O martoră care a dus acte împotriva lui Condrea l-a sunat aseară, înspăimântată, pe procurorul de caz. Două întrebări pentru investigatori: 1. L-ați filat? 2. Din convorbirile telefonice nu v-ați dat seama că e posibil să se sinucidă?

Statul român este dator să lămurească pînă la capăt moartea lui Condrea, dar și enorma corupție din jurul acestei firme. Un alt om care, conform surselor, ”participa la licitații și îi avea pe cei din spitale și din MS în buzunar” este în viață

duminică, 22 mai 2016, 9:17

Două întrebări fundamentale pentru clarificare circumstanțelor morții:

  1. A fost sau nu filat Dan Condrea pe șosea? Este greu de înțeles dacă n-a fost supravegheat de vreme ce știa că va fi audiat luni dimineață! Nu-l filezi cu 12 ore înainte de a ajunge la Parchet, unde urma să fie reținut?! Dan Condrea era un om în stare de orice, ceea ce a fost probat dramatic duminică seară. ”Să facă orice” înseamnă că putea să fugă, să intre cu mașina în Piața Universității sau să-i caute pe cei care urmau să depună mărturie împotriva lui. Unul dintre acești martori care a depus deja acte împotriva lui Condrea era înspăimîntat aseară și a  sunat imediat la procurorul de caz. Nu-l filezi pe Condrea în această situație?
  2. În ultimele săptămîni, Gazeta Sporturilor a publicat că Dan Condrea  era deprimat, că era însingurat, că cei din firmă îl considerau vinovat pentru ce s-a întîmplat. În același timp, au existat convorbiri ale lui și sms-uri din care se putea deduce posibilitatea sinuciderii. Nici aceste indicii nu au fost sesizate de Parchet vreme de trei săptămîni?!

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

O ironie de destin. Dan Condrea a murit pe șoseaua dintre laboratorul Unilab, casa lui era în apropierea laboratorului, și fabrica Hexi Pharma.

Patronul Hexi a suferit un accident de circulație duminică seara, în jurul orei 18:30. Prima ipoteză a poliției este aceea a sinuciderii.

Condrea a intrat în primul copac, dintr-un lung șir de pe șoseaua dreaptă.

”Mașina avea viteză foarte mare”, susține un martor ocular. ”Nu sînt urme de frînă”, au declarat cei ajunși la fața locului.

În acest moment, unica posesoare majoră a secretelor lui Hexi Pharma, firmă acuzată că a pus la cale o operațiune de diluare a dezinfectanților în peste 300 de spitale și de spălare de bani, rămîne directorul general Flori Dinu.

„De altfel, Flori Dinu era cea care avea la degetul mic toate legăturile cu directorii de spital și cu mogulii sistemului medical. Condrea nu se băga peste contractele din spitale, Flori Dinu le știa”, a spus pentru Gazetă o sursă din Hexi Pharma.

„Flori Dinu era cea participa la licitații și-i coordona pe agenții de vînzări. Prin ei circulau banii veniți din străinătate”, a mai spus sursa.

”Flori Dinu nu era o simplă angajată. Puterea ei în firmă era mult mai mare decît cea a unui director. Ea neagă orice legătură recentă cu fabrica și cu diluarea, dar pe rețetele de acum cîțiva ani apare și semnătura ei”, afirmă oamenii care cunosc afacerea Hexi Pharma.

Dan Condrea își ținea banii în conturi din străinătate. Unul dintre aceste conturi personale este CH5704835064767572000 de la Credit Suisse Elveția.

Contul este deschis din 2008, de cînd a început și afacerea prin firme off-shore din Cipru, țară unde avea alte conturi.

La un moment dat, firmele off-shore le pusese formal pe numele unor angajați, printre care și Flori Dinu, susțin surse din firmă.

Acestea conturi erau, practic, recipientele secrete din care veneau banii pentru mita din sistemul medical din României. „Și tot din aceste conturi mai luau și protectorii lui Condrea”, susține o sursă care-i cunoaște afacerile.

Aseară, Condrea era așteptat de fetița de 10 ani.

Condrea divorțase de soția lui Laura, cu care fusese împreună vreme de 15 ani, din Facultatea de Medicină din 1994 și pînă în 2009.

În acest week-end, fata de 10 ani rămăsese la soția lui. După-amiază, perioada de vizită se încheia, iar mama și fata îl așteptau ca să vină să ia copilul.

„Condrea n-a apărut și chiar ne întrebam ce se întîmplă”, a mărturisit fosta soție unor prieteni.

„La un moment dat, la ușă a apărut Filipoaie, șoferul lui de la firmă, un tip ciudat care lucrase înainte într-o instituție de forță”, a povestit fosta soție amicilor.

„Noi ne uitam la desene animate, nu știam ce s-a întîmplat. Șoferul nu ne-a spus, mai bine, că a protejat-o pe fetiță”, a încheiat fosta soție.

Întrebată de prieteni dacă Dan Condrea era depresiv, Laura, care a avut multe conflicte cu el și este subiectivă, a răspuns: „Nu era genul care să se omoare, ci genul care te omora el pe tine. Dacă e sinucidere, l-au împins să facă asta!”. După 7 ani de cînd se consideră urmărită de oamenii și de aliații lui Condrea, despre care susține că i-a luat toți banii, fosta soție este tulburată, iar autoritățile nu i-au luat versiunea SF niciodată în calcul.

Dan Condrea era un șofer experimentat, „și era pasionat de karting”, a mărturisit un angajat al Hexi Pharma, care exclude accidentul clasic de circulație.

Opelul în care se afla Dan Condrea era o mașină din 2010, inscripționată Hexi Pharma.

O cumpărase pentru tatăl său, fostul farmacist al Spitalului Universitar de Urgență fiind fondatorul afacerii și stingându-se în 2011.

Astăzi, duminică, se împlinesc patru săptămâni de când l-am întâlnit pe Dan Condrea. Atunci i-am arătat cele două rețete care demonstrau că Thor și Suprasept erau diluate inteționat, din fabricație.

Era 24 aprilie 2016.

N-a negat nimic, după cum n-a negat niciun moment după aceea.

A spus doar că va verifica. A luat hârtiile și a plecat spre fabrica Hexi Pharma din Mogoșoaia. Au venit acolo Flori Dinu, directorul general, directorul de producție Mihail Leva și alți câțiva oameni apropiați lui Condrea.

După patru ore, bărbatul a plecat din fabrică, singur la volan, și a luat-o exact pe drumul pe care, ieri, la 18:30, și-a găsit sfârșitul într-un accident solitar de mașină. Fără urme de frânare.

Ce a vrut să spună cu acest sms?
Duminică, la prânz, înainte de accident, am discutat cu mai mulți oameni din compania Hexi Pharma. Ca să aflăm ce se mai întâmplă.

Condrea se izolase de ceilalți din companie, care îl considerau responsabil.

Dialogul cu unul dintre acești oameni. Încă o dată, discuția cu sursa din Hexi Pharma a avut loc cu aproximativ cinci ore înainte de accident.

– Ați mai păstrat legătura cu Dan Condrea?
– Îmi dădea mesaje când și când. Mi-a dat un mesaj recent.

– Și ce a scris în el?
– „Stați liniștiți că nu o să mai lucrez în domeniu!”.

– Ce înseamnă asta?
– Nu-mi dau seama exact. Se referă probabil la ideea că ar putea să-și revină compania fără el, eu așa citesc mesajul.

– Condrea este surprins de rezultatul analizelor?
– Da, este șocat. Spune că știa de Thor, a recunoscut asta, dar de celelalte de jură că nu știa că au probleme.

– Flori Dinu cum este?
– Pe calmante.

– Și ea e șocată?
– Da, pentru că spune că nu știa nimic, absolut nimic despre diluare. Că doar Condrea conducea fabrica, nimeni în afară de el nu avea legătură cu fabrica.

Către o vecină, cu o săptămână înainte: „Decât să fac închisoare mai bine mă omor”
Sms-ul către omul din Hexi e bizar, însă nu e, neapărat, mesajul unui sinucigaș.

Pe de altă parte, varianta sinuciderii a fost anticipată de o vecină care s-a întâlnit cu Dan Condrea exact weekend-ul trecut. „Condrea era abătut și mi-a spus că decât să facă închisoare mai bine se omoară”.

Mai mulți parlamentari din Comisia de Control al SRI au cerut imediat să se facă public filmul filajului.

„Este ciudat! Cum să nu fie filat?”, a spus senatorul Daniel Savu, membru al Comisiei de Control al SRI.

Numai că, din declarațiile oficiale, primii care au ajuns la el au fost cei de la Ambulanță.

Dacă exista filaj, normal ar fi fost să coboare și să încerce să-i dea primul ajutor. Sau poate că i-au dat și au dispărut.

La cîteva minute după ce televiziunile au anunțat accidentulfatal, deputatul Sebastian Ghiță, membru în Comisia de Control a SRI, a vrut să facă o declarație pentru ziar.

Ghiță n-a spus-o direct și oficial, dar lasă să se înțeleagă că îi e realmente teamă și pentru soarta lui.

– Bună seara, ce doriți să spuneți?
– Că mîine ne vom întruni în Comisia Parlamentară și vom cere ca echipa de filaj să facă public raportul și filmul accidentului.

– Sînteți sigur că exista o echipă de filaj?
– Cum să nu existe?! După un asemenea scandal public să nu existe este imposibil. Aici nu vorbim despre cineva care a furat din rația de mîncare, ci care a participat la o operațiune criminală de pe urma cărora au murit, probabil, zeci de mii de oameni prin infecțiile nosocomiale. Cum să nu fie urmărit în fiecare moment?

– Dar comisia din care faceți parte nu are nici o atribuție decît în materie de SRI. Dacă nu erau de la SRI?
– Nu ne putem asuma riscul ca România să fie considerată un stat mafiot! Nu pot muri oameni fără o explicație clară. Eu am avut mereu încredere în instituții, dar acesta este un caz care se cere lămurit!

– Încă o dată: nu e treaba dumneavoastră dacă nu e filajul de la SRI.
– Era un caz de siguranță națională! Dar indiferent cine l-a făcut, Parchetul, DNA, cei de la MI sau SRI, echipa de filaj trebuie să spună oamenilor ce s-a întîmplat. Este fără precedent în România și nu putem fi considerați un stat mafiot. Mîine se poate întîmpla oricui!

 

 

Cele 23 de părți ale investigației:

Comentarii (254)Adaugă comentariu

tonys  •  22 mai 2016, 21:26

Cat de convenabil a venit acest accident ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

asdasdasdada  •  22 mai 2016, 21:28

ce legatura are hexi pharma cu sportul? sau de ce va numiti gazeta SPORTURILOR?

marko  •  22 mai 2016, 21:32

Pai nu seamana asta cu ""accidentul"" lui Dumitru Tinu? Lasa-le incolo de coincidente. Doar in Romania se intampla .... Sunt realmente dezamagit.

lucian  •  22 mai 2016, 21:33

@asdasdasdada: Acesta e un blog, nu e Gazeta Sporturilor!

Om  •  22 mai 2016, 21:36

Detest scenarita si totusi nu ma pot abtine sa nu remarc similitudinea acestui accident (din informatiile furnizate de canalale TV) cu cel in urma caruia a murit Dumitru Tinu. La fel, cat de bine (Doamne, cat de groaznic suna!) pica acest accident pentru decidentii *** Se va incerca culpabilizarea ta, draga Catalin, o sa incerce sa te faca responsabil pentru labilitatea -sau remuscarile- lui Condrea. Keep calm and work on:) In alta ordine de idei, Ghita nu e exact un personaj in a carui opinie oamenii sa aiba incredere.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

eugenpan  •  22 mai 2016, 21:37

stati linistiti ca asta e acum prin Cuba.:))) cica l-a indetificat sotia :)) pai normal ca ea stie pe unde este acum :))

Dan  •  22 mai 2016, 21:37

Asdasdasdada, nu ai înțeles nimic, stai jos. Patru.

putregaiu  •  22 mai 2016, 21:39

@asda esti pe tolo.ro nu pe gazeta, ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nelu  •  22 mai 2016, 21:41

Serios??? asta e problema?!? putea sa fie si de la Palyboy... investigatiile jurnaliste sunt investigatii, oricum s-ar numi "gazda"...

S  •  22 mai 2016, 21:42

Daca nu ar fi fost Gazeta SPORTURILOR poate nu am fi auzit de Hexi Pharma, deci tineti-o tot asa! Tare rau ca a murit Condrea, cine stie pe cine mai pâra....

Ovidiu  •  22 mai 2016, 21:42

Sebastian Ghita, pe bune ?????

Adriana  •  22 mai 2016, 21:45

Cu aceasta moarte multe intrebari raman fara raspuns. Complicii lui Condrea pot răsuflă usurati. Multe nu se vor afla!

George  •  22 mai 2016, 21:46

***, *** cu gainaria lui, nici nu a avut curajul sa-si primeasca si ispaseasca pedeapsa. Bine macar ca nu s-a sinucis ca *** celalalt, ce a intrat pe DN1 pe contrasens si a omorat 5 oameni aflati in masina in care s-a izbit.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

fax  •  22 mai 2016, 21:46

probabil o sinucidere "curata"

Socului  •  22 mai 2016, 21:48

Cat de convenabil... A murit omul, gata scandalul. Faptul ca s a "sinucis" releva clar culpa. Case closed!

Cris  •  22 mai 2016, 21:51

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

emil  •  22 mai 2016, 21:52

cine stie ce om o fi murit in locul astuia si prin ce tara se lafaie patronu...

A  •  22 mai 2016, 21:53

Asta seamana cu moartea lui Ilie Vonica (Polisano Sibiu) survenita imediat ce a inceput scandalul medicamentelor oncologice. Oamenii astia par doar niste figuri a caror disparitie Salveaza Informatiile Externe si multe conturi

Yo  •  22 mai 2016, 21:54

Draga Supermarket ASDA legatura dintre sport si sanatate e cam de 2000 de anisori urmatoarea : ,,Mens sana in corpore sano"..Amu, stai si cujeta!

Adriana  •  22 mai 2016, 22:01

....Si inca ceva: nu s-a ridicat cam repede masina de la locul accidentului? Intr- o ora s-au analizat cam repede faptele ca sa se ridice masina

faxx  •  22 mai 2016, 22:07

Asa se intampla cand viata atarna fulgerator mai greu ca un scai iar constiinta te devoreaza din interior. O tragere de volan la stanga sau dreapta cu piciorul apasat pe acceleratie de 30 secunde

Dan Patru  •  22 mai 2016, 22:09

Acest deces e extrem de bine venit pentru foarte multe persoane cu influenta :). El ca el, dar picau multe capete. Probabil a fost fortat s-o faca.

Hai sictir  •  22 mai 2016, 22:12

s'a trezit *** ghita sa faca pe justitiarul/cerebralul. ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

FlorinT  •  22 mai 2016, 22:13

Dl. Tolontan va asteptati sa fiti acuzat de catre familia lui Condrea ca v-ati adus "aportul" la moartea lui?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cris  •  22 mai 2016, 22:13

Drum judetean de doi lei intre Buftea si Tamasi, nu are mai mult de 3.6 km, masurat pe harta.... Pana apuci sa-i dai a 4-a ai anuns deja in comuna. Deci... unde gonea Condrea cu 200kmh cu masina aia de s-a facut praf intr-un copac e foarte greu de spus... Miroase a sinucidere, clar.... Treaba cu serviciile care il fugareau pe drumuri comunale ca pe printesa Daiana mi se pare o tampenie.

marius pirlog  •  22 mai 2016, 22:17

si-au facut treaba ! personajul era periculos dacA ERA IN VIATA !!!!!!!!!!!!!

Venom  •  22 mai 2016, 22:18

Aș fi vrut să scape cu viață din accident, să fie operat în spital, dar să ia patru cinci streptococi fiindcă a fost dezinfectat cu produsele HexiPharma*** (dacă tot e să fim fataliști) PS. @emil și detectivii - oameni cu internet și din anii 90 n-au aflat până acum de identificarea prin ADN și marja de eroare (practic 0). Măcar nu mai consumați tastatura!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bogdan  •  22 mai 2016, 22:20

Treaba buna ca "sistemu"l lasă urme...pentru ca în sfârșit e provocat Și chiar dacă ne luptam cu un cearșaf negru în bezna totala, orice zgârietură lasă o fanta de lumina.... Am trecut la o faza nouă, chiar daca e doar accident și nu ceva provocat.

Vlad  •  22 mai 2016, 23:23

Putea turna pe multa lume 'selecta', insa i-au inchis gura inainte de termen.

Cornel  •  22 mai 2016, 23:29

Clar ca s-a sinucis din onoare, un fel de seppuku. Dar nu-l faceti erou pe ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ionut  •  22 mai 2016, 23:35

Qui prodest? E una din principalele întrebări la care trebuie să se răspundă. Sunt 3 ipoteze de lucru: 1.Sinucidere, 2.Accident și 3.Omor. 1.Înclin să cred că este puțin probabil să fie vorba de un suicid.Patronul nu părea un om măcinat de remușcări. Îmi vine greu să cred că un om din specia lui, care au extirpat organul moral, brusc să fi avut un puseu de conștiință și să fi realizat amploarea fărădelegilor comise. Să fi fost un suicid altruist? Să se fi invocat Omerta ? Există la noi în tară corupți de onoare care să-și sacrificea viața pentru scăparea turmei? (puțin probabil la modul tumultos al denunțurilor de la noi) Teoria conspirației ar specula mai degrabă o înscenare a sinuciderii cu substituire de trup. 2.Accidentul e puțin probabil în condițiile în care nu există urme de frânare.(pare evident că există o Intenție acolo) 3. Ipoteza cea mai gravă și cea mai complicată e cea a omorului. Încercând să evităm seducția potențialului conspirativ, știm cu adevărat care este întinderea Mizei? Nu înțeleg ce interes ar avea SRI-ul în moartea acestui om? De ce insinuează Sebastian Ghiță(***) o implicare a SRI-ului? Cine ar fi beneficiarii acestui omor? (e un caz de interes național -și de aici rezultă proporția gravității)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cris  •  22 mai 2016, 23:38

Nu cred in teoria conspiratiei in acest caz... Dispar insa, odata cu Condrea, informatii esentiale din caz, despre escrocii de la conducerea Romaniei care au fost partasi la genocidul national cu dezinfectantii diluati din spitale. E foarte dubios, ca pe acel sector de drum foarte scurt, masina circula cu asa viteza. Un om normal la cap, nu are de ce sa mearga cu mai mult de 80kmh pe un drum judetean ingust, lung de 4 km intre doua localitati. Pur si simplu, n-ai de ce s-o calci.

Bond  •  22 mai 2016, 23:48

Mașina lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a avut un accident!! Chipul decedatului era zdrobit și de nerecunoscut? Wawww...de ce oare?

Emigrant  •  22 mai 2016, 23:54

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Corduta Nemes  •  22 mai 2016, 23:59

Tolontan, tinere frumos, liber ***, ce diferenta este intre moderare si cenzura pe blogul tau de mare curaj tehnocrat?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cris  •  23 mai 2016, 0:00

Opiniile exagerate ale diversilor comentatori si analisti de presa exprimate pe posturile TV, referitor la acest caz, arata ca avem o presa profund bolnava *** Bolnava de senzational.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

AndreiT  •  23 mai 2016, 0:00

Ce cauta Condrea in Libertate? Dupa Colectiv, patron si Piedone au aterizat in puscarie, Condrea,inamical national nr.1, era de 3 saptamani liber ca pasarea cerului. Come on...

voodoo people  •  23 mai 2016, 0:07

Clar, morul e altcineva!

Silviu  •  23 mai 2016, 0:08

Amatori... «Nu ne putem asuma riscul ca România să fie considerată un stat mafiot!» –> Nu ne putem permite –să se afle– că România –este– un stat mafiot. Iar filaj avea chiar Ghiţă şi ştia, şi ce îl interesa pe el era dacă şi Condrea avea filaj.

Cătălin Tolontan  •  23 mai 2016, 0:10

@Cris: prima varianta luata in calcul de politisti este sinuciderea. Asa se explica viteza mare.

Cătălin Tolontan  •  23 mai 2016, 0:11

@Bogdan: asa e, ne ducem noi dupa sistem, dupa cum am scris de la inceput, dar vine si sistemul dupa noi

BogdanG  •  23 mai 2016, 0:12

Buna seara Tolo, Cred ca asistam toti la un cliseu de genul 'the ghost writer'. Chiar daca este Condrea acolo, chiar daca rezultatele ADN vor dovedi cadavrul sau, raman cu frustrarea ca acest om nu 'scuipa' tot. Cu tot respectul pentru investigatia voastra, mai ai incredere ca vom afla adevarul din spatele licitatiilor trucate? Din experienta mea corporatista, facand abstractie de ultimul sau raspuns, presedintele a prezentat vineri argumente standard, 'politically correct' cum se spune, acele raspunuri pe care un manager le da cand refuza adevarul, e constient de asta si e constient ca si restul o stiu. Nu stiu daca i-au fost dictate, dar sunt destul de sigur ca acele raspunsuri au ascuns adevarul sau o parte din el. Este atat de trist incat ajungi sa iei in serios intrebarea: 'ce rost mai are sa stau in Romania?'

escitalopram  •  23 mai 2016, 0:13

purta centura de siguranta la momentul accidentului? daca o avea probabil ca nu se gandea la sinucidere

N  •  23 mai 2016, 0:17

D-zeu sa-l ierte. Oare câți oameni au murit din lăcomia lui?

as.as.in  •  23 mai 2016, 0:19

@Cris: prima varianta luata in calcul de politisti este sinuciderea. Asa se explica viteza mare. Nu vi se pare prea mare coincidenta? E doar ultimul dintr-un lung sir de oameni care sint ajutati sa se "sinucida" la momentul oportun astfel incit sa nu spuna ceea ce stiu despre sistemul din care faceau parte?

Alex  •  23 mai 2016, 0:21

Intrebare: Cum se poate ca o masina din 2010 sa nu aiba airbag si sa te lase desfigurat si de nerecunoscut? Zic si eu, poate merita investigata treaba asta.

Iesean  •  23 mai 2016, 0:22

Domnule Tolontan, in acest moment de tensiune maxima va rog sa declarati public si sa dati cartile pe fata pentru a se face lumina: populatia trebuie sa stie tot adevarul daca tot s-a declansat razboiul ***.Spuneti tuturor cu subiect si predicat cum ati primit absolut toate informatiile ***despre escrocheria *** ,care se cheama Hexifarma !!!! Acum veti dovedi ca aveti sange in instalatie 100/100. ***,*** ''***'' ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Iulix_73  •  23 mai 2016, 0:25

Din 1994 și pînă în 2009 sunt 15 ani , nu 19 ani !!! Dar daca tot divortase ce mai conteaza matematica ...

Iesean  •  23 mai 2016, 0:28

ati sters exact ideea mesajului. Haideti va rog,nu suntem pe timpul lui Ceausescu!! BLACK CUBE

as.as.in  •  23 mai 2016, 0:30

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează