O martoră care a dus acte împotriva lui Condrea l-a sunat aseară, înspăimântată, pe procurorul de caz. Două întrebări pentru investigatori: 1. L-ați filat? 2. Din convorbirile telefonice nu v-ați dat seama că e posibil să se sinucidă?

Statul român este dator să lămurească pînă la capăt moartea lui Condrea, dar și enorma corupție din jurul acestei firme. Un alt om care, conform surselor, ”participa la licitații și îi avea pe cei din spitale și din MS în buzunar” este în viață

duminică, 22 mai 2016, 9:17

Două întrebări fundamentale pentru clarificare circumstanțelor morții:

  1. A fost sau nu filat Dan Condrea pe șosea? Este greu de înțeles dacă n-a fost supravegheat de vreme ce știa că va fi audiat luni dimineață! Nu-l filezi cu 12 ore înainte de a ajunge la Parchet, unde urma să fie reținut?! Dan Condrea era un om în stare de orice, ceea ce a fost probat dramatic duminică seară. ”Să facă orice” înseamnă că putea să fugă, să intre cu mașina în Piața Universității sau să-i caute pe cei care urmau să depună mărturie împotriva lui. Unul dintre acești martori care a depus deja acte împotriva lui Condrea era înspăimîntat aseară și a  sunat imediat la procurorul de caz. Nu-l filezi pe Condrea în această situație?
  2. În ultimele săptămîni, Gazeta Sporturilor a publicat că Dan Condrea  era deprimat, că era însingurat, că cei din firmă îl considerau vinovat pentru ce s-a întîmplat. În același timp, au existat convorbiri ale lui și sms-uri din care se putea deduce posibilitatea sinuciderii. Nici aceste indicii nu au fost sesizate de Parchet vreme de trei săptămîni?!

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

O ironie de destin. Dan Condrea a murit pe șoseaua dintre laboratorul Unilab, casa lui era în apropierea laboratorului, și fabrica Hexi Pharma.

Patronul Hexi a suferit un accident de circulație duminică seara, în jurul orei 18:30. Prima ipoteză a poliției este aceea a sinuciderii.

Condrea a intrat în primul copac, dintr-un lung șir de pe șoseaua dreaptă.

”Mașina avea viteză foarte mare”, susține un martor ocular. ”Nu sînt urme de frînă”, au declarat cei ajunși la fața locului.

În acest moment, unica posesoare majoră a secretelor lui Hexi Pharma, firmă acuzată că a pus la cale o operațiune de diluare a dezinfectanților în peste 300 de spitale și de spălare de bani, rămîne directorul general Flori Dinu.

„De altfel, Flori Dinu era cea care avea la degetul mic toate legăturile cu directorii de spital și cu mogulii sistemului medical. Condrea nu se băga peste contractele din spitale, Flori Dinu le știa”, a spus pentru Gazetă o sursă din Hexi Pharma.

„Flori Dinu era cea participa la licitații și-i coordona pe agenții de vînzări. Prin ei circulau banii veniți din străinătate”, a mai spus sursa.

”Flori Dinu nu era o simplă angajată. Puterea ei în firmă era mult mai mare decît cea a unui director. Ea neagă orice legătură recentă cu fabrica și cu diluarea, dar pe rețetele de acum cîțiva ani apare și semnătura ei”, afirmă oamenii care cunosc afacerea Hexi Pharma.

Dan Condrea își ținea banii în conturi din străinătate. Unul dintre aceste conturi personale este CH5704835064767572000 de la Credit Suisse Elveția.

Contul este deschis din 2008, de cînd a început și afacerea prin firme off-shore din Cipru, țară unde avea alte conturi.

La un moment dat, firmele off-shore le pusese formal pe numele unor angajați, printre care și Flori Dinu, susțin surse din firmă.

Acestea conturi erau, practic, recipientele secrete din care veneau banii pentru mita din sistemul medical din României. „Și tot din aceste conturi mai luau și protectorii lui Condrea”, susține o sursă care-i cunoaște afacerile.

Aseară, Condrea era așteptat de fetița de 10 ani.

Condrea divorțase de soția lui Laura, cu care fusese împreună vreme de 15 ani, din Facultatea de Medicină din 1994 și pînă în 2009.

În acest week-end, fata de 10 ani rămăsese la soția lui. După-amiază, perioada de vizită se încheia, iar mama și fata îl așteptau ca să vină să ia copilul.

„Condrea n-a apărut și chiar ne întrebam ce se întîmplă”, a mărturisit fosta soție unor prieteni.

„La un moment dat, la ușă a apărut Filipoaie, șoferul lui de la firmă, un tip ciudat care lucrase înainte într-o instituție de forță”, a povestit fosta soție amicilor.

„Noi ne uitam la desene animate, nu știam ce s-a întîmplat. Șoferul nu ne-a spus, mai bine, că a protejat-o pe fetiță”, a încheiat fosta soție.

Întrebată de prieteni dacă Dan Condrea era depresiv, Laura, care a avut multe conflicte cu el și este subiectivă, a răspuns: „Nu era genul care să se omoare, ci genul care te omora el pe tine. Dacă e sinucidere, l-au împins să facă asta!”. După 7 ani de cînd se consideră urmărită de oamenii și de aliații lui Condrea, despre care susține că i-a luat toți banii, fosta soție este tulburată, iar autoritățile nu i-au luat versiunea SF niciodată în calcul.

Dan Condrea era un șofer experimentat, „și era pasionat de karting”, a mărturisit un angajat al Hexi Pharma, care exclude accidentul clasic de circulație.

Opelul în care se afla Dan Condrea era o mașină din 2010, inscripționată Hexi Pharma.

O cumpărase pentru tatăl său, fostul farmacist al Spitalului Universitar de Urgență fiind fondatorul afacerii și stingându-se în 2011.

Astăzi, duminică, se împlinesc patru săptămâni de când l-am întâlnit pe Dan Condrea. Atunci i-am arătat cele două rețete care demonstrau că Thor și Suprasept erau diluate inteționat, din fabricație.

Era 24 aprilie 2016.

N-a negat nimic, după cum n-a negat niciun moment după aceea.

A spus doar că va verifica. A luat hârtiile și a plecat spre fabrica Hexi Pharma din Mogoșoaia. Au venit acolo Flori Dinu, directorul general, directorul de producție Mihail Leva și alți câțiva oameni apropiați lui Condrea.

După patru ore, bărbatul a plecat din fabrică, singur la volan, și a luat-o exact pe drumul pe care, ieri, la 18:30, și-a găsit sfârșitul într-un accident solitar de mașină. Fără urme de frânare.

Ce a vrut să spună cu acest sms?
Duminică, la prânz, înainte de accident, am discutat cu mai mulți oameni din compania Hexi Pharma. Ca să aflăm ce se mai întâmplă.

Condrea se izolase de ceilalți din companie, care îl considerau responsabil.

Dialogul cu unul dintre acești oameni. Încă o dată, discuția cu sursa din Hexi Pharma a avut loc cu aproximativ cinci ore înainte de accident.

– Ați mai păstrat legătura cu Dan Condrea?
– Îmi dădea mesaje când și când. Mi-a dat un mesaj recent.

– Și ce a scris în el?
– „Stați liniștiți că nu o să mai lucrez în domeniu!”.

– Ce înseamnă asta?
– Nu-mi dau seama exact. Se referă probabil la ideea că ar putea să-și revină compania fără el, eu așa citesc mesajul.

– Condrea este surprins de rezultatul analizelor?
– Da, este șocat. Spune că știa de Thor, a recunoscut asta, dar de celelalte de jură că nu știa că au probleme.

– Flori Dinu cum este?
– Pe calmante.

– Și ea e șocată?
– Da, pentru că spune că nu știa nimic, absolut nimic despre diluare. Că doar Condrea conducea fabrica, nimeni în afară de el nu avea legătură cu fabrica.

Către o vecină, cu o săptămână înainte: „Decât să fac închisoare mai bine mă omor”
Sms-ul către omul din Hexi e bizar, însă nu e, neapărat, mesajul unui sinucigaș.

Pe de altă parte, varianta sinuciderii a fost anticipată de o vecină care s-a întâlnit cu Dan Condrea exact weekend-ul trecut. „Condrea era abătut și mi-a spus că decât să facă închisoare mai bine se omoară”.

Mai mulți parlamentari din Comisia de Control al SRI au cerut imediat să se facă public filmul filajului.

„Este ciudat! Cum să nu fie filat?”, a spus senatorul Daniel Savu, membru al Comisiei de Control al SRI.

Numai că, din declarațiile oficiale, primii care au ajuns la el au fost cei de la Ambulanță.

Dacă exista filaj, normal ar fi fost să coboare și să încerce să-i dea primul ajutor. Sau poate că i-au dat și au dispărut.

La cîteva minute după ce televiziunile au anunțat accidentulfatal, deputatul Sebastian Ghiță, membru în Comisia de Control a SRI, a vrut să facă o declarație pentru ziar.

Ghiță n-a spus-o direct și oficial, dar lasă să se înțeleagă că îi e realmente teamă și pentru soarta lui.

– Bună seara, ce doriți să spuneți?
– Că mîine ne vom întruni în Comisia Parlamentară și vom cere ca echipa de filaj să facă public raportul și filmul accidentului.

– Sînteți sigur că exista o echipă de filaj?
– Cum să nu existe?! După un asemenea scandal public să nu existe este imposibil. Aici nu vorbim despre cineva care a furat din rația de mîncare, ci care a participat la o operațiune criminală de pe urma cărora au murit, probabil, zeci de mii de oameni prin infecțiile nosocomiale. Cum să nu fie urmărit în fiecare moment?

– Dar comisia din care faceți parte nu are nici o atribuție decît în materie de SRI. Dacă nu erau de la SRI?
– Nu ne putem asuma riscul ca România să fie considerată un stat mafiot! Nu pot muri oameni fără o explicație clară. Eu am avut mereu încredere în instituții, dar acesta este un caz care se cere lămurit!

– Încă o dată: nu e treaba dumneavoastră dacă nu e filajul de la SRI.
– Era un caz de siguranță națională! Dar indiferent cine l-a făcut, Parchetul, DNA, cei de la MI sau SRI, echipa de filaj trebuie să spună oamenilor ce s-a întîmplat. Este fără precedent în România și nu putem fi considerați un stat mafiot. Mîine se poate întîmpla oricui!

 

 

Cele 23 de părți ale investigației:

Comentarii (254)Adaugă comentariu

SERGENTUL  •  23 mai 2016, 8:38

Banii vor merge la "servicii"

Mirela  •  23 mai 2016, 8:41

Nu e despre articol. Este despre gramatica si limba romana. Dumneavoastra scrieti "sint"? Recititi rândul 6 din articol.

Lucian  •  23 mai 2016, 8:43

Corectati va rog, Credit Suisse, ca pareti neprofesionisti si doamne fereste, ar fi ultimul cui...

Mirela  •  23 mai 2016, 8:43

Comentariul meu nu era duplicat. Nu tin sa ma vad pe site. Macar corectati.

Gareth Edwards  •  23 mai 2016, 8:52

Cataline, ideal este sa-i suni pe fostii ministrii ai sanatatii din ultimii ani si sa-i intrebi ce parere au despre faptul ca acest Condrea a luat subit un pom in brate.

adrian_hora  •  23 mai 2016, 8:58

s-a sinucis ca sa isi protejeze copilul care va sa zica. io ma gandeam ca o sa il sinucida altii, cei care i-au tinut spatele 10 ani. iar *** ghita, repede sa se bage si el in seama.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cris  •  23 mai 2016, 8:59

Traim intr-un stat mafiot! Nu e nevoie sa o spuna Ghitza (care aseara a descoperit apa calda), e ceva de domeniul evidentei, se vede cu ochiul liber, ***. Eu unul nu am indoieli, dar ma mira foarte tare ca *** Ghitza le are desi stie foarte bine ca, el insusi, ***. In privinta *** presei romanesti cea mai tare "deductie logica" mi se pare asta: "se ducea sa-si ia fetita, deci nu putea sa se sinucida". Foarte tare! Si daca Condrea a luat niste medicamente pentru depresie si nu dormise 2 nopti inainte si nu a mai putut tine drumul drept ?? Daca se accidenta la 60kmh...mai era cum mai era, dar omul asta a avut viteza in momentul in care a intrat in copac.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jimi  •  23 mai 2016, 9:01

Dl. Tolontan, va felicit pentru anchetele dumneavoastra.

Cris  •  23 mai 2016, 9:04

Ghitza e un penibil. Vorbeste despre "stat mafiot" in conditiile in care, se cunoaste momentul cand a chemat-o pe Elena Udrea deoparte si i-a zis: "***...??"

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucian  •  23 mai 2016, 9:06

Tolontane, am vazut ca ai scris cuiva, Mai sus: stai calm, nu se poate musamaliza! Pentru mine e Clar deja! Tu faci pe naivul! Cum sa stai calm, cand Mai mult ca niciodata , public, exist elemente informationale de un stat in neregula? Cum sa nu se musamalizeze, cand tu ai publicat un interviu cu unul georgian, care promitea marea cu sarea, si cand s-a publicat un rapport, cica, am ram as, cu gura cascata de sec ce era! Si ce postezi azi, este un cancan! Ce ne intereseaza de un nr de cont, atata timp, cat mare parte din poporul asta deja se indoieste de credibilitatea acestui stat? Ce e de facut? Noi, nu ei! ***! ***! Cum sa circuli cu 150 la Ora, pe o strada de 2 benzi, fara sa fii prins, atata timp cat la aceea Ora pe DN1 la scoala frnaceza era radar, la 50 la Ora? De 2 saptamani, stau *** aia de la circulate cu 2-4 echipaje acolo, in loc sa asigure o patrulare. Corespunzatoare? De filaj, vom afla ca neavand, Decat calitatea de patron ( acoperit cel mult ) nu avea, inca ! Tu, daca Mai scri atatea prosti, sa acoperi, nceputul fulminant, deja devii un cristoiu, adica ceva catre penibil! Inca nu turcescu, Decat daca nu vei realiza ca acest caz este n X gala bute! Citeste si din moise... Guran desigur! Poate te inspira! Fa pasul catre excellenta!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Unu’  •  23 mai 2016, 9:06

Imi place abordarea. Avem a doua persoana care ne poate spune ceva din ce s-a intamplat. Asta daca nu o baga la nebuni. Managerii de spital trebuie sa raspunda. Macar ei ca cine trebuie, si-a facut iesirea deja.

fotbal  •  23 mai 2016, 9:08

daca ma uit la profil pare ca e suicid. parchetul cred ca avea comp de filaj. filajul se face pe interv orare, in cazuri exceptional pe 24 ore. sa vedem si expertiza tehnica

Marian  •  23 mai 2016, 9:13

Domnule Tolontan, am o curiozitate: de cand ati inceput ancheta in acest caz, ati simtit vreun moment ca vi se pun bete in roate, vreun soi de intimidare, orice fel de tentativa de obstructionare a anchetei? Stiu ca nu conduceti si n-as vrea sa par deplasat sau paranoic, dar dupa ce s-a intamplat aseara suntem obligati sa nu mai excludem nimic.

Andy  •  23 mai 2016, 9:16

Datoria unui ziarist este sa se indoiasca. Chiar a ,,murit’’ condrea d-le Tolo? Nu tre’ sa facem scenarii. Dar sa ne intrebam putem? Daca ,,firmuta’’ asta a fost controlata de servicii (conform si presupunerilor lui tariceanu), atunci n-a fost posibila o inscenare oare? Cica, l-a recunoscut dupa haine, ca-n melodia aia ,,te cunosc dupa cercei ...’’. Fosta sotie, zic. A fost pe faza, bineinteles. Cica se face un ,,test adn’’. Daca-l fac la unilab sigur o sa iasa ,,Condrea’’ in ele. Acum, totul se va pune in spatele ,,mortului’’. Pentru 80-90 % din populatia de pe aceste meleaguri tin astfel de manipulari si o sa inghita galusca. Pentru ceilalti care s-au prins oricum nu conteaza. Ca nu-s reprezentativi si nu pot sa miste mare lucru, ca-s putini. In continuare, nimic despre banii care circulau si circula in sistem. Ca doar asta-i subiectul, nu? Plapuma pe tambal. Bine ca-s vestititii ghita & savu vigilenti si ne livreaza ,,securitate nationala’’. In timp ce condrea joaca table pe vreo plaja pustie cu ... codrut marta.

Cătălin Tolontan  •  23 mai 2016, 9:17

@Io: nu ne luam prea in serios, dar sintem convinsi ca adevarul se va afla. Pe ce ne bazam? Pe oameni. Pe faptul ca nimeni nu poate musamaliza o afacere de coruptie de asemenea dimensiuni.

gigelos  •  23 mai 2016, 9:23

Patronul unui grup de firme de nivelul asta isi cumpara un Porsche Cayenne si il inmatriculeaza in Bulgaria ? Adica un second hand ? Si tatal lui , fondatorul firmei ,mergea cu un Opel de cateva mii de euro ? Mai sa fie !

Stelu  •  23 mai 2016, 9:24

In timp ce Condrea e recunoscut de fosta sotie de care e despartit din 2009 :)))) recunoscut dupa haine,comisia parlamentara a ales Seful ROMSILVA pe PAHONTU care conincidenta e cumatru cu austriacul care ne *** padurile de 12 ani SCHWEIGHOFER....Tolo din pacate nu ai timp sa te ocupi si de asta...haidi pa

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

fotbal  •  23 mai 2016, 9:46

vezi rasp lui Lazar. crede ca nu era nevoie de filaj ☺reflexe jos la parchet. daca s-a sinucis n-a vrut sa angreneze pe nimeni in act. a procedat identic ca-n viata. el cu el. si numai el

raj  •  23 mai 2016, 9:47

Surprize, surprize:-))) Ghiciti unde se visa iubita lui Condrea la pensie, ba chiar se si lauda cu asta pe FB. Credeti ca are vreo legatura cu contul din Elvetia? Uliana Ochinciuc in Zurich City,Switzerland. May 23, 2014 · Locul unde voi trai la pensie :)))) Save Zurich City,Switzerland City · Zürich, Switzerland · 4.6 ★ 43,702 people checked in here

JFM  •  23 mai 2016, 9:48

Avem deocamdata o masina nu a lui Coldea ci a Hexi Farm,un cadavru neidentificabil si niste haine recunoscute ca "fiind ale lui Condrea"....Asta ne da dreptul sa credem ca este posibil sa fi fost o inscenare iar Condrea sa fie deja undeva in viata bine ascuns urmand sa ajunga in strainatate acolo unde il asteapta niste conturi grase si unde nimeni nu-l va deranja sa si le cheltuie in liniste.El si cei care l-au ajutat in toti acesti ani sa fraudeze sistemul de sanatate.Daca vreti si un pariu sunt absolut convins ca ADN-ul se va potrivi si el de minune cu cel al lui Condrea,cine a mers pana aici nu se va impiedica de acest amanunt sa mearga pana la capat cu inscenarea.

Violeta  •  23 mai 2016, 9:49

Am vazut cate sesizari a facut SRI, aflati va rog cate au fost facute si de SIE...0 as zice. Nu m-ar mira ca banii din hexi sa fie impartiti in offshoruri SIE.

Ionel  •  23 mai 2016, 9:51

Doar in caz ca nu stiati : https://www.wired.com/2015/07/hackers-remotely-kill-jeep-highway/

Dan Roua  •  23 mai 2016, 9:51

nu am mai auzit ca nevasta (fosta nevasta, din cate inteleg) sa fie chemata la locul accidentului sa recunoasca pe cineva. Deobicei il ia iml-ul si il recunosti acolo. probabil aveau nevoie de stire fff repede! apoi, cateva obiectii de care as vrea sa ne tinem: -Poate Politia Romana arata ochelarii lui Condrea, gasiti la locul accidentului, si desigur, cu dioptriile corecte? _Poate politia Romana sa ne arate Pasaportul lui Condrea, presupunandu-se ca ori era asupra sa, ori era acasa, el teoretic fiind in tara, la volanul acelei masini Multumesc

Catalin  •  23 mai 2016, 9:59

Ati observat ca Ponta disparuse total din spatiul public in ultima perioada cu acest scandal, si deodata, dupa moartea astuia a prins voce!? Hmm...premier de tara se opereaza pana si la genunchi in alta tara, zic si eu!

Cristina  •  23 mai 2016, 10:00

D-ule Tolontan, este adevarat ca ati facut o treaba buna. S-a aflat adevarul. Insa, indiferent daca acest om s-a sinucis sau a fost omorat, ***. Nu stiu cum dormiti noaptea pe perna. Sincer. E nevoie de o tarie de caracter extraordinara. Eu nu as putea. Sa nu ma intelegeti gresit. Ati facut o treaba buna cu dezvaluirile, dar dincolo de asta un om este mort. Stiu ca ati salvat vietile multor oameni. Pe cei pe care i-ati salvat poate nu ii veti cunoaste niciodata. Pe Dan Condrea il puteti identifica usor in mintea dvs. ***. Ma intreb insa altceva. Dvs. nu aveti familie? Nu va este frica pentru ei? Multi dintre noi ar putea face ce faceti dvs., dar pe mine personal ma sufoca frica.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

??????  •  23 mai 2016, 10:01

Observati ca in cazul tentativei de sinucidere a lui Adrian Nastase interventia lui Ioan Rus a fost ceva mai oportuna ? Considerati ca dl.Condrea a fost "abandonat" de cei cu care facea afacerile ?

fotbal  •  23 mai 2016, 10:05

mai zic inca ceva si ma opresc, ti-am cotropit netul. inainte sa-l banuiesc de ocultism statul roman pare mai degraba incompetent. asta vine din faptul ca nu ne consideram inca un stat mafiot? astept expertiza masinii

Tina  •  23 mai 2016, 10:09

mananca *** .. toti stiau .. inclusiv Flori care era mana lui dreapta .. ea si Viorel ... toata lumea stia de diluare ... Viorel spunea prin 2011 ca Dan are bani de salarii pentru urmatorii 10 ani ... ca e baiat destept ... pacat ca a ales varianta asta... trebuia sa raspunda pt ce a facut .. un las

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MirceaB  •  23 mai 2016, 10:10

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Daniela  •  23 mai 2016, 10:11

Dle Tolontan, acest caz este fara doar si poate unul ce nu poate ramane la acest stadiu dar, in numele obiectivitatii, ar fi trebuit (nb: nici acum nu-i tarziu) sa faceti o analiza si sa prezentati public rezultatele cu toate produsele aflate pe piata si care sunt folosite in spitale: firma X dilueaza atat, firma Y nu dilueaza , etc.... DE CE nu ati facut acest lucru deja? Ca orice cetatean ce urmareste ce se intampla, in aceste zile mi-am pus deseori intrebarea: Hexi Pharma este singura companie ce-si dilua dezinfectantii sau asta este de fapt o practica generala si Condrea ajunsese sa deranjeze? O ancheta obiectiva asta ar face - analizarea si publicarea rezultatelor despre toate companiile aflate pe piata, cu nume si cu cifre...altfel, ma gandesc ca s-a dorit eliminarea firmei Hexi Pharma de catre un cartel format de toate celelalte companii din domeniu, aceasta firma ajunsese sa-i incurce. Verificati si faceti public care sunt toate celelalte firme de pe piata, cine le conduce, cum si-au obtinut contractele - incredintare directa sau prin alte proceduri de licitatie ? - etc. Abia atunci va voi crede c-ati facut o ancheta jurnalistica obiectiva. Eu una cred ca Hexi Pharma nu este singura *** neagra. Abia atunci, avand publica activitatea tuturor actorilor dezinfectantilor de pe piata, am putea vedea ce se intampla. Asa cum stau lucrurile in Romania de dupa 89 incoace, cre dca dupa o astfel de investigatie, vom constata ca aceasta firma era doar un copil. Vreau sa va vad publicand rezultate cu toate firmele, aia se numeste obiectivitate jurnalistica.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

show-ul rosu  •  23 mai 2016, 10:12

Condrea este deja la Saint-Tropez....sansele ca el sa se fi aflat in masina aceea nici nu exista...

??????  •  23 mai 2016, 10:15

Observati totusi ca domnul Arafat pare ceva mai insensibil la acuzatii ? Ati verificat si cate infectii nosocomiale au fost in spitale inainte ca domnul Condrea sa livreze dezinfectantii ? Considerati ca ar fi interesant de urmarit si cine va prelua afacerile si proiectele initiate de domnul Condrea si in ce mod vor fi preluate respectivele "obiective" ?

r  •  23 mai 2016, 10:20

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

??????  •  23 mai 2016, 10:21

Avand in vedere cum s-a incheiat "afacerea" considerati ca "in mod simbolic" se poate sustine ca "a fost scos de pe traseu" ? Cine considerati ca ar fi contribuit si in ce mod ar mai fi fost "responsabil" pe gesturile sale ?

Cătălin Tolontan  •  23 mai 2016, 10:21

@Dan Roua: casa lui era relativ aproape, citiva kilometri, asa se explica faptul ca sotia a putut veni repede

alx  •  23 mai 2016, 10:22

1. *** nu cunoastea conceptul de suicid. 2. Ce le-a fost rusine sa strice un porsche? 3. Pe cine *** convingeti voi ca e mort? 4. Ati uitat de alegeri, tactica uzitata de a abate discutia de la bataia politica la ciolan?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Roman bun  •  23 mai 2016, 10:23

De acord cuCristina !!! Chiar poti sa dormi linistit ....??

bute le flic  •  23 mai 2016, 10:23

nu fiti ***, tolo nu face cancan cu contul de elvetia. el da indicii pentru anchetatori. tolo este ca un detectiv.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cris  •  23 mai 2016, 10:28

Bai nene, cata lume crede in OZN-uri in tara asta... este incredibil. Aproape 30 de ani de guvernare a escrocilor, si minim 10 de Dan Diaconescu, au facut ca romanul, in loc sa-si foloseasca logica, sa creada mai degraba in povesti si basme. Este incredibil.

??????  •  23 mai 2016, 10:28

Considerati ca ar putea fi o victima a "razboiului bacteriologic" alaturi de cei de a caror moarte , din motive "nosocomiale" s-a incercat a i se atribui responsabilitati ?

r  •  23 mai 2016, 10:28

faceti expertiza auto in Romania exact cum facea Condrea expertiza dezinfectantilor!Opelul a fost pregatit pentru accident!Cineva spunea despre pasaportul lui Condrea. Dar cine a zis ca avea doar un pasaport?

adi_stelistul  •  23 mai 2016, 10:32

Nu cred ca se sustine ideea unui omor. Pentru ca cel/cei ce l-ar fi comandat (sau executat) nu castiga nimic din moartea lui Condrea. Ancheta abia demarase, acesta era inca foarte departe de momentul in care sa inceapa o colaborare cu procurorii care sa scoata la iveala amanunte compromitatoare pentru alte persoane. Martori-cheie ai intregului dosar sunt in viata si nu pot fi eliminati, sa fim seriosi. E vorba de angajati ai firmei, de angajati ai spitalelor, de factori de raspundere din Sanatate. In toate cazurile, actuali si fosti angajati. Si nu elimini martorul care era cel mai interesat sa taca. Pe urma ancheta abia demarase, sunt dosare cu acte de coruptie mai grave in care pedepsele au fost foarte mici. Iar in toata aceasta poveste doar acuzele de coruptie pot sta in picioare pentru sefii din spitale si sanatate, pentru ca ei pot afirma ca au achizitionat un produs pentru care producatorul a garantat (din cate am inteles procedurile nu prevedeau un control al conformitatii de alta natura decat prin documente). Ba mai mult, am auzit un responsabil care a spus ca legal era obligat sa achizitioneze produsele cele mai ieftine, adica cele ale HexiPharma. In sfarsit, sunt multe argumente pentru care nu cred in alta varianta decat suicidul, chiar daca un scenariu conspirativ ar fi mai atractiv pentru public. Sigur e ca accidentul e o ipoteza aproape deloc plauzibila (inclusiv un accident produs de o afectiune medicala brusca, de genul infarctului). Ar fi prea mare coincidenta. Probabil omul n-a rezistat psihic. Sau a fost genul care mizeaza totul, inclusiv propria viata, pe o singura carte. Nu i-a iesit si gata, "viu nu ma veti avea". Cred insa mai degraba ca n-a rezistat psihic. Inclusiv ideea de a-si baga firma in insolventa a fost o solutie pe care el o vedea pentru problemele lui, luata cumva sub presiune, la care a renuntat singur dupa ce procurorii au obtinut in instanta interzicerea declararii insolventei. Era in toate actiunile lui o frenezie disperata pentru cautarea de solutii. Si probabil ca in momentul in care nu a mai vazut niciuna a clacat. Si-a imaginat ca la audierea de azi va fi retinut, s-a gandit ca cel mai bine este sa-si lase fetita la fosta sotie si probabil ca a amanat pana in ultimul moment ceea ce planuia de cateva zile. Speculez la greu, desigur, dar mi-e foarte greu sa cred in altceva decat suicid. In schimb celor care incearca sa faca, in orice fel, responsabili pe jurnalistii anchetatori de moarte lui Condrea nu le pot spune decat sa fie seriosi! Ei si-au facut datoria, trebuie felicitati pentru asta, si nimeni nu poate fi raspunzator pentru labilitatea psihica a cuiva.

pati  •  23 mai 2016, 10:40

Atâta timp cât politia romana raspune sa suni la 112 ca răspuns la o plângere penala dovedită și polițistul cu grad de inspector sa te speli în audiente și șeful politiei capitalei sub semnătura lui spune ca e totul în regula când îl întrebi de ce se răspunde așa și dacă e legal ce mi s a comunicat, la ce va așteptați? Mergeți la secția 16 bucuresti și va spălați acolo. Nu e banc și nici gluma dețin dovezi și le pun la dispoziția oricui e interesat. Eu la faptul ca România apără hotii

 •  23 mai 2016, 10:41

Explicatii pt voi: La incasari peste 1 ml lei vechi in firma,unii agenti primeau masina noua din magazin....cu care Condrea de cand era platita si ridicata se plimba! cam 7-10 zile! Nu a zgariat nici o masina! Era ahtiat de volan,cu un BMW de peste 400 cp va imaginati ce urma! Ca sa revin,pt a vedea profilul sinucigasului a produs un accident cu o masina nefolosita si fara ITP!!! Va explicam despre zgarcenia acestui individ...doar nu era sa strice un Porche de 60 mii euro cumparat sh din Germania in 2013. Grija mare la ce va urma... Se schimba incadrarea juridica,stia acest lucru foarte bine de la avocatul cu par alb...,detentia neputand sa fie suportata ....a recurs la acest gest...cand nu iti poti asuma propriile fapte recurgi la asemenea gest...si mai implici si pe altii. Este si organismul de acreditare din cadrul ministerului economiei implicat,sora unui politician conducatorul acelei institutii....altfel de ce ar fi fost descinderea la renar saptamana trecuta.......,senatori si deputati. Existau masini inmatriculate HXI,date la pupile politice salariate in cadrul firmelor din grupul HPh.... am fost la voi ieri...ora 14

o femeie  •  23 mai 2016, 10:42

Omul asta trebuia sa plateasca altfel, nu cu viata. In rest, dupa cate cazuri de acte medicale sunt in Ro sa acopere infractorii (de la cazul Patriciu, sinuciderea lui Nastase etc) nu pot sa nu ma intreb: - ce laborator va face test adn -cum de in majoritatea accidentelor de masina frontale soferul e decedat datorita organelor interne, nu capului distrus -e primul dr care il aud ca se sinucide din accident de masina (orice medic a vazut victime paralizate in accidente, si stie sa manipuleze medicamente sa se sinucida) - fosta sotie l-a recunoscut dupa haine. FOSTA. Eu nu as putea face asta cu sotul din dotare ... are suficiente haine si nimic personalizat (ca o rochie de-a mea), iar un accident ce duce la decesul soferului cu deteriorarea capului si fetei ar umple hainele de 4-6 l de sange, si nimic nu ar mai fi de identificat. Si astea sunt niste intrebari de inginera. Extra intrebari: -s-au obtinut toate conturile si desfasuratoarele de cont? Unde si cui a platit in ultimii ani?

handbal  •  23 mai 2016, 10:46

câteva nedumeriri, -de când STATUL (adică țara) este dator să investigheze cazul (o afacere...)? -dacă la locul faptei au fost găsite actele (și evident mașina lui) de ce a mai fost chemată (fosta) soția să confirme identitatea mortului...? -dacă el divorțase de Laura în 2009 de unde știa aceasta cum era îmbrăcat? de ce nu a fost chemată actuala soție? -de unde știa Folipoaie că fetița era la Laura? -etc. așa că dle Tolo lasă-ne cu manipulările...; o întrebare simplă: ai auzit de automobile teleghidate?

marian  •  23 mai 2016, 10:48

Hai sa traiti,domn' TOLO.RO ! BRAVO ! ***.Cred ca avut cel putin 30000 de km\h,pentru ca i-au sarit si rotile dintate din cutia de viteze.Nici cand se prabusesc avioanele nu se intampla asta.Sinucidere de profesionist.Nu a lasat niciun bilet de " adio si n-am cuvinte ", nici macar fata nu si-a lasat-o ne deteriorata,a lasat numai indicii in masina pentru ca anchetatorii sa concluzioneze ,fara echivoc, ca este vorba despre el.Sa vedem pe cine va mai condamna dreapta justie romaneasca la zeci de mii de ani de ocna cu suspendare ,in acest caz.Gata !Pupici ! Vino sambata la bal sa te mangai personal !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ion  •  23 mai 2016, 10:50

Am si eu o curiozitate de unde are domnul Tolontan toate aceste informatii????De la departament de sport la dezvaluiri precum gala Bute, scandalul Hexi cam lung drumul!!!! O fi ofiter sub acoperire? Este imposibil sa ajungi de la sport la aceste dezvaluiri fara nici un ajutor de SUS.... nimeni nu se intreaba?

spinoza  •  23 mai 2016, 10:53

*** Ghita ce mai cauta in Comisii?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

fane  •  23 mai 2016, 10:53

in 1989 Romania avea 23 milioane de locuitori si un numar de securisti (echivalentul serviciilor secrete de azi +jandarmeria) sa zicem X fiind numarul de securisti. In 2016 Romania are 19 milioane locuitori (atentie !!!! 3 daca nu 4 milioane lucreaza si locuiesc in afara tarii) cu cei plecati afara mai raman sa zicem 15 milioane de locuitori. E .... acum vine partea interesanta Romania are in 2016 un numar dublu de securisti !!!! si asta cand populatia s-a redus cu 10 milioane !!!! acuma si securistii astia au nevoie de fonduri, bani de salarii, excursii, masini de lux, vile, amante,etc..... totul se leaga....

Comentează