8 ofițeri pensionari de Armată și Poliție, unii condamnați sau retrogradați, s-au angajat la ”Piețe” în Primăria Sectorului 4!

”Când au văzut cum se plătesc 40.000 de euro pe 16 căsuțe de lemn supraevaluate, doi dintre ofițeri au plecat deja!”

joi, 1 martie 2018, 6:54

UPDATE: Primarul Băluță a specificat, pentru psnews.ro, că va trimite Corpul de Control la Direcția Piețe în urma materialului Gazetei: „Urmare a aspectelor semnalate, am dispus trimiterea Corpului de Control la Direcția Piețe și Gestionare Activități Comerciale Sector 4, pentru verificarea modului în care s-au făcut angajările în cadrul direcției mai sus menționate, raportul Corpului de Control urmând a fi prezentat primarului Sectorului 4 în cel mai scurt timp posibil.
Informații suplimentare vor fi transmise la finalul verificărilor efectuate”, a spus Băluță pentru sursa menționată.

 

De Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Direcția ”Piețe” de la Primăria Sectorului 4 este condusă de Dan Grecu, 32 de ani, zero experiență în funcții publice.

Tatăl său, Ioan Grecu, este general în rezervă.

”Cu ajutorul generalului Grecu în jurul lui Grecu junior au au apărut diverși ofițeri”, susține un om din primăria condusă de Daniel Băluță.

Directorul comercial este un fost polițist retrogradat

La Direcția „Piețe”, care este una singură din mastodontul Primăriei Sectorului 4, s-au angajat:

1. Cosmin Răducu Marinescu, fost șef de secție al Statului Major al Forțelor Terestre, pensionar MapN.

Marinescu este șeful biroului Achiziții la Direcția Piețe.

2. Dumitru Tufenaru, fost polițist la Cercetări Penale, pensionar MAI, a fost numit inspector de specialitate în serviciul juridic al Direcției „Piețe”.

3. Marian Roșescu, fost șef Poliția CFR, pensionar MAI, este directorul comercial al Direcției „Piețe”.

Roșescu a fost detașat de la firma directorului Grecu.

Polițistul  a fost retrogradat în 2013 din funcţia de conducere a IGPR, pentru deficienţe manageriale.

Asta în urma controalelor Ministerului Afacerilor Interne în cazul uciderii studentei japoneze.

8.000 de lei pe lună este pensia polițistului Dumitru Tufenaru, în timp ce rezerviștii din MApN au pensii în jurul a 4.500 lei 

Șeful de la juridic este un militar pensionat, condamnat definitiv pentru corupție

4. Ion Grigorie, pensionar MApN, fost consilier juridic la MApN, actual consilier juridic al Direcției „Piețe”.

5. Simion Lincă, fost jurist al Statului Major al Forțelor Terestre, pensionar MApN, este directorul juridic al Direcției „Piețe”.

Lincă este condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru corupție.

El avea interdicție de a ocupa funcții publice când a fost numit șef în direcția Primăriei Sectorului 4.

6. Ion Cazacu, pensionar MApN, actualul magaziner șef de la ”Piețe”.

7. Mihai Pălici, pensionar MApN, a fost angajat ca șef serviciu financiar-contabil.

8. Liliana Buzea, pensionară MApN, a lucrat ca șefă serviciu financiar contabil.

Firma fondată de Grecu, directorul general de la „Piețe”, are un magazin în Piața Sudului

Cine este Dan Grecu, omul care i-a adus pe cei 8 ofițeri?

Grecu jr. a venit în Primăria Sectorului 4 pe 23 august 2016, detașat de la propria firmă, HD Facility SRL, la care este administrator și are 100% din acțiuni. El și-a semnat detașarea de la firmă la stat.

Întâi, Grecu a fost numit director adjunct administrativ la ”Piețe”.

Apoi, în iulie 2017, ajunge director general.

Deține un magazin în Piața Sudului, magazinul cu numărul 53, pe o altă firmă a grupului Facility: Rar Facility SRL.

Conform termene.ro, la Rar Facility a fost administrator de la fondarea companiei, 23 februarie 2016, până în 23 august 2016, când ajunge în Primăria Sectorului 4.

”Acum, controlează prin interpuși”, explică cineva din Primărie.

Administratorul firmei este un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna 1 Decembrie, Ilfov, Ionuț Duță.

„Nu-mi pierd eu casa pentru căsuțele voastre!”

Una dintre căsuțele cumpărate de Direcția „Piețe” pentru o sumă de 4 ori mai mare

Doi dintre cei 8 ofițeri au plecat din Primărie recent: Pălici și Buzea.

Pălici a stat un an, iar Buzea nici o lună.

Motivul?

Căsuțele din Târgul de Crăciun organizat de Primăria Sectorului 4.

”Direcția a achiziționat 16 căsuțe de brad în valoare cumulată de circa 40.000 euro. Adică  peste 2.100 de euro per bucată, deși construcțiile asemănătoare, din brad, sunt disponibile la 400 euro!”, spune un om din Primărie.

Actele îl confirmă.

Firma gorjeană Primdent SRL a prins contractul.

Ziarul publică azi factura.

Factura celor 16 căsuțe de lemn „tip lego”

”Au mai cheltuit în valoare de 4.000 de euro pentru instalație electrică”, povestește același om.

În fața acestor achiziții, fosta militară Liliana Buzea ar fi avut replica: „Nu-mi pierd eu casa pentru căsuțele voastre!”.

Și a plecat.

Ceilalți 6 ofițeri au rămas.

Dan Grecu nu a răspuns la apelurile și mesajele Gazetei. Nici trei dintre colonei, Marian Roșescu, Dumitru Tufenaru și Răducu Marinescu, nu au dorit să comenteze.

Ziarul a trimis întrebările, în scris, către Primăria Sector 4, care n-a explicat însă, până la încheiderea ediției, cum au fost angajați cei 8 ofițeri.

Tot aici lucrează Cioclea, unul dintre comisarii de Gardă recunoscuți de fetele sechestrate la clubul ”Shanghai”!

La Primăria Sectorului 4, tradiția uniformelor e una mult mai adânc înrădăcinată.

Unul dintre ofițerii recunoscuți la DIICOT de către fetele abuzate la clubul ”Shanghai” din București lucrează la PS4.

O fată, una dintre victimele rețelei de mafioți chinezi, declara în fața procurorilor: ”Un alt bărbat pe care l-am văzut de multe ori la restaurant și la noi la salonul de masaj a fost bărbatul din fotografia numărul 5, despre care mi s-a spus că se numește Cioclea  Cezar George, comisar la Garda Financiară”. 

Numărul de telefon al lui Cezar Cioclea apărea în agenda chinezului Mihai, șeful rețelei de proxeneți de minore.

De asemenea, la dosar există stenograma unui dialog între Mihai și Cioclea, în care comisarul îi spune chinezului că îl ajută, dar că ceilalți colegi consideră recompensa prea mică.

După ce s-a pensionat, Cezar Cioclea a ajuns să lucreze tot aici, în sudul militarizat al Capitalei.

Citește și: 

Colonelul condamnat pentru corupție din Primăria Sectorului 4 acuzat că a concediat o colegă cu handicap locomotor: ”De ce nu te înscrii în PSD?!”. El neagă, dar șeful său ezită: ”Nu spun că nu a zis”

Primăria Sectorului 4 are șefi la „Piețe” un condamnat cu interdicție la funcții publice drept șef la juridic, iar ca șefă a corpului de control o condamnată în primă instanță pentru 40 de acte de luare de mită!

Comentarii (64)Adaugă comentariu

Cocoroiu SEVERIN  •  1 martie 2018, 7:14

Dl Tolontan...In fiecare primarie din ROMANIA gasiti asa ceva ! De ex, DR TR SEVERIN sef cimitire, ofiter diicot 46 ani proaspat pensionar .La fel sef politia comunitara ...Mai conteaza ?Legea nu ar trebui sa le permita !

Nicolae  •  1 martie 2018, 7:34

Aruncați un ochi și la Bârlad, unde șeful piețelor este fostul lt.col. Baca Iulian, iar șeful politiei locale fostul cms.sef Chelaru Vasile, ultimul fiind cercetat penal la momentul angajării. Totul cu știința și complicitatea primarului Boroș și șefa personalului din primărie, Culcevici, soție de polițist. Sper sa urmezi sugestia, Cătălin Tolontan. S auzim de bine, sper!

Cătălin Tolontan  •  1 martie 2018, 7:35

@Cocoroiu SEVERIN, Nicolae: aveti dreptate, fiecare caz e interesant si fiecare ban public sau om nedreptatit conteaza. Facem ce putem si luam lucrurile asa cum le aflam si le putem verifica, unul cate unul.

Daniel  •  1 martie 2018, 7:52

Primaria Sectorului 4 sau "Cimitirul Elefantilor". Cu epoleti. Oamenii, iesiti cu pensii babane din armata, in floarea varstei, vor sa mai munceasca. Bravo lor! Dar de ce la stat? De ce nu se duc ei in mediul privat sa puna osul la munca? Pai nu se duc, pentru ca acolo se munceste pe bune. Patronul nu te plateste ca sa tai frunze la caini, iar programul e program. Cum sa faci afaceri cu casute la privat? Never! La primarie se poate si nu numai la cea a Sectorului 4. Eu nu stiu cum naiba ajung sa lucreze prin primarii si consilii judetene numai pensionari, iar cei tineri alearga cu limba scoasa dupa un loc de munca. La Neamt, de exemplu, sunt agreati pensionarii din SRI si SIPI. Gheorghe Stefan a avut consilier un ofiter SRI iesit la pensie. Arsene, presedintele CJ Neamt, trimis in judecata pt fapte de coruptie, are un consilier care a lucrat la SIPI, iar acum este pensionar. Un altul, fost medic, are 83 de ani. Mai sunt vreo doi, tot pensionari. Aceste evenimente-Targul de Craciun-sunt ocazii excelente de sifonat banul public. Ca si la Primaria Sectorului 4, Consiliul Judetean Neamt a achizitionat casute din lemn de brad la preturi astronomice. Artistii sunt platiti cu aume uriase. Smiley a luat de la CJ Neamt, la targul din 2016, 10.500 de euro pentru o ora de cantat. Samd. Oare nimeni nu vede ce se intampla in Romania? Sa nu se trezeasca atunci cand va fi prea tarziu.

Roman  •  1 martie 2018, 7:55

Piata nu este poligon de tragere si camp de lupta corp la corp cu taranul roman.Aici avem un comandament de razboi in aceste piete din sector 4.Nu se poate asa ceva.e timp de pace .Va pregatiti de razboi?Caracatita comunista trebuie sparta.Nepotismele si politrucii trebuie stopati.Alimentariile gen mega imagine trebuie scoase din tara iar taranul roman sa fie lasat sa isi aduca marfa lui .felicitari!

Jit Nicolae  •  1 martie 2018, 7:55

Factura o platim noi care locuim in sectorul 4 prin taxa de salubrizare. Au crescut-o. Iar mai nou daca ai sediul social la bloc (chiar daca firma nu are activitate) platesti 1000 de lei. Ce logica este asta?

Luca  •  1 martie 2018, 8:05

Sigur , nu aceasta este normalitatea ! Statul sa te pensioneze la varsta de 45 ani cu o pensie imensa comparativ cu pensia profesorilor , medicilor si apoi , tot Statul sa te angajeze pe salarii foarte mari . Trebuiesc limitate pensiile pentru militari si varsta de pensionare trebuie marita ! Daca si consilierul Ministrului de Interne s-a pensionat si apoi s-a angajat a 2-a zi pe acelasi post ... ce sa mai vorbim ...

Dicu  •  1 martie 2018, 8:14

Dar DNA ul stie ? Apoi daca deschid dosar apar fosilele la Antena 3 si romania tv cum ca dna ul face abuzuri si distrug familii de hoti ? olguta atat s a mai agitat ca nu e normal sa ai pensie si salar la stat , se mai aude ceva ??? in campania electorala viitoare ca iohanis e de vina

Benko Robert-Mihai  •  1 martie 2018, 8:16

Aici e de vinâ statul.Legi de ***.Te-ai pensionat de la stat nu ai voie să te angajezi la stat.Punct.Dar sistemul trebuie să meargă mai departe şi trebuie să aibă grijă de slugile lor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dana  •  1 martie 2018, 8:23

Adica i-au desfiintat postul doameni cu handicap locomotor, cu diploma si experienta in domeniu, si au lasat-o sa se plimbe prin judecati sa-si caute dreptatea in tribunale, si ei merg inainte nestingheriti. Daca legea nu le face nimic, noi de ce ii lasam in pace?! De ce nu ne ducem sa pichetam Primaria secotului 4 ca prim gest de solidaritate cu femeia data afara. Daca facem si noi ceva pt acea femeie care a luptat cit a putut, o sa ne simtim mult mai bine ca oameni in general!

Cătălin Tolontan  •  1 martie 2018, 8:24

@dana: exista multe feluri prin care un cetatean se poate implica. Puteti trimite emailuri la sefii de partid ai primarului Baluta, la PSD, sau chiar la Primaria Sectorului 4. Puteti sa faceti voluntariat pentru un ONG care incearca sa rezolve problemele bucurestenilor, va puteti abona la ziarele care va plac si vreti sa le sustineti, puteti picheta un anume sediu, exista multe mijloace ca cei care ne guverneaza sia administreaza sa simta ca cetatenii ii monitorizeaza.

george  •  1 martie 2018, 8:25

Frumos ff Frumas ! pensionati politisti si Mapn la varsta de 30 de ani domnilor guvernanti , sa aiba timp saraci, si de alte distractii !!!!!! la 45 de ani se pare ca e cam tarziu pentru ei ! doamne si cand te gandesti ca cei din fabrici sau santiere se pensioneaza la 65 ani !

Florea  •  1 martie 2018, 8:27

Nu mai avem nicio sansa ca tara, ne intoarcem rapid spre anii 90 si mai jos. Singurii care mai pot face ceva sunt atacati sistematic si eliminati. D-le Tolontan, scrieti cat mai mult cat inca puteti, pana cand vom avea legi anti-calomnie, anti-defaimare, etc. Dupa justitie urmeaza presa si libertatea de exprimare.

Stelu  •  1 martie 2018, 8:30

2 Conditii ca sa te poti angaja la PS4 : sa fii pensionar si sa fi avut cartea de munca la MAI-MAPN.... a si sa nu uit : sa ai dosare pe rol, sa fii declarat incompatibil si sa ai si STUDII in domeniu :)) ! Primarul o sa declare : erau deja angajati cand am ajuns io primar ....si s-a spalat pe maini....

dana  •  1 martie 2018, 8:37

Acesta e CODUL ONOAREI IN ARMATA ROMANA. aceeasi armata care a tras in noi in Dec 89. Acuma ne ocupa de jos, din piete, de la portofel in sus. In 89 ne luau la tinta de la cap in jos, dar noi i-am lasat sa scape pt ca... Ion Iliescu. Burtica-si-papica e la noi mai importanta ca orice onoare si demnitate. Mi-e rusine ca nu fac nimic desi citesc si nu ma pot ascunde dupa deget ca nu stiu.

Liviu  •  1 martie 2018, 8:41

Doamne,cat de hidoasa poate fi realitatea!Si cat de adanc inradacinata poate fi in subconstientul general mentalitatea gen "cainii latra,caravana trece"!S4 e locul ala unde cu mai putin de 3 ani in urma o multime de tineri au murit pentru ca regulile si legile erau ceva pur facultativ in fata unora!S4 e locul ala in care la mai putin de un an de la tragedie,fostul primar avea insolenta sa candideze pentru un alt mandat!Catalin,natia asta mai are vreo sansa,sau e pierduta intre sirul de legi +reguli care ar trebui sa guverneze si complicitatile care functioneaza in fapt?

Alex  •  1 martie 2018, 8:48

Multumim pentru articol. Demascati mai multe nereguli din primaria sectorului 4. Sunt foarte multe. Cetatenii din sectorul 4 sunt foarte nemultumiti de primar. Cautati ca sunt foarte multe nereguli. O sugestie, incepeti cu parcarile de pe Bd Al. Obregia.

nic  •  1 martie 2018, 8:59

Romania lui “stiu eu pe cineva la primarie”. Pacat ca munca unor jurnalisti ca Tolo (si multi altii care descriu abuzurile statului) nu e rasplatita cu o reactie pe masura a celor abuzati (adica noi, cei care nu stim pe cineva la primarie, si muncim onest unde ne-a dus norocul sau pregatirea). Foarte putin simt civic in tara asta, foarte putina cunoastere a drepturilor - inclusiv dreptul de a-i da jos pe guvernanti cand uita pentru ce sunt acolo. Principiul, cel putin la mine, la tara, e “lasa, maica, dumnealor stiu mai bine ce fac... sanatate sa fie, ca o da bunul Dzeu de mai bine...” ignoranta si fatalismul ma omoara mai mult decat coruptia; de fapt de aia am plecat din tara - nu ca sa nu ma mai fure politicienii, ci ca sa nu mai vad atata natangism rural.

Statul privat  •  1 martie 2018, 9:15

Eu inteleg din aceasta serie de articole urmatorul lucru: Primaria Sector 4 pretuieste oameni incompetenti si incompatibili cu functiile platite pe bani foarte frumosi in care nu fac si nu produc nimic. Pe de alta parte aceeasi primarie de stat concediaza abuziv oameni competenti pentru ca nu se fac pres pe la cine stie ce partid. Imi pare rau, dar asta nu este un stat al romanilor si al cetatenilor. Aceasta institutie de stat este privatizata si reprezinta interesele de clan ale celor din interiorul acesteia. Daca ei ne pot demonstra noua ce competente si ce realizari au toate aceste capuse - eu imi donez salariul pe o luna Primariei Sector 4! Sa faca si ei o conferinta de presa in care sa ne dovedeasca ce mari calitati au toate aceste lipitori platite din banii nostri. Ce mari realizari au avut ei de cand au fost angajati. Sau poate sunt in perioada de proba de 10 ani... Poate sunt extrem de bine pregatiti si au facut niste lucruri extraordinare pentru cetatenii Sectorului 4 si ar trebui sa le multumeasca generatii intregi de cetateni pentru munca lor pretioasa.

Tibi  •  1 martie 2018, 9:16

Suntem cu totii convinsi ca nu este singurul loc in care foste cadre MApN si-au gasit un loc cald. Inseamna ca avem niste oameni competenti in armata, sri, etc. Ati bagat de seama ca singurele categorii profesionale care nu pleaca din Romania, sunt : MApN, MI, justitie ? Trageti singuri concluzia spre ce tip de societate ne indreptam...

George  •  1 martie 2018, 9:34

Daca vrei sa te angajezi la stat.nu conteaza unde. Principalu criteriu este sa fii pensonar de armata.politie.etc si esti ca angajat. Nu conteaza ca mananci cu doua maini si tineri nu au unde sa.si castige o paine. Lucrez in sistem si s.a umplut sistemul de pensionari cu mentalitati comuniste. Mie scarba in tara in care traiesc.

iod  •  1 martie 2018, 9:45

Situatia de la Primaria S 4 nu este intamplatoare; peste tot in tara in primarii, politie locala, administratia pietelor, administratia cimitirelor , peste tot unde cetateanul trebuie "sa dea banul" pentru a obtine ce i se cuvine de drept sunt apv-isti si militieni nesimtiti. Nu legile sunt nesimtite, ci cei care uzeaza de ele; multi dintre actualii pensionari mapn sunt cei care au tras ilegal si neprovocat in oameni neinarmati si pasnici si au ucis in dec 1989; crimele nu s-au prescris, dar criminalii sunt in libertate, iesiti la pensie la 40-50 de ani cu pensii nesimtit de mari; posturile "grase" si unde nu trebuie competente specifice sunt ocupate de acestia prin spaga, iar "investitia" o recupereaza rapid prin salarii si mita. Unii trec de forma "la privat": isi fac firme de protectie si paza, de recuperare etc si incheie contracte cu primariile, cu bancile, spitalele etc.

Cătălin Tolontan  •  1 martie 2018, 9:46

@iod: E normal ca militarii, politistii, magistratii si alte categorii sa aiba pensii speciale. Ei lucreaza in conditii dificile, riscante si au unele drepturi suspendate pe toata durata cat sunt activi. De pilda nu pot face afaceri, nu pot avea firme. E logic, asadar, ca in numele serviciului public facut atitea decenii sa primeasca o recompensa. Ce nu e normal e ce se intampla acum: unii dintre ei, nu stim cum se face ca multi cu probleme, militarizeaza institutiile civile bugetare.

stelian  •  1 martie 2018, 10:11

si ne miram de ce se emigreaza din tara aproape la fel de mult precum din siria. toate posturile decente sunt extensii pentru cineva care trebuia sa castige un simulacru de concurs....pentru celelalte posturi disponibile existam noi, muritorii de foame....dar la un moment dat fugim si noi, la alti calai dar mai umani ca noi....

Axel  •  1 martie 2018, 10:14

Daca tot ne aliniem la standardele NATO / UE / SUA, de ce nu o facem si la nivel de justitie militara?! La ei, un ofiter condamnat, pierde dreptul de pensie si alte beneficii. Orice infractiune comisa se incadreaza si la "conduct unbecoming an officer" prin care aduce atingere uniformei si structurii din care face parte.

Alex One  •  1 martie 2018, 10:18

Mai cautati si o sa gasiti in toate institutiile bugetare angajati pensionari fosti militari ,dar si civili, in diverse structuri. Astia de la Primaria Sectorului 4 par "livrati" presei de diversi "prieteni" care n-au mai avut si ei loc la caldurica. A existat o lege pe vremea lui Boc 1 ,abrogata mai de mult, care permitea pensionarilor civili sau fosti militari,continuarea activitatii doar in privat. Lasand la o parte ca majoritatea fostelor cadre militare sunt slab pregatite, afectate de varsta si stresul inerent acumulat,depasite de legislatia in continua schimbare, avand acum cu totul alte atibutii decat cele din militarie se pune si problema morala,cum e posibil ca o gramada de tineri sa nu-si gaseasca serviciu in schimb multe slujbe,locuri caldute si bine remunerate, sunt ocupate de foste cadre militare care beneficiaza de pensii substantiale,oricum indestulatoare ?Solutia cea mai simpla este promovare legii privind interdictia cumulului pensiei cu serviciu la stat. Poate aude d-na ministru Vasilescu.

Lucian  •  1 martie 2018, 10:20

Bravo,Tolo,sper sa continui cu dezvaluirile despre mafia de la S4,te ingrozesti la ce preturi se fac achizitiile.By the way,vezi cine a fost director la achizitii in ultimii 10 ani

gilos  •  1 martie 2018, 10:28

Toate aceste aberatii sunt posibile pentru ca politicienii au gandit o lege care sa faciliteze asa ceva. Pensionare anticipata, plus dreptul de a cumula acea pensie(foarte mare, dealtfel ) cu salariul, nu mai zicem ca in multe cazuri tot statul plateste salariul.Adica acelasi stat, plateste simultan unui cetatean si pensie si salariu !! O anomalie teribila !! Acesti domni, din armata in acest caz, pot invoca faptul ca nu au gresit cu nimic atata vreme cat legea le permite sa faca asa ceva. Suprareevaluarea casutelor este o treaba penala, de care trebuie sa se ocupe autoritatile competente. Daca au incalcat legea, trebuie sa suporte consecintele. Felicitari pentru articol si pentru consecventa de care dati dovada. Munca voastra ajuta societatea. Sa indreptam si sa corectam pentru o viata mai buna pentru toti, nu doar pentru unii ! PS @catalin tolontan, stiu ca rolul vostru, ca jurnalisti, este sa scrieti/sa informati, dar cred ca in situatia cu care se confrunta Romania in aceste zile nu mai este sufient. Haide sa implicam mai mult societatea civila, ong-uri, asociatii, juristi, avocati,oameni care vor o schimbare in bine. Sa coalizam energii in directia dorita si sa luam atitudine, sa punem presiune pe autoritati. Exemplu : sa strangem semnaturi pentru o initiativa legislativa care sa interzica cumulul pensiei cu salariul pentru persoanele care s-au pensionat anticipat sau au o varsta mai mica de 65 de ani( adica, daca o persoana ajunge sa primeasca pensie la 45 de ani, dar este apta de munca, isi gaseste job, atunci va opta pentru munca iar pensia va fi suspendata pana la implinirea vartsei de pensionare ) E doar un exemplu.Sunt multe situatii aberante create de politicieni, dar care pot fi indreptate. Poporul are o forta imensa, dar nu constientizeaza. Un succes, cat de mic va genera incredere si optimism, iar lucrurile se vor misca in directia cea buna ! Mult succes in ceea ce faceti !

Dragoș  •  1 martie 2018, 10:36

Un om puternic este atunci când deține "informația" . Acești oameni dețin "informația" , acesta este motivul pentru care prospera toata viata

Radu  •  1 martie 2018, 11:06

Atentie! Aţi pus fotografia unui alt general. Este o coincidenţă de nume.

Andrei  •  1 martie 2018, 11:32

*** ăstea cu epoleţi nu se mai satură dezmăţul pensiilor speciale. Ăştia ies de tineri la pensie şi se reangajează la stat, ocupând locul unor tineri fără loc de muncă. Acesta este statul paralel, ei îşi stabilesc regulamente prin care ies la pensie pe la vreo 30 şi ceva de ani. Scandalos !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mic întreprinzător  •  1 martie 2018, 11:49

Aceste căsuțe se închiriază și bani vor fii recuperați probabil în 20 de ani când ele vor fii putrezite de mult dar cine să facă o analiza cost beneficiu ? Grecu habarnist. Am stat de vorbă cu cei care le au închiriat cu suma de 1100 lei pe luna pe perioada sărbătorilor de Crăciun nimic în neregula până aici. PROBLEMA APARE CAND ELE AU MAI FOST TAXATE INCA ODATA DE...O FIRMA ORGANIZATOARE CU SUMA DUBLĂ S-AU TRIPLA. Bieți oameni nu cred că și au scos banii vânzând mănuși și caciuli. Cercetați a cui e firma poate chiar a lui Grecu

gabriel valeriu  •  1 martie 2018, 12:18

Inteleg si mi se pare corecta motivatia pensiei de serviciu pentru militarii care au fost operativi, au desfasurat activitati militare concrete. Unde nu mai e corect e la personalul auxiliar din institutiile militarizate: contabili, juristi, bucatarii popotelor si toate celelalte posturi care n-au presupus activitati militare propriu zise, singurul pericol pe care acesti oameni l-au intampinat a fost sa se friga cu ciorba la popota sau sa-i stranga pantofii primiti gratis in norma de imbracaminte. E nevoie urgenta de modificarea legii care acorda astfel de beneficii astfel incat sa compensam activitatea militara in acord cu realizarile, efortul si gradul de pericol la care unii, doar unii, nu toti dintre acesti oameni s-au expus. Pe actuala legislatie se comit foarte multe abuzuri care trebuie oprite.

Gambeta  •  1 martie 2018, 12:18

Fiindca de data asta nu te mai pot critica, iti spun ceva. E bine sa stii cat mai multe, in viata. Aia care au fost JURISTI prin armata, NU SUNT MILITARI. Ei sunt pusi acolo NU CA SA-I APERE, LEGAL, PE MILITARI, CI DIMPOTRIVA. N-ai auzit de juristii militari care sustineau, in fata militarilor, atunci cand se incalca legea de care spui si tu, aia care ii obliga la diverse privatiuni, fapt pentru care beneficiaza de niste compensatii, deci, cand se incalca acea lege asa-zisii juristi militari sustineau *** ca legea aia, care e LEGE ORGANICA, poate fi corelata si modificat de alte legi, prin simpla interpretare de cei cu mushki. Pai, astia sunt juristi MILITARI?! La dracu, astia sunt in stare sa-i arestze pe militari daca impusca un inamic! Ei, bine, unii dintre asa-zisii juristi d-aia au fost adunati la Cotroceni, acuma. Desigur, si prin alte parti, ca de exemplu prin piete, dupa cum zici.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

jeanvaljean  •  1 martie 2018, 12:20

Dragă Tolo (o lacrimă ștearsă cu podul palmei de un marinar chel acum 14 ani :) ) : Dacă a primit mustăciosul ăla 4 ani cu suspendare și interdicția de a ocupa o funcție publică ca pedeapsă complementară, fiind judecat pe vechiul cod penal, suspendarea executării pedepsei suspendă și executarea pedepselor complementare. Pe noul cod penal însă, suspendarea executării pedepsei (doar până la 3 ani - nu 4 ca în vechiul cod) nu suspendă și executarea pedepselor complementare, care se execută imediat după rămânerea definitivă a hotărârii. Așadar, nea juristu' ăsta mustăcios nu putea ocupa funcția de la stat decât dacă ar fi fost condamnat pe noul cod penal. Concluzia: Cere și tu o părere competentă unui om de drept meseriaș - eventual fără mustață - înainte să înghiți pe neverificate o opinie partizană. Ori suntem profesioniști ori nu mai suntem, ce dracu? :) Trăiască!

Ilie  •  1 martie 2018, 12:24

Trebuie un control de la Curtea de Conturi. De asemenea este o sansa ca Firea sa adauge un plus de imagine si sa dea un semnal catre autoritatile competente.

Ramirez  •  1 martie 2018, 12:44

Dacă vă aduceți mai aminte de cum a apărut Godina în viața publică poate va mai aduceți aminte că cei doi șefi ai lui au fost dați "afară"iar unul dintre ei (pe care îl cunosc personal-proastă cunoștința )are o pensie(asta a fost "pedeapsa"pentru amândoi pentru presiunea pe care au facut-o asupra lui Godina )de 10300 pe luna și după vreo 3-4 luni l-au angajat șef de birou la DSV (direcția sanitar veterinara)cu un salariu de peste 4000!!Sunt peste tot ca o plagă și probabil singura soluție e să dispară toată ciuma asta roșie, portocalie, galbenă și ce culori mai au ne.no.ro.ci.ții. care sunt în cuiburile de viespi de la București! !

de pe ‘ici ‘sa  •  1 martie 2018, 13:32

d-le Tolontan, daca e ,,normal'' ca militarii, politistii, magistratii, etc, sa aibe pensii speciale, de ce ele exista doar in Romania? au fost obligati sa-si aleaga acele meserii ? uitam de tot felul de privilegii care le sunt acordate pana la iesirea la pensie ?

alexandru  •  1 martie 2018, 13:39

https://www.timponline.ro/primaria-bistrita-30-de-casute-pot-fi-inchiriate-pentru-targul-de-craciun-5-30-decembrie/in 2014 1 casuta costa 8000 ron oare acum se gasec pe piata la 900 euro? sau nu?

Daniel  •  1 martie 2018, 14:36

D le Tolontan! Sa intelegem din articolul asta ca cei care au fost colonei in armata romana si in politie sunt paria si nu mai au voie sa scoata capul in lume???? Aha !am inteles !!!!numai fostii colonei de ,,securitate “au voie !!!nu???***si inca ceva !vad ca marsati si dvs pe acelasi ton cu un locatar cu ,,penalii” ocupati va mai bine de sport ca in ultima vreme dati numai rateuri si prostiti lumea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dorian  •  1 martie 2018, 15:38

Astea sunt beneficiile pe care le aduc cetatenilor Bucurestiului , alegerea primarilor psd-isti. Este un jaf de proportii colosale si este doar inceputul. Si in oraselul de provincie in care locuiesc eu , directorul cimitirelor este tot un ofiter m.a.p.n , pensionat la varstra de 48 ani.

ion  •  1 martie 2018, 17:33

Mult mai puține comentarii ale postacilor de serviciu (trolli) decît la alte articole (Hexipharma, disputa T. Toader-Kovesi). Interesant.

ADi  •  1 martie 2018, 18:08

Căsuțele astea in mod cert nu erau din alea obișnuite de 400 euro. Sigur astea sunt Comfort 0, decomandat, cu îmbunătățiri si mobilate. 2 băi, încălzire pe centrala, bucătărie mare. Nu te joci cu asa ceva

Statul privat  •  1 martie 2018, 18:38

@ ion Frumoasa observatie :) Si niciun atac la adresa parerilor altor useri :))) Mai mult ca sigur ca atunci cand scade miza (niste functionarasi amarati comparabil cu Hexi sau disputa pe Justitie) nu mai este nevoie sa activezi baietii comentatori din "propria convingere". Minerii astia sunt chemati numai cand e o miza serioasa ca saptamana trecuta. Eu nu le duc dorul, e o atmosfera mai placuta fara mineri - cateva dintre comentarii au fost chiar inteligente. Ii asteptam in curand sa ne dea lectii cum sa comentam si cum trebuie facut jurnalismul.

Ted  •  1 martie 2018, 19:47

Imi pare rau pentru cetatenii Sectorului 4 care au fost la vot si nu l-au votat pe primarul Baluta. Avutia lor este furata si e pacat. Pentru cei care au fost la vot si l-au votat pe Baluta, ma bucur. Sa se spele cu el pe cap. Pentru cei care nu au fost deloc la vot, nici nu-mi pare rau, nici nu ma bucur, isi merita soarta.

Popeanga Viorel  •  1 martie 2018, 21:47

Si mie imi pare rau de cetatenii sectorului 4, care au sperat ca lucrurile se vor schimba la primaria S4, odata cu venirea uui primar tanar. De unde sa stim noi ca era amanetat clanului sportivilor, si ca este doar o marioneta disperata sa se imbogateasca el si familia lui pe spinarea cetatenilor sectorului 4. Ceea ce ma surprinde este ca firma din Gorj de la care Primaria S4 a achizitionat casele din lemn cu in pret de 10 ori mai mare, intamplator sau NU, este chiar firma tatalui cumnatei primarului. Simpla coincidenta!!!!!! Dar oare ADP S4 o fi cumparat de la aceeasi firma????? Nu cred. Sper d-le Tolontan sa va aplecati atentia si asupra ADP S4, unde regulile achizitiilor publice nu se aplica, aici banii (zeci de milioane de EURO)***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Popeanga Viorel  •  1 martie 2018, 21:54

Acum am vazut. Culmea culmilor, Baluta trimite corpul de control la piete, sa constate clar ca, casele din lemn nu s-au cumparat de la firma tatalui cumnatei lui. Si sigur NU a fost o procedura de achizitii publicata pe SEAP , asa cum cere legea.Tupeu maxim. Iaca noi stim!!!!!Da-ne banii inapoi HOTULE!!!!

Anghel Merchel  •  1 martie 2018, 22:44

Casute de lemn supraevaluate!!! Doamne Dumnezeul meu Ceresc, cum mai poti rabda atata coruptiune comunista moscovit-pechinezo-feniana? Domne Tolontane, trebuieste sa convoci la moment o comitzie de ancheta compusa din reprezentanti americani ai companiei Microsoft, plus d. Gittenstein, plus onorabilul matale coleg de anticoruptie, imaculatul Traian Basescu (garantat DNA).

suca  •  2 martie 2018, 0:10

D-nule jurnalist, tin sa va felicit pentru excelentul interviu de la digi. Un profesionist adevart in arta manipularii... :) aduci un procent in discutie legat de achitarea celor arestati preventiv dar cand vorbiti de DNA Ploiesti nu veniti cu cifre. doar ca a depasit media pe tara la arestarile preventive. nu spuneti cate dosare au fost la DNA Ploiesti in comparatie cu tara. Nu spuneti ca orasul Ploiesti este distrus fata de restul oraselor mari din Romania. Nu spuneti la cat se ridica prejudiciu dosarelor cu condamnari definitive fata de restul tarii. Nu spuneti cate dosare au fost acolo. Asta-i un mic eemplu in manipularea excelenta facuta de dvs. Este adevarat, trebuie sa recunosc ca fata de colegii de stat de plata platit de un condamnat penal, gadea, ursu, sau spgatistul care uit mereu cum il cheama, aveti mult mai mult sarm si tactica de manipulare. V-am urmarit cu atentie si sincer ma gandeam ce se intempla daca toti colegii de stat de plata platit de felix erau la fel. bine ca sunteti decat unul :) problema este ca nu toata lumea este usor influentabila si nu suntem fete mari care punem botu la vorbe frumoase. Tactica cu DNA nu sta intr-un om este josnica. Ba da, sta intr-un singur om cand este vorba de cel care conduce. Si exemplul cel mai bun este ANI care dupa ce au decapitat-o nu mai exista. Nu am mai auzit nimic de acolo asa cum auzeam inainte. Acea agentie a fost decapitata de seful lor si vedem unde a ajuns. Kovesi plecata de la DNA inseamna propunere de la dorel de la justitie si presedintele are voie sa refuze o singura data. Urmeaza o a doua propunere care trebuie accepatat ca primarul desi presedintele a fost votat cu peste 5 mil de alegatori fata de dorel care a fost numit. Trecem peste aberatie... :) o sa ajunga o coafeza de la videle sefa la dna care poate si sigur va opri toate dosarele pt ca... vorba aia, pentru ca pot! Decapitarea DNA inseamna ingroparea ulrimei redute impotriva infractorilor. Tot ce a aparut legat de Kovesi este aruncat pe piata de urmariti penali sau condamnati. Faptul ca au fost condamnati in prima instanta sunt condamnati, nu mai eista prezumtia de nevinovatie cum gresit se arunca in piata. daca in Romania au NOROCUL sa stea liberi pana la apel nu inseman ca sunt nevinovati dupa o condamnare in prima instanta. cosma&family sunt condamnati deci penali. sa te bazezi in acuzarea unui sef DNA pe gogoritele unor condamanati penali, deci PENALI, este o mare marsavie. daca CSM spune ca nu sunt probleme nu sunt luate in seama. de ce...? Pt ca puteti! Dar nu-i asa, ne pricepem la manipulare :) Felicitari, copilul dvs o sa va multumeasca cand o sa creaca mai amre... pentru "sprijinul" dvs pentru aprobarea coruptiei in Romania. *** asa ca fapt divers...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mari  •  2 martie 2018, 0:53

de ce noi cei din sect 4 nu putem plati impozitele la posta sau OMV ca cei din sect 5 ?????? de ce trebuie sa stam ore intregi la coada la Nitu Vasile ??????? Stiti ce spuneau toti cei ce stateam la cozile interminabile ? Ca firma de salubrizare *** !!! Fac ceva pe 3 gherete obosite ale lu matale si pe 3 salarii date catre 3 *** obositi , domnule Tolontan , vedeti ce-i cu salubrizarea va rog ! Oamenii vorbesc in sector ca se face salubrizarea cu firma unui ***i !!! *** ! Din taxele noastre !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează