O martoră care a dus acte împotriva lui Condrea l-a sunat aseară, înspăimântată, pe procurorul de caz. Două întrebări pentru investigatori: 1. L-ați filat? 2. Din convorbirile telefonice nu v-ați dat seama că e posibil să se sinucidă?

Statul român este dator să lămurească pînă la capăt moartea lui Condrea, dar și enorma corupție din jurul acestei firme. Un alt om care, conform surselor, ”participa la licitații și îi avea pe cei din spitale și din MS în buzunar” este în viață

duminică, 22 mai 2016, 9:17

Două întrebări fundamentale pentru clarificare circumstanțelor morții:

  1. A fost sau nu filat Dan Condrea pe șosea? Este greu de înțeles dacă n-a fost supravegheat de vreme ce știa că va fi audiat luni dimineață! Nu-l filezi cu 12 ore înainte de a ajunge la Parchet, unde urma să fie reținut?! Dan Condrea era un om în stare de orice, ceea ce a fost probat dramatic duminică seară. ”Să facă orice” înseamnă că putea să fugă, să intre cu mașina în Piața Universității sau să-i caute pe cei care urmau să depună mărturie împotriva lui. Unul dintre acești martori care a depus deja acte împotriva lui Condrea era înspăimîntat aseară și a  sunat imediat la procurorul de caz. Nu-l filezi pe Condrea în această situație?
  2. În ultimele săptămîni, Gazeta Sporturilor a publicat că Dan Condrea  era deprimat, că era însingurat, că cei din firmă îl considerau vinovat pentru ce s-a întîmplat. În același timp, au existat convorbiri ale lui și sms-uri din care se putea deduce posibilitatea sinuciderii. Nici aceste indicii nu au fost sesizate de Parchet vreme de trei săptămîni?!

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

O ironie de destin. Dan Condrea a murit pe șoseaua dintre laboratorul Unilab, casa lui era în apropierea laboratorului, și fabrica Hexi Pharma.

Patronul Hexi a suferit un accident de circulație duminică seara, în jurul orei 18:30. Prima ipoteză a poliției este aceea a sinuciderii.

Condrea a intrat în primul copac, dintr-un lung șir de pe șoseaua dreaptă.

”Mașina avea viteză foarte mare”, susține un martor ocular. ”Nu sînt urme de frînă”, au declarat cei ajunși la fața locului.

În acest moment, unica posesoare majoră a secretelor lui Hexi Pharma, firmă acuzată că a pus la cale o operațiune de diluare a dezinfectanților în peste 300 de spitale și de spălare de bani, rămîne directorul general Flori Dinu.

„De altfel, Flori Dinu era cea care avea la degetul mic toate legăturile cu directorii de spital și cu mogulii sistemului medical. Condrea nu se băga peste contractele din spitale, Flori Dinu le știa”, a spus pentru Gazetă o sursă din Hexi Pharma.

„Flori Dinu era cea participa la licitații și-i coordona pe agenții de vînzări. Prin ei circulau banii veniți din străinătate”, a mai spus sursa.

”Flori Dinu nu era o simplă angajată. Puterea ei în firmă era mult mai mare decît cea a unui director. Ea neagă orice legătură recentă cu fabrica și cu diluarea, dar pe rețetele de acum cîțiva ani apare și semnătura ei”, afirmă oamenii care cunosc afacerea Hexi Pharma.

Dan Condrea își ținea banii în conturi din străinătate. Unul dintre aceste conturi personale este CH5704835064767572000 de la Credit Suisse Elveția.

Contul este deschis din 2008, de cînd a început și afacerea prin firme off-shore din Cipru, țară unde avea alte conturi.

La un moment dat, firmele off-shore le pusese formal pe numele unor angajați, printre care și Flori Dinu, susțin surse din firmă.

Acestea conturi erau, practic, recipientele secrete din care veneau banii pentru mita din sistemul medical din României. „Și tot din aceste conturi mai luau și protectorii lui Condrea”, susține o sursă care-i cunoaște afacerile.

Aseară, Condrea era așteptat de fetița de 10 ani.

Condrea divorțase de soția lui Laura, cu care fusese împreună vreme de 15 ani, din Facultatea de Medicină din 1994 și pînă în 2009.

În acest week-end, fata de 10 ani rămăsese la soția lui. După-amiază, perioada de vizită se încheia, iar mama și fata îl așteptau ca să vină să ia copilul.

„Condrea n-a apărut și chiar ne întrebam ce se întîmplă”, a mărturisit fosta soție unor prieteni.

„La un moment dat, la ușă a apărut Filipoaie, șoferul lui de la firmă, un tip ciudat care lucrase înainte într-o instituție de forță”, a povestit fosta soție amicilor.

„Noi ne uitam la desene animate, nu știam ce s-a întîmplat. Șoferul nu ne-a spus, mai bine, că a protejat-o pe fetiță”, a încheiat fosta soție.

Întrebată de prieteni dacă Dan Condrea era depresiv, Laura, care a avut multe conflicte cu el și este subiectivă, a răspuns: „Nu era genul care să se omoare, ci genul care te omora el pe tine. Dacă e sinucidere, l-au împins să facă asta!”. După 7 ani de cînd se consideră urmărită de oamenii și de aliații lui Condrea, despre care susține că i-a luat toți banii, fosta soție este tulburată, iar autoritățile nu i-au luat versiunea SF niciodată în calcul.

Dan Condrea era un șofer experimentat, „și era pasionat de karting”, a mărturisit un angajat al Hexi Pharma, care exclude accidentul clasic de circulație.

Opelul în care se afla Dan Condrea era o mașină din 2010, inscripționată Hexi Pharma.

O cumpărase pentru tatăl său, fostul farmacist al Spitalului Universitar de Urgență fiind fondatorul afacerii și stingându-se în 2011.

Astăzi, duminică, se împlinesc patru săptămâni de când l-am întâlnit pe Dan Condrea. Atunci i-am arătat cele două rețete care demonstrau că Thor și Suprasept erau diluate inteționat, din fabricație.

Era 24 aprilie 2016.

N-a negat nimic, după cum n-a negat niciun moment după aceea.

A spus doar că va verifica. A luat hârtiile și a plecat spre fabrica Hexi Pharma din Mogoșoaia. Au venit acolo Flori Dinu, directorul general, directorul de producție Mihail Leva și alți câțiva oameni apropiați lui Condrea.

După patru ore, bărbatul a plecat din fabrică, singur la volan, și a luat-o exact pe drumul pe care, ieri, la 18:30, și-a găsit sfârșitul într-un accident solitar de mașină. Fără urme de frânare.

Ce a vrut să spună cu acest sms?
Duminică, la prânz, înainte de accident, am discutat cu mai mulți oameni din compania Hexi Pharma. Ca să aflăm ce se mai întâmplă.

Condrea se izolase de ceilalți din companie, care îl considerau responsabil.

Dialogul cu unul dintre acești oameni. Încă o dată, discuția cu sursa din Hexi Pharma a avut loc cu aproximativ cinci ore înainte de accident.

– Ați mai păstrat legătura cu Dan Condrea?
– Îmi dădea mesaje când și când. Mi-a dat un mesaj recent.

– Și ce a scris în el?
– „Stați liniștiți că nu o să mai lucrez în domeniu!”.

– Ce înseamnă asta?
– Nu-mi dau seama exact. Se referă probabil la ideea că ar putea să-și revină compania fără el, eu așa citesc mesajul.

– Condrea este surprins de rezultatul analizelor?
– Da, este șocat. Spune că știa de Thor, a recunoscut asta, dar de celelalte de jură că nu știa că au probleme.

– Flori Dinu cum este?
– Pe calmante.

– Și ea e șocată?
– Da, pentru că spune că nu știa nimic, absolut nimic despre diluare. Că doar Condrea conducea fabrica, nimeni în afară de el nu avea legătură cu fabrica.

Către o vecină, cu o săptămână înainte: „Decât să fac închisoare mai bine mă omor”
Sms-ul către omul din Hexi e bizar, însă nu e, neapărat, mesajul unui sinucigaș.

Pe de altă parte, varianta sinuciderii a fost anticipată de o vecină care s-a întâlnit cu Dan Condrea exact weekend-ul trecut. „Condrea era abătut și mi-a spus că decât să facă închisoare mai bine se omoară”.

Mai mulți parlamentari din Comisia de Control al SRI au cerut imediat să se facă public filmul filajului.

„Este ciudat! Cum să nu fie filat?”, a spus senatorul Daniel Savu, membru al Comisiei de Control al SRI.

Numai că, din declarațiile oficiale, primii care au ajuns la el au fost cei de la Ambulanță.

Dacă exista filaj, normal ar fi fost să coboare și să încerce să-i dea primul ajutor. Sau poate că i-au dat și au dispărut.

La cîteva minute după ce televiziunile au anunțat accidentulfatal, deputatul Sebastian Ghiță, membru în Comisia de Control a SRI, a vrut să facă o declarație pentru ziar.

Ghiță n-a spus-o direct și oficial, dar lasă să se înțeleagă că îi e realmente teamă și pentru soarta lui.

– Bună seara, ce doriți să spuneți?
– Că mîine ne vom întruni în Comisia Parlamentară și vom cere ca echipa de filaj să facă public raportul și filmul accidentului.

– Sînteți sigur că exista o echipă de filaj?
– Cum să nu existe?! După un asemenea scandal public să nu existe este imposibil. Aici nu vorbim despre cineva care a furat din rația de mîncare, ci care a participat la o operațiune criminală de pe urma cărora au murit, probabil, zeci de mii de oameni prin infecțiile nosocomiale. Cum să nu fie urmărit în fiecare moment?

– Dar comisia din care faceți parte nu are nici o atribuție decît în materie de SRI. Dacă nu erau de la SRI?
– Nu ne putem asuma riscul ca România să fie considerată un stat mafiot! Nu pot muri oameni fără o explicație clară. Eu am avut mereu încredere în instituții, dar acesta este un caz care se cere lămurit!

– Încă o dată: nu e treaba dumneavoastră dacă nu e filajul de la SRI.
– Era un caz de siguranță națională! Dar indiferent cine l-a făcut, Parchetul, DNA, cei de la MI sau SRI, echipa de filaj trebuie să spună oamenilor ce s-a întîmplat. Este fără precedent în România și nu putem fi considerați un stat mafiot. Mîine se poate întîmpla oricui!

 

 

Cele 23 de părți ale investigației:

Comentarii (254)Adaugă comentariu

sorin  •  23 mai 2016, 10:55

Clar a fost sinucidere. Pai cum sa nu fie altfel ? Ce om normal la cap care nu vrea sa se sinucida, circula cu o prastie de masina mica cu asemenea viteza ? (aproape de maximul posibil cu masina aia mica) in drum catre copil lui ? Cum sa te duci sa-ti iei fetita si sa conduci cu peste 150 km/h ? Nu era urmarit de nimeni, sosea buna dreapta, sofer experimentat aproape de un nivel superior. Si erau doi martori care au vazut. Avea multe masini mult mai tapene. Clar, a luat masina cea mai putin probabil sa reziste la un impact in copac, el stiind cum se comporta o masina la accidente. Erau cativa copaci pe drum, pe care i-a "vanat" si a intrat in ei. Era mult prea mare rusinea in care cazuse, stia sigur ca il asteapta cel putin 15 ani de inchisoare. A si spus ca mai bine se sinucide. Fetita este mare, poate intelege, este ingrijita si crescuta de mama ei fara probleme. Multi ar face la fel. Intrebarea este, de ce nu a fost arestat din primele momente acest om ? Evident ca era filat si monitorizat "de la distanta" sa nu fuga, telefoanele erau ascultate...dar nu este suficient, pentru ca el ar putea " sa scape", asa cum s-a si intamplat. Statul are interesul sa-l aresteze si sa afle cine mai este implicat. Multi din sistem rasufla usurati acum ca au scapat, ca puteau fi dati in vileag. Deci asta, vreau sa fie trasi la raspundere cei care nu si-au facut treaba, care nici macar nu l-au tinut in casa.

Dan Roua  •  23 mai 2016, 11:08

da Tolo, dar eu am inteles asa: el merge spre FOSTA sotie ca sa o culeaga pe fiica lui. Cum nu a mai aparut, fosta sotie a sunat pe mobil, nu a primit raspuns, politistii de la fata locului au sunat inapoi si au vb cu ea, a fost chemata la locul faptei. deci inteleg ca FOSTA sotie a fost chemata acolo si ca l-a recunoscut dupa.... haine?! cum e posibil asa ceva? de investigat...

Jon  •  23 mai 2016, 11:11

Asteptam acum ca Flori Dinu era cea care avea la degetul mic toate legăturile cu directorii de spital și cu mogulii sistemului medical, sa iasa in fata si sa spuna toate persoanele care au participat la acest genocide impotriva romanilor.

mariobv  •  23 mai 2016, 11:12

"Unul dintre acești martori care a depus deja acte împotriva lui Condrea era înspăimîntat aseară și a sunat imediat la procurorul de caz. Nu-l filezi pe Condrea în această situație?" In aceasta situatie cum sa-l mai fileze aseara cand el deja era mort??

Mihai  •  23 mai 2016, 11:17

Condrea nu a diluat singur substanțele dezinfectante! Nu înțeleg de ce ancheta dvs. nu ii scoate la lumina pe cei din echipa lui Condrea, pe cei care efectiv au creat amestecul de subtante, pe seful laboratorului si pe cel de testare. Cum au dormit ei acasa linistiti in fiecare noapte, ani de-a randul? Erau linistiti ca poate si membrii ai familiei lor s-au dus in spitale? A pune reflectorul doar pe Condrea a fost si este o greseala, v-a scapat mult mai mult. Daca ati vazut Spotlight, înțelegeți cea vreau sa spun.

zuzu  •  23 mai 2016, 11:18

De inscenare nu zice nimeni nimic?

Dan Roua  •  23 mai 2016, 11:23

eh, stiu ca o sa sariti pe mine acum, dar uite de ce uneori arestul preventiv e bun: pt ca nu lasa sa se piarda martori (adica probe si declaratii).

IonIonescu  •  23 mai 2016, 11:24

Stiu ca nu-i esential insa totusi e corect fosta sotie. Ca divortasera/se separasera asa cum ati mai spus plus ca aveau si un aranjament legat de vizitare.

iceman  •  23 mai 2016, 11:25

Tolo, cam pe cand incepi cu Huidu?

Craioveanu  •  23 mai 2016, 11:28

Fenomenala serie de articole si investigatii realizata de gsp. Multumiri din partea tuturor romanilor. Am citit pe nerasuflate articolul. Punctul 10 totusi nu l-am prea inteles.

intrebare  •  23 mai 2016, 11:30

Ce parere aveti de ipoteza nr. 3 de la acest articol? https://reportajelive.wordpress.com/2016/05/22/nu-a-fost-accident-patronul-hexi-pharma-a-fost-ucis/

Aurelia  •  23 mai 2016, 11:30

Stimate domnule Tolontan Poate va mai amintiti de mine.V-am spus atunci ca imi pareti cel ai onest ziarist iar sotul meu citeste ziarul dv, zilnic.Doream sa ma ajutati intr-o problema foarte importanta,legata de suiectul cazinourilor si salilor de jocuri in blocuri de locuinte.Prin legea care a permis acest lucru ne-au distrus vietile.Dupa aproaope 10 ani de chin si nopti fara somn,ne-am imbolnavit siurmam tratamente medicale pentru toata viata. Mi-ati spus atunci ca dv.va ocupati doar de investigatii care au legatura cu sportul.Dar ce legatura are cazul "Colectiv"sau "Hexufarma"cu sportul? Dupa ce ne-am imbolnavit am plecat din apartamentul de pe Calea Mosilor,locuind untr-O singura camera de circa 7 luni,dar nu reusim sa vindem apartamentul intrucit dupa ce constata ca la parter funcioneaza sala cu peste 30 aparate slot machine,se retrag.Nicaieri in Europa si Statele Unite nu este permis asa ceva.Aceasta problema nu ar trebui sa fie si in vizorul ziaristilor?

ANDREI RAFAEL FLORIAN MIHAI  •  23 mai 2016, 11:31

Daca este adevarat ca sa facut magarii cu dezifectantii nul plangeti pe ***.A inbolnavit multa lume ***.APP banii din conturi ar trebuii confiscati de stat,

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bianca  •  23 mai 2016, 11:31

Iata scenariul meu -Tatal lui Dan Condrea,fost farmacist la Spit.Municipal a infiintat firma avandu-l langa el pe Ion Mateescu ,fost barosan in Min Sanatatii,om influent,cu ajutorul caruia a putut sa se infiltreze in spitale,rezultatul fiind pe parcursul a 22 de ani de ativitate a peste 12.500 de contracte.In 1996(la doi ani dupa infiintarea firmei),Ion Mateescu isi cedeaza cele 40 de procente lui Dan Condrea-pe atunci student. -Dan Condrea a fost adus in firma de tatal sau,nu ptr ca ar fi fost capabil sa coordoneze aceasta activitate,ci ptr ca dorea ca afacerea sa fie de familie,iar baiatul lui sa ramana dupa decesul lui unic asociat si sa manance o paine buna. -De licitatii si aranjamente privind distributia de ocupa directoarea firmei,Flori Dinu,iar de productie se ocupau angajatii sub coordonarea directorului Mihail Leva. Acesti doi directori au fost cei care au decis diluarea dezinfectantilor fara stirea lui Dan Condrea(din articol rezulta ca Condrea a ramas socat cand a vezut rezultatele analizelor).Si cum in firma a fost cooptata(benevol sau fortuit) si logodnica moldoveanca Uliana Ochinciuc(cea care si-a adus rudele, dar si cativa raketi), ea avand vreo 5-6 procente din beneficii,toata lumea trebuia sa manance o paine alba, nu?*** -Aflandu-se in pericolul de a fi retinut azi cu ocazia chemarii sale la Parchet,probabil ca Condrea a decis sa ii dea in gat pe cei care diluasera dezinfectantii,iar ei i-au venit de hac umbland la frane si distragandu-i atentia prin apeluri telefonice sau sms-uri.Dealtfel, unul dintre politistii sosti imediat la locul accidentului a auzit telefonul sunand, si neputand raspunde imediat, l-a apelat pe cel care sunase, adica moldoveanca Uliana.Probabil ca ea il santaja, asa cum facuse si cu angajatii , spunand ca, contra a 5000 $/euro.un rachet adus de ea poate face orice. Nici eu nu cred in ipoteza sinuciderii.Poate vom afla sau nu..adevarul...nu privind mafia cu dezinfectantii, ci macar privind accidentul.Intuitiaimi spune ca scenariul meu este corect

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Filatu  •  23 mai 2016, 11:34

Asta cu filatu scoasa de Ghiță e gargara de 2 lei..pai cine să-l fileze, cei care lau protejat și ținut în spate 10 ani.? ba din contra ,lau lăsat liber sa aleagă intre fuga din tara și un copac..El a ales copacul ca un adevărat "uomo di onore",precum mafioții sicilieni atunci când erau prinși cu mâța în sac de politie. Aseară sau desfăcut multe sticle de șampanie prin birourile Sri, ministerul sănătății etc

Luca  •  23 mai 2016, 11:35

Faceti o paralela Vonica/Polisano - Condrea/Hexi . Vedeti pe mainile cui a ajuns Polisano , vedeti in stadiu e dosarul retetelor ...

Mozzie  •  23 mai 2016, 11:36

Chiar Condrea a murit sau a fost asa de ochii lumii ? Un om cu atatia bani,relatii,destul de tanar,sanatos NU se sinucide.Pasibil de puscarie intre 6 luni si doi ani probabil cu suspendare NU se sinucide...Deocamdata avem un cadavru.Nimeni nu poate avea certitudinea ca este el.S-au gasit niste acte langa masina.Adica totul era distrus dar actele de identitate erau acolo neatinse.Hmmm ....

Ovidiu  •  23 mai 2016, 11:42

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dani  •  23 mai 2016, 11:43

Eu nu pot sa cred,ca un nene,pe un site al unui "jurnal sportiv " face investigatii de "***". Monseniorule,daca esti atat de bun (si poate esti ) mergi la un ziar de profil,la o televiziune ca BBC,CNN,etc. ...cand sportul romanesc a ajuns in "colapsul colapsului" dumneata o faci pe marele investigator FBI ,stai si faci niscai investigatii ***,de parca nu mai e nimeni care sa faca acest lucru....de asta nu merge nimic,pt ca nimeni nu face ceea ce trebuie si ceea ce este calificat sa faca.Medicul sa faca acte medicale,nu afaceri,Profesorul sa alfabetizeze nu sa faca dosare,jurnalistul pe politica externa,sa se ocupe cu asta,nu cu stiri mondene,un jurnalist sportiv sa scrie despre fenomen (atentie,fenomen,nu doar fotbal ),nu sa devina un COLOMBO al "purificarii "sociale,etc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Venom  •  23 mai 2016, 11:51

@Tolo: PONT Lipsește din tablou o pistă esențială: Nu şi-a pus nimeni întrebarea că, poate, Condrea vorbea la mobil? Asta ar explica lipsa de reacție și a frânelor. Procurorii au acces, cu mandat, și ar trebui văzut listing-ul de la telefoanele sale, în momentul accidentului. "Legendarul procuror" ar trebui ÎNTREBAT dacă a cerut convorbirile lui Condrea și dacă nu, când le cere.

Cris  •  23 mai 2016, 11:51

Domnule Tolontan, nu uitati de mega-ancheta care trebuie declansata pe "medicamentele generice"... Anual Casa Nationala de Asigurari de Sanatate deconteaza sume uriase pentru plata unor medicamente care, e posibil, sa nu contina altceva decat prafuri inerte si zahar in compozitie. Cine are de gand sa sigileze o farmacie, sa ia la puricat aceste medicamente??

Ian  •  23 mai 2016, 11:54

Cataline sincer după ce am văzut aseară parcă o sa vad si mașina ta doamne ferește în situația asta. Cred ca ai intrat într-o zona foarte periculoasă . Succes în continuare si sper sa mai aflăm si altele ca la cum e capusata România sigur multe sisteme de acest tip funcționează în diferite alte domenii .PS . Foarte ciudat Ghiță *** ca si Condrea a început sa atace chiar sistemul care l-a hrănit si pe el.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mitică  •  23 mai 2016, 12:07

stați liniștiți că atunci când capeți o infecție, o tratezi cu antibiotic. Or mai fi și unii care mor, dar nu sunt zeci de mii. Tot sistemul este puternic viciat peste tot, medicină, învățământ, nu vă inchipuiți că la parchete sau poliție este curat. Oare sticla de vin pe care o cumperi din marchet nu este diluată, sau cea de whisky, lichior sau altceva ? Câți am spus că în benzină avem apă (deși legea fizicii împiedică aceste licori să stea amestecate. Omiteți faptul că Dan Condrea (dacă a fost el în mașină și nu e o inscenare) putea suferi un atac de cord. Altfel, oare nu a știut ANAF ul ce se întâmpla la Hexi ? Și cine comanda ANAF ul ?

remus  •  23 mai 2016, 12:11

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

galka  •  23 mai 2016, 12:15

Si daca a facut infarct la volan? Ce parere aveti?

SOS Romania  •  23 mai 2016, 12:16

E clar ca s-a sinucis... insa este vorba de crima prin sinucidere. Sunt multi scriitori care au descris fenomenul... Multi care au fost anchetati au vrut sa ia cu ei in mormant secretele... pentru ca "asa e mai bine"... si imi amintesc de Erbasu si poate chiar de Nastase-Bombonel... ca doar nu lui I-a venit ideea sa se impuste... a respectat si el un ordin, chiar daca pe jumatate, ca sa impace pe toata lumea. Gigi Becali e prea credincios pentru a face asa ceva dar... oare lui nu i s-au inoculat asemenea idei? Ca si el stia prea multe... Pacat ca a murit asa... mai putea trage cativa dupa el, in puscarie... si se mai curata putin sistemul... dar extrem de putin .

pentru Ian  •  23 mai 2016, 12:17

Daca n-ar fi oameni ca Tolontan Catalin, atunci am fi morti ca natie! Daca ii sustinem noi, poporul, atunci cri... de la varf nu vor mai avea nici o sansa!

Flor  •  23 mai 2016, 12:17

si eu m-am gandit astzi la cazul Polisano...seamana mult

Vnbv  •  23 mai 2016, 12:22

Condrea, la fel ca Patriciu, e bine mersi si se bucura de banii sai ***. Presa prin *** tolo si altii musamalizeaz acest caz, gen "a murit singurul vinovat". Mai exista vinovati, in acea firma si la SRI, pentru ca SRI AVEA CONTRACT CU EI. Sau nici aia nu stiau? Dar nu se va ancheta nimic, pentru ca statul de drept e o gluma morbida iar justitia e mai stramba decat curbura Carpatilor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

handbal  •  23 mai 2016, 12:24

am revenit, dacă tot faci investigații este simplu de aflat, -unde este pașaportul individului (eventual dacă a ieșit din țară...). -cine a sunat la telefonul mobil (care mai funcționa până a venit polițaiul?!), fosta sau actuala? -pe de altă parte, legătura dintre filaj și sinucidere este ca legătura dintre ...ștampila primăriei și coada vacii (vrei să sugerezi că mafioții nu mai trebuie urmăriți prin filaj că se sinucid???)

Dante  •  23 mai 2016, 12:26

O fi fost diluat lichidul de frana....

jean  •  23 mai 2016, 12:31

OMERTA ... "a fost sinucis" c*** ! Simplu si atat ! E mai rau ca in Mafia din Italia, acolo unde statul lupta impotriva Mafiei, in Romania, statul ESTE MAFIA ! Decat sa se afle numele ***, mai bine sa "fie sinucis" Condrea ... la fel "l-au sinucis" si pe Codrut Marta ... pe procurorul "prieten" al lui Ponta, care urma sa dezvaluie tot ... si cine stie cati altii care nu sunt "publici" ....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

marta  •  23 mai 2016, 12:52

verificati activitatea MEDCENTER , a lui Razvan Radescu si a proprietarului (israelian) . Ce spagi au dat directorilor de spital si primarilor pentru aparatura medicala . Verificati averea - asta va spune multe..

socului  •  23 mai 2016, 12:53

Este foarte ciudat... Sunt multe comentarii pe care le taiati pentru ca nu exista probe... E blog sau sala de judecata? Nici pe internet nu mai putem sa ne dam cu parerea? Tolo, nu toate articolele/investigatiile tale au avut de la inceput 100% date concrete. Cum ti-ai "permis" sa le publici? Jos Cenzura!

Cris  •  23 mai 2016, 13:22

Daca e adevarat, ca vorbea cu sotia lui la telefon, lucrurile se complica - sinuciderea devine accident auto. E putin probabil ca un sinucigas sa sinucida in direct pe telefon cu sotia... Iar acest lucru se poate verifica foarte usor. N-o fi avut filaj dar sigur avea mandat de interceptare pe telefon (daca tot era liber, presupun ca nu era liber ca pasarea cerului). Ascultarea convorbirilor de pe telefon (inteleg ca SRI nu mai face asa ceva de cand cu Curtea) ar putea face lumina. Avea totusi cineva masuri de interceptare pe telefonul lui Condrea, in aceste ultime zile ??? Daca nu avea, e foarte grav pentru ca el putea continua activitatea infractionala, in libertate. Deci: se poate verifica daca chiar vorbea cu sotia in momentul impactului, fapt care aproape ar anula ideea de sinucidere - de altfel nici nu a tras brusc de volan, doar a parasit soseaua si s-a dus in pom.

Remus  •  23 mai 2016, 13:25

Domnule Tolontan, am scris ca e ipoteza MEA si nu am spus nici un nume in mesaj, dar ceea ce am scris are sanse extrem de mari sa fie adevarat. Poate repostati mesajul meu. Multumesc. Daca nu, reiau in cateva cuvinte. Expresul de Buftea a publicat o imagine cu cadavrul. In poza se vede clar un corp gras! Ori Condrea era slab si uscat, nici burta nu avea, iar bratele ii erau subtiri. Nu cred ca a fost lasat sa plece in strainatate, pentru ca avea informatii care ar fi daramat un sistem intreg, insa cred ca cele doua cadavre au fost inlocuite la momentul potrivit, dupa ce Condrea ar fi fost “sinucis” in alta parte.

Catalin Escu  •  23 mai 2016, 13:35

Sistemul sanitar din Romania este o cloaca din care angajatii statului cu functii de raspundere si nu numai ( de la Manageri si Directori trecand pe la birourile de achizitii pana la magazioneri si asistentele sefe) isi rotunjesc ( sau de fapt au principalul venit) veniturile din banii poporului dati la buget. De peste 25 de ani din bugetele spitalelor s-au furat MILIARDE, de Euro desigur. Nu sunt convins ca v-a putea sa dispara Mafia din spitale!!!

Valentin  •  23 mai 2016, 13:35

Sa ii faca test ADN sa vedem daca fetita este a victimei desfigurate gasita in masina. Nu porcarii de genul, i s-a luat periuta de dinti din locuinta si fire de par.

ionut  •  23 mai 2016, 13:38

Primul gand .... inscenare. La banii lui..... Sinucidere? Pt. proști.... Probabil e un fost securist sau colaborator.... de avea atâta protectie din partea statului.

lemon  •  23 mai 2016, 13:43

@socului, vezi ca atunci cand ai depus comentariul e bifat acolo "sunt de acord cu regulile site-ului". aici nu esti "pe internet" in general, ci in spatiul gazduit de cineva. jurnalistul isi face propriile verificari si la nevoie, raspunde legal pentru ce scrie in articol. tu raspunzi pentru ce e in comentariu?

bg  •  23 mai 2016, 13:51

GAMBITUL REGELUI! Este un sacrificiu de pion facuta in deschidere cu scopul de a obtine un avans in dezvoltare. Deoarece tavalugul declansat a luat-o serios la vale (de fapt in sus) si nu putea fi oprit, apropiindu-se vertiginos de esaloanele superioare, protectia si-a retras sprijinul, s-a retras din combinatia banoasa, invocand probabil motivul:"ce ti-am spus noi sa diluezi dezinfectantii?". Una este sa fi un patron de firma care incalca legea si alta este sa fi un reprezentant al autoritatii statului intr-o institutie. Cand se descopera o ilegalitate (facuta sub obladuirea sau din ordinul verbal al sefului) toti se dau la o parte si se arata cu degetul spre angajatul cu functie de executie. Niciodata cei cu functii de conducere (care au contrasemnat documentul) nu isi iau raspunderea faptei sau nu-si recunosc partea de vina. Concluzia: suntem condusi de iresponsabili. Daca vrei sa ai functie de conducere trebuie sa fi mai bine pregatit, mai capabil decat subalternii ca sa poti sa-i controlezi, sa sesizezi greselile. Cat de pregatiti sunt parlamentarii nostri ca sa controleze activitatea SRI? In caz contrar, poti deveni un simplu girant al activitatii raportate de institutie si un paravan legislativ pentru alte activitati neraportate. Si mai si afirmam ca suntem siguri ca "si-au facut datoria". Se vede cu ochiul liber cum si-au facut datoria: cazul nu aduce atingere sigurantei nationale, desi este vorba de ocrotirea sanatatii (vezi Constitutie - Drepturi: art. 34) si punerea in pericol a sanatatii publice. Se aplica principiul: "dezbina si stapaneste" (medici contra pacienti) si mai de curand ministrul muncii invrajbeste pensionarii (cei cu pensii speciale contra celor obisnuiti). Lasa-i pe ei sa sa certe , ca noi ne vedem de afaceri...

Lucian  •  23 mai 2016, 14:02

Tolontane, Cand Mai multi gandesc la fel , ce te faci? Ai intrat in hora, joac-o corect! Lasa faptul cu rabdarea, cu nemusamalizarea, ca bate iar la ochi! Situate a degenerat, si pari depasit! Citeste! http://www.stiripesurse.ro/fostul-procuror-din-cazul-panait-lanseaza-o-noua-ipoteza-in-cazul-decesului-lui-condrea_1135152.html

pentru lemon  •  23 mai 2016, 14:02

Ce faci,intimidezi oamenii ca sa nu mai scrie aici? Imi suna a servicii ce faci tu pe-aici. Pe forumurile ziarelor intalnesti (***) cei mai inteligenti oameni si in cel mai mare numar adunati la un loc, de unde se pot extrage informatii extrem de valoroase, e practic un brainstorming gratuit.Lasa oamenii in pace sa scrie ce vor, dupa tine astia care ne omoara cu zecile de mii au actionat legal, nu? Si-au asumat moartea noastra, nu? Nu au facut-o asa, oricum, ca noi pe aici, nu?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

popas  •  23 mai 2016, 14:04

asta este o inscenare,iar Condrea este deja in tarile calde cu alta identitate,nu ar fi nici primul,nici ultimul.Ce este mai trist, este faptul ca a facut-o cu stirea asaziselor organe competente ale statului protector al hotilor si gunoaielor.Ma intreb cand *** se va mai trai cinstit si normal in tara asta?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cris  •  23 mai 2016, 14:05

Domnilor și-a înscenat moartea. Sunt absolut convins de asta. Nu se poate în mașinile moderne cu airbag-uri să fie desfigurat încât să nu poată fii recunoscut decât după haine Eu nu înțeleg cum nu scrieți asta. E incredibil omul ăsta râde de noi acuma. Ne-a făcut pe toți super tare.

Song  •  23 mai 2016, 14:09

Domnule Tolontan, dvs care veniti din lumea sportului nu va spune nimic data nasterii dlui Condrea(01.01.1975)? Nu aduce a data de nastere pt fotbalistii africani care la varsta de 20 de ani aveau deja si nepoti... sa ascunda si acest aspect niste legaturi ciudate care plecau dinspre dl Condrea spre diverse cercuri?

Cristina  •  23 mai 2016, 14:18

Cum sa fie identificat dupa haine???!!!! De unde stia fosta sotie cum o sa fie imbracat cand vine sa ia fetita?????!!!! Sunt multe intrebari fara raspuns seamana cu accidentul printesei Diana!!!!

Hmm  •  23 mai 2016, 14:23

Cand scriam acum cateva saptamani ca vor muri oameni mi-ai moderat mesajul ca cica instiga la ura!!! Am si eu o intrebare la mataluta: Cum se face ca in investigatiile matale mor oameni ? Pentru ca Condrea a fost al doilea sinucis dupa cel din Valcea Pradatu. http://www.romaniatv.net/s-a-sinucis-un-om-cheie-in-dosarele-elenei-udrea-arhitectul-partiei-de-la-obarsia-lotrului-s-a-spanzurat_236109.html si al doua intrebare suna cam asa: Cine e acum omuletul verde in toate chestiile astea ca deja apar alti omuleti verzi care iti sar la beregata? http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-21014461-teoria-conspiratiei-cazul-mortii-lui-dan-condrea-conspiratorii-interesati.htm Stiu ca nu ai curaj sa raspunzi asa ca mai bine ne apucam de sport nu?

jiji  •  23 mai 2016, 14:24

bravo hahalera turbata care esti,ai reusit sa-l omori si pe asta,urmeaza flori dinu,pa ritzi piti ai bagat-o la ocna iar pe tanti nuti abia astepti sa o vezi legata;esti un monstru sadic si sau un imbecil solemn.

v-au invadat „baietii”  •  23 mai 2016, 14:46

Ar fi culmea tupeului *** (al serviciilor) sa-i punem in carca lui Catalin Tolontan acest deces! Dar ca acest Condrea & co au omorat zeci de mii de oameni prin spitale, care au trecut cu brio de operatii, dar n-au mai trecut de infectii (vezi toni tecuceanu un exemplu cunoscut de toti), de ei ce mai ziceti, HMMM si JIJI?? Sau ca urmam si noi la rand, dar ne-au salvat acesti jurnalisti ? Ca daca nu se facea aceasta mega ancheta, nimeni nu-i oprea pe *** astia sa continue!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează