ULTIMA ORĂ: DNA a descins astăzi dimineață la Malaxa! Sînt vizate zeci de contracte ale spitalului

Procurorii au deschis dosarul penal pentru abuz în serviciu împotriva conducătorilor spitalului Primăriei. E un început ca să deschidă rapid cercetările

marți, 29 noiembrie 2016, 10:54

Doi reprezentanți ai Direcției Naționale Anticorupție s-au prezentat acum cîteva minute la Spitalul ”Malaxa”.

Managerul Florin Secureanu nu e la spital.

Fotografia cu Secureanu lîngă mașina lui a fost realizată zilele trecute de către Cristi Preda, fotoreporterul Gazetei.

El și-a închis mobilul duminică după-amiază, imediat cum a aflat ce anume investighează Gazeta, după ce ziarul discutase 15 minute cu el la telefon.

Ieri nu a fost de găsit, nici măcar de către Primarul Gabriela Firea, căreia i se subordonează Malaxa.

Vizita matinală a procurorilor a luat prin surprindere pe toată lumea.

Ei s-au recomandat în spital drept oamenii secției a doua din DNA, de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție.

Documentele pe care le solicită se referă la zeci de contracte încheiate de spital, inclusiv cele despre care ziarul a scris: RYS, prin care s-au scos de mii de ori bani cash, Yarouse Jewelery, prin care s-a curățat instrumenarul medical, și Elite Funerals, prin care s-au plătit înmormîntările pilelor din mai multe primării.

Sînt cercetați șefii spitalului.

Procurorii au solicitat oficial, prin Ordonanță, și calculatoarele precum și toate unitățile de memorie unde s-au stocat informațiilor despre aceste documente.

Primarul Gabriela Firea a anunțat azi că l-a demis pe managerul Secureanu, care în continuare n-a fost de găsit.

Managerul Secureanu a ajuns la violență și amenințări fizice: „Bă, cretino, vezi că-ți f*t și vreo două” from Gazeta Sporturilor on Vimeo.

Vezi cele 3 articole publicate de Gazetă despre acest caz:

  1. Înregistrări audio și documente: Pile din primărie înmormîntate pe banii Spitalului Malaxa – ”Managerul Secureanu scoate zilnic cash din spital pe o firmă dizolvată de un an și jumătate!”
  2. Jurnaliștii sînt dați afară de bodyguarzi din curtea spitalului Malaxa, alte înregistrări cu managerul Secureanu!
  3. Spitalul Malaxa a plătit 10 contracte cu firma de bijuterii Yarouse Jewellery ca să curețe instrumentarul de la Ginecologie-Sterilizare! – ”A fost fictiv! Cadouri pentru Vrăbi, iubita managerului Secureanu”

Comentarii (104)Adaugă comentariu

Lucian  •  29 noiembrie 2016, 11:07

Bravo! Tolo și DNA! Nu uitați sa- i dați haina poleită la DNA!

Mrr  •  29 noiembrie 2016, 11:11

bravo, felicitari domnule Tolontan ! toti romanii avem nevoie de o presa care sa-si merite pe deplin atributul de "caine al democratiei"...si fiindca tot deschidem acest subiect de pe un site al gazetei sporturilor, noi suporterii de fotbal,stam si ne intrebam :" de ce un meci viitorul-steaua despre care toata lumea stie ca este blat, presa il ovationeaza prin zeci de articole , mai ceva ca un dinamo-victoria sau steaua-fc olt de pe vremea raposatului ?!"...hmmm...cainele nu poate sa adoarma decat daca i s-a aruncat un ciolan carnos...cerceteaza-ti domnule Tolontan si sefii...aaa...nu poti, fiindca lantul e scurt, gros, si bine ancorat astfel ca dumneata sa patrulezi doar in ograda sanatatii...sportul trebuie sa-l lasi asa, desi copiii nostrii invata ce e spaga,blat,coruptie,aranjamente tocmai din fotbalul de azi...si nu peste mult timp unii din ei vor devenii medici...acest cerc vicios nu se inchide doar prin exemple dintr-un singur domeniu ,asa ca presa , e datoria ta sa "pazesti" toate domeniile coruptibile...

o femeie  •  29 noiembrie 2016, 11:14

felicitari! Cred ca nici la Hexipharma nu au ajuns asa de repede! De aici incolo sper ca toti cititorii care au remarcat lucruri ilegale sa contacteze DNA sau garda financiara: nu doar sectorul privat e de verificat, ci si institutiile (scoli, spitale, ministere, etc)

Dan  •  29 noiembrie 2016, 11:22

Superba imaginea cu Isus intre Oprescu si Psiho!!!!(***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

stefanb  •  29 noiembrie 2016, 11:23

Bravo, felicitari, de data asta reactia autoritatilor e mai pertinenta si cred ca asta se datoreaza si voua!

adi  •  29 noiembrie 2016, 11:25

Bv tolo, echipa și mai ales celor care au avut curajul să nu mai tacă. Prin acțiunile vastre ați salvat la propriu niște vieți.

dzzz  •  29 noiembrie 2016, 11:28

E plin sistemul de secureni, sa nu va inchipuiti ca ceea ce s-a intamplat la Malaxa ar fi cumva vreo exceptie. Toti managerii de spitale au schelete in dulap, unii cimitire intregi. Si parca n-ar fi de datoria presei sa-i deconspire. Baietii de la DNA mai asteapta multe investigatii de presa, sau mai fac si ei cate ceva cap-coada?

Iulian Mitroi  •  29 noiembrie 2016, 11:29

Citesc articolul și râd ca prostul de unul singur,e ireal ce se întâmplă la noi ,dacă luăm toate spitalele la rând câți găsim ca acest domn? Tolo so pe ei fratello !!!!

Lucian  •  29 noiembrie 2016, 11:32

"Curajosul" urla la saracele femei, da' se ascunde de presa si fuge de responsabilitate, barbat de 2 bani... bravo baieti, *** astea sa avem macar o sansa la o viata mai buna.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sanpras  •  29 noiembrie 2016, 11:32

Pana nu il vad la mititica pe acest *** nu am sa am incredere in justitie sau DNA!!! Forza Tolo!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  29 noiembrie 2016, 11:34

@stefanb: da, autoritatile s-au miscat repede si e corect sa constatam asta. Problema e ce s-a intimplat vreme de 9 ani? De ce si cum l-au acoperit? Faptul ca se misca repede arata ceva: stiu si ei ca oamenii nu mai suporta sfidarea. Anormalul a inceput sa ne deranjeze. Numai ca e mult de lucru. Inclusiv pina cind se va lamuri cine sint cei care i-au asigurat sprijinul. In zilele urmatoare vom continua.

Cătălin Tolontan  •  29 noiembrie 2016, 11:35

@Iulian Mitroi: stati sa vedeti ce urmeaza :-) De fapt, nici nu stiu daca e de zimbit. E un amestec de zimbet si anomalie care te afecteaza sufleteste. Banuim ca asta simtiti si dumneavoastra.

Ka  •  29 noiembrie 2016, 11:39

Ii da 2 ani cu suspendare sau 1 an la domiciliu...si 5.000 de euro cheltuieli de judecata. In 10 ani nimeni, nicio institutie a statului nu a stiut nimic? Vinovti sunt si angajatii, romanii sunt foarte umili...

Andrei  •  29 noiembrie 2016, 11:39

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Spionu  •  29 noiembrie 2016, 11:41

Intre timp tanti Firea l-a dat afara. Oricum am da-o, cel mai probabil, urmeaza niste arestari, pentru a se calma lucrurile, numai ca in situatia lu domnu sunt multi. Ceea ce e oarecum ciudat, este ca nici nu mai sti, care spital are oameni serios si dedicati, daca un manager, este ca domnu descris.

Christian  •  29 noiembrie 2016, 11:47

Respect! Respect! Respect!

Gigel  •  29 noiembrie 2016, 11:47

Inca 4 ani cu astia meritam.

edis  •  29 noiembrie 2016, 11:48

Felicitari...si da haina poleita s-o primasca domnul Tolontan ca amintire :))

madas  •  29 noiembrie 2016, 11:50

Nu mai e nicio speranta ! Cele doua sisteme de invatamant si sanatate (foarte legate) nu se vor "repara" nici in 20 ani... si noi trebuie sa traim viata asta, acum. Nu aveam alta viata de "rezerva"!!! Mai avem "sansa" sa plecam din tara. P.S. Sa nu uitam le multumim ministrilor din sanatate (mai sunt vreo 3 inainte de 1992): https://ro.wikipedia.org/wiki/Ministerul_S%C4%83n%C4%83t%C4%83%C8%9Bii_(Rom%C3%A2nia)

pawn  •  29 noiembrie 2016, 11:51

initial, mai ales dupa ce citisem ca au fost la madame tussaud, eu am crezut ca astia 2 sunt la un carton d-ala (head in the hole), unde bagi doar capul. dar erau hainele lor :)))

CSB  •  29 noiembrie 2016, 11:52

Am reusit sa ma uit la o parte din filmul cu injuraturile adresate unei angajate a spitalului. Asta cred ca e de competenta ITM-ului care ar putea verifica si sanctiona vatafi din astia, pe banii statului sau chiar ai lor, in privat.

Florian  •  29 noiembrie 2016, 11:57

Aveti tot respectful meu D-le Tolontan . Same for D-na Mirela N. Sant curios ce urmeaza. " Stelele " cu care se lauda *** vor intervenii in albirea lui ? Am impresia ca mizeria e mult mai mare si nu se rezuma doar la saltinbancul asta. Felicitari, datorita voua *** a fost scos la lumina.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan  •  29 noiembrie 2016, 11:57

Bravo Tolo! Trebuie continuat cu dezvaluiri de genul asta inca 10 ani de acum inainte, daca nu mai bine. Si poate asa o sa scapam in sfarsit de toti *** ascunsi peste tot.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dzzz  •  29 noiembrie 2016, 11:58

Apropo, pe langa Secureanu, nu-i intreaba nimeni de sanatate pe absolut toti cei care au fost in control la spitalul Malaxa, pe durata mandatului "Vrabiorului"? Nu le facem si noi niste analize, ceva, pe linie juridica? Actele erau/sunt clare, daca n-ai vrut sa le vezi, in mod cert, ai fost uns pe ici, pe colo, prin partile esentiale. Prin urmare, ar trebui degresati, zic.

aquila  •  29 noiembrie 2016, 11:58

bravoooo bravooo Tolo!!! asa omule bun!!! lupta te cu sistemul asta ordinar!!e foaarte important ce faci tu!!! uite unde se duc banii nostri!!! uite de ce mor cu zile oamenii in spitale!!! din cauza acestor vrabiute si secureni!! care sug zi de zi!!! capuse bine infipte in banii nostrii!!! sa dea Dzeu sa ajunga la puscarie si sa fii mandru c ai avut si tu contributia ta!!! una majora!!! nu inteleg cum de aceste servicii secrete l au acoperit pe acest marsav!! ca e greu de crezut ca nu aveau cunostiinta de ce se intampla acolo la spital!!! poate aici ar trebui sa ti indrepti atentia!! sa soliciti un punct de vedere al SRI!!! daca in 9 ani de zile ei nu au stiut nimic de ce se petrece la Malaxa!! si cum vad ei,adica SRI-UL ca acest hot e doctorand la ei??? baaaaaftaaaaaa!!!

Calin  •  29 noiembrie 2016, 12:00

Catalin cred ca toata caracatita pleaca din loja ...absolut toti cei mentionati fac parte din aceste loji masonice ... incep din ce in ce mai tare sa cred in teoria conspiratiei. Cred ca daca luam la puricat toate posturile de "manageri de stat " toti sunt masoni .... Stiu sigur de inca doua spitale conduse de masoni Nasta si Filantropia , Oprescu ...parca e un tipar ...manager la institutie a statului ..pac poze cu el imbracat in Batman la ceremonie pe facebook ...poate sunt eu nebun dar deja e evidenta treaba ... mason - manager la stat - furturi si favoruri

Dr. Dan Patru Tudosie  •  29 noiembrie 2016, 12:01

Salut Catalin! O noua ancheta exceptionala, cu efect stupefiant. Dar stii cum sunt eu, raman un avid cautator de nod in papura si nu pot sa nu te intreb: Nu era mai bine sa dai de veste mai intai autoritatilor, iar mai apoi sa scrieti? Intreb in ideea in care in aceste 48 de ore de cand scrii de Malaxa se puteau arde foarte multe acte incriminatorii, iar altii "conectati" la ceea ce facea Secureanu au avut timp sa se replieze. Gen Firea sau Oprescu. In 48 de ore ai timp sa-ti asezi toate apele.

Dr. Dan Patru Tudosie  •  29 noiembrie 2016, 12:04

Catalin, cand am zis in niste comentarii ca nu ma mira nimic (ma refer la firma aia cu oxigenul si la astia - c-am spus acelasi lucru la ambele anchete), n-am zis-o, asa, in van. Stiu oameni care lucreaza la Stat. Sot, sotie si alte rude. Isi dau credite intre ei de aproximativ 6-10 ani de zile si nu le platesc, iar jurista nu le trimite notificari. Toate creditele se prescriu dupa trei ani in care cel ce-a imprumutat nu a fost notificat. Creditele au valori intre 20 si 35 de mii de lei. Prietenii astia ai mei au luat direct, prin rude si prin prieteni cam 17 credite. Mi-au propus si mie sa dau cu subsemnatul la 30.000 de lei si sa facem jumi-juma, fara sa dau ceva, vreodata, inapoi. Eu lucrez de-mi sar ochii in privat pe 2000 de euro net, dar nu-mi permit concediile pe care si le fac ei. Ei bine, d-asta nu ma mira nimic!

Dr. Dan Patru Tudosie  •  29 noiembrie 2016, 12:09

PS: Lucreaza la casa d-asta de ajutor reciproc, gen casa de pensii, daca nu chiar acolo, mereu uit. El e casier, ea lucreaza la resurse umane. Cat sa insumeze salariile? Ma rog, au doua case mari, facute de la zero, trei masini, toate SUV-uri, iar concediile lor, cum am zis, sunt un vis pentru oricine. Ma rog, asta-i o picatura intr-un ocean. Sincer, tot astept sa ajungeti cu anchetele la acel 2% din TVA pe care-l dai catre diversi. Cand o sa ajungi acolo, atunci sa vezi drama. Se cumpara liste de oameni in functie de cum se muta unul sau altul la conducere. Liste de oameni care dau acel 2%, ma refer. Tu, ca ONG, nu ai cum sa verifici daca ti-au intrat banii de la X, ca nu-i stii salariul si nu stii daca nu cumva s-a razgandit si-a dat in alta parte. Smecherii au facut milioane de euro anual pe ONG-uri doar mutand listele din trei taste.

Cristian  •  29 noiembrie 2016, 12:10

Felicitări pentru munca depusă!

Dr. Dan Patru Tudosie  •  29 noiembrie 2016, 12:10

Si uite asa dau din una in alta si-mi creste pulsul. Ma gandesc la #Colectiv, la toata nedreptatea, nepotismele din toate ramurile mucii in sistemul public. Imi vine sa vomit c-am ramas in tara asta atunci cand am avut sansa sa plec. E singurul lucru pe care-l regret in aceasta viata. Bai, te fura si-n alte tari, dar macar te respecta putin.

kotib  •  29 noiembrie 2016, 12:15

Cred că dacă s-ar anunţa o amnistie pentru primul denunţător care aduce dovezi din fiecare spital (ca de altfel din orice instituţie bugetară) în cîteva zile ar fi sufocată activitatea DNA, a procuraturii.etc.

John Von  •  29 noiembrie 2016, 12:16

Bun, toti stim intr-un fel sau altul ce se intampla in sistem, *** care fura si nu se mai satura, aparati de ceilalti *** care asteapta si ei o bucata din cascaval. Pana la urma, noi suntem aia care pierdem, si platim. Pe noi ne executa anaf pentru cativa lei datorie , care ajung la personaje de genul. Pe "vrabi" noi o tinem in lux, si pe ghertoiu' care o scarpina sub coada. Partea trista acuma vine. Nimic nu se va schimba. Face puscarie 2 ani pe hartie, banii la el raman, ramane in sistem si fura in alta parte. Exista exemple ... Dragnea si Ponta, sunt bine mersi si cu pretentii . In ritmul asta , o sa se schimbe ceva cand or' ramane doar ei, sa se fure intre ei ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Chris  •  29 noiembrie 2016, 12:16

Bravo Tolo, curaj si energia de a continua. Pacat ca sunt atat de putini jurnalisti de investigatie. Marea majoritate a "pseudo-jurnalistilor" nu stiu sa faca decat copy/paste cu tot cu greselile de origine.

gigelos  •  29 noiembrie 2016, 12:17

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Necula Mihai-FLorin  •  29 noiembrie 2016, 12:19

Tolo, de ce nu iti faci un buton de donatii pe siteul asta. Eu nu intru pe GSP ca nu ma intereseaza de steua, jiji si alte prostii din "fotbalul" de pe la noi. Dar blogul asta si mai ales echipa de investigatii ce face munca grea, merita toata rasplata, mai ales ca vremuri grele se anunta dupa alegeri. Au mai ramas doar cateva redute ale presei in adevaratul sens al cuvantului si ziarele quality ar trebui sa fie despre investigatii, analize si nu despre stirile de ieri.

gigelos  •  29 noiembrie 2016, 12:22

Face Malaxa in mormant ca elicea in cand vede pe mana cui a ajuns munca lui .Vorbeam acum 30 de ani cu un batranel care a lucrat pentru el , isi cunostea toti angajatii , familiile , le-a facut case , spital , uite cine se ocupa acum Maltezul lui Oprescu...

Parnau Bogdan  •  29 noiembrie 2016, 12:26

Felicitari, nu mai putem trai din cauza acestor ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  29 noiembrie 2016, 12:27

@Chris: exista multi jurnalisti buni in Romania. Daca aveti un pic de incredere in noi primiti, va rugam, aceasta recomandare: sint multi jurnalisti buni. Daca aveti informatii, mergeti la ei! @Necula Mihai-FLorin: stiti care este paradoxul? Nu noi, cei care ne ocupam preponderent de investigatii, ii ajutam pe colegii care se dedica sportului, ci taman invers. Asa ca nu-i insultati, ci pretuit-i! Sportul vinde ziarul, nu investigatiile. Acesta e adevaraul. Fara ei nu am fi putut scrie!

Sorin Stanciu  •  29 noiembrie 2016, 12:31

Poate investigați și jaful de la camerele de comerț... cum a fost luata abuziv camera de către dimitriu.. și investigații și spitalele de la gorj

Alex  •  29 noiembrie 2016, 12:35

Felicitari Catalin! Felicitari intregii echipe care deruleaza aceste investigatii! Sunt mandru de voi si sper ca si altii sa copieze modelul vostru .... asa putem schimba in bine tara asta!!!! Sunteti exemplul pozitiv pentru 1 Decembrie!!

Adrian  •  29 noiembrie 2016, 12:41

Cum este posibil ca DNA sa intervina si sa ancheteze numai dupa investigatia presei?! Imi este imposibil sa inteleg asta in contextul in care tot presa afirma (si aici) ca justitia functioneaza (inca) in Romania...

malaxor  •  29 noiembrie 2016, 12:44

Cine l-a tinut in brate pe hotul asta 10 ani de zile? ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

serghei  •  29 noiembrie 2016, 12:46

Tolo, jos pălăria prin tot ce faci. Dar ai vreo probă cu privire la faptul că oamenii de la Malaxa au alertat autoritățile în acești 9 ani și dosarul s-a mușamalizat? Pentru că, dacă răspunsul e negativ, atunci îmi pare rău, dar oamenii ăia sunt complici la tot ce s-a întâmplat acolo. Secureanu nu putea face asta atât de mult timp decât dacă oamenii n-ar fi tăcut. Iar asta e tot ilegal, să știi despre o infracțiune de atât de mult timp și să nu zici nimic. Cum să mai acuzi autoritățile că nu-și fac treaba, dacă nici tu ca cetățean al țării nu ți-o faci? N-ar fi atât de mulți hoți în lumea asta dacă oamenii ar vorbi atunci când văd că se întâmplă ceva ilegal. Dar cei mai mulți nu vorbesc și nu neapărat de frică, ci din comoditate. E mai comod să-ți vezi de treaba ta. Și aici cred că e rolul presei, să scoată oamenii din comoditate și să-i ajute să iasă în față.

vrabiuta  •  29 noiembrie 2016, 12:50

N-ar fi asta un motiv suficient ca sa se faca niste controale la toate spitalele mari din tara, macar in marile orase sau municipii, resedinta de judet? Oare cite "vrabiute" zboara libere si dau iama in bugetul spitalelor?

Ilie  •  29 noiembrie 2016, 12:55

Pana acum cativa ani, nu credeam ca se fura atat de mult in Romania. Credeam ca sunt barfe. Dar citind atatea articole de presa cat si actiunile DNA, in care se arata halul in care se fura in Romania, m-am convins dea'binelea ca e groaznica hotia la noi.

lili  •  29 noiembrie 2016, 12:59

Dna Firea se umfla in pene acum si-l demite! Dar cate audituri a facut Primaria Bucuresti la acest spital si la altele din subordine?! La fel, Curtea de Conturi a Romaniei care face audituri ANUALE la fiecare institutie publica, ce-a facut, ce-a constatat?! Cei de la Curtea de Conturi au salarii uriase, dar nu cred ca se vad ceva efecte in societatea romaneasca dupa munca lor... In opinia mea, trebuie sa raspunda toti cei cu atributii de control la acest spital(si la altele unde e cam la fel!)... Ma intreb pe cati ii va trage dupa el acest manager genaral cand va aparea si va raspunde la intrebarile procurorilor DNA!! La fel ma intreb cum de s-au sesizat imediat cei de la DNA in acest caz, desi multe emisiuni TV, de exemplu la Antena 3 la emisiunea "In Premiera" Carmen Avram a dezvaluit matrapazlacuri strigatoare la cer cu banii publici... Si nu s-a sesizat nimeni...

alina  •  29 noiembrie 2016, 13:04

oare mai este in tara *** asta ? ce trist !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie  •  29 noiembrie 2016, 13:04

Intradevar si eu ma intreb ce a facut DNA atatia ani de zile. Dar trebuie sa stim ca DNA, actioneaza in urma unor denunturi, asta in cazul in care v-au fost vătămate drepturile în urma săvârșirii unor infracțiuni de corupție sau dacă aveți cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție. DNA nu le stie pe toate, totul pleaca de la un denunt. Alte institutii ale statului ar putea sa faca controale si in urma acestor controale, daca se constata infractiuni de coruptie,etc. raportul se trimite la DNA.

Jorg  •  29 noiembrie 2016, 13:05

Cand ti se pun intrebari incomode blochezi IPul. Repet intrebarea de acum cateva zile: Ce te mana in lupta selectiva cu sistemul sanitar de stat??De mortii care asteapta un transplant blocat de un ministru incompetent si hot care nu are nici in clin nici in maneca cu sanatatea nimic, nimic??? De miliardul de euro platit in plus pe medicamente din dispozitia aceluiasi ministru nimic,nimic?? De rezultatele analizelor de la HEXI PHARMA unde ai contribuit la sinuciderea unui om nimic, nimic??? Vrei si tu, ca ministru, privatizare in care rolul romanilor sa fie nunai ca donatori de organe???

Comentează