Fosta șefă a PSD Austria i-a răzuit, peste noapte, cu șpaclul, numele lui Secureanu de pe statuia lui Eminescu. Rămășițele sînt încă acolo!

Lăudătorii și protectorii managerului de la Malaxa îi șterg la propriu urmele. Secureanu a dat contracte de 730.000 de lei unei firme din zona serviciilor secrete

duminică, 4 decembrie 2016, 7:03

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

IMG_20161203_092008
Fotografie realizată ieri la Viena. Numele lui Florin Secureanu a fost șters, dar nu și titlurile lui 🙂

Cu aproximativ o lună în urmă, cînd angajați ai spitalului ”Malaxa” au furnizat ziarului mărturii, înregistrări și documente care povesteau jaful din spitalul public, prima remarcă a fost: ”Scuze, dar nu e credibil ce spuneți! E imposibilă o hoție atît de amplă și atît de rudimentară fără ca nici o autoritate să o sesizeze. Și, dacă ar fi adevărat, voi de ce ați tăcut?!”.

Ne-am înșelat. E mai puternic decît am intuit!

La urma urmei, ce mare sculă era Florin Secureanu?

Cine îl putea proteja?

Sincer, așa am gîndit.

Pe măsură ce cifrele, actele și întîmplările se confirmau, prejudecata lăsa locul faptelor.

Care spuneau altceva: necunoscutul Florin Secureanu are relații invers proporționale cu proeminența sa publică scăzută!

Banii vorbesc.

Bugetul Spitalului Malaxa este unul impresionant, 9 milioane de euro în 2016, fără a socoti investițiile, care și ele sînt milioane de euro pe an.

Firea i-a alocat lui Secureanu 1,3 milioane de euro acum o lună!

Numai actualul primar i-a suplimentat bugetul lui Florin Secureanu cu o sumă impresionantă pe 31 octombrie 2016.

5,7 milioane de lei a fost suplimentarea pe care Gabriela Firea a acordat-o spitalului condus de Florin Secureanu acum o lună!

Asta după ce, potrivit declarațiilor managerului, ”Sorin Oprescu a oferit 10 milioane de euro pentru modernizarea spitalului Malaxa”.

În total, în 9 ani de mandat Secureanu, discutăm despre o sumă de peste 70 de milioane de euro.

Acum știm cu documente și confirmări inclusiv din partea firmelor private, că o parte din acești bani au fost transferați în afara spitalului, sub cele mai extravagante și forme!

Plăți importante erau prefăcute în bani negri prin mii de ridicări de la casieria spitalului!

Nu păstra banii doar pentru el

Cum putea fura cineva sume atît de mari și într-un mod atît de imprudent?

Dacă eliminăm hipnoza colectivă ca explicație, rămîne realitatea: Secureanu nu păstra acești bani pentru sine decît într-o mică proporție.

Nu-i o deducție, e doar întărirea a ceea ce mărturisesc oamenii din spital: Secureanu împărțea prada obținută din banii sănătății.

Felul în care n-a fost controlat de Primărie, iar cînd a fost a fost iertat, felul în care l-a tratat Curtea de Conturi, felul în care și-a construit imaginea, în țară și în străinătate, dovedește un nivel profesionist de protecție!

Filiera protecției directorului Secureanu trece prin aripa Sorin Oprescu a PSD.

Apoi traversează și granița, ajungînd de pildă la Viena, într-un context în care politicul se îmbină cu oameni ai vechilor structuri de informații.

Laura Hant l-a uitat brusc pe Secureanu!

Aceleași persoane care-l elogiau pe Secureanu și-l prezentau ca un binefăcător, sînt persoanele care au anturat vizita primarului Gabriela Firea la Viena pe 17-19 octombrie.

IMG_8624-457x600
18 octombrie 2016 – Primăria Viena (de la stânga): Michael Ludwig (consilier Primăria Viena), Emanuel Nuțu (preot român din Viena), Gabriela Firea, Harald Troch (deputat în Parlamentul Austriei), Laura Hant.

Laura Hant apare în fotografii alături de Gabriela Firea, așa cum apărea și alături de Florin Secureanu.

În momentul expunerii faptelor lui Secureanu, amicii de peste tot ai lui Secureanu s-au speriat.

El a dispărut de pe siteul Fundației Omenia, unde era vicepreședinte.

Cavalerii de la Malta l-au renegat public deși s-au afișat ani de zile cu el.

Laura Hant, fosta șefă a PSD Austria, și l-a amintit ca pe un turist rătăcit, uitînd că îi inscripționase numele lui Florin Secureanu, încă din 2014, pe statuia lui Mihai Eminescu.

Și că, acum patru luni, îl pomenise, în rînd cu statul român, ca sponsor al unei gale din iulie 2016: ”Trebuie să menţionez implicarea exemplară a instituţiilor statului român, care au sprijinit cu entuziasm acest proiect, dar şi implicarea asociaţiei ANTREC România, a galeriei Five din Viena şi sprijinul deosebit al domnului dr. Secureanu!”.

22 iunie 2016, palatul Schonbrunn (de la stânga): Eugenia Chiriac (Vrăbi), Florin Secureanu, Cristina Chiriac (om de afaceri), Laura Hant, Marilena Stoian (președinte ANTREC)
22 iunie 2016, palatul Schonbrunn (de la stânga): Eugenia Chiriac (Vrăbi), Florin Secureanu, Cristina Chiriac (om de afaceri), Laura Hant, Marilena Stoian (președinte ANTREC)

”Sprijinul deosebit al domnului dr. Secureanu”

Cînd ziarul a întrebat-o, Laura Hant a pretins că ”i-am șters numele lui Florin Secureanu de pe statuie în toamnă și i l-am înlocuit cu cel al lui Veronica Micle”.

A negat că au primit bani de la el, dar la ce se referea ”sprijinul deosebit al domnului dr. Secureanu”?

Într-un drept la replică trimis ziarului Laura Hant susține că totul e ”o paranoie a presupunerilor absurde” și califică articolul cu statuia drept ”un atac în context electoral”.

Un cititor din Viena s-a deplasat ieri la monumentul lui Mihai Eminescu și ne-a trimis fotografiile.

Omul e același care, recent, a fotografiat numele lui Secureanu pe statuie. El are înformații din interior despre penetrarea disporei românești de către structuri puse pe făcut bani!

De altfel, Laura Hant își declară ea însăși Asociația Mihai Eminescu ”drept una susținută de statul român”.

După aceea spune că e ”ajutorul e simbolic” și nu răspunde la întrebarea: ”Cînd ați șters numele lui Florin Secureanu?”.

Imaginile sînt grăitoare.
pietre

I-au lăsat titlurile pe soclu

Asociația Laurei Hant i-a ras pur și simplu numele lui Secureanu! Într-o asemenea grabă l-au șters că i-au uitat pe statuie titlurile ”Conf Univ Dr…”.

Numele a dispărut, titlurile au rămas!

Că în locul lui Florin Secureanu nu e Veronica Micle, cum a spus șefa Asociației, se vede clar din imagini.

”După ce ați publicat în Gazetă povestea cu statuia, au șters numele lui Secureanu peste noapte la propriu, pe coloană se vede cum s-a prelins proaspăt lichidul și pe jos sînt pietrele care au rămas după ce au dat cu șpaclul”, spune românul care trăiește în Austria.

Găsiți dreptul la replică al Laurei Hant la finalul articolului.

La întrebarea ”Totuși, cînd ați șters numele?”, ea nu a răspuns pînă la închiderea ediției.

Bani pentru familia STS Grumaz

Legătura lui Secureanu cu oameni apropiați serviciilor secrete se face pe bani mulți.

Ca manager, el a plătit  firmelor Denimed Cleaning și Denimed Consulting o sumă totală de 730.000 de lei pentru servicii de curățare: lenjerii și restul.

În mai 2016, Jurnalul național scrie că Denimed are afaceri uriașe cu spitalele și că este firma este deținută de Alexandru Grumaz, fiul unui fost general STS, adjunct al serviciului secret pînă la jumătatea anilor 2000.

Iată că aflăm acum că Malaxa apare și el în lanțul afacerilor cu Denimed.

Și tot despre afilierile stranii ale lui Florin Secureanu.

El își susține doctoratul la Academia SRI cu cine?

Cu binecunoscutul profesor Constantin Onişor, fost partener universitar al lui Gabriel Oprea și, totodată, membru al masoneriei în care se scaldă și Secureanu.

Alina Mungiu-Pippidi a conturat încă de acum un an portretul lui Onișor, despre care aflăm azi că este mentorul academic al lui Florin Secureanu.

Ce au în comun acești oameni

În cîte coincidențe poți crede fără să fii luat de fraier?

Florin Secureanu, Alexandru Grumaz tatăl, Sorin Oprescu, Mihai Mesner, patron Noventis – care a luat cele mai mari sume de la Malaxa, și alții sînt și pe lista amețitoarei Fundații Omenia.

Sau sînt, împreună, pe Facebook.

Pentru acum patru zile, cînd împlinește 52 de ani, procurorii DNA sînt deja la Malaxa, publicul e dezgustat de facturile nemaivăzute și el dispare într-o direcție necunoscută, Secureanu este felicitat de ziua lui pe Facebook de o grămadă de politicieni!

Unii poate că n-au știut, alții sînt prieteni cu el, alții îndeplinesc un automatism digital față de un director de spital pe care l-au cunoscut în cine știe ce context.

Selecția politicienilor e, însă, interesantă:

Sînt atît de multe planuri, pentru că managerul de la Malaxa a evoluat pe toate simultan.

Cine Florin Secureanu și cine sînt acești oameni, din Societatea Extinsă Omenia & Co, pe care avem tendința să-i considerăm părți ale unor confrerii caraghioase?

Prezenți pe diverse liste, ei au ceva extrem de concret în comun: fondurile strînse din impozitele și taxele pe care le plătim.

Ei sînt protectori, protejați, furnizori, toți înveliți în banii publici pînă cînd se confundă cu ei.

Iar cînd se întîmplă ceva, se șterg unii pe alții cu șpaclul de pe soclurile pe care s-au cățărat.

Priviți imaginea de la Viena!
IMG_20161203_092013

Ea are o simbolistică extraordinară.

Potențații zilei, în căutarea transferului de prestigiu, așa cum frumos a rezumat un cititor, își văd numele scrise și apoi șterse.

Dar titlurile de ”conferențiari”, ”doctori” și ”băieți de încredere” le rămîn intacte.

Ca și cum cineva ar vrea să le uităm numele și să sculpteze figuri proaspete acolo, mereu și mereu.

Iar noi?

Măgari de povară cu căști pe urechi

În Algeria, în anii ’90, convoaie de măgari cărau mărfuri de contrabandă către Tunisia.

Pentru ca traficanții să nu-și asume nici un risc, ei nu însoțeau caravanele. Nici un om nu mergea cu măgarii.

Asinul din frunte, care cunoștea drumul, avea pe urechi căștile unui walkman.

Vocea înregistrată a stăpînului, care curgea de pe bandă, disciplina animalul și în absență. Măgarul primea comenzile și urma drumul cu grumazul plecat, ca și cum biciul era acolo, gata să-l plesnească.

Întîmplarea e amintită de Jean-Claude Carriere într-una dintre cărțile sale.

Așa ar vrea sistemul să tragem înainte, a proști, fără să conștintizăm că degeaba îl îndepărtăm pe Secureanu, dacă lăsăm intact ceea ce l-a făcut posibil pe Secureanu. 

 


”Drept la replică,

Doresc să dezmint informațiile pe care tolo.ro [1] le-⁠a prezentat
în articolul care mă incriminează ca fiind, alături de soțul meu,
”protectorul doctorului Secureanu”, mai mult, acuzându-⁠mă de
legături cu ”fostele servicii”.

La vârsta de 34 de ani, este destul de greu să ai legături cu ”fostele servicii”, la Revoluția din ´89 putând fi, cel mult,
șoim al patriei.

Acuzele aduse mie, familiei mele și Asociației „Mihai Eminescu”
din Viena le găsesc nefondate, lipsite de sens și neadevărate.

În calitate de președinte al unei asociații culturale,
disponibilitatea mea de a cunoaște noi oameni e una naturală,
indiferent de mediul din care provin, inclusiv cel cultural, social
șipolitic. Acțiunea de amplasare a statuii lui Mihai Eminescu la
Viena a fost susținută din banii asociației, care, pe atunci, nu senumea „Mihai Eminescu”.
Contribuția statului român la această
acțiune a fost simbolică, toate demersurile au fost făcute de noi,
familia Hant, cu susținerea unor români inimoși din diaspora și
din țară. Nu ne-⁠am bătut cu pumnul în piept pentru această
contribuție de suflet la imaginea noastră și a românilor în orașul unde marele poet a trăit o perioadă de timp.
Nu ne așteptam
să ne mulțumească cineva, dar nici să fim atacați pentru această grea întreprindere.

Doctorul Secureanu a fost unul dintre cei care au promis susținere. Mânați de paranoia presupunerilor absurde, ajungeți să ne atribuiți rolul de ”protectori” ai doctorului Secureanu. În
cadrul proiectului de amplasare a monumentului, doctorul Secureanu a
promis că va sponsoriza o parte din costuri. Nu s-⁠a ținut de
cuvânt, iar numele lui a fost scos de pe soclu. Nu înțeleg
înverșunarea acestui atac decât în context electoral.

Din noiembrie 2014, am demisionat din partidul PSD, iar acuzațiile
dumneavoastră aduc o gravă atingere imaginii asociației pe care o
conduc, neavând nicio legătură cu subiectul pe care îl discutați.
Atragerea Asociației „Mihai Eminescu” în acest scandal poate că
a dat culoare enunțurilor din textul prezentat ca anchetă
jurnalistică, dar este evident că asociația și bustul marelui poet
de la Viena nu au nimic de-⁠a face, nu au cum să aibă ceva de-⁠a face
cu acțiunile doctorului Secureanu de care se interesează acum
instituțiile statului român.

Laura Hant, președinte Asociația ”Mihai Eminescu” -⁠ Viena

 

 

Vezi și precedentele articole publicate de Gazetă despre acest caz:

  1. Înregistrări audio și documente: Pile din primărie înmormîntate pe banii Spitalului Malaxa – ”Managerul Secureanu scoate zilnic cash din spital pe o firmă dizolvată de un an și jumătate!”
  2. Jurnaliștii sînt dați afară de bodyguarzi din curtea spitalului Malaxa, alte înregistrări cu managerul Secureanu!
  3. Spitalul Malaxa a plătit 10 contracte cu firma de bijuterii Yarouse Jewellery ca să curețe instrumentarul de la Ginecologie-Sterilizare! – ”A fost fictiv! Cadouri pentru Vrăbi, iubita managerului Secureanu”
  4. ULTIMA ORĂ: DNA a descins astăzi dimineață la Malaxa! Sînt vizate zeci de contracte ale spitalului
  5. FACTURI: Spitalul Malaxa a plătit 6.000 de lei ca să slăbească nepoata lui Secureanu și  25.000 de lei pe operația mătușii lui ”Vrăbi” la clinica privată de top Monza! Medic acuză falsificarea semnăturii!
  6. Blaga și Gorghiu i-au inaugurat căminul privat de bătrîni, Oprescu și Onțanu l-au alimentat cu bani de la primării! În acest timp, Secureanu amenaja bucătăria spitalului cu o firmă de jocuri de noroc – La mulți ani, România!
  7. Casa lui Secureanu făcută cu banii spitalului este pustie. ”Deconta pînă și facturile de la Leroy-Merlin și Bricostore!” – Unde a dispărut?
  8. Secureanu și-a pus numele pe statuia lui Mihai Eminescu de la Viena  – Cum a plătit Noventis, cel mai mare furnizor al spitalului, petrecerea aniversară a băiatului managerului!

Comentarii (118)Adaugă comentariu

Bucur Loredan  •  4 decembrie 2016, 10:50

Aproape intotdeauna in cazuri de acest gen (coruptie,frauda,furt),facem o gresala mare comentand efectele.Eu cred ca trebuie plecat de la cauzele care au dus Romania in stare de ''mizerie morala'' in care ne aflam.Dupa parerea mea cauza acestor nenorociri este sistemul politic inregimentat dupa 89.Partidele politice din Romania sunt grupurii mafiote, sunt retele nationale si dupa cum se dovedeste azi si internationale de spalare de bani.Dupa parerea mea nu exista nici o diferenta intre partidele politice si grupurile conduse de interlopii celebri.Poate singura diferenta este ca partidele politice sunt create intr-un cadru legal(cu atat mai grav).Concluzia finala:Romania este condusa de ''CLANURII MAFIOTE CARE SE NUMESC PARTIDE POLITICE''.Cu respect pentru echipa TOLO.

Marius  •  4 decembrie 2016, 10:59

Normal ca nu a furat doar pentru el, e pus acolo ca un papitoi(mi e greu sa cred ca un prof dr univ se imbraca cu o haina de aur si se afiseaza in public cu una de 20 de ani daca nu e un simplu cocalar), i se acorda multi bani, scoate sumele pt sistem si mai ciupeste si el ceva. Trebuie sa facem ceva astfel incat acesti papitoi de fatada sa nu si mai faca jobul, daca li se confisca tot si mai fac si puscarie s vor satura. Ne mai miram de ce nu avem conditii in spital. Avem putini bani si din aia putini se si fura mult... oameni ca acestia ne omoara cu zilele, astept sa i vad condamnati pentru omor din culpa!

costică  •  4 decembrie 2016, 11:14

Tolontane! Tot de "dreapta"? Lasă politica pe care o faci intr-un ziar de sport cu Andrieș! Trebuia neapărat să faci trimitere la PSD , dar, Igaș și șeful PNL sunt tot de la PSD! Înscrie-te in pnl,pmp'usr și participă la alegeri!

ramona  •  4 decembrie 2016, 11:27

nu sunt sugatoare de fonduri publice aceste "organizatii culturale" din diaspora? totul suna patriotic, frumos si romantic, insa, lupta intre ele (organizatile) si aliantele de genul hant/secureanu & co, nu se justifica.

pilu  •  4 decembrie 2016, 11:33

Citind dreptul la replica a doamnei ***"...ma gandesc cu durere pri ce supliciu mai trece in ceruri marele poet...cu soimii patriei are dreptate acolo a si ramas cu gandirea...iar daca seviciile secrete se folosesc de asemenea persoane atunci avem si explicatia imaginii Romaniei in lume...este de ajuns sa fi respirat atmosfera consulatului si a ambasadei romane la Viena...deschideti ferestrele domnule presedinte....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

madas  •  4 decembrie 2016, 11:33

E este conferențiar universitar... si unde preda ?......"Rectorii Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România, întruniţi la şedinţa Consiliului Naţional al Rectorilor de la Târgu-Mureş, s-au declarat împotriva modificării Legii sănătăţii în regim de urgenţă, susţinând că schimbările ar perturba grav atât procesul didactic universitar şi postuniversitar medical, cât şi activitatea de îngrijire a pacienţilor"

Stefan  •  4 decembrie 2016, 11:35

Cand o cucoana spune ca a inlocuit numele cu cel al Veronicai Micle, si de fapt e razuit Secureanu, uitand sa razuiasca chiar si titlurile, orice dezmintire sau drept la replica e o insulta pentru cititori. Adica daca minti cu nerusinare, nu cred ca mai ai vreo legatura cu credibilitatea. Democratie sau nu, nu cred ca mai ai vreo legatura nici cu dreptul la replica. Ciocul mic si joc de glezne. Cred ca daca intr-un moment de supra constientizare a situatiei coruptiei din Romania ( cu un fel de al saselea simt ) am vedea toata increngatura din politic folosita pentru devalizarea tarii probabil am innebuni. Sau poate doar turba. "Sa lasam institutiile statului sa isi faca treaba". Serios?

vasilica  •  4 decembrie 2016, 11:39

Dle Tolo trebui sa recunoasteti ca dna/dra Hunt este mai frumoasa de cat salariatele dv de la GSP! Sant f.ciudate investigatiile-de fapt delatiunile! din Viena! Stim cu totii comportamentul expatilor de aici ,de-a lungul vremurilor!

Impact  •  4 decembrie 2016, 11:41

Cati cititori sunt in medie la un astfel de articol de investigatie? Si cam cate ziare/tv/bloguri il preiau? Asta ca sa stiu cam ce procent ar trebuie sa obtina la vot un partid cu platforma anticoruptie inainte de fraudarea alegerilor. Ca cine fura bani o sa fure si alegeri ca sa isi apere spatele. Tot asa o comisie electorala pe la tara in care sunt doar indivizi cu coloana vertebrala a unei moluste si singura replica "da, sefu, sa traiti!"

nelu  •  4 decembrie 2016, 11:46

E bine să nu uităm că acest porc de secureanu e şi revoluţionar, ăsta fură bani de la stat şi cu indemnizaţia de revoluţionar. La închisoare cu aceşti puturoşi de revoluţionari !

andrei.f  •  4 decembrie 2016, 11:49

Felicitări pentru curajul de a scrie despre aceste *** !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan  •  4 decembrie 2016, 11:52

Stau si ma intreb, cand citesc investigatii de genul asta (de care chiar avem nevoie, felicitari!), stau si ma intreb asadar, oare cati Secureni din astia or mai fi? Cati papitoi parveniti si cate paparude snoabe de 3 lei care dreneaza bugetele de stat? Ca tare mi-e ca mai sunt multi, multi de tot. DNA ar trebui sa-si tripleze personalul in fiecare an ca sa faca fata. Iar ceilalti jurnalistii ar trebui sa-si faca treaba si sa faca investigatie, nu traduceri de stiri de pe site-uri straine.

Lucas  •  4 decembrie 2016, 11:53

O sa ne distram copios cand o sa aflam cine e proprietarul (in acte) al Mercedesului GL class B 999 SEC de 100000 euro !

Dan  •  4 decembrie 2016, 12:10

La 34 de ani nu este delocc imposibil sa ai legaturi cu fosta Securitate, ca re nu si-a incetat , dimpotriva - si-a aintensificat activitatea dupa 22.12.1989. La 34 de ani sunteti urmatorul val, cel care urmeaza valului al carui varf a fost cuplul Ponta - Sova. Doar ca sunteti si mai neterminati.

victor  •  4 decembrie 2016, 12:14

@haideusicfr "pastreaza unul ,poate mai trebuie ...!" sunt cuvinte care oglindesc spiritul românesc, din pacate! Majoritatea au oportunismul in sange, de aceea am ajuns acolo unde suntem! Trebuie sute de ani ca sa o schimbi o mentalitate, asta daca vrei cu adevarat! In ceea ce priveste articolele, ori cele prezentate sunt "mizilicuri", ori este de fapt o uneltire a celor de "sus"... altfel statul, condus intr-un stil mafiot i-ar fi mazilit de mult pe tolo&co

titi dobre  •  4 decembrie 2016, 12:20

Cristina Chiriac (om de afaceri) - nu Dl.Tolontan, este om din sistem, fost director la administrare societati comerciale in AVAS, fost vicepresedinte AVAS, inrudita (nasita) cu Silviu Prigoana - aveti o confrerie a mirosului banilor. Care cum adulmeca niste "afaceri" alte altora cum dau si ei tarcoale, isi ofera serviciile, relatiile, protectia. Astia sunt politicienii astazi.

lili  •  4 decembrie 2016, 12:24

Concluzie trista: la ce legaturi are acest impostor manager, doctor si medic, ma indoiesc eu ca se va atinge careva pana la final(adica, pana cand individul va da socoteala in fata LEGII, asa cum trebuie!!) de el si de multi altii pe care individul ar putea sa-i traga dupa el... "ramane" cum a fost, vorba aia... trista tara, fara nici o sansa...

 •  4 decembrie 2016, 12:32

Pai, pentru a afla cati secureni sunt facem un calcul simplu - adunam numarul de alesi ai neamului cu numarul sefilor de institutii din tara si le inmultim cu 15 sau chiar 20 ( rude, amante si prieteni) si astfel obtinem rezultatul

georgescu  •  4 decembrie 2016, 12:47

Este evidedent ca, statul roman si-a promovat toti mafiotii care fura bucatile de carne din oala cu ciorba a romanilor obisnuiti. Domnule Tolo faceti o treba extraordinara pentru oamenii de rand aratand cum a fost acaparat statul de oameni de nimic, oamenei care au furat 27 de ani si vor sa mai fure inca 100 de ani. S-a intamplat disolutia statului roman. Probabil ne trebuie 100 de ani sa construim un stat cu oameni cinstiti si cu tineri care sa inteleaga faptul ca fara respectarea regulilor in societate isi fac rau singuri.

rrlss  •  4 decembrie 2016, 13:00

Felicitari inca o data pt ce faceti pt romani ,domnule Tolontan...sper sa nu renuntati niciodata cu anchetele dvs sau sa va faca SISTEMUL sa renuntati...din ce imi dau seama a-ti devenit (ultimul)refugiul si speranta romanilor in incercarea de a demasca coruptia si nenorocirile din Romania...sper sa fie din ce in ce mai multi care sa aiba curajul sa vina la Gazeta si sa spuna ce stiu pt ca vad ca odata ce incepeti sa publicati parti din ancheta se produc adevarate avalanse si sint sanse ,nu certitudini din pacate,sa se schimbe ceva in tara...in final vreau sa spun ca,comentariul meu nu a o reclama pt Gazeta ci doar unul de multumire si sustinere pt ziar,site,blog....PS:Domnule Tolontan as vrea sa ridic un subiect de discutie care cred ca o sa fie mort din fasa dar as fi interesat si de parerea dv pt ca noi cei multi nu putem fi auziti pe cind vocea dvs se aude foarte tare...daca functionarii publici beneciaciaza de statut aparte fata de ceilalti cetateni,de ce, atunci cind incalca legea nu sint pedepsiti dupa legi diferite fata de ceilalti cetateni...cred ca nu ar trebui invocata discriminarea in cazul lor si ar trebui introduse niste legi speciale in cazul celor angajati la stat in care pedeapsa minima sa fie 10(zece)ani... sa se gindeasca inainte daca le mai arde de furat sau sa mearga la sucreze la privat ca si acolo sint salarii si pot traii daca isi fac treaba....doar ca la privat e mai greu sa fure si nu le convine...as fi curios cum ar raspunde parlamentarii acum in campanie daca le-ati pune intrebarea daca ar fi de acord sa voteze o lege cu pedeaspa minima pt angajatii la STAT diferita fata de ceilalti cetateni

Sorin  •  4 decembrie 2016, 13:09

@ Andrei F. Chiar nu vreau să cred că ești "pătat"! Dar, în momentul în care insiști cu o idee haioasă, nu complet stupidă, legat de Sava, care a fost primar 6 luni, dar nu vrei să accepți realitatea, aceea că acest HOȚ a fost numit în funcție de Doctor ***, Oprescu, sprijinit timp de 9 ani de administrație, cam 95% din timp PSD, atunci tu cum vezi situația?! Iar Firea, ***, a reușit în nici 6 luni să îi mărească bugetul pentru spitalul și casa personală, ce crezi că înseamnă asta? Sau că Hoțul, împreună cu vrăbiuța ridică premii și distincții în numele ei? Come onnn! Te rog frumos să încerci să lași oamenii de bine, colectivul GSP, să își facă meseria, fără a fi acuzați de manipulare, văzută doar de "anumite" persoane!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

 •  4 decembrie 2016, 13:22

Catalin Tolontan intr-o alta ancheta ai avut perfecta dreptate iar eu am refuzat sa cred. Mii de scuze, ai avut dreptate! Sanatate multa si putere de munca la fel! Salutari echipei, sunteti formidabili!

Cc  •  4 decembrie 2016, 13:25

Unde este Secureanu?!?

Emilian Costas  •  4 decembrie 2016, 13:25

Bravo Tolo, Pana acum esti singurul care lupta impotriva hemoragiei financiare in sistemul public de sanatate. Felicitari si tine-o tot asa. Si noua ne-a fost greu sa intram in sistem ca si clinica privata, eforturile noastre nu s-au terminat dar speram sa ajungem la un final fericit. Inca odata felicitari. Poate nu ar strica sa investighezi cum se deconteaza serviciile de catre CNAS, principiile sunt comuniste, se tine cont de salarii si de cheltuieli in public iar la privat tin cont doar de servicii. Este o ancheta la Consiliul Concurentei care nu s-a finalizat despre modul in care s-au alocat fondurile necesare cresterii salariale in public pe cand in privat nimic.

marius  •  4 decembrie 2016, 13:35

Dan condrea secureanu. sînt doar vârful icebergului.atât

gigelos  •  4 decembrie 2016, 13:44

zici ca-i Dolanescu cu haina aia pe el

Andrei  •  4 decembrie 2016, 13:59

Ohoo, ai scris nasoale de PSD și Firea, să vezi ce te desființează colegii tăi de la A3.

dan  •  4 decembrie 2016, 14:31

Si totusi unde-i Secureanu? Unde si cine l-a ascuns? Multumesc pentru toate investigatiile din sistemul de sanatate care este extrem de bolnav!

MariusCC  •  4 decembrie 2016, 14:39

@Catalin, Cred ca s-a mai pus problema la un moment dat: - exista vreo modalitate de a va sustine munca? - puteti primii donatii (via Paypal, etc)? - daca nu, aveti vreun modalitate prin care se pot face citeva abonamente la revista - urmind ca ele sa fie livrare la un centru de batrini sau alte tipuri de centre sociale? (da, nu ma intereseaza stiri si comentarii din sport, si nu as vrea sa colectez maculatura).

Andrei F  •  4 decembrie 2016, 14:45

@Sorin Vezi,demonstrezi ca am dreptate...Tocmai ca Secureanu a fost numit inainte de Oprescu!Cauta primul articol al lui Tolo!..............................................................................................................................,,9 ani sînt de cînd Florin Secureanu a devenit managerul Spitalului Malaxa, de pe Şoseaua Vergului, cartierul Pantelimon,,......................................................................................................................................................,,Florin Secureanu vine manager la ”Malaxa” în mai 2007.,, .................................................................................................................................. Apoi spui ca nu am dreptate deoarece Sava a stat 6 luni.Ghici cit are Firea!Si casa aia crezi ca a rasarit in ultimele luni?Numai actele necesare construirii ar dura mai mult!Alta greseala este ca nu sti ce face primaria si ce face Ministerul Sanatatii!Daca ai fi citit ultima luare de pozitie a Ministrului care vrea control la Spitalul Sf. Maria...ai putea sa te intrebi ce control s-a facut la Malaxa si de cine!Apoi ...ar fi trebuit sa sti ca unele spitale au trecut la primari in 2008 cind a aparut legea la un an de cind Secureanu a fost numit-cazul Malaxa!In 2007 Ministrul Sanatatii era Nicolaescu.Tolontan nu are dezlegare sa ne spuna si asta!

Ileana  •  4 decembrie 2016, 14:58

Domnule Tolontan este foarte bine ca investigati si faceti public o parte din hotiile ,mizeriile si minuncinile Sistemului,acestui sistem cu care se razboiesc mai toti politicienii,uitand cu ghilimele,ca ei l-au creat si ca sistemul este fundamentat pe indivizi imorali si neprofesionisti,al caror unic scop este sa fure si sa imparta hotia cu cei din sistem.Intrebati pe oricine care a ajuns sef,director in sistemul bugetar cu cat a cotizat din salariul lunar la partidul care l-a inscaunat .Nimeni nu ajunge pe salarii mari fara sa cotizeze,iar daca nu te verifica nimeni sponsorizezi nu numai politicieni ci si vrabiute,vrabioaie si alte lighioaie.

nicu  •  4 decembrie 2016, 15:01

Un delegat american a zis , acu ceva ani, ca linistea din romania referitor la mafie poate sa insemne ca stam mult mai bine ca altii, sau mult mai grav ca sistemul acopera tot ce se intampla.... De ar primi 50 de persoane condamnari si ar fi un castig.. Pe de alta parte comparativ cu perioada Nastase, cand erau investigatii de asemenea in presa scrisa, cel putin acuma procurorii fac o descindere

Anonim  •  4 decembrie 2016, 15:27

E plecat din tara cred...baiatul lui nu a mai venit la scoala de marti, e drept ca apoi urmau zilele libere, oricum la tv se vorbeste tot mai putin de el, la inceput a3 vb putin acum deloc, pb le a zis firea sa nu, oricum scapa, prostii ca noi ramin sa se lamenteze si sa incerce sa faca ceva. Si cind aparea si marea doamna chiriac drept femeie de afaceri inca de pe vremea udrei ( o si copia dealtfel!) Si ne spunea ea cum e cu taierile de salarii si privatii care duc greul! Ce haita greu de destructurat! Vai de noi, chiar daca iesim la vot in nr mare, nu cred ca astia vor disparea!

pilu  •  4 decembrie 2016, 15:30

...imi pare rau ca comentariul meuba fost moderat,nu au fost folosite cuvinte injurioase...langehant este o expresie pentru cineva care aduna bani din surse gri,aceasta persoanaba facut cumva altfel...cititorii d-voastra pot singuri sa hotarasca ce citesc sau nu si sunt inteligenti.Nu le jigniti inteligenta prin moderari fara rost...merci...

pilu  •  4 decembrie 2016, 15:32

...imi pare rau, ca comentariul meu a fost moderat,nu au fost folosite cuvinte injurioase...langehant este o expresie pentru cineva care aduna bani din surse gri,aceasta persoana a facut cumva altfel...cititorii d-voastra pot singuri sa hotarasca ce citesc sau nu si sunt inteligenti.Nu le jigniti inteligenta prin moderari fara rost...merci...

stefania  •  4 decembrie 2016, 15:45

Cucoana Hant e lamentabila; a scris pe soclu mai mult despre Secureanu decat despre Eminescu, numai pentru o promisiune desarta; zice ea... Toate explicatiile penibile si faptele evidente, dau de inteles ca s-a cautat un motiv ca sa-l elogieze pe acest Dinu Paturica contemporan; si au gasit de cuviinta statuia lui Eminescu...

Je  •  4 decembrie 2016, 15:57

Am o intrebare: aveti idee care ar fi raspunsul Politiei Viena in cazul unei plangeri oficiale privind distrugerea (partiala/totala) a unui monument din orasul lor? Cum ar fi ca GSP/tolo.ro sa faca o plangere in acest sens?

Cătălin Tolontan  •  4 decembrie 2016, 16:04

@MariusCC: Va multumim, dar ziarul Gazeta Sporturilor poate sustine investigatiile, in acest moment si pe un termen pe care ni-l putem imagina, cu o eroare umana evident. Daca vreodata va fi nevoie de un alt tip de finantare vom vedea. Inca o data multumim!

Cătălin Tolontan  •  4 decembrie 2016, 16:07

@rlss: Multumim, dar vom fi directi: nu sintem ultimul refugiu, nu exista ultimul refugiu, normal este ca fiecare sa lupte pentru drepturile sale de cetatean, iar presa sa ofere informatii. Asta si vrem, nu ne laudati, va rugam, nu ne scrieti numele pe vreun soclu :-) Sintem ziaristi si atit. Adica sintem custozi ai informatiei. O aflam, o explicam si ea ajunge la dvs.

Ilie  •  4 decembrie 2016, 16:10

Este evident, Secureanu a fost sprijinit de oameni cu functii mari. Nu fura atat de multi ani fara sa fie sprijinit. Daca va vorbi, sigur vor cadea capete.

Cezar  •  4 decembrie 2016, 16:52

Acest cavaler de Malta nu era deloc un cavaler in sensul cunoscut. Poate un cavaler de Balta.

Danezu  •  4 decembrie 2016, 17:21

http://basilica.ro/comemorarea-poetului-mihai-eminescu-la-viena/ aici poza cu numele doctorului

M. Dionis  •  4 decembrie 2016, 17:26

"Je" are dreptate: stergerea numelui de pe soclul unei statui din Viena este, tehnic vorbind, echivalenta cu vandalizarea ei. Chiar daca statuia a fost facuta din banii asociatiei, nu aveau voie sa o modifice post-factum decat cu incuviintarea explicita a autoritatilor locale. Iar acestia nu sunt gorobeti de Dambovita ci persoane cu ceva mai mult respect pentru lege. Inteleg ca doamna Hant s-a autodenuntat public prin dreptul la replica, cred ca ati putea inainta autodenuntul ei tradus in germana autoritatilor competente austriace. As putea sa pun ramasag ca nu exista nicio autorizatie scrisa din partea municipalitatii pentru modificarea textului de pe soclul respectiv (s-ar putea sa pierd, insa nu cred ca am sa pierd).

Sofron Paul  •  4 decembrie 2016, 17:48

Ce e "partidul PSD"? Asta nu înțeleg defel :) Cam caraghioasa doamna cu expunerea. Cred ca mai bine juca la razuiesti si castigi

Cristian Popescu  •  4 decembrie 2016, 18:09

Modul în care doamna Hant a gestionat problema numelui de pe statuie mi se pare jalnic !!! In anul 2000 am locuit o scurtă perioadă la Accademia din Romania din Roma, un palazzo superb din zona Vila Borghese. La intrare, pe un perete erau gravati in marmura cei care donaseră bani pentru construcția acestui minunat Palazzo : Academia Româna, Vasile Pârvan, etc. Ultimul pe listă, cu alt scris și altă vopsea (dovadă că fusese adăugat de curând) era Benito Mussolini !!!! Probabil că în perioada comunistă, autoritățile române nu au permis inscripționarea numelui lui. Concluzia este : băi ai luat bani de la cineva, fii curajos și recunoaște ! In plus, unde e numele Veronicai Micle ? Era si ea conf.dr. ? Ce rost au numele astea pe soclul lui Eminescu !!?!!!?! Hant, Secureanu, Paltineanu ... Jenant !

Cavalerul Grumaz Gros  •  4 decembrie 2016, 18:30

Daca un meltean ca asta ( pe langa aspectele de furt si coruptie ) isi face doctoratul la SRI va dati seama ce smenari reprezinta aceste asa zise servicii profesioniste... Aceiasi borfasi care il saluta pe Giovanni Becali cu "sa traiti" pe aeroport si il baga pe la personal diplomatic !!! Si lumea acorda 90% incredere acestei institutii ?? Halal sa va fie ! Aveti ce trebuie !

ioan  •  4 decembrie 2016, 18:52

Onisor este cumva cel ce a fost la un moment dat sef pe la CNSAS? Daca da, atunci se pot face legaturi interesante!

A S  •  4 decembrie 2016, 19:16

Acest articol pare mai mult un articol de propaganda decat unul de dezvaluiri despre personajul hidos numit Secureanu.

stefania  •  4 decembrie 2016, 19:40

Sa incercam sa nu pierdem din vedere padurea din cauza copacilor. Doamna aceasta s-a pozat alaturi de Cavaler, *** era demn sa recunoasca si iesea onorabil din incurcatura; n-a facut-o si in loc sa se stearga, *** Esenta problemei este cine l-a finantat pe acest Baiat de Baiat in sacou cu epoleti, i-a cantat in struna si nu i-a cerut cont de cheltuiala banilor; si asta se stie: Oprescu, acum Firea si pe urma toti ceilalti care s-au dus in control: doamna cu pianul, orice persoana care a verificat si aprobat cu nume si semnatura. Aici trebuie facute sapaturi, si recuperati banii de la persoanele responsabile. In primarie sunt persoane cu functii de raspundere care primesc salarii si bonusuri; hartiile care le-au semnat sunt documente contabile si prin urmare, inregistrate in contabilitate. Cu cele 70 de milioane de euro, pe care i-a primit in 9 ani, construia cel putin un spital nou nout. Imi aduc aminte ca acum ceva timp, am vazut un reportaj la TV despre gandacii care misunau in spitalul Malaxa; si-a aparut conferentiabilul buricandu-se si ratoindu-se la un reporter, mai mult indignat de ideea de neconceput, ca niste insignifianti de gandaci ar putea sa-i calce pragul unei somitati de rangul lui, decat de pericolul care il reprezinta pentru sanatate; Eu sper sa apara in viitor nume care au favorizat infractorul; ca asta e infractiune nu joc infantil de-a baba oarba. Altfel, degeaba cotcodacim pe aici, si trebuie sa ii multumim lui Dumnezeu ca exista un site ca asta, persoanele care il fac sa existe; suntem datori sa luptam ca Romania sa nu dispara de pe harta...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Goldy  •  4 decembrie 2016, 19:56

Cum a dat aceasta Laura Hant de gard cu toata dorinta ei de a regla conturile, e greseala tipica a oamenilor mici ajunsi in locuri care-i depasesc. Are 34 de ani, nu te poti astepta la multe de la ea, totusi are deja in sange aceast discurs care-l auzim de 20 de ani incoace, discurs prin care se vrea sa credem ca de fapt nu s-a intamplat nimic, suntem noi cei penibili cei care credem ca s-a intamplat. La cat de perversa e clasa politica si politicienii astia majoritatea libidinosi, chiar ma mir sa fie asa implicata la 34 de ani.

Comentează