Despre dosare și sume corecte

UPDATE: Super poantele celor de la Times New Roman! Le puteți citi aici.

joi, 4 septembrie 2014, 12:06

UPDATE: Super poantele celor de la Times New Roman! Le puteți citi aici.

Prin aruncarea pe piață a unor calcule incorecte despre veniturile jurnaliștilor, politicienii se iluzionează că vor scăpa de complicațiile penale. Așa cum remarcă un cititor ”Ei incalca inca o data legea pentru a acuza de “castig prin munca” persoanele care au dovedit ca ei castiga prin frauda”.

În cazuri ca acesta, franchețea este cea mai mare compătimire pentru cei care te-ar vrea redus la tăcere.

Era în vara lui 2009 cînd mie și colegei Mirela Neag ni s-a întocmit cîte un dosar.

La ordin politic, niște oameni dintr-o structură de forță a statului român au fost siliți să caute ceea ce se spera să fie date compromițătoare. Odată obținute, reziduurile murdare urmau să tîrască împreună cu ele la canal și investigația Ridzi.

Ni s-au căutat vulnerabilități, firme, șpăgi, bani, semnături de pe documente, ni s-au copiat declarațiile de venit și au săpat după eventuale afaceri cu statul ale familiilor. ”Chestii obișnuite”, așa cum avea să ne mărturisească cineva mai tîrziu. Am fost filați, ni s-au ascultat telefoanele.

Concluzia a fost că nu au găsit nimic, nema, nicevo, spre ușurarea celor care făcuseră treaba și care știau că e ilegală, dar spre nemulțumirea celor care o ordonaseră.

Familiile noastre nu au afaceri cu statul. Nu există cineva care să ne fi dat ceva, nu avem chestiuni care să poată fi folosite împotriva noastră. Dosarele au fost permanent actualizate de alți oameni. Ghinion!

O mică lămurire. Nu a fost vorba despre SRI. Nici în 2009 și nici acum. ”Lucrarea” a fost operată fără să fie înregistrată în catastifele instituției obligate să facă asta, ca o operațiune neoficială. Mai multe nu putem dezvălui acum.

Habar n-aveam că eram niște jurnaliști tratați drept spioni. Eram prinși, paradoxal, între nemulțumirea patronatului și a grupului de presă și cea a guvernării PD-L.

E adevărat că Elena Udrea mă amenințase public, pe holurile Parlamentului, dar nu credeam că are atîta putere.

Am aflat mai tîrziu despre dosare. N-am făcut caz, la urma urmei e ceva ce se întîmplă multor jurnaliști români. Plus că nu-mi place să mă victimizez, mulțumiri lui Patrick de Hillerin care a pus punctul pe i în Cațavencii. Un jurnalist se apără prin ceea ce scrie.

Zvonuri și interpretări din acele documente au fost aruncate și pe masa președintelui României, care în 2010 s-a mărginit să arunce o insinuare criptică, iar în 2014 a revenit cu insulte frontale.

Ieri, au fost aruncate pe net documente din fișa fiscală personală. Evident că nimeni nu mai stă să vadă că sumele sînt brute și că, în plus față de taxele obișnuite, din ele se scad atît TVA-ul retroactiv pe care statul l-a pretins la un moment dat, cît și enormele penalități plătite la Fisc atunci și mai departe. Mediile lunare sînt, evident, false.

Am preferat să plătesc acel TVA și dobînzile și am și anunțat pe blog că am făcut-o pentru că așa cred. Alți colegi jurnaliști sau artiști sau creatori au ales altă cale și din ce spun ei au cîștigat în instanță. Dar nu acesta e subiectul.

Subiectul nu e nici măcar acela că datele personale, care sînt păzite de secretul fiscal, au ajuns să fie consultate în bloc, după mărturiile celui care le-a publicat pe net. Ca la bibliotecă!  Te duci, îl compari pe Tolontan cu Esca, pe Badea cu Gâdea și anunți că revii cu marfă proaspătă. La Esca înțeleg că se așteaptă sincronizări cu alte venituri. Să sară repejor la cap și alte ministere, nimic nu mai secret!

E treaba omului de unde a făcut rost de ele, dar faptul că Ministerul de Finanțe și ANAF au o asemenea breșă și-și încalcă promisiunea secretului fiscal față de contribuabilul român e treaba tuturor.

Cît de penetrat politic și de servicii e un astfel de minister, că doar nu crede nimeni că o secretară are datele la zi, pe alese, dosare cît casa, numai să te uiți în ele după pofta inimii!

Am un respect enorm pentru studiile ministrului Ioana Petrescu și-mi imaginez cît efort și inteligență pui în joc  pentru a urma un asemenea traseu academic. Dar mă gîndesc cum se întîmplă că și cele mai valoroase creiere ajung în statul român să fie conduse de sisteme care numai pe ele nu le reprezintă!

Însă nici măcar asta nu e problema. Problema, așa cum o văd eu, e aceea că politicienii, dintre care destui nu și-au putut niciodată explica banii, ajung să folosească instituțiile publice ca să încerce să ne facă să ne fie rușine de banii pe care-i cîștigăm în mod cinstit.

Tocmai ei, politicienii, stăpînii veniturilor neexplicite, ajung să folosească drept armă veniturile declarate ale celor din media, care îi critică.

Pe mine, nu au reușit să mă clintească deloc prin ce au făcut! Am fost plătiți excelent, nici vorbă de sumele greșit calculate, dar oricum excelent, pentru că am prestat o muncă excelentă. Nu patronul a scos banii din buzunar, rezultatele companiei sînt remarcabile. Voiculescu a înțeles că dacă nu lași pe nimeni să cîștige bine, nimeni nu va mai încerca să facă asta. Și acesta e meritul lui indiscutabil.

Știu că politicienii vor jurnaliști milogi, cu salarii mici, coruptibili, dar se poate și altfel! Și nu doar gsp, ci și alte locuri stau mărturie că se poate.

Au fost destule alte locuri unde s-a plătit bine în media. În unele am refuzat să merg. Cînd am declinat oferte de la SOV și de la Dinu Patriciu am ales, am riscat și am mers mai departe.

Oricine poate vedea pe siteul gsp profitul cumulat al ziarului în ultimul deceniu. Milioane de euro au mers la acționari, zeci de milioane la stat.

Ar fi culmea să ne fie rușine de muncă, de merit, de rezultate și de participarea la succes.

Nu simt decît compasiune pentru Elena Udrea și pentru cei ca ea. Nu-și rezolvă astfel cazurile de la DNA.  Orice calcul fac ei, e prost. Dacă ne-ar reduce pe noi la tăcere, o iluzie, speră oare că-i pot bloca pe procurori? Altă iluzie. Totul e o nebunie a unor oameni disperați. Și nici nu vor putea să explice în veci de unde au banii, cum i-au cîștigat și cum au fost ei impozitați.

În nici un caz nu voi sta în colț spunînd ”Iertați-mă că am cîștigat bani munciți cu sînge, de cele mai multe ori 7 zile pe săptămînă și 14 ore pe zi, că am plătit pînă la ultimul sfanț la stat, că toate controalele au găsit lucrurile în regulă, că inclusiv documentele pe care voi le răspîndiți sînt cele în care statul recunoaște că am achitat cu vîrf și îndesat”.

Gala Bute  va continua.  Încerc să fac parte dintre acei oameni din România care s-au săturat să li se spună că trebuie să le fie rușine să creadă ceea ce cred. Să le fie rușine pentru că muncesc!

Rezultatele ziarelor unde am lucrat, împreună cu echipe fabuloase, au fost mult deasupra pieței.

Făcute de la zero sau preluate în momente dificile, ele au devenit lideri de piață și companii profitabile dacă le privești într-o serie lungă, așa cum se privesc toate afacerile durabile. Gazeta Sporturilor a ajuns o companie care a primit oferte de milioane de euro din partea Ringier, chiar și acum, în plină criză. Asta vorbește despre  valoarea muncii.

Cînd piața și rezultatele s-au redus ca tendință certă, veniturile tuturor s-au redus și ele dramatic.

Nu voi sta niciodată într-un colț implorînd să nu fiu lovit. Cred, dimpotrivă, că dacă contribui să aduci prosperitate în jurul tău, nu jena, ci mîndria e ceea ce rămîne.

Comentarii (81)Adaugă comentariu

alex  •  4 septembrie 2014, 17:40

Good job !

In alta ordine de idei, don’t feed the trolls 😉

Oamenii angajati sa atace „adversarii politici” pe net sar in ochii celor catusi de putin avizati. Nu castigi nimic raspunzand unor roboti de propaganda.

Minu  •  4 septembrie 2014, 17:40

Desi uneori nu sunt de acord cu opiniile tale in cazul de fata cred ca cei care publica pe internet informatiile fiscale legate de veniturile tale, care ar trebui protejate de secretul fiscal, se descalifica din start.

In momentul cand arati o fisa fiscala a unui contribuabil care a declarat veniturile si zici ca uite cat castiga asta esti f r a i er crezand ca un om zdravan la cap poate crede ca e de vina cu ceva cel care a catigat si a declarat si platit impozitele.

Putea sa fie si 10 milioane de euro, atata timp cat ele se gasesc in fisa fiscala totul e perfect.

Succes in toate investigatiile!

martoru  •  4 septembrie 2014, 17:41

deontologie serioasa la varan acolo
cand se discuta de tine si de veniturile pentru care platesti impozit doar cand esti prins… tu arunci in discutie pe blejnar si pe udrea

ce are laia cu balaia…

cum spunea cineva in postul 8.. chiar daca banii sunt meritati pentru munca depusa te-ai intrebat o singura data macar de unde veneau acesti bani incasati de tine???

rusine rusine de 3 ori rusine

p.s. astept ceva dezvaluiri despre basescu, iohanis, blaga, udrea, macovei si altii pe care ti da pe lista „Doamna Camelia”

mihaela ciobanu  •  4 septembrie 2014, 18:10

Multumesc pt comment.
Citind comentariul lui acelas, 29 si comentariul tau la postarea lui, imi f r e c ochii, mi se pare ireal si ma grabesc sa dispar rapid din peisaj forever; o senzatie acuta ca ura si vrajba sunt incurajate de tolo nu-mi da pace.

Am o stranie senzatie ca tolo a fost contaminat de A3. Good bye Tolo, iti doresc succes in a mentine ura la cote rezonabile!

Costel M  •  4 septembrie 2014, 18:26

sunt alaturi de Tolo si de echipa lui, sper sa faca si pe viitor cat mai multe anchete care sa duca la condamnari. multumesc!

supertuxy  •  4 septembrie 2014, 18:34

care e problema ca a primit bani lucrand la o firma privata – nu de la stat. Daca s-ar publica (dar nu ar fi corect) de exemplu salariile altor manageri privati, ar fi si salarii mult mai mari.

Sincer, meriti

MZM  •  4 septembrie 2014, 18:41

Nene TOLO,
1.Te acuzi singur: „TVA-ul retroactiv pe care statul l-a pretins” si „Enormele penalizari platite” arata clar ca ai fost evazionist fiscal ani de zile! Se poate, tocmai tu, corectul?!;
2.Vorbesti de „banii castigati in mod cinstit” desi ai fost platit de un infractor care a furat numai in cazul ICA 60 de mil de euro, pentru care a primit 10 ani de inchisoare cu executare;
3.Spui ca Gala Bute va continua? Pai, cat de curajos esti, nici nu ne asteptam sa scrii ceva despre penalii din PSD!
4. Ai curajul sa faci o ancheta in legatura cu finantarea de catre primarii, din bani publici, a echipelor de fotbal? Cat de legal si cat de moral este acest lucru? Cati bani pleaca de la primarii si cati ajung la jucatori? Unde merge diferenta? Ce legatura are aceasta finantare cu spalarea de bani?
Dar, fiind ocupat pana peste cap cu Gala Bute, nu cred ca vei ataca aceasta marunta problema, unde se vantura sume de zeci de ori mai mari decat in faimoasa Gala Bute.

supertuxy  •  4 septembrie 2014, 18:53

sau de ce Tolontan nu poate avea acelasi venit ca si Keseru?

catalin  •  4 septembrie 2014, 19:25

Sunt mandru ca avem romani care pot face banii astia cinstit pe cand altii (majoritatatea) nu ii pot face decat furand.
Respect Tolo!!!

ss  •  4 septembrie 2014, 19:57

pt. 35.000 euro pe luna Motanul Felix si-ar fi denunta si rudele? raspunde preacinstite Tolo, salariul asta seamana a cumparare sau plata pt. obiectivitate, corectitidine, libera exprimare, etc?

Cătălin Tolontan  •  4 septembrie 2014, 20:32

57, MZM: ceea ce s-a publicat pe net a fost rezultatul unui control fiscal. Am platit tot ce s-a constatat. Asta nu e evazionism!

Mai mult, conform avoatului Piperea, exista deja un verdict definitiv in instanta prin care statul nu vea dreptul la acesti bani. Dar eu i-am achitat, incerc sa fiu clar.

cotizo  •  4 septembrie 2014, 21:05

Citesc si ma minunez,cati botanisti sunt in tara asta.Multi pun botul la diversiunile piratului chior .Pt a se abate atentia de la adevarate torpile (ca furturi nu pot sa le zic)ale lui si ale acolitilor lui i se arunca prostimii cate o ciosvarta si li se explica ca ala este de vina ca ei nu traiesc bine,nu el si cei care au condus statul in ultimii ani.Astept sa se duca singur la puscarie pt dosarul flota,pt casa din Mihaileanu,pt nana,pt pumnul aplicat peste figura copilului,pt frauda de la alegeri si pt multe altele.Dar paana atunci o sa vedem Varani,phoenixi,pestisori ,etc aruncati in fata multimii.

Mihai  •  4 septembrie 2014, 23:52

pt toti frustratii de aici: firma privata, bani declarati la fisc, putea sa-I dea 100 mil euro. sunt curiosi cati dintre voi care comentati de zor aici aveti toate veniturile declarate. hai mana pe lopata si la munca, mai usor cu invidia si capra vecinului.

Am si o propunera aberanta Catalin: daca tot nu mai exista secret fiscal, toti politicienii sa-si publice fisele fiscale dupa care sa le comparam veniturile declarate cu averile dobandite.. hai ca deja visez cu ochii deschisi

Alin Dumitrescu  •  5 septembrie 2014, 0:00

Draga Catalin, tu chiar esti un specimen rar in presa. Oricat as vrea sa nu te mai citesc, mai ales pentru randurile alea scrise cu rosu sau pentru cele bolduite, ma inciti mereu. Ai mare dreptate „in mare”, dar ai mari probleme cu „in context”:-)
1. Orice om obisnuit care citeste articolul tau o sa creada ca doamna Udrea este rea, implicit Basescu este rau, Voiculescu a fost darnic etc. Eu te intreb ceva foarte simplu: institutiile care au facut acest abuz (Negrea nu e Dumnezeu, el a apelat, logic, la niste brese intr-un sistem) sunt sub ordinea lui Udrea/Basescu sau sub ordinea lui Ponta? Pentru ca Ponta lipseste teribil de mult din articolul tau.
2. A observat si un alt comentator: dupa ce ai dat drumul la gala, nu mai are rost sa crezi ca udrea vrea sa opreasca gala. Ca vrea sa se razbune, asta suntem cu totii de acord, te credem. Dar nu confunda realitatea cu razbunarea, mai ales cand faci parte dintr-un trust care s-a ocupat mai ales cu razbunarea, mai putin cu realitatea.
3. A fi echidistant nu inseamna a scrie echidistant doar despre Udrea sau Ridzi. Imi dai si mie niste linkuri cu articole anti Voiculescu, anti Ponta, anti Dragnea?
4. Lauzi un articol scris de Hillerin. Pai acolo sunt niste gafe monumenatale, omul este recunoscut pentru boala iremediabila anti Basescu si atat. Da-mi un link cu GSP sau Tolo care sa fie anti RMGC inainte de cei 25,000 de oameni care au rupt lantul iubirii de bani din Guvern.
5. Pe scurt, oricat de bine si corect ai scrie impotriva Udresei, daca doar asta faci, daca ignori subiectele zilei, daca NICIODATA nu faci anchete despre seful tau, nu ai cum sa te numesti echidistant.

ion  •  5 septembrie 2014, 0:18

singura parte dubioasa ar putea fi forma prin care ai incasat banii. nu motivul.

adica, atatia bani pe drepturi de autor… in fine, chestia asta nu-ti anuleaza cu nimic(intr-o lume normala la cap) rezultatele muncii tale.

Tiberiu Cazacioc  •  5 septembrie 2014, 0:28

Banii nu au culoare si nici miros si asta este problema. Dar dincolo de asta, dl. Tolontan a luptat cum stie el sa lupte, mai bine, mai prost, cu niste probleme de sistem. Nu este un sfant, dar curaj are. Nu inseamna si ca intotdeauna are dreptate. Avem nevoie de oameni cu nebunie pozitiva.

oreste  •  5 septembrie 2014, 1:35

Domnule Tolontan, toate incercarile pe care le faci pentru a-ti argumenta relatiile cu trustul si inclusiv pentru a-ti justifica banii incasati sunt lamentabile. Ti-ai pier5dut complet credibilitatea.Ai fost mereu un frustrat.Ti s-a parut mereu ca trebuie sa fii mai mult decat un ziarist de sport, ca esti mai mult, ca meriti sa fii privit altfel. Si-atunci te-ai intins din punct de vedere profesional mai mult decat ti-a permis plapuma. Si ai pierdut.Probabil ca ziarist sportiv vei lasa ceva in urma ta, desi articolul mizerabil scris despre Octavina Bellu te va trage mereu mult inapoi

Moromete  •  5 septembrie 2014, 2:55

Draga Catalin,

In general cred ca scrii articole echidistante si apreciez eforturile catre investigatii serioase, chiar si atunci cand legaturile cu sportul sunt doar periferice (nu stiu nici un alt jurnalist in Romania care sa fii fost implicat in anchete/investigatii jurnalistice comparabile). Pentru toate demersurile tale, felicitari! Sigur, ar fi fost interesant sa faci anchete similare si aproape de Felix insa asta nu are nici o legatura cu ceea ce ai demonstrat despre altii; nu inseamna ca ei sunt mai putin vinovati, faptele lor nu trebuie judecate in comparatie cu ale altora ci pe baza legii!

Felicitari si pentru modul (aparent) sincer in care ai aleas sa clarifici situatia. Pentru mine, nu e nimic nenatural ca ai avut un salariu mare, chiar daca intr-adevar, pare colosal. Pentru cei care se indoiesc insa ca abilitatile tale merita recompensate cu asemenea sume, tot ce ai putea face sa-ti demonstrezi valoarea ar fi sa te angajezi altundeva, poate la o mutinationala, pe un salariu comparabil. Sau sa-ti faci propria ta butica. Altfel, mereu va plana suspiciunea ca sumele platite acopereau mai mult decat o plata pentru servicii oneste.

Dincolo de cele de mai sus insa, (aparent) ai declarat toate sumele legal, si ai platit toate impozitele aferente. Cred ca o mare parte din asistatii sociali din Romania care te critica ar trebui sa inceapa orice dialog prin a-ti spune,… Multumesc! Cat despre cei care incearca sa te inghesuie, eu as incepe prin a incerca sa alfu mai mult despre legea secretului fiscal si daca ar fi posibil i-as da in judecata pe cei resposabili pentru divulgarea secreteolr si as cere o suma mare: salariul tau lunar e foarte mare si in buna masura ca jurnalist depinzi de imagine, deci le-as cere o suma imensa! Ulterior as dona-o in caz de succes (minus costuri de judecata). Sigur, ar fi un cost mare de timp si nervi pentru tine insa ar fi un serviciu public imens pentru toti jurnalistii din Romania. Si as continua toate anchetele in desfasurare! In final, tu ai primit bani legal (nu poti fi tu responsabil pentru de unde i-ar fi putut fura patronul pe banii aia), ai platit impozite pe ce ai primit, nu ai nimic de ascuns.

E o situatie dificila insa,… presupunand ca articolul de azi e sincer, continua ceea ce ai inceput, faci ceea ce trebuie! Si,… multumesc pentru tot ce faci si pentru noi, po-pulimea (nu suntem chiar toti dusi cu sorcova si nu-i uram toti pe cei cu salarii mari; un salariu mare legitim e, asa cum zici si tu, o mandrie, nu o rusine)!

Cătălin Tolontan  •  5 septembrie 2014, 9:13

64, alin dumitrescu: va dau citeva exemple de lucruri scrise de-a lungul anilor despre voiculescu, PC, PSD…

https://www.tolo.ro/2013/04/02/o-fabrica-de-piine-a-grupului-fondat-de-dan-voiculescu-va-beneficia-de-reducerea-la-9-a-tva-ului/

https://www.tolo.ro/2013/07/04/om-cu-amici-in-partidul-conservator-fostul-director-a-ajuns-noul-director-la-olimpia/

https://www.tolo.ro/2013/02/02/directorul-adjunct-de-la-olimpia-a-renuntat-la-pd-l-si-a-batut-in-usa-la-pc/

https://www.tolo.ro/2009/12/01/geoana-la-adamclisi-btl-faraonic/

Sint mult mai multe in fond, inclusiv campania din 2004 impotriva salilor lui Adrian Nastase. Nu vreau sa va conving de nimic, vi le-am selectat pentru ca mi-ati cerut exemple.

Multumesc daca veti avea rabdarea sa le rasfoiti.

https://www.tolo.ro/2012/06/07/insulta-sau-developarea-lui-ponta/

https://www.tolo.ro/2009/07/13/gsp-a-gasit-banii-pentru-imaginea-ridzieba/

Mihail Busu  •  5 septembrie 2014, 9:37

Foarte rar ma impresioneaza un comentariu jurnalistic, dar cel scris de Patrick in Catavencii din aceasta saptamana, m-a facut sa vars o lacrima.
Singurele ziare pe care le cumpar sunt Gazeta Sporturilor si Catavencii. Si asta nu de azi de ieri, ci chiar din primul an de facultate. Inca de pe vremea lui iliescu… Citeam intr-un timp si Romania Libera si Gandul, dar acum, fie nu mai sunt in print, fie au cotit la 180 carma.
Nu consider ca vina este intr-o singura parte. Atat voiculescu si ai lui cat si Basescu et comp. au o buna parte din vina pentru tot ceea ce se intampla in tara asta.
Iar ziaristii adevarati, cum sunt cei de la ziarele amintite, sa stie ca nu sunt singuri. In spatele lor, chiar tacuti, se afla mii de tineri, in special cei care la revolutie aveau intre 12-20 de ani si au inteles ca tineretea le-a fost, in buna parte, furata!
Din pacate, noi nu ne-am implicat prea mult in politica. Ne-am multumit, cel mult, sa mergem din cand in cand la vot si sa mai iesim la mitinguri, desi nici acestea nu mai au avengura celor din anii ’90…
Sa nu uitati ca nu sunteti singuri, iar acea mica mana de ajutor de care amintea Patrick in articolul sau, noi vi-o intandem din toata inima! In fiecare dimineata….

fotbal  •  5 septembrie 2014, 10:23

franchetea e calmantul perfect. daca ai fi medic, m-as lasa pe mana ta. n-am nimic de adaugat 🙂

oltean  •  5 septembrie 2014, 10:45

O sa te respect atunci cand o sa ai o opinie macar coerenta in ceea ce priveste tentativa furtului de identitate a Universitatii Craiova , tocmai TU, cel care lua pozitie la orice stranut infundat al mojicilor din fotbal, tocmai TU ai tacut … DE CE ?? Prin aceasta tacere si prin altele incepem sa intelegem profiturile de zeci de milioane si salarile bunicele …

alex  •  5 septembrie 2014, 11:26

BRAVO!

Florin  •  5 septembrie 2014, 13:08

Buna observatia de mai sus, legata de o comparatie intre cat castiga o multime de fotbalisti din tara si un ziarist foarte bun. In alta ordine de idei, banii astia, cati or fi cu impozite sau fara sunt castigati de un om care este foarte bun in domeniul lui. Ii merita. Altfel, o fumigena cu iz comunist toata povestea asta cu salariul mare…

Shadow  •  5 septembrie 2014, 13:46

@Dle Tolontan

Aveti perfecta dreptate. Sunteti insa in linia de mira pt ca accelerati riscul de a nu se „alege” al urmasului(urmasei) prezidential.
La noi se mai poate inca, la americani a dus la demisie prezidentiala.

adrian  •  5 septembrie 2014, 15:46

Pe o mare parte din postacii care au navalit pe aici i-am gasit si pe alte site-uri care trateaza subiectul. E unul, care tot ii da cu 7 zile libere pe luna, care pe aici inca n-a aparut… asteptam.
Pana una-alta : RESPECT TOLO

Cosmin  •  5 septembrie 2014, 21:52

Buna seara! de la inceput vreau sa spun ca sunt un cititor fidel al „Gazetei Sporturilor” (nu si al gsp.ro) si ca te-am urmarit si ti-am dat dreptate de cele mai multe ori.
Totusi, daca datele din fisa fiscala sunt reale (inteleg ca, exceptand interpretare lor, sunt in mare masura corecte)sunt oarecum surprins de veniturile tale. Am cunostinta, in general, de valoarea veniturilor unor directori generali, manageri, CEO ai unor companii din Romania cu cifre de afaceri si profituri cel putin egale cu cele ale Convergent Media. In foarte putine cazuri (ca sa folosesc un eufemism)ele ajung la veniturile tale (si probabil ale unor colegi de-ai tai). Si poate fi vorba si de companii cu mult mai multi angajati, cu afaceri mult mai complicate (nu inseaman ca munca voastra ar fi usoara), cu cifre de afaceri si profituri mai mari. Fara rautate, ceva chiar nu mi se pare in regula. Sunt perfect de acord ca rezultatul muncii tale si a colegilor tai poate fi analizat doar de voi si actionari, dar, pentru piata muncii din Romania este imens. Daca in cazul celor de la Antena 3 mentionati de acel domn Negrea, nu ma mira veniturile (Dan Voiculescu neurmarind un calcul economic pur ci doar sa-si atace asa-zisii dusmani prin intermediul unor personaje fara niciun scrupul, de aceeasi teapa cu el ce il ajutau sa-si pastreze libertatea si sa castige din actiuni ilegale), in cazul Gazetei singura justificare ar putea fi doar decizia actionarului de a recompense pe cineva cu adevarat corect cel putin la nivelul unor indivizi care ii fac „treaba murdara”. Nu cred ca am fost coerent, dar, sincer, veniturile mi se par ciudate. Poate, totusi, contractul tau de management (in ipoteza ca ai avut asa ceva) avea prevederi ce puteau duce la incasarea acestor sume. „Off the record”, chestia cu „drepturi de autor”, folosita de cei din breasla voastra, o fi legala, dar nu e morala. Multumesc!

Cosmin  •  5 septembrie 2014, 22:55

Revin cu o varianta ce ar putea parea plauzibila, facand o paralela cu veniturile unui fotbalist, mentionata de cineva aici. In cazul unui fotbalist in care patronul clubului de fotbal poate avea incredere, il cumpara cu 1 milion de euro, ii plateste un salariu de 300,000.0 euro/an mizand ca avand o echipa buna si un antrenor pe masura, il vinde in doi ani cu 5 milioane. Rationand la fel, poate Voiculescu a cumparat Gazeta Sporturilor, mizand pe echipa lui Ovidiu Ioanitoaia si a lui Catalin Tolontan, i-a/l-a platit regeste, mizand ca va vinde produsul (Gazeta Sporturilor) cu mult mai mult decat investitia initiala si salariile „echipei”. Problema e ca a trecut ceva timp si nu a vandut-o. Altfel, uitandu-ma pe rezultatele financiare puse la dispozitie de Catalin, in linii mari, Catalin ar fi castigat in 6-7 ani o suma egala cu profitul net al actionarilor in 8 ani.

Alin Dumitrescu  •  5 septembrie 2014, 23:28

Draga Tolo, am citit/ai dreptate, am gresit.
Astept, totusi, raspunsul la punctul 1. Abuzurile despre care vorbesti nu pot veni de la Udrea si atat.

ion  •  8 septembrie 2014, 12:27

Sunt doar curios! Si colega ta, Mirela Neag ce zice de cifre?!!!!!

Cătălin Tolontan  •  8 septembrie 2014, 12:46

80, ion: ca se comite o mizerie, asta zice mirela. Intreab-o pe mail. mirela.neag@gsp.ro

Comentează