Procurorii i-au arătat lui Flori Dinu că riscă 30 de ani de închisoare! Dacă ea spune cui a dat Hexi bani, România va organiza în curînd două examene: Bacalaureatul și concursul național pentru managerii de spital!

Flori Dinu a aflat în arest că e pasibilă de pedeapsa maximă prevăzută de lege, din cauza celor 128 de infracțiuni tratate pe noul Cod Penal. Parchetul, DNA și Corpul de Control al premierului strîng date din mai multe spitale

sâmbătă, 28 mai 2016, 10:53

UPDATE: COMUNICATUL PARCHETULUI
„Flori Dinu a coordonat întreg personalul care a promovat produsele și a intermediat activitatea de negociere și încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanții unităților medicale care au achiziționat produsele(via Agerpres).

UPDATE: REACȚIA HEXI PHARMA
„Flori Dinu nu a făcut nicio declaraţie la Parchet în ultimele 24 de ore. A mers împreună cu reprezentanţii Parchetului de la birou şi aceştia nu au trimis mascaţi”, scrie în comunicatul firmei.

UPDATE: AU CHEMAT AMBULANȚA!
Informațiile Gazetei susțin că cel care ar fi dat procurorilor rețetele false este Mihai Leva, directorul de producție. El a dispărut practic din fabrică ieri, la un moment dat, ducând cu el toate aceste hârtii interne de producție. O altă informație susține că Flori Dinu nu ar fi avut timp să discute cu procurorii pentru că i s-a făcut rău când a auzit că riscă 30 de ani. A fost chemată imediat ambulanța și după ce a fost restabilită a fost dusă în arest.

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

”Am cunoscut-o pe Flori Dinu ca pe genul care, ca să scape mai ușor, dă în gît pe oricine”, povestește o sursă din Hexi Pharma.

Și altă sursă, chiar mai apropiată de Flori Dinu, ”ne știm de mult”, o descrie drept ”un om care nu rezistă presiunii psihice și sentimentului că va plăti pentru cei pe care i-a îmbogățit”. 

”Flori Dinu era extrem de speriată, în ciuda declarațiilor publice. De cînd a început scandalul urmează un tratament pe bază de calmante, ceea ce e omenesc și normal” Sursă a Gazetei din Hexi Pharma

Director general al firmei, Flori Dinu a fost ridicată de procurori vineri de acasă, dusă la audieri și reținută pentru 24 de ore. Ea va fi prezentată azi judecătorilor cu propunerea de arestare pentru 30 de zile.

Conform Digi 24, ea ar fi recunoscut în fața procurorilor că știa despre diluare, dar că măsluirea dezinfectanților s-a făcut la ordinul lui Dan Condrea.

Diluarea dezinfectanților nu mai e nici noutatea și nici miza momentului și, mai ales, a viitorului.

Faptul că Flori Dinu știa despre diluare a apărut clar din 25 aprilie 2016, momentul în care ziarul a publicat aceste două rețete obținute din fabrica Hexi Pharma. Diluțiile enorme de la Thor și Suprasept erau semnate de Flori Dinu! Sigur că știa.

30 de ani de închisoare riscă Flori Dinu conform noului Cod Penal pentru numărul enorm de infracțiuni care i se impută

128 de infracțiuni au anunțat-o procurorii pe Flori Dinu că i-au reținut în sarcina sa

”Ea spune adevărul cînd afirmă că Dan Condrea dicta rețetele”, confirmă oameni din Hexi.

De altfel, Flori Dinu fusese sfătuită insistent de către apropiații săi să pună capăt circului negării și să expună public ce știe. ”În ultimele cîteva zile, noi, oamenii din firmă am pus cap la cap acest puzzle, că fiecare dintre noi știa doar adevăruri parțiale despre diluare. Hotărîsem să ieșim mai mulți într-o conferință de presă și să mărturisim”, spune chiar unul dintre cei care a participat la această investigație internă din Hexi.

”Miza este acum alta. Ceea ce știe Flori Dinu despre banii oferiți de Hexi poate fi Furtuna Perfectă”, afirmă o persoană din sistemul sanitar.

”Flori Dinu venea la licitații, ea mergea la directorii de spital, la șefii sănătății, a vorbit chiar și cu cel puțin un ministru”, spune un coleg al ei.

Faptul că Flori Dinu era interfața principală dintre Hexi și Sănătatea din România este confirmat de către zeci de oameni de pe trei paliere: propria firmă, competitorii lui Hexi și spitalele. Toți sînt la unison: Flori Dinu cunoaște unde au mers banii.

Imediat sub directorul general, vin agenții de vînzări ai Hexi.

”Există două nume care săreau în ochi prin cifrele mari realizate: Cristi Anca și Ionuț Ardeleanu. Ei vindeau la cele mai multe spitale”, spune un om din Hexi. cele mai multe plicuri cu bani mergeau prin agenții de vînzări, care acopereau toată țara.

”Dar toată țara nu înseamnă toți managerii. Vă rugăm faceți această distincție”, transmite către ziar un manager de mare spital oncologic bucureștean.

Alți colegi ai săi nu par la fel de liniștiți.

Din mai multe spitale, Corpul de Control al Guvernului au ridicat cutii întregi de documente.

Familia lui Radu Sienerth, ultima victimă de la Colectiv, a primit, din senin, un sms din partea fostului manager de la Spitalul de Urgență Floreasca, Radu Macovei, chiar după ce spitalul, unul dintre marii cotizanți la Hexi Pharma, a apărut pe lista mai multor controale.

”O să regret toată viața că n-am putut face mai mult pentru Radu”, i-a scris în sms Radu Macovei lui Valter Sienerth.

Radu Macovei a pierdut funcția de manager după Colectiv, pe fondul discuțiilor despre Unitatea Modernă de Arși, inaugurat, plătită, dar nefuncțională.

3,4 milioane de lei este prețul barocamerei care nu funcționează, dar care a fost plătită de Spitalul Floreasca, conform răspunsului Ministerul Sănătății la îăntrebarea ziarului

Numele Radu Macovei, Ioan Lascăr și Nicușor Louchi apar în documentele pe care Ministerul Sănătății le-a trimis la Parchet, caz în care procurorii au anunțat că au declanșat începerea urmăririi penale, căutîndu-i pe autorii faptelor.

Lascăr a declarat că ”managerii l-au pus să semneze că a recepționat barocamera de la Gemedica”, a precizat Ministerul Sănătății.

Macovei este șef la Toxicologie la ”Floreasca”, secția unde a murit Radu și omul care, povestește tatăl, i-a spus că-l duce pe băiat în Unitatea de mari Arși. ”Dar, cînd i-am zis lui Macovei, care uneori punea suflet, nu pot să zic că nu punea, că Unitatea de Arși nu este deschisă, mi-a răspuns: Asta e treaba lui Lascăr”, povestește Valter Sienerth.

”Floreasca” nu este singurul spital în care au apărut tensiuni interne, ajunse la cote ridicate mai ales de 24 de ore, de cînd s-a anunțat arestarea lui Flori Dinu.

”Mulți oameni cu funcții mari în sistemul medical din România au început să dea dovadă că-și pierd cumpătul și sînt gata să-i sacrifice pe alții pentru că se tem că Flori Dinu va vorbi nu doar despre diluare, ci și despre coruperea lor”, spune o sursă.

”Procurorii i-au spus lui Flori Dinu că cele 128 de infracțiuni care i se aplică, prin cumulare, o duc la pedeapsa maximă prevăzută de lege: 30 de ani de închisoare. Mai ales că ele sînt susținute pe noul Cod Penal”, susțin surse judiciare la curent cu mersul investigației

”Nu va fi simplu, evident, pentru că banii cash sînt dificil de probat. Dar sperăm că există și altfel de urme semnificative”, adaugă aceeași sursă.

Parchetul General, care a reținut-o pe Flori Dinu, cooperează în acest moment cu DNA, care a început propria cercetare în caz, axată pe licitațiile aranjate din spitale și pe traseul banilor. 

CELE 28 DE PĂRȚI ALE INVESTIGAȚIEI:

Comentarii (91)Adaugă comentariu

Andrei  •  28 mai 2016, 18:33

Poate aflam si raspunsurile la intrebarile: 1. De ce, la 24-48 de ore dupa Colectiv, dintr-un lot de 140 persoane arse internate, declarau ca NICUNA nu poate fi transportata? Cand isi vor cere scuze ? 2. De ce dupa Colectiv, Banicioiu declara ca 'avem de toate si medicii nostri pot face faca ORICAREI situatii'? Cand va palti pentru declaratia asta mincinoasa 3. De ce au tinut pacienti arsi in sectii de: urologie, toxicologie?De ce i-au tinut in afara legii,care spune ca pacientul ars trebuie tratat inc entru de arsi, (asa cum si pacientul cu probleme oftalmologice trebuie tratat la spitaluld e ochi si nu la ortopedie 4. De ce, in special prin unul dintre instrumentele lor de propaganda de la antene, au alimentat o ura a unei parti a societatii contra ranitilor Colectiv, inducand ideea ca toti erau netransportabili sau ca au fost tratati incredibil de bine? 5. De ce lumea citeste, vorbeste -atat Colectiv cat si diluantii sunt subiecte actuale astazi- si Nu face nimeni nimic, concret? 5.

Laurentiu41  •  28 mai 2016, 18:34

E putin 30 ani,cine mai aduce pers.care au decedat inapoi?***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Carul cu boicil  •  28 mai 2016, 18:38

Daca i s-a facut rau bietei femei, trebuia sa-i dea un pahar din zama pe care o vindea la fraieri, ca si asa nu i s-ar fi intamplat nimic.

uliul de serviciu  •  28 mai 2016, 18:38

dar pe madama ulianacare si ea are parte mare de actiuni nu o ia nimenea la intrebari Sau va e frica de racketi?

Laurentiu41  •  28 mai 2016, 18:39

Tolontan de ce mai vrei parerea daca crezi ca nu am spus adevaru'?

Constantin Sorin  •  28 mai 2016, 18:43

Să nu ne învîrtim după coadă,trebuie făcută o ierharhizare a vinovățiilor: 1.Personalul responsabil cu achizițiile din spitale,dacă nu erau corupți nu acceptau achiziția de apă cu urme de dezinfectanți; 2.Personalul care supraveghea procesul tehnologic,a acceptat să încalce normele de pregătire a dezinfectanților și a semnat că produsele sunt conforme;ar fi interesant de știut ce cantități de materiale intrau pe poarta Hexi și la concentrații. 3.Angajatorul care făcea presiuni asupra unor angajați să încalce tehnologia și să ambaleze produse neconforme; 4.Flori Dinu care coordona activitatea de mituire a directorimii din spitalele cărora le vindea dezinfectante.

Stolo  •  28 mai 2016, 19:00

Bun , astia au diluat dezinfectantii. Produsele de la celelate firme sunt conforme , interesant nu ? trebuie luate mostre din spitalele in care s au livrat , urgent , sa vedem daca sunt conforme cu eticheta si pe urma mai vb mai vorbim , asta pentru echitate si corectitudine , ce zici tolontane? daca e generalizata problema? !

Alex  •  28 mai 2016, 19:03

Tare curios prin cate alte contracte cu alte institutii publice se da chix? Cred ca daca le ia la mana cineva detonam Romania in spatiu! E trist totusi ca dupa 25 de ani de "capitalism" , dupa atatea fonduri europene, atat "trial and error", doua generatii, statul roman si institutiile publice( prin acei romani din ele) nu gasesc valoarea in a contribui prin bine la viata cetatenilor pe care ai slujesc. Nu ma intereseaza ca nu sunt toti, sunt destui. Tot sistemul este ruginit si putred. De la educatie, spitale, sport, infrastructura, justitie, etc la infinit, tot sta in pioneze. Orice inseamna adevarat success si performanta in RO este egal cu premiul NOBEL considerand conditiile si obstacolele. Pacat de copii, de generatiile viitoare, de cei ce au albit in RO chinuiti de neajunsuri, ca sa putut face ceva si sa ales sa nu, ptr tot ce putea fi RO si inca nu reuseste :(

Liviu  •  28 mai 2016, 20:22

Lupta Tolo lupta pentru noi lupta pentru noi lupta pentru noi! Tolo de fapt este onorabila echipa a domnului Tolontan. Noi galeria cine suntem? Eu, tu, ea, el, parintii si bunicii nostril, copiii si nepotii nostri. Numeroasa galerie si destul de vocala. Ne uitam la meciul Fotbal Club Sportiv Tolo impotriva Fotbal Club Nesportiv Dezinfectantul (FNCD). Echipa noastra (spunem echipa noastra si nu a lor acelor trei pentru ca ne place sa ne alaturam formal onorabilei echipe si pentru ca lupta pentru noi) are lotul cam “subtire“, buget de liga inferioara si lupta pentru castigarea titlului. Dezinfectantul are un lot foarte presupus numeros dar aproape invizibil compus din umbre veninoase, buget enorm (galeria noastra plateste si ei iau banii), fura, faulteaza, cumpara arbitri face cam tot ce vrea. In aparenta au toate avantajele. Ce nu are FCND. Nu are galerie. Pai cum de nu are o asemenea echipa galerie. Simplu, galeria lor a intrat toata pe teren si face parte din joc. Ei nu au nevoie de galerie ca sa castige. Echipa “noastra” face si ea ce poate prin joc cinstit dar dupa posibilitati. Noi comentam jocul ambelor echipe. Incurajam pe ai nostri huiduim pe ai lor etc. La noi in galerie in timpul meciului cu FNCD sunt si foarte multe opinii ca de exemplu: Sa iasa echipa din teren pentru ca ea trebuie sa faca altceva nu sa joace. Sa joace cu cei de la Medicamentul Contrafacut ca sunt mai tari decat cei de la Dezinfectantul. Altii spun ca ar fi corect sa joace cu cei de la Autostrada Neinceputa sau de la Autostrada Daramata sau de la Invatamantul Ruinat. Domnule Tolontan nu-i bagati in seama va rog. Continuati acesta lupta pana la capat. Lupta Tolo lupta pentru noi lupta pentru noi lupta pentru noi! Cele de mai sus sunt si pentru doritorii de comentarii sportive. Evident ca nu am condei dar am facut si eu ce am putut. Si acum la concret. Scriu pentru a treia oara. Prima data v-am spus despre schimbarile de abordare a problemei dezinfectarii si igienizarii din Parhon. A doua oara am multumit si am aratat disponibilitatea mea de a va sprijini financiar sau in orice alta forma legala. Acum va scriu tot despre o alta problema concreta. Medicul mi-a recomandat Norvasc 5 mg intrucat sunt hipertensiv. M-am gandit sa duc medicamentul undeva pentru testare. Am recitit cu atentie ce scrie pe cutie “Norvasc 5 mg Amlodipina”. Pe lateralul cutiei cu litere mai mici am aflat ca de fapt contine “Besalat de Amlodipina echivalentul a 5 mg de Amlodipina”. Practic s-au acoperit. Rugaminti. Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna unde sa duc medicamentul la testare. Sa-mi spuna cum se echivaleaza Besalatul de Amlodipina cu Amlodipina. De la institutiile de stat nu astept nimic asa ca doresc sa-mi testez singur medicamentul. Daca gasim unde sa le testam si sa publicam rezultatele cred ca “intram si noi in teren”. Pe ei pe ei ……….

50bani  •  28 mai 2016, 20:35

Daca ai avocatul care trebuie, cu cheie de la usa din spate de la judecatorie si priceput la impartit plicuri, stai in arest la domiciliu. De cele mai multe ori iei si cu suspendare. Bineinteles ca acesta trebuie sa fie cadru universitar ca sa aiba "probitate morala" si sa fie priceput la lectii despre "statul de drept". Daca mai este si membru marcant PSD si ceva acoperire, esti in carti. Bineinteles ca nu se poate demonstra... Dar se stieee.. fara numar, fara numar...

fotbal  •  28 mai 2016, 20:44

lupta, tolo, lupta....imi vine sa ma dau cu capul de masa pur si simplu. azi e sambata

dan  •  28 mai 2016, 21:58

Eliberata la domiciliu... Justitie?! Asta e staborul mafiei securist politice. Trebuie iesit in strada din nou si de data asta cu multa determinare, ura si furie impotriva intregului sistem securist mafiot. Iohanis e o alta papusa livrata de securisti, asta am votat. Iar am avut de ales intre paiatele sistemului securist mafiot ce ne-a exterminat

Camelia  •  28 mai 2016, 22:18

De ce nu sunt investigate si celelalte firme care produc biocide , firma aceea din Ploiesti cu sediul pre câmp dar cu cifra de afaceri mai mare decât a celor de la Hexi, ca și celelalte . Credeți că acolo nu s-au diluat soluțiile ? Pe dna Uliana DE CE n-o ia nimeni la întrebări , măcar în legătură cu amenințările cu aducerea rackeților , dar și cu modul în care a obținut postul la Spitalul Militar Central. Este adevărat că a fost suspectată de SRI că ar avea legături cu FSB-ul (fostul KGB ) ?

Oana  •  28 mai 2016, 22:38

Alo!!!!doamna Camelia observ ca va manipulează presa.......firma "din Ploiești nu are sediul pe un câmp.....firma funcționează se ani buni în parcul industrial Ploiești.Sa înțelegem ca și registrul auto roman și vama Ploiești funcționează tot în cimp.Usor este de manipulat poporul asta !!!!!În ceea ce privește diluarea nu toate firmele din acest domeniu șanț inconștiente ....și mai cred ca o firma care lucrează cu un producător german nu își permite sa facă golanii!!!!!Sint firme care se respecta legea ...nu mai ascultați presa în totalitatea ei....!!!!!

randy  •  28 mai 2016, 22:39

Daca martorii cheie nu sunt arestati si protejati,vor comite "suicide".Depinde pana la ce nivel se ajunge cu coruptia.

vulpoiu  •  28 mai 2016, 23:07

Tratament cu calmante, 30 de ani de puscarie, arest la domiciliu, maine e duminica. Oare ce se poate intampla ? P.S. Telenovela diluata continua ;)

Ioan Suedia  •  28 mai 2016, 23:36

Domnule Tolontan, daca Serviciile afirma ca au trimis mai multe informari despre produselel Hexi poate nu ar fi rau sa aflati si cand anume s-au facut aceste informari. Daca s-au trimis doar in ultimii doi ani apare intrebarea de ce atat de tarziu. Daca s-au trimis in mai multi ani apare o intrebare si mai putin retorica: daca serviciile au vazut ca nu se intampla nimic la nici un nivel, de ce nu au "informat", prin mijloace specifice, "pe surse", public despre pericolul la care sunt expusi romanii? Opinez ca nu ar fi rau sa-i intrebati public pe domnii care au condus diversele servicii ca, cine stie, daca le pasa de soarta romanilor poate au curajul sa si raspunda.

Ioan Suedia  •  28 mai 2016, 23:55

Cred ca am folosit corect limba romana referindu-ma la "domnii care au condus diversele servicii" si nu la cei care pana la urma si-au facut datoria...

Rareș  •  29 mai 2016, 1:34

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Anonim  •  29 mai 2016, 4:43

Domnul Tolontan,martora care spune acum la tv ca a citit Cnp-ul lui Condrea de pe permisul de conducere este greșită și sigur minte. Din sursa sigura stiu ca Condrea avea permis de Bulgaria,si pe acesta nu există cnp,nu este ca un permis de conducere romanesc. Va rog daca puteți să verificați această informație. Cu stima!

Croxy  •  29 mai 2016, 4:49

Martora minte d-le Tolontan,permisul lui Condrea era de Bulgaria si pe un permis de Bulgaria nu există Cnp.

gigi  •  29 mai 2016, 9:02

Este mare dezastru.Coruptia este peste tot.***.Punct

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nae  •  29 mai 2016, 9:57

Dacă se tot ascund după degete mai ca mă plesnește râsul! Cum poți tu ca ditamai directorul să dai declarații ca nu ai știut? Contractezi să zicem 100 de tone de substanță activă din care trebuie să faci de exemplu 1000 de tone de produs iar tu la final ai 10 000 de tone? Matematica elementara de regulă au toți dar mulți cad în capcana logicii elementare și dacă iei firul și ai o minte ,,brici" poți desparte firul în patru fără ajutorul nimănui! Este clar , corupție generalizată , însă așteptăm să vedem naiba cum moare o dată și caracatița asta politică!!!

Raz  •  29 mai 2016, 10:05

Ne luptam cu leii, in timp ce furnicile intra nestingherite pe sub usa. La fel si tantarii, dar pe geam. E adevarat, lupta trebuie sa inceapa de undeva, dar unde ne oprim? Intr-un spital din Romania poti intra oriunde, oricand, chiar daca esti vizibil gripat, atat timp cat ai pregatita bancnota in causul palmei. E blamabil? da, dar la fel de blamabil este si felul in care sunt platiti acesti oameni. Nu poti trai cu 1200 ron /luna. Nu poti decat daca te hranesti cu prana. Avem preturi mai mari la mancare decat in Austria(si nu numai mancare) iar salariile sunt de 10 ori mai mici. Pentru a combate eficient coruptia de supravietuire(diferita de cea din lacomie) ar trebui ca toti oamenii care muncesc sa fie capabili sa-si acopere macar nevoile din prima treapta a piramidei Maslow. Ceea ce nu se intampla in Romania. Nici macar in mediul privat. Degeaba calcam in picioare managerii de spital daca unul cu hepatita poate intra nestingherit la maternitate sa-si vada pruncul. Oamenii au supravietuirea in sange. Saracia din Romania, intretinuta artificial si cu buna stiinta, da nastere unor noi metode de a supravietui, de a produce. Retezarea acestor metode + mentinerea saraciei va da nastere unor metode mai radicale.

Ciprian Volintir  •  29 mai 2016, 11:44

Domnilor,Doamnelor..... Dincolo de comentarii si dispute......Acesti oameni -toti....mituitori,mituiti,tainuitori si alte specii penale-au pus in pericol si chiar au anulat integritatea fizica a concetatenilor lor,chestiune care ne apropie periculos de notiunea de genocid.Mai trist este ca oamenii implicati raman periculos de tupeisti,nesimtiti si aroganti si par absolut neatinsi psihic de gravitatea propriilor fapte. Oameni buni.....dupa Colectiv s-a iesit in strada....cate victime erau?.....cate victime au pe constiinta lor nesimtita acesti oameni?....nimeni nu stie. Iar mamaliga nu mai exploideaza.Ce sa mai intelegi?

Ciprian Volintir  •  29 mai 2016, 11:56

Buna Raz..... Nu imi place sa dau replica unei persoane necunoscute.....dar se pare ca aici e mai sanatos sa fi incognito. Optzeci si cinci la suta ai dreptate.....adica atunci cand privesti de la mijloc in jos societatea romaneasca.Dar.....Hai sa vedem cine sunt beneficiarii spagilor in acest caz si care este situatia lor financiara.Aici nu mai este vorba de saracii saraci care incearca sa supravietuiasca cumva....ci de saracii bogati care se vor si mai bogati fara sa-i intereseze soarta saracilor cu salarii mizere,ba mai mult punand in pericol si viata lor.Doar cei de teapa lor se trateaza prin strainatate.....Stia D-nul Ponta ceva ...cand s-a operat in Turcia?

Stefan  •  29 mai 2016, 12:13

@Raz - Stii vorba aia, pestele se impute de la cap. Acum sa dam vina pe portar, asistenta, etc, pentru ca spitalele si sanatatea in general are probleme majore de coruptie si eficienta e un pic cam deplasat, daca nu putin mai mult. Problemele financiare de care vorbesti tu nu se aplica de obicei in randul companiilor, medicale sau nu, care au contracte cu statul, a doctorilor trecuti de rezidentiat, a regiilor de gaz, energie, cum le-a fi zicand, a ofiterilor din diverse servicii, etc. Lasam restul mediului privat fara contracte cu statul deoparte, ca nu ne priveste pe noi cum isi conduce X firma, pe noi ne intereseaza ce se face cu banii luati din taxe si impozite. Oamenii care conduc companii ca Hexi Pharma, directori, agentii de vanzari, de exemplu chiar si soferii, nu au absolut nici o problema cu acoperirea nevoilor, si asta se vede cu ochiul liber dupa masinile care le conduc, hainele care le imbraca, concediile care le au, fara a trebui cercetate conturile ascunse si proprietatile lor. Iar furnicile de care vorbesti tu nu au nici o putere de decizie. Nu portarul stabileste intr-un spital care e politica de declarare a infectiilor, nu portarul hotaraste ce contracte merg la care firme, nu femeia de servici sau asistenta medicala stabilesc grosimea plicurilor, nu cei care curata drumurile aplica legea, cercetand si pedepsind incalcarile ei, nu portarul semneaza actele de receptie pe lucrari neterminate sau de standarde indoielnice, nu asistenta medicala face angajari, etc. Furnicile astea de care vorbesti tu sunt efectul, nu cauza. Managerul de spital trebuie calcat in picioare daca greseste, la fel cum in orice institutie sefii trebuie sa raspunda. La noi nu exista bun simt deloc, intr-o tara civilizata oamenii si-ar da rapid demisia in multe situatii si ar disparea total din politica ( mergem pe premiza, reala, ca la noi in general sefii din sanatate, turism, ministere, regii, etc, de obicei sunt numiti pe criterii politice ), fara sa mai aiba pretentia sa ia alt post de acelasi fel in alt loc. Si stii cum e treaba cu furnicile si managerii astia de spital, sau de alte institutii? Vorba aia, mai bine sa ai o armata de oi conduse de un leu, decat o armata de lei condusa de o blanoasa. Poti sa ai un personal nota 10 daca managerul e un corupt care e interesat de imaginea si portofelul lui. Dar in schimb, daca esti un manager de nota 10, inveti oamenii sa mearga pe drumul pe care il desenezi tu, si pe cei care nu sunt capabili de asta ii schimbi cu altii. Un manager nou bun stabileste un moment zero, unde toate pacatele sunt iertate, in limita legii, si de acolo se merge inainte.

Dan Patru  •  29 mai 2016, 12:20

De ce nu i s-a facut rau si cand au murit mii de oameni din cauza nenorocirilor pe care le facea? Spaga mortii n-a facut-o sa i se faca rau.

Stefan  •  29 mai 2016, 12:38

Dan Patru - Tie ti se face rau cand primesti bani cadou? Nu i s-a facut rau pentru simplul motiv ca stia ca asa merg lucrurile in tot sistemul, si se gandea daca altii pot ea de ce nu ar putea. Doar nu o sa salte pe toata lumea vinovata. Ceea ce intamplator e adevarat. Daca vroiau sa ii salte nu asteptau sa fie trozniti cu evidenta in cap de o ancheta jurnalistica si de opinia publica. O sa pice doi trei, si tot vechii o sa ramana. Sa speram ca o sa ramana dar cel putin o sa le fie teama sa perpetueze greselile. Vorba aia, erare humanum est, sed in erare perseverare diabolicum. In romana partea doua nu suna bine, probabil din cauza ca romanul e obisnuit sa umble cu jumatatile de masura, si ia numai ce ii convine din proverbe si zicale. Prima parte a proverbului am auzit-o de nenumarate ori, completata cu a ierta e ingereste. Ca la noi repetarea greselilor e tot o greseala nevinovata.

mihai  •  29 mai 2016, 18:03

Pai daca Condrea nu e nimic nu e...apa de ploaie ..ca dezinfectantii Hexi!

fgh  •  29 mai 2016, 18:18

-mai întâi vă rog să-mi explicați ce înseamnă să diluezi o substanță de 100 (o sută) de ori (un exemplu); apoi vă întreb (l-am întrebat și pe dl Ovidiu), -nu era normal ca echipa care înlocuiește echipa câștigătoarea cupei (care e suspendată) să fie desemnată următoarea clasată în cupa (timișoreana), adică (în ordine) finalista, o semifinalistă, etc.? ce ziceți?

Raz  •  29 mai 2016, 20:07

Ca sa fiu cat mai clar: schimbarea trebuie sa se produca nu numai sus ci si jos. Nu numai jos, ci si sus. Degeaba schimb sus, iar jos nu. Degeaba pui manager de nota 10, cand cei de jos nu isi pot asigura din salariu nici hrana si nici cheltuielile de baza cu locuinta. Puneti-va in locul lor, vi se pare ca un bun management tine de foame? Sunt sanse mari ca micii corupti sa nu mai accepte mita daca au un trai minim di salariu. Si sa nu seuite la tine de parca te-ai tarat din canal, iar 10 lei mai tarziu sa-ti zambeasca de parca te stie de-o viata.

Stefan  •  29 mai 2016, 20:30

Micii corupti o sa dispara cand stiu ca daca ei calca stramb, seful nu inchide ochii si ii trimite la mititica. Micii corupti trebuie sa isi schimbe mentalitatea, si o sa o faca, si asa cum ei sunt acum efectul sefilor corupti, la fel o sa fie alt fel de efect cand sefii o sa fie oameni integri. Un bun management tine de foame indirect, pentru ca un bun management presupune rezultate bune, inclusiv financiare. Si organizare, si certitudini de viitor, si siguranta, etc, etc, etc. Ceea ce nu au azi furnicile. Esti la cheremul sefului care e oricum trecator si numit politic, fara un interes deosebit sa faca lucrurile sa mearga. Daca te referi la cresteri salariale, intai trebuie sa ai de unde. Lipsa banilor e efectul coruptiei si administrarii proaste. Ca sa faci bani intai micsorezi coruptia si administrarea dupa ureche, orgoliu si fazele lunii. Nu poti sa dai din nimic. Contrar scuzelor periodice a fiecarui nou val de conducatori iubiti, nu iti trebuie 3 generatii sa schimbi lucrurile. Sunt tari care au fost rase de pe fata pamantului in razboaie si si-au revenit rapid. Si ele nu beneficiau de ajutor de la UE, FMI, etc. Iti trebuie atitudine si perserverenta. In bine, nu in rau. Aliatii, partenerii, colegii din UE, toti au interesul ca noi sa evoluam rapid in bine, nu sa fim o piatra de moara care toaca bani cu nemiluita. Dar vorba aia, Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista. Metaforic spus. Noua ne tot dau, dar altii tot gresesc traistele astea. Suntem o tara care sufera de o miopie profunda. Am stat 25 de ani ca *** aliniate, crezi ca oamenii nu ar sta inca 10 linistiti daca ar vedea ca alesii isi fac treaba cinstit si cu interesul cetatenilor in gand? Sau 5 ani? Dar distinsii nostri conducatori au placa pregatita pentru fiecare alegeri. Fosta guvernare ne-a lasat o mostenire grea, si o sa ne trebuiasca ceva timp ( a se citi 2 3 mandate ) ca sa remediem situatia. Daca au venit la putere tot cei care au fost inainte de alegeri, de vina sunt guvernele conduse de alte partide. Samd.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

 •  29 mai 2016, 21:29

Doamna Oana, cu respect dar in fotografia patronului de la Al Carina, cea in care este suporter al echipei Steaua se observa clar pe birou trei flacoane frumos etalate. Doua dintre ele sunt produse Hexi Pharma. Un Kalas si un Suprasept. Ce cauta pe biroul domnului care nu isi permite sa faca golanii, cum spuneti dumneavoastra?

david  •  29 mai 2016, 21:48

puțin 30 de ani !!! Pentru genul ăsta de oameni care au provocat intenționat acte de genocid ar trebui inventată pedeapsa cu moartea. ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cris  •  29 mai 2016, 21:52

Off topic: Ucraina tocmai umileste nationala de fotbal a Romaniei in direct 4-1 pentru Ucraina in minutul 60. Incredibil !!! Cu ce speriati si desculti mergem noi in Franta. Ce aparare de doi bani are nationala Romaniei inaintea Campionatului European. Absolut penibi!

PETRUTA TATULESCU  •  30 mai 2016, 0:10

Ar trebui verificate firmele de cleaning care au contracte cu cele 50 de spitale unde au gasit probe neconforme si eventual facut un "top 5" al acestor firme, sa stim sa ne ferim de ei ..

Sara  •  30 mai 2016, 7:19

Felicitari pentru ceea ce faceti. Nu inteleg de ce se ignora declaratiile facute de fosta sotie, considerandu-se ca aceasta are unele afectiuni de natura psihica. Chiar si asa ar fi posibil ca ceea ce spune sa fie si real. Legat de producerea de droguri periculoase a fost facuta o declaratie similara si de catre fosta consiliera a dnei Liliana Minca , locotenent-colonelui in rezerva Raisa Ekaterina Ivatenko ?

alhama  •  30 mai 2016, 10:14

de ce d-na Uliana care era ”spaima„firmei nu este luata la intrebari?le este frica de mafia ruseasca? ==== „Mai mult, angajaţii lui Condrea susţineau ca de fapt Uliana era cea care controla firma şi aveau un sentiment de teamă în faţa ei. "După ce a venit Uliana de la Chişinău, chiar nu mai suflă nimeni în firmă! Unul dintre oameni a vrut să reclame ceva la autorităţi şi i s-a spus, calm, că Uliana ştie nişte rackeţi care pentru 5.000 de dolari... Uliana a apărut în firmă cu o verișoară, doi fraţi gemeni, toţi angajaţi între timp, şi cu promisiunea că aduce, dacă e nevoie, și pe amicii pastilaţi. Nimeni nu s-a îndoit de cuvântul ei și n-au mai existat discuţii", au dezvăluit angajaţi ai Hexi Pharma pentru tolo.ro.”

qwerty  •  31 mai 2016, 0:33

e adevarat ca platforma pe care au fost urcate resturile maşinii lui Codrea a ajuns în curtea Poliţiei Ilfov abia după două ore de la momentul în care a fost scoasă dintre copaci?

Teo  •  2 iunie 2016, 15:05

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează