, sefii de agentii erau tot timpul in prim-plan, negociau, puneau la cale trasee monetare, campanii de alegeri, petreceau in cele mai exclusiviste locuri din tara si nu numai, functionind numai pe adrenalina si neglijindu-si bolile grave de care sufereau. Nu-mi amintesc de nici un ‘demnitar’ care sa se fi retras din functie din motive medicale, inainte ca DNA-ul sa-i bata la usa.
DNA-ul, campionul activitatii medicale preventive! 🙂

dragan  •  5 martie 2015, 18:39

perfect de acord cu cele scrise in articol si in marea majoritate a comentariilor. Ca sa fii iertat trebuie sa iti recunosti vina: mica, mare, intreaga sau partial in problema respective. Si Gica Popescu a fost din pacate fluctuant. Initial s-a speriat si a recnoscut partial ca a gresit fara sa vrea, dar apoi , intors de „EL Capo De TUTI”… SILA dON gIOVANI ( fie-I tarana usoara ) nu a mai recunoscut nimic. Din pacate….
Este foarte posibil , ca atunci cand nu recunosti nimic, sa cada in sarcina ta si lucruri pe care le-au facut altii , mai rapizi insa in confesiuni.
Iar povestea cu revenitul in politica si in parlament la alte partide , suna clar a incercari disperate a unui vinovat de a gasi, cumva, un colac de salvare.

Dr. B  •  5 martie 2015, 18:43

Pefect de acord cu mesajul articolului.

Cei care au fost asprii cu regimul Basescu si inainte de 2009 au fost pusi cu spatele la zid de un intreg sistem din care ati facut si Dumneavoastra parte, domnule Tolontan!

gicapuia  •  5 martie 2015, 18:45

Sa fim buni si adevarati crestini. Sa-i iertam. Lui DD sa-i dam pe mina ProTV si Antenele si doamnei Rizi postul de prim ministru sa vedem daca ne fura iar. Milosi nevoie mare.
Popor cu doua fete. Neam de prefacuti.
Doamna Rizi e bolnava. Cind isi batea joc de banii nostrii era sanatoasa tun. Are copii. Nu e singura. Toti avem ! Si ea si Elena Udrea au drepate. Nu ele au inventat sistemul. Nici macar nu l-au perfectionat. Din contra, au fost neglijente.Au fost prinse.
Din 1990 asa s-au facut bani pentru partide. Comisionul de MINIM 10% s-a practicat si se practica la orice nivel. De la o nenorocita regie sau societate comerciala de stat la nivel de orasel pina la CJ sau ministere. A fost devalizata o intreaga tara. Nici macar nu se pot cuantifica pagubele si banii furati, avere nationala distrusa in 25 de anI.
Si stiti ce e mai grav.
TOATA LUMEA STIA CUM MERGE TREABA. DE LA ZIARISTI, PROCURORI, POLITISTI, FUNCTIONARI PINA LA ULTIMUL POLITICIAN. SI CE SA VEZI NU ERAU DOVEZI!!!!!!!!!! TE UMFLA RISUL SAU PLINSUl.
TIMP DE 25 DE ANI STRUTI. Nu aude nu vede.
In 2000 un investitor austriac spuna ca dupa razboi s-a furat si in Austria dar ce vede ele in Romania in anii 2000 e de neimaginat.
Popor de descurcareti timp de 2000 de ani, ne-am descoperit calitati de justitiari in anul de gratie 2015. Brusc si de odata.
Tot occidentul habar nu avea de ce se intimpla in economia romaneasca in toti acesti ani !? Se dadeau cu capul de pereti ca toata economia romaneasca lasata de comunsti asa cum zic ei ca era megalomana si depasita tehnic ( minciuni sfruntate) se ducea de ripa. La inceput nu trebuiau sa dea nimic. Era suficient sa vine FMI sa spuna inchideti asta, privatizati asta pe doi lei etc. Ieftin ca braga. V-am transformat in 20 de milioane de comsnumatori la pret de vest cu salarii de est. URAAAAAAA !!!!
Chiar credeti ca a explodat mamaliga lui Klaus !?!? Ca suntem duplicitari stim dar si PROSTI???
Alde Rares Bogdan si Lavinia Sandru super „tolcsoumani” aveti curaj sa abordato o asemenea tema ? De ce nu ati dat in Basescu, Iliescu ETC pina acum ?!
Sa ne oprim. Sa revenim la oile noastre.
Monica Iacob Rizi are dreptate. Nu a beneficiat de nimic din toata porcaria asta. Ea cu ponoasele si altul cu foloasele. Chestia e ca atunci cind te amesteci in troaca cu taritele te maninaca porcii. Daca ai stiu in ce te bagi iti meriti soarta. Daca nu ai stiut prostia se plateste.

dargan  •  5 martie 2015, 18:47

daca imi amintesc insa bine, in capul acestei liste ar trebui pus nevinovatul de serviciu, d-nul………., bat tobele ..Mitica,…. THE BIG CAT …. Motanul Voiculescu Felix. El este pe veci nevinovat si preacurat iar condamnarea lui, cea mai mare TELEPATIE din UNIVERS, ETC ETC. SI TOATA POPULATIA ROMANIEI, sau macar 70% conform sondajelor netrucate de la HAZNAUA 3, il stiu NEVINOVAT.
nevinovatuuuuuuul…… MI-e SILAAAAAAAAAA

Dan B  •  5 martie 2015, 18:48

Mi-ae mila!Chiar si de Udrea.Cred ca e cumplit sa treci brusc din lux in arest.Iertarea insa e altceva.Se obține prin alta procedura decit s-a obținut puterea si averea.Le doresc doamnelor sa înțeleagă cit mai rapid despre ce e vorba si vor avea o viață mai ușoară.Altfel se vor minți singure,ne vor minți in continuare si pe noi chiar dincolo de gratii.

Alinutza  •  5 martie 2015, 18:53

„La rîndu-i o victimă, Dan Diaconescu ne anunță cu mîinile încătușate că ”din acest moment, românii nu mai cred în justiție”. E furios și el. Și-și flutură deasupra capului brățările gloriei, cu gestul care l-a făcut pe jurnalistul Horațiu Peppine să observe că ”în România, cătuşele nu mai semnifică penitenţa, ci gloria persecutatului” (Deutsche Welle).” – acum, intreb si eu umil, de ce mai vedem noi la TV un condamnat definitiv, cu bratarile la maini, in drum spre penitenciar, dand interviuri/raspunzand la intrebarile „jurnalistilor”
/facand pe victima sistemului s.a.m.d ? Nu cumva e si vina noastra ca-i bagam in seama prea mult? Cum ar fi fost daca, dupa condamnarea definitiva a lui X, noi n-am fi vazut tot circul la stiri, ci doar am fi fost informati sec despre condamnarea, arestarea si incarcerarea respectivului? Si apoi, frumusel, ca un follow-up, am fi fost informati despre prejudiciile recuperate de statul roman (dupa caz), prin sechestrarea averilor ilicit obtinute?

Catusele nu mai semnifica penitenta, ci gloria, pentru ca noi, ca natie si societate, am ajuns la nivelul asta si permitem asa ceva…

marius  •  5 martie 2015, 18:54

Aveam un salariu de 600 de lei din care portocalele mi-au taiat 25% ca sa se acopere gaurile facute de asemenea „politruci”.mi-au luat 600 de lei in tot timpul cat am avut salariul taiat si nu i-am mai vazut inapoi si asta vrea clementa ? Cand voi vedea si eu aia 600 de lei taiati din salariu atunci….

George  •  5 martie 2015, 19:05

Imi este mila de Ridzi… Dar imi este infinit mai mila de aceea gravida din Calarasi care a murit pe masa de operatie pentru ca spitalul nu avea bani pentru un anestezist adevarat. Imi este mila de Ridzi..Dar imi este infinit mai mila de acele 2 fetite care au cazut prin podeaua toaletei lor de la scoala in groapa plina de dejectii.. Da, pentru ca scoala nu avea cateva mii de euro sa faca o toaleta macar de secol 19. Si nu aveau bani (nici scoala, nici spitalul…) si pentru ca HOTI CA RIDZI AU BAGAT MANA PANA LA COT in borcanul cu miere, cu credinta ca lor nu li se poate intampla nimic.
Pedeapsa data aproape ca nu mai are legatura cu Ridzi. Pedeapsa este data pentru ca generatiile viitoare de ministri sa stie ca daca nu respecta legea intra la puscarie. Si daca nu vor mai fura poate vor avea timp sa faca si mangement performant si poate vor avea bani si scolile, si spitalele, medicii vor fi platiti mai bine, drumurile vor fi mai bune si mai multe. RIDZI trebuie sa stea acolo pentru ca o viitoare Ridzi de peste cativa ani sa se gandeasca de 2 ori inainte de a da de pamant cu bugetul statului doar pentru a face europarlamentar pe fiica vreunui puternic al zilei de maine. Daca Ridzi este eliberata maine, tot acest rol preventiv al pedepsei se duce naibii. RIDZI trebuie tratata profesionist DAR IN PUSCARIE !!! Imi este mila de Ridzi… Dar imi este mai mila de milioanele de romani ce merita o tara mai buna si asta imi anulaza orice urma de compasiune pentru aceasta cucoana care atunci cand era ministra era de o aroganta uriasa!

nica fara frica  •  5 martie 2015, 19:22

Din partea mea , la puscarie sa stea!!!!

Valentin Vasile  •  5 martie 2015, 19:32

Catalin, 16.11.2014 a fost posibil ***IN CIUDA*** acelor televiziuni si a audientei lor. Agenda lor obscura nu produce efectele pe care ei le urmaresc, pentru ca suntem suficient de multi noi, cei sanatosi la cap. Eu nu ii urmaresc si nu gasesc argumentul pentru care ar fi bine sa aflu ce spun ei. Gresesc eu neurmarindu-i sau de ce crezi ca e necesar sa faci aici sumarul emisiunilor lor tocmai acum?

cristian007  •  5 martie 2015, 19:38

Intradevar pentru a putea incepe sa iertam, vrem sa vedem cainta, parere de rau. Tupeul tip Ridzi mai mult ne inraieste. D-na Ridzi ne intereseaza daca iti pare rau, nu daca iti e rau. Arata ca iti pare rau de modul kum ai aruncat banii pe fereastra, spune cine te-a indemnat sa sponsorizezi campania EBA din banii ministerului….dupa poate o sa ne para rau si de persoana ta. Pana atunci esti o hoata care a furat din buzunarul nostru al tuturor, ai fost prinsa si condamnata. Ceri mila ??? spune o poveste : povestea coruptiei PDL-iste. Si daca stii, povestile coruptiei PSD-iste sau PNL-iste.

adi  •  5 martie 2015, 19:44

CORECT.
toata presa din diverse motive a tracut de partea infractorilor. e rusinos pt ei, dar stim la patroni le e greu.
de unde puscarii de lux acum? de ce ne intereseaza de copiii politicienilor mai mult de copii altor mii de mame din puscarile? ele nu sunt bolnave? nu au copii? sau poate ca sunt mai tuciurii si atunci nu conteaza

CCC  •  5 martie 2015, 20:14

95% dintre cei din puscarii nu-si recunosc niciodata vina, desi sunt dovediti in instanta si condamnati definitiv. Si nu vorbesc numai despre romani. Asa ca nu e de mirare ca ai nostri politicieni nu de deosebesc cu nimic de infractorii de drept comun. De altfe, asta si sunt, condamnarile pe care le-au primit in justitie nu au nici o legatura cu ce vor ei sa insinueze: doasare politice. Nu ii judec eu, au fos judecati de justitie. Sunt ceva comentatori pe aici, care tot sustin ca de fapt, adevarata beneficiara a „ciordelilor” este de fapt EBA. O fi, nu o fi, numai ea stie cu adevarat, nu vreau sa-mi dau cu parerea pe suiect. Doar o intrebare pentru sustunatorii acestei ipoteze: cum se face ca nici unul dintre acuzati sau condamnati nu o arata cu degetul? Adica prefera sa faca puscarie in locul si in beneficiul ei? Om mai vedea….
Cat despre iertare, consider ca asa cum nu sunt indreptatit sa-i judec, nu sunt indreptatit nici sa-i iert.
Despre articol, numai de bine, de data asta!
Atitdinea sfidatoare afisata inainte de a deveni acuzati si condamnati se insinueaza si de dincolo de gratii, din faptele si spusele lor.
Inchei dorindu-le tuturor multa sanatate, acolo pe unde sunt!

adriani  •  5 martie 2015, 20:21

Te iarta omul, dar nu te iarta legea.

Comentează