Ambulanța președintelui României și cele ale CSAT au utilizat antiseptice diluate Hexi! Autoritățile recunosc doar anii 2013-2014, sursele ziarului susțin că ”s-au folosit nu doar la Băsescu, ci și la Iohannis”

Președinte 70% protejat! Încă un serviciu secret a eșuat în fața firmei Hexi: SPP și ambulanța de la Spitalul Militar foloseau la Cotroceni produse neconformei

marți, 24 mai 2016, 6:59

UPDATE: Gluma zilei pe net:
„- Lui Tolo nu-i merge siteul!
– Lasă, își revine el, important e să îi meargă frânele de la mașină”

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Joi, 19 mai, Gazeta Sporturilor a întrebat Președinția României dacă a folosit dezinfectanți Hexi Pharma, „indiferent care a fost firma contractoare”.

Răspunsul a venit vineri, chiar în ziua conferinței de presă a lui Klaus Iohannis: „Administrația Prezidențială nu a achiziționat niciodată dezinfectanți de la firma Hexi Pharma, nici direct și nici prin alți furnizori”.

Diferența este evidentă.

Și trucul este slab.

Ziarul a întrebat dacă au folosit, Palatul Cotroceni a răspuns că n-a cumpărat.

Poți folosi fără să cumperi tu.

Dar nu era o discuție de făcut cu președintele, în direct.

Cine asigură intervențiile de urgență ale președintelui?
„Puteți folosi substanțele chiar dacă nu le achiziționați dumneavoastră. De pildă, dacă le cumpără alții: SPP sau cei care asigură asistența medicală a președintelui. Cine asigură asistența de urgență a președintelui României?”, am pus încă o întrebare staff-ului de la Cotroceni.

Între timp, SPP ne răspunsese că nu a folosit produse Hexi. E corect, dar cei de care SPP are grijă au folosit!

Cine asigură asistența medicală de urgență pentru președintele țării și pentru cei din CSAT?

Pentru că informațiile ziarului sunt acelea că nici cel mai protejat om din țară, indiferent cine a fost acesta în ultimii 10 ani, nu a scăpat de contactul cu biocidele diluate.

Unitatea specială se numește SMUTS
„Spitalul Militar Central oferă echipajul care asistă președintele. Întrebați-i pe ei, vă rugăm!”, spune Palatul Cotroceni.

Siguranța, inclusiv cea medicală, a președintelui este datoria SPP. Iar SPP încheie, prin lege, un protocol cu Spitalul Militar Central. Și, precum restul României, nici SPP și nici SMC nu verifică antisepticele pe care le utiliează pentru președinte.

Mai concret, medicii și asistenții de la Unitatea de Primiri Urgențe din Spitalul Militar sunt cei care asigură asistența de urgență și pentru președinte, și pentru ceilalți membri ai CSAT.

Ei formează Serviciul Medical de Urgență și Transport Sanitar (SMUTS) care se află în subordinea Spitalului Militar

Punem întrebarea legată de produsele Hexi către Spitalul Militar. Care ezită.

„Vineri, după ce le-ați trimis cererea, s-au sfătuit șefa spitalului, generalul Florentina Radu, și șeful Direcției Medicale a MApN, colonelul Constantin Ștefani. Ei știau, evident, că s-au folosit Hexi și pe vremea lui Traian Băsescu și acum, la Klaus Iohannis! Dar nu știau cum să îmbrace răspunsul”, susține o sursă din zona medicală a Armatei.

Spitalul Militar Central a evitat să dea vineri vreun răspuns, deși, din informațiile ziarului, acesta era redactat.

Polyiodine, diluat cu 30%

.

Între timp, duminică seara moare Dan Condrea și totul intră într-o spirală strânsă a neîncrederii publice.

Din informațiile din interior, rezultă că Spitalul Militar Central a trimis încă de vineri către Ministerul Apărării răspunsul despre Palatul Cotroceni, așteptând aprobarea de a-l da mai departe.

Ca să fie limpede, toate aceste tărăgănări au ca obiect o informație publică: pentru că felul în care sistemul medical eșuează să-i protejeze pe președintele țării și pe ceilalți membri CSAT reprezintă o chestiune de interes public.

Ieri după amiază, Spitalul Militar Central răspunde că nu au folosit dezinfectanți Hexi Pharma, „ci, doar în anii 2014 şi 2013, antiseptice cu aplicare locală (soluții pe bază de iod, respectiv, soluţie apoasă şi tinctură)”.

Pe românește, că lor li se încleștează limba când o spun: președintele României a fost îngrijit cu Polyiodine și Polyiodine tinctură.

Analizele făcute de Guvern la Icechim pentru Polyiodine au depistat o concentraţie de PVP-iod de 7,41% faţă de 10%, aproape 30% diluare.

La Polyiodine tinctură, statul n-a făcut o analiză de concentrație.

„Jurnaliștii sunt de vină!”
Tot ieri, în jurul morții lui Dan Condrea s-a adunat multă rumoare și destul de puține informații certe.

Rând pe rând, s-a dezvăluit că nici SRI și nici unitățile specializate ale Ministerului de Interne nu l-au urmărit pe patronul Hexi Pharma în ultima sa zi de viață.

Conform declarațiilor nesigure ale procurorului general Augustin Lazăr e posibil ca nimeni să nu-l fi filat pe Condrea în timpul a ceea ce pare o sinucidere.

După dezbateri aprinse în interiorul său, Comisia Parlamentară a cerut SRI să vină cu un răspuns la întrebarea: Ați considerat cazul de siguranță națională?

Să vedem răspunsul.

În acest timp, la emisiunea Simonei Gherghe de la Antena 1, Daniel Olteanu, avocatul lui Dan Condrea, vorbind despre moartea clientului său, a dat sentința: Jurnaliștii sunt de vină!

Așa s-a încheiat o zi cu încă un serviciu secret de elită care a folosit Hexi pentru demnitarii pe care-i apără.

SPP n-are de ce să fie prea supărat. În acest ritm, întrebarea e cine n-a folosit.

Iată cum s-a derulat corespondența cu Spitalul Militar

Ieri, la ora 14:57, ne-au comunicat că nu s-au folosit „dezinfectanți” Hexi Pharma. Când i-am întrebat dacă asta e o negare, pentru că ziarul are informații că s-au folosit, au revenit la ora 15:37, cu recunoașterea faptului că au utilizat pentru ambulanța președintelui produse în perioada 2013-2014.

Sursele gsp susțin, însă, că s-au folosit mai multe produse pentru această ambulanță și până în momentul izbucnirii scandalului, nu doar în mandatul lui Traian Băsescu.

bucata

 

 

Cele 24 de părți ale investigației:

Comentarii (81)Adaugă comentariu

bg  •  24 mai 2016, 7:31

Cine sapa groapa altuia, cade singur in ea. Ce plina de invataminte este gandirea populara, numai ca noi nu ne invatam minte. Repetam la nesfartit greselile in loc sa spunem:"stop joc". RESPECTATI REGULILE jocului in viata sociala...asta este democratia veritabila. Nu mai avem nevoie de democratie originala ca doar am vazut cum este si unde ne duce.

Anton  •  24 mai 2016, 7:42

Mai puteti dormi noaptea ? Voi si adevarul sa prostiti lumea dar si lumea va crede

Cris  •  24 mai 2016, 7:47

Pai.. la Basescu, daca s-au folosit, nu si-au facut efectul... ca e inca in viata. Are creierul infectat, e drept, dar.. in rest e bine. Din cate se stie mai toti demnitarii romani s-au tratat in strainatate chiar si pentru o durere de masea. Stiau ei de ce.... Spitalele romanesti au devenit o macelarie in care, daca te operezi, te infectezi sigur.

Eu  •  24 mai 2016, 7:58

Daca presedintelui ii este varata sub nas, apa chioara in loc de dezinfectant si ii este pusa in pericol viata, nu poti sa nu te intrebi cate soiuri de gogonele mananca zilnic, servite de slujitorii cu urechi mari si buzunare largi

roman ingrijorat  •  24 mai 2016, 8:01

Care alt servici ? Se presupune pe buna dreptate ca toate serviciile au aceeasi mamica : securitatea . Iar Condrea o fi fost unul din baietii de mingi de succes ai securitatii pentru ca a corespuns cerintelor .

Raz  •  24 mai 2016, 8:02

Si *** Doamne, cum de mai puteau sa doarma linistiti cu asa patanie pe constiinta...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adrian  •  24 mai 2016, 8:05

Este foarte clar ca avem servicii, laboratoare, bugetari, care au un singur scop: sa mimeze munca si sa fure. Sa treaca ziua, sa se ponteze, sa faca Spiru Haret pentru a lua o functie mai mare, sa-si planga concediul legal de 25-45 zile lucratoare, sa plece vinerea la 13.30 acasa, sa-si rezolve treburile in timpul programului, iar mai apoi sa arate cu degetul ziaristii... Unii care cu adevarat isi fac meseria!

Vasile  •  24 mai 2016, 8:07

Nu inteleg de ce vreti sa acreditati ideea ca presedintele ar avea dreptul la o ingrijire medicala mai buna decat restul prostimii. Eu as vrea sa stiu cum ieseau testele de sanitatie pe care spitalele le fac in mod regulat. As mai vrea sa stiu de ce spitalele cu cel mai mare risc, cele de boli infectioase si cele de arsi au iesit bine la testele lui Cadariu. As mai vrea sa stiu de ce spitalele de boli infectioase unde ajung pana la urma cazurile cele mai grave de infectii ii acopereau pe colegii de la alte spitale. Nu serviciile trebuie sa faca totul in tara asta, ci oamenii care au in fisa postului sa se lupte cu infectiile. Cei care se imbolnavesc se duc la spital, nu la SRI sau SPP...

ionut  •  24 mai 2016, 8:16

Poate ar fi fost mai bine daca unul din lideri (presedinti,staff-ul,membri csat) ar fi contactat vreun microb sau bacterie rezistenta la antibiotice asa poate secretul ar fi iesit mai repede la iveala,desi ,sincer,ma indoiesc.

dema gogu  •  24 mai 2016, 8:23

Vasile , esti in mare eroare (impusa) . Doctorii opereaza , trateaza si salveaza pacienti . Nu trebuie sa faca tot ei si munca smecherilor din sereiu . Astia au salarii imense fata de muritorii de rand .

Dan Patru  •  24 mai 2016, 8:29

Si eu sunt de parere ca jurnalistii sunt de vina pentru moartea lui Dan Condrea. Jurnalistii trebuiau sa-l protejeze pe Condrea pentru ceea ce-ar fi putut sa demaste, dar in schimb l-au hartuit non-stop.

Lucian  •  24 mai 2016, 8:31

Din penibil in Mai penibil! Postarile! Tara arde, I- ai dat foc, si acum ne dai cu iod diluat 30%! Dar apa oxigentata cum era? Penibil subiect, dupa inceputul fulminant! Nu Asa vei afla lucruri importante! Nu asta- I excelenta! Sau.....?

fotbal  •  24 mai 2016, 8:36

#hexiapriori 😛

Andy  •  24 mai 2016, 8:50

Cica-n manastiri si-n biserici nu s-au folosit produsele hexy. Nu ca n-ar fi fost ordin pe unitate sa le foloseasca dar nici trusa de prim ajutor nu au ,,saracii''. Pai daca hexy era sub ,,patronajul'' unor ,,servicii (grupuri de interese) nu era normal sa mearga pe incredere? Chiar nu pricepe nimeni ca daca-n casa sotia gateste o supa, sigur, sigur sotul nu fuge cu ea la analize inainte de a le da din supa copiilor? Asa-i si ,,in tara''. Esti obligat sa te mai bazezi si pe incredere. Tragedia e ca pe astia din servicii nu-i alege nimeni. S-au ales si inmultit singuri, mai ales in ultimii 10-12 ani. Au ajuns sa-si cresca la maxim si salariile. Nu dau socoteala la nimeni, ca uite ca au ajuns sa aiba si comisia lor in parlamentul calarit tot de ei. Ei intreaba ei raspund. Si uite ca au ajuns sa nu mai serveasca interesele celor de la care jigmanesc banii si au facut aliante pe ascuns sau pe fata in interersul altora, bineinteles. Dupa ce si-au pus si locatar la cotroceni a mai ramas doar sa informeze prostimea ca ,,mai bine-i *** la americani ...''. In timp ce muritorii de rand sunt devorati cu zecile de mii prin spitalele care colcaie de bacterii. Victime colaterale intr-o ,,lupta’’ regizata pentru acapararea ,,capitalului'' autohton. In timp ce condrea joaca table pe vreo plaja pustie cu ... codrut marta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sorin Manea  •  24 mai 2016, 8:58

Autoritatile din Romania formeaza o casta care administreaza tara dupa interese proprii, fara vreo legatura cu interesul general, cel numit public. O casta legala, dar nu si legitima, care n-a dat si nu da socoteala, in viziunea membrilor ei, pentru ceva ce le apartine. De aceea sunt socati, uimiti si derutati daca cineva le pune intrebari clare, frontale. Ei sunt obisnuiti sa nu fie chestionati de publicul care-i plateste si sa-si poarte incompetenta la vedere, fara jena. In zilele astea tulburi se simt nesiguri, li se pare incredibil ca tocmai ei, stapanii, sa dea socoteala.

Cris  •  24 mai 2016, 9:01

Inainte sa fie infectat cu virusi, in spitale, poporul roman e infectat la minte, la creier, de catre mass-media. Pana si baba Rada care vinde flori la metrou vorbeste de teoria conspiratiei. Intr-o tara condusa atatia ani de escroci, nimeni nu mai da doi bani pe evenimentele intamplatoare decise de soarta. Si cei mai neinsemnati *** se cred ascultati de serviciile secrete. Fara Condrea care sa faca un denunt, managerii de spitale isi vor vedea linistiti de invartelile lor, cu substante la fel de diluate, dar luate din alta parte, atunci cand lumea va uita.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cacovean Adrian  •  24 mai 2016, 9:02

"Aici nu vorbim despre cineva care a furat din rația de mîncare, ci care a participat la o operațiune criminală de pe urma cărora au murit, probabil, zeci de mii de oameni prin infecțiile nosocomiale." Zeci de mii de morti nedeclarati ca au murit prin infectie nosocomiala? Ca incearca cineva sa vand marfa contrafacut, poate parea plauzibil, ca actiune de a incerca marea cu degetul. Numai ca ceea ce se intampla cu infectiile nosocomiale in spitalele din Romania este cam ca si cand un criminal invizibil ar intra in Cladirea Parlamentului, a Guvernului, a SRI-ului, a Tribunalului, a Politiei si ar trage gloante invizibile, inaudible si ar omora zilnic zeci de oameni. Si desi apar morti in bancile parlamentului, nimeni sa nu se sesizeze si mimeni sa nu vada glontul (microbul de spital) si toti acesti decedati sa fie declarati morti din cauze naturale.

Dan Patru  •  24 mai 2016, 9:06

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Luca  •  24 mai 2016, 9:07

Poate ca SRI a vrut sa demonstreze cat de stupida este decizia Curtii Supreme legata de limitarea activitatii SRI . Urat , dar poate ca trebuia facuta aceasta demonstratie . Presedintele Iohannis a fost operat de curand la Spitalul Militar ! Probabil in ambulanta nu a intrat niciodata ... In timp ce Ponta s-a operat in Turcia , Basescu la Viena ...

Donald  •  24 mai 2016, 9:09

cu 5 ani in urma sotia a luat piocianic din blocul operator de la sectia de chirurgie a spitalului militar. nu ne-au zis nimic, i-au grabit externarea, ne-a spus o asistenta cateva zile mai tarziu la un pansament facut acasa. sunt cu totii implicati, pentru ca TOTI AU STIUT!!! Intelegeti? TOTI AU STIUT! Accept ca nu si-au dat seama toti ca vina o poarta dezinfectantele diluate, ca nu erau corupti decat sefii, dar de infectiile intraspitalicesti erau cu totii constienti. Sa trimiti bolnavul acasa stiind ce a luat la tine in spital, fara sa-i spui macar, inseamna sa-l omori. Cum sa rezolvi asa ceva? Pe cine sa pedepsesti mai intai?

SORIN  •  24 mai 2016, 9:14

Pai voi credeati ca sistemul sanitar a fost manevrat selectiv ? In ritmul asta o sa va uimeasca , probabil, faptul ca si la dispensarul din Vascauti , si la cel din Cuca Macai , au fost folosite produsele Hexi . Eu cred ca va irositi demonstrand o evidenta : sistemul a lucrat cu randament maxim si absolut neselectiv. Pe de alta parte ar fi interesant de aflat cine au fost papusarii , nu de alta dar ma tem ca organele se vor rezuma la a-i pedepsi pe executanti ferindu-se ca necuratu de tamaie sa traga de firele care duc la ... stele.Ei aici sa va vad .

vica  •  24 mai 2016, 9:30

prin anii 2005-2007 a fost o campanie de curatie a serviciilor secrete de ofiterii care facusera scoala inainte de 1989. Campania a fost facut a de Basescu si generalii lui de carton facuti la 30 de ani pe criterii politice Oameni cu experienta,patrioti care-si servisera tara unii mai mult altii mai putin au fost trimisi acasa cine nu a vrut sa plece a mers la puscarie... Vedem acum ca fost inlocuiti cu niste incompetenti aparent corupti si ticalosi fara experienta si imi dau seama ca daca acei oameni scosi din sistem ramaneau acolo ciuma mafiota PNL / Basescu nu ar fi putut sa ne omoare cu zile. Lumea zice de Iliescu ca fost un ticalos ... o fi fost dar macar isi iubea tara. Suntem colonia si groapa de gunoi a intereselor egoiste ale unor tari. Pare ca nu mai e nimeni pe bune de paza ... si e evident din punctul meu de vedere ca Hexifarma e afacerea patronata/coordonata de servicii secrete romanesti. Intre timp militia politica DNA considera pericol public pe Vanghelie,Ponta,Sova cam toti liderii opozitiei ... dar nu pe acest domn patron al Hexifarma...

Cris  •  24 mai 2016, 9:32

Parerea mea este ca autoritatile romane s-au miscat deosebit de greoi si ezitant in acest caz, aceasta lentoare indicand ca sunt implicati escroci din conducerea statului roman sau personaje din serviciile secrete in aceasta afacere dubioasa- un adevarat genocid la adresa poporului roman. Pana si Iohannis (presedintele lucrului bine facut) a avut o atitudine rezervata. De Ciolos, nu mai vorbesc (un premier tehnocrat controlat ca o papusa cu sfori).

Raz  •  24 mai 2016, 9:35

In comentariu eram ironic, fara a jigni pe nimeni, fara a instiga la violenta, etc. Nu stiam ca ironia trebuie moderata. Sau explicata. Ce a ramas din comentariu, schimba sensul lui cu 180 de grade. Mai bine il taiati de tot.

Raz  •  24 mai 2016, 9:37

Felicitari si multumiri pentru munca depusa !

Petru  •  24 mai 2016, 9:50

@Anton: faci parte din sistem cumva?Tolo prosteste lumea sau mafia asta din sistemu de sanatate ne prosteste,ne fura si omoara de ani de zile???.Daca nu ti convine ce scrie Tolo ,du te dom le si citeste carti pentru copii.

Armadilo  •  24 mai 2016, 9:51

Domnule Tolontan, aş dori ca dacă tot scrieţi cu caractere româneşti să scrieţi şi corect, adică după gramatică. corect este SUNT - nu SÎNT corect este cu â în anumite cuvinte - nu cu î Şi conţinutul şi forma în care se exprimă informaţia sunt importante. De atlfel sunt mulţumit de conţinutul articolelor.

marcelp55  •  24 mai 2016, 9:57

Mă puteți ajuta cu un răspuns? Eu nu ma uit la unele televiziuni. Îmi puteți spune ce a zis superziarista Simona Gherghe la concluzia avocatului lui Condrea aceea că "Jurnaliștii sunt de vină!" ? Mulțumesc.

vulpoiu  •  24 mai 2016, 10:01

Si uite asa cade vrajeala cu informarile trimise de SRI, serviciile punand in pericol chiar viata sefului statului. Sau produsele diluate ajungeau doar la prostii care voteaza , presedentia , spitalul SRI , etc primind produsele dupa specificatii.

Dani  •  24 mai 2016, 10:15

@Dan Patru: daca iti murea copilul in spital de la vreo infectie ,ai fi gandit la fel?Ii plangi de mila unuia ca si Condrea?Omul nu s a limitat sa fure banii publici (prin umflarea pretului de 10 ori) dar s a lacomit si mai mult si mai diluat de 10 ori solutiile...pt asa individ *** tu ii scoti pe jurnalisti vinovatii principali??Saracu Condrea...a avut stomac sa fure bani publici si *** ,dar n a mai avut taria sa suporte adevarul..***..!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

FAUR VOICU  •  24 mai 2016, 10:19

Din cladirea care se vede pe fundal nu se putea trage cu o arma performanta? Nimeni in comentarii nu ia in considerare aceasta varianta

Mikel  •  24 mai 2016, 10:23

Asta e ca raspunsul lui basescu la intrebarea: l-ati lovit pe acel copil? Basescu: Jur ca nu i-am dat cu pumnul in piept acelui copil. Turcescu moderator, evident ca s-a facut ca ploua. Prost a fost geoana ca a acceptat sa fie turcescu moderator si ca nu a fost atent la mizeria facuta de basescu. Nu ar fi fost un presedinte ok dar fata de basescu si betivii de la coltul blocului ar fi fost mai putin daunatori.

bute le flic  •  24 mai 2016, 10:24

evz.ro scrie ca exista un martor care spune ca opelul era urmarit de alta masina bara la bara.

PePe  •  24 mai 2016, 10:28

Condrea n a fost un naiv si nici prost.A stiut in ce se baga .A stiut ce face tot timpul.Ce nu inteleg eu este cum a crezut ceea ce face el de ani de zile va merge la infinit.A avut stomac sa fure si a stiut ca are pe constiinta mii de bolnavi morti in spitale.Dar n a avut taria sa si asume mizeriile facute.Eu cred ca decizia de a se sinucide a fost o hotarare de moment .Probabil in drum spre fosta sotie a luat hotararea sa intre in pomu ala.Omul a fost las,stia ca n ar avea curaj,poate, sa o faca mai tarziu.Trebuia sa lase anchetatoriilor toate probele care le avea si prin care sa demaste restul mafiei.De aceea cred eu ca sinuciderea lui a fost o decizie de moment si nu ceva premeditat.

Frei Heit  •  24 mai 2016, 10:48

La cat de activ este Dl. Presedinte Klaus, nu este nici un risc sa se accidenteze si sa aiba nevoie de dezinfectie! Pe de alta parte "serviciile" ar trebui sa se preocupe ce dezinfectanti exista prin trusele ambulantelor din US, Brazilia, Turcia, EU, etc pe unde o plimba pe remarcabila si erudita Prima Doamna, care este ca o Mesia pentru poporul Roman greu incercat in aceste momente de tot felul de dilutii catastrofale! Imi pare rau ca Dl. Tolontan ii tulbura linistea Presedintelui Klaus care in aceste momente de grea cumpana isi strica programul zilnic, de care am aflat si eu "pe surse": - dimineata: - ora 5:00 Pres. Klaus *** - ora 5:30 Pres. Klaus *** - ora 6:00 Pres. Klaus se trezeste - ora 6:30 Pres. Klaus se dezinfecteaza cu produse Hexi - varianta limited edition - ora 7:00 Pres. Klaus se culca la loc dupa o dimineata grea si agitata Lunch Time - ora 12:00 Pres. Klaus serveste brunch-ul cu Prima Doamna, prijej de planificare a urmatoarelor calatorii si vacante in strainatate - ora 14:00 Pres. Klaus obosit de un Brunch copios se retrage in budoar pentru digestie; vorba ardeleanului: fie *** cat de mic dupa masa doarme-un-pic! - ora 18:00 dupa o odhihna bine meritata si o zi foarte agitata, Pres. Klaus se indreapta spre US Embassy sa ia ora exacta si ultimul action plan. - ora 20:00 executa program de masa de seara, si verifica cu Prima Doamna status-ul revervarilor la hotel, transport & leisure activities la destinatie - ora 21:00 se pregateste in vederea executarii programului de odihna. Motto: Romani stati linistiti & enjoy! Pres. Klaus "lucreaza din greu" pentru NOI! PS: sper ca adevarul nu poate fi vulgar si nici ofensator si nu are nevoie de moderare!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Arthur  •  24 mai 2016, 11:05

De dragul unor stiri cu titluri socante faceti niste consideratii absolut pleziriste ,desi ati facut o ancheta extensiva! Presedentia sau SPP nu au laborator de analize pentru a face receptia,iar cei care au cumparat si le-au folosit nu au facut nici ei receptia din lipsa de aparatura !De altfel firma era acreditata ISO 9001 si dadea numai certificate de conformitate fara buletin de analiza atasat,ca asa e legea mai nou in Romania! Deci daca nu sunt suspiciuni de falsificare nimeni nu face analize de receptie pentru ca sunt scumpe si sunt putine laboratoare acreditate. Si mai este si lipsa de preocupare pentru pacienti,la fel de neprofesionala ca si cea a ziaristilor care au scris articolul si mai ales titlul!

o femeie  •  24 mai 2016, 11:06

Domnule Tolontan, ancheta ne arata cat de multe nereguli sunt in sistem, cat de multe minciuni, si mai ales cat de multi oameni se fac ca muncesc la stat. Eu personal daca as face asa ceva la birou (privat, mi-as pierde serviciul a2a zi). Dar nici nu as putea sa dorm linistita ca am scris un document fara sa verific, macar superficial, acolo unde vad ca e ceva in neregula.

petru  •  24 mai 2016, 11:09

@Mikel : vezi c ai gresit website ul...Antena 3 NU e aici...

Venom  •  24 mai 2016, 11:19

Atât de repede și procurorii știu deja EXACT cât s-a furat? Sunt curios cum va fi stabilit prejudiciul și la ce sumă, cum va face diferența dintre un contract OK și unul suspect. Literalmente sunt zeci de mii de achiziții suspecte la zeci de spitale, numai dacă încerca să interogheze fiecare manager și tot pare o decizie pripită. La fel, la orice aczhiție sunt persoane suspecte, în diferite grade - când a avut timp "legendarul" să își facă o idee despre fiecare în parte? Într-un dosar, presa poate aproxima, dar acuzarea trebuie să justifice la centimă orice cifre! De asemenea, sunt persoane suspectate că au favorizat achizițiile suspecte, infracțiuni de corupție conexe sute mii dar care justifică termenul de "contract suspect" ... Nici dacă lucra superman nu puteau avea atât de repede gata o parte decisivă din dosar.

??????  •  24 mai 2016, 11:19

Considerati ca astia care au solicitat la CCR dezincriminatea abuzului, urmaresc sa acopere si ilegalitatea ajutoarelor acordate investitorilor straini prin facilitatile acordate care s-ar putea incadra la foloase necuvenite pentru altii, dincolo de principiile economiei de piata libere, ale egalitatii in fata legilor si ale repartizarii juste si exhitabile ale sarcinilor fiscale, fa ilitati de care probabil investitori precum Condrea au beneficiat mai putin ?

Viorel  •  24 mai 2016, 11:22

Traim , din pacate , ca pe timpul impuscatului . Comunismul cu hotia si minciuna nu a disparut si nici nu dispare in Romania deoarece sunt interese mari sa se fure si sa se minta poporul care sta indiferent si nu ia atitudine . Coruptia conducatorilor sustinuta de dezinteresul poporului duce la dezastru .

??????  •  24 mai 2016, 11:25

Condiderati ca de fapt dezincriminarea abuzului in aceste zile si campania de "inconsecventa" pentru CCR facuta de Augustin Zegrea are legatura cu negocieri anterioare pe care lea-au purtato!iticieni iar in vremea in care era ministru al transporturilor Traian Basescu se oferea sa le poarte chiar in mod personal, si in urma cartora au fost acordate facilitati iar investitorii autohtoni au avut de pierdut ?

??????  •  24 mai 2016, 11:28

De observat ca de "foloase nwxuvenite pentru altii" au beneficiat investitor precum Ford, Renault, Chevron, Exxon, Alro, OMV- Petrom , etc. ?

??????  •  24 mai 2016, 11:33

Cititi si voi la comentariul anterior "foloase necuvenite pentru altii" ? Avand in vedere proverbul romanesc "hotul striga hotii" , cati dintre cei din exterior ce au sustinut intensificarea luptei anticoruptie in Romania se fac vinovati de furt si sunt beneficiari ai foloaselor necuvenite , prin facilitati axordate cu sprijinul politicienilor romani ?

?????  •  24 mai 2016, 11:38

DAR DE CE NU S-A GASIT SANGE PROASPAT/ NECOAGULAT IN ACEASTA EPAVA? ESTE IMPOSIBIL CA LA UN ASEMENEA IMPACT SA NU CURGA O PICATURA DE SANGE DE LA UN OM VIU CARE SA FIE GASITA PE FATA/OCHI, NAS, GURA, URECHI,TAIETURI DE LA FRAGMENTE DIN PARBRIZPE FATA SI CALOTA CRANIANA, TAIETURI PE GAT, TAITURI PE TORACE, CA SA NU MAI VORBIM DE BAZIN SI PICIOARE SI MAINI , UNDE NU CRED CA NU AU FOST FRACTURI DESCHISE SI SANGERARI MASIVE CARE TREBUIAU SA GENEREZE BALTI DE SANGE IN MASINA. DAR INTERESUL POARTA FESUL,CUM SPUNE UN PROVERB VECHI.

Infiintare Firma  •  24 mai 2016, 11:39

Interesant articolul ....

vali  •  24 mai 2016, 11:51

@petru vezi ca UMXAYZ de *** ... nu e aici . *** PNL au reformat statul 12 ani si l-au dat pe mana unor nenorociti *** si tu ai tupeul sa te legi de Antena 3 ... poate a influentat telepatic detinutul politic Voiculescu justitia si toate *** corupte din sistemul sanitar sa minta si sa dilueze medicamentele si dezinfectantii ... pa chiar eu zic sa-i mai dea vreo 50 de ani de inchisoare ca Tolontan lucreaza pentru Intact

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan Roua  •  24 mai 2016, 12:05

cinci informatii care trebuie coroborate: 1. SMC spune ca a folosit produse Hexi doar pe vremea presedintelui basescu 2. SRI spune ca a instiintat despre dezinfectanti pe toata lumea 3. Presedintele Basescu NU se opereaza in Romania 4. SMC spune ca pe vremea lui Iohanis NU foloseste produse hexi 5. presedintele Iohanis SE OPEREAZA IN ROMANIA now... Base stia sau nu? :)

Cătălin Tolontan  •  24 mai 2016, 12:16

@Arthur: ce e plezirist in concluzia ca SPP, care are responsabilitatea de a-l proteja pe presedinte, n-a vazut vulnerabilitatea asta? Siguranta presedintelui nu e facultativa. Nici macar presedintele nu o poate face facultativa. Cind e ales, el are un contract legal cu cetatenii potrivit caruia nu face ce-i trece prin cap, tocmai pentru ca reprezinta statul. De pilda, daca SPP spune "Mergem acum, e un pericol!", nu e la latitudinea presedintelui sa spuna: "Nu mergem, eu cred ca nu e pericol". Daca s-ar fi gasit substante diluate in trusa de urgenta a presedintelui Frantei, sa nu spunem SUA, va imaginati ce analiza se facea si cum se tratau lucrurile? Speram ca la fel sa actioneze si SPP. Invatind din ce s-a intimplat. Desigur, putem spune si ca nimic nu conteaza, merge si asa... Dar noi nu vrem asta.

petru  •  24 mai 2016, 12:38

@vali: chiar asa ,ce tupeu am eu sa ma iau de o televiziune atat de corecta si obiectiva precum A3..:))))))) ...f buna observatia ta...:))dar cred ca deviem de la subiect...

Comentează