Fosta șefă a PSD Austria i-a răzuit, peste noapte, cu șpaclul, numele lui Secureanu de pe statuia lui Eminescu. Rămășițele sînt încă acolo!

Lăudătorii și protectorii managerului de la Malaxa îi șterg la propriu urmele. Secureanu a dat contracte de 730.000 de lei unei firme din zona serviciilor secrete

duminică, 4 decembrie 2016, 7:03

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

IMG_20161203_092008
Fotografie realizată ieri la Viena. Numele lui Florin Secureanu a fost șters, dar nu și titlurile lui 🙂

Cu aproximativ o lună în urmă, cînd angajați ai spitalului ”Malaxa” au furnizat ziarului mărturii, înregistrări și documente care povesteau jaful din spitalul public, prima remarcă a fost: ”Scuze, dar nu e credibil ce spuneți! E imposibilă o hoție atît de amplă și atît de rudimentară fără ca nici o autoritate să o sesizeze. Și, dacă ar fi adevărat, voi de ce ați tăcut?!”.

Ne-am înșelat. E mai puternic decît am intuit!

La urma urmei, ce mare sculă era Florin Secureanu?

Cine îl putea proteja?

Sincer, așa am gîndit.

Pe măsură ce cifrele, actele și întîmplările se confirmau, prejudecata lăsa locul faptelor.

Care spuneau altceva: necunoscutul Florin Secureanu are relații invers proporționale cu proeminența sa publică scăzută!

Banii vorbesc.

Bugetul Spitalului Malaxa este unul impresionant, 9 milioane de euro în 2016, fără a socoti investițiile, care și ele sînt milioane de euro pe an.

Firea i-a alocat lui Secureanu 1,3 milioane de euro acum o lună!

Numai actualul primar i-a suplimentat bugetul lui Florin Secureanu cu o sumă impresionantă pe 31 octombrie 2016.

5,7 milioane de lei a fost suplimentarea pe care Gabriela Firea a acordat-o spitalului condus de Florin Secureanu acum o lună!

Asta după ce, potrivit declarațiilor managerului, ”Sorin Oprescu a oferit 10 milioane de euro pentru modernizarea spitalului Malaxa”.

În total, în 9 ani de mandat Secureanu, discutăm despre o sumă de peste 70 de milioane de euro.

Acum știm cu documente și confirmări inclusiv din partea firmelor private, că o parte din acești bani au fost transferați în afara spitalului, sub cele mai extravagante și forme!

Plăți importante erau prefăcute în bani negri prin mii de ridicări de la casieria spitalului!

Nu păstra banii doar pentru el

Cum putea fura cineva sume atît de mari și într-un mod atît de imprudent?

Dacă eliminăm hipnoza colectivă ca explicație, rămîne realitatea: Secureanu nu păstra acești bani pentru sine decît într-o mică proporție.

Nu-i o deducție, e doar întărirea a ceea ce mărturisesc oamenii din spital: Secureanu împărțea prada obținută din banii sănătății.

Felul în care n-a fost controlat de Primărie, iar cînd a fost a fost iertat, felul în care l-a tratat Curtea de Conturi, felul în care și-a construit imaginea, în țară și în străinătate, dovedește un nivel profesionist de protecție!

Filiera protecției directorului Secureanu trece prin aripa Sorin Oprescu a PSD.

Apoi traversează și granița, ajungînd de pildă la Viena, într-un context în care politicul se îmbină cu oameni ai vechilor structuri de informații.

Laura Hant l-a uitat brusc pe Secureanu!

Aceleași persoane care-l elogiau pe Secureanu și-l prezentau ca un binefăcător, sînt persoanele care au anturat vizita primarului Gabriela Firea la Viena pe 17-19 octombrie.

IMG_8624-457x600
18 octombrie 2016 – Primăria Viena (de la stânga): Michael Ludwig (consilier Primăria Viena), Emanuel Nuțu (preot român din Viena), Gabriela Firea, Harald Troch (deputat în Parlamentul Austriei), Laura Hant.

Laura Hant apare în fotografii alături de Gabriela Firea, așa cum apărea și alături de Florin Secureanu.

În momentul expunerii faptelor lui Secureanu, amicii de peste tot ai lui Secureanu s-au speriat.

El a dispărut de pe siteul Fundației Omenia, unde era vicepreședinte.

Cavalerii de la Malta l-au renegat public deși s-au afișat ani de zile cu el.

Laura Hant, fosta șefă a PSD Austria, și l-a amintit ca pe un turist rătăcit, uitînd că îi inscripționase numele lui Florin Secureanu, încă din 2014, pe statuia lui Mihai Eminescu.

Și că, acum patru luni, îl pomenise, în rînd cu statul român, ca sponsor al unei gale din iulie 2016: ”Trebuie să menţionez implicarea exemplară a instituţiilor statului român, care au sprijinit cu entuziasm acest proiect, dar şi implicarea asociaţiei ANTREC România, a galeriei Five din Viena şi sprijinul deosebit al domnului dr. Secureanu!”.

22 iunie 2016, palatul Schonbrunn (de la stânga): Eugenia Chiriac (Vrăbi), Florin Secureanu, Cristina Chiriac (om de afaceri), Laura Hant, Marilena Stoian (președinte ANTREC)
22 iunie 2016, palatul Schonbrunn (de la stânga): Eugenia Chiriac (Vrăbi), Florin Secureanu, Cristina Chiriac (om de afaceri), Laura Hant, Marilena Stoian (președinte ANTREC)

”Sprijinul deosebit al domnului dr. Secureanu”

Cînd ziarul a întrebat-o, Laura Hant a pretins că ”i-am șters numele lui Florin Secureanu de pe statuie în toamnă și i l-am înlocuit cu cel al lui Veronica Micle”.

A negat că au primit bani de la el, dar la ce se referea ”sprijinul deosebit al domnului dr. Secureanu”?

Într-un drept la replică trimis ziarului Laura Hant susține că totul e ”o paranoie a presupunerilor absurde” și califică articolul cu statuia drept ”un atac în context electoral”.

Un cititor din Viena s-a deplasat ieri la monumentul lui Mihai Eminescu și ne-a trimis fotografiile.

Omul e același care, recent, a fotografiat numele lui Secureanu pe statuie. El are înformații din interior despre penetrarea disporei românești de către structuri puse pe făcut bani!

De altfel, Laura Hant își declară ea însăși Asociația Mihai Eminescu ”drept una susținută de statul român”.

După aceea spune că e ”ajutorul e simbolic” și nu răspunde la întrebarea: ”Cînd ați șters numele lui Florin Secureanu?”.

Imaginile sînt grăitoare.
pietre

I-au lăsat titlurile pe soclu

Asociația Laurei Hant i-a ras pur și simplu numele lui Secureanu! Într-o asemenea grabă l-au șters că i-au uitat pe statuie titlurile ”Conf Univ Dr…”.

Numele a dispărut, titlurile au rămas!

Că în locul lui Florin Secureanu nu e Veronica Micle, cum a spus șefa Asociației, se vede clar din imagini.

”După ce ați publicat în Gazetă povestea cu statuia, au șters numele lui Secureanu peste noapte la propriu, pe coloană se vede cum s-a prelins proaspăt lichidul și pe jos sînt pietrele care au rămas după ce au dat cu șpaclul”, spune românul care trăiește în Austria.

Găsiți dreptul la replică al Laurei Hant la finalul articolului.

La întrebarea ”Totuși, cînd ați șters numele?”, ea nu a răspuns pînă la închiderea ediției.

Bani pentru familia STS Grumaz

Legătura lui Secureanu cu oameni apropiați serviciilor secrete se face pe bani mulți.

Ca manager, el a plătit  firmelor Denimed Cleaning și Denimed Consulting o sumă totală de 730.000 de lei pentru servicii de curățare: lenjerii și restul.

În mai 2016, Jurnalul național scrie că Denimed are afaceri uriașe cu spitalele și că este firma este deținută de Alexandru Grumaz, fiul unui fost general STS, adjunct al serviciului secret pînă la jumătatea anilor 2000.

Iată că aflăm acum că Malaxa apare și el în lanțul afacerilor cu Denimed.

Și tot despre afilierile stranii ale lui Florin Secureanu.

El își susține doctoratul la Academia SRI cu cine?

Cu binecunoscutul profesor Constantin Onişor, fost partener universitar al lui Gabriel Oprea și, totodată, membru al masoneriei în care se scaldă și Secureanu.

Alina Mungiu-Pippidi a conturat încă de acum un an portretul lui Onișor, despre care aflăm azi că este mentorul academic al lui Florin Secureanu.

Ce au în comun acești oameni

În cîte coincidențe poți crede fără să fii luat de fraier?

Florin Secureanu, Alexandru Grumaz tatăl, Sorin Oprescu, Mihai Mesner, patron Noventis – care a luat cele mai mari sume de la Malaxa, și alții sînt și pe lista amețitoarei Fundații Omenia.

Sau sînt, împreună, pe Facebook.

Pentru acum patru zile, cînd împlinește 52 de ani, procurorii DNA sînt deja la Malaxa, publicul e dezgustat de facturile nemaivăzute și el dispare într-o direcție necunoscută, Secureanu este felicitat de ziua lui pe Facebook de o grămadă de politicieni!

Unii poate că n-au știut, alții sînt prieteni cu el, alții îndeplinesc un automatism digital față de un director de spital pe care l-au cunoscut în cine știe ce context.

Selecția politicienilor e, însă, interesantă:

Sînt atît de multe planuri, pentru că managerul de la Malaxa a evoluat pe toate simultan.

Cine Florin Secureanu și cine sînt acești oameni, din Societatea Extinsă Omenia & Co, pe care avem tendința să-i considerăm părți ale unor confrerii caraghioase?

Prezenți pe diverse liste, ei au ceva extrem de concret în comun: fondurile strînse din impozitele și taxele pe care le plătim.

Ei sînt protectori, protejați, furnizori, toți înveliți în banii publici pînă cînd se confundă cu ei.

Iar cînd se întîmplă ceva, se șterg unii pe alții cu șpaclul de pe soclurile pe care s-au cățărat.

Priviți imaginea de la Viena!
IMG_20161203_092013

Ea are o simbolistică extraordinară.

Potențații zilei, în căutarea transferului de prestigiu, așa cum frumos a rezumat un cititor, își văd numele scrise și apoi șterse.

Dar titlurile de ”conferențiari”, ”doctori” și ”băieți de încredere” le rămîn intacte.

Ca și cum cineva ar vrea să le uităm numele și să sculpteze figuri proaspete acolo, mereu și mereu.

Iar noi?

Măgari de povară cu căști pe urechi

În Algeria, în anii ’90, convoaie de măgari cărau mărfuri de contrabandă către Tunisia.

Pentru ca traficanții să nu-și asume nici un risc, ei nu însoțeau caravanele. Nici un om nu mergea cu măgarii.

Asinul din frunte, care cunoștea drumul, avea pe urechi căștile unui walkman.

Vocea înregistrată a stăpînului, care curgea de pe bandă, disciplina animalul și în absență. Măgarul primea comenzile și urma drumul cu grumazul plecat, ca și cum biciul era acolo, gata să-l plesnească.

Întîmplarea e amintită de Jean-Claude Carriere într-una dintre cărțile sale.

Așa ar vrea sistemul să tragem înainte, a proști, fără să conștintizăm că degeaba îl îndepărtăm pe Secureanu, dacă lăsăm intact ceea ce l-a făcut posibil pe Secureanu. 

 


”Drept la replică,

Doresc să dezmint informațiile pe care tolo.ro [1] le-⁠a prezentat
în articolul care mă incriminează ca fiind, alături de soțul meu,
”protectorul doctorului Secureanu”, mai mult, acuzându-⁠mă de
legături cu ”fostele servicii”.

La vârsta de 34 de ani, este destul de greu să ai legături cu ”fostele servicii”, la Revoluția din ´89 putând fi, cel mult,
șoim al patriei.

Acuzele aduse mie, familiei mele și Asociației „Mihai Eminescu”
din Viena le găsesc nefondate, lipsite de sens și neadevărate.

În calitate de președinte al unei asociații culturale,
disponibilitatea mea de a cunoaște noi oameni e una naturală,
indiferent de mediul din care provin, inclusiv cel cultural, social
șipolitic. Acțiunea de amplasare a statuii lui Mihai Eminescu la
Viena a fost susținută din banii asociației, care, pe atunci, nu senumea „Mihai Eminescu”.
Contribuția statului român la această
acțiune a fost simbolică, toate demersurile au fost făcute de noi,
familia Hant, cu susținerea unor români inimoși din diaspora și
din țară. Nu ne-⁠am bătut cu pumnul în piept pentru această
contribuție de suflet la imaginea noastră și a românilor în orașul unde marele poet a trăit o perioadă de timp.
Nu ne așteptam
să ne mulțumească cineva, dar nici să fim atacați pentru această grea întreprindere.

Doctorul Secureanu a fost unul dintre cei care au promis susținere. Mânați de paranoia presupunerilor absurde, ajungeți să ne atribuiți rolul de ”protectori” ai doctorului Secureanu. În
cadrul proiectului de amplasare a monumentului, doctorul Secureanu a
promis că va sponsoriza o parte din costuri. Nu s-⁠a ținut de
cuvânt, iar numele lui a fost scos de pe soclu. Nu înțeleg
înverșunarea acestui atac decât în context electoral.

Din noiembrie 2014, am demisionat din partidul PSD, iar acuzațiile
dumneavoastră aduc o gravă atingere imaginii asociației pe care o
conduc, neavând nicio legătură cu subiectul pe care îl discutați.
Atragerea Asociației „Mihai Eminescu” în acest scandal poate că
a dat culoare enunțurilor din textul prezentat ca anchetă
jurnalistică, dar este evident că asociația și bustul marelui poet
de la Viena nu au nimic de-⁠a face, nu au cum să aibă ceva de-⁠a face
cu acțiunile doctorului Secureanu de care se interesează acum
instituțiile statului român.

Laura Hant, președinte Asociația ”Mihai Eminescu” -⁠ Viena

 

 

Vezi și precedentele articole publicate de Gazetă despre acest caz:

  1. Înregistrări audio și documente: Pile din primărie înmormîntate pe banii Spitalului Malaxa – ”Managerul Secureanu scoate zilnic cash din spital pe o firmă dizolvată de un an și jumătate!”
  2. Jurnaliștii sînt dați afară de bodyguarzi din curtea spitalului Malaxa, alte înregistrări cu managerul Secureanu!
  3. Spitalul Malaxa a plătit 10 contracte cu firma de bijuterii Yarouse Jewellery ca să curețe instrumentarul de la Ginecologie-Sterilizare! – ”A fost fictiv! Cadouri pentru Vrăbi, iubita managerului Secureanu”
  4. ULTIMA ORĂ: DNA a descins astăzi dimineață la Malaxa! Sînt vizate zeci de contracte ale spitalului
  5. FACTURI: Spitalul Malaxa a plătit 6.000 de lei ca să slăbească nepoata lui Secureanu și  25.000 de lei pe operația mătușii lui ”Vrăbi” la clinica privată de top Monza! Medic acuză falsificarea semnăturii!
  6. Blaga și Gorghiu i-au inaugurat căminul privat de bătrîni, Oprescu și Onțanu l-au alimentat cu bani de la primării! În acest timp, Secureanu amenaja bucătăria spitalului cu o firmă de jocuri de noroc – La mulți ani, România!
  7. Casa lui Secureanu făcută cu banii spitalului este pustie. ”Deconta pînă și facturile de la Leroy-Merlin și Bricostore!” – Unde a dispărut?
  8. Secureanu și-a pus numele pe statuia lui Mihai Eminescu de la Viena  – Cum a plătit Noventis, cel mai mare furnizor al spitalului, petrecerea aniversară a băiatului managerului!

Comentarii (118)Adaugă comentariu

22  •  4 decembrie 2016, 7:30

eu cred ca pana la urma, la sfarsitul investigatiilor, statul roman, noi, ii vom fi datori acestui individ. a cheltuit mult din banii personali.la noi totul este posibil si cred ca va trebui sa ne cerem si scuze...

ion n.induplecatu  •  4 decembrie 2016, 7:37

Mda,pe zi ce trece vedem cum se sifoneaza bani la greu .....cine stie cati manageri-secureni exista?cat despre dreptul la replica,limbaj tipic de psd.

Adrian Diaconu  •  4 decembrie 2016, 7:50

inca nu te au cautat ''cavalerii''? hahaha! nu mai pot de nerabdare, varsa tot odata!

doar eu  •  4 decembrie 2016, 8:00

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Goggu  •  4 decembrie 2016, 8:03

Nu văd unde ne explică doamna Hant când a fost înlocuit numele acesta cu numele Veronicai Micle, așa cum a spus în prima instanță. Toți oamenii ăștia ne iau de proști. Să tragem ca măgarii de povara, în timp ce ei să imparta banii nostri si sa se lăfăie în titluri, la serate îmbrăcați în costume cu fire de aur, în timp ce ne rad in nas. Parcă suntem o tara africana. Mulțumesc Doamne că am inca timp să plec. Măgarul asta se va scutură de walkman. Ramai cu bine Românie, ești pe mâini bune.

Andrei F  •  4 decembrie 2016, 8:06

Cînd vă spuneam că totul trebuie să ducă la Dv. spre campanie o tineati una si bună,,principii,,...Unde v-au fost principiile cînd dupa Oprescu la Dv. a urmat Firea?... De Savu nu ați auzit sau spitalul a fost nefinantat în acea perioadă? Apoi un om cu principii ca Dv. ar trebuii să coboare printre noi muritorii...Putem avea 1000 de vici dar poate să mai existe și o parte bună...? Trebuia să vă folosiți si de Eminescu? Am înțeles acum care este modelul Dv. de urmat...E mai bun un Ministru care nu cheltuiește decât un primar care alocă banii.De Secureanu trebuia să se ocupe toate organele de control...Primarul trebuie să se bată ca banii să ajungă în spitale .Primarii pot intervenii cînd cei din control au ceva să spună.Firea în câteva luni nu cred că a schimbat pe cineva care a descoperit ceva...Firea nu organizează concursuri pentru directori ...Nu așa ne-ati spus?!

Cătălin Tolontan  •  4 decembrie 2016, 8:09

@Andrei F: inteleg ca dumneavoastra sinteti de acord cu Laura Hant, cind spune ca am pomenit statuia din motive electorale :-) Foarte bine, e opinia dvs. Numai ca e bizar sa ne spuneti noua ca, atunci cind relatam, ne folosim de Eminescu, in loc sa observati ca ei s-au folosit de Eminescu atunci cind au inscriptionat statuia cu numele familiei Hant pe o parte si cu numele lui Secureanu pe partea cealalta.

m popa  •  4 decembrie 2016, 8:27

cred ca nu mai m timp sa fug din tara.

Andrei F  •  4 decembrie 2016, 8:30

@Catalin Tolontan...Nu stiu cine este Hara( dacă nu este cea din muzica)... și puțin îmi pasă...Ar fi trebuit să mă corectați cînd v-am spus că spitalul a funcționat și pe timpul lui Sava... Nu puteți să fiți imparțial dar să ne arătați doar părți din adevăr... Desigur...Firea a greșit că finanțează spitale! Decentă mai avem? Ce treaba are semnătura lui Secureanu la Viena? Semnătura lui Secureanu la eliminat pe Sava de la conducerea Primăriei? Dacă-mi amintesc , ne-ati spus că Secureanu a fost numit acum mulți ani... Sigur nu a fost numit de Firea.Vreti să caut facturi ale lui Secureanu de pe timpul lui Sava?

George  •  4 decembrie 2016, 8:33

Foarte corecti si curajosi cu un director dintr-un spital minor. Astept Floreasca, Municipal, Fundeni... Atunci vedem sume si conexiuni, nu fosta sefa de la Lillehammer

Ciprian  •  4 decembrie 2016, 8:36

Vă dați seama câți Secureni sunt nu doar în sistemul sanitar ci peste tot? Primarii, Regii Autonome, Instituții.... Avem nevoie de constituirea unor asociații civile puternice care să poată mobiliza lumea să iasă în stradă să protesteze împotriva acestui "cancer". Asemenea demersuri jurnalistice au nevoie de susținere majoră pentru a penetra structurile care generează oameni ca Secureanu. Mult succes, domnule Tolontan.

Toma I  •  4 decembrie 2016, 8:37

Omg! Sunt pur si simplu ingrozit de ce se intampla in mediul public al sanatatii. Deja aceste tentacule ale coruptiei se intind prea mult. Noi suntem prea mici sa luam atitudine impotriva acestei caracatite care are relatii in toata lumea. Nici o revolutie nu ar schimba nimic. De la simple gesturi pana la steptarile noastre de la inaltii dulcei noastre tarisoare daca acolo nu se schimba ceva in gandire degeaba. De ce nu are nimeni public care e pentru popor sa scoata lumea in strada sa caute schimbare? Un lider. La toti va e frica si nu aveti sange de roman in vine. Pacat. O sa fim curand un raion .

dinamo_fan  •  4 decembrie 2016, 8:42

Nu ma pricep exact dar poate imi spune si mie cineva care e procedura in aceste cazuri..cand cineva este descoperit ca a facut frauda i se pune un sechestru pe bunuri, i se ia ceva inapoi .. adica se intorc cumva banii aia sau o parte din ei catre noi sau banii raman buni furati ?

mihai popa  •  4 decembrie 2016, 8:51

nu maiam timp sa fug din tara......

Andra  •  4 decembrie 2016, 8:54

Buna ziua, va rog sa reciti putin articolul, au scapat destul de multe greseli de redactare de data asta. Va citesc cu mare interes, multe multumiri pentru oglinda pe care ne-o puneti in fata.

Dr. Dan Patru Tudosie  •  4 decembrie 2016, 8:56

@Catalin: Se pare ca am avut dreptate in ceea ce priveste statuia :)). Asta-i comentariul meu de ieri: Dr. Dan Patru Tudosie • 3 decembrie 2016, 11:30 Atentie la nuante. "Nu demult, in toamna": adica i-au schimbat numele, cel mai probabil, in noiembrie. Cum Secureanu a aparut in gazeta de duminica, 27 noiembrie, as merge pe-un pariu ca i-au schimbat numele pe 28, 29 sau 30... daca-mi dai cota buna.

Adrian  •  4 decembrie 2016, 8:59

Aceste lucruri se întâmplă în România oriunde la un nivel mai mare sau mai mic.Este ca sa zic asa o stare de facto,ceea ce prezentati aici este doar o infimă parte din jaful generalizat al banului public

Sorin  •  4 decembrie 2016, 9:01

Wowww! Încă avem persoane incapabile să discearnă adevărul, gen Andrei F.! Sau care sunt prea "murdare" și încearcă să se șteargă de zor (vezi sărmana tinerică d-na Hart). Sunteți niște trogloditi și hoți care faceți România de rușine, iar apoi va ieșiți din minți când va spune cineva (GSP-ul) adevărul în față! Ați reușit în viață prin înșelăciune, prin înșelarea naivilor care vă votează că orbii pentru un 5% la pensie dat în pragul alegerilor! Mi-e sca... de voi! Hoți și pungași care "murdăresc" numele Marelui Poet National!

mihai  •  4 decembrie 2016, 9:01

Ce mai contează dacă e campanie sau nu? A furat? A dat şi altora? Dacă da, la mulţi ani ... fără suspendare.

Luca  •  4 decembrie 2016, 9:10

Multumim GSP ! Asteptam episodul de maine ! :-) Frustrarea este mare , dar citind aceste randuri devine si mai mare ! Practic miile de amenzi date zilnic , abuziv si agresiv , de catre ANAF sunt transferate , intr-un fel sau altul, catre oameni gen Secureanu ! Opinia mea este ca aceasta a fost metoda patentata de PSD/*** . Luati cat puteti de la miile de firme mici , care nu se pot lupta cu sistemul si dati la " ACADEMICENI " . Am vazut o motivatie foarte puternica din partea angajatilor ANAF de a nimicii firmele mici , fara a se atinge de firmele mari imbogatite cu bani publici ! Suspenda firmele mici , cu frecventa cu care ridica Vrabi bani de la caseria Malaxa ! PS Urmasii Malaxa ar trebui sa il actioneze in justitie pe Secureanu ;-) !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dorin  •  4 decembrie 2016, 9:10

Daca se sinucide si Secureanu iar apoi procurorii spun din nou asa: "...la cererea procurorilor Parchetului General, arată rezultate surprinzătoare. Concentraţia dezinfectanţilor ESTE în limita admisă de normele UE, adică substanţa activă nu a fost diluată." ? Nu contest realitatea informatiilor, ci spun doar ca sistemul in final "rezolva" problema. Ok, daca nu stim, banuim ca banii publici sunt directionati catre cine trenuie, dar eu, ca simplu muritor, care nu a plecat din tara, asa cum ironic scrie cineva mai sus, ce pot face?

OTTO  •  4 decembrie 2016, 9:13

*** !! LEGI PROASTE SI BLANDE PENTRU HOTII POLITICIENI!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Geta  •  4 decembrie 2016, 9:15

Frumos Tolontane!O psd-ista si sefa din Austria,un fost primar PSD,Oprescu,Serban,Firea...dar nu care cumva să-i enumeri si pe Sava sau Videanu...Secureanu o fi fost numit pe timpul primarului Videanu si a ministrului Niculaescu?Secureanu a coexistat cu cel mai tare presedinte care s-a luptat contra coruptiei?***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sebi  •  4 decembrie 2016, 9:16

de ce sa raspunda numai secureanu? cei de la primarie care l-au verificat, curtea de conturi....sunt nume acolo, semnaturi, ei de ce nu sunt intrebati niciodata? curtea de conturi in Romania (condusa de Niki Vacaroiu) nu face absolut nimic, sunt complici la MARELE JAF.

Ionut  •  4 decembrie 2016, 9:22

Buna dimineata , Domnule tolontan, Probitatea dumneavoastra jurnalistica este uneori plina de adevaruri dar stiu ca inainte sa scrieti un comentariu verificati in amanunt date si fapte certe....... Sunati administratori puneti intrebari la care cei ce nu au nimic de ascuns raspund cu seninatate. Cred ca este cazul link ului de la Jurnalul National. Nu tot ce scriu colegii dumneavoastra au adevarul probitatea informatiilor pe care dumneavsotra le detineti, informatii puse la dispozitie de oameni care au indurat mult timp o bataie de joc si un comportament neadecvat si badaran. Oamenii care nu au nimic de ascuns pot sta la masa cu dumneavoastra fara nici o opreliste, manati doar de gandul ca a munci in romania nu este chiar o crima.

Mihai  •  4 decembrie 2016, 9:29

Mulțumesc @Andrei F că te-ai manifestat. Aveam de gând să vin acasă de sărbători, dar mai bine îmi dau foc la pașaport. Cum spunea cineva mai devreme , Românie, ești pe mâini bune

jmen  •  4 decembrie 2016, 9:29

Tolontane... *** ... ***..asta e un site de sport scrie doar despre sport... e foarte bn ce faci tu.. dar fa in alta parte nu pe.GSP

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

John  •  4 decembrie 2016, 9:31

Corecta directia pe care ati plecat si trebuie sa va tineti de ea. De fapt autoritatile ar trebui sa se tina. Cine sunt cei care l-au protejat pe omu asta. Pt ca aia in mod cert mai protejeaza si pe altii. Daca ne multumim din nou doar sa pice un nume (cum a fost si cu hexi)...ne luam iarasi teapa. Si ne vom mai lua mult timp de acum.

Crimson Veritas  •  4 decembrie 2016, 9:32

Deci ... sistemul este cel care nu a condus Romania in ultimii 12 ani de zile? Am inteles! ...:)) NU CEL care conduce .... toate departamentele de forta, Securitate, Armata, Procuratura ... drept de a numi, decora, ridica in rank, semnatura finala ... pe orice tip de epoletat sau conducator de institutie de forta, Sef de Stat Major, sef de CSAT, Lider necontestabil al politicii externe, Imunitate Absoluta si Totala in fata Legii si Constitutiei ... o multitudine de drepturi care i-ar face si pe Imparatii Romei Antice sa roseasca, si absolut nici o obligatie ... legala (nu ma refer la cele protocolare) ... dreptul de a conduce sedintele CSM de cate ori doreste, singurul care are dreptul de Gratia, sau a nu Gratia ... si cireasa de pe tort ... Dreptul de VETO ... asupra oricare legi ... adoptate de Parlament ... aka dreptul de a promulga sau nu orice lege! Daca asta nu este PUTERE ... atunci ... aveti nevoie de un control serios si de specialitate ... iar daca UN SISTEM se formeaza in jurul celor ... care nu au de fapt nici un fel de putere ... atunci va recomand ... internare de urgenta! ...:)) Bafta...

Costy Doctorul  •  4 decembrie 2016, 9:33

Pentru Andrei F: Domnule, nu stiam ca Firea e atat de "pura si nevinovata". Apropo, de ce nu face public motivul pentru care a primit acel premiu la Londra "ridicat" de vrabiuta in numele ei? Pentru a demonstra ca nu are legaturi "ascunse " cu Secureanu ,nu este suficient numai sa-l demita! Ar fi interesant de stiut cate spitale din Bucuresti au primit o suma comprabila cu cea primita de Malaxa in mandatul Firea.

Andrei F  •  4 decembrie 2016, 9:38

@Sorin. Pentru că tu ai discernământ...Intreaba-te de ce Nichita ni se spune că este fost primar PSD...de ce sunt numiți numai doi primari ai Bucureștiul care din ,,întîmplare ,,sunt singurii primari apropiați sau PSD desi Secureanu este in funcție de foarte mult timp iar Sava a fost intercalat la conducere între cei doi...De curiozitate poate mi-a scăpat ...de cine a fost numit Secureanu?... Sau și ție ți se pare irelevant?Sigur nu mai era irelevant dacă era numit de Banicioiu sau Firea...

gigelos  •  4 decembrie 2016, 9:44

PSD Monte Carlo exista ?

maria  •  4 decembrie 2016, 9:46

cert e ca au furat si l-au sustinut toti de la PSD pana la PNL. E absolut firesc ca nu a luat banii astia singur. Ar trebui sa popularizati mai mult ancheta sa afle lumea pe cine voteaza. Poate totusi se iese pe bune in strada pentru toti astia ar trebui linisati. Si toate acestea au continuat si pe timpul guvernului tehnocrat cu oameni veniti din strainatate cica curati si cinstiti. Si mai continua daca dumneavoastra nu dezvaluiati. Dar sunt atatea institutii numai in Bucuresti care functioneaza asa si nu faceti fata nici in o suta de ani sa le luati pe toate la mana. greu!

rexrapidistul  •  4 decembrie 2016, 9:48

Securismul este infloritor in aceasta fituica de sport:Firea, i-a dat lui Secureanu!, gresit Firea a dat spitalului, tenta *** *** *** ***a!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gigelos  •  4 decembrie 2016, 9:50

E pistol cu apa ce a făcut măscăriciul asta pe lângă ce a făcut șeful lui , asa și? Ce s-a mai petrecut ? Cautati chestii noi , super, dar din când în când mai vedeți ce se mai întâmplă cu cele vechi , batiste pe tambal.Asa ne puneți la cheltuiala , plătim procurori, judecători etc de pomana . Glumesc , nu te supara

Jack  •  4 decembrie 2016, 9:51

Ce bagabonteala ieftina! SRIeanu si Vrabi la puscariutza! S*** ***/*** si cu banii luati!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucian  •  4 decembrie 2016, 9:52

Sper sa citeasca HUNT asta, si comentariile: n-ai fost tu securista in 89, soimuletule, dar a fi presedinta PSD VIENA, e cam la fel, la varsta ta. Securistii aia vechi, v-au luat pe voi, " cacasiosii" din 89 si v-au pus sus. Cum ai avut tupeul sa spui ca ai inlocuit un nume cu altul, si n-ai facut-o? E asa cum firea, care sta langa tine in foto, spune ca din 2017 va mari salariul minim la 2000 ron, ca si cand ar da ea banii, ***. Ca mareste pensiile cu x% , din banii lui pandele care nu va mai fura. Asta sunteti, o sleactca de " nesimtiti", parveniti! Auzi la firea: 1,8 milioane la 2-3 luni alocati unuia pe care nu-l cunosate! iar moasonii? Greu, dar mai lasati si " prostimea" sa traiasca, nu numai voi! faceti si voi ceva ptr ROMANIA, sau sunteti deja si voi la categoria tradatori de neam, si burti pline la voi? Atat de incapabili sunteti, incat ati inceput sa va manfestati pe fata, multi romani stiind ca vecinul e mason! De fapt cu un Prigoana intre voi spuneti multe! E suficienta asta!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gigelos  •  4 decembrie 2016, 9:54

Cătălin, GSP ul merge și fără tine și Mirela . De ce nu faci un cotidian specializat de investigație. O sa ai subiecte , o sa fii mai tare ca DNA ul , te vom susține financiar și în 5 ani câștigăm alegerile . Atunci sa vezi schimbare , implicare . Nu glumesc

țintescu  •  4 decembrie 2016, 10:07

Secureanu s-a pierdut ca măgarul în ceață ascultând indicațiile prețioase recepționate în căști: „Drept înainte, mai la dreapta, mai la stânga, vezi că acolo e o prăpastie... Fir-ar să fie am pierdut un măgar! Vai, ce mare măgar am pierdut!”.

Ionut  •  4 decembrie 2016, 10:11

O simple consultare a situatiei furnizorilor si a google nu releva realitatea faptelor si intamplarilor ......dar puteti consulta in continuare SEAP .......veti gasi lucruri superbe pentru investigatia dumneavoastra care fata de a altor colegi care sunt platiti este aproape de adevar. Chiar daca magia oamenilor in uniforma naste si creeaza speculatii va asigur ca a munci in Romania nu este o crima si nu este ceva ilegal. SEAP este calea cea mai buna spre adevar.......si sper ca o sa vedeti si alte lucruri si intamplari.......sincere I mi pare rau pentru oameni care muncesc in acel spital, oameni simpli si muncitori care totusi au avut puterea sa vorbesca cu to ate can acum vor suporta rigorile legii deoarece au vorbit cu dumneavoastra mai intai si apoi cu procurorii..........

gigelos  •  4 decembrie 2016, 10:14

ala nu e spaclu acolo , dalta ciocan , ceva munca , Nu e facuta de pitzipoanca asta, unde le-or gasi

haideusicfr  •  4 decembrie 2016, 10:18

Chestia cu statuia e una de prost gust. Cat il stimeaza ei pe Eminescu si cat pe ei? daca isi trec numele cu ostentatie pe monument! In strainatate nu se obisnuieste sa se pomeneasca toate titlurile univ .sau nu : conf.univ dr.etc...in cel mai rau caz ,daca nu scapau de el sa-i fi scris scurt numele : *Secu*. E un monument public intr-o tara de cultura,civilizata unde trebuie sa lasam o buna impresie.Cateva cuvinte despre Eminescu erau mai importante cum sunt cele din Petit Larousse: "Eminescu poet roumain l*auteur des Epigons". Apropo de epigoni...Secu si ceilalti. Dar sasii aia ar fi luat la cunostinta despre Eminescu intr-un mod mai elegant. De curiosi puteau apoi sa se documenteze.

addriann  •  4 decembrie 2016, 10:26

Domnule Tolontan, exista o mare diferenta intre cei care l-au ,, acceptat " pe Secureanu ( sute de oameni din diferite structuri politice, ETC...) si cei care au putut sa-l protejeze.Este bine ca ati ajuns in Austria cu investigatia, dar , din pacate, absolut toti care AU PUTUT sa-l protejeze, 9 ani, sunt in Romania... Investigatia dvs.poate sa se miste si in plan ,, orizontal " , dar sper ca nu va veti opri la acest nivel...

victor  •  4 decembrie 2016, 10:32

normal ca Firea il ''sponsorizeaza'' ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

stefania  •  4 decembrie 2016, 10:34

@Mihai, nu-ti da foc la pasaport; si eu sunt cu permis de munca indefinit in alta tara; cu diploma recunoscuta acolo; dar vreau Romania. Si sora mea, medic, are diploma mea recunoscuta in alta tara; dar si ea vrea Romania. Si fratele meu vrea Romania; chiar daca si-a luat alta cetatenie. Dar citind ce scrie Catalin Tolontan, realizez ca exista oameni care pot descoperi adevarul si il por proclama. Ca sa ma intorc la subiect, cunosc acest personaj de trista amintire din povestea surorii mele, care a fost angajata la Malaxa prin concurs, in 2006 sau 2007; nu mai stiu, ca eram in strainatate. A avut taria sa se judece cu el si, anul acesta, in primavara, a pus sa i se sparga geamul la masina din spate iar ea a acoperit golul cu poza lui si cu ceva de genul: "Adrian Secureanu, manager la Malaxa mi-a spart geamul la masina". A mers o luna prin Bucuresti asa; nu prin micul cartier bacauan. Apoi a pus sa i se sparga rotile la masina; Realizez ca marile personaje mici care nu il mai cunosc acum , sunt mult mai slabe decat o neinsemnata doctorita de laborator.

haideusicfr  •  4 decembrie 2016, 10:38

Domnu* Tolontan erati prea tanar la vremea revolutiei. Sa va spun eu de ce au ramas nesterse literele DR. Pe acele vremuri ardeam cu veselie tablourile *celui mai iubit fiu al poporului*.; La intreprinderea unde lucram .Baietii le aruncau si ei cu veselie in curte ,iar eu eram responsabil cu palpataia. In Cluj inca se trgagea pe ici pe colo ,dar noi aveam o treaba mai importanta. La un moment dat apare directorul adjunct: tov ( inca *eram* tov)F, pastreaza unul ,poate mai trebuie ...! Nu mai trebuie tov ,dar daca tii neaparat iti pastrez unul pentru dumneata.Binenteles ca am ras una buna. Ii tremurau pantalonii pe el de frica. Asa si cu statuia.Daca mai trebuie un doctor acolo ? Secu 2 ,sau chiar *titluarul*. Of Doamne, viata legata cu atza!

Alter ego  •  4 decembrie 2016, 10:38

Corectati gramatical textul, face o impresie proasta un text cu multe greseli.

gigelos  •  4 decembrie 2016, 10:43

cand zic te vom sustine financiar , vom castiga alegerile , ma refer la NOI cititorii tai , am fost cam ambiguu

Florin D  •  4 decembrie 2016, 10:44

Curtea de conturi este o institutie importanta in controlului modului de folosire a banului public. Este clar ca acest control nu a fost facut cu profesionalism. Trebuie intrebati acesti salariati ai statului roman care au salarii mari si nu isi fac datoria.Ei trebuie sa fie inculpati deodata cu primarii, ministrii,managerii de institutii publice .

mitrut  •  4 decembrie 2016, 10:50

Astia pateaza pana si numele lui Mihai Eminescu. Niste mafioti ordinari au pus *** pe ciolan si au ajuns sa-i consume, aproape in intregime, maduva.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează