ACTE CU LUCRĂRI ȘI PREȚURI: Cum a păcălit Firea opinia publică în cazul contractului dat cadou lui Becali

GSP publică azi noi documente cu situații de lucrări de dinainte și de după protocolul Firea - FCSB, care demonstrează cum bucureștenii au ajuns să achite cheltuieli private de organizare la meciurile echipei lui Becali!

marți, 19 iunie 2018, 6:57

UPDATE: Primăria vine cu altă explicație. Nu mai spune, precum ieri, că a dat către echipa lui Becali mentenanța gazonului, fără licitație, pentru că era o situație specială și ”temporară”, ci pentru că ”SC Fotbal Club FCSB SA este principalul solicitant privind inchirierea Arenei Nationale”. De asemenea, Gabi Firea ne amenință cu tribunalul. Poziția PMB la finalul textului. Poziția redacției: nu scriem pentru conducători, ci pentru cei conduși.

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

”Uite așa mi-a dat-o mie, era Arena ei și mi-a dat-o mie cadou!”, a răspuns Gigi Becali, în bășcălie, când Prima TV l-a întrebat ieri cum a dobândit, fără licitație, mentenanța gazonului de pe Arena Națională, prin protocolul pe care Gazeta l-a publicat.

Tot pe Primărie o aruncă și Valeriu Argăseală: ”Cei de la Primărie  ne-au căutat ca să compensăm sumele!”.

E genul de fisură care apare ori de câte ori, ca din senin, îi trăsnește ceva.

Când află oamenii cum le sunt cheltuiți banii, ”statul” și ”clienții săi”, altminteri buni prieteni, rude sau afini, încep să ia distanță.

Ba chiar Becali nu se sfiește să apeleze la trusa Micului Misogin, când declară pentru Știrile ProTV”nu vorbesc afaceri cu femeile”! Orice, numai să nu fie asociat combinației cu Primăria. Priviți-l în știre când încearcă el să explice cum a făcut Gabi Firea o ”construcție juridică”!

E primul pas.

Gabi Firea mută pentru FCSB

Dar, pe 27 octombrie 2017, fără SEAP și fără orice altă formă de achiziție publică, Gabi Firea în persoană, prin semnătura sa de primar general, mută către FCSB mentenanța gazonului.

Iar FCSB lasă mai departe lucrările tot firmei Cris, care le făcuse și până atunci.

Atunci care este explicația Primăriei că s-ar fi creat o situație specială și asta a impus ”o soluție temporară”, de vreme ce la întreținerea gazonului lucrează, de câțiva ani, aceeași companie?!

Cum explică Primăria: ”A fost o soluție temporară”

Primăria se apără, spunând că ”acest tip de protocol nu putea face obiectul unei proceduri de achiziție publică”.

De ce nu poate?

Pentru că ”Protocolul încheiat de PMB cu FCSB a reprezentat o soluție temporară pentru soluționarea unei situații punctuale, în ceea ce privește întreținerea gazonului Arenei Nationale”.

De fapt.

  1. ”Soluția temporară” a fost prevăzută să dureze 8 luni!
  2. Nicio ”soluție temporară” nu e permisă în afara cadrului legal.
  3. Care a fost urgența și situația specială ce a impus ocolirea licitației?!

Prinsă că a dat în secret un contract, fără atribuire publică, Primăria uită că există chiar Articolul 1 al protocolului.

În Articolul 1 se scrie că ”prelungirea prezentului protocol se poate face printr-un act adițional cu acordul ambelor părți!”.  De ce s-ar fi prelungit un ”protocol temporar” făcut pe 8 luni?

Primăria continuă explicațiile în același fel, pe care publicul îl cântărește singur.

Și, când ajunge la bani, Firea intră cu zgomot metalic în propria capcană.

Dar dacă avem documentele?

”Prin acest protocol,  Primăria Municipiului București nu mai investește bani din bugetul propriu  pentru menținerea suprafeței de joc la standarde optime de funcționare”, răspunde municipalitatea condusă de Gabi Firea.

Ca și cum banii pe care-i ia din chirie nu ar fi tot sume publice! Evident că banii din chirie sunt venituri publice, deja facturate, care nu se mai încasează pentu că se compensează în urma protocolului!

Mai mult de atât.

Atît PMB, cât și FCSB neagă faptul că protocolul oferit de Firea face ca Becali să beneficieze, pe bani publici, de servicii pe care înaintea protocolului FCSB le plătea din propriul buzunar.

La fiecare meci cluburile au costuri organizatorice, iar acum pe cele cu terenul le-a preluat Primăria, dar FCSB și Firea neagă.

E genul de negație riscantă, care pleacă de la ipoteza că nu mai există documentele de dinainte de octombrie 2017, ca cetățenii să poată face comparația.

Dar actele există!

Avem atât documentele de după protocol, din 2017, cât și pe cele de dinainte, din 2016! Și iată cum arată ele puse față în față!

Argăseală: ”Ce documente aveți? Nu sunt bune”

Întrebat de ce, deși nu s-a modificat chiria, acum nu mai plătește FCSB, ci plătește Primăria pentru costurile de organizare la meciurilor echipei sale, Valeriu Argăseală a spus că ”noi mereu am avut stadionul la cheie, n-am plătit nimic separat, pentru meciuri”.

-Dar avem documentele în care plăteați, să știți.
-Ce documente aveți? Înseamnă că documentele nu sunt bune!

Să vedem.

Cum au ajuns bucureștenii să achite costuri private ale FCSB

În noiembrie 2017, Cris facturează către FCSB, care pasează costurile către Primărie, ”lucrări înainte de meci, la pauză și după meci” în total de 3.500 de euro.

Aici intră tușarea gazonului, mutarea porților, divoting,  montarea și verificarea plaselor porților, etc.

 

Aceste costuri, marcate cu galben, erau, înainte de protocol, treaba FCSB sau a oricărui club organizator al meciului.

Separat de chirie, înainte de protocol, echipele plăteau din propriul buzunar tușarea terenului, divotingul, mutarea porților și celelalte către operatorul tehnic, fie că era Cris sau altcineva.

De unde reiese acest lucru?

Din documentele pe care Primăria și FCSB au sperat că jurnaliștii nu le au, când autoritățile Capitalei și oficialii clubului s-au apucat să mintă.

Iată cum arată un model de comandă prin care FCSB cerea, în aprilie 2016, ”servicii de operare tehnică a sistemelor pentru partida FC Steaua București – FC Dinamo București”.

În servicii de operare intră lucrări gazon, tușarea terenului, mutarea porților, operarea tabelei de marcaj, etc.

Și iată cum arată ”Situația lucrări gazon Național Arena pentru FC Steaua – Dinamo”, din august 2016.

 

Remarcați că documentele ante și post protocol (cele din august 2016 și din noiembrie 2017) sunt aproape identice ca operațiuni, căci aceleași lucruri se întâmplă pe gazon pentru un meci de fotbal.

Se montează porți, se verifică plase, se montează steaguri, se udă, se tunde iarba, se face divoting, un termen nou pe care bucureștenii trebuie să-l învețe, dacă tot îl plătesc.

Nu sunt sume mari, cam 2.000 de euro de meci, dar e vorba despre felul în care până și un magnat precum Gigi Becali își optimizează costurile pe baza ”finuței mele”.

Transferul în secret al cheltuielilor a fost posibil prin protocolul încheiat între fina Gabi Firea și clubul de fotbal al nașului în 27 octombrie 2017.

Pe scurt, cheltuieli private au fost mutate, practic, în sarcina banului public în urma unei înțelegeri intitulată de Primărie ”una temporară” și la care Firea susține că ”nu era nevoie de achiziție publică”. 

Ultima reacție a Primăriei este: ”Facem precizarea că Direcția Generală Investiții demarează în perioada imediat următoare o procedură de licitație publică în ceea ce privește serviciile de mentenanță și întreținere a suprafeței de joc de pe Arena Națională”.

Precizări PMB

Precizări PMB by Gazeta Sporturilor on Scribd

FCSB by Gazeta Sporturilor on Scribd

Citește și:

DOCUMENT – Fără număr de la Fina pentru Nașu’! Gabi Firea i-a dat cu dedicație lui Gigi Becali îngrijirea terenului de pe Național Arena, preț plătit de bucureșteni, oricât ar costa!

Firea spune că nu era obligatorie licitația, dar că ”demarăm în perioada imediat urmatoare o procedură de licitație publică pentru mentenanța suprafaței de joc de pe Arena Națională”

Comentarii (139)Adaugă comentariu

alex  •  19 iunie 2018, 7:19

duamna firea si nasul becali, la puscarie!!! este interesant si merita investigat si cum cheltuie duamna firea banii publici si in alte domenii. verificati spitalele aflate in subordinea primariei, verificati toate reasfaltarile din bucuresti. verificati chiar reasfaltarea la cel mai mare spital din bucuresti, cum au defrisat tot si au schimbat si bordurile desi cele vechi erau practic noi. verificati achizitiile dedicate

sorind  •  19 iunie 2018, 7:26

asociatia in participatie tusea@junghiul vai de mama noastra, platim taxe si impozite din ce in ce mai mari pentru ca sa aiba rudimentarii astia ce sa ***! se fac investitii doar in biserici si toaletele madamei din bacau!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucian  •  19 iunie 2018, 7:29

Dezvaluirile sunt ok Problema e la mentalitate Foarte multi romani considera ca sunt normale aceste increngaturi, asta s-a vazut si o sa se vada la vot, nu avem modele care sa ne faca sa gandim altel Aproape toate persoanele publice au cate o hiba, prin urmare se considera ca asta e normalitatea, sa nu fim corecti Cinstea la romani este ultima grija, fiecare are in vedere binele propriu, nu exista principii, moralitate, pentru un profit cat de mic ne putem lipsi de onoare, demnitate, societatea nu taxeaza derapajele

Cătălin Tolontan  •  19 iunie 2018, 7:30

@Lucian: intelegem ce spuneti, insa credem ca integritatea ramine o valoare in societatea noastra. Coruptia nu poate fi visul nimanui. Nimeni nu se naste ca sa fie corupt. Iar framintarea din societate si reactiile oamenilor arata ca romanii resping sa fie furati in continuare. Cam atunci cind furi, fura viitor, nu numai doar resurse publice! Din cauza decalajului, ne-au ramas putine trenuri de prins. Daca le ratam la rind, pur si simplu disparem. Dar nu se va intimpla asta, cetatenii au, pina la urma, functia cea mai importanta in orice democratie!

Azet  •  19 iunie 2018, 7:31

Ar fi interesant de stiut daca frf a platit aceste lucrari ,in noiembrie 2017 ,pentru meciul jucat acolo.

cristi SFO  •  19 iunie 2018, 7:54

...acum. ramane sa vedem daca se sesizeaza cineva,iar daca da ...cat dureaza pana intra finutza la puscarie pentru ca la ajutat pe nasutzu Jiji sa scuteasca banii de chiftele.... asta daca vorbeam de o tara normala cu legi puse in aplicare , dar cum e vorba de Romania singura mea speranta e sa ceara Jiji azil politic fie la.muntele Atos fie in Costa Rica, ca are pe cine sa cunune si acolo....sa auzim .....numai de bine.... Acum.pe bune, mai cititori , crede cineva ca precuviosul nea Jiji s-ar fi pretat el la o asemenea ....misculatzie pentru cateva mii de euro... e preacinstita fata machedonului ca sa faca el asa ceva....ca si regele nostru neincoronat care nici nu e bagat cu mafiotii la transferuri si nici gura nu-i miroase , ca de capitanul Barcelonei de acum ceva vreme nici nu mai vorbesc....si el un alt om cinstit...pana in maduva oaselor....pacat ca nu ia ramas maduva linga Borcica.....niste cinstiti astia....

Mda  •  19 iunie 2018, 7:54

Greu Chiar imposibil. Cand aruncam tone de gunoaie si apoi Chiar si cei Care murdaresc vin in salopete Albe si cu lopeti de plastic ca sa faça curatenie plangandu se in acelasi timp de mizerie .

Ovidiu  •  19 iunie 2018, 7:55

Firea la brutarie !!!!

Raul  •  19 iunie 2018, 7:57

Salut! https://youtu.be/bnxeriC77Sw Minutul 0:46 este actualul viceprimar al capitalei.

LOGICA  •  19 iunie 2018, 7:59

Si de unde reiese ca lucrarile sunt platite de primarie? Eu vad ca cineva nu mai plateste, respectiv FCSB. Daca ei au grija de teren, e normal ca nu se factureaza singuri, nu?

Catalynn  •  19 iunie 2018, 8:01

Tizule, nu pot spune decat atat: chapeu! Spre deosebire de imensa majoritate a colegilor tai de redacție si de trust, simpatizanți fățiși ai PSD si desigur Becali/fcsb gata oricând sa le accepte si justifice orice mârșăvie, ai dovedit nu doar profesionalism ci si echidistanta. Sa speram ca aceasta ancheta va avea aceeasi finalitate ca si cea cu Gala Bute dar sa nu dureze tot 7 ani. Succes in continuare!

Florea  •  19 iunie 2018, 8:03

Observati ca si preturile au crescut de cand factura e platita din buzunarul bucurestenilor. Daca atunci cand platea becali costau 2020 de euro ( douazeci cu douazeci de euro, daca citeste si doamna dancila), dupa protocolul secret fina-nas, aceleasi cheltuieli se ridica la vreo 3500 de euro. Pai deh, este de unde, au mainile bagate pana la cot in banul public, generosi cu banii altora, zgarciti cu ai lor. Iar culmea nesimtirii, primaria anunta ca face licitatie, ceva de genu "noi stipulasem ca intelegerea secreta se poate prelungi prin acordul partilor, deci la infinit cat sunt eu primarita, dar acum ca ne-ati prins, FACEM PRECIZAREA ca vom organiza licitatie." Firea incepe sa semene tot mai mult cu udrea. De minciunile ei nu mai spun, am observat aceasta apetenta ai dansei pt dezinformare de multe ori in trecut. Felicitari d-lui Tolontan si echipei lui de la gsp, ziaristi corecti si bine informati

Cătălin Tolontan  •  19 iunie 2018, 8:04

@Florea: preturile nu au crescut neaparat, la unele capitole au scazut, ca in cei 5.000 de euro din noiembrie 2017 intra mai multe meciuri, trei la numar, si doua antrenamente. Dar ideea nu e ca au scazut sau ca au crescut, ci ca s-au mutat din buzunarul lui Becali in buzunarul bucurestenilor.

marius  •  19 iunie 2018, 8:05

nu sunt lamurit este legal sau nu contractul - partea morala nu este lege dar trebuie taxata

Cristian  •  19 iunie 2018, 8:12

Buna ziua, domnule Tolontan. Ce parere aveti despre modificarile Codului de procedura penala votate ieri. Vi se par normale? Credeti ca ajuta Romania? Credeti ca afecteaza munca jurnalistilor de investigatie? Dar pe cea a procurorilor? Credeti ca protejeaza justitiabilii de la noi din tara?

Adi  •  19 iunie 2018, 8:17

Abureli marca GSP, cică “ziar de sport”

Ion  •  19 iunie 2018, 8:22

hehe cate contracte de borduri fara licitatie da si primari de sector. Verificati bordurile lui baluta cum a dat in decembrie 2017 2 contracte de cate 100.000 euro fara licitatie Cautati pe e-licitatie.ro Sau cum tine sectorul 4 fara sa faca licitatie la gunoi

Rdulescu Horatiu  •  19 iunie 2018, 8:25

Steaua plateste anual o chirie de aproape 150000€ și este considerată o echipă care parazitează banii cetățenilor din capitală.Interesantă abordare,n-am ce spune. Domnule Tolontan,vă rog să-mi spuneți o altă echipă din divizia care plâteste 150000€ chirie anuală?!? Puteți să-mi spuneți ce chirie platesc municipalității echipele Milan și Inter.Vă spun eu ,ZERO €€€€! Echipa aceasta este a bucurestenilor,aduce fotbal pentru ei,iar pentru situația asta în care s-a inclus în chirie și mentenanța gazonului,care este problema.Este un contract negociat intre părti.

Cosor Ion  •  19 iunie 2018, 8:25

cred ca aici este nevoie de investigatiile organelor in drept.ajunge cat se fura in tara asta,iar parlamentul,cauta metode de interpretare,dupa cum canta seful de partid.ce ati spune daca se va face in referendum pentru dizolvarea parlamentului?psd a venit cu in program.dar apare cu totul altceva,dece?cat priveste Presedintele,face pasi si inca mai are de facut,pana cand?

Ion  •  19 iunie 2018, 8:26

@Cătălin Tolontan cand se intalnesc astia la moastele mana dreapta si braul cinstit, sunt toti acolo becali, pandele, firea, mai mereu susotesc ceva la ureche Oare ce isi spun?

Florin T.  •  19 iunie 2018, 8:27

*** dupa manual si sper ca dna sa intre pe fir zilele astea, chiria pe un *** de apartament a ajuns aproape la o mie de euro si becali inchiriaza pe nimic national arena, chiria este lasata la preturi ridicole sa beneficieze un singur om iar chiriasul nu are nicio cota parte in intretinerea proprietatii. eu daca arendez un teren agricol, este obligatia mea sa fac profit acolo, din banii obtinuti sa platesc arenda proprietarului + lucrarile agricole, fertilizarea, combaterea daunatorilor si intretinerea culturii, o fac eu pe banii mei, nu proprietarul terenului. pe langa chiria asta extrem de mica becali ar trebui sa plateasca cota parte si la mentenanta stadionului, el este principalul beneficiar, cota parte la distrugerile de pe arena cauzate de suporteri, la degradarea terenului samd de un an tot spun ca becali beneficiaza de stadion. firea a schimbat gazonul, din banii nostri, in cateva zile pentru meciul cu sporting, cine a beneficiat ? Becali !!!!! lunar ar trebui sa se distribuie o cota parte la intretinere tuturor celor care inchiriaza national arena.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

monica  •  19 iunie 2018, 8:30

Catalin Poate iti faci timp si pentru CSM Bucuresti ca e jale mare acolo http://www.puterea.ro/dezvaluiri/exclusivhandbalul-bucurestean-a-trecut-pe-persoana-fizica-la-un-fost-politist-valcean-168760.html

Dragoș  •  19 iunie 2018, 8:31

Mă gândesc la faptul că aceste lucruri se intampla si la o echipă din provincie. Putem să sa zicem , ca autoritatile sustin sportul. ☺☺☺

Mda  •  19 iunie 2018, 8:31

Foloseste logica daca tot ti-ai pus nickname asa, nu e logic ca daca fcsb nu mai plateste, plateste primaria? ca doar nu o plati Cris Design Gardens.

Balauru  •  19 iunie 2018, 8:34

Dar vai, ce se intampla, azi nu e prezent niciun postac pezedist?

diana_napoca  •  19 iunie 2018, 8:37

Ati depus o plangere penala pe numele Gabrielei Firea?

Cătălin Tolontan  •  19 iunie 2018, 8:38

@diana_napoca: nu e treaba noastra sa facem plingere penala, noi va informam pe dvs. E responsabilitatea politiei si a autoritatilor judiciare sa se sesizeze, asta doar in cazul in care au indicii ca nu s-a respectat legea. Sa raminem fiecare la meseria lui.

doru  •  19 iunie 2018, 8:41

nene tolo.....unde este infractiunea? care articol din codul penal descrie aceasta poveste a dvs???? apropo, pe la primaria sibiu pe cand o ancheta, doar sunteti un ziarist echidistant, nu?

Liviu  •  19 iunie 2018, 8:47

Articolul asta e că sa deturneze modificările de ieri noapte de pe coduri ? Tolo, ***. Din cate măgarii a făcut și face Firea asta cred că e pe acolo pe la coadă.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Steaua 47  •  19 iunie 2018, 8:51

Dar de CSA care cheltuie milioane de euro pentru a face echipa de fotbal, de ce nu mai spuneti nimic? Cand Steaua achita 40.000 euro/luna pentru ghencea, si dinamo si rapid dadeau maxim 1000 era corect?

Gg  •  19 iunie 2018, 9:01

Un articol facut in lipsa de altceva!Nu cu aceste articole se face dreptate in tara asta!Ci cu adevaratii talhari care fura statul de milioane de euro!Vedeti la CSM ce se intampla, vedeti cu insolventa la *** si Dinamu!!!Cum e posibil sa intri in insolventa si dupa 1 an sa platesti salarii de sute de mii de euro?!?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cetateanul_plictisit  •  19 iunie 2018, 9:07

Verificati cum face Negoita modernizarile scolilor si liceelor, cum dispar sute si chiar mii de metri patrati din patrimoniul liceelor pentru ca muta Negoita gardul sa faca parcari. Si o face fara nici o baza legala, nu se realizeaza descarcarea de gestiune si diminuarea patrimoniului liceelor. Vedeti unde e terenul de sport sintetic, modern, instalat cu 3-4 ani inainte de modernizarea liceului Cuza din sectorul 3, ca a disparut complet dupa lucrari ...

Dragan  •  19 iunie 2018, 9:09

Sincer , din ce arătați nu rezulta in nici un fel vreo diferența de plăti între cele doua evenimente.Aratati niște situații de lucrări transmise de firma Cris către primărie. Ce contează este suma plătită pe eveniment de clubul organizator. Actele Dvs. nu fac referință la acest aspect. E ca și cum comparați mere cu pere. Și intr-un caz și in altul firma de mentenanța este aceeași , ea primește banii la final pentru lucrările de întreținere si de lucrări pentru eveniment, iar clubul plătește costul pe eveniment. Prin protocol clubul transmite direct banii pe eveniment la firma de întreținere, fără sa mai treacă pe la primărie.

Ovi  •  19 iunie 2018, 9:12

Balaure, pe când ziceai că lipsesc... Apare și Doru. La subiect!

Tudor  •  19 iunie 2018, 9:14

Hoția începe cînd cineva în carne și oase, în numele Statului crezut atotputernic, fără să te întrebe, îți ia munca prin taxe, impozite, accize, TVA, adică prin biruri. De aici încolo este doar luptă (numită) politică și economică pe cașcavalul adunat.

mitrut  •  19 iunie 2018, 9:15

Pentru asa o sponsorizare ce risca FCSB pe plan european, si nu numai?

Ionescu  •  19 iunie 2018, 9:19

Deja m am săturat...ori sunteti jurnalisti sportivi ori mai bine schimbati meseria! Ori sunteti un cotidian de sport ori unul de scandal! De azi nu mai cumpar gazeta sporturilor!

valentin  •  19 iunie 2018, 9:20

Becali : "Nu discut afaceri cu femeile"..Pai...mai Jijica nu faci transferuri(afaceri) prin intermediul impresarului Ana Maria fosta Prodan ? Chiar daca ea e ......barbatul :) in casa, tot femeie ramane..

valentin  •  19 iunie 2018, 9:27

Pentru toti fecesebistii si gigistii de mici :) Orice contract fara licitatie e ILEGAL !

Iulian  •  19 iunie 2018, 9:27

Tolooo.... Oprestete ca fabulezi.... Cum adica.... Se fura in Romania?

Andrei F  •  19 iunie 2018, 9:45

Ha,ha....Nici a 49 nu este cu noroc!!!Adica un ziarist de sport imi spune ca Becali pe langa chiria uriasa trebuie sa mai plateasca pentru tunderea gazonului,pentru controlul umibitatii in sol,pentru tusare,astuparea gropilor din gazon,mutarea portilor?Adica inca 2000 de euro in plus?Eu zic ca fraierul ca deobicei este Becali!!!! Domnule jurnalist arata- mi mie in lumea asta ca de exemplu alta echipa plateste aceste servicii cand inchiriaza? Este asa cum as merge pe autostrada si dupa ce platesc intrarea pe autostrada mai trebuie sa platesc si astuparea gropilor , linia continua sau semnele de circulatie!!!!Daca vrei sa ma convingeti ca Becali a folosit contractul in beneficiu propiu aratati- mi contracte pentru ingrijirea terenului facturate pentru echipa nationala sau pentru CSA in timpul cand Becali intermedia!!! Chiar si atunci ar fi o problema de moralitate- ma inspira un clasic care a luat o casa de la primarie-pentru ca cine avea contractul putea sa- l intoarca in folos propiu!Asfel sa stiti ca plang pentru banii bucurestenilor care au fost inlocuiti la National Arena in cea mai mare parte doar de Becali! Becali mic sau mare el a platit cel mai mult chirie!!! Desigur ca pentru multi asta- i de rau!Celelalte echipe nu si- au permis!!!Desigur,nu am facut amandoi aceasi economie! Eu stiu ca cel care foloseste cel mai mult,cumpara cel mai mult este apreciat!Ce ziceti ,UEFA la meciul din finala a platit pentru astuparea denivelarilor?Radeti de noi???+++++ Un raspuns pentru ,,rezistenti,,! Nu va mai framantati,desigur ca DNA a fost sesizata de ieri! S- a gasit pana la urma un consilier...Este cel putin a 49 sesizare!!!!

daniel  •  19 iunie 2018, 9:49

bai tolontane nu vezi ca nu reiese nimic din ce ai pus tu nu vezi ca nu se plateste nimic in plus ba din contra primaria economiseste>?? daca tot esti corect arata toate documentele cine te-a pus sa dai in Firea??? zii direct fara ascunzisuri?? ai descoperit marea cu sarea 2500 de lei care e frauda?? ce suma a fraudat??

Cătălin Tolontan  •  19 iunie 2018, 9:50

@daniel: nu dezinformati ca nu tine :-) Primaria nu economiseste ca tocmai i s-au pus in circa bucuresteanului niste costuri de organizare pentru meciuri pe care, inainte de protocol, le achitau cluburile.

daniel  •  19 iunie 2018, 9:52

Tolontane spune si cat plateste nationala bai ptr meciuri si vezi tu care e diferente ca becali tine arena ca daca nu ar plati 150.000 de euro pe an ar fi paragina Asa il criticati si ca vrea ghencea gratis uite de cand nu mai se joaca pe ghencea ce s-a ales de stadion?? PARAGINA noroc ca il renoveaza statul ca altfelll asa ca nu mai scrieti articole de 2 bani sa incitati lumea ai intrat in sfera saorosistilor???

Bogdan  •  19 iunie 2018, 9:54

Salut ! Observ destui limitati in comentarii. SI ce sa vezi, evident sunt fani PSD si FCSB. Intrebare pentru ei : Nu considerati normal ca, orice cheltuire a BANULUI PUBLIC sa fie facut in urma unei licitatii ? Caci un limitat, sustinea ca nu vede niciun fel de problema....este un contract intre parti :) Pai bai tinere....una din parti discuta pe banii mei, pe impozitele mele !!!! Insasi remarca total imbecila a "tigrului din Carpati" cum ca este stadionul ei (Firea), spune totul despre aceasta tranzactie !!!! Apoi, ce sunt suveicile astea cu firme care castiga licitatii si apoi subcontracteaza la preturi mult mai mici. Din moment ce aceasi firma(Cris Garden) avea in intretinere acelasi gazon la preturi MULT MAI MICI...de ce a fost necesar sa-si traga si altii bani de acolo (ai mei, ai contribuabilului) Sunt curios sa aflu cat o sa le ia AUTORITATILOR STATULUI sa cerceteze si sa solutioneze aceasta MITOCANIE.

Cătălin Tolontan  •  19 iunie 2018, 9:55

@Bogdan: ati facut o observatie foarte corecta. Inainte de orice, este o mitocanie. Intr-o democratie, regulile pietei nu se stabilesc intr-o camera secreta, intre patru ochi, Fina si Nasul. Si, dupa ce te-au prins, nu-i sfidezi pe cetateni cu explicatii jignitoare, de genul "era temporar, dar tocmai prevazusem prelungirea" sau "daca e compensare, inseamna ca nu sunt bani publici". Acest fel rudimentar de a intelege lumea din jurul tau se plateste. Parca o tara intreaga este redusa la cel mai mic numitor comun al sau.

Ardeleanul  •  19 iunie 2018, 9:56

Ceva incredibil, cum, Becali e dispus să riște iarăși pentru cele câteva mii de euro. Te-ai gândi că nu se bucură la cimilituri, dar se pare că e valabilă treaba cu zgârcenia bogătanilor, zgârcenie care ar putea să-l coste. Din punctul meu de vedere, contractul e ilegal! Sper ca cei în cauză să plătească. Măcar așa vom avea și noi liniște la echipă :)) Sunt tare curios de urmările acestei investigații. Dacă se lasă cu condamnări, Becali poate lua titlul de prostul anului..să faci pușcărie pentru cele câteva mii de euro, e de râsul curcilor!

Dragos  •  19 iunie 2018, 9:58

@Tolo: departe de mine vreo afinitate fata de PSD, cu atat mai mult indreptata catre doamna Firea. Insa, din punctul meu de vedere, informatia pe care o prezentati voi (ca Primaria Generala Bucuresti plateste si cheltuielile de organizare a unui meci al Stelei) este inexistenta. Voi nu prezentati decat acte incheiate intre Cris si Steaua, fara sa prezentati ce s-a facturat (sau decontat de) catre Primarie. Ar fi interesant de vazut documente din care sa rezulte intr-adevar ca primaria deduce din costurile cu chiria aceste costuri pe care voi le scoateti in evidenta (cele cu organizarea meciului), acte contabile incheiate, evident, intre Steaua si Primarie :)

Cătălin Tolontan  •  19 iunie 2018, 10:00

@Dragos: Steaua a spus ieri, clar, prin Argaseala, ca situatiile de lucrari sunt achitate de FCSB si decontate apoi Primariei. Primaria a recunoscut protocolul. Am publicat si suma: 304.000 de lei achitati pe situatii de lucrari pe noiembrie si decembrie 2017. Nu suntem DNA sau ANAF sa avem acces la toate documentele. Aveti o comparatie clara, zicem noi, intre documentele care arata cum cheltuielile de organizare care in 2016 erau platite de cluburi sunt acum in situatiile de lucrari achitate de primarie.

daniel  •  19 iunie 2018, 10:08

tolontane cand ai toate documentele clar din care sa reiasa totul atunci fa afirmatii pana atunci nu mai arunca firimituri sa invrasbesti lumea

Comentează