Fratele meu, votantul PSD

Numărul celor care vor ieși în stradă va crește exponențial și printre ei vor fi și oameni care au votat pentru PSD

miercuri, 1 februarie 2017, 10:30

Primul care suferă este cel care a crezut.

Și nu disprețul pentru el e soluția. Disprețul și superioritatea celorlalți la adresa lui e parte din ce l-a făcut să voteze PSD.

El e primul care suferă pentru că se simte înșelat.

Brusc, votantul PSD conștientizează că n-a votat PSD, ci o serie de oameni condamnați sau judecați care nu au fost pe lista pe care a pus ștampila.

Când s-a sculat de dimineață în duminica alegerilor, el nu s-a dus să voteze ca să le fie mai bine Elenei Udrea sau Ioanei Băsescu.

Până acum, PSD și Guvernul Grindeanu au ignorat manifestațiile pentru că ”oricum ăștia nu sînt ai noștri, nu ne votează niciodată”.

Dar numărul protestatarilor va fi mult mai mare.

Asta nu e o profeție, ci o părere. Societatea e biologie, nu matematică. Orice scriem e riscant.

Și, în ciuda părerii conspiraționiștilor, nimeni nu știe cum vor reacționa românii și nimeni nu-i poate scoate în piețe, după cum nimeni nu-i poate ține în case.

Dacă PSD se uita la cifrele din provincie în primul rând ar fi realizat că în Cluj, de pildă, nici la meciurile de fotbal nu participă 10.000 de oameni, cîți au fost în stradă duminică.

Acum, peste tot în țară, mulțimile nu vor crește, ci se vor multiplica. În câteva zile vom vedea.

Pentru că marșurile vor include, de această dată, și un număr important de votanți PSD, care se consideră și ei victimele unei ambuscade.

Presiunea locală, pe care toți primarii și parlamentarii o resimt primii, va fi copleșitoare.

Oamenii lor le vor bate obrazul.

Cunoscuții și simpatizanții le vor cere explicații.

Căci Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea n-au conversat nici măcar cu propriul electorat când au luat decizia.

La ei tot 1 noaptea era când OUG-ul a fost publicat în Monitorul Oficial. Nici lor nu li s-a explicat, nici ei n-au fost considerați demni să audă argumentele inițiatorilor grațierii și dezincriminării.

Oamenii aceștia, votanții PSD, nu vin de pe altă planetă.

Nu merită desconsiderarea și reproșul nimănui.

Au votat ceva și s-au trezit cu altceva. Votanții dreptei cunosc foarte bine frustrarea genului acesta de păcăleală! Sau ați uitat cum Gabriel Oprea a fost parte a guvernărilor de dreapta?!

N-ați uitat.

Indiferent de opțiunea politică, hoția nu e dezirabilă în România.

Și unii și alții ne creștem copiii ca să nu fure, ca să nu profite, ca să nu abuzeze de cei care nu se pot apăra.

Ambuscada guvernamentală se va încheia într-un fel sau altul.

Fiecare generație e datoare să-și apere democrația.

Avem instituții, avem Constituție, care e un bun public, avem cultura protestelor și numai cine se teme de ele vede peste tot galerii de fotbal, ceea ce nu e deloc rău pentru că, în decembrie 1989, momentul victoriei a fost acela în care s-a cîntat ”Ole, ole, Ceaușescu nu mai e!”.  

Pe ritmul stadioanelor  a căzut cea mai sîngeroasă dictatură a Europei finalului de secol XX.

La fel, pe melodia stadioanelor vor cădea toți cei care nu înțeleg că puterea le e doar delegată.

Dar, după ce lucrurile se vor încheia într-o formă legală, să nu uităm că ceea ce ne trebuie cu adevărat e să reparăm sentimentul că suntem cetățenii aceleiași țări.

Există opțiuni politice, dar nu există superiori și inferiori, deștepți și proști.

Dovadă această dimineață în care emoția suferinței ne unește.

 

Comentarii (190)Adaugă comentariu

Catalin  •  1 februarie 2017, 11:56

@Geox: Amice, ești pierdut. Când am auzit prima dată de aceste ordonanțe a fost pentru prima oară, de când am intrat în câmpul muncii, când m-am gândit să plec din țară. Nu vreau ca viitorul copiilor mei să fie făcut de condamnați penali și ei să fie conduși de aleși obișnuiți cu furtul. Când fură un leu de la o bugetul statului, fură o parte din viitorul copiilor mei.

Dan  •  1 februarie 2017, 11:57

"...emoția suferinței ne unește."

Cristian G  •  1 februarie 2017, 11:57

Cu siguranta nu e vina alegatorului PSD. El a votat . E dreptul lui garantat de Constitutie . La fel cum legea fundamentala ne spune despre democratie. Despre alegerea facuta de o majoritate. De dreapta sau de stanga . Nu conteaza . Un grup , oricat de mare , iese in strada si spune ca nu mai vrea nu stiu ce guvern PSD. Intrebare : mai este valabila regula democratiei ? Este esential sa stim.

revolutionarul  •  1 februarie 2017, 12:04

TOLO!!!!!! Stai jos.....nota 2 (doi)

Mat  •  1 februarie 2017, 12:04

Tolontan stie ce gandesc votantii psd...El stie tot.Asa e...O sa iesim in strada si noi,sa scapam odata de *** gen Iohannis,Nicusor..etc..A trecut o luna de la alegeri...Vrei *** *** nea Tolo?Nu te las!Nu o sa las *** *** sa imi fure votul...Credeti ca tara asta vi se cuvine?***...Vad ca doar asa va place...Doar asa stie dreapta sa intre la putere...*** pe ***.Nu stiti sa respectati majoritatea...O sa va invatam..***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Loredana  •  1 februarie 2017, 12:07

Foarte bine punctat articolul, este exact starea pe care eu si probabil majoritatea romanilor o resimt azi. Din pacate, inca mai sunt multi votanti PSD care inca nu constientizeaza gravitatea ordonantelor adoptate aseara. In dimineata asta, mama s-a intalnit cu o colega de serviciu in statia de autobuz care a tinut sa isi exprime multumirea ca in sfarsit a facut PSD-ul ceea ce trebuia. Acum mie imi este frica ca si in cazul unui referendum ori alegeri anticipate, lumea tot nu a invatat nimic si pot doar sa imi pun speranta in restul votantilor care nu s-au prezentat pe 11 decembrie la sectiile de votare.

Ciprian  •  1 februarie 2017, 12:09

Domnule Tolontan, Acum ceva vreme am avut o mica diferenta de opinie cu privire la directia in care se indreapta tara asta si implicit oamenii care o locuiesc...mi-ati spus atunci ca trebuie ca fiecare sa ne facem treaba bine in dreptul nostru si atunci lucrurile se vor schimba! Acum,eu mi-am facut treaba f bine,avand in vedere ca si atunci si acum am o afacere de administrat,am 31 de ani si am crezut pana in ultima clipa.Rasplata pe care o am acum,se vede la televizor si in strada,eu ma simt vanat si umilit incepand de la ghiseul ANAF unde abia reusesc sa imi platesc taxele si pana la cel mai inalt nivel...atentie,nu am amintit de gropile din sosea,de autostrazile care se inaugureaza cate 5 km si dupa cateva luni se deformeaza,de *** si mizeria care exista in gari(si atentie circul cu masina personala),de spitale infecte si doctori spagari si multe altele... Am decis sa imi iau talpasita pana nu o iau razna de tot! am o vorba,"prima suta de ani e mai grea,pe urma nu mai ai treaba".

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Armand Pop  •  1 februarie 2017, 12:12

A pontat tolo si pe ziua de azi si-a rupt usa. L-a trimis pe Lutac in piata sa fie vigilent si pe mirela neag sa ia notite :))))

aldo_m  •  1 februarie 2017, 12:16

votantul psd a inteles ca cei care ies in strada nu vor ca pensionarilor sa li se mareasca pensiile si nici celor de la stat , salariile CAM ASA TRANSMIT MESAJE SEFII PSD catre votantii lor si, fratele meu ,sa stii ca io nu scriu pt popor aici ca stiu parerea lui, io scriu doar pt tine draga catalin si nu trebuie sa postezi aberatiile mele io doar pe tine vreau sa te schimb ca daca te schimb pe tine am schimbat lumea stiu ai si tu unele pareri bune si f bune ca tu in trustul ala pari independent adica n-ai fi omul lor si aia din trust cred ca te considera omul altora cand te apuci de o ancheta parca esti un chirurg fara suflet nu vad o urma de slabiciune in vocea ta dar ma gandesc ca acasa esti si tu om, razi ,spui bancuri si poate faci si tu misto de ceva

Dan  •  1 februarie 2017, 12:17

In cazul votantilor PSD principiul calauzitor este - FURA EI FURAM SI NOI

comentario23  •  1 februarie 2017, 12:19

Intr-adevar, dispretul si superioritatea atitudinii ne divizeaza si ne impiedica sa gasim solutii, mult mai mult decat ar parea la prima vedere. Avem nevoie de "tabula rasa". Nu conteaza cine/ce a votat, ci doar cei care, din diverse motive, se simt acum nereprezentati si nedreptatiti de aceasta OUG. Din punctul meu de vedere un "razboi" declarat impotriva PSD nu este de bun augur. Intr-adevar, ei au castigat alegerile iar acum par a-si imparti painea in liniste, ca si cum nimeni n-ar vedea. Dar atacand doar pe acesta idee, lovim practic si in toti cei care i-au votat si riscam sa ii pierdem sau sa nu-i putem coopta pentru acest bun comun. Lupta este impotriva coruptiei, in general, si nu impotriva unui partid. Lupta este pentru viitor, al nostru si al celor care vor fi dupa noi. Poate fi greu la inceput, unele masuri concrete ajuta pe termen scurt o parte din populatie si probabil multi nu considera atat de grav faptul ca unii fura, in conditiile in care toti oricum fura, atata timp cat ei primesc ceva. Aceasta este insa lupta ce trebuie purtata. Va fi terminata atunci cand noi, romanii, nu vom mai avea ideea ca oricum toti fura, si asta dureaza. Desi o batalie anevoioasa, cu parghiile puterii de partea cealalta, nu se compara nimic cu entuziasmul luptei pentru idealuri!

psd ciuma rosie  •  1 februarie 2017, 12:21

fratele meu, puscariasul si infractorul din PSD tocmai a primit liber la furat... fara numar, fara numar

Cris  •  1 februarie 2017, 12:30

Catalin • 1 februarie 2017, 11:56, dar cand instanta a decis definitiv si irevocabil ca Iohannis a fraudat legea civila (si poare si pe cea penala, deocamdata procurorii nu ancheteaza) pt a obtine cu rea credinta, impreuna cu sotia, o proprietate imobiliara, te-ai revoltat? Ai iesit in starada si ai strigat ca nu vrei ca viitorul tau si al copiilor tai sa fie stabilit de catre un presedinte corupt? Ce a ajuns tara asta sa fie condusa de doi corupti (Dragnaea un condamnat penal, iar Iohannis unul civil, care fraudeaza legi pt interese private)! Trebuie condamnate faradelegile si blamate persoanele vinovate, dar in egala masura, fara partizanate, caci altfel ne pierdem credibilitate si devenim ipocriti si manati de interese si partipriuri.

Luana  •  1 februarie 2017, 12:30

@GEOX De ce crezi ca se fura padurile? De ce crezi ca n-avem spitale si sosele si profesori si medici bine platiti?? Tu chiar nu vezi legatura intre partidul asta clientelar si arhaic care tine toata provincia la degetu' mic de ani de zile SI toate lucrurile de care tu insuti de plangi?? Te rog, trezeste-te, inchide antena 3 ai romania tv. Da pe DIGI, citeste hotnews, incearca sa te informezi si tu si din alte surse. Citesti deja TOLO.ro ceea ce inseamna ca iti pasa suficient, mergi pana la capat si fa legatura logica de mai sus: CORUPTIE = paduri furate, spitale ***, sosele nema, zero beneficii pentru oameni (1 milion in plus la pensie dar dat pe MITA la spital nu rezolva NIMIC pe termen lung!)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dr Jivago  •  1 februarie 2017, 12:35

Măi copilas trist și neprihănit cîtă impertinența la tine și cei ce te pot citi, adicătelea Tu plus acoliți cam ce vă doriți să înlocuiți Milițiile Ceaușiste cu Milițiile Johanisto-Soroshiste..... nu ține iar dacă o fi și o fi, ființă imaculată și mai scot o dată camionul împotriva unor Securiști de speță Bruxellessă cred ca te muți Tu și voi ce sisțineți un Sistem Anarhik milițienesc ..Direct in Stepa Rusească, te caut progenitură de milițian ceaușist🙌

Apolitic  •  1 februarie 2017, 12:38

Domnule Tolotan, e foarte greu ca un popor indobitocit de sute de ani de sclavagism (metaforic) fata de clasa politica sa se trezeasca peste noapte. Eu imi pun sperantele ca poate peste 50 de ani cand se va pierde orice contact cu generatiile nostalgice dupa comunism (pentru ca vor fi toti oale si ulcele) tara asta o va lua pe un drum normal.

Maxentiu  •  1 februarie 2017, 12:39

Asta e wishful thinking. Le acordati votantilor PSD prezumtia unor atribute precum constiinta, coloana vertebrala, puterea de a spune "pina aici" si "nu in numele meu", energia de a iesi in strada. Pai, daca aveau toate astea, nu votau cu PSD-ul. Banditii nu calcau atit de brutal linia rosie fara o analiza de risc. Si-au dat seama ca aia care ar iesi in strada nu constituie masa critica, iar cei care ar putea face diferenta sint prea indobitociti, blazati sau imorali ca sa se indigneze. Au calculat, le-a dat cu plus si au actionat in consecinta.

Geta  •  1 februarie 2017, 12:41

Auzi demagogie...,,frati pesedisti,,...Care tovarase? Alora carora le blochezi postarile?Aia despre care nu iei pozitie cind sunt numiti ,,ciuma rosie,,...***,***,***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Aproape Anonim  •  1 februarie 2017, 12:42

Amin, domnule Tolontan! Şi îngroş şi eu cu pixul meu, cele ce le-aţi scris în articolul dvs. Mai mult, am să plusez chiar cu un scurt exerciţiu de imaginaţie pe tema Art. 297 Cod Penal, mai exact pe marginea noii sale forme. Să presupunem deci că eu, cetăţeanul A, având grijă ca în prealabil să îmi înstrăinez bunurile materiale pe care le deţin (şi care ar putea fi grevate în registrul Civil de posibilele demersuri ale procurorilor de a acoperi prejudiciile produse de acţiunile sau / şi de inacţiunile mele), prin transferarea lor pe numele nevestei, ale copiilor, ş.a.m.d., mă apuc ulterior, şi aici dau iarăşi un simplu exemplu, pe care vă rog să îl priviţi din nou ca pe un studiu de caz ipotetic, din calitatea mea de funcţionar public, să vă recepţionez pe bandă rulantă nişte construcţii cu probleme (într-adevăr, nu grave, care nu stau deci să cadă peste voi), construcţii plătite din bani publici, în care unele lucrări s-au cam făcut... nu prea, sau s-au făcut şoşon, s-au cam făcut cum ar veni, cu mâna stângă şi legat un pic la ochi, dar, N.B., voi fi foarte atent ca prejudiciul să se plaseze tot timpul cu puţin sub atât de stupid şi arbitrarul plafon de 200.000 lei. Şi nu mă voi opri aici. Nu, Doamne Fereşte, de ce aş face-o? Trăim în epoca lu' „limita e ceru'”; drept pentru care mi-aş continua maratonul cinegetic, însoţit şi de alţi camarazi, care la fel ca mine, vor avea grijă la început să scape (mascat) de posesiunile lor, şi astfel laolaltă, precum călăreţii înfăţişaţi de domnul Ioan în Apocalipsa dumisale, care mai de care mai priceput şi mai „perspicac” într-ale investiţiilor publice, vom duce pe cele mai înalte culmi ale performanţei şi ale rafinamentului, aventurile noastre lotreşti, aventuri care l-ar face să pălească de invidie până şi pe intrepidul domn Gingis. Deci, ce părere aveţi, n-ar fi o „combinaţie”?! Nu ar fi... „nostim”?... Nu credeţi că la final, cu un avocat bun şi folosind la maximum vulnerabilităţile formei propuse ale lui 297, i-aş putea înnoda şireturile oricărui procuror din ţara asta? Umm, cam ce părere aveţi? Ia, vă provoc, jucaţi-o p'asta, domnule ministru! ...şi să-mi scuzaţi... imaginaţia, că deh, aşa-i a mea, mai jucăuşă, mai... sprinţară.

diaspora  •  1 februarie 2017, 12:47

Deci d-le TOLO cuvintele jignitoare sunt motanul Felix si Becali???Sau faptul cà am punctat exact la fix si in plin .Rusine TOLO credeam cà ai coloanà vertebralà dar din pàcate nu ai .Stai jos 1(unu) cu minus.

Gica barbugiu  •  1 februarie 2017, 12:49

Dle Tolontan ma tot intreb de o vreme de ce articolele dv apar pe gsp.ro ? Ce legatura au cu sportul? Incepeti sa deveniti politruc si asta deranjeaza cititorii de sport! Sunt zile cu zeci de evenimente din sport despre care nu scrie gsp nimic da apar articlolele dv cu toate nebuniile

Dal  •  1 februarie 2017, 12:52

Dar de ce nu protesteaza (daca tot se dau asa de luptatori antihoti sau anticoruptie) si pt johannis care are case cu acte false, sau kovesi care conform spuselor lui Darren White *** si *** ***.? Sau astia sunt Dumnezei si au dreptul la orice si oricat. Eu sper ca cei care vor sa traiasca intr-o tara prospera, in care drepturile si libertatile cetateanului sunt pe primul loc nu-I VOR LASA PE ACESTIA sa schimbe tot bunul mers al lucrurilor. Sa se dea gratiere pt toti cei aflati la prima abatere( exceptand criminalii ,violatorii,faptele cu violenta) .asa este corect. Si ar trebui pe toti anii in care acest regim nedrept ,represiv a domni

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

BOGDAN  •  1 februarie 2017, 12:53

Cum pot eu spune copilului meu sa ramana in tara, cum sa ii explic ca impostura si hotia au fost ridicate la rangul de politica *** stat? In 89 am iesit in strada , in 90 am fost facut golan de toasu ilici, acum astia (aceeasi camarazi ai lui ilici) *** .....***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

in-ofensiv  •  1 februarie 2017, 12:55

E momentul sa ne ridicam din genunchi. Aproape peste tot in europa galeriile sunt in prima linie a protestelor impotriva abuzurilor sistemului.Sunt caliti pe stadioane,sunt uniti si indiferent cata dezinformare este in presa,de multe ori dovedesc ca sunt mai integrii decat cei care i arata cu degetul. Romania TREZESTE-TE!!!

Bravo Dragnea!  •  1 februarie 2017, 12:55

Eu vreau sa ma intorc in Tara sa lucrez acasa, m-am saturat de fanarioti gen Iohannis si de slugoi si carpe gen Ciolos. Am votat psd si voi mai vota psd. Dorim *** lui Kovesi, eu de asta am votat. Domnul Tolontan, de fostul sef al Secret Service al SUA care declara ca DNA , SRI si Kovesi fac politie politica .. Nu aveti nimic de zis ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lebada Neagra  •  1 februarie 2017, 12:57

Sa ramanem calmi si concentrati la ceea ce conteaza. Cineva incearca sa fure dreptul, sa fure statul. Sa ne opunem din rasputeri, pana reusim sa aducem lucrurile la normal.

poporul sunt eu  •  1 februarie 2017, 13:13

Domnule Tolontan, cred ca gresiti. Daca nu capital,atunci in buna masura. Votantul PSD a stiut exact ce voteaza. Marturie stau si postarile de mai sus, ale unor asemenea exemplare - nu le mentionez nick-ul pentru ca va trebui sa-i si injur. OK. Inteleg ca este de dorit un fel de unire "in cuget si simtiri" dar din pacate dragnea si restul menajeriei au reusit sa dezbine natiunea.Asta au urmarit tot timpul, prin toata asa zisa lor campanie electorala, incepind de la promisiunile de marire a veniturilor (de parca psd ar da din banii proprii) si terminind cu secretomania din jurul "programului" de guvernare - pe principiul "Stiu da' nu va spun". Carevasazica, aceasta unire care se doreste a fi inoculata, este in fapt o unire in cuget si nesimtire. Nu vreau sa intru in detalii pentru ca nu doresc sa polemizez cu exemplarele pe care le-am pomenit. Cine stie, stie. Cine nu, inseamna ca nu vrea, nu ca nu poate.

dan  •  1 februarie 2017, 13:21

Pentru binele a 280 de infractori si *** suferă 18 000 000 de Romani

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nicols  •  1 februarie 2017, 13:28

Dle. Tolontan , nu mai amestecati lucrurile , ca sa nu se mai inteleaga nimic . NU , votantul PSD nu e frate cu cei care ies in strada acum . El a votat marirea pensiilor , in timp ce scad impozitele si taxele , adica un viitor economic incert , el a ignorat condamnarea liderului PSD , cu buna stiinta ,el s-a lasat mintit pe fata .Deci , NU , nu e frate cu tinerii care nu mai vor sa fie condusi de borfasi care dau legi pentru ei .

Ovi  •  1 februarie 2017, 13:29

Tu chiar le știi pe toate, inclusiv cine a votat cu PSD și cine cu Republicanii :) Mama Omida putea sa te consulte din când in când, părerea mea.

olteanu  •  1 februarie 2017, 13:40

Imi pare rau ca m-au prins anii de pensionare aici in Romania ! S unt profesor si nu am crezut in promisiunile PSD ului ! Ca "om al muncii "am prins vreo 4 guvernari " de stanga" asa ca nu puteau sa ma pacaleasca!Imi pare rau de oamenii din tara mea ,am ajuns o tara de *** functionali !Si ca om din sistem va spun ca nu mai cred in capacitatea generatiilor viitoare de a dezvolta tara ! Tinerii profesionisti nu accepta sa traiasca sub conducerea unor guverne de mafioti !,pleaca acolo unde sunt respectati si apreciati !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan  •  1 februarie 2017, 13:41

Alina Mungiu scrie:``Dacă unii fac trimiteri în judecată cu dedicaţie, alţii or să facă ordonanţe cu dedicaţie să se scape. E un cerc vicios`` ``S-a ajuns aici deoarece cele două tabere politice au fiecare arme strategice pe care le folosesc fără limitele pe care democraţia şi statul de drept le-ar impune`` Noi vedem asta in fiecare zi, abuzurile de la putere nu au inceput acum, le-a facut fiecare tabara. Nu pot sa iau partea uneia fara sa am senzatia ca fac o nedreptate celeilalte. Cand judecatorii se simt amenintati de procurori nu vorbim de justitie in tara asta. Prefer sa stau deoparte.

Alexandru  •  1 februarie 2017, 13:41

Nici un votant PSD nu e in strada, cand o sa iasa sunt convins ca o sa stii. E bine sa faci *** , sa tarasti oamenii in tribunale si sa-i bagi la puscarie pe baza unor legi neconstitutionale si apoi sa-i numesti "penali" ? Votantii PSD abia acum vad cat de mare e putregaiu *** cand ies cu totii din cotloane sa-si apere legea care le permite sa bage pe oricine la zdup dupa bunul plac.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Unparinte  •  1 februarie 2017, 13:43

Copilul meu e cokeg cu copilul lui secureanu la un liceu de elita cuca din bucuresti si ghiciti ce facwa el zilele acestea, copilul. Avea *** *** la el *** unui *** ca sa ii *** *** Sa nai imi zica cineva ca trebuie sa imi educ copilul sa eamina in tara! Ca sa ce? Sa vada copiii lui secureanu, nepotii lui base si in general copiii "lor "cum le rid in fata copiilor mei si ai altora care mincesc cinstit? ***!!!!!!.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

naica  •  1 februarie 2017, 13:43

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bg  •  1 februarie 2017, 13:46

Oamenii au votat masiv PSD ptr. ca li s-au promis niste ZGARCIURI (pensii si salarii ceva mai mari), in schimb CIOLANUL cel mare care abia acum a aparut (gratierea si modif. codului penal). Guvernul nu a dat nimic de la el: a luat de la 36.000 de angajati (taxe si CAS mai mare) si i-a scutit pe pensionari. Familiile (formate din bunici, copii, nepoti) care au iesit in strada (care poate au votat cu PSD-ul) s-au simtit inselate, mintite, pentru ca acest guvern a luat bani din buzunarul copiilor lor ca sa mimeze cresterea pensiilor parintilor lor prin scutire de impozit si CAS. Parintii mei (pensionari) mi-au spus ca nu au nevoie de asa ceva si se simt UMILITI dupa 40 de ani de munca in tara asta. Nu asa indrepti o nedreptate, facand o alta nedreptate. Ceea ce deranjeaza la acest partid este modul cum procedeaza ca sa-si treaca legile si ordonantele clocite de amatori cu apucaturi de activisti de partid de dinainte de 1989. Este un joc de-a alba neagra (iuteala de mana si nebagare de seama) in care cetateanul de rand are intotdeauna de pierdut. Este ca un fel de cadou frumos ambalat, stralucitor, dar in interior gasesti ceva respingator, putred, urat mirositor. Sa nu trebuiasca sa rostim un titlu de film: "Prea tarziu..."

never_red  •  1 februarie 2017, 13:46

@poporul sunt eu In mare masura ai dreptate, insa cred ca cei ce posteaza in sensul mentionat de tine sunt comentatori *** de pesede, ori membri de partid, agitatori de doi banuti. Si eu tind sa cred ca multi dintre votantii psd nu au votat pentru legalizarea hotiei, ci au sperat in ceva mai bine pentru ei. Dar, din pacate (deloc surprizator pentru unii ca noi) cei aflati acum vremelnic la putere, pe care o confunda cu o stapanire - au cu totul alte intentii. Cum sa lase ei prada din mana, cum sa nu continue jaful - se vede treaba ca mai sunt destule de furat din tara asta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Fane  •  1 februarie 2017, 13:54

Cei mai multi nu au votat,din cauza ca nu au avut pe cine.E clar,toti sunt o apa si un pamant si atunci protestezi si nu mergi la vot.Numai ca acum s-au trezit *** ca pierd accesul la miere si dau in clocot. Traiasca turnatoria romana! Sa aveti ce va doresc eu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vioteatza  •  1 februarie 2017, 13:57

D-le Tolontan, ma gandeam mai demult, citindu-ti articolele, "asta e bun sa intre in politica" ulterior insa, continuand sa-ti citesc articolele , mi s-a facut teama ca o sa dispari ca ziarist daca ai sa intri in politica si nu mai stiu ce sa zic.... Felicitari pentru deruta in care m-ai impins!

antiphonta  •  1 februarie 2017, 13:59

Chiar ca s-a lasat noaptea peste Romania, somn usor romani!

Radu Z  •  1 februarie 2017, 14:04

Din pacate, prea putini dintre votantii PSD, constientizeaza ca au votat o gasca de mafioti care urmaresc interese personale de grup. Majoritatea electoratului PSD este interesat, mai mult sau mai putin justificat, de nivelul de trai si de pomenile pe care le primesc si pe care nu vor sa le piarda. Doar oamenii cu adevarat educati si cu valori inalte pun mai inainte fundamente de moralitate si principii decat pe cele materiale. Ceea ce nu este cazul celor care au votat PSD.

Florin  •  1 februarie 2017, 14:04

Eu am votat PSD ; am votat contra lui Cioloș , care era la guvernare. Pt ca Dragnea a fost impecabil in campanie si fata aia de la PNL se juca cu copiii de grădinița . Dar, nu am votat pt grațiere, pt liber la furt. Daca spuneau asta in campanie, alta era prezenta la vot si rezultatul. UE nu exista, Dragnea face poze cu Trump, legile sunt făcute de hoți contra cetățenilor plătitori ; nu vad nicio soluție pe aici; ar fi variante, dar sunt si acolo dezavantaje-in Canada e răcoare, dar asiaticii lor cred ca vorbesc engleză ; in Londra se merge pe stânga si de la prea mult soare unii si-au ars puțin pielea , plus mirosul de curry; franceza nu ma atrage foarte tare deși am studiat-o 10 ani la școala ; australienii au crocodili si rechini in apa.. Mai e si problema bagajului- își găsește greu de lucru pe-afara; cel mai probabil casnica.

tolo macu  •  1 februarie 2017, 14:07

tolontane , esti un la bombe neexplodate. cand scrii de afacerea dintre klau(n) si carabulea de la carpatica sibiu despre 50 ha introduse in intravilan pentru bancher ?

Cris  •  1 februarie 2017, 14:07

Din postarile celor de aici, care invoca convingerile anti PSD si ca votantii PSD nu ar iesi in strada demonstreaza fara dubiu ca, de fapt, iesirile astea in strada au un puternic carcter politic. Protestantii nu ies in strada pentru a sustine o anumita idee, cat pentru a manifesta impotriva PSD. Deci vorbim despre un protest antiPSD. In concluzie este si un protest de sustinere implicita a opozitiei, caci nu am vazut sa protesteze impotriva lui Iohannis care a incercat sa acapareze protestele, desi el insusi este un corupt, fraudand legea pentru obtinerea unor case. Eu as vrea sa iesim in strada strict pt a bloca adoptarea unor acte normative injuste si nedemocratice (nu sa manifestam impotriva unui grup politic, chiar daca acesta este emitentul actului). Asta daca vrem sa respectam ideea de democratie si implicit dreptul de a vota potrivit propriei convingeri politice. Prin asta sa respectam si majoritatea obtinuta (vocile a zeci de mii de cetateni, adica cam cat o galerie a stelei la un meci din europene, nu echivaleaza cu vocea popurului niciodata, mai ales cand aceasta a fost exprimata covarsitor, prin vot legal, pt o anumita formatiune politica). Deci sa protestam impotriva unor ordonante injuste si abuzive, dar faara iz politic si mai ales fara sa-i lezam pe cei cu optiuni politice diferite (mai ales din considerente, de genul coruptia celor votati, care ne pot fi la fel atribuite – cei din opozitie, in frunte cu presedintele, fiind in aceeasi oala).

tematoru  •  1 februarie 2017, 14:09

Din 2012, de cand a murit tata, eu nu i-am mai dat voie maica-mii sa mearga la vot pentru ca vota intruna, ca proasta, PSD-ul, asa cum o invatase tata! Daca promiteti ca veti iesi, in continuare in strada, sa protestati pana se anuleaza ordonanta promit c-o iau si pe ea cu mine ! Nu va mai lasati batranii si rudele de la tara sa voteze...nimic...niciodata!

pangrati  •  1 februarie 2017, 14:14

d-le tolonta, cu tot respectul,trebuie sa va semnalez progresul facut de psd-nu mai ofera cu ocazia alegerilor galeti,pachete cu alimente,pixuri si alte jucarioare ci cateva sute de lei dar nu direct ca primele "cadouri"ci oficial , pe fluturas sau pe cupoane ,dupa caz.structura pe varste a celor care au votat la ultimele alegeri o demonstreaza ca a fost o miscare bune tintita. as mai avea o problema, redistribuirea voturilor obtinute de partidele care nu au atins pragul de 5% pentru intrarea in parloarul nationale nu poate fi considerat un mod legal de a fura ceva ce nu-i al tau?ar mai fi o chestie.va amintiti de pichetarea tribunalului de catre predecesorii psd-istilor de astazi cand se judeca cazul BIvolarul (fratele cei cu mi sa pus fata in drum?). de atuci s-a dezvoltat apetenta de a sabota justitia,acum s-au maturizat si-i da la gioale pe fata in aplauzele spectatorilor A3 si rtv iar arbitrul (cumparat presupun) nu se implica autosesizandu-se,caz in care pot presupune o vindere a poporului spectator (cei din strada care mai crede in sportivitatea meciurilor).

Sile  •  1 februarie 2017, 14:32

Și cine a furat mai mult, stânga sau dreapta din 90 încoace? Cine a aplicat cele mai dure măsuri împotriva propriului popor, stânga sau dreapta? Cine a forțat plecarea a milioane de români peste hotare, stânga sau dreapta ? Care dreaptă domnule, că din 2014 nu mai există, e doar adunătură de bandiții, nu neg că stânga nu e la fel. Sunt un votant de dreapta, asta am votat din 90 încoace până în 2014 când aceasta a dispărut. Ce partide de dreapta sunt acum : PDL, USR, PMP , asta vreținut să spuneți că e dreapta ? eu nu cred. Manipulați grosolan toți cei la care va căzut ciolanul din gura. Ce demonstrații domnule ? De ce nu au ieșit la vot? De ce n-a demonstrat nimeni în cazul Rarinca, dar în 2010 când sau tăiat salariile, asta vreți să spuneți că e democrație ? De ce n-au făcut referendum pentru familie, au semnat 3 milioane de oameni și cu siguranță că sunt mai mulți, eu nu am semnat, dar sunt pentru. Puteți voi *** să strângeți 3 milioane de semnături, cred că doar dacă le cumpărați. Nu vedeți ca fiecare națiune își apără propriul interes, de ce a atacat exponentul vostru Ciolos convertirea chf la CCR , pentru că slujește poporul sau că e bună leafa de la Bruxelles. Dacă sunteți cu gura mare nu înseamnă că sunteți și mulți. Ori interesul vostru e să ștergeți România de pe harta lumii ? Pentru un *** demonstranților, or nici măcar pe ăla nu-l primiți ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aham  •  1 februarie 2017, 14:36

ma tem ca aici nu ai dreptate. cei care voteaza psd nu pot sa fie oameni constienti, numai cei care nu inteleg ce se intampla pot sa voteaze organizatii de tip mafiot sa-i conduca. dovada e chiar printre comentariile de pe aici. frati? poate... da e ca si cum ai un frate *** si-l lasi pe el sa se ocupe de cheltuielile casei

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

robby  •  1 februarie 2017, 14:42

Lumea nu a iesit in strada nici macar atunci cand s-a aflat ca se moare pe capete din vina spitalelor, nici impotriva abuzurilor concrete din justitie, nici impotriva multor abuzuri din societatea romaneasca, si cate si mai cate, dar iese in strada pe un frig de crapa pietrele impotriva unor legi care ne ating atat de putin... Nu locuri de munca, nu autostrazi, nu case, nu sanatate, nimic din astea nu ne imping in strada. Am devenit un popor de idealisti, luptam doar pentru idealuri. De ce nu ies oamenii in strada impotriva defrisarilor din padurile noastre, spre exemplu? Ceva aici pute. Probabil ar iesi mult mai des dar lipsesc "organizatorii". Cum sa fie protest "spontan" cand e initiat pe retelele de socializare?

Mioara  •  1 februarie 2017, 14:47

Nu prea pare ca s a inteles ce ai vrut sa spui,judecand dupa comentariile din subsol,dar totusi cineva a mai facut un pas.Sa speram ca se vor mai gasi si altii care sa inteleaga ca vina e totdeauna de partea celor destepti si ca tot la ei e rezolvarea.

Comentează