Căsuțele de lemn cumpărate fără licitație de Primăria lui Băluță, afacere de familie!

Firma Primdent, cea care a încasat 40.000 de euro, este a familiei Roxanei Băluță, cumnata care i-a donat primarului 8.000 de lei în campania electorală din 2016

vineri, 2 martie 2018, 8:40

UPDATE: Primarul Băluță, după ce a fost întrebat de ce angajează oameni condamnați definitiv pentru corupție: ”Politica de personal din cadrul Primăriei Sectorului 4, nu se bazează pe discriminare”! Într-un punct de vedere trimis astăzi redacției Gazetei, primarul Daniel Băluță nu neagă nici unul dintre contractele de achiziție publică expuse de ziar, dar susține că ”Achizițile publice de la Sectorul 4 se fac numai în concordanță cu prevederile legale”.
În plus, el numește articolele ”o intruziunea în viața mea privată”. Puteți citi punctul de vedere publicat integral, la finalul acestui articol.

 

 

De Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Direcția Piețe de la Sectorul 4 a cumpărat, prin contractul încheiat pe 14 noiembrie 2017, un lot de 16 căsuțe de lemn cu 40.000 de euro.

Prețul de piață este mult mai mic, după unele surse la jumătate, după altele, chiar mai mic.

Căsuțele au fost livrate de firma Primdent, fără licitație.

După ce, acum trei zile, ziarul a publicat această informație, un mărunțiș, în fond, la bugetul de aproximativ 150 de milioane de euro al Primăriei Sectorului 4, primarul Daniel Băluță a anunțat că a trimis Corpul de control.

Numai că edilul știe foarte bine cine sunt Ovidiu Diaconescu și Marius Octavian Diaconescu, cei care dețin Primdent.

Una dintre căsuțele de la Târgul de Crăciun al Sectorului 4

Fratele lui Băluță, căsătorit cu Roxana, fiica proprietarului Primdent

Familiile Băluță și Diaconescu sunt încuscrite.

Primarul are un frate, Andrei.

Andrei s-a căsătorit cu Roxana Diaconescu, acum Roxana Băluță.

Familia Roxanei este deținătoarea firmei Primdent.

Ovidiu, fratele Roxanei Băluță, deține 40% din firma care face afaceri cu primăria, iar Octavian, tatăl fetei, are 60% din Primdent.

Cumnații Diaconescu – Băluță. Primul are 40% din firma familiei, al doilea e fratele primarului Băluță

Până ca fratele lui Băluță să ajungă în familia deținătorilor Primdent, afacerile firmei nu ieșiseră din Gorj.

Primdent avusese afaceri cu Poliția Târgu Jiu, Spitalul Târgu Cărbunești, Tribunalul Gorj, Biblioteca Gorj.

Se ocupau cu ”birouri de pal laminat”, ”set dulap”, în general mobilier.

Nu livraseră niciodată căsuțe de lemn, până la încredințarea directă de 40.000 de euro a Direcției Piețe din Sectorul 4.

Soții Băluță, Andrei și Roxana

Donație de 8.000 de lei pentru campania electorală

Daniel Băluță are, la rându-i, o firmă.

Ea este botezată după propriile inițiale: DB Medical 2002.

La firma DB Medical sunt acționari soția, cei doi părinți și fratele Andrei.

În cabinetul stomatologic DB Medical lucrează și Roxana Băluță, sora deținătorilor Primdent.

Roxana i-a și donat cumnatului ei, Daniel Băluță, 8.000 de lei ca să-și finanțeze cursa electorală din 2016, când acesta a candidat și a câștigat fotoliul de primar.

Roxana (prima din stânga sus) și Andrei (rândul al doilea, dreapta), o treime din echipa cabinetului stomatologic al familiei Băluță

Primarul Băluță: ”Nu comentez achizițiile unor direcții descentralizate”

Ziarul a încercat să poarte o discuție mai amplă cu primarul Sectorului 4 despre legăturile sale de familie, politice și de afaceri.

El a furnizat însă o singură reacție.

”Nu primăria s-a ocupat de căsuțele de lemn. Direcția Piețe este o instituție descentralizată, cu juridic și financiar propriu. Nu comentez achizițiile unor direcții descentralizate” Daniel Băluță, primarul Sectorului 4

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4

Atât tatăl, cât și fratele Roxanei Băluță au fost contactați de Gazetă.

Niciunul n-a răspuns la telefon, iar după mesajul trimis pe WhatsApp și-au scos fotografiile de la profil.

Direcția Piețe a comunicat redacției: ”Achiziția a fost postată pe SEAP, unde au depus oferte doar două firme, fiind aleasă cea cu prețul cel mai mic”. 

Primarul Băluță, după ce a fost întrebat de ce angajează oameni condamnați definitiv pentru corupție: ”Politica de personal din cadrul Primăriei Sectorului 4, nu se bazează pe discriminare”!

Astăzi, sâmbătă 3 martie 2018, primarul Sectorului 4 a trimis redacției următorul punct de vedere:

”Având în vedere articolele apărute în ultimele 10 zile pe site-ul dumneavoastră, doresc să fac următoarele precizări

1. Nici una din rudele mele și nici unul dintre afini, nu deține și nu este acționar la societăți comerciale aflate în vreo  relație contractuală cu instituțiile a statului român. Singurul profil de activitate în care aceștia prestează servicii este cel medical. Din acest motiv, consider că tipul de asociere pe care îl faceți este cel puțin curios, nefăcând altceva decât să genereze o percepție publică nepotrivită cu realitatea.
Consider de asemenea modul dumneavoastră de acțiune ca fiind o intruziune în viața mea privată, căreia de asemenea, nu îi pot da o explicație rațională.
2. Achizițile publice derulate de UAT sector 4 se fac numai în concordanță cu prevederile legale, aspect minimalizat de expunerile dumneavoastră .
3. Menționez faptul că sunt medic primar, sunt asistent universitar, iar în cursul existenței mele, am avut cu totul alte preocupări decât cele sugerate în articolele dumneavoastră.
4. Ați afirmat că în primăria sectorului 4 au fost angajati oameni cu cazier. Ați făcut acest lucru în ciuda faptului că v-am prezentat prin facsimil documente ce dovedesc faptul că oamenii despre care ați vorbit nu au cazier. Cu toate acestea, ați continuat să faceți referire la persoane care sunt angajate fără să aibă acest drept. Politica de personal din cadrul Primăriei Sectorului 4, nu se bazează pe discriminare, pe criterii de vârstă, sex, orientare politică ori dizabilități și respectă directivele europene în materie.
5. Folosiți în mod repetitiv în expunerile dumneavoastră faptul ca în U.A.T. sector 4 sunt angajați oameni care au lucrat la M.A.I și la M.Ap.N. Doresc să precizez că la această oră, U.A.T. sector 4, în ciuda concursurilor repetate pe care le-a organizat, are un deficit de 400 de angajați.
6. Restructurările făcute la nivelul UAT sector 4 au respectat întocmai prevederile legale și au fost făcute în spiritul legii. Mai mult, în cazul prezentat de dumneavoastră există o hotărâre judecătorească definitivă ce consfințeste acest lucru. În situatia în care, în alte cazuri, instanța nu a fost de acord cu deciziile noastre, am procedat în consecință.
7. Colajele dumneavoastră legate de mine, de familia mea, de alăturarea cu alte entitați, nu sunt cele mai fericite. De aceea, vă solicit respectuos, în măsura în care credeți că este oportun, să vă reconsiderați poziția.
Cu stimă,
Daniel Băluță

 

Alte episoade ale investigației

Comentarii (81)Adaugă comentariu

nic  •  3 martie 2018, 9:06

Afaceristi de succes, tinerii Balutza... modele de initiativa privata.... pe banii mei, ai contribuabilului. Romania lui ‘am pe cineva la primarie’. Respect Tolo & echipa!!

Ilie  •  3 martie 2018, 9:12

Autoritatile competente oare nu citesc, nu vad? Este momentul lor.

Cătălin Tolontan  •  3 martie 2018, 9:13

@Ilie: fiecare e cu meseria lui. Treaba noastra e sa va aducem informatiile care, de fapt, sunt ale dvs. Sunt informatii publice. Pentru cum reactioneaza autoritatile raspund ele. Poate ca nu vad Sectorul 4, ca nu are decat 300.000 de locuitori, cam cit Iasiul )))

Ilie  •  3 martie 2018, 9:15

Daca nu au nimic de ascuns, de ce au scos fotografiile de profil ? Se simt vinovati si sper sa fie trasi la raspundere toti.

Daniel  •  3 martie 2018, 9:16

De asta nu-mi place DNA, ca ei cauta faima prin cazuri cu nume sonore, dar cand e vorba de oameni mai putini cunoscuti nu se implica. Romania o sa fie furata la greu daca DNA cauta numai cazuri cu nume sonore.

Urod  •  3 martie 2018, 9:20

Dacă este vorba de căsuțe cum este cea roz din poza, ele au un preț jenant de mic... Nici vorba sa coste nici măcar 20 de mii de euro... Aberație...!!!!!... Nici măcar 10 mii.... Va spun sigur.... Pana în 2 mii de euro... Pai acolo întra maxim 2-3 metri cubi de lemn, care poate sa coste între 800-900 lei... Nu știu dacă este izolata... Hai sa zicem cu mare indulgenta 3 mii de euro.... Și mai vorbim și de achiziția la 16 bucăți, adică angro, ceea ce înseamnă un preț și mai mic decât ar fi fost una singura. Practic sunt niște căsuțe de grădină, în care se țin diferite unelte, mașina de tuns iarba... Etc.... Jaf la drumul mare... 40 de mii de euro, pot sa coste case din lemn, locuibile de 100 metri pătrați... Știți ce înseamnă locuibile... ?!!!!... Va puteți duce la Dedeman și găsiți ceva asemănător.

Saint Vitus  •  3 martie 2018, 9:23

*** , tot ce e *** *** parnaie

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gabriel valeriu  •  3 martie 2018, 9:37

Acesta este modelul simplu, rudimentar, prin care banii stransi de la cetateni sunt trecuti in buzunarele unor decidenti politici. Facturi ultra-supraevaluate care genereaza bunastare in toata familia respectivului edil. Daca cumva lucrurile devin cunoscute, ca acum, incepe festivalul infractional: de la evitarea oricarei intrebari pe tema ori mirari prefacute gen "nu stiam ca e firma lu' sor-mea/mama/soacra" pana la acuze ipocrite ca se simte vanat, e dosar politic, jos DNA, ne conduc strainii, Soros e de vina si alte asemenea aiureli numai bune de starnit rasul oamenilor intregi la minte.

gilos  •  3 martie 2018, 9:50

Unde are sediul PSD Sector 4 ? Eu am copilul la scoala in sectorul 4. Parintii trebuie sa stranga bani pentru consumabilele de la clasa si firma de paza pentru ca Primaria nu aloca bani.Desigur, diriginta a spus ca nu obliga pe nimeni, ca fiecare e liber sa faca cum crede. Dar, daca Primaria si autoritatilor nu le pasa, noua ne pasa de copii, nu-i putem trimite la scoala in dorul lelii, chiar ne intereseaza educatia lor. Au fost cateva voci care au comentat, dar pana la urma toti au scos bani din buzunar ! Nu este normal sa aruncii banii pe casute, sa sifonezi bugetul prin firmele cumnatilor , in timp ce lasi scolile fara fonduri ! Asta e chiar bataie de joc ! Chiar este sat fara caini acolo ?

Laura  •  3 martie 2018, 10:05

Genul ala de casute nici 2000 euro nu costa. Hotie pe fata. Asa fac toate primariile.

marian  •  3 martie 2018, 10:06

pai ce sa trimitem corpul de control mai primare tu ai cumpara un cotet ca asta cu 2500 de euro ?

Stelu  •  3 martie 2018, 10:06

In afara de Hexi-Pharma si gala Bute unde era Dna Udrea si era celebra , de ce nici o televiziune nu a dat la stiri nici macar 1 min amarat din toate cazurile relatate aici ??? Shanghai nu merita 1 minut ? Secureanu .. ??

balanel  •  3 martie 2018, 10:19

"Saint Vitus • *** ***. ***". D-le Tolontan, de la cate comentarii de genul asta in sus se considera ca incurajati hatespeech-ul si indemnul la violenta pe blogul dvs.? 2-3 pe zi sunt suficiente? Intreb pentru un prieten.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  3 martie 2018, 10:33

@Saint Vitus: sa nu punem lucrurile intr-o lumina exagerata ca nu e cazul. Ele ies la lumina pas cu pas. Deocamdata, acesti oameni nu sunt nici investigati de autoritati, cu ata mai putin judecati. Asa ca nu e vorba de nici o infractiune, nici o pedeapsa, asta le decide, eventual, un judecator. Noi am spus doar asta: cumnata primarului i-a dat 8.000 de lei in campania electorala in 2016 si, in 2017, familia ei a primit fara licitatie un contract de 40.000 de euro de la o institutie subordonata Primariei.----------@balanel: dupa cum vedeti, colegii mei au moderat mesajul.

balanel  •  3 martie 2018, 10:44

Cand l-am citit eu, acum 15 minute, nu era nimic moderat. A fost nevoie sa va atrag eu atentia, de abia dupa aceea ati moderat mizeria respectiva. Sunt numeroase exemple cu astfel de comentarii pe blogul dvs., nemoderate...

Andrei F  •  3 martie 2018, 11:00

Ce inseamna stanga,dreapta!!!! Asta nu este atat de destept incat sa urmeze reteta de succes!!! Se incurca la ceva casute cand putea sa ia o singura casa dar zdravana dupa precedentul altui primar cu ,,succesuri,, la Bucuresti!!! Baluta ,Baluta,ai ratat sansa sa ajungi presedinte! Pai Basescu,Primar General a luata scuze,i s- a dat!!!- o singura casa!!! Cand iei o singura casa autoritatile nu au ce sa- ti faca ,presa cinstita de dreapta te apara si rezistentii te poarta ca pe sfintele daruri in fata si te numeste aparatorul Justitiei,pana si europenii te apara!!!!E,Baluta,Baluta...

Andrei F  •  3 martie 2018, 11:09

@ urod Domnule ,ca mai mereu sunteti cel mai amuzant!!! Adica afirmati ca daca o casuta cost 2500 de euro putea fi corect? Pai fix atat au costat! Aritmetica ne spune ca avem de impartit 40000 la 16!!!! Dumeata ai inteles ca o casuta costa 40000???Indulgenta dumneavoastra cu 3000 intrece si ,,indulgenta,,lui Baluta!!!!

Andy  •  3 martie 2018, 11:10

Domnul Tolontan poate scriem ceva si de prejudiciul adus intregii tari de simpaticul domn profesor Voiculescu,care nu a cumparat 3 casute care vor aduce si profit comunitatii sectorului 4 prin inchirierea lor catre diversi comercianti, ci a furat sute de hectare din patrimoniul nostru.Sa intelegem ca ne concentram pe 3 casute de lemn pentru a i lasa uitarii pe cei care au furat blocuri si sute de hectare si care sunt si condamnati cu acte in regula?Daca scrisul la comanda este un SPORT national,de aia citim probabil acest articolul in ziarul de sport GSP,sa scriem despre problemele reale ale societatii noastre,despre cat a recuperat ANAFUL din dosarele marilor corupti.

Cătălin Tolontan  •  3 martie 2018, 11:11

@Andy: Aveti o furie invers proportionala cu timpul pe care il alocati ca sa va lamuriti cum stau lucrurile. De fapt, sincer, cam toti ne enervam uneori si descoperim ca, daca am fi consumat 10 minute ca sa ne informam, ne era mai bine. Si eu patesc la fel) Revenind, am scris de mai multe ori despre prejudicii, ultima oara chiar acum citeva zile )))) E vorba si de czul Voiculescu in articol. Si aveti cifre oficiale. Vi-l recomand. O zi buna! -----------------------https://www.tolo.ro/2018/02/24/statul-roman-a-recuperat-de-la-condamnati-in-ultimul-an-prejudicii-cash-de-numai-25-de-milioane-de-euro-mai-putin-decat-in-2016/

cornel2017  •  3 martie 2018, 11:14

incet, incet acest ziar de traditie a inceput sa faca politica...nu inteleg de ce nu scrieti la ziare.com...acum ati pus ochii pe primarie, pana acum aveati informatii de la sri.... aici ar trebui sa citim doar despre sport....oare astfel de articole gasim si in gazzetta dello sport?

Andrei F  •  3 martie 2018, 11:38

@ andy Domnule cateodata mai persiflez dar acum sunt 100% serios.Tot aud asta cu prejudiciul in cazul Voiculescu...Acum dumneavoastra vorbiti de terenuri,de sute de hectare... Pai ce prejudiciu sa mai fie de recuperat daca statul si - a luat terenul inapoi?A avut sutele alea de hectare petrol ,diamante si le- a exploatat Voiculescu si asa statul a ramas cu un prejudiciu? Probabil ca in cazul Voiculescu mai este vorba si de altceva pentru ca s- a pus sechestru si pe cladiri...Daca toata problema se reduce la sute de hectare luate de Voiculescu inseamna ca s- a facut dreptate pentru ca sutele alea de hectare tot acolo sunt si sunt acum ale statului!!!Si sa nu credeti ca- l apar pe Voiculescu... Asta a facut ca Basescu sa castige toata puterea fugind din alianta cu PSD in tabara DA.Dar l- a rasplatit bine Basescu cu ,,solutia imorala,,...Poate Basescu nu producea toate relele daca nu avea toata puterea! Si asta inseamna mult! In acei ani chiar dreapta cerea populatiei sa nu dea toata puterea intr- o singura mana! In 2005 Voiculescu asta a facut si si- a batut joc de voturile multor romani...

Fosta angajata  •  3 martie 2018, 11:40

Minte cu nerușinare acest primar când spune că nu primăria a achiziționat aceste căsuțe...mai ales că INTRE PRIMARIE DIRECTIA PIETE SI CENTRUL CULTURAL NICOLAE BALCESCU SA SEMNAT UN PROTOCOL DE COLABORARE PT ORGANIZAREA TARGULUI DE CRACIUN primăria de cine e reprezentată??? De însuși primarul ba luta. Nicolae Bălcescu a venit cu muzica concerte Piețele cu căsuțele iar primăria fix nimic doar terenul și a încasat dar nu în bugetul primăriei ci în cel propriu, după cum reiese din articol. A crezut probabil că nu se va observa daca face aceste combinații prin direcțiile subordonate.Sa nu va mai zic că în acest protocol era prevăzut și închirierea unui brad cu suma exorbitantă de 60.000 lei pt 2 săptămâni, brad pe care l-am mai văzut pe la universitate ani i trecuți dar nu a mai fost plătit deși l-am văzut la targ in parcul lumea copiilor. Foarte bun articolul. Felicitări echipei.

Anghel Merchel  •  3 martie 2018, 11:49

Aceasta insuportabila afacere comunista de familie trebuieste stopata la moment! Rog DNA si MICROSOFT AMERICA sa ocupe casutele si sa le redea circuitului natural al capitalismului politic corect. Hai merci si rog sa fiu tinut la curent pe acest stralucitor blog cu tematica sport si sanatate.

Andy  •  3 martie 2018, 11:54

Cu scuzele de rigoare,articolul dv de acum cateva zile a fost citit de catre mine. Tinand cont ca ,, ANGAJATORUL” dumneavoastra poate vedea instant ce a fost accesat de pe IP de net al meu,va puteti da seama ca nu mint.Eu vroiam sa spun ca e bine sa ne concentram pe cei care au furat dovedit si MULT nu pe o afacere cu 3 casute de lemn,casute care vor aduce in viitorul apropiat si PROFIT daca vor fi inchiriate.Noi toti probabil ca am cumparat candva produse mai scumpe decat in alta parte ,vorba lui ala cu cat costa Halatul.Poate casutele cumparate de primaria sectorului 4 au garantie dubla fata de cele de 400 de euro,sunt facute din lemn ignifugat,au dotari etc. Maine scriem ca nea Ion a luat masina cu 50 000euro mai scumpa decat Vasile si si a prejudiciat sotia.Ion se da cu Mercedesul si Vasile e in service cu Loganul,ce i drept masina se numeste si una si alta. Tinem aproape si sa ne concentram energiile pe marii corupti DOVEDITI.

Cineva  •  3 martie 2018, 12:17

Ce păzește DNAul, sa-i cerceteze, sunt suspiciuni că si-au aranjat licitațiile și ca au făcut achiziții păguboase in dauna statului.

Andrei F  •  3 martie 2018, 12:28

Ce istet baluta asta. El e platit pe banii nostri si cica el nu comenteaza cum cheltuie banii nostri! Ce tupeu! Mai lipsea sa spuna ca el nici nu o cunoaste pe cumnata-sa... Primaria cumpara cosmelii care nu folosesc la nimic in loc sa se ocupe de traficul infernal sau de mizeria din sector. Si mai are tupeul sa faca pe smecherul ca cica el nu comenteaza. Daca se face ca nu intelege este vorba despre risipirea banului public prin achizitia unor porcarii de cosmelii care nu folosesc la nimic. Iar banul public a ajuns la cumnata dansului. Cum sa nu comentezi? Sa dea banii inapoi!!!

Urod  •  3 martie 2018, 12:36

Andrei F.... Dacă am înțeles greșit established ca citesc în fuga pt ca eu nu am timpul tău sa stau pe blog... Tu vad ca ești prezent mereu și mai vrei și polemica cu alții... Probabil din asta trăiești, eu am alte treburi mai importante....

Andrei F  •  3 martie 2018, 12:41

@Andrei F • 3 martie 2018, 12:28 Daca domnul asta poate sa-mi ia numele pot sa ma ,,botez,,si eu Tolontan ????Macar Tolontan 2???? A , contravine regulilor de pe acest blog?A...

Urod  •  3 martie 2018, 12:43

Andrei F.... Cuvântul în engleza a apărut din cauza telefonului... Nici timp sa recitesc nu am... Tu cum de-ți permiti sa stai non stop pe bloguri...?!!!... Înseamnă că tai frunză la câini?!!!!

Bogdan  •  3 martie 2018, 12:50

Pe ei, Cataline!!!

Andrei F  •  3 martie 2018, 12:55

@Urod • 3 martie 2018, 12:43 Probabil este mai usor sa exprimi ceva logic decat ceva obligat de ...asta dumneata poti sa-mi spui!Enormitatile astea noi-casutele cu pret de apartament- afirmati ca mi se datoreaza mie?-:)Si aveti grija de telefon...Stiu un nene care le subtilizeaza...-:)

cristian dogaru  •  3 martie 2018, 13:10

Inca o mica mizerie marca jurnalism quality...autoritatile zic ca licitatia era pe SEAP deci se putea înscrie oricine dadea un pret mai bun decât cei 2500 euro/ căsuta...o fi aflat firma rudelor de licitatie de la Primar...posibil, dar nu as face din asta un capăt de tara...repet, de ce nu au venit altii mai ieftini?...paranteza: Un cunoscut a făcut ceva comparabil, in regie proprie si per total l-a dus la 1300 euro...ohhh, primăria a plătit 2500!...asta da subiect de presa...Tolintan, adaugă TVA, contributii sociale, impozit pe dividende si vezi unde iesi....superiorii tai nu iti recomanda articole si din perioada neprihanitului Ciolos?

Cristian  •  3 martie 2018, 13:11

Domnule Catalin Tolontan,in urma cu patru lyni aceiasi protagonisti,tot fara licitatie publica,au montat cateva sute de bancute de lemn exact in acelasi sector.

Ioana I.  •  3 martie 2018, 13:20

Cătălin Tolontan, dacă tot sunteți interesat de bunăstarea sectorului 4 și de conducătorii acestuia mai bine ați scrie un articol din care oamenii să învețe cu adevărat ce înseamnă votul și de ce este atât de important și ce criterii tre’ să îndeplinească un candidat la scaunul de primar! Așa poate și dumneavoastră puteți fi suspectat de alte interese denigrand un primar. De ce nu scrieți despre arta manipulării și despre războiul informațional? Să ajutați să votam corect! Este mai igienic așa decât să ajungeți in postura de a denigra și de a crea discuții nonsens...

vasilescu  •  3 martie 2018, 13:37

ba tolontane vad ca raspunzi la comm. de ce *** nu iti.faci tu un ziar in care sa scrii despre anchetele tale ... *** daca ati ajunge în posturile lor ati fura asa ca scutește ne.. asta e ziar de sport scrie despre sport

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  3 martie 2018, 13:40

@vasilescu: nu sunt investigatiile noastre, sunt ale dumneavoastra.

ticbis  •  3 martie 2018, 13:58

@Andy: Imi cer scuze, dar comentariul tau este gresit in esenta lui. Pana sa ne fure tara aia de la Bechtel si de la Microsoft, ne fura direct din buzunare primarul cu casutele lui si cu taxa pe gunoi triplata din pix si administratorul de bloc la listele de intretinere. Asta arde la buzunare zilnic pe fiecare cetatean; mai mult, de aici de jos se perpetueaza coruptia si se pun bazele marilor tunuri! @Urod: Userul Andrei F este zi-lumina pe blogul asta, de la 6 dimineata pana la 12 noaptea. Eu l-am citit demult; este tipul de votant PSD clasic, traditional, consumator fervent al A3 si RTV. Are tot timpul din lume la dispozitie, cu goagal gaseste orice explicatie isi doreste. Probabil ca este asistat si in mintea lui are impresia ca-si va pierde statutul daca PSD-ul va pierde puterea; e dependent total de partidul-stat, doarme noaptea cu frica sa nu vina "ceilalti" :)) Ca el sunt multi, pe astia ii cultiva ciuma-rosie, pe ei se bazeaza si ei o mentin la putere. Este trist ca e asa, dar ei exista dupa cum bine vezi si n-avem ce face decat sa-i intelegem si sa-i acceptam asa cum sunt, chiar daca constituie o frana pentru progresul tarii si al democratiei, chiar daca clica ce ne conduce comite abuzuri legitimata pe deplin de votul si consimtamantul lor. Nu merita sa-ti pierzi vremea in polemici cu ei, n-ai nicio sansa, eu m-am lamurit. Exista un proverb despre... nu-l reproduc aici ca ma cenzureaza :))))) @Catalin Tolontan: Locuiesc in sectorul 4, stiu multe despre ce se intampla la primarie; mi-e lehamite sa le insir acum... este dezastru! Baluta asta a pus pe butuci totul; este cel mai slab primar al sectorului 4 din ultimii 28 de ani. Sunt chestii incredibile; majoritatea cetatenilor sunt votanti PSD si-l injura non-stop, si-a batut joc de ei. Nu va pot spune cata obida au strans in ei administratorii asociatiilor de proprietari din sector si ce e la gura lor... si sunt aproape toti pensionari! Le-a ajuns cutitul la os; unul chiar mi-a vorbit despre o mafie a primarului... In fine, felicitari pentru dezvaluiri si sper sa mergeti mai departe cu investigatiile la sectorul 4; va asigur eu ca veti avea parte multe alte surprize!

Costi  •  3 martie 2018, 13:59

E foarte bine dle Tolontan ca sunteti aplecat pe astfel de subiecte. Totusi mare mea nedumerire este de tocmai intr.un ziar de sport gasim publicate astfel de investigatii jurnalistice. Adica mi se pare totusi destul de fortat. Ce sa zic ..in rest cred ca demersurile dvs vor face lumina in cateva cazuri de jaf din banul public. Repet ma bucur ca vad asta ma intristez ca doar un ziar sportiv face asta. Succes pe viitor!

Florea  •  3 martie 2018, 13:59

Wow, s-au reactivat postacii din era PDL, ai lui Udrea, doar ca acum sunt pt PSD (probabil unii sunt aceeasi). Alta explicatie nu gasesc la comentariile unora la acest articol, care prezinta un conflict de interese atat de clar si nesimtit. Mintea umana sta in loc cand vezi cum sunt furati banii publici, iar unii folosesc aceleasi argumente - ca Tolontan trebuie sa scrie despre sport, ca si Voiculescu a furat, etc. Probabil peste cativa ani vom afla cu cat se plateste comentariul si care e norma zilnica, sau astia sunt mai smecheri si-i platesc indirect, cu posturi caldute la stat. ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

STELA  •  3 martie 2018, 14:08

Din punctul meu de vedere achizitiile pe SEAP sunt publice si totul este transparent. Coruptia in tara noastra nu consta in achizitia unor casute din lemn. Marea coruptie este la nivel inalt unde se scurg milioane de euro si nu le mai cauta nimeni pentru ca nu exista interes pentru a fi depistata adevarata coruptie...

Mircea  •  3 martie 2018, 14:08

Domnul Primar,se ține de glume. Îl rugasem să mă sprijine in mai multe probleme,fiind o persoana cu handicap grav permanent. Nu mi-a rezolvat nici o problema. Mai importante erau acele căsuțe fiindcă de acolo vor veni banii,decât problemele locuitorilor sectorului 4. Poate corpul de control al guvernului va găsi de cuviință să facă câteva vizite și pe la DGASPC sector 4, să vadă cum dispar banii celor nevoiași. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion  •  3 martie 2018, 14:12

Doamna Ioana I. ,oare ce ar putea sa ne spuna domnul Tolontan si sa nu fie cunoscut de publicul larg? Din ce ati vrea ca lumea sa invete cu,, adevarat ce inseamna votul,,? Dincolo de taberele politice oare nu se stie ca in tara asta avem doar presa activista de dreapta si ca tot la fel avem institutii care se uita cu atentie doar intr- o parte politica? Baluta primarul de la cine sa fi invatat codul de bune practici in administrarea sectorului 4? Ca sa nu avem vorbe: sursa: Adevarul.ro...,,Romania lucrului prost facut.Bancile de 8250 de euro bucata din Arad...,,In articol se spune de 12 banci montate pe o alee pietonala care are ca pret de cost pe unitate 8250 euro;14 cosuri de gunoi care au costat fiecare 850 de euro; doua rasteluri de biciclete cu 2000 euro;22 dispozitive metalice pentru protectia pomilor cu 1500 euro / bucata...Alt aspect important! Si produsele de la Arad au fost achizitionate tot pe SEAP dar acolo se considera licitatie! La Baluta vad ca nu.Deci nu stiu daca primarul Baluta o sa- mi citeasca mesajul dar in caz ca da,Domnule Primar cautati-va avocati,dumneavoastra nu sunteti in tabara buna! Afirm asta pentru ca Falca nu a patit nimic dar dumneavoastra sa nu va bazati pe asta!Falca:,,Meritam sa traim intr- o capitala culturala a Europei,,Probabil ca Bucurestiul este alt gen de capitala,sigur sub Arad.

emil  •  3 martie 2018, 14:48

Mult zgomot pentru nimic...mai bine va ocupati de jurnalism sportiv...

OANA  •  3 martie 2018, 15:00

Parerea mea este ca dati informatii neverificate. Actualul primar al sectorului 4 chiar se ocupa de problemele cetatenilor. Este o persoana onorabila, care impune respect. Aveti toata stima noastra, domnule Baluta!

cristian  •  3 martie 2018, 15:33

Stimabilul primar Băluță nici măcar nu știe că el conduce o SUAT și nu o UAT. Pentru a se lămuri, îi recomand art.78 din Legea nr. 215/2001.

Urod  •  3 martie 2018, 15:37

@Catalin Tolontan.... Scuze pentru confuzia care am creat-o.... Am citit în graba articolul și am înțeles greșit.... Bine, nu ca ar fi imposibil ca în România sa fie cumpărată o căsuța de 2 mii de euro cu 40 de mii de euro... La noi totul e posibil, dar ar fi trebuit sa citesc mai atent.... Oricum sunt supraevaluate cel puțin dublu, pt ca uitându-mă mai atent sunt de fapt din modelurile cele mai ieftine posibil....

Urod  •  3 martie 2018, 15:40

@Andrei F.... Vrei sa fii subtil și interesant, dar nu te prinde. Îți cauți inamici imaginari crezând ca astfel îți creste cota. Eu am mai spus ca n-am sa te mai bag în seama.... De data asta am sa ma țin de cuvânt....

Dumitru mircea  •  3 martie 2018, 15:56

Este inadmisibil conduita acestui primar.a început o nouă borduriata si a uitat sa se mai oprească.toate bulevardele din sector ( brâncoveanu,metalurgiei) sunt în curs de dotare cu noi borduri.cele vechi fiind răpuse de un evident cancer la prostata tocmai în frageda lor pruncie.doborate de virus . Obligațiile legale de plata catre copii cu cerințe educaționale speciale nu le onorează ca bieții copii (autism,adhd,etc) nu votează. În acest caz DNA ul doarme.

Victor  •  3 martie 2018, 16:20

Da, corupția si disperarea de îmbogățire, este prima alegere a foarte multor oameni. În România ,sa fim serioși ,santem la nivel..profesionist Cea ce as dori sa va intreb Domnule Tolontan ..Unde sant articolele care descriu corupția in fotbal romanesc?? Cel putin la nivel de copii si juniori este de notorietate șpagă la antrenori sa iti vezi copilul in prima echipă Se practica in toate județele, orasele si comunele României .Șpaga ca si consistenta,in funcție de eșalon Începeți si acolo anchetele, poate vedem ceva rezultate in urmatorii 5 ani!

Andrei F  •  3 martie 2018, 16:50

@ticbis • 3 martie 2018, 13:58 Uite un cititor in stele!Poate afirma verzi si uscate despre un om pe care nu-l cunoaste dar afirma ca a facut o facultate si nu stie cat face 18+27,e bucurestean dar nu stie unde joaca CSM baschet dar te contrazice...Pai cum sa nu ia dansul apararea unui alt domn care ,,produce,,el casuta la 40000 de euro?Si domule nu ma mai face asistat.Eu in afara de cuponul ala care l-a primit toti cetatenii care atunci aveau 18 ani nu am beneficiat de nici o reducere,nici un cadou...Deci fara gaz subventionat,caldura,gunoi,transport sau alte cele...Va credeti mari capitalisti dar va plac stipendiile socialiste...Si da am votat PSD si nu-mi este rusine.Sper ca in viitor sa votez un partid mai radical fata de ai vostrii ....PSD este prea moale...Pai da explicatii Baluta pentru niste casute care au atins fenomenala suma de 40 000de euro si dumneata poti afirma senin ca ce Bechtel , Microsoft?Altii vorbesc de Falca la care o banca este mai scumpa decat 3 casute de ale lui Baluta ,eu mai inainte amintesc de Basescu care a primit in dar o casa de la primarie fiind primar general...Esti mandru domnule cu Basescu al dumitale?E,de asta trebuie un partid ,ceva ....care sa va faca si pe voi sa platiti...Depun aia din guvernul trecut sute de plangeri la Tribunale si nu se mai aude nimic de ele?Baietii destepti,ANRP...liniste totala.Afla ca voi doar ati facut carare... nu se mai poate numai cum vreti voi...Datorita voua am ajuns rasul Europei.Stire surda.Olanda o sa investeasca intr-un mare parc eolian in Romania pentru ca Olanda nu isi indeplineste criteriile europene privind energia curata.Romanii o inghit ce sa faca...Olanda ne faulteaza unde ne prinde...Candva asa a facut si Austria...Te pomenesti ca in Olanda nu mai bate vantul cand aceasta tara este peste o treime sub nivelul marii...Judecati daca sunteti romani pentru ca pentru multi romani o sa fie prapad...

Comentează