ULTIMA ORĂ: DNA a descins astăzi dimineață la Malaxa! Sînt vizate zeci de contracte ale spitalului

Procurorii au deschis dosarul penal pentru abuz în serviciu împotriva conducătorilor spitalului Primăriei. E un început ca să deschidă rapid cercetările

marți, 29 noiembrie 2016, 10:54

Doi reprezentanți ai Direcției Naționale Anticorupție s-au prezentat acum cîteva minute la Spitalul ”Malaxa”.

Managerul Florin Secureanu nu e la spital.

Fotografia cu Secureanu lîngă mașina lui a fost realizată zilele trecute de către Cristi Preda, fotoreporterul Gazetei.

El și-a închis mobilul duminică după-amiază, imediat cum a aflat ce anume investighează Gazeta, după ce ziarul discutase 15 minute cu el la telefon.

Ieri nu a fost de găsit, nici măcar de către Primarul Gabriela Firea, căreia i se subordonează Malaxa.

Vizita matinală a procurorilor a luat prin surprindere pe toată lumea.

Ei s-au recomandat în spital drept oamenii secției a doua din DNA, de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție.

Documentele pe care le solicită se referă la zeci de contracte încheiate de spital, inclusiv cele despre care ziarul a scris: RYS, prin care s-au scos de mii de ori bani cash, Yarouse Jewelery, prin care s-a curățat instrumenarul medical, și Elite Funerals, prin care s-au plătit înmormîntările pilelor din mai multe primării.

Sînt cercetați șefii spitalului.

Procurorii au solicitat oficial, prin Ordonanță, și calculatoarele precum și toate unitățile de memorie unde s-au stocat informațiilor despre aceste documente.

Primarul Gabriela Firea a anunțat azi că l-a demis pe managerul Secureanu, care în continuare n-a fost de găsit.

Managerul Secureanu a ajuns la violență și amenințări fizice: „Bă, cretino, vezi că-ți f*t și vreo două” from Gazeta Sporturilor on Vimeo.

Vezi cele 3 articole publicate de Gazetă despre acest caz:

  1. Înregistrări audio și documente: Pile din primărie înmormîntate pe banii Spitalului Malaxa – ”Managerul Secureanu scoate zilnic cash din spital pe o firmă dizolvată de un an și jumătate!”
  2. Jurnaliștii sînt dați afară de bodyguarzi din curtea spitalului Malaxa, alte înregistrări cu managerul Secureanu!
  3. Spitalul Malaxa a plătit 10 contracte cu firma de bijuterii Yarouse Jewellery ca să curețe instrumentarul de la Ginecologie-Sterilizare! – ”A fost fictiv! Cadouri pentru Vrăbi, iubita managerului Secureanu”

Comentarii (104)Adaugă comentariu

nefertem  •  29 noiembrie 2016, 13:08

O mai fi prin tara individul asta, sau si-a luat zborul de multa vreme?

Olimpia  •  29 noiembrie 2016, 13:12

Alarmant, dezgustator si in acelasi timp revoltator. Parca e pe mosia lui si vorbeste cu slugile. In toata perioada de 9 ani, cei ce au fost la conducere nu au vazut asta, sau sunt complici? Felicitari TOLO si sa aveti taria de a scoate gunoiul de sub pres.

Mihai  •  29 noiembrie 2016, 13:15

Domnule Tolontan, toata stima pentru tot ceea ce faceti. Pentru mine sunteti un erou.

shpagasin  •  29 noiembrie 2016, 13:17

Vad ca e cineva care zice pe aici ca nu mai avem scapare... Iesi si pune naibii stampila aia pe cineva care crezi ca va face ceva pentru tine. Nu mai lasa pe altii sa iti hotarasca soarta. Intereseaza-te cine candideaza si fa-ti o parere a ta despre cel pe care vrei sa il votezi. Nu exista "nu votez ca nu am cu cine". Exista doar lenea de a cauta informatii despre cei care sunt pe liste. Si daca e asa, adica privesti cu dezinterse procesul de votare, atunci da, nu mai ai scapare! @tolo: cine trebuia sa ii verifice si de ce nu au facut-o? Cand furi tara ta e mai mult decat un simplu furt, de ce nu sunt judecati ca tradatori de tara? Pentru ca in fond asta au facut, si-au tradat cetatenii prin ce au facut ei. Tara plange ca nu are spitale iar ei cheltuie bugetul acelui spital pe tampenii? Sunt oameni care sufera in acel spital, probabil, din lipsa de medicamente, de aparatura medicala, oamenii care lucreaza acolo sunt platiti prost, iar ei sunt socotiti hoti ordinari? Nu pot sa cred asta.

Stefan  •  29 noiembrie 2016, 13:25

@Serghei - Daca tu ca angajat te puneai rau cu sefii, pana nu de mult timp iti riscai cariera. Nu e vorba de comoditate, e vorba de spiritul de autoconservare. Am crezut si eu si sunt situatii in care inca merg pe ideea ca oamenii s-au complacut in mizerie. Dar, daca stai sa te gandesti la rece, un om care are 1500 de lei salariu pe luna, are 2 copii la scoala, un sot sau o sotie care mai aduce 1500 de lei in casa, isi permite sa se ia la tranta cu sistemul? Sa faca plangere sefului? In foarte multe situatii, vorbesc acum de judetul din care sunt eu, unde stiu relativ istoricul institutiilor de stat, angajatii care au avut tupeul sa zica NU au indurat ani intregi agresivitatea sefilor, asta daca nu au fost dati afara sau daca nu au cedat psihic si si-au dat demisia. Nu ei poarta responsabilitatea sau vina. Sefii lor, justitia si legiuitorii in primul rand. Imi vine in minte o concediere abuziva dintr-o firma din Bucuresti, acu mai multi ani. Doamna respectiva a castigat in instanta dreptul sa fie reangajata si despagubiri. Apoi sefii si-au batut joc de ea cu legea in mana pana si-a dat respectiva demisia. Adica au pus-o sa faca 8 ore pe zi munci care pe termen mediu te terminau psihic. Legal, nu au incalcat legea, la noi cel putin. Compania era de sorginte franceza daca nu ma insel. Schimbarile din sistem unde sefii sunt trasi la raspundere pentru coruptie si pentru abuz in serviciu sunt recente, si inca doar intr-o foarte mica parte a sistemului. Cand oamenii vor vedea ca daca vorbesc nu vor plati tot ei oalele sparte de altii, atunci vor scoate capul la lumina. Pana atunci, spiritul de autoconservare face legea.

Vlad  •  29 noiembrie 2016, 13:34

@Adrian ... "Ce face DNA-ul?" tot vad intrebarea asta, care sincer nu-si are locul. Ce face?? Lucreaza sute, mii de dosare. Structura DNA este redusa numeric, nu este gandita sa inlocuiasca Parchetul, sunt doar o suprastructura pentru cazuri foarte mari. Bineinteles, intre timp ei s-au extins si pt sume mai mici, tocmai din cauza ineficientei Parchetului.... insa prima intrebare trebuie sa fie: Ce pazeste Parchetul??? In continuare DNA-ul lucreaza covarsitor pe baza de denunt.... daca primesc un denunt, sunt obligati sa investigheze, prin extinderea de care ziceam, majoritatea cazurilor chiar sunt in atributiile lor, asa ca nu au de ales decat sa duca aceste cazuri pana la capat. Asa ca nu vezi DNA-ul facand propriile investigatii de la 0 decat in cazuri foarte speciale... asa este si normal. Aici la Malaxa ce vedem este o gainarie... e treaba corpurilor de control, ANAF, Parchet, SRI daca se considera sanatate domeniu de interes strategi... care nu au facut NIMIC!!! Acum DNA-ul a intervenit rapid, bravo lor... probabil au reactionat asa de repede tocmai pt ca nu au ce dosar mare sa pregateasca, prin facturi se vede totul, sunt mancati, o sa obtina condamnari rapide. La Hexipharma de exemplu e mult mai complex. In cazul de fata sincer primii vinovati din punctul meu de vedere sunt angajatorii: primaria generala si primaria sectorului 2!! Oprescu si Ontanu!!! Firea... venita de 6 luni nu poate fi invinuita de nimic.

Catalin  •  29 noiembrie 2016, 13:47

Nu inteleg de ce pe marile canale de stiri nu se transmite nimic! Cred ca e foarte important sa stie toata tara ce se intampla in sistemul nostru!

MP  •  29 noiembrie 2016, 13:48

Eu as vrea sa stiu mai intai daca nu aveti nevoie de ajutor sau orice fel de asistenta care sa capaciteze know-how-ul si curajul dvs. jurnalistic cu rezultate palpabile pentru societatea romaneasca, noi aia "prosti dar multi"in ochii Sistemului? Cum sa facem oare publice toate marlaniile celor care nu le pasa decat de ei, pusi teoretic acolo sa aiba grija de noi toti. Jaful din Sanatate si Educatie au impact social major insa sunt maruntisuri ca valoare economica fata de altele. De trei ani niciun reprezentant nu se oboseste sa negocize redeventele resurselor energetice, combustibilii la popma nu mai au nicio corelatie cu barilului, in timp ce RCAul creste pe furis pentru ca asiguratorilor li se pare ca platim prea putin si actionarii le taie dreptul de a zbura la Business class iar ASF-ul ne zice ca asa e. Cu asa hemoragii de resurse e greau sa ne mai insanatosim sau ne vom pomeni salvati de rusi. Corabia pluteste doar daca astupam gaurile mari nu daca tinem majoritatea pasagerilor fericiti peticindu-le pe cele mici. Sa nu ma intelegeti gresit, chiar cred ca faceti cel mai bine ceea ce faceti. Dar mi-a venit asa o pofta de mai mult acum caci mi-a ajuns cutitul la os si rabdarea am mancat-o demult gatita in toate felurile de Sitemul care se pare ca ne vinde cui da mai mult. Sistemul - servicii publice finantate de la buget infestat de indivizi care cauta cu orice pret sa isi rotunjeasca veniturile sau sporeasca averile fara niciun fel de consideratie pentru bunastarea comunitatilor. Si asa ceva e specializarea corporatiilor multinationale sau nu. Astia stiu ca banii se fac "abordand" persoane cheie din Sistem care sunt dispuse sa-si tradeze cauza pentru sume pana la urma derizorii cand sunt comparate cu profiturile insitgatoarilor. Amuzant este ca stiu cazuri de manageri al unor astfel de corporatii care desi erau bine platiti isi opreau o parte din banii negri trimisi in numerar medicilor de catre firma mama pentru ca aceste sume nu puteau fi urmarite contabil pana la "bebeficiar": nu ceri chitanta pe o spaga ce pute a conflict de interese in orice punct al patriei te-ai afla. Cand s-au prins stapanii de asa narsavie au schimbat rapid metoda: doar participari la congrese in sistem all-inclusive in locatii cat mai exotice si cu prezenta facultativa la eveniment. Altfel nu imi explic cum in ciuda acestor bune intentii de reeducare a medicilor, nivelul cunostintelor medicale din Romania rareori pare a depasi nivelul anilor '70, chestiune verificara cu propria-mi piele. Veti afla mult mai multe deschizand public o adresa electronica la care oamenii sa "fluiere" ce stiu si nu e cinstit oriunde in Sistem. O sa va prabusiti initial, ce-i drept, cu o avalansa de informatii de sub care o sa va extragem doar cu ajutoare voluntare; cel mai inofensiv inconveninet pana la urma, atata timp cat trebuie doar sa cereti - si selectati pe doritori. Dar cum nu vad alta cale sa luminati oamenii astia prinsi si meschinariti in angrenajele rugininde ale post-comunismului de *** care in mintea lor cred ca smecher e una si aceeasi cu "baiat destept" sau inteligent adunandu-si autoriatea injurand sau amenintandu-si anajatii fara martori si aducan plocoane inovatoare de prin strainataturi celor care l-au uns sau i-ar putea creste stapanirea. Vad asa ceva in fiecare zi. Voi nu?! Eu asa as #merge dupa sistem!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

addriann  •  29 noiembrie 2016, 13:52

Sper ca sunteti constient ca nu doar in sistemul de sanatate ar fi asemenea indivizi, bine protejati.Exista un ,, filon " bogat de infractori, cu ,, spate " puternic, in multe alte domenii profitabile- financiar, justitie,afaceri... Este pacat ca nu aveti o forta financiara, necesara unei echipe de investigatii complexe, numeroase. Cu siguranta, ati fi gasit astfel de cazuri in fiecare luna...

popescu florin  •  29 noiembrie 2016, 13:57

aici cine e dl. http://www.ordinuldemalta.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=98&Itemid=124&lang=ro

chromophobia  •  29 noiembrie 2016, 14:00

La puscarie,sa-i dea 3 condamnari pe viata ca in USA

popescu florin  •  29 noiembrie 2016, 14:03

În ultimii cinci ani, o singură firmă a drenat milioane de euro din bugetul spitalelor bucureștene, în contul unor servicii de igienizare și dezinfecție. Printre acestea, și spitalele în care au murit cu zile, doborâți de septicemie, răniții focului de la clubul Colectiv. Unitățile sanitare din București cheltuiesc bani mulți pentru curățenie, însă o fac în așa fel încât de pe urma acestor investiții profită în primul rând o companie privată, căreia i se pun în brațe contracte uriașe, fără filtrul unor licitații care să asigure o competiție reală de piață. Ferestre, uși, noptiere, paturi, podele și orice altceva peste care poate aluneca un mop sau o lavetă au fost lustruite, pe sume mari de bani, de societatea Universal Med Cleaning (UMC), din 2010 încoace. Toate obiectele și instrumentele dintr-un spital care intră în contact doar cu pielea pacienților – nu și cu sângele lor – sunt igienizate, pe scară mare, la nivelul Bucureștiului, de această companie privată. 9 milioane de euro în cinci aniCea mai mare parte a licitațiilor pe care UMC le-a câștigat la spitalele din București au fost adjudecate fluierând, din poziția de unic ofertant. A participat singură la licitații și, fără emoții, le-a câștigat. În câteva cazuri, în care a avut, totuși, concurenți, aceștia au fost descalificați de către spitale, organizatorii licitațiilor, fiindcă nu îndeplineau criteriile impuse în caietul de sarcini. Câteva exemple de acorduri cadru, încheiate pe sume foarte mari între UMC și unitățile sanitare din Capitală: - cu Institutul de Oncologie Fundeni, Ianuarie 2013, pentru de 7,16 milioane de lei. Licitație cu un singur participant. Perioada de derulare a acordului: 3 ani. Anunțul de atribuire, AICI. – cu Institutul de Cardiologie „C.C. Iliescu”, Februarie 2015, pentru 6,3 milioane de lei. Licitație cu un singur participant. Perioada de derulare a acordului: 3 ani. Anunțul de atribuire, AICI. – cu Spitalul „Sfântul Ioan”, Iulie 2014, pentru 5,17 milioane de lei. Licitație cu doi participanți. Al doilea a fost descalificat. Perioada de derulare a acordului: 3 ani. Anunțul de atribuire, AICI. UMC face curat inclusiv în spitalele în care victime ale incendiului de la clubul Colectiv au fost ucise de infecțiile dobândite după internare. Spitalul Universitar, de exemplu – locul de unde Alexandru Hogea a contractat bacteria care i-a provocat un șoc septic, după cum a dezvăluit Gazeta Sporturilor – este unul dintre clienții acestei companii de igienizare. Cu o lună înainte de incendiul de la clubul Colectiv, Spitalul Universitar a angajat, invocând „situația de urgență extremă” – adică fără să organizeze licitație, ci doar o negociere directă – serviciile UMC, contra 100.000 de lei. La fel se întâmplase și cu trei luni în urmă, în iulie, când, făcând tapaj tot de „o situație de urgență extremă”, spitalul a încheiat cu UMC un contract asemănător. Spitalul de Arși – locul unde trei victime ale focului de la clubul Colectiv au fost omorâte de infecțiile intraspitalicești, potrivit mărturiei pe care doctorii au făcut-o în Gazeta Sporturilor – este, de asemenea, în portofoliul de clienți ai UMC.În Octombrie 2013, Spitalul de Arși a semnat un acord cadru în valoare de 1,69 milioane de lei cu UMC, pentru livrarea unor servicii de curățenie și dezinfecție, în decursul a doi ani. Banii care apar în acordurile cadru nu sunt neapărat aceiași cu cei virați, în final, în contul UMC. Ei reprezintă plafonul maxim până la care spitalele pot să contracteze servicii de curățenie de la această firmă, într-o perioadă delimitată de timp. Banii propriu-ziși, plătiți la umbra acestor acorduri cadru, sunt virați prin niște contracte care se numesc „subsecvente”, însă acestea nu sunt mereu făcute publice de spitale – de aici, greutatea urmăririi lor. De exemplu, Spitalul de Arși a anunțat contracte subsecvente de circa 1,05 milioane de lei, în contul acordului cadru de 1,69 milioane de lei, semnat în Octombrie 2013 cu această firmă.

carmen i  •  29 noiembrie 2016, 14:20

Este anormal ca nu se misca nimic pana cand nu scrie presa. Chiar sa cred ca autoritatile nu stiau nimic pana in momentul de fata?

re  •  29 noiembrie 2016, 14:34

Nume predestinat :)) managerul Secureanu

Dan Roua  •  29 noiembrie 2016, 14:37

incerc sa pun intr-o cronologie niste date luate de pe CV-ul ***, de pe site-ul Cavalerilor de Malta: 2006 - 2007: Scoala Nationala de Management Sanitar, Diploma Manager Spital 2007 - prezent: Manager General, SPITALUL CLINIC "NICOLAE MALAXA" e clar ca omul a facut cursul de Manager de spital la pont, stiind ca FIX cand il termina o sa fie numit manager de spital, sau mai trebuie sa repet o data? asta ca sa nu ne mai intrebam daca era cocalar doar de capul lui sau mai trebuie cautat si in "padurea tutelara" Cavalerul director, vocal *** si tenor Si bursuca econoama, facut din om neoama Muncesc cu aplomb fardat La un spitaloi de stat. Vrabiuta cea majora Cu dorinta ei mionora Vrea si ea la un shopping Intr-o tara cu roaming Si-uite-asa mi ti-l azmute (Daca o mai vrea sa f...) Sa faca o smecherie Fix la morti si-argintarie Elefantul cocalar Juvenil, matur-sprintar A furat morman-morman Pana veni... Tolontan:) n-am gasit alta rima, maestre :)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sol  •  29 noiembrie 2016, 15:04

Toata stima! Ar mai fi de verificat daca "dl. manager" este si medic "cu acte". A studiat medicina la Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti in perioda 1992-1996. Din cate stiu eu Facultatea de Medicina a acestei universitati a fost acreditata abea in 2002. O fi valabila diploma domnului doctor!?

ion  •  29 noiembrie 2016, 15:23

Acesta e rodul numirilor politice. De 25 de ani impostorii, incultii si ***ii, cu doctorate au ajuns sa polueze scara de valori a tarii. Uitati ce hal de individ, "garantat Oprescu", a putut conduce un spital in care te duceai cu ultima speranta , sa-ti mai dea zile ... Si acest lucru nu e singular. In comparatie cu epoca de aur, asta e "epoca iadului" . Am dorit schimbarea dar nu cu acest pret, ca un Babiuc, se foloseste de un *** care culmea ajunge parlamentar European.. Un Vanghelie , primar de sector , si ma opresc,.. CE hal de tara ? A terminat Iohanis de vorbit dupa CSAT. Cata concizie si rigoare .... ! Mai sunt sperante sa ma intorc in tara.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gigelos  •  29 noiembrie 2016, 15:26

@sol - daca termina Titu Maiorescu in 2003 inseamna ca e medic ? Sau in 2010 ? Toti medicii de azi ar trebui sa-si declare scoala . sunt medic Titu Maiorescu , medic Carol Davila , medic Scoala de arte si meserii ... , altfel ii bagam in cofa pe toti

IancuV  •  29 noiembrie 2016, 15:34

Fiecare a avut ceva de castigat din traiul asta cu Secureanu, nu au facut-o degeaba, asa cum se practica la noi. :( Acum 2 ani mi-am schimbat permisul si am cautat un cabinet pt testul psihologic prin apropiere. Am gasit spitalul Malaxa pe un site si am fost ca imi era la indemana. Bineinteles ca testul nu se facea acolo si medicului (cu nume arab, nu mai tin minte cum il cheama) directiona pe toata lumea la cabinetul lui, la 50 m distanta. Bani usor de incasat pt spital care merg direct catre medic, medic care isi suporta seful dar care ii permite o practica ilegala.

Gabriel  •  29 noiembrie 2016, 16:00

Domnule Tolontan, felicitari pentru tot ceea ce faceti. Primul pas către însănătoșirea sistemului este să scoatem la iveală toate aceste nereguli. E trist și dureros să văd că trăim într-o astfel de țară, iar ca om la început de drum în medicină, simt tot mai mult dezgust față de ceea ce se întâmplă. Dar ceea ce faceți dvs ne dă și nouă, celor tineri, o speranță. Poate că schimbarea pe care ne-o dorim cu toții chiar va avea loc. Referitor la caz: cum se poate ca acest specimen numit Secureanu să fie doctorand în cadrul SRI, instituție care are responsabilitatea și mijloacele necesare să depisteze astfel de lucruri? Investigația ne va duce și în această direcție?

Stan Papusa  •  29 noiembrie 2016, 16:03

Tolo, felicitari echipei tale, 1-0! Te rog, treci la handbal sau baschet, cu scoruri mai mari - vreo 10 anchete pe zi - ca una, in serial, este putin. Deh, m-am invatat cu dezvaluirile si vreau mai mult, cu efect. Uite, mai devreme ai primit inca un pont, cu o firma, UMC. Haios site-ul unei firme milionare, cu sediu intr-o vila si doi pustani la butoane (cel putin, in poze...). Pazea la filaj si curaj, spor la treaba. Apropo, chiar serioasa propunerea comentatorului cu buton de "doneaza", chiar daca donam de-o cafea...

elle  •  29 noiembrie 2016, 16:54

Youpiiiiiiiii! Vive l'Equipe de Tolo! Bine ca sunteti aici pt noi, cei care nu au posibilitatea sa actioneze , dar pot sa-si exprime parerile !Si sunt de acord cu butonul " doneaza" , pt ca meritati.

SD  •  29 noiembrie 2016, 17:20

Dl Tolontan, sunteti un erou, ceva rar prin Romania, unde toti cauta un loc caldut. Daca toti si-ar face treaba asa cum v-o faceti dvs, Romania ar fi un fel de mica Germanie. Sunte cativa oameni care tac si fac, si multe *** gen Secureanu (ce nume predestinat), care vad totul prin prisma intereselor personale, mici fanarioti care paraziteaza o tara care are potential dar mereu e aproape insa nu suficient. In afara de citit ziarul, nu stiu cum altcumva v-as putea sustine direct, pentru ca sunt convins ca multi de-aici, in special cei din afara tarii, ar fi dispusi sa o faca. V-as sugera sa deschideti un fundraiser si sa publicati link-ul aici. As deschide eu dar trebuie facut de dvs, ca sa puteti accesa fondurile. Ce faceti prin articolele dvs este greu de cuantificat dar putem face mici donatii in semn de recunostinta : http://www.giveforward.com

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bogdan  •  29 noiembrie 2016, 17:26

Haideti sa ne gandim putin. Ce lipseste din povestea asta? Ca ceva important sigur lipseste. Nimeni nu tine 9 ani un maimutoi isteric si *** ca asta intr-o functie cheie si nimeni nu-i permite sa faca atatea abuzuri fara sa aiba el si ceva "merite", altele decat slugarnicia si devotamentul. Exista un fel de meritorcatie si intre borfasi. Mare medic nu poate fi suspectat ca este sau ca a fost vreodata. Mare manager nici atat. Repet intrebarea, ce lipseste din povestea asta?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sri dna ms cas  •  29 noiembrie 2016, 18:07

Nu inteleg un lucru, institutiile statului ce *** fac? Trebuie sa vina Tolontan sa le dea totul mura in gura? Sau nu se sesizeaza decit la articolele lui? Cei care nu apar in gazeta pot sa fure cit vor?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  29 noiembrie 2016, 18:44

@Stan Papusa: nu, investigatiile jurnalistice nu se fac doua pe zi si nici macar una pe saptamina. Ele se muncesc in luni de zile. @sri dna ms cas: institutiile au reactionat acum. Sa spunem asta asa cum o spunem cind n-o fac. Acum au facut-o. Ce s-a intimplat 9 ani, da, aste este vital sa discutam. Dar acum s-au miscat.

Nicu  •  29 noiembrie 2016, 18:56

Toată stima Dl Tolo,ma întreb și va intreb pe cei care citesc aceste randuri...oare numai DNA există în țară asta ti se face frică teama in ce tara trăim...9ani fără să spună nimeni..ala cheltuie zeci de milioane euro tot cu sânge....albastru

Zuzi  •  29 noiembrie 2016, 18:56

M-a lovit curiozitatea si i-am cautat Declaratia de avere a lui Secu. Cica el sta actualmente intr-o locuinta RAPPS. El detine, conform ultimei declaratii de avere din 26/05/2015, patru proprietati. O casa de locuit de 321 mp in Bucuresti Sect.2, un apartament de 59.51 mp tot in Bucuresti Sect.2, un apartament in Tg. Ocna si unul in Targoviste. La cele din urma este coproprietar cu numita Secureanu Laura Diana, aceasta detinand jumatate din proprietati. Cum poti sa stai in casa RAPPS si sa fi si proprietar de locuinte aflate in Bucuresti? Cum? Ar fi interesant de aflat si asta ...

campionu  •  29 noiembrie 2016, 19:19

Nu am mai cumpărat un ziar de mulți ani, pentru că nu ma regăseam in vreunul. Ieri am cumparat gazeta sporturilor, și mi-am zis că merită. Sunteți nebuni. Vă susțin! Susțin dărâmarea (corupției)! Citindu-vă pe voi, ne-am regăsit pe noi.

Ronald  •  29 noiembrie 2016, 19:23

Ati uitat sa mentionati in raspunsul catre Stan Papusa ca si PMB a reactionat corect. Incerc sa cred ca e o scapare insa nu cred ca ati fi uitat daca era mult iubitul si stimatul Basescu. http://www.mediafax.ro/social/pmb-alexandru-stefanescu-va-fi-noul-manager-interimar-al-spitalului-clinic-nicolae-malaxa-16010212

amma  •  29 noiembrie 2016, 20:06

Ma cam ia cu friguri sa ma gadesc : bani ori mai in in sistemul de sanatate sau ii fac astia suveica PRIN SISTEM?!!!!prea auzim des contabilitate dubla, fraude de milioane nenumarate, facturi pe achizitii fara licitatii , etc Ce sa ma gandesc si la ingrijirea la domiciliu, ca o fi si acolo povesti tot cu kjilioane necontrolate ???!!! Da , e doar de gargara ce tot ii aresteaza ca le da 2 luni ori 2 ani si gata ....sunt liberi si cu trai bun. Pana la urma este dezordine organizata in sistemul de sanatate, iar toleranta fraudelor DE ATATIA AMAR DE ANI ASCUNSA SI TAINUITA , o vedem si simtim pe buzunarul nostru de fraieri DIN POPOR.

Andreea  •  29 noiembrie 2016, 20:06

Felicitari...trb extinsa ancheta si la spaga data la alergologie !!! De fiecare data cand mergem umplem buzunarul, 50 lei...100 lei .. plus asistentele....urgent ancheta...trb sa i reclamam la Dna.

mariana  •  29 noiembrie 2016, 20:10

Fostul socru este securist. Sunt in relatii bune si acum. Ar fi interesant sa se analizeze toata activitatea domnului director , de la numirea in functie pana in prezent. Mai stim ca are relatii si in politia sectorului 3, care i-a musamalizat o reclamatie , in schimbul asteia ,el a angajat amanta sefului de la judiciar in functia de psiholog, fara concurs....

Limp Bizkit  •  29 noiembrie 2016, 20:24

Asa a disparut si gimnastica feminina din peisaj . Nu mai puteau antrenorii sa zica nimic .

Fieraru  •  29 noiembrie 2016, 20:30

Pe cand Videanu nevinovat(????)

Tudor  •  29 noiembrie 2016, 20:33

Cavaler de Malta ? cine sunt astia fratilor ? si cum de l-au acceptat pe maimutoiul asta ? Tolo nu faceti un reportaj si despre cavalerii astia ?

Raul  •  29 noiembrie 2016, 20:55

http://www.exploremedicinetv.ro/medicina/stiri/spitalul-clinic-qnicolae-malaxaq-premiat-la-frankfurt-pentru-calitatea-managementului-leadership-tehnologie-si-inovatie.html Incredibil...cata ipocrizie! ***. Premiu platit.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mihaix  •  29 noiembrie 2016, 21:28

Oameni buni, lucrurile astea se intampla in buricul Bucurestiului la ditamai spitalul. Va dati seama ce este prin tara? In ce tara de *** traim...cum sa nu iti doresti sa pleci de aici?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Laura  •  29 noiembrie 2016, 21:35

E frustrant cand vezi ca ani intregi se servesc din banul public si nimeni nu vede nimic. Dupa ce iese la suprafata hotia, ei deja sunt plini de bani si le convine sa stea 2-3 ani la puscarie. La iesire se intorc la cascavalul adunat si traiesc fericiti. Trebuie recuperat prejudiciul. Sechestrul trebuie pus din timp sa nu treaca bunurile pe numele altor persoane. Acest clovn efectiv si-a facut de cap ca manager. Pentru Secureanu, acel spital a fost un ''malaxor'' de tocat bani. Felicitari intregii echipe pentru investigatii.

Marco  •  29 noiembrie 2016, 21:48

Ma bucur ca apar astfel de articole despre ceea ce se intampla in tara asta,si trebuie sa sa v-a felicit domnule Catalin Tolontan.O singura dilema am,aceste articole scrise de dumneavoastra au o sursa de incredere prin care dumneavoastra faceti astfel de dezvaluiri.Cineva bine intentionat v-a ofera aceste informatii sau exista si alte variante.................etc.

Limp Bizkit  •  29 noiembrie 2016, 21:51

@ mihai x Eu mi-am dorit in vara lui 90 si am reusit . De atunci nu maI traiesc la voi si sunt bine merci .

Renato stancu  •  29 noiembrie 2016, 22:06

Salut, din nou, această nouă investigație din sistemul de sănătate! Dar, vin si eu cu un nume, numai bun de văzut "în ce ape se scaldă"(aşa zicea mamaia-Dzeu să o ierte)! Acesta este Alexandru Rafila! Omul este "colosal "! Are o avere ce rivalizează cu mulți CEO din multe multinaționale! Dar,a lucrat numai la stat! Nu stiu dacă o să ajungeți la el,sau dacă vreți să ajungeți la el, dar vă recomand să citiți declarația de avere ! Este UAU! Sper că veți intra si în comunitatea "academică "a profesorilor din facultățile de medicină! Acolo toți sunt si profesori si directori de spitale si chirurgi "renumiti" si tot ce vor ei ! Pe una dintre meseriile astea sigur nu le fac bine! Oare pe care?! Rămâne să experimenteze pe bugetul României si pe noi,cobaii lor ! Cred că până la urmă îi vor ajunge blestemele,venite din lumea celor drepți,de la Hipocrate, Mina Minovici, Paulescu, Marius Nasta, Marie Curie,Pesamosca...!!! Concluzia:este rusinos! P.S.:sper să ajungeți si la "brontozaurii"din spitalele de provincie! Si aşa ajungeți să vă dați seama de ce nu sunt medici in România!

Cătălin Tolontan  •  29 noiembrie 2016, 22:32

@Marco: scriem de fiecare data de unde vin informatiile. In acest caz, din interiorul spitalului, de la oamenii care au refuzat sa mai intocmeasca facturi false. Uneori sint surse publice, ca atunci cind am descoperit cele 3.000 de procese ale Vitalaire. Dar si acolo au fost surse din interior. Stiu unde bateti. Credeti ca ne vin dosarele ca pizza congelata si noi doar le punem la cuptor :-) E tirziu, sintem obositi asa ca lasam politetea deoparte: jurnalistii, nu doar noi, muncesc de rup in astfel de investigatii. Nu Cabala ne da subiectele. Dovada ca SRI, DNA, MS si altii afla, de cele mai multe ori, dupa presa. Si, sincer, va veti da seama ca nimeni nu ne da nimic in momentul in care oamenii care trag ca niste ciini nu vor mai face acest lucru. Dintr-un motiv simplu. Intre noi si Secureanu, noi plecam primii pe alte tarimuri. De stres :-) Atunci ne vom uita cu totii in soare si vom zice: ”Ba, dar numai exista ziaristii aia care le scoteau de undeva?!”.

elena  •  29 noiembrie 2016, 22:47

Verificati si gradele de rudenie ale domnului Secureanu cu alti doctori pe care îi aduce in spital sa opereze pe bani grei...*** evident....verificati si salile de operatii la care au acces medicii stomatologi care opereaza la negru pe bani grei....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

elena  •  29 noiembrie 2016, 22:50

Verificati si pe finul Marius Balaban...fost manager...mare dentist care vine in spital si *** tot...ne-am saturat sa îi vedem zilnic cum ne sfideaza ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stefan  •  29 noiembrie 2016, 23:54

@CT - Fiindca suntem obositi si eu oricum nu prea sunt politicos de obicei, SRIul, DNAul, parchetele si toate *** astea de stat care au bugete si mana de lucru mult peste ce aveti voi, de fapt incomparabil, e vorba de institutii statale vs tolo.ro, ar trebui sa aiba rezultate, daca e sa comparam mijloacele de informare si bugetele si ce am pomenit anterior, ar trebui sa aiba rezultate de mii de ori mai numeroase si mai informate decat aveti voi. Ceea ce invariabil si matematic vorbind ne duce spre aceeasi concluzie. Sunt platiti degeaba, cu litere mari. DEGEABA. Si se pensioneaza repede ca sunt stresati bag seama. De ce nu pun varta de pensionare la 30 de ani pentru saracii, ca la cat muncesc si cate rezultate au or fi prea necajiti saracii. Ce *** de oameni fac oamenii astia cand merg la servici? Joaca leapsa? Urmaresc gainarii pana in maxim 500 de RON? DNAul e singurul care mai are rezultate cat de cat, dar ei sunt mici, si ei sunt limitati la fraudele da milioane. Restu ce fac? Greve ca au salarii prea mici? Greve ca au bugete prea mici pentru cat pot ei duce acasa? Sunt cica unii din ei criminalisti. Procurori si tot felul de titluri pompoase. Tablagii li se potriveste mai bine la toti.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stefan  •  30 noiembrie 2016, 0:00

Si poate ca e momentul sa cresteti niste Tolontani mai mici pe langa voi. Sange proaspat. Si puneti naibii acolo un buton de donate ca nu va doare mana. Folositi banii sa luati o inghetata, un algocalmin.

cc  •  30 noiembrie 2016, 0:30

In tarisoara asta a noastra draga, daca am avea zece TOLONTANI care sa lucreze trei ani la foc automat, lumea ar fi cinstita ca pe vremea lui Tepes! Ti-ai lasa Iphone-ul pe banca in parc cu bateria descarcata si a doua zi l-ai gasi in acelasi loc cu bateria incarcata! Da-i inainte Catalin! Si cei din echipa! Faceti cat zece parchete la un loc!

Cătălin Tolontan  •  30 noiembrie 2016, 0:40

@Stefan: politia face tot ce nu vedem. Dar vom vedea daca nu mai isi face treaba. N-as fi atit de radical in nici un caz. Eu sint convins ca o sumedenie de oameni din serviciul public isi fac treaba. Numai ca noi doi devenim, cu fiecare replica, si mai obositi :-) Oricum sa stii ca in redactie se formeaza noi ziaristi care, la un moment dat, ne vor inlocui. Razvan Lutac e doar un exemplu. Dar mai sint si altii. O sa citesti in perioada urmatoare investigatii foarte, foarte tari in gsp la care n-am scris noi, astia batrinii, nici o litera. Mai vorbim. O seara buna si multumim!

Florian  •  30 noiembrie 2016, 1:54

Felicitari, domnule Tolontan! Ati facut mult bine acesteti tari prin jurnalismul acesta de investigatie!

Comentează