Falimentul Oțelului rezumat de un om din interior: ”Un bandit local s-a pus cu un bandit global!”

Peste 5 milioane de euro a plătit Marius Stan impresarilor și prietenilor care l-au împrumutat cu bani, după cum 5 milioane de euro a luat firma lui Adamescu tot de la Oțelul

vineri, 24 februarie 2017, 10:56

 

Investigație de Remus Răureanu și Cătălin Tolontan

Impresarul Ionel Codoban și afaceristul Radu Călin, un prieten al lui Marius Stan, au fost cei care au încasat felii mari din premiul plătit de UEFA pentru participarea în Champions League.

22 de milioane de euro a încasat Oțelul în sezonul 2011-2012

Marius Stan explică.

Dacă în cazul lui Radu Călin e vorba ”despre restituirea unor datorii”, în cazul lui Ionel Codoban e vorba despre ”participarea la succes”.

Ambii au împrumutat clubul: Călin cu bani, Codoban cu jucători, pe care i-a adus și al căror transfer l-a plătit el, până când Galațiul a avut bani.

Acest tratament diferit e doar unul dintre misterele care au însoțit prăbușirea Oțelului.

„Codoban a meritat milioanele!”

În sume nete, Codoban a fost, de fapt, principalul beneficiar al titlului câștigat de Oțelul.

Impresarul a încasat de zeci de ori mai mult decât Gabi Paraschiv sau decât Costin, două dintre vedetele echipei.

Fiecare fotbalist a primit 100.000 de euro.

În 2013, fanatik.ro a publicat documente din care reieșea că agentul încasase 4 milioane de euro! Actele au apărut ca urmare a unui litigiu în care era implicat Codoban, alături de Oțelul și de FC Vaslui.

4 milioane de euro din comisioanele transferurilor perfectate de club!

De 13 ori mai mulți bani decât a luat comision Anamaria Prodan la vânzarea lui Nicolae Stanciu la Anderlecht, o afacere de 7,8 milioane de euro.

Marius Stan nu confirmă suma de 4 milioane, dar girează și acum colaborarea cu agentul. „Și dacă i-am plătit milioane de euro, Codoban, a meritat toți banii!”.

„Toți banii pe care i-a luat Codoban derivă din contracte, din procentele pe care le avea el. Care impresar ne-ar mai fi așteptat pe noi ani de zile? Altul ne-ar fi strâns cu ușa pentru bani” Marius Stan

Cum justifică fostul președinte milioanele: „Codoban nu lua comision din salariile fotbaliștilor, el primea bani doar de la club. Un procent din fiecare transfer. Dacă mi-ar fi cerut 50 la sută din Vâtcă atunci când l-am adus, aș fi acceptat pe loc, că nu credeam eu c-o să iau bani pe Vâtcă vreodată!”.

Codoban a fost recompensat și datorită răbdării, explică Stan: „Noi n-aveam bani să-l plătim la timp și a acceptat să ne aștepte ani de zile, fără să fi avut garanția că va lua ceva vreodată. L-am dat pe Vâtcă la Steaua cu 450.000 de euro și am amânat plata către Codoban, pentru că noi funcționam permanent în deficit, banii de la Becali acopereau alte datorii vechi pe care le acumulaserăm. De aceea l-am plătit pe Codoban din banii câștigați în Champions League”.

”Cu Ionel Codoban am lucrat cel mai mult, dintre toți impresarii, și a fost cel mai onest. Am început în iarna lui 2006, când am adus trei jucători de la Oradea: Vâtcă, Daniel Stan și Gado” Marius Stan

”Un milion și ceva” lui Radu Călin

O parte din banii de la UEFA s-au dus și la o persoană discretă, care n-a apărut în niciun moment ca finanțator al clubului: Radu Călin.

Amic cu Marius Stan și patron al echipei Fortuna Brazi, Călin a încasat peste un milion și jumătate de euro. „Ne-a ajutat cu bani cum nu ne-a mai ajutat nimeni!”, explică Stan.

5,5 milioane € a fost bugetul Oțelului în sezonul 2011-2012, primul după câștigarea campionatului, stagiune la finalul căreia clubul a fost preluat de către Dan Adamescu

„Lui Radu Călin i-am plătit mai mult de un milion de euro, bani pe care el ni-i împrumutase. Le plătea prime jucătorilor. Mai ales spre finalul sezonului 2010-2011, când simțeam că ne apropiem de titlu, bonusurile deveniseră foarte mari. Jucam și pe 5.000 de euro de om la victorie! Net! Călin vira banii marțea după fiecare etapă, asta a contribuit la crearea spiritului de echipă care ne-a făcut campioni”.

„Toate plățile le-am făcut pe acte, că nu puteam să plec eu cu banii în sacoșă! Mai mult, Consiliul de Administrație mi-a aprobat bugetul și plățile. După titlu, s-a stabilit să semneze și președintele CA, ca să nu se înfrupte cineva din bani”Marius Stan

„Am împrumutat clubul prin bancă, tot prin bancă mi-am luat înapoi banii. Am și pierdut”

Invocat de Marius Stan drept „prietenul care mi-a împrumutat peste 1 milion de euro”, Radu Călin este astăzi patronul lui Sport Total FM.

De-a lungul timpului a avut contacte cu fotbalul, prin Poli Timișoara, Oțelul Galați și printr-o echipă pe care a creat-o într-o eprubetă a propriei utopii: Fortuna Brazi.

– Bună ziua, prietenul dumneavoastră Marius Stan…
– Cine?!

– Prietenul Marius Stan…
– Treceți la întrebare, vă rog, că nu comentez ce e acum Marius Stan pentru mine sau eu pentru el.

– A spus că i-ați împrumutat bani.
– Da. Prin bancă. Totul am făcut prin bancă și nu am căpătat niciun avantaj. Ca să fie clar! Dimpotrivă, am pierdut.

– Nu ați primit banii înapoi?
– Eu schimbam euro sau dolarii din cont în lei. Și ei s-au angajat, normal, să-mi achite leii astfel încât, la schimb, să fac înapoi aceeași sumă în valută. N-am vrut dobândă, doar atât.

– Și ce s-a întâmplat?
– Am scos banii greu de la ei. Fără această clauză. Pe scurt, am pierdut.

– Noi am aflat că e vorba de peste 1,2 milioane de euro.
– Peste 1 milion vă pot spune.

– I-ați împrumutat Oțelului sau unei persoane fizice?
– Doar Oțelului. Din mai multe companii ale mele și pe numele meu, în anul în care au ieșit campioni. Dar nu vreau să comentez nimic din ce s-a întâmplat atunci. Oamenii ăștia mi-au scăzut încrederea în mine la felul în care m-au tratat!

9 transferuri au avut loc între Oțelul și Fortuna

De la Oțelul la Fortuna, Brazi sau Câmpina, valoarea a circulat însă și printr-un mod despre care cei doi nu vorbesc: împrumuturi și transferuri de jucători.

Costin Ștucan a prezentat la emisiunea ”GSP live” de azi multiple transferuri între Oțelul și Fortuna. În dreptul nici unui transfer nu apare vreo sumă de bani.

Câți bani a luat Sârghi și cine l-a plătit?

”Afacerea Sârghi” este un alt punct delicat în poveste.

Oțelul a achitat 80.000 de euro fotbalistului Cristian Sârghi, plată care apare în evidența TNG, societatea lui Adamescu. În plus, i-a dat clubului de la care venise 200.000 de euro.

Era vorba despre o primă la semnarea unui contract. „Atunci m-a luat definitiv Oțelul de la Politehnica Galați. Nu vreau să dau detalii, dar suma n-a fost chiar aia„, și-a amintit Cristi Sârghi.

Hârtia de transfer a lui Sârghi
Suma de transfer a lui Sârghi în lei indică doar echivalentul a 200.000 de euro.

Marius Stan a susținut că s-au plătit 280.000 de euro către Politehnica Galați, însemnând suma de transfer plus bonusul lui Sârghi: „Poli i-a dat prima lui Sârghi, nu i-am plătit noi ca să nu stricăm atmosfera din echipă, să nu afle alți jucători ce primă luase Cristi”.

„Pentru Sârghi am avut ofertă de 400.000 de euro de la Vaslui, a venit Anamaria Prodan să negociem, dar am ales să-l dau pe jumătate din preț la Oțelul”Radu Cosca, fost viceprimar

Poli Galați era clubul lui Radu Cosca, adjunctul lui Stan din timpul mandatului de primar.

Radu Cosca prezintă factura prin care s-a transferat Sârghi și suma e de 890.000 de lei, echivalentul a 200.000 de euro, nu a 280.000, cum spune Marius Stan!

Versiunea viceprimarului contrazice versiunea primarului.

„Probabil i-a dat Oțelul direct banii jucătorului, asta nu știu. Ar trebui să existe în contabilitatea clubului dovada că s-au virat 80.000 de euro către Sârghi”, spune Cosca.

Fostul viceprimar îi închiria Oțelului și un complex de apartamente: „Am avut afacerea asta cu clubul din 2009, când eu cu Marius Stan nici nu visam să devenim primar și viceprimar!”.

„Contractul de închiriere a apartamentelor a expirat când Adamescu devenise acționar. Și noua conducere l-a extins, deci nu am lucrat cu clubul doar pe vremea lui Marius Stan”Radu Cosca, fost viceprimar

„Adamescu, agent SIE? O legendă!”

The Nova Group, societatea lui Adamescu, a reacționat ca urmare a afirmației lui Marius Stan, „Dan Adamescu e un fost ofițer SIE exportat de comuniști în Germania, apoi readus în țară și împroprietărit cu Unirea Shopping Center și cu Astra Asigurări”.

Compania prezintă un document prin care CNSAS precizează că nu există dovezi că Adamescu ar fi colaborat cu Securitatea.

„Acuzația că Dan Adamescu ar fi fost agent SIE este o legendă”, precizează TNG.

Grupul susține că n-a beneficiat de încasări mari de pe urma afacerilor cu Oțelul: „Mare parte din serviciile prestate clubului, asigurări, cazare, transport, masă, nu au fost achitate și însumează două milioane de euro, suma cu care ne-am înscris la masa credală și pe care n-o vom mai recupera”.

Un jucător asigurat ca un avion!

Marius Stan a arătat polițele de asigurare semnate de Oțelul cu Astra Asigurări, ambele fiind societăți ale lui Adamescu.

1 milion de euro era prima de asigurare plătită de Oțelul anual către Astra

1,3 milioane de euro era prima de asigurare plătită de Tarom pentru flota sa de 23 de aeronave

„Polițe de 5 milioane de euro, din care s-au plătit 4 milioane și cu un milion s-a înscris la masa credală”, dezvăluie Stan.

Pe o perioadă de cinci ani, cât dura serviciul, rezultă o asigurare de un milion de euro anual.

Asigurarea pentru flota Tarom, cea mai mare asigurare din România, costa în noiembrie 2016 doar 1,5 milioane de dolari, potrivit site-ului profit.ro.

Ceea ce înseamnă 1,4 milioane de euro, cu doar 400.000 mai mult decât era asigurat Oțelul. Flota conținea 23 de avioane, iar lotul, între 18 și 23 de fotbaliști, așa că fiecare jucător era asigurat aproape de prețul poliței pentru un avion!

„Asigurarea obligatorie pentru o echipă de fotbal putea fi de două mii de euro, cât să păcălești și jucătorul, și Comisia de Licențiere. Dacă voiai, puteai face ceva mai scump. Dar să ajungi la 5 milioane de euro?!”Marius Stan
Adeverința CNSAS atestă că nu există dovezi de colaborare cu Securitatea pentru Adamescu sr.
Adeverința CNSAS atestă că nu există dovezi de colaborare cu Securitatea pentru Adamescu sr.

 

 

Episoadele anterioare:

Save

Comentarii (41)Adaugă comentariu

Niculae Moromete  •  24 februarie 2017, 11:06

Felicitări pentru sinteza din titlu!

Cătălin Tolontan  •  24 februarie 2017, 11:07

@Niculae Moromete: nu este sinteza noastra, este citatul-sinteza al unui om din interior, care stie o buna parte din ceea ce s-a intimplat acolo.

mattteo  •  24 februarie 2017, 11:36

Cel mai bun articol din ultimul timp! Bravo! Marius Stan arata cu degetul numai catre Adamescu, dar acolo au furat toti ca in codru. Cum de nu sunt la puscarie Stan si toti impresarii astia care auluat bani? Va dati seama cat au impartit intre ei! Nu s-a facut reinvestire deloc, nu s-au platit cele 15 milioane incasate din Champions League pe achizitie de jucatori. Se intampla acelasi lucru si la Steaua, s-au incasat vreo 150 de milioane in ultimii 10 ani si de-abia s-au reinvestit 70-80. In schimb. toata lumea a ramas cu impresia ce Becali baga bani si aduce jucaori!!!!!

gogu  •  24 februarie 2017, 11:36

Marius Stan e mai mult decat un bandit local, probabil ca a fost implicat si in blaturi!

Tavi  •  24 februarie 2017, 11:49

Felicitari pentru articol si curaj domnule Tolontan. Felicitari si colaboratorilor dvs. (din interior) si din exterior (Remus Raureanu, cel cu care puneti pe hartie rezultatele).

GHITA  •  24 februarie 2017, 12:01

CAM ASA SE CASTIGA UN TITLU IN FOTBALUL NOSTRU,nu vi se pare curios ca o echipa de 2 lei castiga campionatul exact atunci cand presedintele ei candideaza la fct. de primar?

Alcatraz  •  24 februarie 2017, 12:12

Marius Stan macar a facut performanta, a condus o echipa relativ saraca, care la inceputul lui 2006 era aproape retrogradata, pana la castigarea campionatului in 2011. In schimb, Adamescu, care nici nu stia ce este fotbalul, a venit doar la furat.

daniel  •  24 februarie 2017, 12:31

reiese practic faptul ca, intreaga liga de fotbal e o colectie de afaceri ultramurdare..echipele care au fost facute disparute (otelul, petrolul, sportul studentesc, poli timisoara, poli iasi, rapid, farul, etc. etc.) au in spate afaceri de hotie masiva...pe la altele, nedesfiintate dar pe aproape, craiova, dinamo, ba s-a implicat psd, ba ministerul de interne si psd, ca sa nu dea ortul..si mai sunt si alte cazuri: cfr cluj, pandurii, gaz metan...aveti de scris articole inca vreo 10 ani...

Dr. Dan Patru Tudosie  •  24 februarie 2017, 13:03

Exact cum am calculat si eu la articolul de ieri. A furat Adamescu ce-a mai ramas dupa jaful facut de Marius Stan. 5.5 milioane de euro catre doi indivizi. Inseamna ca aproximativ alte 4.5 milioane de euro si le-a luat si apropiati de-ai sai, sau firme detinute de apropiati de-ai sai. Iar treaba cu plata catre impresari e veche. Incercati sa obtineti acte de la Pandurii si de la Medias ca sa vedeti ce plati se fac "pe conventii civile" catre impresari, ca "multumire" pentru niste transferuri. Iar la unele transferuri impresarii n-au avut nicio treaba. Imi vine in minte exemplul cu transferul unui fotbalist in Golf. Pe conventie civila i s-au platit Anamariei Prodan cateva sute de mii de euro, aproape jumatate din suma de transfer. Asta in conditiile in care stie toata lumea ca arabii nu negociaza cu femei. Cat tupeu :))

ion ion  •  24 februarie 2017, 13:50

exista niste legi despre spalarea banilor, delapidare, bancruta frauduloasa etc. deci daca aveti informatii despre ghidusii de orice fel ar trebui sa insistati ca autoritatile sa isi faca treaba. cu alte cuvinte, daca aveti asi in maneca, ar trebui ca acestia sa se materizalizeze in anchete serioase, cu urmari semnificative, asa cum ati facut pana in prezent (felicitari inca o data). altfel, riscati sa va decredibilizati, poate chiar sa va apropriati de cancan.ro, vehiculand vorbe care nu trec stadiul de barfe sau comentarii de presa rautacioase

Cătălin Tolontan  •  24 februarie 2017, 13:51

@ion ion: nu ne putem substitui justitiei. Nu orice scriem trebuie sa aiba consecinte juridice. Altii cintaresc aspectul acesta. Fiecare sa-si faca treaba. A noastra e sa va informam pe dumneavoastra.

Vali  •  24 februarie 2017, 14:10

Poate faceti apoi o investigatie si despre echipa de fotbal Farul Constanta. Cautati pe facebook SSC Farul, echipa suporterilor, gasiti detalii si acolo.

ion ion  •  24 februarie 2017, 14:33

Dl Tolontan, va multumesc pentru raspuns. dar va inselati: ca nu va puteti substitui justitiei e corect, dar nu are legatura cu afirmatia urmatoare a dvs. - nu orice scriem trebuie sa aiba consecinte juridice. depinde despre ce scrieti: daca afirmati ca s-au intalnit 2 banditi, iar temele sunt din zona asta, ca sa va mentineti credibilitatea ar trebui sa ajungeti la consecinte juridice. si problemele abordate in articol au grade diferite de vulnerabilitate pentru M Stan: rambursarea unui contract de imprumut, daca a fost la vedere si ban pe ban, nu vad ce probleme ar putea ridica (poate doar din perspectiva modului in care a fost cheltuit/utilizat imprumutul initial); plata catre impresari etc - poate fi o poveste foarte diferita ca potential jurnalistic si juridic. dar daca nu are urmari juridice - nu inteleg despre ce va zbateti sa scrieti, o sa fiti doar cancan

Vali  •  24 februarie 2017, 14:35

bravo Tolo ! nu te lasa , afla adevarul , sper ca Marius Stan sa ajunga la puscarie cat mai repede , nu inteleg cum DNA -ul nu se sesizeaza deloc ... aseara a fost licitatia Otelului , puteti afla numele celui care a cumparat marca si palmaresul ?

Narcis R.  •  24 februarie 2017, 14:37

Este bizar domnule Tolontan ca va manifestati altfel decat ati facut in cazurile HexiPharma si celelalte. Credeti ca un jurnalist de calibrul Dvs. se poate rezuma doar la a prezenta puncte de vedere ale partilor implicate?! Va puneti "la adapost" de riscul de a fi actionat in justitie ?! Cred ca libertatea presei, ceea ce incumba si libertatea de opinii, va da dreptul de a exprima un punct de vedere propriu. Daca aveti unul!

TotEu  •  24 februarie 2017, 14:37

Ce nu inteleg este urmatorul lucru: Un patron de la o echipa, sa-i zicem Fortuna Brazi, A PREMIAT, cu cate 5000 de jucator, jucatorii altei echipe, sa-i zicem Otelul Galati! Nu ma intereseaza daca s-au platit impozitele pe acesti bani, dar oare nu e acelasi caz pentru care un patron de fotbal a facut inchisoare??? Si asta nici nu a apucat sa dea banii! Sa zicem ca era o valiza, sa zicem ca echipa era din Cluj si sa zicem ca a iesit asa cum trebuie meciul, echipa mai "banoasa" castigand campionatul! Incredibil cum se aplica legea in tara asta si cum unii care au devalizat un club nu fac nici macar o ora de puscarie.

ss  •  24 februarie 2017, 14:42

Se pune in antiteza o perioada de transferuri de jucatori in care s-au vehiculat 5 mil. euro, clubul a functionat, a facut performanta, cu 5 mil. euro scosi din club imediat cum patronul a primit cadou acest club cu bani in cont si pe care in 3 ani si jumatate la dus in faliment! Felicitari Tolo, esti varza, *** iar unica institutie care poate deslusi neregulile nu va constata ceea ce vreti voi sa aruncati aici pe piata, evident ca e vorba de DNA! Spre aducere aminte in 2011 campania purtata de gsp impotriva Otelului.....cam suspect cum 6 ani nu ati avut nimic de aratat ca ar fi fost nelegal!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ss  •  24 februarie 2017, 14:55

Citesc aberatiile lansate mai sus si ma minunez de cat de modestie si frustrare pot da dovedi niste incapabili: - ei vorbesc de blaturi nedescoperite :)))))) - de puscarie pt. M Stan in conditiile in care DNA nu a deschis nicio actiune impotriva unui om care a condus un club de fotbal si o primarie a unuia dintre cele mai mari orase din Romania (unii dintre ei considera Galati un fel de Vaslui, ignoranta lor atat poate procesa) - altii mentioneaza sensul invers ca primarul a castigat titlul nu ca titlul castigat l-a adus in postura de candidat la primarie - altii considera victima hotiei ca fiind *** - unii sunt incantati de titlu cand practica a dovedit ca majoritatea titlurilor din mass-media sunt manipulari abjecte in care nici continutul unui articol nu se regaseste - ETC Ca sa nu se creada ca sunt vreun fan politic sau de interese a lui M. Stan rememorez un moment din 2014 cand pe panouri electorale era alaturi de Ponta chiar daca nu a fost vreodata in PSD ci tocmai in partidulu contracandidatului adica Iohannis de la PNL. Oribile imagini! Insa la fotbal a fost super conducator, s-a descurcat cu bani putini, a facut echipe din nimic, atmosfera excelenta la club, mereu contra pungasilor nasu, corleone, pinalty, tata jean, unul dintre cei 2 care NU AU VOTAT pt. dezafilierea U Craiova, etc.....pt. asta pot sa mentionez doar, RESPECT M. STAN!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tiglina 5  •  24 februarie 2017, 15:09

Revoltator si dezolant! Si specific ...romanesc. Cum sa-l faci bandit pe M Stan, glorie a fotbalului gălățean, care a făcut imens pt oraș?! Când îl va condamna justiția, atunci, da! Oțelul a fost club privat. Dacă l-a capusat, e treaba Mittal, sau TNG (Adamescu) sa-l reclame. Pt situația Oțelului, un singur raspunzator: Adamescu. Iar noi, suporterii, avem fix ce merităm. Când vom scoate bani din buzunar pt Otelul, atunci putem emite pretenții. Asta e economia (si sportul) de piață...

Cristian  •  24 februarie 2017, 15:14

Multumim Tolo, EXCELENT articolul si dezvaluirile. Mai ales comparatia cu Tarom, m-a lasat paf!!!

ss  •  24 februarie 2017, 15:27

TotEu puterea ta de intelegere pare extrem de limitata.......ala de la Brazi A IMPRUMUTAT clubul cu bani si clubul a bagat banii in premierea jucatorilor! Ceea ce nu te-ar interesa, neimpozitarea acelor bani, nu poate sa fie acceptata niciodata de lege...... banii trecand prin banca in niciun un caz nu sunt bani negri ca nu asa se spala banii! Ai mentionat acolo totul pe dos, fara suparare, scuze daca te-am ofensat!

prinrecopaci  •  24 februarie 2017, 16:02

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

printrecopaci  •  24 februarie 2017, 16:14

Domnule Tolontan inteleg ca mi-ati moderat mesajul, inteleg si e imposibil sa probezi acuzatii intr-un mesaj pe un blog dar eu find timisorean am acces la informatii sau zvonuri pe care care toata lumea de aici le stie adevarate. Eu vreau doar sa va intreb pentru ca si dumneavoastra ca jurnalist aveti dreptul la o opinie: credeti sincer ca Otelul a castigat onest titlul? Va intreb doar ce credeti nu neaparat ce stiti.

printrecopaci  •  24 februarie 2017, 16:36

Faptul ca alegeti sa nu raspundeti e tot un raspuns.

Printrecopaci  •  24 februarie 2017, 17:17

Puteti sa o luati ca un mesaj personal oricine ar citi acest mesaj pentru ca stiu ca il veti sterge dar ***, acolo puteti face investigatii si sa cautati urma banilor. Sau poate nu aveti voie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gogu  •  24 februarie 2017, 18:16

In fotbalul nostru nu poti castiga campionatul, decat daca anunti dinainte faptul ca vrei sa castigi urmatoarea competitie care urmeaza sa se desfasoare ... ( Mitica, Sandu, Cassai, s.a.m.d. stie ... ), astfel se deschide cutia Pandorei ... si incepe Cooperativa sa lucreze ... ( Stefan Pinalti, Marius Stan, Copos, Borcea, Mititelu, Penescu, s.a.m.d. ...)... de ce credeti ca totul functioneaza perfect pina cand ajungem sa jucam in Europa, unde ne facem de CACAO, vezi Viitorul lui Hagi ( care se afunda pe zi ce trece in aceeasi mizerie din campionatul nostru ) in meciul cu Gent a incasat nu mai putin de 5 boabe intr-o singura partida ...in Europa nu mai are cine sa fluiere cu frica de ce pateste daca nu sufla bine cand trebuie ...pe cand in campionatul nostru ....vai si amar...Nu este asa nea Ioane Craciunescu care te-ai facut de bafta la retragere pentru cateva Samsunguri ale lui Copos in finala Cupei cu Petrolul ... Deci cine vrea in Europa Champions League trebuie sa cotizeze in jur de 5.000.000 euro ca sa isi vada visul implinit, nu este asa nea Gigi Becali ? Marius Stan a fost salon si a achitat darul catre cei care l-au sustinut ca sa castige campionatul, insa raposatul Adamescu l-a tepuit de bani si a trebuit sa vanda casa, masina, sa se imprumute ca sa plateasca, altfel era nasol ... de el ... In sprijinul lui a venit insa sustinerea de partid ca sa mai recupereze din paguba in urma castigarii mandatului de primar, de unde deducem ca politicul si-a primit si el partea ... si cate nu sunt de povestit ... arbitri au si ei partea lor, sefi arbitritrajului, ai federatiei, observatorii, arbitrii insusi, toti sunt unsi ca sa iasa treaba cum trebuie, de ce credeti ca avem nivelul acesta ridicat de joc ... din cauza profesionistilor care antreneaza si al celor care joaca ... cand au chef ... Daca va uitati cu atentie cati antrenori romani au reusit in meseria lor si au constanta in activitate la un nivel ridicat ? Cati jucatori au confirmat dintre cei plecati in strainatate ? Avem prea multe degete doar la o singura mana ... Din pacate totul este putred in aceasta tara, de jos in sus sau de sus in jos ...

emil  •  24 februarie 2017, 18:18

Felicitări inca odată pentru articol.. Domnul Tolontan de ce nu întrebați și pe alți membri ai consiliului cum ar fi Domnul Borș va asigur că el știe multe despre ce sa întâmplat la oțelul..

m_d  •  24 februarie 2017, 19:26

Ar trebui o lege care sa-i oblige sa reinvesteasca in fotbal, banii obtinuti din fotbal! Un haiduc local si un urmarit general au *** seva Otelului. Pacat! Daca cu banii obtinuti de la UEFA, Becali face jaf, Bucsaru ii sifoneaza, altii la fel, ar fi fost de vazut daca totusi exista cineva in Romania care sa ii intoarca in sport, in fotbal. Ca toti asteapta DOAR sa-i fure din sport. Atunci ar fi fost valoare adaugata si dezvoltare durabila a fotbalului la noi. Daca nimeni nu face asta, atunci nu avem dreptul sa cerem calitate si sport. Sa fim exclusi meritam! Desfiintati fotbalul pentru ca nu am chef sa-l vad pe unu ca Becali care isi cumpara oi si ciunga din pasiunea noastra.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ionut  •  24 februarie 2017, 20:26

Si uite asa se ajunge iar sa isi dea toti cu parerea despre Otelul. Majoritatea nici macar nu au citit articolul dar trebuie sa scrie repede mesaje. Baieti cititi! Stan spune cu subiect si predicat unde s-au dus banii de care il tot intreaba unul sau altul. Deasemenea el a fost cel care a sesizat cand Adamescu a furat banii din cont. Deci despre ce vorbim? Omul si-a facut datoria fata de Otelul si suporterii l-au scuipat uitand ca este una din legedenle clubului. Ca sunt unii care nu au treaba cu fotbalul dar sunt comentatori de serviciu e clar, dar ca si noi otelarii sa nu tragem concluziile corecte, la asta nu ma asteptam.

fan BNR  •  24 februarie 2017, 20:59

Apropo de asigurarea flotei TAROM vs asigurarea echipei Otelul: nu stiu din ce an dateaza politele de asigurare, dar este de bine stiut ca in anii 2011-2012 cursul dolarului era mult mai jos, la 3 lei bucata; in 2009 fusese nitel mai sus, inainte de 2009 fusese insa si mai jos samd. Asa incat, daca vorbim de anii 2011-2012, de ex, polita de asigurare a flotei TAROM de 1,5 milioane dolari valora fix cat polita de asigurare de 1 milion de euro a echipei Otelul.

alex  •  24 februarie 2017, 21:59

Mi se pare incredibil cum nimeni nu il intreaba pe Stan daca a semnat contractul de cesiune a clubului de fotbal catre societatea lui Adamescu. Stan i-a mintit pe toti ca indienii erau patronii clubului ceea ce e fals...

Cătălin Tolontan  •  24 februarie 2017, 22:00

@alex: l-am intrebat, iar Marius Stan spune ca nici nu a vazut documentul prin care Dan Adamescu a intrat in posesia clubului, cu atat mai putin sa-l semneze. Aceasta este pozitia lui.

Dr. Dan Patru Tudosie  •  25 februarie 2017, 3:37

@m_d, esti naiv peste poate. Cum sa-ti permiti sa spui, dupa 27 de ani de democratie, sa fie obligati niste patroni de SA-uri sau SRL-uri sa reinvesteasca ceva, vreodata. Ei fac ce "vrea" muschii lor, iar tu taci si inghiti. Sau iti faci propria echipa, pe o societate. Nu e vina lor ca esti tu pasionat de fotbal. Apuca-te de mana si joaca sau fa-ti echipa, dar nu-i critica pe altii pentru ceea ce fac. Daca au platit taxe si impozite, nu vad care-i problema. Da, falimentul intentionat si pagubirea altora in mod intentionat e o problema. Cam ce-a facut Dinu Patriciu cu magazinele mic si cu masinile alea din fiecare intersectie. Dar asta sa decida autoritatile. Altfel, si eu sustin, ca pasiune, o societate comerciala care are o brutarie. Si nu urlu pe net ca patronul isi baga banii in buzunar, in loc sa reinvesteasca si sa produca si celebrela Almondine, probabil cea mai buna paine din SUA. N-aveti pic de educatie din niciun punct de vedere, din moment ce faceti astfel de comentarii. Sa va fie rusine!

fjyhnyfh  •  25 februarie 2017, 8:39

***, acum va bateti joc de el - tipic romanesc... E clar ce veti face cu mine, intrebarea e ce vor face occidentalii despre asta, sunt martori sau complici? De exemplu Germania, careia i-au murit doi oameni in mai putin de o saptamana, dar striga in sprijinul sistemului in Piata Victoriei din toti rarunchii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

rtgeast  •  25 februarie 2017, 9:42

stan a tinut clubul(pe datorie) cat a putut; cand au venit banii a platit datoriile; cine-ti da bani asa fara sa stie daca-i mai recupetreaza? adamexu a venit direct in cash si l-a furat; sa vina din londra aici la judecata daca e cinstit; face ca ghita; si astra au falimentat-o la fel; hoti de meserie adamestii astia

Cătălin Tolontan  •  25 februarie 2017, 9:43

@rtgeast: doar teoretic a venit Adamescu la cash, spune el, pentru ca banii fusesera cheltuiti sau promisi prin contracte suspecte de catre Stan si, in plus, datorati catre ANAF. Asta e versiunea lui.

Constantin  •  25 februarie 2017, 12:24

Foarte buna investigatia jurnalistica. Eu am insa o nedumerire: tin minte ca in acel sezon in care a castigat titlul, Otelul a avut parte de niste arbitraje foarte, foarte favorabile. Oare spre "fluierasi" nu s-a dus nimic?!

cineva, undeva  •  25 februarie 2017, 14:39

Draga Tolo.as dori sa fiu si eu un ziarist de duzina!cine e m.stan?un oberbaron local.DE CE?pai uneori raspunsurile le gasim ''sub perdeaua ''raspunsurilor lui stan!pe scurt:-stan a fost la Rocar , dat afara de gheoghe pentru DELAPIDARE;-la Iasi , dat afara pentru DELAPIDARE; -LA Vaslui, dat afara de Porumboiu pentru DELAPIDARE(cred ca a castigat stan procesul !si-a bagat Oprea coada!!!!)a venit la Galati , un club f usor de condus din punct de vedere financiar.banii veneau de la Mittal si vaca avea ''ugerul plin''!vreau sa mentionez ca pe vremea lui stan , toti copii de la club isi plateau echipamentul , deplasarile, cantonamentele, mingiile , materialele care le foloseau la antrenament , din banii lor!!!!!;cu toate ca primea o suma considerabila de la Mittal!!!!!!!!!!sa revenim la anii 2011:-Dupa castigarea campionatului banii veniti de la uefa au fost ''papati'' de tot consiliul de administratie,stan si adamescu!cum?la fel de simplu...!!!!stan a fost invatat ''cum se spala banii'', si a trecut la treaba!a si declarat ce a facut cu banii!!!!!daca o cutie de chibrituri costa 1 leu, el a dat pe cutie 1.000 lei!e usor de facut cand ai cu tine c. de administratie , frf-ul si liga prof. de fotbal!!!!!!!!!!!NU ARE CUM SA FIE PRINS STAN CU MATA-N SAC !asa cred eu!succes mult , Tolo!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cineva, undeva  •  25 februarie 2017, 14:49

Tot pentru Tolo.AS FI PREFERAT SA NU LUAM CAMPINATUL IN 2011 DAR SA ADULMEC MIROSUL IERBII INTR-O TERIBILA SEARA DE VARA , CHIAR SI IN LIGA A 3-A!!!da, sunt galatean!!!!!!!!

Florin  •  27 februarie 2017, 8:19

Pentru D-nul Tolontan, Daca aveti timp sa raspundeti la urmatoarele intrebari: - dumneavoastra credeti ca d-nul Adamescu Sr. chiar NU a fost membru/colaborator al Securitatii/SIE? - chiar nu exista o fotografie a individului (cazul Secureanu) care este inalt functionar public? Va multumesc anticipat. PS Va intreb deoarece am un caz in familie.A lucrat mana-n mana cu Securitatea dar are hartie doveditoare(C.N.S.A.S) ca NU a avut treaba cu Securitatea.

Papa  •  27 februarie 2017, 11:44

Eu tot nu inteleg ceva ...STAN zice ca la data transferului catre ADAMESCU clubul avea in cont 7 M euro...pai transferul a costat 20.000 euro ...chiar asa de "prost"a fost dl. BORS de la Arcellor sa vanda o societate cu 7 M euro in cont doar pentru 20.000 euro???

Comentează