CUPRINS: Toate capitolele investigației Libertatea despre cazul KRKA

    miercuri, 15 ianuarie 2020, 9:45

    1. DOCUMENTE INTERNE. O mare companie pharma din România, KRKA, mituiește de peste 10 ani medicii și are rubrică de „Amortizare” în excel-ul șpăgii!
    2. În urma dezvăluirilor Libertatea privind mituirea medicilor, angajații KRKA au primit interdicție să discute cu presa
    3. Medicii care prescriau multe medicamente de inimă de la KRKA primeau ”inimioare” în Excel și bani pe contracte de sponsorizare fictivă!
    4. Ancheta Libertatea despre medicii plătiți de KRKA, preluată în presa slovenă: „Jurnaliștii români de investigație au arătat un amplu sistem de luare a mitei”
    5. „Medicii nu ne mai primesc, de teama consecințelor”, spun reprezentanții KRKA. „Mai multe companii Big Pharma sunt foarte îngrijorate”
    6. Reacție dură a șefei Casei de Sănătate în cazul medicilor mituiți de companiile pharma: „S-a pervertit actul medical! E timpul ca pacienții să nu fie ai medicilor, ci ai spitalelor”
    7. Mită pentru medici: 8 șefi ai companiei pharma KRKA audiază angajații din România. ”Voi știați tot!”
    8. Prima măsură a companiei farmaceutice KRKA, care a plătit medicii pentru prescripții: azi și-a demis directorul general din România!
    9. DNA cercetează cum a plătit KRKA medicii! Slovenii au aruncat vina pe angajați, iar aceștia s-au dus la procurorii anticorupție

    Comentează